ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Σεπτεμβρίου  2013 :
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
***Καταλήψεις στα Λύκεια, ενώ η Δευτεροβάθμια απαντά με απογευματινό μάθημα σε διπλανά σχολεία         
         Καταλήψεις ξεκίνησαν χθες στα περισσότερα Λύκεια της Καλαμάτας, με βασικά αιτήματα, κατά τους μαθητές, το νέο Λύκειο και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει, τη συμπαράσταση στους καθηγητές και, τέλος, υλικοτεχνικά θέματα στα σχολεία.
Το «Θάρρος» βρέθηκε σε αρκετά σχολεία που τελούν υπό κατάληψη και συνομίλησε με μαθητές:
  Δημήτρης Μητσέας, 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας
«Είμαι μαθητής της Β΄ τάξης του ΕΠΑΛ στον τομέα της Πληροφορικής και αποφασίσαμε να κάνουμε μια τέτοια κίνηση, γιατί θεωρούμε απαράδεκτα όσα γίνονται στον χώρο της Παιδείας και ειδικά στα ΕΠΑΛ. Κι αυτό, γιατί στα ΕΠΑΛ καταργούν ειδικότητες. Στην 3η Λυκείου, για παράδειγμα, στη Γραφιστική που θα καταργηθεί, οι μαθητές θα δώσουν Πανελλήνιες χωρίς να υπάρχουν καθηγητές και βιβλία. Επίσης, κατήργησαν το όριο ηλικίας εγγραφής. Μέχρι τον Ιούνιο κάποιος μπορούσε να φοιτήσει όσο και αν ήταν, ενώ πλέον το όριο πήγε στα είκοσι. Εγώ είμαι από τους τυχερούς που γράφτηκα τον Ιούνιο και δεν είχα αυτό το πρόβλημα.
Επιπλέον, η κατάληψη γίνεται για να συμπαρασταθούμε στους καθηγητές μας. Αυτή “την καραμέλα”, ότι οι μαθητές είναι ενάντια στον αγώνα των καθηγητών, τη σταματάμε έμπρακτα. Εμείς αγωνιζόμαστε για αυτούς, όπως και για τους σχολικούς φύλακες, αλλά και γιατί από αρχές Οκτώβρη θα διώξουν και τις καθαρίστριες από τα σχολεία.
Έχουμε γράψει τα αιτήματά μας και περιμένουμε να έρθει ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας να τα πάρει. Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 18 του μήνα εκλέχτηκε στη Βουλή πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο κύριος Σαμπαζιώτης, ο οποίος είναι από τον τόπο μας, και τον περιμένουμε επίσης να δούμε τι μπορεί να γίνει».
  Νίκος, 4ο Λύκειο Καλαμάτας
«Δεν κλείσαμε το σχολείο για να χάσουμε μάθημα. Εμείς πήγαμε και μιλήσαμε στο διευθυντή της Δευτεροβάθμιας, του είπαμε τα αιτήματά μας και αυτός μας είπε ποια μπορούν να λυθούν άμεσα.
Έπειτα πήγαμε και στον αντιδήμαρχο που είναι υπεύθυνος για τα σχολεία, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι, αν σταματήσουμε την κατάληψη, κάποια τεχνικά θέματα θα διορθωθούν μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ κάποια άλλα μέχρι τα Χριστούγεννα.
Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουμε αύριο ή όχι, δεν έχουμε αποφασίσει, είναι και θέμα της Δευτεροβάθμιας. Αν έρθουν και φτιάξουν αυτά που είπαμε, εμείς το ανοίγουμε και αύριο.
Επαναλαμβάνω, δεν το κάνουμε για να χάσουμε μάθημα, αφού έτσι και αλλιώς χάνουμε από τις απεργίες, καθώς τις τελευταίες μέρες κάνουμε μία και δύο ώρες μάθημα.
Αν ήταν ο λόγος να χάσουμε μάθημα, θα ξεκινούσαμε την κατάληψη σε 2-3 βδομάδες, οπότε λογικά θα έχουν τελειώσει οι απεργίες.
Κάποια από τα αιτήματά μας αφορούν στο σχολείο, ώστε να γίνει καλύτερο και ασφαλέστερο, ενώ υπάρχουν και τα ειδικά θέματα, τα οποία δεν είναι μόνο σε τοπικό επίπεδο».

 
  
 
 
 
Μαθητές, 1ο Λύκειο Καλαμάτας
«Το νέο σύστημα έχει εμάς τους μαθητές της 1ης Λυκείου ως πειραματόζωα. Στις τάξεις ασφυκτιούμε, αφού κάνει πολλή ζέστη. Επίσης είναι απαράδεκτο να πληρώνουμε τα βιβλία των Αγγλικών. Είναι παράλογο σε ένα τόσο μεγάλο κτήριο να υπάρχει μία καθαρίστρια, ενώ σταμάτησε να υπάρχει φύλαξη. Φυσικά, το σημαντικό για εμάς είναι ότι πλέον η παιδεία δεν είναι δωρεάν και με το νέο σύστημα δε θα μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς φροντιστήρια.
Επί της ουσίας, θέλουν να μας στείλουν στα φροντιστήρια, αφού δεν υπάρχουν οι υποδομές στα σχολεία. Δε θέλουμε τα σχολεία να είναι συμπλήρωμα των φροντιστηρίων όπως συμβαίνει σήμερα.
Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η κατάληψη, αλλά σίγουρα θα συνεχιστεί».
  Μαθητές, 3ο Λύκειο Καλαμάτας
«Κλείσαμε το σχολείο, γιατί θέλουμε να τακτοποιηθούν κάποια θέματα που το αφορούν. Για παράδειγμα, υπήρχε ένα γήπεδο βόλεϊ που ξαφνικά αποφάσισαν να καταργήσουν, ενώ το σχολείο εξωτερικά είναι σε κακή κατάσταση, καθώς θέλει βάψιμο. Όσο για τις αίθουσες, επειδή έχουμε μόνο μία καθαρίστρια, που κάνει ό,τι μπορεί, πολλές φορές δεν είναι επαρκώς καθαρισμένες, ενώ πλέον δεν υπάρχει σχολικός φύλακας.
Επιπρόσθετα, κάποιοι εδώ θεωρούν δεδομένο ότι η ύλη έχει βγει στα φροντιστήρια και έτσι επαναπαύονται και κάνουν μόνο τις ασκήσεις, παραλείποντας τη θεωρία.
Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε και για τις περικοπές στην παιδεία, αλλά και τις απολύσεις των καθηγητών χωρίς αξιολόγηση.
Τέλος, θέλουμε να συμπαρασταθούμε στους μαθητές που φέτος πάνε 1η Λυκείου, καθώς θεωρούμε ότι αδικούνται, αφού κάθε χρόνο πρέπει να δίνουν εξετάσεις. Σε αυτό έχει σημασία και η βαθμολογία των καθηγητών, που δε γίνεται πάντα αντικειμενικά, ενώ με την κατάληψη εκφράζουμε και τη συμπαράστασή μας στους τελευταίους.
Δε σας κρύβουμε ότι οι καταλήψεις κάποιες χρονιές γίνονταν για να χάσουμε μάθημα, αλλά πλέον έχουμε πολύ σημαντικά θέματα για να κλείνουμε τα σχολεία. Είναι άδικο να λέγεται ότι οι μαθητές κάνουν κατάληψη για να χάσουν μάθημα».
  Απογευματινό μάθημα για τους μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων
Σε παρακείμενες σχολικές μονάδες, κατά τις απογευματινές ώρες, θα γίνονται τα μαθήματα για όσα σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη, σύμφωνα με ενημέρωση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιάννη Π. Πλατάρου, προς τα σχολεία του νομού.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο κ. Πλατάρος: «Ανακοινώνεται ότι για προφανώς μείζονα έκτακτο λόγο δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου να αντιμετωπισθεί η παρεμπόδιση της δημόσιας λειτουργίας της παροχής εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία, η λειτουργία όσων σχολικών μονάδων κωλύεται από καταλήψεις θα γίνεται, κατά το βαθμό λειτουργικότητας που μπορεί να επιτευχθεί, σε παρακείμενες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας είτε Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το απόγευμα, από ώρα 3.00.
Η παρακείμενη σχολική μονάδα θα γνωστοποιείται από το διευθυντή του σχολείου σε καθηγητές, μαθητές και κηδεμόνες με κάθε πρόσφορο τρόπο».
Αρχικά καταβλήθηκε προσπάθεια να λειτουργήσουν τα υπό κατάληψη σχολεία από χθες, ωστόσο δόθηκε αναβολή για σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν μαθητές και καθηγητές.
  Α’  ΕΛΜΕ
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ, κ. Γεωργιόπουλος, δήλωσε στο Kalamatajournal ότι οι καθηγητές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την πρόθεση της Διεύθυνσης να αλλάξει το ωράριο στα υπό κατάληψη σχολεία και να μεταφέρει τα μαθήματα σε γειτονικά σχολικά κτήρια. Όπως σημείωσε, πρέπει να διερευνηθεί εάν υπάρχει νομικό έρεισμα για να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση, ενώ υπάρχουν διάφορα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως, για παράδειγμα, το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.
Επιπλέον, ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι οι καταλήψεις υπονομεύουν τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, γιατί την ώρα που ο κλάδος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, η οποία έκρινε τα αιτήματά τους δίκαια, αυτές οι κινητοποιήσεις μπορεί να δώσουν τη δυνατότητα σε ορισμένους να ισχυριστούν ότι οι καθηγητές «βάζουν μπροστά τους μαθητές».
Ο ίδιος επέμεινε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν προτρέπουν τους μαθητές να προβούν σε καταλήψεις, αναγνωρίζοντας, μάλιστα, ότι είναι παράνομες πράξεις.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** «Συγκαλύπτει» τους δολοφόνους του Π. Φύσσα το ψήφισμα της Δημοτική Αρχής          
           Δε βλέπει πολιτικά κίνητρα και επιμένει στη θεωρία των δύο άκρων
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Από τα Μέσα Ενημέρωσης γνωρίζουμε ότι ο μουσικός Παύλος Φύσσας, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι, ήταν ενεργό μέλος της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας στην περιοχή που ζούσε. Και η μαχαιριά που δέχθηκε στην καρδιά, δεν ήταν ένα «τυφλό χτύπημα», πάνω στον καυγά για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Η επίθεση ήταν οργανωμένη και είχε συγκεκριμένο στόχο και σκοπό.
Για τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Συνάμα γίνεται φανερή η προσπάθειά της να παρουσιάσει το φόνο ως μία κοινή και όχι πολιτική δολοφονία.
Το ψήφισμα στο οποίο κατέληξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο η Δημοτική Αρχή δεν παραλείπει να καταδικάσει τη βία «από όπου και αν προέρχεται», έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίασή του στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, αφού συζήτησε το μείζον ζήτημα της δολοφονίας ενός πολίτη από οπαδό της Χρυσής Αυγής, αποφασίζει:
Καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα την προχθεσινή δολοφονία του πολίτη Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής.
Εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στη ναζιστική ιδεολογία και πρακτική, αλλά και καταδικάζει έντονα τη βία, την εγκληματικότητα και τις πρακτικές υπονόμευσης του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, από όπου και αν προέρχονται.
Ζητεί τη θωράκιση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, η οποία συνδέεται, όχι μόνο με την ανάπτυξη και το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά και με τη διαπαιδαγώγηση στις δημοκρατικές ιδέες, την ουσιαστική στήριξη των αρχών του συντάγματος, το σεβασμό στη διαφορετική άποψη και τη συνεννόηση κομμάτων και φορέων στα αυτονόητα».
Από την άλλη πλευρά, ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας («Αλλαγή») σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση: «Στη συνεδρίαση της 19ης/9 του Δημοτικού Συμβουλίου προτείναμε ψήφισμα καταδίκης της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής, προσδοκώντας την ομόθυμη θέση του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου μας. Η πλειοψηφία, προεξάρχοντος του δημάρχου, με έωλα επιχειρήματα, τύπου “δεν μπορούμε να αναφέρουμε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου αλλά τα κόμματα της αστικής δημοκρατίας δυτικού τύπου…”, δε συναίνεσε, αποδεικνύοντας πως ακόμη και σε θέματα δημοκρατίας και  κοινωνικής γαλήνης έχει ως προτεραιότητα τις σκοπιμότητες και την ψηφοθηρία”.
 
***  Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)         
   

Αρκετά σωματεία έλαβαν μέρος χθες το απόγευμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με στόχο την απομόνωση των νεοναζιστών.
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου είχαν σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώ τη συμμετοχή της είχε ανακοινώσει και η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.
Όπως ήταν φυσικό, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης καταγγγέλθηκε η δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους. «Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η δράση των φασιστικών - ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. - ΔΝΤ.
Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες, προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.
Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.
Έχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη “θεωρία των δύο άκρων”, ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές - φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής», σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, από τους ομιλητές.Α.Π.
 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Νεότερη ενημέρωση 20:20
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά και ηρεμία το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο . Η πορεία έκλεισε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας με τους πάνω από 1.000 διαδηλωτές να τραγουδούν το "Ποτέ θα κάνει ξαστεριά" (δείτε βίντεο)
Νεότερη ενημέρωση 19:41
Ξεκίνησε η πορεία που από την οδό Νέδοντος κατευθείνεται προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα οποία υπάρχει πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Η πορεία είναι πολύ μεγάλη σε όγκο και σε παλμό και αυτή τη στιγμή περνά κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής , στελέχη της οποίας βρίσκονται μέσα στο κτίριο χωρίς όμως να βγουν στο μπαλκόνι αυτή τη φορά όπως συνέβη με τη πορεία της προηγούμενης Τετάρτης.
Το σύνθημα που κυριαρχεί στην πορεία "Το αίμα του Παύλου δεν θα ξεχαστεί τσακίστε του φασίστες και τη Χρυσή Αυγή" 
Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Καλαμάτα στη Πλατεία της 23ης Μαρτίου.
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου είχαν Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ ενώ συμμετέχουν η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, φοιτητές των πανεπιστημίων της Πόλης καθώς και άλλοι φορείς.
Στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας.
Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί κάποια στελέχη του κόμματος της ενώ ήδη εκει βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη.
Συνεχής ενημέρωση. Video:

 

 
***  Η «Φάρις» θα προσλάβει εκπαιδευτικό προσωπικό
 Την κάλυψη θέσεων καλλιτεχνικού (εκπαιδευτικού) προσωπικού των τριών σχολών πολιτισμού, Δημοτικό Ωδείο, Εικαστικό Σχολείο και Δημοτική Σχολή Χορού, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου για 8 μήνες, προκήρυξε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις». Θα προσληφθούν συνολικά 21 άτομα, ενώ αιτήσεις γίνονται δεκτές έως την 30ή Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν αναλυτικά την προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, www Kalamata.gr. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: 1) Αίτηση υποψηφιότητας, 2) Πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα, 3) Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών και πρόσθετων προσόντων, 4) Βεβαίωση ανάλογης εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας ή καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Οι αιτήσεις κατατίθενται στα Γραφεία της «ΦΑΡΙΣ», Ασίνης 11 & Φαρών - Καλαμάτα 24100, αυτοπροσώπως ή με άλλο από αυτούς εξουσιοδοτούμενο πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά έως και 30/9/2013, ώρα 3.00μ.μ Περισσότερες πληροφορίες στην κα Κουτσομανιώτη Ελένη στα τηλέφωνα 27210 95611-12-13. - 

 *** Κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτηρίου
 Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση, από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, μιας διώροφης ετοιμόρροπης οικοδομής. Πέραν της κατεδάφισης, έγινε αποκομιδή των μπαζών και διαμόρφωση του οικοπέδου. Η εγκαταλελειμμένη οικοδομή, στη συμβολή των οδών Παναγιώτη Καίσαρη και Νικολάου Μεθώνης, στη Φυτειά, είχε καταληφθεί από μετανάστες, αποτελούσε χώρο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και, επιπλέον, ήταν ετοιμόρροπη. Ο Δήμος προέβη σε σφράγιση της οικοδομής, ενώ κατόπιν εξέδωσε πρωτόκολλο κατεδάφισης και προχώρησε σ’ αυτήν με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη, ο οποίος βρίσκεται εκτός Καλαμάτας. Σημειώνεται πως το ισόγειο του διωρόφου ήταν πετρόκτιστο και είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από σεισμούς στο διάβα του χρόνου, κάτι που καθιστούσε την οικοδομή ετοιμόρροπη, ενώ ο όροφος ήταν κατασκευασμένο από σκυρόδεμα. Α.Π. - 

***  Παραιτήθηκε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Νοτίου Ελλάδας, τα ονόματα των νέων που θα καλύψουν τις θέσεις         
   
Από την παραίτηση του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και, κατ’ επέκταση, η Μεσσηνία, ξεκίνησαν χθες ραγδαίες αλλαγές στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μαζί με τον κ. Δικόπουλο παραιτήθηκε και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης.
Σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα, ο κ. Δικόπουλος στην παραίτησή του επικαλείται προσωπικούς λόγους, όμως ο έτερος κ. Κασκάνης κάνει λόγο για έντονη αντιπαράθεση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για χειρισμούς τόσο σε υποθέσεις της Χρυσής Αυγής όσο και σε υποθέσεις με δραπέτες φυλακών.
Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τις παραιτήσεις των δύο, οι οποίες έγιναν αποδεκτές, ξεκίνησαν σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση νευραλγικών Διευθύνσεων και υπηρεσιών της Αστυνομίας.  Β.Β.
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, τοποθετούνται στις κενές θέσεις που προέκυψαν από τις παραιτήσεις και μετακινήσεις Ανωτάτων Αξιωματικών, οι παρακάτω:
  • Ο Αντιστράτηγος Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. 
  • Ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ως Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος ΛΑΣΚΑΡΗΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Ο Υποστράτηγος Ευάγγελος ΒΕΝΕΤΗΣ, ως Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας.
  • Ο Υποστράτηγος Δημήτριος ΣΟΦΙΟΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Ο Υποστράτηγος Γεώργιος ΝΙΤΣΑΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Ο Ταξίαρχος Γεώργιος ΣΟΥΓΛΙΕΡΗΣ, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

*** Σε απεργιακό κλοιό και σήμερα η χώρα         
         Στη νέα 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα και αύριο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Μεσσηνίας.
Μάλιστα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ εν μέσω των εξελίξεων που τρέχουν, αλλά και λόγω της επικείμενης επίσκεψης της τρόικας στη χώρα μας, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Σήμερα η απεργία έχει προγραμματιστεί σε συνεργασία και συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ.
Απεργούν στο ΙΚΑ
Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, απεργούν οι υπάλληλοι στο ΙΚΑ Καλαμάτας.
Απεργούν σήμερα και αύριο οι δικαστικοί υπάλληλοι
Και οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν σήμερα και αύριο στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων καλεί τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν και πάλι μαζικά. «Η έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς βρίσκει τα δικαστήρια της χώρας σε συνθήκες διάλυσης, με έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, τραγικές συνθήκες εργασίας, συνεχή αύξηση της δικαστηριακής ύλης, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια της ανθρώπινης αντοχής μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν:
-Για μισθούς αξιοπρέπειας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, με άμεσο στόχο την εξάντληση του πίνακα επιτυχόντων του 2009, για τη μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της χώρας και τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, για την ψήφιση της διάταξης του βαθμολογίου και μετά απ’ αυτή την αποστολή ερωτημάτων για την επιλογή και πλήρωση των θέσεων ευθύνης.
-Για την άμεση ρύθμιση του προβλήματος της ταυτόχρονης συνταξιοδότηση από το Ταμείο Νομικών.
-Για αλλαγή της εργασιακής σχέσης όσων υπαλλήλων ήρθαν στα δικαστήρια με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
Κλειστή είναι επίσης και η ΔΟΥ Καλαμάτας

***  Εορτάζει σήμερα η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα στην Πύλο

 Τη μνήμη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, πολιούχου της Πύλου, εορτάζει για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Σήμερα, λοιπόν, στις 7.00 το πρωί θα τελεστούν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. - 

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚ  ενημέρωση :

***Νικ. Παπανικολόπουλος: «Ψηλά το κεφάλι και νέα αρχή με Κόρινθο»         
  
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ… ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ»
 ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΟΝΤΒΟΝΓΚ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΒΙΤΣ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Σκυμμένα κεφάλια ποδοσφαιριστών και όχι μονάχα έβλεπε κανείς στη χθεσινή προπόνηση της Καλαμάτας, και η αλήθεια είναι ότι ουδείς εξ αυτών μπορούσε να… χωνέψει το στραπάτσο της πρεμιέρας από τη Βάρδα. Ο Νίκος Κακαλέτρης μίλησε με τους παίκτες του, προσπαθώντας να τους τονώσει ψυχολογικά, ενώ ρόλο στη διαδικασία και μάλιστα πολύ σημαντικό, έπαιξε ο γενικός αρχηγός Νικήτας Παπανικολόπουλος, που δηλώνει χαρακτηριστικά στο «Θάρρος»… «Είμαστε όλοι πολύ πικραμένοι. Δεν χωρούν δικαιολογίες για το αποτέλεσμα που προέκυψε, ωστόσο οφείλουμε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να κάνουμε νέα αρχή στο παιχνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο την Κόρινθο. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά πλέον δεν αρκούν τα λόγια, μετρούν μονάχα οι πράξεις», τόνισε ο αγαπητός σε όλους «γάτος» που προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, δίνοντας έτσι όπως ξέρει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στους παίκτες της Μαύρης Θύελλας.
  Επιστρέφει ο Αλιού, ίσως και ο Κωνσταντόπουλος
Εν όψει της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει ο Ντία Αλιού, που ξεκίνησε προπονήσεις έστω σε πιο χαλαρό ρυθμό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κωνσταντόπουλο, που όμως καλείται να κάνει τη δική του υπέρβαση. Πολλά θα φανούν τις επόμενες ημέρες – σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεπό πλην ενός μικρού γκρουπ ποδοσφαιριστών – οπότε και θα ξεκαθαρίσει ο βαθμός της ετοιμότητάς τους.
  Καθυστερούν Γεωργακόπουλος, Κάνιστρας
Αντιθέτως, δεν αναμένεται άμεσα η επιστροφή των Γεωργακόπουλου και Κάνιστρα, γεγονός το οποίο στερεί από το τεχνικό επιτελείο δύο πολύ καλές λύσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ειδικότερα στο παραγωγικό κομμάτι.
  Ανησυχία για Οντβόνγκ και Παύλοβιτς
Το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει ωστόσο, εστιάζεται στην έκδοση των δελτίων των Μπορίς Οντβόνγκ και Στεφάν Παύλοβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με τον υψηλόσωμο επιθετικό έχει προκύψει πρόβλημα με την έκδοση της κάρτας του από την Ομοσπονδία της Μολδαβίας και με τον δεύτερο υπάρχουν δυσκολίες για την εξασφάλιση των εγγράφων που απαιτούνται για να εκδοθεί το δελτίο του. Υπάρχει αισιοδοξία  ότι τα εμπόδια θα καμφθούν στην περίπτωση του Ονβόνγκ, έστω κι αν καθυστερήσει η δραστηριοποίησή του, ενώ πιο δύσκολα είναι τα δεδομένα για την περίπτωση του Παύλοβιτς.
Εργασίες σήμερα… αποφάσεις αύριο από την Επιτροπή Αδειοδότησης
Μέσα στις επόμενες ώρες θα δοθούν οι απαντήσεις απέναντι στο ενδεχόμενο επιστροφής της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσουν σήμερα οι εργασίες για την κάλυψη μέρους των προϋποθέσεων… ασφαλείας και υποδοχής ειδικών ομάδων – πυρασφάλεια, συρματόπλεγμα, φυσούνα, τουαλέτες για ΑΜΕΑ κ.ά – ενώ αύριο θα επισκεφθεί το χώρο η Επιτροπή Αδειοδότησης, η οποία θ’ αποτελείται από κλιμάκιο της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, ΕΠΣΜ, Περιφέρειας και Δήμου. Υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα εξασφαλιστεί η άδεια τέλεσης του αγώνα και το ματς θα διεξαχθεί κανονικά στο Δημοτικό Στάδιο την προσεχή Κυριακή.
Πάντως τα ερωτηματικά για τις αντιξοότητες που προέκυψαν εξακολουθούν να υφίστανται και πέφτουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, με τη διοίκηση της ομάδας να καλείται να πάρει θέση δίνοντας τις απαντήσεις.*** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Σεπτεμβρίου  2013 :

~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/09/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/14-2013.html ,video -παρουσιάσεις Βουλγαρία -Ρουμανία  2013 , .. Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/15-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου  2013 , ΟΛΑ  ΟΣΑ  ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ στον εορτασμό επετείου γεγονότων  ΠΗΓΑΔΑΣ  Μελιγαλά.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
 ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου  2013  , Με … Ειδήσεις , Διάφορα όμορφα  και  ωραία , Σχόλια , Θέσεις  Αντιθέσεις , Παραλειπόμενα , Όλα  για την Υγεία ....
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/20-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 , Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα.-
~    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013.-, Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήμαντα ...πιθανά  και  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα .-
   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/22-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  2013 , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Αθλητική  ενημέρωση , Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήμαντα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...    
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/21-22-23-2013.html , Αθλητικό τριήμερο 21 , 22 καί 23 Σεπτεμβρίου 2013, Δευτέρα  23  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/23-09-2013.html , Επιλέγοντας Διαλέγοντας  Γράφοντας Δευτέρα 23-09-2013 .-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/23-2014.html  , Διαλέγω  και  Γράφω  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2013 .-

~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~

***
 
 * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-

  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
 ~   *** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , 
~
 ***
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2723  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1211 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1205  video.-
                                             ***Σύνολο  :  5219  βίντεο ανηρτημένα .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου