ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  10  Ιουνίου  2013 :
https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias = facebook ΑΡΦΑΡΑ -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2013 .-


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :



*** Η κρίση χτύπησε και τα βιολογικά, όμως οι παραγωγοί επιμένουν
           Η οικονομική κρίση και η μείωση της αγοραστικής δύναμης δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο ούτε το χώρο των βιολογικών προϊόντων. Οι παραγωγοί που συναντήσαμε χθες το πρωί στη Βιολογική Αγορά της Καλαμάτας μάς μίλησαν για πτώση της κατανάλωσης. Ωστόσο, οι ίδιοι εξακολουθούν να προσπαθούν και να στηρίζουν αυτό τον τρόπο καλλιέργειας, όχι μόνο γιατί θέλουν να διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα στον κόσμο, αλλά πρωτίστως για την προστασία της δικής τους υγείας.
 Χρήστος Κολιός, Άρτα
Ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, αγγούρια, ακτινίδια, είναι μερικά από τα προϊόντα που καλλιεργεί ο Χρήστος Κολιός από την Άρτα. «Αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα» μας λέει. «Πολλοί βιοκαλλιεργητές έχουν ήδη φύγει από την καλλιέργεια. Οι αποδόσεις είναι πιο μικρές, ο κόσμος έχει λιγότερα χρήματα για βιολογικά και η καλλιέργεια καταντά ασύμφορη. Το κόστος είναι μεγάλο, γιατί δε χρησιμοποιούμε χημικά. Από μια απλή ασθένεια, έναν απλό εχθρό, μπορεί να χαθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής, ενώ στη συμβατική γεωργία θα ήταν απλά τα πράγματα. Τα βιολογικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε δεν έχουν την ίδια δυναμική με τα συμβατικά. Επίσης, έχουμε πάρα πολλούς ελέγχους, έρχονται εταιρείες και παίρνουν δείγματα για αναλύσεις, όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς. Γίνεται έλεγχος ετήσιος, εξάμηνος, τρίμηνος, οι έκτακτοι έλεγχοι πάλι πληρώνονται από τους παραγωγούς. Η τιμή των προϊόντων είναι μεν λίγο πιο ακριβή, γύρω στο 30%, αν και μερικές φορές έχει παρατηρηθεί ότι τα βιολογικά έχουν σχεδόν την ίδια τιμή με τα συμβατικά. Όμως, το κέρδος είναι λίγο πιο κάτω από αυτό που θα σου άφηναν τα συμβατικά. Παρ’ όλα αυτά, για μένα η βιολογική καλλιέργεια είναι μονόδρομος. Αν χρησιμοποιήσω συμβατικά σκευάσματα, χημικά, δεν είναι ότι θα φάμε μόνο, το μυρίζουμε, ερχόμαστε σε επαφή, είμαστε πιο πολύ εκτεθειμένοι απ’ ό,τι κάποιος άλλος που θα το φάει. Είμαι γεωπόνος και τα γνωρίζω πολύ καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στα συμβατικά κι ας έχει λιγότερο κοστολόγιο. Για την προστασία της δικής μας ζωής και της οικογένειάς μας».
 Δημήτρης Λαμπρόπουλος - Αθανασία Λαμπροπούλου, Πύργος
Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος και η σύζυγός του Αθανασία Λαμπροπούλου είναι από τον Πύργο. «Δεν ψωνίζει τα ίδια πράγματα ο κόσμος. Έχει φανεί αισθητά. Βλέπεις τη διαφορά. Τα μετράει ο άλλος. Όταν πληρώνεται, έρχεται και ψωνίζει, μετά έχουμε κάμψη. Δυσκολεύονται. Έχουν μετριάσει τις ποσότητές τους πάρα πολύ, δεν τα βγάζουν πέρα» παρατηρεί η κα Αθανασία. «Ωστόσο, έχουμε σταθερούς πελάτες και έχουμε αποκτήσει μια οικειότητα, κουβεντιάζουμε με τον κόσμο. Βασικές καλλιέργειές μας είναι το σπαράγγι, το λάδι, το κρασί, όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά, από μαϊντανό μέχρι ξερό σκόρδο. Είναι γύρω στα 35 είδη, που εναλλάσσονται κάθε εποχή. Το παλεύουμε, είμαστε 5 άτομα, όλη η οικογένεια. Έχει πολύ χειρωνακτική δουλειά, βοτανίσματα, χωρίς φάρμακα, χωρίς χημικά λιπάσματα. Κάνουμε, επίσης, κομποστοποίηση, χρησιμοποιούμε τα πάντα, δεν πετάμε τίποτα. Είναι ένας άλλος τρόπος ζωής. Άλλα για τις γίδες, άλλα για τις κότες, άλλα για τα σκυλιά, τα υπόλοιπα στον κάδο για ανακύκλωση. Έτσι διατηρείται ισορροπία. Στις αρχές ήταν λίγο δύσκολο, αλλά τώρα είναι τρόπος ζωής» σημειώνει η κα Αθανασία και συνεχίζει:
«Είδα προχθές ένα ντοκιμαντέρ στην ΕΤ1 για τα Φιλιατρά (του Θόδωρου Μαραγκού), που έδειχνε αγρότες που πέθαναν από καρκίνο. Την είχα ξαναδεί την ταινία, αλλά την ξαναείδα προχθές και ανατρίχιασα, γιατί ήταν νέοι άνθρωποι 40 - 45 χρονών, πάνω στην παραγωγική τους φάση. Δεν είναι τυχαίο. Δεν ήρθε μόνος του ο καρκίνος. Εμείς τον φέραμε, περισσότερο από άγνοια. Δεν ήταν ενημερωμένοι οι αγρότες. Παλιά, που δεν υπήρχαν χημικά λιπάσματα, δεν έτρωγαν οι άνθρωποι; Κάτι έτρωγαν, απλά με τα χημικά θα γίνει σε 15 - 20 μέρες, ενώ κανονικά θέλει τρεις μήνες. Όμως, αξίζει τον κόπο, πιστεύω. Και δεν είναι να έχεις κάποιον να σε ελέγχει. Πρέπει να το πιστέψει ο καθένας για να το κάνει. Εγώ τώρα, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα ξαναλερώσω το χωράφι μου με λιπάσματα χημικά, ότα1ν έχω κάνει μια τέτοια διαδικασία, τόσα χρόνια».
 Ιωάννης Κάτσος, Καλαμάτα
Από το 1999 καλλιεργεί βιολογικά προϊόντα στην Καλαμάτα ο Ιωάννης Κάτσος. «Στην αρχή ήταν επιφυλακτικός ο κόσμος, δεν εμπιστευόταν τα βιολογικά και ακόμη πολλοί πιστεύουν ότι είναι ίδια με τα συμβατικά. Είναι θέμα ενημέρωσης» λέει ο κ. Κάτσος, ενώ για τη σημερινή κατάσταση: «Η κρίση έχει φέρει μείωση στη δουλειά μας. Ο κόσμος, σύμφωνα με το μισθό του, ψωνίζει. Πριν από την κρίση είχε τη διπλή δουλειά. Κι εμείς καλλιεργούσαμε περισσότερα, τώρα τα μειώσαμε. Αλλά μόνο βιολογικά. Την πιστεύω αυτή την καλλιέργεια, αλλιώς δε θα την έκανα, γιατί οικονομικά έχει μεγάλο κόστος. Η διαφορά είναι ότι βγάζεις ποιοτική παραγωγή και ό,τι δίνεις είναι καθαρό, απαλλαγμένο από χημικά, φάρμακα. Πρώτα πρώτα προστατεύουμε τη δική μας υγεία. Λίγα προϊόντα και καλά. Αγγουράκια, φασόλια, μελιτζάνες, πιπεριές, λαχανικά διάφορα. Έχουμε σταθερούς πελάτες, που προσέχουν τη διατροφή τους. Είναι βέβαια λίγο πιο ακριβά από τα συμβατικά, αλλά αξίζει τον κόπο. Γιατί η υγεία είναι το σημαντικότερο. Όταν έχεις υγεία, τα έχεις όλα».
 Ιάκωβος Μπασανιώτης, Κορινθία
«Όταν ο κόσμος δεν έχει λεφτά, ούτε το βιολογικό θα πάρει, αλλά ούτε και το συμβατικό. Όταν δεν υπάρχουν χρήματα στον κόσμο, δεν υπάρχουν για όλους. Δε φταίει η τιμή του βιολογικού. Έρχομαι κάθε εβδομάδα από Κορινθία, αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα σταματήσω. Κάνω μόνο βιολογική καλλιέργεια εδώ και 9 χρόνια, βερίκοκα, σταφύλια, αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, κηπευτικά. Όμως, δεν είμαι ικανοποιημένος. Οικονομικά, τα τελευταία δύο χρόνια δεν πάμε καλά. Οι βιοκαλλιεργητές έχουμε και μεγαλύτερο κόστος. Λιγότερη παραγωγή, μεγαλύτερα έξοδα, γιατί δε χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα και χημικά. Πολεμάμε με τα όπλα του παππού. Αν συνεχίσουμε έτσι, το μέλλον το βλέπω αβέβαιο».
 Νίκος Σμυρνής, Αρκαδία
«Υποτονικά είναι τα πράγματα στην αγορά. Αλλά βλέπω ότι δε γίνεται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια να έρθει κόσμος. Δεν προβάλλεται η αγορά, όχι μόνο η βιολογική, αλλά και η συμβατική. Να γίνει μια κίνηση από φορείς, από το Δήμο, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος, να συμμετέχουμε κι εμείς, να κάνουμε ενημέρωση με μορφή εκδηλώσεων, να μιλήσουμε για τα βιολογικά» προτείνει ο Νίκος Σμυρνής από την Αρκαδία, ο οποίος παράγει μελισσοκομικά προϊόντα. «Έχουμε μέλι, σαπούνι, καλλυντικά με βάση το μέλι, το κερί της μέλισσας και το βασιλικό πολτό, κρασί, βότανα και αρωματικά φυτά. Τα καλλυντικά τα κάνουμε στο κτήμα μας, στην Αρκαδία, είναι οικογενειακή επιχείρηση.
Είναι σημαντικό για μας το ότι ερχόμαστε στην αγορά, γιατί έχουμε άμεσα ρευστό από το να δώσουμε χονδρική τα προϊόντα μας με επιταγές, αλλά γνωριζόμαστε και με τον κόσμο, συζητάμε, μας λένε παράπονα, τους εξηγούμε πώς γίνεται το βιολογικό. Και σιγά σιγά ο κόσμος ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται, συγκρατημένα βέβαια λόγω κρίσης, ψωνίζοντας μικρότερες ποσότητες. Αν και η κατεύθυνση στα βιολογικά είναι “όχι μεγάλες ποσότητες”, παίρνεις αυτά που χρειάζεσαι για να μην πετάξεις. Είμαστε σε ένα πνεύμα εναντίον του καταναλωτισμού».
 *Η Βιολογική Αγορά λειτουργεί κάθε Σάββατο στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας
Της Μαρίας Νίκα
 
*** Διακοπή νερού αύριο στην Καλαμάτα
           Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κάνει γνωστό ότι θα υπάρξει διακοπή της υδροδότησης στα ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών Τζάννε, Αγ. Ιωάννου, Ιθώμης και Νέδοντος, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, από τις 09:00 μέχρι τις 12:00 περίπου, λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης.


Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών.
 
 
***  Νεκρός 65χρονος άνδρας που παρασύρθηκε από μηχανή
***  Τη ζωή του έχασε σήμερα το πρωί 65χρονος πεζός που προσπάθησε να περάσει τον δρόμο, στην παλιά Εθνική οδό Καλαμάτας- Αθήνας ,  ύψος των Αρφαρών.
Συγκεκριμμένα ,...
Μηχανάκι που  οδηγούσε 13χρονος ανήλικας παρέσυρε και σκότωσε  θανάσιμα , τον από  Αρφαρά κάτοικο Αθανάσιο Βασιλείου Πολυχρόνη  65 χρονών  πατέρα  ενός άρρενος , στα  μέσα του δρόμου Αγίου Κωνσταντίνου Αρφαρών πρός Αρφαρά   καί στην στροφή "Μεσιανά αμπέλια ¨" .-
Η  νεκρώσιμος  ακολουθεία θα  τελεσθεί  αύριο Τρίτη 11 -06-2013 από τον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών .-

***  Αντιολισθητική άσφαλτος στο δρόμο Μεσσήνης – Ριζόμυλου
Σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια της οδού Μεσσήνης – Ριζόμυλου, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται στην περιοχή.
Με βάση τα χρήματα αυτά, θα ανανεωθεί κατά τόπους ο ασφαλτοτάπητας, θα κατασκευαστούν επενδεδυμένες τάφροι, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας σε επικίνδυνες θέσεις, αλλά και σιδερένια κάγκελα σε υφιστάμενα τεχνικά έργα.
Τα επικίνδυνα τμήματα της συγκεκριμένης διαδρομής έχουν εντοπιστεί στον κόμβο της Ανάληψης (χθ 5+800-6+100) και στη διασταύρωση με δημοτικό δρόμο προς την παραλία της Βελίκας (χθ 6+600), όπου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας του Δήμου Μεσσήνης και ιδιωτικού μελετητικού γραφείου συντάσσεται μελέτη κόμβων.
Τα τεχνικά έργα που προβλέπεται να κατασκευαστούν είναι τα εξής:
-Επενδεδυμένες τάφροι από χθ 0+800 έως 1+000 στην αριστερή πλευρά του δρόμου και από χθ 0+800 έως 0+950 στη δεξιά πλευρά. Οι κακότεχνες τσιμεντώσεις που έχουν γίνει από τους παρόδιους θα καθαιρεθούν, διότι συγκεντρώνουν τα όμβρια στο δρόμο.
-Επενδεδυμένες τάφροι από χθ 2+300 έως 2+700 στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
-Επενδεδυμένες τάφροι από χθ 4+800 έως 5+000 στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
-Επενδεδυμένες τάφροι από χθ 5+700 έως 6+100 στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
Σε κάποια σημεία που θα γίνουν επενδεδυμένες τάφροι, οι οχετοί που υπάρχουν, θα επεκταθούν εξωτερικά με μια τσιμεντοσωλήνα και νέο φρεάτιο.
 Αντιολισθητικός ασφαλτοτάπητας
Προβλέπεται, επίσης, τοποθέτηση υπόβασης (3Α) σε δύο στρώσεις και σε όποια σημεία χρειάζεται να επιχωθούν τάφροι που θα επενδυθούν, αλλά και ασφαλτόστρωση με αντιολισθητικό τάπητα στα εξής σημεία:
-Από χθ 0-100 έως 0+400
-Από χθ 0+900 έως 1+200
-Από χθ 1+600 έως 1+700
-Από χθ 2+000 έως 2+300
Επίσης, από τη χθ 7+800 έως 8+200 θα φρεζαριστεί ο παλιός ασφαλτοτάπητας που βρίσκεται στην Κοινότητα Βελίκας και θα τοποθετηθεί νέος αντιολισθητικός τάπητας.
 Στηθαία ασφαλείας
Εκτός των παραπάνω, προβλέπεται και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας ως εξής:
-Στη χθ 1+400, στην αριστερή πλευρά του δρόμου, υπάρχει χαλασμένο στηθαίο που πρέπει να αντικατασταθεί
-Από χθ 1+800 έως 2+200 στη δεξιά πλευρά του δρόμου
-Από χθ 2+100 έως 2+300 στην αριστερή πλευρά του δρόμου
-Από χθ 2+500 έως 2+600 και στις δύο πλευρές του δρόμου
-Από χθ 3+800 έως 3+900 στη δεξιά πλευρά του δρόμου
-Από χθ 4+800 έως 5+000 στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
-Από χθ 5+500 έως 5+700 στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
-Από χθ 5+900 έως 6+000 στην αριστερή πλευρά του δρόμου
-Από χθ 9+100 έως 9+200 μέχρι τη γέφυρα Ριζόμυλου στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην τεχνική έκθεση του έργου, τα μήκη των στηθαίων ασφαλείας είναι ενδεικτικά, ενώ σε όσα στηθαία τοποθετηθούν, είναι υποχρεωτική και η τοποθέτηση απολήξεων.      Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Ημερίδα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία 2012 -2013 (2ο έτος), θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο Filoxenia Hotel.
Όσο για το πρόγραμμα, θα ανακοινωθεί σύντομα.
Πληροφορίες:
Μανσούδης Απόστολος, τηλ. 27210-63029, Χριστοδούλου Αντώνης, τηλ. 210.3214310,
Κωνσταντακόπουλος Ιωάννης, τηλ. 210.3213673.
 

***   «Αργκάνταελ, Ταξίδι στην Άλλη Γη» της Κατερίνας Γυφτάκη –Μπεκ
Με μεγάλη επιτυχία έγινε πρόσφατα η παρουσίαση του μυθιστορήματος της Κατερίνας Γυφτάκη –Μπεκ στο γνωστό βιβλιοπωλείο της Αθήνας «Ιανός». Την παρουσίαση έκανε η γνωστή Καλαματιανή καθηγήτρια Εύη Ντινοπούλου, ενώ παράλληλα την αφήγηση συνόδευσαν Καλαματιανοί μουσικοί, που συνήθως συμμετέχουν στις παρουσιάσεις που πραγματοποιεί στην Καλαμάτα η γνωστή αφηγήτρια παραμυθιών και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Κατερίνα Γυφτάκη, οι: Αντώνης Κουφουδάκης- κλασική κιθάρα, Νίκος Παλαιολόγος- ούτι και η Βίκυ Βασιλειάδη- φλάουτο.
Στην παρουσίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο τ. υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος, εκδότες αθηναϊκών περιοδικών και πολιτιστικών εντύπων, εκδότες επαρχιακών εφημερίδων (Τριφυλίας), εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων της Τριφυλίας, μέλη και στελέχη της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Η Κατερίνα Γυφτάκη, που γεννήθηκε και ζει στην Καλαμάτα, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Αγγλικών, μουσική παραγωγός στο ραδιόφωνο μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ στην Καλαμάτα έπειτα από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986 κι ως δημοσιογράφος στις τοπικές εφημερίδες της Καλαμάτας, ενώ εδώ κι αρκετά χρόνια ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών και τη συγγραφή βιβλίων.
Ως τώρα έχει εκδώσει τα βιβλία: «Μαγικές Ιστορίες της Φωτιάς», από τις εκδόσεις Πατάκη, 2003, «Ιστορίες του Ανέμου», από τις εκδόσεις Φυτράκη, 2009 και φέτος το μυθιστόρημα «Αργκάνταελ, Ταξίδι στην Άλλη Γη», από τις εκδόσεις Παπαδόπουλου.
Να σημειωθεί πως στο διαφημιστικό έντυπο «Βιβλία για ένα αξέχαστο καλοκαίρι» του «Ιανού» αναφέρεται και το βιβλίο της Κατερίνας Γυφτάκη με μια μικρή περίληψη: «Ενα τρομερό μυστικό απειλεί την ήρεμη ζωή της Βέρας. Όταν εκείνη εξαφανιστεί, ο τολμηρός Μέλαν θα κάνει ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι μέχρι την Άλλη Γη. Θα διασχίσει πανύψηλα, παγωμένα βουνά, και φλογισμένες πολιτείες, ζεστά, γλυκά όνειρα, και φριχτούς εφιάλτες, μέχρι να τη βρει. Στην Ιρλανδία του 19ου αιώνα η μαγική πόλη Αργκάνταελ μοιάζει σωτήρια για τη Βέρα και τον Μέλαν. Με όπλο το πάθος τους για τη μουσική και τη βαθιά αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλον, θα κατορθώσουν εκείνο που μέχρι εκείνη τη στιγμή μοιάζει αδύνατο: Να νικήσουν τις σκοτεινές δυνάμεις και να ελευθερώσουν την Άλλη Γη…».

*** Σαν σήμερα ...στις 10 Ιουνίου                    
Γεγονότα
1805: Ο πασάς της Τρίπολης Γιουσίφ Καραμανλής υπογράφει συνθήκη ειρήνης με τις ΗΠΑ. (Α' Βερβερικός Πόλεμος)
1877: Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας και πρώτο πρόεδρο τον Μάρκο Ρενιέρη.
1943: Ο ούγγρος δημοσιογράφος Λάζλο Μπίρο κατοχυρώνει την ευρεσιτεχνία του, το στυλογράφο με σφαιρική άκρη.
1944: Οι Ναζί κατακτητές καταστρέφουν το Δίστομο και σκοτώνουν 218 κατοίκους του.
1947: Η SAAB παράγει το πρώτο της αυτοκίνητο.
1956: Ο Λυκαβηττός αποκτά τελεφερίκ και πολυτελές αναψυκτήριο.
Γεννήσεις
1860: Χαρίκλεα Νταρκλέ, Χαρίκλεια Χαρικλή - Χαρτουλάρη το πραγματικό όνομά της, ελληνικής καταγωγής διακεκριμένη ρουμάνα υψίφωνος. (Θαν. 12/1/1939)
1915: Σολ Μπέλοου, εβραϊκής καταγωγής καναδός συγγραφέας. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1976. («Η μοναδική», «Η κλοπή», «Ράβελσταϊν» και «Χέρτζογκ») (Θαν. 5/4/2005)
1923: Ρόμπερτ Μάξγουελ, άγγλος δισεκατομμυριούχος εκδότης, το αντίπαλο δέος του Ρούπερτ Μέρντοχ. (Θαν. 5/11/1991)
Θάνατοι
323 π.Χ: Μέγας Αλέξανδρος, βασιλιάς των Μακεδόνων. (Γεν. 20/7/356 π.Χ.)
1836: Αντρέ Μαρί Αμπέρ, γάλλος μαθηματικός και φυσικός, που διατύπωσε τους θεμελιώδεις νόμους του ηλεκτρομαγνητισμού και της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος. Προς τιμήν του, η μονάδα μέτρησης του ρεύματος πήρε το όνομά του. (Γεν. 20/1/1775)
1982: Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, γερμανός σκηνοθέτης. (Γεν. 31/5/1945)
πηγή: www.sansimera.gr
 
*** Κουκούτσης: "Θα το κάνουμε το φεστιβάλ 3 & 4 Αυγούστου και θα σας κάψουμε όλους" (βίντεο)
    Νέο προκλητικό παραλήρημα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο Μιχάλης Αρβανίτης και ο Δημήτρης Κουκούτσης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα ξεπέρασαν τα όρια.
Αναφερόμενος στο φεστιβάλ που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης ,μεταξύ άλλων, δήλωσε "Θα το κάνουμε το φεστιβάλ 3ης και 4ης Αυγούστου και θα τους κάψουμε όλους, και ας τολμήσει κάποιος να έρθει απέναντι μας"
Δείτε αναλυτικά το βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha. πηγή: enikos.gr  
Video: 

 
*** Γιατί οπλοφορεί ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης;
    Απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε στο περιοδικό «K» της «Καθημερινής της Κυριακής» και στην Κατερίνα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
  -Πότε και γιατί ζητήσατε άδεια οπλοφορίας;
Όταν εξελέγην το 2004, διότι θεώρησα ότι πιθανόν εγώ και η οικογένειά μου θα είμαστε στόχοι για κάποιους θερμοκέφαλους που θεωρούν ότι για όλα τα δεινά του τόπου ευθύνονται οι βουλευτές. Είμαι ένα αγροτόπαιδο. Μένω ακόμα στο χωριό μου, στον Ριζόμυλο Μεσσηνίας. Το σπίτι μου είναι στη μέση του πουθενά. Ως εκ τούτου είμαι εύκολος στόχος. Θα σας πω δε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι είχα πέσει θύμα ληστείας και γύρω από το σπίτι μου είχαν εκδηλωθεί πέντε φωτιές την ίδια μέρα. Όλα αυτά δημιουργούν ανασφάλεια τόσο σ’ εμένα όσο και στην οικογένειά μου.
-Έχετε πάντα το όπλο πάνω σας;
Δεν έχω ποτέ το όπλο πάνω μου. Θεωρώ ότι στο φως της ημέρας και στην καθημερινότητα όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται. Επειδή είμαι κυνηγός από πολύ νέος και είμαι εξοικειωμένος με τα όπλα και τη χρήση τους και έχω ασχοληθεί και αγωνιστικά με σκοπευτικούς αγώνες, γνωρίζω καλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν.
-Το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ;
Όχι. Ο λόγος που το έχω είναι για να αποτρέψω κάποιον κακοποιό ή ανεγκέφαλο και όχι για να το χρησιμοποιήσω.
-Σε ποια περίπτωση θα το χρησιμοποιούσατε;
Προφανώς εάν απειληθεί άμεσα η ζωή της οικογένειάς μου ή η δική μου. Θα έκανα αυτό που δικαιούται κάθε άνθρωπος να κάνει: Να υπερασπιστεί την οικογένειά του, τη ζωή του και την περιουσία του, όπως κάθε Έλληνας.
-Δεν σας τρομάζει το να σκοτώσετε έναν άνθρωπο;
Πάρα πολύ. Ούτε μυρμήγκι δεν μπορώ να σκοτώσω. Με φρίκη αντιμετωπίζω αυτή την προοπτική. Αλλά δεν είναι και φριχτό να σκοτώσει την οικογένειά μου κάποιος;
-Θεωρείτε γενικότερα ότι η οπλοκατοχή και η οπλοφορία πρέπει να επιτρέπονται στην Ελλάδα;
Όχι. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να επιτρέπονται η οπλοκατοχή και η οπλοφορία στην Ελλάδα. Όμως, υπάρχει θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου οι πολίτες που έχουν συγκεκριμένους λόγους -στο βαθμό που αυτοί υιοθετούνται από τις αρμόδιες αρχές- μπορούν να εφοδιαστούν με άδειες. Αλλά κατά τεκμήριο οι βουλευτές είναι οι πιο πιθανοί στόχοι. Διότι οι βουλευτές εκτίθενται δημόσια σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άλλοι πολίτες. Γι’ αυτό θεωρώ ότι πρέπει να δίνονται άδειες οπλοκατοχής στους βουλευτές στο βαθμό που τις ζητούν.
-Οπότε οι βουλευτές διαφέρουν από τους απλούς πολίτες;
Βεβαίως! Και δεν το λέω αυτό με έπαρση ούτε από εξουσιομανία. Αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό στην κοινή λογική ότι οι βουλευτές γίνονται στόχοι με την άσκηση του βουλευτικού τους καθήκοντος.
 
***
 

  ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2540  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =        964  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =             977   video.-
                                                         Σύνολο  :  4481    βίντεο ανηρτημένα .-
 
***


~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 .-
~http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/25-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25 Μαΐου 2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 26 Μαΐου2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/27-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 27Μαΐου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/28-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 28 Μαΐου 2013 ,.-
 ~
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/30-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 .-                    ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 .-

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-

~

 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 07Ιουνίου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
  ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
  ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο  αγιάζι της ενημέρωσης 10  Ιουνίου  2013.-
~
** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου