ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Tετάρτη , 26 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης

Tετάρτη  , 26 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης   :
 ** Siatista -Macedonians Hellas 2011 :
* *   http://www.youtube.com/watch?v=SrBVeCX0Mto  ,**
 Εκεί που πριν υπήρχε μια σημαία, σήμερα υπάρχει ένα εμπορικό κέντρο.

Εκεί που υπήρχε μια ιστορία, σήμερα υπάρχει ένα ταχυφαγείο (φαστφουντάδικο).

Εκεί που άνθιζαν λουλούδια, σήμερα υπάρχει ένας έρημος τόπος.

Εκεί που υπήρχε μνήμη σήμερα υπάρχει λήθη .

Στη θέση της δικαιοσύνης ελεημοσύνη .

Στη θέση της Πατρίδας ένα σωρό ερείπια .

Στη θέση της μνήμης το άμεσο και το αφηρημένο .-

Στη θέση της ελευθερίας , ένας τάφος .-

Στη θέση της Δημοκρατίας , ένα διαφημιστικό σπότ .-

 Στη θέση της πραγματικότητας οι αριθμοί .-

 Εκεί που υπήρχαν Έλληνες σήμερα υπάρχουν λαθρομετανάστες ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΑΦΡΙΚΑΝΟ
~ Τότε, μη έχοντας άλλη εξορία, πού να θρηνήσει ο Ποιητής, την υγεία της καταιγίδας από τ' ανοιχτά στήθη του αδειάζοντας, θα γυρίσει για να σταθεί στα ωραία μέσα ερείπια.....  Οδυσσέας Ελύτης.-

**  ** Siatista -Argos Orestiko , 2011 Greece : http://www.youtube.com/watch?v=hOsN0I69IV4  ,

** ~ Όταν του έλεγαν να διαπραγματευτεί (με τους διεθνείς τοκογλύφους) το δημόσιο χρέος σε βάθος χρόνου, αυτός παρίστανε ...τον Κινέζο.

Όταν μπορούσε να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο και πριν ξεσπάσει η καταιγίδα, αυτός γύριζε και δυσφημούσε την χώρα μας.

Μετά από δύο χρόνια ηλιθίων αποφάσεων που διέλυσαν τα πάντα, έρχεται η υποχρεωτική εξάλειψη μεγάλου μέρους των χρεών μας, που σε απλά Ελληνικά σημαίνει ...πτώχευση.

Δηλαδή πείνα και εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού λαού.

Τελικά είναι βλάκας χωρίς προηγούμενο, ή μεγάλος προδότης ;;;


~*** Stamatakos father and karotsi 2011 :
** http://www.youtube.com/watch?v=ofQabH2-gQY   ~**** stamatakos mother and car 2011:

**  http://www.youtube.com/watch?v=HGV2HLQ7OVs  . ,** Σκληρό παζάρι Μέρκελ-τραπεζιτών

* Η σκληρή αντιπαράθεση δεν αφορά μόνο το ύψος του ελληνικού haircut αλλά και σε συνδυασμό με αυτό, των όρων ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών. -

** Μιά άλλη άποψη !!! * Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΤΕ  ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΕΙ ! ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ! Ας το καταλάβουν όλοι τους οι Ευρωπαίοι και Όχι μόνο ! Ας το ακούσουν φίλοι και εχθροί μας ! Οποια απόφαση κι΄ αν πάρουν σύντωμα θα μπεί στο χρονοιντούλαπο της παγκόσμιας Ιστορίας ! ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ !!!   Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ...ΚΑΙ Μ΄ ΑΥΤΟΝ ΑΡΓΑ ΄Η ΓΡΗΓΟΡΑ  ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΥΡΟΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ! ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ! ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !
ΤΟ   ΝΕΟ  " ΟΧΙ  "  ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ....ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΗΤΗΜΕΝΟΙ !!!!!
~  Τρείς απλές κινήσεις πρέπει να διαλέξει σήμερα να κάνει που είναι πάρα πολύ απλές κι  εύκολες , η χώρα μας : Ο διαμαρτυρώμενος έλληνας !
1.-  Πρώτη και η πλέον ανόδυνη : Φέρνει άμεσα ΗΠΑ - Ισραήλ με 30% για την Ελλάδα κέρδη προς άντλησει πετρελαίων και φυσικού αερίου με δέσμευσει να αναλάβουν άμεσα το ανύπαρκτο για μένα Ελληνικό χρέως ! Αν δεν θέλουν πετρέλαια κξαι αέριο  ΗΠΑ και Ισραήλ τότε ας ερθουν Γαλλία και Γερμανία μαζί  ή Κίνα και Ιαπωνία ή .....
2.- Δεύτερη και ολίγον οδυνηρή : Άμεση  αποχώρησει από το Ευρώ ...γυρνάμε στη δραχμή και δεσμευόμενοι για την εξόφξηση του χρέους μας ( πραγματικού χρέους ) ..διότι αυτό δεν είναι το πραγνατικό χρέως) , αφού σαν Ευρωπαίοι  δεν μας ρωτάτε σε τίποτα  και για τίποτα , δεν έχουτε πραγματική αλληλεγγύη , στηριζόμαστε στις δικές μας δινάμεις , έστω και πτωχοί για λίγα χρόνια , απομονωμένοι , σίγουρα όμως κερδισμένοι , τουλάχιστον για τα παιδιά μας , απογορεύοντας κάθε αγορά  προϊόντων από  χώρες που μας εκβιάζουν σε όλα τα επίπεδα , στερούμενοι ακόμα και βασικών προϊόντων τουλάχιστων για μιά πενταετία , και άνοιγμα σε άλες αγορές , Ισραήλ , ΗΠΑ , Ρωσία  ,Κίνα , Ιαπωνία κ.λ.π. - Τότε θα πονέσουμε εμείς , αλλά πιό πολύ ο πόνος θα περάσει στα κεφάλια όλων των εκβιαστών μας που θέλουν να μας ρουφίξουν το αίμα πέρνοντας τα πάντα ...κ.π.α.
3.- Τρίτη λύση που ίσως πονάει πιό πολύ : Δεν σας χρωστάμε τίποτε ! Κι  αν θέλετε ελάτε να τα πάρετε !...αν πιστεύετε  ότι η  ΕΛΛΑΔΑ μπορεί να γίνει Λυβίη ! Άμεση στροφή πρός ΗΠΑ  ή ΡΩΣΙΑ  Ή όποια άλλη  αγορά που μπορεί να μας εξυπηρετήσει ! να μας δανίσει , να μας βοηθήσει , να αναλάβει την συνεκμετάλευσει του υπάρχοντος Ελληνικού πλούτου !!

** Θωμόπουλος: Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς

* Οι καταθέσεις που διατηρούνται στις ελληνικές τράπεζες δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως τόνισε ο επικεφαλής του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς το Ταμείο είναι έτοιμο να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες που θα επηρεαστούν από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.  * «Τα κεφάλαια που θα διοχετευθούν μέσω του ΤΧΣ στις τράπεζες, θα πρέπει να κάνουν τους καταθέτες να νιώθουν ασφαλείς. Αυτό θα πρέπει να διώξει το φόβο που επικρατεί σήμερα σχετικά με τις καταθέσεις», δήλωσε ο Παναγιώτης Θωμόπουλος στους δημοσιογράφους καθώς καλωσόριζε τον Horst Reichenbach.
 * «Η παρουσία του Reichenbach εδώ αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καλή λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η λύση για το χρέος», συμπλήρωσε ο κ. Θωμόπουλος.

**Την στήριξη της Κίνας θα ζητήσει ο Sarkozy

 * Την στήριξη της Κίνας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους μέσω της συμμετοχής της στην ενίσχυση των ταμείων διάσωσης της Ε.Ε., θα ζητήσει ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
 * O Nicolas Sarkozy θα τηλεφωνήσει την Πέμπτη στον πρόεδρο της Κίνας, Hu Jintao, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο πηγή με γνώση του θέματος.

** CNBC: Στα 1 τρισ. ευρώ θα ενισχυθεί το EFSF

* Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σχεδιάζουν να ενισχύσουν τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης (EFSF) στα περίπου 1 τρισ. ευρώ, μεταδίδει το CNBC, επικαλούμενο πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  * Οι πηγές ανέφεραν συγκεκριμένα πως το ταμείο ύψους 440 δισ. ευρώ, που ιδρύθηκε πέρυσι, θα έχει διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 250-275 δισ. ευρώ, αν μπουν στην άκρη αυτά που προορίζονται για τη στήριξη της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
 ~ Το ποσό αυτό θα τετραπλασιαζόταν, φτάνοντας περίπου τα 1 τρισ. ευρώ.
 * "Η μόχλευση θα είναι τουλάχιστον τετραπλάσια", φέρεται να δήλωσε η μία πηγή, ενώ διαφορετική πηγή ανέφερε πως τα διαθέσιμα κεφάλαια προς μόχλευση θα φτάνουν τα 250 με 270 δισ. ευρώ.

** Rompuy: Στο Εcofin το οριστικό σχέδιο για την επανακεφαλαιοποίηση

* Στο Ecofin θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο της 22ας Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Herman Van Rompuy αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  * Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, εναπόκειται στο Ecofin η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την επανακεφαλαιποίηση των τραπεζών, καθώς και ενδεχόμενα νέα μέτρα. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης της βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης των τραπεζών ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές να αποτραπεί η μετάδοση της κρίσης στην πραγματική οικονομία.

** Έτοιμοι Merkel, Sarkozy να διαπραγματευτούν με τραπεζίτες για Ελλάδα

* Οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας, Nicolas Sarkozy and Angela Merkel, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν απόψε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για το ύψος του ελληνικού “haircut”, σύμφωνα με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.  * Την ίδια στιγμή το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy και η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel επιθυμούν να συναντηθούν με τους τραπεζίτες σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο όσον αφορά τους όρους του haircut του ελληνικού χρέους.

** Οι αποφάσεις της Συνόδου των 27

 * Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιβεβαίωσαν σήμερα το βράδυ ότι «εργάζονται σε ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο δημιουργίας εγγυήσεων για τις τραπεζικές υποχρεώσεις», έτσι ώστε να βοηθήσουν τις τράπεζες να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση.
 * Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη συνάντηση των 27 ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, οι εγγυήσεις δεν μπορούν να δοθούν σε εθνικό επίπεδο όπως έγινε το 2008 καθώς αυτό «ίσως να μην αποτελέσει μια ικανοποιητική λύση, με τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς».
 * Για αυτό, «μια πραγματικά συντονισμένη προσέγγιση σε επίπεδο ΕΕ είναι αναγκαία σχετικά με τα κριτήρια εισόδου, τιμών και όρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 * Οι ηγέτες δήλωσαν ακόμη ότι η Κομισιόν «θα πρέπει άμεσα να εργαστεί με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την ΕΚΤ», για τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
 * Η ανακοίνωση δεν περιελάμβανε κανένα νούμερο σχετικά με το απαραίτητο μέγεθος του σχεδίου επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το οποίο στις αρχές της εβδομάδας, αξιωματούχοι είχαν αναφέρει ότι θα κυμανθεί στα 107-108 δισ. ευρώ.
 * Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση και υπογράμμισαν την κοινή τους βούληση να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης και την αντιμετώπιση, σε πνεύμα αλληλεγγύης, των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ζώνη του ευρώ.
*  Σημείωσαν με ικανοποίηση τη συναίνεση επί των μέτρων αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα στην οποία κατέληξε το Συμβούλιο (ECOFIN) στις 22 Οκτωβρίου. Βάσει αυτών, συμφώνησαν επί του κειμένου που επισυνάπτεται στην παρούσα δήλωση εν αναμονή συμφωνίας σχετικά με τα μέτρα που αναφέρονται στο κείμενο αυτό και αποτελούν μέρος ευρύτερης δέσμης στην οποία περιλαμβάνονται και οι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν κατά τη σημερινή σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης. Το Συμβούλιο (ECOFIN) θα οριστικοποιήσει τις εργασίες και θα υιοθετήσει τα απαραίτητα επακόλουθα μέτρα.
 Συμφωνία επί της δέσμης για τις τράπεζες
 1. Η λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα (δέσμη για τις τράπεζες) αποτελεί επιτακτική ανάγκη και είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προληπτικού ελέγχου του τραπεζικού τομέα της ΕΕ. Τα μέτρα αυτά πρέπει να ανταποκρίνονται:
 α. στην ανάγκη να διασφαλιστεί η μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση των τραπεζών, με στόχο την αποφυγή της πιστωτικής ασφυξίας και τη διασφάλιση της ροής πιστώσεων στην πραγματική οικονομία, καθώς και να υπάρξει συντονισμός των μέτρων προς τον σκοπό αυτό·
 β. στην ανάγκη να ενισχυθούν η ποιότητα και η ποσότητα των κεφαλαίων των τραπεζών, ώστε να αντέξουν τους κλυδωνισμούς, καθώς και να επιτευχθεί η ενίσχυση αυτή με αξιόπιστο και εναρμονισμένο τρόπο.
 Μεσομακροπρόθεσμη χρηματοδότηση
 2. Θα απαιτηθούν εγγυήσεις για τις υποχρεώσεις των τραπεζών ώστε να τους παρασχεθεί αμεσότερη στήριξη για την πρόσβασή τους σε μεσομακροπρόθεσμη χρηματοδότηση (βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση διατίθεται από την ΕΚΤ και τις οικείες εθνικές κεντρικές τράπεζες), όπου κρίνεται σκόπιμο. Οι εγγυήσεις αυτές αποτελούν επίσης ουσιαστική συνιστώσα της στρατηγικής για τον περιορισμό των ενεργειών απομόχλευσης.
 3. Απλή επανάληψη της εμπειρίας του 2008, με πλήρη εθνική διακριτική ευχέρεια ως προς τη συγκρότηση καθεστώτων ρευστότητας, ενδέχεται να μην προσφέρει ικανοποιητική λύση υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Κατά συνέπεια, απαιτείται πραγματικά συντονισμένη προσέγγιση σε ενωσιακό επίπεδο, όσον αφορά τα κριτήρια εισόδου, τον καθορισμό των τιμών και τους όρους. Η Επιτροπή θα πρέπει να διερευνήσει κατεπειγόντως μαζί με την ΕΑΤ, την ΕΤΕπ και την ΕΚΤ τους τρόπους επίτευξης του στόχου αυτού και να υποβάλει έκθεση στην ΟNΕ.
 Κεφαλαιοποίηση των τραπεζών
 4. Κεφαλαιακός στόχος: Υπάρχει ευρεία συμφωνία ως προς την απαίτηση για σημαντική ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας υψίστης ποιότητας στο 9%, μετά από λογιστική αποτίμηση της αγοραίας αξίας της έκθεσης σε κρατικά ομόλογα, με ισχύ από την 30ή Σεπτεμβρίου 2011, ώστε να δημιουργηθεί προσωρινό απόθεμα ασφαλείας, το οποίο δικαιολογούν οι εξαιρετικές περιστάσεις. Αυτός ο ποσοτικός κεφαλαιακός στόχος θα πρέπει να επιτευχθεί έως την 30ή Ιουνίου 2012, με βάση τα σχέδια που θα συμφωνηθούν με τις εθνικές εποπτικές αρχές και θα συντονιστούν από την ΕΑΤ. Αυτή η συνετή αποτίμηση δεν θα επηρεάσει τους ισχύοντες κανόνες χρηματοοικονομικής πληροφόρησης. Οι εθνικές εποπτικές αρχές, υπό την αιγίδα της ΕΑΤ, πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα σχέδια των τραπεζών για κεφαλαιακή ενίσχυση δεν θα συνεπάγονται εκτεταμένη απομόχλευση και ότι θα διατηρούν τη ροή πιστώσεων προς την πραγματική οικονομία, λαμβανομένων υπόψη των σημερινών επιπέδων έκθεσης του ομίλου και των αντίστοιχων θυγατρικών στο σύνολο των κρατών μελών, και έχοντας επίγνωση της ανάγκης να αποφευχθεί η αδικαιολόγητη πίεση στην πιστωτική επέκταση στις χώρες υποδοχής ή στις αγορές κρατικών ομολόγων.
 5. Χρηματοδότηση της κεφαλαιακής ενίσχυσης: Οι τράπεζες θα πρέπει πρωτίστως να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικούς κεφαλαιακούς πόρους, μεταξύ άλλων μέσω αναδιάρθρωσης και μετατροπής του χρέους σε μετοχικούς τίτλους. Οι τράπεζες θα πρέπει να υπόκεινται σε περιορισμούς ως προς την καταβολή μερισμάτων και πρόσθετων παροχών έως ότου επιτευχθεί ο στόχος. Εφόσον χρειαστεί, οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να παρέχουν σχετική στήριξη και σε περίπτωση που αυτή δεν μπορεί να παρασχεθεί, η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί μέσω δανείου του ΕΤΧΣ, εφόσον πρόκειται για κράτη της Ευρωζώνης.
 Κρατική ενίσχυση
 6. Οποιαδήποτε μορφή δημόσιας στήριξης, είτε εθνική είτε σε επίπεδο ΕΕ, θα υπόκειται στις προϋποθέσεις που ορίζονται στο ισχύον ειδικό πλαίσιο κρατικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, το οποίο θα εφαρμόζεται όπως ανέφερε η Επιτροπή με την απαιτούμενη αναλογικότητα λόγω του συστημικού χαρακτήρα της κρίσης.
~*** ΤΟΠΙΚΗ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
** Η επόμενη μέρα θα είναι… νύχτα

~ «Πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Οι νέοι, τα παιδιά μας, δε θα έχουν πουθενά να στηριχθούν, καμία ελπίδα»  * Οι περισσότεροι αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν, δυσκολεύονταν να δώσουν βασικά στοιχεία τους. «Άσε, γιατί έχουμε και παιδιά και οι καταστάσεις είναι ανεξέλεγκτες». «Δεν ξέρω ποιος θα τα διαβάσει και τι θα πάθω». «Μας έχουν τρομοκρατήσει, δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε», μου έλεγαν. Σκιασμένοι από το πέπλο του φόβου, οι Μεσσήνιοι με τους οποίους μιλήσαμε θεωρούν ότι το παρόν και μέλλον, μετά τις σημερινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, θα είναι αβίωτο. Για πρώτη φορά, σε σύγκριση με παλαιότερα σχετικά ρεπορτάζ κοινής γνώμης, μιλούν για «έλλειμμα Δημοκρατίας», για «καταστρατήγηση του Συντάγματος», για «νέες πολιτικές δυνάμεις που πρέπει να προκύψουν». Έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους Έλληνες πολιτικούς, ανεξαρτήτως χρώματος.
 * Συνταξιούχος εδώ και πέντε μήνες, ο 66χρονος κ. Γιάννης είναι χειμαρρώδης: «Της που#@@^@ς θα γίνει από την Τετάρτη και πέρα. Να το πούμε μορφωμένα, της εκδιδομένης γυνής το κιγκλίδωμα. Μόνο χειρότερα θα βλέπουμε στο εξής. Όπως έχουμε καταντήσει, δεν μπορώ να δω καμία θετική εξέλιξη, γιατί, δυστυχώς, δεν κάνουμε κουμάντο εμείς. Αυτοί ό,τι τους υπαγορεύουν κάνουν.
 * Για την καθημερινότητά μας, εμάς των πολιτών, θα σου μιλήσω παραβολικά: Έχω ένα φίλο, ο οποίος το 1970 διορίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα και έπαιρνε 900 δραχμές το μήνα. Πώς τη βγάζεις, ρε Μήτσο; του λέγαμε. Θα σας πω, μας λέει. Πληρώνομαι πρώτη και δεκαπέντε. Τις πρώτες πέντε μέρες τρώω μεσημέρι βράδυ. Τις επόμενες πέντε τρώω μόνο μεσημέρια και τις πέντε τελευταίες δεν τρώω καθόλου. Ε, εμείς είμαστε τώρα λίγο πριν από το καθόλου. Δράμα η ζωή μας».
 * «Φταίνε και οι εφημερίδες», λέει ο κ. Χρήστος, 58 ετών, τραπεζικός υπάλληλος. «Όπως και όλα τα λαμόγια οι οικονομολόγοι, που τώρα μας κάνουν τους προφέσορες. Τόσον καιρό πού ήταν; Γιατί δεν τα λέγανε και είχαν τους πολιτικούς και αλωνίζανε; Δεν την είχαν καταλάβει την προδοσία που γίνονταν; Φταίνε και οι εφημερίδες. Εντεταλμένη προδοσία είναι αυτό που ζούμε. Εμείς μέχρι τώρα φιλήσυχοι είμαστε. Αλλά, για πόσο;
 * Πάνω απ’ όλα, να το πούμε κι αυτό, βρίσκουν και τα κάνουν, γιατί ο ραγιαδισμός είναι στο DNA του Έλληνα. Ως ένα σημείο βέβαια. Τέτοιοι είμαστε, αυτούς έχουμε. Θα δεις στις πλατείες, άμα γίνουν εκλογές, κάποιοι θα βγούνε και θα χειροκροτούνε. Η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων έχει ήδη γίνει. Κι εμείς οι Έλληνες κοιμόμαστε. Και νέες πολιτικές δυνάμεις να πάνε να ξεπηδήσουν, οι κομματικοί στρατοί θα τους διαλύσουν όπως διέλυσαν τους αδέσμευτους αγανακτισμένους πολίτες».
 * «Πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Οι νέοι, τα παιδιά μας, δε θα έχουν τίποτα στο οποίο να στηριχθούν, καμία ελπίδα», λέει ο Παναγιώτης, 56 ετών, αγρότης. «Απλά, λαϊκά, εμένα η γνώμη μου είναι: Καλύτερα χίλιες φορές στη δραχμή. Ας πτωχεύσουμε. Ας μάθουμε να ζούμε όπως έζησαν οι πατεράδες μας, και να μην τους δώσουμε τίποτα. Πολλές μελλοντικές γενιές δε θα δουν άσπρη μέρα, αν δε γίνει κάτι. Χάος. Σκοτάδι.
 * Από την άλλη, τι να διεκδικήσεις και από ποιους; Εντεταλμένοι είναι όλοι τους, προγραμματισμένοι, κομπιουτεράκια. Και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς. Για το αν θα γίνουν εκλογές, τι να πω; Η κυβέρνηση αυτή είναι απρόβλεπτη. Είναι φασιστική κυβέρνηση. Ό,τι τους πούνε απ’ έξω. Εν τω μεταξύ, έχουν καταστρατηγηθεί πλήρως τα συνταγματικά μας δικαιώματα. Άκουγα έναν συνταγματολόγο τις προάλλες να λέει: Αν αύριο ο Βενιζέλος σταματήσει την πολιτική και ακολουθήσει την ακαδημαϊκή του καριέρα, τι θα πάει να διδάξει στους φοιτητές, που έχει καταπατήσει το Σύνταγμα; Ένας άνθρωπος που βάζει φωτιά στο σπίτι σου, θα γυρίσει να τη σβήσει; Αυτοί έχουν βάλει φωτιά και έχουν κάψει όλη την Ελλάδα».
 * Γονατιστό, απογοητευμένο, βρήκα τον κ. Δημήτρη έξω από την Εφορία Καλαμάτας. Είναι 63 ετών, εδώ και τέσσερα χρόνια άνεργος.
 * «Πάμε για φούντο», λέει. «Δε μας γλιτώνει τίποτα. Νομίζω ότι δε θα γλιτώσουμε ποτέ. Και τα εγγόνια μας ακόμα θα πληρώνουν. Δεν μπορώ να δω φως πουθενά. Και κούρεμα να γίνει, τίποτα δε θα βελτιωθεί. Δεν υπάρχει σωτηρία. Έρχονται χειρότερες μέρες. Η χώρα δε θα γλιτώσει την επίσημη πτώχευση, γιατί στην πραγματικότητα έχει ήδη πτωχεύσει. Εγώ βλέπω συντέλεια. Τέλος. Ο σώζων εαυτό σωθήτω».
 * «Αγανακτισμένος πολίτης» δηλώνει ο κ. Τάκης, 52 ετών, οικοδόμος, που δουλεύει για μεροκάματο 20 ευρώ.
 * «Είμαι απαισιόδοξος. Δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχει τίποτα. Πώς θα τη βγάλει ο κόσμος; Δεν έχουμε φτάσει στα χειρότερα, έρχονται κι άλλα χαράτσια. Αλλά ο κόσμος, όχι ότι δε θέλει να πληρώσει, δεν έχει να πληρώσει. Από αυτούς και οι τριακόσιοι είναι να πηγαίνουν σπίτια τους. Μήπως κάνουμε εμείς κουμάντο; Τώρα θα βάλουνε μπάστακες σε κάθε υπουργείο. Αυτοί είναι εντεταλμένη υπηρεσία, όλοι τους».
 ~ (σ.σ. ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟ) Είκοσι πέντε ετών, ο Νίκος έχει να δουλέψει τρία χρόνια.
 * «Θα χειροτερέψουν τα πράγματα», λέει. «Πλέον περιμένω το οτιδήποτε. Μέχρι και πραξικόπημα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Θα τα καταφέρουν, να μας εξαθλιώσουν εντελώς.
 * Εγώ, ως νέος, ως πολίτης, δεν τα βγάζω πέρα. Θα φύγω για το εξωτερικό, έτσι όπως είναι τα πράγματα. Για αρχή, μια θετική εξέλιξη θα ήταν να φύγουν αυτοί που μας κυβερνούνε. Θέλω να ελπίζω, πως αν φύγουν αυτοί, θα υπάρξει κάτι καλύτερο, θα προκύψουν καλύτερες πολιτικές δυνάμεις».
 ~ (σ.σ. ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟ) Ο Μεσσήνιος ζωγράφος, Σωτήρης Τζαμουράνης, δε βλέπει να υπάρχει διέξοδος. «Έχουν δημιουργήσει την κατάσταση έτσι, με τέτοιον προγραμματισμό, που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από πουθενά. Ό,τι και να κάνουμε, ό,τι διαδηλώσεις και να γίνουν, δε μας λαμβάνει κανένας πλέον υπόψη του. Πάμε προς το χειρότερο και θα σταματήσουν αυτοί που μας έφεραν εδώ, όταν αυτοί θελήσουν. Έχω απελπιστεί κυριολεκτικά. Αυτή τη στιγμή εισπράττουν τη χλεύη και την περιφρόνησή μας, τίποτα άλλο.
 * Προβλέπω ότι θα οδηγηθούμε σε ένα επίπεδο ζωής πολύ κατώτερο από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Θα μάθουμε να ζούμε όπως ζούσαν οι πατεράδες μας. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι αφού μας τα παίρνουν όλα, δε θα έχουμε πια τίποτα στο οποίο να στηριχθούμε για να ανέβουμε.
 * Νέες πολιτικές δυνάμεις ήδη υπάρχουν. Κυοφορούνται και έχουν γίνει και απόπειρες. Αλλά είναι το κατεστημένο τόσο ισχυρό που το βλέπω πολύ δύσκολο. Ελέγχουν τα πάντα.
 * Εάν γίνει το κούρεμα που θέλει η Μέρκελ, θα έχουμε τις συνέπειες που θα είχαμε αν γυρίζαμε στη δραχμή. Με τη διαφορά, ότι αν είχαμε εξαρχής γυρίσει στη δραχμή, με το χρόνο θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα επίπεδο ζωής ανεκτό. Τώρα, δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Θα μας τα πάρουν όλα, θα γίνουμε, όπως είπε ο Τσόμσκι, σταβλάνθρωποι. Για εκεί μας προορίζουν. Θα μας έχουν στο παχνί όπως έχουν τα ζώα, θα τρώμε το αναγκαίο για να παράγουμε αυτό που χρειάζεται ώστε να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Όπως πάνε τα μεροκάματα τώρα –μεροκάματα Βουλγαρίας με πολύ ακριβότερα είδη-, το βλέπω δυστυχώς ήδη να συμβαίνει. Θα πηγαίνουμε στο παχνί και θα παρακαλάμε να μας δέσουν το σκοινί για να έχουμε το καθημερινό φαγάκι, αυτό που θέλουν αυτοί να μας δίνουν, όχι αυτό που εμείς θέλουμε».
 Συνταξιούχος ο κ. Ντίνος λέει τη δική του άποψη: «Έχουμε διεφθαρμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Θεωρώ ότι οι εκλογές είναι κοντά, αλλά λύση δε θα φέρουν ούτε οι εκλογές. Η Ελλάδα δε θα ξεμπλέξει από τη μέγγενη που την έχουν πιάσει. Θα περάσουν πολλά χρόνια. Αν δεν πέσουν κεφάλια, δε γίνεται τίποτα. Αλλά, υπόψη, δικά μας, του λαού, θα πέσουν περισσότερα. Πρέπει να ξεπηδήσουν νέες πολιτικές δυνάμεις, αλλά το βλέπω δύσκολο. Ο κόσμος όλος είναι απελπισμένος. Μόνο με επανάσταση, δε γίνεται τίποτα άλλο. Αν δεν ξεσηκωθεί, δικαίως θα υποφέρει».
 * (σ.σ. ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟ) «Πιστεύω ότι μετά το κούρεμα, θα χάσει ο κόσμος πολλά από τα χρήματα που έχει, όπως και τα ταμεία δε θα έχουν να δώσουν συντάξεις. Δεν ξέρω τι τέχνασμα θα εφεύρουν οι πολιτικοί μετά, προσπαθώντας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, την οποία πιστεύω έχουν χάσει 100%. Θα ανέβει υπερβολικά η ανεργία στην Ελλάδα, θα έχουμε μεγάλο κύμα μετανάστευσης», λέει ο Κύρκος Τσώλης, 32 ετών, έμπορος.
 ~ «Δε θα αποδώσει τίποτα όλο αυτό που περνάει ο κόσμος. Τα χρήματα φεύγουν και πάνε και πέφτουν σε μια μαύρη τρύπα. Η θετική εξέλιξη θα ήταν, πριν από δυο χρόνια, να είχε γίνει μια πτώχευση, μια επανεκκίνηση και μια πραγματική κάθαρση. Τώρα, να μας κάνει την κάθαρση ο Λοβέρδος και ο κάθε Λοβέρδος, δε γίνεται. Θέλουμε άλλους ανθρώπους να κάνουν την κάθαρση».
 Νίκη, 43 ετών , μητέρα δύο παιδιών: «Τα παιδιά μου διδάσκονται στο σχολείο ότι στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία. Τι να τους πω; Πώς να τους εξηγήσω; Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να έχουν ένα αξιοπρεπές παρόν και για να έχουν μέλλον. Ελπίζω όταν αυτά φτάσουν σε ηλικία ψήφου, να έχει καθαρίσει οι Βουλή από τους τριακόσιους. Να έχουν βγει νέοι άνθρωποι με όραμα. Αυτό μας λείπει. Έλληνες στους οποίους να μπορούμε να πιστέψουμε. Εγώ, ό,τι χρειαστεί να κάνω, θα το κάνω».

**ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση : Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και Κυριακή 2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , ΣΤΟ Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου : 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html  , H Ζωή είναι μπροστά μας : , Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 201 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης : Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Διάλογοι 2011 : Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2011 , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση : ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ,.-

 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Τετάρτη στην ενημέρωση : 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ..-

 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση : 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 - Πτωχεύσεις στην Ελλάδα,.-

 ~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011.-

 ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/10/7-10-2011.html  , Αυτή την Παρασκευή στην ενημέρωση 7-10-2011 .-

~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Οδοιπορικό στη μυθική Κίνα 2011 : 7/10/2011 .-

 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html  , Ανέκδοτα για όλους και για όλα :, Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2011 .-

 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , , Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011 , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Αυτή τη Δευτέρα στην Ενημέρωση , 10 Οκτωβρίου 2011.- .

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/10/11-o-2011.html  , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση 11 Oκτωβρίου 2011 .-

~** http://www.atlantide.gr/  , ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ -=Σύμβουλοι Αναπτυξης Ατομικών Επιχειρήσεων

http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  , Αρφαρά - Καλαμάτας -Μεσσηνίας 2011 .-

 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/12-2011.html  , Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/blog-post.html  , Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 , Φωτογραφίες και Βίντεο από το Αρφαρά Μεσσηνίας .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/13-2011.html  , Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/10/14-2011.html  , Παρασκευή και ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2011

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/14-2011.html  , Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 , Παρασκευή στην ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/2011.html  , Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 , Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/15-10-2011.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα Σάββατο 15-10-2011 Παραδείσια .-γ

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/15-16-2011.html  , Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της Ενημέρωσης 15 και 16 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/17-10-2011.html  , Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 , Δεύτερα 17-10-2011 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/18-0-2011.html  , Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011 , Τρίτη 18 0κτωβρίου 2011 στην ενημέρωσή .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/t-19-2011.html  , Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 , Tετάρτη , 19 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/20-2011.html  , Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 , Πέμπτη , 20 Οκτωβρίου 2011 Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/21-2011.html  , Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 , Παρασκευή στην ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/10/22-23-2011.html#!/2011/10/22-23-2011.html  , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της Ενημέρωσης22και 23 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/23-2011.html  , Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 Ενημέρωση και πολλά ενδιαφέροντα .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/10/24-2011.html  , Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 Πολλά και διάφορα ...για πολλούς και για λίγους .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/t-25-201.html  , Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 ο Δρόμος της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/t-26-2011.html  , Tετάρτη , 26 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

** The "Dik" dog 2011 and cats : http://www.youtube.com/watch?v=Uv4_y77iSlg  ,
** The " Stamos " dog 2011 Greece: http://www.youtube.com/watch?v=D4q2iEncp00  ,**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου