ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 .
~
 ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ  2018 :












~   14 Ιουλίου: Εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
~  Τη μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου τιμά σήμερα, 14 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Νικόδημος γεννήθηκε στη Νάξο το έτος 1749 μ.Χ. από γονείς ευσεβείς και ενάρετους, τον Αντώνιο και Αναστασία Καλλιβούρση (η οποία εμόνασε στην Ιερά Μονή Χρυσοστόμου Νάξου, με το όνομα Αγάθη).
* Τα πρώτα του γράμματα τα έμαθε στη Νάξο και έπειτα στη σχολή της ίδιας πόλης επέκτεινε τις γνώσεις του, με δάσκαλο τον αδελφό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο.
Κατόπιν 16 χρόνων πήγε στην Ελληνική σχολή της Σμύρνης, όπου κοντά σε φημισμένους διδασκάλους έλαβε ανώτερη παιδεία και αρετή. Μετά από ορισμένες περιπέτειες, το 1775 μ.Χ. πήγε στο Άγιον Όρος. Εκεί, στη Μονή του Άγιου Διονυσίου εκάρη μοναχός με το όνομα Νικόδημος.
Οι Πατέρες της Μονής, που διέκριναν τα μεγάλα φυσικά και επίκτητα χαρίσματα του Νικόδημου, τον διόρισαν αναγνώστη και γραμματέα της Μονής. Στη Μονή αυτή ο Νικόδημος, υπήρξε υπόδειγμα διακονίας και πράξεων αρετής. Έπειτα αποσύρθηκε σε κάποιο κελί, όπου με ασκητικό τρόπο, επιδόθηκε στη μελέτη και συγγραφή πολλών οικοδομητικών, θεολογικών και αγιολογικών βιβλίων.
Μεταξύ αυτών είναι ο «Συναξαριστής», το «Εορτοδρόμιον», η «Νέα Κλίμακα», ο «Αόρατος Πόλεμος» και άλλα πολλά.
Τελικά μετά από διάφορες περιπέτειες, που υπέστη στη βραχύχρονη ζωή του, απεβίωσε από ημιπληγία, σε ηλικία 60 χρονών, τις πρώτες ορθρινές ώρες της 14ης Ιουλίου του έτους 1809 μ.Χ. στο κελλί των Σκουρταίων, στις Καρυές του Αγίου Όρους.
Τα τελευταία του λόγια ήταν η απάντηση που έδωσε στους μαθητές του όταν τον ρώτησαν αν ησυχάζει: «Τον Χριστό έβαλα μέσα μου και πως να μη ησυχάσω;». Ενταφιάστηκε στο Λαυριωτικό Κελί των Σκουρταίων στις Καρυαίς του Άγιου Όρους, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο πνευματικό συγγραφικό έργο, που σήμερα αποτελεί κεφάλαιο για τον λαό της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η Εκκλησία μας επάξια από το έτος 1955 μ.Χ. τον κατέταξε στο Αγιολόγιο της.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Την ωραιότητα.
Σοφίας χάριτι, Πάτερ κοσμούμενος, σάλπιξ θεόφθογγος, ώφθης του Πνεύματος, και αρετών υφηγητής, Νικόδημε θεηγόρε, πάσι γαρ παρέθηκας, σωτηρίας διδάγματα, βίου καθαρότητας, διεκφαίνων την έλλαμψιν, τω πλούτω των ενθέων σου λόγων, δι’ ων ως φως τω κόσμω έλαμψας.
Απολυτίκιο Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου - 14 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/zN0SIhzxIOw .-

~**  Αυτή η φράση είναι θανατηφόρο πλήγμα για τον διάβολο!
~«Αυτή η φράση είναι θανατηφόρο πλήγμα για τον διάβολο!
«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!»
Είναι πολύ μεγάλη γι’ αυτόν που τη λέει σε κάθε κίνδυνο, προϋπόθεση ασφάλειας κι ευχαρίστησης.
Γιατί μόλις την απαγγείλει κανείς, αμέσως διασκορπίζεται το σύννεφο της λύπης.
Μην παύσεις να τη λες και να ασκείς και τους άλλους σ’ αυτό.
Έτσι και η φουρτούνα που μας βρήκε, κι αν ακόμη γίνει μεγαλύτερη, θα μεταβληθεί σε γαλήνη.
Έτσι κι όσοι δοκιμάζονται θα πάρουν μεγαλύτερη αμοιβή παράλληλα προς την απαλλαγή τους απ’ τα δεινά.
Αυτή η φράση ανέδειξε τον Ιώβ νικητή, αυτή η φράση έτρεψε σε φυγή τον διάβολο, κι αφού τον γέμισε από ντροπή τον έκανε να αναχωρήσει, αυτή είναι εξάλειψη κάθε ταραχής…».
(Απ’ την 193 Επιστολή του Άγιου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Σημειώνεται ότι με την φράση αυτή ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος άφησε την τελευταία του αναπνοή! (δηλ. Δόξα στον Θεό για όλα!)
Πηγή: ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

*** Πρεμιέρα χθες για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας- Παράσταση σήμερα και στην κεντρική πλατεία 
 
 
 
Μετά το δυναμικό άνοιγμα του Φεστιβάλ χθες, οπότε πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις καθηλωτικές παραστάσεις Transfiguration του Olivier de Sagazan και Free Fall της Compania Sharon Fridman, το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στην κεντρική πλατεία, όπου ο Akira Yoshiba παρουσιάζει την παράσταση Home.
Από σήμερα, λοιπόν, έως το επόμενο Σάββατο 21 Ιουλίου, οκτώ παραστάσεις χορού θα παρουσιαστούν σε ένα σταθερό απογευματινό ραντεβού, κάθε μέρα στις 7.00, στην κεντρική πλατεία, με ελεύθερη είσοδο.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα για τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, διαμορφώνεται ως εξής:
  19.00
Akira Yoshida Home
Παράσταση στην κεντρική πλατείας Καλαμάτας
Ο Ισπανός Akira Yoshida με το έργο Home  μιλά για την επιστροφή στην ουσία του ανθρώπινου όντος σε μια εποχή παρακμής και απληστίας, όπου έχουμε χάσει το κριτήριο του τι είναι σημαντικό και τι όχι, τι όνειρο και τι εφιάλτης.
  20.00
Olivier de Sagazan Transfiguration
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Στούντιο
Το Transfiguration αφηγείται την ιστορία της ανεκπλήρωτης επιθυμίας του ζωγράφου και γλύπτη να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημά του. Σε μια χειρονομία απελπισίας, καλύπτει με πηλό το κεφάλι του, θάβοντας έτσι τον εαυτό του, εξαλείφοντας την ταυτότητά του, μεταμορφωνόμενος σε ζωντανό έργο τέχνης. Το υλικό, όμως, του κρύβει το φως και τον αναγκάζει να στρέψει το βλέμμα βαθιά μέσα του.
  22.00
Compania Sharon Fridman Free Fall
Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
Ο Sharon Fridman δημιουργεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χορογραφία για πέντε επαγγελματίες χορευτές και είκοσι ερασιτέχνες. Η πτώση, η καθετότητα, η επαφή, η αναγκαιότητα και η ώθηση είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το Free Fall, μια γεμάτη τόλμη χορογραφία που δοκιμάζει τα όρια της σταθερότητας.
  
*** Συμφωνητικό για ανάπλαση στο Μοναστήρι της Δήμιοβας 
Σύμβαση υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο ανάδοχος Πέτρος Ρένεσης σχετικά με την πραγματοποίηση του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή της Ιεράς Μονής Δημιόβης», το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Δεκαπενταύγουστο 2018.
Πρόκειται για παρέμβαση προϋπολογισμού 49.996,09 ευρώ με το ΦΠΑ, για την οποία ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση 47% και αυτή αφορά στην ανάπλαση τμήματος του κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή της Ιεράς Μονής ως εξής:
1. Από την πύλη του προαυλίου στη βορειοδυτική πλευρά της Μονής έως τις πηγές του Αγίου Παντελεήμονα. Είναι η διαδρομή όπου κάθε χρόνο τη 15η Αυγούστου γίνεται η λιτανεία της εικόνας και στις πηγές πραγματοποιείται η πανήγυρη (κύριο μονοπάτι). Στο κύριο μονοπάτι προβλέπεται η αποξήλωση του υφιστάμενου λιθόστρωτου πλησίον της πηγής και η αντικατάστασή του με νέο, από ακανόνιστες λίθινες πλάκες της περιοχής. Η λιθόσκαλα που οδηγεί στην πηγή θα ανακατασκευασθεί, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβασή της. Στα ανάντη της διαδρομής του μονοπατιού, σε παραλληλία με τη διαμορφωμένη βάση των πρανών και όπου η κλίση των πρανών είναι μεγάλη, θα κατασκευαστεί λίθινη ζώνη χαμηλού ύψους. Στα κατάντη θα γίνει εξυγίανση της στέψης των υφιστάμενων αργολιθοδομών και η κατασκευή νέων, στα σημεία όπου η στάθμη τους είναι ίση με τη διαμορφωμένη κατάσταση, για την πλάγια ενίσχυση των λιθόστρωτων και του φυσικού σταθεροποιημένου εδάφους. Τέλος, η είσοδος της Ιεράς Μονής αποξηλώνεται και στη θέση της κατασκευάζεται λίθινη τοξωτή πύλη.
2. Στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος και της υφιστάμενης πηγής. Στο προαύλιο θα γίνει καθαίρεση της παλαιάς κατασκευής από σκυρόδεμα και αντικατάστασή της με νέα, λιθόκτιστη. Επίσης, θα κατασκευασθεί υδραυλικό φρεάτιο στη δυτική μάνδρα, απέναντι από την πηγή, απ' όπου θα ξεκινούν όλες οι υδραυλικές σωληνώσεις διανομής νερού προς πότισμα και προς τη δεξαμενή πυρόσβεσης. Έως εκεί, το νερό της πηγής θα μεταφέρεται μέσω υπόγειου σωλήνα. Επίσης, στο χώρο μεταξύ της κλίμακας της πηγής και του δυτικού αναλημματικού τοίχου θα κατασκευασθεί λιθόστρωτο με λιθόπλακες.

*** Δύο γυναίκες παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο στη Βελίκα 
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, δύο γυναίκες ηλικίας 59 και 40 ετών τραυματίστηκαν, όταν διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος, τις παρέσυρε.
Το ατύχημα συνέβη στη Βελίκα και αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των δύο γυναικών, που με ασθενοφόρο διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

*** Τραβάνε πάνω οι τιμές του ελαιολάδου σε Ιταλία, Ελλάδα και Τυνησία 
Αύξηση παρουσίασαν οι τιμές ελαιολάδου στην Ισπανία στα τέλη Ιουνίου του 2018, έπειτα από αρκετούς μήνες που είχαν πτωτική πορεία. Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC), το ισπανικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έφτασε στα 2,72 ευρώ το κιλό (από 2,61 που ήταν αρχές Ιουνίου). Αυτό συμβαίνει παρά τις αγορές ελαιολάδου από το εξωτερικό που έκαναν κατά το ίδιο διάστημα οι Ισπανοί μεταποιητές.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ένωση Νέων Αγροτών (ASAJA) της Ισπανίας εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση της ερχόμενης παραγωγής σε Ελλάδα και Ιταλία (2018/2019). Ακόμη αναφέρει ότι τον Ιούνιο υπήρξε ένας καλός ρυθμός απορρόφησης των ισπανικών αποθεμάτων, αφού τα ελαιοτριβεία πούλησαν 122.000 τόνους, που είναι μια αρκετά καλή ποσότητα για την εποχή.
Τα αποθέματα της Ισπανίας, στις 30 Ιουνίου 2018, έφταναν στους 489.951 τόνους, από τους οποίους οι 202.584 τόνοι είναι στα ελαιοτριβεία στη Jaen. Η καλή εικόνα της ισπανικής αγοράς ελαιολάδου τραβά προς τα πάνω τις τιμές σε Ιταλία και Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, οι τιμές στην Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ανοδικές τάσεις, φτάνοντας στα 4,21 ευρώ / κιλό στο τέλος του Ιουνίου.
Για τις τιμές στην Ελλάδα το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου αναφέρει ότι από τα μέσα Ιουνίου βρίσκονται σε επίπεδα πάνω από τα 2,58 ευρώ / κιλό. Την ανοδική πορεία δείχνουν και οι τιμές που έπιασαν οι πρόσφατες δημοπρασίες στην χώρα μας.
Στα 3,10 έφτασε η τιμή του ελαιολάδου σε δημοπρασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπάρου Ηρακλείου στην Κρήτη και στα 3,11 ευρώ το κιλό έφτασε η τιμή του διαγωνισμού που προκήρυξε ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Τρικόρφου Μεσσηνίας. Σταθερά κινείται πάνω από 3,10 ευρώ στη Λακωνία και σύμφωνα με εκτιμήσεις που έκανε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ο.Π. Νηλέας, Γιώργος Κόκκινος, το επόμενο δίμηνο η τιμή μπορεί να φτάσει ακόμη υψηλότερα (3,20 μέχρι και 3,30).
Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι η τιμή παραγωγού στην Τυνησία, από τα τέλη Ιουνίου, ξεπερνά τα 3,43 ευρώ το κιλό, που είναι αρκετά υψηλότερη σε σχέση με την ελληνική, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Με αυτές τις τιμές είναι δύ σκολο να αγοράσουν οι Ισπανοί μεταποιητές.  ΠΗΓΗ: Σταύρος Παϊσιάδης, agrotypos.gr

*** Πλήθος εκδηλώσεων τον Ιούλιο στο Δήμο Μεσσήνης 
Τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στην επικράτειά του κατά το μήνα Ιούλιο ανακοίνωσε ο Δήμος Μεσσήνης:
  ΣΑΒΒΑΤΟ 14
19.00: Εγκαίνια έκθεσης «ΜΕΣΣΑΝΑ» Ζογγολόπουλος- Χουλιαράς Μια Γλυπτική για το Δημόσιο Χώρο στην Αρχαία Μεσσήνη, Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Μεσσήνης.
Διάρκεια από 14 Ιουλίου έως 30 Σεπτέμβρη
21.00: Μουσική εκδήλωση του Ωδείου Μεσσήνης, Αμφιθέατρο Πάρκου Μεσσήνης
21.00: Παραδοσιακοί χοροί, Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου, Τοπική κοινότητα Αχλαδοχωρίου Δ.Ε. Πεταλιδίου
 ΚΥΡΙΑΚΗ 15
19.00: Θεατρική Παράσταση «ΒΑΤΡΑΧΟΙ», Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Δρεπανιά και μουσική Γιώργου Τσαγκάρη, Εκκλησιαστήριο Αρχαιολογικού Χώρου Αρχαίας Μεσσήνης.
21.00: Ετήσια παράσταση «Παραδοσιακοί Χοροί», Σύλλογος Οι φίλοι της Μεσσήνης, στο αμφιθέατρο Πάρκου Μεσσήνης
 ΤΡΙΤΗ 17
21.00: Μουσική βραδιά (πανηγύρι), Πολιτιστικός Σύλλογος Αρσινόης, Τοπική Κοινότητα Αρσινόης Δ.Ε Ιθώμης
 ΤΕΤΑΡΤΗ 18
21.00: Ετήσια παράσταση «Latin Χοροί», Σύλλογος «Οι φίλοι της Μεσσήνης», Αμφιθέατρο Πάρκου Μεσσήνης
 ΠΕΜΠΤΗ 19
21.00: Παιδική Θεατρική Παράσταση «ΤΟΤΟΣ», Τοπική Κοινότητα Μαυρομάτι Παμίσου
21.00: Παραδοσιακό πανηγύρι στον Προφήτη Ηλία, Πολιτιστικός Σύλλογος Κασταναίων-
 Πολυσταραίων, Τοπική Κοινότητα Καστάνια Δ.Ε Πεταλιδίου
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20
21:00: Παραδοσιακό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στο Λυκόδημο, Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κοκκιναίων «Αγ. Πάντες», Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου Δ.Ε Πεταλιδίου
21.00: Παραδοσιακό πανηγύρι, Σύλλογος Γυναικών Πανιπερίου, Τοπική Κοινότητα Πανιπέρι Δ.Ε Πεταλιδίου
21.00: Μουσική Βραδιά στο Θεατράκι Λογγάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Αίπειας, Τοπική Κοινότητα Λογγάς Δ.Ε. Αίπειας
21.00: Παραδοσιακό πανηγύρι στο Μάνεσι, Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνεσι, Τοπική Κοινότητα Μάνεσι Δ.Ε Αριστομένους.
21.00: Παραδοσιακό πανηγύρι του Αϊ- Λιός στη Χορεύτρα,
οικισμός Χορεύτρα, Τοπική Κοινότητα Αριστομένους Δ.Ε. Αριστομένους
 ΣΑΒΒΑΤΟ 21
21.00: Αστρονομία: Ένα Μουσικό ταξίδι στο Σύμπαν, συμπράττουν Δήμος Μεσσήνης- Ένωση Ελλήνων Φυσικών και Ελληνογερμανική Αγωγή, προαύλιο 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης
21.00: Παραδοσιακό πανηγύρι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ανδριανής Δ.Ε Αίπειας
 ΚΥΡΙΑΚΗ 22
21:00: Μουσική βραδιά, συμπράττουν Τροβαδούροι και Σύγχρονο Μεσσηνιακό Ωδείο, Αμφιθέατρο Πάρκου Μεσσήνης
21:00: Παράσταση Παραδοσιακών Χορών «και τους μιλώ για σένα», Σύλλογος Γυναικών Πεταλιδίου, Πλατεία Πεταλιδίου.
21.00: Θεατρική παράσταση «Βεγγέρα του Ηλία Καπετανάκη» Θεατρική Ομάδα Οδύσσεια, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, στο προαύλιο χώρο Γυμνασίου Λογγά, Τοπική Κοινότητα Λογγάς Δ.Ε. Αίπειας.
  ΔΕΥΤΕΡΑ 23
21.00: Θεατρική παράσταση «Βεγγέρα του Ηλία Καπετανάκη» Θεατρική Ομάδα Οδύσσεια, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, στο προαύλιο χώρο Γυμνασίου Λογγά, Τοπική Κοινότητα Λογγάς Δ.Ε. Αίπειας.
  ΤΡΙΤΗ 24
21.00: Συναυλία Κιθαριστικής Ορχήστρας Νίκαιας Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας, Αμφιθέατρο Πάρκου Μεσσήνης
 ΤΕΤΑΡΤΗ 25
21.00: 5ο Αντάμωμα Φιλαρμονικών, Δημοτική Φιλαρμονική Τρίπολης, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Αμφιθέατρο Πάρκου Μεσσήνης
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27
21.00: Μουσική εκδήλωση του συλλόγου « Αναγέννηση Παραλίας Βελίκας» στην παραλία Τ. Κ. Βελίκας.
21.00: Εκδήλωση «Οικοχειρία» από το Σύλλογο Γυναικών Βαλύρας, κεντρική πλατεία Βαλύρας, Δημοτική Ενότητα Ιθώμης
 ΣΑΒΒΑΤΟ 28
21.00: Εκδήλωση «Οικοχειρία» από το Σύλλογο Γυναικών Βαλύρας, Κεντρική Πλατεία Βαλύρας Δημοτική Ενότητα Ιθώμης
21:00: Συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης, Άγιος Ανδρέας της Τ.Κ. Λογγά
18:30: Αγώνας Δρόμου «Δαϊκλής 2018», συμπράττουν Δήμος Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνεσι, Τ.Κ. Μάνεσι και ΣΔΥΜ Μεσσηνίας, Τοπική Κοινότητα Μάνεσι Δ.Ε. Αριστομένους
 ΚΥΡΙΑΚΗ 29
21.00: Εκδήλωση «Οικοχειρία» από το Σύλλογο Γυναικών Βαλύρας, κεντρική πλατεία Βαλύρας, Δημοτική Ενότητα Ιθώμης.
21.00: Συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης, κεντρική πλατεία Πεταλιδίου.
21.00: Θεατρική παράσταση «Βεγγέρα του Ηλία Καπετανάκη» Θεατρική Ομάδα Οδύσσεια, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, στο προαύλιο χώρο Γυμνασίου Λογγά, Τοπική Κοινότητα Λογγάς Δ.Ε. Αίπειας.
  ΔΕΥΤΕΡΑ 30
21.00: Θεατρική παράσταση «Βεγγέρα του Ηλία Καπετανάκη» Θεατρική Ομάδα Οδύσσεια, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, στο προαύλιο χώρο Γυμνασίου Λογγά,
Τοπική Κοινότητα Λογγάς Δ.Ε. Αίπειας.

***  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Τα αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού
Τα αποτελέσματα του Β’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας ανακοινώθηκαν χθες. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να προαγάγει τη λογοτεχνική έκφραση, να ενθαρρύνει την ενασχόληση με τα διαφορετικά λογοτεχνικά είδη και να δώσει ώθηση σε νέους Μεσσήνιους δημιουργούς να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Το θέμα ήταν ελεύθερο και ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα σκέλη του διαγωνισμού, με μια ποιητική συλλογή (έως 5 ποιήματα), με ένα διήγημα (έως 2.000 λέξεις), με ένα δοκίμιο (έως 2.000 λέξεις) ή/και με ένα απόσπασμα θεατρικού έργου (έως 2.000 λέξεις). Τα έργα έπρεπε να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα.
Από συμμετοχές που υποβλήθηκαν, 59 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής και δόθηκαν προς αξιολόγηση στην Κριτική Επιτροπή.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΗΣΗ
 Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ 
Στον κ. Χριστακόπουλο Λευτέρη, Καλαμάτα, για τη συλλογή ποιημάτων «Σε τιμή ευκαιρίας»
 Β’  ΒΡΑΒΕΙΟ 
Στην κα Κολοκάθη-Λιαράκου Δήμητρα, Καλαμάτα, για τη συλλογή ποιημάτων «Κόκκινη λαχτάρα»
 Γ’  ΒΡΑΒΕΙΟ 
Στον κ. Παπαβασιλείου Βασίλειο, Άλιμος (καταγωγή από Μαυρομμάτι Ιθώμης), για τη συλλογή ποιημάτων «Υπόδειγμα;»
 ΕΠΑΙΝΟΣ   
Στην κα Σταματοπούλου Ευτυχία, Μικρή Μαντίνεια, για τη συλλογή ποιημάτων «Άστρα που με φωτίζατε»
 ΕΠΑΙΝΟΣ
Στην κα Πολιτοπούλου Χαρά, Καλαμάτα, για τη συλλογή ποιημάτων «Φλώρι (αμμωνίτες)»
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ
 Α’  ΒΡΑΒΕΙΟ
Στον κ. Μπελίτσο Θεόδωρο, Νέα Σμύρνη (καταγωγή από την Παλιόχωρα Αβίας), για το διήγημα «Περνάς και δεν μας χαιρετάς»
 Β’  ΒΡΑΒΕΙΟ 
Στον κ. Δημητριάδη Ιωάννη, Διαβολίτσι, για το διήγημα «Οι εμβοές του Παναγιώτη»
 Γ’  ΒΡΑΒΕΙΟ 
Στην κα Λυμπεροπούλου Ράνια, Καλαμάτα, για το διήγημα «Ξεχασμένοι άγγελοι»
 ΕΠΑΙΝΟΣ   
Στην κα Παυλάκου Αντωνία, Καλαμάτα, για το διήγημα «Η γοργόνα του βουνού»
 ΕΠΑΙΝΟΣ   
Στον κ. Γεωργακόπουλο Παναγιώτη, Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας, για το διήγημα «Η θειά μου η Γληγόρενα»
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
 Α’  ΒΡΑΒΕΙΟ
Στον κ. Κλάδη Παύλο, Καλαμάτα, για το έργο «Η μάχη των μελισσών»
 Β’  ΒΡΑΒΕΙΟ 
Στην κα Παρασκευουλάκου Βασιλική, Αθήνα (καταγωγή από Καλαμάτα), για το έργο «Αναζήτηση»
 Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ 
Στην κα Δημοπούλου Παναγιώτα, Αθήνα (καταγωγή από Βαλύρα), για το έργο «Πράσινη ζακέτα»
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΟΚΙΜΙΟ
Η επιτροπή έκρινε ότι καμία από τις υποβληθείσες συμμετοχές σε αυτήν την κατηγορία δεν πληροί τις προϋποθέσεις βράβευσης.
Η απονομή των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, σε ειδική τελετή στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Όπως αναφέρεται δε σε σχετική ανακοίνωση: «Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στα μέλη της κριτικής επιτροπής Καραβία Τιτίκα, επίκουρη καθηγήτρια Θεωρίας της Λογοτεχνίας και διδακτικής νεοελληνικών λογοτεχνικών κειμένων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Λάππα Άγγελο, φιλόλογο-λογοτέχνη, πρόεδρο της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Κυλιντηρέα Έβελυν, φιλόλογο Β/θμιας Εκπαίδευσης και τους αναπληρωτές τους, για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και τη σοβαρότητα και την ποιότητα του έργου της αξιολόγησης των συμμετοχών, με την οποία επιτυγχάνεται ένα δίκαιο και αντικειμενικό αποτέλεσμα.
Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας συγχαίρουν τους διακριθέντες και ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με τα έργα τους το διαγωνισμό».

***  Ο Δημήτρης Τσιριβάκος πήρε το πρώτο διαρκείας της Μαύρης Θύελλας! 
Ο γνωστός καλαματιανός φαρμακοποιός και ένθερμος φίλαθλος της Μαύρης Θύελλας Δημήτρης Τσιριβάκος, ήταν αυτός που πήρε στα χέρια του το πρώτο εισιτήριο διαρκείας της Καλαμάτας για την σεζόν 2018-19.
Ο κ. Τσιριβάκος, ο οποίος είναι από τους πιστούς οπαδούς της ομάδας, εκφράζει την αισιοδοξία του για την καινούργια σεζόν στην Γ’ Εθνική και πιστεύει πως η χρονιά θα εξελιχθεί θετικά για την Μαύρη Θύελλα ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα για την αγορά των διαρκείας.
«Σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται η ομάδα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όλοι όσοι την αγαπάμε πρέπει να την στηρίζουμε. Και οφείλουμε να το δείχνουμε στην πράξη. Η αγορά διαρκείας αποτελεί την στήριξή μας, η οποία δεν προσφέρεται ως αντάλλαγμα για κάτι. Εγώ και πολλοί άλλοι φίλοι που βρισκόμαστε χρόνια στην κερκίδα αυτό πιστεύουμε...», λέει ο κ. Τσιριβάκος, ο οποίος υπήρξε επί χρόνια κατά το παρελθόν πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ενώ είναι παράλληλα και δρομέας-μέλος του ΣΔΥ Μεσσηνίας.
Αναλύοντας τις σκέψεις του για την νέα σεζόν, τονίζει: «Η ομάδα αλλάζει φέτος πρόσωπο, ξεκινάμε σχεδόν από το μηδέν οπότε το εγχείρημα είναι δύσκολο και απαιτεί προσπάθεια. Ωστόσο, πιστεύω πως τα πράγματα, τελικά, θα εξελιχθούν περισσότερο εύκολα για εμάς και θα φτάσουμε στο στόχο μας. Και το λέω αυτό όχι απλά γιατί από την φύση μου είμαι αισιόδοξος, αλλά γιατί βλέπω την κατάσταση που επικρατεί στις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Μπορούμε λοιπόν να τα καταφέρουμε!».
Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της Καλαμάτας για την σεζόν 2018-19 γίνονται από τα γραφεία της ομάδας στο Γήπεδο Μεσσηνιακού κατά τις κάτωθι ημέρες και ώρες:
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00 και Σάββατο: 10:00 – 13:00.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαθεσιμότητα και τις παροχές μπορείτε να απευθυνθείτε στον «Π.Σ. Η Καλαμάτα»: e-mail: fckalamata1967@gmail.com, Τηλ: 27210 98999.

*** Εισηγήθηκε την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής η Παναγιώτα Κοζομπόλη 
Την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής εισηγήθηκε χθες η βουλευτής Μεσσηνίας, Παναγιώτα Κοζομπόλη.
Όπως ανέφερε: «Η τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού είναι ένα έργο που συνεχίζεται, με εντατικούς ρυθμούς, την τελευταία τριετία και φιλοδοξεί να επικαιροποιήσει, να εξορθολογίσει και να άρει εκκρεμότητες που απασχολούν, επί χρόνια, τις διάφορες πλευρές της λειτουργίας της Βουλής και να ενσωματώσει σε ένα συνεκτικό σώμα κανόνων τις διάσπαρτες τροποποιήσεις που είχαν προκύψει τα προηγούμενα χρόνια».
Στην εισήγησή της τόνισε ακόμη ότι όποιες αλλαγές προτείνονται αφορούν στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών της Βουλής και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Κοινοβουλίου, ενώ «χωρίς να καταφύγουν σε απολύσεις προσωπικού καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να αξιοποιηθούν όλοι. Επίσης, σταθερή είναι η προσπάθεια στη μείωση των εξόδων λειτουργίας της Βουλής, που σε σχέση με την προ-μνημονιακή εποχή έχουν μειωθεί στα 133 εκατ. ευρώ, μια μείωση σχεδόν 40%, παρόλο που η Βουλή επεκτείνει τις δράσεις της, το άνοιγμα στην κοινωνία και προβαίνει σε απαραίτητες επισκευές και ανακαινίσεις των κτηρίων της».

***  Δίωξη στο σύζυγο για τη δολοφονία της 35χρονης στους Γαργαλιάνους 
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας στο σύζυγο της 35χρονης πολύτεκνης μητέρας που το Δεκέμβριο του 2016 βρέθηκε δολοφονημένη με μια σφαίρα στο κεφάλι στο αυτοκίνητό της.
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς στις αρχές του ίδιου έτους η γυναίκα είχε γίνει η χαρμόσυνη είδηση της Πρωτοχρονιάς, καθώς πρώτη είχε φέρει στον κόσμο το τέταρτο  παιδί της.
Ο σύζυγός της είχε εξετασθεί από τις Αρχές και την επίμαχη περίοδο της δολοφονίας, όμως δεν είχε προκύψει κανένα στοιχείο σε βάρος του και είχε αφεθεί ελεύθερος. Το ίδιο είχε γίνει και με άλλα άτομα που είχαν θεωρηθεί ύποπτα.
  Στον ανακριτή
Τους τελευταίους μήνες ο φάκελος της υπόθεσης ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας που χειρίσθηκαν αυτή την τραγική ιστορία και με ό,τι στοιχεία είχαν συλλεχθεί στάλθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες από την Εισαγγελία ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του συζύγου για τη δολοφονία της 35χρονης και τώρα αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή Κυπαρισσίας για να δώσει εξηγήσεις.
  Δολοφονία
Η 35χρονη έγινε είδηση την Πρωτοχρονιά του 2016 στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όταν γέννησε το πρώτο παιδί του χρόνου. Λίγο πριν κλείσει η χρονιά, όμως, και συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της, έχοντας πυροβοληθεί μια φορά – σχεδόν εξ επαφής- στο κεφάλι.
Το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε σε παράδρομο – αγροτικό δρόμο κοντά στη Λεύκη Γαργαλιάνων, ενώ από το σπίτι της είχε φύγει το προηγούμενο απόγευμα, σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ο σύζυγός της.
Εκείνο το πρωινό ο σύζυγός της, αφού φρόντισε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, καθώς η μητέρα τους δεν είχε επιστρέψει όλη τη νύχτα, πήρε εργάτες για να πάει στα χωράφια.  Όπως έχει καταθέσει, καθώς κινούνταν με το όχημά του στον επαρχιακό δρόμο προς Λεύκη και περνώντας από τη συμβολή με παράδρομο, εργάτρια που επέβαινε στο όχημα του είπε ότι είδε το αμάξι της συζύγου του. Αυτός σταμάτησε και κατευθύνθηκε προς το αμάξι, όπου και βρήκε νεκρή τη γυναίκα του σε μια λίμνη αίματος. Τότε, μάλιστα, ο ίδιος είχε ενημερώσει το Α.Τ. Γαργαλιάνων για το τραγικό συμβάν.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Η κάμερα τους «έπιασε» να ανοίγουν καταστήματα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 
Τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής σε καταστήματα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.
Οι κλοπές έγιναν ξημερώματα της Τετάρτης και ως δράστες συνελήφθησαν δύο άτομα, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν και για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλων κλοπών.
Σε βάρος του 30χρονου και του 39χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Μετά τις κλοπές οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας έφτασαν στα ίχνη των δύο δραστών από πληροφορίες και υλικό κάμερας που είχε καταγράψει τη δράση τους.
Όπως αποδείχτηκε, αρχικά οι δύο δράστες διέρρηξαν στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας ένα κρεοπωλείο, από το οποίο αφαίρεσαν 10 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια διέρρηξαν και δεύτερο κρεοπωλείο, από το οποίο αφαίρεσαν 50 ευρώ. Ακολούθως διέρρηξαν ιχθυοπωλείο, απ’ όπου αφαίρεσαν  5 ευρώ. Στο τέλος επιχείρησαν, χωρίς να τα καταφέρουν, να παραβιάσουν και ένα δεύτερο ιχθυοπωλείο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η δε αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.   Β.Β.

*** Ο καιρός σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για Σήμερα  Σάββατο 14/7/2018 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.9 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** ΒΟΜΒΑ! Η ΜΟΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ…

~Θυμάστε τι έλεγε πριν 2 χρόνια ο κος Μάρδας; Για τη μεγάλη ρωσική επένδυση στην Ελλάδα;  Το ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα έκανε γνωστό στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις από ρώσους επιχειρηματίες. «Ως αίτημα ήρθε προς συζήτηση, και αρκετά προωθημένο μπορώ να πω, για να γίνει στην Καλαμάτα ένα εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων, το οποίο θα έχει μια εντελώς εξωστρεφή ιδιότητα και θα συνδυάζει τεχνολογίες δυτική και ανατολική» τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή πρόταση, για την οποία η κυβέρνηση εξετάζει με πιο τρόπο θα υλοποιηθεί.
Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στο δεδομένο εδώ και αρκετό -όπως το χαρακτήρισε- ενδιαφέρον των Ρώσων για να επενδύσουν στον τομέα των υποδομών (αέριο, μεταφορές, λιμάνια), αλλά, όπως είπε, ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή και οι επενδύσεις κυρίως στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, όπως το εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα. (ΠΗΓΗ)
Αυτή λοιπόν την επένδυση χάνουμε (όπως αναφέρει το pronews.gr). Εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, φέρεται να απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ότι η κοινοπραξία «αποσύρει το ενδιαφέρον της από την επένδυση λόγω της επιδείνωσης των ελληνορωσικών σχέσεων και του άγονου για ρωσικές επενδύσεις περιβάλλοντος που επικρατεί πλέον στην Ελλάδα»
Στο μεταξύ φέρεται να είχε ολοκληρωθεί η μελέτη, η οποία προέβλεπε την κατασκευή ενός εργοστασίου δυναμικότητας παραγωγής δέκα αεροσκαφών κατ’ έτος με προσωπικό 230 ατόμων και επρόκειτο να κατατεθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις απώλειες για την Ελλάδα, άμεσες κι έμμεσες.

***  ΒΟΜΒΑ! Στο 5% η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Δημοσκόπηση Σεισμός…

~Mία δημοσκόπηση βόμβα ‘έσκασε’ σήμερα και παρουσιάζει πλήρη αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και της δύναμης των κομμάτων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών που διενεργήθηκε στις αρχές Ιουλίου έχουμε την εξής δυνητική εκλογική επιρροή: ΝΔ 35%  ΣΥΡΙΖΑ 27%  , ΚΙΝΑΛ 14%  ,ΚΚΕ 9% , Χρυσή Αυγή 8% ,Ποτάμι 6%
Εν. Κεντρώων 6% ,Ελληνική Λύση 5% ,Λαϊκή Ενότητα 4% ,Πλεύση Ελευθερίας 3% ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2% ,ΜΕΡΑ25 2% ,Εθνική Ενότητα 2% ,ΑΝ.ΕΛΛ. 2%  .-   Η δημοσκόπηση αυτή έρχεται σε συνέχεια ενός μπαράζ θετικών δημοσκοπήσεων για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.   Ρωτήσαμε το κόμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για κάποιο σχόλιο και μας απήντησαν, πως πάγια θέση του Προέδρου Κ.Βελόπουλου είναι να μην σχολιάζονται οι δημοσκοπήσεις.
*** MYΣΤΗΡΙΟ με τη ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ από γρανίτη! Γιατί την συνδέουν με τον Μέγα Αλέξανδρο…

Μία σφραγισμένη, πολυτελής σαρκοφάγος από μαύρο γρανίτη που βρέθηκε στην πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος πυροδότησε όργιο φημών, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον ειδικών και αρχαιολόγων. Το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε την ανακάλυψη μιας ασυνήθιστα μεγάλης και άθικτης σαρκοφάγου στην πόλη της Αλεξάνδρειας, που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, η οποία χρονολογείται στην πτολεμαϊκή περίοδο, πριν από 2.000 και πλέον χρόνια.  Ο τάφος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για την θεμελίωση ενός νέου κτιρίου. Προκειμένου να κατασκευαστεί ένα νέο οικοδόμημα, στις περισσότερες περιοχές της Αλεξάνδρειας χρειάζεται να είναι παρών ένας αξιωματούχος του υπουργείου Αρχαιοτήτων προκειμένου να παρακολουθεί τις εργασίες εκσκαφής.


Σε αυτή την περίπτωση, μια από τις μεγαλύτερες σαρκοφάγους που ανακαλύφθηκε ποτέ στην πόλη βρέθηκε σε βάθος περίπου 5 μέτρων. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με κάποιους αρχαιολόγους, ο Μέγας Αλέξανδρος τάφηκε στην Αλεξάνδρεια και παρέμεινε εκεί για μία περίοδο.      Η σπάνια σαρκοφάγος από μαύρο γρανίτη έχει ύψος περίπου 1,8 μέτρα, πλάτος 1,5 μέτρα και μήκος 2,6 μέτρα. Ανάμεσα στο καπάκι και το σώμα της σαρκοφάγου, υπάρχει ένα στρώμα κονιάματος, το οποίο υποδηλώνει ότι δεν έχει ανοιχτεί από τότε που σφραγίστηκε, σύμφωνα με τον Δρα Αϊμάν Ασμαουί, επικεφαλής του κλάδου Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, σε ανακοίνωση του υπουργείου.         Ο Ασμαουί δήλωσε στο CBS News ότι λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της σαρκοφάγου, ίσως ανήκει σε κάποιο σημαντικό πρόσωπο. Μέχρι στιγμής, η ταυτότητα του προσώπου παραμένει μυστήριο.      Στον τάφο βρέθηκε και μια ημιτελής αλαβάστρινη προτομή, τα χαρακτηριστικά της οποίας έχουν διαβρωθεί γεγονός που πυροδότησε όργιο φημών ως προς την «ταυτότητά» της.                          Σύμφωνα με το υπουργείο, το πιθανότερο είναι να ανήκει στον ιδιοκτήτη της σαρκοφάγου. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να μάθουν περισσότερα όταν ανοίξει ο τάφος, αλλά αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. «Είναι δύσκολο να σηκώσουμε τη σαρκοφάγο καθώς ζυγίζει περίπου 30 τόνους και ο χώρος είναι πολύ στενός, άρα ίσως πρέπει να την ανοίξουμε μέσα στον τάφο, να σηκώσουμε πρώτα το καπάκι και στη συνέχεια να σηκώσουμε το σώμα της σαρκοφάγου», δήλωσε ο Δρ Μουσταφά Ουαζίρι, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων στο CBS News.  «Η σαρκοφάγος χρονολογείται πριν από περίπου 2.000 χρόνια. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να κάνουμε εικασίες για την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, καθώς το εξωτερικό της σαρκοφάγου δεν έχει σκαλίσματα ή σχέδια. Θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου ανοίξουμε τη σαρκοφάγο τις επόμενες ημέρες και ίσως η απάντηση να βρίσκεται εκεί. Ίσως το όνομά του να είναι γραμμένο στο εσωτερικό ή ίσως να υπάρχει κάποια επιγραφή, ίσως να βρούμε μία μούμια ή ένα ξύλινο φέρετρο, ή ίσως να μην βρούμε και τίποτα», πρόσθεσε ο Ουαζίρι.  Παρά την μεγάλη αρχαιολογική αξία του ευρήματος πάντως, οι ειδικοί έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι το όργιο φημών μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς παρά το μέγεθος και την πολυτέλεια του μνημείου, παραμένει αρκετά «μικρό» και «ταπεινό» για μια βασιλική προσωπικότητα του βεληνεκούς του Αλέξανδρου. Τονίζουν ωστόσο, ότι σίγουρα ανήκε σε κάποιον ιδιαίτερα πλούσιο ή ευγενή.


News247
*** Σκοπιανό, Αλβανικό, επιδείνωση με Ρωσία γιατί ξαφνικά ο Τσίπρας ανοίγει μέτωπα; Τι έχει πάρει από τους Αμερικανούς;..

Ο Τσίπρας έχει λάβει ανταλλάγματα από τους αμερικανούς αλλά και ευρωπαίους και έτσι εξηγούνται τα πολιτικά ρίσκα που έχει πάρει…  Σε εξωτερική πολιτική υψηλού ρίσκου επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα επιδίδεται η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Το βασικό ερώτημα είναι ο έλληνας πρωθυπουργός αφελής;
Προφανώς και όχι γνωρίζει τα πολιτικά και διπλωματικά ρίσκα που παίρνει και το κυριότερο για να ανοίξει τέτοια μέτωπα σε αυτή την συγκυρία το βέβαιο είναι ότι έχει πάρει ισχυρά ανταλλάγματα.
Πολύ έμπειρος διπλωμάτης που μίλησε στο bankingnews ανέλυσε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που ίσως εξηγούν γιατί ο έλληνας πρωθυπουργός έχει ανοίξει τέτοιας κλίμακας μέτωπα.
«Οι αποφάσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας θα πρέπει να αναλυθούν στο πλαίσιο της διεθνούς σκακιέρας και του ρόλου που θέλουν κυρίως οι αμερικανοί να διαδραματίσει η Ελλάδα.
Εάν δει κανείς τους τελευταίους μήνες την στάση του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα θα διαπιστώσει ότι είναι άκρως φιλικός και υποστηρικτικός στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Ο Τσίπρας ανοίγοντας το ζήτημα του ονοματολογικού στο Μακεδονικό και με την Συμφωνία των Πρεσπών ξεκάθαρα αποδοκιμάστηκε στο εσωτερικό ειδικά στην βόρεια Ελλάδα στην ελληνική Μακεδονία.
Όμως επιδοκιμάστηκε διεθνώς, δεν υπήρξε διεθνής ηγέτης που να μην επιδοκιμάσει την συμφωνία Ελλάδος – FYROM.
Για εμάς τους έλληνες η συμφωνία μπορεί να είναι κακή και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων αλλά ο Τσίπρας δεν κοιτούσε στο εσωτερικό όταν έλαβε την απόφαση αλλά στο εξωτερικό και ειδικά το ΝΑΤΟ.
Ο στόχος ήταν να ικανοποιηθεί το ΝΑΤΟ.
Στο εξωτερικό με τους ευρωπαίους και τους αμερικανούς.
Άνοιξε και Αλβανικό με τις πυραμίδες που οριοθετούν τα σύνορα Ελλάδος και Αλβανίας επίσης θέμα που προκαλεί τα εθνικά ιδεώδη του έλληνα αλλά ικανοποιεί το ΝΑΤΟ.
Η ξαφνική ένταση με την Ρωσία και την διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει επίσης πρέπει να ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο της ελληνικής μεταστροφής προς την Αμερική.
Η ελληνική επιχειρηματολογία – προπαγάνδα ότι οι ρώσοι διπλωμάτες υποστήριζαν τις διαδηλώσεις υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας είναι τουλάχιστον αστεία.
Η Ελλάδα θα έπρεπε να επιδοκιμάζει όσους στηρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ούτε είναι επιχείρημα ότι οι ρώσοι έχουν χρηματοδοτήσει ανέγερση εκκλησιών στην Θράκη.
Ότι υπάρχει εκκλησιαστικό ζήτημα ίσως εκεί πρέπει να εστιαστεί η έρευνα με τους ρώσους στην Ελλάδα.
Ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός προέβη σε όλες αυτές τις ενέργειες παίρνοντας πολλά διπλωματικά, πολιτικά και εθνικά ρίσκα για τους εξής λόγους
1)Γιατί βλέπει ότι η επίδραση αυτών των πρωτοβουλιών δεν τον καταποντίζουν εκλογικά, μπορεί να χάνει ειδικά στην Μακεδονία αλλά δεν καταποντίζεται.
Ταυτόχρονα ικανοποιείται το ΝΑΤΟ και ειδικά ο αμερικανικός παράγοντας.
2)Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα θέλει να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Ελλάδος στην ευρύτερη περιοχή και θεωρούν ότι ο άλλοτε αριστερός Τσίπρας είναι καλός συνομιλητής και φιλικά προσκείμενος ειδικά μια περίοδο όπου η Τουρκία συνεχίζει να είναι ασταθής.
3)Η Ελλάδα όπως αποδείχθηκε από τις επισκέψεις ελλήνων υπουργών στις ΗΠΑ όπου παρουσίασαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα θα χρηματοδοτήσουν το ελληνικό χρέος.
Για τα επόμενα 2 χρόνια η Ελλάδα θα χρειαστεί να αντλήσει από τις αγορές 15 δισεκ. οι αμερικανοί μπορούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
4)Ο Τσίπρας φαίνεται ότι ενώ αρχικά είχαν υποτιμήσει τον Τσίπρα, είχαν ταχθεί κατά της εκλογής του αμερικανού προέδρου…στην πορεία αποδείχθηκε ότι ο Trump είναι κυρίαρχος του διεθνούς διπλωματικού παιχνιδιού.
Θέλει να έχει καλές σχέσεις με τον ισχυρό…πλανητάρχη.
5)Ο Τσίπρας πιστεύει ότι για να εξελιχθεί σε ηγέτη πρέπει να κάνει υπερβάσεις έξω από τα σύνορα του, έχει πιστέψει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολιτικό ηγέτη της Ελλάδος.
Αν και ο αντίλογος είναι πολύ ισχυρός καθώς με 22% εκλογικά ποσοστά δεν θεωρείσαι ηγέτης αλλά πολιτικά περιχαρακωμένος πολιτικός, έχει πιστέψει ότι μπορεί να είναι η νέα μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία της Ευρώπης.
6)Ακόμη και οι επαφές με τους ευρωπαίους ειδικά με την Merkel την Γερμανίδα Καγκελάριο έχουν ισχυροποιηθεί ειδικά με το μεταναστευτικό.
Βέβαια οι γερμανοί συνεχίζουν το σκωτσέζικο ντους στην Ελλάδα ίσως για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης στην Γερμανία αλλά π.χ. την δόση είτε την εκταμιευθεί σήμερα είτε σε 15 ημέρες δεν αλλάζει κάτι.
7)Ο Τσίπρας έχει πάρει διαβεβαιώσεις από τους αμερικανούς ότι θα τον υποστηρίξουν όπως και γίνεται και αυτό ουσιαστικά τον κρατάει ζωντανό στο ελληνικό εσωτερικό παιχνίδι.
Προφανώς και αυτό με όρους ιδεολογικής σημειολογίας είναι υπέρβαση ένας αριστερός να θέλει την στήριξη των αμερικανών αλλά αυτό πράττει σήμερα η αριστερή κυβέρνηση…ποντάρει στην στήριξη του αμερικανικού παράγοντα.
Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι θα χάσει από την ΝΔ αλλά εάν δει κανείς τις κινήσεις του έχει διαύλους επικοινωνίας με τους δύο παραδοσιακούς συμμάχους της δεξιάς – με βάση την ελληνική πολιτική ονοματολογία – τους γερμανούς και αμερικανούς.
Ο Μητσοτάκης θα είναι το plan A μετά τις εκλογές αλλά ο Τσίπρας θα είναι το plan B οπότε θα είναι παρόν στις πολιτικές εξελίξεις.
8)Ο Τσίπρας κατάφερε να βγει από τα μνημόνια θα επενδύσει πολιτικά στην σημειολογία ότι ένα αριστερό κόμμα έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια και έλαβε και ένα cash buffer 24,1 δισεκ. και μια υποτυπώδη λύση για το χρέος.
Μπορεί για τους επενδυτές και οικονομολόγους αυτά να μην αποτελούν σοβαρές παρεμβάσεις αλλά στην πολιτική οι εντυπώσεις μετρούν.
Στην διπλωματία μετρούν τα γεγονότα και οι στρατηγικές, στην πολιτική η επικοινωνία.
9)Μόνο και μόνο που ο ευρωπαίος επίτροπος Moscovici αναφέρει ότι είναι ανοικτό θέμα η μετάθεση του χρόνου μείωσης των συντάξεων όταν όλοι γνωρίζουν ότι νομοτελειακά η μείωση δεν μπορεί να αποτραπεί, εξυπηρετεί τα πολιτικά σχέδια Τσίπρα.
Ο Τσίπρας δεν αποφάσισε ξαφνικά να ανοίξει θέματα που μπορεί να βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα και να ναρκοθετούν την εθνική ασφάλεια.
Τα ανταλλάγματα που έχει πάρει τον διασφαλίζουν ότι θα παραμείνει ζωντανός στο ελληνικό πολιτικό παιχνίδι ακόμη και εάν χρειαστεί να είναι plan B για την επόμενη 4ετία καθώς η έλευση Μητσοτάκη θα αλλάξει πολιτικούς συσχετισμούς.  www.bankingnews.gr  σχόλιο VoiceNewς: για εμάς δεν υπάρχει Μακεδονικό αλλά Σκοπιανό. Από σεβασμό στο αρχικό άρθρο διατηρήσαμε τη χρήση του όρου Μακεδονικό.




Θυμίζουμε επίσης την ραδιοφωνική εμφάνιση του Κ.Βελόπουλο στο Νίκο Χατζηνικολάου και τον RealFm (EΔΩ)
***  ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στη ΝΔ!Θυμίζει Game of Thrones! Ποιοι ‘ΔΙΩΧΝΟΥΝ’ τη Ντόρα από την Α’ Αθηνών;..

Η πληροφόρηση, όσο περνούν οι μέρες, γίνεται όλο και πληρέστερη για τα τεκταινόμενα στη ΝΔ.   Θα παρουσιάσουμε τα δεδομένα όπως είναι αυτή τη στιγμή, μιας και η κατάσταση παραμένει ρευστή και οι αποφάσεις δεν είναι οριστικές.
Το θέμα που απασχολεί την Πειραιώς είναι το πολιτικό μέλλον της Ντόρας Μπακογιάννη.
Μετά και την επίσκεψη για την ορκωμοσία Ερντογάν έχουν δημιουργηθεί δύο σενάρια. Το ένα που θέλει απόσυρση της Μπακογιάννη από την πολιτική κι ένα άλλο που την θέλει ξανά υποψήφια αλλά όχι στην Α’ Αθηνών.
Κι αν το πρώτο σενάριο δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό, αλλά περισσότερο ευσεβής πόθος κάποιων, το δεύτερο είναι αρκετά πιθανό.
Οι λόγοι είναι δύο.
Ένα ‘αδειάζει’ θέση στην Α’ Αθηνών για να βάλει ο Μητσοτάκης δικούς του ανθρώπους.
Δύο μια μετακίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη από την Α’ Αθηνών, έρχεται να υπηρετήσει τη στόχευση της ενίσχυσης μιας πιθανής υποψηφιότητας του γιου της, Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο Αθηναίων.
Κι αυτό διότι, όλοι καταλαβαίνουν πώς, θα ήταν… άβολη η εικόνα της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη στην ίδια περιφέρεια, η μια ως βουλευτής και ο άλλος ως υποψήφιος δήμαρχος.
Για να δούμε…

***  Mετά τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ Πανηγυρίζουν ΚΑΙ οι ΑΛΒΑΝΟΙ: «Η Ελλάδα έχει δεχθεί να βγάλει την ονομασία Βόρειος Ήπειρος»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τους Σκοπιανούς πανηγυρίζουν και οι Αλβανοί με αφορμή την επικείμενη συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, η οποία ενδέχεται να απαλείψει μια για πάντα τον όρο «Βόρεια Ήπειρος».
 * Αξιοποιούν ακόμα και τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά: «Είναι αστείο κάποιοι να θεωρούν ότι η Βόρεια Ήπειρος ανήκει στην Ελλάδα».
Πανηγυρίζοντας λοιπόν τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν: «Η ελληνική πλευρά έχει δεχθεί να βγάλει την ονομασία Βόρειος Ήπειρος», όπως θα δείτε στο παρακάτω ρεπορτάζ.
Ένα ακόμη ζήτημα που σχολιάζεται στα αλβανικά μέσα είναι το ανύπαρκτο κατά τα άλλα , «τσάμικο ζήτημα» και οι …υποτιθέμενες χαμένες τους περιουσίες στην Ελλάδα. Πράγμα που σύμφωνα με πληροφορίες , φαίνεται να καταργεί η επικείμενη συμφωνία Αθήνας – Τιράνων, ωστόσο το εξισώνει με την Β. Ήπειρο, η οποία τελειώνει για το ελληνικό Κράτος.   

Star - Ειδήσεις 12.7.2018 - βράδυ : https://youtu.be/Zzgdl-awExk .- 


*** Αθλητικά Νέα :

***  Αύριο το Penny Marathon της Καλαμάτας για τα αδέσποτα 
Έφτασε η ώρα για το Penny Marathon της Καλαμάτας, την καθιερωμένη πια αγωνιστική συνάντηση (τρέξιμο και ποδηλασία) που είναι αφιερωμένη για τα αδέσποτα ζώα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κόσμου. Η γιορτή για τους τετράποδους φίλους μας θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 15 Ιουλίου και οι διοργανωτές γνωστοποίησαν το πρόγραμμα που έχει ως εξής:
Οι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων θα κάνουν την διαδρομή Πανελλήνιο-Κιτριές και επιστροφή, εκκινώντας στις 6 το πρωί.
Οι αγώνες των 12χλμ. θα αρχίσουν στις 8.30 π.μ. μέχρι το Messinian Bay και πίσω. Οι αγώνες των 3χλμ. Θα αρχίσουν στις 9.30 π.μ. μέχρι το Φιλοξένια. Aυτή η μικρή διαδρομή είναι προσιτή για ποδηλάτες και για ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Η εορτή λήξεως θα πραγματοποιηθεί στο CAFE YACHTING Miltos Yachting.
Από τις 11 το πρωί θα είμαστε όλοι εκεί για να περιμένουμε τους δρομείς, τους ποδηλάτες, τους φίλους και τους υποστηρικτές μας, δηλαδή όλους εσάς τους ωραίους ανθρώπους που με την παρουσία σας θα επιβεβαιώσετε ότι αξίζει η προσπάθειά μας.
Φιλέματα θα έχουμε, χορευτικά από τα παιδιά της Ακαδημία Χορού "Απόλλων & Άρτεμις", μεζεδάκι, καλό κρασάκι προσφορά της Οινοποιίας Ψαρούλη, παρεΐστικα τραγούδια και καλή καρδιά.

*** ΣΗΜΕΡΑ , Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΡΩΣΙΑΣ :
~**  ΑΓΓΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ   0-2 .- ^
~ Αντίο με ΝΙΚΗ στο μικρό τελικό το Βέλγιο! ΝΙΚΗΣΕ 2-0 την Αγγλία

Τα γκολ :
Οι Κόκκινοι Διάβολοι καθάρισαν 2-0 την Αγγλία στον τελικό της… παρηγοριάς και τερμάτισαν στην κορυφαία θέση της ιστορίας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεύτερη φορά στην 4η θέση τα Λιοντάρια.
Για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιμότητα των μικρών τελικών, ίσως να ξαναδούν τα highlights των Βέλγων. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε με το 2-0 κόντρα στην Αγγλία το ότι ήταν η πιο θεαματική παρέα σε αυτό το Μουντιάλ. Ο Αζάρ, ο Ντε Μπρόινε, ο Μενιέ συνδυάζονταν τρελά και ειδικά στην κόντρα, βγάζοντας πανέμορφες στιγμές, οι οποίες τους χάρισαν στο φινάλε την 3η θέση, την καλύτερη της ιστορίας τους, ξεπερνώντας την 4η του 1986.
Οι Κόκκινοι Διάβολοι βρέθηκαν από το 4′ μπροστά στο σκορ, όταν σκόραρε με το καλάμι εξ επαφής ο Μενιέ από παράλληλη του Τσαντλί. Γενικότερα επικρατούσε στην αρχή ένας πανικός στην άμυνα των Αγγλων, που είχαν αρκετές αλλαγές και στο πλασέ του Ντε Μπρόινε (12′) έσωσε ο Πικφορντ. Κέιν (23′) και Αλντερβαϊρελντ (35′) είχαν τις ευκαιρίες τους, με το παιχνίδι να έχει ρυθμό. Μόνο που στη συνέχεια αυτός έπεσε και οι Αγγλοι στο β΄ μέρος με τις αλλαγές τους, πίεσαν ψηλά.
~ Στη σημαντικότερη στιγμή τους ο Αλντερβαϊρελντ (70′) π΄ρολαβε στη γραμμή τη λομπίτσα του Ντάιερ πάνω από τον Κουρτουά. Κάπου εκεί οι Βέλγοι άρχισαν να πατούν ξανά γκάζι στην αντεπίθεση και ειδικά στο 80′ μάγεψαν στο κορυφαίο γκολ του Μουντιάλ που… δεν μπήκε, καθώς μετά από τακουνάκια και συνδυασμούς ήρθε η μεγάλη επέμβαση Πίκφορντ στο βολέ του Μενιέ. Μόνο που δύο λεπτά αργότερα ο Αζάρ πήρε την ασίστ του Ντε Μπρόινε, πάτησε περιοχή και το τελείωσε στην κλειστή γωνία, βάζοντας οριστικά το χάλκινο μετάλλιο του κόσμου στο λαιμό των συμπαικτών του. Οσο για τους ηττημένους, έμειναν στην 4η θέση για δεύτερη φορά (1990).
Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Αλντερβαϊρελντ, Μενιέ, Βίτσελ, Τιέλεμανς (78′ Ντεμπελέ), Τσαντλί (39′ Βερμάλεν), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (60′ Μέρτενς)
Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Ρόουζ (46′ Λίνγκαρντ), Τρίπιερ, Ντάιερ, Τζόουνς, Λόφτους-Τσικ (81′ Ντέλε Αλι), Ντελφ, Στέρλινγκ (46′ Ράσφορντ), Κέιν.
gazzetta.gr


*** ΑΥΡΙΟ , Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 : Ο ΤΕΛΙΚΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  


~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
 https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .-  
~*

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 
~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   
~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
  
~* arfara ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης.
ΤΡΊΤΗ 10  Ιουλίου 2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018:  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 12 Ιουλίου 2016   :
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_12.html .-
~ * ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_13.html .-

~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .-
~*ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 .  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_14.html .-

~*

~** Σήμερα για αλλού ξεκίνησα..αλλά τελικά πάλι σε εκκλησία βρέθηκα...Εγραψα και το κήρυγμα που έκανε ο εφημέριος ιερέας..Ρώτησα να μάθω σε ποια εκκλησία βρισκόμουν..και ποιος είναι αλλά όταν ζήτησα ευλογία να το ανεβάσω στο διαδίκτυο ,αφού αναφερόταν στη ζωή του Αγ Παισίου και θα οφελούσε πολλές ψυχές ,δεν είπα σε κανάλι ,αρνήθηκε..Είπε πως δεν ήθελε να ακουστεί..Δε μπόρεσα να το καταλάβω..είπα όπως επιθυμείτε...σεβαστό ,του ευχήθηκα και πήγα πιο πέρα ...Δε πειράζει. Να που τελικά ο Θεος προνόησε και μας έδωσε ενα άλλο βίντεο...Στο συγκεκριμένο λοιπόν , που βλέπουμε ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, παραχώρησε συνέντευξη, η οποία αναφερόταν στη ζωή, το έργο και τα θαύματα του Αγίου Παϊσίου στον π. Φλωρίν Βόντα, η οποία και μεταδόθηκε από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Άλμπα Ιουλία του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.    το Βίντεο ανήκει στη Πεμπτουσία ,εγκάρδια τους ευχαριστούμε για ολα τα πανέμορφα και ψυχοφελή βίντεό τους...! τα υπόλοιπα τα βρίσκετε στο φάκελο -- ΨΥΧΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟΝ-PEMPTOUSIA TV   https://www.youtube.com/playlist?list...   Συνέντευξη Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτηhttps://youtu.be/J6CfIC7hDDw .-

~** Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού (1) : https://youtu.be/0ycPMWqzdgs .-

~*** Δεύτε πρός με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς...Η γλυκιά..τρυφερή γεμάτη αγάπη του Πατέρα μας καλεί να μας μεταμορφώσει...μεταβάλλει..αναπλάσει...αναπαύσει. Πνευματικό Ιατρείο η εκκλησία..έτσι το βλέπω...Σου δίνει τα κατάλληλα φάρμακα για να γιατρέψεις τη ψυχή..Την αθάνατη ψυχή που φορτώνεται πάθη..φροντίδες άπειρες..έχθρες και μίση να τη βαραίνουν..Μα εμεις θέλουμε να αναπαυθούμε ?Πολλές φορές αναρωτιέμαι..Οντας μέσα σε κόσμο ,  αφουγκράζομαι σκέψεις..συμπεριφορές..Εχουμε την εντύπωση πως η ζωη είναι γεμάτη όταν τη φορτώνουμε με χίλιες δυο έννοιες..Με βάρη που δε την αφήνουν να αναπνεύσει το θείο...την ειρήνη...τη γαλήνη..Ο Κύριος μας κάλεσε κοντά του να μας αναπαύσει..Αρα όποιος θεωρεί πως ζει πνευματικά αλλά δεν είναι αναπαυμένος,δε ζει εν Χριστώ.. Είναι δυνατό να εχεις μέσα σου Εκείνον που είναι αγάπη και να ποθείς να φανείς..να δοξαστείς..να αποκτήσεις τη καλύτερη φήμη και χρήματα για να ξοδεύεις..να παίζεις την αυθεντία εσυ το χώμα και νερό...προσπαθώντας να επιβληθείς στους άλλους και να είσαι το κέντρο στη ζωη τους??Δεύτε πρός με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς...Αυτός, ο Κύριος, είναι η ανάπαυση. Ο μόνος που δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ..Σήμερα είπα σε κάποιον ..ποτέ μην πιστέψεις άνθρωπο που εγκατέλειψε τον Θεο..δε θα διστάσει να εγκαταλείψει κι εσένα...Ο Κύριος είναι  η Οδός... η Αλήθεια..και η Ζωή..Η Αιώνια Ζωή..Το στήριγμα στο δρόμο ...η ελπίδα που δίνει η αλήθεια...Ο ταπεινός τη καρδία..η Πάντων χαρά...Που ζητά να μας αναπαύσει...Κι ενω ήλθε στο κόσμο μας..εμεις παραμένουμε δύστυχοι..αμετανόητοι..ασυγχώρητοι..μίζεροι..Ηλθε η αγάπη ...κι εμεις ξεμείναμε απο αγάπη..Την αγάπη που δίνει χαρά κι ανάπαυση....:(( Καλό ευλογημένο βράδυ...!
"Δεύτε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς"π. Επιφάνιος  : https://youtu.be/kDB6oz0d7qc  .-

~*** Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή Αταίριαστοι στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. ,    Ο Κ. Βελόπουλος στους Αταίριαστους για τις ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ σχέσεις 12/07/2018 : https://youtu.be/3PGKmIW85hk  .-

~***   ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΝΔ ΚΡΙΤΙΚΗ : https://youtu.be/m8e1D-xvbYU  .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου