ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαϊου 2014

Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Κυριακή 04  Μαϊου  2014  :
***  ΧΘΕΣ  : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014  :  
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html ,















***   Μεσσηνιακά  και  άλλα  :



















*** Μήνυμα για νίκη από την 1η Κυριακή έστειλε ο Τατούλης από την Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
     
 
 
Π. Τατούλης: «Θα δώσουμε την Πελοπόννησο λάφυρο;»
Της Βίκυς Βετουλάκη
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Νίκη από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας χθες βράδυ.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η νίκη της «Νέας Πελοποννήσου» από την πρώτη Κυριακή είναι μια νίκη που στέλνει μήνυμα σε όλη τη χώρα «ότι μπορούμε, όταν θέλουμε, να πετύχουμε και ότι ο τόπος αφήνει πίσω τη μιζέρια και την παθογένεια του παρελθόντος».
Κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων, παρουσιάσθηκαν η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και οι 21 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
«Να αφήσουμε τις κουβέντες του καφενείου»
Κατά την ομιλία του ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος είναι η Ελλάδα των Περιφερειών: «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, επιτέλους, πολιτικά και να αφήσουμε στην άκρη την κουβέντα του καφενείου που θέλει να βρει χαραμάδα για να ξαναφέρει στη ζωή μας τη θλίψη και τη σκοτεινιά της μιζέριας και του λαϊκισμού. Η Πελοπόννησος δεν είναι λάφυρο του ενός και του άλλου, τη βραδιά των εκλογών η Πελοπόννησος θα έχει τα δικά της χρώματα, αυτά που εμείς της δώσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, απελευθερωμένη από τα δεσμά του στείρου κομματισμού, από το βαθύ κράτος: Αυτά του άδολου, του ακομμάτιστου πατριωτισμού. Η Πελοπόννησος θα συνεχίσει στο δρόμο της Ευρώπης και αυτό εγγυάται η δική μας παρουσία. Η Πελοπόννησος έχει πια μπει οριστικά στο δρόμο των συνθέσεων και του κοινού οράματος, με μόνο στόχο το μέλλον του τόπου».
Κάλεσε τον κόσμο για ενεργή συστράτευση, πλατύτερη από κάθε άλλη φορά, και τόνισε ότι σε 15 ημέρες διεξάγεται μια μάχη: «Όχι ανάμεσα σε εμάς και σε κάποιους άλλους. Αλλά ανάμεσα στο μέλλον που ήδη έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε και το παρελθόν που επιχειρεί να βρει χαραμάδα να εισχωρήσει. Μια μάχη ανάμεσα στην ειλικρίνεια, την ισότιμη σχέση, την εργατικότητα και το ρεαλιστικό όραμα και το γνωστό παλαιοκομματισμό που επιδιώκει να δημιουργήσει με παλιά φθαρμένα υλικά, κάτι δήθεν καινούριο. Μια μάχη ανάμεσα στο λαϊκισμό του τίποτα και τη δημιουργικότητα του συγκροτημένου σχεδίου. Αυτήν τη μάχη, ο τόπος, οι πολίτες, εσείς, εμείς, όλοι εμείς μαζί πρέπει να την κερδίσουμε. Να την κερδίσουμε μαχητικά. Και ηχηρά. Προκειμένου το μήνυμα που θα απλωθεί σε όλη τη χώρα από την Πελοπόννησο να διαμηνύσει ότι οι παλιές εποχές έχουν πια οριστικά τελειώσει. Η νίκη μας στις 18 Μαΐου θα είναι νίκη πρώτα για την Πελοπόννησο και μετά για τη χώρα, γιατί θα επισφραγίσει το νέο μοντέλο που εμείς φέραμε πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτό το μοντέλο που άφησε πίσω του τα κομματικά χαρακώματα και απέδειξε ότι μπορεί να πετυχαίνει στόχους ακόμη και μέσα στη βαθύτερη κρίση. Γιατί εμείς μπορούμε στα δύσκολα. Είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα».
«Θα δώσουμε λάφυρο την Πελοπόννησο;»
Ο κ. Τατούλης ακολούθως υπογράμμισε ότι οι εκλογές που πλησιάζουν αποτελούν το κρισιμότερο σημείο καμπής για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας: «Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Συνεχίζουμε μπροστά ή επιστρέφουμε για πάντα πίσω; Συνεχίζουμε ευρωπαϊκά ή μπαίνουμε σε εξωευρωπαϊκές μοναχικές περιπέτειες; Προσφέρουμε την Πελοπόννησο λάφυρο σε κάποιους που θέλουν να κομίσουν δώρα σε νέους αρχηγούς ή άλλους πολιτικά αγνώμονες και ιδεολογικά ασύντακτους που θέλουν μεγαλώνοντας να γίνουν συνιστώσα ή κρατάμε την Πελοπόννησο χρωματισμένη με τα δικά της μοναδικά της χρώματα; Τα χρώματα του δικού μας τριπτύχου: του άδολου, του ακομμάτιστου πατριωτισμού όλων των Πελοποννησίων, δεξιών, αριστερών, κεντρώων.
Το 2010 σας είπα ότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Σήμερα το λέμε πιο δυνατά. Μπορούμε, γιατί ήδη ξεκινήσαμε. Τα έργα υποδομής που γίνονται στην Πελοπόννησο, η τουριστική μας εκτόξευση, η άνοδος των εξαγωγών, η επίλυση δύσκολων προβλημάτων που διαχρονικά μας ντρόπιαζαν, ακολούθησαν για πρώτη φορά ένα συνεκτικό σχεδιασμό και έφεραν απτά αποτελέσματα. Ούτε ένα ευρώ δε χάθηκε. Ούτε ένα έργο δεν έμεινε σταματημένο. Ο τουρισμός συγκράτησε την ανεργία. Οι εξαγωγές θεαματικά αυξήθηκαν. Η Πελοπόννησος έχει μπει οριστικά πια στο χάρτη των σύγχρονων ευρωπαϊκών περιφερειών, με λόγο ισότιμο και υπερήφανο.
Ο άδολος, ακομμάτιστος πατριωτισμός, είναι ακόμα επίκαιρος τόσο στη Νέα Πελοπόννησο όσο και στη Νέα Ελλάδα των Περιφερειών. Γιατί σήμερα πλέον η περιφερειακή διακυβέρνηση σηματοδοτεί τη μετάβαση από την εποχή της αντιπαλότητας και των αντιφάσεων στον πολιτικό πολιτισμό της διαφάνειας, της εντιμότητας και των συνθέσεων».
Υποψήφιοι
 Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
ΑΛΕΙΦΕΡΗ –ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης
1. ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου
2. ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου
3. ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του Ευστρατίου
4. ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Σπυρίδωνος
5. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου
6. ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Παναγιώτη
7. ΚΟΚΚΕΒΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του Ιωάννη
8. ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνος
9. ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Παντελή
10. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
11. ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου
12. ΜΠΟΥΖΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του Αργυρίου
13. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του Δημητρίου
14. ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Κωνσταντίνου
15. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Παναγιώτη
16. ΡΕΚΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αλεξάνδρου
17. ΣΑΛΑΝΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου
18. ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ του Ηλία
19. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χαραλάμπους
20. ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ του Θεοδώρου
21. ΧΡΟΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου - ΙΑΤΡΟΣ 

***  Τι αλλάζει στους αιγιαλούς και έχει ξεσηκώσει τον κόσμο         
            
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί όσον αφορά στην έκταση που μπορεί να παραχωρηθεί σε απλή χρήση, όπως ξαπλώστρες
Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που η Πολιτεία διαχειρίζεται τους αιγιαλούς και τις παραλίες της χώρας, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της ακτογραμμής, προωθούνται με το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.
Ανάμεσα στις προτάσεις βρίσκονται η μείωση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας σε Δήμους και ιδιώτες, η νομιμοποίηση αυθαιρέτων που χρησιμοποιούνται για επιχειρηματικούς σκοπούς, αλλά και η διευκόλυνση της κατασκευής έργων που εξυπηρετούν παραθαλάσσιες επιχειρήσεις.
Το σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 8 Μαΐου. Όπως προβλέπεται μεταξύ άλλων:
1. Αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί στην έκταση που μπορεί να παραχωρηθεί σε απλή χρήση (λ.χ. ξαπλώστρες, αναψυκτήρια). Στην ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η παραχώρηση έκτασης μεγαλύτερης των 500 τ.μ., ενώ υπάρχει υποχρέωση δημιουργίας ελεύθερων «ζωνών» 100 μέτρων.
2. Αφαιρούνται όλες οι αναφορές στην υποχρέωση ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στον αιγιαλό, καθώς και η απαγόρευση της παραχώρησης της αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Η μόνη αναφορά είναι ότι στις παραχωρήσεις πρέπει «να περιλαμβάνονται όροι χρήσης που να διασφαλίζουν την πρόσβαση του κοινού, ύστερα από αιτιολογημένη στάθμιση των συμφερόντων που εξυπηρετούνται ή βλάπτονται».
3. Διευκολύνεται η δημιουργία μόνιμων κατασκευών από ιδιώτες για επιχειρηματικό σκοπό. Μοναδική προϋπόθεση είναι η παραχώρηση «να κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την επίτευξη του [επιχειρηματικού] σκοπού» από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι παράκτιες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μπορούν να επεκτείνουν μόνιμα τις εγκαταστάσεις τους στη ζώνη από την παραλία έως και τη θάλασσα.
4. Επιτρέπεται η επιχωμάτωση (μπάζωμα) θαλάσσιου χώρου για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις ή έχει εγκριθεί ΕΣΧΑΔΑ ή ΕΣΧΑΣΕ (ειδικά σχέδια χωρικής ανάπτυξης δημοσίων ή ιδιωτικών ακινήτων).
5. Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης τη δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών (έναντι οικονομικού ανταλλάγματος) που βρίσκονται στον αιγιαλό και την παραλία, που χρησιμοποιούνται όχι για κατοικία, αλλά για επιχειρηματικούς σκοπούς. Η δυνατότητα αυτή δεν είχε δοθεί έως σήμερα από τους νόμους για τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης δόμησης (ν. 4014/11, ν. 4178/13) για τον αιγιαλό, τα δάση και τους αρχαιολογικούς χώρους, ως αντίθετη στη συνταγματική επιταγή.
Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να νομιμοποιήσει αυθαίρετα στον αιγιαλό είναι επόμενο να τερματίσει την εκστρατεία του υπουργείου Περιβάλλοντος (Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων - ΕΥΕΚΑ) για κατεδάφιση αυθαιρέτων με πόρους του Πράσινου Ταμείου. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικά, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ημερίδα με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων (εκπροσώπων των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων) με θέμα την οργάνωση και επίσπευση της διαδικασίας κατεδαφίσεων και τη χρηματοδότησή τους από το Πράσινο Ταμείο. Σε συνέχεια αυτής, ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος, Π. Μέρκος, ζήτησε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις 3 Απριλίου την αποστολή συγκεντρωτικών πινάκων αυθαιρέτων.
«Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στην ΕΥΕΚΑ περί τα 3.000 πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων στον αιγιαλό από όλη την Ελλάδα», λέει στην «Κ» η επικεφαλής νότιου τομέα της υπηρεσίας, Δέσποινα Ποδαρά. «Το Πράσινο Ταμείο θα διαθέσει ένα εκατ. ευρώ για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δάση το 2014 και προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τις υπηρεσίες».
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΛΙΟΥ

***  Να αλλάξουν οι συσχετισμοί, ζήτησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των Οικολόγων Πράσινων          
           
Σε αλλαγή συσχετισμών μέσω της ψήφου των Ελλήνων στις ευρωεκλογές κάλεσε χθες από την Καλαμάτα ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Ι. Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος στο ξενοδοχείο «Ρεξ».
Όπως επισήμανε, οι ευρωεκλογές είναι κρισιμότατες και θα επέλθουν δραματικές αλλαγές ανάλογα με τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, της Περιφέρειας και των Δήμων.
Πρόσθεσε πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε κρίση και διευκρίνισε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι δε νοσταλγούν τις προ του μνημονίου εποχές. «Αν η Ευρώπη συνεχίσει τις πολιτικές της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του Σαμαρά, δεν έχει μέλλον. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά τις πολιτικές, να αλλάξουμε την οικονομία και από τα 800 εκατ. ευρώ τζίρο από το ελαιόλαδο, που το πουλάμε τσάμπα, θα μπορούσαμε να τον αυξήσουμε στο 1 και πλέον δισεκατομμύριο, αν το πουλούσαμε τυποποιημένο. Αυτό είναι ανάπτυξη, αυτό θα καταστήσει βιώσιμη τη μεταποίηση και τον τουρισμό», υπογράμμισε.
Ακολούθως, πρόσθεσε ότι υπάρχει πλούτος, είναι η γη, τα δημόσια αγαθά και οι άνθρωποι, που βρίσκονται στο περιθώριο. Είναι ο σιδηρόδρομος, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο.
Επισήμανε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν δώσει σκληρές μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο και κέρδισαν τη μάχη να μην καταβάλλει η Ελλάδα συμμετοχή στο ΕΣΠΑ, ενώ είχαν επίσης εισηγηθεί την έκδοση ευρωομολόγου, αλλά ο κ. Παπανδρέου πήγε αλλού.
Καταλήγοντας, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν τη μάχη στην κάλπη και να μη χαρίσουν με την ψήφο τους την Ευρώπη σε Σαμαρά και Μέρκελ.
  Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές
Η υποψήφια ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κοσμίδου, η οποία βρέθηκε για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα μέσα σε δύο μήνες, ανέφερε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε πολιτικό αναπροσανατολισμό και ζήτησε να δοθεί το μήνυμα πως δεν είναι όλοι οι πολιτικοί σάπιοι.
Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών επισήμανε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Κ. Καλογράνης, λέγοντας πως στην Ευρώπη οι Πράσινοι είναι η τρίτη δύναμη και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην απουσιάσει η ελληνική συμμετοχή. Ανέφερε, επίσης, πως πρόταση των Οικολόγων ήταν η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής από την Ε.Ε. για τη διερεύνηση των δυσάρεστων συνεπειών από την εφαρμογή του Μνημονίου στη χώρα. «Έχουμε δώσει δείγματα γραφής, θέλουμε ανανέωση της εμπιστοσύνης σας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ερρίκος Νόεκρανς. ζει στην Κορινθία από όταν ήταν δύο ετών και ζήτησε απευθυνόμενος με απλά λόγια στους απλούς ανθρώπους, να ψηφίσουν Οικολόγους Πράσινους. αν θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
Τέλος, ο Μιχ. Τρεμόπουλος, σημερινός ευρωβουλευτής, ανέφερε ότι ισχυροποιούνται οι δυνάμεις που προσπαθούν να διαλύσουν το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη, λέγοντας πως οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν σε μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη, την Ευρώπη των Περιφερειών και των Κινημάτων. «Αξίζουμε ένα διαφορετικό μέλλον, παλεύουμε για αλλαγή συσχετισμών, ώστε οι λαοί της Ευρώπης να έχουν το μέλλον που τους αξίζει», σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά της, η υποψήφια ευρωβουλευτής, Παναγιώτα Μπάκα, δήλωσε πως πιστεύει στις δυνατότητες της Ευρώπης και στους πολίτες της, σε μια πολιτιστικά πολυφωνική, πολυπολιτισμική, δημοκρατική Ευρώπη, δήλωσε πως επιθυμεί μια κοινωνία με τα αυτιά και τα μάτια της στραμμένα στις τέχνες και τον πολιτισμό, τη διάσωση των ηθών, των εθίμων και των γλωσσικών ιδιωματισμών κάθε τόπου, ενώ χαρακτήρισε μονόλογο τη βιολογική καλλιέργεια, τις ήπιες μορφές ενέργειας, το δίκαιο εμπόριο, την προώθηση των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Τάχθηκε  υπέρ της μείωσης των απορριμμάτων με ανακύκλωση και κομποστοποίηση, ενώ καταλήγοντας απαίτησε δικαιοσύνη στη φορολογία για να «ανασάνουν» τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα και να σταματήσει το «μαύρο χρήμα» και η φορολογική ασυλία των πλουσίων.
  «Να σπάσουμε το κατεστημένο»
Η υποψήφια περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφέρεια Οικολογική», Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ανέφερε πως το σχέδιο των Οικολόγων Πράσινων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, και η αναβάθμιση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Δήλωσε πως «οι καρέκλες δεν είναι κληρονομικές, ούτε τις έχουμε φέρει από το σπίτι μας. Πρέπει κάποια στιγμή να σπάσουμε τη σιωπή μας και να μιλήσουμε για ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα, ποιοι έχουν κάνει τι και ποιοι δεν έχουν κάνει. Έχουμε σκοπό να σπάσουμε το κατεστημένο, να έχουμε μια διαφορετική φωνή στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να μπορέσουμε να εκφράσουμε τον κόσμο, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας».
Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση, είπε πως ο συνδυασμός της ουδεμία σχέση έχει με την «Οικολογική Συμπολιτεία του Μωριά», που είχε επικεφαλής τον Λάμπρο Μπούκλη.
Πρόσθεσε πως «παρότι μας έγιναν πολύ δελεαστικές προτάσεις από άλλους συνδυασμούς, κρατήσαμε το δικό μας προφίλ, τη δική μας πολιτική και δεν επιλέξαμε τα σίγουρα, γιατί μας αρέσει να είμαστε ακτιβιστές γενικότερα».   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Ξεκινά το απόγευμα το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ         
           
Με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την Αθλητική Κυριακή ξεκινά από την Κυριακή στις 18:00 το πρόγραμμα της η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση.
Περίπου έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, σε μια «σεμνή τελετή» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκη, θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.
«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γ. Προκοπάκης.
Ο κ. Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU.
Με 16 νέες εκπομπές που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision) ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί με αρκετά προβλήματα.
Ο κ. Προκοπάκης τόνισε πως η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε αυτές θα υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση και παρουσία υποψηφίων από όλα τα κόμματα.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, ο κ. Προκοπάκης τόνισε πως η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.
Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνεται και θα αντικαθίσταται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.
ΠΟΕΣΥ: Ανοιχτές οι πληγές από το λουκέτο στην ΕΡΤ
«Η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ ξεκινά χωρίς να υπάρχουν για τους εργαζόμενους οι πρόνοιες που η ίδια η ΝΕΡΙΤ έχει θέσει στην προκήρυξή της και χωρίς πρόβλεψη για ΣΣΕ με συνέπεια να βαθαίνουν αντί να επουλώνονται οι χαίνουσες πληγές που άνοιξε στο σώμα της Ενημέρωσης το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ» τονίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει στον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ ότι το Δημόσιο δεν έχει εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Στους συναδέλφους οφείλονται τα δεδουλευμένα με βάση την συνολική τους προϋπηρεσία, αποδοχές αδείας, επιδόματα αδείας και υπερωρίες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Το ελικοδρόμιο Διαβολιτσίου
 
Τρία έργα άφησε παρακαταθήκη ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, «καπετάν Βασίλης», στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, το Διαβολίτσι, έργα που θα παραμείνουν για πάντα στις επερχόμενες γενεές. Το γήπεδο, το θέατρο, το ελικοδρόμιο, που μπορούν οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν για ώρα ανάγκης, κυρίως για τους βαριά ασθενείς. Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα σε όλη την Πελοπόννησο, ίσως και σε όλη την Ελλάδα, με το πιο σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τις προσγειώσεις δια οργάνων, και με τοποθεσία για λόγους ευρέσεως, εμπρός από το πέτρινο Γυμνάσιο, «σε κτίσμα», σε ανοιχτό χώρο και χωρίς πλησίον ηλεκτροφόρα καλώδια, κάτι που σπάνια βρίσκεις σε πόλεις και κωμοπόλεις. Τούτο βοηθά τους πιλότους, εκτός από το ηλεκτρονικό σύστημα για την τοποθεσία, αλλά και δια ορατού οφθαλμού «Βιεφάρ», με σημάδι από ψηλά το Γυμνάσιο. Όμως, στη σημερινή όχι μόνο οικονομική κατάσταση, αλλά και στη μόδα της «κλοπής», που το κράτος δεν μπορεί να σταματήσει, που έχει καταντήσει μάστιγα, είναι «το σημερινό μοντέλο», εφόσον δεν υπάρχουν αυστηρές ποινές, καθώς και στη συρροή των πάσης φύσεως λαθρομεταναστών. Έχουν κλαπεί τα ηλεκτρονικά όργανα που ευρίσκοντο μέσα σε σιδερένια κουβούκλια σε τρία σημεία, καθώς και ο πίνακας με τις ασφάλειες και τους αυτόματους διακόπτες. Εντός των σιδερένιων κουβουκλίων βρίσκονται μόνο γυμνά τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ γυρισμένα και κομμένα. Βέβαια, κανένας δεν αντιλήφθηκε τίποτα, αλλά και αν έβλεπε κάτι, τι τον ένοιαζε, αφού δεν τολμούν να τους εμποδίσουν; Για τους κλέφτες το σκεπτικό είναι ότι θα ξανατοποθετηθούν για να τα ξανακλέψουν, όσο τα όργανα να βρίσκονται με ασφάλεια κλεισμένα σε σιδερένια κουβούκλια με κλειδαριές ασφαλείας και χοντρές αλυσίδες. Ποιος, λοιπόν, θα αντικαταστήσει τα όργανα αυτά, που στοιχίζουν μια περιουσία; Αυτοί που τα έκλεψαν, προφανώς, τα πούλησαν για ένα κομμάτι ψωμί, μη γνωρίζοντας την πραγματική τους αξία. Ίσως να χρησιμοποιηθούν σε ανάλογη περίπτωση για ιδιωτικό ελικοδρόμιο. Όμως, με μια έρευνα από την Υ.Π.Α., στην οποία ανήκει το ελικοδρόμιο Διαβολιτσίου, θα βρεθεί κάποια άκρη, από πού αγοράσθηκαν ή προμηθεύτηκαν. Επισημαίνω ότι χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα με το ειδικό κίτρινο χρώμα που διαθέτει η ΥΠΑ στις διαγραμμίσεις του δαπέδου, διότι από τα νερά της βροχής και τα χώματα τείνουν να εξαφανισθούν. Δ.Φ. - 

***   Δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας για επαγγελματίες εστίασης της Μεσσηνίας στην “Costa Navarino”         
    
ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 7 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του περιοδικού «Αθηνόραμα» και της διοργάνωσης «Χρυσοί Σκούφοι», διοργανώνουν στην Costa Navarino δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 5, 6 και 7 Μαΐου, με στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.
Το τριήμερο σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες της εστίασης της Μεσσηνίας να καταγράψουν στοιχεία, παραδείγματα και πρακτικές οδηγίες και προτάσεις, αλλά κυρίως να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου, όπως η Νένα Ισμυρνόγλου, ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Δόξης Μπεκρής, ενώ θα αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώση. Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν μεσσηνιακές συνταγές, ενώ αναγνωρισμένοι ειδικοί στον τομέα της γαστρονομίας θα δώσουν πρακτικές συμβουλές.
Συγκεκριμένα, το τριήμερο σεμινάριο περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, χωρισμένους σε 6 ομάδες. Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι 3 ώρες ανά ομάδα και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο θα ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν.
Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση στην ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας, αξιοποιώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Κύριος στόχος παραμένει η ανάδειξη και προβολή των τοπικών γεύσεων, μιας περιοχής η οποία διαθέτει ιδιαίτερο πλούτο σε γαστρονομική παράδοση και ποιοτικές πρώτες ύλες.
Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, chef, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62212 ή στο 6986 689 093.
Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής. 
 
***
  
*** Αθλητική  ενημέρωση :
 
***  Τζ. Παπαδοπούλου: Μας αρέσει να ξεκινάμε από την Καλαμάτα         
            Η εθνική μας ομάδα με τις προπονήτριες Παπαδοπούλου-Χρονοπούλου, τον πρόεδρο της ΕΓΟ, Θαν. Βασιλειάδη, του αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας, Ι. Αδαμόπουλο και τις κυρίες του ΦΟΚ, Βούλα Κουβάτσου, Ξένια Γεωργαρά
Στο περιθώριο των αγώνων η προπονήτρια της εθνικής μας ομάδας ανσάμπλ Τζένη Παπαδοπούλου μίλησε στο «Θ» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που έχει ανανεωμένη σύνθεση με την προσθήκη των Βλαχογιάννη, Μήτσανα, Γιουβανάκη, στο πλευρό των «παλιών» Δόικα, Σαμαρά και Κοντογιάννη. Πριν από την Καλαμάτα η Ελλάδα αγωνίστηκε στο Πέζαρο, όπου κατόρθωσε να πλασαριστεί στην 8άδα στο σύνθετο και να πάρει μια 7η θέση στα τελικά των οργάνων. Και το διεθνές μίτινγκ της Καλαμάτας εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό του Ιουνίου στο Μπακού, καθώς και για το Παγκόσμιο του Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει και η τελευταία παρουσίαση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, τα οποία θ’ αλλάξουν, μαζί με τα όργανα, για την προολυμπιακή χρονιά 2015.
«Μας ενδιαφέρει ένα καλό αποτέλεσμα και να σταθεροποιήσουμε τα προγράμματά μας. Ξεκινήσαμε με μια καλή εμφάνιση, χωρίς πτώσεις, αλλά με κάποια λάθη που ξέρουμε και δουλεύουμε να διορθώσουμε. Το ανσάμπλ φέτος στην Καλαμάτα δεν έχει συναγωνισμό και αυτό που έχουν να κάνουν είναι να παλέψουν με τους εαυτούς τους.
Είναι ωραίο που έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο χώρο μας, όπως νιώθουμε την Καλαμάτα, η οποία είναι πάντα πολύ φιλόξενη και μας αρέσει να ξεκινάμε την προετοιμασία μας από εδώ, με τον κόσμο να μας δίνει επιπλέον ώθηση» κατέληξε η κα Παπαδοπούλου, που έχει συνεργάτιδες στο ελληνικό ανσάμπλ την Ελένη Χρονοπούλου και την Γεωργία Αργύρη (χορογράφος).  Χ.Ε.  
 
***  Πλούσιο θέαμα και φινάλε σήμερα στην Τέντα         
             
 
Από τις 2.30 μετά το μεσημέρι έως τις 7.30 το απόγευμα περίπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλαθλοι της Μεσσηνίας τις μαγικές στιγμές που θα προσφέρουν για 3η συνεχή μέρα στην Τέντα οι αθλήτριες συμμετέχουν στο 22ο Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής της Καλαμάτας, με το θέαμα να κορυφώνεται, καθώς σήμερα θα διεξαχθούν οι τελικοί των οργάνων, με τις οκτώ καλύτερες.
Μοναδική ευκαιρία ν΄απολαύσουμε από κοντά το ελληνικό ανσάμπλ και τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες στο ατομικό, Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη, καθώς και το νέο αίμα, όπως η Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία κατέκτησε την πρωτιά στο σύνθετο ατομικό των νεανίδων!
Η χθεσινή ημέρα περιλάμβανε απονομές στο σύνθετο, με την ανανεωμένη εθνική ανσάμπλ των γυναικών, με τις Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Στεφανία Μήτσανα και Αναστασία Γιουβανάκη να συγκεντρώνει συνολικά 30.850β.  (14.900 στις τρεις μπάλες και δυο κορδέλες και 15.950 στις δέκα κορίνες). Πρώτη ήταν η ομάδα της Λευκορωσίας με 32.450β. (16.150 και 16.300 αντίστοιχα).
Στο ατομικό γυναικών, η Βαρβάρα Φίλιου κατέκτησε την δεύτερη θέση στο σύνθετο ατομικό με 67.850β. και η Κυριακή Αλευρογιάννη την πέμπτη θέση με 64.450β. Και οι δυο προκρίθηκαν στους τελικούς των τεσσάρων οργάνων της Κυριακής. Η Φίλιου βαθμολογήθηκε στη μπάλα με 17.400 (2η), στο στεφάνι με 16.600 (3η), στις κορίνες με 16.400 (3η) και στην κορδέλα 17.450 (2η).
Η Αλευρογιάννη στη μπάλα βαθμολογήθηκε με 16.100 (5η ), στο στεφάνι με 16.050 (7η ), στις κορίνες με 16.100 (5η) και στην κορδέλα 16.100 (5η).
Στο ατομικό των νεανίδων, η Ελένη Κελαϊδίτη πήρε την πρώτη θέση στο σύνθετο ατομικό συγκεντρώνοντας 60.150β., ενώ η Γεωργία Μάρθα την 5η θέση με 54.800β. Και οι δυο τους έχουν πάρει την πρόκριση στους σημερινούς τελικούς και στα τέσσερα όργανα. Η Κελαϊδίτη βαθμολογήθηκε με 14.850 (2η) στο στεφάνι, 14.800 (3η) στη μπάλα, 15.050 (2η)  στις κορίνες και 15.450 (1η) στην κορδέλα.
Η Γεωργία Μάρθα συγκέντρωσε 13.550 (6η)  στο στεφάνι, 13.650 (6η) στη μπάλα, 13.800 (8η) στις κορίνες και 13.800(7η) στην κορδέλα.
Οι υπόλοιπες 4 αθλήτριες στην κατηγορία των νεανίδων έμειναν εκτός τελικού των οργάνων. Συγκεκριμένα στο σύνθετο ατομικό κατετάγησαν:
Αθανασουλάκη Μυρτώ (Φιλογυμν. Όμιλος Καλαμάτας) 16η με 50.900β. (Στεφάνι (11η) 13.100, στη μπάλα (20η) 12.250, στις κορίνες (10η) 13.650 και στην κορδέλα (23η) 11.900 ).
Αναστασία Κοζμά 17η με 50.700β.: (Στεφάνι (15η) 12.650, στη μπάλα (13η) 12.900, στις κορίνες (17η) 12.450 και στην κορδέλα (15η) 12.700 ).
Αναστασία Δογραματζή 14η με 51.150β.: (Στεφάνι (17η) 12.350, στη μπάλα (12η) 12.950, στις κορίνες (14η) 12.950 και στην κορδέλα (12η) 12.900).
Ζωή Πουλοπούλου (Φιλογυμν. Όμιλος Καλαμάτας) 25η με 46.450β. : (Στεφάνι (23η) 11.750, στη μπάλα 24η  11.750, στις κορίνες (19η) 12.400 και στην κορδέλα (28η) 10.550).
 
***  Καλαμάτα- Δόξα Μανωλάδας: Με άλλη «εικόνα» αλλά με στόχο το τρίποντο
             Αποφασισμένος να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν έντονη παρουσία σε προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας είναι ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας Μίλτος Γκόφας, κάτι που εξωτερίκευσε μέσα από το κλείσιμο της προετοιμασίας για τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Δόξα Νέας Μανωλάδας. Η έλλειψη ουσιαστικού βαθμολογικού κινήτρου σε συνδυασμό με κάποιες απουσίες που υπάρχουν, και κυρίως την απόφαση να αποτελέσουν τα εναπομείναντα παιχνίδια μιας μορφής «δοκιμασία» για κάποιους παίκτες, καθιστά τη συγκεκριμένη αγωνιστική διαδικασία απόλυτα λογική. Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι η Καλαμάτα θα παίξει με αρκετές διαφοροποιήσεις στο αρχικό της σχήμα, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελείται από τους Κολοβούρη, Καντούτση, Σκαρλάτο (κεντρικοί αμυντικοί), Μαρτίνο, Τριανταφυλλάκη (δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα), Ζαχαρόπουλο, Μπελεβέτη, Κουντάνη (κεντρικά χαφ), Καλαντζή, Καραχάλιο στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Ηλιόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.
Την αποστολή, που ανακοινώθηκε χθες μετά την προπόνηση, συμπληρώνουν ακόμη οι Ριγανάς, Κωνσταντόπουλος, Σοφός, Σκόνδρας, Πούτσης, Γεωργακόπουλος, Αθανασόπουλος, Οντβόνγκ και Κακαλής.
  Εκτός αποστολής Λιόλιος, Τσόπελας και Καλογερόπουλος
Αντιθέτως εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Λιόλιος και ο τραυματίας Τσόπελας, καθώς επίσης και ο Γιάννης Καλογερόπουλος, στον οποίο ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός του μετά το τέλος της προπόνησης, ως αποτέλεσμα πειθαρχικού παραπτώματος.
Από κει και πέρα, το ότι υπάρχουν κάποιες αλλαγές ή απουσιάζει το έντονο κίνητρο – μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες για τη δεύτερη θέση -  δεν σημαίνει ότι η Καλαμάτα δεν θα ψάξει το τρίποντο το οποίο άλλωστε αγνοεί στα τελευταία παιχνίδια της. Ο κόσμος που θα βρεθεί στο Στάδιο θέλει το θετικό αποτέλεσμα και οι παίκτες οφείλουν να πράξουν αναλόγως για να φθάσουν στην κατάκτησή του. Έχουν πάντως έναν επιπλέον λόγο να το κυνηγήσουν και  έχει να κάνει με την κίνηση των ανθρώπων της διοίκησης να δώσουν χρήματα, έστω ένα μικρό ποσό ως έναντι των οφειλουμένων, λίγα 24ωρα μετά την ήττα στην Αχαγιά.   Ν. Μπ.
 
******  ΕΠΣΜεσσηνίας... Α΄ Κατηγορία    (30η αγωνιστική ΣΑΒΒΑΤΟ 3/05/2014) :
1.ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου -ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά 1-1  .- ^
2.Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΔΩΡΙΕΑΣ  Δωρίου  0-2  .- ^
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/05/2014   :      
3. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  2-1 .- ^
4. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  3-6  .- ^
5. Τέλος ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ      1-2   .- ^
6. Αστέρας ΑΡΦΑΡΑ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρά    1-1 .- ^
7. ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ      0-2  .- ^
8.  Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης    1-2  .- ^

 *** Για  την  Γ΄ εθνική  4ος  όμιλος 27η  αγωνιστική  Κυριακή 04/05/2014 :
Εθνικός Σαγέικων - Πανναυπλιακός   3-0   , (2-0).-^
Καλαμάτα - Δόξα  Ν. Μανωλάδας   4-1  , (1-0).- ^
Αμαλιάδα/Πανόπουλο - Παναρκαδικός  0-1  , (0-0) .-^
Παναργειακός - Α.Ε. Καραϊσκάκη   1-0 (0-0) .- ^
ΠΑΟ Βάρδα - Α.Ε. Μεσολογγίου   2-1  , (1-1) .-^
Ένωση Ερμιονίδας - Αχαϊκή    1-0 , (0-0) .- ^
Κόρινθος - Ατρόμητος Αχαΐας  0-1   , (0-1).-^
Άρης  Αιτωλικού - Μεσσηνιακός    0-0 .-^

***  Για  τα  πλέϊ-οφ της Ελληνικής Σούπερ Λίγκας :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ     1-1  , (1-0) .-^ {20 ΄ Μπλάντεν Πέτριτς  ,75΄ Σαλπιγγίδης   } ;
Video από  τον αγώνα  :
~ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ  ημήχρ  1-0  το γκολ 4/5/2014 πλει οφ : http://youtu.be/zx3ERlqonEE ,
~  ΠΑΟ-ΠΑΟΚ  1-1  δηλώσεις  γκολ 4/5/2014 πλει οφ : http://youtu.be/BgEGCTnObOI  ,
~  ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-1  γκολ ισοφαρ  4/5/2014 πλει οφ : http://youtu.be/7RV3q2c0OpQ  ,
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος Αθηνών     1-0 .- ^     { 66΄ Μπαράλες ) .-
Video   από τον αγώνα :
~ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0  4/5/2014 Πλει οφ γκολ : http://youtu.be/X_Izl349uhQ  ,
***  Α1 ΑΝΔΡΩΝ    26η Αγωνιστική (3/5/2014)
Σάββατο, 3 Μαϊου 2014
  
 Πανελευσινιακός-ΑΕ Ν. Κηφισιάς  63-71 .- ^
  Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός  79-95 .- ^
  Τρίκαλα-ΚΑΟ Δράμας    103-108 .- ^
  ΠΑΟΚ-Ίκαρος Χαλκίδας 88-74 .- ^
   ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ηλυσιακός   63-62 .- ^
   Κολοσσός Ρόδου-Άρης   72-69 .- ^
   Ολυμπιακός-Πανιώνιος   76-66 .- ^

~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 26 αγώνες)1. Παναθηναϊκός 51
2. Ολυμπιακός 48
3. Πανιώνιος 44
4. ΠΑΟΚ 41
5. ΑΕ Νέας Κηφισιάς 40
6. ΚΑΟ Δράμας 39
7. Άρης 38
8. Απόλλων Πατρών 37
-----------------------------------
9. ΑΓΟ Ρεθύμνου 36
10. Κολοσσός Ρόδου 36
11. Τρίκαλα 35
12. Πανελευσινιακός 33
-----------------------------------
13. Ηλυσιακός 33
14. Ίκαρος Χαλκίδας 33
~** Τα ζευγάρια στην Α΄ φάση των πλέι-οφ:Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών
Ολυμπιακός-Αρης
Πανιώνιος-ΚΑΟΔ
ΠΑΟΚ-ΑΕ Νέας Κηφισιάς
~ Οι αγώνες της Α΄ φάσης θα γίνουν στις 6, 8 και (αν χρειαστεί) 10 Μαΐου.-

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3309   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1780   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1777  video.-   
Σύνολον                                                     6866 βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2489    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    562 –

~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  122.  -

 ***  ΑΠΟ  ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014 :                         
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/18052014.html , Δημοτικές Περιφερειακές  Εκλογές  18/05/2014 Συνδυασμοί  ,  Τρίτη  29  Απριλίου  2014
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/29-2014.html?showComment=1398765019668#c4008682741293950955 , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 29 Απριλίου 2014.-                                                   
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/30-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 .-
~    www.aroma-elladas.gr  , 

***  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-  
 ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                              
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου