ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας

στην ενημέρωση   :
Παρασκευή  13 Ιανουαρίου  2012  ,

*** ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 
~ Να επιβάλλουμε δυναμικά, μαζικά και ειρηνικά στην Κυβέρνηση να αποσύρει τα νέα χαράτσια και να πάρει ουσιαστικά μέτρα περιορισμού των δαπανών ..... By joining this cause, you can help accomplish its mission ...
** Έτσι είναι ..."δομημένος" τελικά αυτός ο κόσμος.-
Κατάφεραν μετά τον πόλεμο να πάρουν τον έλεγχο οι μασόνοι, οι illuminati και οι σιωνιστές μεγάλοι τραπεζίτες και τοκογλύφοι.-
Δεν τους ενδιαφέρουν μόνο τα οικονομικά οφέλη (άλλωστε έχουν πολλά).- Τους απασχολεί πρωτίστως ο έλεγχος των μαζών και των συνειδήσεων.-Κάποιοι πιθανολογούν πως αυτό είναι το ...παιχνίδι τους. -  Όπου οι λαοί είναι τα πιόνια, σε μια σκακιέρα με  ελάχιστους ...αξιωματικούς και τους ανάλογους ...πύργους και ...άλογα.-  Οι οποίοι παίρνουν κάτι παραπάνω στην μίζερη μοιρασία, προκειμένου να παριστάνουν τους παράγοντες και τους κυβερνήτες. -

** Η Ρωσία με το Admiral Kuznetsov "λύνει" το θέμα της "ΑΟΖ Μεγίστης"
*** Σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνης όπως αυτή συνιστάται από την περίληψη της Μεγίστης (Καστελόριζου) σε αυτήν, παίρνει η Ρωσία σήμερα: Αυτή την ώρα το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov κινείται ακριβώς επάνω στο σημείο που αμφισβητεί η Αίγυπτος ότι υπάρχει ελληνική ΑΟΖ, στα απώτατα όρια του FIR Αθηνών μεταξύ Μεσγίστης και Καρπάθου, νοτιοανατολικά της Σητείας. *Σε δήλωσή στο defencenet.gr ανώτατου Ρώσου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας από την Μόσχα σημειώνεται ότι «Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στην περιοχή και νησιά που συνιστούν αυτά τα δικαιώματα» εννοώντας φυσικά την Μεγίστη.-
* Σημειώνουμε ότι αυτή την στιγμή η ρωσική αρμάδα έχει απλωθεί σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, από το ελληνοαιγυπτιακό σύνορο του FIR μέχρι τις ακτές του Λιβάνου με το Admiral Kuznetsov να βρίσκεται μόνο του με την συνοδεία ενός υποβρυχίου προστασίας στο σημείο που προείπαμε.
 * Βέβαια υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο βρίσκονται εκεί: Είναι ακριβώς επάνω στην λεγόμενη «Κοιλάδα του Ηροδότου» η οποία θεωρείται ότι είναι από τις πλέον πλούσιες ενεργειακά περιοχές του πλανήτη με τα αποθέματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο να συγκρίνονται με αυτά της Βόρειας Θάλασσας, όταν ανακαλύφθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70!
 * Η Ρωσία, όπως και το Ισραήλ, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr έχει ζητήσει να προχωρήσει σε άμεσες γεωτρήσεις με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για την Ελλάδα, αλλά έχoυν εισπράξει έμμεση αρνητική απάντηση
 * Η μοναχική κίνηση του Admiral Kuznetsov από χθες το βράδυ (και μάλιστα χωρίς να κάνει ασκήσεις, απλά και μόνο προβολή ισχύος), από τις ακτές της Συρίας, μέχρι νότια της Κύπρου και από εκεί στα όρια του FIR Ελλάδας-Αιγύπτου (όρια που καθορίζονται από το Καστελόριζο και εφάπτονται με την δυνητική ελληνική ΑΟΖ), μόνο τυχαία δεν είναι…
~ From:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  , Πανδίων Αρκαδικός .-
- Είναι σύνηθες στην πολιτική να ..."παρενδύονται" οι ηγεσίες, παριστάνοντας κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι. Τρανό παράδειγμα ο Χίτλερ, ο οποίος μέχρι το τέλος επέμενε ότι είναι "σοσιαλιστής" με εθνικές προεκτάσεις.
- Θα μπορούσαμε επίσης να γεμίσουμε σελίδες με ονόματα Ελλήνων "παρενδυτικών" της πολιτικής και όχι μόνο. Με κυρίαρχο τον ρόλο του (αυτοαποκαλούμενου) σοσιαλιστικού κόμματος.
- Αλλά δεν ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ που ..."παραστράτησε". Απλά χρησιμοποίησε (και εκμεταλλεύτηκε) καλύτερα από τους υπόλοιπους, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής. Που τοποθετούσε την αριστερή ρητορική στο κέντρο του πολιτικού "ορθόδοξου λόγου" .
- Ο maitre σε αυτά Ανδρέας, μας ...χάϊδεψε, μας κολάκευσε... μας κανάκεψε... τα κατάφερε καλύτερα από τους άλλους. Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία, που ακόμη και σήμερα εξελίσσεται.
* Υ.Γ. Με παρενδυτικές ασφαλώς "ανησυχίες"...

**** ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ;
** Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου στην ευρωβουλή
- Το ζήτημα των οικολογικών αντοχών του Αλιάκμονα σε ένα ακόμα υδροηλεκτρικό φράγμα στο Νεστόριο φέρνει υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μ. Τρεμόπουλος.
- Σε ερώτηση του ζητά να πληροφορηθεί εάν το έργο αυτό παραβιάζει την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ιδιαίτερα την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ (άρθρο 6), επηρεάζοντας αρνητικά οικοτόπους και είδη προτεραιότητας, όπως την αρκούδα. Επίσης, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο φράγμα θα καταστρέψει αρκετούς από τους πόλους έλξης των τουριστών οικοτουρισμού που κερδίζει συνεχώς οπαδούς, ενώ θα στρέψει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό προς αμφίβολα κέρδη από αρδευόμενη εντατική καλλιέργεια καλαμποκιού και μηδικής. Τέλος, σημειώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καν εκπονηθεί προσχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής στο Υδατικό Διαμέρισμα 09 (Δυτ. Μακεδονία), ως οφείλει η χώρα στο πλαίσιο της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ.
- «Ο Αλιάκμονας έχει πέσει θύμα μιας ακατάσχετης "φραγματολαγνείας"», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Πέρα από τα τέσσερα φράγματα που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, κατασκευάζεται άλλο ένα στον Ιλαρίωνα και σχεδιάζονται και άλλα, όπως αυτό του Νεστορίου και του Ελαφίου (Γρεβενά). Εάν όλοι οι σχεδιασμοί τελεσφορήσουν, η μισή ροή του Αλιάκμονα θα μετατραπεί σε μια σχεδόν συνεχή τεχνητή λίμνη που θα απειλεί να αποκόψει την Ελλάδα στη μέση! Η κρίση δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε αποφάσεις υπό το καθεστώς πανικού που θα υπονομεύσουν το ελληνικό περιβάλλον για γενιές ολόκληρες. Ούτε και πρέπει να δέχονται απειλές και λασπολογίες όσες περιβαλλοντικές οργανώσεις καταθέτουν επιστημονικές ενστάσεις για έργα όπως αυτό του Νεστορίου. Ο νηφάλιος κοινωνικός διάλογος, αλλά και ο σωστός σχεδιασμός σε επίπεδο λεκάνης απορροής υδατικού διαμερίσματος, δυστυχώς λείπουν».
- Για περισσότερες πληροφορίες: Γ. Μπλιώνης, 6944 869772
(ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του Μιχ. Τρεμόπουλου)
 ~* Θέμα: Κατασκευή φράγματος επί του ποταμού Αλιάκμονα, στο Νεστόριο Καστοριάς
 - Φράγμα ύψους 75 μ. πρόκειται να κατασκευαστεί επί του ποταμού Αλιάκμονα, στην περιοχή Νεστόριο Καστοριάς, με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης [1]. Το έργο θα δημιουργήσει μια τεχνητή λίμνη εμβαδού 823 στρεμμάτων, η οποία θα κατακλύσει φαράγγι με σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς, σημαντική πανίδα (π.χ. Ursus arctos – είδος προτεραιότητας), αλλά και χιλιάδες στρέμματα παραγωγικού δάσους, τα οποία περιλαμβάνουν και συστάδες οικοτόπων προτεραιότητας [2-4]. Επομένως, η συγκεκριμένη επέμβαση έρχεται σε θεματική και χρηματοδοτική αντίφαση με το τρέχον έργο LIFE09NAT/GR/00333 που αφορά στο είδος Ursus arctos αλλά και με προηγούμενα έργα LIFE. Επίσης, η λίμνη θα επιβαρύνει την ποιότητα των νερών, ενώ είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά το κλίμα της περιοχής, να αυξήσει τη σεισμικότητα και να επιταχύνει τη διάβρωση των πρανών [5]. Τέλος, πρόκειται να ανατρέψει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό δεκαετιών προς τον οικοτουρισμό, στρέφοντάς τον σε αμφίβολα κέρδη από αρδευόμενη εντατική καλλιέργεια καλαμποκιού και μηδικής.
- Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με την οποία δόθηκε άδεια στο έργο, δεν εξετάζει άλλες εναλλακτικές λύσεις, τόσο ως προς την άρδευση όσο και ως προς την ηλεκτροπαραγωγή, ενώ δεν έχουν συνεκτιμηθεί οι επιπτώσεις από τα δεκάδες άλλα τεχνητά έργα που επιβαρύνουν το ποτάμιο σύστημα του Αλιάκμονα [6-8]. Επίσης, σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καν εκπονηθεί προσχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής στο Υδατικό Διαμέρισμα 09 (Δυτ. Μακεδονία), ως οφείλει η χώρα στο πλαίσιο της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ [9].
~ Ερωτάται η Επιτροπή:
- 1. Έχει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για το συγκεκριμένο έργο;
- 2. Συμφωνεί ότι αυτό παραβιάζει την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ιδιαίτερα την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ (άρθρο 6), επηρεάζοντας αρνητικά οικοτόπους και είδη προτεραιότητας;
- 3. Συμφωνεί ότι υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ προγραμμάτων χρηματοδότησης;
- 4. Εκτιμά ότι οι αποφάσεις για έργα αυτού του είδους θα έπρεπε να λαμβάνονται μετά την κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής και όχι πριν;
 ** [1] http://www.minagric.gr/greek/press/2011/06/greek010611.shtml
[2] Μπούσμπουρας Δ. (Συντονιστής-Υπεύθυνος Σύνταξης) 1999. Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για την περιοχή Γράμμου & Β.Δ. Βοΐου. Πρόγραμμα LIFE-NATURE «ΑΡΚΤΟΣ-2η φάση» (Αρκτούρος, ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπ. Γεωργίας, Ευρωπαϊκή Ένωση Γεν. Διευθ. ΧΙ). Θεσσαλονίκη. Τόμοι Α, Β, Γ.
[3] ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. (Συντονιστής-Υπεύθυνος Σύνταξης: Χ. Παπαϊωάννου) 2009. «Επικαιροποίηση και συμπλήρωση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.) των περιοχών του δικτύου NATURA 2000: «Κορυφές Όρους Γράμμος» (GR 1320002) και εκπόνηση ΕΠΜ για την περιοχή: «Όρος Δούσκον, Ωραιόκαστρο, δάσος Μερόπης, κοιλάδα Γορμού, λίμνη Δελβινακίου» (GR 2130010). Περιφέρεια Ηπείρου (Δ/νση ΠΕΧΩ). Στάδιο Α και Β, χάρτες.
[4] Η καταγραφή και μελέτη του οικότοπου 9180 (δάση με φλαμουριές και άλλα ευγενή πλατύφυλλα), αλλά και άλλων του Παρ. (Ι) της Οδηγίας 92/43 είχε αποτελέσει αντικείμενο στο πλαίσιο 2 κοινοτικών προγραμμάτων LIFE-Nature (LIFE96NAT/GR/003222 & LIFE99NAT/GR/006498).
[5] http://www.callisto.gr/images/upload/nestorio%20fragma.pdf
[6] 4 μεγάλα φράγματα σε λειτουργία, 2 υπό κατασκευή, 1 υπό σχεδιασμό, πάνω από 20 Μικρά Υδροηλεκτρικά υπό σχεδιασμό. Έτσι, η μισή ροή του Αλιάκμονα πρόκειται να μετατραπεί σε δεξαμενή, δημιουργώντας τεράστια εμπόδια στις μετακινήσεις μεγάλων θηλαστικών.
[7] Επιστολή Αρκτούρου προς ΥΠΕΧΩΔΕ, με θέμα «Ανάγκη προστασίας του μέσου ρου του Αλιάκμονα και αποφυγή φραγμάτων», και αρ. πρωτ. 72/17-03-2008.
[8] http://www.callisto.gr/docs/aliakmon.pdf
[9] http://wfd.ypeka.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=11

** Για ενέργεια, λίπασμα, δουλειές και λιγότερες ποντίκες -
******** ** ΤΑ Οργανικά απόβλητα :
- Οι προκλήσεις σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων είναι πολλές εφόσον το θέμα των αποβλήτων χρειάζεται άμεσα δράση και προγραμματισμό διαφορετικά οι κάτοικοι Λευκωσίας Λεμεσού και Πάφου θα κληθούν να πληρώσουν ψηλές χρεώσεις σκουπιδιών με τη λειτουργία των νέων ΧΥΤΥ.
- Τα οργανικά απόβλητα στο σύνολό τους αποτελούνται από τα φυτικά και ζωικά κατάλοιπα κουζίνας και μαγειρευμένα φαγητά, κλαδεύματα, γρασίδι και ξηρά φύλλα και κλαδιά.
- Η σωστή διαχείριση των οργανικών αποβλήτων μπορεί να μας δώσει πρώτης τάξεως λίπασμα με τη διαδικασία της κομποστοποίησης και ενέργεια μέσω της παραγωγής βιοαερίου.
- Υπάρχουν και άλλα σοβαρά πλεονεκτήματα όταν αυτά δεν καταλήγουν σε σκυβαλότοπους όπως για παράδειγμα μείωση των εξόδων της Τοπικής Αρχής, ελαττώνεται η τροφή που μπορούν να βρουν ποντικοί και άλλα τρωκτικό και δεν απελευθερώνονται αέρια του θερμοκηπίου λόγω σήψης.
- Για τους πιο πάνω λόγους η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει υποχρεώσει με την Οδηγία 1999/31/ΕΚ να μειώσουμε στο 50% τα οργανικά απόβλητα που φτάνουν στους σκουπιδότοπους τον Ιούνιο του 2012 και στο 35% τον Ιούλιο του 2016.
- Υπάρχουν απλές και δοκιμασμένες μέθοδοι για να μειώσουμε τα οργανικά απόβλητα που καταλήγουν στους σκουπιδότοπους
** Κομποστοποίηση
- Μια πολύ διαδεδομένη πρακτική είναι η μετατροπή των πράσινων οργανικών αποβλήτων σε λίπασμα με τη μέθοδο της λιπασματοποίησης γνωστής επίσης και σαν composting.
- Η προώθηση της κομποστοποίησης βοηθά σημαντικά στη μείωση των οργανικών αποβλήτων που καταλήγουν στις χωματερές.
- Υπάρχουν δύο συστήματα που μπορεί να προωθηθούν παράλληλα, η κομποστοποίηση στο σπίτι και η συλλογή των υλικών σε κεντρικό σημείο για επεξεργασία.
- Μέτρα που μπορεί να υιοθετηθούν από τις Τοπικές Αρχές, είναι η επιδότηση στην αγορά κάδων με ένα συγκεκριμένο ποσό, η παραχώρηση δωρεάν κάδων, η κατασκευή κάδων από μπαλέττα ή βαρέλια και η παραχώρηση τους σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται.
- Είναι όμως απαραίτητο κοντά σε μεγάλες αστικές περιοχές να λειτουργήσουν μεγάλα κεντρικά συστήματα κομποστοποίησης. Η Τοπική Αρχή αναλαμβάνει τη συλλογή και μεταφορά των κλαδεμάτων από τα δέντρα των δρόμων και τα πάρκα τα οποία διαφορετικά θα κατέληγαν στον σκουπιδότοπο, σε κεντρικό σημείο κομποστοποίησης.
- Μπορεί επίσης να γίνει και ξεχωριστή συλλογή κλαδευμάτων συγκεκριμένες μέρες ή/και εποχές για να μεταφερθούν στην κεντρική κομποστοποίηση.
- Μια τέτοια ιδιωτική επιχείρηση λειτουργεί τώρα στη βιομηχανική περιοχή Γερίου αλλά υπάρχουν και επιχειρήσεις που θρυμματίζουν τα υλικά επί τόπου.
~ Υπολείμματα κουζίνας εστιατορίων
- Σε εστιατόρια και ξενοδοχεία η κομποστοποίηση ζωικών και φυτικών αποβλήτων μπορεί να γίνει με ειδικό αυτόματο επεξεργαστή όπως αυτούς που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό αλλά και από ένα εστιατόριο στην Κύπρο. Το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν παράγει καθόλου απόβλητα και τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ενθαρρύνονται.
~ Συλλογή Οργανικών αποβλήτων
- Αν είναι όμως να πετύχουμε τους στόχους μας θα πρέπει επειγόντως να προχωρήσουμε με τη συλλογή όλων των οργανικών αποβλήτων (ζωικών και φυτικών υπολειμμάτων κουζίνας) από ξεχωριστούς κάδους που οι πολίτες θα βγάζουν έξω μαζί με τα άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.
- Οι μονάδες παραγωγής βιοαερίου οι οποίες διαθέτουν και παστερίωση μπορούν να δεχτούν τέτοια απόβλητα για παραγωγή ηλεκτρισμού.
- Η λειτουργία ενός ΧΥΤΥ σε μια επαρχία επιβάλλει τη λήψη μέτρων μείωσης των αποβλήτων όπως τη συλλογή των οργανικών αποβλήτων, διαφορετικά οι χρεώσεις των σκυβάλων θα αυξηθούν πολύ όπως έχει ήδη γίνει στις περιοχές Λάρνακας Αμμοχώστου όπου λειτούργησε το πρώτο ΧΥΤΥ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου Επίτροπος περιβάλλοντος

**Ο Παπανδρέου τους δουλεύει κανονικά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
~ Τους δουλεύει κανονικά ο Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Κατέθεσε πρόταση για εκλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαρτίου, καθώς μέχρι εκείνη την ημερομηνία εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί το PSI αλλά και η νέα δανειακή σύμβαση.-
* Η πλάκα όμως είναι, ότι την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ συζήταγαν αυτά, την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το PSI επιβεβαίωναν ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), κ. Τσάρλς Νταλλάρα, και ο Πρόεδρος της επιτροπής των πιστωτών, κ. Ζαν Λεμιέρ, σε κοινή τους δήλωση. Συγκεκριμένα είπαν, «υπό αυτές τις συνθήκες οι συζητήσεις με την Ελλάδα και το δημόσιο τομέα παύουν, προκειμένου να αξιολογηθούν τα οφέλη της εθελοντικής προσέγγισης. Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να ξεκινήσει εκ νέου την δημιουργία εποικοδομητικών επαφών με τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την οριστικοποίηση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας για εθελοντική ανταλλαγή χρέους στη βάση της συμφωνίας της 26ης/27ης Οκτώβριου, που θα είναι επωφελής για την Ελλάδα όσο και την Ευρωζώνη».
* Και η απορία μας είναι: για ποιο PSI και δανειακή σύμβαση μιλά ο Γιώργος, όταν οι διαπραγματεύσεις έχουν «καταρρεύσει», όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης;
* Ξυπνάτε εκεί στο ΠΑΣΟΚ! Σας δουλεύει ο Γιώργος ψιλό γαζί…
 Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχθούμε την υπαγωγή του ελληνικού χρέους στο Αγγλικό Δίκαιο. Αυτό είναι εθνική προδοσία!

***  Ο Γιούνκερ μόλις είπε το μεγαλύτερο ψέμμα για το ελληνικό χρέος .... ή μήπως όχι;
"Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ" είπε ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης που δημοσιεύεται σήμερα.
 - Ωστόσο, δημοσιεύματα των Financial Times, Rueters, Wall Street Journal καθώς και εκθέσεις πανεπιστημίων και νομικών εταιριών επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει το χρέος της σε δραχμές με βάση το ισχύον δίκαιο και διαψεύδουν τον Γιούνκερ. Γιατί όμως ο πρόεδρος του Eurogroup δε λέει την αλήθεια;
 - Γιατί αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέμματα της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με το οποίο η χώρα αν επιστρέψει στη δραχμή θα καταστραφεί για το χρέος της θα παραμείνει στο ευρώ. Το έχουν πει χωρίς ντροπή Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι της Τρόικας ώστε να τρομοκρατήσουν την Ελλάδα για να μη διανοηθεί να ασκήσει τα μεγαλύτερα δικαιώματα της, δηλαδή να προκαλέσει αναδιάρθρωση του χρέους τη μόνη της σβήνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του ή να το αποπληρώσει σε δραχμές, μεταφέροντας τις απώλειες στις τράπεζες και όχι στους πολίτες.
 - Ωστόσο, αν η νέα κυβέρνηση συνεργασίας προχωρήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης Παπανδρέου και μετατρέψει το δίκαιο που θεσπίζει τα ελληνικά ομόλογα από ελληνικό σε αγγλικό τότε το δικαίωμα αυτό θα έχει χαθεί και ο Γιούνκερ πλέον θα έχει πει την αλήθεια. - XrimaNews.gr .-

**-  Όσο οι λαοί θα συνεχίσουν να εκλέγουν "ηγέτες" που είναι διορισμένα όργανα του διεθνούς τραπεζικού και τοκογλυφικού κεφαλαίου, οι εντάσεις θα συνεχίζονται και φαινόμενα σαν αυτό της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, θα είναι πιό πιθανό από ποτέ να επαναληφθούν.          

 - Οι ιδεολογίες των άκρων θα κερδίζουν έδαφος και οι επίδοξοι νέοι Χίτλερ και Στάλιν, θα ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Στήνοντας παράλληλα τα σύγχρονα κρεματόρια.
- Επειδή η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται.
- Άλλοτε σαν ...φάρσα και άλλοτε σαν ...τραγωδία.

** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ :
Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας , ΚΑΛΑΜΑΤΑ  

~ Eπιχείρηση -«σκούπα» με 14 συλλήψεις  * Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της επιχείρησης «σκούπα» που οργάνωσε χθες από το πρωί έως το μεσημέρι η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στο πλαίσιο πρόληψης αλλά και καταστολής της εγκληματικότητας. Σε αυτή συμμετείχαν και αστυνομικοί από άλλες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παρόντες ήταν δύο δικαστικοί λειτουργοί, αλλά και κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ.
* Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν 284 άτομα και 111 οχήματα. Προσήχθησαν 47 άτομα, ενώ συνελήφθηκαν τα 14 από αυτά.
 * Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συνελήφθηκαν δύο Ρομά, ο πρώτος για παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ο δεύτερος μόνο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
* Συνελήφθησαν, επίσης, τρεις Έλληνες κι ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν συνολικά 28 καταδικαστικές αποφάσεις, ένας Έλληνας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, τρεις Έλληνες για παράβαση του νόμου περί όπλων, αλλά και τέσσερις Αφγανοί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.
~ Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
* «Πλούσια» ήταν και η «συγκομιδή» από την επιχείρηση, αφού κατά τη διάρκειά της κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο, ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου, μία ξιφολόγχη, ποσότητα χασίς 1,2 γραμμαρίων, καθώς και μεγάλος αριθμός μηχανημάτων και εργαλείων, των οποίων ερευνάται η νομιμότητα κατοχής.
* Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν τρία οχήματα ιδιοκτησίας αλλοδαπών, που κυκλοφορούσαν παράνομα. Οδηγήθηκαν στο Τελωνείο Καλαμάτας και κατασχέθηκαν.
* Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. -

** ΚΕΔΒ Καλαμάτας

~ Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις κρίνουν την επιστροφή του  * Οι οριστικές αποφάσεις για το ΚΕΔΒ Καλαμάτας θα ληφθούν με βάση τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και την επικαιροποίηση των μελετών για τη χωροταξική διάταξη των μονάδων, υπό το πρίσμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που επιβάλλει εξορθολογισμό των δαπανών και περιορισμό του λειτουργικού κόστους, σύμφωνα με όσα απάντησε, μεταξύ άλλων, στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κων. Σπηλιόπουλος.
 * Ο κ. Λαμπρόπουλος εξέθεσε την κατάσταση που υπάρχει και τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έδιναν ο πρώην υπουργός Ευάγ. Βενιζέλος, αλλά και ο διάδοχός του Παν. Μπεγλίτης, για τη λειτουργία του ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα, καθώς και την απόφαση του κ. Μπεγλίτη, με την οποία έκλεισε το στρατόπεδο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα διορθώσει το λάθος της προηγούμενης.
* Από την πλευρά του, ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι από το κλείσιμο και τη συγχώνευση Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων προέκυψε όφελος που ξεπερνά τα 34 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσθεσε ότι το ΚΕΔΒ, ενώ ήταν Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης, έπαψε να λειτουργεί ως τέτοιο από την 4η ΕΣΣΟ του 2010, μετά από απόφαση του ΓΕΣ, για εκπαίδευση του μεγαλύτερου μέρους των ειδικοτήτων των οπλιτών κάθε ΕΣΟ στις μονάδες εκστρατείας, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ειδικότητες του κέντρου αυτού. Η απόφαση για την οριστική παύση λειτουργίας ελήφθη τον Ιούλιο του 2011 και πλέον η κατάταξη των νεοσύλλεκτων οπλιτών διαβιβάσεων πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΒ στο στρατόπεδο ΜΕΛΙΔΗ στον Αυλώνα.
* Ο κ. Λαμπρόπουλος προέβαλε τις αντιρρήσεις του και κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψε ότι είχε δοθεί απάντηση από τον κ. Βενιζέλο σε σχετικές αναφορές, στις 20 Μαΐου 2011, που δε γνώριζε ο Μεσσήνιος βουλευτής, βάσει των οποίων το ΓΕΣ είχε αποφασίσει την αναστολή αριθμού ΚΕΝ, μεταξύ των οποίων και αυτού της Καλαμάτας.
* Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι οι λόγοι που επέβαλαν το κλείσιμο του ΚΕΔΒ ήταν η εξοικονόμηση του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού προς όφελος των λοιπών επιχειρησιακών μονάδων των Διαβιβάσεων, ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους των Κέντρων Εκπαίδευσης, αλλά και η εφαρμογή του νέου προγράμματος εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων, που δημιουργεί επιχειρησιακό όφελος στις μονάδες τις οποίες επανδρώνουν.
* Αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Καλαμάτας στον υπουργό Άμυνας, ο οποίος του απάντησε πως το ζήτημα επανεξετάζεται στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων, που προσαρμόζονται συνεχώς στις οργανωτικές δομές των μονάδων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

*** Ξεκινά τώρα ο περιμετρικός της Καλαμάτας  και ολοκληρώνεται το 2013

~ Αρχίζει άμεσα η κατασκευή της γέφυρας στο Νέδοντα  * «Πανηγυρικό» ήταν το κλίμα χθες στο Δημαρχείο. Αφορμή ήταν η παράδοση της οριστικής μελέτης του περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας και τα καλά νέα που μετέφερε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου, Ι. Καρνέσης, για την τύχη του έργου.
* Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «ο εθνικός δρόμος έφτασε πλέον στην Καλαμάτα και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το έργο. Σύμφωνα δε με τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν σήμερα, το έργο αναμένεται να έχει αποπερατωθεί στο τέλος του 2013, ενώ το επόμενο 20ήμερο ξεκινούν οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας στο Νέδοντα».
 * Ο δήμαρχος Παν. Νίκας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της πόλεως και του Δήμου τη διαχρονική πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, καθώς και την υπηρεσιακή ηγεσία στο πρόσωπο του κ. Καρνέση, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε το έργο να φτάσει σε πορεία υλοποίησης. Η Καλαμάτα σε πολύ σύντομο χρόνο θα έχει μια αντίστοιχη Αττική Οδό, αναφέρομαι στον περιμετρικό δακτύλιο της πόλης, χωρίς, μάλιστα, να πληρώνει διόδια».
* Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου τόνισε: «Το κομμάτι της περιμετρικής οδού από τη Σπερχογεία μέχρι τον κόμβο Καρέλια είναι πιθανό να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012, εάν, όπως υπολογίζουμε, συντελεστούν οι συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις που χρειάζονται στην περιοχή του υποσταθμού της ΔΕΗ.
* Το υπόλοιπο κομμάτι της περιμετρικής οδού, δηλαδή από τον κόμβο του Καρέλια μέχρι το τέλος, με το σημερινό χρονοδιάγραμμα υπολογίζουμε ότι θα είναι έτοιμο περί τα τέλη του 2013. Το κρίσιμο κομμάτι σ’ αυτό το τμήμα είναι η κατασκευή των έργων στο κομμάτι του Νέδοντα. Δηλαδή, της γέφυρας και των στεγάστρων που είναι πριν από αυτή. Για να μπορέσουμε αυτό το τμήμα να το ολοκληρώσουμε το συντομότερο, πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα την κατασκευή της γέφυρας, κάτι που θα γίνει το επόμενο 20ήμερο.
* Από την άλλη, τα χρήματα των απαλλοτριώσεων παρακατατέθηκαν όλα στις αρχές Δεκεμβρίου 2011, χθες (σ.σ. προχθές) δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την παρακατάθεση μέχρι τον κόμβο “Καρέλια”, ενώ τις επόμενες 10-15 ημέρες θα δημοσιευτεί το αντίστοιχο ΦΕΚ από τον “Καρέλια” μέχρι τη Λακωνικής. Επομένως, ουσιαστικά έκλεισε η παράδοση των χώρων εκτέλεσης.
* Το έργο της περιμετρικής είναι δωρεάν για τους χρήστες του και θα εξυπηρετήσει σημαντικά τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, αφού από τη μια πλευρά της έως την άλλη θα απαιτούνται πλέον ελάχιστα λεπτά. Επομένως, θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης. Εδώ που φτάσαμε πια, είμαστε στο τέλος για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία».
 ~ Κυκλοφοριακή μελέτη
* Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δίωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στο Δημαρχείο, με την παρουσία του συγκοινωνιολόγου και μελετητή Κωνσταντίνου Ζέκκου, για τη γενική κυκλοφοριακή μελέτη της Καλαμάτας, προσαρμοσμένη στην προοπτική λειτουργίας του περιμετρικού δακτυλίου.

**

 ANAΡTHΣEIΣ IANOYAΡIOY 
    .......... του ..........2012   :
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
**http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
* * http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html    , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.- .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας Δευτέρα , 9-1-2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012 .-
 * * http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/12-2012.html  , ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Πεμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 .-
**  ** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012  .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου