ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Μαϊου 2015

ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015 :
 Παιδότοπος "Παπάκια" Καρύταινα -Μεγαλόπολη .- 
Η  μεγαλύτερη ευτυχία της ζωής είναι να μάθεις  ν΄ αγαπάς και ν΄ αγαπιέσαι .-
Η αγάπη  είναι ζωή ! Αν χάσεις την Αγάπη είναι σαν να χάνεις τη ζωή .
 Αγία Παρασκευή (πηγές Λούσιου) στα Λαγκάδια .-
 Η  ζωή  είναι μια τομάτα , ή την τρως στην μάπα  , ή την κόβεις σαλάτα  !
***   3 Μαΐου
Τιμοθέου και Μαύρας (1) μαρτύρων (†283). Διόδωρου και Ροδοπιανού διακόνου καί Ξενίας της θαυματουργού. Νεομαρτύρος Αχμέδ, του κάλφα (†1682). Οσίων Πέτρου αρχιεπισκόπου Άργους (†950), του θαυματουργού. Οικουμενίου επισκόπου Τρίκκης, του θαυματουργού. Θεοφάνους, επισκόπου Περιθεωρίου (ιδ΄αι.), Πάμβου καθολικού της Γεωργίας.
~
(1)Οι άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα, γεννήθηκαν στη κωμόπολη Παναπέα της Αιγύπτου. Ο Τιμόθεος ήταν κληρικός και εκτελούσε τα ιερατικά του καθήκοντα με θερμότατο ζήλο και θαυμαστά αποτελέσματα, γεγονός που προξενούσε ζηλοφθονία στους ειδωλολάτρες, οι οποίοι τελικώς τον κατήγγειλαν στον αδίστακτο ειδωλολάτρη έπαρχο Αρριανό, ο οποίος κάλεσε τον Τιμόθεο να παραδώσει τα ιερά βιβλία του στην πυρά. Ο Τιμόθεος αρνήθηκε με παρρησία να καταστρέψει τα βιβλία του, λέγοντας στον έπαρχο ότι τα θεωρεί ως ιερά πνευματικά του όπλα και εφόδια. Οργισμένος ο Αρριανός υπέβαλε τον άγιο σε διάφορα βασανιστήρια, τα οποία ο Τιμόθεος υπέμεινε με παροιμιώδη υπομονή. Για να κάμψει το σθένος του ο έπαρχος στράφηκε προς τη σύζυγό του Μαύρα, την οποία στην αρχή κολάκευε για να θυσιάσει στο είδωλα και μην ακολουθήσει τη θανατηφόρα πορεία του συζύγου της. Με παραίνεση όμως του Τιμόθεου, η Μαύρα ομολόγησε κι εκείνη την πίστη της στον Θεό. Τότε ο Αρριανός διέταξε τον άγριο βασανισμό της αγίας, η οποία καθ` όλη τη διάρκεια των μαρτυρίων έψαλε. Τέλος ο ειδωλολάτρης έπαρχος διέταξε τη σταύρωση του ζεύγους. Ακόμη και στο σταυρό του μαρτυρίου, ο βδελυρός έπαρχος, πλησίασε την αγία σε μία απέλπιδα προσπάθεια έστω και την τελευταία στιγμή να την αποσπάσει από το μαρτύριο και την πίστη της. Φωτισμένη όμως από τη θεία χάρη η αγία τον απέπεμψε. Έτσι το άγιο ζεύγος συγκαταλέχθηκε στην ιερώνυμη φάλαγγα των μαρτύρων της Εκκλησίας μας.
03/05 Απολυτίκιο Αγ. Τιμοθέου και Μαύρας - 3 ΜΑΙΟΥ :
 https://youtu.be/SL9OQBac6QE?list=PL175C10CE6A189986 ,

~
*** Προβληματική η εφημερία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
     
Το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με τρομακτικές ελλείψεις, που γίνονται επικίνδυνες για τους πολίτες. Η δε Πυροσβεστική και άλλα αντίστοιχα Σώματα αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες ελλείψεις και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. 
Η μέθοδος της μη πληρωμής υποχρεώσεων από την πλευρά του Δημοσίου δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ, γιατί θα μετατρέψει τη χώρα σε «αποτυχημένο κράτος». Η συνέχιση της μεθόδευσης αυτής, στο όνομα της μεγάλης διαπραγμάτευσης, περικλείει πολύ μεγάλους κινδύνους, τους οποίους κανείς δεν μπορεί, πλέον, να αγνοήσει.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, πραγματικό αγώνα δίνουν οι ειδικευμένοι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ιδίως τώρα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια τα διάφορα περιστατικά. Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν προβλήματα ασφαλούς εφημέρευσης.
Σε ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Μανώλης Μάκαρης και η γραμματέας Χρύσα Μάλλιου, το Σωματείο των Ειδικευμένων Γιατρών υπογραμμίζει:  «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των ειδικευόμενων γιατρών που ασκούν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης λόγω των απλήρωτων εφημεριών από την αρχή του χρόνου. Από την άλλη μεριά, εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας από την απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων ασφαλούς εφημέρευσης που προκύπτουν παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις του Σωματείου μας προς τη διοίκηση».   Α.Π.
~






*** Εργατική Πρωτομαγιά στην Καλαμάτα: Δύο συγκεντρώσεις, δύο πορείες και δύο στεφάνια (φωτογραφίες)
         
   
Με δύο διαφορετικά στεφάνια που κατατέθηκαν στο μνημείο των πεσόντων λιμενεργατών του 1934, η Καλαμάτα τίμησε την Πέμπτη την εργατική Πρωτομαγιά. Το πρώτο στεφάνι κατατέθηκε από το ΠΑΜΕ και το δεύτερο από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, ενώ δύο ήταν και οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Στην πρώτη, στην κεντρική πλατεία, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Παν.  Κουφαλάκος. Μεταξύ άλλων, απηύθυνε μήνυμα αγώνα, ρήξης και ανατροπών των πολιτικών που οδήγησαν στη φτώχεια τους εργαζομένους.
Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Επιτροπής Ανέργων ο Παν. Μούντανος, ενώ την ανάγνωση της απολογίας του Αύγουστου Σπάις, εκ των ηγετών της εξέγερσης του Σικάγο, έκανε η Βάσια Αντωναροπούλου.
Από την πλευρά του, ο ειδικευόμενος γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γ. Φερεντίνος, ζήτησε τη στήριξη των εργαζομένων στον αγώνα που γίνεται στο νοσοκομείο από τους ειδικευόμενους, τους νοσηλευτές και άλλο προσωπικό, προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και με επιδίωξη τη δημόσια και δωρεάν υγεία.
  Στο Εργατικό Κέντρο 
Λίγο αργότερα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ο πρόεδρός του Σωτ. Τσώνης, αφού απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας και αναφέρθηκε στα σημερινά δεδομένα (οικονομικά, εργασιακά, πολιτικά), σημείωσε πως «θέλουμε μια πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».
Και πρόσθεσε: «Το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε, επιβάλλει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε ό,τι  χάσαμε, τιμώντας όλους όσοι υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία, την ισότητα, την ελευθερία και την ειρήνη».
Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα, επισήμανε πως οι εργαζόμενοι είναι πιο ευάλωτοι στην κρίση και πιο ευάλωτες είναι οι γυναίκες εργαζόμενες.
Ζήτησε το εργατικό κίνημα να σηκώσει το πολιτικό ανάστημά του απέναντι σε όλα τα προβλήματα, ενώ αναφερόμενη και αυτή στην ενότητα, είπε πως «μπορεί να υπάρχουν διαφορές, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως ο αγώνας είναι μονόδρομος, με πολλές μορφές, αρκεί να πιστέψουμε σε αυτόν».
Ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Γ. Κανέλης, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο το 1886, σημείωσε πως σήμερα επικρατεί ο ίδιος σκοταδισμός, όπως τότε. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως η Πρωτομαγιά είναι παγκόσμιο σύμβολο αγώνων και πρόσθεσε πως η Ελλάδα καλείται να μπει μπροστάρης σε ανατροπές και να φωνάξει «δεν αντέχουμε άλλο. Λαός χωρίς όραμα και δράση, είναι λαός σε καταστολή. Να αντισταθούμε, να ορθώσουμε τη φωνή και το ανάστημά μας».
Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παν. Θεοδώρου, επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, κυρίως στον τομέα της υγείας. Έτσι, αναφέρθηκε στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και καταλήγοντας είπε: «Δεν ντρέπομαι για την ιστορία μου, τη θρησκεία μου, τους προγόνους μου, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μου, όμως ντρέπομαι που ζω σε ένα κράτος ανεύθυνο και ανίκανο, που όλοι μας διαχρονικά και αναλογικά έχουμε τις ευθύνες μας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας, Σπ. Σαρδέλης, καταδίκασε την απουσία ατόμων από τη συγκέντρωση, λέγοντας πως «οι αγώνες δεν κερδίζονται με τον καφέ», και σημείωσε πως «οι παλαιότεροι έδωσαν στους αγώνες το αίμα και τη ζωή τους κι εμείς πρέπει να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν». Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πήρε εντολή από το λαό και πρέπει να στηριχθεί, για να επισημάνει, σε άλλο σημείο, ότι «με το στραγγαλιστή σου δεν αγκαλιάζεσαι, έρχεσαι σε ρήξη». Τάχθηκε υπέρ της διάθεσης των αποθεματικών, αρκεί να καταλήγουν στο λαό και όχι στους δανειστές, και κάλεσε κι αυτός σε ενότητα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Π.Ε. Μεσσηνίας, Θαν. Αθανασόπουλος, κάλεσε, ανάμεσα σε άλλα, σε αγώνα για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και δίκαιη διανομή πλούτου, υπογραμμίζοντας «όλοι μαζί να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. Τίποτε άλλο δε μας απομένει, μόνο ο αγώνας».
Τέλος, ο εκπρόσωπος των ανέργων Β. Τρουπάκης, ανέφερε πως τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης είναι σε σωστή κατεύθυνση. Και πρόσθεσε: «Οι άνεργοι δε ζητάμε ελεημοσύνη. Δεν είμαστε παρίες» και διατύπωσε το αίτημα, με τη βοήθεια όλων των φορέων, της απρόσκοπτης σύνδεσης του νοσοκομείου με το λεωφορείο, υπογραμμίζοντας πως τα 3,20 ευρώ είναι πολλά για έναν άνεργο.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας 
~
*** «Ελλαδογραφία» στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
      
Τη μουσική - θεατρική παράσταση «Ελλαδογραφία», που παρουσίασε το καλοκαίρι του 2008 το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη και μουσικολόγο, Γιώργο Τσαγκάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου 2008, θα παρουσιάσει το Γυμνάσιο και Λύκειο Πεταλιδίου τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Στην «Ελλαδογραφία», μέσα από μια θεατρική - μουσική αναδρομή με κείμενα του Γιώργου Τσαγκάρη, ξετυλίγεται σαν κουβάρι η νεότερη ελληνική Ιστορία από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα.
Στην παράσταση παίρνουν μέρος μαθητές του σχολείου. Τη διασκευή των κειμένων έχει κάνει η κα Δήμητρα Γρουσουζάκου, διευθύντρια Γυμνασίου Πεταλιδίου, τη σκηνοθεσία η κα Μαρία Τζιφή, καθηγήτρια Γαλλικών και τη μουσική επιμέλεια ο κ. Ιωάννης Κατσάς, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.
Η ηχηρή πολιτιστική παρέμβαση της «Ελλαδογραφίας» έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στη Μεσσηνία, όπου κυρίως παρουσιάστηκε σε 40 παραστάσεις, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 30.000 θεατές. Η πρόωρη «φυγή» του εμπνευστή και δημιουργού της ανέκοψε το μεγάλο ταξίδι για το οποίο προοριζόταν. Το σχολείο επιχειρεί μέσα από το δικό του τρόπο, με τον οποίο προσέγγισε την «Ελλαδογραφία», να παρουσιάσει, με άλλοτε κωμικό και άλλοτε τραγικό ύφος, τα γεγονότα του περασμένου αιώνα που στιγμάτισαν την πορεία της ελληνικής κοινωνίας και διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική, κοινωνική και οικονομική εξέλιξη της χώρας. 
~
*** Φτωχότερη η Καρδαμύλη, έφυγε η γυναίκα σύμβολο της περιοχής (φωτογραφίες)
        
   
Μια γυναίκα που το όνομα της είχε συνδεθεί με όσους ζούσαν ή είχαν επισκεφθεί την Καρδαμύλη ήταν η κυρά Λέλα.
Ο λόγος που ήταν τόσο γνωστή, ήταν η ομώνυμη ταβέρνα που διατηρούσε δίπλα από το παλιό εργοστάσιο με θέα το γραφικό λιμανάκι της Καρδαμύλης.
Από το  κατάστημά της είχαν περάσει πολλές προσωπικότητες που βρέθηκαν στην περιοχή και απόλαυσαν τις γεύσεις του, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μέσα από το Facebook εκφράζουν ότι το κενό αυτής της εργατικής γυναίκας δεν θα καλυφθεί εύκολα.
Η κυρά Λέλα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών και η κηδεία της θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στην αγαπημένη της Καρδαμύλη.
~
*** Νέοι φόροι, ΕΝΦΙΑ και αμνηστία για να επιστρέψουν οι καταθέσεις
     
Έτοιμη να υπογράψει το πρώτο πακέτο μέτρων ύψους 2,6 δισ. ευρώ είναι η κυβέρνηση. Το πακέτο περιγράφεται από κυβερνητικούς κύκλους ως «σύμφωνο συμβίωσης» με τους δανειστές.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το λογαριασμό θα πληρώσουν όσοι ήδη έχουν επιβαρυνθεί με φόρο πολυτελούς διαβίωσης (ΙΧ, πισίνες, αεροσκάφη) και όσοι έχουν σκάφη αναψυχής που είχαν εξαιρεθεί.
Προβλέπονται έσοδα από φόρο διαμονής 5% σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Μυκόνου, της Σαντορίνης και των μεγάλων νησιών και φόρος 3% σε εστιατόρια και μπαρ ως «ισοδύναμο» της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο.
Επίσης, η χρήση «πλαστικού» χρήματος για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ σε νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό άνω των 4.100 κατοίκων.
Ακόμα, κίνητρα για τον επαναπατρισμό καταθέσεων: φόρος 10% για να επιστρέψουν στην Ελλάδα και 15%-20% αν παραμείνουν στο εξωτερικό.
Πέραν των δημοσιονομικών, η κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχεται τη μείωση του αριθμού προσλήψεων το 2015 (με εξαίρεση την Υγεία και την Παιδεία), ενώ αναγνωρίζει και την ανάγκη παρεμβάσεων στο Ασφαλιστικό.
Όσο για τις αλλαγές στα εργασιακά, αυτές θα περιμένουν την έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO).
Το «κλειδί» που φαίνεται να ξεμπλόκαρε τις διαπραγματεύσεις ήταν ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος διατηρείται για το 2015 και θα επανεξεταστεί για το 2016.  www.in.gr  .-
~
*** Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Στέρνας
     
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου  Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία στην περιοχή της σήραγγας Στέρνας, θα ισχύσουν από αύριο Δευτέρα.
Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού και περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 133 και 132 (σήραγγα Στέρνας ρεύμα προς Αθήνα), και ειδικότερα:
-Από αύριο Δευτέρα 4/5 έως και την Παρασκευή 8/5/2015 η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό (εκτός σήραγγας).
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.
~
***  Εξορμήστε!
      
Ετοιμαστείτε και εξοπλιστείτε! Έρχεται ζεστό Σαββατοκύριακο, ακόμα πιο ζεστή εβδομάδα και οι ακρογιαλιές αναμένεται να «τιγκάρουν».
Η θερμοκρασία μεσοβδόμαδα μπορεί να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, οπότε ακόμα και οι πιο δύσπιστοι ή «κρυουλιάρηδες» θα πάρουν το δρόμο για την παραλία.    Β.Β. 
~
***   Η αβεβαιότητα πνίγει τον εμπορικό κόσμο
      
Σωρεία προτάσεων και επισημάνσεων για την ανάπτυξη και το μέλλον της Ελλάδας, διατυπώνει με επιστολή προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δ. Μανιάτης. Ανάμεσα σε άλλα, προτρέπει τον πρωθυπουργό «να υπάρξει άμεσα μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους και να παρθούν μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων, διότι χωρίς επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις, δηλαδή δημιουργία νέου πλούτου, δεν υπάρχει μέλλον για τη χώρα».
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που είναι εκτός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, πως Ιρλανδία και Πορτογαλία έχουν εξέλθει από το καθεστώς του μνημονίου και σύντομα θα εξέλθει και η Κύπρος και αναρωτιέται γιατί η Ελλάδα απέτυχε εκεί που πέτυχαν οι άλλες χώρες.
Σημειώνει πως τα προηγούμενα χρόνια το μείγμα πολιτικής που υιοθετήθηκε, ήταν καταστροφικό για την οικονομία και την κοινωνία, καθώς αντί να γίνουν περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος και τις αγορές, επιβλήθηκαν περισσότεροι φόροι σε βάρος των επιχειρήσεων και γενικώς των παραγωγικών τάξεων.
Επισημαίνει ακόμη πως η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει το δρόμο της ανάπτυξης χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους και προσθέτει πως η σημερινή κυβέρνηση υποσχέθηκε έξοδο από το μνημόνιο, χωρίς σαφή απάντηση πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό των 35-40 δισ. το τρέχον έτος και τα επόμενα δύο χρόνια. Αναφέρει πως λόγω των δυσκολιών επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους και τους πιστωτές, διογκώθηκε το πρόβλημα της ρευστότητας και τους τελευταίους μήνες, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί, συνεχίστηκε η φυγή των καταθέσεων και η πτώση του τζίρου στην αγορά.
Υπογραμμίζει, δε, πως οι υπουργοί θα πρέπει να συνδιαλέγονται και να συμβουλεύονται τις θέσεις και τις απόψεις των Επιμελητηρίων, που αποτελούν νομοθετημένο σύμβουλο της Πολιτείας, ενώ εκφράζει την άποψη πως η Ελλάδα χρειάζεται απλό, ξεκάθαρο, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, που, κυρίως θα λειτουργεί ως κίνητρο για επενδύσεις.
Επιπρόσθετα, σημειώνει την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού για την  προσέλκυση επενδύσεων, την ανυπαρξία αναπτυξιακού νόμου, αλλά και την ανάγκη αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, η βιωσιμότητα του οποίου είναι ευθέως συνδεδεμένη με την καταπολέμηση της ανεργίας, την αύξηση της απασχόλησης αλλά και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.
Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, παρατηρεί πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αρνητικά, θα πρέπει όμως να μελετώνται με μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφέρουν όφελος στην οικονομία και στην κοινωνία, να μην έχουν μοναδικό γνώμονα την είσπραξη κεφαλαίων που θα πέσουν στη μαύρη τρύπα του χρέους και των ελλειμμάτων, αλλά να στοχεύουν στην παραγωγή πλούτου και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Τονίζει πως η λιτότητα πρέπει να χαλαρώσει και να μη συνεχιστεί η εφαρμογή αντιαναπτυξιακών μέτρων, καθώς και ότι η αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους υπομονεύει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Τέλος, σημειώνει πως απαιτείται διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ανάπτυξης,  προκειμένου να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση και να βγει στις αγορές.
~
*** Άφωνοι, μπροστά στο πρόβλημα
       «Άφωνοι, μπροστά στο πρόβλημα» είναι το θέμα της δράσης που υλοποιήθηκε χθες στις 12.00 το μεσημέρι σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Είναι, δε, αφιερωμένη στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των πεζών και στην έλλειψη ελευθερίας για τη μετακίνηση συνανθρώπων μας στο σύνολο των πόλεων της χώρας, ενώ υλοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε η επιτροπή οργάνωσης Ecomobility.
Έσπευσα να αναζητήσω από τους διοργανωτές, αν θα υλοποιηθεί και στη Μεσσηνία και πληροφορήθηκα ότι θα γίνει μόνο στην Καλαμάτα, από τις ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στην εκστρατεία Ecomobility και Free mobility 2014-2015, δηλαδή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), οι οποίοι στάθηκαν σιωπηλοί για 10 λεπτά (12.00- 12.10) στο Κάστρο της Καλαμάτας.
Όπως πληροφορηθήκαμε, ο χώρος επιλέχθηκε συμβολικά, προκειμένου να επισημανθεί η  αναγκαιότητα για την ισότητα των πολιτών και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους, και όχι μόνο σε αυτούς,
με αφορμή την προσπάθεια της Καλαμάτας να διεκδικήσει το τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.
Θα συμμετέχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, ενώ σε κάλεσμά τους οι δύο ομάδες ζητούν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία και «μένοντας ΑΦΩΝΟΙ για 10΄ να αναδείξουμε το πρόβλημα και να απαιτήσουμε τη βελτίωση ζωής των συμπολιτών μας».
Είναι γεγονός πως η Καλαμάτα στερείται ανάλογων υποδομών, όχι μόνο στο χώρο του Κάστρου.
Τελευταία τοποθετήθηκε ασανσέρ για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη τουαλέτα.
Πρόσφατα, κατασκευάστηκαν ράμπες για την εύκολη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα ένα στενό πιο μακριά από την Αριστομένους.
Ωστόσο, οι οδοί πρόσβασης σε άτομα με αναπηρίες σκοντάφτουν πάνω στα τραπεζοκαθίσματα. Στην Κεντρική Αγορά τοποθετήθηκαν μπάρες στις ράμπες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στα άτομα αυτά. Το χαμηλό ύψος που κατεβαίνουν οι τέντες των καταστημάτων στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους (πέφτουν πάνω στην όδευση τυφλών), ελλοχεύει κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού τους. Τα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από διάφορα αντικείμενα (πληρώνουν οι επαγγελματίες στο Δήμο), με αποτέλεσμα να υποχρεούνται όλοι να κατεβαίνουν από αυτά και να απειλείται η ζωή τους, και πόσα άλλα…
Θεωρώ ότι όχι μόνο η κάθε Δημοτική Αρχή, αλλά ο καθένας μας χωριστά, από όποια θέση κι αν βρίσκεται, πρέπει να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας. Το μόνο κακό είναι ότι οι αρτιμελείς δεν μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία να σκεφθούν τις άλλες ομάδες ανθρώπων, και αυτό είναι το χειρότερο.
Ας το σκεφτούμε σοβαρά κι ας δείξουμε ότι είμαστε πολιτισμένοι…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  , harhar@tharrosnews.gr
~
*** Τα… ρόδα του αίματος
      Κι αυτός ο μήνας, κι ο προηγούμενος, και ο επόμενος, γεμάτος αποσιωπητικά, πολλά ερωτηματικά, κι ούτε ένα θαυμαστικό. Πότε θα μπει μία τελεία, που είναι κάτι περισσότερο από σημείο στίξης;
Αφήνουμε, όμως, τα σημεία στίξης. Είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου που δεν παραβρέθηκα στα Ζ' Πολυδούρεια, την περασμένη Κυριακή, τα οποία ήταν αφιερωμένα στην Κατερίνα Γώγου.
Θεωρώ ότι τόσο η Πολυδούρη όσο και η Γώγου, αν και έζησαν σε διαφορετικές δεκαετίες, μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.
«Μάτια μιας ψυχής γεμάτης πάθος, περήφανης και απόλυτης σε όλα, τραγικά μάτια μοιρολογήτρας που διαστέλλονται μπρος στις καταστροφές και δεν κλείνουν φοβισμένα, μάτια μοιραίας Εκάβης, τα μάτια της Πολυδούρη κραύγαζαν όλα της μαζί τα τραγούδια: και τη διαμαρτυρία τους, και την επανάστασή τους, και το θρήνο τους και τ' αποσταμένο αναφιλητό τους», έγραφε για την Καλαματιανή ποιήτρια ο Κώστας Ουράνης, το 1930.
Αλλά και η Κατερίνα Γώγου τι ήταν; Η «αφελής» του ελληνικού κινηματογράφου;  Η αναρχική ποιήτρια των Εξαρχείων;
Η Κατερίνα Γώγου είναι γνωστή στο ευρύ κοινό από τις ερμηνείες δεύτερων ρόλων σε πολύ δημοφιλείς ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η Κατερίνα Γώγου, όμως, όπως λένε όσοι την έζησαν, δεν ήταν αυτό το επιφανειακό κορίτσι που έβγαζε μέσα από τις ταινίες της. Ο ρόλος του θηλυκού κλόουν, όπως τη χαρακτήριζαν, δεν της ταίριαζε, και ας τον ερμήνευε με τόση επιτυχία.
Η Γώγου ήταν το ακριβώς αντίθετο. Μια μοναχική ψυχή με συνεχείς αναζητήσεις, αλλά και συγκρούσεις με το κατεστημένο και ένα μυαλό που δε σταματούσε να σκέφτεται ποτέ. Ο αληθινός χαρακτήρας της φάνηκε αργότερα μέσα από τα ποιήματά της, όταν είχε πια εγκαταλείψει την υποκριτική και είχε αφιερωθεί στο γράψιμο.
Έως τις αρχές της δεκαετίες του ’70 ασχολήθηκε αποκλειστικά με την υποκριτική. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Τρία κλικ αριστερά» πούλησε πάνω από 40.000 αντίτυπα, αριθμός που, όπως λένε οι εκδότες, ήταν σπάνιος για ποιητικές συλλογές και μόνο ο Ελύτης και ο Ρίτσος τον έφταναν. Το βιβλίο, μάλιστα, μεταφράστηκε και στα αγγλικά και κυκλοφόρησε το 1983 στην Αμερική.
Έγραψε: «Όλο ταξιδεύουν οι φίλοι μου, γιατί δεν τους αφήσατε σπιθαμή για σπιθαμή. Όλοι οι φίλοι μου ζωγραφίζουνε με μαύρο χρώμα γιατί τους ρημάξατε το κόκκινο. Γράφουνε σε συνθηματική γλώσσα, γιατί η δική σας, μόνο για γλείψιμο κάνει»....
Και πρόσθεσε: Αν καμιά φορά με πιάσεις να λέω ψέματα, σταμάτα να σου πω -μη βιάζεσαι και με λες ψεύτρα… Είναι τώρα που δεν μπορώ, δεν μπορώ να ξεχωρίσω πια και μπερδεύω πού σταματάει το όνειρο και πού αρχίζει η αλήθεια.
Αυτή ήταν η Κατερίνα Γώγου. Η ίδια, αλλά και η Πολυδούρη, ξεκίνησαν ένα πρωινό κάτω από τον ίδιο διάφανο ουρανό να κυνηγήσουν το όνειρό τους...
Όσο για μένα, αφού βριζόμουνα επί ώρες, άρχισα να σκέφτομαι τα χρόνια μου στην ΑΣΟΕΕ, στα Εξάρχεια, στις κομματικές συνελεύσεις, τους παλιούς μου φίλους και φίλες που έχασα και κάπως ηρέμησα. Βόηθησε, βέβαια, και το αλκοόλ της βραδιάς.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~
***  Αθλητική  ενημέρωση :
~
***  Σημαντικό διπλό για το ΔΣ Καλαμάτας, 2-1 στην Τρίπολη
     
Από νίκη σε νίκη πετά η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, καθώς επικράτησε την Πέμπτη 30 Απριλίου στην Τρίπολη της ομάδας του Δ.Σ. Τρίπολης, με 2-1 για το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων.
Για την ομάδα του Δ.Σ. Καλαμάτας ήταν η έβδομη σερί νίκη και συνεχίζει έτσι να εντυπωσιάζει στον όμιλό της. Τα γκολ της ομάδας του Δ.Σ. Καλαμάτας σημείωσαν οι Βασίλης Φωτεινάκης και Αργύρης Τσιγάρος.
Την ομάδα κοουτσάρισε ο Θάνος Καράμπελας, καθώς ο προπονητής Παναγιώτης Πολίμος απουσιάζει στην Αγγλία για προσωπικούς λόγους.
Με την ομάδα του Δ.Σ. Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι Αθανασόπουλος, Πετρόπουλος, Σουρίλας, Γεωργακόπουλος, Ορφανός, Αλεξόπουλος, Γιαννακόπουλος, Πλάγος, Τσιγάρος, Καρμοιράντζος, Φωτεινάκης (αρχική ενδεκάδα), Νικολακέας, Κοντούλης, Μάραντος.
  Επόμενο ματς με ΔΣ Πύργου
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το επόμενο Σαββατοκύριακο, κόντρα στην ομάδα του ΔΣ Πύργου στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς».
~
Πρώτη θέση για τον Ολυμπιακό με εύκολο πέρασμα από το ΟΑΚΑ
*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   66-77 .- ^
Επεισοδιακό το ντέρμπι ! 
 ΝΤΡΟΠΗ για την χειρονομία Β. ΣΠΑΝΟΥΛΗ ! 
~ Ο Σπανούλης έκανε γύρισε προς την κερκίδα πιάνοντας το αυτί του, κίνηση που έχει κάνει και προς τους φιλάθλους της ομάδας του στο ΣΕΦ στο παρελθόν με αποτέλεσμα να εξαγριωθεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού.
Αρχικά, η οργή των οπαδών εκφράστηκε με συνθήματα κατά του Σπανούλη και της συζύγου του, η αποστολή του Ολυμπιακού παρέμενε στον πάγκο και εν τέλει αρκετοί οπαδοί πήδησαν από τις κερκίδες στον περιβάλλοντα χώρο και απειλητικά έφτασαν μέχρι το προστατευτικό πράσινο δίχτυ που τους χώριζε από τον πάγκο των φιλοξενούμενων.
Άπαντες στην αποστολή του Ολυμπιακού άρχισαν να τρέχουν προς τα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα και εν αναμονή της απόφασης του διαιτητή. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κινήθηκε προς την αποστολή του Ολυμπιακού, όταν αυτή είχε αποσυρθεί στα αποδυτήρια και επιτέθηκε φραστικά στο αρχηγό των «ερυθρόλευκων» Βασίλη Σπανούλη εξαπολύοντας απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
~*  Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-38, 48-62, 66-77.
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 8 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 2, Νέλσον, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 22, Μπλουμς 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος):
Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 7, Σπανούλης 12 (2), Ντάρντεν 15 (1), Σλούκας 3, Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 16 (4), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 7 (2), Κατσίβελης.

~ «Καίει» τον ΠΑΟ το Φύλλο Αγώνα
Στο μεταξύ, βαριά αναμένεται η τιμωρία για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που φτάνει μέχρι με τιμωρία κεκλεισμένων θυρών του ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, οι τρεις διαιτητές Γκόντας, Αναστόπουλος, Ψαριανός, κατέγραψαν την επίθεση στον πάγκο του Ολυμπιακού, τη φραστική σε βάρος του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τα αντικείμενα που έπεσαν στο παρκέ προκαλώντας την περίπου 20άλεπτη διακοπή.
- Παράλληλα, οι διαιτητές αναγράφουν πως ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού κινήθηκε απειλητικά προς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Τέλος, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έβριζαν μαζικά τον Σπανούλη με συνθήματα.

~ Αντιντόπινγκ για Μπλουμς, Σλότερ, Αγραβάνη, Ντάρνεν     
  -
Δύο παίκτες, ως είθισται από κάθε ομάδα πέρασαν από αντι-ντόπινγκ έλεγχο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι «αιωνίων». Συγκεκριμένα, από πλευράς «πρασίνων» δείγμα έδωσαν οι Γιάνις Μπλουμς και Εϊ Τζέι Σλότερ, ενώ από το νικητή Ολυμπιακό σε δειγματοληψία υποβλήθηκαν οι Δημήτρης Αγραβάνης και Τερέλ Ντάρντεν. -
Δεν μετανιώνει ο Σπανούλης, μήνυση της ΚΑΕ κατά Γιαννακόπουλου    Κάλυψη από Σφαιρόπουλο Δεν μετανιώνει ο Σπανούλης, μήνυση της ΚΑΕ κατά Γιαννακόπουλου
- Το πρόσωπο του αγώνα, όχι τόσο για την αγωνιστική εικόνα του, όσο για την κίνηση πανηγυρισμού που «προκάλεσε» ένταση και είσοδο οπαδών του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, δέχτηκε να σχολιάσει την κίνηση που έκανε 1,5 λεπτό πριν από το τέλος, τονίζοντας πως δεν προκάλεσε κανέναν, ότι δεν μετανιώνει και ότι αν κάποιος πρέπει να το κάνει, είναι όσοι βρίζουν οικογένειες και παιδιά.
- Ο παίκτης του Ολυμπιακού, είπε για το ματς: «Παίξαμε καλό μπάσκετ, ήμασταν συγκεντρωμένοι. Παίξαμε αυτό που παίζουμε όλη τη χρονιά. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό. Ο κόουτς μας ετοίμασε καταπληκτικά για ακόμα μία φορά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το τεχνικό τιμ. Ελέγχαμε το παιχνίδι από την αρχή. Χτυπήσαμε στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και πήραμε ένα παιχνίδι που δεν μας δίνει τίποτα παραπάνω από το αβαντάζ έδρας».
- Για την κίνησή του: «Δεν κατάλαβα καμία κίνηση. Μου έδειξαν πράγματα που δεν θέλω να συζητήσω. Ούτε έβρισα, ούτε έκανα κάτι αντιαθλητικό,. Πάνω στην ένταση της στιγμής, καλώς ή κακώς ακούω πολλά. Πάνω σε αυτή την ένταση έκανα αυτό που έκανα. Δεν έθιξα κανέναν για να λέγονται αυτά τα πράγματα για εμένα».
- Για το αν μετάνιωσε, είπε: «Να μετανιώσουν αυτοί που βρίζουν οικογένειες και παιδιά. Όχι εγώ».
~ Μήνυση κατά Γιαννακόπουλου
Μήνυση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη φραστική επίθεση κατά του Βασίλη Σπανούλη αποφάσισε να καταθέσει ΚΑΕ Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες μετά τη νίκη τους στον επεισοδιακό αγώνα του ΟΑΚΑ, δήλωσαν διά στόματος του Γενικού Διευθυντή τους, Χρήστου Σταυρόπουλου, πως θα ακολουθήσουν τη νομική οδό:
- «Καταδικάζουμε όλα αυτά που έγιναν. Υπάρχει φραστική επίθεση του κύριου Γιαννακόπουλου στον Σπανούλη. Δηλώνουμε ότι θα καταθέσουμε μήνυση και πως όλα αυτά έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Πλέον το λόγο θα έχουνε οι αρμόδιες αρχές και όλα θα πάρουν το δρόμο τους
- Παράλληλα, από τους «ερυθρόλευκους» κατήγγειλαν πως υπήρξαν και... κατάρες του Δ. Γιαννακόπουλου κατά της οικογένειας του Σπανούλη, αλλά και επίθεση στη φυσούνα, κατά του Διευθυντή Επικοινωνία της ομάδας, Χρήστου Μπαφέ.
~ «Κάλυψε» Σπανούλη ο Σφαιρόπουλος
-
Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην ουσία κάλυψε τον Σπανούλη, τονίζοντας πως ο παίκτης του δεν έκανε άσεμνη χειρονομία:
- «Περίμενα ερώτηση για τον Σπανούλη, αλλά περίμενα και ερώτηση όταν όλο το γήπεδο καταφερόταν παλαιότερα κατά όλων των παικτών του Ολυμπιακού, η οποία δεν έγινε. Δεν έγινε άσεμνη χειρονομία. Το να πιάσεις τα αυτιά σου δεν είναι άσεμνη χειρονομία. Όταν παίζεις με 200 σφυγμούς θα έχεις και μια αντίδραση. Όπου κι αν έπαιξε ο Σπανούλης έχει δείξει ποιο είναι το ήθος του και η αξία του. Νομίζω δεν προκάλεσε καθόλου με αυτή την χειρονομία του».  Newsroom ΔΟΛ
~
*** Τέλος ο Ιβάνοβιτς για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού ,
Ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποτελεί παρελθόν για την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων». Λίγες ώρες ύστερα από την ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, η διοίκηση του «τριφυλλιού» έδειξε τον δρόμο της εξόδου στον Μαυροβούνιο προπονητή.
Η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον κ. Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον οποίο κι ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα. Την ευθύνη των προπονήσεων, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του κ. Ιβάνοβιτς, θα έχει ο κ. Σωτήρης Μανωλόπουλος».
Newsroom ΔΟΛ
***~ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  : 33η  αγωνιστική  Κυριακη 03 -05-2015 , :
 Ατρόμητος - Πανιώνιος  3-1 , (1-0) .-
~** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-1  33η  αγων  3/5/2015: http://youtu.be/2gZKEPS1Vt4 .

 ~** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  Επεισόδια Διακοπές 3/5/2015:


 Βέροια - Πανθρακικός   0-1  , (0-0).-
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-1  33η  αγων   3/5/2015: http://youtu.be/iHctEaU1nMY ,
 ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης  0-0  , (0-0) .-
  ~** ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-0  33η  αγων   3/5/2015: http://youtu.be/hmCSdBYJmEY ,
Ολυμπιακός - ΑΕΛ Καλλονής  5-0 , (2-0 ).-
  ~** ΟΣΦΠ- ΚΑΛΟΝΗ 5- 0  33η αγων 3/5/2015 :  http://youtu.be/sj8UEFrBPeI ,
Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης    0-0   , ( 0-0) .-
  ~** ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  0-0  33η  αγων   3/5/2015: http://youtu.be/hwAp9dzhE3s ,
ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός   1-0  , (1-0) .-
  ~** ΠΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0  33η  αγων  3/5/2015: http://youtu.be/KpJHKPZP5dI ,
Κέρκυρα – Παναθηναϊκός  1-1   , (0-1 ) .-
~** ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟ  1-1  33η  αγων   3/5/2015 : http://youtu.be/KHXxgnYtDSE  ,
~
***
~**  Και με γουρνοπούλες γιόρτασαν το “έπος του Διοβολιτσίου”, στο Αρφαρά!  
Οι γιορτές και τα πανηγύρια για το «έπος του Διαβολιτσίου» καλά κρατούν και συνεχίζονται στο Αρφαρά!   
Την Παρασκευή λοιπόν το βράδυ φίλοι της ομάδας μεταξύ των οποίων και το πρώην μέλος της διοίκησης Δημήτρης Π. Σακκάς, διοργάνωσαν μεγάλο γλέντι (ΦΩΤΟ) στο όμορφο και… διάσημο αυτό χωριό της Μεσσηνίας, γιορτάζοντας έτσι με γουρνοπούλες και άφθονη μπίρα την νίκη επί της Εράνης και την παραμονή του ιστορικού Αστέρα και φέτος στην Α’ τοπική της Μεσσηνίας.
Το γλέντι μετά συνεχίστηκε δίπλα στον «Ίανθο» και βέβαια κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!
Μακάρι (ξαναλέμε) να συνεχίσει, να μείνει έτσι και να μην διαλυθεί αυτή η υπέροχη και τόσο ξεχωριστή ποδοσφαιρική ομάδα της Μεσσηνίας και να μην επαληθευτεί και εδώ ο τίτλος της ταινίας του Σριντιάν Ντραγκόγεβιτς : «Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται…».     
Και ο νοών (και εδώ) νοείτω… 
 *****  To τελευταίο (!) ΔΣ σήμερα της διοίκησης του Αστέρα Αρφαρών, την άλλη Κυριακή η ΓΣ... :

 Όλα τα ωραία – και βεβαίως τα δύσκολα – έχουν ένα τέλος και αυτό θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ στο όμορφο Αρφαρά.

Στις 20:00 θα έχουμε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στην πλατεία του χωριού  το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της νυν διοίκησης του Αστέρα Αρφαρών, υπό την προεδρία του Γιώργου Χρήστου Μπούρα – ΦΩΤΟ!
*** Τέλος εποχής κατά τα φαινόμενα για τον επιτυχημένο πρόεδρο του Αστέρα Αρφαρών – λίγες μέρες μετά το «έπος του Διαβολιτσίου» - και ίσως και της επίσης άριστης διοίκησης των «κυανολεύκων» του Αρφαρά, καθώς στην Γενική Συνέλευση η οποία θα λάβει χώρα (θυμίζουμε) την ερχόμενη Κυριακή στις 8 το βράδυ, πάντα το «Νιαρχαίικο λιοτρίβι», πιθανότατα να υπάρξει «παράδοση της σκυτάλης» σε άλλους Αρφαραίους οι οποίοι  επιθυμούν να αναλάβουν την διοίκηση του Αστέρα.  ~
***  Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος Κυριακή 3-5-2015 :
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  0-2 .- ^
ΔΟΞΑ Ν. Μανωλάδας-ΑΧΑΪΚΗ   3-0 .- ^
ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ  3-1 .- ^
ΒΥΖΑΣ -ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-2 .- ^
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 3-0  α.α. .-^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ 1-0 .- ^










*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015                    
 ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-                 
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-                              
~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html.                            
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-             
~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
~ 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-           ~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-     
~

 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,

http://www.youtube.com/stamos01 ,   4147 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας ,                     

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  

http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2485 video.  2479.-                 https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   

σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2482   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                        9112  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-

  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4144/ 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 431 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.055+49 /2871 .–   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   408 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937 ,                        

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 









http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-
~



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου