ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~




~**  Αγιος Άνθιμος – Γιορτή σήμερα 3 Σεπτεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
~   Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου, τη μνήμη του Αγίου Ανθίμου Ιερομάρτυρα, επισκόπου Νικομήδειας. Ο Άγιος Άνθιμος έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. και πατρίδα του ήταν η Νικομήδεια. Από μικρός διακρίθηκε για τον ευσεβή ζήλο του προς τα θεία. Όταν ενηλικιώθηκε, η ζωή του ήταν υπόδειγμα σωφροσύνης και αγάπης.
~  Επειδή πλούσια κατείχε το θησαυρό των θείων αληθειών, η θερμή του διδασκαλία, εμπνεόμενη από αποστολικό ζήλο, έβρισκε σχεδόν πάντα ανταπόκριση στις ψυχές των πιστών. Η πνευματική ικανότητα του Άνθιμου ώθησε τους χριστιανούς της Νικομήδειας και τον έπεισαν να γίνει Ιερέας και αργότερα επίσκοπος τους. Όταν, όμως, έγινε ο διωγμός επί Διοκλητιανού, τον κυνήγησαν και τον συνέλαβαν (302 μ.Χ.).

Ο Διοκλητιανός του πρότεινε να θυσιάσει στους Θεούς για να κερδίσει τη ζωή του, αλλιώς τον περίμεναν φρικτά βασανιστήρια, και του έδειξε το όργανα που θα τον βασάνιζαν. Ο Άνθιμος είπε: «Γιατί μου τα δείχνεις; για να με φοβίσεις;  Αυτά ας τα φοβούνται εκείνοι, για τους οποίους η παρούσα ζωή είναι μόνο ηδονή και τη στέρηση της θεωρούν μεγάλη απώλεια. Αλλά σε μένα, όπως και σε κάθε χριστιανό, αυτά δεν ασκούν καμιά γοητεία. Το σώμα μου είναι πρόσκαιρο και ευτελές, που μόνη αξία έχει, όταν αγιασθεί δια του Χριστού και δοθεί εις την κατά Χριστόν ζωή. Επομένως, τιμωρίες και βάσανα είναι για μένα πιο ποθητά από του να αρνηθώ το Σωτήρα μου». Τότε, αφού τον βασάνισαν φρικτά, τελικά τον αποκεφάλισαν.    Απολυτίκιον   Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.   Ως φοίνιξ εξήνθισας, τη Εκκλησία Χριστού, καρποίς τοις των λόγων σου, των ευσεβών τας ψυχάς, εκτρέφων εν χάριτι όθεν και εναθλήσας, Πάτερ Άνθιμε χαίρων, ώφθης Ιερομάρτυς, ευκλεής του Σωτήρος, ω πρέσβευε δεόμεθα, υπέρ των ψυχών ημών.      https://youtu.be/-BlDgBJFpmY  .-
~**  Ο αγώνας με τα πάθη
~   : Το να βλέπουμε τα πάθη μας, να λυπόμαστε γι’ αυτά και να καταφεύγουμε στο Θεό, ζητώντας τη θεραπεία της ψυχής μας, είναι η καλή αρχή του καλού δρόμου.
~  Βλέπετε να υπάρχει μέσα σας η διάθεση για την απαλλαγή από τα πάθη;
Αν ναι, να προσέχετε καθημερινά τον εαυτό σας, να φοβάστε τις πτώσεις και να φυλάγεστε με κάθε τρόπο από τις αιτίες της αμαρτίας. Έτσι, με τον καιρό, τα πάθη εξασθενούν. Αλίμονο στη ψυχή, που θα φτάσει στην αναίδεια να πει:  «Τίποτα δεν φοβάμαι!». Αυτή η εγωιστική αφοβία είναι η αρχή της πτώσεως και της καταστροφής της.  Πάντως, και όταν αγωνιζόμαστε με καλή προαίρεση εναντίον των παθών, πρέπει ν’ αποφεύγουμε τις αδιάκριτες ακρότητες. Πρέπει να γνωρίζουμε το μέτρο και τα μέτρα μας. Αλλιώς θα κυριευθούμε από αθυμία και στη συνέχεια από απελπισία. Παρ’ όλες τις αδυναμίες μας, ας μην αμφιβάλλουμε ότι ο Θεός μας αγαπάει και θέλει τη σωτηρία μας. Επομένως, αν δεν παραδινόμαστε θεληματικά στα πάθη, Εκείνος θα μας προφυλάξει από τις πτώσεις.  Το δέντρο που έχει ριζώσει βαθιά στη γη, λυγίζει κάτω από το δυνατό άνεμο, αλλά σηκώνεται πάλι όρθιο, όταν αυτός κοπάσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ψυχή. Ας λυσσομανούν εναντίον της τα πάθη, ας την ταρακουνούν κι ας τη λυγίζουν πρόσκαιρα. Φτάνει η ρίζα να μην πειραχθεί. Και ρίζα είναι η σταθερή απόφαση της ψυχής να μην υποχωρήσει στην αμαρτία ως το θάνατο.  (Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου, Χειραγωγία στην πνευματική ζωή, Ι. Μ. Παρακλήτου, Έκδ. ε΄, σ. 88)
~**  Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2019 – Αγιος Άνθιμος
– Κατά Μάρκον (1΄ 16-22): Γιορτή σήμερα: Αγιος Ανθιμος
Περιπατῶν δὲ παρὰ τὴν θάλασσαν τῆς Γαλιλαίας εἶδε Σίμωνα καὶ Ἀνδρέαν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ τοῦ Σίμωνος, βάλλοντας ἀμφίβληστρον ἐν τῇ θαλάσσῃ· ἦσαν γὰρ ἁλιεῖς·
~   καὶ εἶπεν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· δεῦτε ὀπίσω μου, καὶ ποιήσω ὑμᾶς γενέσθαι ἁλιεῖς ἀνθρώπων.
καὶ εὐθέως ἀφέντες τὰ δίκτυα αὐτῶν ἠκολούθησαν αὐτῷ.
Καὶ προβὰς ἐκεῖθεν ὀλίγον εἶδεν Ἰάκωβον τὸν τοῦ Ζεβεδαίου καὶ Ἰωάννην τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ, καὶ αὐτοὺς ἐν τῷ πλοίῳ καταρτίζοντας τὰ δίκτυα,
καὶ εὐθέως ἐκάλεσεν αὐτούς. καὶ ἀφέντες τὸν πατέρα αὐτῶν Ζεβεδαῖον ἐν τῷ πλοίῳ μετὰ τῶν μισθωτῶν ἀπῆλθον ὀπίσω αὐτοῦ.
Καὶ εἰσπορεύονται εἰς Καπερναούμ· καὶ εὐθέως τοῖς σάββασιν εἰσελθὼν εἰς τὴν συναγωγὴν ἐδίδασκε.
καὶ ἐξεπλήσσοντο ἐπὶ τῇ διδαχῇ αὐτοῦ· ἦν γὰρ διδάσκων αὐτοὺς ὡς ἐξουσίαν ἔχων, καὶ οὐχ ὡς οἱ γραμματεῖς.  Μετάφραση:   Ενώ δε περιπατούσε κοντά εις την θάλασσαν της Γαλιλαίας είδε τον Σιμωνα και τον Ανδρέαν, τον αδελφόν του Σιμωνος, οι οποίοι έριπταν το δίκτυον εις την θάλασσαν, διότι ήσαν ψαράδες. Και είπε προς αυτούς ο Ιησούς· “ελάτε κοντά μου και εγώ θα σας κάμω ικανούς να γίνετε ψαράδες ανθρώπων” (να ελκύετε δηλαδή με το θείον κήρυγμα τους ανθρώπους εις την βασιλείαν του Θεού).  Αμέσως δε εκείνοι (με πίστιν προς τον Διδάσκαλον και ενθουσιασμόν δια το έργον στο οποίον τους εκαλούσε, καίτοι δεν ήσαν ακόμη εις θέσιν να το εννοήσουν) αφήκαν τα δίκτυά των και τον ηκολούθησαν.  Και προχωρήσας ολίγον από εκεί, είδε τον Ιάκωβον τον υιόν του Ζεβεδαίου και τον Ιωάννην τον αδελφόν του, οι οποίοι ήσαν στο πλοίον και ετοίμαζαν τα δίκτυα.  Και αμέσως τους εκάλεσε. Εκείνοι δε αφήκαν τον πατέρα των Ζεβεδαίον στο πλοίον με τους μισθωτούς εργάτας και τον ηκολούθησαν.  Και επροχώρησαν και εισήλθαν εις την Καπερναούμ. Και αμέσως κατά την ημέραν του Σαββάτου επήγεν εις την συναγωγήν και εδίδασκε.  Και εθαύμαζαν πολύ δια την διδασκαλίαν του, διότι εδίδασκεν ως διδάσκαλος που έχει πρωτοφανή σοφίαν και κύρος και όχι όπως οι Γραμματείς (οι οποίοι εζητούσαν να στηρίξουν την διδασκαλίαν των στο κύρος άλλων αρχαιοτέρων ραββίνων και εδίδασκαν συνήθως επουσιώδη, πολλές φορές δε αντίθετα προς όσα είχαν γραφή από τους Προφήτας). 
~**  Έστω και ένας καλός λογισμός αρκεί για τον Θεό
~  Κάποια μοναχή πολεμήθηκε με πορνείας. Κι επειδή δεν μπορούσε να υπομείνει τον πόλεμο, έφυγε από το μοναστήρι της και γύρισε στον κόσμο.
~  εν άργησε να καταλήξει σε πορνείο. Έμεινε εκεί αρκετά χρόνια και πλούτισε πολύ , γιατί ήταν πολύ όμορφη.

Ο φιλάνθρωπος όμως, που εργάζεται για την σωτηρία του κάθε ανθρώπου, έβαλε στο νού της τη μνήμη των οδυνηρών κολάσεων και την αρχική δόξα και τιμή, από την οποία είχε ξεπέσει.  Και εκείνη αφού τα’αναλογίστηκε όλα αυτά, εγκατέλειψε πλούτη και περιουσία, κι έτρεξε στο μοναστήρι της , σαν προβατίνα που γλύτωσε από το στόμα των λύκων.  Μόλις όμως έφτασε στην πύλη της μονής, έπεσε κάτω και ξεψύχησε .  Εκεί κοντά ζούσε κάποιος έγκλειστος μοναχός, που είδε σε όραμα την νύχτα εκείνη αγγέλους και δαίμονες έξω από το μοναστήρι.  Φιλονεικούσαν όλοι μπροστά στη νεκρή για την ψυχή της.  -Εφόσον μετανόησε, είναι δική μας, έλεγαν οι άγγελοι.  -Μέχρι τώρα δούλευε σε μας , διαμαρτύρονταν οι δαίμονες. Άλλωστε δεν πρόφτασε να μπει στο μοναστήρι να μετανοήσει.  Ενώ έτσι φιλονεικούσαν, ήρθε άλλος άγγελος από τον ουρανό.  -Γιατί φιλονεικείτε; Τους ρώτησε και ύστερα τους είπε ότι ο αγαθός Θεός, αφότου η μοναχή σκέφτηκε να μετανοήσει, από την ίδια εκείνη στιγμή δέχθηκε την μετάνοια της.  Αμέσως συνήλθε ο μοναχός από το όραμα και έτρεξε να αναγγείλει στην ηγουμένη τα συμβάντα. Αφού περιποιήθηκαν το λείψανο, το έθαψαν στο κοιμητήριο και ευχαρίστησαν τον ελεήμονα Θεό, που και μόνο ένα καλό λογισμό τον δέχεται σαν μετάνοια.  Από το Γεροντικό
***  Εφιαλτική ανάλυση διεθνών ινστιτούτων: «Έρχεται αιματοχυσία στα Βαλκάνια λόγω Αλβανών» – Το σχέδιο για την ίδρυση ισλαμικής χώρας…
~  Τα Βαλκάνια είναι η περιοχή  με την υψηλότερη συγκέντρωση ξένων μαχητών που επέστρεψαν από τη Συρία και το Ιράκ, όπου πολέμησαν για τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Οι μυστικές υπηρεσίες σε Ευρώπη και  Αμερική έχουν τεθεί σε συναγερμό εδώ και καιρό, διότι  χιλιάδες τζιχαντιστές με ευρωπαϊκά διαβατήρια έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής από τη Συρία.  
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ  «Η επιθυμία εισόδου χιλιάδων προσφύγων και  μεταναστών στην Ευρώπη δεν αποτελεί έκπληξη σε κανέναν πλέον, ενώ  η παρουσία τους στα Βαλκάνια δεν είναι επίσης ασυνήθιστη. Οι εστίες τρομοκρατίας όμως  σε όλο τον κόσμο στον 21ο αιώνα θα αποτελέσουν  μια κρίσιμη απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη  που αφορά την ζωή  εκατομμυρίων ανθρώπων», δηλώνει ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου, Vyacheslav Moshe Kantor.  Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο παράδειγμα της Βαλκανικής Χερσονήσου, η οποία τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια γνώρισε πολέμους, μετακινήσεις και μεγάλα  δράματα. Είχαμε για παράδειγμα μετακίνηση Σέρβων από την Κροατία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, καθώς και μετακίνηση Κροατών από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ενώ μετακινήθηκαν  και οι Εβραίοι της Κροατίας και της Βοσνίας.  Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, πολλοί από τους οποίους είναι πρώην μαχητές και τρομοκράτες, διασχίζουν συστηματικά τα σύνορα και προσπαθούν να περάσουν από την Ουγγαρία στη Δυτική Ευρώπη.  Οι σερβικές αρχές και η Ευρώπη τείνουν να ξεχωρίζουν τα ανεπίλυτα κοινωνικά προβλήματα στο Κοσσυφοπέδιο ως τον κύριο λόγο για τη μεγάλη επανεγκατάσταση των Αλβανών. Φαίνεται ωστόσο, ότι η πλημμύρα των Αλβανών που ξαφνικά έπληξε άλλες χώρες έχει δημιουργήσει πίεση στην Ευρώπη να επιταχυνθεί η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους θεσμούς.  Η δραστηριοποίηση των Αλβανών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα Σκόπια, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα. Επίσης  τα Τίρανα, άρχισαν να διεκδικούν πιο ριζικά τα δικαιώματά τους εμφανίζοντας το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας. Ωστόσο, αυτές οι διαδικασίες έλαβαν και λαμβάνουν χώρα εντός της πρώην Γιουγκοσλαβίας με  εσωτερικές διαδικασίες μετανάστευσης.  Τώρα έχουμε χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή να αναζητούν δίοδο από τα Βαλκάνια. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου  με το πρόσχημα των προσφύγων, είναι ότι  η οποιαδήποτε χώρα μπορεί να πλημμυρίσει με καλά εκπαιδευμένους και ισλαμιστές που έχουν επιζήσει  από «καυτές περιοχές» της Συρίας.  
Διασχίζοντας το έδαφος της Σερβίας και επικεντρώνοντας στο νότο, μπορούν εύκολα να γίνουν μια δύναμη που θα στηρίξει τους «Βαλκάνιους  μουσουλμάνους αδελφούς». Η εφημερίδα Telegraph γράφει για αυτό το ζήτημα, «δεν μπορεί να μην  υπάρχει ούτε ένας τρομοκράτης μεταξύ των προσφύγων, δεδομένου ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες προέρχονται από τη Συρία στην οποία μαίνεται ένα στυγερός  πόλεμος». Από την άλλη πλευρά, η ανάπτυξη του ισλαμικού ριζοσπαστισμού στα Βαλκάνια είναι εμφανής. Στο νότο της Σερβίας και του Μαυροβουνίου λειτουργούν οι ισλαμικές οργανώσεις Wahhabia και Red Rose, η Tariqat στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ στη Βόρεια Αλβανία έχουμε πυρήνες της Αλ Κάιντα.  Στην Βοσνία επικίνδυνοι Ισλαμιστές δρουν ως προπαγανδιστές μιας ενιαίας μουσουλμανικής όμως Βοσνίας, ενώ φέρονται να διοργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Στόχος τους είναι ο σχηματισμός του αποκαλούμενου «πράσινου εγκάρσιου», δηλαδή, μιας συνεχούς ζώνης  μουσουλμανικών κρατών στο υπογάστριο της Ευρώπης. Και φαίνεται ότι η εφαρμογή αυτού του σχεδίου έχει φθάσει στο τελικό στάδιο. Ταυτόχρονα, οι Αλβανοί θα βγάλουν τα όπλα από τις κρυψώνες τους στα Σκόπια και στο νότο της Σερβίας,  στην κοιλάδα του Presevo και  Sandzak, ξεκινώντας έναν νέο γύρο αιματοχυσίας στα Βαλκάνια. Οι νεοϊδρυθείσες ένοπλες δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου θα προσπαθήσουν  να καταλάβουν περιοχές με  σερβικό πληθυσμό. Στην κεντρική Σερβία και την Βοσνία  θα υπάρξουν ταυτόχρονα πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ΕΔ σε Σκόπια και  Σερβία θα ξεκινήσουν την ίδια στιγμή στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια σε ένοπλες ομάδες τρομοκρατών Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των προκλήσεων και συγκρούσεων , φιλειρηνικοί Αλβανοί θα πεθάνουν και τότε όλοι οι ισλαμιστές στη Σερβία, την ΠΓΔΜ και την Βοσνία  που αναμένουν απλά το σύνθημα, θα πάρουν τα όπλα, για να πολεμήσουν σε  βοήθεια των «μαρτύρων» μουσουλμάνων αδελφών. «Οι συγκρούσεις θα αποκτήσουν ευρύ πεδίο εφαρμογής. Στρατιωτικές επιχειρήσεις διαφορετικών εντάσεων θα καλύψουν τη Σερβία, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο και την Βοσνία.  Χωρίς («αναμόρφωση «…. αμερικανική ορολογία) των στρατιωτικών δυνάμεων και της αστυνομίας, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντέξουν οι  βαλκανικές χώρες που θα έχουν υποστεί βάσει σεναρίου μια βίαιη ισλαμική επιθετικότητα. Το πιο σοβαρό πλήγμα θα δεχθεί  η Δημοκρατία Σέρπσκα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη», τονίζει ο Vyacheslav Moshe Kantor.  Είτε μέλη του ΝΑΤΟ είτε νέες ισλαμικές ομάδες θα βρεθούν τότε αντιμέτωπες για να «λύσουν τις διαφορές τους με μια μεγάλη  σύγκρουση» προκαλώντας έναν απίστευτα αιματηρό πόλεμο στα Βαλκάνια.  Πρόκειται σαφώς για εφιαλτικά σενάρια από γνώστες της πραγματικότητας στην περιοχή μας , τα οποία οφείλουν να αφιονίσουν κυβερνήσεις και αξιωματούχους.
***  AΠΑΣΦΑΛΙΣΕ τη ΒΟΜΒΑ Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! Τι ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και ΥΠ.ΕΞ για την ελληνική ΑΟΖ;.. (ΕΓΓΡΑΦΑ)
Με αφορμή τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις  στον τομέα της Ενέργειας  σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο (παράνομες γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και απειλές για παράνομες γεωτρήσεις νοτίως του Καστελόριζου), ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε την 1-8-2019 ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για το εάν και σε τι χρονικό ορίζοντα προτίθεται η Ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε καθορισμό ΑΟΖ. 
Σε απάντηση του το Υπουργείο Εξωτερικών το μόνο που αρκέστηκε να κάνει ήταν απλά να επαναλάβει σε γενικό και αόριστο ύφος τη βούληση για καθορισμό ΑΟΖ με όλες τις γειτονικές χώρες.
Αυτό επιβεβαιώνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης για επίλυση  του σημαντικού αυτού ζητήματος Εθνικής ασφάλειας, τη στιγμή μάλιστα που οι ανατολικοί γείτονες μας γίνονται μέρα με τη μέρα περισσότερο προκλητικοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Εθνική κυριαρχία της χώρας και την διασφάλιση των ζωτικών της συμφερόντων σε ενεργειακό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή!

***  «Εμπόλεμη ζώνη» τα Εξάρχεια: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ σε αστυνομικούς…
~  Διαστάσεις αρχίζει και παίρνει η υπόθεση των Εξαρχείων και η κορύφωση των επιθέσεων των κουκουλοφόρων κατά ανθρών της Αστυνομίας. Οι καταδρομικές επιθέσεις έχουν γίνει καθημερινότητα και η μιντιακή προπαγάνδα συνεχίζεται ανεξέλεγκτη, σε μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί το σχέδιο πάταξης της ανομίας.  
Βίντεο από την επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι σε βάρος ανδρών των ΜΑΤ στην οδό Σπύρου Τρικούπη, στα Εξάρχεια, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής δημοσιεύτηκε στο Twitter.  
Στο βίντεο φαίνονται οι κουκουλοφόροι να κρατούν τις μολότοφ στα χέρια και να εφορμούν προς τους αστυνομικούς.  Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν ξαφνικά σε απόσταση βολής από τους αστυνομικούς, πέταξαν τις βόμβες μολότοφ που κρατούσαν στα χέρια τους και εξαφανίστηκαν αμέσως στα γύρω στενά.   
Ο χειριστής του λογαριασμού στο Twitter που δημοσίευσε το βίντεο γράφει, μάλιστα, ότι «η αντίσταση είναι ζωντανή και θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και αν οι δρόμοι των Εξαρχείων γίνουν κόκκινοι απο το αίμα».  Δείτε το βίντεο:  
A group of 20 anarchists, attacked the military cheak point of MAT with molotovs, which is at the corner of tositsa/trikoupi streets. The attack had taken place in exarchia, which from 26th August that the evacuations of 4 squats happened.






A group of 20 anarchists, attacked the military cheak point of MAT with molotovs, which is at the corner of tositsa/trikoupi streets. The attack had taken place in exarchia, which from 26th August that the evacuations of 4 squats happened.

***  Ο Καιρός την Τρίτη! Αλλαγή σκηνικού έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι- Δείτε αναλυτικά….
~ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 03-09-2019 από ΕΜΥ(emy.gr):
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στα δυτικά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
***  Άρχισε η επιχείρηση μετακίνησης μεταναστών από την Μόρια – Ήδη στην Θεσσαλονίκη έφτασαν 640 μετανάστες…(εικόνες)
Έφτασε προ ολίγου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το «Caldera Vista» που μετέφερε 640 μετανάστες από την Λέσβο στην ενδοχώρα με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού.
Στο σημείο ήδη βρίσκονται 21 λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ο οποίος έχει αναλάβει τη μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Το «Caldera Vista» συνεχίζει να αποβιβάζει τους μετανάστες που περιμένουν να επιβιβαστούν στα περισσότερα από 20 λεωφορεία για να τους μεταφερθούν στη δομή της Νέας Καβάλας.

 pronews.gr
***  Εικόνες σοκ από το τροχαίο με νταλίκα κοντά στο Δαφνί – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου…..(βίντεο,φωτο)
Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου μετά το τροχαίο που συνέβη νωρίτερα στο ύψος της Αφαίας. Το ρεύμα προς την Κόρινθο να έχει κλείσει εντελώς ενώ σε εκείνο πως την Αθήνα υπάρχει μόνο μία λωρίδα 
https://www.facebook.com/1647624808822632/videos/1171212139734104/  .-
Τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος όταν νταλίκα που κατευθυνόταν προς Κόρινθο έχασε τον έλεγχο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Αφαίας.  Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με την νταλίκα να έχει ντελαπάρει παρασύροντας και ένα ταξί. Ο οδήγος της νταλίκας χάνοντας τον έλεγχο μέρασε στο αντίθετο ρεύμα.  Στο σημείο βρίσκονται διασώστες του ΕΚΑΒ και αστυνομία.   
 

 https://www.facebook.com/1647624808822632/videos/1171212139734104/  .-   Πηγή: newsbomb.gr , φωτογραφίες intime 
  Σοβαρό τροχαίο συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας  στη Λεωφόρο Αθηνών, λίγο πριν από το Δαφνί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τρεις τραυματίες, ενώ το ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι φορτηγό μεταφορικής εταιρείας από την Καλαμάτα.
Σημειώνεται, ότι λόγω του τροχαίου ατυχήματος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της Αφαίας, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από μια λωρίδα.



https://youtu.be/Ozczm27Ympg .- 
***  Ο «τόμος- απολογισμός» του Π. Νίκα και η καθημερινότητα

Πολλά τα έργα, πολλά και τα προβλήματα 
Διαφόρων ειδών σχόλια έχει προκαλέσει στην Καλαμάτα η κίνηση του τέως δημάρχου και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, να εκδώσει ένα έντυπο 80+ σελίδων με τίτλο «Απολογισμός»,στο οποίο καταγράφονται έργα που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας. 
Να ξεκαθαρίσουμε, για να μην είμαστε άδικοι, πως τα έργα που αφήνει είναι πολλά και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ωστόσο,κάποια από όσα αναφέρονται στο έντυπο είναι «υπερβολικά και ουτοπικά», ειδικά έργα καθημερινότητας που, αν είχαν πραγματικά υλοποιηθεί, η ζωή όλων θα ήταν καλύτερη. 
Ας κάνουμε, λοιπόν, ένα γρήγορο ξεφύλλισμα στο έντυπο (κατά τη γνώμη μας δεν υπήρχε λόγος να εκδοθεί ή ακόμα και αν υπήρχε κατά τον κ. Νίκα, δε χρειάζονταν τόσα αντίτυπα και μοίρασμα σε τόσα σημεία).
Όπως προαναφέραμε, τα έργα που αφήνει στην πόλη ο κ. Νίκας είναι πολλά και δεν είναι τυχαίο που οι Καλαματιανοί τον επέλεξαν τόσες φορές για δήμαρχο και στη συνέχεια οι πολίτες της Πελοποννήσου για
περιφερειάρχη.  

Τα πεζοδρόμια
Πολλές οι αναπλάσεις που έγιναν σε πεζοδρόμια της πόλης, κυρίως, όμως, στο κέντρο. Όμως, σε αρκετά η επιλογή δέντρων (πλατάνια) ήταν ατυχής, καθώς έχουν αρχίσει ήδη να ξηλώνουν τις πλάκες, ενώ έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στο φωτισμό, «πνίγοντας» τις λάμπες.
Πέραν του κέντρου, ελάχιστα είναι τα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν σωστά. Μέχρι κι αυτό της οδού Φαρών έγινε μόνο από τη μία πλευρά!
Αρκετά, δε, παρουσιάζουν προχειρότητα, με κυριότερο χαρακτηριστικό την ασυμμετρία!
Όσο για τα υπόλοιπα, υπάρχουν κεντρικοί δρόμοι (π.χ. Ακρίτα, Αναγνωσταρά κ.λπ.) όπου αυτά είναι βομβαρδισμένα και απροσπέλαστα,ειδικά για κάποιον που χρησιμοποιεί καροτσάκι.
 

Οδεύσεις τυφλών και προσβασιμότητα
Λες και ο Δήμος το έκανε επίτηδες… Ο λόγος για τις διαδρομές όδευσης τυφλών και τις ράμπες στα πεζοδρόμια. Διαδρομές που πολλές φορές συναντώνται με καπάκια της ΔΕΥΑΚ και άλλων ΔΕΚΟ, διαδρομές που καταλήγουν σε ξύλινες κολώνες και, τέλος, διαδρομές που, επίσης πολλές φορές, δεν έχουν την κατάλληλη σήμανση στις διασταυρώσεις (ειδικές πλάκες).
Όσο για τις ράμπες, δυστυχώς πολλές έγιναν απλά για να γίνουν, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνη στη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Αριστομένους, όπου αλλού είναι οι ράμπες κι αλλού η νησίδα!
Επίσης, σε κεντρικές οδούς υπάρχουν ράμπες μόνο από τη μία πλευρά.
 

Ποδηλατόδρομοι
Ένα από τα έργα για τα οποία ο κ. Νίκας δηλώνει περήφανος- και δικαιολογημένα, αρκεί βέβαια να γίνονταν σωστά- είναι οι ποδηλατόδρομοι. Δυστυχώς, όμως, κατασκευάστηκαν αποσπασματικά και με τις πλάκες που επιλέχθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους να είναι ακατάλληλες, σύμφωνα με τους ποδηλάτες.
Επίσης σημαντικό για τους ποδηλάτες είναι το θέμα με το τμήμα της οδού Ναυαρίνου, από το τέλος του ποδηλατόδρομου έως και το Φιλοξένια, καθώς ζητούν να συνεχιστεί κι εκεί.
Παράλληλα, ποτέ δε λειτούργησε σωστά ο ποδηλατόδρομος προς το Νέο Δημαρχείο, ενώ αποσπασματικός και «άκυρος» μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός που έγινε παράλληλα στον ποταμό Άρι.
 

Κεντρική πλατεία
Όταν έγινε η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, σημειώθηκαν αντιδράσεις για το μαρμάρινο δάπεδο που ξηλώθηκε, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι υπήρχε τρόπος να σωθεί ολόκληρο ή, έστω, τμήμα του.
Από εκεί και πέρα, στην κεντρική πλατεία υπάρχει πρόβλημα με το υψηλό πράσινο που απουσιάζει και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει σκίαση. Ελάχιστα τα ψηλά δέντρα, με την απάντηση τότε να είναι ότι τα νέα θα μεγαλώσουν (κάποτε).
Όσο για το νότιο σιντριβάνι, τις περισσότερες φορές είναι χαλασμένο ή βρώμικο και τα παγκάκια σε κακή κατάσταση.
 

Ιστορικό Κέντρο
Στο Ιστορικό Κέντρο, που θα μπορούσε να αποτελεί την «καρδιά» της πόλης, κυρίως για τους επισκέπτες, έγιναν κάποιες πεζοδρομήσεις, αλλά ποτέ δεν υπήρξε ολοκληρωμένη παρέμβαση βάσει μελέτης.
Στα δε τμήματα που είχαν ήδη πεζοδρομηθεί στο παρελθόν, δεν έγινε συντήρηση-αναβάθμιση (π.χ. πλατεία Αμφείας, οδοί Αιπύτου κ.λπ.).
 

Σχολικά κτήρια
Γνωρίζουμε ότι η χρηματοδότηση για τα σχολικά κτήρια είναι περιορισμένη, όμως πολλά είναι σε κακή κατάσταση, με τον Παναγιώτη Νίκα να δηλώνει, ας πούμε, για το συγκρότημα του Πολυκλαδικού ότι
πρόκειται «για άρρωστο κτήριο που θα ήταν προτιμότερο να κατεδαφιστεί». Βέβαια, προβλήματα δεν έχει μόνο το Πολυκλαδικό, αλλά και το 18ο Δημοτικό, όπως και το 22ο, σχολεία στα οποία έχουμε κατά καιρούς
αναφερθεί (ευτυχώς πολλές φορές είχαν βρεθεί λύσεις).
Να σημειωθεί ακόμη ότι σε πολλά σχολεία υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας, με τους μαθητές να αισθάνονται αποκλεισμένοι, κάτι που διαπιστώθηκε και στις τελευταίες εκλογές, οπότε ΑμεΑ με δυσκολία
κατάφεραν να ψηφίσουν.
 

Τα κτήρια-φαντάσματα
Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που δε λύθηκε, αλλά αντιμετωπίστηκε μερικώς, αφορά στα ετοιμόρροπα κτήρια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σωριαστούν με τραγικές συνέπειες.
Το πιο απλό που θα μπορούσε να γίνει ήταν άρση της επικινδυνότητας, κάτι που, όμως, ο κ. Νίκας δεν έκανε συστηματικά.
 

Οι παιδικές χαρές
Χώρος διασκέδασης για τα παιδιά είναι οι παιδικές χαρές, με τις περισσότερες ωστόσο να είναι σε κακή κατάσταση, να μην έχουν καν βρύση και με τις περιφράξεις να παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα.

 
Πράσινο στην πόλη
Στον έντυπο του κ. Νίκα γίνεται εκτενής αναφορά στο πράσινο που φυτεύτηκε στην πόλη. Δυστυχώς, όμως, σε πολλά σημεία είδαμε το πράσινο να γίνεται… κίτρινο (ξεραμένο) και τα χορτάρια «να πνίγουν» κεντρικά σημεία, με τη μόνιμη απάντηση να είναι ότι δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα.
 

Δυτικό, Ανατολικό κέντρο και Πάρκο ΟΣΕ
Οι τρεις κύριοι πνεύμονες πρασίνου για την πόλη της Καλαμάτας είναι το Ανατολικό και Δυτικό Κέντρο, όπως και το Πάρκο του ΟΣΕ.
Όσον αφορά στα δύο πρώτα, πρόκειται για τεράστιους χώρους, όπου αποσπασματικά μόνο γίνονταν κάποιες εργασίες (κυρίως καθαρισμοί), ενώ ύστερα από λίγο καιρό επέστρεφαν στην κακή κατάσταση που παρουσιάζουν την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.
Το δε Πάρκο του ΟΣΕ είναι μια περίπτωση που δυσκόλεψε πολύ τον Παναγιώτη Νίκα και, μάλιστα, πολλές φορές τον έφερε σε κόντρα με τους δημότες (κάγκελα, απαγόρευση εισόδου σκύλων κ.λπ.). Έγιναν, βέβαια, κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, αλλά και πάλι το πάρκο είναι σε κακή κατάσταση.
Για τα τρία εν λόγω σημεία χρειάζονταν χρήματα και, κυρίως, μια ολοκληρωμένη μελέτη και όχι αποσπασματικές κινήσεις, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.

 
Κοιμητήριο
Όσον αφορά στο κεντρικό κοιμητήριο, είναι κορεσμένο και πρέπει άμεσα να μετακινηθεί, με αντίστοιχο χώρο να υπάρχει εδώ και χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση δε δείχνει να αλλάζει, με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή να αρκείται σε απομακρύνσεις ξεχασμένων τάφων και στην ανάδειξη ταφικών μνημείων στην είσοδο του υπάρχοντος.

 
Περιμετρικός
Ένα ακόμα έργο που αναφέρει ο απολογισμός είναι ο Περιμετρικός. Σίγουρα ο Δήμος Καλαμάτας βοήθησε σε απαλλοτριώσεις, όμως δεν τακτοποιήθηκαν δύο σοβαρά προβλήματα.
Το πρώτο αφορά στον κόμβο της Σπάρτης, που είχε σχεδιαστεί να γίνει ανισόπεδος και δεν έγινε ποτέ (έτσι συμβαίνουν συχνά ατυχήματα, μέχρι και θανατηφόρο), ενώ το δεύτερο στην οδό Μαρίας Κάλλας. Ενώ ήταν σχεδιασμένο να έχει αμφίδρομη κίνηση, παραμένει μέχρι και σήμερα μονόδρομος.
 

Σήμανση και λακκούβες
Αν κάποιος οδηγεί στους δρόμους της Καλαμάτας, θα έχει παρατηρήσει ότι πολλά σήματα, μέχρι και φανάρια, είναι χαμένα πίσω από κλαδιά. Η απομάκρυνση μοιάζει εύκολη, αλλά δε γινόταν και έτσι πολλές φορές
είχαμε ατυχήματα σε γνωστά σημεία (π.χ. Μακεδονίας και Θεμιστοκλέους).
Ένα ακόμα θέμα που δε λύθηκε, ή επιλυόταν για λίγο, ήταν αυτό που αφορούσε στην κατάσταση του οδοστρώματος, με τις γούβες να έχουν την τιμητική τους και τους οδηγούς να διαμαρτύρονται.
Πρόβλημα ανέκυπτε συχνά και με τις διαβάσεις πεζών: είτε- ειδικά έπειτα από ασφαλτοστρώσεις- δεν υπήρχαν καν είτε- όταν υπήρχαν- σβήνονταν γρήγορα.
 

Ρομά
Έπειτα από τόσα χρόνια δεν υπήρξε ουσιαστική παρέμβαση για τους Ρομά και, κυρίως, στους χώρους που έχουν καταλάβει. Μια φορά έγινε οργανωμένη κίνηση στα Παλιάμπελα, οπότε με τη συνοδεία ΜΑΤ οι
καταληψίες (όχι όλοι) απομακρύνθηκαν (τελικά επέστρεψαν). Ποτέ δεν έγινε απομάκρυνση του καταυλισμού της Αγίας Τριάδας, παρά τις δεσμεύσεις του Παναγιώτη Νίκα.
 

Αστική Συγκοινωνία
Στον απολογισμό γίνεται αναφορά και στο Αστικό ΚΤΕΛ. Σίγουρα έγινε επέκταση των γραμμών, κάτι πολύ σημαντικό, όμως κάποια δρομολόγια παραμένουν στα αζήτητα (π.χ. 4), με το Δήμο να μην προβαίνει σε κάποια προωθητική ενέργεια χρησιμοποίησης αυτού του μέσου.
Παράλληλα, σε κακή κατάσταση παραμένουν οι στάσεις του Αστικού Λεωφορείου και, μάλιστα, στις περισσότερες δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ κουβούκλια. Άλλες δε, δεν παρέχουν προστασία (από κρύο ή ήλιο) στους επιβάτες που περιμένουν.
 

Αθλητισμός
Ένα από τα παράπονα των αθλουμένων και όσων ασχολούνται με το χώρο του αθλητισμού στην Καλαμάτα είναι η μη ύπαρξη ενός κλειστού σύγχρονου κολυμβητηρίου, αλλά και ενός κλειστού γηπέδου.
Το υπάρχον, γερασμένο, ανοιχτό κολυμβητήριο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, κυρίως στα αποδυτήρια, ενώ τα κλειστά γήπεδα (Τέντας και Στάδιο) δεν επαρκούν και αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα.
 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Υ.Γ1: Καλή επιτυχία στο έργο σας από εμάς, κύριε περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Όλοι θέλουμε το καλό της Περιφέρειας, όπως θέλαμε και της πόλης, όταν σχολιάζαμε κατά καιρούς όλα τα παραπάνω.
 Υ.Γ.2: Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι μόνο κάποια από αυτά που έχουμε καταγράψει πολλές φορές στο «Θάρρος» και ελπίζουμε ο νέος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος να τα επιλύσει.

***  Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 3/9/2019 προβλέπεται αρχικά αίθριος.                    
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας, με τη μορφή ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός θα είναι καθαρός, θα βρίσκεται στο 7.0 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr

***  Η έντονη αστυνομική παρουσία απέτρεψε δράστες κλοπών τη «Λευκή Νύχτα»

Ήρεμα φαίνεται πως κύλησε – και ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλες χρονιές - η «Λευκή Νύχτα» στην Καλαμάτα, από αστυνομικής πλευράς, καθώς συνολικά καταγγέλθηκαν δύο κλοπές και μία απόπειρα.
Τα τελευταία χρόνια τη βραδιά αυτή «συνηθίζεται» να καταγράφονται αρκετές διαρρήξεις στην Καλαμάτα και ευρύτερα, καθώς οι δράστες εκμεταλλεύονται την πολύωρη απουσία των ιδιοκτητών, αλλά και την ερημοποίηση για το λόγο αυτό ολόκληρων γειτονιών.
Χαρακτηριστικά πέρυσι στην περιοχή των Λεΐκων είχαν σημειωθεί περίπου 10 διαρρήξεις και κλοπές κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας».
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας υπήρξε ιδιαίτερος σχεδιασμός για το Σάββατο και με αυξημένες δυνάμεις έγιναν εντατικές περιπολίες περιφερειακά της πόλης, αλλά και στο κέντρο.
Το Σάββατο καταγγέλθηκε μια κλοπή σε διαμέρισμα στην Κοραή, καθώς και διάρρηξη σε διαμέρισμα στην οδό Κρήτης.
Το βράδυ δε του Σαββάτου υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στην οδό Μαιζώνος, όταν αστυνομικοί αναζητούσαν δύο άτομα τα οποία κρύβονταν στις πιλοτές των πολυκατοικιών. Τελικά, έπειτα από επιχείρηση, κατάφεραν να τα εντοπίσουν και προσαγάγουν, χωρίς όμως να ακολουθήσει σύλληψη. Β.Β.

***  Τελετή παράδοσης στη νέα Δημοτική Αρχή Οιχαλίας

Σε κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης έγινε χθες η τελετή παράδοσης όλων αρμοδιοτήτων από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εκπροσωπούμενη  από τον απερχόμενο δήμαρχο Αριστείδη Σταθόπουλο , στη νέα Δημοτική Αρχή, η οποία εκπροσωπείται από τη νεοεκλεγείσα δήμαρχο Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.
Αμφότεροι αναγνώρισαν τις δυσκολίες που υπάρχουν στο Δήμο Οιχαλίας, αλλά και ότι με σκληρή δουλειά και συνεργασία τα προβλήματα μπορούν να υπερκεραστούν. Άλλωστε, ο Δήμος Οιχαλίας είναι ένας Δήμος με προοπτικές και δυνατότητες και του αξίζει, όπως και σε όλους τους δημότες, ένα καλύτερο αύριο.

***  Τμήματα με μικρότερο αριθμό μαθητών εγκρίθηκαν για τα ΕΠΑΛ Μεσσηνίας

Τμήματα Α΄ τάξης, τμήματα Τομέων Β΄ τάξης και τμήματα Ειδικοτήτων Γ΄ και Δ΄ τάξης Επαγγελματικών Λυκείων στη Μεσσηνία με μικρότερο αριθμό μαθητών εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Τα τμήματα αυτά, όπως αναφέρονται στην απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, έχουν ως εξής:
-1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, β τάξη, τομέας γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος
-4ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, β τάξη, τομέας πληροφορικής.
- ΕΠΑΛ. Μεσσήνης, β τάξη, τομέας γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος, τομέας διοίκησης και οικονομίας, τομέας μηχανολογίας. Γ΄ τάξη, τομέας γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος, ειδικότητα τεχνικός φυτικής παράγωγης και γ΄ τάξη, τομέας πληροφορικής, ειδικότητα τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής
-Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας, β’ τάξη, τομέας υγείας - πρόνοιας – ευεξίας. Γ΄ τάξη, τομέας ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού, ειδικότητα τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων. Γ’  τάξη, τομέας μηχανολογίας, ειδικότητα τεχνικός θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Γ΄ τάξη, τομέας διοίκησης και οικονομίας, ειδικότητα υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών. Γ΄ τάξη, τομέας πληροφορικής, ειδικότητα τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής. Δ΄ τάξη, τομέας ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού, ειδικότητα τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων. Δ’  τάξη, τομέας μηχανολογίας, ειδικότητα τεχνικός θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Δ΄ τάξη, τομέας μηχανολογίας, ειδικότητα τεχνικός οχημάτων. Δ΄ τάξη, τομέας διοίκησης και οικονομίας, ειδικότητα υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών. Δ’  τάξη, τομέας πληροφορικής, ειδικότητα τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής. Β.Β.

***  Καλαμάτα: Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Επιτροπών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε, σε ειδική, συνεδρίαση προχθές το πρωί, στο ιστορικό Δημαρχείο, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την εκλογή νέου προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Προήδρευσε ο Γιώργος Φάβας, ως πλειοψηφήσας δημοτικός σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού «Δημιουργική πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας».
  Νέος πρόεδρος ο Δ. Πολίτης
Μετά την ανάδειξη των υποψηφίων, διεξήχθη ψηφοφορία, βάσει της οποίας διαμορφώθηκε το νέο προεδρείο ως εξής:
•Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Δημήτριος Πολίτης, προερχόμενος και προταθείς από την παράταξη του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος έλαβε 31 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 8 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια
•Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ευστάθιος Σταματόπουλος, προερχόμενος και προταθείς από την παράταξη που αναδείχθηκε δεύτερη (παράταξη με επικεφαλής τον κ. Κοσμόπουλο), ο οποίος έλαβε 30 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 9 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια
•Γραμματέας εξελέγη ο Κωνσταντίνος Τσαπόγας, προερχόμενος και προταθείς από την παράταξη που αναδείχθηκε τρίτη (παράταξη με επικεφαλής τον κ. Τζαμουράνη), ο οποίος έλαβε 26 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 13 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.
Να σημειώσουμε ότι η δημοτική παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" (Δ. Οικονομάκος, Τ. Νιάρχος) απείχε από τη διαδικασία, σημειώνοντας ότι ο ρόλος του προεδρείου είναι καθαρά "διακοσμητικός" και καθόλου "ουσιαστικός".
 Εκλογή μελών επιτροπών
Στη συνέχεια, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη διαδικασία εκλογής 6 μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εκ των οποίων 2 προέρχονται από την παράταξη του δημάρχου και τα υπόλοιπα 4 μέλη ανά ένα από τις παρατάξεις «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ», «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» και «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ». Ύστερα από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, εξελέγησαν:
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Τακτικά μέλη
Από την παράταξη του δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Δημήτριος Πολίτης και Σαράντος Μαρινάκης
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο Βασίλειος Κοσμόπουλος
Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» ο Βασίλειος Τζαμουράνης
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» ο Ιωάννης Ζαφειρόπουλος
Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» η Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση
 Αναπληρωματικά μέλη
Από την παράταξη του δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Παντελής Δρούγας , Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος και Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο Ιωάννης Χριστόπουλος
Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» οι Γεώργιος Σωφρονάς και Μαρία Μαλαπάνη
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» ο Παύλος Κλάδης
Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» ο Αναστάσιος Αγγελής. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 
Τακτικά μέλη
Από την παράταξη του Δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Σαράντος Μαρινάκης και Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο Δημήτριος Φαββατάς
Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» ο Ανδρέας Καραγιάννης
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» ο Λεωνίδας Λιάππας
Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» η Μαρία Μπαρούνη
 Αναπληρωματικά μέλη
Από την παράταξη του δημάρχου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Δημήτριος Πολίτης και Παντελής Δρούγας
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ο Βασίλειος Κανάκης
Από την παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» ο Παναγιώτης Χειλάς
Από την παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ» η Ελένη Γκλεγκλέ
Από την παράταξη «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ» ο Αναστάσιος Σκοπετέας.

***  Μπετόβεργες στην Κρήτης

~  Στην οδό Κρήτης υπάρχουν κάποιες μπετόβεργες, οι οποίες στην κατάσταση που βρίσκονται είναι άκρως επικίνδυνες.
Πρώτον, γιατί δεν υπάρχει προειδοποιητική ταινία για την παρουσία τους και, δεύτερον, γιατί το βράδυ με το φωτισμό που υπάρχει στην περιοχή γίνονται… αόρατες.
Μέχρι που να χτυπήσει πάνω τους κάποιος πεζός.   Α.Π. 

***

~

~***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

~ **  Αγιασμός χθες για τα τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ, στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ

~ Η επίσημη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου για τα τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ και στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. έγινε χθες στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος» με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον πατέρα Δημήτριο Γεωργακόπουλο.
Το τμήμα ποδοσφαίρου, το οποίο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, άρχισε χθες την προετοιμασία του, με την πρώτη προπόνηση να γίνεται στο γήπεδο ΜΓΣ.
Το τμήμα βόλεϊ θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και έχει ξεκινήσει προπονήσεις από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.
Όσον αφορά τώρα στο τμήμα στίβου, κάνει προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας.
Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας Γιώργος Φάββας, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Μεσσηνιακού Γ.Σ. μ’ επικεφαλής τον πρόεδρο Τάκη Στασινόπουλο, οι προπονητές των διαφόρων τμημάτων, αθλητές και αθλήτριες, καθώς επίσης και αρκετοί γονείς.
Στο χαιρετισμό του, ο έφορος του τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού Γ.Σ., Χρήστος Ζερίτης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους στην επίσημη έναρξη της σεζόν για όλα τα τμήματα του Συλλόγου, ανέφερε ότι το γήπεδο του Μεσσηνιακού είναι ανοικτό από το 1900, σημειώνοντας πως είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα και το 9ο παλαιότερο παγκοσμίως.
Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος ανέφερε  ότι ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να δει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό. Σημείωσε δε πως ο Μεσσηνιακός άντεξε στα χρόνια της κρίσης και με τη μεγάλη προσπάθεια των παραγόντων, προπονητών, αθλητών και αθλητριών των διαφόρων τμημάτων παρέμεινε ο Σύλλογος σε υψηλό επίπεδο.
Ο κ. Φάββας αφού μετέφερε τις ευχές του νέου Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου προς το Μεσσηνιακό για καλή πορεία όλων των τμημάτων τη νέα αγωνιστική περίοδο, ανέφερε πως ο ίδιος είχε 25χρόνια αθλητικής δράσης και ευχαρίστησε τον Μεσσηνιακό για την προσφορά του στον αθλητισμό της πόλης.
Ο εκ των προπονητών του τμήματος στίβου του ΜΓΣ, Γιάννης Καλυβιώτης, έδωσε ευχές για καλή αγωνιστική χρονιά, ενώ σημείωσε πως οι αθλητές και αθλήτριες είναι σε καλά χέρια και όλοι οι προπονητές είναι άκρως εξειδικευμένοι. Παράλληλα ευχαρίστησε τη διοίκηση του Μεσσηνιακού για τη στήριξη που παρέχει στο τμήμα στίβου.
Ο εκ των προπονητών του τμήματος στίβου Λούης Τσάτουμας, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και αξιόλογες επιδόσεις στα αγωνίσματά τους.
Ο αρχηγός του τμήματος ποδοσφαίρου του ΜΓΣ, Σωτήρης Κριτσωτάκης, έδωσε ευχές για καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου.
Τέλος, η αρχηγός του τμήματος βόλεϊ του ΜΓΣ, Μαρία Κωνσταντοπούλου, ευχήθηκε μια καλή αγωνιστική περίοδο, χωρίς τραυματισμούς, σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου.
Επιστροφή στη δράση-Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο τμήμα στίβου
Μετά την καλοκαιρινή διακοπή ήρθε η ώρα για το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. στην Καλαμάτα να επιστρέψει στην δράση. Τα παιδιά των Ακαδημιών, της Προαγωνιστικής αλλά και της Αγωνιστικής ομάδας ξεκινούν μια νέα χρονιά που επιφυλάσσει νέες εμπειρίες και δραστηριότητες, που θα συνδυάσουν την άθληση και την σωματική υγεία με την πνευματική ευεξία και ψυχαγωγία. Αναμφίβολα οι επιτυχίες των παιδιών της Αγωνιστικής Ομάδας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της περασμένης σεζόν, οι νίκες  και τα μετάλλια τους, είναι τα αποτελέσματα της συντονισμένης δουλείας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια αρχής γενομένης από τις Ακαδημίες, με πρωταρχικούς στόχους όμως (και φέτος) την προσπάθεια, την συμμετοχή και την ευγενή άμιλλα.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν χθες (2 Σεπτέμβρη) στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και συνεχίζονται καθημερινά 18:00-20:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). 







FIBA Wortd  Cup
 

~**  ΒΡΑΖΙΛΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ   79-78 .,(30-44) .- ^ 
 ~*  Άξια της μοίρας της η Εθνική, πήρε ένα καλό μάθημα από τη Βραζιλία
Μπορεί να προηγήθηκε με 17 πόντους στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο η Εθνική μας ομάδα πλήρωσε την επιθετική δυστοκία της μετά την ανάπαυλα και λύγισε από τη Βραζιλία (79-78). Τα  δεκάλεπτα  : 15-19 , 15-21 , 25-13 ,  23-25  .- ^
~Βίντεο :https://youtu.be/R1Dy3gONfYY  .-                                    
                                                                     ~  Τα δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78.
Βραζιλία (Πέτροβιτς): Ματέους, Χουέρτας 2, Λους 4, Λουσάντα, Μπενίτε, Μπαρμπόσα 13, Γκαρσία 13 (6 ασίστ), Μαρκίνιος 15, Καμπόκλο 8 (10 ριμπ.), Λίμα, Φελίτσιο 2, Βαρεζάο 22 (9 ριμπ.)
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης, Καλάθης 16 (7 ριμπ., 4 ασίστ), Μπουρούσης 4, Σλούκας 9 (11 ασίστ), Βασιλόπουλος, Γ. Αντετοκούνμπο 13, Θ. Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 5 (5 ριμπ.), Παπαπέτρου 7, Μάντζαρης, Παπαγιάννης 4

~**  ΙΑΠΩΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ   76-89 .- ^
~** ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ  93-92 .-
~** ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ  83-93  .- ^
~** ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 68-70  .- ^
~** ΙΟΡΔΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ  64-103  .- ^
~ **  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ 81-68 .-^
~**  ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ  92-69  .- ^

***

~

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019  :  
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Πέμπτη 01  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ !  και  ΚΑΛΗ  ΠΑΝΑΓΙΑ   για όλους μας     :
https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/07/arfara-news.html  .-
 2.-  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Καλαμάτας  .-
Παρασκευή  02  Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
 3.- ARFARA NEWS Εφημερίδα μας Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Σάββατο 03  ΄Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :                                                 
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
4.-  ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  από το Α-Ω ..  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας 
Σάββατο  03  Αυγούστου 2019  ;
https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post.html  
5.-  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Κυριακή 04 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
  6.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Δευτέρα 05 Αυγούστου 2019 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html .- 
7.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας 
Τρίτη 06 Αυγούστου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 
https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/arfara-news-06-2019.html  .-
 8.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
 9.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας 
Πέμπτη 08 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :
https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/08/arfara-news-08-2019.html  .- 
10.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Παρασκευή 08-Αύγουστος 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  
https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .-
11.-ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Σάββατο  10 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 

 https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .-
 12.-ΕΛΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ … ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ! Μελετώντας … Αντιγράφοντας … και Γράφοντας  ..!  Κυριακή  11 Αυγούστου  2019   : https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_10.html  .- 
13.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας 
Κυριακή  11 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :
https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/08/arfara-news-11-2019.html  .-
14. ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .-
Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  
https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/08/arfara-news.html  .- 
15.- ARFARA NEWS  Τα Νέα μας από  Αρφαρά Μεσσηνίας 
Τρίτη 13/08/019 ,  Τετάρτη 14/08/019  , Πέμπτη 15/08/019  Παρασκευή 16/08/019 , 
 Σάββατο 17/08/019 , Κυριακή 18/08/019 , Δευτέρα 19/08/019 , Τρίτη  20-08-019 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/08/arfara-news-1308019-1408019-1508019.html  .-
16.-  Η Εφημερίδα μας  , .. Τα Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας .-
Τρίτη 20  Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/blog-post.html  .- 
 17.- Η  Εφημερίδα μας ,,. Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :

https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post.html   .-
18 .- Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας  .- 
Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 , . Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 
https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_21.html  .-
19.- Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 ~**ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ ΑΡΦΑΡΩΝ
ARFARA KALAMATA MESSHNIA   22-08-2019  :

 https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/16.html  .-
20.-Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας .- 
παρασκευή  23 Αυγούστου 2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :

 https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/08/blog-post.html  .- 
21.-Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας   .-
Σάββατο  24 Αυγούστου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/blog-post.html  .-

2.-Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .-
Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :

 https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/08/blog-post.html   .- 
23 .- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .-
Δ
ευτέρα 26 Αυγούστου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  
https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/08/blog-post.html    .-  
24.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .-
Τρίτη  27 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/08/blog-post.html .- 

 25.-Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας  2  .- 
Τρίτη 27 Αυγούστου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/08/blog-post.html   .-

26.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .-  Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/08/blog-post.html   .-                  
 27.-   Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .
Πέμπτη  29 Αυγούστου 2019 Στο  αγιάζι της ενημέρωσης:
https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/08/blog-post_28.html  .- 

 28.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : 

https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post_29.html  .-
 29.- Η  Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-
Σάββατο 31  Αυγούστου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης

 https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/blog-post_30.html  .-  
 30.-  Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  (2)  .- 
Σάββατο 31/08/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :                                                                       https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/08/2.html  .-  


~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2019  :                             
~**  ~1 ,  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ  !   - Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .- Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_31.html  .-  
2.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας 
Δευτέρα  02 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/09/02-2019.html   .- 
3.-.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .- 

4.-


~**

*** ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-
*** 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών
 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   , .=  http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .-        
  https://www.facebook.com/pg/paisiosmonahos/posts/?ref=notif  = ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ
  1.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  - =stamatios.n.skoulikas
  2.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-

~TO  ARFARA  MESSHNIAS  :   https://youtu.be/RDE7wlF71Ns  .- 
~^ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   :   https://youtu.be/NATOGcA_yw8  .- 


~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου