ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Συνεφιασμένη βροχερή Τρίτη στο αγιάζι της ενημέρωσης 22 Ιανουαρίου 2013

Συνεφιασμένη  βροχερή Τρίτη  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 22  Ιανουαρίου  2013   :

Το  ποντικάκι  κοντά  μας  !  :
~*** Καραμπόλα διπλή -τροχαίο- 19 αυτοκίνητα-ένας  νεκρός - ομιχλη-τραυματίες -υλικές ζημιές ...  :

http://youtu.be/fWyvidfAXG8 ,*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Διασωληνωμένη η Υγεία από ανεπαρκή χρηματοδότηση

* «Το δημόσιο νοσοκομείο, παρά τα προβλήματα, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση»
Της Μαρίας Νίκα
Ο καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, είναι ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας. Οι εκλογές διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ήδη σε Σώμα. Αντιπρόεδρος είναι ο Δημήτρης Σαρμαντζής, παθολόγος Γ.Ν. Κυπαρισσίας, γραμματέας η Χρυσάνθη Μάλλιου, αναισθησιολόγος Γ.Ν. Καλαμάτας, ταμίας ο Ιωάννης Ευθυμίου, ουρολόγος Γ.Ν. Καλαμάτας και μέλος η Αγγελική Ζέρβα, νεφρολόγος Γ.Ν. Κυπαρισσίας.
Σε μια πρώτη επικοινωνία που είχαμε με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ειδικευμένων Ιατρών κ. Μάκαρη, μας μίλησε για τα σοβαρά ζητήματα του χώρου της Δημόσιας Υγείας, που απασχολούν, όχι μόνο τους γιατρούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.
-Νέο Δ.Σ. που περιλαμβάνει και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Με την ενοποίηση των δύο νοσοκομείων ενοποιήθηκε και το Σωματείο σας;
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους γιατρούς που με υπερψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές μας. Η Ένωσή μας αφορά πλέον και στους γιατρούς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Άλλωστε, είναι κοινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και κοινοί πρέπει να είναι οι αγώνες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
-Πώς βλέπετε ως γιατροί την «ένωση» των δύο νοσοκομείων και το νέο κοινό οργανισμό τους;
Αγγίζετε ένα πολύ σοβαρό θέμα: Αυτό της συνεργικής λειτουργίας των δύο νοσοκομείων της Μεσσηνίας. Η διοικητική ενοποίηση ως γενικότητα είναι μια θετική κίνηση για την εξοικονόμηση πόρων και τον ορθολογικό σχεδιασμό των υπηρεσιών. Όμως, δε θα πρέπει να σημαίνει κλείσιμο ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, το οποίο καλύπτει υγειονομικώς μια ευρεία περιοχή, την Τριφυλία. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξανασχεδιαστεί από την αρχή ο λεγόμενος υγειονομικός χάρτης που θα απαντά στο ερώτημα: Τι μονάδες υγείας και ποιας μορφής χρειαζόμαστε για κάθε περιοχή της Μεσσηνίας. Και ο βασικός μας σκοπός να είναι ένας: Να μην υπάρχει καμιά περιοχή της Μεσσηνίας υγειονομικώς ακάλυπτη.
-Ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους γιατρούς του ΕΣΥ αυτή την εποχή;
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας σε κάθε επίπεδο. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη στηριζόμενη στον ΕΟΠΥΥ έχει μέχρι τώρα αποδειχθεί αναποτελεσματική και έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση των νοσοκομείων με έργο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δηλαδή, τα νοσοκομεία δε θα πρέπει να έχουν ως βασικό ρόλο τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων χρονίως πασχόντων ασθενών, αλλά πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμα να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα περιστατικά και να προσφέρουν την εξειδικευμένη νοσηλεία και φροντίδα. Αλλά και η ίδια η λειτουργία των νοσοκομείων έχει υποστεί σημαντική υποβάθμιση λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης. Οι ελλιπείς εφημερίες ειδικοτήτων, η εξουθένωση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού λόγω υπερεργασίας, η μειωμένη ασφάλεια και η ανεπαρκής τήρηση της τάξης στο χώρο του νοσοκομείου είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Επιπροσθέτως, οι λειτουργοί της υγείας έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές των αποδοχών τους και αυτό έχει οδηγήσει αρκετούς συναδέλφους στην αναζήτηση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό.
-Πώς κρίνετε τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων;
Στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, το δημόσιο νοσοκομείο, παρ’ όλα τα προβλήματα, εξακολουθεί να αποτελεί αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση και καταφύγιο υγείας για όλους τους Έλληνες. Γι’ αυτό και πρέπει να ενισχυθεί με κάθε μέσο. Εμείς ως γιατροί που υπηρετούμε το δημόσιο νοσοκομείο και δίνουμε τον καθημερινό μας αγώνα, επιζητούμε τρόπους για τη βελτίωση της δημόσιας περίθαλψης. Η Πολιτεία, από την πλευρά της, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί η οικονομική κρίση επηρεάζει δυσμενώς την υγεία του πληθυσμού και η ανάγκη για ποιοτικό σύστημα υγείας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.
-Συμφωνείτε με τα επί πληρωμή Απογευματινά Ιατρεία και το να πληρώνουν οι ασθενείς στο νοσοκομείο εξετάσεις τις οποίες δε δικαιολογεί το ταμείο τους;
Καταρχήν δε συμφωνώ με την άποψη ότι πρέπει να υπάρχουν εξετάσεις οι οποίες δε θα καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία. Εφόσον οι διαγνωστικές αυτές εξετάσεις είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, πρέπει να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ. Όσον αφορά στα απογευματινά ιατρεία, στη δεδομένη οικονομική συγκυρία θα μπορούσαν να προσφέρουν, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετείχε ο ασφαλιστικός φορέας στην αμοιβή του γιατρού που θα κάνει την επιπλέον εργασία.
-Πρόσφατα από το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών υπήρξε η πρόθεση να λειτουργήσει δωρεάν εξωτερικά ιατρεία κάθε Τετάρτη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για άπορους και ανασφάλιστους. Τι γίνεται με αυτό το θέμα;
Όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου μας έτσι κι αλλιώς εξετάζουν ανασφάλιστους ασθενείς καθημερινώς, είτε στα επείγοντα είτε στα τακτικά ιατρεία, γιατί πραγματικά είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι λόγω συγκυριών έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη. Βέβαια, θα θέλαμε κάτι τέτοιο να γίνει πιο οργανωμένα. Γι’ αυτό στην αμέσως επόμενη γενική συνέλευση θα τεθεί το ζήτημα, ώστε να έχουμε είτε μια μέρα την εβδομάδα είτε επιπλέον καθημερινά ραντεβού για τους ανασφάλιστους και τους άπορους.

*** Εκτός προγράμματος παράσταση του ΜΕΘ απόψε,για το Κοινωνικό Παντοπωλείο :

 * Σήμερα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου,


το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

θα παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση

«Η Αυλή των Θαυμάτων»

για μια ακόμη (εκτός προγράμματος) ημέρα

στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τα έσοδα από τη σημερινή παράσταση

θα διατεθούν για την στήριξη του έργου

του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καλαμάτας.


*** Μεσσηνιακό μέτωπο για τη σωτηρία του ΤΕΙ  :
* ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 Συνάντηση το επόμενο διάστημα με τον υπουργό Παιδείας
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η ώρα των ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας για το περίφημο πλέον σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών ΤΕΙ και πανεπιστημίων της χώρας, πλησιάζει και η διοίκηση του τοπικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, αλλά και οι φορείς του νομού, θυμήθηκαν, έστω και αργοπορημένα, να προχωρήσουν στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου, προκειμένου το ΤΕΙ Καλαμάτας να μην οδηγηθεί σε μαρασμό και λουκέτο.
 Όπως φάνηκε από τη σύσκεψη που οργανώθηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, πρώτη προϋπόθεση για να μη συμβεί το… απευκταίο είναι να παραμείνει σε λειτουργία το δυναμικότερο κομμάτι του, που είναι το Τμήμα Λογοθεραπείας. Κι όμως, σύμφωνα με όσα περιέγραψε η νέα διοίκηση του ΤΕΙ, είναι αυτό που κινδυνεύει περισσότερο από τα υπόλοιπα με κλείσιμο.
 Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, εάν κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα, αργά ή γρήγορα τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει ολόκληρο το ΤΕΙ.
 Σημειώνεται ότι το Τμήμα Λογοθεραπείας έχει περισσότερους από 400 σπουδαστές, οι οποίοι έχουν εισαχθεί με υψηλές βαθμολογίες, αρκετά πάνω από το 10.
Στην ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, η διοίκηση του ΤΕΙ περιέγραψε πώς έχει η κατάσταση όσον αφορά στο ίδρυμα και το πρόγραμμα «Αθηνά» και ζήτησε τη στήριξη των τοπικών φορέων, ώστε να αποτραπούν εξελίξεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά του.
 Τη σύσκεψη διοργάνωσε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, και σε αυτή παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, η εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Όλγα Θεοδώρου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Θεόδωρος Μπαζίγος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Κώστας Σαραβελάκης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, Σταμάτης Μπεχράκης και Νίκος Φωτέας, ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Πατσαρίνος, εκπρόσωπος από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας κ.ά.
 Το ΤΕΙ, όπως τόνισαν τόσο ο νέος πρύτανης Δ. Βελισσαρίου όσο και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης, Ι. Παπουτσής, επιζητεί τη στήριξη, όχι μόνο της απόφασης που έχει λάβει και έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά, παράλληλα, να μην κλείσει το Τμήμα Λογοθεραπείας και να έρθει στην Καλαμάτα το παράρτημα που λειτουργεί στη Σπάρτη, το Τμήμα Πληροφορικής.
 Στη σύσκεψη ήταν από πλευράς ΤΕΙ και ο καθηγητής Διοίκησης Μονάδων Υγείας, Ι. Δημόπουλος.
 Όπως τόνισε ο νέος πρύτανης του ΤΕΙ, Δημήτρης Βελισσαρίου, το Τμήμα Λογοθεραπείας, παρότι είναι ελκυστικότερο, κινδυνεύει, για το μόνο λόγο ότι δεν έχει τακτικούς καθηγητές, αλλά μόνο ωρομίσθιους. Επειδή δε δεν προσλαμβάνεται προσωπικό ενώ και οι προσλήψεις ωρομίσθιων συνεχώς μειώνονται, ο κίνδυνος να μείνει χωρίς καθηγητές και να κλείσει είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, σύμφωνα και με τη φιλοσοφία του σχεδίου «Αθηνά»..
 Όσον αφορά στο παράρτημα στη Σπάρτη, ο κ. Βελισσαρίου υποστήριξε ότι πρέπει να έρθει στην Καλαμάτα, διότι δε διαθέτει κανέναν διοικητικό υπάλληλο, ενώ με τη μετακίνησή του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πετυχαίνεται οικονομία κλίμακος και μπορεί να στηριχτεί καλύτερα με μόνιμο προσωπικό.
 Ο αναπληρωτής πρύτανης, Γιάννης Παπουτσής, είπε ότι εάν καταργηθεί το Τμήμα Λογοθεραπείας και εάν παραμείνει στη Σπάρτη το Τμήμα Πληροφορικής, τότε πιθανόν θα είναι θέμα χρόνου το κλείσιμο του ΤΕΙ, δεδομένου μάλιστα ότι το ίδιο έχει προτείνει τη συγχώνευση δύο Τμημάτων στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, ενώ ενδέχεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη συγχώνευση δύο Τμημάτων και στη Σχολή Διοίκησης-Οικονομίας.
 Τη στήριξή τους στις θέσεις που ανέπτυξε ο πρύτανης του ΤΕΙ υπογράμμισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, με τη διαφορά ότι ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε πως το Τμήμα Πληροφορικής πρέπει να παραμείνει στη Σπάρτη και να αναβαθμιστεί μάλιστα, διότι έτσι θα αναβαθμιστεί το ίδιο το ΤΕΙ στην Καλαμάτα, ενώ υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «Αθηνά» αποσκοπεί, όχι στη δημιουργία ισχυρών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αλλά στην εξυπηρέτηση των δημοσιονομικών περικοπών του μνημονίου, θέση που υπερασπίστηκε και ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος.
 Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι οι θέσεις της διοίκησης του ΤΕΙ θα τεθούν στα Δημοτικά Συμβούλια, προκειμένου να τις υπερασπιστούν οι Δήμοι, ενώ τόνισε ότι θα ζητηθεί άμεσα ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις των φορέων της Μεσσηνίας.

*** «Όλα έχουν γίνει νόμιμα» υποστηρίζει ο Γ. Καραμπάτος


* ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑ «ΑΟΡΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ»
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Την άποψη πως ό,τι έχει γίνει είναι νόμιμο, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου και της ΕΤΑΠ Μεσσηνίας, Γ. Καραμπάτος, σχετικά με το πολυσέλιδο υπόμνημα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, που εμπλέκει και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στη διασπάθιση μεγάλου μέρους κοινοτικών κονδυλίων για «αόρατα σεμινάρια», που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων.
Ο κ. Καραμπάτος υποστηρίζει πως ό,τι έγινε με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας δεν έχει σχέση με αυτά που διερευνά το ΣΔΟΕ και προσθέτει ότι το Επιμελητήριο υλοποίησε επτά σεμινάρια με κόστος 26.880 ευρώ και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν το Σάββατο στην «Ελευθεροτυπία», το πολυσέλιδο πόρισμα του ΣΔΟΕ αποκαλύπτει το τεράστιο φαγοπότι που είχε στηθεί ανά την επικράτεια, ώστε ένα σημαντικό μέρος από τα 12 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν ως το 2008 και εκταμιεύτηκαν το 2009 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, να καταλήγει σε επιτήδειους κι όχι στους εργαζόμενους. Κατατίθεντο δε φάκελοι υλοποίησης κατά διαστήματα στην ανάδοχο του έργου, την «Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων» (ΕΕΔΕ), για την εκταμίευση των κονδυλίων.
Είχε στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων. Όπως αναφέρεται στο αποκαλυπτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, τουλάχιστον τρία εργατοϋπαλληλικά κέντρα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων είχαν εκχωρήσει με εικονικές συμβάσεις (χωρίς να ενημερώσουν την ανάδοχο του έργου) την υλοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που ανέλαβαν – ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα- σε δύο ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, σε Λαμία και Λάρισα, στα οποία καθόλου συμπτωματικά φέρονται ως ιδιοκτήτες ανώτατα στελέχη της αναδόχου του έργου (ΕΕΔΕ)
Η άποψη του Γ. Καραμπάτου
Σε έγγραφη ανακοίνωσή του ο τότε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αναφέρει τα εξής: «Σε απάντηση δημοσιευμάτων στον Τύπο στα οποία αναφέρεται ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συμμετείχε το 2008 σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΕΔΕ (Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων) με “αόρατα σεμινάρια” επιδοτούμενα από την Ε.Ε., επισημαίνω προς αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής:
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης έναρξης του “Προγράμματος Κατάρτιση Επιχειρηματιών, Αυτοαπαχολούμενων & Εργαζόμενων σε ΜΜΕ, ΠΜΕ, ΔΡΑΣΗ 8.2.4”, η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου αποφάσισε, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με την ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων), ανάδοχο του Έργου, να συμμετέχει στο Πρόγραμμα και να προχωρήσει στην υπογραφή σχετικής σύμβασης μαζί της, προηγούμενα δε να ξεκινήσει την αναζήτηση ΚΕΚ σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία (δημοσιοποίηση, προσφορές, επιλογή της συμφερότερης προσφοράς) για την πραγματοποίηση σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης για τα μέλη του, δεδομένου ότι δεν είχε ακόμα δημιουργηθεί το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου.
Το Επιμελητήριο εκτέλεσε στο ακέραιο τις αναφερόμενες στη Σύμβαση με την ΕΕΔΕ υποχρεώσεις του, εκτελώντας 7 Προγράμματα κατάρτισης έναντι του συνολικού ποσού 26.880 ευρώ, με την οποία είχε υπογράψει Συμφωνητικό, από τα οποία 14.786 ευρώ κατέβαλε στο ΚΕΚ EUROPROGRESS (το οποίο σημειωτέον είχε δώσει τη συμφερότερη προσφορά και για την πληρωμή προσκόμισε στο Επιμελητήριο όλα τα νόμιμα παραστατικά καθώς και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα), ενώ τα υπόλοιπα 12.094 ευρώ ήταν η αμοιβή του Επιμελητηρίου για έξοδα οργάνωσης, τεχνικής και γραμματειακής υποστήριξης.
Για την επιβεβαίωση των παραπάνω υπάρχουν όλα τα παραστατικά και αποδεικτικά στοιχεία στο αρχείο του Επιμελητηρίου και, επομένως, τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι το Επιμελητήριο συμμετείχε σε “κομπίνα 12 εκατομμυρίων με αόρατα σεμινάρια και εικονικές συμβάσεις” (Ελευθεροτυπία, 19.01.2013) ή ότι “το ΣΔΟΕ ψάχνει το Επιμελητήριο και την ΕΤΑΠ” (Θάρρος, 20.01.2013), μπορούν να χαρακτηριστούν ως παντελώς ανυπόστατα, δυσφημιστικά, σε καμία περίπτωση δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως είναι η πρότερη έρευνα όλων των παραμέτρων μιας είδησης.
Όσον αφορά στις προθέσεις του Επιμελητηρίου και τότε και τώρα και τη βούλησή του για την ποιοτική και ουσιαστική κατάρτιση των μελών του, με στόχο “καμία ευκαιρία χαμένη για τη Μεσσηνία”, αυτές αποδείχθηκαν με τη δημιουργία του δικού του ΚΕΚ το 2010, το οποίο προσφέρει ένα από τα πληρέστερα και ποιοτικότερα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα».
Μιλώντας στο «Θάρρος» ο κ. Καραμπάτος ανέφερε πως «η έρευνα γίνεται εκεί που υπάρχει το πρόβλημα και όχι με εμάς. Για το ποσό που εμπλεκόμαστε και το πρόγραμμα που έχουμε υλοποιήσει, σύμφωνα με το νόμο, είναι της τάξης των 26.880 ευρώ. Διοργανώσαμε επτά σεμινάρια με διαδικασία νόμιμη (έγινε ο διαγωνισμός, βρέθηκε το ΚΕΚ, επειδή τότε εμείς δεν είχαμε το δικό μας ΚΕΚ, κάναμε συμφωνία με την ΕΕΔΕ κι όχι με το ΚΕΚ). Έχουμε προγραμματική συμφωνία συνεργασίας με την ΕΕΔΕ. Εκείνη μας πλήρωσε με κανονικά τιμολόγια για τα σεμινάρια κι εμείς με τη σειρά μας πληρώσαμε το ΚΕΚ με το ποσό που είχε συμφωνηθεί μέσω της ΕΕΔΕ. Έγιναν τα σεμινάρια, υπήρξαν παρουσιολόγια, έγιναν έλεγχοι και από την ΕΕΔΕ και από το υπουργείο, υπάρχουν όλα τα νόμιμα στοιχεία.
Το ελεγχόμενο στη Βόρεια Ελλάδα είναι ότι κάποια σεμινάρια ίσως να μην είχαν τη συμμετοχή όλων, άσχετα αν εμφανίζονταν ότι συμμετείχαν όλοι. Αυτό είναι το πρόβλημα στα σεμινάρια. Εμείς, δεν έχουμε πρόβλημα τέτοιο. Δεν είμαστε ιδιωτική επιχείρηση που την κερδοφορία θα τη βάλουμε στην τσέπη μας. Δεν έρχεται κάποιος, δεν του δίνουμε χρήματα. Δεν έχει σχέση το θέμα το δικό μας με αυτό που παρατηρήθηκε».
Ο κ. Καραμπάτος μίλησε και στο σαββατιάτικο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού BEST, που επίσης πρόβαλε το θέμα, και ισχυρίστηκε πως το Επιμελητήριο Μεσσηνίας δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση με την ΕΕΔΕ για το συγκεκριμένο θέμα. Είπε, επίσης, πως γίνεται λόγος για σεμινάρια σε Ξάνθη, Θήβα, Λαμία και Χανιά, χωρίς να γίνεται αναφορά στα σεμινάρια της Καλαμάτας: «Συνεπώς, είναι δεδομένο πως έχει γίνει λάθος στο όνομα. Αναφέρεται το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, χωρίς να είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας κι είναι ενδεχόμενο να είναι άλλο Επιμελητήριο».
Θάνος Πασχάλης
Στο ίδιο δελτίο ειδήσεων μίλησε κι ο δημοσιογράφος Θάνος Πασχάλης, που είχε και το ρεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπία». Ο κ. Πασχάλης ανέφερε ότι δεν έχει γίνει λάθος στο όνομα και πως, όντως, εμπλέκεται και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου θα πρέπει να αναζητήσει αν έχει κοπεί τιμολόγιο με το ποσό των 26.880 ευρώ προς την ΕΕΔΕ και τιμολόγιο με το ίδιο ποσό προς το Επιμελητήριο από το ΚΕΚ EUROPROGRESS. Χαρακτήρισε τα τιμολόγια αυτά εικονικά και πρόσθεσε ότι δεν έχει καταβληθεί ο αναλογούν ΦΠΑ.
Ανέφερε πως σε έλεγχο που διενεργήθηκε με βάση τα παρουσιολόγια καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, το 80-90% των καταρτιζόμενων δεν αναγνώρισε την υπογραφή του, ενώ το ίδιο ποσοστό των εκπαιδευτών προέκυπτε ότι επιμόρφωνε εργαζόμενους, ταυτόχρονα την ίδια ημέρα, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.
Τέλος, ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος και στα Χανιά, ενώ θεώρησε δεδομένη και την έναρξη αντίστοιχου ελέγχου στη Μεσσηνία.

*** Προσέφερε λάδι σε μαθητές με βιοποριστικά προβλήματα ο συνεταιρισμός της Γλυφάδας :
* Ελαιόλαδο προσέφερε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γλυφάδας Πυλίας στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ιλίου, στην Αθήνα, για τους μαθητές του που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιοπορισμού και επισιτισμού. Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Ιλίου, συγκέντρωσαν και συσκεύασαν σε μπουκάλια του ενός λίτρου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συνολικής ποσότητας 150 λίτρων, το οποίο έχει ήδη αποσταλεί.
Σε επιστολή που είχε στείλει νωρίτερα η διεύθυνση του σχολείου στο συνεταιρισμό, αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Σας ενημερώνουμε ότι στο 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου μεταξύ των φοιτούντων μαθητών έχουμε εντοπίσει μαθητές με βιοποριστικά προβλήματα, ορισμένοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν έντονα επισιτιστικά. Απευθυνθήκαμε σε εταιρείες και σε φορείς - κάποιες ανταποκρίθηκαν πρόθυμα -, προκειμένου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ενεργώντας σε αυτό το πλαίσιο, απευθυνόμαστε και σε εσάς, πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε με τον τρόπο που εσείς θεωρείτε κατάλληλο…». Μ.Ν.  Πηγή : εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας  2013 .-

***  Σε χέρια Ρώσων ετοιμάζεται να περάσει το ξενοδοχείο «Filoxenia» :

* Έτοιμο να περάσει σε χέρια ρωσικών συμφερόντων είναι το ξενοδοχείο «Filoxenia» της Καλαμάτας, ένα από τα μεγαλύτερα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Το εν λόγω ξενοδοχείο, συμφερόντων του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, ανακαινίστηκε πρόσφατα, ενώ το τελευταίο διάστημα υπολειτουργεί λόγω οικονομικών δυσκολιών και κρίσης του τουριστικού τομέα.
 Η συμφωνία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με αρκετά μεγάλο τίμημα και αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Η ενέργεια-συμφωνία, αν όντως ολοκληρωθεί, θα επιφέρει χαμόγελα στην Καλαμάτα και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, γενικότερα, καθώς θα φιλοξενήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης Best που δημοσιοποίησε την είδηση, υψηλού επιπέδου τουρίστες από τη Ρωσία.
 Αξίζει να αναφερθεί ότι η ρώσικων συμφερόντων εταιρεία έχει στους κόλπους της και Έλληνες ομογενείς, ενώ ενδιαφέρεται και για άλλα ξενοδοχεία στη Μεσσηνία.

*** Κοπή πίτας και παρουσίαση του νέου ποδηλατικού τμήματος του Ευκλή  :

* Eκδήλωση-σταθμός για την καλαματιανή ποδηλασία θα είναι η παρουσίαση της νέας ομάδας του Ευκλή που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 27 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», στο διοικητήριο. Θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα συνδυαστεί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του τμήματος. Στον Ευκλή έχουν βρει στέγη οι περισσότεροι από τους σημαντικότερους Καλαματιανούς ποδηλάτες και συνολικά περισσότεροι από 20!

***  Κλιμακωτές μειώσεις στα τιμολόγια της ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΚ  :
* Υποχρεωτική η σύνδεση στη Βέργα με το δίκτυο αποχέτευσης
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ, τόσο στην Καλαμάτα όσο και στις Δημοτικές Ενότητες Άριος, Θουρίας και Αρφαρών, ανακοίνωσε χθες ότι θα προτείνει, προς το Διοικητικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Παν. Νίκας με τον πρόεδρο της επιχείρησης Αν. Καραγιάννη.
 Συγκεκριμένα, στον καποδιστριακό Δήμο Καλαμάτας προτείνεται η μείωση του ειδικού τέλους από 80% σε 60%, ενώ στις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Άριος και Αρφαρών από 80% σε 40%, καθώς επίσης μείωση τιμών σε συγκεκριμένες κλίμακες κατανάλωσης.
 Στο Ασπρόχωμα προτείνεται η μείωση του ειδικού τέλους από το 80% στο 20%, σε αντιστάθμισμα της επιβάρυνσης που δέχεται η περιοχή από το Βιολογικό Καθαρισμό, ενώ ανάλογη μείωση θα γίνει για γεωργικές και τις κτηνοτροφικές μονάδες.
 Για τους πολύτεκνους προβλέπεται έκπτωση 50% και απαλλαγή από το πολιτιστικό τέλος, για τους τρίτεκνους έκπτωση 30% και απαλλαγή από το πολιτιστικό τέλος, καθώς, επίσης, για τους άπορους έκπτωση 50% και απαλλαγή από το πολιτιστικό τέλος.
 Όσον αφορά στη σύνδεση με την αποχέτευση, η προκαταβολή μειώνεται από 20% σε 10%, ενώ η εξόφληση θα μπορεί να γίνει σε 12 δόσεις αντί για 8 που ίσχυε μέχρι σήμερα.
 Η πρόταση θα τεθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.
 Σύμφωνα με τον Ανδρέα Καραγιάννη, με τις εκπτώσεις αυτές η ΔΕΥΑΚ θα έχει μια απώλεια εσόδων ύψους σχεδόν 900.000 ευρώ, αν και σημείωσε ότι στην επιχείρηση υπάρχει ωφέλεια περίπου 1.2000.000 ευρώ από τις περικοπές των μισθών. Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι ναι μεν η ΔΕΥΑΚ δείχνει μεγάλη ευαισθησία για τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση και επιδιώκει να ελαφρύνει όσο μπορεί τους καταναλωτές, ταυτόχρονα όμως έχει καθήκον να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, όπερ σημαίνει ότι περιθώρια μεγαλύτερων μειώσεων δεν υπάρχουν.
 Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας πρόσθεσε ότι οι ποινές για όσους κλέβουν νερό ή καταστρέφουν μετρητές θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, ενώ τόνισε ότι, σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, θα υποχρεωθούν να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης και όσοι μέχρι σήμερα κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Βέργας δεν το έχουν κάνει. «Το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά και θα πρέπει υποχρεωτικά να τεθεί σε ισχύ. Άλλωστε, υπάρχει και ο νόμος που προβλέπει κάτι ανάλογο», σχολίασε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.-

***  Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων στα συσσίτια :

ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η ψαλίδα της κρίσης ανοίγει καθημερινά, αφήνοντας πίσω της ανέργους και ανθρώπους που από τη μια ημέρα στην άλλη βρίσκονται στο περιθώριο. Το ποσοστό της φτώχειας τον περασμένο Δεκέμβριο εκτοξεύτηκε στο 33%, ενώ για το 2013 τα νούμερα είναι πιο… μαύρα.
 Με βάση, λοιπόν, τα νέα καθημερινά δεδομένα, που καταγράφουν νούμερα και στατιστικές, ο κοινωνικός χάρτης της φτώχειας αλλάζει χαρακτήρα. Άποροι δεν είναι πλέον οι ναρκομανείς και κάποια περιθωριοποιημένα άτομα. Επίσης, στα παραδοσιακά στρώματα της φτώχειας που περιλάμβαναν πολυμελείς οικογένειες, ηλικιωμένους και άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματικές γνώσεις, προστίθενται νέες κοινωνικές κατηγορίες, των «ανθρώπων της διπλανής πόρτας», πωλητές, τεχνίτες, εργάτες, οικοδόμοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με μέσο μορφωτικό επίπεδο που έχασαν τη δουλειά τους.
 Από την πλευρά του, ο Δήμος Καλαμάτας, υλοποιώντας προγράμματα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, σκοπεύει να αναλάβει σειρά δράσεων, έτσι ώστε να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή στους περισσότερους από τους παραπάνω, με σκοπό να μειώσει και την όποια παραβατική συμπεριφορά κρύβεται πίσω απ’ όλη αυτή την κατάσταση.
 Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε, όχι μόνο να συνεχιστεί η παροχή φαγητού στους άπορους και άστεγους δημότες, αλλά να αυξήσει και τον αριθμό των μερίδων. Η παρασκευή του θα γίνεται, όπως και πριν, στις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ, καθημερινά όλες τις εργάσιμες ημέρες, και η διανομή του στο κτήριο του Α’ ΚΑΠΗ από εθελοντές, σύμφωνα με τους επιβαλλόμενους κανόνες υγιεινής και με τη συνεργασία των εποπτών υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αλλά και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας. Οι μερίδες θα ανέλθουν περίπου στις 50 και το κόστος εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 15.000 ευρώ.
Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όπου και αναμένεται να ληφθεί η σχετική απόφαση.

***  Φωτογραφίες από τα ευρήματα στη "γιάφκα" των Αλβανών ληστών  :
  

 
*  Φωτογραφίες αλλά και δελτίο τύπου έδωσε στη δημοσιότητα εχθές η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σχετικά με τα ευρήματα από τη δράση της Σπείρας Αλβανών στην Πυλία.
 Την αποκάλυψη για τη δράση των ληστών στην Πυλία καθώς και τη σύλληψη μελών της σπείρας, από την αστυνομία την είχε το "Θάρρος" στο φύλλο της Κυριακής(20-1-2013).
 Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:
Εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και τέσσερις κλοπές οχημάτων, ενώ, η συνολική αξία των αντικειμένων που έχουν αφαιρεθεί ξεπερνά τις 52.000 ευρώ.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν στην Κορώνη Μεσσηνίας, τρεις Αλβανοί, 25, 32 και 35 ετών, ενώ, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα, που αναζητούνται, μεταξύ των οποίων και ένας 24χρονος Αλβανός, που φέρεται ως εγκέφαλος της εγκληματικής ομάδας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και αλλοδαπούς.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια μελών της ομάδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής, ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο σιδερογροθιές, μικροποσότητα χασίς, πλήθος οικιακών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, γεωργικά εργαλεία, καθώς και μία μοτοσικλέτα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Ασφάλεια Καλαμάτας, ενώ, ερευνάται και η συμμετοχή των αλλοδαπών σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.


***  Πάρκινγκ ή στάση τουριστικών λεωφορείων στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων :

* ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ώστε να τεθεί ως θέμα πριν από της Υπαπαντής
 Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
οι καταστηματάρχες του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, παρακαλούμε να τεθούν ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρακάτω ζωτικής σημασίας, για το κατάστημά μας, παρακλήσεις μας:
1) Υπάρχουν εντός του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας 4 θέσεις πάρκινγκ ή και προσωρινής σταθμεύσεως τουριστικών λεωφορείων, 2 στην πλατεία 23ης Μαρτίου και 2 στην πλατεία Όθωνος.
 Θα παρακαλέσουμε αυτές οι 2 θέσεις να χρησιμοποιούνται από εδώ και πέρα, αποκλειστικά και μόνο, για θέση προσωρινή ή μονίμου στάθμευσης του τουριστικών λεωφορείων. Εάν πρόκειται για πολλά πούλμαν, όπως την ημέρα της Υπαπαντής, θα χρειαστεί μόνο για προσωρινή στάθμευση, για να αφήσουν τον κόσμο στο Ιστορικό Κέντρο. Ενώ για τις άλλες ημέρες που θα είναι ελάχιστα τα τουριστικά λεωφορεία, για χώρο μονίμου σταθμεύσεως αυτών.
 Το αίτημά μας αυτό θα δώσει ζωή σ’ όλο το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, διότι με ορμητήριο τους χώρους αυτούς, ο κόσμος θα γνωρίσει όλα τα αξιοθέατα του Ιστορικού Κέντρου μας. Π.χ. Αγίους Αποστόλους, Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, Πολεμικό Μουσείο Υπαπαντής του Κυρίου, Ιερά Μονή Καλογραιών και Κάστρο Καλαμάτας.
Καθ’ οδόν οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δώσουν ζωή στα καταστήματά μας. Θα παρακαλέσουμε να τηρούνται αυστηρά από τη Δημοτική Αστυνομία οι χώροι αυτοί και οι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης επί της οδού Υπαπαντής, οι οποίοι μέχρι σήμερα επέτραπαν τη στάση τουριστικών λεωφορείων στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Έπονται 85 υπογραφές
(είναι στη διάθεση της εφημερίδας)
 Υ.Γ. Επίσης, θέλουν πολλοί υπάλληλοι των καταστηματαρχών που υπέγραψαν να υπογράψουν κι αυτοί, φοβούμενοι λόγω της κρίσης που συνεχίζεται μη χάσουν την εργασία τους, αλλά δε δεχθήκαμε τις υπογραφές τους.
Και να μην ξεχάσουμε τη φράση: Κατά την αναχώρηση των πούλμαν όλοι ραντεβού στα συγκεκριμένα πάρκινγκ που έχει ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
Παρελθόν ο Μιχάλης Φασουλής από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας :

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγα λεπτά αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Ολυμπιακού Καλαμάτας ο τεχνικός της ομάδας Μιχάλης Φασουλής .-

*** Σε απολογία ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, Άρης και ΠΑΟΚ(Κλείσεις  Πειθαρχικής Επιτροπής ...) :
~  Σε απολογία από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για παράβαση άρθρων του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, κλήθηκαν για μεθαύριο, Πέμπτη, και ώρα 13:00 τέσσερις ΠΑΕ. Πρόκειται για τις ΠΑΕ Άρης (για το ματς με την ΑΕΚ), Ολυμπιακός (για την αναμέτρηση με ΠΑΣ Γιάννινα), Παναθηναϊκός (για Πανθρακικό) και ΠΑΟΚ (για Αστέρα Τρίπολης).
Αναλυτικά:
Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΡΗΣ – ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός- ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Πανθρακικος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
***   Τι ποσά έδωσε ο ΟΠΑΠ σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα και όχι μόνο :

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα χορηγικά ποσά που έδωσε ο ΟΠΑΠ σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα αλλά και σε άλλες δραστηριότητες όπως ερασιτεχνικά αθλήματα αλλά και στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να πήρε τα περισσότερα από τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.
Σύμφωνα λοιπόν με την «Ελευθεροτυπία» για το 2012, 17 ομάδες της Σουπερ Λίγκας μοιράστηκαν 26.846.489,44 ευρώ, από τα οποία 3.593.633,33 πήγαν στο ταμείο των «ερυθρολεύκων», συν 246.000 ευρώ έξτρα για τις διαφημιστικές πινακίδες στο Γήπεδο Καραϊσκάκη. Σύνολο δηλαδή 3.839.633,33.
Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος με 2.807.978,33 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύεται, ο ΟΠΑΠ έχει προγραμματίσει το 2013 να κάνει σημαντική μείωση στα χρήματα, να διανείμει δηλαδή 15.034.722,22 ευρώ.
Στη λίστα, τώρα, των εγκεκριμένων οικονομικών ενισχύσεων, ο κύριος αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού έχει χορηγήσει 5.717.677,10 ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλήματα, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία πήρε σχεδόν τα μισά ( 2.500.000 ) για την ολυμπιακή προετοιμασία, και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, που εισέπραξε 1.000.000 ευρώ.
Δηλαδή το καθαρό ποσόν που κατευθύνθηκε σε αθλητικές ομοσπονδίες και σωματεία είναι 2.217.677,10 ευρώ.-

***

  ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 :


~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html  , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.- ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html  , Tο αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html  ,Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/t-05-2013.html  , Tο αγιάζι του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/a-6-7-2013.html  , Aθλητικό Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html  , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
~ ** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013 .-
~ ** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html  , Δευτέρα 07 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013 .-
~ ** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/10-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/02-2013.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html   , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιαανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/12-13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιανουαρίου 2013 .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/14-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 .-
 ***  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/to-19-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.-
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/19-20-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΌ Σαββατοκύριακο 19 καί 20Ιανουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ και μαθαίνουμε ! ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.-
  *** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/19-20-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΌ Σαββατοκύριακο 19 καί 20Ιανουαρίου 2013 .-
   ~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/22-2013.html , Συνεφιασμένη βροχερή Τρίτη στο αγιάζι της ενημέρωσης 22 Ιανουαρίου 2013.-
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/stamos01  , = 2259 video.-
 ~ http://www.youtube.com/stamatios01  , = 620 video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 621 video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ : 3500 Βίντεο ν Αναρτημένα .-

*** ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ και ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ : ΒΙΝΤΕΟ

 ~~*** Αγία Φωτεινή Μαντίνεια Αρκαδίας 20-01-2013 :
http://youtu.be/Bxbos0ZFsF4 ,
 ~*** ΛΕΒΙΔΙ Αρκαδίας :
http://youtu.be/1S0CNw71J8U ,
 ~*** Χιονοδρομικό Καλαβρύτων 20-01-2013 :
http://youtu.be/4sZpqGQKHaI ,
 ~*** Μοναστήρι Αγίας Λαύρας :
http://youtu.be/OXBfVLfmCso ,
 ~*** Ι.Μ. Αγίας Λαύρας 20-01-2013 :
http://youtu.be/5AcKroaSyjE ,
~*** Ι.Μ. Π.Πατρών Γερμανμού : Ενημέρωση-Διαδρομή :
http://youtu.be/kWYtLZdNFH4 ,
 ~*** Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων :
http://youtu.be/NbzondAQpVw , ‘
 ~*** Μονή Αγίας Λαύρας Καλάβρυτα :
http://youtu.be/Yieni82bigg ,
 ~*** Χιονοδρομικό Καλάβρυτα :
http://youtu.be/oJ2kB0sHae0 ,
 ~*** Ι.Μ.Λαύρας Καλαβρύτων :
http://youtu.be/W5g212Y9c0c ,
~*** Χιονοδρομικό Χελμού Σαλέ :
http://youtu.be/im4Yfw9DcpA ,
~*** ΚΑΛΆΒΡΥΤΑ 2013 P1040495.MP4 :
http://youtu.be/xIKl6mew9ps

*** ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ :
~*** Λίγα λουλούδια :
http://youtu.be/Hfa-0Yax_i0 ,
~*** Πάμε σαν άλλοτε :
http://youtu.be/nPwVppG0wcw ,
~*** Ξύπνα αγάπη μου :
http://youtu.be/ZTuJfj-NCUQ ,
~*** Σβήσε το φως να κοιμηθούμε :
http://youtu.be/FuUicQSPhoE ,
~*** Δώδεκα η ώρα θα έρθω ρε Μαριώ :
http://youtu.be/z4ChW4YORCk ,
~** O κουμπάρος και η κουμπάρα :
http://youtu.be/Acdti47DQm8 ,
 ~** Μοδιστρούλα :
http://youtu.be/YQdEXXLHV- ,
~*** Το πλήθος κι΄ εγώ Α. Σπανούλη :
http://youtu.be/ZGRsv47Re00 ,
~** Της θαλασσας Μουτρίτσια :
http://youtu.be/HDyRiN4x_1s ,
~** Σπίρτο Ορφ. Περίδης :
http://youtu.be/On5yIzxzyqw ,
~** Σμυρνάκης Ανδρέας :
http://youtu.be/yl9lj4c2BpU ,
~** Με τα φτερά κλεισμένα Α. Σμυρνάκης :
http://youtu.be/2NE3ldUFTT4 ,
~** Γ. Φλωράκης Μήλιτος :
http://youtu.be/5qZjsrRIcDM ,
*** Χοροδία :
http://youtu.be/ukf63ZXSzIo ,
*** Η Χαραυγή :
http://youtu.be/J0k5xgCn2Xk ,
*** Αραπίνες Νύχτες μαγικές  :
http://youtu.be/7d2XcP04fyk ,
*** Βαδίζω και παραμιλώ  :
http://youtu.be/5vbv8K8rvkI ,

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου