ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Aγιάζι ενημέρωσης του Σ/Κ ΜΕ Άρωμα Ζωής

Aγιάζι  ενημέρωσης  του  Σ/Κ ΜΕ  Άρωμα Ζωής :
Σάββατο  και Κυριακή 10  και 11 Νοεμβρίου  2012 ,

Οι ένστολοι στο μεροκάματο  του τρόμου και του πόνου !  
Με αγώνα και αγονία μέσα στου  δρόμου  του τρόμου !

Και η Βουλή  αντί να ψηφίζει τους ένστολους ευνουχίζει !!

Αν  θέλουμε ελευθερία και  ησυχία πρέπει ελεύθερη να κάνει την δουλειά της ,,,να αφήσουμνε  την Αστυνομία !

Ας  μην  ξεχνάμε ... ! "  Όποιος πάει με την αγιζστούρα  , το νε τρώει  η  γαϊδούρα  " !
                                   " Φωνή  Λαού ... Οργή  Θεού !! "
... κι΄ επειδή  οι πιό πολοί  πεινάμε ... της  τρόϊκας τα μέτρα δεν μετράμε ..
Το  ποντικάκι πάντα μας τα λέει !

~***  ΑΣ  ΠΑΜΕ  ΚΑΙ  ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ... ... μήπως και  γλυτώσουμε ...από ... το ... χρέως  ,,,,και  τη χρεωκοπία ....

κομμωτήριο Μπλεκου Γ. 2012 :

http://youtu.be/7Dx3iAYbt3c ,*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** "Γλυκός θάνατος" για 5.000 διαβητικούς  :
Image
* Στη Μεσσηνία

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς για τους διαβητικούς μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων. Εκτιμούν ότι η αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα θα έχει ως αποτέλεσμα να μη συμμορφώνονται στις θεραπείες τους. Κι αυτό θα επιφέρει, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «Η Γλυκιά Μεσσηνία», αλλά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Αθανασία Καρούνου, σοβαρά κι ανυπέρβλητα προβλήματα σε περισσότερα από 5.000 άτομα μόνο στο Νομό Μεσσηνίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Ανδρέας Μελιδώνης και ο αντιπρόεδρος Αντώνης Λέπουρας, σε συνέντευξη Τύπου, επισήμαναν ότι οι διαβητικοί έχουν, ανάλογα με τον τύπο του διαβήτη, μηδενική ή 10% συμμετοχή στα φάρμακα που σχετίζονται άμεσα με την πάθησή τους.
Στα φάρμακα που λαμβάνουν απαραιτήτως για την αντιμετώπιση διαφόρων επιπλοκών (χοληστερίνη, υπέρταση κ.λπ.) καταβάλλουν συμμετοχή 25%.
«Κάθε διαβητικός ασθενής λαμβάνει από 12 έως 15 χάπια την ημέρα», ανέφεραν, εξηγώντας ότι «με τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας των φαρμάκων, τα ποσά που θα πληρώνουν για κάθε φάρμακό τους αυξάνονται δραματικά».
Σε αυτά περιλαμβάνονται η συμμετοχή τους (25%) και η διαφορά της τιμής μεταξύ της δραστικής ουσίας και του ακριβότερου γενόσημου ή πρωτότυπου φαρμάκου που τους συστήνει ο γιατρός τους.
«Μέχρι σήμερα πληρώνουν 20 - 50 ευρώ το μήνα. Με τα νέα μέτρα θα πληρώνουν 150 - 200 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι τραγικό, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πάσχοντες από διαβήτη οι οποίοι παίρνουν σύνταξη 400 ευρώ», είπαν, εκφράζοντας το φόβο ότι πολλοί ασθενείς δε θα μπορούν να ακολουθήσουν τη θεραπεία τους, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
«Ο διαβητικός που δεν ακολουθεί την αγωγή που του έχει συστήσει ο γιατρός του κινδυνεύει από πολλά σοβαρά προβλήματα, όπως τύφλωση και ακρωτηριασμό. Όλοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις πρέπει να σκεφθούν, επίσης, ότι το κόστος της αναπηρίας είναι πολύ μεγαλύτερο», τόνισαν.
Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας ανέφεραν, επίσης, ότι η οικονομική κρίση οδηγεί στην αύξηση των περιστατικών διαβήτη, καθώς οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό οδηγούνται σε αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς τους προς το χειρότερο.
Όπως είπαν, «τα δεδομένα από προηγούμενες περιόδους κρίσης και πείνας δείχνουν ότι τα άτομα που εκείνη την εποχή ήταν σε βρεφική ηλικία πλήρωσαν το τίμημα της κρίσης με αυξημένη εμφάνιση παχυσαρκίας, μεταβολικού συνδρόμου, διαβήτη και καρδιοπαθειών».
Από την πλευρά της, η κυρία Αθανασία Καρούνου δήλωσε στο «Θ»: «Το τελευταίο διάστημα τα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τα άτομα με διαβήτη και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και έχουν δημιουργήσει απίστευτη ανασφάλεια, είναι: η συμμετοχή (10%) που επέβαλε με απόφασή του ο ΕΟΦ στην ινσουλίνη για τους ινσουλινοθεραπευόμενους (τύπου ΙΙ), η διαρκής απειλή “εμπάργκο” των φαρμακείων, οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και η υποβάθμιση των διαβητολογικών κέντρων, η έλλειψη φαρμάκων και ινσουλινών στα φαρμακεία των νοσοκομείων για τους άπορους πάσχοντες, η επιδίωξη κατάργησης του προνοιακού επιδόματος στους άνεργους και έμμεσα ασφαλισμένους, η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία στα αντιδιαβητικά δισκία για τα άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ. Οι πάσχοντες πληρώνουν, εκτός από τη συμμετοχή του 10% στα χάπια, τη διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο φθηνότερο φάρμακο και εκείνο που έχει δώσει ο θεράπων ιατρός και είναι κατάλληλο για τη ρύθμιση του διαβήτη τους. Πρέπει να εξαιρεθούν οι χρόνια πάσχοντες από αυτήν τη ρύθμιση.
Η μη εφαρμογή από πολλούς γιατρούς του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή στα αναλώσιμα υλικά (ταινίες, βελόνες, σκαρφιστήρες), στα άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ.
Η κατάργηση των συμβάσεων των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός το οποίο θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα σε όλους τους χρόνια πάσχοντες λόγω της υπολειτουργικότητας των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.
Όλοι οι υπεύθυνοι για την πρόληψη και φροντίδα του διαβήτη οφείλουν να πάρουν μέτρα».   Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης


*** Νέα ΚΑΠ: Μικρότερος προϋπολογισμός & "πρασίνισμα"  :
Image
* Ο μειωμένος προϋπολογισμός και το υποχρεωτικό «πρασίνισμα» για όλους, εκτός από τους μικρούς αγρότες που λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ επιδότηση, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (2014 - 2020), η οποία βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Για τις αλλαγές που αναμένονται μίλησε χθες σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, στην Καλαμάτα, ο Σωτήρης Κουτσομήτρος από τη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής και Τεκμηρίωσης του υπουργείου Γεωργίας. Τη συνάντηση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας και το Παράρτημα Πελοποννήσου του ΓΕΩΤΕΕ υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ενώ η ανταπόκριση από τον αγροτικό κόσμο του νομού ήταν σημαντική.
Σύμφωνα με την πρόταση που υπάρχει, το 30% της επιδότησης που θα παίρνει κάποιος θα αφορά στο «πρασίνισμα», το οποίο θα έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία κ.λπ. Όποιος δεν κάνει αυτά που προβλέπει η «πράσινη ΚΑΠ», θα έχει ποινή στην επιδότησή του, η οποία θα ξεκινάει από 40% (Όσοι κάνουν βιολογική γεωργία, με πιστοποίηση, εντάσσονται έτσι κι αλλιώς στην πράσινη ΚΑΠ).
Όσοι λαμβάνουν επιδότηση κάτω από 1.000 ευρώ (αφορά σημαντικό αριθμό αγροτών στην Ελλάδα), θα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο καθεστώς των μικρών αγροτών, οπότε δε θα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τους κανόνες του «πρασινίσματος».
Μπόνους στους νέους γεωργούς
Αναφερόμενος στους νέους γεωργούς, ο κ. Κουτσομήτρος είπε ότι θα λαμβάνουν ως μπόνους ένα 25% (επιπλέον) της επιδότησής τους για πέντε έτη, εφόσον ενταχθούν στο πρόγραμμα πριν κλείσουν τα 40 τους χρόνια.
Υπό συζήτηση είναι, επίσης, το θέμα του διαχωρισμού σε περιφέρειες, όσον αφορά στην κατανομή των ενισχύσεων. Για παράδειγμα, εάν έχουμε δύο περιφέρειες, πώς θα χωριστούν αυτές: π.χ. γεωγραφικά και διοικητικά; Σε ορεινή και πεδινή; Σε βοσκότοπους και καλλιεργήσιμη γη;
Ο κ. Κουτσομήτρος πρόσθεσε ότι οι ισχυροί της Ευρώπης πιέζουν για μεγαλύτερη μείωση του προϋπολογισμού της νέας ΚΑΠ, αλλά οι νότιες χώρες αντιδρούν σε αυτό. Έτσι το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει μείωση, αλλά σχετικά μικρή. Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι με τη συνθήκη της Λισαβόνας, πλέον στις αποφάσεις έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν με την ψήφο τους και οι ευρωβουλευτές.
Πολλά ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους αγρότες στη συζήτηση που ακολούθησε, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Γιάννης Βορβίλας και ο πρόεδρος του παραρτήματος Πελοποννήσου του ΓΕΩΤΕΕ, Σωτήρης Λαμπρόπουλος.
 Της Μαρίας Νίκα

*** Zητήματα της Τριφυλίας έθεσε ο Κόλλιας :
Image
* Στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας

Μια σειρά από ζητήματα καθώς και προβλήματα της Τριφυλίας έθεσε ο δήμαρχος, Κώστας Κόλλιας, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, προχθές στην Τρίπολη, για το στρατηγικό σχεδιασμό και το πρόγραμμα δράσης της.
Μιλώντας χθες στο «Θ» ο κ. Κόλλιας χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ενδιαφέρουσα: «Στο πλαίσιο της συζήτησης είχα την ευκαιρία να θέσω τα ζητήματα που αφορούν στους περιφερειακούς Δήμους και συγκεκριμένα στο Δήμο Τριφυλίας.
Ουσιαστικά έθεσα το θέμα της περιφερειακής ανάπτυξης μέσα στην ίδια την Περιφέρεια, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός της, που καλύπτει βεβαίως τις μεγάλες προτεραιότητές της, θα πρέπει να είναι τέτοιος που να ανταποκρίνεται και στις ανάγκες των μικροτέρων Ενοτήτων της, όπως είναι οι καλλικράτειοι Δήμοι, οι πρώην Δήμοι - νυν Δημοτικές Ενότητες και τα χωριά μας.
Είπα χαρακτηριστικά ότι είναι πάρα πολύ θετικό να υπάρχει προτεραιότητα για το λιμάνι της Καλαμάτας, αλλά είναι εξίσου αναγκαίο να ενταχθεί στις διαδικασίες της ανάπτυξης και το λιμενικό καταφύγιο της Μαράθου, το λιμάνι της Κυπαρισσίας και τα μικρολιμανάκια του Αγρίλη και της Αγίας Κυριακής, έτσι ώστε να αποκεντρώνεται η προσβασιμότητα από θαλάσσης και η εξυπηρέτηση των αλιέων της περιοχής.
Είπα ότι καλώς υπάρχει και αναδεικνύεται προτεραιότητα στους κεντρικούς οδικούς άξονες, να δοθεί το κομμάτι “Παραδείσια – Τσακώνα”, να πιέσουμε να φτάσει η Ολυμπία Οδός μέχρι την Τσακώνα, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας. Στην Τριφυλία, που αποτελεί το κεντρικό κύτταρο του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής δηλαδή παραγωγής, να υπάρχει προσβασιμότητα στα αυτοκίνητα, στα μέσα, επικοινωνία με τις αγορές. Επίσης, τόνισα ότι πρέπει να υπάρχει προσβασιμότητα και για τον άλλον άξονα της ανάπτυξης, που είναι ο τουριστικός τομέας, όπου στην Τριφυλία αναπτύσσεται με ρυθμούς πάρα πολύ δυναμικούς και προς το νότο, με την Costa Navarino- όπως ξέρουμε όλοι η έδρα της ανήκει στην Τριφυλία και αποτελεί ένα σημαντικό πόλο προσέλκυσης ξένων τουριστών- αλλά και προς το Βορρά, Καλό Νερό, Ελαία, Κυπαρισσία, όπου αναπτύσσονται καινούργιες τουριστικές μονάδες και προσελκύουν κόσμο. Άρα, η αναγκαιότητα να έχουμε παρεμβάσεις και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, πέρα από τους μεγάλους οδικούς άξονες, είναι ορατή.
Δεν μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι Κυπαρισσία - Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, δεν μπορεί να μην ολοκληρώνεται, εδώ και χρόνια, το κομμάτι Γαργαλιάνοι - Ρωμανός, δεν μπορεί το εσωτερικό δίκτυο, όπως ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Βάλτα ή το πιο μικρό εσωτερικό δίκτυο που επικοινωνεί με τις αγροτικές περιοχές μας, να μην είναι στις προτεραιότητες».
Όπως μας είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας, «σε αυτές τις παρατηρήσεις, η τοποθέτηση του περιφερειάρχη κάλυψε το θέμα και θεωρητικά αλλά και πρακτικά, όταν, για άλλη μια φορά, επιβεβαίωσε αυτά που έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει, ότι ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού θα ολοκληρωθεί και θα ολοκληρωθεί, μάλιστα, σ’ αυτή τη διαχειριστική περίοδο. Ο δε δρόμος Κυπαρισσίας - Φιλιατρών – Γαργαλιάνων επίσης θα ενταχθεί, κατά την εκτίμηση του ίδιου του περιφερειάρχη, σε αυτή τη διαχειριστική περίοδο».   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Πάνω από 500 αιτήσεις για 19 θέσεις στην καθαριότητα :
Image
* Καλαμάτας

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε προχθές η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το ύψος της ανεργίας στην Ελλάδα, το οποίο εκτινάχθηκε στο 25,4%, δεν επιδέχονται περαιτέρω σχολιασμού.
Με βάση τους αριθμούς, λοιπόν, η ανεργία στην Ελλάδα επανήλθε στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 1960 (26,4% το 1961)!
Κάπως έτσι εξηγείται και αυτό που συνέβη με τις 19 θέσεις, με 8μηνη σύμβαση, στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις οποίες έληξε χθες. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθανάσιος Ηλιόπουλος, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 505!
Σημείωσε, δε, ότι πέρσι, που προσέλαβε πάλι ο Δήμος συμβασιούχους, ο αριθμός των αιτήσεων ήταν 342, δηλαδή 30% λιγότερες.
Κατά τον ίδιο, το φετινό τεράστιο ενδιαφέρον φανερώνει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της ανεργίας και στην περιοχή μας.
Από τις 19 θέσεις, οι δέκα είναι για εργάτες καθαριότητας, οι πέντε για οδηγούς απορριμματοφόρων και οι τέσσερις για χειριστές μηχανημάτων.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές Δεκεμβρίου. Η απασχόλησή τους, δε, θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους δημότες, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μείωση του προσωπικού.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Η κρίση κατεδαφίζει τα επαγγέλματα της οικοδομής :
Image
* Ξεπέρασε το 37% η πτώση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εικόνα… κατεδάφισης επικρατεί στον κλάδο της οικοδομής, που σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο όγκος της ιδιωτικής και δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας μέσα σε ένα χρόνο είχε πτώση 37,1%.
Συνολικότερα, μείωση 48,2% σημείωσε ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Αύγουστο 2012 το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της Ελλάδας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.210 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 265,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.186,7 χιλιάδες m3 όγκου, δηλαδή παρουσίασε μείωση κατά 48,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 37,3% στην επιφάνεια και κατά 27,5 % στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Το μέγεθος Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.201 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 254,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.141,0 χιλιάδες m3 όγκου, δηλαδή παρουσίασε μείωση κατά 48,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38,8% στην επιφάνεια και κατά 28,8% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Αντίστοιχα το μέγεθος της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά το μήνα Αύγουστο 2012, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 9 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 11,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 45,6 χιλιάδες m3 όγκου.
Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το μήνα Αύγουστο 2012, είναι 3,8%.

*** Οργή κατοίκων στη Βέργα για εργολαβικές αυθαιρεσίες :
Image
* Από ομάδα κατοίκων στην περιοχή της Βέργας λάβαμε επιστολή στην οποία καταγγέλλονται παρεμβάσεις εργολάβου που εκτελεί εκεί έργο, οι οποίες παρεμβάσεις, όμως, όπως φαίνεται, μάλλον δημιουργούν προβλήματα παρά λύνουν.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στη Βέργα, στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου με την παλιά κοινοτική οδό, έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες αυθαίρετες χωματουργικές εργασίες και έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές από τον εργολάβο σε κατοικίες, περιφράξεις, παραδοσιακά αλώνια, ελαιόδενδρα και στο ίδιο το κατάστρωμα του κοινοτικού δρόμου.
Οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί και είναι εξοργισμένοι με τις αυθαιρεσίες του εργολάβου, ο οποίος έχει, ως φαίνεται, μια παλιά οικοδομική άδεια (953/2004), αλλά καμιά άδεια ή μελέτη ή απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να πετάει μπάζα (πάνω από 30 μεγάλα φορτηγά) στον κοινοτικό δρόμο, τα χτήματα και τις αυλές.
Ως δικαιολογία εμφάνισε την πρόθεσή του να συμβάλει στην επίχωση του δρόμου, προκειμένου να διευκολυνθεί η κάθοδος οχημάτων.
Κάτι τέτοιο, όμως, προϋποθέτει συνεννοήσεις του Δήμου με τους κατοίκους, εκπόνηση μελέτης από τις υπηρεσίες ή εξωτερικό μελετητή, εύρεση κονδυλίων του προϋπολογισμού, διενέργεια διαγωνισμού, εγκρίσεις και ανάθεση των έργων.
Ως φαίνεται, τίποτε από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Κανείς, από το δήμαρχο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον πάρεδρο της Βέργας, τους ιδιοκτήτες των παρόδιων κατοικιών και οικοπέδων, δε γνώριζε και δεν είχε συμφωνήσει. Όλες οι αυθαίρετες παρεμβάσεις έγιναν αιφνιδιαστικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και συνεχίστηκαν χωρίς ενημέρωση των υπηρεσιών και χωρίς εγκρίσεις. Ο μόνος που διευκολύνεται είναι ο εργολάβος, που ξεμπέρδευε με τα μπάζα χωρίς κόστος, δίπλα στις εκσκαφές».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Προγραμματικό σχέδιο λιμανιού (Master Plan) :
Image
* Μετά τα… τετελεσμένα θα έρθει στο Δήμο Καλαμάτας

Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) έφθασε χθες στο Δήμο Καλαμάτας το έγγραφο σχετικά με το Master Plan Λιμένος Καλαμάτας. Όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος Παν. Νίκας, το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί μετά την επίσημη αποστολή του Master Plan στο Δήμο Καλαμάτας, κάτι που φαίνεται και στο σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κ. Μουτζούρης.
Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή σχετικά έγγραφα του Δήμου αλλά και του Λιμενικού Ταμείου Νομού Μεσσηνίας, αναφορικά με το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο Λιμένα Καλαμάτας, σας ενημερώνουμε ότι η σχετική απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Μετά το πέρας της διαδικασίας η Υπηρεσία μας θα σας ενημερώσει άμεσα».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν σε ένα κοινό κείμενο για το ζήτημα του προλιμένα.
Συγκεκριμένα, η παράταξη της «Αλλαγής» (επικεφαλής Θ. Μπρεδήμας), της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Νίκος Διασάκος) και του «Δικτύου» (Σταμάτης Μπεχράκης) σε κοινό τους ψήφισμα σημείωναν: «Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας, μαζί με τους πολίτες της Καλαμάτας, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.
Να υπάρξει άμεση αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου στα τεκταινόμενα και να μη δημοσιευθεί οποιαδήποτε απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για το προγραμματικό σχέδιο (master plan) στον προλιμένα της Καλαμάτας.
Να συνέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερωθεί επί του τελικού σχεδίου του υπουργείου, πριν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη δημοσίευση της απόφασης και να παρθούν υπ’ όψιν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2005 και το 2009.
Οι όποιες επεμβάσεις στον προλιμένα να είναι ήπιες και να μη θίγουν το περιβάλλον, που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Σε αντίθετη περίπτωση, διαδηλώνουμε την απόφασή μας για αγώνα ενάντια στα τεκταινόμενα σχέδια για την Καλαμάτα γενικότερα».
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  28χρονος από τη Μεγαλόπολη σκοτώθηκε στη Ν. Είσοδο :
Image
* Τη ζωή του έχασε είκοσι λεπτά πριν από τη μία μετά τα μεσάνυχτα χθες ο 28χρονος Νικήτας Μορογιάννης από τη Μεγαλόπολη, όταν το αυτοκίνητο μάρκας μερσεντές που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, στο ρεύμα εισόδου και ελάχιστα μέτρα από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Το μαύρο αυτοκίνητο του άτυχου νεαρού προσέκρουσε με σφοδρότητα αρχικά πλάγια αριστερά στην πόρτα σταθμευμένου βυτιοφόρου υγρών καυσίμων, το οποίο μετακίνησε από τη θέση του. Συνέχισε, όμως, την τρελή πορεία του, προσκρούοντας σε ρυμούλκα που ήταν σταθμευμένη μπροστά από το βυτιοφόρο. Η πρόσκρουση ήταν τόσο δυνατή, που η καρότσα της ρυμούλκας έφυγε από τους τροχούς.
Στην περιοχή έσπευσαν η Τροχαία, η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του οδηγού και ασθενοφόρο, όμως ήταν ήδη αργά για τον άτυχο νεαρό, ο οποίος έχασε ακαριαία τη ζωή του.
Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.
Β.Β.

***Πριν 94 χρόνια

- ΤΗΝ 10 π.μ. της αύριον αμέσως μετά την θείαν λειτουργίαν θ’ αρχίση η λιτανεία εν τω Μητροπολιτικώ Ναώ δια την κατάπαυσιν της γρίππης. Την λιτανείαν θα παρακολουθήση ολόκληρος ο κλήρος της πόλεώς μας. Προ της εξόδου της Αγίας Εικόνος της Θεομήτορος θ’ αναπεμφθή πaράκλησις εν τω Μητροπολιτικώ Ναώ μετά το τέλος της οποίας θα γίνη έξοδος της εικόνος και η περιφορά αυτής δια της εκ πάνω πλατείας, της οδού Μαυρομιχάλη, Φαρών, πλατείας Φραγκόλιμνης και θα καταλήξη εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν.
 - ΤΗΣ αγίας εικόνος θα προηγούνται τα λάβαρα και ο κλήρος και θα έπεται το πλήθος του κόσμου το οποίον θα προσέλθη. Εις το τέρμα της κάτω πλατείας θα ψαλή παράκλησις ετέρα δε τοιαύτη και κατά την επάνοδον της εικόνος έξωθι του Μητροπολιτικού Ναού.
 - Η επισκοπική επιτροπή απηγόρευσεν την από των εξωστών και των παραθύρων θεαματικήν παρακολούθησιν της πομπής, ως κατά κακήν συνήθειαν μέχρι τούδε εγένετο. Η πόλις πρέπει και θα συρρεύση σύσσωμος ίνα παρακολουθήση κατανυκτικώς την πομπήν.


*** scripta manent...

ImageΤου Χ΄παρη  Χαραλαμπόπουλου
Το ΠΑΣΟΚ είναι πού;
* Η αριθμητική είναι πάντα αλάθητη. Έτσι, αν από το 33 αφαιρέσουμε 7, το αποτέλεσμα είναι 26. Έτσι έγινε και με το ΠΑΣΟΚ. Αφού αρνήθηκαν 6 βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ του τρίτου μνημονίου, και ένας ανεξαρτητοποιήθηκε, «έθεσαν εαυτόν» εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Έτσι είναι δυστυχώς. Πλέον, μια χούφτα άνθρωποι έχουν απομείνει για να λένε ότι εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ. Και μην αναρωτηθείτε ποιο ΠΑΣΟΚ, γιατί η απάντηση είναι εύκολη και απλή. Ένα Κίνημα που αστικοποιήθηκε και έγινε κόμμα.
Με άλλα λόγια, ο κύκλος έκλεισε, όπως είχε ανοίξει πριν από 38 χρόνια, με την εκλογή μιας χούφτας ανθρώπων, που κατάφερε, μέσα σε πολύ μικρό για τα δεδομένα χρονικό διάστημα, να καταλάβει το μεγαλύτερο αριθμό εδρών του Κοινοβουλίου, αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που έδειχνε ο λαός.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ επανεκλέχθηκε το 2009, προκειμένου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Στα χέρια του είχε μια «καυτή πατάτα», αυτή που του άφησε ο Κ. Καραμανλής, χάνοντας την εκλογική αναμέτρηση. Κι η πατάτα αφορούσε στο σπάταλο κράτος, που ζούσε με δανεικά.
Και ξεκίνησαν τα μνημόνια και οι υποχρεώσεις έναντι των δανειστών μας, για συμβάσεις που, εκτιμώ, δεν υπήρξε διαπραγμάτευση. Και όσο παράλογο κι αν φαίνεται αυτό, από την άλλη είναι απολύτως λογικό, επειδή για να διαπραγματευτείς, θα πρέπει να έχεις στα χέρια σου ισχυρά χαρτιά, που μάλλον δεν είχαμε (ως κράτος). «Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα», σκύψαμε το κεφάλι κι ακολούθησαν κι άλλα μέτρα κι άλλα…
Το ΠΑΣΟΚ καθυστέρησε και δεν πρόλαβε τις εξελίξεις, αλλά έγινε το αντίστροφο. Η κοινωνία, βολεμένη να ζει με δανεικά, του γύρισε την πλάτη. Οι παραδοσιακοί πυλώνες που το στήριζαν, επίσης. Έτσι, άρχισε η απότομη κάθοδος. Με την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, κατάφεραν να εκλεγούν 33 άτομα, που μέσα σε ένα τετράμηνο περίπου έγιναν 26.
Το θέμα δεν είναι όμως εκεί, αλλά στο ότι με τα χρόνια, χάθηκε η επαναστατικότητα ή μετακινήθηκε προς άλλους χώρους. Πλέον, το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, ως πυγμάχος μετά από πολλές και καίριες γροθιές. Θα τα καταφέρει; Οι ενδείξεις κάνουν λόγο για το αντίθετο. Τι θα γίνει το ΠΑΣΟΚ; Θα διαλυθεί; Θα ανασυγκροτηθεί; Είναι δύσκολα ερωτήματα, για τα οποία δεν έχω να σας δώσω απάντηση. Η απάντηση ανήκει στην ηγεσία του, που καλείται να πείσει εκ νέου τους Έλληνες πως μπορούν να ξαναστηριχτούν πάνω του. Όμως, μέχρι να γίνει αυτό, ακόμη και εκείνοι, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι, μάλλον θα του έχουν γυρίσει την πλάτη, σαφέστατα απογοητευμένοι από την πορεία του…

*** Προφυλακιστέοι οι τρεις για ληστείες σε ταχυδρομικούς

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες μετά από πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια Καλαμάτας ο 47χρονος πρώην ταχυδρομικός πράκτορας, ο οποίος και κατηγορείται για τη διάπραξη μίας ληστείας σε βάρος συναδέλφου του ταχυδρομικού και μίας σκηνοθετημένης ληστείας σε βάρος του.
Μαζί του κατηγορούμενοι είναι και δύο νεαροί, 18 και 22 ετών, οι οποίοι επίσης απολογήθηκαν χθες. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν και αυτοί να προφυλακισθούν.
Ο 47χρονος έχει κατηγορηθεί ότι εργαζόμενος με σύμβαση στα ΕΛΤΑ τον Απρίλιο του 2012 σκηνοθέτησε εις βάρος του ληστεία, δηλώνοντας ότι καθοδόν για να μοιράσει συντάξεις άγνωστοι, απειλώντας τον με όπλο, του άρπαξαν 11.614,54 ευρώ. Επίσης, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της ληστείας που διέπραξαν οι δύο νεαροί τον Αύγουστο στον Άρι. Την ώρα που ο ταχυδρόμος μοίραζε συντάξεις μέσα σε ψησταριά, εισέβαλαν και πυροβολώντας στον αέρα άρπαξαν 6.195 ευρώ.
Ο 47χρονος έχει ομολογήσει τη ληστεία αυτή, λέγοντας ότι από κοινού με τους δύο νεαρούς τη σχεδίαζαν, ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία εναντίον του και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι άγνωστοι τον λήστεψαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές δεν έχουν κλείσει το φάκελο της υπόθεσης του 47χρονου, αφού ερευνούν κι άλλες πτυχές, αναζητώντας στοιχεία και για άλλα αδικήματα που μπορεί να έχει διαπράξει. Β.Β.

*** Έπιασαν το δράστη που έριχνε φόλες στη Στούπα

* Τρεις φιλόζωοι κάτοικοι της Στούπας Μεσσηνίας εντόπισαν τυχαία χθες τον άνδρα που σκόρπιζε φόλες κοντά στην περιοχή του νεκροταφείου, εξοντώνοντας τρία γατιά και ένα σκύλο.
Η Ειρήνη Στεφανάκου και ο Γιώργος Μπεγέτης, εθελοντές του Εθελοντικού, Πολιτιστικού, Φυσιολατρικού Συλλόγου «Γαία», χθες το πρωί, την ώρα που έβγαζαν το δικό τους σκύλο βόλτα, εντόπισαν το συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος είναι γνωστός στο χωριό για το «έργο» του. Όχι μόνο είδαν τι έκανε, αλλά τον φωτογράφισαν και κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης το «έγκλημα». Παράλληλα, κατάφεραν να σώσουν και το ένα σκυλάκι, το οποίο εντόπισαν να χαροπαλεύει, αφού το μετέφεραν μετά τις ενέσεις ατροπίνης σε κτηνιατρείο στην Καλαμάτα. Δυστυχώς, για τα τρία γατιά ήταν ήδη αργά, ενώ δύο ακόμα σκυλιά αγνοούνται.
Χάρη στην ευσυνειδησία των αστυνομικών του Α.Τ. Καρδαμύλης ο δράστης συνελήφθη. Η Αστυνομία κράτησε ως αποδειχτικά στοιχεία, όχι μόνο τις φωτογραφίες και τις μαρτυρίες, αλλά και το πτώμα μιας γάτας και τα ωμά δηλητηριασμένα σουτζουκάκια που ήταν πεταμένα τριγύρω.
Η πρώτη  επ’ αυτοφώρω σύλληψη
Πρόκειται για την πρώτη επ’ αυτοφώρω σύλληψη δράστη που σκοτώνει ζώα χρησιμοποιώντας φόλες μετά την ισχύ του νόμου 4039/2012.
Οι τρεις αυτόπτες μάρτυρες, που κατέθεσαν εναντίον του και κινητοποίησαν τις αρχές, χωρίς να φοβηθούν τους ντόπιους ή να σκεφθούν ποιος θα τους «κόψει την καλημέρα», είναι, όπως προαναφέραμε, οι δύο εθελοντές του Συλλόγου «Γαία», Ειρήνη Στεφανάκου και Γιώργος Μπεγέτης και η Αγγλίδα κάτοικος της περιοχής, Julia Mary Thompson.
Ας ελπίσουμε, ότι η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει παραδειγματικά το δράστη, που συστηματικά και επί χρόνια εξόντωνε τα αδέσποτα της περιοχής.
Θυμίζουμε ότι ο νόμος 4039/2012 τιμωρεί τη ζωοκτονία με ποινές που φτάνουν έως και το ένα έτος φυλάκισης, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ.
Κατά συρροή εγκληματίες
Σχετικά με το έγκλημα που συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή, η Ειρήνη Στεφανάκου τόνισε: «Δυστυχώς, δεν ήταν τα αδέσποτα μόνο θύματα, αλλά και κατοικίδια ζώα. Ο ασυνείδητος δράστης ή δράστες πετούσαν φόλες στις γειτονιές και μέσα στις αυλές των σπιτιών, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να θανατώνονται τα εν λόγω κατοικίδια, αλλά και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την επαφή με το δηλητήριο.
Φανταστείτε το παιδί μας να έπιανε τη δηλητηριασμένη τροφή! Επίσης, μην ξεχνάμε την οικολογική καταστροφή που συντελείται, αφού τα άγρια ζώα, αλεπούδες, τσακάλια, κουνάβια κ.τ.λ., επίσης τρέφονται με τον ίδιο τρόπο.
Να σημειώσω, επίσης, ότι τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν σε απόσταση αναπνοής από το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο της Στούπας και την παιδική χαρά, στην οποία όλη μέρα παίζουν παιδιά».

*** Για αεροπορική σύνδεση με Μιλάνο

Σύσκεψη δημάρχων στο Δημαρχείο Καλαμάτας
~ Οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας πρόκειται να συναντηθούν στο Δημαρχείο Καλαμάτας, την προσεχή Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και ώρα 9.00, με σκοπό τη συμφωνία με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους RYANAIR, για την απευθείας σύνδεση της Καλαμάτας με το Μιλάνο (δύο φορές την εβδομάδα). Η σύσκεψη, όπως ανακοινώθηκε, γίνεται με πρωτοβουλία και συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

*** AΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~** Για την Σουπερ Λίγκα στο Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :
Σάββατο , 10-11-2012 , 10η αγωνιστική
~ ΟΦΗ - ΒΕΡΟΙΑ 2-0 , (1-0) .- ^
Τα γκόλ : 44΄ ο Σόουζα  ,  59΄ Λαμπρόπουλο , .-
Οι συνθέσεις στο ΟΦΗ - Βέροια:
 ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Βάντο, Κουρδάκης, Ζαχαράκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Σόουζα, Σίσιτς.
 Βέροια (Καρύδας): Λόπεζ, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Καλί, Ορέστες, Καλογέρης, Ζε Βιτόρ, Καλστάς, Ολαϊτάν, Κόστλι, Ιωάννου.
~ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΞΑΝΘΗ 1-0 , (1-0) .-^
 Τα γκόλ : 10΄ο Ντε Βινσέντι , .-
Οι συνθέσεις στο ΠΑΣ - Ξάνθη:
 ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κοροβέσης, Ίλιτς.
 Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Φλίσκας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Κομεσίδης, Καζούμπα, Γκατσολάρι, Μάνταλος, Τριάδης, Ονουάτσι.
~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ Θεσσαλονικης     2-1 , (2-1).- ^
Τα γκόλ : 22΄Ζησόπουλος , 40΄ Κανούλας , 43΄Βασιλείου , 50΄ αποβολή Γκέτσου με 2 κίτρινες,
Οι ενδεκάδες στο Λεβαδειακός - Άρης:
Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μεντί, Γεωργίου, Μίλιεβιτς, Ζησόπουλος, Βασιλείου, Πόι, Μάρτινς, Κόρμπος, Χοσέμι και Μουλόπουλος.
Άρης: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Οικονομόπουλος, Καπετάνος, Γκέσιος, Γιαννώτας, Μαργαρίτης, Κάνουλας, Νταμαρλής και Ψυχογιός.


~** Για  την Α1  στο ελληνικό Μπάσκετ5η  αγωνιστική ,
Σάββατο  10-11-2012 :
ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  60-82  .- ^
ΚΑΟΔ Δράμας - Ικαρος   76-69.- ^

~** A ΄ Τοπική ΕΠΣ Μεσσηνίας
Σάββατο 10/11/2012 , 7η Αγωνιστική ,
Α.Ο.Δωρίου – Αστέρας Αρφαρών 5-3 .- ^
Α.Ο. Ομόνοιας – Α.Ε. Αβίας 1-2 .- ^
Α.Ο. Διαβολιτσίου – Α.Ο. Κυπαρισσίας 0-1 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας – ΑΙΑΣ Καλαμάτας --
Στο παιδικό Σάββατο  10-11-2012 :
Αστέρας Αρφαρών - Α.Ο. Κυπαρισσίας  0-1 .- ^

 ~** Β΄ Τοπική κατηγορία 6η αγωνιστική
Σάββατο ,1ος όμιλος
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ --
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ – ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ 2-1 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ --
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 4-0 .- ^

~** Στην Γ΄ Τοπική : 5η αγωνιστική
Σάββατο 1ος Όμιλος :
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΔΗΜΑΚ . ΑΕΟ ΤΑΫΓΕΤΟΣ 2-0 .-^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου – Θύελλα Παραλίας 4-1 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ –ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας --
Στο 2ο Όμιλο της Τοπικής :Σάββατο ,
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΝΕΣΤΩΡ Πύλου 6-0 .-^
ΑΠΣ ΑΡΙΣ – Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ --
 *
***  Από  τις  τελευταίες  Αναρτήσεις  μας ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  2012 :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα Βίντεο της ημέρας στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ , Σ/Κ 03 και 04 Νοεμβρίου 2012
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012 , .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αθλητικές περιπλανήσεις Δευτέρα 05/11/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2012
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής Tετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012.
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ δικών μας ιστοσελίδων για το χωριό μας. Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/m.html  , Mεσσηνιακά καί Άλλα . Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012
~**  ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/a.html , Αγιάζι ενημέρωσης του Σ/Κ ΜΕ Άρωμα Ζωής , Σάββατο και Κυριακή 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 .-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου