ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετέρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τετέρτη 20  Φεβρουαρίου  2013    :

Το  ποντικάκι  κοντά μας ! :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί  Άλλα   :

***    Δυναμικές πορείες σήμερα στην Καλαμάτα   :
  

  

  

  

  

        *  Τρείς συγκεντρώσεις είχαμε σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας.
Η πρώτη συγκέντρωση ήταν στο Εργατικό Κέντρο , η δεύτερη στο σιντριβάνι της πλατείας από την Ανοιχτή Συνέλευση, ενώ η τρίτη στην πλατεία 23ης Μαρτίου από μέλη του ΠΑΜΕ.
  *  Γύρω στις 11:30 κατέφθασαν αγρότες από το μπλόκο Σουληναρίου που με τα τρακτέρ τους πραγματοποίησαν πορεία, που κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας (Παλιά Νομαρχία ).- 
** Video 1:  http://youtu.be/rPcmPQ6za5Q  ,
 
 
 **  Video 2  : http://youtu.be/JWJfJoy7P6o  , **  Video 3  :  http://youtu.be/HATdVOEUwJs  , 
***  Αγρότες έκαναν πορεία με τρακτέρ στην Καλαμάτα  :
  

  

  

 

 

   
* Αγρότες από το μπλόκο του Σουληναρίου πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας με κατεύθυνση το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου και παρέμειναν για μισή ώρα!
* Στη συνέχεια παρέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρώ ενώ όπως έκαναν γνωστό σήμερα θα διαλυθεί το μπλόκο τους στο Σουληνάρι αλλά θα επιστρέψουν σύντομα και πιο δυναμικά αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα τους...
Βιντεο  1  : http://youtu.be/j80ZZnRpP4o  ,

  ~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2281 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        735 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  732   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3748   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr

***   Θετικά μηνύματα για τη Μεσσηνία… από το εξωτερικό :
 *   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
 Θετικά μηνύματα για τη Μεσσηνία… από το εξωτερικό
 Βυθίζεται, αντίθετα, ο εσωτερικός τουρισμός
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Θετικά μηνύματα αφήνουν οι προκρατήσεις για την επικείμενη τουριστική περίοδο και το χαμόγελο φαίνεται πως επιστρέφει, έστω και αμυδρά, στα χείλη των ξενοδόχων, οι οποίοι βλέπουν ότι οι παραδοσιακοί επισκέπτες που επιλέγουν τη χώρα μας επανακάμπτουν, ενώ εμφανίζονται και αρκετοί από νέες αγορές.
 Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η φετινή περίοδος θα είναι καλύτερη από αυτή του 2012. «Μπορεί να μη φτάσουμε στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων, όπως το 2008 για παράδειγμα, αλλά θεωρώ ότι οι αφίξεις τουριστών στη Μεσσηνία για την τρέχουσα περίοδο θα είναι αυξημένες. Αρκετοί θεωρούν ότι οι αφίξεις θα εμφανίσουν μια άνοδο της τάξης του 15%- 20%, αλλά προσωπικά είμαι πιο συγκρατημένος. Σε κάθε περίπτωση, θα πάμε καλύτερα», σχολίασε.
 Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή την περίοδο η ρωσική αγορά μονοπωλεί τις προκρατήσεις. Μάλιστα, εκτιμά ότι το ρεύμα αυτό θα κορυφωθεί τον επόμενο χρόνο, το 2014. Επίσης, το ενδιαφέρον τους δεν εξαντλείται στον τουρισμό, αλλά στέφεται και σε επενδύσεις, με κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων. «Βέβαια, περιμένουν να βρουν τις κατάλληλες ευκαιρίες», παρατήρησε.
 Για τον κ. Λαγωνικάκο, οι αγορές της Σουηδίας και της Νορβηγίας κινούνται επίσης ικανοποιητικά, ενώ εντείνεται το ρεύμα από τηνΚίνα. Παράλληλα, οι νέες αεροπορικές συνδέσεις της Καλαμάτας με Μιλάνο και Βαρσοβία καθιστούν ευκολότερη την πρόσβαση για επισκέπτες με οργανωμένα πακέτα ή και μεμονωμένα από όλη την Ευρώπη.
 Σε τελείως διαφορετική ρότα, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, θα κινηθεί ο εσωτερικός τουρισμός. Οι συνεχείς οικονομικές επιβαρύνσεις, σε συνδυασμό με την περικοπή των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχουν προκαλέσει καθίζηση στην κινητικότητα των Ελλήνων ταξιδιωτών. Αν προστεθεί και το γεγονός ότι έχει σταματήσει ο κοινωνικός τουρισμός, τα στοιχεία συνηγορούν αρνητικά σε ό,τι αφορά την ελληνική τουριστική αγορά.
 Τέλος, όπως τόνισε, το γεγονός ότι η εικόνα της χώρας αποκαθίσταται – έστω και σταδιακά- στο εξωτερικό, είναι πολύ σημαντικό.
 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τον ερχόμενο μήνα «ζωντανεύει» και πάλι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αφού θα αρχίσουν να λειτουργούν οι νέες πτήσεις για εξωτερικό αλλά και προς Αθήνα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση της AEGEAN για την πρωτεύουσα προγραμματίζεται να ξεκινήσει περί τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.
 Από εκεί και πέρα, όμως, «ανοίγουν τα φτερά τους» και οι νέοι προορισμοί που συνδέσουν την Καλαμάτα με μια σειρά από πόλεις του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, από 9 Μαρτίου με την AEGEAN και κάθε Σάββατο (με αριθμό πτήσης Α3 484), θα υπάρχει αεροπορική σύνδεση με Μόναχο.
 Από 10 Μαρτίου, και κάθε Κυριακή (με αριθμό Α3), ξεκινά η πτήση για Στοκχόλμη, ενώ μετά τον Απρίλιο τα δρομολόγια προς την πρωτεύουσα της Σουηδίας θα διπλασιαστούν.
Η σύνδεση Καλαμάτα- Αγία Αικατερίνη Ρωσίας θα ξεκινήσει 2 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 22 Οκτωβρίου, δύο φορές το μήνα, κάθε δεύτερη Τρίτη, με την URAL AIRLINES (αριθμός πτήσης 3699/3700).
Κάθε Δευτέρα με την TRANSAVIA, από 23 Απριλίου έως 7 Οκτωβρίου (αριθμός πτήσης 738/738), θα γίνεται το δρομολόγιο Άμστερνταμ -Κύθηρα –Καλαμάτα, ενώ κάθε Πέμπτη, από 24 Απριλίου έως 5 Οκτωβρίου (αριθμός πτήσης 1270/1270), το δρομολόγιο Άμστερνταμ- Κάρπαθος- Καλαμάτα.
Τέλος, κάθε Κυριακή και από τις 5 Μαΐου έως 29 Σεπτεμβρίου, θα εκτελείται η πτήση Καλαμάτα- Μάντσεστερ, με την THOMAS COOK Α 321 (αριθμός πτήσης 2176/2177).

***   Εξιχνιάστηκαν εννέα υποθέσεις κλοπών σε οικίες και μία κλοπή οχήματος στην Μεσσηνία  :

*  Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, καθώς και μία κλοπή οχήματος, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
 Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε βάρος ενός 29χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή χρήσης οχήματος.
 Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 29χρονος, από τον Σεπτέμβριο, έως και το Νοέμβριο του 2011, είχε διαπράξει τις παρακάτω διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, καθώς και κλοπή οχήματος.
 Την 1-9-2011, στη Βέργα Μεσσηνίας, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσε χρήματα.
Την 7-9-2011, στην Βέργα Μεσσηνίας, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσε κοσμήματα.
Την 8-9-2011, στην Παλιόχωρα Αβίας Μεσσηνίας, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα.
Την 22-10-2011, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσε κοσμήματα και χρυσαφικά.
Την 1-11-2011, στο Αρχοντικό Αβίας Μεσσηνίας, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσε είδη ένδυσης.
Την 19-11-2011, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και το όχημα του, το οποίο βρέθηκε την 25-11-2011 εγκαταλειμμένο στον Μελιγαλά Μεσσηνίας.
Την 19-11-2011, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφού μπήκε σε οικία αλλοδαπού, υπηκόου Γερμανίας, αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα.
Την 20-11-2011, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ένδυσης.
Την 27-11-2011, στην Βέργα Μεσσηνίας, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσε χρυσαφικά και μία ηλεκτρονική συσκευή.
 Από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αποκομίσει περιουσιακό όφελος που αγγίζει τις -22.000- ευρώ.
 Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική ερεύνα για τον εντοπισμό του.
 Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

*** Έκτακτη Συνόδος Προέδρων ΤΕΙ για το σχέδιο Αθηνά   :
  *  Έκτακτη σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα με θέμα το σχέδιο Αθηνά .
 Ακολουθεί η απόφαση της συνόδου
 Α. Σχέδιο Αθηνά
Η Σύνοδος τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα διατύπωσε προς το Υπουργείο Παιδείας την ανάγκη για την αναδιάταξη του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας. Το Υπουργείο Παιδείας μόνο το τελευταίο διάστημα, περισσότερο κάτω από οικονομική πίεση, ξεκίνησε τη διαδικασία για την εκπόνηση του “ Σχεδίου Αθηνά”
Η Σύνοδος κρίνει ότι το προσχέδιο που πρόσφατα παρουσιάσθηκε είναι ανεπαρκές και πλήττει ευθέως, και ουσιαστικά μονομερώς, την Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση, διότι:
Από τα συγχωνευόμενα και καταργούμενα Τμήματα η συντριπτική πλειοψηφία ανήκουν στα ΤΕΙ.
Στις προτεινόμενες μετακινήσεις Τμημάτων, μεγάλος αριθμός φοιτητών των ΤΕΙ δεν θα ολοκληρώσει τις σπουδές του, κάτω από την πίεση της σημερινής οικονομικής συγκυρίας.
Αποδομούνται προγράμματα σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα, που δημιουργήθηκαν σε βάθος χρόνου και με υψηλό κόστος.
Οι πολλαπλές συγχωνεύσεις και η φανερή πλέον υποβάθμιση των τίτλων καταδεικνύουν την μονομερή κατεύθυνση του “Σχεδίου Αθηνά”.
Αυτή η μεταχείριση αναστρέφει την ανοδική ακαδημαϊκή πορεία των Ιδρυμάτων μας και παρεμποδίζει την ακαδημαϊκή τους ολοκλήρωση, παρά την επαλειμμένα εκπεφρασμένη βούληση της παρούσας πολιτικής ηγεσίας να δοθεί η δυνατότητα σε Τμήματα και Σχολές των Ιδρυμάτων να απονέμουν διδακτορικά διπλώματα αυτοδύναμα, με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια όπως αυτά των Πανεπιστημίων.
Η Σύνοδος απαιτεί:
Να ακολουθηθούν οι δοκιμασμένες διεθνείς πρακτικές για παρόμοιες μείζονες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όσον αφορά στη στόχευση, τη μεθοδολογία και τα χρονοδιαγράμματα.
Να ολοκληρωθεί ο διάλογος με θεσμικές διαδικασίες, με συμμετοχή της ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης ) και του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.
Αποσύνδεση της ολοκλήρωσης του “Σχεδίου Αθηνά” από τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2013. Να ενσωματωθούν στο φετινό μηχανογραφικό για τους υποψηφίους μόνο οι αλλαγές που θα γίνουν αποδεκτές από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Εξάλλου είναι αδύνατη η εφαρμογή των μεταβολών που προτείνει το σχέδιο Αθηνά μέσα στο διάστημα των ολίγων μηνών μέχρι το Σεπτέμβριο 2013 (προεδρικά διατάγματα, αλλαγές προγραμμάτων, μετακινήσεις εργαστηρίων, φοιτητών, Ε.Π.)
Κατά το σχεδιασμό των αλλαγών να ληφθούν υπόψη τα εξής:
  • Εφαρμογή κοινά αποδεκτών ακαδημαϊκών και αναπτυξιακών κριτηρίων στο σύνολο της ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις.
  • Το Προσωπικό (εκπαιδευτικό, διοικητικό και τεχνικό) να μετακινείται αφού ληφθεί σοβαρά υπόψη η βούλησή του, βάσει κριτηρίων.
  • Να προβλεφθεί η οικονομική ενίσχυση των ιδρυμάτων για τις μετακινήσεις των Τμημάτων που τελικά θα πραγματοποιηθούν.
  • Διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στις Κατευθύνσεις σπουδών εντός των Τμημάτων που θα προκύψουν από συγχωνεύσεις.
  • Οι αλλαγές στους αριθμούς των εισακτέων που προαναγγέλθηκαν μας βρίσκουν αντίθετους, διότι είναι εμφανώς αναντίστοιχες με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας και ζητούμε να επανεξεταστούν.
 Β. Οικονομικά
Οι προϋπολογισμοί των Ιδρυμάτων για το 2013 ευρίσκονται σε κατάφωρη αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες.
Ο μικρός αριθμός μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού απαιτεί προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την υλοποίηση των προγραμμάτων σπουδών. Η δραματική μείωση του σχετικού προϋπολογισμού στο 50% και πλέον δεν είναι αποδεκτή.
Ο προϋπολογισμός σίτισης είναι σημαντικά μειωμένος παρά τις αυξημένες ανάγκες των φοιτητών.
Η μείωση των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες θα δημιουργήσει αδυναμία ακόμη και στην κάλυψη πάγιων λειτουργικών εξόδων.
 Γ. Θεσμικά
Οι νέες διοικήσεις αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα οικονομικής διαχείρισης λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στους νέους νόμους (όργανα έγκρισης και εκτέλεσης δαπανών, κ.ά.). Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα επίλυση αυτών των προβλημάτων με τη νομική αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων ή και την ανασύσταση οργάνου αντίστοιχου με το Πρυτανικό Συμβούλιο ή το Συμβούλιο ΤΕΙ κατά το προηγούμενο νομικό πλαίσιο.

***   Στη Βουλή ο Παναγιώτης  Νίκας   :
   *  Με την ιδιότητά του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στη συζήτηση, που άρχισε εχθές στις 18.00, στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για τα Αναπτυξιακά Έργα και τους πόρους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

*** Με τις λέξεις-κλειδιά Papandreou και Papakonstantinou το άνοιγμα της λίστας Λαγκάρντ :
  * Με τους δύο πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, που κατέθεσαν την Τρίτη και συνεχίζουν σήμερα, θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.
Την Πέμπτη η Προανακριτική Επιτροπή έχει προγραμματίσει να εξετάσει με διαδικασίες εξπρές τους περίπου 43 στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με μοναδικό ερώτημα ποιος ήταν αυτός στον οποίο ο πρώην υπουργός έδωσε προς φύλαξη το επίμαχο cd, που είχε σταλεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει καταθέσει ότι δεν θυμάται σε ποιον συνεργάτη του έδωσε το cd .
Πάντως την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πραγματογνώμονες της ΕΛΑΣ, που συμμετείχαν στην εξέταση του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ, εξήγησαν ότι υπήρχε η δυνατότητα να γίνει αναζήτηση με λέξεις - κλειδιά και να ανοιχτούν τα 47 αρχεία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες η αναζήτηση έγινε με τις λέξεις George Papandreou, Papakonstantinou και Κοzani (εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού).
H πραγματογνωμοσύνη της αρμόδιας επιτροπής της ΕΛΑΣ, που έχει κατατεθεί στην Προανακριτική Επιτροπή, περιλαμβάνει και στοιχεία με τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές του λογαριασμού των 550 εκατ. δολλαρίων, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.
Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ανήκει σε hedge fund, με δικαιούχο τον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπι Μιονί και διαχειρίστρια φέρεται να είναι η Μαρία Παντελή.
 Κόντρα Γεωργιάδη, Βαρνιτσιώτη με Καπερνάρο
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πληροφορίες στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Άδωνι Γεωργιάδη, με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Καπερνάρος ζήτησε την εξαίρεση των δύο βουλευτών από την Επιτροπή, καθώς, όπως υποστήριξε, στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται συγγενικά τους πρόσωπα. Για τον κ. Γεωργιάδη ανέφερε ότι υπάρχει λογαριασμός της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ούτε διαχειρίστρια ούτε συνδικαιούχος του λογαριασμού, ενώ για τον κ. Βαρβιτσιώτη ότι βρέθηκε λογαριασμός θείου του.
Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε τον κ. Καπερνάρο για προσπάθεια προσωπικής στοχοποίησής του, με στόχο να προκαλέσει εντυπώσεις και αποπροσανατολισμό.
«Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από τη λίστα, ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σε αυτήν, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας», τονίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης και συνεχίζει:
«Αποδεικνύει ότι το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ που παρέλαβε, σε αντίθεση με όλους τους βουλευτές της ΝΔ, που δεν την έχουμε στα χέρια μας, το αξιοποιεί με εμφανή κουτσομπολίστικη διάθεση... Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων, που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις.
«Θα συνεχίσω, παρά τις αντίξοες συνθήκες και συνεχείς προσπάθειες αποπροσανατολισμού, το έργο μου ως μέλος της Επιτροπής για την αποκάλυψη της αλήθειας και τη λογοδοσία των υπευθύνων στον φυσικό τους δικαστή. Προσωπικά δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε να φοβηθώ. Το ερώτημα είναι ποιοι και για λογαριασμό ποιών επιθυμούν να μετατοπίσουν την έρευνα και την δημόσια συζήτηση από τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σε μια αόριστη συνομωσιολογία» καταλήγει ο κ. Βαρβιτσιώτης.-    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  .-   

***  

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά  σήμερα  :
***   Σκέψεις για Καλαματιανό τεχνικό στη Μαύρη Θύελλα :
  *  Σε αναζήτηση τεχνικού είναι από το πρωί η ομάδα της Καλαμάτας μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Ζόραν Γέφτοβιτς. Η διοίκηση της Μαύρης Θύελλας στρέφεται σε προπονητή από την Καλαμάτα , καθώς πιστεύουν ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα χρειάζεται τεχνικό που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας του συλλόγου αλλά και το βάρος της φανέλας!
 
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει επαφές με τον Αντώνη Μαυρέα ,τον Νίκο Κακαλέτρη ενώ αργά το απόγευμα ακούστηκε και το όνομα του τεχνικού της Σπερχογείας και παλαίμαχου άσσου του Αθηναϊκού Τάσου Χατζηαγγελή !
Αναμένεται αργά το βράδυ ή το αργότερο αύριο να κλείσει οριστικά το ζήτημα προπονητή και πλέον η ομάδα να επικεντρωθεί στο μεγάλο ντέρμπι με τον Πανηλειακό την προσεχή Κυριακή

***   Οι Bulldogs ζητούν να δοθούν εισιτήρια στους οπαδούς του Πανηλειακού  :
  *  Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγα λεπτά ο Σύνδεσμος "Bulldogs" οπαδώς της Καλαμάτας με την οποία ζητά από τη διοίκηση της ομάδας να δώσει εισιτήρια στους οπαδούς του Πανηλειακού ενώ παράλληλα καλούν τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό της Μαύρης Θύελλας στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση των οπαδών:
 Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ – ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ‘’BULLDOGS CLUB’’ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ,ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ
ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
(π.χ. ΑΡΧΑΡΝΑΪΚΟ,ΚΟΡΙΝΘΟ)
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ
ΘΥΕΛΛΑ.

ΥΓ1.ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΥΓ 2. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

***

*

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-

~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-
 ~***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .-** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-
 ~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/02/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/20-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετέρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**

 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

*** Σαν σήμερα... στις 20 Φεβρουαρίου    
  Γεγονότα
 1822: Η Ναυμαχία των Πατρών. Ελληνικός στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο μετέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία, καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή.
1895: Γίνεται η πρώτη κίνηση για τη δημιουργία ομοσπονδίας αθλητικών σωματείων από τον Παναχαϊκό ΓΣ, τον Εθνικό ΓΣ, τον Πανελλήνιο ΓΣ, τον ΓΕ Πάτρας και τον Παναιτωλικό, που υπογράφουν κοινή δήλωση για σύσταση συνδέσμου με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους.
1897: Οι δύο Γυμνοπαιδίες του Ερίκ Σατί (1η και 3η), σε ενορχήστρωση Ντεμπισί, κάνουν πρεμιέρα στο Παρίσι.
1905: Εκλογές στην Ελλάδα. Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης λαμβάνει 142 έδρες σε σύνολο 235, υπερισχύει του Γεώργιου Θεοτόκη και σχηματίζει κυβέρνηση.
1908: Σε αντάλλαγμα του γραμμοφώνου που ο Τόμας Έντισον έστειλε στον Λέοντα Τολστόι, ο τελευταίος δηλώνει πως θα του κάνει δώρο ένα δίσκο με αποτύπωση της φωνής του.
1944: Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους ως κόμικ-στριπ στις εφημερίδες.
 Γεννήσεις
 1925: Ρόμπερτ Όλτμαν, αμερικανός σκηνοθέτης, τιμημένος με βραβείο Όσκαρ για το σύνολο του έργου του. (MASH, Στιγμιότυπα, Πρεταπορτέ, Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ, Ο παίκτης, Νάσβιλ) (Θαν. 20/11/2006)
1948: Χριστόφορος Πισσαρίδης, κύπριος οικονομολόγος, βραβευμένος με Νόμπελ το 2010.
1967: Κερτ Κομπέιν, αμερικανός μουσικός, δημιουργός του συγκροτήματος grunge Nirvana. (Θαν. 5/4/1994)
 Θάνατοι
 1920: Ρόμπερτ Έντουαρντ Πίρι, αμερικανός εξερευνητής. Το 1909 εξερεύνησε τον Βόρειο Πόλο, μαζί με τον Μάθιου Χένσον. (Γεν. 6/5/1856)
1960: Βασίλης Λογοθετίδης, ηθοποιός. (Γεν. 1898)
1993: Φερούτσιο Λαμποργκίνι, ιταλός βιομήχανος και κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων και γεωργικών ελκυστήρων. (Γεν. 28/4/1916)
 πηγή: www.sansimera.gr
Από  διήμερη στην Αράχωβα - Χ.Κ. "Κελλάρια " Παρνασσός
16 καί  17  Φεβρουαρίου  2013
Με  το Σύλλογο Εθελοντών Μεσσήνης


***   Στο μονοπάτι Άγριλος- Πολιανή παρέα με τον ΕΟΣ  :
  

   *  Στις 8πμ όλοι οι ενδιαφερόμενοι προσήλθαν στον ΕΟΣ Καλαμάτας και αφού έγινε η καταγραφή ονομάτων, ξεκινήσαμε… Η μεταφορά μου έγινε από το όχημα του Συλλόγου (βαν), όπου το κλίμα ευφορίας που επικρατούσε σε συνδυασμό με τον ήλιο που συνέχιζε την ανοδική του πορεία αφήνωντας πίσω κάτι λιγοστά σύννεφα, ήταν «καλά» σημάδια ξεκινήματος. Μετά από δύο στάσεις για επιβιβάσεις, πήραμε το δρόμο για το χωριό Άγριλος. Κάπου μετά τη Θουρία, το όχημα του ΕΟΣ πέρναγε μέσα από κάτι βουνοπλαγιές όπου ο δρόμος είναι ίσως η μοναδική ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό τοπίο. Οι βουνοπλαγιές εναλάσσονταν στο βάθος μέχρι να φανεί η θάλασσα στον ανοιχτό ορίζοντα .
Ακόμη μία στροφή και η εμφάνιση του πρώτου σπιτιού σήμανε την άφιξη μας στον Άγριλο. Αποβίβαση στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο, όπου χαρήκαμε τη θερμή υποδόχη των ντόπιων. Όλα ήταν έτοιμα για την παραγωγή του λαδιού. Παρακολουθήσαμε όλα τα στάδια της διαδικασίας(από την ελιά καρπό έως το ελαιόλαδο) και γευτήκαμε το αποτέλεσμά της, με συνοδεία τοπικών εδεσμάτων που είχαν ετοιμάσει οι άνθρωποι του Αγρίλου. Μέτα απ’ αυτήν την οπτική και γευστική εμπειρία, ξεκινήσαμε για το μονοπάτι, ώρα 10πμ. Παρόλη την έκπληξη και τη δυσπιστία των κατοίκων του χωριού για το αν καταφέρουμε να διαβούμε το μονοπάτι λόγω της φυσικής βλάστησης , ο ΕΟΣ Καλαμάτας εξοπλισμένος με τα απαραίτητα εργαλεία ήταν έτοιμος να κάνει τη διάνοιξή του και να καταλήξει στο ένδοξο χωριό του Παπαφλέσσα, την Πολιανή.
 Απ΄τη στιγμή που αφήσαμε την άσφαλτο, η πορεία είχε μεγαλή ποικιλία τοπίων . Στην αρχή, ανεβαίναμε το βουνό πίσω από τον Άγριλο. Καθώς συνεχίζαμε την ανάβαση, μέτραγα την υψομετρική διαφορά με μοναδικό κριτήριο το δρόμο που χώριζε οριζόντια την απέναντι βουνοπλαγιά, ώσπου στο τέλος ενώ είδα τον απέναντι δρόμο από όλες τις οπτικές( κάτω, ίδιο ύψος, πάνω…) τον «χαιρέτησα» και μπήκαμε σε μια βλάστηση που κάλυπτε το ύψος μου. Διάνυσαμε αρκετή ώρα μεσα από δέντρα, θάμνους και φυτά μέχρι που βγήκαμε σε ένα ξέφωτο με μοναδικό «στολίδι» το εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη και ένα κοπάδι από κατσίκια να κάνει το καλωσόρισμά του. Σ’όλη την πορεία κάναμε συχνές στάσεις, για να καθαρίσουν οι αρχήχοι του ΕΟΣ με τη βοήθεια ορειβατών το μονοπάτι και οι υπόλοιποι, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη φύση, τη θέα, τον ουρανό, τα χρώματα και γενικότερα την επικοινωνία του καθένα με τα «έξω» ή με τα «μέσα» του...
 Έμενε ακόμη μίση ώρα κατάβαση για να φτάσουμε στην Πολιανή. Κάποιοι, ανάμεσά τους και έγω, υπέκυψαν στη σωματική κούραση μετά από τέσσερις ώρες πορείας και επέλεξαν το βαν του ΕΟΣ για την Πολιανή. Οι υπόλοιποι, συνέχισαν την πορεία τους. Στην Πολιανή, μας «περίμενε» ένα παραδοσιακό καφενείο μέσα σε ένα ζεστό κλίμα τζακιού και διάθεσης, με μόνη διακόσμηση πανώ στους τείχους ένα ρολόι και δυο φωτογραφίες που έδειχναν την ιστορία του. Σιγά σιγά κατεφθάσαμε όλοι του Συλλόγου και ο ηλικιωμένος κύριος του καφενείου μαζί με την οικογένειά του φρόντιζε να μας εξυπηρετήσει, σπεύδοντας να μας ξεδιψάσει (με νερό, αναψυκτικά, τσίπουρο και κρασί) και να μας χορτάσει με μεζέδες και κεράσματα(μας έφεραν κέρασμα μέχρι και από έναν συντοπίτη μου στην Εύβοια). Το γεύμα ολοκληρώθηκε με γλυκό (παραδοσιακή δίπλα) και ελληνικό καφέ και στην αναμονή για το βαν απολαύσαμε τη ζεστή φιλοξενία τους , ακούγοντας ιστορίες από τους ήρωες της Ελληνικής Ιστορίας (Παπαφλέσσας… ) έως και το πιο πρόσφατο παρελθόν( επίσκεψη γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής στο καφενείο). Κατά τις 5μμ το βαν ήρθε να μας πάρει για επιστροφή στην Καλαμάτα. Η επιστροφή ήταν το ίδιο διασκεδαστική όσο και το ξεκίνημα, μόνο που λίγο η επιρροή του κρασιού και του τσίπουρου, λίγο όλα αυτά που είχαμε απολαύσει, έκαναν πιο «ωραίο» το τέλος της πορείας μας.   Νίκη Καρτελιά
Βίντεο  :  http://youtu.be/4iE3UeoehAI ,***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου