ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Άρωμα στην ενημέρωση της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου 2011

Άρωμα στην ενημέρωση της  Τετάρτης , 28 Δεκεμβρίου  2011  .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/26-2011.html  , Άρωμα ζωής και Ανθρωπιάς : Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011 .-
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ 2012 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ !
 ** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/12/27-2011.html  , Άρωμα Ζωής , ...από την φωτογραφία , Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011 .-
 ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/12/27-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης ,Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011 .-

** Κίνητρο η παράνομη σχέση, ασπίδα προστασίας το παιδί
~ Αλληλοκατηγορούνται για το σφαγιασμό του μικρού Κέρι  * Το χέρι που βάφτηκε με το αθώο αίμα του 2,5 χρόνων Κέρι Μεσάι αποποιούνται και οι τρεις κατηγορούμενοι που αποδεδειγμένα πλέον βρέθηκαν στη σκηνή της διπλής ανθρωποκτονίας που τελέσθηκε στις 29 Νοεμβρίου, κοντά στο φράγμα του Παμίσου, με θύμα το παιδί και τον 35χρονο πατέρα του Φελίμ Μεσάι.
 * Κανείς εκ των τριών δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και ιδιαίτερα οι δύο που βρέθηκαν τη μοιραία στιγμή στο αυτοκίνητο του θύματος, ο ένας ρίχνει το βάρος στον άλλον. Ως κίνητρο της τρομερής διπλής δολοφονίας και λόγος εντολής να συνταχθεί συμβόλαιο θανάτου για τον Φελίμ Μεσάι, φέρεται να είναι η παράνομη σχέση που λεγόταν πως διατηρούσε με τη γυναίκα του Βαρελά.
*  *    Από τους οκτώ συλληφθέντες, οι έξι χθες από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, υπό δρακόντεια μέτρα, απολογήθηκαν στον ανακριτή. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα διατάχθηκε η προφυλάκιση των πέντε, ενώ ο έκτος αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Οι πέντε που προφυλακίσθηκαν είναι: ο Αλβανός που εκτελούσε τα συμβόλαια θανάτου, τα δύο αδέλφια Ν.Δ και Χ.Δ., ο ξάδελφός τους Δ.Σ. και ο υπάλληλος οργανισμού Γ.Π. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αν και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, αφέθηκε, λόγω της νομοθεσίας, ο υπάλληλος του Δημοσίου Ν.Κ.
 * Αργά το βράδυ τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας επισκέφθηκαν ο εισαγγελέας με την ανακρίτρια, μιας και υπήρχε πλήρης άρνηση των δύο τελευταίων κατηγορουμένων, Βασίλη Βαρελά και της συζύγου του, να απολογηθούν. Την ίδια στάση είχε τηρήσει ο Βασίλης Βαρελάς και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν επρόκειτο να οδηγηθεί στον ανακριτή. Με σύμφωνη γνώμη των ανακριτικών και δικαστικών λειτουργών προφυλακίσθηκαν και αυτοί.
 * Άμεσα όλοι οι προφυλακισθέντες θα οδηγηθούν σε διάφορες φυλακές της χώρας, ενώ χθες εκδόθηκαν και δύο εντάλματα σύλληψης, για τον αδελφό του Βασίλη Βαρελά, Χρήστο, και τη σύντροφό του.
 * Μετά τις 10 Ιανουαρίου, προθεσμία για συμπληρωματικές απολογίες έλαβαν το ζεύγος Βαρελά και ο Αλβανός εκτελεστής.
 ~ Τους κατέγραφαν πριν από το έγκλημα
 * Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται στα μέσα Νοεμβρίου, πριν καν τελεστεί η διπλή ανθρωποκτονία, όταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στάλθηκε ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα. Σε αυτό αναφερόταν ότι τα αδέλφια Βαρελά και ο υπάλληλος οργανισμού Γ.Π. πωλούσαν προστασία σε καταστήματα της Καλαμάτας και διακινούσαν ναρκωτικά. Μάλιστα, ονόμαζε τους δύο πρώτους αρχηγούς της οργάνωσης και τον τρίτο υπαρχηγό. Έκτοτε άρχισε και η παρακολούθηση των υπόπτων και η καταγραφή κάθε κίνησής τους και συνομιλίας τους. Κομμάτι το κομμάτι, το παζλ δενόταν και μετά τη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι οι αρχές εντατικοποίησαν τις έρευνές τους, για να φτάσουν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα σε οκτώ συλλήψεις.
 ~ Απολογίες
 * Πρώτοι νωρίς χθες το πρωί απολογήθηκαν στην ανακρίτρια τα δύο αδέλφια. Ο μεγαλύτερος αδελφός Β.Δ., στον οποίο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ως μέλος, της συναυτουργίας στη διπλή ανθρωποκτονία και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, παραδέχθηκε ότι βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, αρνήθηκε ωστόσο ότι έχει σχέση με τις δολοφονίες. Συγκεκριμένα, ισχυρίσθηκε ότι το πρωί της ημέρας του εγκλήματος ο Φελίμ Μεσάι μαζί με το παιδί πήγαν στο σπίτι του Βασίλη Βαρελά. Του είπαν ότι ετοιμάζουν μια «δουλειά» και πρέπει να κόψουν την κάννη από μια καραμπίνα. Τον έδιωξαν, όμως, επειδή είχε το παιδί μαζί και συναντήθηκαν και πάλι το απόγευμα στο ίδιο σπίτι, με σκοπό ο Μεσάι, κατά πρώτον, να δει ένα άρρωστο πρόβατο που είχε ο Βαρελάς και, κατά δεύτερον, μαζί με τον Αλβανό (που στη συνέχεια έγινε εκτελεστής του) να μεταβούν σε ερημικό σπίτι που είχε μεταξύ Πλατέος και Άριος ο πρώτος, ώστε να κόψει την καραμπίνα και να διανυκτερεύσει εκεί ο Αλβανός. Ο Μεσάι και σε αυτό το ραντεβού πήγε μαζί με τον ανήλικο γιο του. Στο αυτοκίνητο, όπου τελικά βρέθηκαν δολοφονημένοι, μπήκαν για να μεταβούν στο Πλατύ ο Μεσάι ως οδηγός, στη θέση του συνοδηγού το ανήλικο παιδί, πίσω από το παιδί ο Αλβανός εκτελεστής και δίπλα του (πίσω από τον οδηγό) ο Β.Δ. Με το αυτοκίνητό του τους ακολουθούσε ο ξάδελφος του Β.Δ., Δ.Σ., με σκοπό όταν ετοιμασθεί η καραμπίνα μαζί με τον Β.Δ., να την επιστρέψουν στον Βασίλη Βαρελά.
 * Ο Β.Δ. στην απολογία του ισχυρίσθηκε, επίσης, ότι στο σημείο της δολοφονίας, χωρίς ο ίδιος να καταλάβει πώς, άκουσε έναν πυροβολισμό, είδε τον Αλβανό να πυροβολεί τον Μεσάι, τρόμαξε, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, πήδηξε έξω και άκουσε άλλους δύο πυροβολισμούς. Μετά είδε το αυτοκίνητο να πέφτει στο ποτάμι και αυτός άρχισε να τρέχει προς τα πίσω να μπει στο αυτοκίνητο του ξαδέλφου του που ακολουθούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ακόμη ότι μέχρι να καταφέρουν με μανούβρες να γυρίσουν το αυτοκίνητο για να φύγουν, ο Αλβανός – εκτελεστής βγήκε από το ποτάμι και βρεγμένος όπως ήταν τους πρόλαβε, τους απείλησε με την καραμπίνα και τους ζήτησε να τον πάνε στο σπίτι του Βαρελά. Τους είπε δε, όπως ισχυρίζονται, ότι είχε σκοτώσει και τον πατέρα και το γιο. Στο σπίτι, όπως κατέθεσε, ο Βαρελάς έγινε έξαλλος όταν του είπε ότι σκότωσε και το παιδί και ζήτησε από τα δύο ξαδέλφια να μεταφέρουν τον Αλβανό εκτελεστή στην Αλαγονία. Κατά τη μεταφορά του εκεί, και λίγο πριν από το αεροδρόμιο, πέταξαν την καραμπίνα στα καλάμια, την οποία μετά από δύο ημέρες ο Βαρελάς τούς έστειλε να βρουν. Τον Αλβανό τον μετέφεραν στον Ταΰγετο, όπου τον άφησαν σε σημείο που τους υπέδειξε, ενώ στην απολογία του ο Β.Δ. ισχυρίσθηκε πως είχε δει τον Αλβανό εκείνη τη νύχτα να έχει πάνω του μαχαίρι. Σχετικά με την καραμπίνα, υποστήριξε στην απολογία του ότι ο Βαρελάς τού έδωσε ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσει με τον Γ.Π. για να του δώσει την καραμπίνα να την ξεφορτωθεί. Περιέγραψε ότι συναντήθηκε πράγματι με ένα άτομο στις γραμμές του τρένου στο Ασπρόχωμα και του έδωσε την καραμπίνα, ισχυρίζεται όμως πως ούτε το πρόσωπο που είχε συναντήσει στο σπίτι του Βαρελά και είχε γνωρίσει ως Γ.Π. ούτε το άτομο που του παρουσιάσθηκε στο Ασπρόχωμα ως Γ.Π., έχουν καμία σχέση με τον Γ.Π. που έχει συλληφθεί και είναι συγκατηγορούμενός τους. Μάλιστα, τους περιέγραψε τον έναν ψηλό και αδύνατο και μετρίου αναστήματος αυτόν που πήρε την καραμπίνα.
 ~ Συνομιλίες
 * Εκατοντάδες είναι οι σελίδες με απομαγνητοφωνημένα σημαντικά σημεία από τις συνομιλίες των κατηγορουμένων. Ωστόσο, οι δικηγόροι έχουν ζητήσει και τους ψηφιακούς δίσκους, προκειμένου να προχωρήσουν σε πλήρη απομαγνητοφώνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ηχογραφημένες συγκλονιστικές συνομιλίες φέρεται ο Βαρελάς να δίνει εντολή και για το παιδί, αφού ο Μεσάι το είχε φέρει μαζί του.
 * Σε μία πρώτη συνομιλία, φέρεται ο Β. Βαρελάς, να μιλάει με τον έναν από τα αδέλφια Δ.Β.:
 - «- Δ.Β.: Θα είναι και το παιδί του κοντά.
 - Β.Β.: Τι λες; Πλάκα μου κάνεις;
 - Δ.Β. Τι θα κάνω;
 - Β.Β.: Πάρ’ τον τηλέφωνο. Πες του να είναι εκεί σε μια ώρα. Και δε μας ενδιαφέρει το μικρό.
 - Δ.Β.: Τι θα το κάνουμε το μικρό;
 - Β.Β.: Μη μιλάς στο τηλέφωνο. Ξέρεις τι θα κάνεις. Δώσ’ μου το Νίκο (το ελληνικό όνομα του Αλβανού εκτελεστή).
 - Β.Β.: Δε μας πειράζει για το μικρό, ρε.
 - Νίκος: Είναι παιδί, ρε.
 - Β.Β.: Το προβατάκι δε μας πειράζει, (βρισιά), δε μας πειράζει, ρε.
 - Νίκος: Τα άλλα που ήταν από πίσω μου έκαναν κλου κλου.
 - Β.Β. Ποια;
 - Νίκος: Τα κέρατα (περιπολικά).
 - Β.Β.: Τυχαίο ήταν.
 - Νίκος: Τι με βάζεις να κάνω τώρα;
 - Β.Β.: Τι είναι αυτά που λέτε στο τηλέφωνο. Άσ’ το μην κάνεις τίποτα. Δώσ’ μου το Β.Δ.
 - Β.Δ.: Τι να κάνουμε;
 - Β.Β.: Τίποτα. Τώρα τίποτα. Δεν ξέρεις τι να κάνουμε;
 * (Σε επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία)
 - Β.Β.: Έλα όλα καλά;
 - Β.Δ: Όλα καλά.
 - Β.Β.: Το μπαστούνι να μου φέρεις, την γκλίτσα να εξαφανίσεις από τα πρόβατα, …(ακατάληπτη λέξη) ψοφήσει το προβατάκι. Κατάλαβες τι σου λέω, τη γκλίτσα ρε, κατάλαβες; Εξαφάνισέ την από τα πρόβατα.
 ~ Οι αστυνομικοί αποδίδουν τους χαρακτηρισμούς «προβατάκι» στο 2,5 χρόνων Κέρι και «μπαστούνι - γκλίτσα» στην καραμπίνα.
 * Εκβιασμοί
 - Ο αδελφός του Χ.Δ. βαρύνεται με τις κατηγορίες της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση ως μέλος, της υπόθαλψης εγκληματία και του νόμου περί ναρκωτικών. Ο ξάδελφός τους Ν.Σ. αντιμετωπίζει τις κατηγορίες συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση ως μέλος, της απλής συνέργειας σε διπλή ανθρωποκτονία και της υπόθαλψης εγκληματία. Τα δύο αδέλφια και ο ξάδελφός του απολογήθηκαν με υπομνήματα, ενώ την υπόθεση έχουν αναθέσει στο δικηγόρο Βασίλη Δημαρέση. Ο ίδιος δικηγόρος έχει αναλάβει και τον Γ.Π., ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συμμετοχής με ηγετικό ρόλο και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, οπλοφορίας και υπόθαλψης εγκληματία.
 - Ο Γ.Π. στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι δεν εκβίασε κανέναν, αλλά λόγω των γυμναστικών του ικανοτήτων και σωματικής διάπλασης, αν σε κάποιο μαγαζί γινόταν φασαρία, τον καλούσε ο καταστηματάρχης, τη σταματούσε και πληρωνόταν για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Από τη δικογραφία τού καταλογίζεται ότι έδωσε εντολή στον Ν.Κ. να μεταφέρει τον Αλβανό στην Αθήνα και πως εξαφάνισε την καραμπίνα του εγκλήματος.
 - Στον υπάλληλο του Δημοσίου Ν.Κ. απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ως μέλος, οπλοφορίας και υπόθαλψης εγκληματία. Ο ίδιος στην απολογία του έχει παραδεχθεί πως μετέφερε τον Αλβανό – εκτελεστή από την Καλαμάτα στην Αθήνα, μετά το έγκλημα, αλλά δε γνώριζε ότι είχε διαπράξει διπλό έγκλημα, αν και υποψιαζόταν πως κάπου είναι μπλεγμένος. Επίσης, παραδέχθηκε την οπλοφορία, όταν κάποια στιγμή μετέφερε για λογαριασμό άλλου κατηγορουμένου ένα όπλο.
 - Λόγω της νομοθεσίας δεν προφυλακίσθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, να καταβάλει εγγύηση 5.000 ευρώ, ενώ, τέλος, του απαγορεύθηκε η συναναστροφή με πρόσωπα που κατηγορούνται ή διώκονται για την υπόθεση, καθώς και η παρουσία του σε χώρους που έχουν σχέση με αυτά τα άτομα.
 ~ Συμβόλαια θανάτου
 * Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αλβανός τόσο για τη διπλή δολοφονία όσο και για τη δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα στη Μικρομάνη.
 * Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Αλβανού – εκτελεστή, δικηγόρους Αθηνών, Ευαγγελία Παπαδοπούλου και Αλέξανδρο Πηνιαλίδη, επιχειρείται από τους συγκατηγορούμενούς του να κατασκευασθεί η εικόνα αλβανικής βεντέτας ή ξεκαθαρίσματος της Αλβανικής Μαφίας και υπογράμμισαν: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όχι μόνο δεν έχουμε να κάνουμε με ξεκαθάρισμα της Αλβανικής Μαφίας, αλλά πιθανολογούμε ότι η υπόθεση σχετίζεται με τοπικούς παράγοντες της Καλαμάτας, όπως οι άλλοι κατηγορούμενοι. Σας διαβεβαιώνουμε ότι στο βαθμό που έχουμε επικοινωνήσει και μας το έχει επιβεβαιώσει ο πελάτης μας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση Αλβανός να προβεί σε μια τέτοια ειδεχθή και αποτρόπαια πράξη, όπως είναι η ανθρωποκτονία ενός 2χρονου αγοριού, τη στιγμή που είναι και τέκνο ομοεθνούς του. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πιθανολογείται ότι οι δράστες της διπλής ανθρωποκτονίας είναι δύο και αυτό τεκμαίρεται από το όργανο της πράξης που είναι διαφορετικό, στην περίπτωση του πατέρα έχουμε τη χρήση όπλου και στην περίπτωση του παιδιού μαχαίρι. Θα αποτρέψουμε ο πελάτης μας να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος αυτής της ιστορίας»
 * Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι: Διπλή ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία από πρόθεση με ειδεχθή τρόπο, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ως μέλος που σκοπό είχε τη διακίνηση ναρκωτικών, τους εκβιασμούς καταστηματαρχών και τις δολοφονίες.
 * Τέλος, στον Βασίλη Βαρελά απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, της αγοράς και πώλησης ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και καθ’ υποτροπή, εκβίασης κατά συναυτουργία, ηθικής αυτουργίας σε διπλή ανθρωποκτονία, κατοχής όπλων και πυρομαχικών.
 * Η γυναίκα του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ως μέλος και αγοράς και πώλησης ναρκωτικών. Αμφότεροι, για άλλη μια φορά χθες, αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη.
 ~ Αξιοσημείωτο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η δικογραφία αποτελείται από 1.560 σελίδες.

** Τέσσερις έδρες η Ν.Δ. και μία το ΠΑΣΟΚ

* Ριζική ανατροπή στην κατανομή των εδρών στη Μεσσηνία προκύπτει ως συμπέρασμα με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτές, σε περίπτωση που επιβεβαιώνονταν τα ποσοστά αυτά στην πενταεδρική Μεσσηνία, το ΠΑΣΟΚ θα εξέλεγε έναν (1) βουλευτή αντί για τρεις (3) που έχει σήμερα και το κόμμα της Νέας Δημοκρατία τέσσερις (4) αντί για δύο (2). * Προκειμένου να γίνει κατανοητό το πώς θα διαμορφωθεί ο νέος χάρτης στη Μεσσηνία, η «Καθημερινή της Κυριακής» παρουσίασε ένα υποθετικό σενάριο μιας οκτακομματικής Βουλής, που έχει προκύψει ως μεσοσταθμική εκτίμηση ψήφου αρκετών δημοσκοπήσεων που έχουν δει εσχάτως το φως της δημοσιότητας. Σημειωτέον δε, ότι στο σενάριο αυτό έχει ληφθεί υπ’ όψιν και η παραδοσιακή τοπική δύναμη των κομμάτων, αλλά και οι εκτιμώμενες μετακινήσεις, όπως έχουν καταγραφεί στις τελευταίες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών.-
 * Σύμφωνα, λοιπόν, με το σενάριο αυτό, αν, π.χ., η Ν.Δ. λάβει το 30,8% των ψήφων (134 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 20% (54 έδρες), το ΚΚΕ 11,4% (31 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8% (24 έδρες), ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,1% (19 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 7,5% (20 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2% (9 έδρες) και η Δημοκρατική Συμμαχία 3,2% (9 έδρες), στο Νομό Μεσσηνίας το πρώτο κόμμα θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές και το δεύτερο έναν.
* Εφόσον επαληθευθεί ένα τέτοιο εκλογικό σενάριο, γίνεται εμφανής και η απόσταση που μπορεί να χωρίζει τη Ν.Δ. από την αυτοδυναμία. Με 134 βουλευτές θα χρειάζεται απαραιτήτως η σύμπραξη του ΛΑΟΣ, ενώ, αν το ποσοστό του κ. Καρατζαφέρη αποδειχθεί κατά τι μικρότερο, κυβέρνηση θα μπορεί να σχηματισθεί μόνον με τη συμμετοχή και της κας Μπακογιάννη (αν δεν προκύψει νέα συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ κι εφόσον το κόμμα της μπει στη Βουλή). -

** Τον Δημ. Μανιάτη προτείνει για πρόεδρο ο Γ. Γκούμας

 * Στην επόμενη φάση, αυτή της εκλογής προέδρου, περνά ο επιμελετηριακός κόσμος της Μεσσηνίας, καθώς στις 7.00 σήμερα το απόγευμα τα 21 εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου καλούνται, κεκλεισμένων των θυρών, να εκλέξουν το νέο πρόεδρο για το επόμενο διάστημα.
 * Οι όποιες προσπάθειες καταβλήθηκαν για την εξεύρεση κοινής λύσης, δεδομένου ότι ούτε ο συνδυασμός του Γ. Γκούμα αλλά ούτε και αυτός του Γ. Καραμπάτου απέκτησαν την πλειοψηφία που θα τους επέτρεπε να εκλέξουν πρόεδρο της αρεσκείας τους, δείχνουν να έχουν πέσει στο κενό.
 * Μιλώντας στο «Θ» ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», που κατέκτησε τις 10 από τις 21 έδρες, Γ. Γκούμας, ανέφερε ότι μολονότι απευθύνθηκε πρόσκληση στους άλλους δύο συνδυασμούς για συναινετική λύση, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Πρότεινε για το συνδυασμό του Γ. Καραμπάτου τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου και για τον αντίστοιχο του Δημ. Αδαμόπουλου τη θέση του δεύτερου αντιπροέδρου. «Όμως», είπε χαρακτηριστικά, «ουδείς ανταποκρίθηκε. Εμείς, στο συνδυασμό μας, δεν μπαίνουμε στο επίπεδο της συναλλαγής και δεν ακολουθούμε τη διαδικασία του παρασκηνίου. Θα ακολουθήσουμε ό,τι προβλέπει η νομοθεσία».
 * Ο κ. Γκούμας αποκάλυψε ότι στη σημερινή διαδικασία θα προταθεί από πλευράς συνδυασμού του ως πρόεδρος ο Δημ. Μανιάτης και κάλεσε τις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις να στηρίξουν την υποψηφιότητά του με μόνο και βασικό κριτήριο την καλύτερη λειτουργία του θεσμού.
 * Από την πλευρά του, ο Γ. Καραμπάτος ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί συναινετική διαδικασία έως την εκδίκαση των ενστάσεων που έχει καταθέσει, κατά του κύρους των εκλογών. Η εκδίκασή τους αναμένεται να γίνει στις 16 Ιανουαρίου και, σύμφωνα με τα όσα εκτιμώνται, αν γίνουν δεκτές, θα επιφέρουν μεγάλες ανατροπές στο εκλογικό αποτέλεσμα της 5ης, 6ης, 7ης και 8ης Δεκεμβρίου. Εφόσον γίνουν δεκτές οι ενστάσεις, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, να τεθούν εκτός Δ.Σ. οι εκλεγέντες του συνδυασμού «Συνεργασία για την Ανάπτυξη», Δημ. Αδαμόπουλος και Παν. Τζαννετέας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κερδίσει τις δύο έδρες ο συνδυασμός του Γ. Καραμπάτου, που θα έχει πλέον το «πάνω χέρι» στη διοίκηση του θεσμού.

** ΕΚΑΒ Φιλιατρών

~ Τεράστιας σημασίας η λειτουργία του  * Έξι μήνες συμπληρώνονται από την εγκατάσταση και λειτουργία του Σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά και, ήδη, είναι μεγίστης σημασίας η παρουσία και προσφορά του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας.
* Ο Σταθμός του ΕΚΑΒ, που στεγάζεται σε κτηριακό συγκρότημα του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, έχει 24ωρη λειτουργία, με κυλιόμενες βάρδιες των οκτώ υπηρετούντων διασωστών και ένα σύγχρονο ασθενοφόρο. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά (τροχαία, οξεία προβλήματα, οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης και μεταφοράς στο νοσοκομείο) στα οποία έχει συνδράμει το ΕΚΑΒ Φιλιατρών τους έξι πρώτους μήνες της λειτουργίας του, από τον Ιούλιο μέχρι και το Νοέμβριο, ξεπερνούν τα 350!
 * Τον Ιούλιο 64, τον Αύγουστο 109, το Σεπτέμβριο 54, τον Οκτώβριο 66, το Νοέμβριο γύρω στα 60. Τους θερινούς μήνες, βέβαια, τα περισσότερα από τα περιστατικά που συνέβησαν, και εκλήθη να επέμβει το ΕΚΑΒ, ήταν τροχαία. Γενικότερα, όταν υπάρχει κυκλοφοριακός φόρτος και περίοδοι αύξησης του πληθυσμού, όπως καλοκαίρι, γιορτές, Σαββατοκύριακα, είναι περισσότερα και τα περιστατικά. Ακόμα, όμως, ο κόσμος δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί το ΕΚΑΒ. Αρκετοί, όταν τους τύχει κάποιο συμβάν, μετακινούν μόνοι τους, με δικά τους μέσα, τον ασθενή στο νοσοκομείο, χωρίς να ζητήσουν τη συνδρομή και επέμβαση του ΕΚΑΒ. Πολλοί δε, τηλεφωνούν στο νοσοκομείο και ζητούν ασθενοφόρο και όχι στο 166, που είναι το Κέντρο του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα και το οποίο άμεσα δίνει σήμα και διαβιβάζει το περιστατικό, με όλες τις πληροφορίες, στο ΕΚΑΒ Φιλιατρών.
* Στο ΕΚΑΒ Φιλιατρών υπηρετούν οκτώ διασώστες, άρτια εκπαιδευμένοι, με άριστες γνώσεις του αντικειμένου και υψηλό αίσθημα ευθύνης του καθήκοντός τους και δεν είναι υπερβολή, αλλά ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, να σημειωθεί πως χάρη στην έγκαιρη επέμβασή τους έχουν σωθεί ζωές!
* Το ΕΚΑΒ Φιλιατρών καλύπτει σχεδόν ολόκληρη τη Νοτιοδυτική Μεσσηνία, με το ένα σύγχρονο ασθενοφόρο που διαθέτει και έχει ως «σημείο αναφοράς» το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής είναι ικανοποιημένοι με την παρουσία και κυρίως τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει και ενισχύοντας, στο βαθμό που αυτό μπορεί να γίνει, την πεποίθησή τους πως, αν τυχόν συμβεί κάτι απρόοπτο και επείγον στην υγεία τους, θα βρουν ανταπόκριση και θα τους παρασχεθεί άμεση βοήθεια.
* Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως για την υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας και δέσμευσης της διοίκησης του ΕΚΑΒ, συνέβαλε ουσιαστικά και αποτελεσματικά ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, καλός συμπατριώτης μας, από την Κυπαρισσία, γιατρός Τάκης Κορμάς, ο οποίος με μεθοδικότητα και επιμονή προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημιουργία, εγκατάσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ στο χώρο του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

**  "Είμαστε αντίθετοι στη μεταφορά μαθητών από γονείς"

* Για τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αναμένεται να δημιουργηθούν στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, μετά τις σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων, εάν δε βρεθεί λύση, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας Βαγγέλης Σιδερέας. Τον Ιανουάριο η ευθύνη της μεταφοράς περνά από τις τέως Νομαρχίες στους καλλικράτειους Δήμους, αλλά οι διαγωνισμοί που έχουν γίνει για την ανάληψη του έργου της μετακίνησης των παιδιών, έχουν αποβεί άκαρποι σχεδόν για το σύνολο των δρομολογίων.  * «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον, γιατί δε συμφέρει οικονομικά τους επαγγελματίες να αναλάβουν τη μεταφορά των μαθητών. Και το επόμενο βήμα είναι να δοθεί μια επιδότηση στους γονείς. Εμείς πιστεύουμε ότι από την αρχή αυτός ήταν ο σκοπός τους, αλλά επειδή ντρέπονταν να μας το πουν, μας το έφεραν σιγά σιγά. Φυσικά και είμαστε αντίθετοι σε αυτό το πράγμα, δεν το συζητάμε. Η μεταφορά των μαθητών είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Αφήστε, που και να αναλάμβαναν οι γονείς κάτι τέτοιο, δεν ξέρουν αν θα πάρουν τα χρήματα της επιδότησης και πότε. Επίσης, φτάνουν τα λεφτά που δίνουν για να μεταφέρει ένας γονέας το παιδί του; Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον στους διαγωνισμούς οι επαγγελματίες. Και το πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί από το Δήμο. Ο Δήμος εφαρμόζει την εγκύκλιο του υπουργείου».
 ~ Έντονο πρόβλημα για το ΕΕΕΕΚ
 * Ο κ. Σιδερέας χαρακτηρίζει ακόμη πιο έντονο το πρόβλημα για τα παιδιά και τους γονείς του Ειδικού Εργαστηρίου Καλαμάτας. «Πολλοί γονείς δεν έχουν καν αυτοκίνητα, οπότε παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου που είναι από άλλες περιοχές, εκτός Καλαμάτας και τώρα μεταφέρονται με ταξί, θα αναγκαστούν να σταματήσουν το σχολείο. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφή γι’ αυτά τα παιδιά. Κάναμε αγώνα για να ενταχθούν σε ένα περιβάλλον ωραίο, όπως αυτό του Ειδικού Εργαστηρίου στα Ακοβίτικα. Πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουν».
 ~ Επείγουσα εγκύκλιος
 * Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών με εξαιρετικώς επείγουσα εγκύκλιό του προς τους Δήμους, στις 15 Δεκέμβρη, έδωσε επιπλέον διευκρινίσεις για το θέμα. Όπως, μάλιστα, επισημαίνεται στο κείμενο, το υπουργείο γίνεται καθημερινά αποδέκτης ζητημάτων που ανακύπτουν σε όλη την επικράτεια για τη μεταφορά των μαθητών. Σύμφωνα δε με την εγκύκλιο, τα επιδόματα (εάν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο) διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:
 * Στη μία περίπτωση το ποσό ανέρχεται στο ύψος των 85 ευρώ μηνιαίως και καταβάλλεται στους μαθητές οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν εγκατασταθεί σε οικισμό διαφορετικό από αυτόν όπου κατοικούν ή διαμένουν μόνιμα, αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να φοιτήσουν στο σχολείο του οικισμού αυτού. Στη δεύτερη περίπτωση, το ποσό που καταβάλλεται στους μαθητές αντιστοιχεί στην απόσταση της σχολικής μονάδας από την οικία τους, προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του αριθμού των χιλιομέτρων της εν λόγω απόστασης με το ποσό των 0,35 ευρώ ημερησίως και δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 1.500 ευρώ ανά σχολικό έτος.
 * Τα παραπάνω ποσά ισχύουν και για τους μαθητές των ειδικών σχολείων (ΣΜΕΑ), με δύο επισημάνσεις. Πρώτον, οι μαθητές των ειδικών δικαιούνται μεταφοράς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα κατώτατα όρια αποστάσεων του τόπου κατοικίας τους από τη σχολική μονάδα. Δεύτερον, όταν οι μαθητές των ΣΜΕΑ επιδοτούνται, λόγω μη πραγματοποίησης της μεταφοράς, λαμβάνουν το ποσό που τους αναλογεί χωρίς τον περιορισμό του μέγιστου ορίου των 1.500 ευρώ ανά σχολικό έτος.


** Εξελέγη το Δ.Σ. του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας

 * Με το Προεδρικό Διάταγμα για σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας εν αναμονή και υπό τις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο παραπάνω νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
 * Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής: Πρόεδρος: Στέλιος Στασινόπουλος, Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μανδηλάρης, Μέλη: Ιωάννης Αδαμόπουλος, Θόδωρος Μπρεδήμας, Λίλιαν Ψυλάκη, Δημήτρης Θωμόπουλος, Χαράλαμπος Καρακύκλας και Γιώργος Παπαδόπουλος. Το νέο Δ.Σ. συμπληρώνεται από το λιμενάρχη Κώστα Λαμπρόπουλο.
 * Από τα οκτώ νέα μέλη του Συμβουλίου τα έξι προτάθηκαν από τη Δημοτική Αρχή και τα υπόλοιπα δύο (Θ. Μπρεδήμας και Γιώργος Παπαδόπουλος) από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
 * Η διαδικασία που ακολουθήθηκε καθορίστηκε από την πλειοψηφία και υπήρξε η αιτία να σημειωθούν σοβαρές αντιδράσεις από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες και κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή για καταστρατήγηση της έννοιας της εκπροσώπησης.
 * Μάλιστα, πρότειναν είτε να αυξηθούν τα μέλη σε έντεκα (11), ώστε να εκπροσωπηθούν και οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είτε να επιλεγούν πέντε μέλη από την πλειοψηφία και τρία από τις μειοψηφίες. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε το γεγονός ότι από το νέο συμβούλιο απουσιάζει εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
 * Παρά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις, ο δήμαρχος Παν. Νίκας στη μοναδική ένσταση που έδειξε να συμφωνεί ήταν με αυτή της εκπροσώπησης του Επιμελητηρίου, κάτι που θα εξετάσει, όπως είπε, αμέσως μόλις εκλεγεί η νέα διοίκηση του οργάνου.
 * Πάντως, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, άσκησε κριτική προς τη Δημοτική Αρχή για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι «η συνδιαλλαγή με επιχειρηματίες και συμφέροντα».
 * Η τελευταία παρατήρηση προκάλεσε και την αντίδραση, όπως ήταν φυσικό, του δημάρχου Παν. Νίκα, ο οποίος έκανε λόγο «για κατηγορίες χωρίς αποδείξεις, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα κατά δικαίων και αδίκων».

** Νίκας σε Μενδώνη και Κουκουλόπουλο

~ Για Μέγαρο Χορού και Αρχαία Θουρία  * Συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, θα έχει σήμερα ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Όπως ανέφερε χθες, στην ατζέντα θα είναι θέματα που αφορούν στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία.
 * Παράλληλα, θα συζητηθεί η σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που θα αναλάβει να λειτουργεί το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το οποίο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Επίσης, θα εξεταστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
* Λίγο αργότερα, ο κ. Νίκας θα συναντήσει τον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο. Όπως ανέφερε, θέμα της συνάντησης θα είναι η μεταφορά των μαθητών: «Στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά και σε όλη την περιφέρεια, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών με ειδικές ανάγκες, και πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα. Όπως υπάρχει ζήτημα και με το δεκατιανό ενός ποσοστού παιδιών που οι οικογένειές τους δεν έχουν τη δυνατότητα να το καλύψουν, ιδιαίτερα στα ολοήμερα σχολεία».


ΟΛΟΙ  ΜΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
  ΛΕΤΕ  ΝΑ ΤΟ ΕΝΟΟΥΝ ΣΤ΄ΑΛΗΘΕΙΑ ή   ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ  ;;; ??? ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ !!!



~ http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1446349692  .- 1830 .-


 ~ http://www.facebook.com/profile.php?id=1446349692#!/profile.php?id=1037492258 .- 368 .-

~ http://www.sync.gr/stamos1  .- 4327/ 1751 .-

~ http://www.youtube.com/stamos01  .-

~ http://snsarfara.blogspot.com/  .-

~ http://www.twitter.com/stamos01/  .-

~ http://www.linkedin.com/home?trk=hb_tab_home_top  , .-

~ http://twitter.com/#!/stamos01  , .-

  ~   http://www.linkedin.com/home?trk=hb_tab_home_top  , Stamatios Skoulikas

******** http://www.networkedblogs.com/user/1446349692  ,

**** http://www.networkedblogs.com/blog/stamos-arfara-greece  ,

** http://www.networkedblogs.com/user/1037492258  ,

*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  .-


*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  .-

*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  .-

*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  .-

*** http://snsarfara.blogspot.com/  .-

*** http://newsmessinia.blogspot.com/2011/09/blog-post_2263.html?spref=fb  ,

** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/  ,

 ** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/

** http://bet-days.blogspot.com/  . –

** http://imma-john.blogspot.com/

http://imma24.blogspot.com/

http://imma1001places.blogspot.com/

http://wim101.blogspot.com/

http://1001archives.blogspot.com/

** http://in-fo-stires.blogs/...

** http://go.sync.gr/N75ujVMw

** http://bet-days.blogspot....

** http://kalutero.com

1 σχόλιο: