ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Μαϊου 2015

ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015  :
~

~

~ 13 Μαΐου
Μαρτύρων Γλυκερίας (1) (†177) και Λαοδικίου του δεσμοφύλακος. Ιερομάρτυρος Αλεξάνδρου επισκόπου Τιβεριανών. Οσίων Σεργίου του ομολογητού, Παυσικάκου επισκόπου Συνάδων (†ς΄αι.). Ευθυμίου του νέου, κτίτορος της Ιεράς Μονής Ιβήρων και των εν αυτή ασκησάντων Γαβριήλ, Γεωργίου και Ιωάννου. Αγαπίου και Νικηφόρου πρεσβυτέρου της μονής της Εφάψεως.

(1) Η αγία Γλυκερία γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη το 2ο αι., όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος Πίος. Σε μικρή ηλικία, ασπάσθηκε το Χριστιανισμό και ανέπτυξε έντονη χριστιανική και κατηχητική δράση. Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ο ηγεμόνας Σαββίνος, την κάλεσε να παρουσιασθεί μπροστά του. Με μεγάλη προθυμία η αγία εμφανίσθηκε σ` εκείνον, έχοντας σχεδιάσει στο μέτωπό της τον Τίμιο Σταυρό και δεν δίστασε να ομολογήσει με παρρησία και σθένος την πίστη της στο Σωτήρα και Λυτρωτή Ιησού Χριστό. Εκείνος έξαλλος την οδήγησε με τη βία στον ειδωλολατρικό ναό για να προσευχηθεί και να θυσιάσει στο είδωλα. Εκεί η Γλυκερία αφού προσευχήθηκε θερμά, συνέτριψε το άγαλμα του Δία. Εξοργισμένοι οι ειδωλολάτρες, την έσυραν έξω και τη λιθοβόλησαν με μανία. Όμως ούτε μία πέτρα δεν άγγιξε την αγία, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύσουν στο Χριστό. Στη συνέχεια, αφού υπέστη διάφορα βασανιστήρια ρίχθηκε στη φυλακή, όπου κατήχησε και έφερε στη χριστιανική πίστη το δεσμοφύλακά της Λαοδίκιο, ο οποίος εν συνεχεία ομολόγησε με θάρρος την πίστη του και μαρτύρησε για το Χριστό. Αμετάπειστος ο τύραννος, διέταξε να βασανίσουν εκ νέου τη Γλυκερία και έπειτα να τη ρίξουν στο άγρια θηρία. Όμως και εκείνα την σεβάστηκαν, αν και ένα εξ αυτών τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η αγία να παραδώσει λίγες ημέρες αργότερα το πνεύμα της στον αθλοθέτη Κύριο. Το λείψανό της ενταφιάστηκε στην Ηράκλεια. Μαρτυρώνται δε πολλά θαύματα, ιάσεων και θεραπείες δαιμονισμένων, τα οποία επιτελούσε η αγία σε όσους με πίστη κατέφευγαν να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανό της.
~   13/05 Απολυτίκιο Αγ. Γλυκερίας - 13 ΜΑΙΟΥ:
https://youtu.be/-GsVMcMy59c?list=PL175C10CE6A189986 .-



*** Μελέτη για το Πολυλίμνιο σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης         
      
Ολοκληρωμένη μελέτη για την αξιοποίηση του Πολυλιμνίου δεσμεύτηκε πως θα παρουσιάσει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο δήμαρχος Γ. Τσώνης, απαντώντας έτσι σε σχετική επισήμανση που του έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στ. Αναστασόπουλος.
Ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την άποψη πως το Πολυλίμνιο δε θα προλάβει να λειτουργήσει το καλοκαίρι, όπως ο ίδιος το είχε προγραμματίσει ως δήμαρχος, πρόσθεσε πως η περιοχή δεν έχει φύλαξη και καθαριότητα και διατυπώθηκαν αρνητικά σχόλια για φθορές σε αυτοκίνητα. Πρότεινε, δε, να κατασκευαστεί εκεί το αναψυκτήριο, ο ανάδοχος να καθαρίζει με ευθύνη του και να χρησιμοποιηθούν οι χώροι που υπάρχουν για τη στάθμευση οχημάτων με κάποιο τίμημα.
Τη φιλοδοξία ότι έως το τέλος Ιουνίου θα είναι όλα έτοιμα εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Ν. Ξαρχάκος, την ανάγκη ανάδειξης του χώρου υπέδειξε ο Δ. Σαμπαζιώτης, ενώ ο κ. Τσώνης σημείωσε πως το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η πυροπροστασία του χώρου και πρόσθεσε πως το Πολυλίμνιο πρέπει να φτιαχτεί με τέτοιον τρόπο, ώστε ο Δήμος να μπορεί να έχει ένα καλό έσοδο.
~
*** Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης 

 Τροχαίο ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στην Εθνική Οδός Καλαμάτας- Σπάρτης στο ύψος του Τουριστικού, στο σημείο σπεύδουν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σε λίγο περισσότερη ενημέρωση. Σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Σπάρτη λίγα μέτρα πριν το τουριστικό κατέληξε κάτω από άγνωστο λόγο σε χαράδρα. Στο αυτοκίνητο υπήρχε ένα ζευγάρι, ο άνδρας κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο μόνος του αν και τραυματισμένος, ενώ η γυναίκα έχει εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα και άνδρες της Πυροσβεστικής κάνουν προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό αυτής που είναι σοβαρά τραυματισμένη. - 
~
*** Μεταπτυχιακό στην υδροπονία από το 2016 στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

 Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου οργανώνει και θα λειτουργεί από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015−2016 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Γεωργία Ελεγχομένου Περιβάλλοντος − Υδροπονία/Masterin Controlled Environment Agriculture – Soilless Culture». Το αντικείμενο του προγράμματος, όπως δημοσιεύθηκε στην απόφαση έγκρισης με το ΦΕΚ Β΄ 806/2015, είναι: «Η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικεύσεως στην εφαρμογή των τεχνολογιών ελέγχου των συνθηκών αναπτύξεως των φυτών μέσω θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής εφαρμογής στις υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Στόχος του ΠΜΣ είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευομένων στις τρέχουσες ή στις μελλοντικές ανάγκες, αλλά και στις τεκμηριωμένες ερευνητικές επιλογές, καθώς και η ελκυστικότητα για τους πτυχιούχους άλλων ισοτίμων τριτοβαθμίων ιδρυμάτων. Σκοπός του ΠΜΣ είναι η εκπαίδευση και δημιουργία αποφοίτων με υψηλή κατάρτιση στον τομέα της Γεωργίας Ελεγχομένου Περιβάλλοντος − Υδροπονίας, με υψηλό διεπιστημονικό υπόβαθρο και ειδίκευση στη γεωπονική επιστήμη και τεχνολογία, ο εφοδιασμός τους με την απαραίτητη γνώση και εμπειρία και η παροχή της δυνατότητας για την επαγγελματική και ακαδημαϊκή δραστηριότητά τους σε εθνικό αλλά και σε διεθνές περιβάλλον». - 
~
***   Γ. Δέδες: Οι οδικοί άξονες θα ολοκληρωθούν στην Πελοπόννησο               
      
Την άποψη ότι «η μεγάλη ατζέντα έργων που υπάρχει στην Ελλάδα δεν έχει ανάλογη θετική αντανάκλαση στην πραγματική Οικονομία» εξέφρασε ο νέος γενικός γραμματέας υποδομών, Γιώργος Δέδες, σε συνέδριο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και πρόσθεσε ότι εδώ απαιτείται να προσεγγίσουμε με ψυχραιμία και ρεαλισμό τη σημερινή, σκληρή για το χώρο των υποδομών κατάσταση και να τραβήξουμε την κόκκινη γραμμή ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα.
Κατασκευάσαμε, όπως είπε ο ίδιος, πολυάριθμα έργα, όχι εκεί που υπήρχε έντονη ανάγκη, πραγματική αναπτυξιακή ανάγκη, αλλά εκεί που υπήρχαν «ώριμες μελέτες» και τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις παραχώρησης αναθεωρήθηκαν μόλις πριν από 17 μήνες, σήμερα η βιωσιμότητά τους έχει κλονιστεί ριζικά».
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου ο γενικός γραμματέας ανέφερε: Ολοκληρώνουμε την εξέταση διαγωνισμών δημοσίων έργων, με στόχο την επαναδημοπράτησή τους: Στο πλαίσιο των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για έλεγχο και διαφάνεια στη διαχείριση των δημοσίων έργων, το ΥΠΟΜΕΔΙ προχώρησε σε έλεγχο εκκρεμών έργων, για τα οποία είχαν δρομολογηθεί διαγωνιστικές διαδικασίες είτε είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση εξαγγελίες, χωρίς όμως ουσιαστικό περιεχόμενο.
Μεταξύ αυτών των έργων περιλαμβάνονται και τμήματα οδικών έργων, που η προηγούμενη κυβέρνηση με τις αναθεωρημένες συμβάσεις του 2013 περιέκοψε από τις παραχωρήσεις για να γίνουν ως δημόσια έργα, όπως ο δυτικός άξονας Πελοποννήσου (Πάτρα-Πύργος και Καλό Νερό-Τσακώνα).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ~
***   Επεισοδιακά ξεκίνησε χθες η δίκη των 17 που κατηγορούνται για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς         
     
Με αντιπαράθεση σε δικονομικά θέματα μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και της Έδρας του δικαστηρίου ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 17 ατόμων που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».
Πρόκειται για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης κυρίως χασίς και κοκαΐνης, που αποκάλυψε πέρυσι το Φεβρουάριο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και στην οποία κατηγορούνται ως αρχηγοί της οργάνωσης δίδυμα αδέλφια από την περιοχή της Μεσσήνης και συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος αρκετές φορές έχει εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Από τους 17 κατηγορουμένους οι 6 έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και κρατούνται στις φυλακές, ενώ όλη η ομάδα κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία, αλλά και σε Τρίπολη και Πύργο και η Αστυνομία προχώρησε στην ανακάλυψή της έπειτα από καταγραφή συνομιλιών.
Η δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση περιλαμβάνει περίπου 80 άτομα, αλλά σε δίκη παραπέμπονται τα 17.
 ~* Ένταση
Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση μάρτυρα αστυνομικού, ο οποίος παρουσιάζοντας τα στοιχεία της υπόθεσης, κατέθετε και απαντούσε στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τρεις σχεδόν ώρες. Ωστόσο, προτού ολοκληρώσει, οι συνήγοροι υπέβαλαν ένσταση ακυρότητας της κατάθεσής του με το επιχείρημα ότι αυτή περιείχε τμήματα της προανάκρισης, καθώς η κατάθεσή του στις 25 Φεβρουαρίου 2014 περιείχε συγκεκριμένες αναφορές και φράσεις που βρίσκονταν στα ηχητικά αποσπάσματα από την καταγραφή των συνομιλιών μεταξύ των κατηγορουμένων.
Το ίδιο επιχείρημα διατυπώθηκε λίγο αργότερα για έναν ακόμη μάρτυρα, επίσης αστυνομικό, ο οποίος, σύμφωνα με τους δικηγόρους, κατέθεσε στο διοικητή του, ο οποίος ήταν ο προανακριτικός υπάλληλος, και ενημέρωνε τόσο τον ίδιο όσο και το συνάδελφό του ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ στην κατάθεσή του χρησιμοποίησε ίδιες φράσεις με εκείνες στην απομαγνητοφώνηση, τις οποίες ισχυρίστηκε πως δεν έχει ακούσει. Πρόσθεσε πως η όποια ενημέρωση είχε ήταν από το διοικητή του, ο οποίος κρατούσε πρόχειρες σημειώσεις για κάθε έναν από τους εμπλεκομένους, ενώ αρνήθηκε πως του υπέδειξε εκείνος (ο διοικητής του) τι να καταθέσει.
Από τους συνηγόρους υπεράσπισης επισημάνθηκε ότι είναι αποσπασματικές οι αναφορές των ηχητικών ντοκουμέντων.
Κατέθεσε, επίσης, στέλεχος της ΟΠΚΕ, ο οποίος ανέφερε πως ενώ στις 24 Δεκεμβρίου 2013 βρισκόταν σε υπηρεσία φύλαξης των ΕΛΤΑ Μεσσήνης, τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρησε να σταματήσει ένα μηχανάκι και τον οδηγό του που κινείτο ανάποδα επί ενός πεζόδρομου, κοντά στα ΕΛΤΑ. Ο οδηγός δε σταμάτησε, έκανε ελιγμούς και διέφυγε προς το ναό των Τριών Ιεραρχών και αυτός ενημέρωσε και τους υπόλοιπους συναδέλφους του για το περιστατικό, οι οποίοι επίσης προσπάθησαν να τον σταματήσουν, χωρίς αποτέλεσμα.
Τελικά, όπως είπε ο πρώτος μάρτυρας, από την καταγραφή των συνομιλιών προέκυψε ότι οδηγός ήταν ο ένας από τους δίδυμους αδελφούς, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον άλλον για το περιστατικό και πως πέταξε 10 γραμμάρια ναρκωτικών στην εκκλησία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης, σε τοξικομανείς της Μεσσήνης, της Καλαμάτας, της Ανάληψης, του Πεταλιδίου, της Πύλου, των Γαργαλιάνων, της Τρίπολης, του Πύργου και των ευρύτερων – όμορων περιοχών.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, που οι  περισσότεροι χρησιμοποιούσαν για την κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών, καθώς είναι άνεργοι.
Επίσης, δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (ο ένας από τους δίδυμους αδελφούς και ο συνταξιούχος αστυνομικός), κατηγορούνται πως για να νομιμοποιούν τα έσοδα, χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνες» 2 καταστήματα (ένα ψητοπωλείο και ένα κατάστημα εσωρούχων), ιδιοκτησίας των συζύγων τους, συγκαλύπτοντας έτσι την παράνομη δράση τους.  Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
~
***   Συνδιασκέψεις της Ν.Δ. σε Καλαμάτα και Τρίπολη         
     
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Συνδιάσκεψη αποτελεί την απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο αίτημα των εσωκομματικών αμφισβητιών για προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου, κάτι που απέκλεισε ο κ. Σαμαράς με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «εσωστρέφεια».
Για το θέμα αυτό μίλησε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Περικλής Μαντάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις διαδικασίες, ενώ υποστήριξε ότι η χώρα έχει οδηγηθεί σε κρίσιμη καμπή με την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόσθεσε, δε, ότι παρά τις αρνητικές δημοσκοπικές ενδείξεις μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για το κόμμα του, πολύ σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί ξανά ως η πολιτική δύναμη που εγγυάται ένα καλύτερο αύριο, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο σημείωσε πως είναι ο μόνος ηγέτης που ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις.
«Όταν θα ξεδιπλωθεί η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στο σύνολό της, τότε θα πέσουν και οι μάσκες για ορισμένους και οι πολίτες θα στραφούν και πάλι σ' εκείνη την πολιτική δύναμη που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας", πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά το νομαρχιακό συμβούλιο της Τετάρτης στην Καλαμάτα, ο Περικλής Μαντάς επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «REX». Σε αυτό προσκαλούνται οι πρώην βουλευτές του κόμματος, οι πολιτευτές, οι δήμαρχοι, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα στελέχη και μέλη του κόμματος.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ σημείωσε ακόμη ότι στο νομαρχιακό συμβούλιο θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και, επίσης, θα συζητηθούν προτάσεις για τη λειτουργία και τη δομή της Ν.Δ.
Σε ό,τι αφορά την περιφερειακή συνδιάσκεψη, ανέφερε ότι κύριο θέμα της θα είναι οι αλλαγές στον τομέα της παιδείας και θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στην Τρίπολη, με κεντρική ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά..  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
*** Το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ έγινε η επιλογή του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Το νέο Δ.Σ. αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα εντός της εβδομάδας και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επανένταξη των εργαζομένων στις θέσεις τους και τις δομές της ΕΡΤ, κατά τον πλέον ομαλό τρόπο, όπως και η λειτουργία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο. Η πλήρης σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με μυστική ψηφοφορία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η διαφανής διαδικασία επιλογής και οι ικανότητες των μελών του νέου Δ.Σ. μπορούν να εγγυηθούν μια μη κομματική, πλουραλιστική ΕΡΤ, στην υπηρεσία του λαού και όχι στην υπηρεσία μεγάλων ή και μικρότερων, συμφερόντων. Τα ονόματα του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου, κατόπιν αναρτήσεώς τους στη Διαύγεια είναι τα εξής: πρόεδρος του Δ.Σ.: Διονύσης Τσακνής, διευθύνων σύμβουλος: Λάμπης Ταγματάρχης, μέλη: Μιχάλης Γρηγορίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Νίκος Τρανός.Τα βιογραφικά Τα βιογραφικά του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ, όπως ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας: Ο Διονύσης Τσακνής γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μουσική. Δίδαξε θεωρία της μουσικής για τέσσερα χρόνια στο δημοτικό ωδείο της πόλης του. Από το 1982 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 35 δίσκους, ένα μυθιστόρημα και ένα βιβλίο με θέμα το ταξίδι του στον χώρο της μουσικής. Από το 1996 μέχρι το 2010 ήταν μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Έχει συνεργαστεί με δημόσιες και ιδιωτικές θεατρικές σκηνές, εταιρικούς θιάσους και με δημοτικά περιφερειακά θέατρα. Έχει γράψει μουσική για 70 και πλέον θεατρικά έργα, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Του έχουν απονεμηθεί τρία μουσικά βραβεία. Ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και διοικητικό στέλεχος σε μία σειρά από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και εφημερίδες (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, ΕΡΑ, Ποντίκι, Πρώτη, Nova). Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ το διάστημα 2010-2012. Επίσης, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ ενώ ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη σύνθεση μουσικής. Είναι ένας από τους πολυγραφότερους Έλληνες συνθέτες, με 101 έργα (μέχρι το 2015) στο ενεργητικό του, για σύνολα μουσικής δωματίου, ορχήστρα και χορωδία, για πιάνο, καθώς και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο. Έχει διδάξει κοινωνική ιστορία της μουσικής και στοιχεία ψυχολογίας της μουσικής αντίληψης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1985-86) και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2002-2003). Το 2007 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου στους τομείς της σύνθεσης και της μουσικολογίας. Η Έλλη Παπακωνσταντίνου έζησε και εργάστηκε για μια δεκαετία (1995-2005) στο Λονδίνο σε θέατρα του West End, το Royal Court Theatre, Edinburg Festival, Bac Theatre και αλλού. Παραστάσεις της έχουν προσκληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και θέατρα. Έχει προσκληθεί να διδάξει, μεταξύ άλλων, στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη θερινή ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου και στο Πανεπιστήμιο Princeton. Έχει τιμηθεί για το έργο της με το βραβείο Fullbright Artists Award 2004-2005 και με το Stanley J. Seeger visiting fellowship για τη συνεργασία της με το Music & Advanced Media Lab στο Πανεπιστήμιο Princeton, καθώς και με το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1997. Το 2011 ίδρυσε τη θερμοκοιτίδα σύγχρονης τέχνης, το «Βυρσοδεψείο», το οποίο διευθύνει μέχρι και σήμερα. Ο Νίκος Τρανός σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1983-88) και του Παρισιού (1990-91). Διδάσκει γλυπτική στην ΑΣΚΤ από το 1995. Είναι υπεύθυνος καθηγητής του Α’ Εργαστηρίου γλυπτικής και αναπληρωτής πρύτανης. Έχει οργανώσει εργαστήρια, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις με καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. www.nooz.gr . - 
~
***  Φοιτητικές εκλογές 2015         
      
Όπως σε όλες τις σχολές της χώρας, έτσι και στις σχολές του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου της Καλαμάτας θα γίνουν σήμερα οι φοιτητικές εκλογές.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν 12 ώρες αργότερα.
Π.Μπ. 
~
***  Στην Αθήνα και ελεύθεροι από χθες οι 146 μετανάστες, προφυλακίστηκαν οι διακινητές (φωτογραφίες)           
       
 
 
  Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες το βράδυ, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι τρεις Σύροι και ο ένας Αιγύπτιος που έχουν συλληφθεί από τις Λιμενικές Αρχές ως διακινητές των 146 μεταναστών από τη Συρία που εντοπίσθηκαν την Παρασκευή κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο. Οι τέσσερις προφυλακίστηκαν με τις κατηγορίες της διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και την παράνομη είσοδο στη χώρα με πλοίο αλλοδαπών από κερδοσκοπία, κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή, που μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος ζωής για ανθρώπους.   Επίσης, ως ύποπτος από τις Αρχές για τη διακίνηση των μεταναστών εξεταζόταν χθες άλλος ένας Σύρος, αλλά δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό εις βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος.
Στο μεταξύ, από χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η φιλοξενία των μεταναστών στην πόλη της Καλαμάτας και οι περισσότεροι έχουν φθάσει στην Αθήνα με τουριστικά λεωφορεία. Εκεί πλέον ο καθένας θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί.
Μόλις έλαβαν από τις αστυνομικές αρχές τα απαραίτητα έγγραφα, επιβιβάσθηκαν σε 2 λεωφορεία που διατέθηκαν και αναχώρησαν για την πρωτεύουσα. Σήμερα θα αναχωρήσουν και τα τελευταία 20 άτομα, μαζί με έναν άντρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Αυτό που, τελικά, μένει από την όλη διαδικασία, είναι πως πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση από την πλευρά των Αρχών την επόμενη φορά, μιας και πολλά πράγματα πήγαν στραβά.
Στην αρχή έφθασαν και υποδέχθηκαν τους μετανάστες άτομα, για τα οποία προκαλούσε ερωτηματικά η σχέση που είχαν με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν αναστάτωση σε όσους πραγματικά ήταν εκεί για να βοηθήσουν.
Και πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η μεγάλη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας κι ενώ όλοι δήλωναν… πανέτοιμοι, άρχισαν οι εκκλήσεις για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης.
Ευτυχώς, οι Καλαματιανοί απέδειξαν για άλλη μια φορά την ανθρωπιά τους και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Έτσι, τα όποια κενά καλύφθηκαν.
 ~* Ρεσιτάλ ασυνεννοησίας
Και φθάσαμε στη χθεσινή ημέρα, που πραγματικά δόθηκε ρεσιτάλ ασυνεννοησίας, αφού ο καθένας έλεγε κάτι διαφορετικό σχετικά με το τι θα γίνει. Από την ώρα και τον τρόπο αναχώρησης μέχρι το αν πρέπει να φύγουν από την Καλαμάτα, αν πρέπει να τους βρουν δουλειές στην Αθήνα, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να βρουν οργανισμό ή φορέα να τους υποδεχθεί στην πρωτεύουσα.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Μεσσηνία αποτελεί πλέον πέρασμα στο ταξίδι για την Ιταλία. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος έφθασαν στην πόλη μας μετανάστες, και αν οι προβλέψεις των ειδικών επιβεβαιωθούν, θα παρατηρείται πολύ συχνά αυτό το φαινόμενο.
Το θέμα είναι η πόλη να είναι έτοιμη για την επόμενη υποδοχή και με σταθερά και σίγουρα βήματα να μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.   Π.Μπ – Β.Β.
~
***   Ενέργειες για αποκατάσταση των ζημιών στον Προφήτη Ηλία (φωτογραφίες)         
      
  Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας κάνει γνωστή την εξέλιξη των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών στον Πρ. Ηλία Ταϋγέτου.
Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 9-10/5/15 ομάδα του συλλόγου μας πραγματοποίησε ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου στα 2047μ προκειμένου να προβεί σε αποτύπωση του παρεκκλησίου του πρ. Ηλία, να καταγράψει τις ζημιές που προκλήθηκαν πρόσφατα λόγω των συνθηκών της κορυφής και στη συνέχεια να συνταχθεί μελέτη αποκατάστασης τα εκκλησίας στην πρότερη μορφή της.
Στην ομάδα συμμετείχαν ο Φύκιρης Κων/νος τοπογράφος μηχανικός και πρόεδρος του ΕΟΣ Καλαμάτας, ο Νίκος Γιαννακόπουλος αρχιτέκτων μηχανικός και οι Κων/νος Κωνσταντόπουλος και Χαράλαμπος Καραμανέας.

Αυτή τη στιγμή συντάσσεται μελέτη αποκατάστασης της εκκλησίας από τον μηχανικό Γιαννακόπουλο Νικόλαο. Παραθέτουμε στη συνέχεια την Τεχνική Περιγραφή.
Το παρεκκλήσι του προφήτη Ηλία στην ομώνυμη κορφή του Ταΰγετου αποτελεί μια αξιόλογη ξερολιθική κατασκευή, κάτι που συνηθίζεται στην οικοδόμηση παρεκκλησίων.
Το παρεκκλήσι με διαστάσεις 3.80 μ. Χ 9.80 μ. είναι κατασκευασμένο από τέσσερις χαμηλού ύψους φέροντες τοίχους πάχους 0.80 μ. που εδράζονται σταθερά στον υποκείμενο βράχο.
Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από λαξευμένες και απλές πέτρες δόμησης. Μικρές πέτρες πλήρωσης συμπληρώνουν την δομή τους και πέτρες σύνδεσης παρέχουν την απαιτούμενη σύνδεση.
Χρήση κατάλληλων πέτρινων σφηνών εξασφαλίζει την σταθερότητα των επιφανειών των τοίχων αποτελώντας παράλληλα διακοσμητικά η χρηστικά στοιχεία των.
Στην δυτική πλευρά του κτίσματος διαμορφώνεται το επιμελημένο άνοιγμα της εισόδου που καταλήγει σε εκφορικούς μονόλιθους και αέτωμα (Η μορφή της επιμελημένης δομής της εισόδου αποτυπώνεται και στην συνημμένη φωτογραφία αρχείου). Στον ανατολικό τοίχο, που επίσης καταλήγει σε αέτωμα , έχει κατασκευαστεί μικρή κόγχη που εξωτερικά διαμορφώνει την εξοχή του ιερού. Λόγω των ειδικών συνθηκών της θέσης του και της έλλειψης πρόσφατης συντήρησης, έχουμε σήμερα κατάρρευση τμημάτων της λιθοδομής και κατάπτωση αρκετών πετρών στήριξης. Έχουμε ολική κατάρρευση της ΝΔ γωνιάς του, μια κατάρρευση που έχει συμπαρασύρει και την αντίστοιχη παραστάδα της εισόδου.
Συνολικά όλη η νότια πλευρά από το παρεκκλήσι παρουσιάζει επικίνδυνη απόκλιση από την κατακόρυφο (0.20μ-0.30μ) και κίνδυνο κατάρρευσης.
Επίσης μικρό τμήμα της προεξοχής του ιερού έχει καταπέσει. Συνολικά όλες οι πλακόπετρες στέψης των τοίχων και οι απολήξεις τους έχουν καταπέσει και έχουν πρόχειρα επανατοποθετηθεί σε διάφορες θέσεις.
Σημειώνεται ακόμη ότι από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε δεν προκύπτουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ύπαρξη στέγης. Τεκμηριώνεται όμως η ύπαρξη προσωρινής στέγασης του παρεκκλησιού με πλεχτούρα η υφάσματα που τοποθετούσαν πάνω σε ξύλινα φέρουσα στοιχειά. Εκτιμούμε, καθώς δεν διαπιστώνεται πρόβλημα θεμελίων, ότι οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης είναι εύκολο να υλοποιηθούν.
Οι απαιτούμενες εργασίες περιορίζονται σε τμηματική ανάκτηση των κατεστραμμένων και σταθεροποίηση των ασταθών τμημάτων του κτίσματος, που θα διασφαλιστεί με μελετημένη και έντεχνη επανατοποθέτηση του γύρω διασκορπισμένου οικοδομικού υλικού του. Η λεπτομερής αποτύπωση που πραγματοποιήθηκε θα αποτελέσει την βάση για την εκπόνηση και έγκριση της απαιτούμενης μελέτης συντήρησης - αποκατάστασης, η υλοποίηση της οποίας θα διασφαλίσει την διάσωση του μοναδικού αυτού μνημείου του Ταΰγετου.
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ M.Sc. 
~
***  Προκήρυξη για 2.587 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού         
    
Προκήρυξη για 2.587 προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού με την νέα κοινωφελή εργασία Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προκηρύξεις από τον ΟΑΕΔ για 20.385 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων
Σύμφωνα με το Εθνος η πρώτη προκήρυξη θα αφορά 2.587 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού, στην πλειονότητά τους φύλακες / νυχτοφύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1.129 θέσεις).
Oι ειδικότητες για κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ, στο υπουργείο Πολιτισμού θα είναι για παράδειγμα Φύλακες, συντηρητές, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, εργάτες και καθαριστές
Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι όλης της χώρας πρόκειται να ενισχυθούν με αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, συντηρητές, διοικητικούς, εργάτες και καθαριστές.
Συνολικά τα υπουργεία θα απορροφήσουν 16.145 υπαλλήλους, οι περιφέρειες 3.500, ενώ 470 θα κατευθυνθούν σε εποπτευόμενους φορείς.
Επίσης έως τώρα έχει επιλεχθεί να καλυφθούν 16.415 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε Υπουργεία. Άλλες 3.500 θέσεις θα απορροφηθούν από τις περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιπες 4.070 θέσεις θα αξιοποιηθούν σε φορείς των αποκεντρωμένων υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να αποφέρει μηνιαίες αποδοχές από 431 έως 495 ευρώ, ανάλογα από το εάν ο δικαιούχος είναι μικρότερος των 25 ετών ή όχι.

Για να μπορεί ο εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ να κάνει αίτηση στο πρόγραμμα, πρέπει να ανήκει σε τουλάχιστον μία (1) από τις παρακάτω κατηγορίες:
1  να έχει άνεργο σύζυγο εγγεγραμμένο άνεργο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. να είναι άνεργος αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας
3. μακροχρόνια άνεργος (πάνω από 12 μήνες συνεχόμενης εγγεγραμμένη ανεργίας ή αθροιστικά πριν και μετά το διάστημα προγραμμάτων κατάρτισης)
4. άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) -για τις ζητούμενες στη Δημόσια Πρόσκληση ειδικότητες
5. εγγεγραμμένος άνεργος άνω των 29 ετών.

Από ποια ηλικία είναι δυνατή η υποβολή της αίτησης;
Κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (και να διανύουν το 19ο έτος), δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι τις 27/04/1997.
Οι ενδιαφερόμενοι όταν θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού oaed.gr, τη διαδρομή: e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα
dikaiologitika.gr  
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***   Για αποτέλεσμα στο Άργος κόντρα στον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου σήμερα ο ΑΟ Κυπαρισσίας          
     
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αντιμετωπίσει σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Άργους, τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου ο ΑΟ Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Η τριφυλιακή ομάδα προέρχεται από τη σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕ Σπάρτης και με μια  νέα επιτυχία θα παραμείνει στην κορυφή του 13ου ομίλου και θα κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την άνοδο.
Ο προπονητής του ΑΟ Κυπαρισσίας, Αλέξης Μαντζούνης, θα στερηθεί τις υπηρεσίες ενός πολύ βασικού στελέχους. Πρόκειται για τον έμπειρο Σκοπιανό μέσο, Ίλιε Μιτρόφ (τραυματίστηκε στον αγώνα με την ΑΕ Σπάρτης και έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στο δικέφαλο). Νοκ άουτ βέβαια παραμένει και ο Γιάννης Καμποσιώρης  (αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας). Υπολογίζονται πάντως κανονικά οι Παναγιώτης Καραντζούλιας (ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του) και Σπύρος Μαργαρώνης (επέστρεψε στις εκδηλώσεις της ομάδας έπειτα από πολύμηνη  απουσία).
Ο κ. Μαντζούνης γνωρίζει καλά τον πρωταθλητή Αργολίδας, ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου, καθώς την περυσινή σεζόν ήταν στον πάγκο της Κορωνίδας Κοιλάδας, με την οποία το συγκρότημα του Κουτσοποδίου έδωσε σκληρή «μάχη» εφέτος για την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια την έχει «ακτινογραφήσει» καλά όπως και τους υπόλοιπους αντιπάλους στα μπαράζ.
Ο ΑΟ Κυπαρισσίας στο σημερινό μπαράζ στο Άργος αναμένεται να έχει τη συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων του, καθώς θα διατεθούν δύο λεωφορεία (το ένα είναι προσφορά του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟΚ και το άλλο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας) και η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 2.00 μ.μ. από την  κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας.
Διαιτητής του σημερινού ματς θα είναι ο Ιωσήφ Σφακιανάκης από την ΕΠΣ Αθήνας, βοηθοί οι Εμμανουήλ Γιαννουγλίδης, Νότης Κουτσογιάννος από την  ίδια Ένωση, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Γεώργιος Τάπραντζης από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.
Το άλλο ματς του 13ου ομίλου είναι ΑΕ Σπάρτης – Πανθυρεατικός.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 1 αγώνα)
1. ΑΟ Κυπαρισσίας    1-0       3
-. Πανθυρεατικός        1-0       3
3. ΑΕ Σπάρτης            0-1       0
-. ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου        0-1       0
~
***   Στον τελικό η «Μπάρτσα» με «γλυκιά ήττα» από την Μπάγερν
Έχασε με 3-2 στο Μόναχο...Στον τελικό η «Μπάρτσα» με «γλυκιά ήττα» από την Μπάγερν 
-  - Για περίπου μισή ώρα η Μπαρτσελόνα «έκρυψε τη μπάλα» στο Μόναχο κι αυτό ήταν αρκετό για να προκριθεί στον τελικό του Champions League παρά την ήττα της με 3-2 από τη Μπάγερν.

Στη ρεβάνς του 3-0 του "Καμπ Νου" οι Καταλανοί δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο προβάδισμα των πρωταθλητών Γερμανίας και εξασφάλισαν άνετα τη συμμετοχή τους στον τελικό της 6ης Ιουνίου, όπου θα αντιμετωπίσουν στο Βερολίνο τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Γιουβέντους που την Τετάρτη αγωνίζονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στη ρεβάνς της νίκης των Ιταλών με 2-1 στο Τορίνο.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν ακριβώς με τις ίδιες ενδεκάδες, όπως στο πρώτο ματς. Μόλις στο 7ο λεπτό οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Μπενατιά μετά από κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο, δίνοντας τέλος στο αρνητικό ρεκόρ των 368 λεπτών χωρίς γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Η "μαγική" τριάδα της "Μπάρτσα" συνδυάστηκε άψογα στο 15΄ με τον Μέσι να βγάζει τετ-α-τετ τον Σουάρες και τον Ουρουγουανό να "σερβίρει" έτοιμο γκολ στο Νεϊμάρ ο οποίος ισοφάρισε. Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο (29΄) ο Νεϊμάρ με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-2 και έφτασε τα 35 γκολ φέτος.

Διαδικαστικής σημασίας το β΄ ημίχρονο, με τους "Μπλαουγκράνα" να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Μπάγερν να πάρει μια νίκη γοήτρου με δύο πανομοιότυπα γκολ, στην αριστερή γωνία του Τερ Στέγκεν, από τον Λεβαντόφσκι στο 59΄ και τον Μίλερ στο 74΄.

Διαιτητής: Μάρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)

Κίτρινες: Αλκάνταρα, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Τσάμπι Αλόνσο, Ρόντε - Ράκιτιτς, Αλμπα
 ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ (68΄ Ρόντε), Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σβαϊνστάιγκερ (87΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Λεβαντόφσκι, Μίλερ (87΄ Γκέτσε)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε):
Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς (72΄ Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (74΄ Τσάβι), Σουάρες (46΄ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ

Στον άλλο ημιτελικό την Τετάρτη,  τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκαθάρα. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τη Γιουβέντους, η οποία έχει ένα μικρό προβάδισμα, μετά τη νίκη με 2-1, στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο.

Στις ρεβάνς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 3-2 (0-3)

Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 13/5 (1-2)

* Ο τελικός θα γίνει στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο

~
***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΚΟΛΟΣΣΟΣ  Ρόδου   98-71  .- ^
Διαιτητές: Σταματόπουλος, Ανδρικόπουλος, Τσούνας.
Τα δεκάλεπτα: 29-13, 46-27, 70-51, 98-71.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Σλότερ 12 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 9 (1), Φώτσης 15 (4), Νέλσον 7 (1), Παππάς 6, Μαυροκεφαλίδης 9 (1), Διαμαντίδης 8 (1), Μπατίστα 23, Μπλουμς 3 (1), Παπαγιάννης 4, Λούντζης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης):
Τολιόπουλος 3 (1), Λαρεντζάκης 15 (1), Γουότερς 6, Μανωλόπουλος 9 (3), Σμιθ 5, Στεφανίδης 2, Λίντεν 2, Σκοτ 5 (1), Τσάμης 6, Χάγκινς 16, Ρόμπινσον 2.
~ Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των πρώτων αναμετρήσεων για την προημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 μπάσκετ των ανδρών:
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/52015

Διά περιπάτου το 1-0 του ΠΑΟ επί του Κολοσσού
~ Παναθηναϊκός–Κολοσσός Ρόδου 98-71 .- ^
*
Ο ΠΑΟΚ «ίδρωσε», αλλά έκανε το 1-0 κόντρα στον ΑΓΟΡ
~ ΠΑΟΚ–Ρέθυμνο 66-59  .-^
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 29-29, 39-46, 66-59.
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μητσόπουλος, Τζαφλέρης
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 13 (1), Λάνγκφορντ 12, Κάρτερ 7 (1), Τσόχλας, Δέδας 10 (3), Μαργαρίτης 2, Οντουμ 10 (2), Βον 5, Χαριτόπουλος 7, Σαλούστρος.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Σχίζας 2, Κουμπούρας, Σάφτενααρ 20 (2), Κάουνσιλ 18 (2), Αλεν 5 (1), Καλαμπόκης 6, Φαγιέ 6 (1), Σίνης, Χείλαρης, Κράβιτς, Χόλις 2.
*
 Άρης–ΑΕΚ (Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Παναγιώτου)
Τα δεκάλεπτα :  20-22 ,
ΠΕΜΠΤΗ 21/5/2015
 Ολυμπιακός–Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαγκλογιάννης, Παφίλης, Τσώνος Β.)
~ Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Κόροιβο την Πέμπτη 21 Μαΐου, αφού το διάστημα 15-17/5 θα βρίσκεται στη Μαδρίτη για τι Final 4 της Ευρωλίγκας.
~
***  Ο Παναθηναϊκός «κράτησε» το πλεονέκτημα κόντρα στον ΠΑΟΚ
Στα πλέι οφ της Α1 πόλοΟ Παναθηναϊκός «κράτησε» το πλεονέκτημα κόντρα στον ΠΑΟΚ
- Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 5-2, 1-4
Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της Α΄ φάσης των πλέι-οφ και των πλέι-άουτ:
ΠΛΕΙ-ΟΦ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5/2015
Ιλίσιο 19:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 10-9
ΝΟΒ 19:30 Βουλιαγμένη-Υδραϊκός (Σταυρίδης, Κατσαρός)
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/5/2015«Αντ. Δημητρόπουλος» 16:00 Υδραϊκός-Βουλιαγμένη
Ποσειδώνιο 17:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/5/2015 (αν χρειαστεί)Ιλίσιο 19:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
ΝΟΒ 19:30 Βουλιαγμένη-Υδραϊκός
~*  ΠΛΕΙ-ΑΟΥΤ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5/2015
Παλαιού Φαλήρου 20:00 Παλ. Φάληρο-Πανιώνιος (Αχλαδιώτης, Μπιράκης)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/5/2015
Νέας Σμύρνης 20:30 Πανιώνιος-Παλ. Φάληρο
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/5/2015  (αν χρειαστεί)Παλαιού Φαλήρου 20:00 Παλ. Φάληρο-Πανιώνιος

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-    
Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9145  βίντεο   .-
-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4212 / 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 440 / - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.078  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
***
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   423 .-  https://twitter.com/  ,   Skoulikas @stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937                       
***
http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
***
http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~
https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 389 .-   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-
STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-  
~
*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :   .-                    
 ~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
 ~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 :
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-           
 ~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  : 
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  :
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  :
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  : 
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
 ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                         
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 :
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                     
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  : 
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                        
~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  : 
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                     
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-              ~
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  . -

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου