ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 :
~

~

~
*** 550.000 ευρώ το 2015 στα φτωχά νοικοκυριά της Μεσσηνίας 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας από την «Κοινωνική Σύμπραξη», που δημιουργήθηκε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Ιερές Μητροπόλεις και κοινωνικούς φορείς της Μεσσηνίας, με σκοπό την ετοιμότητα στην απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας. Το «παρών» έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Αλειφέρη, ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Στεφανόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου, εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων Μεσσηνίας, Μάνης και Τριφυλίας, εκπρόσωποι των Δήμων της Μεσσηνίας, καθώς και οι πιστοποιημένοι κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στη Σύμπραξη. Παραβρέθηκαν, επίσης, η διευθύντρια του προγράμματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου, καθώς και η κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη για το πρόγραμμα στη Μεσσηνία, κα Μαγκουρίλου. Η κα Πουλοπούλου, ως αρμόδια, εξήρε την προσπάθεια και την ετοιμότητα που επιδεικνύει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, εξήγησε τις πτυχές του εν λόγω προγράμματος, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις και απορίες που είχαν οι αρμόδιοι φορείς. Τέλος, συζητήθηκαν και λεπτομέρειες ως προς τη σωστή κατανομή των πόρων του προγράμματος προς τους ανθρώπους που «τους άγγιξε» η ανθρωπιστική κρίση.Λεπτομέρειες Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό κονδύλι ανέρχεται για τη Μεσσηνία στα 550.000 ευρώ για το 2015 και συνολικά φτάνει τα 5 εκ. ευρώ έως το 2020. Στόχος είναι η αντιμετώπιση του «χάσματος» της φτώχειας, δηλαδή η ακραία φτώχεια, καθώς και η παιδική φτώχεια, δίδοντας έμφαση στις παρακάτω αναλυτικές κατηγορίες ωφελουμένων: -Φτωχά νοικοκυριά που διαβιούν σε καθεστώς φτώχειας ή ακραίας φτώχειας ή κινδύνου φτώχειας -Νοικοκυριά με παιδιά, και ιδιαιτέρως τα μονογονεϊκά και τρίτεκνα/πολύτεκνα, νοικοκυριά, τα οποία πλήττονται περισσότερο από συνθήκες αποστέρησης -Πολυμελείς οικογένειες -ΆστεγοιΑντικείμενο Συνοπτικά αντικείμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» αποτελούν: 1. Τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα, καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη) 2. Βασικές Υλικές Στερήσεις (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες/κυρίως αστέγους – είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός κ.λπ.) 3. Συνοδευτικά μέτρα σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, διατροφικών συμβουλών, υπηρεσιών κοινωνικοποίησης παιδιών κ.ά. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2015 και χθες υπoγράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας της «Κοινωνικής Σύμπραξης» στη Μεσσηνία, που πλέον είναι έτοιμη για την έγκριση του προγράμματος από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.του Κώστα Γαζούλη - 
~
***  Πανελλαδικές 2015: Ανακοινώθηκαν χθες οι βαθμολογίες των μαθητών και στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
      
Η σφαγή σε Έκθεση και μαθήματα βαρύτητας θα φέρουν πτώση των βάσεων
  
 
 
 
 
 
 
 
 
  Τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων μαθητών δόθηκε χθες το πρωί με την ανάρτηση των βαθμολογιών στα σχολεία.
Το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι αυτό θα γίνει στη 1.00 μετά το μεσημέρι, όμως λίγα λεπτά πριν από τις 11.00 οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν, αρχικά στα σχολεία και έπειτα στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Οι περισσότεροι μαθητές μίλησαν για δύσκολα θέματα, ενώ τους «έκαψαν» η Έκθεση, αλλά και μαθήματα κατεύθυνσης. Το «Θάρρος» βρέθηκε σε σχολεία της Καλαμάτας και συνομίλησε με μαθητές για τη φετινή τους εμπειρία, αλλά και τους στόχους τους από εδώ και πέρα:
1ο ΛΥΚΕΙΟ
Αλεξάνδρα Τύρου
Η Βιολογία Κατεύθυνσης ήταν ένα μάθημα που δεν περίμενα να με δυσκολέψει τόσο, όπως και τα Μαθηματικά. Σχετικά με τις προβλέψεις που είχα κάνει, όλα μου βγήκαν υψηλότερα, εκτός από την Έκθεση. Τα μόριά μου είναι 17.200. Ήμουν Θετική Κατεύθυνση και τα φετινά θέματα τα χαρακτηρίζω δύσκολα. Δεν έχω καταλήξει ακόμα για τη σχολή που θέλω, αφού έχει σχέση με τα μόρια.
Ελένη- Άννα Ζυγουράκη
Δεν πήγα όπως θα ήθελα, αλλά γενικά όλα εντάξει. Τα Μαθηματικά ήταν το μάθημα που με έριξε. Ουσιαστικά τα ήξερα, αλλά όμως τα είδα και τρομοκρατήθηκα.
Τα θέματα γενικά ήταν δύσκολα. Για παράδειγμα, δύσκολη ήταν και η Βιολογία Κατεύθυνσης. Στόχος μου είναι η Ιατρική και στο πεδίο που είναι αυτή, έχω 18.900 μόρια.
Κυριάκος Κατσαράκης
Πήγα σχετικά καλά. Πριν δω τα θέματα ήλπιζα ότι θα φτάσω το 19, τελικά μόλις δώσαμε τα μαθήματα, πίστεψα γύρω στο 17 και, τελικά, έπεσα μέσα. Μαθηματικά και Φυσική ήταν τα μαθήματα που με αιφνιδίασαν.
Θα ήθελα να περάσω Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Πάτρα και πλέον περιμένουμε.
2ο ΛΥΚΕΙΟ
Λουίζα Σπεντζοπούλου
Πήγα πολύ καλά. Ήμουν Τεχνολογική Κατεύθυνση. Σε σχέση με αυτά που περίμενα έπεσα μέσα, εκτός από τα Μαθηματικά Γενικής. Θέλω να περάσω στο Μαθηματικό στην Πάτρα και με βάση τα περσινά το έχω.
Γενικότερα, τα θέματα ήταν πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά η χρονιά δε μου φάνηκε δύσκολη από άποψη διαβάσματος.
3ο ΛΥΚΕΙΟ
Βάγια Μουντανέα
Πήγα καλά. Σε σχέση με αυτά που περίμενα έπεσα μέσα, εκτός από τα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης, που με έριξαν λίγο. Στόχος μου είναι η Αρχιτεκτονική και με τα μόρια που έχω περνάω σε κάποιες πόλεις, αρκεί βέβαια και στο σχέδιο να έχω πάρει πάνω από 10.
Τέλος, σε σχέση με άλλες χρονιές, τα θέματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Για παράδειγμα, σε σχέση με το 2013 που τα συγκρίνουν, ήταν πιο δύσκολα φέτος.
Κωνσταντίνος Διαμαντέας
Σε σχέση με τους βαθμούς που περίμενα είμαι λίγο πιο κάτω, ενώ το μάθημα που με δυσκόλεψε φέτος ήταν τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Η σχολή που θέλω να περάσω είναι η Οδοντιατρική και ελπίζω να τα καταφέρω.
Γιώργος Γιαννόπουλος
Ήμουν Θεωρητική Κατεύθυνση. Τα θέματα ήταν δύσκολα σε σχέση με άλλες χρονιές, η Λογοτεχνία με τον Κρητικό ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, όπως και στα Αρχαία το άγνωστο. Είμαι στα 17.000 μόρια, αλλά δεν ξέρω ακόμα πού θέλω να περάσω.
4ο ΛΥΚΕΙΟ
Ευγενία Πουφούνου
Δεν τα πήγα τόσο καλά όσο θα ήθελα, ειδικά στη Φυσική, αλλά γενικά μέτρια. Στόχος μου είναι τα Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Η χρονιά γενικά φέτος ήταν πολύ απαιτητική.
5ο ΛΥΚΕΙΟ
Μαρία Παρασκευοπούλου
Είμαι ικανοποιημένη από τους βαθμούς μου. Σχετικά με τα άλλα παιδιά πήγα αρκετά καλά. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να πάω λίγο καλύτερα, αλλά τα θέματα ήταν δύσκολα. Πιστεύω ότι θα πετύχω το στόχο μου που είναι η Νομική. Μετά ακολουθεί η Φιλολογία.
Σε σχέση με τις εκτιμήσεις μου για τους βαθμούς, σε κάποια μαθήματα έπεσα έξω, αφού περίμενα περισσότερο. Βέβαια, όλοι πήγαν πολύ άσχημα. Στη δική μου κατεύθυνση το πιο δύσκολο μάθημα ήταν τα Αρχαία, αλλά ακόμα και στα Λατινικά περιμέναμε κάτι πιο βατό.
Σταυρούλα Αλοίμονου
Είμαι ικανοποιημένη από τους βαθμούς σε σχέση με την προσπάθειά μου. Με βάση αυτά που περίμενα είμαι πιο κάτω τελικά, αλλά νομίζω πως περνάω εκεί που θέλω και συγκεκριμένα στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας στην Αθήνα.
Τα θέματα σε σχέση με πέρυσι ήταν πιο απαιτητικά, ενώ η χρονιά ήταν δύσκολη.
Τα στατιστικά και η κίνηση των βάσεων
Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο για το πού θα κινηθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής, όπως αναφέρει το Alfavita.gr του Χρήστου Κάτσικα, καθώς το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε χθες και τα στατιστικά των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων 2015.Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι  162 υποψήφιοι (σε ποσοστό 0,51) έγραψαν μεταξύ 19-20 στη Θεωρητική Κατεύθυνση, μόλις 223 στη Θετική σε όλα τα μαθήματα, 13 στην Τεχνολογική (Τεχνολογίας και Παραγωγής) και 183 στην Τεχνολογική και τον τομέα (Πληροφορικής Υπηρεσιών). 
 • Στα αρχαία κατεύθυνσης σημειώθηκε το χαμηλότερο ποσοστό αριστούχων όλων των εποχών (0,95) ενώ το αμέσως υψηλότερο ήταν 1,70% το 2013. Αυτό αναμένεται να ρίξει δραματικά τις βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές και Φιλολογίες.
 • Στην τεχνολογική κατεύθυνση το ποσοστό των αριστούχων ήταν 1,3% για την Φυσική ενώ για τα Μαθηματικά κατεύθυνσης 1,25%
  ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
  Στο 1ο πεδίο η κακή απόδοση στα δύο από τα τέσσερα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης πρέπει να κάνουν τους υποψηφίους να περιμένουν πτώση των βάσεων σε σχολέ όπως οι Νομικές, κάποιες Παιδαγωγικές και προσχολικής ηλικίας αλλά και σε σε τμήματα όπως Κοινωνικής Θεολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κοινωνιολογίας και Θεατρικών Σπουδών, όπου έχουν δοθεί περισσότερες θέσεις εισακτέων, η πτώση θα είναι μεγαλύτερη.
  Υποσημείωση για τις Νομικές
  Η Νομική της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα έχει μικρότερη πτωση από αυτή της Κομοτηνής.
  Καθώς η αύξηση των θέσεων υπάρχει στα τμήματα της Κοινωνιολογίας, η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη κατά σειρά στο Πανεπιστήμιο Αιγίου, μετά στο τμήμα της Κρήτης και η πιο μικρή θα είναι στο πάντειο
  Στο 2ο και 4ο πεδίο οι υποψήφιοι πρέπει να περιμένουν βουτιά στις βάσεις εισαγωγής αρκετών πρωτοκλασάτων σχολών που περιλαμβάνονται όπως δείχνουν οι κάκιστες βαθμολογικές επιδόσεις οι τελευταίες στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Μαθηματικά και Φυσική). θα υπάρχει ελεύθερη πτώση των βάσεων σε αρκετά περιζήτητα και υψηλόβαθμα πολυτεχνικά τμήματα, όπως Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών Μηχανολόγων Μηχανικών, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις έχουν μειωθεί. Μεγάλη θα είναι η πτώση και στις σχολές , μεσαίων βαθμολογιών του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, όπως οι Φυσικομαθηματικές.
  Στο 3ο Πεδίο θα υπάρξει σημαντική υποχώρηση των βάσεων για τα δεδομένα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου. Η πτώση θα είναι εξαιτίας των αισθητά χειρότερων επιδόσεων που διαγράφονται στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (Βιολογία), αλλά και σε άλλα δύο μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης.Ιατρικές .
  Ιατρικές κτηνιατρικές
  Φαίνεται πως οι βάσεις πιέζονται προς τα κάτω στα πλέον υψηλόβαθμα τμήματα της Ιατρικής, στις Κτηνιατρικές, Φαρμακευτικές  και Οδοντιατρικές Σχολές. Ανάλογη αναμένεται η εικόνα για τα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΤΕΙ, όπως Νοσηλευτικής, Διατροφής και Διαιτολογίας.
  ~ Τέλος στο 5ο πεδίο φαίνεται πως θα είναι το μονοαδικό που οι βάσεις θα κρατηθούν στα επίπεδα του 2014 ,  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση , Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
~
*** Η συμπρωτεύουσα πάει ...Μεσσηνία

Στην Καλαμάτα πρόκειται να προβληθεί η Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα, από την Πέμπτη 2 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 4 του μήνα. Με την εκδήλωση αυτή ο δήμος Καλαμάτας ανταποδίδει τη φιλοξενία του δήμου Θεσσαλονίκης για την προβολή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που έγινε στη συμπρωτεύουσα μεταξύ 27 και 29 Μαρτίου 2015. Η προώθηση της Θεσσαλονίκης θα κινηθεί γύρω από τους άξονες: "Η Θεσσαλονίκη του πολιτισμού και της ιστορίας των 2.400 ετών: βυζαντινά μνημεία - μνημεία Unesco - αρχαιολογικοί χώροι - μουσεία, πολιτιστικά events". "Study in Thessaloniki: σπουδές στη Θεσσαλονίκη - youth city". "Συνεδριακός τουρισμός - convention bureau - διπλωματία πόλεων". "Η Θεσσαλονίκη των γεύσεων - Thessaloniki food festival: «Τοπικά προϊόντα - πιάτα - events". "Mystery Thessaloniki - ιστορίες μυστηρίου στ' αρχοντικά της Θεσσαλονίκης - ξεναγήσεις, παιχνίδια μυστηρίου: escape rooms - δωμάτια απόδρασης κ.λπ.". "Google game - μέσα από κιάλια οι επισκέπτες βλέπουν μνημεία της πόλης, τα αναγνωρίζουν και κερδίζουν διαμονή σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης". "Τhessaloniki: shopping and recreation center of the Balkans". Για την καλύτερη οργάνωση της υποδοχής, σήμερα στη μία το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Καλαμάτας σύσκεψη με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και εκπροσώπων φορέων, υπό την προεδρία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τις δύο πόλεις, χρόνια τις συνδέει μια μόνιμη αεροπορική γραμμή: Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα. Είναι πόλεις παραθαλάσσιες, με λιμάνι, κι εξωστρεφείς. Η Θεσσαλονίκη είχε ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 1997 και η Καλαμάτα διεκδικεί τον ίδιο τίτλο για το 2021. Μας βοηθάει η Θεσσαλονίκη σ' αυτή μας την προσπάθεια. Έχουμε εδώ ένα δυναμικό Σύλλογο Βορειοελλαδιτών. Χιλιάδες μεσσήνιοι φοιτητές σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης. Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Χορού επίσημος προσκεκλημένος μας θα είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Οι δύο πόλεις έχουν σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα και παρουσία τουριστών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έχει να δώσει και να πάρει η μία πόλη από την άλλη». © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. - 
~
***   Εμπλοκή του ηθοποιού Γ. Γιαννόπουλου σε τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας          
     
«Πολιτισμός, για μένα, είναι να δίνεις για να πάρεις... Πολιτισμός είναι να σέβεσαι τον εαυτό σου για να σε σέβονται και οι άλλοι. Πολιτισμός είναι ν’ αγωνίζεσαι για σένα και για τον συνάνθρωπό σου. Πολιτισμός είναι να έχεις μέτρο, ν’ αναγνωρίζεις την αξία τού αρκεί. Πολιτισμός είναι να σέβεσαι όλες τις ηλικίες γιατί θα περάσεις κι εσύ απ’ αυτές. Πολιτισμός είναι να σέβεσαι την πόλη που περπατάς γιατί είναι το μεγάλο σου σπίτι. Πολιτισμός είναι να έχεις ευγένεια και χαρά. Πολιτισμός είναι να λες απλόχερα ευχαριστώ, συγνώμη, παρακαλώ και να δίνεις αγάπη· είναι τζάμπα...».
Πολλά από τα παραπάνω στοιχεία που συνθέτουν την έννοια την πολιτισμού, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο δημοφιλής ηθοποιός, φαίνεται να χάθηκαν στον άσπρο πάτο «ενός ακόμη ποτού».
Ηταν γύρω στις 04.50 της Τρίτης όταν ο Γιώργος Γιαννόπουλος κινούμενος με το ΙΧ του επί της Ακαδημίας και στη διασταύρωση με τη Ρήγα Φεραίου, αφού παραβίασε κόκκινο σηματοδότη χτύπησε έναν άτυχο μοτοσικλετιστή για να εξαφανιστεί στην συνέχεια χωρίς καν να ενδιαφερθεί για την κατάσταση του ανθρώπου που τραυμάτισε και χωρίς να καλέσει το ΕΚΑΒ ή να ενημερώσει την Τροχαία.
Ακολούθησε αναζήτηση του ύποπτου οχήματος και μετά από καταδίωξη μέσα στο κέντρο της Αθήνας, οι άνδρες της Αστυνομίας το εντόπισαν στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα για να συλλάβουν τον Γιώργο Γιαννόπουλο.
Ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και, σε πρώτη φάση, αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος ενώ του έγινε και αφαίρεση της Άδειας Ικανότητος Οδήγησης για 6 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αλκοτέστ διαπιστώθηκε πως ο Γιώργος Γιαννόπουλος οδηγούσε σε κατάσταση μέθης.   protothema.gr  
~
***  «Ζωγράφισαν» οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας και πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες          
      
Για μια ακόμα χρονιά οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας «ζωγράφισαν» στις Πανελλαδικές, κρατώντας την «παράδοση» που θέλει υψηλές βαθμολογίες και επιδόσεις!  Σημειώνεται πως σε ποσοστό 50% μαθήτριες και μαθητές του σχολείου κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 15.000 μόρια, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 80% κατάφερε να πετύχει βαθμολογίες υψηλότερες της βάσης των 10.000 μορίων!
Αν, δε, λάβει κανείς υπόψη τις δυσκολίες των φετινών εξετάσεων, οι επιτυχίες του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη διάσταση και το σχολείο κατατάσσεται μεταξύ των Λυκείων με τις περισσότερες και πλέον υψηλόβαθμες επιτυχίες!
Χθες το πρωί, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το σχολείο γέμισε λαμπερά χαμόγελα μαθητριών και μαθητών, γονέων και καθηγητών!
Πανευτυχείς, βεβαίως, ήταν και ο λυκειάρχης Βαγγέλης Αντωνόπουλος και οι καθηγητές του σχολείου. Όπως, μάλιστα, σημείωσε η καθηγήτρια του Λυκείου και μέλος της Λυκειακής Επιτροπής, Κατερίνα Ντρούλια, «για μια ακόμη φορά το Λύκειο Κυπαρισσίας διέπρεψε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συνεχίζουμε την ανοδική πορεία και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές! Να εκπληρωθεί κάθε τους επιθυμία!».
  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ
Ιφιγένεια Γουζέα, 19.148 μόρια: «Θέλω να περάσω Ιατρική, το πού, βασικά, δε μ’ ενδιαφέρει. Αισθάνομαι ωραία, προφανώς. Ήξερα ότι είχα γράψει καλά, ακριβώς το πόσο δεν ήξερα. Περίμενα σίγουρα πάνω από 18.000, αλλά τόσο υψηλά, όχι, δεν το περίμενα.
Το δικό μου μυστικό είναι ότι είχα καθαρό μυαλό όταν έγραφα. Αυτό που λένε, να διαβάζεις πολύ σ’ όλες τις τάξεις, πιστεύω μετράει, γιατι δεν κουράζεσαι πολύ στο τέλος»
 Περικλής Χήναρης, 18.997: «Είμαι ευχαριστημένος, γιατί ήταν δύσκολη η προσπάθεια που κάναμε και με τα θέματα που μας βάλανε. Πιστεύω ότι κέρδισα το παιχνίδι, επειδή διαχειρίστηκα καλά τον εαυτό μου, όταν ήμουν μέσα. Ειδικά στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, πριν πάρω τα θέματα είχα πολύ άγχος. Κάθισα μισή ώρα, όμως, και μίλησα στον εαυτό μου, δηλαδή μόνος μου… Αυτό, πιστεύω, είναι το κλειδί. Και τα άλλα παιδιά, αν δεν πήγαν καλά, δεν είναι ότι δεν τα ήξεραν, αγχώθηκαν και δεν κατάφεραν να ελέγξουν τον εαυτό τους.
Θέλω κάτι σε Μαθηματικά και Φυσική, οπότε μάλλον κάτι σε Πολυτεχνείο».
  Αθανασία – Χρυσάνθη Στρατικοπούλου, 18.981: «Αισθάνομαι χαρούμενη, πολύ ωραία. Περίμενα χειρότερα να πάω. Διάβαζα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι διάβαζα όλη μέρα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα Σχολή, αλλά λογικά τώρα πρέπει να βρω, γιατί τελειώνει ο χρόνος».
  Χριστίνα Καραμπίνου, 18.368: «Τα πήγα αρκετά καλά για τα θέματα. Η χρονιά αυτή είναι δύσκολη, αλλά άμα έχεις αφοσίωση και πίστη, πιστεύω, μπορείς να τα καταφέρεις. Σκέφτομαι Νομική. Με τα μόρια που έχω, πιάνω Νομική Κομοτηνής. Μια χαρά, πιστεύω, όλα. Και καλή επιτυχία στα επόμενα παιδιά».
  Νίκος Καγιάφας, 18.335: «Αισθάνομαι χαρούμενος για την επιτυχία μου. Δεν έχω καταλήξει οριστικά σε κάποια Σχολή, αλλά προσανατολίζομαι στο Πολυτεχνείο. Πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για την επιτυχία μου έπαιξε η οικογένειά μου και θέλω να την ευχαριστήσω. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σχολείο και τους φροντιστές μου»
 Βασιλική Ψιλοπούλου, 18.013: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Δεν το περίμενα, γιατι φέτος ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν έχω αποφασίσει τι θα δηλώσω. Περίμενα τους βαθμούς βασικά.
Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Πιστεύω, το να διαβάζεις και να είσαι ψύχραιμος όταν δεις τα θέματα, γιατί ακόμα και αν είναι δύσκολα, πρέπει ν’ ανταπεξέλθεις».
  Μαγδαληνή Θεοδωροπούλου 17.861: «Χαρούμενη είμαι. Άλλος περίμενε περισσότερο, άλλος λιγότερο, αλλά καλά βγήκαν. Δεν ξέρω ακριβώς τι θα δηλώσω. Τώρα θα δω. Πρώτα θα βάλω τρίτο πεδίο, Ιατρικά – Παραϊατρικά και μετά Πολυτεχνεία».
  Σεκλός Σωτήρης, 17.789: «Ήταν δύσκολη εμπειρία η φετινή, αλλά με κόπους και θυσίες τα κατάφερα. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και γίνεται ένας αντικατοπτρισμός των κόπων μου, των φετινών. Στην Αθήνα σκέφτομαι να δηλώσω Φιλολογία».
  Ελένη Διονυσοπούλου, 17.653: «Πήγα καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα. Τα θέματα ήταν αντικειμενικά δύσκολα. Δεν το περιμέναμε και μας ήρθε ξαφνικό. Εν πάση περιπτώσει, θα δούμε τώρα, θα δηλώσουμε τις Σχολές κι ό,τι βγει…».
  Θεοδώρα Μπινίσκου, 17.254: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει πού θέλω να περάσω. Έχω σκεφτεί να βάλω Βιολογικό, αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρη».
  Γιώργος Παπαγιάννης, 17.249: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, δεν το περίμενα, γιατι φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά. Απ’ ό,τι θα δείτε κι εσείς, είχαμε πτώση των βάσεων. Είμαι πολύ χαρούμενος, όπως σας ξαναείπα και σκοπός μου ήταν να περάσω ή στην Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ή στην Ευελπίδων. Πιστεύω ότι την Αστυνομία, με λίγο ρίσκο, θα την πιάσω, στην Ευελπίδων είμαι μέσα…».
  Γιώργος Καλογερόπουλος, 17.139: «Η αλήθεια είναι πως περίμενα λίγο παραπάνω, αλλά, βέβαια, φέτος τα θέματα ήταν δύσκολα για όλους τους μαθητές, ιδιαίτερα τα μαθήματα βαρύτητας. Ευελπιστούμε πως αν πέσουν αρκετά οι βάσεις, θα πιάσουμε τις Σχολές που επιθυμούμε. Φαρμακευτική ή Χημικός Μηχανικός του Πολυτεχνείου».
  Ιφιγένεια Γαραντζιώτη, 16.901: «Έβγαλα τα μόρια που ήθελα και θέλω να περάσω Κοινωνιολογία στην Πάντειο. Πιστεύω να τα καταφέρω, γιατί πέρυσι η βάση ήταν 16.000. Οπότε, άμα κατέβουν, έχω περάσει εκεί που θέλω. Τα Αρχαία με δυσκόλεψαν, όπως δυσκόλεψαν και όλους, έβαλαν πολύ δύσκολα θέματα, αλλά εντάξει…»
 Γιάννης Καλογερόπουλος, 16.869: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μ’ ενδιαφέρανε Σχολές Πληροφορικής και πιστεύω πως θα πιάσω αρκετές, γιατί θα πέσουν και οι βάσεις»
  
  
  
  
  
 Θεοφανής Δημητρακόπουλος, 16.773: «Θέλω να περάσω στους Χημικούς του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Πιστεύω ότι με μία μικρή πτώση βάσεων, σε σχέση με τις περυσινές, θα περάσω. Χαρούμενος αισθάνομαι, αναμενόμενοι οι βαθμοί…».
Του Ηλία Γιαννόπουλου
~
*** Άμεση ανταπόκριση από το Δήμο Καλαμάτας          
      
Για το βούρκο που είχε δημιουργηθεί στην οδό Ύδρας γράφαμε στο φύλλο της Κυριακής και πραγματικά ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση του Δήμου Καλαμάτας, που χθες έσπευσε στο σημείο και έριξε τσιμέντο και σίδερα που εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.
Πάντα τέτοια και μπράβο!
Π.Μπ.
  Υ.Γ.: Την ώρα που βρεθήκαμε στο σημείο, το τσιμέντο ήταν φρέσκο, ενώ είχαν τοποθετηθεί κορδέλες για να μην περνά κόσμος. Μια κοπέλα, ωστόσο, σήκωσε την κορδέλα και πέρασε πάνω από το τσιμέντο, σχηματίζοντας το δικό της αποτύπωμα στο σημείο. Δηλαδή, πόσο δύσκολο είναι ή πόσο πολύ πρέπει να βιάζεται κάποιος για να το κάνει αυτό;  
~
*** Καταθέτουν οι μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη των 4 γιατρών για το θάνατο μωρού το 2008 

Με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίσθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη τεσσάρων γιατρών (ενός ιδιώτη και τριών νοσοκομειακών) οι οποίοι κατηγορούνται πως από έλλειψη προσοχής την οποία όφειλαν και μπορούσαν να καταβάλουν, δεν αντιμετώπισαν όπως έπρεπε την περίπτωση ενός αγοριού 14,5 μηνών, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Κατά τη χθεσινή διαδικασία ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και ξεκίνησαν οι μάρτυρες υπεράσπισης, οι καταθέσεις των οποίων θα συνεχισθούν και σήμερα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιδιώτης παιδίατρος, στις 30 Νοεμβρίου 2008, παρά το γεγονός ότι το μωρό παρουσίαζε εμετούς, δεν το εξέτασε στο ιατρείο του και περιορίσθηκε σε τηλεφωνικές οδηγίες, ούτε συνέστησε στους γονείς να προχωρήσουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, παρά το βεβαρυμμένο ιστορικό του μωρού. Σε πολύ σύντομο διάστημα από τη γέννησή του, είχε υποβληθεί σε 3 πολύ βαριές χειρουργικές επεμβάσεις λόγω νεκρωτικής εντεροκολίτιδας. Οι νοσοκομειακοί, δε, γιατροί κατηγορούνται πως όταν το μωρό εισήχθη στο Νοσοκομείο στις 5 Δεκεμβρίου 2088, δεν ενήργησαν έγκαιρα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του μωρού και να καταλήξει από απόφραξη του εντερικού αυλού επί εδάφους βρογχοπνευμονικής δυσπλασίας.Β.Β. - 
~
***  Ανάπλαση της Ανάστασης και πεζοί           
     
Επιστρέφουμε πάλι στην ανάπλαση της Ανάστασης. Αυτή τη φορά για τους πεζούς, που μάλλον οι του έργου αγνοούν. Κάθε μέρα, λοιπόν, περνούν από το σημείο εκατοντάδες πεζοί, και πολλά καροτσάκια, είτε παιδικά είτε αναπηρικά.
Κάποιος που θέλει να συνεχίσει στη Ναυαρίνου είτε θα πάει από τους κυβόλιθους- οδόστρωμα είτε από το χώμα, κάτι που είναι δύσκολο, ειδικά αν έχει κάποιο καρότσι μαζί.
Άραγε, δε θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί μια διαδρομή για να μπορούν οι πεζοί να περνούν από το σημείο αυτές τις ημέρες;
Π.Μπ.
 ~
*** Διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών έδινε παραγγελίες για χασισοφυτείες στη Μεσσηνία

 
Για εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στην προμήθεια από το εξωτερικό, μεταφορά και εισαγωγή στη χώρα σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, κάνει λόγο σε επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Υπόθεσης για το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε σε Αττική και Πελοπόννησο από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αθήνας. Μάλιστα, αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση οργάνωνε και χρηματοδοτούσε φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, κατατάσσοντας εκεί και τις δύο χασισοφυτείες και το φυντάνι που βρέθηκαν στην περιοχή της Κορώνης με 287 φυτά και ξεριζώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.Αττική και Πελοπόννησο Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, έπειτα από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, και εισαγωγή στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, τις οποίες διακινούσαν στην εσωτερική αγορά. Στο πλαίσιο της πιστοποίησης της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης εντοπίσθηκε και εξαρθρώθηκε και δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ύστερα από πολυήμερη επιτήρηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, την Κυριακή 21 Ιουνίου οργανώθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις, σε συνεργασία κατά περίπτωση με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, τη Δ.Α. Πειραιά και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις περιοχές της Κορώνης Μεσσηνίας, της Τροιζηνίας, της Ηγουμενίτσας, καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Άλιμος, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Αγία Βαρβάρα), κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 12 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για 10 ημεδαπούς ηλικίας 38 έως 57 ετών και για 2 Αλβανούς, ηλικίας 33 και 37 ετών. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ως αρχηγός κατηγορείται ο γιος γνωστού ιδιοκτήτη οινοποιίας, ο οποίος διατηρούσε νυχτερινό κατάστημα στα νότια προάστια, αλλά ήταν και προμηθευτής κυλικείων.Φορτηγό στην Ηγουμενίτσα Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις χώρων και ατόμων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), πιστοποίησε την εγκληματική δράση των μελών της διεθνικής οργάνωσης, καθώς και τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), η οποία συνίστατο στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, και εισαγωγή στη χώρα σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, τις οποίες διακινούσαν στην εσωτερική αγορά, καθώς και την οργάνωση και χρηματοδότηση φυτειών φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εντοπίσθηκε φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης που είχαν παραληφθεί στο Βέλγιο και την Ολλανδία με σκοπό την παράδοσή τους στα μέλη της οργάνωσης στην Ελλάδα.Μεσσηνία Επίσης, εντοπίσθηκαν σε ορεινή περιοχή της Τροιζηνίας και σε αγροτική περιοχή της Μεσσηνίας δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης με πλήρη εξοπλισμό για την καλλιέργειά τους. Συγκεκριμένα, στην Κορώνη, σε δύο άτομα που συνελήφθησαν οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο στον έναν και ένα σκοπευτικό όπλο και δύο κυνηγετικά στον άλλον. Από την έρευνα κατέληξαν και σε χασισοφυτεία, όπου καλλιεργούσαν 134 φυτά. Συνελήφθη και τρίτο άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χασίς 700 γραμμαρίων, ένα φυντάνι με 85 δενδρύλλια στο σπίτι του, ενώ σε αμπελώνα βρήκαν μια χασισοφυτεία με 68 δενδρύλλια. Και οι Μεσσήνιοι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Αθήνα, ενώ θεωρούνται από την Αστυνομία ως περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.Πλούσια ευρήματα Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι 12 συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -Φυτείες κάνναβης με 1.448 δενδρύλλια -Κοκαΐνη βάρους 2.373 γραμμ. -Χασίς βάρους 60.967 γραμμ. -Χασίς υδροπονικής καλλιέργειας βάρους 11.330 γραμμ. -Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων-φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων -Το ποσό των 53.170 ευρώ -2 πιστόλια -2 κυνηγετικά όπλα -404 φυσίγγια -5 αυτοκίνητα -2 ηλεκτρονικές ζυγαριές. Τα προσδοκώμενα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα των 2 εγκληματικών οργανώσεων ανέρχονται στα 4.700.000 ευρώ, σύμφωνα με την Αστυνομία.Β.Β. - 
~
*** Μόνο με αποδοχή της νέας συμφωνίας θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος του “Μορέα” 

Όρους και προϋποθέσεις για να αναθεωρηθεί η σύμβαση του Μορέα από τη Βουλή βάζει το υπουργείο Υποδομών, θέτοντας ως προαπαιτούμενα δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι να προχωρήσουν οι παραχωρησιούχοι σε ελεύθερες διελεύσεις για τους μόνιμους κατοίκους και το δεύτερο να υπάρξει ρήτρα ανάπτυξης, βάσει της οποίας θα καθορίζεται η τιμολογιακή πολιτική. Η σύμβαση για το Μορέα, που κατασκευάζει το Κόρινθος-Τρίπολη –Καλαμάτα, διαβιβάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο το περασμένο φθινόπωρο. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει εγκριθεί, με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Χρίστο Σπίρτζη, να δηλώνει στη Βουλή ότι εάν δεν επιτευχθούν τα παραπάνω, το έργο θα εκτελεστεί ως έχει και δε θα υπάρξει τροποποίηση της σύμβασης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Μάκη Βορίδη, επισήμανε ότι το Δημόσιο θα τηρήσει τις υφιστάμενες πέντε συμβάσεις παραχώρησης με θρησκευτική ευλάβεια και συμπλήρωσε ότι εφεξής θα υπάρχει έλεγχος στα έργα. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί το Μορέα, λόγω της εκτιμώμενης χαμηλής κυκλοφορίας, που προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 23% τα επόμενα τριάντα χρόνια. Για αυτό ζητά υψηλότερο επιτόκιο βάσης euribor πάνω από 4,5%, όταν σήμερα αυτό βρίσκεται σε μηδενικό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι από τον αυτοκινητόδρομο έχει κατασκευαστεί το 95% του έργου και απομένει για να ολοκληρωθεί η περιμετρική της Καλαμάτας, αλλά και το Λεύκτρο-Σπάρτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τον υπουργό, από τα 905 εκατ. ευρώ του έργου (844 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός και τα 68 εκατ. ευρώ της αποζημίωσης καθυστέρησης έναρξης της παραχώρησης), έχουν δοθεί από το Δημόσιο 359 εκατ. ευρώ, ενώ ο παραχωρησιούχος έχει λάβει 128 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ (το δάνειο της οποίας ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ) και 828 εκατ. ευρώ από εμπορικές τράπεζες. Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε το σκεπτικό του για τους μεγάλους οδικούς άξονες, λέγοντας ότι στόχος είναι: -η μείωση των διοδίων και ο προσδιορισμός τους με δείκτες που θα λαμβάνουν υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας -η παροχή 50 ελεύθερων διελεύσεων σε ακτίνα 25 χλμ. από τη μόνιμη κατοικία, όπου δεν υπάρχει ασφαλής εναλλακτική όδευση -η ελεύθερη διέλευση των ΑμεΑ και ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού -στην εγκατάσταση ενιαίου, ηλεκτρονικού, αναλογικού, χιλιομετρικού συστήματος χρέωσης των διοδίων -στη διακοπή των διώξεων των πολιτών που αντιδρούν στα διόδια. Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε παράλληλα ότι η νέα σύμβαση του Μορέα είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο «και περιμένουμε να δούμε εάν θα την εγκρίνει». Επίσης, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, περί ατασθαλιών στους διαγωνισμούς σιδηροδρομικών έργων της ΕΡΓΟΣΕ. Ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κ. Νικολόπουλου, σημείωσε ότι οι καταγγελίες του βουλευτή Αχαΐας θα διερευνηθούν από τους Επιθεωρητές, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ θα εξετάσει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο διαγωνισμό για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Ψαθόπυργος – Ρίο (ΑΣ 716). Ο κ. Νικολόπουλος έχει καταγγείλει ότι αποκλείστηκε η ιταλική εταιρεία που προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση στο διαγωνισμό, ύψους 45%, και διερωτάται για ποιον λόγο δεν της δόθηκε το έργο. Πηγή: Μαριάννα Τζάννε-newmoney.gr - 
~
***   Η ΔΕΥΑΚ επιχορηγεί το Δήμο Καλαμάτας για το Φεστιβάλ Χορωδιών με 100.000 ευρώ          
     
Με 100.000 ευρώ αποφάσισε να επιχορηγήσει η ΔΕΥΑΚ το Δήμο Καλαμάτας για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών τον προσεχή Οκτώβριο και το θέμα τέθηκε χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς έπρεπε να εγκριθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. 
Ήταν, άλλωστε, και το μοναδικό σκέλος της αναμόρφωσης που συζητήθηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή. Η αρχή έγινε από τον Στ. Μπεχράκη, ο οποίος ανέφερε πως είναι τόσο πολλές οι αναμορφώσεις, που έχουν αλλοιώσει την πραγματική εικόνα του προϋπολογισμού και καταψήφισε. 
Αντίθετος με την επιχορήγηση από τη ΔΕΥΑΚ ήταν ο Αναστ. Νιάρχος, ο οποίος ανέφερε πως δε χρωστά ο άνεργος ή ο αγρότης που σκέφτεται να ανοίξει τη βρύση και να ποτίσει, να πληρώνει την τουριστική προβολή της Καλαμάτας και πρότεινε να συνεισφέρουν όσοι θα ωφεληθούν, ενώ ο Σταμ. Μπεχράκης παρατήρησε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες αν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς ΔΕΥΑΚ με τη διάθεση της συγκεκριμένης πίστωσης. 
Ενημέρωση για τα όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΚ έκανε ο Θοδ. Μπρεδήμας, λέγοντας πως η παράταξή του υπερψήφισε την πρόταση, ενώ από την πλευρά του ο Θαν. Ηλιόπουλος επισήμανε πως μέσω της διοργάνωσης θα υπάρξει όφελος στην τοπική οικονομία και θα γίνει παγκοσμίως γνωστή η Καλαμάτα. «Θα έπρεπε να λέμε ναι σε όλα αυτά. Να τα επιδιώκουμε. Φτάνει πια να είμαστε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.    Χ.Χ.
 ~
*** Συνελήφθη 39χρονος στην Καλαμάτα που επιτέθηκε στους γονείς του και αντιστάθηκε στην Αστυνομία         
      
Στο «πόδι» σηκώθηκε για ένα δίωρο περίπου το βράδυ της Δευτέρας περιοχή κοντά στην οδό Αθηνών, όταν 39χρονος χρήστης ουσιών δημιούργησε σοβαρό επεισόδιο με τους γονείς του, τραυματίζοντας ελαφρά τον έναν και απειλώντας τους με σουγιά.
Ο εν λόγω έχει δημιουργήσει πολλές φορές επεισόδια στο σπίτι όπου μένει με τους γονείς του. Προχθές το βράδυ άρχισε να βρίζει και να απειλεί τον 71χρονο πατέρα του και την 64χρονη μητέρα του. Μάλιστα, κάποια  στιγμή έσπρωξε και πέταξε στο έδαφος τον πατέρα του τραυματίζοντάς τον ελαφρά, ενώ προέταξε κι ένα σουγιά.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στην αρχή ο 39χρονος αρνούνταν να παραδοθεί.
Τελικά συνελήφθη με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας, της απειλής, της εξύβρισης, της νομοθεσίας περί όπλων και για αντίσταση κατά της αρχής.  Β.Β.
 ~
***  Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες επισκέφθηκαν τη Μεσσηνία         
     
Ταξίδι γνωριμίας (fam trip) πραγματοποίησαν στη Μεσσηνία από 16 έως 21 Ιουνίου έξι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες που ειδικεύονται στον τουρισμό πολυτελείας, όπως και μια δημοσιογράφος του περιοδικού “Aspire”, συνοδευόμενοι από τη προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, Χριστίνα Καλογερά, για τους οποίους το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανέλαβε τις μετακινήσεις για τη γνωριμία με την περιοχή.
Σημειώνεται ότι το ταξίδι γνωριμίας έγινε στο πλαίσιο χορηγίας του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας σε τμήμα των “Agent Achievement Αwards”, του δημοφιλούς travel trade περιοδικού Aspire του εκδοτικού ομίλου Travel Weekly Group, όπου οι 6 συμμετέχοντες επιλέχθηκαν από τους 12 τελικούς υποψηφίους (finalists) για το σκέλος των βραβείων που θα χορηγήσει ο ΕΟΤ, το οποίο θα αφορά αποκλειστικά στον τουρισμό πολυτελείας.
Σκοπός του fam-press trip ήταν η καλύτερη δυνατή γνωριμία των επισκεπτών με τη Μεσσηνία ως τουριστικό προορισμό πολυτελείας, δίνοντας έμφαση στις ομορφιές του τόπου, τις ξενοδοχειακές υποδομές, τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, τη μεσσηνιακή γαστρονομία, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Καλαμάτα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρη Μανιάτη, ο οποίος τους καλωσόρισε, τους ενημέρωσε για τα πλεονεκτήματα της περιοχής και τους προσέφερε έντυπο πληροφοριακό υλικό της Μεσσηνίας, που έχει επιμεληθεί το Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων, Επισκεπτών και Θεματικού Τουρισμού Μεσσηνίας (KCVB), καθώς και τοπικά παραδοσιακά μεσσηνιακά προϊόντα.
Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στην Costa Navarino που παρείχε τη διαμονή και τις δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του ξενοδοχείου, στον πρόεδρο της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Μεσσηνίας, Θανάση Ψαρούλη, όπως και στα ξενοδοχεία-χορηγούς Horizon Blu, Elite City resort, Messinian Bay και Taygetos Beach, που ανέλαβαν τη διαμονή και τα δείπνα στην Καλαμάτα.  
~
*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 25/6/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.1 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ -
~
***
~
 ~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΤΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
   ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .-
~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .-
~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .-
~Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .- 
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-

~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  20  και  21  Ιουνίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/20-21-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-22-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  23  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-23-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-

~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 

~  
~ ***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4224 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                 

https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9263  βίντεο   .-

   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4436 /. -  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.187 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook    
  *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   472 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  437. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr ,
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.- 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου