ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου  2013  :***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
  
*** Πιθανές οι διαστημικές πτήσεις από την Καλαμάτα            
           Σε ένα χρόνο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πραγματοποιούνται παραβολικές πτήσεις (σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας) από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το 2018 κανονικές υποτροχιακές πτήσεις εκτόξευσης μικροδορυφόρων και το 2020 επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα, σύμφωνα με το σχεδιασμό που παρουσίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας Swiss Space Systems Inc (S3), Pascal Jaussi, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Καλαμάτα.
Θέμα της εκδήλωσης, που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Elite City Resort» η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα.
Ο πρόεδρος της Αμφικτυονίας, αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς, μίλησε για μία Μεσσηνία που θα αποτελεί προορισμό εξειδικευμένων επενδύσεων αεροδιαστημικής με τεχνολογικά και θεματικά πάρκα από επενδυτές και συνεργασία με διεθνή πανεπιστήμια, ενώ ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, εξέφρασε την συμπαράστασή του στην προσπάθεια, δήλωσε την πρόθεση συνεργασίας και πρόσθεσε πως δε θα αποτελέσει ενόχληση ο ήχος του αεροσκάφους.
  Το ίδρυμα Von Karman
Τον διαδέχθηκε στο βήμα ο καθηγητής Jean Muylaert, διευθυντής του Von Karman Institute (VKI) for Fluid Mechanics στο Βέλγιο, ο οποίος παρουσίασε τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιό του, μέσω της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε από την αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΘΑ, Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Αμφικτυονίας, Παν. Αλευρά.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Muylaert αναφέρθηκε στις δυνατότητες υποτροφιών που παρέχονται από το Ινστιτούτο, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν και Έλληνες.
  Πτήσεις στο Διάστημα 
Ακολούθως, ο κ. Jaussi ανέφερε ότι η άφιξή του σχετίζεται με την εξέταση της πιθανότητας χρήσης του αεροδρομίου Καλαμάτας για παραβολικές πτήσεις και στη συνέχεια για εκτόξευση μικροδορυφόρων και επανδρωμένων πτήσεων.
Κατέθεσε την πρόταση της εταιρείας του για εξοικονόμηση χρημάτων, λέγοντας πως ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στις υποτροχιακές πτήσεις επαναχρησιμοποιείται και μειώνοντας το κόστος.
Σύμφωνα με την πρόταση, το διαστημικό όχημα βρίσκεται στη ράχη της ατράκτου ενός Airbus. Το αεροσκάφος απογειώνεται, στα 10 χλμ. ύψος γίνεται ο διαχωρισμός των δύο σκαφών και το αεροσκάφος επιστρέφει στο έδαφος. Το διαστημόπλοιο ανεβαίνει σε ύψος 100 χλμ., όπου γίνεται ένας ακόμη διαχωρισμός και πλέον από το ύψος εκείνο και μετά, βρίσκονται στο διάστημα το τμήμα που μεταφέρει τους μικροδορυφόρους με καύσιμο και προωθητικό σύστημα, ενώ το διαστημόπλοιο προσγειώνεται, χωρίς πιλότο και αυτό, στο αεροδρόμιο.
Το τμήμα που μεταφέρει τους μικροδορυφόρους, τους θέτει σε τροχιά σε ύψος 700 χλμ. από την επιφάνεια της γης.
Εξέφρασε στη συνέχεια την άποψη ότι ίσως η Καλαμάτα γίνει το επόμενο έτος χώρος για παραβολικές πτήσεις και ανέφερε πως θα μελετηθεί το αεροδρόμιο, προκειμένου να προκύψει τι απαιτείται για να ξεκινήσουν οι πτήσεις. «Θέλουμε να καλλιεργήσουμε τη συνεργασία για να επενδύσουμε στην Καλαμάτα», είπε χαρακτηριστικά.
  Ενδιαφέρουσες απαντήσεις  
Απαντώντας σε ερωτήματα και με το δρα Περικλή Παπαδόπουλο να έχει αναλάβει καθήκοντα μεταφραστή, είπε πως δε χρειάζονται πολλά έργα. Μόνο να μάθει κάποια στοιχεία για το αεροδρόμιο, ένα υπόστεγο και χώρο για γραφεία, αν και απέκλεισε, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, το υπόστεγο. Σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να προχωρά η διαδικασία βήμα βήμα, προκειμένου να μαθαίνεται και η τεχνολογία. Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως η Πολιτεία έχει στηρίξει σε όλα τα επίπεδα αυτή την προσπάθεια και πρέπει να γίνουν μελέτες και σταθερά βήματα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.
Ακολούθησαν κι άλλες ερωτήσεις, με τον κ. Jaussi να απαντά πως, ακόμη και να μη γίνει τίποτε (το χειρότερο σενάριο), η Καλαμάτα θα έχει διαφημιστεί, θα έχει κατασκευαστεί μεγαλύτερος διάδρομος (για την από - προσγείωση του Airbus), και θα αυξηθεί ο τουρισμός.
Πρόσθεσε πως θα γίνονται 27 πτήσεις το χρόνο και πως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο ήχος του αεροπλάνου.
Γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα προκύψουν θέσεις εργασίας, χωρίς να καθοριστεί ο αριθμός τους.   
Όσον αφορά στο μικροδορυφόρο Λάμδα SAT, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η εκτόξευσή του αναμένεται στα τέλη Απριλίου.
  Στον αντίποδα
Στον αντίποδα, υπάρχουν δημοσιεύματα που μιλούν για την κατασκευή διαστημικού κέντρου στο Άμπου Ντάμπι, κόστους 220 και πλέον εκατ. ευρώ, ενώ, όπως υποστηρίζει ο συντάκτης τους, «αυτά τα πράγματα δε γίνονται με απλές επεκτάσεις ενός αεροδρομίου, ενώ η συμμετοχή του Δημοσίου θα πρέπει να είναι θηριώδης». Ο εν λόγω συντάκτης αναφέρει, επίσης, ότι είναι πρακτικά δύσκολο να αναδειχθεί το αεροδρόμιο σε διαστημικό κέντρο.
Άλλο δημοσίευμα υποστηρίζει πως «αν η Καλαμάτα θέλει να εισέλθει δυναμικά στις επιχειρήσεις του διαστημικού τουρισμού, και όχι μόνο, τότε θα πρέπει να κινηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να εξασφαλίσει όχι μόνο τη συνεργασία της Virgin Galactic του R. Branson, ή άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, αλλά και περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ, μίνιμουμ, σε χρηματοδότηση από το κράτος και ιδιωτικά κεφάλαια».
Επίσης, γίνεται αναφορά στο υπό κατασκευή διαστημικό αεροδρόμιο America στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, στην ανακοίνωση της επενδυτικής εταιρείας Uniparx Development να κατασκευάσει διαστημικό αεροδρόμιο 200 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα με την ονομασία Gagarin, αλλά και στην εταιρεία SpaceX στις ΗΠΑ, που θέλει να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το μικρό ιδιόκτητο διαστημικό αεροδρόμιό της στο Brownville του Τέξας.
 
*** Η υγεία νοσεί και κατεβαίνει πάλι στους δρόμους (φωτογραφίες και βίντεο)
   
  
     Ξαναβγήκαν χθες στο δρόμο και, μάλιστα, αυτή τη φορά στην εθνική οδό, εργαζόμενοι αλλά και γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 10.00 το πρωί, οπότε, αφού οι εργαζόμενοι απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, έκλεισαν την εθνική οδό για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα με τον αποκλεισμό μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς, ενώ τους προέτρεπαν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους και να σταθούν δίπλα τους στον αγώνα. Ένας αγώνας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και θα συνεχιστεί και την άλλη εβδομάδα, αφού από τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο των τακτικών ιατρείων και των διοικητικών υπηρεσιών.
Η χθεσινή διαμαρτυρία έγινε με αφορμή πληροφορίες που λένε ότι οι 13 οδηγοί των ασθενοφόρων «θα βγουν» σε διαθεσιμότητα. Αν συμβεί αυτό, θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά μέσω του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με τους οδηγούς, πλέον οι ασθενείς δε θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται από και προς το νοσοκομείο με ασθενοφόρα ή να διακομίζονται στην Αθήνα. Έτσι, θα αναγκαστούν να στραφούν σε ιδιώτες που κάνουν αυτή τη δουλειά με υψηλό κόστος.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκαν και σε ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό: οι οδηγοί έκαναν και τους νοσοκόμους, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα στη μεταφορά να υπάρχει νοσοκόμος, κάτι που πολλές φορές ήταν επικίνδυνο για τους ασθενείς, ενώ μια φορά αποδείχθηκε μοιραίο.
Πλέον υπάρχει ανασφάλεια αν θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα μετακινηθούν σε άλλο πόστο, ενώ επικρατεί προβληματισμός για οδηγούς που είναι σε αυτή τη θέση περίπου 30 χρόνια. Όταν, δε, διορίστηκαν, αρκούσε η υποχρεωτική εκπαίδευση ως προσόν.
Τέλος, δήλωσαν αποφασισμένοι να φωνάξουν και να βγουν στο δρόμο, αλλά, κυρίως, να ενημερώσουν τον κόσμο, αφού, όπως πιστεύουν, είναι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο, μη γνωρίζοντας τι τον περιμένει, ενώ θεωρούν ότι έρχεται η σειρά κι άλλων.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση  ,  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας   Video:

 

*** Στ. Κούλογλου: «Η χώρα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου σε σχέση με το φασισμό» (φωτογραφίες & βίντεο)         
   Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου με πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας
 Προβλήθηκε χθες στην κατάμεστη αίθουσα του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην Καλαμάτα το μεγάλου μήκους (90 λεπτά) ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης».
Με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές, ερευνάται η μνήμη, η λήθη και η ιστορική αλήθεια στη σύγχρονη Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των μαθητών ενός Λυκείου, στο Δίστομο. Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις σφαγές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των συνεργατών τους, που θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα του ναζισμού, 70 χρόνια πριν.
Μια μέρα μετά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, η είδηση κάνει το γύρο των τηλεοπτικών σταθμών: η Χρυσή Αυγή  έλαβε 1.000 ψήφους στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και Δίστομο. Δύο πόλεις που σημαδεύτηκαν από τη ναζιστική θηριωδία, παρουσιάζονται να νομιμοποιούν με την ψήφο τους, τους «πολιτικούς απογόνους» των δολοφόνων τους, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
Τις αμέσως επόμενες μέρες, στην ερώτηση αν είναι νεοναζί και σχετίζονται με το Χίτλερ, οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής απαντούν:  «Οι δημότες στα Καλάβρυτα και το Δίστομο απάντησαν ήδη με την ψήφο τους». Η ιστορική μνήμη έχει εξασθενήσει ή πρόκειται για μια κατασκευασμένη είδηση;
Η απάντηση βρίσκεται στο Λύκειο Διστόμου, όπου οι μαθητές του παρακολουθούν ένα ντοκιμαντέρ για τα ναζιστικά εγκλήματα  στα Καλάβρυτα, τον Χορτιάτη και το Άουσβιτς. Η συζήτηση που ακολουθεί γρήγορα επεκτείνεται, σε θέματα όπως η αντίσταση στη γερμανική κατοχή. Μήπως έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι, αν οι αντάρτες δεν προκαλούσαν με τη δράση τους, τους Γερμανούς,  δε θα υπήρχαν και Ολοκαυτώματα;
Αυτή την τελευταία άποψη υποστηρίζει ο γιος ενός διαβόητου Έλληνα δωσίλογου. Ο πατέρας, υπουργός Προπαγάνδας στην κυβέρνηση Τσιρονίκου - την τελευταία φιλοναζιστική κυβέρνηση φάντασμα -, το έσκασε το 1944 συνοδεύοντας τα γερμανικά στρατεύματα που αποχωρούσαν. Ο γιος ήταν υποψήφιος του ΛΑΟΣ στις εκλογές και τώρα προσχώρησε στη Χρυσή Αυγή.
Πίσω στο Λύκειο του Διστόμου, οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με μια ιστορική αλήθεια: δεν υπήρξαν μόνο Έλληνες θύματα, αλλά και Έλληνες που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Από το ντοκιμαντέρ που παρακολουθούν, μαθαίνουν ότι τα Τάγματα Ασφαλείας και όχι οι Γερμανοί έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σφαγή στο Χορτιάτη και συμμετείχαν στη σφαγή στην ίδια την πόλη τους. Μπορεί να προχωρήσει προς τα μπρος μια χώρα που δε γνωρίζει το παρελθόν της;
Αναφερόμενος ο Στέλιος Κούλογλου στην ταινία σχολίασε ότι η ιδέα προέκυψε από την παρατήρηση της ιστορικής ασυνέχειας λόγω του εμφυλίου πολέμου, που είχε ως συνέπεια την αποσιώπηση της συνεργασίας Ελλήνων ταγματασφαλιτών με τους Γερμανούς την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, σε αντιπαραβολή με τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε περιοχές όπου βίωσαν τη ναζιστική θηριωδία.
«Ήθελα να συνδέσω τις μνήμες ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές. Κανονικά αυτός ο διάλογος έπρεπε να έχει ξεκινήσει από την Πολιτεία και την κοινωνία εδώ και χρόνια. Ακόμη και σήμερα, όμως, η Πολιτεία προσπερνά τις σφαγές και τα ολοκαυτώματα. Στα σχολικά βιβλία δεν υπάρχουν καν αναφορές σε αυτά. Δε λένε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που πλήρωσε ακριβά το ναζισμό και συνεχίζει να το κάνει», εξηγεί ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος πιστεύει ότι για να ξεφύγει η κοινωνία από το σημερινό ολοκαύτωμα της μνήμης, θα πρέπει να μάθει τι πραγματικά έγινε στην ιστορία της χώρας και να κάνει τη σύνδεση με το σήμερα.  Video:


***Αθλητική  ενημέρωση :

*** ΑΣΤΕΡΑΣ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ  -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ   3-0   , (2-0) .-
Τα  γκόλ : 1΄ Ντε Μπλάσης , 25΄Ζησόπουλος ,55΄o Ουσέρο χάνει  πέναλτι αποκρούει Μπρακάλι ,που υπέπεσε ο Καλί , 60΄Καράσκο ,
Διαιτητές  :Μ.   Βοσκάκης  , Δ.  Βέρτης  , Ι. Σίκπας  .
Κάρτες : Ντε Μλάσις , Καλί ,
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κοντοές, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (Σέτι ), Ντε Μπλάσις (Ναβάρο) , Καράσκο, Μπαράλες (Χουάνμα ) .-
Στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Γκρατσίνι, Χουάνμα, Μπακασέτας, Ναβάρο, Σέτι
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Μελισσάς (Μπόγιοβιτς), Καλί, Κούσας, Γοδόι, Ζούνιορ(Μουμίν), Μπακάκης, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Μπελόν (Ιωάννου ) .
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Στεφανάκος, Δάρλας, Άσκες, Μουμίν, Καλογέρης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς
Τα βίντεο από αγώνα με τα γκόλ :
~ Αστέρας Τρίπολης -  Παναιτωλικός  1ο γκόλ Τρίπολης  του Πάμπλο Ντε Μπλάσης 30 - 11 – 2013 : http://youtu.be/Uqv5hjJnNpY
 ~  ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2ο γκόλ Τρίπολης  με  τον Σησόπουλο 30/ 11/ 2013 : http://youtu.be/1RdUAwi0CvU ,
 
Τρίπολη -  Παναιτωλικός  3ο  γκόλ   με τον Καράσκο 3 - 0  30- 11- 2013 :  http://youtu.be/FYn5GgvsNtU ,
 
~ Ο Ουσέρο χάνει πέναλτι για την  Τρίπολης 30 /11 /2013 http://youtu.be/8nOSBrmyc9c ,
  Asteras Tripolis - panetolikos 3 - 0   πρώτες δηλώσεις 30 /11 /2013 :  
~***  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  1-1  , (1-1) .- ^
Τα  γκόλ : 25΄ Τόρες  , 37΄ Δ. Παπαδόπουλος  ,
Διαιτητές : Δ. Στηλιάρας , Δ. Συγούρης , Κ. Καραϊσαρίδης .-
Κάρτες : Γιανούλης , 2η  κίτρινη=κόκκινη Γιανούλης , Τετέ , Φυντανίδης , Ιγκλέσια  , Αγκιλέρα ,   
 Για τον Πλατανιά του Νίκου Αναστόπουλου:  Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ιντζίδης, Αγκιλέρα, Τέτε, Μπέλιτς (Κατάϊ), Τόρες, Γουνδουλάκης (Σιώπης), Μοράλ (Μπεριάν) .-
Στον πάγκο του Πλατανιά:  Περιστερίδης, Δημήτρης, Σιώπης, Ράφαελ, Μπεριάν, Κατάι, Στόλερ
Για τον Ατρόμητο του Γιώργου Παράσχου:  Τσενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Ιγκλέσιας, Καραγκούνης ( Γεωργίου), Ουμπίντες (Καραμάνος ), Μπρίτο (Πίτου Γκαρσία ), Δημούτσος, Παπαδόπουλος ,.-
Στον πάγκο του Ατρομήτου:  Σηφάκης, Μπάλλας, Γεωργίου, Πίτου Γκαρσία, Αθανασίου, Φάμπιο, Καραμάνος
Τα  βίντεο  από αγώνα  :
~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1ο  γκόλ  Τόρες  1 - 0  30 /11/ 2013 : http://youtu.be/PaB0CmDl_Gs ,
 
~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ημίχρονο 1 - 1 γκόλ ισοφάρισης Δ. Παπαδόπουλου 30 -11 – 2013 : http://youtu.be/8digqEQ5LFo ,

~*  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1 - 1  πρώτες  δηλώσεις  30/ 11/ 2013 :


  *** ΑΠΟΛΛΩΝ Αθηνών - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1  , (0-1) .- ^
Τα  γκόλ : 6΄  Μάρκους Μπέργκ , 47΄Θανάσης Παντελιάδης ,
Διαιτητές :Π Ζαχαριάδης , Ν. Δημόπουλος , Β. Καραβασίδης .-
Κάρτες : Κουτρουμπής , Πετρόπουλος , Τσοκάνης , Παντελιάδης , Αλβάρες , Πράνιτς ,
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Απόλλων (Λ. Σάντσεζ): Τζόρβας , Αργυρόπουλος, Αλβάρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Καμαρά (Τσοκάνης ) , Κόρμπος, Μίνγκας ( Τσιλιγκίρης) , Διαμάντης (Παντελιάδης ), Φαρινόλα, Πετρόπουλος .-
Αναπληρωματικοί για τους γηπεδούχους είναι οι: Γουμάγιας, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλο, Μπλάζεκ και Τσοκάνης
Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Λαγός(Βίκτωρ Κλωναρίδης), Μπεργκ, Μαρινάκης, Καρέλης, Αμπέιντ (Ατζαγκούν ), Νάνο, Πράνιτς

Στον πάγκο των «πρασίνων» είναι οι: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Ντίνας και Αναστασόπουλος .-

 Τα  βίντεο  από τον αγώνα :
~** ΑΠΟΛΛΩΝ A -  ΠΑΟ  6΄ γκόλ του Μάρκους Μπέργκ  0 -1 Σαββατο 30-11-2013 : http://youtu.be/ND_MGhFcR3I ,
 
~** Απόλλων Αθ. - Παναθηναϊκός  γκόλ ισοφάρισης του Θανάση Παντελίδη  1 -1  30- 11- 2013 :
 
~** ΑΠΟΛΛΩΝ Α  -  ΠΑΟ  1 -1  30 /11/ 2013  Πρώτες   Δηλώσεις ????? πολλά  ερωτιματικά  για Διαιτησία  !!!  ;;;;;;   http://youtu.be/KvMGIXU33eA ,

***   Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11/2013 :
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός   3-0 .- ^ (Γηπ. "Θ. Κολοκοτρώνης", 15:00)
Πλατανιάς-Ατρόμητος    1-1  .- ^ (Γηπ. Περιβολίων, 17:15)
Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός   1-1 .- ^  (Γηπ. "Γ. Καμάρας", 19:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12

Αρης-Πανθρακικός (Γηπ. "Κλ. Βικελίδης", 15:00)

Πανιώνιος-Ξάνθη (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 17:15)

Βέροια-Λεβαδειακός (Δημ. Στάδιο Βέροιας, 17:15)

ΟΦΗ-Καλλονή (Γηπ. "Θ. Βαρδινογιάννης", 17:15)

Ολυμπιακός-Εργοτέλης (Γηπ. "Γ. Καραϊσκάκης", 19:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/12

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (Γηπ. "Οι Ζωσιμάδες", 19:30)

***  ΣΤΟ  ΤΟΠΙΚΟ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Οι διαιτητές της 10ης αγωνιστικής για  την Α΄  Τοπική  κατηγορία : Αναλυτικά οι συναντήσεις της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής…
Σήμερα - Σάββατο  30-11-2013 :  
Ολυμπιακός Κ. – ΑΟ Σπερχογείας  1-1 .- ^ : Δ. Νίκας, Δ. Σωτηρόπουλος, Ι. Γιαννέτσος
 Πάμισος Μεσσήνης – Ομόνοια  1-0 .- ^ : Ηλ. Νικολόπουλος, Κ. Αδαμόπουλος, Β. Βρυώνης
 Διαβολίτσι – Τέλος Άγρας  1-2 .- ^ : Ηλ. Αλεξέας, Σ. Αθανασοπούλου, Β. Γιαννιάς
 ΑΟ Φαραί – Τσικλητήρας Πύλου   - : Ψηλοπαναγιώτης, Χ.Καστανάς, Αντ. Καλογερόπουλος
  Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 :
Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Απόλλων Καλαμάτας:  Δ. Νίκας, Β. Βρυώνης, Β. Γιαννέας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – Εθνικός Μελιγαλά: Π. Τσεκούρας, Χ. Καστανάς, Χ. Γεωργαντάς
Γήπεδο Ανδρούσας
Ανδρούσα – Αστέρας Αρφαρών: Ηλ. Αλεξέας, Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ηλ. Ρέκκας
Γήπεδο Μεθώνης
Μεθώνη – Δώριο: Δ. Γιαννόπουλος, Δ. Καραπιπέρης, Ι. Γιαννέτσος - 
~** Οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής  για  την Β΄ Τοπική  κατηγορία : Αναλυτικά οι συναντήσεις της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄  Τοπικής, που διεξάγονται  αυτό το Σαββατοκύριακο με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα - Σάββατο  30-11-2013:
 Ασπρόχωμα – Πανθουριακός  0-0 .- ^ : Δ. Γιαννόπουλος, Χ. Τσοπανάκης, Ν. Τσίρμπας
 Νέος Άρις – Κεραυνός Καλαμάτας 1-0 .- ^ : Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ευστ. Μακρής, Ε. Μπασιλάρης
 Αστέρας Μικρομάνης – Μάνεσι 3-0 .- ^ : Δ. Καραπιπέρης. Ηλ. Ρέκκας, Γ. Καμπούρης
 ΑΕ Αβίας – Δόξα Καλαμάτας 1-0 .- ^ : Στ. Λάμιας, Δ. Ταβουλαρέας, Λ. Στέφανος
  Αίαντας Καλαμάτας – Ολυμπιακός Ανάληψης 4-1 .- ^ :  Χρ. Κυριακόπουλος, Θ. Αγγελακάκης, Στ. Παλλαδινός
Γήπεδο Βλαχόπουλου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Παπαφλέσσας Χώρας: Γ. Μπλάνας, Δ. Πλακογιάννης, Β. Γιαννέτσος
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – ΠΑΟ Καλλιθέας 6-1 .- ^ : Π. Τσεκούρας, Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος
 ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Βέργας  4-2 .- ^ : Π. Σερεμέτης, Ε. Παναγιωτόπουλος, Γρ. Κοντογιάννης
 Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013  :
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης
Ηρακλής Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας: Ν. Γκούμας, Ν. Κατσάς, Στ. Τσαούση
Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Τουρλομούσης, Στ. Λαμπροπούλου, Αρ. Κυριόπουλος
Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης- Χανδριναϊκός: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Ι. Λουκάς, Β. Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος Κ. – Μιλτιάδης: Χρ. Κυριακόπουλος, Δ. Ταβουλαρέας, Στ. Παλλαδινός
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – Παναθηναϊκός Κ.: Δ. Πλακογιάννης, Χ. Τσοπανάκης, Ν. Τσίρμπας
* Ρεπό: Παπαφλέσσας Άμφειας.
~** Οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής για  την Γ΄ Τοπική  κατηγορία : Αναλυτικά τα ματς της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Σήμερα -    Σάββατο 30-11-2013 :
 Πανευαϊκός – Διόδια  1-5 .- ^ : Ν. Τουρλομούσης, Ηλ. Τσουλάκος, Αγγ. Παυλοπούλου
 Διαγόρας Κοπανακίου – ΠΑΟ Καλού Νερού 0-3 .- ^ : Ν. Κατσάς, Ανδρ. Τσέλο, Π. Σκορπιδέας
 ΑΕ Γαργαλιάνων – Θύελλα Μερόπης 1-2  .- ^ : Χρ. Γεωργαντάς, Δ. Σταυρόπουλος, Μ. Μανιατέας
 Αχιλλέας Αβραμιού – Θύελλα Χαρακοπιού  1-2 .- ^ : Χ. Καστανάς, Αντ. Καλογερόπουλος, Β. Λαζαράκης
Γήπεδο Πλάτσας
ΑΕ Μάνης – Πράσινα Πουλιά: Β. Σακκάς, Ι. Λουκάς, Σ. Δεδούσης
Γήπεδο Μεθώνης
Νέστορας Πύλου – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας: Ηλ. Τσουλάκος, Σ. Δεδούσης, Δ. Σταυρόπουλος
 Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 : 
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – Ατρόμητος Καλαμάτας: Ευστ. Μακρής, Μ. Ζέρβα, Στ. Μπότη
11.00 π.μ.
Γήπεδο χατζή
ΑΟ Χατζή  - ΑΣ Αμφιθέας:  Ν. Τσίρμπας, Ανδρ. Τσέλο, Θ. Αγγελακάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – ΑΕΚ Καλαμάτας: Δ. Σωτηρόπουλος, Ε. Παναγιωτόπουλος, Ευστ. Αναγνωστόπουλος
12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΕ Αιθαίας – ΑΟ Στενωσιάς: Ν. Κατσάς, Μ. Μανιατέας, Λ. Στέφανος
1.00  μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – Θύελλα Παραλίας: Β. Σακκάς, Εντρ. Γιάγια, Γ. Γαλακούτης
* Ρεπό: Ατρόμητος Πλατέος, ΠΑΟΚ, Αναγέννηση Παραλίας. - 

*** Επικίνδυνη έξοδος για την Καλαμάτα ’80 στο Μίλωνα         
           ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ: ΔΥΣΚΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
 Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και με αποφασιστικότητα και «αέρα» που δίνει η παρουσία στην κορυφή του 2ου Ομίλου της Α2 βόλεϊ των ανδρών (έχει έναν αγώνα περισσότερο από την «συγκάτοικο» ομάδα του Κολλεγίου Αθηνών), η Καλαμάτα ’80 θα βρεθεί σήμερα στο Μίλωνα για τη δύσκολη αναμέτρηση με την τοπική ομάδα, που συγκαταλέγεται στις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού βόλεϊ.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα και είναι στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, ενώ μιλώντας στο «Θ» χθες το βράδυ, ο προπονητής, Παναγιώτης Ντάκουρης, επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, χωρίς όμως να κρύβει και τις απαιτήσεις του…
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σε ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια δύσκολη ομάδα. Πρέπει όμως να δείξουμε ότι αξίζουμε εκεί που βρισκόμαστε» είναι το …μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση που απευθύνει ο νεαρός προπονητής.
 
***  Απαντήσεις Γκόφα στα μεταγραφικά σενάρια         

ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΣΙΜΙΚΛΗ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Καλαμάτας έκανε χθες ο προπονητής της ομάδας Μίλτος Γκόφας, μεταφέροντας την δική του άποψη αναφορικά με τα μεταγραφικά σενάρια, είτε αυτά εστιάζονται στην απόκτηση παικτών, είτε στην αποχώρηση κάποιων άλλων από το ρόστερ της Μαύρης Θύελλας, που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα.
«Έχω πει από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα, ότι πάνω απ' όλα είναι η Καλαμάτα. Εμένα η δουλειά μου είναι η ομάδα να είναι έτοιμη κάθε Κυριακή, αλλά υποχρεώνομαι βλέποντας τα τελευταία δημοσιεύματα από διάφορα σάιτ, να ενημερώσω.
1ον: Είπα ότι θα κάνουμε ίσως δύο-τρεις μεταγραφές από μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά αυτό φυσικά θα γίνει αν βρούμε καλύτερους παίκτες από τους υπάρχοντες. Από τους παίκτες που γράφονται ότι έρχονται στην ομάδα, χωρίς να θέλω να θίξω κανένα παιδί, πιστέψτε με ότι κανένα από αυτά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας.
2ον: Γι' αυτούς που γράφονται ότι πιθανόν να αποχωρήσουν είναι αστείο και να απαντήσουμε, γιατί το σωματείο είναι πλέον στη Γ' εθνική, που είναι ερασιτεχνική κατηγορία και ανήκουν μόνο σε αυτή και φυσικά ούτε αυτοί θέλουν, αλλά ούτε και εμείς θέλουμε να φύγουν.
3ον: Επίσης θέλω έστω και καθυστερημένα να διευκρινήσω ότι ο Αλιού έφυγε για πειθαρχικά παραπτώματα και πιστέψτε με όταν έφυγε είχε πάρει περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούταν εκείνη την εποχή. Επίσης η ομάδα εκείνη τη χρονική στιγμή του πλήρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια για την αναχώρηση του.
Δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτά, αλλά είμαι υποχρεωμένος γιατί πάνω απ' όλα είναι η "Μαύρη Θύελλα" και η ηρεμία της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αιγιώτης τεχνικός.
Και έχει δίκιο σε απόλυτο βαθμό για τους παίκτες που ανήκουν στην ομάδα, καθώς μονάχα εφόσον αυτή το επιθυμεί μπορούν να αποχωρήσουν από το ρόστερ της. Όσον αφορά τους μεταγραφικούς στόχους, επίσης κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ειδικότερα από τη στιγμή που κανείς ποδοσφαιριστής μέχρι τώρα δεν έχει μείνει ελεύθερος.
  Ίδια συνταγή και Τσιμικλής στην 11άδα
Από κει και πέρα και όσον αφορά τα αγωνιστικά, η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Άρη Αιτωλικού συνεχίστηκε χθες στη Σπερχογεία και το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής σε άμυνα και επίθεση, αλλά και παιχνίδι. Ο κ. Γκόφας προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει τους παίκτες που αγωνίστηκαν την περασμένη Κυριακή, με μοναδική διαφοροποίηση την ενσωμάτωση του Παναγιώτη Τσιμικλή στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πιο σαφής θα γίνει η εικόνα μετά τη σημερινή προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο, εκεί όπου θα βρεθεί και ο Κώστας Ηλιόπουλος, ο οποίος επιστρέφει στη Μεσσηνία για να ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, όντας πιο ενεργός κοντά στην ομάδα.
Θυμίζουμε πως εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Τριανταφυλλάκης, Μπελεβέτης, που συνεχίζουν τη θεραπεία τους και ο Κωνσταντακόπουλος, που από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επίσης τη δική του θεραπεία για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον ώμο.
 
***  Ο Μιχάλης Ζάγκος νέος τεχνικός της Εράνης         
           
  Νέος προπονητής της Εράνης ανέλαβε ο Φιλιατρινός Μιχάλης Ζάγκος, καθώς έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση της Εράνης, αργά σήμερα το βράδυ. Ο Ζάγκος  παίρνει τη θέση του Δημήτρη Παναγιώτου, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει για επαγγελματικούς λόγους (διορίστηκε σε σχολείο στην Εύβοια), θα κάνει την Παρασκευή την πρώτη του προπόνηση και θα κοουτσάρει την ομάδα την Κυριακή στην εντός έδρας αναμέτρηση  με τον Απόλλωνα.
 
 
 
*** 
 
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2912    Video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1348   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1347  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5607   βίντεο ανηρτημένα .-
***
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .-
της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013 ,.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Ενημέρωση  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013  .-
~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013 .-
~
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  21  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/22-2013.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  22  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/23-2013.html , Ενημέρωση Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/11/23-24-2013.html  , Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 23  και  24  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/24-2013.html , Ενημέρωση  της  Κυριακής     24  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/26-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  26  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/27-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 ,.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html  ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 28 Νοεμβρίου 2013 .-
~    http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου