ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2014  :
***  Ο Δήμος Μεσσήνης προσφεύγει κατά του Δήμου Καλαμάτας για την Πολεοδομία          
           
Την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που προβλέπει το σταμάτημα παροχής διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης για πολεοδομικά θέματα στους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος από την 1η Ιανουαρίου 2015, στον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, πολιτική βούληση του Δήμου Μεσσήνης είναι η ίδρυση τμήματος Πολεοδομίας και η άσκηση των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη». Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος με έγγραφό του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών ζητά τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων, υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού, ώστε να είναι δυνατή η άσκηση των αρμοδιοτήτων Πολεοδομίας από το Δήμο.
Στο αίτημα αποτυπώνεται η βούληση του Δήμου Μεσσήνης να αναλάβει το ρόλο του Δήμου Καλαμάτας, εξυπηρετώντας παράλληλα και το Δήμο Πύλου – Νέστορος, όπως και άλλους, εφόσον γίνουν οι αναγκαίες μεταφορές εξειδικευμένου προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και πόρων, ενώ το θέμα θα προωθηθεί και μέσω ΠΕΔ και ΚΕΔΕ.

*** Μις Ονδούρα και την αδελφή βρέθηκε πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου  

ΑΡΧΕΙΟ-ΟΝΔΟΥΡΑ-MISS ΟΝΔΟΥΡΑ-Αγνοουμένων

Μις Ονδούρα Μαρία Χοσέ Alvarado και η αδελφή της εξαφανίστηκε στις 13 Νοεμβρίου, αφού παρακολούθησαν πάρτι γενεθλίων ο φίλος της αδελφής του της.                     
Getty Images
 Οι φορείς της Μις Ονδούρα και η αδελφή της έχουν βρεθεί θαμμένα όχι μακριά από όπου εθεάθησαν για τελευταία φορά ζωντανά πριν από έξι ημέρες, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τετάρτη.
Maria Jose Alvarado, το 19-year-old βασίλισσα ομορφιάς που να ανταγωνίζονται στο διαγωνισμό Μις Κόσμος, και αδελφή του Σοφία Τρινιντάντ, 23, ήταν σε ένα πάρτι γενεθλίων για το φίλο του Τρινιδάδ στην περιοχή Σάντα Μπάρμπαρα της Ονδούρας.
Τα πτώματά τους βρέθηκαν στο χωριό Cablotales, κοντά στον ποταμό Aguagua, αρχές, δήλωσε στο BBC.
"Είμαστε 100 τοις εκατό σίγουρος ότι τους είναι," είπε Εθνικό Γραφείο Ποινικών Ερευνών επικεφαλής Leandro Osorio.
Έχουν όπλα και ένα αυτοκίνητο που συνδέεται με τη δολοφονία έχουν κατασχεθεί από τους ερευνητές, Osorio είπε. Ένα "προστατευόμενος μάρτυρας" έχει παράσχει βασικές πληροφορίες, η κορυφή αστυνομικός πρόσθεσε.
Ο φίλος του Τρινιδάδ, Plutarco Ruiz, και υποτιθέμενη συνεργός Άρης Maldonado έχουν συλληφθεί σε σχέση με τις δολοφονίες, τις εθνικές αστυνομικές διευθυντής στρατηγός Ραμόν Sabillon δήλωσε στο Associated Press.
Alvarado είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει για το Λονδίνο την Κυριακή για να ανταγωνιστούν σε Μις Κόσμος 2014 καλλιστεία.
Ονδούρα έχει υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο, σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ, με 90,4 ανθρώπων που δολοφονήθηκαν ανά 100.000 του πληθυσμού.
Η Teresa de Jesus Munoz Torres, μητέρα των δύο αδελφών, είχε πει η Μαρία πάντα ονειρευόταν να είναι Μις Ονδούρα.
"Από τότε που ήταν ένα μικρό κορίτσι, που αγαπούσε παρακολουθούν τις παρελάσεις ομορφιάς και εγώ πάντα κάθισε με τρεις κόρες μου για να παρακολουθήσουν αγώνες στην τηλεόραση," είπε η μαμά εφημερίδα El Tiempo της Ονδούρας. "Εκείνη (Μαρία) μου είπε,` Μια μέρα, θα είμαι Μις Ονδούρα. » "


***  Επιδοτήσεις σε ιδιώτες έως 50% σε 91 χωριά της Μεσσηνίας για επενδύσεις           
           
Επιδοτήσεις έως και 50% για την άσκηση 50 επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων σε 91 χωριά της Μεσσηνίας φέρνουν κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο προκηρύσσονται σε 24 περιοχές της χώρας προγράμματα για την επιχορήγηση νέων, ανθρώπων της υπαίθρου, αλλά και των κατοίκων μεγάλων αστικών κέντρων που θέλουν να φύγουν για την επαρχία, προκειμένου να ανοίξουν επιχειρήσεις. Επιλέξιμες είναι και υπάρχουσες που αναζητούν τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση.
  Οι δαπάνες που καλύπτουν τα προγράμματα
Επιλέξιμες δαπάνες, ανάλογα με τη δράση, είναι η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, η κατασκευή ή η βελτίωση ακινήτων, η προμήθεια και η εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, οι εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, η αγορά καινούργιων οχημάτων - ισοθερμικών βυτίων για τη μεταφορά του γάλακτος, τα γενικά έξοδα, όπως αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, οι δαπάνες για την κάλυψη του κόστους μελέτης - εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, η αγορά τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, επίπλων γραφείου και εξοπλισμού.
Επίσης, επιλέξιμες δαπάνες είναι για την αγορά λοιπού εξοπλισμού, π.χ. παραδοσιακών ξύλινων σκαφών για τις περιπτώσεις περιηγητικού ή καταδυτικού τουρισμού, δαπάνες αγοράς οχημάτων για τις επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού κ.λπ.
  Τι προβλέπεται
Αναλυτικά ανά δράση, οι επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες που επιδοτούνται είναι: Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων. Προβλέπεται η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής. Επιδοτούνται: παραδοσιακές ταβέρνες, καφενεία. Ενισχύονται και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων, ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α' μεταποίηση, ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων, ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου, ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης.

***  Κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες στον «Άη Γιάννη» Πεταλιδίου (φωτογραφίες)         
      
 
 
Λόγω της διάβρωσης των ακτών από τη θάλασσα 
Με το φόβο να μη χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά, ζουν, όποτε ανταριάζει η θάλασσα με νοτιοδυτικούς και βορειοανατολικούς ανέμους, οι κάτοικοι της περιοχής «Άη Γιάννης» στο Πεταλίδι.
Και όχι αναίτια, καθώς η διάβρωση της ακτής έχει προχωρήσει σε ιδιαιτέρως ανησυχητικό σημείο, αφού «τρώει» σιγά σιγά και τα θεμέλια των σπιτιών, που μέχρι πριν από μια δεκαετία περίπου βρίσκονταν σε ικανή απόσταση από τη θάλασσα.
Ήδη από το 2006 οι κάτοικοι 17 οικιών στην περιοχή είχαν εκφράσει την ανησυχία τους προς το Δήμο Πεταλιδίου, συγκεντρώνοντας υπογραφές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα χρόνια πέρασαν και βλέποντας πως το πρόβλημα διογκώνεται, αποφάσισαν να ζητήσουν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Ζητούν πρόχειρο λιμενικό έργο
Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούλιο στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, με τους κατοίκους να ζητούν την έκδοση απόφασης για την κατασκευή έργου προστασίας των ιδιοκτησιών τους, που έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας του κυματισμού της θάλασσας στην περιοχή από τη «Βρύση του Ψεύτη» έως το ύψος του σημερινού δημοτικού καταστήματος. Συγκεκριμένα, επιθυμούσαν να τους επιτραπεί η εκτέλεση ενός πρόχειρου λιμενικού έργου με την κατασκευή προβόλων, οι οποίοι θα μείωναν τον κυματισμό της θάλασσας και θα επέτρεπαν την κατασκευή παραλίας, που έχει υποχωρήσει, με σκοπό να σχηματιστεί αμμουδιά και να αποφευχθεί η περαιτέρω ζημία στην παραλία και, κατά συνέπεια, στις περιουσίες τους.
Με το σχηματισμό προσάμμωσης οι πρόβολοι θα απομακρυνθούν, ενώ με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι θα δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, αφού για να ξεκινήσει μια κανονική διαδικασία και να ολοκληρωθεί, απαιτείται ικανό χρονικό διάστημα. Αν δε γίνει κάποιο έργο, οι ιδιοκτησίες τους θα εξαφανιστούν.
Στην περιοχή
Βρεθήκαμε χθες στην περιοχή, έπειτα από επικοινωνία κατοίκων με την εφημερίδα. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην ήταν χειμωνιάτικες, αλλά ήταν ιδιαιτέρως ορατά τα σημάδια της διάβρωσης. Χρέη «ξεναγού» ανέλαβε η κα Αναστασία Μαρκοπούλου, η οποία μας πληροφόρησε πως κατά την άποψή της το πρόβλημα προέκυψε, όταν υποχώρησαν οι ογκόλιθοι που είχαν τοποθετηθεί στην περιοχή του «Φάρου».
Θυμήθηκε ότι προ δεκαετίας η θάλασσα απείχε περισσότερα μέτρα από τα σπίτια και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου οι οικογένειες της περιοχής συγκεντρώνονταν στην παραλία και διασκέδαζαν.
Σήμερα δεν υπάρχει παραλία και η κατάσταση, όπως μας είπε, είναι πολύ επικίνδυνη.
Η δύναμη των στοιχείων της φύσης είναι αδάμαστη και προκαλεί συνέχεια ζημιές. Στο χώρο είδαμε μεγάλο τμήμα μιας μάντρας να έχει υποχωρήσει και να έχει τσιμεντοστρωθεί σε μια προσπάθεια να μην το παρασύρει η θάλασσα. Είδαμε, επίσης, μια στρώση τσιμέντου στο δρόμο προς τη θάλασσα (από συνεργεία του Δήμου, όπως μάθαμε), ως μπάλωμα, μια σπασμένη τσιμεντένια περίφραξη, αλλά και μια τρύπα στο έδαφος.
Πολλά από τα έργα επιδιόρθωσης των ζημιών έγιναν από τους ιδιοκτήτες των οικιών για τις οποίες υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης μηχανημάτων. Όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτή η δυνατότητα εκλείπει και η μοναδική ελπίδα είναι να επιτραπεί το πρόχειρο λιμενικό έργο που ζητούν, αλλά και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για μια πιο μόνιμη αντιμετώπιση του θέματος.
Τα χτυπήματα των κυμάτων προκαλούν «σεισμό»
Πώς είναι, όμως, να ζει κάποιος εκεί; «Πέρσι, με την κακοκαιρία, τα φύκια που μεταφέρονταν από τα κύματα, μου κάλυψαν το μισό κήπο. Το ύψος των κυμάτων φτάνει έως και τα τρία ή και περισσότερα μέτρα, ενώ κάθε σκάσιμο του κύματος στα θεμέλια του σπιτιού είναι σαν σεισμός», σημείωσε η κα Μαρκοπούλου και κατευθείαν η περιγραφή μού θύμισε καταστάσεις που είχα βιώσει ο ίδιος στο Ακρογιάλι, πριν από την υλοποίηση των έργων.
Η ίδια επισήμανε πως όλα τα σπίτια της περιοχής έχουν κατασκευαστεί με νόμιμες άδειες και τα περισσότερα κατοικούνται κυρίως το καλοκαίρι, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Αν και το σπίτι της κατασκευάστηκε προ 25ετίας, κατοικεί μόνιμα σε αυτό τα τελευταία 7 χρόνια και έχει αντιμετωπίσει αρκετές και δύσκολες καταστάσεις.
Μας περιέγραψε δε περιστατικό όπου γείτονας το χειμώνα είχε βρεθεί στο παραλιακό του σπίτι και είχε βγει σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να μιλήσει στο κινητό τηλέφωνο με τη σύζυγό του και να της περιγράψει την κατάσταση. Κι έτσι όπως μιλούσαν, ήρθαν τα νερά από τα κύματα και τον έβρεξαν.
Το δικαστήριο η μόνη ελπίδα
Μόνη ελπίδα πλέον είναι η απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να υπάρχει και νομιμότητα στις ενέργειες που θα ακολουθήσουν με την κατασκευή των πρόχειρων λιμενικών έργων. Όμως, η απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί. «Υπολογίζαμε ότι από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο θα είχαμε την απόφαση στα χέρια μας και θα ήταν εύκολο να εκτελεστούν οι όποιες εργασίες. Τώρα που χειμώνιασε και η θάλασσα “ανεβαίνει”, δεν μπορεί να γίνει τίποτε, παρά μόνο να περιμένουμε και να ελπίζουμε ότι δε θα χαθεί κάποια ζωή ή η περιουσία μας», ανέφερε.
Είπε, επίσης, πως για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή είναι γνώστης ο δήμαρχος Μεσσήνης, ενώ πρόσθεσε πως περιμένει την υλοποίηση των προεκλογικών του εξαγγελιών στην πλατεία του Πεταλιδίου, σύμφωνα με τις οποίες θα διατίθετο ποσό για μια πρόχειρη κατασκευή, ώστε να προφυλαχθούν άμεσα οι περιουσίες, αλλά το ποσό αυτό δεν έχει ακόμη διατεθεί.
Τέλος, έκανε κουβέντα για διαχρονική εγκατάλειψη της συγκεκριμένης περιοχής.
Περνούσε παραλιακός δρόμος
Στο χώρο βρέθηκε και ο κ. Δικαίος Ιατρόπουλος, ο οποίος θυμήθηκε πως στο σημείο που φτάνει σήμερα η θάλασσα, στις περιφράξεις των σπιτιών, βρισκόταν κατά το παρελθόν ένας παραθαλάσσιος δρόμος, που συνέδεε την περιοχή με το Πεταλίδι, αλλά και τη Μεσσήνη από το παραλιακό της μέτωπο. Μας έδειξε δε και ένα σημείο μέσα στη θάλασσα, περί τα 40 -50 μέτρα μακρύτερα από εκεί που βρισκόμασταν, σημειώνοντας πως η θάλασσα βρισκόταν τότε σε εκείνο το σημείο.
Από το καλοκαίρι στο… χειμώνα
Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί ξανά, κατά την εκδίκαση της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων. Τότε, μας είχε ενημερώσει ο δικηγόρος Γ. Φουσέκης, ο οποίος άσκησε πρόσθετη παρέμβαση εκ μέρους του Δήμου Μεσσήνης υπέρ των κατοίκων και είχε αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, πως ο Δήμος Μεσσήνης θα συνδράμει την προσπάθεια στα μέτρα των δυνατοτήτων του, ενώ το κόστος της παρέμβασης υπολογίζεται μεταξύ 30-50.000 ευρώ.
Κατά την κατάθεση δε των προτάσεων, το Ελληνικό Δημόσιο υποστήριξε πως πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.
Η απόφαση αναμενόταν να εκδοθεί περί τα τέλη Αυγούστου. Όμως, σε χθεσινή μας επικοινωνία με τον κ. Φουσέκη πληροφορηθήκαμε πως δεν υπάρχει κάτι νεώτερο και το χειρότερο είναι ότι ήδη βρισκόμαστε στο χειμώνα…  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  Φωτό: Στασινός Μουτσούλας 

***  Ασυνείδητοι κρέμασαν σκύλο πάνω σε δέντρο, προσοχή εικόνες φρίκης          
          
 
 
 
 
 
 
Μπροστά σε μια αποτρόπαια σκηνή βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα, κάτοικος της Νέας Κορώνης. Σ’ ένα δέντρο άγνωστοι μέχρι σήμερα εγκληματίες είχαν κρεμάσει με συρματόσχοινο ένα σκυλί, το οποίο στο στόμα έφερε κι ένα αγκίστρι.
Η γυναίκα ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και αυτή με τη σειρά της τη Φιλοζωική Εταιρεία. Για καλή τύχη του ζώου, η αντιπρόεδρος βρισκόταν σε κοντινή περιοχή και πρόλαβε να το ελευθερώσει ζωντανό. Ακολούθησε αγώνας δρόμου για να βρεθεί άμεσα κτηνίατρος, όπως και έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο ξεπέρασε τον πρώτο κίνδυνο, αλλά η κατάστασή παραμένει κρίσιμη.
Αποτελεί χρέος σε όποιον αισθάνεται πολίτης του νομού να προσφύγει στην Αστυνομία και να την πληροφορήσει αν γνωρίζει τους δράστες, ενώ κι εκείνη από την πλευρά της θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να βρεθούν.
Πάντως, τα κρούσματα βαρβαρότητας εναντίον των ζώων το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί σε δραματικό βαθμό και σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας, γεγονός το οποίο πρέπει να κινητοποιήσει όχι μόνο τους φιλόζωους, αλλά και κάθε πολίτη.
Οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλά και να εφαρμοστεί, επιτέλους, ο νόμος που έχει ψηφιστεί και να μην κλείνουν ορισμένοι τα μάτια, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες.
Θα πρέπει όλοι μας να καταδικάσουμε το νέο περιστατικό, για ακόμη μία φορά, σημειώνοντας πως τέτοια περιστατικά μάς υποτιμούν και μας διασύρουν ως πολίτες. Ο κόσμος θα πρέπει να συνεργαστεί για να αντιμετωπισθούν ριζικά αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ενεχόμενοι σ’ αυτές.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Τριήμερη αποχή διαμαρτυρίας των δικηγόρων          
           
Και οι δικηγόροι της Καλαμάτας απέχουν από σήμερα των καθηκόντων τους διαμαρτυρόμενοι για την αιφνίδια κατάθεση του νομοσχεδίου για τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Την απόφαση πήρε χθες σε συνεδρίασή του το Διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Η αποχή είναι τριήμερη, έως την Παρασκευή 21 του μήνα.
  Φαλκιδεύονται δικαιώματα
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, τόνισε: «Το σχέδιο νόμου που φέρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης περιέχει αρκετές ατυχείς διατάξεις και πολλές από αυτές απηχούν απόψεις των πιστωτικών ιδρυμάτων. Χαρακτηριστικό γεγονός και έχει σημασία αυτό, είναι ότι στη σύνθεση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής μετείχαν τρεις καθηγητές Πολιτικής Δικονομίας, οι οποίοι είναι και προϊστάμενοι Νομικών Υπηρεσιών αντιστοίχων τραπεζικών ιδρυμάτων.
Επισημαίνεται ότι η διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, οι Αρεοπαγίτες δηλαδή, με συντριπτική πλειοψηφία (40 αρνητικές ψήφοι έναντι, μόλις, 8 θετικών) καταψήφισαν τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στην τακτική διαδικασία.
Με το σχέδιο αυτό φαλκιδεύονται δραματικά τα δικαιώματα των οφειλετών των τραπεζών και ενισχύονται τα προνόμια των τραπεζών».   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αλίμονο στους νέους…          
   
Η «Φάρις» προσπαθεί να... αναστήσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό σε... κώμα. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να ανεβάσει την κινηματογραφική επιτυχία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Αλίμονο στους νέους», όπου τους κύριους ρόλους ερμήνευαν ο Δημήτρης Χορν και η Μάρω Κοντού.
Το έργο αποτελεί μια διασκευή του γνωστού μύθου του Φάουστ. Με αντάλλαγμα την ίδια του την ψυχή ο Ανδρέας, ένας ρομαντικός και ηλικιωμένος κύριος, γίνεται ξανά νέος και προσπαθεί να κατακτήσει την καρδιά της όμορφης Ρίτας, μιας φτωχής και νέας γυναίκας, την οποία πάντα ποθούσε αλλά δίσταζε να πλησιάσει εξαιτίας της ηλικίας του.
Σύντομα θα καταλάβει πως τα νιάτα από μόνα τους δεν αρκούν για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο.  Έτσι, δε θα διστάσει να προικίσει τη Ρίτα, ώστε να μπορέσει να ευτυχήσει δίπλα στον αγαπημένο της Μανώλη, έναν επίσης φτωχό νέο.
Η σκηνοθεσία θα είναι του Κώστα Κατσουλάκη, αλλά ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι ηθοποιοί. Κακές γλώσσες λένε ότι... καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο δήμαρχος Παν. Νίκας, ελλείψει άλλου. Μάλιστα, είχε προτείνει δύο έργα, αλλά, τελικά, προκρίθηκε το παραπάνω.   Α.Π. 

*** Aegean Airlines: Αύξηση πτήσεων και από Καλαμάτα

Δίκτυο 134 προορισμών, 100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού, σε 42 χώρες και την Ελλάδα, με 15.000.000 διαθέσιμες θέσεις, 2 εκατομμύρια περισσότερες από το 2014, περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Aegean Airlines για το 2015. Η αύξηση των πτήσεων θα είναι εντονότερη το 2015 από την κύρια βάση της Αθήνας και το Ηράκλειο, αλλά θα αφορά και στη δραστηριότητα από τις άλλες 6 βάσεις της εταιρείας (Ρόδος, Κέρκυρα, Χανιά, Κως, Καλαμάτα και Λάρνακα). Συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της AEGΕAN για το 2015 προστίθενται 10 νέες χώρες (Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, Κροατία) και 16 διεθνείς προορισμοί (Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντωβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Άμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Όσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, Γερεβάν), ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες πηγές τουρισμού, όπως Γαλλία, Ιταλία Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία. Στο δίκτυο προορισμών της Αθήνας προστίθενται 15 νέοι προορισμοί και 9 νέες χώρες, ενώ συνολικά η AEGEAN θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 91 (61 εξωτερικού, 30 εσωτερικού) προορισμούς, για τους οποίους θα διαθέσει 11,5 εκ. θέσεις. - 

*** Τιμές του 2006 για το ελαιόλαδο!

Γ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ: «Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»Τιμές του 2006 για το ελαιόλαδο! Τιμές επιπέδου 2006 «έπιασε» το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε δημοπρασία του Α.Σ. Αγ. ∆ημητρίου - Αγ. Νικολάου και Ταλάντων Μονεμβασίας Λακωνίας (μέλος της ΕΑΣ Λακωνίας). Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Νίκος Προκοβάκης, η τιμή αυτή αφορά την πώληση 60 τόνων. Επιπλέον, σε νέα δημοπρασία ο Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων έκλεισε συμβόλαιο 340 τόνων στα 3,76 ευρώ το κιλό για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (προηγούμενη δημοπρασία στα 3,44 ευρώ/κιλό), ενώ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ανακοίνωσε στις 12/11 ότι η τιμή αγοράς του έξτρα παρθένου είναι στα 3,20 ευρώ/κιλό και στα 3,61 ευρώ/κιλό με το ΦΠΑ για τους αγρότες που τηρούν βιβλία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΔΗΚ, οι τιμές στην Κρήτη για τους 0,3 βαθμούς έφτασαν σε μερικές επιχειρήσεις στα 3 ευρώ.Στοιχεία του ΥπΑΑΤ Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αγρότυπου [το οποίο βασίζεται στις πρώτες εκτιμήσεις του ΥπΑΑΤ που απέστειλε στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (International Olive Council – IOC)], η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στη χώρα μας αναμένεται στους 300.000 τόνους περίπου (πέρσι είχαμε παραγωγή 135.000 τόνους). Σύμφωνα με όσα αναφέρουν υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Παραγωγής και Αξιοποίησης Προϊόντων Δενδροκηπευτικής του ΥπΑΑΤ, θα ακολουθήσει η δεύτερη εκτίμηση το Φεβρουάριο, ενώ στοιχεία για την οριστική παραγωγή θα έχουμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Επίσης, από την πληροφόρηση που έχει το ΥπΑΑΤ από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου η παραγωγή της Ισπανίας αναμένεται να κυμανθεί στους 784.000 τόνους (πέρσι ήταν περίπου στους 1.700.000 τόνους), ενώ μειωμένη αναμένεται και η παραγωγή της Ιταλίας (περίπου στους 350.000 τόνους).Όλα εξαρτώνται από την αντίδραση της αγοράς στις υψηλές τιμές Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ο.Π. Νηλέας στη Δ. Μεσσηνία, τονίζει ότι όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα αντιδράσει η αγορά στις μέχρι σήμερα υψηλές τιμές: «Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μια μικρή υποχώρηση – διόρθωση στα 3,20 (από 3,40), η οποία ήταν λογική και αναμενόμενη, αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν σημάδια μείωσης των τιμών. Η φετινή χρονιά θα έχει σίγουρα καλές τιμές. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει, όταν το λάδι βγει στην κατανάλωση σε τόσο αυξημένες τιμές. Όλα εξαρτώνται, λοιπόν, από το πώς θα ανταποκριθεί η αγορά. Μην ξεχνάμε ότι το ελαιόλαδο καταναλώνεται στο μεσογειακό χώρο, ο οποίος πλήττεται από την οικονομική κρίση». Όπως επισημαίνει, πάντως, πρόσφατη έρευνα της εφημερίδας la Repubblica, η παραγωγή στην Ιταλία έχει σημειώσει πτώση κατά 37% και σε ορισμένες περιοχές που θεωρούνται ότι διαθέτουν το καλύτερο ελαιόλαδο, όπως η Ούμπρια και η Τοσκάνα, η πτώση έχει φτάσει ακόμα και στο 45%. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί έχουν οδηγήσει στην αύξηση της τιμής, η οποία έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το περασμένο έτος. Όλα αυτά, ενώ η ομοσπονδία αγροτών Coldiretti κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την «εισβολή» ξένου ελαιόλαδου, όπως συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2014. «Αν η τάση παραμείνει, η άφιξη ξένου ελαιολάδου θα φτάσει σε ιστορικά επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους. Με άλλα λόγια, δύο μπουκάλια στα τρία που έχουν συσκευαστεί στην Ιταλία θα περιέχουν λάδι από άλλες χώρες. Συμβουλεύω τους καταναλωτές να ελέγχουν την ετικέτα, κυρίως τα μικρά γράμματα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ρομπέρτο Μονκάλβο. Χρήστος Διαμαντόπουλοςxdiam@agrotypos.gr

***  Η εφαρμογή που απειλεί να αφανίσει τα ταξί φθάνει και στην Καλαμάτα         
           
Όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αναμένεται να επεκταθεί η αμφιλεγόμενη εφαρμογή Uber που αλλάζει το τοπίο στα ταξί της χώρας, καθώς μέσω αυτής γίνεται διασύνδεση μη επαγγελματικών οδηγών με ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν μια λύση στη μετακίνησή τους.
Όπως αναφέρει το Startupper.gr, ήδη έχει γίνει πρόσληψη στελέχους για την αγορά της Ελλάδας, ενώ με τη δημοσίευση δύο αγγελιών, οι αιτήσεις ξεπέρασαν το αναμενόμενο. Άλλωστε από το καλοκαίρι που είχε ακουστεί για πρώτη φορά η είδηση ότι η Uber πρόκειται να έρθει και στα μέρη μας, αρκετοί εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για να μπουν στο πρόγραμμα.
Στο τέλος Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε η πληροφορία ότι η εταιρεία του Travis Kalanick είχε ανοίξει την πλατφόρμα εγγραφής ενδιαφερόμενων οδηγών για την πόλη της Αθήνας. Μέσα σε λίγες ημέρες οι 100 πρώτες διαθέσιμες θέσεις είχαν καλυφθεί. Μάλιστα ήδη η εταιρεία έχει ανοίξει την πλατφόρμα εγγραφής νέων οδηγών όχι μόνο για την πόλη της Αθήνας, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Μία γρήγορη αναζήτηση δείχνει ότι η Uber αναζητά οδηγούς για την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Λάρισα, τα Τρίκαλα, τη Λαμία, την Πάτρα, την Καλαμάτα, την Σπάρτη, ακόμα και για νησιά όπως η Μυτιλήνη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Σαντορίνη και η… Μύκονος!
Η εξέλιξη αυτή «δένει» με την ανάλυση έμπειρων στελεχών της αγοράς προς το Startupper.gr ότι αφενός η Uber στο πρώτο στάδιο λειτουργίας της στην Ελλάδα θα αξιοποιήσει το αυξημένο τουριστικό ρεύμα προς την χώρα, εκμεταλλευόμενη το «όνομα» που ήδη έχει στις χώρες των επισκεπτών, και αφετέρου ότι η εταιρεία – στο πλαίσιο της καμπάνιας «Uber Παντού» – έρχεται στη χώρα με στόχο να «παίξει» επιθετικά, λανσάροντας σε όλη τη χώρα, και «σαρώνοντας» τον ανταγωνισμό από τις εταιρείες ταξί ή τις εφαρμογές κλήσης τους.
Επί του παρόντος η εταιρεία δεν ανοίγει τα χαρτιά της για το αν θα επεκταθεί πέραν της Αθήνας και ούτε είναι δεσμευτική η δυνατότητα εγγραφών σε άλλες πόλεις πέραν της πρωτεύουσας. Μία ακόμη ενδιαφέρουσα εξέλιξη η οποία προϊδεάζει για τις προθέσεις της εταιρείας στην ελληνική αγορά είναι η σελίδα εγγραφών νέων συνεργαζομένων οδηγών, η οποία ακολούθησε τη σελίδα εγγραφών των 100 πρώτων. Σε αυτή τη σελίδα βλέπουμε ότι η Uber θα λανσάρει – ή τουλάχιστον έτσι φιλοδοξεί – στην αγορά της Αθήνας τρεις διαφορετικές υπηρεσίες: την uberX (η υπηρεσία που δημιουργεί τις αντιδράσεις των επαγγελματιών οδηγών, καθώς συνεργάζεται με μη επαγγελματίες), την UberBLACK (η υπηρεσία πιο πολυτελών μετακινήσεων) και την UberTAXI (η οποία συνεργάζεται με αδειοδοτημένους οδηγούς ταξί).
Ενδιαφέρον θα έχει η «υποδοχή» μίας τέτοιας υπηρεσίας της Uber από τους ίδιους τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι εμφανίζονται αρνητικοί σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο λειτουργίας της εταιρείας στην Αθήνα ή στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Σιάσος, υπεύθυνος επικοινωνίας του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, μιλώντας στο Startupper.gr  είχε ολωσδιόλου απορρίψει το ενδεχόμενο του σχεδιασμού της Uber για λειτουργία στην Αθήνα, παραθέτοντας ως αιτίες την οικονομική κρίση στη χώρα και τη μείωση της αγοράς ταξί. «Η Uber “χτυπάει” αγορές που το ταξί βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και σημειώνει μεγάλη κίνηση. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι μία από αυτές, δεν θα έχει νόημα μία τέτοια κίνηση της Uber», είχε αναφέρει στο Startupper.gr ο Βασίλης Σιάσος, ο οποίος πάντως τόνισε ότι ακόμη και αν προχωρήσει ένας τέτοιος σχεδιασμός το ΣΑΤΑ «θα συμπορευθεί με την υπόλοιπη Ευρώπη» και θα εναντιωθεί στη λειτουργία της υπηρεσίας. Περισσότερο «έντονη» ήταν η αντίδραση του ίδιου του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου, ο οποίος σε δήλωση που είχε παραχωρήσει στην ενημερωτική ιστοσελίδα News247 είχε αναφέρει πως «αν δει στο δρόμο αυτοκίνητο της UBER θα το σπάσει».
Τι είναι η Uber 
Η Uber ιδρύθηκε το 2009 στις ΗΠΑ και άρχισε να λειτουργεί στο Σαν Φρανσίσκο το 2010. Αρχικά, στον τομέα των ιδιωτικών (πολυτελών) μετακινήσεων και στην συνέχεια στον κλάδο των «διαμοιρασμένων διαδρομών» μεταξύ χρηστών. Το μοντέλο της Uber επιτρέπει σε ιδιώτες κατόχους οχημάτων μέσα από την υπηρεσία UberX να μετατραπούν σε οδηγούς προς ενοικίαση, μοιράζοντας το αυτοκίνητό τους με τους χρήστες της εφαρμογής και κερδίζοντας χρήματα από τις διαδρομές αυτές. Ολα αυτά χωρίς η εταιρεία ή οι συνεργαζόμενοι οδηγοί να υπόκεινται στις ρυθμίσεις, στις υποχρεώσεις και στο κόστος που υπόκεινται οι ιδιοκτήτες/οδηγοί ταξί ή ιδιοκτήτες/οδηγοί επαγγελματικών οχημάτων.
Προκειμένου να ανταποκριθεί και να «ξεπεράσει» αυτά τα προβλήματα, το Uber σταδιακά δημιούργησε νέες υπηρεσίες, σε συνεργασία με επαγγελματίες οδηγούς, όπως το UberTaxi. Επίσης, προκειμένου να ξεπεράσει τα διάφορα νομικά προβλήματα που ενέκυπταν καθώς εξαπλωνόταν στις ευρωπαϊκές χώρες η εν λόγω start up δημιούργησε μια νέα υπηρεσία, το UberPOP. Πρόκειται για μία υπηρεσία η οποία και πάλι μετατρέπει σε επαγγελματίες οδηγούς ιδιώτες κατόχους οχημάτων, αυτή τη φορά όμως παρέχεται ως πλατφόρμα για την απευθείας επικοινωνία και διαμοιρασμό διαδρομών μεταξύ των χρηστών. Δηλαδή, το μόνο που κάνει η Uber είναι να παρέχει την πλατφόρμα. Τα υπόλοιπα τα κανονίζουν ο... οδηγός και ο πελάτης μεταξύ τους.
Φυσικά, η επέλαση της Uber σε Αμερική και Ευρώπη δεν ήταν αναίμακτη, καθώς σε όποια πόλη πηγαίνει προκαλεί «θύελλα» διαμαρτυριών από τους οδηγούς ταξί . Οι νομοθέτες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και αμερικανικές πολιτείες επιχειρούν να την βγάλουν εκτός νόμου, κατηγορώντας την για παράνομη λειτουργία υπηρεσιών ταξί, αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητήματα ασφαλείας από τους μη αδειοδοτημένους οδηγούς.  www.iefimerida.gr  .-

***  Η συγκλονιστική ομιλία του Γιώργου Λαζαρίδη στο TEDxKalamata (βίντεο)         
   
Παρακολουθήστε την συγκλονιστική ομιλία του Καλαματιανού Πρωταθλητή Ελλάδος στο Τένις με αμαξίδιο, Γιώργου Λαζαρίδη, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στον χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στα πλαίσια του 3ου TEDxKalamata με θέμα τα "Όρια".
A little yellow ball | Giorgos Lazaridis | TEDxKalamata , Video:  http://youtu.be/k2G9rw9uejE ,

***  Μεγάλη επιτυχία το “Passat Experience” στη Μεσσηνία          
           
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΑΘΗΝΑ 2004"
  Το “Passat Experience”, η μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Volkswagen παγκοσμίως για το δίκτυο των εμπόρων της, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην περιοχή της Μεσσηνίας και τις εγκαταστάσεις της Costa Navarinο.
Από τις 6 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η εκδήλωση, έχουν έρθει στην Ελλάδα περισσότερα από 10.000 στελέχη της γερμανικής μάρκας από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ένα πλήρες πρόγραμμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης, που αφορά στο νέο Passat, ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της μάρκας, με 22 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα.
Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους θεωρητικής και πρακτικής παρουσίασης όλων των νέων χαρακτηριστικών και των καινοτομιών που διαθέτει η 8η γενιά Passat.
Μεταξύ των νέων τεχνολογιών που επιδεικνύονται καθημερινά σε 400 συμμετέχοντες, περιλαμβάνονται δύο συστήματα υποστήριξης οδηγού που δεν έχουν παρουσιαστεί σε κανένα άλλο αυτοκίνητο παγκοσμίως: το Σύστημα Υποβοήθησης Κυκλοφοριακής Συμφόρησης (Traffic Jam Assist) και το Σύστημα Αυτόματου Παρκαρίσματος Ρυμουλκούμενου (Trailer Assist).
Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της εκδήλωσης αφορά στη δοκιμαστική οδήγηση του νέου μοντέλου. Διακόσια αυτοκίνητα στις εκδόσεις Limousine και Variant, δοκιμάζονται καθημερινά στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Η διαδρομή των 50 χιλιομέτρων της δοκιμαστικής οδήγησης δίνει στους επισκέπτες μια ενδεικτική εικόνα από τις μοναδικές ομορφιές της χώρας – από τους χαρακτηριστικούς ελαιώνες του Πύργου και της Χώρας, τη γραφικότητα των Γαργαλιάνων, μέχρι το μοναδικό γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους από το λιμανάκι της Μαραθόπολης.
Μέχρι την ολοκλήρωση του “Passat Experience” στις 4 Δεκεμβρίου, αναμένεται να έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα περισσότεροι από 20.000 προσκεκλημένοι της Volkswagen, στη μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί στην χώρα μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004».
www.protothema.gr  ,  

***

*** Άρωμα  αθλητικής  ενημέρωσης  :

*** Άλλη μια (φιλική) ήττα για την Εθνική κόντρα στη Σερβία    
Στη μετά... Ρανιέρι εποχή
Άλλη μια (φιλική) ήττα για την Εθνική κόντρα στη Σερβία
~  «Διαζύγιο» με τη νίκη έχει πάρει η Εθνική ομάδα, που ηττήθηκε και από τη Σερβία με 2-0 (60' Πέτροβιτς, 90'+2 Γκούντελι) στον φιλικό αγώνα που διεξήχθη στα Χανιά και συμπλήρωσε έξι συνεχείς αγώνες χωρίς νίκη, αφού τελευταία φορά που «χαμογέλασαν» οι διεθνείς ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νιλ Ντόιλ (Ιρλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κονέ, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος - Μαξίμοβιτς, Ν. Μάτιτς, Τόμοβιτς, Τόσιτς
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Γλύκος, Τοροσίδης (61΄ Μπακάκης), Βύντρα, Μανωλάς (73΄ Μόρας), Αβ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης (79΄ Μάνταλος), Κονέ (64΄ Τζιόλης), Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας (71΄ Κολοβός), Αθανασιάδης (64΄ Γκέκας).
ΣΕΡΒΙΑ (Ράντοβαν Κούρτσιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Ντούσαν Τόσιτς (88΄ Ρουκάβινα), Μαξίμοβιτς (88΄ Μίτροβιτς), Πέτροβιτς, Μάτιτς, Γιόζιτς (66΄ Τζούρισιτς), Μάρκοβιτς (66΄ Λάζοβιτς), Ζόραν Τόσιτς, Μίτροβιτς.

***  «Σούπερ Λιγκ, το χειρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο»
Έρευνα της Daily Mail
«Σούπερ Λιγκ,  το χειρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο»
Η τελική βαθμολογία έφερε τη Σούπερ Λιγκ στην τελευταία θέση...  
~ Το χειρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο είναι η Σούπερ Λιγκ σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Daily Mail. Σε αυτή επιλέχθηκαν 34 μεγάλα πρωταθληματα από την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και τις ΗΠΑ, με αυτό της Ελλάδας έρχεται στην 34η και τελευταία θέση της έρευνας.
~ Όλα αυτά τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν και βγήκε μια βαθμολογία που φέρνει την Premier League στην πρώτη θέση με 77 βαθμούς και την Σούπερ Λιγκ στην τελευταία με 28 βαθμούς...

*** Στα πιτς για περίπου ένα μήνα ο Σαλαπάτας         
           
ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ Ή ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
 Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα σχετικά με τον τραυματισμό του Τέλη Σαλαπάτα, που όπως γράψαμε και χθες υπέστη θλάση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αχαϊκή, καθώς ο Αρκάς επιθετικός θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα. Το γεγονός αυτό στερεί από το Νίκο Κουρμπανά έναν από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες της ομάδας, ο οποίος και θα λείψει από το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναργειακό. Για το παιχνίδι με το Σύλλογο Αργολίδας δεν υπολογίζεται και ο τιμωρημένος Τσάτσος, καθώς επίσης και οι τραυματίες Τριάντος, Χαρίτος. Όσον αφορά τον Γεωργακόπουλο, η κατάστασή του παρουσιάζει συνεχή βελτίωση και θα βρίσκεται εκτός απροόπτου στη διάθεση του προπονητή του.
Όλα αυτά πάντως θα εξαρτηθούν και από την απόφαση που θα πάρει σήμερα η ΕΠΟ, σχετικά με το εάν θα γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο παιχνίδια εθνικών κατηγοριών, ή θα υπάρξει αναβολή τους. Θυμίζουμε ότι με βάση την ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής το πλάνο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει αναβολή, ωστόσο με βάση τα δεδομένα και την πίεση που ασκούν οι βασικοί φορείς διεξαγωγής του παιχνιδιού, δηλαδή το Δ.Σ. της Super League και αυτό της Ένωσης Β΄ Εθνικής, δείχνει πολύ πιθανή η αλλαγή της πρώτης απόφασης. 
 
***
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ       
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3770    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2210     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 204   video.- 
Σύνολον                                                        8184    βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2628  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    701.–
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   265 .-
~** http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8 ,

Αν  θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα."
 
  ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-
~  Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html ,.-
~  ΥΓΕΙΑ για όλους μας -Θέματα υγείας Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .- 
 ~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/12-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html , .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,
~Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 15  και  16 Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/15-16-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  15  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/15-2014.html  ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης Κυριακή  16  Νοεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/16-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html , .-    
~ ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ,
Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 
 :  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-
~ Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/18.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  , Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014   :  ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  ...Ελληνική   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html  ,.-
~Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  18  Νοεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/18-2014.html ,.-
Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Νοεμβρίου  2014  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/19-2014.html ,.-
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου