ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  13  Ιουνίου  2014   :

 Παραλία ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  Λιμάνι  Καλαμάτα


*** Μεσσηνιακά  και  άλλα :
















ΜΕΣΣΗΝΙΑ


*** Κλείνει τους ακατάλληλους χώρους ο Δήμος Καλαμάτας          
         
Παράταση στην προθεσμία πιστοποίησης ζητούν οι δήμαρχοι
Με αφορμή έγγραφο του μέχρι πρότινος υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων. Με το έγγραφο αυτό, που έφερε ημερομηνία 29 Μαΐου 2014, ζητούνταν η προσαρμογή των παιδικών χαρών σε συγκεκριμένες προδιαγραφές και η πιστοποίησή τους.
Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η κατάργηση παιδικών χαρών που δεν πληρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις και η αναβάθμιση παιδικών χαρών, καταρχήν των κεντρικών, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε το έγγραφο Μιχελάκη ως «μη αποδεκτό», διότι «η οδηγία που εμπεριέχει δε συνοδεύεται από ανάλογους πόρους».
Πρόκειται για κάτι που, δυστυχώς, συνηθίζει συχνά- πυκνά να κάνει η κυβέρνηση σε βάρος των Δήμων.
Επισημαίνεται πως διαμαρτυρίες για το έγγραφο αυτό εξέφρασαν πολλοί δήμαρχοι και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, παράταση προθεσμίας πιστοποίησης της καταλληλότητας των παιδικών χαρών για ένα έτος και ταυτόχρονα εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων αποφάσισε να ζητήσει η ΚΕΔΕ από το υπουργείο Εσωτερικών.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Τετάρτη, με αφορμή την απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών για πιστοποίηση της λειτουργίας των παιδικών χαρών από τους Δήμους μέχρις στις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με την απόφαση, οι Δήμοι οφείλουν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν στις τιθέμενες προδιαγραφές και να προμηθευτούν το ειδικό σύστημα πιστοποίησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο της αρ. 28492/2009 απόφασης.
Η απόφαση προέβλεπε ότι οι Δήμοι μπορούν να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση των δαπανών κατά παρέκκλιση του νόμου για δαπάνες πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών. Ωστόσο, στην απόφαση δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πώς θα καλύψουν οι Δήμοι αυτές τις δαπάνες που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ.
Η ΚΕΔΕ, με ανακοίνωσή της, τονίζει σχετικά ότι η πιστοποίηση μιας παιδικής χαράς δε σημαίνει απλά τη συντήρησή της – πράγμα που γίνεται έτσι και αλλιώς σήμερα από τους Δήμους –, αλλά την εκτέλεση έργου με προδιαγραφές ΕΛΟΤ, κάτι που είναι και εξαιρετικά δαπανηρό.
Για αυτό προτείνει την παράταση του χρόνου πιστοποίησης της λειτουργίας των παιδικών χαρών, τη συνέχιση της συντήρησής τους από τους Δήμους, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα η ΚΕΔΕ θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, όχι μόνο για την πιστοποίηση, αλλά και για τις πηγές  χρηματοδότησης του έργου, που μπορεί να είναι είτε το Πράσινο Ταμείο είτε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο «Θάρρος», προκαταρκτική έρευνα σε όλους τους παιδότοπους, τις παιδικές χαρές και τα λούνα παρκ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, υπαίθριους και μη, στη Μεσσηνία, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, με αφορμή το θάνατο του 13χρονου σε λούνα παρκ στο Δήμο Ελληνικού στην Αθήνα.
Μάλιστα, από το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Υγιεινής Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ξεκινούν, με εντολή από το υπουργείο Υγείας, υγειονομικοί έλεγχοι σε όλους τους στεγασμένους ή υπαίθριους παιδότοπους, τις παιδικές χαρές, τα λούνα παρκ και τα τσίρκο και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες, για την τήρηση των προϋποθέσεων λειτουργίας, υπογραμμίζοντας την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** «Fortune Greece» : Η εταιρεία που έκανε το μεγάλο Agrovim(α) στο εξωτερικό         
          
Η Τζένη Γυφτέα μιλάει για το «διαμάντι» της ελληνικής οικονομίας και ετοιμάζει βαλίτσες για την έκθεση Fancy Food στην Αμερική
 ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥ
 Πολλά έχουν γραφτεί για αυτή την εταιρεία, το όνομα της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Η Agrovim είναι κατά 95% μεσσηνιακή εξαγωγική εταιρεία και έχει παρουσία σε 50 χώρες του εξωτερικού. Φέτος μπήκε στην αγορά της Ιαπωνίας, με το business plan να περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της παρουσίας σε χώρες όπως Ισπανία, Βραζιλία, Πολωνία, Νότια Αφρική και χώρες της Άπω Ανατολής.
Πρόσφατα, δε, βραβεύτηκε στην εκδήλωση «Diamonds of the Greek Economy», εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Η αντιπρόεδρος της Agrovim, κα Τζένη Γυφτέα, είναι σήμερα το γυναικείο πρόσωπο που οδηγεί την εταιρεία σε νέα επιχειρηματικά μονοπάτια και μιλά στο fortunegreece.com για τους στόχους και τα άμεσα σχέδιά της.
Είναι εργατική και τελειομανής. Όπως μας λέει, θέλει αυτό με το οποίο καταπιάνεται να το κάνει καλά και να το φτάνει μέχρι το τέλος. «Δεν το βάζω κάτω εύκολα. Αν κάτι με κουράζει, αυτό είναι το καθεστώς που επικρατεί στην ελληνική αγορά. Σέρνεται μια κατάσταση και κανείς δεν αντιλαμβάνεται την κρίση και τις αλλαγές που επιτάσσει. Κυρίως με κουράζει η ελληνική γραφειοκρατία». Όταν τι ρωτάμε τι είναι αυτό που κάνει την Agrovim να ξεχωρίζει και να κατακτά το ένα βραβείο μετά το άλλο, μας απαντά πως το βασικό χαρακτηριστικό της διοίκησης είναι η ικανότητά της να ανταποκρίνεται άμεσα στις απαιτήσεις του πελάτη είτε πρόκειται για τις προδιαγραφές είτε για το service και τη δημιουργία νέων προϊόντων.
Ο πατέρας της ξεκίνησε το 1964, πριν από 50 ακριβώς χρόνια, το εμπόριο αγροτικών προϊόντων, όπως λάδια, ελιές, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Πολύ μπροστά από την εποχή του και μη γνωρίζοντας ξένες γλώσσες, ξεκίνησε τις πρώτες εξαγωγές στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Σε κάθε, όμως, επιχειρηματικό του βήμα ήταν κοντά τα δύο παιδιά του, η Τζένη και ο Δημήτρης και κυρίως η κόρη του, η οποία από πολύ μικρή μυήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση.
Έχοντας σπουδάσει business administration και αρχιτεκτονική στο Παρίσι, αποκτά τα κατάλληλα εφόδια που τη βοηθούν να έχει άποψη και στο design των προϊόντων αλλά και στον οικονομικό σχεδιασμό. Ούσα ακόμα φοιτήτρια στην «πόλη του φωτός», ο πατέρας της την καθιστά υπεύθυνη για την επίβλεψη των εμπορευμάτων στο εξωτερικό και για την επικοινωνία με τους Γάλλους συνεργάτες. Αργότερα, σε ηλικία 21 ετών, πηγαίνει με τον αδερφό της Δημήτρη στην Αμερική για να διαδώσουν το ελληνικό καλαματιανό σύκο, το οποίο ήταν από τα πρώτα προϊόντα που έβγαλαν προς τα έξω και ήταν, μάλιστα, οι πρώτοι που το λάνσαραν σε αεροστεγή συσκευασία. Το 1994 η δεύτερη γενιά της οικογένειας Γυφτέα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την επιχείρηση και έκτοτε η Τζένη μαζί με τον αδερφό της την έχουν μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ.
Ο απολογισμός είναι 50 χρόνια συνολικής δραστηριοποίησης, 30 χρόνια εξαγωγές και 20 χρόνια παρουσίας της Agrovim ως επιχειρηματική οντότητα. «Μέσα στην κρίση καταβάλαμε μεγαλύτερη προσπάθεια. Συχνά λέω ότι για να μη σε παρασύρει η καταιγίδα πρέπει να κρατήσεις μεγαλύτερη αντίσταση και αυτό κάναμε. Μολονότι έχουμε καλύτερα οικονομικά μεγέθη πριν από την κρίση, οι τράπεζες δε μας χρηματοδοτούν. Έχουμε καταφέρει μόνοι μας να ρυθμίσουμε τις πληρωμές μας για να υλοποιήσουμε τις αγορές μας. Επίσης, ήμασταν από τις εταιρείες που προχώρησαν σε προσλήψεις και δε μείωσαν μισθούς».
Στέκομαι σε μια φράση που μου έκανε εντύπωση και που συμπυκνώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη λανθασμένη νοοτροπία που αναχαιτίζει την όποια προσπάθεια τόνωσης ελληνικής της επιχειρηματικότητας: «Στην Ελλάδα καθόμαστε πάνω στο χρυσό αυγό μας και νομίζουμε ότι όλοι θα έρθουν να μας προσκυνήσουν. Είναι μια λανθασμένη νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει».
Όσο για τις τράπεζες, τις θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού επιχειρείν. Τοποθετείται και στο θέμα των προγραμμάτων συμβολαιακής καλλιέργειας στα οποία έχουν επιδοθεί οι τράπεζες, εκφράζοντας την ανησυχία της και τους ενδοιασμούς της. «Πιστεύω ότι ένα τέτοιο σύστημα δε θα δουλέψει. Καθένας είναι ειδικός στον τομέα του. Δεν μπορούν τα τραπεζικά ιδρύματα να κάνουν τον έμπορο. Έπειτα ο παραγωγός έχει ανάγκη από συμβουλές και εκπαίδευση από κάποιον που να μιλάει την ίδια γλώσσα».
Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται πυρετωδώς για την έκθεση Fancy Food, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη και θα περιλαμβάνει παρουσίαση των προϊόντων στους πωλητές των διανομέων, αλλά και γευσιγνωσία από food writers γνωστών αμερικάνικων ΜΜΕ. «Είναι μια αγορά στην οποία είμαστε 25 περίπου χρόνια και απορροφά το 20% των εξαγωγών μας. Το κακό στο παρελθόν ήταν πως αρκετοί διανομείς της διασποράς στην Αμερική πουλούσαν νοθευμένα, κακής ποιότητας λάδια, που δεν ήταν καν ελληνικά, χαλώντας το όνομα της χώρας στο εξωτερικό. Πλέον έχουμε περάσει στο άλλο άκρο, αυτό των αυστηρών ελέγχων, όπως συμβαίνει και με την περίπτωση του ΕΦΕΤ.
Η παραγωγή ελαιολάδου κυμαίνεται από 6 έως 8 χιλιάδες τόνους ετησίως, ενώ στις ελιές οι αριθμοί είναι από 3 έως 4 χιλιάδες τόνους. Το 2013 ο ισολογισμός έκλεισε με έναν τζίρο της τάξης των 32 εκατομμυρίων ευρώ και +30% στις πωλήσεις, ενώ για το 2014 μέχρι στιγμής τα στοιχεία πενταμήνου δείχνουν αύξηση 15%.

***  Και νέο τροχαίο αυτή τη φορά στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
     
Πριν λίγη ώρα γράφαμε για ένα τροχαίο στην παραλία της Καλαμάτας όμως άλλο ένα τροχαίο σημειώθηκε στην Καλαμάτα, πιο συγκεκριμένα  λίγα λεπτά μετά τις 2 υπήρξε σύγκρουση στη διασταύρωση των οδών Ακρίτα και Βασ. Γεωργίου.
Η σύγκρουση  ανάμεσα σε μηχανάκι και ταξί,είχε ώς αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός νεαρού άνδρα, οδηγού του δικύκλου ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας .

*** Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού και στη Μεσσηνία!          
   
5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
  Ολοένα και εξαπλώνονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού, της ζωονόσου που προσβάλλει κυρίως τα πρόβατα και δευτερευόντως τα υπόλοιπα μηρυκαστικά. Νέα κρούσματα της νόσου καταγράφηκαν στη Μεσσηνία, στην περιοχή της Μάνης, αφού έγιναν αιματολογικές εξετάσεις με θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο «Θάρρος» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Μεσσηνίας, Ι. Κυριακόπουλος.
Ο ίδιος ήταν ιδιαιτέρως καθησυχαστικός, τονίζοντας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, τουλάχιστον τρεις φορές, πως η συγκεκριμένη νόσος δε μεταφέρεται από τα ζώα στον άνθρωπο, ακόμη και αν καταναλωθούν προϊόντα τους. Όπως σημείωσε, πρόκειται για μία επικίνδυνη ζωονόσο για τα αιγοπρόβατα, με μεγάλο αριθμό θνητότητας, αλλά όχι για τον άνθρωπο, ο οποίος μένει ανεπηρέαστος.
Επισήμανε πως οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιμελή αντιμετώπιση των συνθηκών σταυλισμού και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες.
Παρατήρησε πως πρόκειται για ταχεία εξάπλωση και πρόσθεσε ότι είχε μια δεκαετία να εμφανιστεί και συνήθως έπληττε νησιά του Αιγαίου, ενώ είναι η πρώτη φορά που πλήττει εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  Χρήσιμες οδηγίες
Σε ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας -Τμήμα Κτηνιατρικής αναφέρεται:
-Ο καταρροϊκός πυρετός είναι ζωονόσος ιογενούς προέλευσης που μεταδίδεται με τα κουνούπια του γένους Cullicoides. Είναι κατεξοχήν νόσος του προβάτου, που μπορεί να προσβάλει και βοοειδή και αίγες ασυμπτωματικά ή με εμφανή συμπτώματα.
-Είναι νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης. Ο ιός δε μεταδίδεται στον άνθρωπο ούτε από τα νοσούντα ζώα ούτε από τα προϊόντα τους.
-Η ασθένεια έχει οικονομικές επιπτώσεις στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο.
-Τα ζώα που επιζούν από τη νόσο αποκτούν φυσική ανοσία εφ’ όρου ζωής. Στα προσβληθέντα κοπάδια μπορεί να παρατηρηθούν αποβολές και στειρότητα των αρσενικών.
-Τα μέχρι τώρα κρούσματα φαίνεται ότι ανήκουν σε ορότυπο με χαμηλή μεταδοτικότητα και θνησιμότητα (ελαφρά μορφή).
Όσον αφορά στα  μέτρα πρόληψης και περιορισμού της νόσου συνίστανται:
-Ψεκασμός στάβλων - χώρων - κοπροσωρού  κάθε 7 μέρες με κατάλληλα συνθετικά πυρεθροειδή - εντομοαπωθητικά.
-Ψεκασμός αυτοκινήτων πριν και μετά τη φόρτωση των ζώων με εντομοαπωθητικά.
-Ενημέρωση του Τμήματος Κτηνιατρικής ή και των Αγροτικών Κτηνιατρείων στα τηλέφωνα 27210 95836, 27210 95877, 27230 22122 και 27240 22254.
  5 εκατ. ευρώ για αποζημίωση,
αγορά ζωοτροφών και φαρμάκων   
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της δέσμευσης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι μετά τις προσωπικές του παρεμβάσεις προς την πολιτική ηγεσία υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία για την Περιφέρεια, αν αναλογιστούμε ότι ακόμα δεν έχουν κατανεμηθεί οι αρμοδιότητες στους νέους υπουργούς. Η ΚΥΑ αυτή αποτελεί δείγμα σοβαρότητας, υπευθυνότητας, εμπειρίας και τεχνογνωσίας και, κυρίως, κύρους για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αποδεικνύει το επίπεδο ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται, σε αντιδιαστολή με τους επικοινωνισμούς από όσους με ψέματα προσπαθούν απλά και μόνο να κάνουν θόρυβο και να δημιουργήσουν προβλήματα».
Σύμφωνα με τόσα ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, μέσω της ΚΥΑ εξασφαλίστηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ για την αποζημίωση των θανόντων ζώων, την ενίσχυση της αγοράς ζωοτροφών και την αγορά των φαρμάκων για τους ραντισμούς. Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε, επίσης, ότι εξασφάλισε και τη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες, παρά την τεράστια έλλειψη σε ανθρώπινους πόρους, έχουν κάνει τεράστιο έργο και ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και άμεση προσέγγιση των κρουσμάτων.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε, τέλος, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή που υπήρχε υποψία κρούσματος έλαβε τα απαραίτητα μέτρα και κράτησε χαμηλούς τόνους, για να μην επηρεαστεί η «κτηνοτροφία, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας της Πελοποννήσου», ενώ χαρακτήρισε τους κτηνοτρόφους «σημαντική κοινωνική συνιστώσα με πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο, τους οποίους πάντοτε στηρίζουμε», εξάροντας τις ουσιαστικές παρεμβάσεις τους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν το σύνολο των αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Κρέατος. Αφού έγινε πλήρης ενημέρωση για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, εξετάστηκαν λεπτομερώς όλες οι πτυχές του, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής του.
Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρεται, επίσης, πως υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη και υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των κτηνοτρόφων είναι, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη  Π. Τατούλη, το τρίπτυχο για την ορθή προσέγγιση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος του καταρροϊκού πυρετού.
  Και μελιταίος πυρετός
σε μονάδα στον Άρι
Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Δήμο Καλαμάτας, σε καραντίνα κηρύχθηκε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στον Άρι, καθώς βρέθηκε μολυσμένο από βρουκέλλωση (μελιταίο πυρετό) ένα κριάρι. Το ζώο επιβάλλεται να σφαγεί, ενώ υιοθετείται σειρά μέτρων για τον αποκλεισμό περαιτέρω μετάδοσης της νόσου.

***  «Πλημμυρίζουν» από λύματα σπίτια και δρόμοι στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)         
        
  Του Ηλία Γιαννόπουλου
  Με τον εφιάλτη των λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου, που πλημμυρίζουν σπίτια και δρόμους, ζουν διαρκώς οι κάτοικοι στην περιοχή της Πανηγυρίστρας Κυπαρισσίας.
Χθες το πρωί, για μια ακόμη φορά, σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν από λύματα αποχέτευσης, η ατμόσφαιρα από την μπόχα και τη δυσωδία ήταν αποπνικτική, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την υγιεινή στην περιοχή.
Το αποχετευτικό δίκτυο είτε βούλωσε είτε δε δύναται να μεταφέρει το μεγάλο όγκο των λυμάτων που πέφτουν σε αυτό, από όλη τη γύρω περιοχή, καθώς και τις Εργατικές Κατοικίες, αλλά και - προφανώς - επειδή ασυνείδητοι έχουν κάνει αυθαίρετα παράνομες συνδέσεις και ομβρίων υδάτων, με συνέπεια τα λύματα να «γυρίζουν» στα σπίτια και να τα πλημμυρίζουν, όπως πλημμύρισαν και τους δρόμους, αφού «σήκωσαν» και «πέταξαν» καπάκια του δικτύου.
Το πρόβλημα εντοπίζεται με ιδιαίτερη ένταση από τη συμβολή των οδών Ζήρα και 28ης Οκτωβρίου, στο «τελείωμα», δηλαδή, του δικτύου πριν από την εθνική οδό στην Πανηγυρίστρα.
Οι κάτοικοι, βιώνοντας τον εφιάλτη των λυμάτων, κατ’ επανάληψη έχουν κάνει εκκλήσεις στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας (όπως και παλιότερα στο Δήμο Κυπαρισσίας), αλλά ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει.
Με φανερή την οργή και την αγανάκτησή τους επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να λένε και να ξαναλένε στο Δήμο να δώσει μία λύση και να μην κάνει τίποτα. Μάλιστα, κάνουν λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά, από το Δήμο, απέναντί τους.
Όπως λένε, ποτέ δεν είχαν πρόβλημα, αλλά αυτό άρχισε να εμφανίζεται από τότε που στο αποχετευτικό δίκτυο «έπεσαν» και τα λύματα των Εργατικών Κατοικιών. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει ενταθεί και παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Αναρωτιούνται, δε, γιατί ο Δήμος δεν κάνει ελέγχους για να διαπιστώσει εάν στο αποχετευτικό δίκτυο ασυνείδητοι έχουν κάνει παράνομα συνδέσεις και ρίχνουν όμβρια ύδατα ή, τέλος πάντων, γιατί δεν κάνει ό,τι πρέπει να κάνει για να λυθεί το πρόβλημα.
Επί ώρες χθες το πρωί κάτοικοι της περιοχής με λάστιχα έριχναν νερό στους δρόμους για να φύγουν τα λύματα, ενώ μέχρι και το απόγευμα καθάριζαν τα σπίτια τους για να «φύγει» η μπόχα.
Στους δρόμους πήγε και η υδροφόρα του Δήμου για να τους «πλύνει», όμως η μπόχα παρέμεινε. Όπως είπε ο κάτοικος της περιοχής Χαράλαμπος Σύλλας, «πρέπει να φτιαχτούν τα δίκτυα, πρέπει κάποιοι υπεύθυνοι που να ξέρουν να ασχοληθούν μ’ αυτή την αποχέτευση. Πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα, γιατί δεν μπορούμε να το έχουμε συνέχεια, κάθε λίγο και λιγάκι, εδώ στη γειτονιά. Είναι και ο κεντρικός ο δρόμος. Περνάνε αυτοκίνητα και δείχνουμε τέτοια την εικόνα της πόλης. Δεν είναι μόνο για τη γειτονιά και για εμάς που έχουμε εδώ πέρα τα σπίτια και τις περιουσίες μας. Πρέπει να φτιαχτεί αυτό κάποτε, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει ξαναγίνει και θα ξαναγίνει».
 
***   Η αγουρίδα, η υπομονή και το μέλι της…          
   
Θα αναρωτηθεί κάποιος «τι τα θέλεις τώρα και τα σκαλίζεις», αφού η κάλπη έδωσε «καθαρό» αποτέλεσμα στο Δήμο Καλαμάτας. Μπορεί και να μην έχουν άδικο. Αλλά επειδή η δουλειά... κάνει τους άντρες, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Λοΐζος, εμείς θέλουμε να βρούμε την άκρη. Κι όπως διαπιστώνουμε καθημερινά, από προσωπικές ομολογίες, η κάλπη ήταν όντως «γκαστρωμένη», όπως έλεγε και ο άλλος αείμνηστος Χαρίλαος.
Όπως φαίνεται, λοιπόν, καθημερινά, στο μεγαλύτερο Δήμο του νομού σε πληθυσμό, υπήρξε μια ανίερη συμμαχία, μεταξύ νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, μέρους του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας φυσικά, αλλά και της (υποτίθεται) Δημοκρατικής Αριστεράς! Κι όλα αυτά για να είναι και πάλι δήμαρχος ο νυν. Μάλιστα, η τελευταία συνιστώσα του... καρέ δεν έπαιξε και τσάμπα το παιχνίδι. Αν ανατρέξει κάποιος στη «Διαύγεια» του 2013 και του 2014, θα δει περίεργα πράγματα.
Θα πει κάποιος εικοτολογίες και φαντασιώσεις. Μη βιάζεστε. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι...
Α.Π. 
 
*** Συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις στην ΕΡΑ Καλαμάτας
 Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις που οργανώνει η ΕΡA Καλαμάτας για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου 2013. Σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, θα ξεκινήσει συζήτηση για την ΕΡΑ Καλαμάτας και την προσφορά της, από την ίδρυσή της δύο ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό το Σεπτέμβριο του 1986, με προσκεκλημένους εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και άλλων φορέων. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα του Παναγιώτη Σταθέα Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο. Στις 8.30 το βράδυ θα ξεκινήσει συζήτηση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, τις αντισυνταγματικές εκτροπές, τη Δημοκρατία κ.λπ. Προσκεκλημένοι – ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του Τμήματος Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σμυρλάκης από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και οι δημοσιογράφοι Νίκος Τσιμπίδας και Αλεξάνδρα Χριστακάκη από την ΕRT OPEN. Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο που βρίσκεται η ΕΡΑ Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο και θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΑ Καλαμάτας και διαδικτυακά από την ΕRT OPEN. Στο χώρο λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από τους αγώνες των εργαζομένων στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε από το κλείσιμο της ΕΡΤ. - 
 
***   Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Καλαμάτα         
            
Μετά την επιτυχημένη υλοποίηση των περσινών προγραμμάτων σε τέσσερις πόλεις, ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης κοινωνιολόγων, μελών του, με τη χρηματοδότηση του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) 1-25, έτους 2014, στην Καλαμάτα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κοινωνιολόγους οι οποίοι έχουν ένσημα του ΙΚΑ 2013 και 2014. Μπορούν, ωστόσο, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής και άτομα άλλων ειδικοτήτων.
Η συνολική διάρκεια είναι 40 ώρες. Το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο και θα υλοποιηθεί σε κατάλληλο για την εκπαίδευση χώρο. Οι δε καταρτιζόμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τη συγκεκριμένη εκπαίδευση θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίου (4 ώρες ανά ημέρα) και προβλέπεται η καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 5 ευρώ ανά ώρα εκπαίδευσης.
Για περαιτέρω πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην κα Νίκη Κυβελέα: e-mail nkyvelea@hotmail.gr και στην κα Παναγιώτα Μπούρα: e-mail panboura@sch.gr
 ***  Αθλητική  ενημέρωση :
***   ΣΤΟΝ  ΠΑΛΜΟ  ΤΟΥ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΤΗΣ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  :
*** Από  την  τελετή  Έναρξης  του  Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου στο Σάο  Πάολο  της Βραζιλίας : Βίντεο :
** Τελετή  έναρξης Μουντιάλ  Βραζιλία  12/06/2012  1ο  μέρος τελετής έναρξης  : http://youtu.be/A8GCoLvHjQc ,
~** Τελετή  έναρξης  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2ο μέρος 2014 : http://youtu.be/Gr7uf41GAn0 ,
~** Τελετή  έναρξης Μουντιάλ  2014 3ο μέρος 12/06/2014 : http://youtu.be/UFBxjLPXLfY ,



















***  ΧΘΕΣ  12/06/2014  :  ΒΡΑΖΙΛΙΑ  -  ΚΡΟΑΤΙΑ    3-1 (1-1)  .- ^
Διαιτητής : Γιουϊτσι  Νισιμούρα .-

Τα  γκολ :   11΄ αυτογκόλ Μαρτσέλο , 29΄ Νεϊμάρ  , 71΄ πεν.  Νεϊμάρ  , 90+1΄ Όσκαρ . Ανύπαρκτο  το  πέναλτι στο 71΄ υπέρ Βραζιλίας ,(λάθος διαιτητή)
Κάρτες : Γκουστάβο  , Νεϊμάρ , Λόβρεν , Κορλούκα  .- 

Η ενδεκάδα της Βραζιλίας: Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο ( Ερνάνες) , Γκουστάβο, Χουλκ ( Μπέρναντ), Όσκαρ, Νεϊμάρ (Ραμίρες), Φρεντ ,
Αναπληρωματικοί για τη Βραζιλία οι: Τζέφερσον, Βίκτορ, Φερναντίνιο, Ντάντε, Μάξγουελ, Ενρίκε, Ραμίρες, Ερνάνες, Μπέρναρντ, Τζο, Μαϊκόν ,

Η ενδεκάδα της Κροατίας: Πλετίκοσα, Βρσάλικο, Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Ράκιτιτς, Γέλαβιτς (Μπρόζοβιτς), Μόντριτς, Σρνα, Όλιτς, Κόβασιτς  ( Μπρόζοβιτς),
Στον πάγκο των Κροατών οι: Ζελένικα, Σούμπασιτς, Πράνιτς, Βουκόγιεβιτς, Σίλντενφελντ, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς, Σαμίρ, Βίντα, Εντουάρντο, Μάντζουκιτς, Μπάντελι ,
Video   από  τον  αγώνα  :  ~ Βραζιλία-Κροατία 12/06/2014 Μουντιάλ πρεμιέρα  : http://youtu.be/m2u_FQBvWCw
~* ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 12/06/2014 πρεμιέρα συνθέσεις : http://youtu.be/IY_OfMOEsJc   ,
~* ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ  1ο γκόλ 11΄ αυτογκόλ Μαρτσέλο 0-1 12/6/2014 Μουντιάλ : http://youtu.be/THj1GSj0Fio ,
~** Βραζιλία-Κροατία  29΄Νεϊμάρ 1-1 μουντιάλ  12/6/2014 : http://youtu.be/_iCiFOT0xVQ ,
~* Βραζιλία-Κροατία 71 ΄πεν  Νεϊμάρ  2-1 μουντιάλ 12/6/2014 : http://youtu.be/Xuevkf6sfYw ,
~** Βραζιλία-Κροατία  3-1   3ο  γκολ  90+1΄  Όσκαρ μουντιάλ  12/6/2014 : http://youtu.be/jD8WonTvVRc ,

***  ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή  13/06/2014 : Υπό συνεχή βροχή !! 19.00 ΩΡΑ
ΜΕΧΙΚΟ - ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1-0 , (0-0) .-
~ Τα  ΓΚΟΛ : 61΄Περάλτα , ακυρώθηκαν δύο  κανονικά γκολ στο 11΄ και 29΄ του Τζιοβάνι Ντος Σάντος  του Μεξικού κακώς  ως  οφ σαϊντ από επόπτη .-
Κάρτες : Ντουνκό  , Μορένο .-
~ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρολντάν , Κλαβίγιο , Ντιάζ,
~ Οτσόα Ροντρίγκεζ, Μάρκεζ, Ερρέρα, Λαγιούν, Ντος Σάντος, Μορένο, Γκουαρδάδο (Φαμπιάν), Περάλτα (Ερνάντεζ) , Αγκιλάρ, Βάσκεζ είναι η ενδεκάδα του Μεξικό .-
~ Ιτάντζε, Ασού-Εκοτό, Ενκούλου, Ντζεγκουέ (Ντουνκέου), Σονγκ(Γουεμπό), Μουκαντζό, Τσούπο Μότινγκ, Τσεντζού, Εμπιά, Ενόχ και Ετό, οι ένδεκα του Καμερούν .-

 
 VIDEO  από  τον αγώνα  :

~ ΜΕΧΙΚΟ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ  ημίχρονο  0-0 .- Παρασκευή ,  13/06/2014  Μουντιάλ Βραζιλίας 2014 :  http://youtu.be/Rk0mjKnaQzc ,

 
~*   Μεξικό-Καμερούν 61΄ Περάλτα το 1-0 13/06/2014 Μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/UqRXpICTxkQ ,


~*  Μεξικό-Καμερούν φάσεις 13/06/2014 Μουντιάλ Βραζιλίας 2014 : http://youtu.be/d-vYDpGwO7U ,

~**  Μεξικό-Καμερούν ημίχρονο 0-0  Μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/L9KjjcfYEJA  ,
~** Μεξικό-Καμερούν ημιχρ  0-0 μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/enbbEBoFVdY ,


***22.00 ΏΡΑ :    ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ  1-5  , ( 1-1) .- ^
Διαιτητής :! Νίκολα Ριτσόλη (Ιταλός) , Φαβεράνι , Στεφανί ,
Τα γκολ : 27΄ πεν. Τσάβι Αλόνσο (ελεγχόμενο  για πέναλτι ) , 44΄Ρομπεν Φαν Πέρσι , 53΄  Ρομπέν  , 64΄Ντε Φράϊ , 72΄Φάν Πέρσι , 80΄Ρομπέν .-
Κάρτες : Ντε Γκούζμαν , Στέφαν Ντε Μπρέϊ , Κασίγιας , Ντε Φράϊ ,
Η ενδεκάδα της Ισπανίας: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (Πέντρο), Νταβίντ Σίλβα (Φάμπιγκρας) , Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (Τόρρες)  ,
Η  ενδεκάδα της Ολλανδίας: Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλαρ, Ντε Βρι (Βάλντμαν) , Μάρτινς, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκούζμαν (Γουϊγιαλντουν ), , Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (Λένς) ,
Video  από  αγώνα  :

~** ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ φάσεις  0-0 μουντιάλ Βραζιλίας  13-6-2014 : http://youtu.be/RDwrXCJAGtM ,

~** Ισπανία-Ολλανδία  1ο γκολ 27΄ πεν Τσάβι  Αλόνσο 1-0 Μουντιάλ Βραζιλίας 13/6/2014 : http://youtu.be/7qIpMT0FAWg ,
~** Ισπανία-Ολλανδία 1-1  ημιχρ  γκολ 44΄Ρόμπεν Φαν Πέρσι Μουντιάλ  2014  13/6/2014 : http://youtu.be/kOPRRqvefX8 ,
~** Ισπανία-Ολλανδία  1-2  2ο γκολ  53΄Ρόμπεν Μουντιάλ 2014  13/6/2014 : http://youtu.be/bUlM-sHJbEY ,
~**  Ισπανία-Ολλανδία  1-3  64΄ΝτεΦράϊ  13/6/2014   Μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/MGEB6aa3qg4 ,
~** Ισπανία- Ολλανδία 1-4  72΄Φάν Πέρσι Μουντιάλ  2014 13/6/2014 : http://youtu.be/HiVDublZMvg ,
~** Ισπανία- Ολλανδία 1-5  80΄Ρομπέν Μουντιάλ 2014  13/6/2014 : http://youtu.be/EzfZPtBjJdo ,
~*  Ισπανία-Ολλανδία 1-5  τα γκόλ  13/6/2014 Μουντιάλ Βραζιλίας : http://youtu.be/eeMj9jUmPDM ,
~**  ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1-5  Μουντιάλ 2014 Βραζιλίας : http://youtu.be/_OVY5wP9OPw ,

** 01.00 ΩΡΑ ,  ΧΙΛΗ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  3-1  , (2-1).-  ^
Τα  γκολ : 12΄ Σάντσεζ , 14΄ Βαλδίβια ,35΄ Τίμ Κέϊχιλ  , 88΄ Μπεουσεζούρ
Διαιτητές : Ντούε , Γιέο , Μπιρουμουσχάχου ,
Κάρτες : Κέϊχιλ , Μίλιγκαν ,
Χιλή: Μπράβο, Γιάρα, Μένα, Μεδέλ, Βάργκας, Ντιάζ, Ισλα, Βιντάλ, Αρανγκίθ, Βαλδίβια, Σάντσεζ
Αυστραλία: Ράιαν, Φράνιτς, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντέιβιτσον, Λέκι, Μίλιγκαν, Μπρεσιάνο, Γέντινακ, Οαρ, Κέϊχιλ
Τα  βίντεο  από τον αγώνα  :

~** ΧΙΛΗ- ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  Μουντιάλ 13/6/2014 1ο γκολ 12΄Σάντσες 1-0 : http://youtu.be/CSkkM-yp5a0 ,
~** ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2ο  γκολ 14΄ Βαλδίβια  2-0  Μουντιάλ  13/6/2014 : http://youtu.be/6IJrY3DQ_RI ,
~^^ ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  1-2 γκολ  35΄ Τιμ Κέϊχιλ Μουντιάλ  13/6/2014 : http://youtu.be/VmaoHR6jfmY ,
~** ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 3-1  88΄ Μπεουνσεζούρ  Μουντιάλ 13/6/2014 : http://youtu.be/AHTNVphFrik ,
~** ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  3-1 γκολ οφ σάϊντ   Μουντιάλ 13/6/2014 :  http://youtu.be/TqRu6kB_gIQ ,


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

 
ΜΕΤΣΩΒΟ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3378   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1810   video .-                      
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1790  video.- 
Σύνολον                                                      6978 βίντεο   .-


 

Στα  Μετέωρα  από Καλαμπάκα


http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2547  .-    
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,


 

Στους δρόμους  στο Μέτσοβο


*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    579 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   185
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,

***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
 Μονή  Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/30-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/31-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  31  Μαΐου  2014 .-
 

  Ξενοδοχείο στο Μέτσοβο Ηπείρου


 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/02-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/03-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/04-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 05  Ιουνίου  2014  .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Ιουνίου  2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/06-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.-
Ιωάννινα  δίπλα  από  την λίμνη

***  Όμορφες  και  ενδιαφέρουσες Βίντεο -παρουσιάσεις :
~*   Τροπάριο του Αγίου  Πνεύματος  από  Πάνο  Δασκαρόλη  2014 : http://youtu.be/FKw_ypGBBv4 ,
561 ~**   Θεία  Λειτουργία  Πεντηκοστής Αγία  Παρασκευή Μέτσοβο 8/6/2014 : http://youtu.be/pV666eCOkUc
,
522 ~** ΜΕΤΣΟΒΟ  είσοδος  διαδρομή  αφήγηση  2014 : http://youtu.be/38HTjMglFBU ,
594 ~* ΜΕΤΣΟΒΟ  πλατεία 8/6/2014 : http://youtu.be/GetSfNBglR8  ,
654 ~* ΤΡΙΚΑΛΑ είσοδος  στην πόλη 8-6-2014 : http://youtu.be/mpS2G1Exze0  ,
606 ~* ΣΙΑΤΙΣΤΑ ενημέρωση από Γυμναστή 8/6/2014 : http://youtu.be/StU2vbItJRc  ,
613 ~*  ΣΙΑΤΙΣΤΑ στην Ι. Μητρόπολη  ενημέρωση  φιλόλογου 2014 : http://youtu.be/fsKMRlYonoc  ,
 672 ~* ΜΕΤΕΩΡΑ  9/6/2014 : http://youtu.be/tgHy6nW51kA ,
591 ~ ΜΕΤΣΟΒΟ 1η  προβολή βίντεο 2014 : http://youtu.be/iS7YwTCLNy8 ,
590 ~ ΜΕΤΣΟΒΟ 2η  προβολή βίντεο 2014: http://youtu.be/Lf3xa0mJabI ,
508 ~* Ιωάννινα  διαβαίνοντας  ενημέρωση 7/6/2014 : http://youtu.be/0HCik7DmKnA ,
500~ Θέατρο Αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας  Καληδώνας 2014 : http://youtu.be/3Hqa8KCV1eM ,
676~ ΜΕΤΕΩΡΑ Μονές  Βαρλαάμ , Ρουσανά , Αγίας  Τριάδας και Αγίου  Στεφάνου 2014: http://youtu.be/vC6Qf1WpPb0 ,
556~**  Μετσοβίτικη  ταβέρνα φαγητό 9/6/2014 Π. Λ. Μεσσήνης :
http://youtu.be/iOim3XaXZXQ ,
667~**   ΜΕΤΕΩΡΑ  μονή  Αγίας  Τριάδας 9/6/2014 : http://youtu.be/0UXCJu8Qc7Q ,
ΜΡ4~** ΜΗΛΙΑ Γρεβενών  Παλαιοντολογικό  Μουσείο 2014 : http://youtu.be/FLuUAKNRVBY ,
538~** ΜΕΤΣΟΒΟ στο λόφο παιδότοπο  με  μνημείο Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα  7/6/2014 : http://youtu.be/vQkaG8X1XSs
  ,
665~ Ανεβαίνοντας στα  Μετέωρα  9/6/2014 : http://youtu.be/LucQxCWwkEQ ,
557 ~  ΜΕΤΣΟΒΟ Πεντηκοστή Αγία  Παρασκευή 8-6-2014 : http://youtu.be/6mmCUV-m6d0 ,
605 ~ Παλαιοντολογική  έκθεση  Μηλιάς  Γρεβενών 2014 : http://youtu.be/-drHdzxhWFU    
662 ~ Τρίκαλα  Μετέωρα 9/6/2014 :
 http://youtu.be/q1Jokk-ujsg ,
664 ~ Μετέωρα  διαδρομή ανάβασης 9/6/2014 : http://youtu.be/L_8g75RKcNA ,
491 ~ Γέφυρα Χαρίλαου   Τρικούπη Ρίο-Αντίρριο  7/6/2014 : http://youtu.be/CQo5qJIZcWk ,
691 ~ ΜΕΤΕΩΡΑ Μονή Μεγάλο  Μετέωρο του  Σωτήρος και μονή  Βαρλαάμ  9/6/2014 :
http://youtu.be/aZiLL4CxwNY  ,
510 ~  Ιωάννινα κάστρο λίμνη  7/6/2014 : http://youtu.be/CgOIm5WjpMs ,
698 ~ Μετέωρα Ι Μ Σωτήρος Μ  Μετέωρο  9- 6-2014 : http://youtu.be/Ckupr6Ewd2c ,
705 ~ Μετέωρα  Καλαμπάκα  Ι Μ Αγίου Στεφάνου 9/6/2014 : http://youtu.be/U8sH8U2Tfjk ,
660 ~  ΤΡΙΚΑΛΑ  Λιθέος  ποταμός  κέντρο  πόλης  2014  : http://youtu.be/9vJFS4t37Ak ,
606~ Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς Γρεβενών αφήγηση  ενημέρωση  2014 : http://youtu.be/vii6gIZV4wk ,
506~**  Τέροβο  Μπιζάνι  Γιάννενα Ιστορική  αφήγηση  2014 : http://youtu.be/_NcZFKVM_IU ,
616~**   Μουσείο Ι Μητρόπολης Σιάτιστα 8/8/2014  ενημέρωση  Θεολόγος :   http://youtu.be/5nRW3idO19s  ,
~**  Μουσείο εκκλησιαστικό  στη μητρόπολη ΣΙΑΤΙΣΤΑ ενημέρωση 8/8/2014 : http://youtu.be/eq8wHUiCsqE  ,
589~** ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΣΙΤΣΑ στο  Μέτσοβο : http://youtu.be/HfnH1CXewpM ,
608~** ΣΙΑΤΙΣΤΑ  διαδρομή  αφήγηση  2  2014 : http://youtu.be/EZAeQmaFjkg ,
617~*** ΣΙΑΤΙΣΤΑ διαδρομή  πόλης  ενημέρωση  2014 : http://youtu.be/LICLQgZUJLw ,
587 ~**  Ίδρυμα  μουσείο  Τοσίτσα  Μέτσοβο 8/6/2014 : http://youtu.be/mhexec10B-A  ,
588~** ΜΟΥΣΕΙΟ  ΤΟΣΙΤΣΑ  στο  Μέτσοβο  2014 : http://youtu.be/uDyLUT8Tbns ,
521 ~** Γ ΙΑΝΝΕΝΑ  λίμνη  Ιωαννίνων Παμβώτιδα  2014 : http://youtu.be/aQQing3XhDk ,
655~** ΤΡΙΚΑΛΑ  διαδρομή  πόλης  2014 : http://youtu.be/ro9lIiTvsho ,
 663 ~** ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  ΜΕΤΕΩΡΑ 2014 : http://youtu.be/PPfAAPVOB14 ,
680 ~** Μονή  Μεγάλο  Μετέωρο Σωτήρος  9/6/2014 : http://youtu.be/u7avxL9wODM
  ,

*** ΠΡΟΣΟΧΗ - Μαζικές εμφανίσεις φιδιών στην Μεσσηνία

Εμφανίζονται ακόμη και στις αυλές των σπιτιών.
Μαζικές εμφανίσεις φιδιών έχουμε τις τελευταίες ημέρες στην Μεσσηνία
Ο αριθμός των φιδιών έχει αλματώδη ανάπτυξη την φετινή χρονιά σε σύγκριση με τις προηγούμενες  ενώ  αρκετοί κάτοικοι της Μεσσηνιακής υπαίθρου αδυνατούν να δώσουν κάποια απάντηση στην εμφάνιση των ερπετών
Αρκετοί κάνουν λόγο  για την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας και την πλούσια βλάστηση που αναπτύχθηκε από τις σημαντικές βροχοπτώσεις του προηγούμενου τριμήνου ενώ πολλοί κάνουν λόγο για μαζικές απελευθερώσεις ερπετών από οικολογικές οργανώσεις
Τα φίδια όμως δεν περιορίζονται μόνο στα χωράφια ή σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά μπαίνουν ακόμη και σε αυλές και σε σπίτια σε κατοικημένες περιοχές .
Ότι και να συμβαίνει αυτό που χρειάζεται από όλους είναι ιδιαίτερη προσοχή διότι δεν γνωρίζουμε με την εμφάνιση κάποιου φιδιού εάν είναι δηλητηριώδες ή όχι .- 

 

1 σχόλιο:

  1. To να βλέπει κανείς δεν είναι αμαρτία , αλλά αμαρτία είναι να βλέπει κάποιος με φθόνο , υπερηφάνεια και απληστία .- { Μέγας Αντώνιος} .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή