ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαϊου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης από  Μεσσηνία  και  Ελλάδα Παρασκευή  16 Μαϊου  2014  :



***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :



























***   Ο Δήμος αγόρασε το ακίνητο βορείως του Μεγάρου Χορού         
          
Ένα ακίνητο με επιφάνεια 174,68 τετραγωνικά μέτρα, το οποίο θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού, απέκτησε ο Δήμος Καλαμάτας.
Προχθές, ο δήμαρχος υπέγραψε σχετικό συμβόλαιο εκπροσωπώντας τον αγοραστή, ενώ πωλήτρια είναι η Χριστίνα Θεοφιλοπούλου – Στεφανούρη.
Το ακίνητο βρίσκεται βορειοανατολικά του Μεγάρου Χορού. Σε αυτό βρίσκονται ένα ισόγειο κατάστημα και ένα ισόγειο ασκεπές ερειπωμένο κτίσμα με υπόγειο, τα οποία θα καθαιρεθούν.
Με την απόκτηση του ακινήτου αυτού, θα αναδειχθεί στην πληρότητά του ο περιβάλλων χώρος του Μεγάρου Χορού. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μέσω της ΕΕΤΑΑ, η Πράξη «Αστική ανάπλαση περιοχής Μεγάρου Χορού Καλαμάτας», που θα συμπληρωθεί με παρέμβαση και στο νεοαποκτηθέν ακίνητο. Το έργο, προϋπολογισμού 846.000 ευρώ με το ΦΠΑ, έχει δημοπρατηθεί, χθες απερρίφθη από την Οικονομική Επιτροπή ένσταση του δεύτερου μειοδότη κατά του πρώτου και προχωρεί η διαδικασία για την υπογραφή σύμβασης.
Το φυσικό αντικείμενο της προαναφερθείσας Πράξης αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, προβλέπονται: Βιοκλιματικός σχεδιασμός. Περίφραξη του αυλείου χώρου του Μεγάρου (με εξαίρεση τη βόρεια πλευρά του) για προστασία του κτηρίου και για έλεγχο της προσβασιμότητας. Κατασκευή στην οδό Αρτέμιδος εσοχής – λωρίδας προσωρινής στάσης αυτοκινήτων για τη διευκόλυνση της αποβίβασης - επιβίβασης του κοινού. Για τη σύνδεση του χώρου του Μεγάρου με τον κεντρικό ιστό της πόλης διαμορφώνεται ζώνη κίνησης πεζών στο νότιο και βόρειο τμήμα του ευρισκόμενου επί του ποταμού Νέδοντα δημοτικού χώρου στάθμευσης. Μονοδρόμηση με κατεύθυνση ανατολή – δύση του δημοτικού δρόμου στα νότια. Δημιουργία θέσεων στάθμευσης και διευρυμένου πεζοδρομίου. Φύτευση με δεντροστοιχίες, θάμνους και χλοοτάπητα. Ο φωτισμός του άμεσου περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου γίνεται με φωτιστικά σώματα πολλαπλών δεσμών και του ευρύτερου χώρου με φωτιστικά κορυφής. Φωτιστικά κηποχώματος τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία των χώρων φύτευσης. Υδάτινο στοιχείο με τη μορφή επιφανειακής ροής νερού νότια του κτηρίου και στη ζώνη υποδοχής πεζών. Όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά, η προσβασιμότητα ΑμεΑ από τον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού προς το κτήριο διασφαλίζεται από ράμπες.  Ζώνες όδευσης τυφλών.

*** Έρχεται δυναμικά… το 8ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

 Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2014 07:43 Από το 2009 το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει καταφέρει να λειτουργεί ως πυρήνας αλληλεγγύης, εθελοντισμού και δημιουργίας. Μία διεθνής διοργάνωση από εθελοντές και φορείς της πόλης που συνδιαμορφώνουν ένα μη εμπορικό φεστιβάλ, με φιλοσοφία του την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των συμμετασχόντων και την προσφορά σε αυτούς χώρων, στους οποίους μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους. Μετά και την περσινή μεγάλη επιτυχία, με πάνω από 7.000 επισκέπτες, το 8ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας θα διοργανωθεί στις 11, 12 και 13 Ιουλίου, στο Πάρκο του ΟΣΕ. Φέτος αναμένεται ένα μοναδικό φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο και περισσότερες από 10 παράλληλες δραστηριότητες για τρεις ημέρες, με τουλάχιστον 100 διεθνείς συμμετοχές εθελοντών, με πάνω από 70 εθελοντές από την υπόλοιπη Ελλάδα και την παράλληλη συμμετοχή 20 φορέων (συλλόγων, ομάδων, οργανώσεων) της πόλης. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στις δραστηριότητες ή να βοηθήσει στην οργάνωση του Φεστιβάλ, μπορεί να στείλει email στο info@streetfestival.gr.

***  Πληρώνεις το πρόστιμο, παίρνεις πινακίδες και ψηφίζεις         
            
Άρχισε χθες από την Τροχαία η επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), εν όψει περιφερειακών - δημοτικών εκλογών και ευρωεκλογών.
Αφορά όσα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 14/5/2014.
Επίσης, δε θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ «Επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 14η/5/2014.
Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις:
-Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
-Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
-Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
-Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
-Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. 

***  Κηδεύεται σήμερα ο Μεσσήνιος Αριστομένης Καραγεώργης
 
Κηδεύεται σήμερα στις 4.00 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Νεκροταφείο Βουλιαγμένης, ο Μεσσήνιος εφοπλιστής Αριστομένης Καραγεώργης. Ο πατέρας του, Μιχάλης, είχε αγοράσει τη δεκαετία του 1970 μεγάλες εκτάσεις στην Πύλο, προκειμένου να λειτουργήσουν εκεί ναυπηγεία, επένδυση η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Οι εκτάσεις αυτές αγοράστηκαν για την κατασκευή της Costa Navarino. - 

***  Το καλοκαίρι έφθασε, η παραλία είναι έτοιμη;

Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2014 08:52 Μήπως θα πρέπει να γίνει μια βόλτα από τους υπευθύνους και από την οδό Ναυαρίνου, τώρα που έφθασε ο καιρός και θα πλημμυρίσει από κόσμο; Στη φωτογραφία φαίνεται μια στάση πάνω στο πεζοδρόμιο που κυριολεκτικά έχει διαλυθεί και κάποιος την έχει κολλήσει με μονωτική ταινία… Π.Μπ. - 

***   Αυτοί είναι οι τέσσερις δήμοι που έχουν ήδη αναδείξει τον… νικητή         
           
Τέσσερις δήμοι έχουν ήδη αναδείξει τον νικητή για την κατάληψη του γραφείου της Δημαρχίας. Ο λόγος; Αντί για πολλούς υποψηφίους υπάρχει μόνο ένα διεκδικητής της θέσης. Ειδικότερα πρόκειται για τους εξής δήμους:
-Τήλου (με υποψήφια την Μαρία Κάμμα- Αλειφέρη)
-Σφακίων (Παύλος Πολάκης)
-Λειψών (Φώτης Μάγγος)
-Αγράφων (Θεόδωρος Μπαμπαλής).
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το 1/3 των εκλεγμένων δημάρχων δεν θα είναι υποψήφιοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 38 δήμους από το σύνολο των 325 η εκλογική αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή καθώς υπάρχουν μόνο δύο συνδυασμοί που διεκδικούν τη δημοτική αρχή.       zougla.gr

***  Μάχη μέχρις εσχάτων με πρωτιά Τατούλη δίνει εταιρεία δημοσκοπήσεων για την Πελοπόννησο          
            
ΔΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 
 Μάχη μέχρις εσχάτων με πρωτιά Τατούλη 
 Προεκλογικός οργασμός επικρατεί στους περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς όλης της χώρας τρεις ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η αναμέτρηση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό σε σχέση με το 2010. Νέες υποψηφιότητες, όπως αυτή του κ. Δέδε, η κάθοδος Βουδούρη με το ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του Γ. Μανώλη, αποτελούν καινούργια δεδομένα. Μαζί με αυτά και η Χρυσή Αυγή, λόγω του ακροδεξιού χώρου που εκπροσωπεί, έχει παραδοσιακά δύναμη στο Μοριά και αποτελεί από νευραλγική έως καθοριστική παράμετρο για το τελικό αποτέλεσμα.
Ο πολυκερματισμός, λοιπόν, των πολιτικών δυνάμεων δημιουργεί ένα εξαιρετικά ιδιάζον σκηνικό. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας που έχει στη διάθεσή της η ηλεκτρονική εφημερίδα www.aftodioikisi.gr, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της, υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, που θα αποφασίσει κυριολεκτικά μέσα στο παραβάν, και από την άλλη ότι σε πρόσφατες εθνικές εκλογές οι δημοσκόποι έπεσαν έξω ακόμη και στα exit polls, βρίσκεται κοντά στην εκλογή από τον α΄ γύρο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που προαναφέραμε και «η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, ο κ. Τατούλης χωρίς την αναγωγή λαμβάνει 37% έναντι 15% του δεύτερου Οδυσσέα Βουδούρη, 8% ο Δ. Δολτσινιάδης (ΧΑ), 7% ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες, ο Γ. Μανώλης 5% και ο Ν. Γόντικας του ΚΚΕ 3,5%.
Μάλιστα, σύμφωνα με το γκάλοπ, αυτοί που ψηφίζουν τον νυν περιφερειάρχη είναι απ’ όλους τους κομματικούς χώρους (είναι χαρακτηριστικό ότι δηλώνει ότι τον ψηφίζει το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του 2012), όλες τις ηλικίες, με τους νέους να αποτελούν μεγάλο τμήμα αυτών (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Τατούλη συμμετέχουν πέντε υποψήφιοι κάτω των 28 ετών, δημιουργώντας τη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών), αλλά και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, καθώς στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, αγρότες, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.».

***   Παρουσίαση Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Τάσου Δ. Μπούρ  για το Δήμο  Καλαμάτας , μέσα από  βιντεάκια  :  
~  http://youtu.be/bE3KgdJXgN4 , ΑΡΦΑΡΑ συζήτηση με κατοίκους Τάσος Δ.  Μπούρας υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με Παν. Νίκα 18-05-2014 .-

~    http://youtu.be/d48umJQb19k , Τάσος Δ. Μπούρας  στον Άρη Μεσσηνίας ενόψει εκλογών .-

~ http://youtu.be/IuYJm6qhGMo , Υποψήφιος Τάσος Μπούρας (1)  για εκλογές  προβλήματα λύσεις μας ομιλεί .-

~ http://youtu.be/bIFwcdJKhJ8  , Α. Δ. Μπούρας  (2) υποψήφιος ενόψει εκλογών 18/05/2014 ομιλία.-

~  http://youtu.be/RMoICncvehg ,Τάσος Μπούρας (3) υποψήφιος Δημ. Σύμβ. Εκλογές 18/05/2014 θέσεις του.-

~  http://youtu.be/vM_w2b6e_2w , Τάσος Μπούρας στα Ελληνικά μοναστήρι 2014 .-

~ http://youtu.be/Lh6n0_H2ODc ,    Μονή Ελληνικών .-

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Ομάδα με μέταλλο ο Πάμισος… Έτοιμη για άνοδο στη Γ΄ εθνική (φωτογραφίες)

 ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΙΑΣ ΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ Χ. ΤΡΙΨΑ (81΄) ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ
  
 
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 27΄ Του Βαγγέλη Χουντάλου Με γκολ του Χρήστου Τρίψα (81΄ με φοβερό σουτ), ο Πάμισος Μεσσήνης επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Σπάρτης, χθες στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης στο δεύτερο αγώνα μπαράζ για άνοδο στη Football League 2. Μία τεράστια νίκη από τον ηρωικό Πάμισο Μεσσήνης, καθώς από το 27΄ αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γιάννη Κωτσάκη (μια αυστηρή απόφαση του διαιτητή Κωνσταντίνου Αντωνίου). Οι Νησιώτες με τη νίκη του αυτή, βρέθηκαν στην πρώτη θέση του 13ου ομίλου και απέκτησαν αβαντάζ για τη συνέχεια (δεδομένου ότι ακολουθούν δύο σερί εντός έδρας ματς με Πανθυρεατικό και Ερμή Κιβερίου). Παράλληλα, απέδειξαν ότι θα δώσουν μεγάλη «μάχη» μέχρι το «φινάλε» των μπαράζ για την πολυπόθητη άνοδο. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕ Σπάρτης, η οποία διαθέτει εξαιρετικές μονάδες, δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και απείλησε μετά το γκολ που δέχθηκε. Ο αγώνας ήταν μέτριος με λίγες φάσεις μπροστά στις 2 εστίες, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης και έγιναν 4 αποβολές (για τον Πάμισο Μεσσήνης αντίκρισαν κόκκινη κάρτα οι Κωτσάκης, Αντωνίου, ενώ για την ομάδα της Σπάρτης οι Πρασσάς και Τσούκλης). ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ 27΄ σε διεκδίκηση Κωτσάκη, Σπυρόπουλου, έξω από την περιοχή του Παμίσου Μεσσήνης, ο επιθετικός της ΑΕ Σπάρτης βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής Κωνσταντίνος Αντωνίου έδωσε φάουλ και απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γιάννη Κωτσάκη. Μια πολύ αυστηρή απόφαση, που προκάλεσε τις εντονότατες διαμαρτυρίες από πλευράς «πρασίνων» Μεσσήνης. Ο πρόεδρος του Παμίσου Γιώργος Πετρουλάκης, ο γενικός αρχηγός Νίκος Δρακόπουλος και ο εκ των προπονητών Σπύρος Τσίκινης, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρόμενοι στον κ. Αντωνίου. Υπήρξε 5λεπτη διακοπή στο ματς. Παράλληλα απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Παμίσου ο τεχνικός Σπύρος Τσίκινης. 70΄ ο Γουλιέλμος Αντωνίου μπροστινή μπαλιά, ο Ξενοφώντας Μοσχογιάννης πρόλαβε και έδιωξε με κεφαλιά προ του Δημήτρη Μανωλόπουλου. 74΄ ο Σεμερτζίδης σέντρα, ο υψηλόσωμος Σταύρος Γκρέτσος κεφαλιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα προς την εστία, ο Γιάννης Τρίψας έδιωξε σωτήρια. 81΄ ο Γουλιέλμος Αντωνίου εκτέλεσε φάουλ, ο Γαρόζης απέκρουσε, η μπάλα έφθασε στον Χρήστο Τρίψα, που με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ. Ο σκόρερ έτρεξε στην περίφραξη του γηπέδου και πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες και τον πάγκο το «χρυσό» γκολ. Ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς οι φίλαθλοι του Παμίσου πανηγύρισαν και αυτοί ξέφρενα το γκολ που έμελλε να χαρίσει μια σπουδαία νίκης τον ιστορικό σύλλογο της Μεσσήνης. 84΄ ο Πέτρος Τσούκλης σέντρα, ο Χαλίλι δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, άουτ. Με λάθη ήταν οι διαιτησία του Κωνσταντίνου Αντωνίου από την ΕΠΣ Αθήνας, που είχε βοηθούς τους Νακόπουλο, Κουτσογιάννη από την ίδια Ένωση. Αποβλήθηκαν στο 27΄ με δεύτερη κίτρινη ο Κωτσάκης (Πάμισος Μεσσήνης), στο 86΄με δεύτερη κίτρινη ο Πρασσάς (ΑΕ Σπάρτης), στο 91΄ με δεύτερη κίτρινη ο Τσούκλης (ΑΕ Σπάρτης) και στο 93΄ με δεύτερη κίτρινη ο Αντωνίου (Πάμισος Μεσσήνης). ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Σπύρος Τσίκινης, Νίκος Γεωργακλής): Ανδρέα, Ι. Τρίψας, Κωτσάκης, Αλεβίζος, Φιλόπουλος, Μωράκης, Πατσιώτης (65΄ Μανωλόπουλος), Χρ. Τρίψας, Μπούνας (58΄Ρούτσης), Ηλιόπουλος. ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ (Κώστας Κασαβέτης): Γαρόζης, Λάπας, Αδαμόπουλος (69΄ Σεμερτζίδης), Μοσχογιάννης, Σταυρόπουλος, Χοτζάι, Σπυροπάλι, Τσούκλης, Γκέρτσος, Αράπογλου (69΄ Χαλίλι), Πρασσάς. Κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι φανατικοί φίλαθλοι του Παμίσου Μεσσήνης άναψαν καπνογόνα, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Μετά τη λήξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές του Παμίσου Μεσσήνης έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας τη χρυσή νίκη. Τον αγώνα μπαράζ παρακολούθησαν 1000 και πλέον φίλαθλοι. Λευκή ισοπαλία στο Άστρος Ο άλλος αγώνας μπαράζ του 13ου ομίλου, μεταξύ του Πανθυρεατικού και του Ερμή Κιβερίου, σφραγίστηκε από λευκή ισοπαλία.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
1. Πάμισος Μεσσήνης 3-2 4
2. ΑΕ Σπάρτης 3-1 3
3. Ερμής Κιβερίου 2-2 2
4. Πανθυρεατικός 0-3 1
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Τετάρτη 21 Μαΐου2014)
~ Πανθυρεατικός – Πάμισος Μ.
~ ΑΕ Σπάρτης – Ερμής Κιβερίου - 

***  Το «Navarino Challenge» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2014          
   
Το «Navarino Challenge», μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της περασμένης χρονιάς, επιστρέφει δυναμικά στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2014.
Με τη σημαντική συμμετοχή και παρουσία του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Dean (Κωνσταντίνου) Karnazes, το «Navarino Challenge» θα συμβάλλει για ακόμα μία χρονιά στην ενημέρωση του κόσμου για τη Μεσογειακή διατροφή και την ευαισθητοποίηση του σχετικά με την παιδική παχυσαρκία.
Φέτος, σε συνέχεια και της βράβευσής του με Gold Award στα Tourism Awards 2014 ως σπουδαιότερη πρωτοβουλία για τον αθλητικό τουρισμό, το «Navarino Challenge» εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τις διαδρομές του και το πρόγραμμά του.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα του «Navarino Challenge» θα περιλαμβάνει μία διαδρομή «έκπληξη» στην Καλαμάτα, ενώ την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθούν αγώνες για μικρούς και μεγάλους, που θα έχουν ως αφετηρία τους τo Navarino Dunes, στην Costa Navarino.
Το ανανεωμένο πρόγραμμα του φετινού «Navarino Challenge» θα περιλαμβάνει για όσους διαμείνουν στο The Westin Resort Costa Navarino, ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία καθώς και μαθήματα ταεκβοντο για μικρούς και μεγάλους από τον δις Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Παράλληλα, πριν από κάθε αγώνα, το στάδιο της προθέρμανσης θα αναλάβει η γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη ενώ, θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων pilates, καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, από την κορυφαία γυμνάστρια. Επίσης, για πρώτη φορά θα γίνει επίδειξη ελληνικών παραδοσιακών χορών, ενώ το τριήμερο πρόγραμμα θα κλείσει με ένα μεγάλο εορταστικό γεύμα, γεμάτο με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, συμπληρώνοντας και συνεχίζοντας με ευχάριστο τρόπο το περυσινό μήνυμα: «Eat well, run well, live well»…  
 
*** Η γιορτη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα στο Μιλάνο
Αλλαγές στην Euroleague προαναγγέλλουν οι Ισπανοί Euroleague
~  Δυστυχώς για πρώτη φορά μετα απο 6 χρόνια (απο το 2008 στη Μαδρίτη) χωρίς ελληνική ομάδα
* Ο πρώτος ημιτελικός του Final 4 του Μιλάνο βρίσκει αντιμέτωπες την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Νέα «αυτοκτονία» της ΤΣΣΚΑ και η Μακάμπι στον τελικό της Ευρωλίγκα!
~ Δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, οι οποίες ψάχνουν την επιστροφή στην κορυφή, μετα το 2008 η ΤΣΣΚΑ, μετα το 2005 η Μακάμπι .
Live: ΤΣΣΚΑ-Μακάμπι Τελ Αβίβ (3ο δεκάλεπτο)
 ~*  Το "Μεδιολάνουμ Φόρουμ" στο Μιλάνο γεμίζει σιγά σιγά με τους φίλους της Μακάμπι να εχουν κερδίσει τη μάχη της κερκίδας.
~ 30 φορές εχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι ΤΣΣΚΑ με την Μακάμπι.
~* 16 νίκες μετράνε οι Ρώσοι, 14 οι Ισραηλινοί.
* Στο γήπεδο θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την τραγωδία στο Ορυχείο της Τουρκίας .-
Live ΤΣΣΚΑ - Μακάμπι (60-54 35') και Μπαρτσελόνα - Ρεάλ (22:00)
1ος  Ημιτελικός ~*  ΤΣΣΚΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ  Τέλ ΄Αβίβ     67-68 . -^
Τα  δεκάλεπτα  :  19-16  , (38-30) , 55-45 , 67-68.-^

Η Μακάμπι πέρασε στον τελικό με Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ (22:00)
Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Το αουτσάιντερ που τρομάζει» ΜΑΚΑΜΠΗ Τ.Α.
CSKA Moskva-Maccabi Tel Aviv  67-68 .-^
* H  ΜΑΚΑΜΠΗ Τ.Α.  στον  Τελικό της  Κυριακής !για να  διεκδικήσει  τον  6ο Ευρωπαϊκό τίτλο-Κύπελλο ;  .-^ Είδωμεν .-
~ Η «ομάδα του λαού» επικράτησε 68-67 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει το νικητή του ισπανικού «εμφυλίου», Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα.-



~*    Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης «λογαριάζονται» στον 2ο ημιτελικό στο Μιλάνο για να μάθουμε εάν θα είναι ο Παπανικολάου ή ο Μπουρούσης στον τελικό.
Μπαρτσελόνα: Να επιστρέψει στην κορυφή ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
FC Barcelona - Real Madrid    -
Παπανικολάου: «Να νικήσω τον Χάινς στον τελικό»
Κώστας Παπανικολάου της   Μπαρτσελόνας  , Κάιλ  Χάϊνς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας .-
~ Ο σημερινός ημιτελικός στο Mediolanum Forum θα είναι το πέμπτο φετινό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Έως τώρα η Ρεάλ μετρά τρεις νίκες.
Live: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
~ Οι Μαδριλένοι στον αποψινό ημιτελικό θέλουν εκδίκηση για την περσινή ήττα από τη Μπαρτσελόνα στην ίδια φάση, προκειμένου να φτάσουν στον τελικό και να διεκδικήσουν το ένατο ευρωπαϊκό στην ιστορία τους .-
* Υπενθυμίζεται πως η Ρεάλ έχει να κατακτήσει  οκτώ  ευρωπαϊκούς τίτλους στην Ευρωλίγκα με τελευταία  το 1995, σε αντίθεση με τη Μπαρτσελόνα, η οποία είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης  δύο φορές με τελευταία φορά το 2010.-
2ος ημιτελικός ~*ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΡΕΑΛ Μανδρίτης 62-100.-^
Τα  δεκάλεπτα  : 20-20  , (37-45) , 48-73 , 62-100 .- ^
~ Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Χριστοδούλου, Μπελόσεβιτς και Λοτερμόζερ.
~ Η δωδεκάδα της Μπαρτσελόνα: Πούλεν, Ντόρσεϊ, Σάδα, Χουέρτας, Αμπρίνες, Ναβάρο, Κώστας Παπανικολάου, Όλεσον, Λόρμπεκ, Λάμπε, Νάχμπαρ, Άντι Τόμιτς .-
~ Οι έντεκα του Πάμπλο Λάσο: Φερνάντεθ, Ρέγιες, Ντίεζ, Μίροτιτς, Ροντρίγκες, Κάρολ, Ντάρντεν, Γιούλ, Γιάννης  Μπουρούσης, Σλότερ, Μεϊρί .-
Ρεάλ Μαδρίτης: Για την επιστροφή στο θρόνο ΡΕΑΛ  Μανδρίτης
~ Γιούλ, Ντάρντεν, Φερνάντεθ, Μίροτιτς και Μπουρούσης η αρχική πεντάδα της Ρεάλ.-
  ΡΕΑΛ  Μανδρίτης


Η   ΡΕΑΛ  Μανδρίτης με 8  ευρωπαϊκούς τίτλους  στον  Τελικό αντιμετωπίζει  την ΜΑΚΑΜΠΙ Τέλ  Αβίβ με  πέντε  Ευρωπαϊκούς τίτλους  κι΄ αυτή  .-

***

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3321   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1804   video .- 
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1789  video.- 
Σύνολον                                                     6914 βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2528.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas   
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    567 –

~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  135
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   , ~    www.aroma-elladas.gr  ,  

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-            
        
            













 ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                              
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                           
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .    
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .-                                            
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-         
~    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-                                                                                                                          ~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .-   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11 Μαΐου 2014,     
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                     
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαΐου  2014  .-    
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                  
 ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                          
 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014    Αυτογραφία  16 /05/2014                                                                                    
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-                                                           
 http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 ,.-
~                                                                                                                     
 

2 σχόλια:

  1. ~ Όπως θέλεις να φέρονται προς εσένα τα παιδιά σου , φέρσου και συ προς τους γονείς σου .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. * Περισσότερο σκεπτόμαστε και λιγότεροί ενεργούμε .-

    * Οι άνθρωποι επιδιώκουν να είναι αρεστοί , μέσα από τα ρούχα που φοράνε .-

    * Η ανηφόρα στο δρόμο της Επιστήμης δεν τελειώνει ποτέ , γιαυτό η δουλειά είναι ερωτική .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή