ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014

Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Σάββατο  05  Απριλίου  2014  : 

Ι.Ν. Αγίου  Αθανασίου Κεντρικό  Μεσσηνίας
Ιερέας Παπα -Νίκος  Παπαδόπουλος στο  Κεντρικό
Ιερο-Ψάλτες  στον  Ι.Ν. Αγίου  Αθανασίου στο  Κεντρικό
Νεκτάριος Ν.  ιερέα  Παπαδόπουλος  και
Αντώνης Δημητρόπουλος από  Κεντρικό Μεσσηνίας  
Ε΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή  4/4/2014  στον 
Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου  στο Κεντρικό ..
Ακολουθούν  σχετικά  Βίντεο  από  Ε΄ Χαιρετισμούς  στο   χωριό  ΚΕΝΤΡΙΚΟ  Μεσσηνίας  
~** Ι Ν Αγίου  Αθανασίου  Κεντρικό 04/04/2014 Ε΄ Χαιρετισμοί: http://youtu.be/HsJ5RWmJRKk ,
~**  Ε΄ Χαιρετισμοί  στον Άγιο Αθανάσιο  ΚΕΝΤΡΙΚΟ 4-4-2014 : http://youtu.be/A54cGLCYTUM  ,
~** Παπά Νίκος Χαιρετισμοί  Κεντρικό  Μεσσηνίας 4/4/2014: http://youtu.be/kvrCdVN3Fsw  ,
~** Ε΄ Χαιρετισμοί Κεντρικό  4/4/2014 Κεντρικό Μεσσηνίας : http://youtu.be/555Ne3uDWQ8  ,
~**  Ε΄ Χαιρετισμοί ψέλνουν Αντώνης  Νεκτάριος και  Παπά Νίκος 4/4/2014 :
~** Κεντρικό Μεσσηνίας Ιερέας Νίκος Ε΄ Χαιρετισμοί  4/4/2014 : http://youtu.be/gr0-RnMR5O8 ,

 *** Μεσσηνιακά  και   άλλα  :

***  Ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος υποψήφιος στο Δήμο Μεσσήνης με τον Στάθη Αναστασόπουλο         
           
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος υποδέχθηκε χθες στην αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης,  έναν ακόμα υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, τον κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο καταγόμενο από την Αρσινόη και  σπουδαίο ηθοποιό ο οποίος έχει  διαπρέψει   στο θέατρο αλλά και  στον κινηματογράφο.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος  του ευχήθηκε  καλή επιτυχία στις επερχόμενες  αυτοδιοικητικές  εκλογές, δεδομένου ότι είναι ένα παλιό στέλεχος της αυτοδιοίκησης και εκλεγμένος στον Δήμο  Ηλιούπολης  με αρμοδιότητα Αντιδημάρχου.
 Ο κ. Γιαννόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε  τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο αναφέροντας ότι  η σημερινή συνάντηση δεν αποτελεί πρώτη επαφή αλλά έχουν γίνει πολλές άλλες ήτοι από τότε που εκλέχθηκε από τους δημότες μας και αυτό διότι πίστεψα στην        εργατικότητα   και στην δημιουργικότητα του. Τόνισε επίσης ότι ο  λόγος που τον κάνει να αφήσει τα κοινά της Ηλιούπολης και να θέσει υποψηφιότητα εδώ τόπο του, είναι ότι τον δένουν μεγάλοι δεσμοί τόσο με το χωριό του, όσο και με την Μεσσηνία.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε : «Αποφάσισα να ενώσω τις δυνάμεις μου με τον  Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο  προκειμένου και εγώ να βάλω ένα λιθαράκι   μέσα από την δουλεία μου που είναι η Τέχνη  και ο Πολιτισμός , έτσι ώστε να συνεχίσουμε το αξιόλογο έργο που έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμαρχος .Πιστεύω ότι εδώ στο Δήμο της Μεσσήνης  έχει γίνει ένα μεγάλο έργο. Όταν είσαι  απέξω δεν τα βλέπεις  εύκολα . Με τέτοια οικονομική συγκυρία όπως 70% κάτω η ΣΑΤΑ , μείωση στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους , ο Δήμος να μην χρωστάει τίποτα . Πήρε  γύρω στα 38 εκατομμύρια  από το ΕΣΠΑ  τα οποία υλοποιούνται τώρα. Αυτά είναι μεγάλα έργα , και αυτό το λέω σε απάντηση  κάποιων,  που λένε ότι δεν έχουν γίνει έργα.
Αυτή την περίοδο επιτελείται  ένα μεγάλο έργο , το Τρίτο Διεθνές  Νεανικό  Φεστιβάλ  Αρχαίου Δράματος, το οποίο θα έλεγα είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία.
Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για άλλη μια φορά  που με έβαλε στη ομάδα του , και τον διαβεβαιώνω ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι  μου για προκειμένου να συνεχίσουμε το έργο που έχει αρχίσει.
Ευχαριστώ πολύ.»

***  Χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης και γίνεται μουσείο ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου                                              

 Μουσείο ο παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου Το κτήριο έχει χαρακτηριστεί Έργο Τέχνης Στην αποκατάσταση και επανάχρηση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών-Πελοποννήσου, προκειμένου να στεγάσει σιδηροδρομικό μουσείο, θα προχωρήσει ο ΟΣΕ. Το περίτεχνο κτίριο, που παραμένει κλειστό εδώ και εννιά χρόνια, έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης το 1985, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα σιδηροδρομικής αρχιτεκτονικής στον ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για διώροφο κεντρικό κτίριο εκατέρωθεν του οποίου εκτείνονται δύο ισόγειες πτέρυγες, που καταλήγουν σε δύο ισόγεια κτίρια. Το κτίριο συνδυάζει τις αρχές του νεοκλασικισμού, υιοθετώντας και πλήθος στοιχείων αρ νουβό. Στην πίσω πλευρά του κτιρίου βρίσκεται η επιμήκης αποβάθρα. Ο αρχικός πυρήνας του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού χτίστηκε κατά την περίοδο 1884-1889, βάσει σχεδίων ομάδας Γάλλων μηχανικών. Την τελική του μορφή ωστόσο έλαβε μεταξύ των ετών 1912-1913, σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ, οπότε και προστέθηκαν οι χαρακτηριστικοί τρούλοι στη θέση των στεγών. Στο κτίριο αυτό ο χρόνος φαίνεται σαν να έχει σταματήσει, καθώς υπάρχουν ακόμα αναλλοίωτα τα διακοσμητικά στοιχεία του 19ου αιώνα, όπως το ξύλινο ρολόι, τα φωτιστικά σώματα γκαζιού, το ξύλινο κουβούκλιο των εισιτηρίων, τα μαρμάρινα τζάκια. Την ατμόσφαιρα αυτή επιδιώκει να διατηρήσει η θυγατρική του ΟΣΕ εταιρεία «ΓΑΙΑ ΟΣΕ», γι' αυτό και προχωρά στην αποκατάσταση των (λίγων) φθορών του κτιρίου και στη δημιουργία σιδηροδρομικού μουσείου. Στο διατηρητέο κτίριο θα λειτουργούν εκθεσιακός χώρος, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πωλητήριο και χώροι βοηθητικών χρήσεων. Επίσης, σχεδιάζεται η κατασκευή νέου στεγάστρου μέχρι την οδό Κωνσταντινουπόλεως ως συνέχεια του στεγάστρου του διατηρητέου κτιρίου. Το στέγαστρο θα εκτείνεται επάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου θα αναπτυχθεί μέρος του εκθεσιακού χώρου, με βαγόνια και μηχανές επάνω στις ράγες. Το θέμα συζητήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Τα μέλη του γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της έγκρισης αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου και υπέρ της προσθήκης του στεγάστρου, με την παρατήρηση ωστόσο να διερευνηθεί η δυνατότητα οπτικής αποκόλλησης του νέου στεγάστρου από το παλιό, μέσα από την κατασκευή διαφανούς ζώνης, ώστε να είναι διακριτές οι δύο ενότητες. - 

***  Προσαγωγές δύο οπαδών της «Ελληνικής Δράσης» για επεισόδιο στο κέντρο της Καλαμάτας          
           
Ένταση επικράτησε χθες μετά τις 8 το βράδυ  κάτω από τα γραφεία της "Ελληνικής Δράσης" στην οδό Γεωργούλη 1, στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ζευγάρι που περπατούσε στην οδό Αριστομένους άνοιξε διάλογο με άτομα που βρίσκονταν στο μπαλκόνι των γραφείων της “Ελληνικής Δράσης”. Στη συνέχεια οι δυο νεαροί κατέβηκαν στο δρόμο ξυλοκόπησαν το ζευγάρι και επέστρεψαν πίσω στα γραφεία της παράταξης που διεκδικεί το Δήμο Καλαμάτας. Αμέσως στο σημείο συγκεντρώθηκαν περαστικοί  που αναζήτησαν τους δράστες του ξυλοδαρμού ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία, η οποία και τους προσήγαγε, όπως και το ζευγάρι.

*** Στην κορυφή το βιολογικό λάδι Μεσσηνίας: Χρυσά και αργυρά μετάλλια στο “Biol 2014” στην Ιταλία

  Βραβεία και διακρίσεις για τις εταιρείες Ηλίας Κανάκης, Αγροβίμ, Επίκουρος και Μπλάουελ Του Αντώνη Πετρόγιαννη Τέσσερα χρυσά μετάλλια και δύο ασημένια κέρδισαν βιολογικά ελαιόλαδα της Μεσσηνίας, στον υψηλού κύρους διεθνή διαγωνισμό «Biol 2014», που πραγματοποιήθηκε στην Άντρια Απουλίας της Ιταλίας, στα τέλη Μαρτίου (19 και 20 του μήνα). Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποδεικνύει περίτρανα ότι, παρά τον κόντρα καιρό, υπάρχει και η Μεσσηνία που δημιουργεί. Επιχειρήσεις προς μίμηση. Μέσα στην κρίση είναι κερδοφόρες, επενδύουν, καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και δείχνουν το δρόμο για την ανάκαμψη. Επιχειρήσεις οι οποίες κατορθώνουν να βελτιώνουν τα ουσιώδη οικονομικά μεγέθη τους παρά την πενταετή κρίση που έχει σαρώσει την ελληνική αγορά. Στην αθέατη πλευρά της επιχειρηματικότητας υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εταιρειών που αυτό το διάστημα έχει βελτιώσει τις πωλήσεις και τα μερίδια αγοράς, την εξαγωγική του δραστηριότητα, ενώ ακόμη και ο δείκτης της κερδοφορίας - επίζηλο και δύσκολο οικονομικό μέγεθος στο διάστημα της κρίσης - διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει και ο Νομός, έχουμε ανάγκη τις καλές ειδήσεις. Έχουμε ανάγκη να ακούσουμε κάτι θετικό, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Κι αυτό ακριβώς μας μοιράζουν απλόχερα μια σειρά από μεσσηνιακές εταιρείες, που καταφέρνουν και διαπρέπουν, τονώνοντας το "λαβωμένο" μας ηθικό με διακρίσεις. Επιστρέφοντας στα αποτελέσματα του διαγωνισμού που διεξήχθη στην Ιταλία Οι νικητές είναι τα ελαιόλαδα «Ιλιάδα» και «Ιλιάδα Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Καλαμάτα» της Καλαματιανής εταιρείας «Αγροβίμ», το βιοδυναμικό και το βιολογικό ελαιόλαδο της εταιρείας «Επίκουρος», που κέρδισαν ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα, το βιολογικό ελαιόλαδο της εταιρείας «Ηλία Κανάκη», από τα Παπούλια της Πύλου, το οποίο μάλιστα με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε χαρακτηρίστηκε και ως ένα από τα καλύτερα βιολογικά λάδια στον κόσμο, καθώς και το βιολογικό ελαιόλαδο "Μάνη Blauel" από το Νεοχώρι της Μάνης. Τα Ελληνικά βιολογικά ελαιόλαδα κέρδισαν συνολικά 14 μετάλλια όμως τη μερίδα του λέοντος από τα μετάλλια αυτά, έξι συνολικά, πήραν τα ελαιόλαδα από τη Μεσσηνία. Στον διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 425 βιολογικά ελαιόλαδα από 17 χώρες. - 

***  Αρχές και θέσεις παρουσιάζει απόψε ο Κατσίβελας

 Τις αρχές και τις θέσεις του Συνδυασμού του θα παρουσιάσει απόψε, στις 8μμ, ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, διοικητής της 6ης ΥΠΕ και πολιτευτής της ΝΔ στη Μεσσηνία, Παναγιώτης Κατσίβελας. Η παρουσίαση θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων , όπου θα παραβρεθούν υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού τους και πολίτες! - 

***  Ένα μικρό εργοτάξιο το Νοσοκομείο Καλαμάτας

 Σε ένα μικρό εργοτάξιο έχει μετατραπεί αυτή την περίοδο το Νοσοκομείο Καλαμάτας, μιας και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το έργο της εγκατάστασης των δεκαπέντε (15) νέων κεντρικών κλιματιστικών μονάδων πλήρων (ψυχρού – θερμού στοιχείου) συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ. Καθημερινά μεγάλα φορτηγά από το εξωτερικό καταφθάνουν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας, προκειμένου να παραδώσουν όλον αυτόν τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, με τον οποίο το Νοσοκομείο θα επιτύχει αναβάθμιση των υπηρεσιών και εξοικονόμηση πόρων. Το έργο ολοκληρώνεται μέσα στο Μάιο. ... Και βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες μας, νέα έργα παίρνουν σειρά…. Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες εντάσσεται σε κοινοτικό πρόγραμμα ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός ολόκληρου του κτηρίου με χρώματα ενεργειακής εξοικονόμησης, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Έργο σημαντικό και απαραίτητο, μιας και το κτήριο του Νοσοκομείου συμπληρώνει 15ετία. Σίγουρα κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει αυτή τη Διοίκηση ότι δεν τρέχει όσα περισσότερα έργα μπορεί… - 

***   Πρόγραμμα εθελοντισμού στη Γαλλία για άτομα άνω των 50 ετών         
           
Ευκαιρία σε άτομα άνω των 50 ετών να συμμετέχουν σε προγράμματα εθελοντισμού στο Pau της Γαλλίας για 3 εβδομάδες, προσφέρει ο οργανισμός Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.), στο πλαίσιο του στόχου της για την διαγενεακή συνεργασία.
Ειδικότερα θα σταλλούν 4 άτομα για την περίοδο 07-27/07/2014 και 2 άτομα για την περίοδο 06-26/04/2015
Οι εθελοντές θα ενισχύσουν κοινωνικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις.
Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως τα έξοδα ταξιδίου και διαμονής και μια αποζημίωση για τα έξοδά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.
Η ευκαιρία αυτή δίνεται μέσω σχεδίου με τίτλο «Always be part of the action!»  που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού Προγράμματος "Δια Βίου Μάθηση"/Τομεακό πρόγραμμα Grundtvig: Σχέδια εθελοντισμού Grundtvig για άτομα άνω των 50 ετών".
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 50 ετών και να έχουν καλή γνώση (βασική έως άνετη επικοινωνία) της αγγλικής ή/ και της γαλλικής.   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ: 2721110740 (9:00-17:00) ή στο e-mail: info@ngokane.org 

***  Εριστικός ο 45χρονος που πυροβόλησε το θείο του και τα ξαδέλφια του για μια θέση πάρκινγκ!         
   
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και σε αστυνομικό κλοιό
Προκαλώντας διαρκώς τους μάρτυρες της οικογένειας των θυμάτων και ταυτόχρονα ξαδέλφια του, ξεκίνησε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η δίκη του 45χρονου από τη Λακωνική Μάνη, σε χωριό έξω από το Γερολιμένα, ο οποίος πέρυσι τον Απρίλιο για μια θέση στάθμευσης, σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 65χρονο θείο του και τραυμάτισε τα ξαδέλφια του.
Η δίκη ξεκίνησε χθες σε αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με τον κατηγορούμενο να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και να βρίσκεται διαρκώς περιτριγυρισμένος από αστυνομικούς, ώστε να προλάβουν δικές του αντιδράσεις, είτε των συγγενών του θύματος.
Χθες κατέθεσαν οι δύο γιοί του θύματος και η γυναίκα του ενός, εναντίον των οποίων ο κατηγορούμενος, είχε στρέψει το όπλο και τραυμάτισε ελαφρά.
Ο 45χρονος, που κρατείται στις Ψυχιατρικές  Φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζει τις βαριές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών με πρόθεση και κατά συρροή. Κατά τη γραμμή υπεράσπισης που αναπτύχθηκε χθες, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως δεν είχε συνείδηση του τι έκανε και διεκδικεί την ειδική περίσταση του μειωμένου καταλογισμού.
  Εν ψυχρώ
Ο πρώτος γιος του θύματος και ξάδερφος του κατηγορούμενου, περιέγραψε ότι εκείνο το βράδυ  γύρισε από δουλειά με το μικρό αυτοκίνητο της γυναίκας του. Καθώς στο χωριό είχε πάει κόσμος και δεν είχε χώρο να το σταθμεύσει έξω, το έβαλε μπροστά στο σπίτι του κατηγορούμενου, καθώς ήθελε να πάει τουαλέτα και μόλις άδειαζε θέση θα μετακινούσε το αυτοκίνητο. Στην αυλή, όπως είπε, βρισκόταν η μητέρα του, η μητέρα του κατηγορουμένου, η γυναίκα του, ενώ στο σπίτι ο πατέρας του, ο αδελφός του, καθώς και τα 4 παιδιά τους. Κάποια στιγμή άκουσε φασαρία, βγήκε έξω και είδε τον ξάδελφό του να φωνάζει και να βρίζει για το αυτοκίνητο. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι αρχικά δεν κατάλαβε ότι ήταν για το αυτοκίνητο και του είπε ότι θα το πάρει. Στο σημείο αυτό ο κατηγορούμενος αντιδρώντας, αποκάλεσε ψεύτη τον ξάδελφό του, προκαλώντας την παρέμβαση της έδρας.
Συνεχίζοντας την αφήγηση, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ακούγοντας τη φασαρία βγήκε και ο πατέρας του έξω, ενώ ήδη ο κατηγορούμενος είχε μπει στο σπίτι και είχε πάρει την καραμπίνα. Περιέγραψε ότι ο πατέρας του ήταν ήρεμος άνθρωπος και κινήθηκε προς τα κάγκελα που χώριζαν τα σπίτια τους για να ηρεμήσει τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε ήδη πυροβολήσει μια φορά στον αέρα. Τότε πυροβόλησε για πρώτη φορά τον 65χρονο, πλήττοντάς τον στο πόδι, ακολούθως στην κοιλιακή χώρα και την τρίτη  φορά σχεδόν εξ επαφής στο θώρακα.
Ο μάρτυρας, ιδιαίτερα φορτισμένος, είπε ότι τότε επικράτησε πανικός. Τα παιδιά έκλαιγαν και λιποθυμούσαν και προς στιγμή δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε και πως ο πατέρας του ήταν νεκρός.
«Ο πατέρας μου τον είχε καλύτερα από παιδί του. Πρώτα αυτόν φρόντιζε και μετά εμάς. Ο πατέρας του που ήταν άρρωστος έμεινε στα χέρια μου και αυτός μου τον εκτέλεσε. Ο πατέρας μου μέσα σε μια λίμνη αίματος… Δεν πρόλαβα να του πω τίποτα», είπε και ξέσπασε σε λυγμούς.
Συνεχίζοντας είπε ότι φώναξε στη γυναίκα του και τα παιδιά να μπουν στο σπίτι και τότε άκουσε άλλο ένα μπαμ: «Πάγωσα. Ένιωσα τον αέρα από τα σκάγια και μετά είδα αίματα. Νόμιζα ότι με σκότωσε». Ευτυχώς όμως τον πήραν τα σκάγια μόνο στο χέρι και στο βλέφαρο, προκαλώντας του εκδορές.
Κλείνοντας, ανέφερε πως η θεία του (μητέρα του κατηγορουμένου) έδειχνε σαν να ευχαριστιόταν για ό,τι έγινε, καθώς την άκουσε να λέει «βάρα του άλλες δύο», ενώ όταν άνοιξε την πόρτα για να περάσει, έσπρωξε με το πόδι της το άψυχο σώμα του 65χρονου, αποκαλώντας τον «σκατόψυχο».
Στο σημείο αυτό υπήρξαν πάλι αντιδράσεις από τον κατηγορούμενο, αποκαλώντας τον  μάρτυρα «καραγκιόζη» και λέγοντας «έπρεπε… έχε χάρη», ενώ λίγο αργότερα φώναξε πως «έπρεπε να υπάρχει ορός αληθείας όπως στην Αμερική».
  Καταθέσεις μαρτύρων
Η γυναίκα του προηγούμενου μάρτυρα περιέγραψε τα περιστατικά όπως τα έζησε, λέγοντας πως δεν είχαν διαφορές με τον κατηγορούμενο, ούτε είχε προηγηθεί κανένα σοβαρό επεισόδιο. Αντίθετα, είπε ότι η οικογένειά της είχε πολύ καλές σχέσεις μαζί του και τόσο το παιδί της, όσο και του κουνιάδου της, ήταν καθημερινά μαζί του και τον αγάπαγαν, ενώ αυτός τα φρόντιζε. «Δεν τους χάλαγε χατίρι. Γι’ αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκανε αυτό μπροστά σε 4 παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε στη λογομαχία που έγινε για το αυτοκίνητο, σημειώνοντας πως όταν ο κατηγορούμενος πήγαινε να μπει στο σπίτι, από όπου βγήκε αμέσως μετά κρατώντας τη καραμπίνα, είχε «πολύ κακό βλέμμα».
Πρόσθεσε δε, πως ακόμα κι όταν ήρθε το ασθενοφόρο, οι τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν και τράβηξαν το σώμα του πεθερού της «σαν να ήταν ζώο», καθώς ο κατηγορούμενος συνέχισε να μπαινοβγαίνει στο σπίτι κρατώντας το όπλο. Για τη μητέρα του κατηγορουμένου, είπε ότι δεν έκανε τίποτα να αποτρέψει το γιό της και πως ακόμα κι όταν ήταν νεκρός στα πόδια της ο 65χρονος, έβριζε τις νύφες του.
Απέδωσε τις πράξεις του σε ζήλια, επισημαίνοντας ότι η μητέρα του τον πίεζε ψυχολογικά και τον έβριζε, επειδή δεν είχε δική του οικογένεια. Σε ερωτήσεις της έδρας αν είχε καταλάβει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του 45χρονου, η μάρτυρας απάντησε πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα άφηνε το παιδί της μαζί του. Τέλος, είπε πως και τα 4 παιδιά που ήταν μπροστά στο έγκλημα, ακόμα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με την ψυχολογία τους να έχει αλλάξει από τη στιγμή που είδαν αιμόφυρτο στο έδαφος τον παππού τους. Και κατά τη διάρκεια αυτής της κατάθεσης, υπήρξαν αντιδράσεις από τον κατηγορούμενο, λέγοντας προς την μάρτυρα: «Πολλά παραμύθια λές».
Η χθεσινή ημέρα έκλεισε με την κατάθεση και του δεύτερου γιου του θύματος, ενώ η δίκη διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχισθεί στις 28 Απριλίου.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Προβολή της ταινίας «Οδοιπορικό στην Αγία Γη»

 Αύριο Κυριακή 6 Απριλίου, με τη λήξη των μηνιαίων συνάξεων γονέων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας (Β΄ όροφος έναντι Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής), θα γίνει προβολή της ταινίας: «Οδοιπορικό στην Αγία Γη», με αφηγητή τον Λυκούργο Μαρκούδη. Ώρα έναρξης 7.00 μ.μ. Για τους γονείς που έχουν μικρά παιδιά, υπάρχει ασφαλής μέριμνα φύλαξης των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με δημιουργικό παιχνίδι από τα στελέχη του Κέντρου Νεότητος σε ισόγεια αίθουσα του κτηρίου. -

***  Ορκωμοσία νεοσύλλεκτων οπλιτών Πεζικού, παρουσία Π. Τατούλη         
   
Παρουσία  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, της θεματικής Αντιπεριφερειάρχου Κων/νας Νικολάκου, του Προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλή Μαντά, και του Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού Αντισυνταγματάρχη Ευάγγελου Ντίλιου, έγινε χθες το πρωί η τελετή ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών Πεζικού της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο  «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» στην Καλαμάτα. 

***  Βραδιά κλασικού τραγουδιού τη Δευτέρα
 
 Τη Δευτέρα 7 Απριλίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Μεσσηνίας διοργανώνει βραδιά κλασικού τραγουδιού, με δύο διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες, τη σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου και τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο. Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τραγούδια διασήμων Γάλλων συνθετών (Debussy, Faure, Duparc και Poulenc), καθώς επίσης και Ελλήνων (Σαμάρα, Σκλάβου, Λαμπελέτ, Καλομοίρη, Θεοφάνους κ.ά). -

***  Καλημέρα από την Αφρικάνικη Καλαμάτα

  Η μεγάλη συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης μαζί με τη χαμηλή νέφωση συνθέτουν ένα τοπίο πολύ μουντό και διαφορετικό από τις τελευταίες μέρες που είχαμε συνηθίσει. Η πιθανότητα ψιλόβροχου τις μεσημβρινές ώρες συνεπάγεται οτι αν πέσει κάτι θα είναι λάσπη. Στους 20.0 βαθμούς Κελσίου κολλημένος ο υδράργυρος, με ασθενείς, ΝΑ ανέμους. Συνεχίζει το καιρικό σκηνικό για τις επόμενες 2-3 μέρες με αρκετές λασποβροχές. Να περάσετε ένα όμορφο ΣΚ. κalamata.meteoclub.gr/ 

***  Ο Μανώλης Μαυρομμάτης μιλά στο «Θ» για τις επερχόμενες ευρωεκλογές          
           
O γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης θα είναι υποψήφιος για μία θέση στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. (αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της σχετικής λίστας) στις εκλογές του Μαΐου.
Μετρά ήδη μία θητεία στο Στρασβούργο, καθώς εξελέγη το 2004 – 2009, ενώ λόγω της δραστήριας και πολύ θετικής του παρουσίας, την προηγούμενη 5ετία εξασφάλισε μία θέση στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σήμερα το απόγευμα ο κ. Μαυρομμάτης θα βρίσκεται στην Καλαμάτα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης «περιοδείας» που έχει σκοπό την άμεση επαφή με τον κόσμο της περιφέρειας και την προβολή των επιτευγμάτων και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων θα εμφανιστεί στις 9 το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Best, ενώ το Σάββατο θα έχει συναντήσεις στο γειτονικό Πύργο και διαδοχικές συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας. Χθες ενόψει της καθόδου του είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί του.
  -Οι ευρωεκλογές μάλλον ήταν υποτιμημένες στη συνείδηση του Ελλήνων ψηφοφόρων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές – κάτι που φαίνεται να αλλάζει.
Είναι γεγονός ότι οι ευρωεκλογές ήταν υποτιμημένες. Όχι όμως στη συνείδηση των λαών που πιστεύουν στην Ενωμένη Ευρώπη. Άλλοι εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν έχει φωνή στην Ε.Ε. και ορισμένοι υποβαθμίζουν το έργο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σκόπιμα γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση σωστή στους πολίτες, από εκείνους που χαράζουν πολιτικές μακριά από την πραγματικότητα.Αυτός είναι ο λόγος της απώλειας εμπιστοσύνης στα Όργανα της Ε.Ε., τα οποία όμως θυμόμαστε μόνον όταν πρόκειται για επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις.
  -Γιατί πιστεύετε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε σοβαρά πλέον και την εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
Γιατί έχουμε υποχρέωση ως ευρωβουλευτές απέναντι στους πολίτες που μας ψηφίζουν, να τους εκπροσωπήσουμε επάξια. Με διεκδικήσεις και στήριξη των δικαιωμάτων μας ως χώρα, ισότιμη των άλλων κρατών. Όπως κάνουν οι άλλες χώρες και οι βουλευτές τους στο Κοινοβούλιο. Μπορεί να έχουμε πλέον δύναμη με τους 21 ευρωβουλευτές που θα προκύψουν από τις εκλογές του Μαΐου, όμως ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός απούσης «εθνικής γραμμής» για να κερδίσουμε μάχες και αγώνες.
  -Συμφωνείτε με το σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές;
Βεβαίως. Πρόκειται για ένα δημοκρατικό σύστημα που σωστά αποφάσισε η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς. Το θέμα, τώρα, είναι η επιλογή του κάθε πολίτη που κρατά στα χέρια του, με την ψήφο του το διακύβευμα ώστε να έχουμε μια δυνατή ευρωπαϊκή φωνή για τα προσεχή πέντε χρόνια.
  -Προσμετράτε ήδη μια πετυχημένη θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Που ρίξατε το βάρος της εκεί παρουσίας σας;
Στη συνεχή παρουσία μου στο Κοινοβούλιο επί πέντε χρόνια δεν έλειψα ούτε μια μέρα από τις επιτροπές, τις ψηφοφορίες, τις σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν και την Ελλάδα. Για τα κοινωνικά προβλήματα, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα αγροτικά και την ανάπτυξη, τον θρησκευτικό τουρισμό, την κινητή τηλεφωνία και τη μείωση των τιμών, καθώς και άλλες δράσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως αντιπρόεδρος της επιτροπής. Με εκθέσεις, προτάσεις, τροπολογίες και γνωμοδοτήσεις, ανταποκρίθηκα στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών που μου προσφέρθηκε.
  - Με ποια θέματα θέλετε να ασχοληθείτε εφ' όσον ο Ελληνικός λαός σας ξαναστείλει με την ψήφο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
Εφ’ όσον τελικά ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με συμπεριλάβει στην λίστα των υποψήφιων -κάτι που επιθυμώ- θα συνεχίσω την προσπάθεια επανεκλογής μου και με την βούληση του λαού να αξιοποιήσω υπεύθυνα τις δυνατότητες που θα μου δοθούν στις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  -Πως αξιολογείτε την κατάσταση του ποδοσφαίρου και εν γένει του αθλητισμού στη χώρα μας και πως πιστεύετε ότι πρέπει να πορευθούν με γνώμονα την ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία σας;
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο χώρος αδικούνται από την σημερινή εικόνα που βλέπουμε και διαβάζουμε. Αδικούνται τα νέα ταλέντα που είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κυρίως στην περιφέρεια από την οποία ξεπήδησαν μεγάλα ταλέντα και όπου το ποδόσφαιρο διψά για δράση.
Υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον διεθνή χώρο γιατί τα οικονομικά πρωτίστως μεγέθη είναι τεράστια! Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τον καθαρά επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όταν μεταγραφές, εισπράξεις, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις περιορίζονται σε δύο – τρεις – τέσσερις συλλόγους.
Ευτυχώς, υπάρχει για να σώζει το γόητρο του ελληνικού ποδοσφαίρου η εθνική μας ομάδα!
Στη Βραζιλία, με αισιοδοξία και ελπίδα.    Για την Ελλάδα μας!
 
***  Καμία αναφορά για ζημιές από το σεισμό που σημειώθηκε στην 'Υδρα         
            
Από το Πυροσβεστικό Σώμα έγινε γνωστό ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές από την δόνηση των 5,6 βαθμών που σημειώθηκε το βράδυ (23:08) της Παρασκευής 29χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας.
Η δόνηση έγινε αισθητή στην ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο, περιοχές της Αττικής και την Κρήτη.
Σύμφωνα με τις νεώτερες μετρήσεις, όπως αυτές καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 29χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89χλμ νότια της Αθήνας.
Το δε εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 111χλμ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** H μαθηματική υποδομή των αρχαίων ελληνικών - Κώδικες παντού!!!
 Η Ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία...
Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότικάθε λέξη στην Ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο.Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα Νέο Ελληνικά).
Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.
Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν. Ένας από τους Πρωτοπόρους επί του θέματος ήταν ο μέγιστος Πυθαγόρας.
Οι αριθμοί, τα σχήματα, η αρμονία και τα άστρα έχουν κάτι κοινό, έτσι αντίστοιχα τα μαθηματικά (αριθμοί) η γεωμετρία (σχήματα) η αρμονία(μουσική) και η αστρο-νομία (αστήρ=α-χωρίς- στήριγμα + φυσικοί νόμοιπου τα διέπουν) ήταν αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα, που με την συγκεκριμένη σειρά που αναφέραμε ήταν η σκάλα για την εξέλιξη (=εκ -του- έλικος, DNA) του νου-ψυχής προς τον Δημιουργό.      Έναν Δημιουργό που δημιούργησε βάσει αυτών των τεσσάρων επιστημών. 27 σύμβολα-αριθμοί με αριθμητική αξία συνθέτουν το Ελληνικό Αλφάβητο, 3 ομάδες από 9 σύμβολα-αριθμούς η κάθε ομάδα, με άθροισμα κάθε ομάδας 45, 450, 4.500.
ΑΛΦΑ = 1+30+500+1= 532 =>5+3+2= 10 => 1+0= 1
ΕΝ = 5+50 = 55 => 5+5 = 10 => 1+0= 1
ΟΜΙΚΡΟΝ = 70+40+10+20+100+70+50= 360, όσες και οι μοίρες του κύκλου
Για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα νοήματα των εννοιών των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης πρέπει πρωτίστως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την ίδια την Ελληνική γλώσσα.           Η αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία δεν είναι βασισμένη στο ότι κάποιοι απλά καθίσαν και συμφώνησαν να ονομάζουν ένα αντικείμενο «χ» ή «ψ» όπως όλες οι υπόλοιπες στείρες γλώσσες του κόσμου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα μαθηματικό αριστούργημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε.       Η αρχή των πάντων είναι το ίδιο το Ελληνικό Αλφάβητο (το οποίο φυσικά δεν το πήραμε από κάποιον άλλον όπως θα δούμε παρακάτω διότι εκ των πραγμάτων δεν γίνεται).      Τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου στο σύνολο τους ήταν 33 όσοι και οι σπόνδυλοι, οι 5 τελευταίοι σπόνδυλοι (που παίζουν τον ρόλο της κεραίας) έχουν άμεση σχέση με τον εγκέφαλο και αντιστοιχούν στα 5 τελευταία άρρητα γράμματα τα οποία γνώριζαν μόνο οι ιερείς* ένα από αυτά ήταν η Σώστικα (ή Γαμμάδιον) η οποία στα λατινικά έγινε swstika και οι Ναζί το έκλεψαν και την ονομάσανε Σβάστικα.       Το σύμβολο αυτό είναι του ζωογόνου Ηλίου (Απόλλωνα), οι Ναζί το αντέστρεψαν για να συμβολίσουν το αντίθετο του ζωογόνου Ήλιου, δηλαδή του σκοτεινού θανάτου.      Υπήρχαν ακόμα κάποια γράμματα τα οποία στην πάροδο του χρόνου καταργήθηκαν όπως το Δίγαμμα (F), Κόππα (Q), Στίγμα (S’), Σαμπί (ϡ)  Ο Πυθαγόρας μας ενημερώνει για τα 3 επίπεδα της Ελληνικής γλώσσας τα οποία είναι τα εξής:1. ομιλών
2. Σημαίνον (α. σήμα, β. σημαινόμενο)
3. Κρύπτον (α. διαστήματα β. κραδασμός γ. λεξάριθμος δ. τονάριθμος)
-Το πρώτο είναι η ομιλία
-Το δεύτερο είναι η σχέση του σήματος με το σημαινόμενο που θα αναλύσουμε παρακάτω
-Το τρίτο είναι το διάστημα (απόσταση & χρόνος), ο κραδασμός (που αφυπνίζει τον εγκέφαλο μέσω ιδιοσυχνοτήτων από τους δημιουργηθέντες παλμούς – Παλλάδα Αθηνά) ο λεξάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με αριθμούς) και ο τονάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με μουσικούς τόνους)Το κάθε γράμμα αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό, αλλά και σε έναν μουσικό τόνο άρα γράμμα=αριθμός=τόνος (μουσικός), πράγμα που φανερώνει ότι στη γλώσσα μας πίσω από τα γράμματα-λέξεις υπάρχουν αριθμοί (λεξάριθμοι) και μουσικοί φθόγγοι (τονάριθμοι).
Οι 4 αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα ήταν:
1. Αριθμοί (μαθηματικά)
2. Σχήματα (Γεωμετρία)
3. Μουσική (Αρμονία)
4. Αστρονομία
Οι επιστήμες αυτές είναι αλληλένδετες και βρίσκονται η μια μέσα στην άλλην όπως οι Ρωσικές μπαμπούσκες. Συνδυάστε τώρα το αλφάβητο που εσωκλείει αριθμούς και μουσικούς τόνους με τις 4 αυτές επιστήμες.1. Αστρονομία= αστηρ + νόμος, α-στηρ = αυτό που δεν στηρίζεται, άρα αστρονομία= οι συμπαντικοί νόμοι που διέπουν αυτό που δεν στηρίζεται κάπου, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την μουσική (αρμονία), σχήματα (γεωμετρία) αριθμούς (μαθηματικά) και όλα αυτά με τον Αιθέρα ο οποίος περιβάλει τις ουράνιες σφαίρες.2. Ο Πυθαγόρας άκουγε την αρμονία (μουσική) των ουρανίων Σφαιρών άρα μιλάμε μια γλώσσα η οποία έχει να κάνει με την ροή του σύμπαντος.Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Η/Υ λόγω της μαθηματικότητας και μουσικότητας όχι μόνο του Αλφαβήτου-λέξεων, αλλά και των μαθηματικών εννοιών που γεννώνται π.χ. η λέξη ΘΕΣΙΣ γίνεται: συνΘεσις, επίΘεσις, κατάΘεσις, υπόΘεσις, εκΘεσις, πρόσΘεσις, πρόΘεσις, ανάΘεσις, διάΘεσις, αντίΘεσις κτλ κτλ αν τώρα αυτές τις λέξεις τις μεταφράσουμε στα Αγγλικά είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους.Το ότι δεν γίνεται το Αλφάβητο να είναι αντιγραμμένο από κάπου αλλού φαίνεται από το ότι εν έτη 2300 π.Χ. (με μελέτες της Τζιροπούλου και άλλων και όχι το 800 π.Χ.) ο Όμηρος ήδη έχει στην διάθεση του 6.500.000 πρωτογενής λέξεις (πρώτο πρόσωπο ενεστώτα & ενικού αριθμού) τις οποίες αν τις πολλαπλασιάσουμε Χ72 που είναι οι κλήσεις, θα βγάλουμε ένα τεράστιο αριθμό ο οποίος δεν είναι ο τελικός, διότι μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα, ΓΕΝΝΑ.ΑΝ συγκρίνουμε τώρα π.χ. την Αγγλική γλώσσα που έχει 80.000 λέξεις εκ των οποίων το 80% είναι Ελληνικές όπως μας ενημερώνει το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, και μετρήσουμε ότι αυτή η στείρα γλώσσα εξελίσσεται 1000 χρόνια, μπορούμε αβίαστα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Όμηρος παραλαμβάνει μια γλώσσα η οποία έχει βάθος στον χρόνο 100.000 π.Χ? 500.000 π.Χ.? ποιος ξέρει…Όμως η απόλυτη απόδειξη είναι η ίδια η μαθηματικότητα της, η οποία δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του πλανήτη. Μην ξεχνάμε ακόμα το ότι ο Δημιουργός χρησιμοποιεί μαθηματικά για την δημιουργία, άρα η γλώσσα μας έχει αναγκαστικά σχέση με την πηγή (root-0/1).Πριν όμως από το «Κρύπτον» υπάρχει το «Σημαίνον», δηλαδή η σύνδεση των λέξεων με τις έννοιες αυτών.Είπανε νωρίτερα ότι οι ξένες διάλεκτοι ορίστηκαν κατόπιν συμφωνίας, δηλαδή κάποιοι συμφώνησαν ότι το τάδε αντικείμενο θα το ονομάσουν «Χ», κάτι που κάνει τις γλώσσες στείρες, άρα δεν μπορούν να γεννήσουν νέες λέξεις, άρα δεν υπάρχει μαθηματικότητα, άρα δεν δύναται να περιγράψουν νέες έννοιες που υπάρχουν στην φύση, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος εφόσον δεν μπορεί να περιγράψει μέσω των νέων λέξεων καινούριες έννοιες μένει στο σκοτάδι, έτσι οι νευρώνες του εγκεφάλου δεν γεννούν νέους εν αντιθέσει με όσους χρησιμοποιούν την Ελληνική.Πως θα μπορούσε π.χ. ο Άγγλος ή ο Γάλλος ή ο Χ, Υ με μια λέξη που έχει 10 έννοιες να περιγράψει με ακρίβεια άρα και σαφήνεια μια βαθύτερη έννοια; πόσο μάλλον τις πολλαπλές πλευρές αυτής; δεν μπορεί, να λοιπόν το γιατί όλα ξεκίνησαν εδώ. Το Σημαίνον λοιπόν είναι η σύνδεση του σήματος με το σημαινόμενο, δηλαδή η ίδια η λέξη είναι δημιουργημένη με τέτοιο τρόπο που περιγράφει την έννοια που εσωκλείνει μέσα της.
Παράδειγμα:Η ονοματοδοσία της λέξης ΚΑΡΥΟΝ (Καρύδι) προέρχεται από μια παρατήρηση της φύσης (όπως όλες οι λέξεις), δηλαδή όταν δυο κερασφόρα ζώα (Κριοί, τράγοι κτλ) τρα.κάρ.ουν με τα κέρ.ατα τους ακούγεται το «κρακ» ή «καρ», ο ήχος αυτός έδωσε το όνομα «κέρας» (κέρατο) το κέρας έδωσε το όνομα κράτα ή κάρα (κεφάλι) και το υποκοριστικό αυτού το Κάρυον (μικρό κεφάλι). το Κάρυον (καρύδι) μοιάζει καταπληκτικά με το ανθρώπινο κεφάλι και το εσωτερικό του με εγκέφαλο.Το Υ είναι η ρίζα του ρήματος ΥΩ (βρέχω) όπου υπάρχει το Υ υπάρχει κοιλότητα (ή κυρτότητα) δηλαδή θηλυκώνει κάτι, η βροχή (υγρό στοιχείο) μπαίνει (θηλυκώνεται) μέσα στην γη.Το μουσικό – αριθμητικό αλφάβητο δημιουργεί μουσικο – μαθηματικές λέξεις οι οποίες περιγράφουν αντίστοιχες έννοιες, οι οποίες προέρχονται από την παρατήρηση της φύσεως δηλαδή της Δημιουργίας άρα κατ επέκταση του ίδιου του Δημιουργού, αλλά η ερώτηση είναι πόσες χιλιετίες μπορεί να χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το τέλειο μαθηματικό σύμπλεγμα που τα γράμματα είναι αριθμοί και συνάμα μουσικοί τόνοι και οι λέξεις δηλαδή το σύνολο των αριθμών και των μουσικών τόνων κρύβουν μέσα τους εκτός από σύνθετες μουσικές αρμονίες, έννοιες οι οποίες δεν είναι καθόλου τυχαίες αλλά κατόπιν εκτενέστατης παρατηρήσεως της φύσης;Ευλόγως λοιπόν ο Αντισθένης μας υπενθυμίζει «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις»
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Α΄  Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας : Σάββατο 5/4/2014 :
~ Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας   5-0 .- ^
~ ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά - Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  2-3  .- ^
~ Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ -ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ   -
~ ΑΠΟΛΛΩΝ  Καλαμάτας -  ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης   -

~** Β΄ Τοπικό   ΕΠΣΜεσσηνίας . Σάββατο  5/4/2014 :
* Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΗΡΑΚΛΗΣ 4-1 .- ^
* ΑΣΡΕΡΑΣ Βαλύρας  -ΔΟΞΑ  Καλαμάτας  3-2 .- ^
* Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Αμφείας
* ΝΕΟΣ  ΑΡΙΣ  - Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ  7-1 .- ^
* Α.Ε. ΑΒΙΑΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  0-0 .- ^
 * ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - Α.Ο. ΜΙΥΛΤΙΑΔΗΣ  -
* ΑΙΑΝΤΑΣ  Καλαμάτας - ΠΑΟ Καλλιθέας  1-1 .- ^
* ΟΛΥΜΠΙΘΑΚΟΣ  Ανάληψης - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ  -

~** Αγώνας  Μπαράζ  Γ΄ Τοπικού  ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   Καλαμάτας - ΝΕΔΟΥΣΑ  Αλαγωνίας  4-2 .- ^

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3240   video.-       
 http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1683   video .-   
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1705    Βίντεο.-     
Σύνολον                                                      6628   βίντεο    

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    541. 

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :

 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                           ~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                   
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 8 και 9 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-2014.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-16-2014.html , Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/16-2014.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  16  Μαρτίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  17 Μαρτίου  2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/18-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 18  Μαρτίου  2014.-
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html ,ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ    γράφοντας  και  αντιγράφοντας , Δευτέρα 17/03/2014 .- 
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/19-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 19 Μαρτίου 2014 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/20-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 .-
~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/21-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/22-2014.html , Ενημέρωση  Σαββάτου   22  Μαρτίου  2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/23-2014.html  , Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης ενημέρωση 23 Μαρτίου 2014  
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/24-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/25-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 25 Μαρτίου 2014  .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/26-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  :
Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου