ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  08- Νοεμβρίου  2013  :
 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: «Φιλοκαλαματιανό» λόμπυ και συστράτευση          
           Συστράτευση και συνεννόηση όλων των δυνάμεων της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, αλλά και των Μεσσηνίων όπου κι αν βρίσκονται, πέρα από ιδεολογικές και κομματικές αναφορές, αλλά και ιδιοτέλειες, είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχή διεκδίκηση να ανακηρυχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.
Αυτό τόνισε προχθές βράδυ ο δήμαρχος Παν. Νίκας, κατά την πρώτη συνάντηση στο Δημαρχείο με αιρετούς και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων της πόλης, με σκοπό την ενημέρωση από στελέχη εταιρείας που αναλαμβάνει έργα και παροχή υπηρεσιών πολιτιστικής ανάπτυξης, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων.
Επίσης, τόνισε πως με τα χρήματα του βραβείου και άλλα κονδύλια που θα επενδυθούν στην πόλη η οποία θα επιλεγεί, θα αλλάξει η μορφή της. Τα δε οφέλη από την προβολή της θα είναι ανυπολόγιστα.
«Κι αν χάσει μια πόλη, το κέρδος της θα είναι πάρα πολύ μεγάλο, καθώς θα παραμείνει το όφελος από τη μελέτη και την κινητοποίηση», επισήμανε ο Π. Νίκας.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε, ακόμη, το γεγονός ότι υπάρχει πολιτική στήριξη στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας από πρωτοκλασάτα στελέχη κομμάτων, σύμμαχοι της προσπάθειας είναι οι Μεσσήνιοι που κατοικούν στις χώρες της Ευρώπης, ενώ Μεσσήνιοι που θα βοηθήσουν υπάρχουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος είναι η δημιουργία ενός «φιλοκαλαματιανού» λόμπυ για την υποστήριξη αυτού του στόχου.
  Δήλωση στήριξης από Νίκο Σαλαβράκο
Με μήνυμα που απέστειλε προς το δήμαρχο χθες ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκος Σαλαβράκος, δηλώνει την υποστήριξή του «στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαλαβράκος τονίζει: «Η πόλη της Καλαμάτας εκπληρώνει πράγματι όλες τις προϋποθέσεις για να επιλεγεί, αφού διαθέτει όλες τις υποδομές υποστήριξης του εγχειρήματος και έχει τεράστια εμπειρία στην οργάνωση και διεξαγωγή διεθνών εκδηλώσεων. Επιπλέον, σημειολογικά, το 2021 συμπίπτει με την έναρξη της εθνικής παλιγγενεσίας της Ελλάδος και, επομένως, η ανάθεση των εκδηλώσεων Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης σε μια σημαίνουσα ελληνική πόλη αποτελεί πράξη αναγνώρισης της ευρωπαϊκής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».
Εκ μέρους της εταιρείας συμβούλων πολιτιστικής ανάπτυξης «Κέρας», με την οποία ο Δήμος βρίσκεται σε καταρχήν επαφές για τη δημιουργία του φακέλου υποψήφιας πόλης, ενώ κάθε σχετική συνεργασία θα τύχει εγκρίσεως από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως σημείωσε ο δήμαρχος, ο Κώστας Καρμπέρης και ο Σπύρος Ζαβιτσάνος ενημέρωσαν όσους παρίσταντο για βασικές παραμέτρους της διεκδίκησης.
Οι δύο σύμβουλοι τόνισαν πως αναγκαίες προϋποθέσεις είναι η συστράτευση όλων των Καλαματιανών και των Μεσσηνίων και η πολύ καλή οργάνωση σε επίπεδο προσώπων, δομών και μηχανισμών. Χρειάζεται ακόμη πρωτότυπη ιδέα για το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και πρέπει μέσα από αυτό να υπηρετούνται οι στόχοι της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Η Καλαμάτα είναι ανάγκη να βρει και να αναπτύξει τα πλεονεκτήματά της, καθώς και να ρίξει μια ματιά στα μειονεκτήματά της και να τα κάνει πλεονεκτήματα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού θα ακολουθήσουν πολλές συναντήσεις όπως η προχθεσινοβραδινή.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Αυξάνονται σημαντικά οι εξώσεις σε οικίες και καταστήματα στην Καλαμάτα          
           Το απονενοημένο διάβημα στα Χανιά και η οικογένεια ανέργων που έμεινε στο δρόμο για χρέος 1.700 ευρώ σε κοινόχρηστα φέρνουν στο φως τραγικές ιστορίες χιλιάδων πολιτών που ξεσπιτώνονται.
Με αφορμή τα δύο παραπάνω γεγονότα το «Θάρρος» μίλησε χθες με ειδικούς επιστήμονες για την κατάσταση που επικρατεί στην Καλαμάτα. Τόσο ο δημοτικός σύμβουλος, φοροτεχνικός-λογιστής Δημήτρης Μπούχαλης, όσο και ο αντιδήμαρχος, δικηγόρος Αθανάσιος Ηλιόπουλος, αλλά και ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, Σωτήρης Δρακόπουλος, τόνισαν ότι το φαινόμενο αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά εξώσεων είτε από διαμερίσματα είτε από επαγγελματικές στέγες έχουν αυξηθεί.
«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους, οπότε υπόκεινται και στις διατάξεις του νόμου. Μάλιστα, μετά την αλλαγή του νόμου για τα επαγγελματικά ακίνητα, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Μικρότερης έντασης είναι τα προβλήματα με τις ενοικιάσεις κατοικιών. Εκεί το σύνηθες φαινόμενο είναι ο ενοικιαστής να αφήνει το σπίτι, έχοντας όμως αφήσει πίσω του οφειλές σε ενοίκια και λογαριασμούς νερού και ρεύματος, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο ιδιοκτήτης να βάλει το χέρι στην τσέπη, αφού μια νομική διαδικασία θέλει μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί.
Υπάρχουν δε και πολλοί οι οποίοι, λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης, προτιμούν να κρατούν τα σπίτια τους κλειστά.
Όλα αυτά, βέβαια, δημιουργούν ένα αρνητικό σπιράλ στην αγορά κατοικίας, κι είναι ένας από τους λόγους που τα ενοίκια έχουν μειωθεί στην Καλαμάτα κατά μέσο όρο περίπου 40%», ήταν η κοινή επωδός τους.
  Τι προβλέπει ο νόμος
Με διαδικασίες «εξπρές» και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης θα μπορεί να γίνεται στο εξής η έξωση του ενοικιαστή ο οποίος δεν πληρώνει τα μισθώματα, ενώ με την ίδια διαδικασία θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να εισπράττει τα καθυστερούμενα μισθώματα.
Οι νέες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να εισπραχθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από καθυστερούμενη καταβολή μισθωμάτων και προβλέπονται στο νέο νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης (άρθρο 15) για τη δίκαιη δίκη, η εφαρμογή του οποίου άρχισε στις 2 Απριλίου 2012. Ειδικότερα, με το Ν. 4055/2012 επήλθαν τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έτσι ώστε η αποβολή του δύστροπου μισθωτή, δηλαδή εκείνου που αρνείται να καταβάλει τα μισθώματα, να επιτυγχάνεται χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, και χωρίς να χάνει και ο ενοικιαστής το δικαίωμα υπεράσπισής του. Η αποβολή γίνεται με τη δικαστική έκδοση διαταγής απόδοσης του μισθίου.
Επιπρόσθετα, με την ίδια δικαστική διαταγή ο δύστροπος ενοικιαστής καλείται να πληρώσει, όχι μόνο τα καθυστερούμενα ενοίκια, αλλά και τα κοινόχρηστα, καθώς και τους λογαριασμούς οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.) που τυχόν δεν έχουν πληρωθεί. Για τα τελευταία επεμβαίνει το δικαστήριο, εφόσον η οφειλή τους αποδεικνύεται από έγγραφα.
Παράλληλα, προκειμένου να εισπραχθούν τα οφειλόμενα μισθώματα, πρέπει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να κοινοποιήσει σχετικό εξώδικο στον ενοικιαστή και να κατατεθούν στα δικαστήρια τα αναγκαία έγγραφα. Ο μισθωτής οφείλει μέσα σε 15 μέρες να καταβάλει τα μισθώματα για να μην εκδοθεί από τη δικαιοσύνη διαταγή απόδοσης της χρήσης του μισθίου.
  Ιστορίες απόγνωσης
Πίσω από κάθε διαταγή έξωσης κρύβεται συνήθως μια ιστορία απόγνωσης, ενώ ο νόμος πλέον, όπως δείξαμε παραπάνω, έχει γίνει ακόμα πιο αυστηρός για τους ενοικιαστές και πιο ευνοϊκός για τους ιδιοκτήτες. «Ζητάμε την κατάργηση του νόμου που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό και προβλέπει την έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου ακόμα και με την καθυστέρηση ενός ενοικίου. Δε λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες στην κοινωνία και οδηγεί τα δικαστήρια σε αποφάσεις έξωσης, χωρίς καν να ακούσουν τον ενοικιαστή και τα πραγματικά του προβλήματα», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ενοικιαστών, Άγγελος Σκιαδάς.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Στις 15 Φεβρουαρίου ξεκινά το δεύτερο Καλαματιανό Καρναβάλι (βίντεο και φωτογραφίες)         
    
Στα νέα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής (ημιώροφος Πνευματικού Κέντρου) έγινε η πρώτη παρουσίαση του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού
Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας να συγχαίρει την καρναβαλική επιτροπή για την περσινή επιτυχία και έπειτα απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Καλαματιανούς όπου και αν ζουν να βρεθούν φέτος στο καρναβάλι της πόλης.
Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου και τελειώνουν με την μεγάλη παρέλαση στις 2 Μαρτίου.
Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι αυτές οι εκδηλώσεις προσφέρουν διασκέδαση και χαμόγελο κάτι που ο κόσμος έχει ανάγκη, αλλά και οικονομική στήριξη της πόλης σε αυτές τις δύσκολες ώρες στην κρίση που περνάμε.
Κλείνοντας ευχήθηκε να έχουμε καλή επιτυχία και όλοι να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Μετά το λόγο πήραν μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής που ανέφεραν ότι μετά την περσινή επιτυχία, οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και έτσι χρειάζονται πιο πολλά μέλη στην Επιτροπή, για αυτό το λόγο καλούν τους φίλους του καρναβαλιού  να γραφούν.
Για την εγγραφή υπάρχει μια ετήσια συμμετοχή με ειδικές τιμές για ανέργους και φοιτητές με την οποία εξασφαλίζουν και τη στολή τους,
Ακόμα ευχαρίστησαν όσους βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο και πλέον το δεύτερο Καλαματιανό Καρναβάλι ξεκινά το ταξίδι του και από την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για συμμετοχή στην εκδήλωση στα νέα γραφεία που θα είναι ανοιχτά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 κάθε βράδυ.
Τέλος έγινε αναφορά στο οικονομικό αλλά και διαδικαστικό κομμάτι, αφού πλέον είναι επίσημη η Καρναβαλική Επιτροπή και στόχος της είναι να υπάρχει διαφάνεια σε όλα και έγινε κάλεσμα στους επαγγελματίες της πόλης να βοηθήσουν και να στηρίξουν το Καλαματιανό Καρναβάλι, αφού φέτος οι εκδηλώσεις θα ναι πιο ποιοτικές και περισσότερες μέρες κάτι που αυξάνει το κόστος,   Video: 

 
***  Στοματική υγιεινή του σκύλου   
        

Η στοματική υγιεινή των κατοικίδιων ζώων αποτελεί μέρος της απαραίτητης φροντίδας τους. Μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών περισσότερα από το 70% των κατοικίδιων ζώων παρουσιάζουν σημεία περιοδοντικής νόσου, νόσου που μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακές παθήσεις, δυσχέρεια στη λήψη τροφής, με συνέπεια τον υποσιτισμό, την απώλεια δοντιών, ακόμη και την καρδιακή νόσο!
Η καλή στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη και αποτελεί καθήκον των ιδιοκτητών απέναντι στα κατοικίδιά τους. Η διατροφή του ζώου είναι το πρωταρχικό μέλημα του ιδιοκτήτη. Θα πρέπει να χορηγείται τροφή καλής ποιότητας ενισχυμένη σε συστατικά που ενισχύουν τη στοματική υγιεινή. Συνιστάται, επίσης, η χορήγηση συμπαγών σνακ, ειδικά παρασκευασμένων, εμπλουτισμένων με ένζυμα και ιχνοστοιχεία και εγκεκριμένων από κτηνιάτρους, τουλάχιστον μια φορά τη μέρα. Η τριβή που προκαλεί μια τέτοια σκληρή τροφή καθαρίζει αποτελεσματικά τα δόντια.
Σκληρά νάιλον ή δερμάτινα κόκαλα μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της πλάκας και μπορούν να δίνονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Το βούρτσισμα των δοντιών αρκετές μέρες της εβδομάδας, αλλά και η χορήγηση με το νερό ειδικών στοματικών διαλυμάτων βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσοσμίας του στόματος, στην απομάκρυνση της τρυγίας (πέτρα) και στην πρόληψη σοβαρότερων περιοδοντικών παθήσεων. Τέλος, σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί τρυγία, κρίνεται απαραίτητος ο οδοντιατρικός καθαρισμός από κτηνίατρο με ειδικό εξοπλισμό (υπέρηχοι) και η στίλβωση. Και οι δυο διαδικασίες απαιτούν το ζώο σε γενική αναισθησία με την απαραίτητη παρακολούθηση, καθώς και ειδικές γνώσεις.
Ο οδοντιατρικός καθαρισμός συνιστάται προληπτικά να διενεργείται 1-2 φορές το χρόνο.
Η σωστή στοματική υγιεινή, που ξεκινά έγκαιρα και συνεχίζεται τακτικά, είναι απαραίτητη, όχι μόνο γιατί θα απαλλάξει το κατοικίδιο από τη συνήθη δυσοσμία του στόματος και τις περιοδοντικές παθήσεις, αλλά και γιατί θα του εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα περισσότερα χρόνια και καλή ποιότητα ζωής.
  * Των κτηνιάτρων Κώστα Αντωνόπουλου & Λένας Τσούπα 
 Ηρώων 107 , Καλαμάτα , τηλ 27210 28674
 
***  Νέα «βουτιά» θανάτου λόγω χρεών           
          
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ένας 35χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του νωρίς το πρωί, στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων, πέφτοντας από το 2ο όροφο του σπιτιού όπου διέμενε.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ο 35χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία ήταν οικονομικοί.
Τα λέγαμε και χθες. Κράτος ολετήρας ψυχών...   



***  Βασανίζοντας τους πολίτες…         
 
Διαβάζοντας ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος σκοπεύει να πάρει μέτρα για να περιορίσει το πρόσφατο φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τζάκια και ξυλόσομπες, σκέφτηκα ότι καλά θα κάνει, καθώς πέρυσι, στην καρδιά του χειμώνα, υπήρξαν ημέρες που αισθανόμασταν ότι ζούσαμε σε θάλαμο αερίων.
Όμως, δίπλα στα «μη» και στα «όχι» (το «απαγορευτικό» θα εφαρμόζεται ανά περιοχές, ανά χρονικά διαστήματα και ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες τους) περιμένω να ακούσω κάποια στιγμή και τις διευκολύνσεις, τα μέτρα εκείνα που θα απαλύνουν τη δυσχερή καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.
Γιατί όταν τη στιγμή που δε σου παρέχουν πετρέλαιο σε λογική τιμή δε σου επιτρέπουν κιόλας να ανάψεις το τζάκι σου για να ζεσταθείς, ακόμα και αν το κάνουν για να σε προστατέψουν, αυτό που απομένει είναι η αίσθηση ενός κράτους που βασανίζει αλύπητα και με κάθε ευκαιρία τους πολίτες του. 
 
***  Στη φυλακή δύο ιερείς που εξαπάτησαν το δημόσιο         
            Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε δύο ιερείς από την περιοχή των Φαρσάλων για την υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού δημοσίου μέσα από τα ποσά που δικαιούνταν για τη μισθοδοσία τους.
Στον ένα που είχε καθήκοντα μισθοδοσίας των ιερέων του δήμου Φαρσάλων επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών για απάτη και πλαστογραφία με χρήση. Στον έτερο των κατηγορουμένων που ήταν εξουσιοδοτημένος για την παραλαβή – είσπραξη από την εφορία Φαρσάλων και την ΕΤΕ Φαρσάλων χρημάτων, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών για απάτη κατά συναυτουργία.
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης την καταβολή αποζημίωσης ποσού 710.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο που παρέστη ως ενάγων από τον πρώτο ιερέα και ποσού 220.000 ευρώ από τον δεύτερο που είναι τα ποσά τα οποία εισέπραξαν και ιδιοποιήθηκαν το επίμαχο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του ίδιου έτους (25 Ιουνίου) οπότε και συνελήφθησαν.
Ακόμα, επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση 2.000 ευρώ από τον κάθε καταδικασθέντα προς το ελληνικό δημόσιο για τη ζημία που υπέστη από τις πράξεις του.
Σύμφωνα με τα όσα δέχτηκε το δικαστήριο, οι δυο ιερείς, γνωρίζοντας, λόγω των θέσεων που είχαν, ότι οι πληρωμές των μισθών των ιερέων είναι εκτός προϋπολογισμού, υπέβαλαν στην ΔΟΥ πλαστά έγγραφα (διορθωμένα) και εισέπραξαν διάφορα ποσά από την τράπεζα, με βάση πλαστά έγγραφα. Αφού πλήρωναν κανονικά τους ιερείς με τα ποσά που δικαιούνταν, τα επιπλέον τα κρατούσαν φθάνοντας συνολικά σε παρακράτηση 710.000 ευρώ τα οποία πήρε ο ένας και 220.000 ευρώ ο άλλος.
ethnos.gr

***  Κομάντος του λιμενικού εντόπισαν πλοίο στο Αιγαίο με 20.000 καλάσνικοφ!          
  
Με ρεσάλτο κομάντος του Λιμενικού ακινητοποίησαν το ύποπτο πλοίο ανοιχτά της Σύμης - Το πλοίο οδηγείται προς την Ρόδο από πλωτά του Λιμενικού
 Αφού έκαναν ρεσάλτο σε φορτηγό πλοίο-φάντασμα κομάντος του Λιμενικού εντόπισαν 56 κοντέινερς στα οποία ήταν φυλαγμένα περίπου 20.000 καλάσνικοφ!
Η πρωτοφανής υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής, όταν το Λιμενικό ακινητοποίησε το φορτηγό πλοίο «Nourm» υπό σημαία Σιέρα Λεόνε, στα ανοιχτά της Σύμης.
Το φορτηγό πλοίο, με οχταμελές πλήρωμα, προσπαθούσε να κινηθεί προς τα τουρκικά παράλια για να αποφύγει τον έλεγχο του Λιμενικού. Κομάντος του ΛΣ έκαναν ρεσάλτο για να ελέγξουν τα 59 κοντέινερς που μετέφερε το πλοίο. Έπειτα από έλεγχο ανακάλυψαν ότι στα 56 από τα 59 κοντέινερς φυλάσσονταν συνολικά 20.000 καλάσνικοφ!
Μέχει αυτή την ώρα είναι άγνωστο το λιμάνι προορισμού του πλοίου με σημαία Σιέρα Λεόνε. Ο πλοίαρχος μιλώντας στους αξιωματικούς του Λιμενικού υποστήριξε ότι κατευθύνεται προς τα τουρκικά παράλια, ενώ την ίδια ώρα η πορεία που είχε δοθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου έδειχναν ότι το «Nourm» κατευθύνεται προς την Τρίπολη της Λιβύης.
Το πλοίο εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά της Σύμης, στο πλαίσιο των εντολών του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για διαρκή επιτήρηση και προστασία των ανατολικών θαλασσίων συνόρων της χώρας. Το πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε κινούνταν ύποπτα αλλάζοντας  συνεχώς πορεία.  Οι άντρες του Λιμενικού επικοινώνησαν με τον πλοίαρχο ο οποίος δεν έδινε ξεκάθαρες απαντήσεις για το πού πάει  και το τι μεταφέρει. Αρχικά είπε ότι είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία με προορισμό το τουρκικό λιμάνι Ισκεντερούμ-Αλεξανδρέττα.
Μετά τις πρώτες έρευνες στα ηλεκτρονικά αρχεία του Λιμενικού προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ότι το πλοίο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις  αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και είχε αλλάξει πολλά ονόματα.
Το Αρχηγείο του Λιμενικού έπειτα από εντολη του κ. Βαρβιτσιώτη διέταξε να γίνει νηοψία. Οι κομάντος του Λιμενικού που έκαναν ρεσάλτο εντόπισαν στα 56 από τα 59 κοντέινερς περίπου 20.000 ΑΚ-47, τα γνωστά καλάσνικοφ.
Το πλοίο οδηγείται, συνοδεία των πλωτών περιπολικών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Ρόδου προς περαιτέρω διερεύνηση.  πηγή: protothema.gr

***  «Πάρτε τους από δω!»          
   
Η «αγία τριάδα» της τρόικας προσήλθε στις διαπραγματεύσεις με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, διατηρώντας το γνωστό υπεροπτικό ναπολεόντειο ύφος. Αφού συζήτησαν κατ’ ιδίαν, επί δεκαπέντε λεπτά με τον κ. Ι. Στουρνάρα, μπήκαν στην αίθουσα των συζητήσεων, όπου τους περίμεναν περίπου 40 στελέχη της ελληνικής διοίκησης.
Και εκεί ο Πωλ Τόμσεν άρχισε να επιτιμά συλλήβδην πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, λέγοντας χαρακτηριστικά «Μη λέτε εκεί έξω ότι δε θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε». Όπως ήταν φυσικό, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίσθηκε.
Στελέχη της Διοίκησης, που χρόνια τώρα διαπραγματεύονται με την τρόικα, είναι αυτή τη φορά εξοργισμένοι και δε διστάζουν να μεταφέρουν στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να τους αντιμετωπίσει όπως τους αρμόζει.
«Πάρτε τους από δω» είναι η απαίτησή τους, «μόνο ζημιά κάνουν πια στην οικονομία» φωνάζουν αγανακτισμένοι. Κατά τα φαινόμενα, μάλλον έχει φθάσει η στιγμή για μια ελεγχόμενη πολιτική σύγκρουση με την τρόικα, αφού βεβαίως προηγουμένως «χτιστεί» το επιχείρημα της δημοσιονομικής προόδου και παρουσιαστεί με τη δέουσα ένταση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Το ερώτημα είναι, οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς και  Ευ. Βενιζέλος νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι να την επιχειρήσουν;
Τα παραπάνω δεν τα υποστήριζε κάποιο αριστερό κόμμα ή το ένα άκρο, όπως αρέσκονται να λένε οι διάφοροι Φαήληδες, αλλά το «σοβαρό» και «έγκυρο» ΒΗΜΑ... Α.Π. 
 
*** Συνεχίζεται η απογείωση των αφίξεων στην Καλαμάτα με αύξηση 1.004,13% για τον Οκτώβριο         
           Ο καλύτερος Οκτώβριος όλων των εποχών καταγράφηκε φέτος, από πλευράς διεθνών αφίξεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΤΕ.
Ειδικότερα, οι διεθνείς αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας σημείωσαν αύξηση 21,52% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως η Ελλάδα έχει μπει σε πορεία ανάκαμψης αλλά και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
Οσον αφορά στο δεκάμηνο, οι διεθνείς αφίξεις σημείωσαν αύξηση 10,96% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
Tα στοιχεία Οκτωβρίου 
Η «άνοιξη» φαίνεται πως έφθασε νωρίτερα φέτος στην Αθήνα, καθώς τον Οκτώβριο οι διεθνείς αφίξεις σημείωσαν αύξηση 13,24% ενισχύοντας περαιτέρω και τις επιδόσεις της πρωτεύουσας στο δεκάμηνο. Ακόμη ένας προορισμός ο οποίος σημείωσε αύξηση 1.004,13% αφορά στην Καλαμάτα, καθώς τον Οκτώβριο σημειώθηκαν 4.008 αφίξεις, έναντι 363 αφίξεων τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.
Κορυφαίες επιδόσεις όμως σημειώθηκαν τον Οκτώβριο και στη Σαντορίνη με αύξηση στις αφίξεις 59,11%, στην Κω 49,47%, στα Χανιά 47,25%, ενώ μικρότερα ποσοστά αύξησης σημειώθηκαν στο Ηράκλειο 24,17%, την Κέρκυρα 23,48%, τη Ρόδο 24,67%, το Ακτιο 22,91%, τη Σκιάθο 18,88%, τη Θεσσαλονίκη 9,76% και την Κεφαλονιά με 6,73%.
Αντίθετα, οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο Αράξου σημείωσαν πτώση 27,24%, όπως επίσης και στη Ζάκυνθο 11,95%, στη Σάμο 16,2% και στη Μύκονο 8,53%.
Αύξηση 10,93% στο δεκάμηνο 
Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι διεθνείς αφίξεις στο δεκάμηνο σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας με μοναδική εξαίρεση τη Σάμο, που σημειώθηκε μείωση 4,25%.
Η υψηλότερη αύξηση στις διεθνείς αφίξεις στο δεκάμηνο σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατά 59,38% και ακολουθούν η Μύκονος με 26,73%, η Σαντορίνη με 22,15%, τα Χανιά με 20,70%, το Ηράκλειο με 17,82%, η Κως με 15,40%, η Ζάκυνθος με 15,29%, η Κεφαλονιά με 17,44%, η Ρόδος με 11,31%, το Ακτιο με 8,81%, η Καβάλα με 6,79%, ο Αραξος με 6,22%, η Θεσσαλονίκη με 2,82% και η Αθήνα με αύξηση 1,26%.   Γιώργος Κ. Ανδρής, imerisia
 
*** Κλοπή σε φαρμακείο στο κέντρο της Καλαμάτας          
        
Μια ακόμα κλοπή σημειώθηκε σε κατάστημα στο κέντρο της Καλαμάτας ,μετά από αυτή  σε κατάστημα της Αναγνωσταρά.
Πιο συγκεκριμένα  απόψε λίγα λεπτά πριν τις 8, άγνωστος εισέβαλε σε φαρμακείο στον πεζόδρομο της Αριστομένους και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι απέσπασε.
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες που συνεχίζονται μέχρι τώρα.
 
***
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

*** Μεσσηνιακός: «Όλοι μαζί» για τη νίκη κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης         
           Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η προπόνηση των πρασίνων, με το τεχνικό επιτελείο να επισημαίνει στους ποδοσφαιριστές την επιθυμία του για διατήρηση της εξαιρετικής ατμόσφαιρας και την παράβλεψη των όσων διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο πριν τον αγώνα με την Ερμιονίδα. Τόσο ο Δημήτρης Τσάκωνας, όσο και οι συνεργάτες του, αλλά και οι παίκτες από την πλευρά τους, δείχνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει από την αρχή της χρονιάς, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία τα οποία θα κρίνουν το αποτέλεσμα της φετινής προσπάθειας. Μάλιστα αποφασίστηκε από κοινού να βρεθούν τεχνικό τιμ και  ποδοσφαιριστές, αλλά και διοίκηση, εκτός αγωνιστικών χώρων αύριο το βράδυ, σε τραπέζι που θα έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα και επικεντρώνεται στη διαδικασία διατήρησης της ζεστής ατμόσφαιρας.
Από κει και πέρα και όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, η χθεσινή προπόνηση επικεντρώθηκε κυρίως στην τακτική, ενώ από σήμερα η προετοιμασία για το ματς της 7ης αγωνιστικής με την ΑΕ Καραϊσκάκη μπαίνει στην τελική ευθεία και το ραντεβού στο γήπεδο του Ασπροχώματος θα δείξει πολλά. Ο κ. Τσάκωνας δε θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τον τραυματία Μπεγέτη, καθώς επίσης και τους τιμωρημένους Νινιό, Σπανό, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Βαγγέλη Κουρεντζή, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός θα επιδιώξει να ανεβάσει ρυθμούς στην αυριανή προπόνηση και αν το πετύχει χωρίς πρόβλημα τότε θα τεθεί στη διάθεση του τεχνικού τιμ.   Ν. Μπ.
 
***  Περιμένει το πρώτο του παιδί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος!         
  
Τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της διανύει η σύντροφος του Σωκράτη Παπασταθόπουλο και ο διεθνής ποδοσφαιριστής περιμένει πως και πως τον ερχομό του πρώτου τους παιδιού.
Η Ξανθή Σταμουλάκη, κόρη του προπονητή ποδοσφαίρου Βαγγέλη Σταμουλάκη διατηρεί σχέση με τον ποδοσφαιριστή, εδώ και περίπου 7 χρόνια, απ ‘όταν ο Σωκράτης αγωνιζόταν στη Νίκη Βόλου, όπου είχε δοθεί δανεικός στην ΑΕΚ.
Ο ερχομός του παιδιού ανέβαλε τα σχέδια του γάμου του ζευγαριού, του οποίου η ζωή στο Ντόρτμουντ κυλά με χαλαρούς ρυθμούς. Πηγή: Real Life  
 
***  Οντβόνγκ: «Τυχερός που βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Καλαμάτα»         
   ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ… ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΠΕΛΕΒΕΤΗΣ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
Το εγκώμιο της Καλαμάτας έπλεξε ο Μπορίς Οντβόνγκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην προπόνηση των τμημάτων υποδομής της Μαύρης Θύελλας χθες το απόγευμα… «Και εγώ σε μικρή ηλικία ξεκίνησα να παίζω μπάλα, κάνοντας την αρχή στις ομάδες υποδομής της Σαμπντόρια. Είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Καλαμάτα. Ελπίζω και εύχομαι να παίξετε στο μέλλον και εσείς», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο 22χρονος φορ της Μαύρης Θύελλας, που αποδεικνύει εμπράκτως γιατί έχει γίνει αποδέκτης της μεγάλης αγάπης των φίλων της ομάδας. Είναι σαφές ότι η Καλαμάτα έχει «το κάτι» που ελκύει τους ποδοσφαιριστές και τους κάνει να δεθούν μαζί της ακόμη κι αν περνούν σε δύσκολες περιόδους, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια ειδικότερα το τελευταίο μέρος της περιόδου Γρηγορόπουλου και όχι μονάχα.
  «Μπήκε» ο Μπελεβέτης… τέλος του χρόνου η επιστροφή Τριανταφυλλάκη
Από κει και πέρα και όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, η εξέλιξη της προετοιμασίας έκρυβε, χθες, την ενσωμάτωση του Βαγγέλη Μπελεβέτη, που δείχνει να έχει αφήσει στο παρελθόν τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα. Ο υψηλόσωμος αμυντικός μέσος, έβγαλε το πρόγραμμα και θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν στη διάθεση του Μίλτου Γκόφα για το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο Αχαΐας. Έτσι, τα προβλήματα και οι απουσίες μειώνονται ακόμη περισσότερο – δεν υπολογίζονται ο Οδεμισιώτης, όπως και ο Παύλοβιτς, που θα χειρουργηθεί την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα από το γιατρό της ομάδας Γιάννη Γιαννακόπουλο – ενώ αντιθέτως αυξάνονται οι λύσεις που έχει στη διάθεσή του ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας. Είχε προηγηθεί η επιστροφή του Ηλιόπουλου στη Μεσσηνία αλλά και η ενσωμάτωση στις προπονήσεις των Κάνιστρα, Καλογερόπουλου, Κωνσταντόπουλου.
  Καμία ανησυχία του Καραχάλιου
Ένα σφίξιμο στη γάμπα είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει χθες ατομικό πρόγραμμα για μικρή διάρκεια ο Αλέξανδρος Καραχάλιος, ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία και αυτό έγινε κυρίως για προληπτικούς λόγους. Ο φορμαρισμένος μέσος θα μπει από σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς και αύριο θ’ αναχωρήσει για την Αχαΐα, όντας ένα από τα δυνατά χαρτιά της Μαύρης Θύελλας.
Το χθεσινό πρόγραμμα έγινε στο Δημοτικό Στάδιο τελικά, εκεί θα γίνει και το σημερινό, ενώ αύριο μετά την πρωινή χαλαρή προπόνηση η αποστολή θ’ αναχωρήσει για την Πάτρα.
800 εισιτήρια τύπωσε η διοίκηση του Ατρομήτου
Μεγάλη είναι η επιθυμία των φιλάθλων της Καλαμάτας να βρεθούν στο γήπεδο της Παναχαϊκής την Κυριακή για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο – θυμίζουμε ότι το “Bulldogs Club” διοργανώνει εκδρομή – όμως εξίσου μεγάλη είναι και η επιθυμία των Πατρινών φιλάθλων. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αχαΐας, η διοίκηση του Ατρομήτου τύπωσε 800 εισιτήρια για το ματς, ενώ σ’ αυτά δεν υπολογίζονται τα εισιτήρια διαρκείας και οι προσκλήσεις.
  Θόδωρος Πατρώνης: «Κίνητρο για εμάς το παιχνίδι με την Καλαμάτα»
Δεν είναι όπως όλα τα παιχνίδια του ομίλου αυτό που ακολουθεί με τη Μαύρη Θύελλα για τον Ατρόμητο Αχαΐας και το όνομα της Καλαμάτας από μόνο του δείχνει ικανό να κάνει τη διαφορά. Ο τεχνικός του Ατρομήτου Θόδωρος Πατρώνης, που έδωσε στο μικρό διάστημα της παρουσίας του τα έξτρα στοιχεία τα οποία απαιτούνται για να βρει η ομάδα το δρόμο της μίλησε σε ιστοσελίδα της Πάτρας και εξήρε τη δυναμική και τη βαρύτητα της Καλαμάτας… «Αποτελεί κίνητρο για εμάς το παιχνίδι με την Καλαμάτα. Είναι πολύ δύσκολο το ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος και τι βαρύτητα έχει», τόνισε ο πολύπειρος τεχνικός που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Χ. και Α. Βέρρα.
 
***  Από τον επόμενο μήνα η επιστροφή Τριανταφυλλάκη – Όλα καλά με Αλιού          
           ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΚΟΦΑ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
Θα καθυστερήσει σημαντικά η επιστροφή του Νίκου Τριανταφυλλάκη στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς η θλάση που απεκόμισε στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Παναρκαδικό, θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων για πολλές εβδομάδες. Υπολογίζεται ότι ο έμπειρος αριστερός οπισθοφύλακας θα χρειαστεί τουλάχιστον 4 εβδομάδες για να επανέλθει και αυτό σημαίνει πρακτικά πως ο κ. Γκόφας θα τον έχει στη διάθεσή του λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, εξέλιξη που όπως είναι λογικό προβληματίζει τον πολύπειρο τεχνικό, μιας και θα στερηθεί μια υπερπολύτιμη μονάδα.
Από την άλλη πλευρά, θετικά ήταν τα μαντάτα αναφορικά με την υπόθεση του Ντία Αλιού, που απολογήθηκε χθες το πρωί στους ανθρώπους της διοίκησης, και τέθηκε στη διάθεση του Μίλτου Γκόφα. Είχαμε γράψει πως προτεραιότητα όλων των πλευρών αποτελούσε η διατήρηση της ηρεμίας και η δυνατότητα ενσωμάτωσης του έγχρωμου αμυντικού, με τα όσα προηγήθηκαν να περνούν για τα καλά στο παρελθόν του. Ο Αλιού συμμετείχε κανονικά στην απογευματινή προπόνηση που έγινε στο γήπεδο του Ασπροχώματος και αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, διεκδικώντας θέση στο αρχικό σχήμα για το ματς της Κυριακής στην Πάτρα.
Η εξέλιξη της προετοιμασίας για την αναμέτρηση με τον ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Ατρόμητο, που κατά την άποψή μας διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες του Ομίλου, περιελάμβανε τη χθεσινή προπόνηση στο Ασπρόχωμα, η οποία είχε κυρίως ασκήσεις φυσικής κατάστασης υπό τις κατευθύνσεις του γυμναστή της ομάδας Ευτύχη Τασιόπουλου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ασκήσεις κατοχής μπάλας, ενώ από σήμερα αυτό επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση του αγώνα που ακολουθεί.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι πλην του τραυματία Τριανταφυλλάκη, δεν υπολογίζονται ακόμη οι Μπελεβέτης, Οδεμισιώτης και Παύλοβιτς, ενώ αντιθέτως δεν εμπνέει ανησυχία το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Παναγιώτη Τσιμικλή. Ο 25χρονος αμυντικός μέσος είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα με χαλαρό τρέξιμο και μασάζ, όμως από σήμερα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς.
Το σημερινό ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 2.30 μ.μ. στο γήπεδο του Κορδία – στο Ασπρόχωμα θα προπονηθεί ο Μεσσηνιακός, ενώ από την άλλη το στάδιο θα προφυλαχθεί μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις – και η συνέχεια περιλαμβάνει την αυριανή προπόνηση στο δημοτικό στάδιο αλλά και τη χαλαρή του Σαββάτου, πριν δηλαδή η ομάδα αναχωρήσει για την Αχαΐα.
 
***  Για  το  Ευρωμπάσκετ 4η  αγωνιστική  :

 Live Σιένα - Ολυμπιακός (23-36 20') για το 4Χ4 στην Ευρωλίγκα
ΣΙΕΝΑ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειράιώς    62-70  .-^

  Σπανούλης, Λο, Πρίντεζης, Λοτζέσκι και Μπέγκιτς οι 5 του Ολυμπιακού

4η Αγωνιστική
07/11/2013 Λιέτουβος Ρίτας Μακάμπι 74 - 76
07/11/2013 Μπάμπεργκ Αρμάνι Μιλάνο 62 - 76
07/11/2013 Αναντολού Εφές Ζαλγκίρις 72 - 61
07/11/2013 Παναθηναϊκός Λοκομοτίβ Κουμπάν 69 - 72
07/11/2013 Λαμποράλ Κούτσα Ερυθρός Αστέρας 63 - 73
07/11/2013 Στρασμπούρ Ρεάλ Μαδρίτης 66 - 85
08/11/2013 Ζιέλονα Γκόρα Γαλατασαράι -
08/11/2013 Μπάγερν Μονάχου Ουνικάχα Μάλαγα -
08/11/2013 Σιένα Ολυμπιακός 62-70
08/11/2013 Μπαρτσελόνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας -
08/11/2013 Ναντέρ Μπουντιβέλνικ -
08/11/2013 Παρτιζάν Φενέρμπαχτσε Ούλκερ -


***   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΓΙΟΥΡΟΛΙΓΚΑΣ στο ποδόσφαιρο  :


4η Αγωνιστική
07/11/2013 Κούμπαν Κράσνονταρ Σουόνσι Σίτι 1 - 1
07/11/2013 Ρούμπιν Καζάν Γουίγκαν 1 - 0
07/11/2013 Μάριμπορ Ζούλτε Βάρεγκεμ 0 - 1
07/11/2013 Εσμπιεργκ Ελφσμποργκ 1 - 0
07/11/2013 Σταντάρ Λιέγης Σάλτσμπουργκ 1 - 3
07/11/2013 Σεντ Γκάλεν Βαλένθια 2 - 3
07/11/2013 Λουντογκόρετς Ράζγκραντ Τσορνομόρετς Οντέσα 1 - 1
07/11/2013 Αϊντχόβεν Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2 - 0
07/11/2013 ΑΠΟΕΛ Μπορντό 2 - 1
07/11/2013 Μακάμπι Τελ Αβίβ Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 4 - 2
07/11/2013 Ντνίπρο Πάκος Φερέιρα 2 - 0
07/11/2013 Παντούρι Τάργκου Ζίου Φιορεντίνα 1 - 2
07/11/2013 Σεβίλη Σλόβαν Λίμπερετς 1 - 1
07/11/2013 Εστορίλ Πράια Φράιμπουργκ 0 - 0
07/11/2013 Ραπίντ Βιέννης Γκενκ 2 - 2
07/11/2013 Τουν Ντιναμό Κιέβου 0 - 2
07/11/2013 Λέγκια Βαρσοβίας Τραμπζονσπόρ 0 - 2
07/11/2013 Λάτσιο Απόλλων Λεμεσού 2 - 1
07/11/2013 Ριέκα Λιόν 1 - 1
07/11/2013 Βιτόρια Γκιμαράες Μπέτις 0 - 1
07/11/2013 ΑΖ Αλκμααρ Σαχτέρ Καραγκάντι 1 - 0
07/11/2013 Μακάμπι Χάιφα ΠΑΟΚ 0 - 0
07/11/2013 Τρόμσο Ανζί 0 - 1
07/11/2013 Τότεναμ Σερίφ Τίρασπολ 2 - 1

***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-  

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2824  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1317   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1322  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5463  βίντεο ανηρτημένα .-
***
    ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
 

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-

~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  25  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/26-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  . –
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/27-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/28-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/to-29-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης 29 Οκτωβρίου 2013 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/30-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημνέρωσης  Τετάρτη  30  Οκτωβρίου  2013 .-
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013 .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου