ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής  Ενημέρωσης Παρασκευή  27 Απριλίου 2012 :
Το ποντικάκι μας ενημερώνει ! :
*** Προκηρύχθηκε το Μιναγιώτικο
* Η μελέτη κατασκευής του μεγάλου ταμιευτήρα του Μιναγιώτικου στην Πυλία προκηρύχθηκε, όπως ανακοίνωσε εκτάκτως χθες από την Καλαμάτα ο Πέτρος Τατούλης. * Η μελέτη είναι προεκτιμώμενης αμοιβής 3,9 εκατομμυρίων ευρώ και ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 120.000.000 ευρώ.
* Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε το έργο «σημαία» για την Περιφέρεια, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο που θα έχει εκτελεστεί μέχρι τώρα στη Μεσσηνία.
* Μαζί με το Φιλιατρινό φράγμα εκτιμάται ότι θα αρδευτούν περίπου 60.000 στρέμματα καλλιεργειών, ενώ ο ταμιευτήρας στο Μιναγιώτικο σε βάθος χρόνου θα βοηθήσει τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υφαλμύρωσης.
 * Ο γενικός γραμματέας του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Κανελλόπουλος, επισήμανε πως το Μιναγιώτικο φράγμα είναι το «διαμάντι στο στέμμα της μεσσηνιακής γεωργίας».
 ~* Φιλιατρινό φράγμα
* Προλογίζοντας την έκτακτη συνέντευξη, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, είπε πως πρόκειται για έργο – όνειρο, που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα γίνει πραγματικότητα.
* Παίρνοντας το λόγο ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και το γενικό γραμματέα για τη βοήθεια προώθησης του συγκεκριμένου έργου.
* Αρχικά, αναφέρθηκε στο Φιλιατρινό φράγμα, λέγοντας ότι με τη βοήθεια των ίδιων ανθρώπων υλοποιείται και αυτό το μεγάλο έργο για τη Μεσσηνία, το οποίο θα μπορεί να αποταμιεύει 8,5 εκατομμύρια κυβικά νερό. Σημείωσε ότι η επίβλεψη του έργου μεταφέρθηκε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και με τις προσπάθειες των στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Παπαϊωάννου και Κωστόγιαννη, οι επιτάξεις τελείωσαν σε χρόνο ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 60% του έργου και όπως διευκρίνισε ο κ. Τατούλης, έχει τελειώσει όλο το δύσκολο κατασκευαστικό μέρος και έχει απομείνει το εύκολο. Επίσης, έχει υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση των 2 εκατ. ευρώ και ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του 2013 το Φιλιατρινό φράγμα θα έχει ολοκληρωθεί. Τέλος, για το έργο αυτό είπε ότι είναι έτοιμη η μελέτη για τα δίκτυα, ώστε να είναι το επόμενο που θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
~* Μιναγιώτικο
* Ανακοινώνοντας την προκήρυξη της μελέτης για το Μιναγιώτικο φράγμα, ο περιφερειάρχης είπε ότι ο προϋπολογισμός του έργου θα φθάσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Η δυναμικότητά του θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην περιοχή μας και θα φτάνει τα 12,5 εκατομμύρια κυβικά νερό. Η κατασκευή του προβλέπεται 1 χλμ. δυτικά της Φοινικούντας και 5,5 χλμ. βόρεια της εκβολής του ποταμού. Η σήραγγα διοχέτευσης του νερού θα έχει μήκος 220 μέτρων.
* Η προεκτιμώμενη αμοιβή, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι 3,9 εκατ. ευρώ και ο κ. Τατούλης το χαρακτήρισε έργο «σημαία» για την Περιφέρεια, το οποίο θα γίνει έργο «γέφυρα» για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Η περίοδος σύνταξης της μελέτης είναι 26 μήνες, αλλά ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια συντόμευσης του χρόνου, ενώ μέχρι τις 11 Ιουνίου θα έχουν παραδοθεί οι προτάσεις των αναδόχων.
* «Έργα που ανήκουν στη φαντασία ανθρώπων, εμείς σε ένα χρόνο, με τις επίμονες και επίπονες προσπάθειές μας, τα βγάζουμε από το υποσυνείδητο και τα κάνουμε πραγματικότητα», κατέληξε, αναφέροντας παράλληλα ότι τον επόμενο μήνα θα ανακοινώσει τις κτηνοτροφικές πολιτικές της Περιφέρειας. Στόχος είναι μέσα στον επόμενο χρόνο να δημιουργηθούν στην Περιφέρεια 18-20 καθετοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες.
* Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Κανελλόπουλος, τόνισε πως η κοινή παρουσία με τον περιφερειάρχη υπογραμμίζει ότι η διοίκηση δε σταματά τη δουλειά της, ακόμα και σε περίοδο εκλογών. Χαρακτήρισε το Μιναγιώτικο φράγμα το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Μεσσηνία και «διαμάντι στο στέμμα της μεσσηνιακής γεωργίας». Δίνοντας στοιχεία, είπε ότι θα ποτισθούν 35.000 στρέμματα και πως το σημείο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή του, είναι το πιο στενό και εκείνο που θα δώσει το μεγαλύτερο όφελος με το συμφερότερο κόστος. Η λίμνη του ταμιευτήρα θα καλύπτει 850 στρέμματα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να έχει κατασκευασθεί το 2016.
* Ο κ. Καννελόπουλος αναφέρθηκε και στην υφαλμύρωση που παρουσιάζει η περιοχή, λέγοντας ότι με την άρδευση των καλλιεργειών με υγιές νερό από τον ταμιευτήρα θα εμπλουτισθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και θα εξυγιανθεί. Επίσης, για το έργο απαιτείται η σύνταξη 7 μελετών, με τη σημαντικότερη αυτή που θα προβλέπει ό,τι πρέπει να φυτευτεί στην περιοχή μετά την κατασκευή του ταμιευτήρα. Μάλιστα, ανέφερε ότι έχει γίνει επαφή με το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος έχει πει ότι θα βοηθήσει στη σύνταξη της εν λόγω μελέτης.
* Κλείνοντας τη συνέντευξη, από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, ανέφερε ότι από τα δύο μεγάλα φράγματα θα αρδεύονται 60.000 στρέμματα και χαρακτήρισε το Μιναγιώτικο «έργο πνοής». Της Βίκυς Βετουλάκη Πηγή  εφημερίδα "Θάρρος" Μεσσηνίας 2012 .-

*** Εκλογές 2012
 * Tρεις ακόμα υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου παρουσιάζονται σήμερα από το «Θ».
~ Ο Δημήτρης Τροχάτος από τη «Δημοκρατική Αριστερά» και οι Αντώνης Κατσάς και Παναγιώτης Κουφαλάκος από το ΚΚΕ «συστήνονται» και απαντούν σε ερωτήματα που αφορούν στο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης, ενώ κάνουν γνωστές τις απαντήσεις που δίνουν τα κόμματά τους στα μεγάλα προβλήματα του Νομού Μεσσηνίας και της χώρας γενικότερα.
~* Ειδικότερα, απάντησαν στις ακόλουθες ερωτήσεις:
1) Ποιο είναι για σας το δίλημμα των εκλογών;
2) Στις συγκεντρώσεις και περιοδείες που κάνετε ποια είναι τα ζητήματα που θέτει ο κόσμος; Τι εισπράττετε ως απαίτηση και προσδοκία από το κόμμα σας;
3) Γνωρίζετε ότι πολλοί λένε ότι οι προτάσεις σας είναι μη ρεαλιστικές και ότι επενδύετε στην οργή των ψηφοφόρων για να κερδίσετε ψήφους; Τι απαντάτε;
4) Η πρόταση η οποία έχει κατατεθεί για συνεργασία των κόμματων της Αριστεράς έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ή εκφράζει μια βαθύτερη ανάγκη του κόσμου;
5) Τι θα κερδίσει η Μεσσηνία από τυχόν εκλογή βουλευτή του κόμματός σας στις προσεχείς εκλογές;
 ** Αντώνης Κατσάς
~** Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ
 ~* «Ουδέποτε επενδύσαμε στο θυμικό του λαού, αλλά στο νου και τη συνείδησή του»
 1) Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι οι εκλογές για το ΚΚΕ δεν είναι πανάκεια για τη λύση των προβλημάτων. Είναι ένα μέρος μόνο, και μάλιστα όχι το πιο σημαντικό, της όλης πολιτικής διεργασίας. Όπως έλεγε ο Φ. Έγκελς: «Οι εκλογές είναι δείκτης ωριμότητας του λαού».
* Με άλλα λόγια, οι εκλογές θα δείξουν κατά πόσο ο λαός είναι αποφασισμένος και έτοιμος, συναισθανόμενος τη δύναμή του, να σηκώσει το κεφάλι, να αποτινάξει τα δεσμά που του κατασκεύασαν ήδη και ετοιμάζουν ακόμη περισσότερα, οι δυνάστες αυτού του κόσμου, οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία με όργανά τους, το ΔΝΤ, την Ε.Ε., την ΕΚΤ και εκτελεστές το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
* Το δίλημμα, λοιπόν, είναι εάν θα βγει ο εργαζόμενος λαός πιο ενισχυμένος, με πολύ ενισχυμένο το ΚΚΕ, που είναι ο γνήσιος, αυθεντικός, συνεπής και αταλάντευτος υπερασπιστής και εκφραστής των συμφερόντων του ή θα βγουν πιο ενισχυμένοι οι δυνάστες, τα όργανα και οι εκτελεστές του.
* To δίλημμα είναι αξιοπρέπεια ή υποταγή, περηφάνια ή ταπείνωση, ελπίδα ή κατάθλιψη, φως ή σκότος;
 2) Το νέο στοιχείο αυτών των εκλογών είναι ότι ο κόσμος δεν αρκείται πλέον σε επιδερμικές προσεγγίσεις και επιφανειακούς προβληματισμούς. Με αγωνία αναζητά τον πυρήνα των προβλημάτων και απαιτεί πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις σε γενικά αλλά και επιμέρους ζητήματα. Ακριβώς αυτό το νέο στοιχείο είναι πολύ μα πάρα πολύ ελπιδοφόρο, γιατί δίδει ευκαιρία σε μας τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ και σε όλα τα στελέχη μας να κάνουν μια ουσιαστική συζήτηση και να αναλύουν σε βάθος τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματός μας.
* Σας διαβεβαιώ ότι είναι τόσο αποτελεσματική αυτή η διαδικασία που δε φαντάζεσθε. Επιτέλους, η αδυναμία των κομμάτων του δικομματισμού να σηκώσουν τον κουρνιαχτό της παραπλάνησης στο βαθμό που μπορούσαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις κάνει τον κόσμο να βλέπει καθαρότερα και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα έχει αντανάκλαση και στις κάλπες, με μεγάλη άνοδο του ΚΚΕ.
* Άλλωστε, πρώτη φορά συναντάμε τέτοια αποδοχή στις θέσεις μας, που πλέον γίνονται κατανοητές λόγω της βιωματικής εμπειρίας των ανθρώπων σε όσα είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει. Φυσικά, εκτιμά στο κόμμα μας τα χαρακτηριστικά της εντιμότητας, της ανιδιοτέλειας, της ειλικρίνειας, της συνέπειας και της αγωνιστικότητας και ακουμπά τις ελπίδες του στη βεβαιότητα ότι θα πρωταγωνιστήσει στους νέους αγώνες που σίγουρα θα αναπτυχθούν την επόμενη των εκλογών.
 3) Οι προτάσεις είναι απολύτως ρεαλιστικές και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αντιμετωπίζονται με τόσο μένος, με διαστρέβλωση και κατασυκοφάντηση από το πολιτικό κατεστημένο και τα όργανά του. Η ρεαλιστικότητά τους, όμως, εξαρτάται απολύτως από τη συνειδητοποίησή τους από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας μας, από τη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησής τους και από την ενεργή πολιτική παρέμβαση και δράση.
* Αυτός είναι ο λόγος που ουδέποτε επενδύσαμε στο θυμικό και στην οργή του λαού, αλλά στο νου και τη συνείδησή του.
* Εμείς είμαστε υπέρ ενός συνειδητού, οργανωμένου και μαζικού κινήματος που στοχευμένα και με σαφή επιδίωξη θα παλεύει για τα δικαιώματά του και θα φέρει αποτελέσματα.
* Κινήματα βασισμένα στο θυμικό, χωρίς οργάνωση, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση, έχει αποδείξει η ιστορία ότι και αναποτελεσματικά είναι και περικλείουν κίνδυνο πισωγυρίσματος. Όταν ο λαός θέλει και οργανωμένα παλεύει για το δίκιο του, αυτό που φαντάζει ανέφικτο, γίνεται εφικτό, το δύσκολο γίνεται εύκολο, το όραμα γίνεται πραγματικότητα.
* Αυτοί που θέλουν το λαό θεατή των εξελίξεων και ζητούν να τον κυβερνήσουν χωρίς τη δική του ενεργή παρέμβαση και δράση ή είναι τελείως ανιστόρητοι ή συνειδητοί πολιτικοί απατεώνες.
 4) Ο όρος «Αριστερά» καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1789 στη Γαλλική Επανάσταση. Στο όνομά της άνθρωποι διώχθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίσθηκαν, έδωσαν την ίδια τους τη ζωή. Σήμερα, δυστυχώς, έχει ξεχειλώσει τόσο πολύ που άλλοι τη χρησιμοποίησαν ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, άλλοι ως άλλοθι του συμβιβασμού τους, άλλοι ως κοινωνική επένδυση και άλλοι ως εργαλείο παραπλάνησης.
* Χρειάζεται, λοιπόν, επανακαθορισμός και επαναπροσδιορισμός του περιεχομένου της έννοιας «Αριστερά». Πώς συμβιβάζεται ένα αριστερό κόμμα να υποστηρίζει τα όργανα του ταξικού αντίπαλου των εργαζομένων, την Ε.Ε. – ΟΝΕ –ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, που πλέον δεν αμφιβάλλει κανένας ότι είναι οι καταστροφές του εργαζόμενου λαού; Πώς συμβιβάζεται ένα αριστερό κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) να χρησιμοποιεί ψεύδη και να παραπλανά το λαό με προτάσεις δήθεν συνεργασίας για να αφαιρεθούν δήθεν οι 50 έδρες από τη Ν.Δ. και οι 8 έδρες στις μονοεδρικές, όταν αυτό το αποκλείει ο εκλογικός νόμος;
* Πώς συμβιβάζεται ένα αριστερό κόμμα, όλο το προηγούμενο διάστημα να συνεργάζεται σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, Σωματεία κ.λπ. με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και με το ΛΑΟΣ, ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ (ΕΚ Καρδίτσας, Ομοσπονδία Τυφλών, Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών, ΣΕΗ, ΙΚΑΡΙΑ κ.λπ.), όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάντοτε προεκλογικά να κλαψουρίζει, γιατί το ΚΚΕ δε συνεργάζεται μαζί του και, μάλιστα, το συκοφαντεί ότι, δήθεν, θέλει να χαρίσει τις έδρες στο δικομματισμό. Οι προτάσεις αυτές είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα, παλαιοκομματικής κοπής, που η πρόσκαιρη λάμψη τους δεν αρκεί να διαλύσει τα σκοτάδια του καιροσκοπισμού και της αφερεγγυότητας του κατασκευαστή τους. Άλλη ενότητα έχει ανάγκη ο λαός μας και αυτή το ΚΚΕ τη χτίζει λιθαράκι, λιθαράκι, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε τόπο που ζουν και δρουν εργαζόμενοι, απλοί άνθρωποι που βιώνουν τη σημερινή βάρβαρη και καταθλιπτική πραγματικότητα.
 5) Τα προβλήματα της Μεσσηνίας δε διαφοροποιούνται από τα γενικότερα προβλήματα του λαού μας. Εμείς αδιάκοπα με γνώση και αποφασιστικότητα αντιπαλεύουμε τα προβλήματα αυτά και αποκαλύπτουμε τις αιτίες και τους υπαιτίους. Είμαστε συνεχώς στην πρώτη γραμμή της δράσης για τα δικαιώματα του εργάτη, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου, του ανέργου, του συνταξιούχου, των νέων ανθρώπων. Δε σταματήσαμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε για τους μισθούς, τις συντάξεις, τις τιμές των προϊόντων, τις συνθήκες δουλειάς, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη. Αντιπαλέψαμε με πείσμα τα ναρκωτικά, το ρατσισμό, την ξενοφοβία. Σε κάθε μετερίζι, αγώνα, το ΚΚΕ έχει την πρώτη θέση έναν ολόκληρο αιώνα, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
* Όσοι είναι στο ψηφοδέλτιό μας είναι γνωστοί σε όλους, ακριβώς για το λόγο αυτό. Ας ρίξει μια ματιά ο ψηφοφόρος στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων και θα διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ονομάτων που διεκδικούν την ψήφο του είναι παντελώς άγνωστοι, ήταν παντελώς απόντες και πολλοί ήταν ενάντια στους αγώνες που διεξήγε ο λαός μας όλο το προηγούμενο διάστημα, και μετά τις εκλογές είναι σίγουρο ότι θα ξανακλειστούν στο καβούκι τους.
* Εμείς ήμασταν και είμαστε δίπλα του, και στις 7 Μαΐου, και μάλιστα εάν εκλεγεί βουλευτής, θα παλεύει από πολύ καλύτερη θέση και για τα γενικά και για τα ειδικότερα προβλήματα του νομού μας. Σε τελευταία ανάλυση, μια δοκιμή δε βλάπτει.
 ~** Δημήτρης Τροχάτος
~ Υποψήφιος βουλευτής της «Δημοκρατικής Αριστεράς»
 * «Σταθερή θέση για αγώνα μέσα από την Ευρώπη και με το ευρώ»
 1) Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι αν θα επιλέξει ο λαός τα χαρακτηριζόμενα «αντιμνημονιακά» ή «μνημονιακά» κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του. Το δίλημμα, αλλά και το διακύβευμα αυτών των εκλογών, είναι αν θα επιλεγούν αυτοί που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη, εκείνοι που θα αγωνιστούν για μια οικονομία ζωντανή, όσοι θα παλέψουν για μια κοινωνία όρθια. Και αυτό μπορεί να το πετύχει η «Δημοκρατική Αριστερά», η Αριστερά της ευθύνης, γιατί έχει την κυβερνητική λύση σε προοδευτική κατεύθυνση. Γιατί η «Δημοκρατική Αριστερά» είναι δύναμη ευθύνης και ανατροπής. Απορρίπτει τους μονόδρομους, αναγνωρίζοντας την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στις δομές της χώρας. Έχει σχεδιάσει και είναι έτοιμη να προωθήσει για τη χώρα ρεαλιστικές λύσεις, κοινωνικά δίκαιες. Πρώτα απ’ όλα, όμως, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες του Μνημονίου, που συνυπέγραψαν ΠΑΣΟΚ και «Νέα Δημοκρατία», οι οποίοι έχουν την κύρια ευθύνη για την κρίση που μας ταλανίζει κι αυτό θέλει ο λαός.
~ Γι’ αυτό, η «Δημοκρατική Αριστερά» θεωρεί ότι μέσα από συμμαχίες μπορεί να υλοποιηθεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας και προστασίας των πολιτών της, με 4 κυρίους άξονες, που είναι:
-Η άρση της μείωσης μισθών, συντάξεων και επιδομάτων
-Η μη δέσμευση όλων των εσόδων για εξυπηρέτηση του χρέους
-Η αναθεώρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και
-Η εφαρμογή ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στον τόπο μας.
 2) Εκείνο που ο κόσμος βιώνει είναι η φτώχεια, που φτάνει σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης. Τα μνημόνια που υπέγραψαν ΠΑΣΟΚ και «Νέα Δημοκρατία» κατάφεραν τη συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συντάξεων, την ακραία λιτότητα, την περιστολή των κοινωνικών δαπανών, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Επιδείνωσαν την ύφεση, αύξησαν τρομακτικά την ανεργία, επέφεραν καταστροφικές συνέπειες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας- οδήγησαν σε κλείσιμο χιλιάδες καταστήματα, μείωσαν τα έσοδα του κράτους.
~ Αυτά, όπου και αν βρεθούμε, μας θέτει ο κόσμος, ο οποίος αποκαρδιωμένος από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της «Νέας Δημοκρατίας» -όχι μόνο γιατί μας έφεραν στο σημερινό χάλι, αλλά και γιατί επιμένουν στο μνημόνιο, θεωρώντας το ως μονόδρομο διεξόδου από την κρίση- αναζητεί εναγωνίως φως ελπίδας.
~ Ο κόσμος, ταπεινωμένος, θυμωμένος, οργισμένος και προδομένος από την πολιτική των μεταπολιτευτικών ελληνικών κυβερνήσεων -αλλά και τη στάση, με την οποία οι εταίροι μάς αντιμετωπίζουν- χωρίς ίχνος ελπίδας, σε πολλές περιπτώσεις, αναμένει τρόπους ανάτασης της χώρας μας. Από εμάς, περιμένουν με τη δύναμη της ψήφου που θα μας δώσουν, να έχουμε λόγο στις μετεκλογικές διαδικασίες και η «Δημοκρατική Αριστερά» να αποτελέσει τον καταλύτη που θα αντιστρέψει την καθοδική πορεία της χώρας μας και θα καλυτερεύσει τη ζωή τους.
 3) Είναι αλήθεια ότι ο λαός είναι, δικαίως θα έλεγα, οργισμένος. Μακριά από εμάς, όμως, από τη «Δημοκρατική Αριστερά» η πρόθεση υποκλοπής της ψήφου των απογοητευμένων και δυστυχισμένων συμπολιτών μας. Οι κατηγορίες από κάποιους περί μη ρεαλιστικών προτάσεων της «Δημοκρατικής Αριστεράς», ασφαλώς και δεν ευσταθούν. Όπως έχουμε αποδείξει, και προτάσεις έχουμε και ρεαλιστικές είναι. Μάλιστα, έχουμε σταθερή θέση για αγώνα μέσα από την Ευρώπη και με το ευρώ, να αγωνιστούμε, ώστε να αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική και το μνημόνιο και να αναστρέψουμε την καθοδική πορεία της χώρας μας, με πρώτιστο μέλημα να προωθηθεί ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας με κοινωνική προστασία. Εμείς, έχουμε έναν ικανό πρόεδρο, με πλούσια πολιτική εμπειρία και κύρος, τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος με τη δύναμη που προσδοκούμε πως θα δώσουν οι ψηφοφόροι στη «Δημοκρατική Αριστερά», θα μπορέσουμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας μας, οι κύριοι άξονες του οποίου είναι:
-Ανατροπή του πολιτικού συστήματος και των κατεστημένων
-Δημοσιονομική προσαρμογή, με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια
-Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία του περιβάλλοντος
-Άμεσο δίκτυο κοινωνικής προστασίας με σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος
-Επένδυση στρατηγικής σημασίας στην Παιδεία
-Ποιότητα ζωής με ασφάλεια, καθημερινά, παντού
-«Αναστύλωση» του κύρους της Ελλάδας, μέσα στη ζώνη του ευρώ.
 4) Οι στιγμές που ζούμε δεν επιτρέπουν ρηχή αντιμετώπιση της κατάστασης. Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε για κενές υποσχέσεις. Είναι ώρες ευθύνης και η «Δημοκρατική Αριστερά», ως Αριστερά της ευθύνης, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, όπως έχει μέχρι τώρα αποδείξει και κινείται προς την κατεύθυνση μιας προοδευτικής κυβέρνησης, που χρησιμοποιώντας αξιόπιστες πρακτικές και φερέγγυα πρόσωπα, θα μπορεί να φέρει εις πέρας μια αξιόπιστη και μαχητική διαπραγμάτευση, θα μπορεί να προωθήσει ένα κοινό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, με κοινωνική προστασία.
~ Η «Δημοκρατική Αριστερά», αξιοποιώντας τη δύναμη της ψήφου των συμπολιτών μας, θα επιχειρήσει παρέμβαση στις μετεκλογικές διαδικασίες, είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δε θα αποτελούν ευκαιριακές συμπράξεις για τη νομή της εξουσίας, αλλά θα υπηρετούν την αλλαγή πολιτικής, που θα βασίζονται σε θέσεις αρχών. Ευελπιστούμε να γίνουμε η κινητήρια δύναμη συνεργασιών, που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των Ελλήνων για μεγάλες αλλαγές, για μια νέα αρχή. Με τη δυναμική παρουσία της «Δημοκρατικής Αριστεράς» να αλλάξει το πολιτικό τοπίο και να κινηθεί η πολιτική ζωή σε προοδευτική κατεύθυνση. Να δοθεί η δυνατότητα για νέες συμμαχίες πάνω σ’ ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας και προστασίας των πολιτών της.
 5) Με εξαίρεση ένα σύντομο χρονικό διάστημα μερικών μηνών, οι δύο «μονομάχοι», το ΠΑΣΟΚ και η «Νέα Δημοκρατία», λόγω των καλπονοθευτικών εκλογικών συστημάτων, νέμονται αποκλειστικά τις βουλευτικές έδρες της Μεσσηνίας. Καταντήσαμε ο Νότος του Νότου, με φθίνουσα πορεία στην πάροδο του χρόνου. Η Μεσσηνία, δυστυχώς, δεν είχε φωνές που να αντιστέκονταν σοβαρά στις παραλείψεις και τις αστοχίες των κυβερνήσεων της «Νέας Δημοκρατίας» και του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, αν και ο νομός μας είχε όλα εκείνα τα προτερήματα και τα χαρίσματα με τον οποία τον προίκισε απλόχερα η φύση, δε γνώρισε παρά μόνο την εγκατάλειψη, ευρισκόμενος σε βασικούς οικονομικούς δείκτες από την 45η έως την 50ή θέση, μεταξύ των 51 νομών της χώρας.
~ Αυτή τη φορά, όμως, η Μεσσηνία έχει την ευκαιρία να αλλάξει το τοπίο και να μη μονοπωλήσουν ξανά τις βουλευτικές έδρες ΠΑΣΟΚ και «Νέα Δημοκρατία», όπως γίνεται για χρόνια τώρα. Ο νομός μας μπορεί και πρέπει να εκπροσωπηθεί και με βουλευτές της Αριστεράς. Μέσα από τη «Δημοκρατική Αριστερά», αν οι Μεσσήνιοι της δώσουν την ευκαιρία, η Μεσσηνία θα έχει μια δυνατή φωνή, μια ισχυρή εκπροσώπηση.
~ Ο νομός μας ας μη χάσει την ευκαιρία να έχει έναν εκπρόσωπό της που θα αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις ανησυχίες των συμπατριωτών μας, που θα προωθεί τα δίκαια αιτήματα και θα αγωνίζεται για την καλυτέρευση της ζωής τους. Θα πασχίζει ώστε η Μεσσηνία να πάψει να είναι το αποπαίδι τούτης της χώρας και να πάρει ό,τι δικαιούται.
 ** Παναγιώτης Κουφαλάκος
~ Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ
 ~ «Έχουμε πρόταση ρεαλιστική και τη μόνη που έχει προοπτική»
 1) Η προσπάθεια των αστικών κομμάτων και των συμπληρωμάτων τους στην πολιτική διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, να πείσουν το λαό ότι όλα κρίνονται στις 6 Μάη, είναι επιδίωξη παροπλισμού του λαϊκού κινήματος. Η εξουσία των καπιταλιστών δεν κινδυνεύει από το εκλογικό αποτέλεσμα. Μπορεί, όμως, να απειληθεί από ένα οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που από σήμερα ενισχύει τη δύναμή του για να δώσει από καλύτερες θέσεις τις μάχες και την επομένη των εκλογών. Η μάχη για τις συμβάσεις, η μάχη για τις συντάξεις, η μάχη για την Πρόνοια, την Υγεία, την Παιδεία, είναι μπροστά. Μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές ο λαός θα είναι πιο αποφασισμένος από πριν, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να παρεμποδίσει τα άγρια μέτρα που θα παρθούν και μέσα από αυτήν την εμπειρία να συγκεντρώσει δυνάμεις για να πάρει την εξουσία. Ο λαός δεν πρέπει να κάνει λάθος να διαλέξει ποια κυβέρνηση θα τον καταδικάσει στη δυστυχία. Καμία αντιμνημονιακή κυβέρνηση δε θα δουλέψει υπέρ του λαού, τη στιγμή που υπάρχουν μονοπώλια, προϋπόθεση είναι η σύγκρουση μαζί τους.
* Το ζήτημα είναι ανάπτυξη για ποιον. Για την κερδοφορία του Κεφαλαίου ή για την κάλυψη των αναγκών του ανθρώπου. Η επιλογή για την κάλυψη των αναγκών λύνει και το πρόβλημα της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, που με ενδιαφέρουν. Η μέχρι τώρα στάση ζωής μου το αποδεικνύει, μέσα από τη δραστηριότητά μου στον Ορειβατικό, στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας και στη συμμετοχή μου στην προσπάθεια για ανακύκλωση στην πηγή και κομποστοποίηση.
 2) Απλά και κατανοητά ο κόσμος είναι και ψαγμένος, αλλά και φοβισμένος. Ρωτάει για την πρότασή μας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν την επομένη θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Απαντάμε: Οι μισθοί και οι συντάξεις καλύπτονται από τα έσοδα του κράτους και όχι από τα δάνεια των μνημονίων. Τα δάνεια των μνημονίων πάνε απευθείας για τους δανειστές. Η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία, είναι αποδέσμευση του λαού από τους τοκογλύφους δανειστές και ευκαιρία να ξεφύγουμε από τη θηλιά που έχουν βάλει στο λαιμό μας, και να αξιοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Πλούτος υπάρχει. Εξαρτάται ποιος τον διαχειρίζεται και για ποιον σκοπό. Το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένη πρόταση εξουσίας του λαού. Έχει μελετήσει την ιστορία του, αλλά και την ιστορία του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, ώστε να είναι ικανό να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος που συνέβησαν σε άλλες χώρες, σε άλλες εποχές και σε πολύ διαφορετικές συνθήκες.
 3) Μας κατηγορούν ότι δεν είμαστε ρεαλιστές και ψηφοθηρούμε επενδύοντας στην οργή. Μα, αν λειτουργούσαμε έτσι, θα ήμαστε σαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ίσα ίσα το ΚΚΕ έχει πρόταση ρεαλιστική και τη μόνη που έχει προοπτική. Εξαρτάται από ποια σκοπιά δρομολογεί τα γεγονότα ο καθένας. Για τους καπιταλιστές, και τα κόμματα που τους υπηρετούν, ρεαλισμός είναι η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα. Για μας ρεαλισμός είναι οργάνωση της παραγωγής για την κάλυψη των αναγκών. Ρεαλισμός είναι να μπορεί να καλύψει ο λαός τις ανάγκες του σε τροφή, στέγη, μόρφωση υγεία και παιδεία. Ο ρεαλιστής κομμουνιστής ενδιαφέρεται για το φυσικό πλούτο, τον βλέπει ως αγαθό και όχι σαν εμπόρευμα για εκμετάλλευση. Τέλος, ο ρεαλιστής κομμουνιστής δεν τρέφει αυταπάτες. Στο ταξίδι για την Ιθάκη δεν αλληθωρίζει δεξιά και αριστερά. Δεν τον τρομάζουν τα εμπόδια. Βλέπει μόνο τον τελικό του προορισμό και είναι αποφασισμένος να φθάσει και θα φθάσει με όποιο κόστος.
 4. Η πρόταση που τέθηκε για συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς τέθηκε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και ήρθε να ενισχύσει τη φοβία του κόσμου για ακυβερνησία και να επενδύσει στις αυταπάτες, προσφέροντας τεράστια υπηρεσία στο πολιτικό προσωπικό του Κεφαλαίου. Ο λαός θέλει ενθάρρυνση, ώστε να σηκώσει το ανάστημά του και όχι να σκύψει το κεφάλι στο εφικτό. Αν πραγματικά ενδιαφερόταν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για ενότητα, δε θα έκανε σημαία του τον ευρωμονόδρομο. Η πρόταση για ενότητα μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς να δείχνει την αιτία, που είναι η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, τρέφει ψευδαισθήσεις και ωραιοποιεί το σύστημα. Άνθρωποι πάνω από τα κέρδη, σε οικονομική οργάνωση της παραγωγής με σκοπό το κέρδος, δε γίνεται. Φανταστείτε αύριο το διάλογο σε Υπουργικό Συμβούλιο, μεταξύ Τσίπρα και Παπαρήγα, στην περίπτωση της κυβέρνησης της Αριστεράς. Αν προτείνει το ΚΚΕ, κατάργηση των ποσοστώσεων που ορίζει η κοινή αγροτική πολιτική, η απάντηση του Τσίπρα, που έχει ψηφίσει το ΜΑΑΣΤΡΙΧ και δε θέλει να τα σπάσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι «μα δε γίνεται, το απαγορεύει το ΜΑΑΣΤΡΙΧ». Τα συμπεράσματα δικά σας.
 5) Ένα καπιταλιστικό σύστημα ανάπτυξης λειτουργεί άναρχα και επενδύει σε τομείς κερδοφόρους και σε περιοχές όπου μπορεί, χρησιμοποιώντας τη γη, τη φύση και τον άνθρωπο ως αναλώσιμα υλικά. Οι ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), που προτάσσει ως ευκαιρίες επενδυτικού ενδιαφέροντος το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το αποδεικνύουν. Ένας κομμουνιστής Μεσσήνιος βουλευτής θα βάλει πλάτη, ενισχύοντας τις δυνάμεις αντίστασης, τις δυνάμεις και τα κινήματα που αγωνίζονται για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, με προστασία του περιβάλλοντος, να κερδίσουν μάχες σε αυτή την κατεύθυνση. Ένας κομμουνιστής βουλευτής και στη Μεσσηνία δε θα επιτρέψει μισθούς πείνας που θα προβλέπει η ΕΟΖ και θα είναι στήριγμα του μετώπου των εργαζομένων, των αγροτών, των εμπόρων και επαγγελματιών, των ανέργων, των μαθητών, της νεολαίας και της Γυναίκας. Ένας κομμουνιστής Μεσσήνιος βουλευτής θα είναι στήριγμα των αγροτών και στη Βουλή. Ένας Μεσσήνιος κομμουνιστής βουλευτής, χωρίς να αποπροσανατολίζει τους αγρότες, θα αγωνιστεί για κατάργηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, και μαζί με το αγροτικό κίνημα θα παλέψει για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας Μεσσήνιος κομμουνιστής βουλευτής δεν είναι τίποτε παραπάνω από έναν κομμουνιστή εργάτη, αγρότη, άνεργο, έμπορο, επαγγελματία, μαθητή, νέο και γυναίκα. Από τη θέση του βουλευτή αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργατών και για τη συμμαχία τους με τους φτωχούς επαγγελματίες και αγρότες.

*** Πύλος
~ Κατέπλευσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς  * Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της θερινής περιόδου κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι της Πύλου. Το Seabourn Odyssey ξεκίνησε από τη Βενετία πραγματοποιώντας κρουαζιέρα στα παράλια της Μεσογείου. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην ακτή με τα μικρά ταχύπλοα του πλοίου και είχαν στη διάθεσή τους όλη την ημέρα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό περιηγήθηκαν στα γραφικά στενά της πόλης, απόλαυσαν τη μαγευτική θέα και επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της περιοχής.
 * Η επιλογή της Πύλου, ως ένας από τους σταθμούς του ταξιδιού, ικανοποιεί ιδιαιτέρως το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, γιατί οι επίμονες προσπάθειές του για τουριστική προβολή και ανάδειξη της περιοχής αποφέρουν καρπούς και βοηθούν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής κοινωνίας.

*** Ο Α. Σαμαράς από τη Σπάρτη
~ «Πρέπει να ξεχάσουν τη συγκυβέρνηση»  * Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από τη Σπάρτη, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση το κόμμα του δε θα συγκυβερνήσει μετά τις εκλογές της 6η Μαΐου. Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, είπε πως «δεν είμαι μόνο εγώ που δε θέλω να συγκυβερνήσω μαζί τους, ψάχνουν δεξιά και αριστερά να βρούν. Δεν ξεμπερδεύουν με μια συγγνώμη. Θα τους δούμε στην αντιπολίτευση, θα τους κρίνει ο ελληνικός λαός και εκεί θα δούμε εάν αλλάξανε».
* Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε «πλατιά υπογραφή» και «ισχυρή εντολή» στις εκλογές της 6ης Μαΐου από τον ελληνικό λαό. «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ελάτε να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα!» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
* Μιλώντας από τη Σπάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως τα «μικρά κόμματα» προσπαθούν να κόψουν τη δύναμη νίκης της Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι έτσι δίνουν «ανάσα στο ΠΑΣΟΚ, ψήφο ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ, φιλί ζωή στο ΠΑΣΟΚ».
* Σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε και πάλι πως «πρέπει να απελαθούν και να πάνε οι λαθρομετανάστες πίσω στις πατρίδες τους», ενώ για τις «κουκούλες» είπε: «Πρέπει να βγάλουμε και τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους, από αυτούς που καίνε τις πόλεις ανεξάρτητα. Από τις 7 Μαΐου τέρμα όλα αυτά, τέρμα οι κουκούλες».

*** Ο Πάνος Καμμένος σήμερα στην Καλαμάτα
~ Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», Πάνος Καμμένος. * Ο κ. Καμμένος θα βρεθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 6.00 το απόγευμα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και ακολούθως το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.


*** Costa Navarino
~ Επιτυχής η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  * Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές η προγραμματισμένη άσκηση από κοινού από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νομού Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, στο ξενοδοχείο Costa Navarino, στο συγκρότημα “The Westin Resort”, στην περιοχή Ρωμανού, του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
~ Η άσκηση περιλάμβανε το ακόλουθο σενάριο:
* Εκδηλώνεται πυρκαγιά σε ισόγειο χώρο στην κουζίνα του εστιατορίου “Nargile” του συγκροτήματος “The Westin Resort”. Η πυρκαγιά γίνεται αντιληπτή από το προσωπικό του ξενοδοχείου, το οποίο ενεργοποιεί το σύστημα αναγγελίας πυρκαγιάς και καλεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το ξενοδοχείο εκκενώνεται από τους ενοίκους κατόπιν της ηχητικής ειδοποίησης.
* Τρεις από τους ενοίκους εγκλωβίζονται εξαιτίας του πυκνού καπνού και αναγκάζονται να κινηθούν προς τον εξώστη πάνω από τον α΄ όροφο, σε ύψος 15 μέτρων περίπου, ενώ ένας ακόμη εγκλωβίζεται σε μπαλκόνι του α΄ ορόφου.
* Ταυτόχρονα, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων χτυπά συναγερμός και ενημερώνονται άμεσα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύλου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας. Άμεσα ο αξιωματικός Υπηρεσίας του Π.Κ. Πύλου αναχωρεί με δύο υδροφόρα οχήματα της α εξόδου για τον τόπο του συμβάντος και ζητά από το τηλεπικοινωνιακό κέντρο την κλήση του ΕΚΑΒ για πρώτες βοήθειες και διακομιδή τραυματιών.
* Στον τόπο του συμβάντος καταφθάνουν τα δύο πρώτα πυροσβεστικά οχήματα, τα πληρώματα των οποίων αναλαμβάνουν δράση αναπτύσσοντας εγκαταστάσεις προκειμένου να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων αναχωρεί ένα όχημα δ τύπου προς ενίσχυση και πρόσθετη παροχή νερού και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας αναχωρεί το ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, σε περίπτωση που απαιτηθεί για τον απεγκλωβισμό ατόμων που κινδυνεύουν.
* Για την πυρκαγιά αναχωρούν άμεσα οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καλαμάτας και Γαργαλιάνων. Ο επικεφαλής αξιωματικός της πυρκαγιάς δίνει οδηγίες στον αξιωματικό Υπηρεσίας και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους για κατάσβεση της πυρκαγιάς στο χώρο της κουζίνας και συντονίζει τις ενέργειες της ομάδας διάσωσης, η οποία έχει κληθεί για τα άτομα τα οποία έχουν εγκλωβιστεί σε υπερυψωμένο σημείο του κτηρίου. Επιχειρείται παράλληλα κατάσβεση στο χώρο της κουζίνας με δύο εγκαταστάσεις αποτελούμενες από σωλήνες και αυλούς 0,45 χιλ., και απεγκλωβισμός ατόμου με κλίμακα από διπλανό κτίσμα. Η ομάδα διάσωσης, η οποία έχει μεταβεί στον υπερυψωμένο χώρο που βρίσκονται εγκλωβισμένα τρία άτομα, επιχειρεί: α) κατάβαση θύματος σε φορείο από ύψος 15 μέτρων με κλίση 60 σε κεκλιμένη τραβέρσα, παρουσία διασώστη, β) απεγκλωβισμό και κατάβαση θύματος, συνοδεία διασωστών, με τεχνικές αυτοδιάσωσης από ύψος 15 μέτρων.
* Τέλος, τίθεται υπό έλεγχο η πυρκαγιά και σηματοδοτείται η λήξη της άσκησης.
 * Την άσκηση παρακολούθησαν και συντόνιζαν ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας Πύραρχος Καπέλιος Βασίλειος και ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων, πυραγός Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος. Επίσης, την άσκηση παρακολούθησαν υπάλληλοι από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νομού Μεσσηνίας, ενώ παραβρέθηκαν ο γενικός επιθεωρητής Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γεωργακόπουλος Σωτήριος, ο προϊστάμενος Α΄ Κλάδου Πυρ/κών Επιχειρήσεων, αρχιπύραρχος Καννελόπουλος Διαμαντής, ο διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυρ/κών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπυραρχος Ρούμπος Αθανάσιος, ο διοικητής της Π.Υ. Π/Α Καλαμάτας, αντιπύραρχος Μπραΐμης Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεσσήνης Φύκιρης Νικόλαος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πύλου-Νέστορος, Κοντογόνης Περικλής, καθώς και υπάλληλοι των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων.
***   Ποια κόμματα δεν πήραν έγκριση από τον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές;
~ 4 κόμματα ''κόπηκαν''..Δείτε ποια
1) Εθνική Ελπίδα,
2) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ.,
3) Φίλοι του Ανθρώπου
4) Δημοβούλιο Πολιτών
~ Δείτε ποια είναι τα 32 κόμματα που πήραν την έγκριση και θα συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαιου
1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Ε. Βενιζέλος
2) Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.), Α.Κ. Σαμαράς
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ),Αλέκα Παπαρρήγα
4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Τσίπρας
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.),  Καρατζαφέρης  
6) Δημοκρατική Συμμαχία, Ντόρα Μπακογιάννη  
7) Κοινωνική Συμφωνία, Λούκα Κατσέλη
8) Ανεξάρτητοι Έλληνες,  Πάνος Καμμένου
9) Δημοκρατική Αριστερά, Φώτης Κουβέλης
10) Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία,
11) Οικολόγοι Πράσινοι,
12) Ένωση Κεντρώων,
13) Κόμμα Φιλελευθέρων,
14) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή,
15) Δημοσθένης Βεργής – Έλληνες Οικολόγοι,
16) ΟΧΙ (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο -Στέλιος Παπαθεμελής),
17) Κίνημα Δεν Πληρώνω,
18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης,
19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) – Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία,
20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας,
21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε.,
22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές),
23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ,
24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας,
25) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια,
26) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας,
27) Δημιουργία Ξανά,
28) Παναθηναϊκό Κίνημα – ΠΑΝ.ΚΙ.,
29) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων),
30) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.),
31) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) – (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος).
32) Τυραννοκτόνοι

*** Έφθασαν στο Διοικητήριο τα πρώτα ψηφοδέλτια

~ Ξεκινά ο διορισμός των δικαστικών αντιπροσώπων
 ~ Από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διορισμοί των δικαστικών αντιπροσώπων στη Μεσσηνία, αφού σήμερα αναμένεται να γίνουν οι διορισμοί από τον Άρειο Πάγο.
~ Τα εκλογικά συνεργεία σε Διοικητήριο και Δικαστήρια εργάζονται πυρετωδώς, ενώ από σήμερα, στην Περιφερειακή Ενότητα, τα εκλογικά συνεργεία θα ξεκινούν από πολύ νωρίς το πρωί και θα σταματούν τα μεσάνυχτα. Χθες στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου έφθασαν και τα πρώτα ψηφοδέλτια.
 ~* Δικαστικοί αντιπρόσωποι
* Σε επίπεδο δικαστικών υπαλλήλων για τον ορισμό δικαστικών αντιπροσώπων η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και από τη Δευτέρα εστάλησαν στον Άρειο Πάγο οι καταστάσεις με όσους έχουν δικαίωμα να ορισθούν δικαστικοί αντιπρόσωποι. Σήμερα από τον Άρειο Πάγο θα γίνουν οι ορισμοί και από Δευτέρα θα αρχίσουν οι κοινοποιήσεις των διορισμών.
* Από την πλευρά των δικηγόρων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας σημείωσε ότι οι αιτήσεις προτίμησης ή εξαίρεσης δικηγόρων της Καλαμάτας έχουν καταχωρηθεί στο μηχανογραφικό σύστημα του Αρείου Πάγου. Εντός του επόμενου τριημέρου θα γίνει και η ανακοίνωση των ονομάτων.-
~* Τα πρώτα ψηφοδέλτια
* Στο Διοικητήριο, τα εκλογικά συνεργεία έχουν ξεκινήσει κυλιόμενες βάρδιες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τα μεσάνυχτα.
* Στη Μεσσηνία θα λειτουργήσουν 492 εκλογικά τμήματα και ένα ετεροδημοτών της Β΄ Αθήνας (στο Α΄ Λύκειο, οδός Λυκούργου, αίθουσα 6). Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα λειτουργήσουν 22 εκλογικά τμήματα με ψηφοδέλτια της Μεσσηνίας.
* Χθες στο Διοικητήριο έφθασαν και τα πρώτα κιβώτια με ψηφοδέλτια του υποψηφίου Στέφανου Μάνου, του συνδυασμού «Δράση». Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν και τα ψηφοδέλτια των υπόλοιπων συνδυασμών, που αυτή τη φορά είναι 23 για τη Μεσσηνία.
* Τα υπόλοιπα υλικά για τη διενέργεια της ψηφοφορίας έχουν σταλεί από το υπουργείο και απομένουν μόνο οι φάκελοι ψηφοφορίας.
* Από σήμερα και αφού ολοκληρωθεί το σφράγισμα των βιβλίων των εφορευτικών επιτροπών, θα αρχίσει η διαδικασία καταμερισμού των ψηφοδελτίων και την Πέμπτη, ο 4ος όροφος του Διοικητηρίου θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, προκειμένου να ετοιμασθούν οι εκλογικοί σάκοι, που θα αποσταλούν σε κάθε εκλογικό τμήμα.
* Τη συνολική διαχείριση της διαδικασίας έχουν οι αντιπεριφερειάρχες κάθε περιφερειακής ενότητας, ενώ η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνεται ακόμα και με κινητά τηλέφωνα. Της Βίκυς Βετουλάκη

~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :

 *** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html  , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .- & ΦΏΤΟ-Αλμπουμ .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Foto - Album .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Foto – Album .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Παλιές Φωτογραφίες .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012.html  , ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για μιά θύμηση Σάββατο 21 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/21-2012_21.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ενημέρωση και Άλλα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 , Φωτογραφίες από προσωπικό άλμπουμ .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/22-2012.html  , Φωτογραφίες του παλιού καιρού για μιά θύμηση Κυριακή 22 Απριλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/21-22-2012.html  , Aυτό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 21 και 22 Απριλίου 2012 Φωτογραφίες .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Φώτο - άλμπουμ .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/24-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Απριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/25-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετέρτη 25 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/26-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/3-26042012.html  , ΣΑΠΕΙΟ 3 ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ Κ. ΣΑΜΑΡΑ 26/04/2012 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html   ,    Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής  Ενημέρωσης Παρασκευή  27 Απριλίου 2012 .-
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου