ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 :


 
 
*** 15 Απριλίου 
Κρήσκεντος του εν Μύροις (1) και Παυσολυπίου. Ιερομαρτύρων Λεωνίδου επισκόπου Αθηνών και Θεοδώρου πρεσβυτέρου. Μαρτύρων Αναστασίας και Βασιλίσσης (2).

(1) Ο άγιος Κρήσκης καταγόταν από τα Μύρα της Λυκίας και έζησε την εποχή της παντοδυναμίας της ειδωλολατρίας. Μαθητής του Αποστόλου Παύλου, επέδειξε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αξιοθαύμαστη ευσέβεια. Ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία δεν έπαυσε να αγωνίζεται για την επιστροφή των ειδωλολατρών στη χριστιανική πίστη. Όταν ο έπαρχος της πόλης πληροφορήθηκε τη χριστιανική του δράση κάλεσε τον Άγιο και του συνέστησε να σταματήσει να κηρύττει διότι βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του και θα ήταν άδικο να υποστεί μαρτυρικό θάνατο στα γεράματά του. Όμως ο Κρήσκης με σεμνότητα αλλά και ασυνήθιστη για την ηλικία του γενναιότητα του απάντησε ότι τα βασανιστήρια θα ήταν γι` αυτόν ευεργεσία και ο επαπειλούμενος θάνατος κέρδος.
(2) Οι αγίες Αναστασία και Βασιλίσσα ήταν πλούσιες από τη Ρώμη. Αποτελούσαν δε εξαίρεση διότι απέφυγαν τη διαφθορά και την αλλοτρίωση που κατέκλυζε τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα της Ρώμης και ζούσαν εν αγνεία και παρθενία. Σε νεαρή ηλικία δέχθηκαν την πίστη του Χριστού και με τη διανομή των υπαρχόντων τους έγιναν το στήριγμα των χριστιανών της Ρώμης. Μετά τον μαρτυρικό θάνατο των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, οι δύο αγίες έθαψαν τα σεπτά λείψανά των. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν κατηγορούμενες ότι ανήκουν σε ομάδα δολιοφθορέων χριστιανών. Ομολόγησαν με παρρησία ότι είναι χριστιανές και αφού υπέστησαν διάφορα βασανιστήρια στο τέλος αποκεφαλίσθηκαν κερδίζοντας το λαμπρό του μαρτυρίου στέφανο.
15/04 Απολυτίκιο Αγ. Λεωνίδα Επισκόπου Αθηνών - 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/H84lIFgtGSU ,
 

*** Στην Καλαμάτα το 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς
      
Είκοσι επτά εκθέτες προϊόντων που σχετίζονται με την ελιά και το ελαιόλαδο, καθώς και 23 εισηγήσεις από επιστήμονες και τεχνοκράτες, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, που ξεκινά μεθαύριο και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 19 Απριλίου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite στην Καλαμάτα.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως σημείωσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Μιχ. Αντωνόπουλος, στόχος είναι να αναδειχθεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στον τόπο που παράγεται και που θα πρέπει να τυποποιείται, καθώς και η πασίγνωστη διεθνώς ΠΟΠ ελιά Καλαμών.
Για μια εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας πως η προσπάθεια αυτή πρέπει να διευρυνθεί και να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση. Παρατήρησε ότι δεν είναι εμπορική προσπάθεια, αλλά αποτελεί μια άλλη προσέγγιση συνολικά στο θέμα της ελιάς και του ελαιολάδου, που αποσκοπεί στη συνολική προώθηση του προϊόντος.
Η κα Αλειφέρη επισήμανε, επίσης, ότι η διοργάνωση θα συμβάλει και στην τουριστική προβολή της Μεσσηνίας.
Ελπίδα για διεθνή διάσταση
Είναι μια προσπάθεια 2-3 ετών, παρατήρησε από την πλευρά του ο κ. Αντωνόπουλος, εκφράζοντας κι αυτός την ελπίδα ότι η διοργάνωση θα αποκτήσει και διεθνή διάσταση.
Εισηγήσεις θα αναπτύξουν ομιλητές από όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας με παράδοση στο ελαιόλαδο, μεγάλοι τυποποιητές και γεωτεχνικοί. Κύριος στόχος είναι η εξωστρέφεια, προκειμένου να καταγραφούν και οι διεθνείς τάσεις που υπάρχουν και για την προβολή του μεσσηνιακού ελαιόλαδου.
Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας χαρακτήρισε ως κυρίαρχο το διαγωνισμό ελαιολάδου, με στόχο την καθιέρωσή του και τη διοργάνωσή του από μια μόνιμη οργανωτική επιτροπή με όλους τους φορείς, που θα καθορίζει τους στόχους που θα κινείται το Φεστιβάλ.
«Όλοι μαζί μπορούμε να δούμε τον τρόπο που το Φεστιβάλ θα προωθεί το προϊόν και θα μπορεί να επηρεάζει απόψεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων», είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του και αυτό θα επιτευχθεί, όταν θα υπάρχει ενιαία στάση για την πορεία του προϊόντος.
Ο σύμβουλος οργάνωσης και επικοινωνίας, Θαν. Κυριαζόπουλος, εκ μέρους της «Ανέλιξης», ανέφερε πως η διοργάνωση είναι εξαιρετικά σημαντική για τον ελαιοκομικό τομέα. Όπως είπε, ανάμεσα σε άλλα, θα υπάρχει έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για όλο τον ελαιοκομικό τομέα, με 27 εκθέτες, που θα είναι ανοιχτή την Παρασκευή από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, το Σάββατο από τις 10.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα. Την Κυριακή θα γίνουν και τρία εργαστήρια, με θέματα «Ορθές ελαιοκομικές πρακτικές», «Μάρκετινγκ και εξαγωγές ελαιοκομικών προϊόντων και «Δυνατότητες χρηματοδότησης για ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών», εκδήλωση γαστρονομίας, όπου θα παρουσιαστούν μεσογειακά εδέσματα με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με διακεκριμένους σεφ, ενώ στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής θα απονεμηθούν τα βραβεία του διαγωνισμού ποιότητας ελαιολάδου «Πανέλαιον», σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Ενημέρωση, του Αλέξη Χαρίτση, από πρώτο χέρι για τα έργα ΕΣΠΑ
      
Ο Γ.Γ. Δημοσίων επενδύσεων στην Καλαμάτα

 Μετά την πρώτη τους συνάντηση στις αρχές Απριλίου, ο δήμαρχος Παν. Νίκας, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καλαμάτας ενημέρωσαν το συμπατριώτη μας γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), Αλέξανδρο Χαρίτση, για τα έργα του Δήμου, με την ευκαιρία παρουσίας του τελευταίου στην πόλη λόγω Πάσχα.
Έτσι, προχθές, Δευτέρα του Πάσχα, ο κ. Χαρίτσης επισκέφθηκε έργα του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και χώρους όπου ο Δήμος επιδιώκει να εκτελέσει σημαντικά έργα, μαζί με το δήμαρχο Π. Νίκα, τους αντιδημάρχους Ανδρέα Καραγιάννη και Δημήτρη Βεργόπουλο και το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλη Τζαμουράνη.
Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο παλιό νοσοκομείο, που μετασκευάζεται σε νέο Δημαρχείο. Ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της μετασκευής της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, προκειμένου να δημιουργήσει Δημοτικό Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας
Στη συνέχεια, στο Μέγαρο Χορού. Εκεί, ο Δήμος επιδιώκει την εκκίνηση της εργολαβίας διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, που θα επεκταθεί μέχρι την οδό Νέδοντος, έργο για το οποίο έχει αναδειχθεί εργολάβος.
Ακολούθησε επίσκεψη στις εκβολές του ποταμού Άρι, στα Ακοβίτικα. Ο Δήμος έχει υποβάλει μελέτη ύψους 500.000 ευρώ μέσω της ΕΕΤΑΑ για ανάπλαση της περιοχής, κάτι που θα αναδείξει το όμορφο περιβάλλον του ποταμού, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο του Πρωτοελλαδικού Μεγάρου.
Επίσης, στην περιοχή βορειοανατολικά του ΝΟΚ και μέχρι το πρώην κατάστημα Κοιλάκου, όπου επιδιώκεται η κατασκευή παραθαλάσσιου πάρκου, στο χώρο ανάπτυξης του ποδηλατόδρομου, που θα συνδέει το Δημαρχείο, μέσω της οδού Νέδοντος, με τη μαρίνα και το λιμάνι και στο κτήριο Εφεσίων (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), για τη στέγαση εκεί του Μουσείου της πόλης της Καλαμάτας, του γαλλικού προξενείου κ.λπ.
Σκοπός της διεξοδικής ενημέρωσης του κ. Χαρίτση ήταν η υπαγωγή όλων των ανωτέρω έργων σε χρηματοδότηση, κυρίως μέσω του ΕΣΠΑ, όπου ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλει ολοκληρωμένες μελέτες.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του και με αφορμή δημοσιεύματα για προβλήματα στην απορρόφηση κονδυλίων, ο κ. Χαρίτσης είχε αναφέρει: «Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν κονδύλια. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέκρουσε τις φήμες για πάγωμα του ΕΣΠΑ και εξέφρασε τη δυσφορία της για τα σχετικά δημοσιεύματα. Έχουμε ξεκινήσει με τις Περιφέρειες μια προσπάθεια επιτάχυνσης των έργων και ολοκλήρωσης των πληρωμών. Σε καμία περίπτωση δε θα χαθούν οι χρηματοδοτήσεις ούτε θα δοθούν πόροι του ΕΣΠΑ για άλλους σκοπούς».
του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Βαρουφάκης με Ομπάμα

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ο υπουργός θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, καθώς και με τον Αμερικανό και Ιταλό ομόλογό του.
Αναλυτικά, ο κ. Βαρουφάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον:
Την Πέμπτη 16/04/2015:
Στις 16.15 μ.μ (τοπική ώρα) θα παραστεί  στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο   για  τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και  κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Barack Obama.
Νωρίτερα, στις 14.30 μ.μ, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της». Την ίδια μέρα στο Ινστιτούτο Brookings θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγ Σόιμπλε.
Την Παρασκευή 17/04/2015:
Στις  10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκ.
Στις 16.30 το απόγευμα  θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.
Αμέσως μετά, στις 18.00 με  τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν.
Το Σάββατο, μετά τη λήξη της Συνόδου ο υπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
www.thepressproject.gr

*** Δείτε τι ζητούν να καταργηθεί οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και θα τους βγάλετε το καπέλο!
Τροπολογία με την οποία ζητούν να καταργηθούν οι ποινές για όσους αρνούνται να... καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων ή καταλαμβάνουν δρόμους και σταθμούς διοδίων κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...
Δικαιώνοντας ουσιαστικά το κίνημα «δεν πληρώνω» που άνθισε στην αρχή της κρίσης, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν: «Εκατοντάδες συμπολίτες μας σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι βάσει ειδικών ποινικών νόμων και χιλιάδες συμπολίτες μας επιβαρύνονται με υπέρμετρες ειδικές διοικητικές κυρώσεις.
Το γεγονός αυτό προξενεί επιβάρυνση και στα ήδη βεβαρημένα πινάκια των δικαστηρίων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να καταργηθούν ενόψει και της συνολικής επανεξέτασης των συμβάσεων παραχώρησης και του καθεστώτος επιβολής διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους».
Οι 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν παράλληλα πως η ένταξη στον ΚΟΚ της μη πληρωμής διοδίων δεν συνάδει με το σκοπό του, ο οποίος είναι η εύρυθμη λειτουργία της κίνησης στους δρόμους και η σωστή συμπεριφορά των οδηγών».
Θυμίζουν δε πως το 2007 «κυρώθηκαν με νόμο που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ οι πέντε συμβάσεις παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου σε πολυεθνικές κοινοπραξίες τεχνικών εταιρειών (ελληνικές, ισπανικές, γαλλικές και γερμανικές)» και πως «μετά την ψήφισή τους διογκώθηκε ένα κίνημα πολιτών ενάντια στη θέσπιση υπέρογκων διοδίων και στην κατασκευή πολλαπλών σταθμών διοδίων σε όλο το μήκος των αυτοκινητόδρομων».
Ζητούν τέλος, να ενταχθεί η τροπολογία τους, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.  www.newsnowgr.com  .-

*** Ι.Μ.ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ
Δείτε βίντεο με τον μακαριστό Γέροντα Χρυσόστομο Κατσουλιέρη, από συνέντευξη που δόθηκε το 2008 στο πλαίσιο κοινοποιήσης του προβλήματος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.
Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:
~ Ο Μακαριστός Καθηγούμενος της Ι. Μ. Εσφιγμένου Αρχ. Χρυσόστομος Κατσουλιέρης, σε μιά κατάθεση ψυχής, για τον μοναχισμό και το πρόβλημα της Μονής.... Δυστυχώς οι ταλαίπωροι σχισματικοί δεν ξέρουν τι έχασαν! από τον άνθρωπο της αγάπης!
Ι Μ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Στά χέρια του Θεού , https://youtu.be/ExRx1UOIlr8 ,


*** Παρουσίαση αύριο του Aimilia‘s project
      
Η ομάδα Γη το Νοιάσου, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, +ΒΙΩΝΩ, θα παρουσιάσει το Aimilia‘s project αύριο, μετά τις 7.00 το απόγευμα, στο Καφέ «Κούνιες», στην οδό Αμφείας στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, και τα έσοδα θα διατεθούν για τη φροντίδα των αδέσποτων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση, θα γνωρίσουν πολλά αδέσποτα ζώα, μεγάλα, μικρά, όμορφα, λιγότερο όμορφα (αν αυτό είναι δυνατόν!), ήσυχα, ανήσυχα... που περιμένουν να βρουν τον άνθρωπό τους, όπως επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι διοργανωτές.

***  Πάσχα στην Καλαμάτα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (φωτογραφίες)
      
 
 
Τα Θεία Πάθη τίμησε και τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Ιησού Χριστού πανηγύρισε και εόρτασε η Καλαμάτα, παρουσία του συμπατριώτη μας Προέδρου της Δημοκρατίας,  Προκόπη Β. Παυλόπουλου.
Με κάθε επισημότητα τελέσθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η ακολουθία του Επιταφίου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στην Καλαμάτα, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Την ακολουθία παρακολούθησε και ακολούθως μετέσχε στην περιφορά του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας (στο σημείο όπου τελείται ο αγιασμός των υδάτων), κατά την περιφορά, συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αναλήψεως, Αναστάσεως και Αγίας Βαρβάρας. Οι Επιτάφιοι τοποθετήθηκαν σε εξέδρα και οι ιερείς ανέπεμψαν από κοινού δέηση προς το Θεό.
Ο Δήμος Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας συνέδραμαν στη διενέργεια της τελετής, παρέχοντας την εξέδρα, τη μικροφωνική εγκατάσταση και το στολισμό του χώρου.
Μετείχαν, επίσης, από θαλάσσης, με σκάφη μελών τους που παρέπλεαν την κεντρική προκυμαία, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Αρίων», ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος» και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος. Τα μέλη τους ελευθέρωσαν αερόστατα.
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στο πλαίσιο της ιδιωτικής επισκέψεώς του στην Καλαμάτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, για έναν καφέ με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, τον πρώην υφυπουργό Γιάννη Λαμπρόπουλο, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.
Η Ανάσταση στην Υπαπαντή
Τον αναστάσιμο παιάνα «Χριστός Ανέστη» έψαλαν τα μεσάνυκτα του Μεγάλου Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αιρετοί της Βουλής και της Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκατοντάδες Καλαματιανοί και επισκέπτες, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, που υπήρξε το επίκεντρο του εορτασμού.
Π. Παυλόπουλος: «Ανάγκη εμπέδωσης της κοινωνικής δικαιοσύνης»
Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Χριστός Ανέστη! Το άφατο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου σημαίνει διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή. Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει για όλους τους λαούς του κόσμου, για τους λαούς της Ευρώπης, κυρίως για το λαό μας, το οριστικό πέρασμα στην καταξίωση του ανθρώπου, μέσα από τη θωράκιση των απαράγραπτων θεμελιωδών του δικαιωμάτων και μέσα από την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Χρόνια πολλά!».

***  Με γεύση Καλαμάτας διαγωνισμός ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη
     
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλος διαγωνισμός ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη, με πάνω από 600 συμμετοχές, αρκετές δε από την περιοχή μας. Μεταξύ, μάλιστα, των κριτών είναι και ο δικός μας γεωπόνος, Κώστας Λύρης, ο οποίος θα μας μεταφέρει την εμπειρία του κατά την επιστροφή του.
Να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός ΝΥΙΟΟC διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά και έχει γίνει πλέον θεσμός.   Π.Μπ. 

*** Τις περίεργες συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου στο Ασπρόχωμα ερευνά η Τροχαία
     
Με ένα θανατηφόρο τροχαίο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, τα ακριβή αίτια του οποίου ερευνώνται από την Τροχαία Καλαμάτας, συνεχίσθηκε ο φόρος αίματος Μεσσηνίων αυτό το Πάσχα.
Μισή ώρα πριν από τον Επιτάφιο, στην περιοχή του Ασπροχώματος, αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος από το Μελιγαλά, κι ενώ κατευθυνόταν προς την έξοδο της πόλης, συγκρούστηκε υπό περίεργες συνθήκες με άλλο αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση και κατέληξε σε φορτηγό όχημα οδικής βοήθειας, που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Τα τρία οχήματα συγκρούσθηκαν πλαγιομετωπικά και το αυτοκίνητο του 37χρονου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Από τα συντρίμμια του ανασύρθηκε νεκρός ο 37χρονος.
Η σφοδρότητα της σύγκρουσης αποτυπώθηκε στις υλικές ζημιές που υπέστη το φορτηγό.
Η Τροχαία Καλαμάτας διεξάγει έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα κι αν τα δύο οχήματα που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με τις ενέργειές τους προκάλεσαν το θανατηφόρο τροχαίο. Β.Β.

***  «Εξέγερση» μεταναστών στην Σάμο - Καίνε το κέντρο υποδοχής
     
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα με την μαζική είσοδο μεταναστών στην χώρα, ενώ η κυβέρνηση μετά από κυβερνητική σύσκεψη έλαβε αποφάσεις για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος.
Ωστόσο, την ίδια στην Σάμο 250 μετανάστες έβαλαν φωτιά και καίνε το κέντρο υποδοχής  στο Βαθύ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης τους, σύμφωνα με πληροφορίες.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούν από απόσταση την «εξέγερση» των παράνομων μεταναστών.
Η μαζική είσοδος των παράνομων μεταναστών τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τις τελευταίες 48 ώρες έχουν αποβιβαστεί 1400 σε ελληνικά νησιά.
Οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν την μαζική «εισβολή» που ξεκινά από τα τουρκικά παράλια.  WWW.antenna.gr  .-
 
*** Το ατύχημα του Κώστα Σημίτη
Το ατύχημα του Κώστα Σημίτη

Έκανε δύο ράμματα στο μέτωπο

Την πόρτα του Νοσοκομείου Πύργου πέρασε χθες το πρωί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά από μικρό ατύχημα που είχε στο κτήμα του, στο Κορακοχώρι, όπου είχε καταλύσει μετά της συζύγου του, προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα. Στο Νοσοκομείο σήμανε… συναγερμός, με γιατρούς, νοσηλευτές και διοίκηση να σπεύδουν να τον υποδεχθούν και να του προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια και φροντίδα.
Ο πρώην πρωθυπουργός, εισήλθε στο Νοσοκομείο αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του patrisnews.gr, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του, σε ξύλο ή κάποιο σίδερο που βρισκόταν στο έδαφος, και χρειάστηκε ιατρική φροντίδα.
Τελικά, αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στον πρώην πρωθυπουργό και δυο ράμματα στο μέτωπο, όπου είχε χτυπήσει, έφυγε για το σπίτι του.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός, που βρίσκεται στην περιοχή από τη Μεγάλη Εβδομάδα, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, έκανε Ανάσταση με τη σύζυγό του Δάφνη, στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς.
***  Αθλητική ενημέρωση :

***  ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ 2014-20151οι Αγώνες
Τρίτη, 14/4/2015
Η ΤΣΣΚΑ «κατασπάραξε» τον ΠΑΟ και έκανε το 1-0 στη Μόσχα
~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός 93-66 (1-0)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπούλτο (Ισπανία), Περούγα (Ισπανία)
Τα δεκάλεπτα: 29-21, 56-27, 77-42, 93-66
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 7 (1), Τεόντοσιτς 18 (4), Νίκολς 13 (3), Τζάκσον 7 (1), Μαρκοϊσβίλι 13 (3), Κορόμπκοφ 4, Γουίμς 2, Βοροντσέβιτς 7 (1), Καούν 6, Κριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 12 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4 (1), Γιάνκοβιτς 7 (2), Φώτσης 3 (1), Νέλσον 2, Παππάς 16 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 14 (1), Μπατίστα 8, Μπλουμς, Λούντζης 2.
~ Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 80-72 (1-0)

Με Σπανούλη και Χάντερ για το «break» στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός
Τετάρτη, 15/4/2015
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός  73-57  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-8, 35-26, 50-38, 73-57
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Ανκαραλί (Τουρκία), Λάτισεφς (Λετονία)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν, Χεζόνια 5, Χουέρτας 3 (1), Αμπρίνες 6 (1), Ναβάρο 10 (2), Σατοράνσκι 9 (2), Πλάις 6, Τόμας 5, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 8, Νάχμπαρ 10 (3), Τόμιτς 6.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 7, Ντάνστον 5, Σπανούλης 1, Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 5, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 9 (1), Μάντζαρης 4 91), Λαφαγιέτ 5 (1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)  80-71 .- ^

2οι Αγώνες
Πέμπτη, 16/42015

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός 20:00
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 21:00

Ο Ολυμπιακός έχασε τη «μάχη» στη Βαρκελώνη, αλλά όχι τον «πόλεμο»
Παρασκευή, 17/4
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 20:00
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός 22:00

*** Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών του Champions League έχει ως εξής:
Προβάδισμα η Γιουβέντους, ανοιχτοί λογαριασμοί στον εμφύλιο της Μαδρίτης
Τρίτη 14/4/2015
~ Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  0-0
Διαιτητής: Μ.Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες: Μάντζουκιτς, Γκαρσία, Σουάρεθ - Ράμος, Μαρσέλο (χάνει το επόμενο ματς)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ.Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Γκάμπι, Σουάρεθ, Κόκε (83΄ Τόρες), Τουράν, Γκριζμάν (77΄ Ραούλ Γκαρσία), Μάντζουκιτς
 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ.Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Καρβαχάλ (85΄ Αρμπελόα), Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Ροντρίγκες, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (76΄ Ίσκο).

~ Γιουβέντους (Ιταλία) - Μονακό (Γαλλία) 1-0
Διαιτητής: Π.Κράλοβετς (Τσεχία)
Κίτρινες: Καρβάλιο
 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μ.Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (74΄ Μπαρτσάλι), Βιδάλ, Περέιρα (87΄ Στουράρο), Τέβες, Μοράτα (83΄ Μάτρι).
ΜΟΝΑΚΟ (Λ.Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Ραγκί (71΄ Μπερμπάτοφ), Ρ.Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κιρζάβα, Φαμπίνιο, Κοντόγκμπια, Μουτίνιο, Καράσκο, Μαρσιάλ (87΄ Μ.Καρβάλιο), Ντιράρ (51΄ Μπερνάρντο Σίλβα).

Livescore: Παρί - Μπάρτσα (0-1), Πόρτο - Μπάγερν (2-1)
Τετάρτη 15/4/2015
21:45 Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)   1-3  ,(0-1) .-
21:45 Πόρτο (Πορτογαλία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 3-1  , (2-1) .-

***  Στα πλέι οφ της Α1 βόλεϊ   
Ο ΠΑΟ έκανε το 2-1 επί του ΠΑΟΚ, ο ΟΣΦΠ το 1-1 επί του Φοίνικα
    Ο ΠΑΟ έκανε το 2-1 επί του ΠΑΟΚ, ο ΟΣΦΠ το 1-1 επί του Φοίνικα
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΟΚ 3-2 σετ .- ^
Τα σετ: 27-25, 25-20, 20-25, 20-25, 15-11
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Στιβαχτής 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Κουκ 17 (14/42 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 50% υπ – 33% άριστες), Πρωτοψάλτης 20 (16/34 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 45% υπ – 36% άριστες), Χόι 9 (4/11 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Πανταλέων 15 (10/14 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Μπέλος 6 (3/16 επ, 3 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ, 72% υπ – 52% άριστες), Σαμαντάς 1 (1/1επ), Παπαδόπουλος, Λουκάς
 ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 20 (16/38επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 39% υπ – 16% άριστες), Παντακίδης 8 (4/8 επ, 4 μπλοκ), Κουρνέτας, Γκόμεζ 21 (21/41 επ), Ρανγκέλ 12 (7/12επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 2 (0/2 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ 59% υπ – 27% άριστες) / Γκαράς (λ, 64% υπ – 45% άριστες), Ντίνας, Εφραιμίδης 4 (4/14 επ, 50% υπ - 25% άριστες), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης
 
ΟΣΦΠ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ  3-0  σετ
Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-22, 25-18)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 12 (11/17 επ, 1 μπλοκ, 80% υπ - 73% άριστες), Μαρούλης 2 (1/2 επ, 1 άσσος), Γιούρισιτς 8 (7/8 επ, 1 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 15 (13/27 επ, 2 μπλοκ, 44% υπ - 22% άριστες), Κόιστρα 12 (9/22 επ, 3 μπλοκ), Τακουρίδης 4 (3/5 επ, 1 άσσος) / Στεφάνου (λ, 64% υπ - 48% άριστες), Κοκκινάκης, Σωτηρίου
 ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 5 (3/8 επ, 2 μπλοκ), Πέκμανς 2 (2/8 επ, 50% υπ - 29% άριστες), Ντάμποβιτς 5 (2/3 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Χρ. Παπαδόπουλος 7 (3/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ντόκιτς 22 (20/37 επ, 2 άσσοι), Λάππας 6 (6/11 επ, 43% υπ - 36% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 54% υπ - 46% άριστες), Π. Παπαδόπουλος 3 (3/4 επ, 54% υπ - 46% άριστες)

*** Αναβληθέντας αγώνας Σουπερ Λίγκας της 27ης αγωνιστικής :
Τριάρα στην Κομοτηνή και... φιέστα την Κυριακή
~ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς 1-3  .- ^
Τα  γκολ  : 9΄Μπενίτες , 10΄Χάρα , 11΄ Μπαϊκαρά και 45 ΄Μιλιβόγιεβιτς .-
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Ποτουρίδης, Τζάνης – Μαζουακού, Σιόβας, Εντινγκά, Μπενίτες, Μπουχαλάκης
 Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Ρομέου, Μεχία (71΄ Ηλιάδης), Κάσες, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ (74΄ Μπαλδά), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Βιγιαφάνε.
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί (67΄ Φορτούνης), Ντομίνγκες (79΄ Μπουχαλάκης), Μπενίτες, Χάρα (67΄ Χάρα).
* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

*** Περιμένει Ολυμπιακό ή ΑΕΚ
 Ο Παναθηναϊκός στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών Ο Παναθηναϊκός στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΣ 3-1  σετ .- ^
Τα σετ: 24-26, 25-21, 19-25, 21-25

***

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2449    video.-  2479.-            https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 450   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9024  βίντεο   .-

 
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4009.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 382. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    979/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
 *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   384 .-      
https://twitter.com/  ,   
  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    972/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   376 .-      
https://twitter.com/  ,   Skoulikas  @stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 368  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-  
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   , 
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

 *** ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .-
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου