ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  :



~
*** Στο κτήριο της Βουλής στη Μητροπόλεως θα εγκατασταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στον έβδομο όροφο του κτηρίου της Βουλής στον οδό Μητροπόλεως, εκεί όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες επιμόρφωσης, θα εγκατασταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, αμέσως μετά την εκλογή του διαδόχου της, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν τρία μικρά γραφεία στο κτήριο της οδού Μητροπόλεως, τα 702, 703, 705, όπου στεγάζονταν βουλευτές της επαρχίας που δεν είχαν εκλεγεί στις τελευταίες εθνικές εκλογές, τα οποία παραχωρήθηκαν στην πρόεδρο της Βουλής και ήδη έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Πηγή: ΑΜΠΕ - 

***  Αλέξη, «αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει…»         
       Σκηνή από αγώνα πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι - Τζο Φρέιζερ, ας πούμε, που ο διαιτητής στη λήξη του αναδεικνύει το νικητή δι’ ανατάσεως της χειρός -μόνο που εν προκειμένω δεν ήταν αντίπαλοι-μου θύμισε εκείνη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν Τσίπρας και Καμμένος ανέβηκαν στο βάθρο αλληλοσυγχαιρόμενοι για την εκλογική τους νίκη.
Καινοφανή πράγματα στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, όπου ένας αριστερός ριζοσπάστης (;) πολιτικός, όπως προκύπτει από την επωνυμία του προσωποπαγούς, πλέον, κόμματος (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς) του Αλέξη Τσίπρα, πανηγυρίζει με ένα δεξιό, στις παρυφές του φασισμού, με τον οποίο - κι αυτό αποτελεί προσωπική μου θέση - ούτε με νεύμα της κεφαλής έπρεπε να έχει επαφή. Παράλληλοι (;) κόσμοι. Για να μη ξεχνιόμαστε, μάλιστα, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει παλιότερα πως ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη.
Αυτή η εικόνα, για να επανέλθουμε, έγραψε στο σκληρό δίσκο πολλών που ψήφισαν Τσίπρα και το μετάνιωσαν αυθωρεί και παραχρήμα μετά το στιγμιότυπο. Αλλά μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αν ο Καμμένος - κατά τη λογική του Έλληνα πρωθυπουργού- αποτελεί τον άφθαρτο πολιτικό, τότε εγώ είμαι ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης. Άχραντος, άσπιλος, άμωμος, αμόλυντος...
Επί της ουσίας, τώρα, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθαρά προσωπική του Τσίπρα. Αυτός έπαιξε όλο το παιχνίδι και το κέρδισε, έχοντας απέναντί του το απόλυτο Τίποτα. Έτρεξε μόνος και βγήκε πρώτος, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.
Ο Τσίπρας νίκησε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή, πακέτο μ’ άλλα λόγια. Τους εξαφάνισε από την πολιτική σκηνή την ίδια ώρα που πριμοδότησε την είσοδο στο Κοινοβούλιο του Καμμένου.
Την Κυριακή το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου, από την ώρα που γνώριζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει "αέρας", ένα κομμάτι οργανωμένων ψήφισε Καμμένο, για να μην εξαναγκαστεί ο Αλέξης να συγκυβερνήσει με τη Φώφη και τον Σταύρο. Αυτοί είναι το παλιό, το κατεστημένο των καναλαρχών, κι ο Πάνος, που θα μάθαινε τον πιτσιρικά που είχε σπάσει το αριστερό του χέρι στο προεκλογικό του σποτ να γράφει με το δεξί, το νέο...
Το Λαφαζάνη, τη Ζωή και τον Πετράκο τούς είχα περάσει από "πριονοκορδέλα" ουκ ολίγες φορές, έμμεσα ή άμεσα, την εποχή του Δημοψηφίσματος, επειδή ήταν υπέρ της δραχμής. Πολιτικά, ωστόσο, δεν έχουν καμία σχέση με τον Καμμένο, πόσω μάλλον, δε, με το συμπαθή, ως άνθρωπο, αλλά ως εκεί και μη παρέκει, συμπατριώτη μας Βασίλη Λεβέντη. Είναι ύβρις για τη Δημοκρατία μας να μένει εκτός Κοινοβουλίου η Λ.Α.Ε., παρά τον αντιευρωπαϊκό της προσανατολισμό, και να μπαίνουν στη Βουλή Καμμένος και Λεβέντης, από τους οποίους ο μεν πρώτος είναι λαϊκιστής - επικίνδυνος και ο δεύτερος γραφικός, επειδή εξυπηρετούν τον Αλέξη.
Ως επίλογο θα δανειστώ το στίχο του Καβάφη και θα τον απευθύνω στον κ. Τσίπρα, λέγοντας «σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει».
Μ’ άλλα λόγια, ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια του Ριζοσπαστισμού, δεν υφίσταται πλέον. Είναι ψευδεπίγραφη η ονομασία, λόγω τρίτου μνημονίου και Καμμένου. Μια ιδεοληψία τροφοδοτεί και μόνο... Πουκάμισο αδειανό...
Υ.Γ. Για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, τι να πω; Η ελληνική κοινωνία ασθενεί βαριά, αλλά ένα της κομμάτι πεθαίνει...   του Δημήτρη Γιατράκου 

*** Ιωάννης Καποδίστριας δολοφονήθηκε από τους Γεώργιο και Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη 27ης Σεπτεμβρίου 1831
#
-  Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν η κορυφαία από τις διαπρεπέστερες πολιτικές και διπλωματικές μορφές της Ευρώπης, που κυριάρχησε στις αρχές του ΙΘ' αιώνα. Υπήρξε ο κύριος συντελεστής της προσπάθειας για εθνική χειραφέτηση της υπό αναγέννηση πατρίδας στις δυο πρώτες δεκαετίες του δεκάτου ενάτου αιώνα.
 Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 10 Φεβρουαρίου 1776 και ήταν το έκτο παιδί του Αντωνίου και της Διαμαντίνας Καποδίστρια. Προερχόταν από αριστοκρατική οικογένεια καταγεγραμμένη στο Libro d' oro της Κέρκυρας. Ο πατέρας του Αντώνιος ήταν από τους πιο αξιόλογους δικηγόρους της Κέρκυρας, με ενεργό ανάμιξη στα πολιτικά δρώμενα που διαμόρφωσαν την τοπική ιστορία.
 Μέχρι την ηλικία των δώδεκα ετών έλαβε τα πρώτα του γράμματα στα σχολεία της Κέρκυρας, ενώ ταυτόχρονα είχε και σαφή ορθόδοξη παιδεία, αφού ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε καλλιεργηθεί στην Ορθόδοξη πίστη από τον μοναχό Συμεών στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, όπου σύχναζε από τη νεαρή του ηλικία.
 Το 1794 αναχώρησε για την Βενετία με στόχο να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Πάντοβας. Οι βασικές του σπουδές ήταν στον τομέα της Ιατρικής.
 Η πορεία των σπουδών του νεαρού Καποδίστρια ήταν λαμπρή, αφού μετά από επιτυχείς εξετάσεις έλαβε το δίπλωμά του και το διδακτορικό του στις 10 Ιουνίου 1797. Έτσι το 1797 σε ηλικία 21 ετών ο Ιωάννης Καποδίστριας επέστρεψε στην Κέρκυρα όπου άρχισε να ασκεί το ιατρικό έργο, αποσκοπώντας στο να διακονήσει την επιστήμη του και να ανακουφίσει τόν ανθρώπινο πόνο. Εθεράπευε δωρεάν τους πένητες και μάλιστα τους έδιδε τα απαραίτητα δηλαδή, τα φάρμακα που χρειάζονταν καθώς και τα χρήματα που είχαν ανάγκη.
 Εκτός από την άσκηση της Ιατρικής, ο Ιωάννης Καποδίστριας ανέπτυξε σημαντική επιστημονική και φιλολογική δραστηριότητα. Με δικές του πρωτοβουλίες ιδρύθηκαν στην Κέρκυρα η «Εταιρεία των Φίλων» καθώς και ο «Εθνικός Ιατρικός Σύλλογος» με σημαντικό έργο στους αντίστοιχους τομείς δραστηριοτήτων τους.
 Το 1799 κατόπιν σύντομης πολιορκίας οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Κέρκυρα. Έτσι, μετά την υπογραφή της συνθήκης της Κωνσταντινουπόλεως στις 21 Μαρτίου του 1800, τα Επτάνησα αναγνωρίστηκαν ως αυτόνομο και ελεύθερο κράτος υπό την επικυριαρχία των Τούρκων. Το νέο όνομα του κρατικού αυτού μορφώματος ήταν «Επτάνησος Πολιτεία». Την διακυβέρνηση ανέλαβαν οι κατά τόπους πρόκριτοι, ενώ το σύνταγμα ονομάστηκε «Βυζαντινόν».
 Ο Ιωάννης Καποδίστριας τοποθετήθηκε από τις νέες αρχές του νησιού, στη θέση του αρχίατρου του ιδρυθέντος νέου στρατιωτικού νοσοκομείου. Η δίχρονη Γαλλική κατοχή στα νησιά του Ιονίου συνέδραμε τα μέγιστα στη διάδοση των ιδεών της γαλλικής επανάστασης και η κοινωνική αδικία που ασκούνταν κυρίως από τους αριστοκρατικούς κύκλους σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Επτανησίων, συνέδραμαν τα μέγιστα στην κοινωνική αναταραχή που ξέσπασε λίγο αργότερα.
 Τον Αύγουστο του 1800 ξεσπάει εξέγερση στην Κεφαλληνία κατά των «ευγενών». Ο ηγεμόνας της Κέρκυρας Σπυρίδων Θεοτόκης αποστέλλει στην ταραγμένη Κεφαλονιά τον Ιωάννη Καποδίστρια μαζί με τον Νικόλαο Γραδενίγο Σιγούρο. Εκεί, με εύστοχες πρωτοβουλίες ο Ιωάννης Καποδίστριας ομαλοποίησε την κατάσταση και με την πάροδο του χρόνου αποκαταστάθηκε πλήρως η τάξη.
 Η εκλεγμένη νέα Γερουσία την 1η Απριλίου του 1803, διόρισε σαν γραμματέα του νεοπαγούς κράτους τον Ιωάννη Καποδίστρια. Δηλαδή, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως γραμματεύς Επικρατείας της Επτανησιακής Πολιτείας.
 Στις 24 Νοεμβρίου 1803 πεθαίνει ο πρόεδρος της Ιονίου Γερουσίας Σπυρίδων Θεοτόκης και την διακυβέρνηση του Κράτους ανέλαβε ο Ιωάννης Καποδίστριας.
 Στις 5 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους η Γερουσία της Επτανησιακής Πολιτείας ψήφισε ομόφωνα το νέο Σύνταγμα. Το σύνταγμα αυτό έχει ιστορική αξία, αφού είναι ο πρώτος μετά την άλωση Καταστατικός χάρτης που ψηφίστηκε ανεμπόδιστα από τους Έλληνες των Επτανήσων. Λίγο αργότερα διαλύεται η Ρωσο-Τουρκική συμμαχία και ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις με στόχο την κατάληψη της Λευκάδας.
 Προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίσιμη αυτή κατάσταση, η Γερουσία ανέθεσε στον Ιωάννη Καποδίστρια την οργάνωση της άμυνας του νησιού.
 Στις 8 Ιουλίου του 1807 οι Ρώσοι, αφού προηγουμένως συνήψαν ανακωχή με τους Γάλλους, υπέγραψαν τη συνθήκη του Tilsit. Βάσει της συνθήκης αυτής η Ευρώπη διαμοιράστηκε ανάμεσα στους δύο ηγεμόνες, η δυτική στον Ναπολέοντα και η ανατολική στον τσάρο Αλέξανδρο Α'.
 Στις 15/27 Μαϊου 1808 ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας κόμης Ρομαντζώφ, με μια θερμή επιστολή, η οποία περιείχε το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος της Αγίας Άννας, καλούσε τον Ιωάννη Καποδίστρια να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο διπλωματικό σώμα της Ρωσίας. Στις 3 Αυγούστου του 1808 ο Ιωάννης Καποδίστριας ξεκίνησε για την Πετρούπολη της Ρωσίας,
 Στις 20 Απριλίου 1809 ο Ιωάννης Καποδίστριας διορίστηκε Σύμβουλος της Επικρατείας προσαρτημένος στο τμήμα εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσίας με ετήσιες αποδοχές 3000 ρούβλια.
 Την 1 Αυγούστου 1811 ο Τσάρος Αλέξανδρος Α' διόρισε τον Κερκυραίο διπλωμάτη ως Γραμματέα στην πρεσβεία της Βιέννης. Λίγο αργότερα, ο Ιωάννης Καποδίστριας τοποθετήθηκε ως αρχηγός και διευθυντής της Γραμματείας του διπλωματικού τμήματος του ναυάρχου Τσιτσαγκώφ. Έδρα της νέας αυτής υπηρεσίας ήταν το Βουκουρέστι όπου και φθάνει ο Καποδίστριας στις 20 Μαΐου του 1812.
 Στις αρχές του 1814 ο Τσάρος ανέθεσε στον Ιωάννη Καποδίστρια μια νέα δύσκολη αποστολή: την επίτευξη της ουδετερότητας και τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Ελβετίας, ώστε να μείνει αλώβητη από το γαλλικό δεσποτισμό. Έτσι κατόρθωσε να συνδέσει την Ελβετική ομοσπονδία με τον Συνασπισμό των Μεγάλων Δυνάμεων. Ουσιαστικά ο Ιωάννης Καποδίστριας ίδρυσε και οργάνωσε την σύγχρονη Ελβετία. Το διοικητικό σύστημα που εισήγαγε τότε, εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί τη βάση του Ελβετικού πολιτεύματος.
 Λίγους μήνες αργότερα, κατά τον Οκτώβριο του 1814, ο Ιωάννης Καποδίστριας φθάνει στη Βιέννη σαν εξέχον μέλος της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας για το συνέδριο.
 Στην Βιέννη, επίσης, με αποκλειστικές πρωτοβουλίες του Ιωάννη Καποδίστρια, ιδρύθηκε η «Φιλόμουσος Εταιρεία». Κύριο μέλημα της προσπάθειας αυτής, ήταν η με κάθε τρόπο οικονομικη, υλική και ηθική ενίσχυση των Ελληνοπαίδων, ώστε να αποκτήσουν την παιδεία που επιζητούσαν.
 Τελικά, στις 9 Ιουνίου 1815 υπογράφηκαν οι τελικές πράξεις του συνεδρίου της Βιέννης, χωρίς όμως να διευθετηθεί το θέμα των Ιονίων νήσων.
 Στις 22 Μαϊου 1815 ο Ιωάννης Καποδίστριας αναχώρησε από τη Βιέννη, ακολουθώντας τον Τσάρο στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ναπολέοντα. Μετά την τελειωτική ήττα του Ναπολέοντα τον Ιούνιο του 1815 στο Βατερλώ, ο Ιωάννης Καποδίστριας συνόδευσε τον Τσάρο στο Παρίσι όπου θα διεξάγονταν οι συζητήσεις για το πολιτικό μέλλον της νικημένης Γαλλίας. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν έλαμψε εκ νέου το άστρο του Κερκυραίου διπλωμάτη. Με δικές του πρωτοβουλίες η Γαλλία, αν και ηττημένη, έτυχε ήπιας μεταχείρισης και αποτράπηκε η ουσιαστική της διάλυση.
 Ο Τσάρος εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για τις προσφερθείσες υπηρεσίες του Ιωάννη Καποδίστρια κατά τις συζητήσεις που προηγήθηκαν της υπογραφής της συνθήκης του Παρισιού, τον διόρισε Γραμματέα της αυτοκρατορίας, δηλαδή, Υπουργό Εξωτερικών.
 Ο Ιωάννης Καποδίστριας συνόδευσε τον αυτοκράτορα Αλέξανδρο Α' στην Aix-la Chapelle, για να συμμετάσχει στο συνέδριο των ηγεμόνων. Επίσης ο Ιωάννης Καποδίστριας στο ίδιο πάντα συνέδριο κατέθεσε και υπόμνημα/σχέδιο που αντιμετώπιζε ριζοσπαστικά το όνειδος της δουλεμπορίας των Μαύρων.
 Τον Οκτώβριο του 1819 ο Ιωάννης Καποδίστριας έφθασε στην Πετρούπολη μετά από απουσία 10 μηνών. Ο Κερκυραίος διπλωμάτης είχε αρκετές επαφές με εκπροσώπους της Φιλικής Εταιρείας που του κόμιζαν επιστολές και τους βοηθούσε έμμεσα χωρίς όμως να εκτίθεται.
 Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ του φθινοπώρου του 1820 και τού τέλους της άνοιξης του 1821, ο Ιωάννης Καποδίστριας συμμετείχε στα συνέδρια που έλαβαν χώρα στις πόλεις Troppau και Ljubjana.
 H συνεργασία του με τον Τσάρο στα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα χειροτέρεψε. Από τότε και μετά ο ρόλος του περιορίστηκε στο να ακούει και να μη μιλάει, μέχρι που τον Ιούνιο του 1822 ζήτησε να αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία.
 Τελικά, ο Καποδίστριας αναχώρησε από την Πετρούπολη στις 19 Αυγούστου 1822. Γύρω στα τέλη του 1822 ο Ιωάννης Καποδίστριας έφθασε στην Γενεύη
 Η άνοιξη του 1827 σηματοδότησε καταιγιστικές εξελίξεις. Η Γ΄ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων που συνήλθε στην Τροιζήνα, έκανε αποδεκτή και ψήφισε ομόφωνα την πρόταση να ανατεθεί στον Ιωάννη Καποδίστρια η εξουσία της Ελληνικής Πολιτείας, για μια θητεία διαρκείας επτά ετών.
 Ο Τσάρος Νικόλαος χρονοτριβούσε και δεν ενέκρινε αμέσως την παραίτηση του Κερκυραίου διπλωμάτη. Στις 26 Ιουνίου 1827, μετά από πέντε ακροάσεις, ο Τσάρος αποδέχθηκε την παραίτηση του Καποδίστρια.
 Μετά από αρκετούς ενδιάμεσους σταθμούς ο Ιωάννης Καποδίστριας έφθασε στο λιμάνι της Αγκώνας στις 8/20 Νοεμβρίου 1827. Τελικά, την 1/13 Ιανουαρίου 1828 o Καποδίστριας με τη συνοδεία του, αναχώρησε για την Ελλάδα με την Αγγλική κοβέρτα «Wolf». Την 6/13 Ιανουαρίου 1828 το «Warspite» έφθασε στο λιμάνι του Ναυπλίου.
 Τον Φεβρουάριο του 1831 ξέσπασε μεγάλη αντικαποδιστριακή ανταρσία στη Μάνη. Η κυβέρνηση έθεσε υπό επιτήρηση τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη στο Ναύπλιο.
 Έτσι, το πρωϊ της Κυριακής της 27ης Σεπτεμβρίου 1831, ενώ ο Καποδίστριας μετέβαινε στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος για να παρακολουθήσει τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, συνάντησε τους Γεώργιο και Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη, οι οποίοι, αφού τον χαιρέτησαν, τον προσπέρασαν και στάθηκαν δεξιά και αριστερά της στενής εισόδου του Ιερού Ναού. Εισερχόμενος στην Εκκλησία ο Ιωάννης Καποδίστριας, δέχθηκε πυροβολισμούς και από τους δύο δολοφόνους.
 Έτσι τερματίστηκε η ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Οι συνέπειες από τον βίαιο τερματισμό της ζωής αυτής της εξέχουσας φυσιογνωμίας, βαρύνουν ακόμη και σήμερα δυσμενώς την χώρα μας, αφού έκτοτε δεν έχει αναδειχθεί άλλη πολιτική προσωπικότητα που να συγκεντρώνει τέτοιες αρετές : Τιτάνιο έργο, απαράμιλλη αυταπάρνηση, πολιτική οξύνοια, διπλωματική διορατικότητα, ψυχική ευγένεια, εσωτερική καλλιέργεια, υψηλό παιδαγωγικό ιδεώδες, αταλάντευτη πρόσδεση στην ορθόδοξη πίστη.
http://www.kapodistrias.info/viografia

***   ΠΛΗΡΗΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ..
 #
-  ΠΛΗΡΗΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ..
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝ-124 ΚΑΙ ΤΩΝ ΙL-76 ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ [ΦΩΤΟ] ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ!!!
Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΗ David Cenciotti.ΤΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑLLEPO ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΤΗΣΕΙΣ!!!
ΜΑΝΩΛΗΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΣ  www.newrussia.gr 

***  Αυτά είναι τα νησιά στα οποία καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ
nisiafpa_639754687
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα έξι νησιά που χάνουν την έκπτωση στον ΦΠΑ από την 1η Οκτωβρίου.
Σε εφαρμογή των διατάξεων της Συμφωνίας, θα εκδοθεί κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, για την κατάργηση της μείωσης των συντελεστών κατά 30% στον Φ.Π.Α.
Με την απόφαση αυτή από 1.10.2015 στα νησιά Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος θα ισχύσουν οι συντελεστές 6%, 13% και 23% που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα. Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι για την κυβέρνηση πολιτική αναγκαιότητα (και όχι επιλογή) που προκύπτει από τη συμφωνία με τους θεσμούς και βασικό στάδιο για να προχωρήσει η αξιολόγηση και τα επόμενα βήματα.
Τα προβλήματα των νησιών μας είναι γνωστά και αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε πολλούς τομείς. Ειδικά για τα θέματα φορολογίας, επισημαίνουμε:
1. Όπως αναλυτικά έχει συμφωνηθεί (από τον Ιούλιο 2015, στις προαπαιτούμενες δράσεις) οι αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ θα αναθεωρηθούν το 2016, με την προϋπόθεση ότι τα έσοδα από την φοροδιαφυγή, θα είναι μεγαλύτερα από τα προϋπολογισθέντα. Στην κατεύθυνση αυτή επικεντρώνει όλο το οικονομικό επιτελείο τις προσπάθειές του.
2. Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα θεσπιστούν κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα, για την αποζημίωση των κατοίκων εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Στις αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην φορολογία εισοδήματος, θα υπάρξουν τέτοια μέτρα.
3. Οι φορολογικοί έλεγχοι στην τουριστική περίοδο, δημιουργούν ένα νέο φορολογικό τοπίο, τα έσοδα του οποίου θα επιτρέψουν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ανακουφίσουν πολίτες και επιχειρήσεις.
4. Η επιλογή των προαναφερόμενων νησιών, έγινε με μετρήσιμα, ενιαία και διαφανή κριτήρια, όπως θα γίνει και για τις άλλες δύο ομάδες νησιών (από 1.6.2016 και 1.1.2017). Τα απομακρυσμένα νησιά θα μπουν στην τελευταία ομάδα. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ρόδος με βάση κριτήρια όπως ο πληθυσμός (115.490) και οι αφίξεις τουριστών το 2014 που ξεπέρασαν τα 2

***  Άγνωστο τι θα κάνουν με τις αποδείξεις οι φορολογούμενοι – Εν αναμονή αποφάσεων του ΥΠΟΙΚ
apodeikseis-620x320
Τρεις μήνες μέχρι να τελειώσει το 2015 και οι φορολογούμενοι ακόμη δεν γνωρίζουν αν και πώς θα αξιοποιηθούν οι αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει στο ποσό που θα χρειαστεί για να χτίσει ο φορολογούμενος το αφορολόγητο.
Όπως αναφέρει το Mega, στον αέρα παραμένει και ο σχεδιασμός του 2016, καθώς αν και υπάρχει σκέψη να συνδεθεί το αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, είναι πλέον αμφίβολο αν προλαβαίνουν να προμηθευτούν όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες το ειδικό μηχάνημα έως τις αρχές του Ιανουαρίου.
Όσο για το ύψος του νέου αφορολογήτου, φαίνεται ότι θα είναι στα επίπεδα των 12.000 ευρώ, με την εφαρμογή μικρών συντελεστών για τις επόμενες 10.000 – 15.000 ευρώ, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι επιβαρύνσεις.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η φοροκαταιγίδα… έρχεται. Μετά από καθυστέρηση κάποιων μηνών, ο ΕΝΦΙΑ χτυπάει την πόρτα εκατομμυρίων φορολογούμενων, απαιτώντας 2,650 δισ. ευρώ σε 5 δόσεις. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες, που πλήρωναν κάθε χρόνο 0,4% του ΑΕΠ για φόρους ακινήτων, πλέον συνεισφέρουν με το 1,4% του ΑΕΠ!
Παράλληλα, έρχονται:
Νέα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά έρχονται για τους αγρότες με την προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%
Νέα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για επιχειρήσεις με την προκαταβολή φόρου από το 80% στο 100%
«Ψαλίδι» 50% στο κονδύλι επιδόματος θέρμανσης
Νέα εκκαθαριστικά Φόρου Πολυτελείας στα ΙΧ από το 10% στο 13% (άνω των 2.500 κ.ε.).
Την ίδια ώρα, ο ανώτατος συντελεστής φυσικών προσώπων διαμορφώνεται στο 50% (με έκτακτη εισφορά), όταν ο Μ.Ο. της Ευρωζώνης είναι 42,1%, ενώ ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων βρίσκεται στο 29%, όταν ο Μ.Ο. της Ευρωζώνης είναι 24,6%.
Και ακολουθούν:
Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πρώτα νησιά
Η αύξηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο από τα 6 λεπτά στα 20 λεπτά το λίτρο
Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση (ή ισοδύναμα 300- 350 εκατ. ευρώ).
Όπως αποκαλύπτει η Κομισιόν, οι έμμεσοι φόροι από το 11,7% του ΑΕΠ στην αρχή της κρίσης, πλέον ανέρχονται στο 15,9% του ΑΕΠ, χτυπώντας αδιακρίτως και τα χαμηλά εισοδήματα.

*** Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρχει επιβάρυνση για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ
foroi645_610477506
Πιθανώς και σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθεί τι θα γίνει με τον ΦΠΑ στα νησιά, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά. «Πρέπει να οριστικοποιηθεί το τι θα γίνει σε σχέση με το ΦΠΑ στα νησιά και να βγει η σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και οι επιχειρήσεις που θα πρέπει να τον εφαρμόσουν από την 1η του μήνα. Έχουμε ήδη καθυστερήσει λόγω της προεκλογικής περιόδου και δεν είναι ανοιχτή και η Βουλή, υπάρχουν κάποια νομοτεχνικά ζητήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουμε, και θα υπάρχει σήμερα μάλλον αργά το απόγευμα ανακοίνωση σχετική με αυτό το ζήτημα» ανέφερε.
Σε ερώτηση για το ποιά νησιά θα επιλεγούν στην πρώτη φάση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Θα επιλέξουμε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση και νησιά που δεν είναι στα σύνορα της χώρας… Δεν μπορεί να μπουν νησιά τα οποία αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και λειτουργίας με τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές. Το υπουργείο Οικονομικών κινείται με ρεαλισμό και ευαισθησία και αυτό που θα βγάλουμε θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα».
Συμπλήρωσε, πάντως, πως «υπάρχει σαφέστατη διάταξη που λέει ότι το 2016 θα δοθεί δυνατότητα να επανεξετάσουμε τους συντελεστές ΦΠΑ, με μια προϋπόθεση: να έχουμε πιάσει φοροδιαφυγή πιο πάνω από τον στόχο» και τόνισε: «Επειδή αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα και είναι και ένας στόχος για την κυβέρνηση να ξέρετε ότι θα πιάσουμε στόχο στη φοροδιαφυγή πολύ περισσότερο από αυτόν ο οποίος θα υπάρχει στον προϋπολογισμό».
Για την φορολογία εισοδήματος και το αφορολόγητο, ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε πως «αυτές τις μέρες υπάρχει μια μεγάλη έξαρση καταστροφολογίας… Δεν θα συμβούν τέτοια πράγματα στη φορολογία». «Στη φορολογία το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι σαφέστατα διατυπωμένο στη συμφωνία που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 14/8. Είναι σαφέστατο το τι πρόκειται να γίνει, δεν θα βγάλουμε λαγούς από τα μανίκια, δεν θα κάνουμε τίποτα θεαματικό, δεν θα γίνει κάτι που θα καταστρέψει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» σημείωσε και προσέθεσε ότι «πολλά δε από αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί, και θα γίνουν το επόμενο διάστημα, είναι σε θετική κατεύθυνση, δεν είναι όλα σε αρνητική κατεύθυνση». Ανέφερε δε πως «για παράδειγμα, για πρώτη φορά το ελληνικό δημόσιο νομοθέτησε και θα προχωρήσει η διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών πολιτών προς το δημόσιο. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, βεβαίως για λίγες περιπτώσεις ακραίας φτώχειας και προβλημάτων κ.λπ., αλλά σκεφτείτε να μην είχαμε ούτε αυτό. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις ρυθμίσεων χρεών όπου μειώνονται τα επιτόκια». «Έχουμε βεβαίως και πολλά προβλήματα και αρνητικά σημεία αλλά έχουμε και αρκετά θετικά στοιχεία. Δεν θα καταστραφούμε το επόμενο διάστημα» τόνισε.
Δίνοντας το στίγμα του για τη φορολογία εισοδήματος είπε: «Σε ό,τι αφορά τη φορολογία στο εισόδημα θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα σε υψηλά εισοδήματα και περιουσίες -και υπάρχουν εργαλεία για να γίνει αυτό-, αλλά το επόμενο χρονικό διάστημα έχουμε μια δέσμη μέτρων, άμεσα πρέπει να λύσουμε τα θέματα του ΦΠΑ, αμέσως μετά πρέπει να λύσουμε το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και αυτό είναι μια εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί».
Όταν ρωτήθηκε για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και αν θα εφαρμοστεί είπε: «Θα αντιμετωπιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι κάτι το οποίο ήδη μελετούμε. Η δέσμευση όλων προεκλογικά ήταν ότι θα καταργηθεί -το τι θα γίνει τώρα από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο δική μου αρμοδιότητα, είναι αρμοδιότητα και άλλων».
Ο κ. Αλεξιάδης είπε ακόμα ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση για εισόδημα έως 12.000 ευρώ, «διότι και να επιβαρύνεις αυτά τα εισοδήματα δεν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα» και προσέθεσε: «Εδώ υπάρχει ο εξής κίνδυνος, αν πάμε και επιβαρύνουμε φορολογικά πολίτες και επιχειρήσεις σε υπέρμετρο βαθμό τα 80 δισ. περίπου ληξιπρόθεσμα που έχουμε αυτή τη στιγμή θα τα δούμε να μεγαλώνουνε, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει ο κόσμος. Το επόμενο διάστημα αυτό που έχουμε μπροστά μας, ως υπουργείο Οικονομικών, είναι να εισπράξουμε τις δόσεις από τις 100 δόσεις, να εισπράξουμε τις δόσεις από την φορολογία εισοδήματος, να εισπράξουμε τις δόσεις από τον ΕΝΦΙΑ, να εισπράξουμε τα τέλη κυκλοφορίας ε! δεν είμαστε τρελοί να πάμε να φορτώσουμε τον κόσμο με ένα σωρό φορολογίες και υπερβολικά ποσά και να μην μπορεί να πληρώσει κανένας τίποτα, γιατί τότε θα αποτύχει όλο το οικοδόμημα».
Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει στο γραφείο του εισήγηση για σκληρή φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, ενώ για τη φορολογία των αυτοκινήτων είπε ότι σκέφτονται παρεμβάσεις για την επόμενη χρονιά για να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό. «Γι” αυτή τη χρονιά θα έχουμε πολύ μικρές παρεμβάσεις, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις», είπε.  http://www.gargalianoionline.gr

 *** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** «Έφυγε» ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 77 του ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης - Ήταν δικηγόρος, δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΕΠΑΕ, ενώ μέχρι να «φύγει» από τη ζωή ήταν αντιπρόεδρος της Ξάνθης Απώλεια για το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης άφησε την τελευταία του πνοή στα 77 του χρόνια. Ο γεννημένος στα Καλάβρυτα, σπούδασε Πολιτικές και Νομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διετέλεσε δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, διευθυντής της ΕΡΑ 1 και 2, ενώ ήταν επί σειρά ετών εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Υπήρξε νομικός σύμβουλος αρκετών ΠΑΕ και μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της Skoda Ξάνθη, ενώ το 2006 είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΑΕ αντικαθιστώντας τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο μετά την παραίτησή του. Η Super League εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη λύπη της για την άσχημη είδηση. «O πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το χαμό του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη και απευθύνουν στους οικείους του, αλλά και στην αθλητική οικογένεια της SKODA Ξάνθη, θερμά συλλυπητήρια. Η απώλεια του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διαδρομή του και το έργο του, το ήθος, ο χαρακτήρας και η προσφορά του, αποτελούν παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους». www.sport-fm.gr  - 

 *** Η φωτογραφία από την Λέσβο που “πάγωσε” όλο τον πλανήτη
 - Ένα τεράστιο βουνό από σωσίβια γιλέκα, σαμπρέλες, ακόμα και παιδικά μπρατσάκια έχει σχηματιστεί σε μία παραλία της Λέσβου κοντά στο χωριό Μόλυβος, όπου συνεχίζουν να καταφθάνουν κατά δεκάδες οι πρόσφυγες, διασχίζοντας τη μικρή απόσταση από τα παράλια της Τουρκίας.
Πρόκειται για τα απομεινάρια του επικίνδυνου ταξιδιού τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου και να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο.
Η φωτογραφία που κάνει τον γύρω του κόσμου τραβήχτηκε από τον Έλληνα φωτογράφο, Άρη Μεσσήνη, του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Πηγή: AFP  , http://www.24-ores.com

***  ΣΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ,  Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας
Πρώτη κινητοποίηση στον κόμβο Κουβαρά

-   Το πρώτο τους συλλαλητήριο για τις 6 Οκτωβρίου στον κόμβο Κουβαρά, για τις 11 το πρωί, γνωστοποιούν με μία αιχμηρή κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας  και οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι του νομού, που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα και προαναγγέλλουν κλιμάκωση στο προσεχές διάστημα.
Η ανακοίνωση τους είναι η εξής:
«Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα από την πλούσια πείρα τους να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική τους συμμετοχή, με δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων παντού, με την αγωνιστική διεκδίκησή μας μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν.
Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα τους. Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε το δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος των οικογενειών μας.
Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε:
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους.
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.
Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.
Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.
Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα».
Κατάργηση του σχέδιου δράσης για τα βοσκοτόπια. Να δοθούν όλα τα βοσκοτόπια στους κτηνοτρόφους όπως δίνονταν μέχρι το 2012. Να δοθούν όλες οι εξισωτικές αποζημιώσεις που έχουν περικοπεί από τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων.
Μην εφησυχάζεις και μην σε ξεγελούν. Έρχονται χειρότερα. Η φοροληστεία θα φθάσει στα 26 έως 29% φόρος και 100% προκαταβολή από 13% φόρος και 27,5% που είναι σήμερα από το πρώτο ευρώ, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, η φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων. Όλα τα παραπάνω, θα οδηγήσουν, μαζί με την ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι και 50% ως το 2019, στο βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Στέλνουν εμάς και τις οικογένειές μας στις στρατιές των ήδη 1.500.000 ανέργων.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ! ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ!
Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία. Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή. Ανοίγουμε το δρόμο για μονομερή διαγραφή του χρέους και ανάπτυξη της χώρας προς όφελος μας. Ανάπτυξη έξω από τους οργανισμούς ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων, στο πλαίσιο της Λαϊκής Οικονομίας που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κεντρικό σχεδιασμό, για ικανοποίηση των αναγκών του λαού σε τρόφιμα και πρώτες ύλες για τη βιομηχανία, με τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς που θα εξασφαλίζει δουλιά, σίγουρο και σταθερό εισόδημα στους συνεταιρισμένους αγροτοκτηνοτρόφους, φτηνά ποιοτικά τρόφιμα στο λαό μας. Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.» www.Patrastimes.gr

 ***   Έκτακτο: Κινέζικο αεροπλανοφόρο βάζει φωτιά στην Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)
liaoning

Αναμένονται γεγονότα μεγάλης κλίμακας τόσο στην Μ. Ανατολή, όσο και στην Α. Μεσόγειο, καθώς το νέο μέλος της "ανατολικής συμμαχίας", ή αλλιώς Κίνα, αποφάσισε να συμβάλει αποφασιστικά στα γεγονότα στέλνοντας το κινεζικό αεροπλανοφόρο  Liaoning, το οποίο θα αποτελέσει ισχυρή ενίσχυση των ήδη "βαρέων" ναυτικών δυνάμεων της Α. Μεσογείου.
Ο Igor Morozov, μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής της Δούμας και υπεύθυνος για τις Διεθνείς Σχέσεις, σε δήλωσή του σχετικά με το κινεζικό αεροπλανοφόρο ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε ήδη ότι, η Κίνα συνδέεται με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας στην Συρία, στην Μεσόγειο έχει εισέλθει ήδη  ένα κινεζικό  καταδρομικό το οποίο αποτελεί τον «προπομπό» του  κινεζικού  αεροπλανοφόρου Liaoning. Νομίζω ότι το Ιράν έχει επίσης εντατικοποίηση τις εργασίες του  μέσω της Χεζμπολάχ, με την δημιουργία ειδικών μονάδων όχι μόνο στην Συρία αλλά και στο λιβυκό έδαφος. Ως εκ τούτου, μπορούμε να πούμε ότι ένας «άλλος» διεθνής συνασπισμός( Ανατολική συμμαχία) κερδίζει έδαφος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο που χρειάζεται είναι να ενταχθούν σε  μας ».
Το ρωσικό σχέδιο για τον πόλεμο εναντίων του Ισλαμικού Κράτους προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, αφού η Ρωσία έχει ήδη ετοιμάσει μια σειρά «μαζικών ανηλεών βομβαρδισμών», με σκοπό την πλήρη εξουδετέρωση των τζιχαντιστών.
Το παραπάνω σχέδιο πρόκειται να λάβει χώρα με ή χωρίς την βοήθεια των δυτικών δυνάμεων, αφού σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ απορρίψουν την ρωσική πρόταση για κοινή δράση, το Κρεμλίνο πρόκειται να «συνεχίσει μαζί με τους υπόλοιπους την δράση της εναντίον του ISIS».
Σχετικά με τις διπλωματικές εξελίξεις ανάμεσα στις συμμαχίες Ανατολής και Δύσης, ο Ρώσος γερουσιαστής Igor Morozov δήλωσε τα εξής: «όσον αφορά το διπλωματικό επίπεδο, οι διαπραγματεύσεις,  έχουν  ήδη αρχίσει. Διεξήχθη μια  τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Σεργκέι Σοϊγκού και του ομολόγου του υπουργού  Άμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ, κάτι που αποδεικνύει ότι  έχει αποκατασταθεί η επαφή μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα οι δύο  ΥΠΑΜ  συμφώνησαν να αναπτύξουν ένα μηχανισμό για τον συντονισμό των δύο πλευρών με την συριακή πλευρά. Ως εκ τούτου, οι πολιτικές διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τα στρατεύματα του Bashar Assad θα συνεχίσουν  τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους εναντίον του ISIS », τονίζοντας ότι «οι διαφορές που έχουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες αφορούν μόνο σε ένα πράγμα , οι ΗΠΑ θέλουν να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Εμείς  πιστεύουμε ότι ο αγώνας ενάντια στον ισλαμικό κράτος θα πρέπει να διεξαχθεί  με την βοήθεια των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Άσαντ, και μόνο μαζί μπορούμε να νικήσουμε τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφος, με την σαφή συμμετοχή τριών χωρών (Συρία, Ιράν, Ρωσία). Αυτή είναι η κύρια ουσία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών».
Οι μέχρι τώρα εξελίξεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν το χάσμα συμφερόντων ανάμεσα στις δύο συμμαχίες, οι οποίες κάθε μέρα συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή της Μ. Ανατολής, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα έτοιμο για πυροδότηση. Οι διαστάσεις που έχει λάβει πλέον ο πόλεμος στη Συρία, τον καθιστούν ένα γεγονός το όποιο δεν πρόκειται να περιοριστεί μονάχα στα σύνορα της Μ. Ανατολής αλλά ολόκληρης της υδρογείου.
Σε αναμονή των εξελίξεων.....
Video , China's Jets Landed on Aircraft Carrier , https://youtu.be/l9CDW4tlgOU .-

***  ΣΟΚ! Ύψωσαν τουρκικές σημαίες στην...
kurban
-   Οι θρησκευτικές γιορτές του Ισλάμ, έχουν πληθώρα παραδοσιακών δραστηριοτήητων. Την Πέμπτη 24/9/2015 οι μουσουλμάνοι όλου του κόσμου και μαζί και της Θράκης, γιόρτασαν την γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ, χωρίς οι πιστοί να έχουν νηστέψει προηγουμένως.
Στα πλαίσια αυτής της γιορτής,  οι μουσουλμάνοι συνηθίζουν να σφάζουν αρνιά, να τα μαγειρεύουν και στη συνέχεια να μοιράζουν το φαγητό μεταξύ τους. Επειδή δεν έχουν όλες οι οικογένειες την δυνατότητα αγοράς και σφαγής μοιράζεται σε αυτές τις οικογένειες το φαγητό από την «θυσία». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι σφαγές που οργανώνονται μεταξύ των οικογενειών δεν ελέγχονται από ποιον και που γίνονται.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση στο ευρύτερο κοινό είναι το γεγονός ότι το έθιμο «εκτελείται» κάτω από μία μεγάλη τουρκική σημαία, με τουρκικές επιγραφές και χορηγούς μέσα στην Ελλάδα, και την εμφάνιση μίας μικρής ελληνικής σημαίας, που ίσα μπορεί να την παρατηρήσει κανείς. Πλέον είναι πασιφανές ότι η Ελλάδα υποθμίζεται εντός των συνόρων της εσκεμμένα και δεν ανολιγει «ρουθούνι» για τέτοια περιστατικά. kourban
 *** ΒΟΜΒΑ! Η Γερμανία τελειώνει
adynamh
-  Στη Βρετανία οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι κάνουν λόγο για σταδιακή αποδυνάμωση της Γερμανίας και θεωρούν πως μία βρετανική παρέμβαση είναι απαραίτητη για ολοκληρωτική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δύο έρευνες έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τη στάση των βρετανικών επιχειρήσεων στη ΕΕ και το δημοψήφισμα για την ένταξη στην Ευρώπη.
Οι μισοί ερωτηθέντες θέλουν να δουν πόσο σοβαρή είναι η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, φτιάχνοντας ένα σχέδιο ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων της ΕΕ.
Εάν το δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιούνταν σήμερα, το 63% των επιχειρήσεων θα ψήφιζε την παραμονή σε μια ενωμένη Ευρώπη, και μόνο το 27% θα υποστήριζε την έξοδο από αυτήν.
« Είμαι βέβαιος ότι η θέση μας στην Ευρώπη είναι ισχυρότερη από ποτέ και τώρα μπορούμε να υπαγορεύουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί η ένωση αυτή περαιτέρω», δήλωσε Shore σε μια συνέντευξη του . «Είμαστε σε μια πολύ ανταγωνιστική θέση για διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Howard Shore.
Αδύναμη τονίζει πως είναι η Γερμανία και ας συνεχίζει να αντιμετωπίζεται ως πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη, όχι μόνο από την άποψη της οικονομίας, της πολιτικής αλλά και στην πεποίθηση των Βρετανών Συντηρητικών πολιτικών. « Κακώς» Η Άγκελα Μέρκελ δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις μας» ανέφερε.
Ο Howard Shore συμφωνεί απόλυτα με τον Υπουργό Επικρατείας Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Saeed Javid, ο οποίος πιστεύει ότι οι Βρετανοί δεν πρέπει να φοβούνται μία πιθανή έξοδο από την ΕΕ.
Αυτό όμως θα σήμαινε ότι η Γερμανία θα «αλώνιζε» ανενόχλητη στην ΕΕ, κάτι όμως που δεν επέτρεπε ποτέ η Ουάσιγκτον. Το ίδιο λάθος με την Γερμανία για τρίτη φορά αποκλείεται να κάνουν οι σύμμαχοι.

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** 2ης αγωνιστικής του Champions League.
 ΑΡΣΕΝΑΛ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ       , (0-0) .-
  Ώρα : ( 21:45, OTE Sport 2)
Live Αρσεναλ - Ολυμπιακός (21:45) με την «ταμπέλα» του... αουτσάιντερ
Οι ενδεκάδες:
Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν, Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης, Πάρντο, Σεμπά, Ιντέγε
Τα  γκολ  : Τα γκολ των Πάρντο (33'), Φορτούνη (40') και Φινμπόγκασον (66') ήταν υπεραρκετά για να γράψουν το επικό 2-3 στο «Έμιρεϊτς» και να βάλουν «φωτιά» στον 6ο όμιλο του Champions League. Στο 33’ ο Γουόλκοτ και στο 65' ο Σάντσες είχαν ισοφαρίσει σε 1-1 και 2-2 αντίστοιχα, αλλά στο τέλος οι «κανονιέρηδες» του Βενγκέρ, υποκλίθηκαν στους Πειραιώτες.
Η «μάχη» του Ολυμπιακού στο Λονδίνο (21:45)
Διαιτητής: Μπας Νιχάους (Ολλανδία)
Κίτρινες κάρτες: Αλέξις Σάντσες (44`), Γκάμπριελ (45`), Εζίλ (78`) - Ρομπέρτο (64`), Φινμπόγκασον (75`), Καμπιάσο (76`), Φορτούνης (77`)
ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Γκάμπριελ, Κοσιενλί (56` Μερτεσάκερ), Γκιμπς, Μπεγιερίν (86` Κάμπελ), Καθόρλα, Κοκλέν (60` Ράμσεϊ), Εζίλ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες, Γουόλκοτ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Ελαμπνταλαουί, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86` Βούρος), Σεμπά (73` Ερνάνι), Πάρντο, Ιντέγε (46` Φινμπόγκασον).
Ο Ολυμπιακός έριξε τριπλή… κανονιά στο Λονδίνο
VIDEO  από αγώνα Άσρεναλ -Ολυμπιακός Πειραιώς  2-3  .-
~ ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3 1ο γκολ ΟΣΦΠ  20-9-2015 :
https://youtu.be/fGi4cp-8gbs ,
~ ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3  2ο γκολ ΟΣΦΠ  29/09/2015 : https://youtu.be/FvyrJtUt5F4 ,
~ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3  3ο γκολ ΟΣΦΠ  29/09/2015 : https://youtu.be/o_Fby_VxJ3U ,
~ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3  γκολ ισοφαρ  Αρσεναλ   29/09/2015 : https://youtu.be/ba2WvAjRs-4 ,
~ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3  Φάσεις   29/09/2015 : https://youtu.be/orD3cAA1E8E ,
~ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3  Φάσεις   29/09/2015 : https://youtu.be/orD3cAA1E8E ,
~ ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3 φάσεις γκολ 29/09/2015 : https://youtu.be/sEAtXFBM2_g .-

5ος  όμιλος :
~ Μπάτε Μπορίσοφ-Ρόμα 3-2 , (3-0 ).-^
~Μπαρτσελόνα-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-1 , (0-1) .- ^
6ος όμιλος
~ Άρσεναλ-Ολυμπιακός      2-3, (1-2) .-^
~ Μπάγερν Μονάχου-Ντιναμό Ζάγκρεμπ  5-0 , (4-0) .- ^
7ος όμιλος 
~Μακάμπι Τελ-Αβίβ-Ντιναμό Κιέβου   , (0-1) .- ^
~  Πόρτο-Τσέλσι    , (1-1) .- ^
8ος  όμιλος
~ Λιόν-Βαλένθια      , (0-1) .- ^
~  Ζενίτ-Γάνδη     , (1-0).- ^
------------------------------------------------------
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Μπαρτσελόνα-Λεβερκούζεν 2-1
(80’ Σέρχι Ρομπέρτο, 82’ Σουάρες – 22’ Παπαδόπουλος)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Ρόμα 3-2
(8’ Στασέβιτς, 12’, 30’ Μλαντένοβιτς – 66’ Ζερβίνιο, 82’ Τοροσίδης)
Η βαθμολογία του 5ου ομίλου: (2 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 4 (3-2)
Μπάγερ Λεβερκούζεν 3 (5-3)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 (4-6)
Ρόμα 1 (3-4)
Η επόμενη (3η) αγωνιστική (20/10)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπαρτσελόνα
Λεβερκούζεν-Ρόμα
-------------------------------------
Η 2η αγωνιστική στον 6ο όμιλο:
Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
Μπάγερν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-0
Τα γκολ : 14΄Ντε Κόστα , 22΄.28΄και 55΄Λεβαντόσκι , 25΄ αυτογκόλ Κομάν από σουτ Γκέντσε .-
Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (64’ Ραφίνια), Αλάμπα, Μπερνάτ (46’ Χάβι Μαρτίνες), Τιάγκο, Γκέτσε, Κίμιχ, Κομάν, Ντάγκλας Κόστα (58’ Μίλερ), Λεβαντόφσκι
Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Μάτελ, Ταραβέλ, Μπένκοβιτς (46’ Γκονζάλο Σάντος), Πίβαριτς, Μασάδο (61’ Ρογκ), Αντέμι, Σουντανί, Άντολιτς, Φερνάντες, Πιάτσα (69’ Ενρίκες)
Η βαθμολογία
Μπάγερν 6 7-0
Ολυμπιακός 3 3-5
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 2-6
Άρσεναλ 2-5
Επόμενη αγωνιστική:
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός
Άρσεναλ - Μπάγερν
-----------------------------------
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής:5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν 2-1
(80΄ Σέρχι Ρομπέρτο, 82΄ Σουάρες - 22΄ Παπαδόπουλος)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Ρόμα 3-2
(8΄ Στάσεβιτς, 12΄,30΄ Μλαντένοβιτς - 66΄ Ζερβίνιο, 82΄ Τοροσίδης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπαρτσελόνα 1 1 0 3-2 4
Λεβερκούζεν 1 0 1 5-3 3
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1 0 1 4-6 3
Ρόμα 0 1 1 3-4 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-0
(13΄ Ντάγκλας Κόστα, 21΄,28΄,55΄ Λεβαντόφσκι, 25΄ Γκέτσε)

Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
(35΄ Γουόλκοτ, 65΄ Σάντσες - 33΄ Πάρντο, 40΄αυτ. Οσπίνα, 66΄ Φινμπόγκασον)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπάγερν 2 0 0 8-0 6
Ολυμπιακός 1 0 1 3-5 3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 1 2-6 3
Αρσεναλ 0 0 2 3-5 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Μακάμπι Τ.Αβίβ - Ντ.Κιέβου 0-2
(4΄ Γιαρμολένκο, 50΄ Μοράες)

Πόρτο - Τσέλσι 2-1
(39΄ Αντρέ, 52΄ Μαϊκόν - 45+2΄ Γουϊλιαν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ντιναμό Κιέβου 1 1 0 4-2 4
Πόρτο 1 1 0 4-3 4
Τσέλσι 1 0 1 5-2 3
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 0 2 0-6 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιόν - Βαλένθια 0-1
(42΄ Φεγκούλι)

Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Γάνδη 2-1
(35΄ Τζιούμπα, 67΄ Σατόφ - 56΄ Μάτον)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ζενίτ Αγ.Πετρ. 2 0 0 5-3 6
Βαλένθια 1 0 1 3-3 3
Γάνδη 0 1 1 2-3 1
Λιόν 0 1 1 1-2 1

30/09/15

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Παρί Σ.Ζ.
Μάλμε - Ρεάλ Μαδρίτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 1 0 0 4-0 3
Παρί Σ.Ζ. 1 0 0 2-0 3
Μάλμε 0 0 1 0-2 0
Σαχτάρ Ντόνετσκ 0 0 1 0-4 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Γ. - Βόλφσμπουργκ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Αϊντχόφεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Αϊντχόφεν 1 0 0 2-1 3
Βόλφσμπουργκ 1 0 0 1-0 3
Μάντσεστερ Γ. 0 0 1 1-2 0
ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0 0 1 0-1 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αστάνα - Γαλατασαράι
Ατλέτικο Μαδρ. - Μπενφίκα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ατλέτικο Μαδρ. 1 0 0 2-0 3
Μπενφίκα 1 0 0 2-0 3
Αστάνα 0 0 1 0-2 0
Γαλατασαράι 0 0 1 0-2 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι
Γιουβέντους - Σεβίλη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Σεβίλη 1 0 0 3-0 3
Γιουβέντους 1 0 0 2-1 3
Μάντσεστερ Σίτι 0 0 1 1-2 0
Γκλάντμπαχ 0 0 1 0-3 0
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
 ~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .
-~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  
  ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-24-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Σεπτεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/24-2015.html .- ~ Η  Εφημερίδα  μας  Αrfara Νews  Το  αγιάζι στην ενημέρωση  25 Σεπτεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/rfara-ews-25-2015.html .-
~ΕΚΔΡΟΜΗ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην ορεινή Αρκαδία Λακωνίας Σάββατο  26 /09/2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-26-2015.html  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι στην Ενημέρωση  Κυριακή 27  Σεπτεμβρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-27-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα  28  Σεπτεμβρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-28-2015.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  26  , 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/26-27-28-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-29-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/29-2015.html .-  
***  
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 

 *** 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.317   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

***
STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
*** 
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4372 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                               
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2588 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2590 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9536   βίντεο   .-
***
 

2 σχόλια:

  1. ― Οι τρεις τύποι των ψηφοφόρων είναι : οι άνετοι , οι αγχωμένοι , και οι κοψοχέριδες . Τα κόμματα είναι τρία , η λογική δεξιά , το λογικό κέντρο και η λογική αριστερά . και τα τρία είναι λογικά παράλογα και ξενόφερτα . ( Στάμος ).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν μια ψυχική αναμόρφωση , ούτε να βρίσκονται σε αγώνα κατά της αμαρτίας , και να ζουν πνευματική ζωή , διότι περιορίζουν όλες τους τις φροντίδες , στο φυσικό πεδίο .- Μπορεί να πει κάποιος σε αυτούς , ότι αυτοί μόνον δέχονται μια βιολογική ανάπτυξη. Είναι η σαρκική στάση των ανθρώπων. Το πνευματικό περιβάλλον του αναγεννηθέντα χριστιανού , στον οποίο ζει και κινείται , είναι ο Θεός .- Και επειδή εις τον θεό , δεν υπάρχει κανένας θάνατος , ο άνθρωπος αυτός δεν γνωρίζει πνευματικό θάνατο .- Το πνευματικό όμως περιβάλλον το μη χριστιανού , στο οποίο ζει και κινείται , και ευρίσκεται , είναι μόνο η ορατή φύση της ύλης , τα φυτά , τα ζώα , και οι άλλοι άνθρωποι .- Επειδή αυτός ο σαρκικός άνθρωπος δεν θέλει να εξελιχθεί προς τα εμπρός , και τα άνω , περιορίζεται στην υλική πλευρά των φυσικών και βιολογικών φαινομένων. Είναι σε μεγάλο βαθμό μαραμένος , χαλασμένος .- Τελικά η ψυχή του δεν φτάνει στη λύτρωση, αλλά καταλήγει στον πνευματικό θάνατο .- ( Βέρνερ Σάαφς ).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή