ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης   ! :
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου  2012  .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012......ΑΓΑΠΗ,ΟΜΟΝΟΙΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ,ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ.....ΓΛΕΝΤΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ,ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΟΛΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΤΟ 2012 ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ......ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΟΥΣ ! stamos01 Arfara  Greece  - Hellas 2012 *********

** Άγρια κόντρα Παπανδρέου- Ψυχάρη
~ Τον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη κατήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για συμφέροντα που κρύβονταν πίσω από τις επιθέσεις εις βάρος του την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός.
~ Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ψυχάρης είχε ζητήσει ένα δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, για την κάλυψη δαπανών του ΔΟΛ.
 ~ Ο επικεφαλής της Τράπεζας, Bασίλης Ράπανος, είχε ζητήσει τη γνώμη του πρωθυπουργού για την παροχή – ή μη του δανείου- για να λάβει την απάντηση του κ. Παπανδρέου: «αν πληροί τις προϋποθέσεις, να το πάρει». Tελικά η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να δώσει το δάνειο, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, οδήγησε την περίοδο εκείνη σε σωρεία δημοσιευμάτων εις βάρος του.
 ~ Βέλη κατά του κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο κ. Ψυχάρης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι από την Εθνική Τράπεζα ανεπισήμως τον είχαν ενημερώσει ότι το δάνειο απορρίφθηκε από το Μαξίμου.
 * Η απάντηση έχει ως εξής:
 ~ «Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.
 ~ Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.
 ~ Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.
 ~ Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»
~Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

** Λουκέτο σε εργοστάσιο της Boeing

* Το κλείσιμο ενός εργοστασίου της Boeing ανακοίνωσε σήμερα η κοινοπραξία, το οποίο απασχολεί 2.160 εργαζομένους.
 * Η μονάδα εδρεύει στο Ουΐτσιτα στο Κάνσας (κέντρο των ΗΠΑ) και κατασκευάζει καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά 'B52', αλλά και 767 International Cargo, που προορίζεται για ανεφοδιασμό εν πτήσει.
 * Η Βoeing πάντως δεν διευκρίνισε για το ποσοστό των απολύσεων και ανέφερε: «Μερικοί εργαζόμενοί μας θα μετατεθούν σε άλλα εργοστάσιά μας, είναι πρόωρο να δηλώσουμε, από τούδε, πόσοι θα είναι αυτοί. Θα το γνωρίζουμε αυτό μετά από την παρέλευση μερικών μηνών».
 ~ Η μονάδα αναμένεται να κλείσει μέχρι το 2013.
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

** Σαλαγιάννης προς Παπανδρέου: Συμπεριφερθήκατε ως δυναστεία και πρίγκιπες

*«Θερμό επεισόδιο» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε προ ολίγου, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου και το Νίκο Σαλαγιάννη.
 ~ Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σαλαγιάννης ζήτησε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να προωθηθούν οι διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας.
 ~ Σε έντονο ύφος, ο κ. Σαλαγιάννης απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι την προηγούμενη διετία συμπεριφέρθηκε ως «δυνάστης» ως απόλυτος κυρίαρχος, και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος, ως όφειλε.
 ~ Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στον κ. Σαλαγιάννη και απαντώντας ανέφερε «άρα, έχει δίκιο ο αδελφός μου!
 ~ «Μια φορά ακόμα να παρέμβει έτσι ο αδελφός σας δεν θα μείνει τίποτα από το κύρος σας στην κοινωνία. Ο αδελφός σας μίλησε ως εκπρόσωπος δυναστείας με τη νοοτροπία του πρίγκιπα», απάντησε ο κ. Σαλαγιάννης.
Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

** Θέτει ζήτημα Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό

* Ζήτημα διεξαγωγής Διεθνούς Διάσκεψης για την επίλυση του Κυπριακού έθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, λέγοντας ότι εάν υπάρχει βούληση πολιτική, τότε είναι εφικτό να διευθετηθεί το θέμασε μικρό χρονικό διάστημα.
 * Κατά τα άλλα ο Τούρκος υπουργός επαναλαμβάνει τις θέσεις της Τουρκίας σχετικά με την Κυπριακή Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 * Σε δηλώσεις του προς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή» ο κ. Νταβούτογλου αξιολογώντας την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας για το 2011 αναφέρθηκε και στο Κυπριακό.
* Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ένταση με αφορμή την κυπριακή προεδρία, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως «εάν μία διοίκηση που έχει σφετεριστεί σε διεθνές επίπεδο τον τίτλο του Κυπριακού κράτους, επιχειρήσει να το συνεχίσει αυτό, τούτη τη φορά ως προεδρία της ΕΕ, και ακολουθήσει μία τακτική της μορφής ‘να πάρω εγώ πρώτα, μονομερώς την προεδρία στην ΕΕ και ίσως στη συνέχεια υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες και να το αναβάλουμε αυτό, αφού το 2013 θα γίνουν οι εκλογές’, η Τουρκία δεν τίθεται θέμα να το εγκρίνει».
 * Μιλώντας για το Κυπριακό και τις συνομιλίες, ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι «στην τελευταία συνάντηση υπήρξε μια θετική κινητικότητα συνομιλιών, με τη συμβολή του κ. Έρογλου» και τόνισε: «Συνεπώς έχει δημιουργηθεί μία ελπίδα, μία προσδοκία. Εύχομαι το πνεύμα αυτό συμβιβασμού να προχωρήσει ακόμη περισσότερο κατά την επερχόμενη συνάντηση».
 * Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, «έξι μήνες είναι αρκετό διάστημα για την ειρήνη, διότι δεν υπάρχει στο Κυπριακό θέμα που δεν έχει συζητηθεί. Κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται ότι μέσα σε έξι μήνες δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση λέει συνεχώς «πώς θα γίνει εντός έξι μηνών;». Και όμως αν υπάρχει πολιτική βούληση και καλές προθέσεις, μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα σε έξι εβδομάδες, ακόμη και σε έξι μέρες».
 * «Ελπίζουμε να αξιοποιηθεί καλά το προσεχές εξάμηνο» είπε ο κ. Νταβούτογλου και συνέχισε: «Μετά τις συνομιλίες του Ιανουαρίου, το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο μπορεί να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη, τον Απρίλιο ή το Μάιο μπορεί να γίνουν τα δημοψηφίσματα, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2012 το νέο κράτος όπου ο Πρόεδρος θα πρόσκειται στη μία πλευρά και ο υπουργός Εξωτερικών στην άλλη, να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Έτσι και η ΕΕ θα δείξει ότι είναι ένα όραμα ειρήνης. Εάν όμως η ΕΕ δώσει μονομερώς την προεδρία στους Ελληνοκυπρίους, πράγμα που θα τους ενισχύσει, τότε η ΕΕ θα έχει υποστεί μονομερώς απώλεια κύρους».
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

** Επιδοτήσεις 2008-2009

~ Επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ εντόκως ζητά η Κομισιόν  * Την επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντόκως, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ποσό που αφορά, όπως αναφέρει, σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες την περίοδο 2008-2009.
* Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης έδωσε ήδη εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε., καθώς επίσης να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.
 * Στις αρχές του 2009 έγιναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Χατζηγάκη και υφυπουργού Οικονομικών Ν. Λέγκα.
* Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «στις πληρωμές αυτές δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για τη νόμιμη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων. Ταυτόχρονα, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί που συνόδευσαν τις πληρωμές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κλήθηκε άμεσα στις Βρυξέλλες ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσει τις πληρωμές, προφανώς χωρίς να πείσει την τότε Επίτροπο Γεωργίας».
* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι πληρωμές συμβιβάζονται με την κοινοτική νομοθεσία. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της ίδιας έρευνας, η Ε.Ε. εξέτασε και αντίστοιχες πληρωμές, ύψους 387 εκατ. ευρώ, που έγιναν επίσης μέσω του ΕΛΓΑ το 2008, φθάνοντας έτσι το συνολικό αντικείμενο της έρευνας στα 802 εκατ. ευρώ.
* Μετά από τρία χρόνια συνεχών επαφών και διαβουλεύσεων, η Επιτροπή αποδέχθηκε τελικά τα επιχειρήματα των ελληνικών αρχών, αλλά για την αιτιολόγηση των 378 από το σύνολο των 802 εκατ. ευρώ.
* Έτσι, σύμφωνα με απόφαση που θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε., το συνολικό ύψος των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, που κατά την Επιτροπή πρέπει να ανακτηθούν έντοκα, ανέρχεται στο ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ.
* Όπως τονίζει το υπουργείο, ποσό 500 περίπου εκατ. ευρώ θα βαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό και τα ελλείμματα. Κι αυτό, χωρίς να συνυπολογίζονται επιπλέον πρόστιμα άνω των 220 εκατ. ευρώ το χρόνο, που παρακρατούνται από την Ε.Ε. για παραλείψεις και παρατυπίες των προηγούμενων χρόνων, που επίσης επιβαρύνουν τα ελλείμματα της χώρας.
* Παράλληλα, με την ίδια απόφαση η Επιτροπή θέτει προθεσμία τεσσάρων μηνών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών. Επίσης, ζητά πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάκτηση, μέχρι τις 8-2-2012.
* Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ελλάδας, ζητώντας την επιβολή κατ’ αποκοπή ποσών ή και χρηματικής ποινής. Η απόφαση, μάλιστα, είναι άμεσα εκτελεστή.
* Οι κοινοτικές επιδοτήσεις της ελληνικής γεωργίας ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως, πέραν των εθνικών χρηματοδοτήσεων του κλάδου. Τα ποσά αυτά, αν διαχειριστούν ορθολογικά, αντιπροσωπεύουν το 40% του εισοδήματος των αγροτών και το 75% των γεωργικών επενδύσεων. -

** Την ερχόμενη Δευτέρα

~ Ο υφυπουργός Υγείας Δ. Βαρτζόπουλος έρχεται στην Καλαμάτα  * Στην Καλαμάτα θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παν. Νίκας.
* Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι με τον υφυπουργό θα γίνουν συσκέψεις για προνοιακά θέματα και επισκέψεις σε διάφορες προνοιακές δομές, όπως είναι το δημοτικό παντοπωλείο, το γηροκομείο, αλλά και το Β’ ΚΑΠΗ.
 * Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, «η επίσκεψη συνδέεται με ωφέλειες τις οποίες προσδοκούμε να έχουμε. Κι αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η ένταξη του Δήμου Καλαμάτας σε όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα προνοιακού χαρακτήρα. Από το “Ζωή και Ποδήλατο” μέχρι την τηλεματική και την ενίσχυση της “Βοήθειας στο Σπίτι” και του Δημοτικού Ιατρείου. Οτιδήποτε ευρωπαϊκό πρόγραμμα υπάρχει, θα το διεκδικήσουμε. Έχουμε ήδη υποβάλει προτάσεις και ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε περισσότερες. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα για τη σίτιση, για παροχή τροφίμων. Μέσα από αυτά μπορείς να πάρεις και προσωπικό. Με την επίσκεψή του ο υφυπουργός θα αποκτήσει μια εικόνα για την κατάσταση των προνοιακών δομών της περιοχής μας, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, η Μητρόπολη Μεσσηνίας, μια και σε αυτή πέφτει το μεγαλύτερο βάρος του προνοιακού έργου».

** EOΠΥΥ

~ Δεν έγιναν δεκτές συνταγές μη συμβεβλημένων γιατρών  * Παράπονα από γιατρούς του νομού ότι οι συνταγογραφήσεις τους για ασθενείς δεν έγιναν δεκτές από το ασφαλιστικό ταμείο, επειδή οι ίδιοι δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, δέχθηκε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.
* Όπως σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρός του, Μιχάλης Μιχαήλ, τα περιστατικά σημειώθηκαν σε ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, όπου η συνταγογράφηση ή οι παρακλινικές εξετάσεις δεν έγιναν δεκτές από τον έλεγχο, επειδή το χαρτί του γιατρού έγραφε «μη συμβεβλημένος».
 * «Με αυτό τον τρόπο» λέει ο κ. Μιχαήλ, «αναγκάζουν τους ασφαλισμένους να στήνονται στην ουρά με τις ώρες για να τους εξετάσουν οι συμβεβλημένοι γιατροί, οι οποίοι είναι λίγοι σε ολόκληρη τη Μεσσηνία και δεν είναι δυνατόν να προλάβουν να εξυπηρετήσουν όλους τους ασφαλισμένους».

**   *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  για σήμερα 

4/1/2012 :

Στην τελευταία  αγωνιστική του

Α΄γύρου στην Σούπερ Λίγκ  στο

Ελληνικό ποδόσφαιρο :
*ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης-Λεβαδειακός 3-1  .- ^
Τα γκόλ : 21΄Ίβιτσ , 48 ΄ και  84 ΄ Στέφανος Αθανασιάδης , 90΄Στέφανος Ναπολεόνι .- ^
Κάρτες : Στέλιος Μαλεζάς , Απόστολος Γιάννου , Κοστίν Λάζαρ , Θανάσης Μουλόπουλος .- ^
* Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-1 .-  ^
Τα γκόλ : 63΄ Ανρί Καμαρά , 90+ ΄Τοτσέ .- ^
Κάρτες : Στάθης Καραμαλίκης , Γιώργος Κούσας , Σαντρίκ Καντέ , Αντώνης Πετρόπουλος , Γιώργος Καραγκούνης , Ματέ Τζούνιορ  Σιμάο .- ^
* Κέρκυρα - Άρης Θεσσαλονίκης 1-0 , (0-0).-
Το  γκόλ : 48΄Χουάν Μαρτίν Εντουάρντο .- ^
Κάρτες : Δημήτρης Γραμμόζης , Λευτέρης Σακελλαρίου , Χουάν Τόχα , Ρικάρντο Φατί , Καμίρ Σολτάνι , Γιάννης Γιαννιώτης .- ^
* Εργοτέλης - Ξάνθη 1-2 , (1-0).- ^
Τα γκόλ : 45΄Νίκος Κατσικοκέρης , 49΄και 76΄ Μάρκο Μαρκόφσκι .- ^
Κάρτες : Μάριο Χίμπλιγκερ , Ηλίας Κυριακίδης , Μιχάλης Φραγκουλάκης , Μίχαλ Στάσιακ .-^
* Ολυμπιακός Πειραιώς - Ατρόμητος Αθηνών 1-0 , (0-0).- 
Τα γκόλ : 53΄Ιβάν Μαρκάνο , .-^
Κάρτες  : Αβραάμ Παπαδόπουλος ,Χοσέ Χολέβας ,Βασίλης Τοροσίδης ,  Ελίνι Δημούτσος , Φραντσλίσκο Ζουέλα , Νίκολα Μπέλιτς , ,.-^

~** Για την Φούτ  μπώλ Λίγκ 2 στο

ελληνικό ποδόσφαιρο :
~ Αναγέννηση Επανωμής  - Εθνικός Αστέρας  0-0 .- ^
~ Αναγέννηση Γιαννιτσών -Α.Ε. Λάρισα  0-3 , (0-2).- ^
~ Διαγόρας Ρόδου - Πιερικός  0-2 , (0-0) .-^
~ Φωκικός - Θρασύβουλος  2-0 ,( 1-0).- ^
~ Καλλονή Μυτιλίνης - Βέροια  0-1 , (0-0).- ^
~ Παναχαϊκή - Αγροτικός Αστέρας  2-1 , (0-0).- ^
~ Πανσεραϊκός - Πανθρακικός  0-0 .- ^
~ Βύζας Μεγάρων - Πλατανιάς Χανίων  2-1 , ( 1-0).- ^
~ Ηρακλής Ψαχνών - Καλλιθέρα  2-1 , (0-2).- ^

** Μυστικό deal με βιτρίνα το

ποδόσφαιρο
* Στον απόηχο του μεγάλου σκανδάλου που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη «Μαφία των καυσίμων» και τις σχεδόν καθημερινές πια αποκαλύψεις για τη δράση του, η «zougla.gr», η οποία και πρώτη αποκάλυψε την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος και των παραφυάδων του στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγινε αποδέκτης μιας εντυπωσιακής καταγγελίας.
 * Στο νησί της Λέσβου δρα ανεξέλεγκτα εδώ και πολύ καιρό κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων με πρωταγωνιστή πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας του νησιού, πρώην ναυτικό και νυν κάτοικο της Σαουδικής Αραβίας. Δεξί του χέρι στο νησί, είναι υπάλληλος της ΕΥΠ, τη δραστηριότητα του οποίου αποκαλύπτει εν μέρει τοπικό στέλεχος της μυστικής αυτής υπηρεσίας.
 * Η υπόθεση βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στο μικροσκόπιο του τοπικού κλιμακίου του ΣΔΟΕ, όχι τόσο για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όσο γιατί υφίστανται βάσιμες υπόνοιες ότι η ποδοσφαιρική ομάδα «ΑΕΛΚ» η οποία κατάφερε να «ανελιχθεί» εντός τριετίας κατά τρεις κατηγορίες, καθώς και άλλες επιχειρηματικού τύπου δοσοληψίες, ενδεχομένως να αποτελούν τη βιτρίνα μιας καλά στημένης επιχείρησης πλυντηρίου «μαύρου χρήματος».
Την Τρίτη το μεσημέρι έφθασε στην αίθουσα σύνταξης της zougla.gr τηλεομοιοτυπία προερχόμενη συγκεκριμένα από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Λέσβου (σε αυτήν την διεύθυνση παρέπεμπε ο τηλεφωνικός αριθμός). Πρόκειται για μία καταγγελία η οποία είναι ανώνυμη, πλην όμως, προηγουμένως μία γυναίκα είχε φροντίσει να τηλεφωνήσει προκειμένου να πληροφορήσει -ανωνύμως πάντα- για την αποστολή της επιστολής.

Πρόεδρος ΠΑΕ
* Ο πρόεδρος της ΠΑΕΚατά την καταγγέλλουσα λοιπόν, ο Νικόλαος Μιχαλάκης από το Σκουτάρο Λέσβου, πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στην εταιρεία «Silver Company» ανέλαβε την ηγεσία της τοπικής ομάδας της Καλλονής Λέσβου, αφού κατά την πλέον πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η προηγούμενη ηγεσία δεν συμμετείχε. Σημειωτέον ότι η προηγούμενη ηγεσία του συλλόγου είχε ηγετικό ρόλο και στην έτερη ομάδα του νησιού, τον γνωστό «Αιολικό».  * Δεξί χέρι του Ν. Μιχαλάκη είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος, τοπικός υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Κατά τα πρώτα βήματα της έρευνας διαπιστώθηκε ωστόσο πως την επιστολή – καταγγελία από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Λέσβου θα πρέπει να εστάλη, όχι από κάποιο στέλεχος του Επιμελητηρίου αλλά από το τοπικό στέλεχος της ΕΥΠ, το οποίο διατηρεί μακρά δικαστική διαμάχη με τον Κώστα Παπαδόπουλο. Προφανώς στην περίπτωση αυτή ισχύει το «κόρακας βγάζει κοράκου μάτι».
 * Κατά την καταγγελία ο Ν. Μιχαλάκης ηγείται δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων στο νησί, προβαίνει σε παράνομες μεταγγίσεις φορτίων από πλοίο σε πλοίο (ship to ship) αλλά και για τον λόγο αυτό
Αντιπρόεδρος ΠΑΕ
* Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ επέλεξε να κατοικεί στο εξωτερικό και μάλιστα στη Σαουδική Αραβία, με ελάχιστες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το νησί.  * Η Εισαγγελία Λέσβου έχει λάβει γνώση των σχετικών καταγγελιών πλην όμως δεν έχει ενεργήσει, διότι οι καταγγέλλοντες διατηρούν την ανωνυμία τους.
 * Σημειωτέον, ο βίος και η πολιτεία του διδύμου Μιχαλάκη – Παπαδόπουλου, αρχής γενομένης από την ενασχόληση τους με τα ποδοσφαιρικά ζητήματα για να καταλήξουν στις ύποπτες δοσοληψίες με τον κόσμο των καυσίμων, αποτελεί κοινό μυστικό, αν όχι και καθημερινό αντικείμενο συζήτησης στα καφενεία του νησιού.
~ * ΤΟ ΣΔΟΕ
 * Αντιθέτως το τοπικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έχει βάλει στο μικροσκόπιο του τον Ν. Μιχαλάκη τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2010. Η zougla.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το ΣΔΟΕ εξετάζει την προέλευση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλλονής (πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ) καθώς και η άκρως περίεργη και ουδόλως εξηγήσιμη ανέλιξη της ομάδας από το Ναδίρ στη Β' Εθνική, σκαρφαλώνοντας εντός μιας τριετίας... τρεις κατηγορίες. Παράλληλα, πάντα, κατά το ΣΔΟΕ εξετάζονται και άλλες οικονομικές δοσοληψίες του Ν. Μιχαλάκη προκειμένου να διαλευκανθεί αν πρόκειται για διακίνηση «μαύρου χρήματος».
 * Παράλληλα, η zougla.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το ΣΔΟΕ ερευνά τη διακίνηση χρημάτων στους προσωπικούς λογαριασμούς των πρωταγωνιστών καθώς και των οικογενειών τους. Για την… ιστορία, προπονητής της ομάδας βεβαίως είναι ο γνωστός Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Λουτσιάνο.
* «Πάρτι» εκατομμυρίων

 * Στην προσπάθειά μας να ξετυλίξουμε το κουβάρι της υπόθεσης βρεθήκαμε προ πολλών εκπλήξεων. Κατ΄αρχήν προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Πώς δικαιολογείται το budget μιας τοπικής ομάδας να ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ για το 2010 και τα 2.000.000 ευρώ για το 2011; Έχει γίνει ποτέ έλεγχος όσον αφορά την καταγγελία περί εισαγωγής παράνομου πετρελαίου στη χώρα με τη μέθοδο μετάγγισης από πλοίο σε πλοίο (ship to ship); Αν αναλογιστούμε το μέγεθος της απώλειας οικονομικών πόρων προς το ελληνικό Δημόσιο τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα -τεραστίων διαστάσεων- οικονομικό έγκλημα.
 * Πριν από λίγο καιρό, μιλώντας από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας o πρόεδρος της ΑΕΛ Καλλονής διέψευσε τα όσα ακούστηκαν για το budget της ομάδας. «Ξοδέψαμε 300.000 ευρώ και όχι 1.000.000 ευρώ, όπως διαδίδουν διάφοροι νενέκοι, κακοήθεις και κακομοίρηδες. Ουδέποτε το ΣΔΟΕ ήλεγξε τους λογαριασμούς μου, αλλά είμαι στη διάθεσή του αν χρειαστεί». Ωστόσο, ο κ. Μιχαλάκης υπέπεσε σε σφάλμα, καθώς το ΣΔΟΕ Λέσβου ήδη ξεσκονίζει τα οικονομικά του ιδίου.
 * Να σημειωθεί επίσης ότι ο ίδιος αποκάλυψε πως του έγινε πρόταση για να στήσει ματς, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία του ως «τραυματική».-
 * Ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ να σημειώσουμε ότι η επιστολή-καταγγελία έχει ως αποδέκτες τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιώαννη Τέντε και κοινοποιείται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, την εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, κα Λαμπέα, τον Δ/κτη της ΕΥΠ, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον επικεφαλής της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. -Από ...  Zougla .gr .-
** 
** Βίντεο από Άγιο Όρος  σε επίσκεψη μου το  2010 :

** ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΘΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010 :
http://youtu.be/1vWVkE8fWjE  ,



ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ 23 ΕΩΣ 30 -08-2010 :
http://youtu.be/1UXueBOGGus



ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ το περιβόλι της Παναγίας :
http://youtu.be/jTLjZ5fJveA  ,




ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ …ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ-ΚΑΡΤΣΩΝΑΙΪΚΑ : http://youtu.be/T2LamLTkOO4



Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης από 23 εως 30 -08-2010 :
http://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ  ,



** ΜΕΤΟΧΙ ΜΟΝΗΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ 2011:
http://youtu.be/SMgvT76ycMI  ,



** Μετόχη Ι.Μονής Μικρομάνης Μεσσηνίας :
http://youtu.be/Lcf3B4lPYFc



** ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2012 :
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
**   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html  ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
 ** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
 ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου