ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015  :
~

 ~  22 Αυγούστου
Μάρτυρος Αγαθονίκου και των συν αυτώ Ακινδύνου, Ζήνωνος, Ζωτικού, Θεοπρεπίου και Σεβηριανού (†δ΄αι.).Μαρτύρων Ειρηναίου, Ορόψεως και Ωρ. Ανθούσης οσίας και Αθανασίου επισκόπου, Χαρισίμου, Νεοφύτου (1), Αριάδνης της βασιλίσσης και Λουκίου.
(1)Η οσία Ανθούσα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σελεύκεια της Συρίας, στα χρόνια του Βασιλιά Βαλεριανού. Ήταν κόρη ειδωλολατρών γονέων, του Αντωνίου και της Μαρτυρίας. Κάποτε την έπιασε η επιθυμία να πάει να δει τον επίσκοπο Αθανάσιο, στην Ταρσό της Κιλικίας. Έπεισε την μητέρα της να μεταβεί εκεί, με δύο υπηρέτες της, τον Χαρίσιμο και τον Νεόφυτο, με την πρόφαση ότι θα δει την τροφό της. Όταν βρήκε τον Αθανάσιο, βαπτίστηκε και έγινε μοναχή. Στη συνέχεια, έφυγε για την έρημο, όπου ζώντας ειρηνικά για 23 χρόνια απεβίωσε. Ο άγιος Αθανάσιος, οδηγήθηκε στον αυτοκράτορα και επειδή δεν δέχθηκε να θυσιάσει στα είδωλα, αποκεφαλίστηκε. Το ίδιο συνέβη και στους δύο υπηρέτες της Ανθούσας, Χαρίσιμο και Νεόφυτο.
22/08 Απολυτίκιο Αγ. Αγαθονίκου - 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :
 https://youtu.be/d2XKLnqtBIA?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,


***  Η Μεσσηνία… λάμπει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Αφιέρωμα στο περιοδικό του αεροδρομίου Πολλές από τις παραμέτρους που οργανώνουν την εικόνα μιας χώρας περνούν απαρατήρητες ή υποτιμώνται από πολύ κόσμο, αλλά όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο γνωρίζουν πολύ καλά τις εντυπώσεις που αφήνει το περιοδικό του αεροδρομίου ή μιας αεροπορικής εταιρείας. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας, το 2board είναι, ως γνωστόν, το επίσημο περιοδικό του «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το 2008 και εκδίδεται σε τριμηνιαία βάση. Το 2010, δε, βραβεύτηκε ως το καλύτερο περιοδικό αεροδρομίου παγκοσμίως. Δεν είναι αυτονόητο, ούτε εύκολο, ούτε απλό. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά για το αξιοπρεπές πρόσωπο της Ελλάδος, ανοικτό στον κόσμο, με αυτοπεποίθηση και διάθεση επένδυσης σε ό,τι και σε όσους προβάλλουν τη χώρα με σωστό τρόπο. Γι’ αυτό η καινοτομία που φέρνει το νέο τεύχος του περιοδικού του αεροδρομίου είναι ευπρόσδεκτη και ενδεικτική της ανάγκης για ανανέωση και προσέλκυση του κοινού. Στο καλοκαιρινό τεύχος, το 30ό, (που πολλοί θα έχετε ήδη δει) για το τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2015 υπάρχει η δυνατότητα της διαδραστικής απόλαυσης της ύλης του περιοδικού. Με εικόνα και ήχο. Και όχι μόνο αυτό. Στις πολυτελείς σελίδες του υπάρχει κι ένα εκτενές αφιέρωμα για τη Μεσσηνία και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι εισάγεται ο συνδυασμός χαρτιού και online τεχνολογίας καθιστώντας το 2board το πρώτο διαδραστικό περιοδικό. Ο αναγνώστης μπορεί απλώς να κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή Paper στο κινητό ή στο τάμπλετ του και μετά θα είναι σε θέση να σκανάρει τους κωδικούς που υπάρχουν στο εξώφυλλο και σε κάθε επιλεγμένη σελίδα του περιοδικού και να εισέλθει πλέον στον κόσμο της εικόνας και του ήχου με πύλη το χαρτί! Έτσι, μπορεί να δει βίντεο από τα μαγευτικά μέρη της Ελλάδας, που παρουσιάζονται στο περιοδικό του αεροδρομίου με εξαιρετικής αισθητικής εντυπωσιακές εικόνες. Συνολικά, ο αναγνώστης έχει πρόσβαση σε 192 βίντεο και η δυνατότητα αυτή παρέχεται από την πρωτοποριακή ιντερνετική πλατφόρμα -ελληνικής έμπνευσης- TripInView, αλλά και άλλων εξαιρετικά αξιόλογων εγχώριων προσπαθειών, όπως η Atlas Visual και το tripment.net Όταν ξεφυλλίζει κανείς ένα τέτοιο έντυπο που εκπροσωπεί τη χώρα αντιλαμβάνεται τη σημασία κάθε λεπτομέρειας. Η Ελλάδα προβάλλεται με δελεαστικό τρόπο, κοσμοπολίτικο, δίπλα σε άλλα διεθνή θέματα και άρθρα ποικίλης ύλης. Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - 
 
***  O Μηχανισμός των Αντικυθήρων… στην Καλαμάτα
 
 O Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Ευσταθίου μίλησε χθες σε εκδήλωση με θέμα «Αρχαία ελληνική τεχνολογία- Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων», στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένας αναλογικός υπολογιστής εκπληκτικής τεχνολογίας, ο οποίος κατασκευάστηκε πριν από 2.200 χρόνια. Χρησιμοποιείτο για τον ακριβή υπολογισμό της θέσης του Ηλίου, της Σελήνης και, πιθανώς, των πλανητών, στον ουρανό. Υπολόγιζε τις φάσεις της Σελήνης, προέβλεπε εκλείψεις και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων. Τα τελευταία 7 χρόνια, συγκροτήθηκε μια ομάδα ερευνητών στο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε η κατασκευή πιστών και λειτουργικών αντιγράφων του Μηχανισμού. Η ομάδα απαρτίζεται αυτή την στιγμή από τους: τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Κυριάκο Ευσταθίου, τον Καθηγητή Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής Ιωάννη Σειραδάκη, τη διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής Μαγδαληνή Αναστασίου, τους διπλωματούχους μηχανολόγους μηχανικούς, υποψήφιους διδάκτορες, Αλέξανδρο Μπασιακούλη και Μαριάννα Ευσταθίου και τον αρχαιολόγο δύτη Αλέξανδρο Τούρτα. Aπό τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ήδη προκύψει πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 8 αντίγραφα του Μηχανισμού, τα οποία εκτίθενται σε μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. - 

***   Με 31 εκθέτες ξεκινά η 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»         
       
Με περισσότερους από ποτέ, 31 τον αριθμό, εκθέτες και με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανοίγει τις πύλες της, σήμερα, και ώρα 20.00, η 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον». «Είναι παμμεσσηνιακή και στοχεύει να γίνει παμπελοποννησιακή», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, καλώντας τους επισκέπτες της Καλαμάτας και τους κατοίκους της να επισκεφθούν την έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» για «3 βραδιές ονειρικές», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο Π. Νίκας τόνισε πως οι εκθέτες αγροτικών και τοπικών προϊόντων έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν στους επισκέπτες της έκθεσης τιμές χαμηλότερες από εκείνες, στις οποίες τα προϊόντα τους διατίθενται στην αγορά.
Στην έκθεση θα μετάσχουν πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Μεσσηνίας, τα μέλη των οποίων ο Δήμαρχος θερμά ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα  24 Αυγούστου 2015 και οι ώρες λειτουργίας θα είναι από 19.00 έως 23.00, με ελεύθερη είσοδο.

***  Εκβίαζε 14χρονη ότι θα δημοσιεύσει άσεμνες φωτογραφίες που του είχε στείλει μέσω Facebook         
      
Ο 29χρονος εκβίαζε ανήλικη ότι θα αναρτήσει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο στο διαδίκτυο,  τις οποίες του είχε αποστείλει μέσω συνομιλιών τους σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διενεργήθηκε έρευνα και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 29χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, ημεδαπή κατήγγειλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι η 14χρονη κόρη της συνομιλούσε με συγκεκριμένο άτομο μέσω του προφίλ της σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και του έστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Σύμφωνα με την καταγγελία, το άτομο αυτό ζητούσε επανειλημμένως από την ανήλικη να του αποστείλει περισσότερο φωτογραφικό υλικό, εκβιάζοντάς την πως διαφορετικά θα ανέβαζε τις φωτογραφίες, που ήδη είχε στην κατοχή του, στην προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Ακολούθησε  εξειδικευμένη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρία κοινωνικής δικτύωσης, ανακτήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και τα στοιχεία επικοινωνίας, που είχε δηλώσει, τα οποία και αντιστοιχούσαν στον παραπάνω κατηγορούμενο.
Πρωινές ώρες χθες (21-08-2015), κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου. Από τον επιτόπιο έλεγχο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιοκτησίας του, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και διαπιστώθηκε η σύνδεσή στον επίμαχο διαδικτυακό λογαριασμό και η επίσκεψή του στο προφίλ της ανήλικης.
Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ψηφιακά πειστήρια και ειδικότερα, δύο (2) σκληροί δίσκοι και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, τύπου smartphone, με μία κάρτα SIM και μία κάρτα αποθήκευσης microSD, το περιεχόμενο των οποίων διερευνάται.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 111 88
• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android: CYBERKID
• Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR
 
*** Παναγιώτης Νίκας για τις εκλογές: Αδιέξοδα, οικονομικούς κραδασμούς και ανασφάλεια         
      
Έκκληση στα κόμματα για σεβασμό στο περιβάλλον της πόλης
 Ένας αριθμός πολιτικών αναλυτών μετέφρασε την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για εκλογές το Σεπτέμβριο, με σοβαρό σκεπτικισμό.
Ο συλλογισμός αυτός θεωρεί ότι η χώρα δεν χρειαζόταν εκλογές, ούτε τον περασμένο Ιανουάριο ούτε τώρα. Οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις δεν λύνουν τα προβλήματα του τόπου. Κάθε άλλο. Το μόνο που εξυπηρετούν είναι τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα των πολιτικών ηγετών, οι οποίοι νοιάζονται μόνο για την εξουσία.
Θα χαθεί πολύτιμος χρόνος με τη νέα εκλογική αναμέτρηση και θα τεθεί σε κίνδυνο η υλοποίηση της συμφωνίας που μόλις επετεύχθη με τους δανειστές. Θα πληρώσουμε ακριβά τα εσωτερικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εθνική συνεννόηση και η ομαλοποίηση της πολιτικής και οικονομικής ζωής ήταν η προφανής λύση. Όμως, φαίνεται ότι δεν υπάρχει η πολιτική ωριμότητα που απαιτείται για το αυτονόητο. Όποιος, όμως, πιστεύει ότι θα επέλθει η πολιτική σταθερότητα μόνο από απανωτές ζαριές δεν κατανόησε τίποτα απ’ όσα υπέστη η οικονομία τους τελευταίους μήνες.
Στο παραπάνω μήκος κύματος φαίνεται να κινείται και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας. Σε δηλώσεις του, η πολιτική του παρατήρηση ήταν ότι «οι εκλογές δεν χρειάζονταν», αν και ευχήθηκε αυτές να δώσουν το καλύτερο για τον τόπο. Επίμενε πάντως ότι με τη συνεχή προσφυγή στις κάλπες «αυξάνονται τα προβλήματα σε μια χώρα χρεοκοπημένη. Αυξάνεται η ανασφάλεια των πολιτών, των επιχειρηματιών".
Προς επίρρωση του παραπάνω ισχυρισμού σχολίασε ότι "ζούμε καθημερινά δράματα με την ανεργία και την παντελή έλλειψη πόρων. Παρ' όλα αυτά, δεν εξαρτάται από εμάς η όποια απόφαση. Εμείς, ως Αυτοδιοίκηση, πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας με τις λίγες δυνάμεις τις οποίες έχουμε, εννοώ τις οικονομικές. Και θα ανταποκριθούμε».
Από την άλλη πλευρά, σημειώνοντας και τα προβλήματα που θα επιφέρουν οι εκλογές στην καθημερινότητα της πόλης, ζήτησε να μη γεμίσει αφίσες και συνθήματα εν όψει της προεκλογικής περιόδου, , από τα κόμματα. Κάλεσε δε τους πολίτες- ψηφοφόρους να λάβουν υπόψη τους στην κάλπη τη συμπεριφορά των κομμάτων προς το περιβάλλον.
"Προσωπικά, θέλω να παρακαλέσω δημόσια τα κόμματα, που αυξάνονται, δόξα τω Θεώ, να φροντίσουν την πόλη. Η πόλη έχει ανάγκες, πρέπει να έχει ένα θετικό πρόσωπο, πρέπει να είναι ελκυστική. Φτάνει πλέον η αφίσα, η χαρτούρα, τα συνθήματα, τα γκράφιτι.
Να υπάρξει ένας σεβασμός και παρακαλώ τους πολίτες να κρίνουν ανάλογα όταν δεν υπάρχει αυτός ο σεβασμός. Κανένας δεν πείθει κανέναν με την αφίσα, που όταν βρέχει μάλιστα γίνεται απολύτως απωθητική. Όχι ότι είναι προηγουμένως. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν λάβει εντολή να εφαρμόζουν το νόμο και για τις αφίσες και για τα αεροπανό. Προφανώς θα υπάρχει διακομματική επιτροπή με τη φροντίδα του Δήμου. Σύντομα θα τοποθετήσομε και αρκετά τελάρα στην πόλη για δωρεάν αφισοκόλληση και προβολή, πάντοτε ύστερα από αίτηση».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Συνελήφθησαν 46 άτομα, τα 13 στη Μεσσηνία

Σε συλλήψεις 46 συνολικά ατόμων, εκ των οποίων τα 13 στη Μεσσηνία, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια ευρέων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες. Οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Κατά τη διάρκειά τους στη Μεσσηνία συνελήφθησαν ένας Έλληνας για πλαστογραφία διεθνούς άδειας οδήγησης, τρεις Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ένας αλλοδαπός και τρεις Έλληνες για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, τέσσερις Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια πενήντα τρία άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια τριάντα ήταν Έλληνες και διακόσια είκοσι τρία ήταν αλλοδαποί. Προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα επτά άτομα, από τα οποία εκατόν οκτώ ήταν Έλληνες και εξήντα εννέα ήταν αλλοδαποί. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οκτακόσια εβδομήντα επτά οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα δύο παραβάσεις. Από αυτές, οι τετρακόσιες είκοσι αφορούσαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δώδεκα τον Υγειονομικό Κανονισμό, δύο τη νομοθεσία για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και οκτώ παραβάσεις αφορούσαν τη στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην Αργολίδα συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα (τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός), στην Αρκαδία τέσσερα (όλοι Έλληνες), στην Κορινθία δεκαεννέα (δώδεκα Έλληνες και επτά αλλοδαποί) και στη Λακωνία πέντε άτομα (όλοι Έλληνες). Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. - 

***  Απομάκρυνση επικίνδυνου ξύλινου σκάφους από το λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
 
 
Όπως ανακοίνωσε, χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγενής, πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση του λευκού ξύλινου σκάφους αγνώστων στοιχείων το οποίο τελεί υπό καθεστώς κατάσχεσης από τον Ο.Δ.Δ.Υ. και βρίσκεται στην παραφυλακή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.
 Το σκάφος μετέφερε 150 λαθρομετανάστες και από την ημέρα της κατάσχεσης του έως σήμερα ελλιμενίζεται στην προβλήτα Νο1 του λιμένα Καλαμάτας δημιουργώντας πρόβλημα στην λειτουργία του λιμανιού και πλέον και επικινδυνότητα για πρόκληση ναυαγίου λόγω συνεχούς εισροής υδάτων.   Α.Π.
Video: Σκάφος λιμάνι Καλαμάτας  , https://youtu.be/0kmVKqGuZvU .-
 
 
***  "Φουλ" οι καμπίνες του «Βιτσέντζος Κορνάρος» σήμερα από την Καλαμάτα για την Κρήτη         
     
Ενδιαφέρον από τους κρητικούς, ενισχύει την πιθανότητα 2ου δρομολογίου από του χρόνου
Στο 100% είναι η πληρότητα στις καμπίνες του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» για το σημερινό δρομολόγιο του 15Αύγουστου από το λιμάνι της Καλαμάτας για Κρήτη. Η κίνηση και στο λιμάνι της Καλαμάτας κορυφώνεται και όσοι αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να ταξιδέψουν για την Κρήτη, θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν θέσεις μόνο για τα deck. Τέτοια εισιτήρια θα μπορέσουν να εκδώσουν ακόμα και την ίδια στιγμή από το λιμάνι της Καλαμάτας.
Παρά τα όσα τελευταία συμβαίνουν με το ΦΠΑ και τις αυξήσεις, εκπρόσωπος της εταιρίας "EUROLINE Σταύρος Μπακολιάς", η οποία πρακτορεύεται το πλοίο, επισήμανε μιλώντας στο "Θάρρος", πως οι αλλαγές στις τιμές, είναι ανεπαίσθητες.
  Τιμές
Καθ’ όλη την εβδομάδα, οι κρατήσεις για την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της Καλαμάτας, συνεχίσθηκαν με αμείωτο ρυθμό, με αποκορύφωση τις τελευταίες ημέρες.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές, το εισιτήριο για τα deck από 24 ευρώ πήγε στα 26 ευρώ για Κρήτη και στα 18 για Κύθηρα.
Η μεταφορά αυτοκινήτου για την Κρήτη είναι 70 ευρώ και για τα Κύθηρα 46 ευρώ. Η δίκλινη εσωτερική καμπίνα, κοστίζει 49 ευρώ για Κρήτη και 33 ευρώ για τα Κύθηρα.
Το πλοίο αναχωρεί από την Κρήτη για Καλαμάτα στις 2.30 μετά το μεσημέρι κάθε Σαββάτου και περνάει από το λιμάνι των Κυθήρων. Φτάνει στο λιμάνι της Καλαμάτας στις 00.15 και αναχωρεί ξημερώματα Κυριακής (00.45). Στις 6.15 το πρωί φτάνει στα Κύθηρα και στις 10.30 στον Κίσσαμο της Κρήτης. Τα δρομολόγια θα συνεχίσουν να εκτελούνται τουλάχιστον μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η εταιρεία δεν αποκλείει, αν υπάρχει ζήτηση και η κίνηση δείχνει αυξητικές τάσεις, να συνεχισθούν περαιτέρω.
  Υπάρχει ενδιαφέρον
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας, έχουν διαπιστώσει αύξηση του κόσμου που προτιμάει το καράβι για να ταξιδέψει, όχι μόνο από την Πελοπόννησο, αλλά και ταξιδιωτών από Κρήτη και Κύθηρα προς την Πελοπόννησο. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι δεν ταξιδεύουν από το λιμάνι της Καλαμάτας μόνο Μεσσήνιοι, αλλά και από τις άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.
"Πάγωμα" της κίνησης παρατηρήθηκε μόνο τις δύο εβδομάδες που έμειναν κλειστές οι τράπεζες με την εφαρμογή του capital control, όμως, αμέσως μετά ξεκίνησαν τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα.
Μάλιστα, όπως τόνισε εκπρόσωπος της εταιρίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο ήταν το ψυχολογικό και όχι τόσο το οικονομικό εκείνη την περίοδο, καθώς για το συγκεκριμένο πλοίο δεν υπήρξαν μεγάλες αυξήσεις.
Πάντως, η "Euroline Σταύρος Μπακολιάς", διακρίνει ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον των Κρητικών για την Πελοπόννησο και γι' αυτό εκτιμά ότι αν από του χρόνου τα δρομολόγια από Καλαμάτα είναι δύο την εβδομάδα, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.
Τέλος, η εταιρία επισήμανε, ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και με έξτρα προσωπικό, ώστε να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση όλων των επιβατών τις ημέρες του 15Αύγουστου και να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ωδή στο βασιλιά του καλοκαιριού….         
      Προχθές, βρέθηκα σ’ ένα από τα υποκαταστήματα τραπεζών της πόλης. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, διεκδικούν, κερδίζουν πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας. Όπως και να’ χει πρέπει να εκπληρώνονται. Δεν υπάρχει άλλωστε διαφορετική επιλογή.
Καθόμουν υπομονετικά στο μεσαίο διάδρομο. Στα καθίσματα αριστερά μου είχα δύο άνδρες, γύρω στα 60, που ασχολούνταν με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Δεν έδειξα ενδιαφέρον να παρακολουθήσω τη συζήτησή τους.
Συνέχισα να διαβάζω την εφημερίδα μου και μια παλιότερη συνέντευξη του Αμερικανού συγγραφέα Τζέιμς Σόλτερ για το βιβλίο του «Αυτό είναι όλο». «Γράφουμε τις αναμνήσεις μας», υποστήριζε, «για να φέρουμε πίσω εκείνα τα χρόνια, που ονομάζουμε δικά μας, αυτές τις πόλεις, αυτές τις γυναίκες, αυτά τα σπίτια, αυτές τις ημέρες. Ό,τι απομένει, είναι ό,τι έχει γραφτεί». Και αυτό είναι όλο.
Στα δεξιά μου ήταν ένας μικρός με τον πατέρα του. Ο πρώτος έπαιζε μανιωδώς ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, ο δεύτερος στριφογύριζε νευρικά το χαρτί με τον αριθμό προτεραιότητας για να εξυπηρετηθεί. Και οι δυο μας είχαμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
Ξαφνικά, ο πιτσιρικάς σταματάει το μονότονο πήγαινε – έλα με τα χέρια του και ρωτάει τον πατέρα του: «Μπαμπά, τι ξέρεις για τα τζιτζίκια;». Αυτός που έπρεπε να απαντήσει κράτησε για λίγα δευτερόλεπτα την αναπνοή του και ψέλλισε μια εξήγηση. Ο μικρός δεν ικανοποιήθηκε και αποφάνθηκε ότι θα το ψάξει ο ίδιος. Σκέφτηκα να μπω κι εγώ στη συζήτηση, αλλά, επί της ουσίας, «τι γνώριζα για τα τζιτζίκια», αναρωτήθηκα. Σιώπησα και ξαναγύρισα στην εφημερίδα.
Όταν πήγα σπίτι άρχισα, μετά μανίας, να ψάχνω πληροφορίες  στο διαδίκτυο για τα τζιτζίκια, τον βασιλιά του καλοκαιριού. Ανακάλυψα έτσι ότι, με μια πρώιμη μορφή, ζει σαν ταπεινό σκουλήκι κάτω από το έδαφος περίπου για δεκαεπτά χρόνια. Από τη στιγμή που βγαίνει στην επιφάνεια, και σκαρφαλώνει στα δέντρα, και βγάζει φτερά κι αρχίζει να τραγουδά, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Λίγες εβδομάδες αργότερα, πεθαίνει.
Οι πληροφορίες με εξέπληξαν. Πού να ξέραμε, μικρά παιδιά τότε, ότι το τζιτζίκι δεν είναι ένας σπάταλος χαραμοφάης αλλά ένας ετοιμοθάνατος που παρατηρούσε τη σκόνη μέσα στην κλεψύδρα του να πέφτει σιγά-σιγά. Ότι όλο αυτό που μας ξεκουφαίνει κάθε καλοκαίρι είναι το κύκνειο άσμα του και το ερωτικό του κάλεσμα. Η καταραμένη μοίρα του που δεν μπορεί να αλλάξει. Ότι είναι δυο ανάσες πριν τον θάνατο...
Είναι άδικο. Να περνάς έως και 17 χρόνια σαν σκουλήκι κάτω από το χώμα. Να βγαίνεις στριμωγμένο με εκατομμύρια άλλους στην επιφάνεια της γης μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα. Αν υπήρξες τυχερό και έχεις καταφέρει να βγεις από το κουκούλι σου χωρίς να γίνεις τροφή για κάποιο ζώο, τότε οι τελευταίες εβδομάδες σου στη γη είναι ένα κάλεσμα στο ταίρι σου. Και μετά από αυτό πεθαίνεις.
Και τα αβγά του θηλυκού πέφτουν από τα δέντρα στο έδαφος και ο κύκλος συνεχίζεται. Και το μόνο που μαθαίνουν για εσένα οι άνθρωποι από την νηπιακή τους ηλικία είναι ότι αυτό που ήθελες στη γη είναι να περάσεις καλά και να τραγουδήσεις. Ότι δε νοιαζόσουν για την αποταμίευση όπως τα μυρμήγκια αλλά για το κέφι σου.  Δεν αξίζουν όμως δάκρυα για τη ζωή τους. Το τζιτζίκι φεύγει τραγουδώντας και ευτυχισμένο.
Η καθημερινή μας απελπισία κυματίζει στον αέρα. Όπως έλεγε και ο Πεσόα, «οι ρυτίδες τρεμουλιάζουν, χαμογελούν πάνω στα κοιμισμένα νερά. Γιατί να έχω φτιάξει από όνειρα τη μόνη ζωή που έχω;».  Τα τζιτζίκια, όμως, τραγουδάνε ακόμα…   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Τορεζάνι: Θα πάμε την ομάδα της Καλαμάτας ψηλά!         
      
Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ της φετινής Καλαμάτας μπήκε χθες στη θέση του με τον ερχομό του Φράνκο Τορεζάνι. Ο 24χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός βρέθηκε το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας και έκανε την πρώτη του προπόνηση, ενώ σε δηλώσεις του στο «Θ» ανέφερε τα εξής: «Η Καλαμάτα είναι πολύ ωραία πόλη και διαθέτει πολύ καλή ομάδα. Ξέρω κάποιους παίκτες από το παρελθόν (σ.σ. πέρυσι ήταν συμπαίκτης με τους Αθανασόπουλο, Κερμενίδη, στον Ορφέα Ελευθερούπολης). Ο στόχος είναι να πάμε φέτος την ομάδα πολύ ψηλά και θα τα δώσουμε όλα γι’ αυτό. Προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, σε όλα τα επίπεδα. Θα τρέξω, θα δημιουργήσω και θα βάλω πολλά γκολ!» ήταν η «υπόσχεση» του Τορεζάνι, ο οποίος εκτός από την ομάδα της Καβάλας στη Γ’ Εθνική, έχει επίσης αγωνιστεί στη Ζάκυνθο, ενώ προέρχεται από την Κολόν Σάντα Φε.
Μετά τον ερχομό του Λατινοαμερικανού ποδοσφαιριστή η διοίκηση της Καλαμάτας εστιάζει αποκλειστικά το ενδιαφέρον της για την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου ξένου στόπερ, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Στον αντίποδα παρελθόν αποτελεί ο νεαρός επιθετικός Γ. Χαλκιαδάκης (στην ομάδα συνεχίζει κανονικά ο αμυντικός Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης).
Με Παναιτωλικό και σειρά φιλικών 
Αύριο στις 6 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας η Καλαμάτα θα δώσει το τρίτο κατά σειρά, πιο δυνατό και αντιπροσωπευτικό φιλικό, υποδεχόμενη τους Νέους του Παναιτωλικού (στη σύνθεση αναμένεται να βρίσκονται και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές). Το ημερολόγιο των αγωνιστικών τεστ προετοιμασίας του προπονητή Κώστα Κλάδη περιλαμβάνει ακόμη: Τετάρτη 26/8 στο Διαβολίτσι με τον τοπικό ΑΟΔ, Σάββατο 29/8 στο Ασπρόχωμα με την ομώνυμη ομάδα για το κύπελλο Μεσσηνίας (πρώτο επίσημο ματς), Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου εντός με Ολυμπιακό Γυθείου, Κυριακή 6/9 στη Ζάκυνθο με τον ΑΟ Λεβάντε (η ομάδα που ανέβασε ο κ. Κλάδης στη Γ’ Εθνική) κι ενώ αναζητείται αντίπαλος στο νησί και για την προηγούμενη, Τετάρτη 9/9 με Ομόνοια Καλαμάτας και Σάββατο 12/9 εντός με Παναιγιάλειο. Όλα αυτά με την προϋπόθεση βέβαια ότι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν θα ξεκινήσει αργότερα από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες…
 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Απορρίφθηκε η έφεση των «4» για άνοδο, που ετοιμάζουν όμως νέα προσφυγή 

Με 18 ομάδες φαίνεται ότι θα διεξαχθεί τελικά η Football League της σεζόν 2015-2016 καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ "άναψε" κόκκινο στην άνοδο των δευτεραθλητών της Γ Εθνικής. (Επίσης, απορρίφθηκε η έφεση του Απόλλωνα Αθηνών για να πάρει τη θέση της Κέρκυρας στη Football League).
Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων κατά την τελευταία της συνεδρίαση αναφέρει ότι: «Συνεκδικάζει τις εφέσεις με αριθμό πρωτ. 23238 και 23290/18.08.2015. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία τις εν λόγω εφέσεις των σωματείων ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Α.Ε ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, Α.Ε ΚΗΦΙΣΙΑΣ και Α.Π.Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ-FOOTBALL LEAGUE περί ακύρωσης της από 17.08.2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, με την οποία αποφασίσθηκε, όπως το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (FOOTBALL LEAGUE), περιόδου 2015-2016, διεξαχθεί με δέκα οκτώ (18) ομάδες».
Με τα παραπάνω δεδομένα ανοίγει ο δρόμος για τη συγκρότηση των ομίλων της Γ’ Εθνικής και την κλήρωση και δεν αποκλείεται τελικά να τηρηθεί ο αρχικός προγραμματισμός της ΕΠΟ για έναρξη στις 6 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ένα τελευταίο χαρτί που έχουν στα χέρια τους και αναμένεται να χρησιμοποιήσουν οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν άνοδο στη Β’ Εθνική είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας, οπότε το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να τελεσιδικήσει το θέμα και με αυτή την απόφαση πριν η ΕΠΟ κάνει οριστικές ανακοινώσεις για τους «χάρτες» των δύο αυτών κατηγοριών.

*** Στη Σιγκαπούρη για το Παγκόσμιο η Μπάκα 

Στη Σιγκαπούρη βρίσκεται ήδη η ελληνική αποστολή που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων (25-30/8). Στη μεγαλύτερη εκδήλωση για την συγκεκριμένη ηλικία στην εφετινή αγωνιστική περίοδο παρούσα θα είναι και η Καλαματιανή πρωταθλήτρια του ΝΟΚ, Βασιλική Μπάκα, η οποία έχει πιάσει τα όρια στα 50, 100 και 200 ελεύθερο, ενώ οι υπόλοιποι διεθνείς μας είναι οι Δημήτρης Δημητρίου, Θανάσης Κυνηγάκης, Δημήτρης Νέγρης, Ιλεάνα Οικονόμου, Ηλέκτρα Λέμπλ, Νίκος Σοφιανίδης, Θοδωρής Μπενεχούτσος και συνοδοί προπονητές οι Βόϊκο Ράτσε και Τάσος Χατζηγεωργίου‎. - 

***   Στη σέντρα το νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016
Η πρεμιέρα της Σούπερ ΛιγκΣτη σέντρα το νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016

Αναλυτικά το πρόγραμμα:Σάββατο 22/08
19:15 Καλλονή - Ηρακλής
19:15 Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης
21:30 ΑΕΚ - Πλατανιάς
Κυριακή 23/08
19:15 Ατρόμητος - Λεβαδειακός
19:15 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα
19:15 ΠΑΟΚ - Ξάνθη
21:30 Ολυμπιακός - Πανιώνιος
 Δευτέρα 24/08
21:30 Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός

***

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
~ ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  07  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-07-2015.html .-  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-08-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  Τρίτη 11  Αυγούστου  2015  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Αυγούστου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  : Το  Αγιάζι στην Ενημέρωση από το Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-13-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή  14 Αυγούστου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  15  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  16  Αυγούστου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-16-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .-  
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  18 Αυγούστου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-18-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015   ; http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-19-2015.html ,- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-20-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~
ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4318 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2542 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2540   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9400   βίντεο   .-
~
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4506 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 486 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.248  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr ,  .-
~
*** ΤΟ  ΣΚΞΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ  στον Άγιο Φλώρο Αρφαρών Καλαμάτας  17-08-2015  : Φωτογραφίες
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου