ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημερώσεις Πέμπτη 12 Μαϊου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημερώσεις Πέμπτη 12  Μαϊου 2016 :
~

Ἡ πρὸς τὸν Θεὸ ἐλπίδα...
Οἱ Ἅγιοι, λέγει κάποιος ἀπὸ τοὺς Γέροντες, ἐπειδὴ ἔχουν πάντοτε στὴν καρδιὰ τοὺς τὸν Θεὸ καὶ τὰ ἐδῶ κερδίζουν μὲ τὴν ἀπάθεια καὶ τὰ ἐκεῖ κληρονομοῦν, διότι κι ἐκεῖνα καὶ αὐτὰ στὸν Θεὸ ἀνήκουν. Ἀφοῦ λοιπὸν κατέχουν τὸν Θεὸ ἔχουν καὶ ὅλα τὰ δικά Του.
Ἐκεῖνοι πάλι ποὺ ἔχουν στὴν καρδιὰ τοὺς τὸν κόσμο, δηλαδὴ τὰ ἁμαρτωλὰ πάθη, καὶ ἂν ἀκόμα κατορθώσουν νὰ κερδίσουν τὸν κόσμο ὁλόκληρο, τίποτε δὲν ἔχουν στὴν πραγματικότητα, ἐκτὸς ἀπὸ τὰ πάθη ποὺ τοὺς ἐξουσιάζουν.

Γεροντικόν
12 Μαΐου
Επισκόπων Επιφανίου (1) εν Κωνσταντία Κύπρου (†403) και Θεοφάνους. Γερμανού πατριάρχου Κων/πόλεως (†740) και Ευθυμίου επισκόπου Ιεροσολύμων. Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Βλαχίας (2) (†1662). Οσίου Θεοδώρου του εν τη νήσω Κυθήρων τον ασκητικόν βίον διανύσαντος. Οσίας Καλλιτρόπου, αδελφής του αγίου Επιφανίου.
(1) Ο άγιος Επιφάνιος γεννήθηκε από πάμπτωχη οικογένεια Ιουδαίων αγροτών, στο χωρίο Βησαυδούκη, κοντά στην Ελευθερούπολη της Παλαιστίνης το 310. Χάρη στη διδασκαλία δύο περίφημων για τη γραμματική τους κατάρτιση και το ασκητισμό μοναχών, του Λουκιανού και του Ιλαρίωνα, μετεστράφη στον Χριστιανισμό. Στη συνέχεια πήγε στην έρημο της Παλαιστίνης και έζησε κοντά στους επιφανέστερους ασκητές, ασκούμενος στην εγκράτεια, την άσκηση και στη μελέτη των Θείων Γραφών. Η φήμη του και οι αρετές του δεν άργησαν να διαδοθούν και γρήγορα αναδείχθηκε επίσκοπος Κωνσταντίας της Κύπρου. Από τη θέση αυτή, ο άγιος άρχισε τον ευαγγελισμό του ποιμνίου του και αγωνίστηκε με θερμότατο ζήλο για την διατήρηση και ενίσχυση των ορθοδόξων δογμάτων, καταπολεμώντας όλες τις αιρετικές δοξασίες και πλάνες της εποχής του και ιδιαίτερα εκείνες του Ωριγένη. Κάνοντας συνεχή χρήση των λόγων της Αγίας Γραφής και γράφοντας πλήθος αντιαιρετικά συγγράμματα, αγωνίστηκε για να κρατήσει τους πιστούς στην ανόθευτη χριστιανική πίστη. Μετά από 36 έτη γόνιμης και εποικοδομητικής αρχιερατικής διακονίας και προσφοράς, εκοιμήθη ειρηνικά το 403.
(2) Ο άγιος Ιωάννης, γεννήθηκε στη Βλαχία και καταγόταν από επιφανή και αριστοκρατική γενιά. Επί Σουλτάνου Μεχμέτ και σε ηλικία 15 ετών τον άρπαξαν οι Τάταροι που εισέβαλαν στη Βλαχία για να καταπνίξουν την επανάσταση του άρχοντα Μιχ. Βοεβόδα Τζιβάν Μπέτι. Προσπάθησε να αποδράσει, σκοτώνοντας ένα στρατιώτη, συνελήφθη όμως από άλλους και παραδόθηκε στη σύζυγο του στρατιώτη που σκότωσε στην Κων/πολη. Εκείνη τον οδήγησε στον Βεζίρη, ο οποίος μετά την ανάκριση τον παρέδωσε πάλι σ` εκείνη για να τον μεταχειρισθεί όπως εκείνη ήθελε. Επειδή όμως απέτυχε να τον εξισλαμίσει, τον παρέδωσε στον έπαρχο, ο οποίος αφού απέτυχε να τον πείσει διέταξε τον δι` απαγχονισμού θάνατό του στις 12 Μαΐου 1662 στο Παρμάκ Καπί της Κων/πολης.  ~ 
Σήμερα 12/05/2016 εορτάζουν:
Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Άγιος Γερμανός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Όσιος Θεόδωρος ο εν Κυθήροις ασκήσας
Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής

Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής
 
Προφήτης Ησαΐας

Προφήτης Ησαΐας
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Κυριακή του Θωμά

Κυριακή του Θωμά
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας στην Χιο

Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας ....
 
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπακοή»

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπ....
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ»

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγίας Σιών στη Λέσβο

Σύναξη της Παναγίας της Αγίας Σιών στη Λέσβο
 
Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς

Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς
 
~ Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.  
Τοὺς διττοὺς ὑποφήτας τῆς ἄναρχου θεότητας, τῶν θεοτυπώτων δογμάτων, τοὺς πανσόφους ἐκφάντορας, σὺν τῷ Ἐπιφανίῳ τῷ κλεινῷ, ὑμνήσωμεν τὸν θεῖον Γερμανῶν ὡς λαμπροὶ γὰρ τῶν ἀρρήτων μυσταγωγοί, πυρσεύουσι τοὺς κράζοντας δόξα τῷ στεφανώσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ μεγαλύναντι, δόξα τῷ βεβαιούντι δι' ὑμῶν, πίστιν τὴν Ὀρθόδοξον.

Απολυτίκιο Αγ. Επιφανίου και Γερμανού - 12 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/w08Gvd_Ybnw  .-
 
~
Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Βιογραφία
Ο Άγιος Επιφάνιος γεννήθηκε από πάμπτωχη οικογένεια Ιουδαίων αγροτών, στο χωρίο Βησανδούκη (ή Βησανδούκ), κοντά στην Ελευθερούπολη της Παλαιστίνης το 310 μ.Χ. (Κυπριακή λαϊκή παράδοση αναφέρει, πως ο Άγιος Επιφάνιος γεννήθηκε στον Καλοπαναγιώτη της Κύπρου, ένα χωριό της Μαραθάσας και μεγάλωσε στη Βησανδούκη). Οι γονείς του είχαν ακόμη ένα παιδί, την Καλλίτροπο.
Μετά το θάνατο των γονέων του και σε ηλικία δέκα ετών, ο Επιφάνιος προσελκύεται στο χριστιανισμό από δύο περίφημους για τις γνώσεις και τον ασκητισμό μοναχούς, το Λουκιανό και τον Ιλαρίωνα. Επτά μέρες ύστερα από το βάπτισμα του, ο Επιφάνιος τακτοποίησε την αδελφή του σ' ένα γυναικείο μοναστήρι κι έφυγε για την έρημο της Παλαιστίνης. Εκεί ζει κοντά στους επιφανέστερους ασκητές, ασκούμενος στην εγκράτεια, την άσκηση και στη μελέτη των Θείων Γραφών, γενόμενος υπόδειγμα για τους συνασκητές του. Η φήμη του και οι αρετές του δεν άργησαν να διαδοθούν και αναδείχθηκε επίσκοπος Κωνσταντίας της Κύπρου το 367 μ.Χ., στην οποία κατέφυγε με θαυματουργικό τρόπο, όταν το πλοίο του, που επέπλεε προς την Παλαιστίνη, λόγω τρικυμίας, έφθασε στην Κύπρο. (Η Κωνσταντία ονομαζόταν αρχικά Σαλαμίνα. Η πόλη κτίστηκε από τον ήρωα του Τρωικού πολέμου Τεύκρο, τον γιο του Τελαμώνα, προς τιμή της πατρίδας του Σαλαμίνας και καταστράφηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. από σεισμό. Η πόλη ξανακτίστηκε από τον γιο του Μέγα Κωνσταντίνου, τον Κωνστάντιο κι ονομάστηκε Κωνσταντία. Έγινε έδρα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, όταν η Κύπρος είχε 14 επισκόπους κι έμεινε τέτοια μέχρι το 1191 μ.Χ., που η Κύπρος κατακτήθηκε απ' τους Φράγκους. Σήμερα έδρα του Αρχιεπισκόπου είναι η Λευκωσία).
Από τη θέση αυτή, ο Άγιος άρχισε τον ευαγγελισμό του ποιμνίου του και αγωνίστηκε με θερμότατο ζήλο για την διατήρηση και ενίσχυση των ορθοδόξων δογμάτων, καταπολεμώντας όλες τις αιρετικές δοξασίες και πλάνες της εποχής του και ιδιαίτερα εκείνες του Ωριγένη. Κάνοντας συνεχή χρήση των λόγων της Αγίας Γραφής και γράφοντας πλήθος αντιαιρετικά συγγράμματα, αγωνίστηκε για να κρατήσει τούς πιστούς στην ανόθευτη χριστιανική πίστη.
Το 381 μ.Χ., μαζί με τέσσερις άλλους Κυπρίους επισκόπους, ο Επιφάνιος έλαβε μέρος και στη Δευτέρα Οικουμενική Σύνοδο.
Ο Επιφάνιος πέθανε εν πλω από την Κωνσταντινούπολη, που είχε πάει για εκκλησιαστικές υποθέσεις προς την Κωνστάντια, στις 12 Μαΐου του 403 μ.Χ., μετά από αρχιεροσύνη 36 χρόνων. Το τίμιο λείψανό του μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη ο αυτοκράτορας Λέων ΣΤ' ο Σοφός. Η Σύναξή του ετελείτο στον αγιότατο οίκο του, που ήταν στο ναό του Αγίου Φιλήμονος.
Ο Επιφάνιος Κωνσταντίας έκτισε την μεγάλη βασιλική (δεν την ολοκλήρωσε μέχρι τον θάνατό του), της οποίας τα ερείπια διασώζονται μέχρι τις ημέρες μας. Ο μεγάλος αυτός Αρχιεπίσκοπος, πολύ σημαντικός διδάσκαλος και πατέρας της Εκκλησίας, υπήρξε και αξιόλογος συγγραφέας. Τα έργα του «Πανάριον» (περιέχει επιχειρήματα για την ανασκευή των αιρέσεων που υπήρχαν τότε), «Αγκυρωτός» (σε 120 παραγράφους περιλαμβάνει μια επιτομή της σύγχρονης προς τον άγιο Επιφάνιο Θεολογίας), «Περί μέτρων και σταθμών», «Περί των δώδεκα λίθων των όντων εν τοις στολισμοίς του Ααρών», αποτελούν πολύτιμα πετράδια στο μέγα ψηφιδωτό της Πατερικής Γραμματείας.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά θαύματα που έκανε ο Άγιος Επιφάνιος: θεράπευσε την κόρη του βασιλιά της Περσίας από το δαιμόνιο που την βασάνιζε, ανάστησε το νεκρό παιδί ενός άρχοντα της Περσίας, θανάτωσε ένα λέοντα που έβγαινε από το δάσος κι έτρωγε τους ανθρώπους που περνούσαν από εκεί κοντά, εξεδίωξε το δαιμόνιο από κάποιο Κάλλιστο που ήταν γιος του πρώτου Έπαρχου της Ρώμης και τέλος θΘεράπευσε τον Μέγα Θεοδόσιο, τον αυτοκράτορα, από παράλυση των κάτω άκρων.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τοὺς διττοὺς ὑποφήτας τῆς ἄναρχου θεότητας, τῶν θεοτυπώτων δογμάτων, τοὺς πανσόφους ἐκφάντορας, σὺν τῷ Ἐπιφανίῳ τῷ κλεινῷ, ὑμνήσωμεν τὸν θεῖον Γερμανῶν ὡς λαμπροὶ γὰρ τῶν ἀρρήτων μυσταγωγοί, πυρσεύουσι τοὺς κράζοντας δόξα τῷ στεφανώσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ μεγαλύναντι, δόξα τῷ βεβαιούντι δι' ὑμῶν, πίστιν τὴν Ὀρθόδοξον.
 
*** Συλλήψεις και στην Καλαμάτα για την απάτη του αιώνα

  Τα κέρδη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης φθάνουν στα 400 εκ. ευρώ Απάτη- μαμούθ με πρωταγωνιστές και στην Καλαμάτα Η μεγαλύτερη χρηματοοικονομική απάτη όλων των εποχών στη χώρα μας, με τη συμμετοχή 23 ατόμων και με τουλάχιστον 80 θύματα, αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Τα κέρδη της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης φθάνουν ή ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Προχθές το πρωί συνελήφθησαν, με εντάλματα, σε αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Καλαμάτα, πέντε άτομα, δύο άνδρες, και τρεις γυναίκες...*Διαβάστε αναλυτικά στο σημερινό φύλλο του "Θάρρους" - 

*** Η καρδιά της Νεφρολογίας «χτυπά» στην Καλαμάτα

 
Ένα σπουδαίο συνέδριο ξεκίνησε χθες στην Καλαμάτα, με τις εργασίες του να ολοκληρώνονται το προσεχές Σάββατο, 14 Μαΐου. Πρόκειται για το Συνέδριο Νεφρολογίας, που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση στη χώρα σε αυτή την ειδικότητα της Ιατρικής. Για το συνέδριο έχουν φθάσει στην πόλη 300 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα, για τις ανάγκες του έχουν κλειστεί 380 δωμάτια, όπως τόνισε ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γεώργιος Μπριστόγιαννης. Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Νεφρολογικής Εταιρείας, καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αικατερίνη Παπαγιάννη, δήλωσε ότι συνολικά απαριθμεί 500 ενεργά μέλη και δίνουν μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση και ενημέρωση. Συμπλήρωσε δε, ότι το Πανελλήνιο Συνέδριο γίνεται ανά δύο χρόνια και όλοι όσοι θα συμμετάσχουν θα φύγουν κερδισμένοι, αφού αναβαθμίζει το επίπεδο γνώσεων των γιατρών που το παρακολουθούν. Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του συνεδρίου, Καλαματιανός Ιωάννης Μπολέτης, που υπηρετεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο ως διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής, δήλωσε χαρούμενος που ένα τέτοιο μεγάλο συνέδριο διεξάγεται στην Καλαμάτα, κάτι που επιδίωξε ο ίδιος και συμβαίνει για δεύτερη φορά, αφού είχε γίνει και πριν από 16 χρόνια. Από τότε, όπως είπε, έχουν αλλάξει πολλά στην πόλη και, κυρίως, στις υποδομές, με το δρόμο και τις αεροπορικές πτήσεις να βοηθούν για τέτοια συνέδρια, ενώ σημασία έχουν παίξει και οι κλίνες. Αναφερόμενος στη Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας που λειτουργεί από το 1984, δήλωσε ότι είναι ίσως η καλύτερη της χώρας και είναι τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι ασθενείς που χρειάζονται υποστήριξη. Σκοπός του συνεδρίου, όπως είπε, είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση των γιατρών για το θέμα του νεφρού και συγκεκριμένα την πρόληψη, για να μην καταστραφεί αυτό το όργανο, για την αιμοκάθαρση και, τέλος, για τις μεταμοσχεύσεις νεφρού. Επίσης, ενημέρωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 162 μονάδες τεχνητού νεφρού, με το 60% αυτών να είναι δημόσιες, καθώς και 36 μονάδες για περιτοναϊκή κάθαρση, ενώ συνολικά οι ασθενείς στη χώρα μας είναι γύρω στους 10.500. Παράλληλα, υπάρχουν 5 μονάδες μεταμοσχεύσεων, αλλά το μεγάλο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα είναι ότι δεν υπάρχουν δότες και έτσι έκανε έκκληση προς τον κόσμο να συμμετάσχει στη δωρεά οργάνων. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνεδρίου, ο κ. Μπολέτης μίλησε για την ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Χορού και ήταν αυτή που το εγκαινίασε. Εντυπωσιακή χαρακτήρισε την ομιλία του καθηγητή Πέτρου Θέμελη για την Αρχαία Μεσσήνη, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Αναστασία Μηλίτση και τον Στάθη Γυφτάκη, που κατάφεραν μέσω αρκετής αναζήτησης να παρουσιάσουν τη μουσική ιστορία της Καλαμάτας από τα τέλη του 1890 μέχρι σήμερα.Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση - 

***  Καταστροφικό το ειδικό τέλος διανυκτέρευσης 

  Καταστροφική και «εν ψυχρώ εκτέλεση» της ελληνικής τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας χαρακτηρίζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου τη φημολογούμενη και έως σήμερα αδιάψευστη εμμονή της κυβέρνησης περί επιβολής «Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης» στα καταλύματα της χώρας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, «εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης χρηματοοικονομικής ασφυξίας, η οποιαδήποτε επιβολή επιπρόσθετου έμμεσου μέτρου φορολόγησης θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, εφόσον έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φοροεισπρακτικών επιβαρύνσεων, που το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί στο τουριστικό προϊόν της χώρας, με αποτέλεσμα τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς του και εν τέλει συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας. Ενώ η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εισπράξει έσοδα, ελέγχοντας το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, που δημιουργείται από τις παράνομες μισθώσεις διαμερισμάτων και κατοικιών, κρατικά έσοδα που ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, σχεδιάζει να επιβαρύνει εκ νέου τα νόμιμα λειτουργούντα τουριστικά καταλύματα με νέα επιπρόσθετα βάρη, οδηγώντας στον “γκρεμό” χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις. Στα χρόνια της κρίσης, ο τουρισμός έχει έμπρακτα αποδείξει ότι όχι μόνο διαθέτει αντοχές, αλλά μπορεί και σηκώσει επάξια το βάρος της ανάπτυξης, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου εκφράζει απερίφραστα την πλήρη αντίθεσή του στις αυτοσχεδιαστικές πρακτικές της κυβέρνησης και στις οποιεσδήποτε πρόχειρες, απαράδεκτες και επικίνδυνες σκέψεις για την επιβολή επιπρόσθετων νέων φόρων και ειδικών τελών στον τουριστικό κλάδο. Εξαιτίας της σοβαρότητας των ως άνω προαναφερθέντων λόγων, καλούνται οι βουλευτές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, οι περιφερειάρχες, αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας να πάρουν θέση πριν την “εν ψυχρώ εκτέλεση” του Ελληνικού Τουρισμού, της Ελληνικής Τουριστικής Επιχειρηματικότητας, αλλά και της απασχόλησης, και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προάσπιση της τουριστικής και εθνικής μας οικονομίας, απορρίπτοντας κάθε πιθανό ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετου φορομπηχτικού μέτρου εις βάρος των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, γιατί κάτι αντίστοιχο θα ισοδυναμούσε με τον αφελληνισμό και την κατάρρευση χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων». Α.Π. - 

***  Κατέληξε ο αστυνόμος που νοσηλευόταν με τραύμα από σφαίρα

Υπέκυψε στο τραύμα στο κεφάλι από σφαίρα ο 31χρονος αστυνόμος της Τροχαίας, ο οποίος νοσηλευόταν από χθες το απόγευμα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το γραφείο του στην Τροχαία Αττικής. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών όμως ο 31χρονος άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 23.00 το βράδυ. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση χθες στο 401 ΓΣΝΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος επισκέφθηκε συνάδελφό του στον τρίτο όροφο του αστυνομικού κτιρίου και τον ρώτησε τι μάρκα όπλου χρησιμοποιεί και του ζήτησε να το δει. Στη συνέχεια το όπλο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας σοβαρά τον αστυνομικό. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος ή αν ο 32χρονος τράβηξε εσκεμμένα τη σκανδάλη. Η έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό. ethnos.gr - 

***   Να παραμείνει το κατάστημα της Τραπέζης Πειραιώς στην αγορά 

Επιστολή προς τον Μιχάλη Σάλλα, πρόεδρο της Τραπέζης Πειραιώς, απέστειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας, με θέμα την παραμονή σε λειτουργία του καταστήματος της Τραπέζης Πειραιώς έναντι της Κεντρικής Αγοράς. Ο κ. Νίκας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί κατάστημα έναντι της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, στην οδό Σπάρτης 40, με πελατεία χιλιάδων συναλλασσομένων, προερχόμενη ιδίως από τους καταστηματάρχες της Κεντρικής μας Αγοράς, τους παραγωγούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Αγορά (διενεργείται δίπλα στην Κεντρική Αγορά), τους πελάτες των καταστημάτων και των παραγωγών της Αγοράς, καθώς και από την πελατεία των καταστημάτων του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας, που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Πολλοί εξ αυτών προέρχονται από χωριά του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και από χωριά του μεγαλυτέρου τμήματος της Μεσσηνίας και εξυπηρετούνται από το εν λόγω κατάστημα της Τραπέζης Πειραιώς, δεδομένου ότι αυτό βρίσκεται πολύ κοντά και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Πρόκειται για χιλιάδες ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είναι μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το κατάστημα αυτό άριστα. Επιπλέον, δεδομένου ότι στην Κεντρική Αγορά παρέχονται άνω των 600 θέσεων στάθμευσης, προτιμούν το εν λόγω Κατάστημα της Τραπέζης σας και χιλιάδες κάτοικοι της Καλαμάτας, καθώς βρίσκεται εκτός του κέντρου της πόλης και είναι εύκολη η πρόσβαση σ’ αυτό με αυτοκίνητο». Ο δήμαρχος εκφράζει το αίτημα, εφόσον αληθεύουν οι πληροφορίες των συλλόγων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Αγορά και τη Λαϊκή Αγορά «περί παύσης λειτουργίας του προαναφερθέντος καταστήματος της Τραπέζης Πειραιώς, να επανεξετασθεί το ενδεχόμενο αυτό». Επισημαίνει, δε, τα εξής: «Αντιλαμβανόμασθε τα προβλήματα της σκληρής εποχής που διανύουμε, καθώς και την ανάγκη να λάβει η Τράπεζά σας δύσκολες αποφάσεις. Η διατήρηση, όμως, εν λειτουργία του καταστήματος της Τραπέζης Πειραιώς έναντι της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας είναι ορθή για επιχειρηματικούς και χωροταξικούς λόγους, αλλά και για λόγους εξυπηρέτησης ενός τόσο μεγάλου συναλλακτικού κοινού, συνδεδεμένου με την περιοχή όπου βρίσκεται το κατάστημα, δεδομένης της έντονης διασύνδεσης της Τραπέζης Πειραιώς με τον αγροτικό – παραγωγικό και εμπορικό κόσμο». - 

***  Εργαζόμενοι στην Καπνοβιομηχανία Καρέλια πρόσφεραν γάλα 

 Για ακόμα μια χρονιά οι εργαζόμενοι στην Καπνοβιομηχανία Καρέλια δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, προσφέροντας σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Έτσι, χθες το πρωί δώρισαν 2.000 κυτία γάλακτος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Ο διευθυντής του σχολείου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό, αυτές ειδικά τις ημέρες, να υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες, ευχαριστώντας σχετικά τους εργαζομένους στην Καπνοβιομηχανία. Π.Μπ. - 

***  Συντήρηση στο κεντρικό κτήριο του ΟΣΕ   
Μελέτη για ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο από Δικαστήρια μέχρι το νέο Δημαρχείο, μέσω του ΟΣΕ 
Μετά το γενικό καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, χθες ήταν προγραμματισμένη η έναρξη των εργασιών συντήρησης επί του κεντρικού κτηρίου. Αυτή περιλαμβάνει ελαιοχρωματισμούς σε τοιχία και κουφώματα, συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων μέσα στο κτήριο και στον περιβάλλοντα χώρο, ενίσχυση του φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο και συντήρηση των κλιματιστικών μηχανημάτων. Σημειώνεται, επίσης, ότι στα τέλη Μαΐου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κυλικείου.
Η επόμενη φάση της παρέμβασης θα αφορά στην εκτεταμένη συντήρηση των δέκα μικροτέρων κτηρίων του σιδηροδρομικού σταθμού, τα οποία θα διατεθούν σε πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.
Τέλος, η Δημοτική Αρχή μελετά τη συνέχιση της κατασκευής του ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου, από τα Δικαστήρια διά του Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι το νέο Δημαρχείο. Α.Π.

 *** Ξεκίνησε το πρόγραμμα κατάρτισης ελαιοκαλλιέργειας 

  Το επιμορφωτικό πρόγραμμα ελαιοκαλλιέργειας ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» από το ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι δωρεάν και καθημερινό και αποτελείται από τις εξής ενότητες: 1η ημέρα: Πολλαπλασιασμός, κλάδεμα 2η ημέρα: Ασθένειες, ανάπτυξη-σύσταση-ωρίμανση ελαιοκάρπου 3η ημέρα: Θρέψη-λίπανση, άρδευση 4η ημέρα: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής: -Καλαμάτα, από 11/5 έως 14/5, 16.00 – 21.00 -Μεσσήνη, από 18/5 έως 21/5, 16.00 – 21.00 -Ανδρούσα, από 25/5 έως 28/5, 16.00 – 21.00 -Μελιγαλάς, από 1/6 έως 4/6, 16.00 – 21.00 -Κοπανάκι, από 8/6 έως 11/6, 16.00 – 21.00 -Βασιλίτσι, από 15/6 έως 18/6, 16.00 – 21.00. - 

***

~

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ και «έπιασε» κορυφή στα πλέι οφ
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η αγωνιστική (Τετάρτη 11/5/2016)
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1
Η
ειδική βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:
1. ΠΑΟΚ 3
2. Παναθηναϊκός 3
3. ΑΕΚ 2
4. Πανιώνιος 1
2η αγωνιστική (15/05)ΑΕΚ - Πανιώνιος 18:15
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 20:30

*** Στην πρεμιέρα των πλέι οφ αποτελέσματα :
Πανιώνιος και ΠΑΟ μοίρασαν τους βαθμούς με... Στιλ-Λέτο
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 .- ^
Τα  γκόλ :  στο 52΄ με τον Ανσαριφάρντ και τους «πράσινους» να «απαντούν» με τον Λέτο στο 66΄.
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Καθάριος (72΄ Μπαργκάν), Μπακασέτας, Μασούρας (89΄ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (69΄ Καραμάνος)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Νάνο, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Εβαντζελίστα (62΄ Μπουμάλ), Λουντ (79΄ Αμπέντ), Βιγιαφάνιες, Λέτο (87΄ Μαμούτε), Μπεργκ
Βίντεο από τον αγώνα και μετά  :
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ  1-1  1η αγων  11/05/2016 δηλώσεις γκολ  1η αγων  πλεϊ οφ    : https://youtu.be/xUEly67zBlg /-
~* Πανιώνιος- ΠΑΟ 1-1  γκολ Πανιωνίου   11/05/2016 : https://youtu.be/wAbme5hj5LQ  .-
~* Πανιώνιος-Παναθηναϊκός  Α΄ ημίχρονο  0-0 11/5/2016: https://youtu.be/TXGxGJdStcA  .-
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   έναρξη αγώνα 11/05/2016 : https://youtu.be/Za2sUmNXPbQ .-
~* Πανιώνιος-Παναθηναϊκός  1-1 , 11/5/2016  πλεϊ οφ : https://youtu.be/TW6pyvsMIPo .-
~* Πανιώνιος- ΠΑΟ  1-1  Δηλώσεις μετά αγώνα 11/05/2016 : https://youtu.be/EllnjbpYYC0 .-

Aνατροπή κορυφής για ΠΑΟΚ, ισόπαλοι ΠΑΟ και Πανιώνιος
ΠΑΟΚ -ΑΕΚ 2-1 .- ^
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες κάρτες: Ροντρίγκες, Τζιόλης, Kίτσιου, Σκόνδρας - Σιμόες, Τζεμπούρ, Βάργκας.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς (68' Σκόνδρας), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (67' Κάτσε), Ζάιρο (82' Μυστακίδης), Ροντρίγκες και Αθανασιάδης.
ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (57΄Σοϊλεδης), Σιμόες, Γιόχανσον (84' Πέκχαρτ), Βάργκας (71' Κορδέρο), Αραβίδης, Μπαρμπόσα και Τζεμπούρ.
Βίντεο από τον αγώνα και μετά
~* ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2 1 φάσεις γκολ δηλώσεις 11/05/2016: https://youtu.be/6ewzH0B9800 .-
~* ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 Δηλώσεις Ιβάν Σαββίδη 11/05/2016: https://youtu.be/GX307B_epqQ   .-
~* ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  Α΄ ημίχρονο 0-1 11/05/2016 : https://youtu.be/CzxNNzYbzlI   .-
~ Με το σφύριγμα της λήξης Κάτσε και Μπαρμπόσα «αντάλλαξαν γροθιές» με συνέπεια να γενικευτεί μια μικρή σύρραξη, χωρίς όμως συνέχεια για τους εμπεκόμενους ποδοσφαιριστές.
~* Ξύλο και αποβολές με τη λήξη στην Τούμπα Με τη λήξη του αγώνα, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ παικτών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο Μπαρμπόσα και ο Κάτσε είχαν μια αψιμαχία στην τελευταία φάση, ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε να μπει ο πάγκος του ΠΑΟΚ μέσα για να τους χωρίσει. Και οι δύο αποβλήθηκαν όπως σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα.
~  Συμπλοκή ποδοσφαιριστών σημειώθηκε στην Τούμπα με το σφύριγμα της λήξης του ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 για τα play off της Σούπερ Λιγκ. Το επεισόδιο ξεκίνησε από τους Μπαρμπόσα και Κάτσε, οι οποίοι αποβλήθηκαν λόγω βιαιοπραγίας.
Η ποινή που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τρεις αγωνιστικές, κάτι που αποτελεί τεράστια απώλεια τόσο για την ΑΕΚ (Μπαρμπόσα) όσο και για τον ΠΑΟΚ.
Σε περίπτωση που επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή, τότε οι δύο παίκτες θα επιστρέψουν μόνο για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ενώ για την ΑΕΚ το πλήγμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο λόγω και της εκκρεμότητας με τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.
~* Τη... γλιτώνει ο Τζιμπούρ
 Στον καυγά μπήκε και ο συνήθης ύποπτος, ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος σαν ταύρος μαινόμενος άρχισε να κυνηγάει αντιπάλους.
Τον Αλγερινό ηρεμήσε ο Αθανασιάδης και αφού πρώτα είχε προλάβει να χτυπήσει τον Βελλίδη στο πρόσωπο! Ο Μάνταλος πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να βγάλει κάρτες, αλλά στο φύλλο αγώνα σημείωσε ότι Κάτσε και Μπαρμπόσα αποβλήθηκαν.
Ο Τζιμπούρ (εάν κληθεί από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ) λογικά δεν θα κινδυνεύσει με ποινή τριών αγωνιστικών, άρα και να χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου.
Ο κανονισμός (άρθρο 10, παράγραφος γ) αφορά ποδοσφαιριστές που έχουν αποβληθεί κάτι που δεν συνέβη με τον Τζιμπούρ. Η βιαιοπραγία, η βάναυση συμπεριφορά στον αντίπαλο παίκτη τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές.
Η μόνη περίπτωση να τιμωρηθεί ο Τζιμπούρ είναι να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μέσω του βίντεο. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Video :
~ΠΑ0Κ-ΑΕΚ 2-1  Δηλώσεις  ποδοσφαιριστών παραγόντων   11/ 05/ 2016: https://youtu.be/PQ_JJfxswXI .-
~ΠΑΟΚ-  ΑΕΚ 2 -1  2ο  γκολ ΠΑΟΚ  11/ 05/ 2016 : https://youtu.be/81vsG_OPc2c .-                ~ΠΑΟΚ -ΑΕΚ  2-1  φάσεις γκόλ 1η αγων, πλέϊ οφ  11/ 05/ 2016 : https://youtu.be/62WwV1PvIm4 .
~ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1  11/05/2016 Μετά τον αγώνα : https://youtu.be/ilmVWsNFpr0 .-
~ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1  γκόλ ισοφάρισης ΠΑΟΚ  11/05/2016: https://youtu.be/IGo5glwkEn4  .-
~ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1  Φάσεις γκόλ Ειδήσεις  11/05/2016 : https://youtu.be/y_wFCoXybwI .-
~
***  Σαββίδης: Η ΑΕΚ θα έπρεπε να... χαρίσει το Κύπελλο στον Ολυμπιακό
«Αλλά και το πρωτάθλημα»Σαββίδης: Η ΑΕΚ θα έπρεπε να... χαρίσει το Κύπελλο στον Ολυμπιακό
~ Αιχμηρές δηλώσεις έκανε για μια ακόμη φορά ο Ιβάν Σαββίδης, αναφερόμενος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά τον αγώνα της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου», αποχωρώντας από το γήπεδο, έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων κατηγόρησε την ΕΠΟ για παρασκηνιακή δράση και τόνισε πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να πάρει παράδειγμα από τον ΠΑΟΚ και να… χαρίσει το Κύπελλο στον Ολυμπιακό.
«Για τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο έχει τελειώσει στα ημιτελικά. Για εμάς πλέον δεν υπάρχει διαφορά. Θα μπορούσα να πω ότι θα ήταν λογικό η ΑΕΚ να αρνηθεί τη συμμετοχή στον τελικό. Ας δώσουν το Κύπελλο στον Ολυμπιακό και εμείς να συνεχίσουμε να παίζουμε με την ησυχία μας. Δε μπορούν να μας τρομοκρατούν όλους με αυτά τα γυναικεία καπρίτσια. Η άποψη μου είναι ότι ο η ΑΕΚ θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΠΑΟΚ. Δεν έχω μιλήσει με τον Μελισσανίδη για αυτό. Δε θα μπορούσα να επιβάλλω την άποψη μου σε οποιονδήποτε. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα. Αν ο Δημήτρης σκέφτεται ότι μπορεί να κερδίσει το Κύπελλο, αν διεξαχθεί ο τελικός θα είμαι με την ΑΕΚ. Έτσι αντρικά αν μιλάμε, θα μπορούσαμε να δώσουμε το Κύπελλο στον Ολυμπιακό και να πούμε «γεια σας».
Αν δεν αλλάξει τίποτα στο σύστημα, στην αρχή κάθε σεζόν μπορούμε να παραχωρήσουμε στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα κι εμείς να συνεχίσουμε να παίζουμε. Εμείς θέλουμε τη γιορτή. Με λυπεί που το γήπεδο ήταν άδειο. Είναι τραγωδία για τον τελικό να είναι σε άδειο γήπεδο. Τι να τον κάνουμε αυτόν τον τελικό;»
Για την τιμωρία του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που δεν κατέβηκε στο δεύτερο ημιτελικό: «Αυτή είναι η μοίρα μας. Δεν υπάρχει τίποτα τρομερό. Μπορούν να μας τρομάξουν με -3 βαθμούς; Δε θυμάμαι ούτε μία σεζόν που δε μας είχαν αφαιρέσει βαθμούς. Το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς δείχνουμε ότι μπορούμε να προχωράμε. Αν μιλούσα στρατιωτικά, θα μπορούσα να πω σε όλες τις ελληνικές ομάδες, ότι πρέπει να κάνουν προσοχή στον ΠΑΟΚ. Τίποτα άλλο δε χρειάζεται…»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ***  Ο δρόμος για τον τελικό...στο μπάσκετ της Α1 :
Ο Άρης ισοφάρισε τον ΠΑΟ, η πρόκριση θα κριθεί σε 5ο ματς στο ΟΑΚΑ
ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  56-50 .-^ {4ος  αγώνας} .-
Διαιτητές: Πηλοϊδης Μητσόπουλος, Δεσλής
 Τα δεκάλεπτα: 8-12, 19-29, 38-34, 56-50
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης 6 (2), Γουάιτ 10, Γουότερς 12 (2), Κοέν 3, Μούρτος 7 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 16 (3).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 1, Διαμαντίδης 9 (3), Καλάθης 3, Ουίλιαμς 19 (2), Χάντερ.
Βίντεο από τον αγώνα :
~* ΑΡΗΣ-ΠΑΟ 56-50  Πλέϊ οφ  11/05/2016: https://youtu.be/rFkl3pLW90k .-
~Άρης- ΠΑΟ   ημίχρονο 19-29  11/ 05/ 2016 : https://youtu.be/3j_Gy9OoM8I .-
~Άρης- ΠΑΟ  γ΄ περίοδος  38-34  11/ 0 5/ 2016: https://youtu.be/KUoueUUZ5ug .-
~ΑΡΗΣ- ΠΑΟ  56-50  δ΄ αγων  πλεϊ οφ 11/05/2016   στο 2- 2 : https://youtu.be/dUj8_23Mf70 .-
~  ΑΡΗΣ- ΠΑΟ 56- 50   πλεϊ οφ 1η περίοδος  8-12   11/ 05/ 2016 : https://youtu.be/LXNUGT7jM6A .-

***  Στους τελικούς των πλέι οφ στο πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός
 Κέρδισε τον Εθνικό  16-3 .-^
Στους τελικούς των πλέι οφ στο πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός
~ Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 4-0, 4-1
Τα γκολ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ε. Πλευρίτου 4, Ασημάκη 4, Μπιανκόνι 3, Νιαρχάκου 2, Έμολο, Ελευθεριάδου, Λογοθέτη
 ΕΘΝΙΚΟΣ: Φραγκουδάκη 2, Χατζηκυριακάκη

***  Τρίτη 10-05-2016 : 19:00 OTE Sport 4 , Basket League
Στους τελικούς με ανατροπή και «σκούπα» ο Ολυμπιακός

ΑΕΚ - Ολυμπιακός  75-89 .- ^ { Ο  Ολυμπιακός έκανε το  3-0  στον 3ο αγώνα } .- 
«Καθάρισε» την ΑΕΚ 3-0 
Στους τελικούς με ανατροπή και «σκούπα» ο Ολυμπιακός
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 41-31, 61-55, 75-89 .-
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Φούφης, Γκούμας
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Χέρστον 10, Μαυροκεφαλίδης 8, Κάρτερ 9 (1), Μπράουν 17 (2), Μάικλ, Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 9 (3), Μιλόσεβιτς 7 (1), Κατσίβελης 2, Καλαμπόκης 7, Μαυροειδής 4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 13 (3), Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 6 (2), Παπανικολάου 4, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 9 (1), Στρόμπερι, Πρίντεζης 11 (1), Ουόρικ, Χάκετ 18 (3), Λοτζέσκι 14 (1)

***  Θρίαμβος της Καλαμάτας B.C., 62-36 τον Σύλλογο Δρομέων 
 
~   Εντυπωσιακή νίκη και εξαιρετική εμφάνιση συνδύασε η Καλαμάτα B.C. χθες κόντρα στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης, στον πρώτο αγώνα της τελικής φάσης των play offs του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Η Καλαμάτα B.C. θριάμβευσε με 62-36 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, κάνοντας έτσι το 2-1 στις νίκες και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Η τοπική μας ομάδα στηρίχθηκε στην πολύ καλή της άμυνα καθώς στο α΄ ημίχρονο δέχθηκε μόλις 19 πόντους και στο β΄ 17. Πρώτος σκόρερ για την Καλαμάτα B.C. ήταν ο Γιώργος Γιαννουκάκης με 19 πόντους, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσαν οι Δημήτρης Τσικούρης με 15 πόντους και 2 τρίποντα και Λεωνίδας Τριανταφυλλόπουλος με 11 πόντους και 3 τρίποντα. Από πλευράς Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης πρώτος σκόρερ ήταν ο Δελλής με 15 πόντους. Διαιτητές ήταν οι Λάμπρος Νάστος και Παναγιώτης Μπαγκαφάς ΚΑΛΑΜΑΤA B.C. (Θεόδωρος Γιαννακόπουλος): Γερμανός, Γαρίνης, Αντωνόπουλος, Τσικούρης 15 (2), Κριμιλής 2, Παθιάκης, Γιαννουκάκης 19, Κούτρης 6 (1), Φωτάκης 2, Γεωργανάς 5, Σπηλιώτης 2, Τριανταφυλλόπουλος 11 (3). ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηλίας Μπαλής): Μαρκόπουλος 3, Κούγιας, Καλούλι, Δελλής 15, Σωτηρόπουλος 3, Παπακώστας, Μπαλής 6, Αγγελόπουλος, Μικέλης, Μπουρής 3, Κουτσούγερας 6. Τον χθεσινό αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης. Στο Δημοτικό Γήπεδο Τέντα βρέθηκαν 500 και πλέον φίλαθλοι. - 

*** ΑΓΏΝΕΣ  μπαράζ  για  άνοδο Γ΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ΓΙΑ ΤΗΝ Πελοπόννησο ... : 1η  αγωνιστική  . Κυριακή 15-05-2016  :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου- ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Γυθείου- ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης
Α.Ο.ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ- ΑΧΑΪΚΗ

*** Β΄ Εθνική 32η αγωνιστική της Football League , Κυριακή 15-05-2016 :
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ- ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΧΑΝΙΑ-ΛΑΜΙΑ
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ- ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας

***  Σάββατο 14-05-2016  Φιέστα  της Α.Ε.ΣΠΑΡΤΗΣ για κατάκτηση πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής και άνοδο της στην Β΄ Εθνική Football League 

*** Ο  ΤΕΛΙΚΟΣ του ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ελλαδας
ΑΕΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  θα διεξαχθεί  31  Μαϊου 2016  .-

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 04 Μαϊου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/aefara-news-04-2016.html  .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις Τετάρτη  04 Μαϊου  2016  15ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/04-2016-15.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη  04 Μαϊου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/04-2016.html .-
~Η Εφημνερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-05-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  Πέμπτη Μαϊου  2016  16ο  κεφάλαιο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/2016-16.html .-     
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Μαϊου 2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-06-2016.html .-              
~ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΝΥΜΙΩΝ στην Ορθόδοξη παράδοσή μας Σάββατο 07 Μαϊου 2016  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html .- 
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-07-2016.html .- 
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08  Μαϊου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/07-08-2016.html .- 
   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Μαϊου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-08-2016.html .-~
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09  Μαϊου  2016   :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-09-2016.html .-
~ Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  11 Μαϊου  2016   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-11-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημερώσεις Πέμπτη 12  Μαϊου 2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-12-2016.html .-  
~                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
 -------------------------------------
  ***~Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,
11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2 ,
----------------------------------------
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.710 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.949 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.955  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.609  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-











 

3 σχόλια:

  1. ** "Τον αθλητή τον δοκιμάζει το στάδιο, το στρατηγό η παράταξη και το χριστιανό η συμφορά." - "Μη διστάζεις να πεθάνεις για χάρη εκείνου για το οποίο ζεις." - "Οι μόνες βέβαιες αρετές είναι αυτές που ούτε καν τις υποπτεύεται κανείς." Μέγας Βασίλειος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ** ""ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ! ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟ ΑΛΑΣ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ!" ΑΓ. ΕΦΡΑΙΜ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ** "«Αν κρίνεις την αγάπη από τις πράξεις της, είναι περισσότερο σαν να μισείς παρά σαν ν' αγαπάς.» Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή