ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Το  αγιάζι  στην ενημέρωση Πέμπτη  10  Ιανουαρίου  2013  :

Το  ποντικάκι  πάντα  κοντά  μας !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Με το θερμόμετρο στο χέρι οι πατατοπαραγωγοί Καλαμάτας και Μεσσήνης :

* Μία ακόμη νύχτα ετοιμάζονταν να περάσουν χθες στα χωράφια οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσήνης και του Μπουρνιά στην Καλαμάτα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών τούς κρατούν σε επιφυλακή, τουλάχιστον εκείνους που φύτεψαν πολύ πρώιμα, δηλαδή γύρω στα τέλη Νοεμβρίου. Τα φυτά τους έχουν ήδη φυτρώσει, οπότε είναι εκτεθειμένα στον παγετό. Μιλάμε για το 30% περίπου των πατατοπαραγωγών, καθώς οι υπόλοιποι φύτεψαν αργότερα και τα δικά τους δεν έχουν ακόμη βγει.
«Από ξημερώματα Κυριακής, ανήμερα των Φώτων, είμαστε σε επιφυλακή για αντιπαγετική προστασία» μας είπε χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης, Γιάννης Μπλάνας. «Και απόψε ετοιμαζόμαστε για το ίδιο. Αυτή τη στιγμή είναι απόγευμα και ήδη η θερμοκρασία έχει πέσει στους 5 βαθμούς».
 Σε οριακό σημείο
Από την πλευρά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, ο αντιπρόεδρος Πέτρος Βλαχογεωργακόπουλος παρατήρησε: «Φτάσαμε σε οριακό σημείο, αλλά ευτυχώς μέχρι τώρα δεν είχαμε ζημιές. Η θερμοκρασία τη νύχτα έπεσε μέχρι μισό βαθμό κάτω από το μηδέν. Από αύριο λένε θα γυρίσει νοτιάς, οπότε θα ηρεμήσουμε προς το παρόν…».
Και οι δύο εκπρόσωποι των συνεταιρισμών κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σκληρή δουλειά, με πολύ κόπο, ξενύχτια και αυξημένα έξοδα καλλιέργειας, λόγω των συστημάτων αντιπαγετικής προστασίας (αφού φυτεύουν μέσα στο καταχείμωνο, ώστε να έχουν πρώιμη παραγωγή και να πετύχουν καλύτερες τιμές), των εφοδίων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων κ.λπ.
Πάντως, η καλλιέργεια, όπως σημειώνει ο κ. Μπλάνας, στη Μεσσήνη δεν έχει μειωθεί. «Ίσως μάλιστα να υπάρχει και μια μικρή αύξηση σε ποσοστό 10%. Όσοι έβαζαν πατάτα, απ’ όσους ξέρω, έβαλαν και φέτος, ίσως και λίγη παραπάνω. Το θέμα είναι να πάμε καλά χωρίς ζημιές και να έχουμε ικανοποιητική τιμή. Ξέρουμε ότι τα πράγματα οικονομικά είναι δύσκολα για όλους, δε λέμε να ακριβύνει τόσο η πατάτα ώστε να μην μπορεί ο κόσμος να την αγοράσει, αλλά να έχουμε μια αξιοπρεπή τιμή» πρόσθεσε ο κ. Μπλάνας, ενώ αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργούν για τους ντόπιους παραγωγούς οι εισαγωγές πατάτας, την εποχή μάλιστα που βγαίνει στην αγορά το δικό τους προϊόν.  -  Της Μαρίας Νίκα

*** Μαρίνα Καλαμάτας: Καλώς ήρθατε στην Τουρκία - Η εταιρία«D-Marin» αγόρασε το 51% του Κυριακούλη
MΑΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η τουρκική εταιρεία «D-Marin» του ομίλου «Ντογούς» αγόρασε το 51% της «MedMarinas» του Κυριακούλη
 Η εταιρεία «D-Marin», που ανήκει στον τουρκικό όμιλο «Ντογούς», αγόρασε το 51% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας «MedMarinas» του Ομίλου Κυριακούλη, αυξάνοντας το δυναμικό της από 5.143 σε 8.489 σκάφη σε μαρίνες στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κροατία, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Πριν από λίγες μέρες ο τουρκικός όμιλος είχε αγοράσει και το 6,92% των μετοχών της μεγάλης αλυσίδας μαρίνων «ACI», η οποία διαθέτει συνολικά 21 μαρίνες στη Μεσόγειο. Νωρίτερα είχε αποκτήσει το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου στην Αθήνα.
 Ο Όμιλος «Ντογούς», πρόεδρος του οποίου είναι ο επιχειρηματίας Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος ανήκει στο βαθύ κράτος της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε τομείς όπως οι τράπεζες, οι μαρίνες, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και οι κατασκευές, ενώ διαθέτει και τηλεοπτικά κανάλια, όπως το «Star Tv» και το ειδησεογραφικό «NTV».
Η εν λόγω εταιρεία, όπως είχε αποκαλύψει το «Θ», είχε δείξει εδώ και καιρό έντονο ενδιαφέρον και για τη μαρίνα της Καλαμάτας, της οποίας διαχειριστής είναι ο όμιλος Κυριακούλη. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και η μαρίνα της πόλης μας περνά, ουσιαστικά, σε τουρκικά χέρια.

*** Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας :
* Ερώτηση σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Κυπαρισσίας όπως και των ΔΟΥ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
 Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου :
 Η κατάργηση της ΔΟΥ Κυπαρισσίας όπως και των ΔΟΥ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων , έχουν δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου Τριφυλίας , που αριθμεί τριάντα και πλέον χιλιάδες κατοίκους διότι η απόσταση από την ΔΟΥ Καλαμάτας είναι πάνω από ογδόντα χιλιόμετρα με ότι συνεπάγεται αυτό.
Την ίδια χρονική στιγμή στον γειτονικό Νομό της Ηλείας , εκ των υστέρων ανακαλείται κατάργηση ΔΟΥ που απέχει από τον ΠΥΡΓΟ μόνον είκοσι χιλιόμετρα.
Είναι λοιπόν αδιανόητο , το γιατί το Υπουργείο δεν απεδέχθη τις εκκλήσεις των φορέων και του Δήμου , για την λειτουργία έστω μιας ΔΟΥ στο Δήμο Τριφυλίας που είναι ο πλέον απομεμακρυσμένος από την Καλαμάτα.
Κατόπιν αυτών

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός
Πρόκειται να αποδεχθεί το αίτημα όλων των φορέων του Δήμου Τριφυλίας για συνέχιση της λειτουργίας της ΔΟΥ Κυπαρισσίας ; .-
Αθήνα 10 - 1 - 2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


*** Ανήσυχοι οι καθηγητές για τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια και τα σχολεία :

*  Έκκληση προς την Πολιτεία να παρέμβει για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια απηύθυνε η ΠΟΣΔΕΠ, με αφορμή τα επεισόδια με κουκουλοφόρους στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Έντονη ανησυχία εκφράζει και η ΟΛΜΕ για την αύξηση, στα σχολεία, των περιστατικών βίας που συνδέονται με ακραίες αυταρχικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις.
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου απευθύνει έκκληση:
Στην Πολιτεία και ειδικά στο υπουργείο Παιδείας να συνδράμει στο μέγιστο δυνατό και με κάθε τρόπο τα Πανεπιστήμια, πριν θρηνήσουμε θύματα, βάζοντας το θέμα της βίας στους πανεπιστημιακούς χώρους στη λίστα των άμεσων προτεραιοτήτων τους.
Στο ελληνικό Κοινοβούλιο και ειδικά στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων να συγκαλέσει άμεσα ειδική συνεδρίαση για τη βία στα Πανεπιστήμια, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα της ΠΟΣΔΕΠ, με σκοπό να συζητηθούν όλες οι εμφανείς και αφανείς διαστάσεις του προβλήματος, να ενημερωθούν τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας και να εξεταστούν μέτρα για την αντιμετώπισή του.
Στις ηγεσίες των Ιδρυμάτων να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε τα Ιδρύματά τους να επιτύχουν την απρόσκοπτη και αδιατάρακτη διεξαγωγή όλων των ακαδημαϊκών λειτουργιών. Όμως είναι πλέον προφανές ότι η Πολιτεία οφείλει να δώσει στις Διοικήσεις όλα τα απαραίτητα μέσα –όπως η διεθνής πραγματικότητα υποδεικνύει– ώστε να μπορούν τα Ιδρύματα να λειτουργούν απρόσκοπτα μέσα σε ένα απόλυτα ακαδημαϊκό περιβάλλον.
Ειδικότερα, θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν οι χώροι που παρανόμως κατέχονται από διάφορες ομάδες (στέκια κ.λπ.) και αφού επανέλθουν εντός ελληνικής επικράτειας, να αποδοθούν πλήρως στη Διοίκηση των Ιδρυμάτων. Επίσης, να απομακρυνθούν λειτουργίες που δεν αποτελούν μέρος ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων. Ειδικά αυτές που προωθούν λογικές μίσους και ανεξέλεγκτης βίας δεν μπορούν να έχουν θέση σε ένα ακαδημαϊκό και επιστημονικό περιβάλλον».
 Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Ν.Σταυρακάκης, έκανε λόγο για «πέπλο τρόπου» πάνω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής περιστατικά:
Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο γραφείο του πρύτανη Κωνσταντίνου Γάτσιου και προκάλεσε σοβαρότατες καταστροφές.
Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 ομάδα ατόμων περικύκλωσε τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος, Εμμανουήλ Γιακουμάκη, και σπρώχνοντας, απειλώντας και προπηλακίζοντάς τον, τον εξώθησαν στην οδό Πατησίων απαιτώντας να «ζητήσει από την αστυνομία να αποχωρήσει».
Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 κουκουλοφόροι κατέστρεψαν το άγαλμα του ευεργέτη του Ιδρύματος Μαρασλή και τα τζάμια της ιστορικής Αίθουσας Τελετών του Ιδρύματος.
 Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ανησυχία της για τη σημαντική, όπως λέει, αύξηση στα σχολεία, των περιστατικών βίας που συνδέονται με ακραίες αυταρχικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις τις οποίες και καταδικάζει.
«Φορείς και ομάδες που εμφορούνται από αντιδημοκρατικές αντιλήψεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «επιχειρούν να αξιοποιήσουν το γενικότερο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης για να καλλιεργούν την απέχθεια και το μίσος κατά παιδιών που έχουν συγκεκριμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά, να εκφοβίζουν αυτά ή άλλα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμα και να προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες για να επιβάλουν τις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις τους».
Οι καθηγητές ανακοινώνουν ότι το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ έχει συστήσει ομάδα εργασίας, με στόχο να μελετήσει συστηματικά τα προβλήματα και να προωθήσει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.
Συγχρόνως, καλεί τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών να αναλάβουν το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες και δράσεις για τα φαινόμενα βίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και φασισμού σε συνεργασία με γονείς και μαθητές, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα του σχολικού προγράμματος, π.χ σχολικές εορτές και επετείους, προγράμματα αγωγής υγείας κ.λπ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Το κατήργησαν με μια μονοκονδυλιά παρά τις διαβεβαιώσεις… :

* Με μια μονοκονδυλιά τριών υπουργών της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και πρωθυπουργό το Μεσσήνιο Αντώνη Σαμαρά, στις 31 Δεκεμβρίου 2012, και με δημοσίευση αυτής της ΚΥΑ στο ΦΕΚ (3499/2012) προχθές, 8 Ιανουαρίου 2013, καταργήθηκε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! Καταργήθηκε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας», καταργήθηκε δηλαδή η διοικητική και λειτουργική οντότητα και αυτοτέλεια. Βεβαίως, με την ίδια ΚΥΑ, καταργείται και το ΝΠΔΔ «Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας», και πλέον, όπως αναγράφεται και στην ΚΥΑ Αριθμ.Υ4α/οικ. 123890 «Ενοποιημένος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας», τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα Νοσοκομεία του ΕΣΥ: α) Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και β) Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας αποτελούν εφεξής αυτοτελές και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο, το οποίο υπόκειται στον έλεγχο και την εποπτεία του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, διέπεται από τις διατάξεις του εν λόγω νόμου και φέρει την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας»! Έδρα του ΝΠΔΔ είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το ενιαίο ΝΠΔΔ έχει διοικητή και διοικητικό συμβούλιο. Η, δε, συνολική δύναμη κλινών του ενιαίου Νομικού Προσώπου ορίζεται σε 415 κλίνες, εκ των οποίων οι 45 ανήκουν στο ΚΕΦΙΑΠ (σ.σ. το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, όπως έχει μετονομαστεί). Στο ενιαίο Νομικό Πρόσωπο ενοποιούνται οι οργανισμοί των Νοσοκομείων. Αυτά αναγράφονται στην ΚΥΑ που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ουσιαστικά και πρακτικά, η συγκεκριμένη ΚΥΑ, που προχθές δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, ήρθε να «αποτελειώσει» το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μετά την υποβάθμιση που ήδη είχε υποστεί από τη διασύνδεσή του με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, πια, χάνει την όποια διοικητική αυτοτέλεια του είχε απομείνει, καθώς διέθετε ακόμη αναπληρωτή διοικητή και ήταν, ως ένα βαθμό, “αυτοδιοικούμενο”, ενώ χάνει πλήρως και οριστικά τη λειτουργική του αυτοτέλεια και διαχείριση αφού παύουν να υφίστανται οι Υπηρεσίες του, τα Τμήματά του, οι κλινικές του! Με τη «διασύνδεση», επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου άρχισε η συρρίκνωση και υποβάθμιση, και πια, με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας επί Συγκυβέρνησης, με Σαμαρά Πρωθυπουργό και υπουργό τον Λυκουρέντζο ήρθε, δυστυχώς, η κατάργηση του Νοσοκομείου ως είχε και λειτουργούσε. Και αυτά, παρά τις διαβεβαιώσεις, τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις, τις απαντήσεις του κ. Λυκουρέντζου σε ερωτήσεις βουλευτών, τις βαρύγδουπες δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και στελεχών της λαλίστατης ΝΟΔΕ της ΝΕ και των αρμοδίων κομματικών του Τομέα Υγεία της ΝΔ, για «λειτουργική ανεξαρτησία», «Υγειονομική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία»… Απαντώντας, το Σεπτέμβριο, σε ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου, ο κ. Λυκουρέντζος είχε πει ότι «κάθε τι το οποίο είναι δυνατόν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην εκλογική σας περιφέρεια στο Νομό Μεσσηνίας στην Καλαμάτα και την Κυπαρισσία, θα γίνει πράξη από εμάς» και στον κ. Σαμπαζιώτη πως, «…σας διαβεβαιώνω ότι δεν τίθεται θέμα να μη λειτουργήσει στη συνέχεια το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»! Από πότε η κατάργηση νοείται αναβάθμιση, άραγε;
 Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Δήμητρα Νικολοπούλου είπε στο «Θ»: «Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια τέτοια Μνημονιακή κυβέρνηση. Συνεχίζει την πολιτική των τελευταίων ετών οδεύοντας τον κόσμο στον πάτο του γκρεμού χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ. Μας εξαθλίωσαν οικονομικά και τώρα στερούν το πολύτιμο αγαθό από τον άνθρωπο, την υγεία! Όσον αφορά για τα νοσοκομεία, μίλησαν και έφτασαν στη διασύνδεση με άλλα μεγαλύτερα, έφτασε όμως και η συγχώνευση, κάτι που πριν λίγους μήνες οι πολιτικοί μάς διαβεβαίωναν ότι δε θα γίνει. Όμως αποδεικνύεται το αντίθετο, με παράδειγμα άλλες υπηρεσίες. Για τα νοσοκομεία, το μόνο που κάνουν είναι να δημοσιεύουν Οργανισμούς, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου. Για το δικό μας νοσηλευτικό ίδρυμα επέρχεται σε λίγες μέρες ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του, γιατι θα λειτουργήσει όμως με προϋποθέσεις που θα υποδεικνύουν άλλοι, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος για κανέναν είτε είναι ο ασθενής, ο εργαζόμενος ή ο πολίτης γενικά. Με τη συγχώνευση των κλινικών θα μειωθούν οι θέσεις γιατρών και προσωπικού, θα υπάρξουν μετακινήσεις και ο άρρωστος θα γίνεται μπαλάκι του τένις από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να ψάχνει σε ποια κλινική θα νοσηλευτεί. Ακόμα, είναι δεδομένο ότι ο όρος «απόλυση – διαθεσιμότητα» αιωρείται και για το προσωπικό των νοσοκομείων και ας λένε ότι θα εξαιρεθούν. Κανείς μας, πλέον, δε γνωρίζει τι θα απογίνει. Γι’ αυτό, το μόνο που απομένει είναι να αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια και να μην αφήσουμε τους “άτεχνους” αυτούς τεχνοκράτες να μας καθοδηγούν, με τα δικά μας δεδομένα».
 Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος ερωτηθείς σχετικά χθες το πρωί από το «Θ» δήλωσε ότι, «Έχουμε μία δυσάρεστη εξέλιξη, την οποία πληροφορηθήκαμε μόλις εχθές (σ.σ. προχθές) 8/1ου. Πλέον, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τα οποία ήταν δύο διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, αλλά είχαν, το καθένα, το δικό του Οργανισμό, τις δικές του Υπηρεσίες, πλέον, από 1ης/1ου/2013 καταργούνται τα δύο Νομικά τους Πρόσωπα και ιδρύεται ένα νέο και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία “Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας”. Πώς, ακριβώς, θα γίνει η λειτουργία του νέου αυτού νοσοκομείου, με ποιους τρόπους, με ποιο καθεστώς, δεν το γνωρίζουμε. Περιμένουμε τις καινούργιες διευκρινιστικές εγκυκλίους να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από δω και πέρα. Τίποτε άλλο δεν έχουμε να προσθέσουμε γιατι δε γνωρίζουμε τί εγκύκλιοι θα μας έρθουν και πώς θα διαρθρωθεί η νέα υπηρεσία. Δημιουργούνται προβλήματα, οπωσδήποτε δημιουργούνται προβλήματα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας γιατι εάν καταργηθεί η Διοικητική Υπηρεσία, εάν καταργηθεί η Ιατρική Υπηρεσία θα πρέπει να βρεθεί τρόπος πώς θα διοικηθεί και θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από τόσο μεγάλη απόσταση…»
 Μιλώντας στο «Θ» χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε πως, «υπήρξε ένα δυσάρεστος αιφνιδιασμός. Η εξέλιξη αυτή, για το Νοσοκομείο, είναι ένας δυσάρεστος αιφνιδιασμός. Όχι μόνοι γιατι δε θα υπάρχει πια το όνομα “Νοσοκομείο Κυπαρισσίας”, αλλά γιατι υπάρχουν πάρα πολλά σκοτεινά σημεία για το πώς θα λειτουργεί αυτό το νέο ενιαίο Νομικό Πρόσωπο που ονομάζεται “Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας”. Μπορεί κάποιος να πει, βέβαια, ότι το όνομα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όσο η λειτουργία του Νοσοκομείου. Έχουν εγερθεί ήδη πολύ μεγάλα ερωτήματα. Εάν θα παραμείνουν σε ισχύ οι δύο χωριστοί Οργανισμοί που μόλις αυτές τις μέρες δημοσιευθήκανε και προβλέπουν χωριστές νοσηλευτικές μονάδες και χωριστή λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων. Δεν ξέρω πόσο καθησυχαστικές μπορεί να είναι οι εκτιμήσεις ή οι ερμηνείες που μπορεί να δώσει κανείς πάνω σ’ αυτό τη βάση, που εγώ τουλάχιστον εισέπραξα από τον διοικητή της 6η ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα ότι οι Οργανισμοί παραμένουν σε ισχύ, επομένως η λειτουργία των δύο Νοσοκομείων θα έχει αυτή τη διαφορετικότητα. Γεγονός είναι ότι χρειάζονται πλήρεις και ουσιαστικές διαβεβαιώσεις ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ανεξάρτητα αν χάνει το όνομά του, που κι αυτό είναι μια θλιβερή εξέλιξη, θα διατηρηθεί ως Γενικό Νοσοκομείο, ως Υγειονομική μονάδα, με χωριστή οντότητα και λειτουργία. Η “ενιαία διοίκηση” είχε ήδη γίνει με τη διασύνδεση, είχε όμως δική του λειτουργική οντότητα. Εάν παραμείνει σε ισχύ ο Οργανισμός του, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι διατηρεί τη λειτουργική του οντότητα. Η προοπτική όμως της ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ, που μιλάει για ενοποίηση των δύο Οργανισμών, εάν αυτό δεν αποσαφηνιστεί, είναι προφανές ότι το κυρίαρχο Νοσοκομείο, το δεσπόζων Νοσοκομείο όπως είχαμε πει και στις πρώτες αντιδράσεις για τη διασύνδεση, μπορεί να είναι κυρίαρχο και να μην περιοριστεί μόνο στην αναφορά του συνολικού αριθμού κλινών, αλλά να καταργήσει τις χωριστές μονάδες, να τις κάνει ενιαίες όπου, πλέον, το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό. Πέρα από την επικοινωνία μου με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και με άλλους αρμόδιους παράγοντες προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό για το οποίο υπάρχουν διαβεβαιώσεις, ότι η λειτουργική αυτονομία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας δε θα καταργηθεί!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Σε κέντρο αποκατάστασης στη Δράμα ο Γεννάτος :

*  Με αργό, αλλά σταθερό ρυθμό βελτιώνεται η κατάσταση του Χρήστου Γεννάτου. Ο προπονητής άρσης βαρών του Μεσσηνιακού πήρε εξιτήριο την περασμένη εβδομάδα από το ΓΝΑ και έχει μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Δράμα (ο ιδιοκτήτης είναι γνωστός της οικογένειας).
Παρ’ ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει με το περιβάλλον οι γιατροί και οι δικοί του άνθρωποι είναι πολύ αισιόδοξοι ότι θα πάνε όλα καλά στο τέλος.
Οι περιπτώσεις τραυματισμού στο κεφάλι (θλάση στον εγκέφαλο στην περίπτωση του Γεννάτου) έχουν ούτως ή άλλως μεγάλο χρόνο αποκατάστασης και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που οι θεράποντες γιατροί τον κράτησαν σε καταστολή για πολλές εβδομάδες, ενώ γενικά μετά από μακρά νοσηλεία σε εντατική υπολογίζεται ότι χρειάζεται περίπου μια περίοδος δύο μηνών για να επανέλθει ο τραυματίας.
Να θυμίζουμε ότι ο Χρήστος Γεννάτος επέστρεφε στα τέλη Νοέμβρη με 3μελή αποστολή αθλητών του Μεσσηνιακού την οποία αποτελούσαν οι Μαρία Ναούμη, Δημήτρης Ουάμπικ, Σοφία Φάσσου από το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών της Αριδαίας και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στο ύψος της Αμφιλοχίας. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά και οι Ουάμπικ, Φάσσου (κάταγμα στο πόδι και ρήξη σπλήνα αντίστοιχα).

***  Ατύχημα πριν λίγο είχε ο Χρήστος Μαλαπάνης :

* Υλικές ζημίες μόνο άφησε το ατύχημα που έγινε πριν λίγο στην Αίπεια, οδηγός του ενός αυτοκίνητου μάλιστα ήταν Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Χρήστος Μαλαπάνης.
Το ατύχημα προκλήθηκε όταν άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του Χρήστου Μαλαπάνη και αυτό μετά την σύγκρουση έπεσε πάνω σε μάντρα.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Μαλαπάνης είναι καλά στην υγεία του.

***  9ο Σύνταγμα Πεζικού – Γιαννιτσά, το όνομα του στρατοπέδου Καλαμάτας ;

* Χαρούμενος ήταν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, επειδή η πρόταση του Δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για την ονομασία του στρατοπέδου έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όταν τεθεί σε λειτουργία, το στρατόπεδο θα ονομάζεται 9ο Σύνταγμα Πεζικού – Γιαννιτσά, σε ανάμνηση της συμμετοχής του στην κρίσιμη αυτή μάχη των Βαλκανικών Πολέμων.
 Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα αρχίσει η λειτουργία του στρατοπέδου, δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει, επικαλούμενος πως δεν μπορεί να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Περιορίστηκε απλώς να αναφέρει ότι θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία.

*** Πικραμένος με τη στάση του λιμενάρχη ο δήμαρχος Καλαμάτας  :
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Δεν μπόρεσε να κρύψει την πικρία του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή δεν παρέστη ανήμερα των Θεοφανείων στην κοπή της πίτας του Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Όπως εξήγησε, έχει πικραθεί με τη στάση του λιμενάρχη στο ζήτημα της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του προλιμένα, όχι ως προς το πρόσωπό του, αφού έλαβε εντολές και εντολές εκτέλεσε, όπως θα έκανε κάθε αξιωματικός.
 Ο ίδιος προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις όποιες προσκλήσεις για κοπή πίτας δέχεται, αλλά ανέφερε ότι για τις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις δημαιρεσίες και προσυνεδρίαση με την πλειοψηφία και για το λόγο αυτό δεν παρέστη η Δημοτική Αρχή. «Άλλωστε», συνέχισε, «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ιδιαίτερα με τους ένστολους, που είναι φίλοι μας».
 Θίγοντας δε το θέμα της δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, σχολίασε: «Δεν μπορεί η γραφειοκρατία να είναι κόντρα στους νόμους».
Όπως τόνισε, ο δήμαρχος αγωνίζεται για τα συμφέροντα της πόλης και έχει την ευθύνη για την προάσπιση των συμφερόντων της.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του που έξι Λιμενικά Ταμεία στην Πελοπόννησο, με επικεφαλής αυτό της Κορίνθου, έγιναν δημοτικά, μετά από 15 χρόνια αγώνων, λέγοντας πως είναι επί θύραις και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.
 Ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος, να σταλούν οι αποφάσεις της επιτροπής και τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα, προκειμένου να υπογράψει την απόφαση, όπως έγινε και στην Κόρινθο.
 Και συμπλήρωσε: «Δε θα υποστείλουμε τη σημαία των ενεργειών μας, μέχρι να υπογραφεί η σχετική απόφαση (από τον κ. Αγγελάκα), και λάβαμε θάρρος από τη δημιουργία των έξι Λιμενικών Ταμείων», ενώ, τέλος, συνεχάρη το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

*** Συνάντηση με τον Σόιμπλε θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας :

* Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από το Σάββατο στο Βερολίνο. Είναι η πρώτη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κορυφαίο παράγοντα της γερμανικής κυβέρνησης.

*** Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue

*  Βραχεία κεφαλή στη Νέα Δημοκρατία δίνει, έπειτα από καιρό, δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για τον Σκάι και την Καθημερινή.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που μετρά η εταιρεία, η ΝΔ συγκεντρώνει 29%, έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας (Δεκέμβριος 2012), η ΝΔ έχει άνοδο τριών μονάδων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πτώση κατά δύο μονάδες.
Τρίτο κόμμα εμφανίζεται και σε αυτή την έρευνα η Χρυσή Αυγή, με 10%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αμφότεροι με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% και το ΚΚΕ με 5,5%.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται με 44% έναντι 39% της ΝΔ τον Ιανουάριο, ωστόσο η «ψαλίδα» έχει κλείσει σημαντικά και σε αυτή τη μέτρηση.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Αντώνης Σαμαράς με 48%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανείς από τους δύο» απάντησε το 25% των ερωτώμενων.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Σαμαράς ενισχύεται κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες από την τελευταία μέτρηση του 2012, στο 45%. Μείωση επτά μονάδων σημειώνει ο κ. Τσίπρας, στο 37%.
Στο 22% μετρήθηκε η δημοτικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ δημοφιλέστερος όλων εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης με 51%.
Το 40% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ μίας τρικομματικής κυβέρνησης από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ το 23% υπέρ μίας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

***ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά  σήμερα :
** Για  το  κύπολλο Ελλάδας  :
ΠΑΣ Γιάννινα   -  Φωστήρας   2-0 .- ^

ΚΑΛΛΙΘΕΑ  -  ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης  2-0, (0-0) .- ^


Για το Ευρωμπάσκετ  στην Ερωλίγκα :

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΟΥΝΙΚΑΧΑ  ΜΑΛΑΓΑ  78-73 ,
(39-37)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 23-13 , 39-37 , 56-58 , 78-73.-^
Στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού βρίσκονται οι : Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε.επίσης Μπάνκς , Τσαρτσαρής ,  Σχορτσιανίτης, Καπόνο ,

Με Σίμον, Κάλογουεϊ, Βάθκεθ, Ζόριτς και Ντράγκιτς ξεκίνησε η Μάλαγα. -

3η Αγωνιστική (10-11/1/2013)

5ος Όμιλος

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου
Παναθηναϊκός - Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)  78-73 .- ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Μπάμπεργκ (Γερμανία)  90-83 .- ^

Δεκάλεπτα: 22-24, 45-46, 67-64, 90-83.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 17 (3/8τριπ, 9ασ,2λαθ), Μίτσοφ 4 (1τριπ, 3ασ), Τζάκσον 5, Κρστιτς 14, Κρίστμας 17 (4/5τριπ, 3ριμπ, 3λαθ, 1κοψ), Κάουν 10 (7ριμπ), Κριάπα 19 (3/5τριπ, 14ριμπ, 4κλεψ), Πονγκράσοφ, Παπαλουκλας 3 (1).
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Γκίπσον 12 (2τριπ,4κλεψ), Γκόλντσμπερι 9 (3/5τριπ), Νάχμπαρ 35 (5/6βολ, 5/9διπ, 6/7τριπ, 4ριμπ, 1λαθ, 3ασ), Τάντα 2, Σκμιντ 1, Νιούμαν 2, Τζέικομπσεν 8 (2/5τριπ, 7ριμπ), Ζίρμπες 12, Ογκιλβί 2.

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία) - Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0 6
Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 4
Αναντολού Εφές 1-1 3
Παναθηναϊκός 2-1 5
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-1 3
Ουνικάχα Μάλαγα 1-2 4
Μπάμπεργκ 0-3 3
Άλμπα Βερολίνου 0-2 2


6ος Όμιλος

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) 92-73 .- ^
Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία) - Μπεσίκτας (Τουρκία)  77-51  .- ^ 

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Ολυμπιακός 21:45
Σιένα (Ιταλία) - Κίμκι (Ρωσία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Κάχα Λαμποράλ 3-0 6
Κίμκι 2-0 4
Σιένα 2-0 4
Μπαρτσελόνα 1-1 3
Ολυμπιακός 1-1 3
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-2 4
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 0-3 3
Μπεσίκτας 0-3 3

***

*** AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2013   :
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html , Tο αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 .-
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html ,, Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.-
 ~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/t-05-2013.html , Tο αγιάζι του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/a-6-7-2013.html , Aθλητικό Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2013 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html , Δευτέρα 07 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013 .-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου