ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ **  ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ   07-07-2019 !



~**  7 Ιουλίου- Γιορτή σήμερα: Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής

~  – Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τιμά σήμερα,
, η Εκκλησία μας. Η Αγία Κυριακή ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας. Αυτοί ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει παιδί. Πράγματι, ο Θεός ευδόκησε, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι, απέκτησε παιδί.  

Γεννήθηκε ημέρα Κυριακή, γι’ αυτό και της έδωσαν το όνομα Κυριακή. Κατά το διωγμό του Διοκλητιανού, το έτος 282 μ.Χ., οι γονείς της συνελήφθησαν και μετά από ανάκριση βασανίστηκαν και αποκεφαλίστηκαν από το δούκα Ιούστο.  Η δε Κυριακή παραπέμφθηκε στον Καίσαρα Μαξιμιανό, και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό, ο οποίος της υπενθύμισε ότι η ομορφιά της είναι για απολαύσεις και όχι για βασανιστήρια. Τότε η παρθένος κόρη του απάντησε:  «Ούτε στη νεότητα μου, ούτε στην ομορφιά μου δίνω την παραμικρή προσοχή. Και τα λαμπρότερα από τα επίγεια πράγματα είναι προσωρινά, όπως τα άνθη και κούφια, όπως οι σκιές. Σήμερα, έπαρχε, είμαι όμορφη, αύριο μια άσχημη γριά. Να κάνω, λοιπόν, κέντρο της ζωής μου την ομορφιά μου;  Την αξία της, όμως, τη γνώρισα στις ρυτίδες, που την περιμένουν και στον τάφο που την καλεί. Νόμισες, λοιπόν, ότι θα κάνω την τερατώδη ανοησία, να χάσω την αιώνια λαμπρότητα για να μείνω λίγο περισσότερο στη γη; Γι’ αυτό στο ξαναλέω, έπαρχε: είμαι και θα είμαι στη ζωή και στο θάνατο χριστιανή».  Εξοργισμένος ο Ιλαριανός, σκληρά τη βασάνισε και διέταξε να την αποκεφαλίσουν. Αλλά πριν πέσει η σπάθη, προσευχόμενη παρέδωσε το πνεύμα της στον  Κύριο.  Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.  Ως βρύσις πολύκρουνος παρθενομάρτυς Χριστού, κατήρδευσας πάνσοφε την Εκκλησίαν αυτού, και ήθλησας άριστα. έσωσας τους εν σκότει της ειδωλομανίας, αίγλητων σων θαυμάτων, Κυριακή αθλοφόρε. διό εν παρρησία Χριστώ πρέσβευε σωθήναι ημάς.

~**  «Τα Άγια τοις Αγίοις»

ιερέας, αφού προσέλθει στην αγία Τράπεζα και κοινωνήσει, προσκαλεί και τους άλλους. Όμως δεν επιτρέπεται σε όλους η κοινωνία των αγίων μυστηρίων.  

Γι᾿ αυτό και ο ιερέας δεν τους προσκαλεί όλους. Αλλά, αφού πάρει στα χέρια του τον ζωοποιό άρτο και τον υψώσει, προσκαλεί μόνο τους αξίους να κοινωνήσουν. Και το φωνάζει:  –.  * * *  Είναι σαν να λέγει: Να, αυτός είναι ο άρτος της ζωής. Ελάτε να μεταλάβετε. Όχι όμως όλοι: Αλλά μόνο όποιος είναι άγιος. Γιατί τα άγια επιτρέπονται μόνον στους αγίους. Αγίους εδώ δεν εννοεί τους τέλειους σε αρετή, αλλά και εκείνους που αγωνίζονται να φθάσουν σε κάποια βαθμίδα πιο ψηλή· έστω και αν δεν έφθασαν ακόμη. Γιατί και αυτοί που αγωνίζονται, δεν εμποδίζονται να μετέχουν των αγίων μυστηρίων. Για να αγιάζωνται. Και από αυτή την άποψη θεωρούνται και αυτοί άγιοι. Και η Εκκλησία λέγεται όλη αγία· και ο μακάριος απόστολος γράφοντας προς ολόκληρη χριστιανική κοινότητα λέγει: «Αδελφοί άγιοι, κλήσεως επουρανίου μέτοχοι» (Εβρ. 3,1). Άγιοι ονομάζονται οι πιστοί, επειδή κοινωνούν το σώμα και το αίμα του Αγίου, δηλαδή του Χριστού. Και είναι πράγματι μέλη του ιδίου σώματος. Σάρκα από τη σάρκα Του. Οστά από τα οστά Του. Άμα είμαστε ενωμένοι μαζί Του, και διατηρούμε αρμονική επικοινωνία μαζί Του, κοινωνώντας παίρνομε την αγιωσύνη του Χριστού που είναι η Κεφαλή, και η Καρδιά της Εκκλησίας. Ενώ άμα αποκοπούμε από την ολότητα του αγίου Σώματός Του, και κοινωνούμε, μάταια μετέχομε στα άγια μυστήρια.  * * *  Τι είναι εκείνο που αποκόπτει τα μέλη (τους πιστούς) από το σώμα του Χριστού; Τα αμαρτήματά μας! Ναί τα αμαρτήματά μας στέκονται εμπόδιο ανάμεσα σε μας και στον Χριστό. Και μας χωρίζουν (Ησαίου 59,2).  Και λοιπόν; Κάθε αμαρτία νεκρώνει τον άνθρωπο;  Όχι βέβαια! Αλλά μόνον οι θανάσιμες αμαρτίες. Οι αμαρτίες «προς θάνατον»! «Υπάρχει όμως και αμαρτία μη «προς θάνατον», μη θανάσιμη, λέγει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης (Α’ Ιωάν. 5, 16-17).  Και γι᾿ αυτό οι βαφτισμένοι, όταν δεν πέφτουν σε θανάσιμα αμαρτήματα, στα αμαρτήματα που χωρίζουν τον άνθρωπο από το Χριστό και του επιφέρουν (πνευματικό) θάνατο, δεν υπάρχει γι᾿ αυτούς εμπόδιο να κοινωνούν. Γιατί εξακολουθούν να είναι ζωντανά μέλη της Εκκλησίας, ενωμένα με την Κεφαλή της, τον Χριστό. * * *  Στη διακήρυξη του ιερέα: «Τα άγια τοις αγίοις», οι πιστοί αποκρίνονται:  -«Εις άγιος, εις Κύριος Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Πατρός». Δηλαδή· κανένας δεν έχει αγιότητα από τον εαυτό του. Δεν είναι έργο ανθρώπινης αρετής η αγιότητα! Όλοι από Εκείνον την παίρνουμε. Και όπως αν βάλεις πολλούς καθρέπτες κάτω από τον ήλιο, όλοι θα αστράπτουν και θα νομίζεις ότι βλέπεις πολλούς ηλίους, όμως ένας είναι ο ήλιος· έτσι και ο Χριστός, όσους και αν αγιάζει, Αυτός θα είναι πάντοτε ο ένας και μοναδικός άγιος.  Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας  (Από το βιβλίο του: Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας, κεφ.36).
~**  Η εμπειρία της σιωπής

~  Κάποτε ένας νεαρός επισκέφθηκε έναν ερημίτη. Ήθελε να μάθει και να ρωτήσει πολλά… Τον ξάφνιασε, όμως, η
του ερημίτη και η απροθυμία του να συνεχίσει τη φλύαρη συζήτηση.  

Ο νεαρός ενοχλημένος τον ρώτησε μάλλον πειρακτικά:
«Γέροντα, αλήθεια, τι έχετε μάθει από τη ζωή σας στα τόσα χρόνια σιωπής;»  Ο γέροντας χωρίς να δώσει απάντηση, έριξε τον κουβά στο παρακείμενο πηγάδι και τον ανέσυρε γεμάτο όσο πιο βίαια μπορούσε.  «Κοίταξε μέσα στο πηγάδι, είπε στο νεαρό, και πες μου τι βλέπεις.»  Ο νεαρός κοίταξε με προσοχή και είπε:  «Δυστυχώς δεν μπορώ να δω τίποτα!»   Ύστερα από λίγα λεπτά σιωπής ο ερημίτης του ξανάπε:   «Ξανακοίταξε και πες τώρα τι βλέπεις.»   Ο νεαρός απρόθυμα ξανακοίταξε αλλά εκστατικός είπε:  «Βλέπω τώρα το πρόσωπό μου να καθρεφτίζεται στο νερό σαν να ‘χω μπροστά μου τον καθρέφτη του σπιτιού μου!»  Ο ερημίτης χωρίς να σταματήσει το κομποσκοίνι του είπε:   «Είδες, όταν έριξα τον κουβά στο πηγάδι για να αντλήσω νερό, εκείνο θόλωσε. Τώρα που ηρέμησε μπόρεσες να δεις καλά το πρόσωπό σου! Αυτή είναι η εμπειρία της σιωπής: ο άνθρωπος βλέπει τον εαυτό του!»  Ο νεαρός , αφού πήρε ταπεινά την ευχή του ερημίτη, επέστρεψε στον πολύβουο κόσμο της καθημερινότητας σοβαρά προβληματισμένος.  Από το Γεροντικό
***  Χρόνος και χώρος χωρίς Χριστό

~  Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς
Όταν από τον χρόνο αφαιρεθεί ή αμαρτία και ο θάνατος, τότε ο γίνεται ένα θαυμάσιο προοίμιο στη θεία αιωνιότητα, μία εξοχή εισαγωγή στη θεανθρωπότητα, σύμφωνα με τον παναληθινό λόγο του Αιωνίου, του
: «Ο πιστεύων εις εμέ έχει ζωήν αιώνιον» (Ιωάν. 6,47).  

Η πικρία του χρόνου προέρχεται από τον θάνατο και την αμαρτία και γίνεται γλυκύς ο χρόνος με την αθανασία και την αναμαρτησία. Χωρίς τον Χριστό, τον Μόνο Παντοδύναμο, ο χρόνος είναι ένα βαρύ φορτίο. Μαζί Του γίνεται ελαφρό.  Αλλά και ο παράδοξος δίδυμος αδελφός του χρόνου, ο χώρος, με ότι περικλείει μέσα του, και αυτός με όλο το βάρος του πιέζει και συντρίβει τον άνθρωπο. Φοβερό λοιπόν και τρομακτικό είναι το φορτίο του ανθρώπου• βαρύς και ακανθώδης ο ζυγός του.  Μόνον με τη βοήθεια του πανάγαθου και παντοδυνάμου Θεανθρώπου ο ζυγός αυτός γίνεται «χρηστός» και το φορτίο «ελαφρόν». Κατά τον αληθινό λόγο της Αλήθειας: «Ο ζυγός μου χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστί»(Ματθ. 11,30).
***  Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Κάθαρση του νου και της καρδιάς»

~  , πως έρχεται η κάθαρση του νου και της καρδιάς;
– Σάς έχω πει ότι, για να εξαγνισθούν ο νούς και η καρδιά, δεν πρέπει ο άνθρωπος να δέχεται τους πονηρούς λογισμούς που του φέρνει το ταγκαλάκι, ούτε ο ίδιος να σκέφτεται πονηρά.    

Να προσπαθή να βάζη πάντα καλό λογισμό, να μη σκανδαλίζεται εύκολα και να βλέπη με επιείκεια και αγάπη τα σφάλματα των άλλων. Όταν πληθαίνουν οι καλοί λογισμοί, ο άνθρωπος εξαγνίζεται ψυχικά, κινείται με ευλάβεια, ειρηνεύει, και η ζωή του είναι Παράδεισος. Διαφορετικά, τα βλέπει όλα με καχυποψία και γίνεται η ζωή του κόλαση. Μόνος του κάνει την ζωή του κόλαση. Χρειάζεται να εργασθούμε για την κάθαρση. Μπορεί να αναγνωρίζουμε τα χάλια μας, αλλά αυτό δεν αρκεί.  Αν δεν δεχώμαστε πονηρούς λογισμούς και οι ίδιοι δεν σκεφτώμαστε πονηρά, αλλά για ό,τι μας λένε, για ό,τι βλέπουμε, βάζουμε καλό λογισμό, θα καθαρίσουν ο νούς και η καρδιά. Ο πειρασμός βέβαια δεν θα σταματήση να μας στέλνη από κανένα πονηρό τηλεγράφημα. Και να απαλλαγούμε από τους δικούς μας λογισμούς, του διαβόλου τα πειράγματα θα υπάρχουν, αλλά δεν θα κολλούν, αν είναι καθαρή η καρδιά  
***  Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι εκλογές στην Καλαμάτα

Αρκετός είναι ο κόσμος που σπεύδει από το πρωί στα Εκλογικά Τμήματα της Καλαμάτας με τη ζέστη να αποτελεί βέβαια ανασταλτικό παράγοντα, έτσι κορύφωση προσέλευσης αναμένεται λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.
Στα Εκλογικά Τμήματα της Καλαμάτας δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, ενώ για ακόμα μια φορά στα περισσότερα από αυτά δεν έχουν προσέλθει μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών.  Π.Μπ.

***   Σκορ 4-1 το επικρατέστερο σενάριο κατανομής εδρών στη Μεσσηνία

Ύστερα από μια ιδιαίτερα μακρά προεκλογική εκστρατεία, που ξεκίνησε αρκετά πριν και από τις ευρωεκλογές (θα μπορούσε κανείς να πει ότι η εκδήλωση στο Ζάππειο τον Αύγουστο του 2018 για το «τέλος των μνημονίων» ήταν η ανεπίσημη έναρξη), πλέον ήρθε η ώρα της κάλπης.
Αυτή τη φορά οι εκλογές δεν δείχνουν να εκφράζουν τις ισχυρές μετατοπίσεις και ανατροπές της περιόδου των μνημονίων όπως έγινε το 2012 και το 2015, αλλά περισσότερο το κλείσιμο του ιστορικού κύκλου που άνοιξε πολιτικά με τις εκλογές του 2009 (κοινωνικά θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι ξεκίνησε με τις συγκρούσεις του Δεκεμβρίου του 2008).
Ενός ιστορικού κύκλου όπου κλονίστηκαν οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα μιας ολόκληρης περιόδου και όπου η ελληνική κοινωνία πέρασε μέσα από την εναλλαγή μεγάλων κινητοποιήσεων, διεκδίκησης αλλαγής και τελικά διάψευσης και στροφής προς τις «τεχνολογίες επιβίωσης» σε ένα περιβάλλον σαφώς δυσμενέστερο.
Όλα τα δημοσκοπικά δεδομένα παραπέμπουν σε μια σαφή πολιτική κατίσχυση της ΝΔ. Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει τάσεις ακόμη και να διευρυνθεί σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, ενώ το τελικό ποσοστό της ΝΔ έχει τάση να πλησιάσει το 40% (σύμφωνα με ορισμένες εταιρείες και να το ξεπεράσει).
Αυτό με τη σειρά του έχει και ένα απτό πολιτικό συνεπακόλουθο: η ΝΔ βλέπει να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία στα περισσότερα εκλογικά σενάρια, ακόμη και σε επτακομματική Βουλή.
 Μεσσηνία 
Ο Νομός εκλέγει πέντε (5) βουλευτές και οι σταυροί προτίμησης που μπορούμε να βάλουμε είναι δύο (2). Σύμφωνα με τα στοιχεία των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019, στη Μεσσηνία είναι εγγεγραμμένοι 195.430 ψηφοφόροι. Το ερώτημα που φαίνεται να κυριαρχεί στις συζητήσεις δεν είναι πιο κόμμα θα είναι πρώτο, αλλά πως θα μοιραστούν οι έδρες. Το πιθανότερο σενάριο έχοντας ως μπούσουλα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και όχι κάποια δημοσκόπηση είναι τέσσερις (έδρες) η Ν.Δ. και μία (1) έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και κάποιες εκδοχές παραλλαγής, όπως οι έδρες να μοιραστούν 3+1+1, όπου σύμφωνα με το σενάριο αυτό θα κερδίσει μία έδρα και το Κίνημα Αλλαγής.
Προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τον εκλογικό κυκεώνα απευθυνθήκαμε στον Νίκο Μπασακίδη, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και επανεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είχε αναλάβει και την ανάλυση των αποτελεσμάτων στο συνδυασμό που ήταν υποψήφιος, του νέου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.
  Έδρες Μεσσηνίας στις εκλογές της 7 ης Ιουλίου 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατανομή των εδρών στη Μεσσηνία με βάση τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, ευνοεί τη ΝΔ που λαμβάνει 4 έδρες ενώ την 5η καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε 98.046 έγκυρα και εκλογικό μέτρο 19.609, η ΝΔ με 37.103 ψήφους παίρνει 1 έδρα από την Α’ κατανομή όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ με 24.258 ψήφους.  Η ΝΔ θέλει επιπλέον 2.115 ψήφους, ώστε να κατοχυρώσει τη 2η έδρα από την Α’ Κατανομή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να την χάνει.
Το ΚΙΝΑΛ, ως 3ος συνδυασμός πανελλαδικά λαμβάνει 24 έδρες συνολικά, που κατανέμονται σε 1 στο Επικρατείας, 6 από την Α’ κατανομή, και με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά του, 10 στις τριεδρικές και 7 στις πολυεδρικές.
Το ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία με 6.735 ψήφους είναι 24ο στη φθίνουσα κατάταξη με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα όλων των πολυεδρικών εκλογικών περιφερειών, με τον 7ο να έχει 12.146 ψήφους και τον 12ο στην κατάταξη, 10.222 ψήφους ως υπόλοιπα.
Στις τριεδρικές μπορεί να χάσει μόνο την Κέρκυρα από το ΚΚΕ, από το οποίο προηγείται με 124 ψήφους, ενώ αποκλείεται η ΝΔ να πάρει σε βάρος του κάποια έδρα από την πρώτη κατανομή, αφού το ΚΙΝΑΛ έχει παντού διπλάσια αχρησιμοποίητα υπόλοιπα.
Οπότε για να λάβει έδρα στη Μεσσηνία θα πρέπει να πάρει επιπλέον 5.000 ψήφους τουλάχιστον. Τελικά με το bonus των 50 εδρών πανελλαδικά, η ΝΔ θα πάρει όλες τις υπόλοιπες έδρες.
 Εκλογικός Νόμος
Η κατανομή των συγκεκριμένων εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια είναι περίπλοκη διαδικασία. Για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου (του αριθμού ψήφων που αντιστοιχούν σε μια έδρα), λαμβάνεται ως βάση, το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβαν όλοι ανεξαιρέτως οι συνδυασμοί στην οικεία εκλογική περιφέρεια, ανεξάρτητα από το αν ξεπέρασαν το όριο του 3%.
Το σύνολο των ψήφων αυτών (χωρίς τα άκυρα και τα λευκά) διά τον αριθμό των εδρών που αναλογούν στην περιφέρεια αυτήν δίνει το εκλογικό μέτρο της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας.
Έτσι κάθε περιφέρεια έχει το δικό της εκλογικό μέτρο. Το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβε ένας συνδυασμός σε μια εκλογική περιφέρεια διαιρούμενο με το εκλογικό μέτρο δίνει τον αριθμό των εδρών που λαμβάνει ο συνδυασμός στην εκλογική περιφέρεια αυτήν.
 Όπως και στη διαδικασία για όλη την επικράτεια, κατά την πρώτη κατανομή λαμβάνεται υπ’ όψιν μόνο το ακέραιο μέρος του πηλίκου (3,98 = 3 έδρες). Το υπόλοιπο όμως, σε αντίθεση με τη διαδικασία για όλη την επικράτεια, δεν κατανέμεται αμέσως με βάση το δεκαδικό μέρος, αλλά οι έδρες που απομένουν λογίζονται ως αδιάθετες και ακολουθείται άλλη διαδικασία.
Για τη διάθεση των αδιάθετων εδρών λαμβάνεται υπόψιν πλέον ο αριθμός των εδρών που δικαιούται ο κάθε συνδυασμός σε όλη την επικράτεια με βάση την πρώτη διαδικασία.
Σε αυτό το στάδιο λαμβάνει και το πρώτο κόμμα το bonus των δρών που του αναλογούν. Οι υπολειπόμενες αυτές έδρες, ώσπου να συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών που δικαιούται να λάβει το κόμμα σε όλη την επικράτεια, τού δίνονται στις περιφέρειες όπου έχει μεγαλύτερο υπόλοιπο ψήφων (μεγαλύτερο δεκαδικό μέρος στο πηλίκο της διαίρεσης σε κάθε εκλογική περιφέρεια).  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Ο καιρός  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 7/7/2019 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.                    
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σημερινή εκλογική διαδικασία

Την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τι γραμμές οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης και βουλής θα έχουν ανοίξει, εκτός και είστε πολύ πρωϊνοί τύποι. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να γνωρίζουμε πώς έχει η εκλογική διαδικασία και διάφορες χρηστικές πληροφορίες, προκειμένου να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. 
  Αλλαγές στα εκλογικά κέντρα - Μάθε πού ψηφίζεις 
Η κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις τετραπλές εκλογές της 26ης Μαΐου, λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Για το λόγο αυτό, το ΥΠΕΣ συνιστά προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «Μάθε που Ψηφίζεις» ή να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.
  Πότε και για ποιες εκλογές ψηφίζουμε; 
Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα. 
  Η ψήφος είναι υποχρεωτική; 
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική.
  Ποιοι απαλλάσσονται από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος; 
Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους.
  Πού μπορώ να ψηφίσω; 
Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα που καθορίζονται εγκαίρως με αποφάσεις των αρμοδίων περιφερειακών αρχών.
  Πώς θα μάθω πού ψηφίζω; 
Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν: 
Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις».
Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.
Προσοχή: Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο www.ypes.gr «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.
  Τι να κάνω αν δεν βρίσκω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους; 
Αν δεν βρείτε το όνομά σας, στους εκλογικούς καταλόγους απευθυνθείτε στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.
  Βρήκα το όνομά μου σε άλλο δήμο από αυτόν στον οποίο είμαι δημότης. Τι κάνω; 
Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 30 Απριλίου 2019 και δεν επιδέχονται αλλαγές. Ενδεχομένως το αίτημά σας για μεταδημότευση υποβλήθηκε μετά τις 30 Απριλίου 2019. Για τις μελλοντικές εκλογές, απευθυνθείτε στο Δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας.
  Ανακάλυψα ότι είμαι διπλοεγγεγραμμένος. Τι κάνω; 
Είστε εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων δήμων. Για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της νόμιμης εγγραφής σας η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας σας με τους οικείους δήμους. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε πως είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε ούτε και θα ψηφίσετε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών. Ας μην ξεχνάμε ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.
   Υπάρχουν διευκολύνσεις για ψηφοφόρους ΑμεΑ; 
Οι ψηφοφόροι με αναπηρία ψηφίζουν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα. Εφόσον ζητηθεί, οι εφορευτικές επιτροπές υποχρεούνται να τους διευκολύνουν.
   Με τι έγγραφα ψηφίζω; Τι κάνω αν έχω χάσει την αστυνομική μου ταυτότητα; 
Μπορείτε να ψηφίσετε με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.
   Τι να κάνω αν τα στοιχεία μου στους εκλογικούς καταλόγους είναι διαφορετικά από αυτά της ταυτότητάς μου; 
Εξαρτάται από τις διαφορές. Αν είναι ουσιώδεις, μπορεί να απαιτηθεί να προμηθευτείτε, από το δήμο σας, πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. Καλό είναι να εφοδιαστείτε με αυτό έγκαιρα, για να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες της τελευταίας στιγμής.
  Είμαι ετεροδημότης. Ψηφίζω; 
Οι ετεροδημότες εκλογείς στις ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους σε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών που θα καθοριστούν εγκαίρως. Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΕΣ www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις».
  Πώς ψηφίζουμε 
Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας – ένας ή σε ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.
Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.
Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη: α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα (διαγώνια διαγράμμιση) ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος ή αν ο φάκελος δεν φέρει τη σφραγίδα και τη μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου και β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).
Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.
  Μπορώ αντί για σταυρό (+) να βάλω √ (τικ); 
Ψηφίζουμε αποκλειστικά με σταυρό (+) στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. Εάν βάλουμε σταυρό, και αριστερά και δεξιά, το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο.
   Μπορώ να ψηφίσω ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου; 
Είναι απαραίτητο να παραστείτε αυτοπροσώπως στο εκλογικό σας τμήμα.

***   Εκλογές 2019: Τα 20 κόμματα που θα συμμετάσχουν
Εκλογές 2019: Τα 20 κόμματα που θα συμμετάσχουν
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019. Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει ανακηρύξει τα 20 κόμματα και συνασπισμούς που θα ριχτούν στη «μάχη», στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Τα 20 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετέχουν στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και τα οποία έλαβαν το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για να συμμετέχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές είναι:                                                    

1) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ

2) Νέα Δημοκρατία – ΝΔ
3) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή
4) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος – ΚΚΕ
5) Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.)
6) Ένωση Κεντρώων
7) Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος
8) Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου
9) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
10) Δημοσθένης Βεργής – Έλληνες Οικολόγοι
11) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε.)
12) Ελλήνων Συνέλευσις (Αρτέμης Σώρρας)
13) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-ΕΕΚ Τροτσκιστές
14) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)- ΚΚΕ (μ-λ)
15) Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μ-λ ΚΚΕ
16) Λαϊκή Ενότητα
17) Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25)
18) Δημιουργία Ξανά – Θάνος Τζήμερος
19) Συν…φωνία Πολιτικών Κομμάτων
20) Ε.ΠΑ.Μ – Α.Κ.Κ.ΕΛ- Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) και Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ).
Επίσης οι έξι μεμονωμένοι υποψήφιοι βουλευτές ανά περιφέρεια είναι οι εξής:
1) Ιωάννης Λαγκαδινός, στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης,
2) Βασιλική Γρίβα, στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς,
3) Μιχαήλ Στεργίοπουλος, στην εκλογική περιφέρεια των Γρεβενών,
4) Βασίλης Θεοδοσιάδης, στην εκλογική περιφέρεια της Κορινθίας,
5) Χρήστος Ντρικόγιας, στην εκλογική περιφέρεια της Λαρίσης και
6) Μάρκος Ιερωνυμάκης, στην εκλογική περιφέρεια του Ρεθύμνου.

 ~**  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 4, 5/07/2019 :
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:                                                                -Νέα Δημοκρατία: 38,7%      -ΣΥΡΙΖΑ: 28,4%   -ΚΙΝΑΛ: 7,5%   -ΚΚΕ: 5,4%   -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,1%   -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,9%                                                                        -ΜεΡΑ25: 3,5%   -ΛΑΕ: 2,7%   -ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 1,8%  -ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 1,2%                Πρόκειται για μια σημαντική δημοσκόπηση, καθώς σε δημοσκόπηση της ίδιας ιστοσελίδας για τις ευρωεκλογές η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν υπήρχε καν στον πολιτικό χάρτη και έλαβε 4,2%. Τώρα που τη δείχνουν κοντά στο 4% προφανώς είναι αρκετά παραπάνω.  Οι Έλληνες θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις ερχόμενες εκλογές παρά τον πόλεμο που δέχεται από παντού ο Κυριάκος Βελόπουλος και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. 
 Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, η ΝΔ προπορεύεται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 9,1% του ΣΥΡΙΖΑ.    
Η ΝΔ προηγείται συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 34,2% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν:  ΚΙΝΑΛ 6,9%   ΚΚΕ 5%   ΜέΡΑ 25 3,6%  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,4%  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2%  ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,5%  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1 %   ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,6%. 
Συγκεκριμένα σε προηγούμενη δημοσκόπηση τα κόμματα καταλαμβάνουν τα εξής ποσοστά:        
ΝΔ: 32,3%     ΣΥΡΙΖΑ: 24,7%   ΚΙΝΑΛ: 6,9%   ΚΚΕ :4,3%   Χρυσή Αυγή :3,2%   Ελληνική Λύση :3,1%  ΜέΡΑ 25: 2,9%   Ενωση Κεντρώων: 2%  Πλεύση Ελευθερίας : 1,1%  Ακόμη, το 11,2% δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.    Συνεχίζει ο πόλεμος κατά της Ελληνικής Λύσης και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις καθώς σήμερα έγιναν άλλες δυο δημοσκοπήσεις (MARC,Κάπα Research) όπου η Ελληνική Λύση εμφάνισε μεγάλη άνοδο και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής πως γίνεται να εμφανίζει την ελληνική λύση μόνο 3% και σε άλλες ποιο υψηλά ποσοστά.  Η αλήθεια θα φανεί στις 7 Ιουλίου την ημέρα των εκλογών όπου ο Ελληνικός λαός θα στηρίξει της Ελληνική Λύση .



*** Βουλευτικές Εκλογές 2019: Πόσες έδρες βγάζει η κάθε εκλογική περιφέρεια [λίστα]  ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ
~  Στις 7 Ιουλίου θα στηθούν κάλπες για τις Βουλευτικές Εκλογές 2019 και ήδη τα κόμματα ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτιά τους για όλες τις εκλογικές περιφέρειες, με τους υποψήφιους βουλευτές να διεκδικούν έδρες στην επόμενη Bουλή.  Οι ψηφοφόροι μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα κληθούν να πάνε ξανά στα εκλογικά τμήματα προκειμένου να επιλέξουν συνολικά 288 βουλευτές, καθώς τις υπόλοιπες 12 έδρες τις καταλαμβάνουν υποψήφιοι από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων.  Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η κάθε εκλογική περιφέρεια έχει συγκεκριμένο αριθμό εδρών, με αυτή του Νοτίου Τομέα Β' Αθηνών να έχει τις περισσότερες (18) και να την ακολουθεί αυτή του Βορείου Τομέα Β' Αθηνών (15), ενώ στην τρίτη θέση είναι η Α' Αθηνών (14).  Δείτε αναλυτικά πόσες έδρες βγάζει η κάθε περιφέρεια
Α' ΑΘΗΝΩΝ 14 ,  Β1 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 15  , Β2     ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 11 ,  Β3 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 18  ,  Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ 6   , Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ 8  Α’ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 10  , Β’ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 4  , ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 7  ,  ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 3 ,  ΑΡΚΑΔΙΑΣ 3  , ΑΡΤΗΣ 3   , ΑΧΑΪΑΣ 9 ,  ΒΟΙΩΤΙΑΣ 3   , ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1  .  ΔΡΑΜΑΣ 3  . , ,  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5  , ΕΒΡΟΥ 4  , ΕΥΒΟΙΑΣ 6  ., ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1 ,  ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1 ,  ΗΛΕΙΑΣ 5  ,  ΗΜΑΘΙΑΣ 4  ,  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 8 ,  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 2  ,  Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 16  ,  Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9  ,  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 5  , ΚΑΒΑΛΑΣ 4  ,  ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 4  , ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2 ,  ΚΕΡΚΥΡΑΣ 3  , ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1  ,  ΚΙΛΚΙΣ 3 ,  ΚΟΖΑΝΗΣ 5  , ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 4 ,  ΚΥΚΛΑΔΩΝ 4  , ΛΑΚΩΝΙΑΣ 3  , ΛΑΡΙΣΗΣ 8 ,  ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2 ,  ΛΕΣΒΟΥ 3  , ΛΕΥΚΑΔΟΣ 1  , ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 6  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5  , ΞΑΝΘΗΣ 3 ,  ΠΕΛΛΗΣ 4 , ΠΙΕΡΙΑΣ 4  .,  ΠΡΕΒΕΖΗΣ 2 ,  ΡΕΘΥΜΝΗΣ 2  , ΡΟΔΟΠΗΣ 3 , ΣΑΜΟΥ 1  , ΣΕΡΡΩΝ 6  , ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4  , ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ 5  , ΦΛΩΡΙΝΗΣ 2  , ΦΩΚΙΔΟΣ 1 , ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3  ,  ΧΑΝΙΩΝ 4  ΧΙΟΥ 2  .-
ΣΥΝΟΛΟ: 288  και  υπόλοιπες 12 ψ έδρες  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

***  Tα λάθη που ακυρώνουν το ψηφοδέλτιο

Tο υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε αναλυτικό οδηγό για τους ψηφοφόρους. Την ίδια στιγμή, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δίνει με μια λίστα τα 15 πιο συνηθισμένα λάθη που οδηγούν στην ακύρωση του ψηφοδελτίου.
Τα λάθη που ακυρώνουν ένα ψηφοδέλτιο είναι τα εξής: Ο φάκελος είναι κενός ή περιέχει κάτι άλλο από ψηφοδέλτιο.
Το ψηφοδέλτιο δεν περιέχεται σε κανονικό φάκελο. Ο φάκελος περιέχει περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια (ακόμα και αν είναι του ίδιου συνδυασμού που κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές 2019) Το ψηφοδέλτιο δεν είναι έντυπο ή δεν ανήκει στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια Το ψηφοδέλτιο έχει ουσιωδώς διαφορετικό χρώμα ή διαστάσεις ή είναι κομμένο σε γωνία του Το ψηφοδέλτιο -ή ο φάκελος στον οποίο βρίσκεται- φέρει αλλοιώσεις, υπογραμμίσεις, διαγραφές ή περιέχει λέξεις ή φράσεις (σκόπιμα άκυρο ψηφοδέλτιο).
 Το ψηφοδέλτιο φέρει σταυρό άλλου χρώματος (π.χ. πράσινο ή κόκκινο) πέρα από το επιτρεπόμενο μαύρο ή γαλάζιο. Το ψηφοδέλτιο φέρει γραμμή πλαγίως και καθέτως γραμμένη με μπλε στυλό. Το ψηφοδέλτιο φέρει ημισέληνο σε σχήμα παρένθεσης (σ.σ. αντί σταυρού) μπροστά από το όνομα υποψηφίου. Το ψηφοδέλτιο φέρει αρχικά υποψηφίου ή αστερίσκο αντί σταυρού. Το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών φέρει σταυρό μέσα σε κύκλο ή σε άλλη θέση του ψηφοδελτίου (όχι δίπλα σε όνομα υποψηφίου). Το ψηφοδέλτιο έφερε στίγματα προσδιοριστικά της ταυτότητας του εκλογέα (σ.σ. αρχικά ονόματος, υπογραφή κ.λπ). Το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών 2019 φέρει κηλίδα από μελάνη στο διάκενο μεταξύ ονόματος και επωνύμου υποψηφίους. Το ψηφοδέλτιο φέρει το χαρακτηριστικό γράμμα Χ στην οπίσθια πλευρά του Το ψηφοδέλτιο είναι διπλωμένο κατά ιδιόρρυθμο τρόπο (και όχι κατά τον συνήθη, όπως προβλέπεται και για τις εθνικές εκλογές 2019).

***  Αντώνης Σαμαράς: «Ενωμένοι θα ξαναχτίσουμε από αύριο την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας»
 
~  Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά έστειλε το δικό του μήνυμα για τη σημερινή εκλογική διαδικασία : «Ενωμένοι θα ξαναχτίσουμε από αύριο την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Το χαμόγελο επιστρέφει…»,



***  Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσας στη Φοινικούντα

~
Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών, τίμησε η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα.
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Άρτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και στο ιστορικό που συνδέει την Παναγία Τριχερούσα με τη Φοινικούντα.
Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Βασίλειο Ρομπάκη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της Κωμόπολης.
Την Εικόνα έφεραν επ’ ώμου άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Στο τέλος της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και επικαλέστηκε τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλο τον κόσμο.
Παρέστησαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.  


  ~
***  Συνελήφθησαν 2 διακινητές από το σκάφος των 57 που έφθασαν χθες βράδυ στην Καλαμάτα

~  Από διάφορες χώρες μεταξύ άλλων το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και το Ιράκ είναι οι μετανάστες που έφτασαν χθες βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Το δελτίου τύπου του Λιμενικού Σώματος αναφέρει για το περιστατικό τα εξής:
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβέρνητο μηχανοκίνητο σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Ζακύνθου. 
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Δ/Ξ “KRITI JADE” Ν.Π. 11899, το οποίο περισυνέλεξε τους πενήντα επτά (57) επιβαίνοντες του σκάφους και τους μετέφερε, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Καλαμάτας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, με τη συνδρομή των Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΩΝ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι” Ν.Κ. 307 και “ΜΑΡΙΑ” Ν.Κ.274.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) εκ των ανωτέρων αλλοδαπών, ως οι χειριστές του μηχανοκίνητου σκάφους.

***  61χρονος συνελήφθη να καλλιεργεί 263 χασισόδεντρα στη Μάνη

~ Κατασχέθηκε και πάνω από ένα κιλό χασίς - Δεύτερη φυτεία κάνναβης μέσα στο Ρίντομο
Δεύτερη φυτεία μέσα σε λίγες ημέρες εντοπίζει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στο φαράγγι του Ριντόμου. Η πρώτη ήταν στις 20 Ιουνίου, όταν οι αστυνομικοί ξερίζωσαν 1.665 χασισόδεντρα, ενώ την Παρασκευή, εντόπισαν 263 χασισόδεντρα σε μια έκταση δύο  στρεμμάτων.
Μάλιστα, αυτή τη φορά, συνελήφθη μέσα στη φυτεία κι ένας 61χρονος οικοδόμος, ως καλλιεργητής της. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο συγκεκριμένο σημείο, είχε καλλιεργηθεί κι άλλη φορά φυτεία, καθώς σε αυτοσχέδιο ξηραντήριο που είχε φτιάξει μέσα στο χώρο, βρήκαν και ποσότητα αποξηραμένου χασίς, ενώ μεγάλη ποσότητα βρέθηκε και κρυμμένη στο σπίτι του.
Από τον Ιούνιο
Οι αστυνομικοί της  Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, είχαν εντοπίσει τη χασισοφυτεία σε δασική περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης από τον Ιούνιο, με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της Αστυνομίας που πέταξε επάνω από περιοχές της Μεσσηνίας.
Την έθεσαν υπό παρακολούθηση και με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., το πρωί της Παρασκευής έκαναν επιχείρηση, όταν είδαν ένα άτομο να φτάνει στην περιοχή με αγροτικό αυτοκίνητο και να μπαίνει στη φυτεία για να τη φροντίσει. Οι αστυνομικοί επενέβησαν ακαριαία  και τον συνέλαβαν. Πρόκειται για έναν 61χρονο οικοδόμο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας του νόμου περί ναρκωτικών.
Στο φαράγγι
Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε έκταση 2 στρεμμάτων σε δασική περιοχή κοντά στην τοπική κοινότητα Βόρειο, στο φαράγγι του Ριντόμου στην Αβία του Δήμου Δυτικής Μάνης. Η έκταση είχε διαμορφωθεί κατάλληλα σε 4 αναβαθμίδες, οι οποίες επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια. Μάλιστα η φυτεία ήταν περιφραγμένη με κλαδιά δέντρων και σύρμα, προκειμένου να προφυλάσσονται τα φυτά από ζώα. Για το πότισμά τους είχε αναπτύξει λάστιχα σε κάθε φυτό, τα οποία συνδέονταν με αυτοσχέδια δεξαμενή που είχε φτιάξει από κορμούς δέντρων και νάιλον. Μάλιστα, η δεξαμενή βρισκόταν σε ψηλότερο σημείο από τη φυτεία και τα δέντρα ποτίζονταν με φυσική ροή, ενώ είχε συνδεθεί παράνομα με τον κεντρικό αγωγό άρδευσης της περιοχής για να γεμίζει με νερό.
Οι αστυνομικοί μέτρησαν και ξερίζωσαν 263 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο περίπου.
Πάνω από 1 κιλό χασίς
Στο χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί βρήκαν κι ένα αυτοσχέδιο παράπηγμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 61χρονος ως ξηραντήριο και μέσα σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 230 γραμμάρια κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 61χρονου στην Καλαμάτα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1.058 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά και το αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στη φυτεία, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο 61χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, όπου του ασκήθηκε δίωξη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή την Τετάρτη.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.    Της Βίκυς Βετουλάκη 




~
***   Αποκάλυψη-σοκ από ισραηλινά ΜΜΕ: «Θολό» το παρασκήνιο της καταστροφής ρωσικού υποβρυχίου – Φέρεται να διενεργούσε «μυστική αποστολή»…

Σενάρια που βασίζονται σε πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών από το Ισραήλ δημοσιεύονται στον ισραηλινό τύπο για την καταστροφή ρωσικού μυστικού υποβρυχίου προ ημερών, σε μια περίπτωση που μοιάζει πάρα πολύ με αυτή του περιβόητου υποβρυχίου «Κούρσκ» που είχε συγκλονίσει την Ρωσία.  
Τουλάχιστον 14 Ρώσοι ναυτικοί αξιωματικοί και ναύτες πέθαναν σε πυρκαγιά σε ένα ρωσικό υποβρύχιο βαθέων υδάτων AS-12 τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου.
Μερικοί από αυτούς έλαβαν μετά θάνατο την υψηλότερη στρατιωτική τιμή, αυτή του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».  Για το περιστατικό ρωτήθηκε επισταμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την καταστροφή, αλλά εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας ότι οι πληροφορίες για το σκάφος δεν θα απελευθερωθούν επειδή αποτελούν «κρατικό μυστικό για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας».  Όσον αφορά το πλήρωμα, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου αποκάλυψε μόνο ότι οι νεκροί ήταν στρατιωτικοί ειδικοί, επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης, που εκτελούσαν σημαντική έρευνα στην υδρόσφαιρα της γης.  Ούτε καν αναφέρθηκε το όνομα του σκάφους.  Ωστόσο, ισραηλινές υπηρεσίες και το DEBKAfile μαθεύτηκε ότι το υποβρύχιο ήταν τύπου AS-12 και ήταν γνωστό μόνο με το ψευδώνυμό «Losharik».  Το όνομα του αναφέρεται στην δεκαετία του ’70, όταν η ρωσική τηλεόραση έδειχνε μια σειρά κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή ένα άλογο αποτελούμενο από μικρές μπάλες γνωστές ως Losharik.   Το υποβρύχιο που καταστράφηκε ήταν επίσης φτιαγμένο από μπάλες τιτανίου.  Η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, της οποίας τα καθήκοντα είναι γνωστά σε πολύ λίγους, αναφέρθηκε στο υποβρύχιο ως «Losharik».  Το ψευδώνυμο επομένως, επεσήμανε την μυστική αποστολή του υποβρυχίου.  Πληροφορίες φέρουν το υποβρύχιο να είχε εμπλακεί είτε στη δοκιμή ενός νέου ρωσικού μυστικού υποβρύχιου όπλου, είτε σε μια μυστική επιχείρηση εναντίον ενός άκρως απόρρητου αμερικανικού στόχου.  Η ακριβής θέση του ρωσικού υποβρυχίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά είναι άγνωστη, ενώ και η αιτία της ήταν, είτε έκρηξη, είτε επίθεση και αυτό παραμένει κρυφό.  Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να μην έρθουν στο φως τα επόμενα χρόνια.  Το πιο ενδιαφέρον όμως ήταν το γεγονός ότι την Τρίτη 2 Ιουνίου, η ρωσική στρατιωτική ηγεσία συναντήθηκε επειγόντως στο Κρεμλίνο με τον πρόεδρο Πούτιν, ενώ την ίδια στιγμή Αμερικανοί ανώτεροι αξιωματούχοι κλήθηκαν επίσης στο Λευκό Οίκο για επείγουσα διαβούλευση.  Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία, εδώ και καιρό έχει εντάξει σε όλους τους στόλους υποβρυχίων της, την αποκαλούμενη δύναμη υποβρυχίων «ειδικού σκοπού», η οποία αποτελείται από υποβρύχια τα οποία διαθέτουν επιπρόσθετες δυνατότητες, εκτός όλων των άλλων και για την διενέργεια δοκιμών «μυστικών οπλικών συστημάτων».  Για τον σκοπό αυτόν διαθέτουν τα υποβρύχια αυτά, μη επανδρωμένα βαθυσκάφη.  Σκοπός είναι η δημιουργία μιας δύναμης κρούσης στρατηγικών υποβρυχίων με δυνατότητα εξαπόλυσης πληγμάτων με ειδικούς πυραύλους που εκτοξεύονται ενώ το υποβρύχιο θα είναι σε μεγάλο βάθος.  Όλα αυτά μοιάζουν πολύ με αυτό που είπε κάποιος Έλληνας παλαιός πολιτικός: «υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται».


***  ΒΟΜΒΑ Η ΝΔ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ….

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα έξω από το εκλογικό κέντρο που πήγε να ψηφίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Περιστέρι.  
Το περίεργο είναι ότι από την μια πλευρά έχουμε μέλη της  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., τα οποία φώναξαν συνθήματα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και από την άλλη ήταν συγκεντρωμένες ομάδες ατόμων που φώναζαν υπέρ του Μητσοτάκη.
Αν δει κανείς το παρακάτω βίντεο θα δει ότι έχει μαζευτεί υπερβολικός κόσμος μόνο και μόνο για να δει να ψηφίσει ο Μητσοτάκης.  Με αυτόν τον τρόπο όμως παραλίγο να καθυστερήσει η διαδικασία.  Δείτε το παρακάτω βίντεο:  












Αυτό λέγεται παραβίαση του εκλογικού νόμου !Καταλαβαίνετε πόση δίψα έχουν για εξουσία ε; Θεεμου τι μας περιμένει ; @ellinikilisi

***  Exit Poll: ΔΕΙΤΕ τι δείχνει το πρώτο κύμα….

~   Μεγάλη η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα. Μάχη δίνει το ένα από τρία μικρότερα κόμματα για την είσοδό του στη Βουλή.  Στις 19.00 το αποτέλεσμα του Exit poll.  
Σε εξέλιξη είναι από τις 07.00 η εκλογική διαδικασία, και παράλληλα με αυτήν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν οργανώσει ένα μεγάλο exit poll, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν στις 19.00.  Από την επεξεργασία των δεδομένων του πρώτου κύματος του exit poll, φαίνεται το πρώτο κόμμα να έχει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, ενώ καθαρές είναι οι θέσεις για το 3ο και το 4ο κόμμα, με ποσοστά κοντινά με αυτά που συγκέντρωσαν στις Ευρωεκλογές.-
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται στα ποσοστά των 3 μικρότερων κομμάτων που έδιναν και δημοσκοπικά μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή, καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι δύο από αυτά περνούν το όριο του 3%, ενώ το τρίτο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, βρίσκεται στο όριο του 3%.  Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρίες δημοσκοπήσεων αφορούν στο πρώτο κύμα των ψηφοφόρων. Άρα κανένας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης. Καλύτερη εικόνα για την τάση του εκλογικού σώματος αναμένεται να υπάρξει μετά την επεξεργασία των δεδομένων από το δεύτερο κύμα στοιχείων του exit poll. Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας αυτών των στοιχείων δείχνει παραδοσιακά με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τελικό νικητή και τη διαφορά ανάμεσα στα κόμματα.  Άλλωστε, και στο παρελθόν, έχει παρατηρηθεί ότι οι τελευταίες ώρες της ψηφοφορίας μπορεί να διαμορφώσουν άλλη εικόνα από την αρχική. newsit.gr


***   Exit Poll: Ώρα 19.00 Τα πρώτα έξιτ πολλ από  TV  ΣΤΑ 80% .....  :  SKAI-TV , ALPHA -TV ,  ERT -TV , STAR- TV , ANT-1 TV  ,OPEN-TV   .... 

















~**  Ώρα  20.00 στο 100%  των  Exit Poll : από τις TV , ... 

~
Ο Αλέξης Χαρίτσης ο μοναδικός βουλευτής που εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία

“Σάρωσε” κυριολεκτικά ο τέως υπουργός εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στη Μεσσηνία, όπως ήταν αναμενόμενο κατακτώντας έτσι τη μια και μοναδική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό. Ο Αλέξης Χαρίτσης με καταμετρημένα 439/510 τμήματα λαμβάνει 14.218 ψήφους. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα ποσοστά του στη Μεσσηνία σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015. Δεύτερος, χωρίς ωστόσο να εκλέγεται είναι Πέτρος Κωνσταντινέας που στα ίδια τμήματα λαμβάνει 6.400 ψήφους έχοντας σαφές προβάδισμα από την 3η Γιώτα Κοζομπόλη. 

Οι 4 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία! 

Δυο “παλιά” και δυο “φρέσκα” πρόσωπα που εκλέγονται για πρώτη φορά , βρίσκονται στην τετράδα των βουλευτών της ΝΔ που θα εκπροσωπήσουν τη Μεσσηνία την επόμενη 4ετία στη Βουλή των Ελλήνων με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκης. Όπως ήταν αναμενόμενο τη μια έδρα καταλαμβάνει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που δεν χρειαζόταν σταυρό προτίμησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας από το 1977, όταν πρωτοεκλέχθηκε σε ηλικία 26 ετών. Τη δεύτερη έδρα καταλαμβάνει ο Γιάννης Λαμπρόπουλος. Βουλευτής , που εκλέγεται από το 1989 στη Μεσσηνία με τη Νέα Δημοκρατία. Με καταμετρημένα στη “σταυροδοσία” 435/510 εκλογικά τμήματα ο κ. Λαμπρόπουλος είχε λάβει 17.695 ψήφους. Την τρίτη έδρα καταλαμβάνει ο Μίλτος Χρυσομάλλης που εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής. Ο κ. Χρυσομάλλης επίσης σε 435/510 τμήματα έχει λάβει 12.749, αυξάνοντας σημαντικά τις ψήφους του σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Την 4η έδρα καταλαμβάνει ο Περικλής Μαντάς. Λαμβάνοντας σε 435/510 7.111 ψήφους έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα από τη Νατάσα Κυριακοπούλου που ακολουθεί με 6.279. Και ο Περικλής Μαντάς εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη επιλαχούσα είναι η Νατάσα Κυριακοπούλου που να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς αναλάβει επίτροπος και αναχωρήσει για Βρυξέλλες τότε  θα είναι αυτή που θα πάρει την θέση του. Τέλος, να τονίσουμε ότι η τελευταία φορά που η Νέα Δημοκρατία είχε εκλέξει 4 βουλευτές στη Μεσσηνία ήταν το Σεπτέμβριο του 2007, με πρωθυπουργό τότε τον Κώστα Καραμανλής. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η χώρα σηκώνει περήφανη το κεφάλι» 

Ολόκληρη η ομιλία Μητσοτάκη μετά τη νίκη:«Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις για το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα.
Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε», διαβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αντλώ δύναμη από το λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα.
Δεν εκφράστηκε η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ήταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουν με τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ζήτησα ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να προσθέσει σε έναν πιο προσωπικό τόνο: «Σήμερα αντλώ δύναμη και από την οικογένειά μου, από τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου. Νιώθω να με προστατεύει η ευχή των γονιών μου. Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας.
Η χώρα σηκώνει περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά. Το κύρος της Δημοκρατίας και των Θεσμών θα αποκατασταθεί. Έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.
Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, ο ήλιος πιο φωτεινός. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για την πατρίδα μας».
Μιλώντας προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:«Ξανακάναμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη παράταξη. Όχι μόνο για αυτούς που μας ψήφισαν. Αλλά για κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα. Χρέος μας είναι να ενώσουμε όλους τους Ελληνες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν για πρώτη φορά. Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο, το αναλαμβάνω με απόλυτη επίγνωση της κατάστασης της χώρας».

Οι έδρες και η σταυροδοσία στη Μεσσηνία μέχρι στιγμής !


4 έδρες για τη Νέα Δημοκρατία και 1 έδρα για το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το αποτέλεσμα στη Μεσσηνία κατά πάσα πιθανότητα. Με ενσωμάτωση μέχρι στιγμής 163/510 τμημάτων, στη Νέα Δημοκρατία στη σταυροδοσία, εκτός του Αντώνη Σαμαρά που δεν χρειαζόταν σταυρό, εκλέγονται ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 6.576 , ακολουθεί ο Μίλτος Χρυσομάλλης με 4.512 και επίσης εκλέγεται και ο Περικλής Μαντάς που συγκεντρώνει 2.556. Πιο πίσω βρίσκονται η Νατάσα Κυριακοπούλου με 2.182 ψήφους, η Πιπίνα Κουμάντου με 2.027 και η Παναγιώτα Ντίντα με 1.179.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Αλέξης Χαρίτσης που συγκεντρώνει 4.930 ψήφους έναντι 2.255 του Πέτρου Κωνσταντινέα και 1.965 της Παναγιώτας Κοζομπόλη

Επιστρέφει στη Βουλή η Νάντια Γιαννακοπούλου

Η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου συγκέντρωσε στη Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών με το ΚΙΝΑΛ 5.387 ψήφους με καταμετρημένο το 99,56% και έτσι επιστρέφει ξανά στη Βουλή.
Να θυμίσουμε ότι η κ. Γιαννακοπούλου  το 2007 ήταν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ (πρώτη επιλαχούσα). Στις εκλογές του Οκτώβρη 2009 εξελέγη Βουλευτής Μεσσηνίας και επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου 2012.

Γ. Λεβεντάκης: Μπήκαν υπογραφές για 2.400.000 ευρώ στο λιμάνι Κυπαρισσίας με δική μου επιμονή και παρέμβαση

«Αυτό που έχω να σας μεταφέρω σήμερα, ως αποτέλεσμα για εμάς και την περιοχή μας, είναι πως στην εκπνοή τού χρόνου της προθεσμίας μπήκαν οι τελικές υπογραφές για νέα χρηματοδότηση,2.400.000€ μετά από δική μου επιμονή και παρέμβαση», ανακοίνωσε προχθές το βράδυ, ώρα 8:05μμ, με δημοσίευση στο λογαριασμό του συνδυασμού του «ΑΝΟΔΟΣ Τριφυλίας» στο facebook ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, δίδοντας εύσημα στον πρώην υπουργό Εσωτερικών και υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση και «το Γενικό Διευθυντή Δημοσίων Έργων κ. Κορκολή» (σ.σ. μάλλον εννοεί το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του ΥΠΟΙΑΝ, Π. Κορκολή). Στη δημοσίευση αναφέρεται: «Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. Σε προηγούμενο δημοσίευμά μου εδώ, είχε γίνει σχετική αναφορά και στο θέμα, που αφορά στο έργο για το λιμάνι της Κυπαρισσίας. Επανέρχομαι, με την παρούσα ανακοίνωσή μου, για να σας ενημερώσω πως, δυστυχώς για άλλη μια φορά, τα λόγια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής θα μείνουν μόνο λόγια και οι βαρύγδουπες προεκλογικές, και όχι μόνο, δηλώσεις της αγγίζουν πλέον τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή λοιπόν, δια του εκπροσώπου της, έφτασε στο σημείο να διαβεβαιώνει τον εργολάβο τού εν λόγω έργου, για εξασφαλισμένα χρήματα, όσον αφορά στην ολοκλήρωσή του, τα οποία (χρήματα) δεν υπάρχουν πια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να έχει "παγώσει" κάθε εργασία για τη συνέχισή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την ανάπτυξη της Κυπαρισσίας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας. Σε συνάντηση που είχα, προ ημερών, με τον κ. Αλέξη Χαρίτση, έθεσα εγώ προσωπικά υπ' όψιν του, το μείζονος σημασίας, για την περιοχή μας, αυτό θέμα (του λιμανιού της Κυπαρισσίας) και του ζήτησα να το κοιτάξει εκ νέου και να κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να μη μείνει και πάλι ημιτελές, με απογοητευτικά για την περιοχή μας αποτελέσματα, τόσο από άποψη οικονομικής, όσο και από άποψη τουριστικής ανάπτυξης. Μετά, λοιπόν, από νέα συνάντηση που είχα με τον κ. Χαρίτση, με ενημέρωσε πώς έκανε άμεσα αίτημα στο Γενικό Διευθυντή Δημοσίων Έργων κ. Κορκολή (για το λιμάνι της Κυπαρισσίας). Κατόπιν τούτου, αυτό που έχω να σας μεταφέρω σήμερα, ως αποτέλεσμα για εμάς και την περιοχή μας, είναι πως στην εκπνοή τού χρόνου της προθεσμίας μπήκαν οι τελικές υπογραφές για νέα χρηματοδότηση,2.400.000€ μετά από δική μου επιμονή και παρέμβαση. Το έργο αυτό, λοιπόν, θα αναρτηθεί και στο Διαύγεια, οπότε θα μπορείτε να ενημερωθείτε όλοι, με σημερινές ημερομηνίες. Οφείλω να ευχαριστήσω, από καρδιάς και προσωπικά, τόσο τον κ. Χαρίτση, όσο και τον κ. Κορκολή, για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους. Σας υποσχέθηκα, προεκλογικά, πως θα "τρέξω" όλα τα θέματα, που αφορούν στο Δήμο Τριφυλίας και στα έργα πνοής για την ανάπτυξή του και αυτό πράττω από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου. Οι επόμενες κινήσεις μου είναι: Όσον αφορά στην Κυπαρισσία, η αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης (έτσι ώστε να απαλλαγούμε, άπαξ και δια παντός, από τον αμίαντο) και αποχέτευσης και όσον αφορά στους Γαργαλιάνους, η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον βιολογικό καθαρισμό και ΚΑΘΕ ΓΡΑΠΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΕΚΤΗ ! Η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς υποσχέσεις της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, δε μου προκαλούν πλέον καμιά εντύπωση και το "για να μην πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες" ΕΓΩ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ στον εκπρόσωπό της κ. Κατσίβελα ΜΕ ΕΡΓΑ. Τριφυλία 05-07-2019 Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ». Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις 29 Μαρτίου 2019 ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε.&Ι. υπέγραψε απόφαση Έγκρισης Τεχνικού Φακέλου του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες του παλαιού προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας και απομάκρυνση προσχώσεων από λιμενολεκάνη», προϋπολογισμού 2.424.610,63€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, που δημοσιεύτηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 60Σ6ΟΡ1Φ-ΨΥ9. Για να φτάσει το θέμα στην υπογραφή του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχαν προηγηθεί οι με αριθμ. 7449/08.11.2018 (AΔΑ: 7ΧΗΜ46ΜΚ6Π-ΙΡΓ) και 9307/19.12.2018 (ΑΔΑ:65Γ846ΜΚ6Π-ΨΩΙ) Αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τις οποίες ο δήμος Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το με αριθμ. 75981/18446/18.03.2019 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το οποίο απεστάλησαν τεχνικά στοιχεία για το έργο του θέματος, η με αριθμ. 76144/18493/οικ./19.03.2019 (ΑΔΑ: 6ΜΒΧ7Λ1-1Β7) απόφαση έγκρισης της μελέτης του έργου του θέματος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η εγκεκριμένη οριστική μελέτη προϋπολογισμού-προμέτρησης του έργου του θέματος από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η εγκεκριμένη οριστική μελέτη τεχνικής έκθεσης-τεύχος υπολογισμών του έργου του θέματος από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα από 19.03.2019 εγκεκριμένα σχέδια του έργου του θέματος από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αύξοντα αριθμό από Λ-00, Λ-01, Λ-03, Λ-02.2, Λ-02.3, Λ-02.4 και Λ-02.5 τα οποία, αντίστοιχα, περιλαμβάνουν: i) οριζοντιογραφία υφιστάμενου έργου, ii) κάτοψη έργου-θέσεις τομών, iii) βυθοκορήσεις της λιμενολεκάνης, και iv) προμετρητικές διατομές. Το έργο «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες του παλαιού προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας και απομάκρυνση προσχώσεων από λιμενολεκάνη» αφορά τις παρακάτω παρεμβάσεις, οι οποίες αναλυτικά περιγράφονται στην εγκεκριμένη τεχνική περιγραφή και συγκεκριμένα: «1. Προκαταρκτικές εργασίες (άρσης υφιστάμενων Φ.Ο, εξυγίανσης-διαμόρφωσης περιοχής έργου) 2. Επισκευή προσήνεμου μόλου (διαμόρφωσης πυρήνα, κατασκευής στρώσης φίλτρου, διαμόρφωσης προστασίας ποδός, κατασκευής στρώσης θωράκισης) 3. Εργασίες εντός λιμενικής εγκατάστασης (διαμόρφωσης οδού πρόσβασης κρηπιδωμάτων, βυθοκορήσεις εντός λιμενολεκάνης)».
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

Γιατί; 

Με πόση ευκολία μπορεί ο συνάνθρωπος της διπλανής πόρτας να αφαιρέσει μια ζωή; Ακόμα και έξι… Έχει σημασία αν πρόκειται για μωρά σκύλου και όχι ανθρώπου; Δυστυχώς αυτό το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και στην Μεσσηνία.
Επαναλήφθηκε χθες κοντά στη ΔΕΥΑΚ και τα συνεργεία του Δήμου, ανατολικά του Νέδοντα. Κάποιος αποφάσισε να βάλει φόλες, αφαιρώντας με φρικτό τρόπο τη ζωή έξι κουταβιών. Ένας συνάνθρωπός μας τα φρόντιζε καθημερινά με δικό του κόστος, σε χρόνο και χρήμα. Η ψυχική οδύνη όμως από το τραγικό θέαμα που αντίκρυσε σήμερα το πρωί δεν συγκρίνεται με τίποτα απ’ όλα αυτά. Όσοι φροντίζουν ζώα, δικά τους ή αδέσποτα γνωρίζουν γιατί πράγματα μιλάμε. Ο συγκεκριμένος πάλι που σκόρπισε το θάνατο δεν θα μάθει ποτέ τι πραγματικά είναι ζωή…
Μπορεί να μάθει όμως ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Κι αυτό μπορεί να γίνει αν υπάρχει κάποιος που είδε και είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό στην Αστυνομία. Ας μην κλείνουμε τα μάτια, για την δικαίωση αυτών των αθώων ψυχών και κυρίως με την ελπίδα ότι θα έρθει μια μέρα και στην χώρα μας που η κακοποίηση ζώων δεν θα είναι καθημερινό φαινόμενο.
Σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας αναφέρει τα παρακάτω:
«Το πρωί κληθήκαμε σε μία πολύ άσχημη περίπτωση.
Έξι αθώα πλάσματα πέθαναν με φρικτό θάνατο, καθώς κάποιος θέλησε να τους στερήσει τη ζωή.
Έξι κουτάβια που φροντίζονταν από φιλόζωο πολίτη από μωρά, άφησαν τη τελευταία τους πνοή.
Βρισκόντουσαν στα Συνεργεία του Δήμου, κάτω απο το γήπεδο του Λουκαρέα. Ο άνθρωπος βρήκε τα 2 νεκρά και τα άλλα 4 ξεψύχησαν σε μέρος που δεν είναι εύκολα προσβάσιμος. Το χέρι που τους τάισε θάνατο, ήταν κάποιος που γνώριζε τη παρουσία τους και δεν τα ήθελε, καθώς δεν έβγαιναν προς τα έξω. Βλέπετε το μέρος που τα τάιζαν και τον κουβά που έριξαν προφανώς το δηλητήριο πάνω στα ψωμιά που είχε ο κουβάς. Κάποιοι γνωρίζουν, αλλα δεν μιλάνε.
Το περισταστικό καταγράφθηκε απο την Αστυνομία και τον Φιλοζωικό. Αναζητάμε έστω και κάποια ανώνυμη πληροφορία για ποιος μπορεί να στέρησε τόσο εύκολα τη ζωή από 6 κουτάβια».

«Επιχειρηματικότητα μικρών επιχειρήσεων» με επιδότηση έως και 55%

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β' 2764/03-07-2019) η Προκήρυξη του καθεστώτος (υποπρογράμματος) ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του ισχύοντος αναπτυξιακού ν. 4399/2016.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια απλούστευση του επενδυτικού θεσμικού πλαισίου όπως αυτό είχε αρχικά καθοριστεί στα καθεστώτα (υποπρογράμματα) «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» και «Γενική Επιχειρηματικότητα».
 ΣΚΟΠΟΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις: Στόχος του καθεστώτος είναι η παροχή ενός πλήρους πλαισίου κινήτρων με βασικό στόχο τη δημιουργία επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις που προτίθενται να πραγματοποιήσουν αρχική επένδυση σε κάποιον από τους πολλούς επιλέξιμους κλάδους του νόμου (τουρισμός, μεταποίηση, αγροτική μεταποίηση κ.τ.λ.).
 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς είναι η Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.
Ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών ορίζεται η Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.
 ΕΝΙΣΧΥΣΗ / ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
Το (πελοποννησιακό) ποσοστό επιδότησης ανέρχεται έως και 55%.
 ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Η συμμετοχή του φορέα στο συνολικό επιλέξιμο κόστος του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να γίνει είτε μέσω ιδίων κεφαλαίων είτε με εξωτερική χρηματοδότηση, με την προϋπόθεση ότι το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) αυτού δεν περιέχει καμία κρατική ενίσχυση, δημόσια στήριξη ή παροχή.
Συγκεκριμένα, η κάλυψη του ενισχυόμενου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ή τμήματος αυτού με ίδια κεφάλαια, μπορεί να γίνει:
α. με αύξηση του μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου του φορέα της επενδυτικού σχεδίου από νέες εισφορές σε μετρητά των εταίρων
β. με αύξηση του μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου του φορέα του επενδυτικού σχεδίου με κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων φορολογηθέντων αποθεματικών και κερδών εις νέον
γ. με την ανάλωση υφιστάμενων φορολογηθέντων αποθεματικών και κερδών εις νέον
δ. με εκποίηση στοιχείων ενεργητικού της επιχείρησης (που αφορούν αποκλειστικά γήπεδα, κτήρια, και μηχανολογικό εξοπλισμό,) με απόδειξη της δυνατότητας πώλησης. Στην περίπτωση αυτή, το ποσό που δύναται να ληφθεί υπόψη για την κάλυψη των ιδίων κεφαλαίων ορίζεται ανά περίπτωση ως εξής:
i. Στην περίπτωση γηπέδου ή κτηρίου, το ποσό της αντικειμενικής του αξίας.
ii. Στην περίπτωση μηχανημάτων το ποσό της εκτίμησης ανεξάρτητου πιστοποιημένου εκτιμητή.
 ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:
α. για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ
β. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ
γ. για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) του ν. 4430/2016, καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ), τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) του ν. 4384/2016 στο ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.
 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ – ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ
Τα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στο παρόν καθεστώς ενισχύσεων θα πρέπει να έχουν το χαρακτήρα αρχικής επένδυσης (άρθρο 2 στοιχείο 49 Γ.Α.Κ.) και συγκεκριμένα να πληρούν μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
β. ΕΠΕΚΤΑΣΗ της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας. Η πρόσθετη δυναμικότητα της μονάδας λόγω του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνον εφόσον η υφιστάμενη δυναμικότητα της μονάδας μπορεί να πιστοποιηθεί από επίσημα στοιχεία τεκμηρίωσης.
γ. ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ μιας μονάδας σε προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν έχουν παραχθεί ποτέ σε αυτήν, με τον όρο ότι οι επιλέξιμες δαπάνες υπερβαίνουν τουλάχιστον κατά 200% τη λογιστική αξία των στοιχείων ενεργητικού που χρησιμοποιούνται εκ νέου, όπως έχει καταγραφεί στο οικονομικό έτος που προηγείται της αίτησης υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου. Σε περίπτωση που ο φορέας του επενδυτικού σχεδίου δεν έχει κατά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής μία τουλάχιστον κλεισμένη διαχειριστική χρήση ή που στα υποβληθέντα οικονομικά στοιχεία δεν αποτυπώνεται η παραπάνω προϋπόθεση, τεκμαίρεται η μη πλήρωση του σχετικού κριτηρίου.
δ. ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ υφιστάμενης μονάδας.
ε. ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ, που ανήκουν σε επιχειρηματική εγκατάσταση που έχει κλείσει και η οποία αγοράζεται από επενδυτή που δε σχετίζεται με τον πωλητή και αποκλείει την απλή εξαγορά των μετοχών μιας επιχείρησης.
 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Δικαιούχοι των ενισχύσεων του παρόντος καθεστώτος ενισχύσεων είναι οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια κατά τη χρονική στιγμή έναρξης εργασιών του επενδυτικού σχεδίου και έχουν μία από τις ακόλουθες μορφές:
α. ατομική επιχείρηση
β. εμπορική εταιρεία
γ. συνεταιρισμός
δ. Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) του ν. 4430/2016, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (ΑΣ), Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ), Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) του ν. 4384/2016
ε. υπό ίδρυση ή υπό συγχώνευση εταιρείες, με την υποχρέωση να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες δημοσιότητας πριν από την έναρξη εργασιών του επενδυτικού σχεδίου,
στ. επιχειρήσεις που λειτουργούν με τη μορφή κοινοπραξίας με την προϋπόθεση καταχώρισής τους στο ΓΕΜΗ.

\\ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Κ. Βελόπουλου για τη ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΝΙΚΗ! «Ευχαριστώ τους Έλληνες που στήριξαν την πρότασή μας»… (BINTEO)

~Με την εκλογική νίκη να είναι δεδομένη, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, μίλησε το βράδυ της Κυριακής στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου.
Ξεκινώντας, ο κ. Βελόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό κόμμα, αλλά ελληνικό. «Θα είμαστε στη Βουλή για να προστατέψουμε τους Ελληνες. […] Ανήκουμε στην ιδεολογία του ελληνισμού. Οι άλλοι θέλουν να είναι καπιταλιστές, να είναι αριστεριστές» θα πει χαρατηριστικά.
Στη συνέχεια τόνισε ότι το κόμμα έχει έτοιμη πρόταση για την συνταγματική αναθεώρηση και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει απολύτως κανένα σχέδιο για κανένα θέμα.
Για το ενδεχόμενο να στηρίξει πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας για νέο πρόεδρο Δημοκρατίας ο Κ. Βελόπουλος τόνισε ότι «Συμμέτοχοι στο έγκλημα που έγινε εις βάρος του ελληνικού λαού, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για πρόεδροι της Δημοκρατίας».
Τέλος, υπογράμμισε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ένα περιφερειακό κόμμα από τη βόρεια Ελλάδα και κάλεσε τους Έλληνες να είναι ενωμένοι.
Δείτε τα όσα είπε ο κ. Βελόπουλος στο παρακάτω βίντεο:



~ ***      ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Πιθανό κυβερνητικό  σχήμα Κ  Μητσοτάκη  07 07 2019 : https://youtu.be/OFT_Ooq444k .- 

:~ 1. - Stamatios Skoulikas   ,   https://www.youtube.com/stamos01  

~  2. - Stamos Skoulikas https://www.youtube.com/stamatios01  , 

~   3. - Vlasis Skoulikas ,http://www.youtube.com/vlasiskal  ,  

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019  :                                         
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .- 
2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !   ~  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .-             
30.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Πέμπτη 27  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/27-2019-27-27.html  .-         
31.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Παρασκευή 28  - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/28-2019.html  .-                                   
32.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   Σάββατο 29 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/29-2019.html .-
 33.- Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Κυριακή 30 - Ιουνίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/30-2019-30-30.html  .-                                                                                                                                         

~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 , :
1~* Η Εφημερίδα μας, Νέα ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
 Δευτέρα   01 ΙΟΥΛΙΟΥ  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ~  ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ για όλους μας : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/06/01-2019-1-1.html .- 
2~.*  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ μας   : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/07/arfara-news-01-2019-1-atm.html  .-
3 ~. ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα μας  , Τρίτη 02 Ιουλίου 2019  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης μας .  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/07/arfara-news-02-2019.html .- 
4.- ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας  Νέα από Αρφαρά  Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news-03-2019.html  .-
5.-  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη  04 Ιουλίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .- 
6.-  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ  .
Πέμπτη 04-07-2019 , Βουλευτικές Εκλογές  07-07-2019 :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/blog-post.html .- 

7.- ARFARA NEWS Τ α  Νέα από ΑΡΦΑΡΆ  Μεσσηνίας  Παρασκευή 05-07-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://snsarfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news-05-07-2019.html  .-
8.-  ARFARA  NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Σάββατο 06 Ιουλίου 2019  ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-


9.-Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  ΚΥΡΙΑΚΗ  07 
ΙΟΥΛΙΟΥ 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .   :  
https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/07/07-2019.html  .-

10.ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-:  : 


11.- ARFARA NEWS Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ ** 
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ   07-07-2019 ! : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html .- 

12.- 
FACEBOOK   :
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   (1)
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .- (2) .-


~  ***  ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. -
Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-  


~**  ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 2.- 
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas    
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook  
 4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .— 
6.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-

~**  ***  https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών  
 https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου