ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015  :
~

~

4 Ιουνίου
Μητροφάνους (1) αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως (†326). Οσιομάρτυρος Ιωάννου ηγουμένου της Μοναγρίας. Μάρθας και Μαρίας (2), των αδελφών του Λαζάρου. Οσίων Αλωνιού και Σοφίας, της ασκητικώς βιωσάσης.
(1) Ο άγιος Μητροφάνης έζησε στα χρόνια του πρώτου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του Μέγα Κωνσταντίνου, και ήταν Επίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως. Καταγόταν από αριστοκρατική και βασιλική γενεά. Ήταν γιος του Δομετίου και ανεψιός του αυτοκράτορα Πρόβου. Όταν δε ο αδελφός του και επίσκοπος Βυζαντίου Πρόβος εκοιμήθη, τον διαδέχθηκε στο θρόνο ο Μητροφάνης μέχρι την εποχή που ο Μ. Κωνσταντίνος έκτισε τη Βασιλίδα των πόλεων.
(2) Οι αγίες Μάρθα και Μαρία μαζί με την αδελφό τους Λάζαρο αποτελούσαν μία από τις πλέον αγαπημένες οικογένειες του Κυρίου. Το Ευαγγέλιο μας παρουσιάζει τη Μαρία να απορροφάται από τη διδασκαλία του Ιησού, ενώ η Μάρθα ησχολείτο περισσότερο με τις κοσμικές λεπτομέρειες. Η Μαρία επίσης άλειψε με βαρύτιμο μύρο τα πόδια του Ιησού και εν συνεχεία το σπόγγισε με την παρθενική της κόμη. Μετά την σταύρωση και την ανάσταση του Κυρίου αφιερώθηκαν στη διδασκαλία και διάδοση των λόγων Του και υπήρξαν διακεκριμένα μέλη της πρώτης χριστιανικής κοινωνίας. Εκοιμήθησαν ειρηνικά σε μεγάλη ηλικία.
04/06  Απολυτίκιο Αγ. Μητροφάνους - 4 ΙΟΥΝΙΟΥ:
https://youtu.be/Lvq1Hujg90g?list=PLB23495D1F3331491 ,

~
***  Μαγεύει το Πολυλίμνιο: Η «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας 

 
Χαρακτηρίζεται ως εξωτικός παράδεισος με τις φυσικές πισίνες και τους καταρράκτες στην καρδιά της Μεσσηνίας Στα θέματα που συζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, στην πρόσφατη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του ΕΣΠΑ, ήταν και οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα, προκειμένου να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο η περιοχή στο Πολυλίμνιο, τόπος που αποτελεί πόλο επίσκεψης πολλών τουριστών. Συγκεκριμένα, για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών, οι οποίοι σημειωτέον είναι αρκετοί, κυρίως τους μήνες Απρίλιο έως Οκτώβριο, απαιτείται μια σειρά παρεμβάσεων, όπως: (α) εκπόνηση δασοτεχνικής μελέτης για την ανάδειξη του εσωτερικού χώρου των μονοπατιών, δημιουργία θέσεων θέας, σήμανση, καθαρισμοί μονοπατιών, κατασκευή γεφυρών κ.λπ., (β) εκπόνηση ολοκληρωμένου διαχειριστικού σχεδίου ανάδειξης του οικισμού Χαραυγής, (γ) διαμόρφωση του υφιστάμενου μονοπατιού ως εναλλακτική πρόσβαση του Πολυλιμνίου, μήκους περίπου 200 μ., από το χωριό προς το σημείο του πάρκινγκ, με εργασίες πλακόστρωσης και (δ) ανάπλαση πλατείας και οδών εντός του οικισμού της Χαραυγής. Δε γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της συνάντησης κι αν οι προτάσεις του δημάρχου θα βρουν ευήκοα ώτα, αλλά εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι η φήμη της περιοχής ξεπερνά τον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα οι Δημοτικές Αρχές έχουν δράσει για την αξιοποίησή της. Πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρει ότι "μπορεί τώρα που το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά το ενδιαφέρον να τραβούν οι παραλίες, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό μέρος που μπορεί να απολαύσει κανείς τις βουτιές του. Η μοναδική φύση της Ελλάδας προσφέρει και άλλες επιλογές. Όπως λίμνες, καταρράκτες και ποτάμια ιδανικά για ιδιαίτερες αποδράσεις. Το Πολυλίμνιο στη Μεσσηνία ξεχωρίζει. Το σκηνικό, που παραπέμπει σε “Γαλάζια Λίμνη”, κόβει την ανάσα. Λίμνες και καταρράκτες που διέρχονται από το Φαράγγι του Πολυλιμνίου σχηματίζουν σε πολλά επίπεδα λίμνες και καταρράκτες. Και αν και μέχρι πρόσφατα οι λίμνες ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό, πλέον έχουν αξιοποιηθεί και αποτελούν ένα όχι μόνο μαγευτικό, αλλά και οργανωμένο προορισμό. Σε μια διαδρομή συνολικά τριών χιλιομέτρων στο Πολυλίμνιο υπάρχουν 15 διαδοχικές λίμνες με παράξενα ομολογουμένως ονόματα (Kαδούλα, Μαυρολίμνα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας και άλλα), αλλά και ένας καταρράκτης, της Κάδης, που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων».Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
~
*** Η Μεσσηνία τιμά το Μεσσήνιο πολιτικό Αλέξανδρο Κουμουνδούρο         
     
«Σας λέγω δότε μοι καλήν διοίκησιν, να σας δώσω καλήν οικονομίαν»…
200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου. Για το λόγο αυτό, και με έναυσμα τη συγγραφή του βιβλίου του κ. Παναγή Κουμάντου «Σπουδή του Βίου και της Πολιτείας του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου (1815-1883)», η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας διοργανώνει εκδήλωση αύριο Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο που φέρει το όνομά του, «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Για την προσφορά του σπουδαίου Μεσσήνιου πολιτικού, αλλά και για το βιβλίο του Παναγή Κουμάντου, δόθηκε χθες στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» συνέντευξη Τύπου.
Όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, είναι σημαντική η συμβολή αυτού  του βιβλίου στην ιστορική γνώση, ενώ αποτελεί παρακαταθήκη για τους νέους επιστήμονες, αλλά και κάθε Έλληνα που θέλει να μελετήσει μια ιστορική περίοδο πολύ σημαντική για την Ελλάδα, να συμπληρώσει τις γνώσεις του και να αναθεωρήσει ίσως και κατεστημένες απόψεις, γιατί προβάλλει μέσα από τον ίδιο το βιογραφούμενο πολιτικό άνδρα όλο το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο  της Ελλάδας του 19ου αιώνα.
Η κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου, όπως ειπώθηκε, που χρημάτισε δέκα φορές πρωθυπουργός του έθνους και είχε βαθύτατη κοινοβουλευτική συνείδηση, αξίζει και επιβάλλεται να μας απασχολεί σήμερα, και ιδιαίτερα ως Μεσσήνιους.
Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, διαπνεόμενος πάντα από εκσυγχρονιστική διάθεση, με όπλο την εργατικότητα και την πίστη στον κοινοβουλευτισμό, βάλθηκε να πάει τη χώρα μερικά βήματα παρακάτω. Κατάφερε να εξασφαλίσει στο ακέραιο τα συμφέροντα της Ελλάδας με σωστή  διπλωματία, αλλά και εξαιρετική τόλμη, όταν χρειαζόταν. Του οφείλουμε ότι μεγάλωσε την Ελλάδα, προσαρτώντας ειρηνικά τη Θεσσαλία και τη Νότια Ήπειρο (Άρτα).
Επίσης, οργάνωσε το εσωτερικό της χώρας με ρηξικέλευθες αποφάσεις και σπουδαίο νομοθετικό και διοικητικό έργο και αντιμετώπισε πολλά από τα προβλήματα που ταλάνιζαν την κοινωνία της εποχής.
Επέμεινε στο σεβασμό του κοινοβουλευτισμού. Για αυτό είναι ίσως ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που προσπάθησε να εφαρμόσει πραγματική δημοκρατία στη μετα-επαναστατική Ελλάδα.
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε σήμερα ως χώρα, αξίζει να ασχοληθούμε και να προβάλλουμε τέτοιες πολιτικές προσωπικότητες, που μέσα στη δίνη των γεγονότων του 19ου αιώνα, κράτησαν την Ελλάδα ζωντανή, συνέβαλαν στην ανάπτυξή της, αλλά κυρίως επέδειξαν όλες εκείνες τις αρετές που διαχρονικά χρειάζεται ο Ελληνισμός από τους πολιτικούς του, «αν θέλουμε, τέλος πάντων, να τραβούμε εμπρός».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο συγγραφέας του βιβλίου, Παναγής Κουμάντος. Ειρήσθω εν παρόδω, αυτό αποτελεί το 11ο βιβλίο του. Κατά την τοποθέτησή του μίλησε για την τεράστια προσωπικότητα του Α. Κουμουνδούρου, ενώ ανέφερε ότι όσοι αύριο παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν μηνύματα που θα «περνούσε» ο Κουμουνδούρος σε όλους εμάς, αφού παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος. Άλλωστε, ήταν ο πολιτικός που πάντα δημιουργούσε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, που κατασκεύασε το σιδηρόδρομο στην Ελλάδα και έκανε και τη διάνοιξη του Ισθμού, έργα που κάποιοι οικειοποιήθηκαν, θέλοντας να κερδίσουν τη δόξα.
  Δείγμα φανταστικού διαλόγου
Ακολουθεί ένα μόνο δείγμα του φανταστικού διαλόγου ανάμεσα στον Α. Κουμουνδούρο και τον Π. Κουμάντο. Οι απαντήσεις που δίδει ο Α. Κουμουνδούρος στις επιλεγμένες, χάριν της επικαιρότητας, ερωτήσεις, περιέχονται όλες στα Πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων, από τα οποία, άλλωστε, ελήφθησαν αυτούσιες.
Ερώτηση: Εξοχότατε κύριε πρωθυπουργέ, προτού ρωτήσω την άποψή σας για το ζέον οικονομικό πρόβλημα της χώρας, σας παρακαλώ να ενημερώσετε τους συμπολίτες σας, βάσει ποίων ιδεών και αρχών διοικήσατε τη χώρα δέκα φορές ως πρόεδρος της κυβέρνησης;
Απάντηση: Η Κυβέρνησις ως εκτελεστική  των νόμων εξουσία δεν έχει φίλους, δεν έχει εχθρούς… Την διοίκησιν εννοούμεν ανεξάρτητον και μακράν της πολιτικής… Πολιτική και Διοίκησις είναι και πρέπει να διαμένουσι πάντοτε κεχωρισμέναι και επ’ αλλήλων ανεξάρτητοι.
Η διοίκησις πρέπει να παραμένει πάντοτε η ίδια, δικαία προς όλους, απροκάλυπτη, μακράν πάσης μεροληψίας, ακριβής και στην ανάγκη αυστηρή εις την εκτέλεσιν των νόμων, ευλαβής προς τα καθιερωμένα δικαιώματα των πολιτών.
Αι αποφάσεις των πολιτικών σωμάτων έχουν κύρος καθόσον τας περιβάλλει η κοινή υπόληψις. Η διοίκησις καθώς η δικαιοσύνη, ανωτέρα παντός επηρεασμού, πρέπει να εμπνέει εις άπαντας σταθεράς πεποιθήσεις επί την αμεροληψίαν αυτής, διότι ούτω και μόνον δύναται να απολαμβάνει της κοινής εμπιστοσύνης, εν η κείται η κυριοτάτη της εξουσίας δύναμις…
Σας λέγω δότε μοι καλήν διοίκησιν, να σας δώσω καλήν οικονομίαν...
Π.Μπ.
 ~
*** Ουσιαστική η επίσκεψη Τσιρώνη στην Καλλιρρόη το απόγευμα της Παρασκευής         
     
Ουσιαστική χαρακτηρίζεται από μέρους του Συντονιστικού Οργάνου των Συλλόγων που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης η επίσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ι. Τσιρώνης, στην Καλλιρρόη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «περιμένουμε να αποδειχτεί και έμπρακτα ουσιαστική με αποφάσεις που θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν σύντομα από πλευράς Πολιτείας. Εμείς, ως τοπική κοινωνία, μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα συνδράμουμε στην προσπάθεια της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο μιας σωστής κατεύθυνσης, όπως αυτή εφαρμόζεται στην προηγμένη Ευρώπη και στο πλαίσιο της ισχύουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας».
Ο κ. Τσιρώνης βρέθηκε στην περιοχή συνοδευόμενος από βουλευτές και συμβούλους του. Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι Οιχαλίας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Καλλιρρόης και των όμορων χωριών, καθώς και κάτοικοι.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας στους παριστάμενους, αναφέρθηκε στη νέα φιλοσοφία του υπουργείου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι ο νέος σχεδιασμός καθιστά και πάλι υπεύθυνους τους Δήμους.
Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ανέφερε ότι «εκείνο που διαπιστώσαμε και νομίζω ότι είναι ένα κενό που δε μας το έχει καλύψει ως απορία η Περιφέρεια, είναι ότι σήμερα μιλάμε για ένα σχεδιασμό που έχει 150.000 τόνους δεσμευτική ποσότητα για τα επόμενα 27 χρόνια, χωρίς όμως αυτή τη στιγμή να υπάρχουν δήμαρχοι οι οποίοι να δηλώνουν -οι ίδιοι επιμερισμένα ο καθένας για το ποσοστό του- ότι ανάλαβαν να παραδίδουν αυτή τη δεσμευμένη ποσότητα».
Τόνισε ακόμη ότι είναι εκτός σχεδιασμού της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου η παραγωγή τέτοιας ποσότητας (150.000 τόνοι το χρόνο) απορριμμάτων και κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν να πετάνε χρήσιμα αντικείμενα στα σκουπίδια.
Τέλος, δήλωσε ότι ο νέος εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που ολοκληρώνεται σύντομα, είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος, καθώς προβλέπει τη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων στο 30% με τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση.
Αυτό το 30% ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι θα πηγαίνει σε χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, τους οποίους θα χωροθετήσουν οι ίδιοι οι Δήμοι είτε μόνοι είτε σε διαδημοτική συνεργασία. Αυτοί θα είναι πολύ μικροί, τακτοποιημένοι και πολύ λίγο ρυπογόνοι.
Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα που του τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους πολίτες, χωρίς όμως, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, να δώσει «ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα κατασκευασθεί σκουπιδοεργοστάσιο στην προτεινόμενη περιοχή Όνι της Καλλιρρόης».
Από τον πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Καλλιρροιτών και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου των Συλλόγων της περιοχής, Πέτρο Μπούρκουλα, δόθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό ένα εικοσασέλιδο υπόμνημα, που υπογράφεται από τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Χωριών του Δήμου Οιχαλίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων –Συνδέσμων Τριφυλίας, από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Καλλιρρόης και των όμορων χωριών και τους εκπροσώπους της Σουηδικής Κοινότητας (Ελαιώνα) της Καλλιρρόης, στο οποίο και γίνεται αναλυτικά αναφορά των λόγων για τους οποίους πρέπει να ανακληθεί και ακυρωθεί η 173714/9.7.2014 απόφαση του υπουργού ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη. Επίσης, ενυπόγραφη δήλωση 2.283 μονίμων και εποχικών κατοίκων δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.
Όλοι τους «... αντιτίθενται στη χωροθέτηση της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Πελοποννήσου, δυτικά του χωρίου Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας, Νομού Μεσσηνίας, στη θέση Όνι, παραπλεύρως της εθνικής Οδού Τσακώνα-Καλό Νερό, και σε απόσταση (αναπνοής) 500 περίπου μέτρων από το χωριό αυτό, εγγύς και ανάμεσα στα χωριά Βασιλικό, Κωνσταντίνοι, Κόκλα, Πολίχνη, Στενύκλαρος, Μίλα, Κάστρο, Ζευγολατιό και άλλων χωριών του αυτού Δήμου Οιχαλίας».
Ο κ. Τσιρώνης ολοκλήρωσε την παραμονή του με επίσκεψη στον προτεινόμενο για την κατασκευή σκουπιδοεργοστασίου χώρο, όπου ενημερώθηκε για τις ενστάσεις των φορέων και των κατοίκων και τους λόγους για τους οποίους είναι τελείως ακατάλληλος για την προτεινόμενη εγκατάσταση. 
~
***  Βάζουν φωτιά οι απαιτήσεις των δανειστών

 Φωτιά στην επιδιωκόμενη συμφωνία έβαλαν χθες το βράδυ οι απαιτήσεις των δανειστών που μετέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα κατά τη μακρά συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το σχέδιο των εταίρων περιελάμβανε μέτρα-σοκ και δεν έγινε αποδεκτό από την ελληνική πλευρά. Φωτιά στην επιδιωκόμενη συμφωνία έβαλαν χθες το βράδυ οι απαιτήσεις των δανειστών που μετέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη χθεσινοβραδινή επίπονη και καθοριστική συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Το χθεσινοβραδινό μάλιστα τετ α τετ των Γιούνκερ και Τσίπρα εξελίχθηκε σε ολονύχτιο θρίλερ, καθώς ακολούθησε δείπνο εργασίας με τη συμμετοχή των κ. Ντάισελμπλουμ, Βίζερ αλλά και των κ. Γ. Δραγασάκη, Ν. Παππά, Ευ. Τσακαλώτου, Γ. Σακελλαρίδη και Σπ. Σαγιά - οι δε διαπραγματεύσεις έφτασαν, όπως φαίνεται, στο κρισιμότερο «σταυροδρόμι», αφού, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, η συνάντηση εργασίας θα επαναληφθεί με την ίδια σύνθεση στην ίδια αίθουσα της Κομισιόν ξανά αύριο, ώστε αμφότερες οι πλευρές να ξεπεράσουν τις διαφωνίες που εμποδίζουν την άμεση λύση στο ελληνικό ζήτημα.  www.ethnos.gr  . - 
~
***  Η απόφαση επέκτασης του Αστικού ΚΤΕΛ στο Νοσοκομείο

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 10ης Ιουνίου, κατόπιν συνεννοήσεως με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συζητηθεί θέμα σχετικό με την επέκταση της αστικής περιοχής Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετείται με αστική συγκοινωνία το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αλλά και στη σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, θα προσδιορισθούν ζητήματα σχετικά με την αφετηρία και την κατάληξη, καθώς και με τις στάσεις της αστικής γραμμής. Συγκεκριμένα, προτείνεται τροποποίηση της Αστικής Γραμμής Νο «2» «Άσυλο – Αγία Τριάδα – ΤΕΙ» και επέκταση αυτής μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Για τη δημιουργία της νέας γραμμής 2, απαιτείται να προστεθούν στην υπάρχουσα 4 νέες στάσεις, που είναι: α) ΤΕΙ: απέναντι από το ΤΕΙ προς Αθήνα, β) Αντικαλάμου, γ) Νοσοκομείο Α΄: επί της εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης, δ) Νοσοκομείο Β΄: δίπλα στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής παραμένουν ίδια, δηλαδή Άσυλο και ΤΕΙ, ενώ ίδια θα παραμείνει και η συχνότητα κυκλοφορίας των λεωφορείων. - 
~
*** Αποκλεισμός της Ναυαρίνου από σήμερα και για μια εβδομάδα 

 Η κατάσταση είναι πλέον... θεσμός. Η Δημοτική Αρχή έχει ένα θέμα με τις ημερομηνίες, τόσο έναρξης των έργων όσο και ολοκλήρωσής τους. Τελευταίο παράδειγμα ο αποκλεισμός της οδού Ναυαρίνου, λόγω των έργων ανάπλασης στην πλατεία Ανάστασης. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, από σήμερα, τελικά, θα «κλείσει» η οδός Ναυαρίνου, στον Ιερό Ναό Ανάστασης, για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (Πλατεία Ανάστασης)». Ο αποκλεισμός της οδού, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επρόκειτο να γίνει χθες, δε συνέβη όμως λόγω ενός τεχνικού ζητήματος. Η οδός θα παραμείνει κλειστή στο συγκεκριμένο σημείο επί περίπου μία εβδομάδα και η κυκλοφορία θα διεξάγεται με παράκαμψη, μέσω των οδών Ηρώων, Κρήτης και Αύρας. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου, προϋπολογισμού 428.766,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), που εντάχθηκε εκ νέου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ, θα διαμορφωθεί η πλατεία του Ιερού Ναού Ανάστασης στην Παραλία Καλαμάτας, γύρω από την εκκλησία, ενώ παρέμβαση θα διενεργηθεί και στην οδό Ναυαρίνου. Επίσης, νοτίως της Ναυαρίνου θα εγκατασταθεί ηλεκτρική ράμπα, ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια τρίτων. -
~
***  Το παπαγαλάκι που αναζητείται…(φωτογραφία)           
       
Σε κολώνα της ΔΕΗ είχαν κολλήσει τη φωτό με το παπαγαλάκι που χάθηκε, ζητώντας να τηλεφωνήσει όποιος το βρει. Αν, λοιπόν, σας πιάσει κουβέντα ένα μπλε παπαγαλάκι, θα είναι το απολεσθέν…   Ω. 
 ~
***   Ποιοι και πόσο παραπάνω θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά         
      
Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις μέσω της αύξησης της εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 (μηνιαίος καθαρός μισθός για τον ιδιωτικό τομέα 1.721 ευρώ) θα προκύψουν αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2015 για χιλιάδες πολίτες.
   Η πρόταση για αύξηση της έκτακτης εισφοράς περιλαμβάνεται στο σχέδιο της κυβέρνησης που εστάλη την Τρίτη το βράδυ στους θεσμούς για να προχωρήσει η συμφωνία.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, που αποκαλύπτει Το Βήμα, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα (πριν την αφαίρεση των φόρων) 30.000 έως 50.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν στο σύνολο των εισοδημάτων τους με εισφορά αλληλεγγύης 2% αντί για 1,4% που ισχύει σήμερα. Για εισοδήματα από 50.000 ευρώ έως 100.000 η εισφορά αλληλεγγύης σχεδόν διπλασιάζεται καθώς από 2,1% σήμερα αυξάνεται σε 4%.
   Πολύ μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις θα προκύψουν για όσουν έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα όποιος δηλώσεις το 2016 στην εφορία ότι απέκτησε εντός του τρέχοντος έτους από 100.001 ευρώ έως 500.000 ευρώ θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά 6% αντί για 2,8%, ενώ οι ελάχιστοι που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά 8% αντί για 2,8% σήμερα.
Αμετάβλητη θα παραμείνει η έκτακτη εισφορά για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ (0,7%) και για όσους εμφανίσουν εισοδήματα από 20.001 έως 30.000 ευρώ (1,4%).
   Οι νέοι αυξημένοι συντελεστές θα εφαρμοστούν στα εισοδήματα που θα αποκτηθούν εφέτος και οχι στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014 και θα δηλωθούν έως τις 30 Ιουνίου 2015.
   Ωστόσο, με το που θα ψηφιστεί ο νόμος θα αρχίσει να εφαρμόζεται στην παρακράτηση του φόρου σε μισθους και συντάξεις, ενώ κατά την εκκαθάριση του 2016 θα ληφθουν υπόψη όλα τα εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί από 1η Ιανουαρίου 2015 έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
   Η νέα κλίμακα της έκτακτης εισφοράς
 
12.001- 20.000 ευρώ: 0,7% (αμετάβλητη)
 
20.001- 30.000 ευρώ: 1,4% (αμετάβλητη)
 
30.001- 50.000 ευρώ: 2% (από 1,4% σήμερα)
 
50.001- 100.000 ευρώ: 4% (από 2,1% σήμερα)
 
100.001- 500.000 ευρώ: 6% (από 2,8% σήμερα)
 
500.001 ευρώ και πάνω: 8% (από 2,8% σήμερα)
   
Πόσο παραπάνω έκτακτη εισφορά θα πληρώσει οικογενειάρχης με 2 παιδιά
Ετήσιο εισόδημα (μεικτά)
Μηνιαίος μισθός (καθαρά)
Παραπάνω φόρος
 
 
Ετησίως
Το μήνα
30.000 €
1.721 €
180 €
13 €
31.000 €
1.763 €
186 €
13 €
32.000 €
1.804 €
192 €
14 €
33.000 €
1.846 €
198 €
14 €
34.000 €
1.887 €
204 €
15 €
35.000 €
1.929 €
210 €
15 €
36.000 €
1.970 €
216 €
15 €
37.000 €
2.011 €
222 €
16 €
38.000 €
2.053 €
228 €
16 €
39.000 €
2.094 €
234 €
17 €
40.000 €
2.136 €
240 €
17 €
45.000 €
2.343 €
270 €
19 €
50.000 €
2.550 €
300 €
21 €
55.000 €
2.757 €
1.045 €
74,6 €
Newsroom ΔΟΛ 
~
*** Ποιος ή ποιοι φταίνε για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας; 

Θα συνεχιστούν οι εργασίες; Από τη διακοπή των εργασιών αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, εδώ και καιρό επικρατεί ανησυχία στην περιοχή της Τριφυλίας. Μετά δε και τις δηλώσεις πολιτικών και αυτοδιοικητικών που έγιναν τη Δευτέρα, στο περιθώριο του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία, η ανησυχία των πολιτών έχει λάβει διαστάσεις πανικού. Ο κόσμος απορεί με όσα συμβαίνουν και με όσα διαπιστώνει όταν κάποιος πηγαίνει στο νοσοκομείο. Τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής απασχολεί κυρίως ένα ζήτημα και ερώτημα: Θα συνεχιστούν και ολοκληρωθούν ποτέ - και πότε - οι εργασίες αναδιαρρύθμισης στο ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας;Ποιος ή ποιοι φταίνε; Το μπαλάκι των ευθυνών πάει από εδώ κι από εκεί για το σοβαρό θέμα της διακοπής των εργασιών στο ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Όμως, όπου κι αν πηγαίνει το μπαλάκι, όπου κι αν το πετούν, όπως και όσο κι αν το παίζουν οι εμπλεκόμενοι, για τη διακοπή των εργασιών όλοι συμφωνούν ότι φταίει η μελέτη, που έχει λάθη, αστοχίες και παραλείψεις. Για να γίνει το έργο, απαιτούνταν μελέτη. Θυμίζω, δε, η αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί με δωρεά ύψους 70.000 ευρώ από τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και εκπονήθηκε από την εταιρεία BETAPLAN, μία από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρείες στη χώρα μας για νοσοκομεία. Επίσης, θυμίζω ότι με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου (Αρ. Πρωτ. ΔΥ8/Β/Γ.Π. 62986/14-9-2012), εγκρίθηκε η σκοπιμότητα του έργου. Από τότε που ακολουθήθηκαν μια σειρά διαδικασίες, αλλά και νωρίτερα που ετοιμαζόταν ο φάκελος του έργου με τις επί μέρους μελέτες, κανένας από όσους και όποιους, είτε από το νοσοκομείο είτε από το Δήμο Τριφυλίας (που κάποια εμπλοκή είχε στο έργο για την προώθηση του φακέλου στην Περιφέρεια), την Περιφέρεια, τις ελεγκτικές αρχές, τη Διαχειριστική Αρχή και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος, δεν έκανε έναν έλεγχο στη μελέτη για να δει εάν είναι σωστή ή λάθος; Ποιοι και από ποιες υπηρεσίες έδωσαν στοιχεία για να γίνει η μελέτη; Κανένας δεν κοίταξε εάν όσα προβλέπει έχουν σχέση με την πραγματικότητα του κτηρίου και την κατάστασή του; Δεν μπορεί, κάποιος θα φταίει. Ποιος ή ποιοι φταίνε; Η.Γ. - 
~
***  Καλοκαίρι 2015, συναυλίες και περιοδείες θεατρικών παραστάσεων σε Καλαμάτα- Μεσσηνία         
      
Για ακόμα μια χρονιά στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία θα βρεθούν αρκετοί καλλιτέχνες είτε για να τραγουδήσουν είτε για να παρουσιάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση.
Η ατζέντα θα είναι μεγάλη και θα υπάρχει ενημέρωση για όποια νέα εκδήλωση.
Μέχρι τώρα έχουμε τα εξής:
Αύγουστος
5/8 Β. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Θηβαίος Χανδρινού
9/8 «Ο Μικρός Πρίγκιπας » σκηνοθεσία : Δημήτρης  Αδάμης
12/8 Γιάννης Κότσιρας &Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. ... Έτσι κι αλλιώς-  Κυπαρισσία - Τρενοτεχνείο
19-20/8  "Αχαρνής" του Αριστοφάνη
Σεπτέμβριος
11/9 20 Χρόνια "Μίλτος Πασχαλίδης" 
~
***
~
*** Αθλητική  ενημέρωση :
~ Τα σενάρια για την κατάκτηση της 2ης θέσης των πλέι οφ
***  5η  αγωνιστική των Πλέϊ  οφ :
Αδιάφορος ο Παναθηναϊκός, βήμα για 2η θέση ο Αστέρας στο «Χ» της Λεωφόρου
* ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΪΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης 0-0  .- ^
Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Νίνης, – Παντελιάδης, Σκουρτάι, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Σανκαρέ.
Κόκκινες: 90΄+4 Ταυλαρίδης (δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός (81΄ Νίνης), Μπεργκ, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Δώνης (60΄ Ζέκα), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαυρίας (69΄ Καρέλης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Αλόκο, Φερνάντες (67΄Μουκάμ), Σκουρτάι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Ιγκλέσιας (90΄ Παπαχρήστος), Γιαννιώτας (59΄ Ρόλε).
~* Βίντεο από τον αγώνα :
ΠΑΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ 0-0 Α Ημίχρον 3/6/2015 στα πλέϊ οφ : http://youtu.be/Z8AenHWOX8U ,
ΠΑΟ- Αστέρας Τρ Α΄ημίχρονο 0-0 3/6/2015 πλέϊ οφ : http://youtu.be/etmBIpvCAG8 ,
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- Αστέρας Τρ 0-0 δηλώσεις 3/6/2015 πλέϊ οφ : http://youtu.be/RzC79sJ2Dlk ,


~
 «Διπλό» του Ατρομήτου στην Τούμπα, κατάρρευση για ΠΑΟΚ
* ΠΑΟΚ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Α.  0-1  .- ^
Διαιτητής ο Γιώργος Δασκαλόπουλος από την Κορινθία Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Αθανασιάδη, Κάτσε, Παπάζογλου και Καραμάνο.
ΠΑΟΚ: Iτάνζ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Ρατς (68΄ Κόστα), Τζιόλης, Κίτσιου, Κάτσε, Μακ (52' Πόζογλου), Παπαδόπουλος (58΄Περέϊρα) και Αθανασιάδης.
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Καραμάνος (75' Αγκουαζί), Μπάλλας, Γκαρσία (68΄Μπρίτο), Κιβρακίδης, Ούμπιντες (91' Κούρος), Νάστος και Παπάζογλου.
~* Βίντεο από τον αγώνα :
ΠΑΟΚ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1 Α΄ ημίχρ γκολ 3/6/2015 πλέϊ οφ : http://youtu.be/udqXKdAN2yY ,
ΠΑΟΚ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α. 0-1 δηλώσεις γκολ πλέϊ οφ 3/6/2015 : http://youtu.be/Mb3qhaT_5Pw ,
~
~ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΪ ΟΦ
(σε 5 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 15 9-0
 2. Αστέρας Τρίπ. 7 1-4
 3. Ατρόμητος 5 2-4
  4. ΠΑΟΚ 4 1-5
* Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 7/6/2015)
 20:30 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
20:30 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
~
*** Παράταση ή πρόκριση στο Αλεξάνδρειο για Αρη και ΟλυμπιακόΠαράταση ή πρόκριση στο Αλεξάνδρειο για Αρη και Ολυμπιακό
-  σήμερα, Πέμπτη, (20:30, Novasports 2) στο Αλεξάνδρειο.
~ ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  62-79,(39-43).-
 Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-43, 51-65, 62-79.
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Μητσόπουλος, Διαμαντής
 ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης):
Πάσαλιτς 3 (1), Τσιάρας 15 (1), Δήμας 3 (1), Ριντ 10, Τόμας 8 (2), Πουλιανίτης, Χαρίσης 5, Βεζένκοφ 5 (1), Μούρτος 9 (1), Σίμτσακ 2, Φλιώνης 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος):
Χάντερ 5, Ντάνστον 2, Σπανούλης 14 (4), Ντάρντεν 3, Σλούκας 6, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 13 (1), Πρίντεζης 8, Αγραβάνης 8 (2), Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3.


~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4199 video. -   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2509 video.  
  https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2510   video.- 
  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9218  βίντεο   .- 

 ~
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4399 /  .-  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 451 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.143  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   450 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 407. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 95 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-  
 ~                          
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17
 ~
   *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                          
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                                                                   ~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-

~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα ,25  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 

~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-  ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-                                                                      

~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html ,  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-

~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .- 

 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-

~https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.134 

  ~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .- 
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
 ~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  30  Μαϊου   2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-30-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο   30  και  31  Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/30-31-2015.html .-                  
 ~   ΟΛΑ   ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 31  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-31-2015.html .- 

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-



ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-

~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .- 
~   

1 σχόλιο:

  1. ~Εκείνο που μετράει στη ζωή είναι, μέσα από την δύναμη της φιλίας, του έρωτα, και της αγάπης, εκει που οι άλλοι βλέπουν το ανέφικτο και μη ορατό, εμείς να βλέπουμε το εφικτό και ορατό...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή