ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου   2015  :
~

2 Δεκεμβρίου
Προφήτου Αββακούμ. Μαρτύρων Αβίβου διακόνου του νέου, Μάμαντος και Μερόπης (1) της εν Χίω († δ΄αι.). Οσίων Ανδρέου, Ηρακλαίμονος, Θεοφίλου (†251) και Ιωάννου. Κυρίλλου του Φιλεώτου (Δέρκων ). Σολομώντος αρχιεπισκόπου Εφέσου, Μωυσέως του ομολογητού και Αθανασίου του Εγκλείστου.
(1)Η Αγία Μερόπη έζησε στα μέσα του 3ου αιώνα. Γεννήθηκε στην Έφεσο, όμως ορφάνεψε μικρή από τον πατέρα της και έτσι ανατράφηκε από την μητέρα της, η οποία καταγόταν από τη Χίο. Κατά τον διωγμό των Χριστιανών, που έγινε στα χρόνια του Δεκίου, η Μερόπη μαζί με την μητέρα της, μετακόμισε στη Χίο. Εκεί περνούσε τον καιρό μελετώντας την Αγία Γραφή, διαδίδοντας τον Θείο Λόγο και ασκώντας μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Όμως ο διωγμός εξαπλώθηκε και στην ειρηνική Χίο. Μεταξύ των εκεί διωχθέντων ήταν και ο μακάριος μάρτυρας Ισίδωρος. Ο ειδωλολάτρης Νουμέριος είχε διατάξει να μείνει άταφο το σεπτό λείψανο του μάρτυρα, όμως η Μερόπη ξεγελώντας τον φύλακα πήρε το λείψανο και το έθαψε με κάθε ευλάβεια. Ο Νουμέριος διέταξε να τιμωρηθεί σκληρά ο στρατιώτης. Η αγία Μερόπη δεν ομολόγησε την πράξη της. Ο άρχοντας τρομερά θυμωμένος, διέταξε την μέχρι θανάτου τιμωρία της Μερόπης. 
Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας
 Σήμερα 02/12/2015 εορτάζουν:
Προφήτης Αββακούμ, Αγία Μυρώπη, Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός...Με την αγιότητα αλλάζει ο άνθρωπος, όσο αμαρτωλός κι αν είναι, φεύγουν τα ψυχικά τραύματα. Σήμερα οι γιατροί τα λένε ψυχασθένειες, ενώ στην πραγματικότητα είναι δαιμονική επίδραση και οφείλεται στις αμαρτίες.

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
 
Η Καλαμάτα στο επίκεντρο -Συνεδριακή εκδήλωση σήμερα το απόγευμα         
     
Η δυναμική σχέση του πολιτισμού με την πραγματική οικονομία, αλλά και με διάφορες σύγχρονες μορφές επιχειρηματικότητας, θα τεθεί επί τάπητος και θα αναδειχθεί στη διάρκεια της συνεδριακής εκδήλωσης με θέμα «Μεσσηνία: Χτίζοντας Παραδόσεις και Πολιτισμό- Δημιουργώντας Ανάπτυξη», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Elite (αίθουσα Blue Centre).
Κι αυτό, γιατί ο Πολιτισμός με την ευρεία του έννοια δε θεωρείται μόνο ως επένδυση, αλλά πλέον στην εποχή μας και ως η τελευταία γραμμή άμυνας της κοινωνίας απέναντι στην αξιακή, θεσμική και οικονομική κρίση που μας ταλανίζει.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν προβληματισμοί αλλά και ενδιαφέρων διάλογος για τη σύγχρονη πολιτισμική και αναπτυξιακή ταυτότητα της Μεσσηνίας.
Μεταξύ των βασικών θεμάτων που θα απασχολήσουν τις εργασίες της συνεδριακής εκδήλωσης θα είναι η πορεία και οι διαδικασίες διεκδίκησης από την πόλη της Καλαμάτας του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του απευθύνοντας εναρκτήρια ομιλία ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ στις εναρκτήριες ομιλίες περιλαμβάνεται και αυτή του George Perot, ιδρυτή της ΑΜΚΕ M.E.S.O. (Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής), ιδρυτή και πρόεδρου της EURICCA (European Research & Innovation Agency for Cultural Clusters), με θέμα «Η δυναμική των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών (Creative and Cultural Industries – CCI) και η αξιοποίησή τους ως μοχλός ανάπτυξης για την Καλαμάτα», συνοδευόμενο με προβολή βίντεο.
Παρεμβάσεις έχουν προσκληθεί να πραγματοποιήσουν οι κ.κ. Πέτρος Τατούλης, περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας και Κωνσταντίνος Μασσέλος, πρύτανης Πανεπιστημίου.
Όσον αφορά στα επιμέρους θέματα, θα αναλυθούν από έγκριτους εισηγητές, ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους τοπικών φορέων με το ακόλουθο πρόγραμμα:
   *Η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021: Ο φάκελος διεκδίκησης
-Έκτωρ Τσατσούλης, εκτελεστικός διευθυντής KALAMATA: 2021 -προβολή βίντεο
  *Πολιτισμός και οικονομική ανάπτυξη
-Δημήτρης Τουλιάτος, οργανωτής- διαχειριστής εκδηλώσεων πολιτισμού/ πρώην διευθυντής μάρκετινγκ του Οργανισμού Πάτρα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006: «Εμπειρίες και διαπιστώσεις» -προβολή βίντεο
-Θανάσης Κυριαζόπουλος, σύμβουλος επιχειρήσεων: «Ο πολιτιστικός και δημιουργικός κλάδος της οικονομίας και οι πολιτικές στήριξης και ανάπτυξής του»
  *Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς
-Σοφία Καπετανάκη, έφορος Λαογραφίας του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: «Από τη συλλογή αυθεντικών ενδυμασιών στη συγκρότηση ενός μουσείου για την πόλη της Καλαμάτας»
-Πέτρος Θέμελης, καθηγητής Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης, υπεύθυνος ανασκαφών Αρχαίας Μεσσήνης, αντιπρόεδρος Σωματείου «Διάζωμα»
-Δρ. Ξένη Αραπογιάννη, επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων, διευθύντρια των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας: «Αρχαιολογικοί θησαυροί της Μεσσηνίας. Προστασία, Ανάδειξη, Προβολή»
-Νίκος Ζαχαριάς, αναπληρωτής καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών: «Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ανάπτυξη. Η συμβολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Μεσσηνία»
-Προβολή βίντεο με θέμα το πρόγραμμα «Καθημερινός Πολιτισμός» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δημιουργός του προγράμματος: Κ. Νάντια Σερεμετάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια
  *Πολιτιστικός και αθλητικός τουρισμός - Σύγχρονοι θεσμοί
-Δημήτρης Μανιάτης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού και η συμβολή τους στην Περιφερειακή Ανάπτυξη»
-Βίκυ Μαραγκοπούλου, διευθύντρια Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού
-Προβολή φωτογραφικού υλικού από εκδήλωση Συλλόγου Μεσσηνίων Αχαΐας
Τις εργασίες θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Αλεξ. Βρής, Ηλίας Μπιτσάνης, Βίκυ Βετουλάκη και η οικονομολόγος Εύη Κονταξή.
Διοργανωτής είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής, που δίνει το «παρών» για έκτη χρονιά φέτος στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, σε συνέχεια ανάλογων ετήσιων συνεδριακών πρωτοβουλιών κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν και θα έχουν ενεργό συμμετοχή ο Φορέας KALAMATA ‘21, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Σωματείο «Διάζωμα», το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το Λύκειο Ελληνίδων και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Τέλος, θα γίνει η απονομή καθιερωμένων τιμητικών διακρίσεων σε πρόσωπα καθολικά αναγνωρισμένα για την προσφορά τους στην κοινωνία, αλλά και στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Είσοδος ελεύθερη.

***  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάει Πολωνία         
     
Θα συμμετέχει στη στην Greek Tourism EXPO
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία της Πολωνίας στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου, η οποία και αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, εγκρίθηκε στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η έκθεση οργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Η δε Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πολωνική αγορά, καθώς με τη συμμετοχή το 2013-2014 στη διεθνή έκθεση TT Warsaw στην Πολωνία υπήρξαν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα.
Παράλληλα, τα στελέχη της Περιφέρειας που θα βρεθούν στην Πολωνία θα έχουν συνάντηση και με εμπορικούς ακολούθους.
Προβολή Περιφέρειας
Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η πρόεδρός της Ντίνα Νικολάκου, η Περιφέρεια υλοποιεί σειρά δράσεων με σκοπό την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή της τουριστικής υποδομής, των πόρων και του συνόλου του παραγωγικού και τουριστικού κεφαλαίου της Περιφέρειας.
«Ο στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η ολοκληρωμένη προβολή της Περιφέρειας, ως συνόλου προορισμών, ποιοτικών προϊόντων που δικτυώνονται θεματικά και αποτελούν αλληλοσυμπληρούμενα στοιχεία ενός συνεκτικού συνόλου. Η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος και η άμβλυνση της εποχικότητας, η δημιουργία δικτύων εναλλακτικού τουρισμού, η επέκταση του τουριστικού ρεύματος και η αναβάθμιση - ενίσχυση της θέσης της Πελοποννήσου ως ενός σύγχρονου αειφόρου προορισμού στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση του περιφερειακού τουριστικού προϊόντος».
Συμμετοχή
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του έχει εγκρίνει τη συμμετοχή της Περιφέρειας και σε άλλες εκθέσεις τουρισμού, μεταξύ των οποίων η Greek Tourism Expo 4-6/12/2015 στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo.
Η Greek Tourism Expo είναι αμιγώς τουριστική έκθεση και η μοναδική που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. Πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, ενώ την περσινή χρονιά είχε καταγράψει σημαντική επιτυχία με 60 εκθέτες, 75 διεθνείς hosted buyers, 2600 Β2Β συναντήσεις με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού.
Για τη φετινή διοργάνωση προγραμματίζονται 100 διεθνείς και υψηλού επιπέδου Hosted Buyers από 25 χώρες, όπου θα έρθουν σε επαφή με τους εκθέτες.
Στην έκθεση συμμετέχουν από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι και Οργανισμοί Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Εταιρείες On line Tourism, Επιχειρήσεις κρουαζιέρας, Οργάνωσης Marketing κ.λπ.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** «Πολύ κακό για το τίποτα» τελικά το επισιτιστικό πρόγραμμα         
      
Ίσως και πριν από τα Χριστούγεννα η πρώτη διανομή ειδών 
 Μεγάλη «αναμπουμπούλα» με πολύ μικρό όφελος για τους δικαιούχους αποδεικνύεται το επισιτιστικό πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, το οποίο βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο για υλοποίηση.
3.462 άτομα που έχουν ήδη εγκριθεί ως δικαιούχοι του προγράμματος στη Μεσσηνία ενδεχομένως και πριν από τις γιορτές να πάρουν τις πρώτες προμήθειες. Ωστόσο, το πρόγραμμα προβλέπει ότι το 2016 θα γίνει διανομή μόνο τρεις φορές. Σταγόνα, δηλαδή, στον ωκεανό των αναγκών που έχουν.
  Είδη
Όσοι είχαν απορριφθεί από την πρώτη αξιολόγηση, περίπου 560 άτομα, έχουν καταθέσει ενστάσεις, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης. Για την πρώτη διανομή, αυτή του 2015, οι προμήθειες των ειδών που θα διατεθούν, έγιναν κεντρικά από το υπουργείο. Για το 2016 οι ανοικτοί διαγωνισμοί για την προμήθεια των ειδών θα γίνουν τοπικά και από προμηθευτές της Μεσσηνίας.
Για το 2015, το υπουργείο έχει ολοκληρώσει μεγάλο μέρος των διαγωνισμών, ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες με μερικούς άλλους.
Τα είδη που θα διατεθούν πιθανότατα έως τις γιορτές είναι:
-Βασική υλική συνδρομή (σαμπουάν, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες κ.λπ.)
-Βρεφικές τροφές
-Είδη παντοπωλείου
-Νωπό κοτόπουλο.
  Προβλήματα
Η διανομή, πάντως, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι δομές. Εκτός από τους χώρους αποθήκευσης και τα ψυγεία που θα χρειασθούν για τα ευπαθή προϊόντα, θα υπάρξει ζήτημα με τη διάθεσή τους. Τα προϊόντα θα σταλούν στον επικεφαλής της κοινωνικής σύμπραξης, που είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, και η οποία με τη σειρά της θα τα διανείμει στους Δήμους, οι οποίοι διαθέτουν καταστάσεις με τα ονόματα των δικαιούχων.
Τα νωπά προϊόντα, όπως για παράδειγμα το νωπό κοτόπουλο, πρέπει να διακινηθεί και να διατεθεί εντός 3 ημερών και, φυσικά, να φυλάσσεται και να μεταφέρεται σε ψυγεία. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει περίπου 1.800 δικαιούχους, άρα χρειάζεται αρκετό προσωπικό για να διαθέσει το τρόφιμο αυτό μέσα σε τόσο μικρό διάστημα.
Σε ό,τι αφορά το 2016, το πρόγραμμα προβλέπει διάθεση ειδών μόνο τρεις φορές συνολικά.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ερήμην των πολιτών η ελεγχόμενη στάθμευση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 

Το μέτρο επιβολής ελεγχόμενης στάθμευσης στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας είχε δημιουργήσει από την αρχή μια σειρά από αντιδράσεις μεταξύ των επαγγελματιών. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Αγορά» επανέρχεται στο θέμα, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή του πως τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις αρχικές επιφυλάξεις. Συγκεκριμένα, τονίζει: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έκρινε απαραίτητο με την παρούσα επιστολή να σας ενημερώσει πως γίνεται δέκτης συνεχών παραπόνων τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τους επαγγελματίες του συλλόγου μας για το μέχρι τώρα τρόπο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης πέριξ της αγοράς. Θεωρούμε εξωφρενικό σε μια Λαϊκή Αγορά να μην προβλέπεται η στάθμευση σε αγροτικά αυτοκίνητα για αγορά προϊόντων, καθώς οι μισοί και πλέον επισκέπτες της Αγοράς δραστηριοποιούνται και κατοικούν και στα περίχωρα της Καλαμάτας και μετακινούνται με τα μόνα οχήματα που διαθέτουν, που φυσικά είναι τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα. Το παράπονο αυτό έχει ήδη διατυπωθεί από καταναλωτές και στα έντυπα μέσα. Θεωρούμε απαράδεκτο να επιβάλλεται τέλος για τη στάθμευση μπροστά από τα καταστήματά μας και ως αποτέλεσμα αυτού κάθε Σάββατο να σταθμεύει ολημερίς το όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας στην κενή θέση που δημιουργείται! Τραγική δε η απάντηση του οδηγού του οχήματος, σε καλοπροαίρετη αξίωσή μας να απομακρυνθεί από το σημείο, η οποία ήταν “εδώ μας βολεύει”! Όσο για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης καθ' εαυτό, όπως είχαμε τονίσει και στο αντίστοιχο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε και έχουμε την άποψη πως οι προϋποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας του όπως αποτυπώθηκαν στο Συμβούλιο θα ήταν δύσκολες να υλοποιηθούν. Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται η άποψή μας αυτή, διότι: α) Ο τρόπος εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης είναι εκ προοιμίου αντικείμενο μεγάλης συζήτησης, της οποίας, δυστυχώς, δεν έτυχε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιθέτως τελικά ψηφίστηκε βιαστικά, όπως όλοι ενθυμούμαστε, με απόφαση να εφαρμοστεί στο χώρο μπροστά στα καταστήματα, στο νότιο και στο βόρειο χώρο στάθμευσης. Παρά τα ανωτέρω, και σε ευθεία αντίθεση με τα ψηφισθέντα, επί 2 μήνες την ελεγχόμενη στάθμευση “πληρώνουμε” μόνο οι καταστηματάρχες, αφού λειτουργεί μόνο μπροστά στα καταστήματά μας, καθώς για άλλη μια φορά στην Ελλάδα μας άλλα ψηφίζονται και άλλα εφαρμόζονται. β) Είχαμε λάβει υποσχέσεις ότι θα συζητηθεί η μετακύλιση του κόστους της ελεγχόμενης στάθμευσης από τους καταναλωτές στους καταστηματάρχες, παραγωγούς ή ακόμα και στο Δήμο, διότι συμφωνήθηκε πως το μέτρο δε θα επιβληθεί για εισπρακτικούς λόγους, αλλά για λόγους λειτουργικούς. Ακόμη αναμένουμε πρόσκληση για τη συζήτηση αυτή. γ) Αξιώσαμε τη συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών, ώστε να αποφεύγεται να πληρώνουν πρόστιμα όσοι δεν το γνωρίζουν. Δυστυχώς, άλλη μια αστοχία της Δημοτικής Αρχής. δ) Είχαμε λάβει υποσχέσεις για την ανταποδοτικότητα των εισπράξεων από το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ουδείς γνωρίζει πόσο, πώς, πότε και τι. Ίσως τελικά είναι τόσο μεγαλεπήβολα τα σχέδια για αυτήν την ταλαιπωρημένη Αγορά που αδυνατούν να μας τα παρουσιάσουν. Κατανοούμε πως είμαστε μια μικρή περιοχή ενός τεράστιου Δήμου και τα προβλήματα που βιώνουμε ως επαγγελματίες ίσως να μη θεωρούνται τόσο σημαντικά συγκριτικά με τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε όλοι. Είμαστε όμως ενωμένοι και δυστυχώς η καλή θέληση και διάθεση εξαντλείται. Είμαστε όλοι δημότες και έχουμε αντίστοιχές αξιώσεις. Δεν εκμηδενίζουμε τις προσπάθειες της Διοίκησης, όμως δεν μπορούμε να μην αγανακτούμε όταν κάποιοι θεωρούν πως πρέπει να επιβάλλονται μέτρα χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η γνώμη τόσο του καταναλωτικού κοινού όσο και των επαγγελματιών. Δυστυχώς, το μόνο που θα επιτευχθεί θα είναι η πλήρης απαξίωση και ερήμωση της Αγοράς».Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
*** Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών με δώρα στην Καλαμάτα

Το προσεχές Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, μεταξύ 10.00 και 14.00, θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, επί της οδού Κροντήρη έναντι Εθνικής Τράπεζας, δράση ανακύκλωσης με έμφαση στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Οι πολίτες θα μπορούν να παραδώσουν τις άχρηστες για τους ίδιους συσκευές, ενώ θα πραγματοποιηθούν και δράσεις ενημέρωσης σχετικά με την ανακύκλωση υλικών συσκευασίας. Θα δοθούν δώρα, μεταξύ των οποίων ποδήλατα, έπειτα από κλήρωση. Τις δράσεις διοργανώνει ο Σκάι σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών, το Δήμο Καλαμάτας και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. - 

***  Διακοπή νερού στη Βέργα σήμερα           
      
Διακοπή νερού στην περιοχή της Δ.Κ. Βέργας θα γίνει σήμερα Τετάρτη από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα, προκειμένου να εκτελεστούν επείγουσες εργασίες ύδρευσης.
Η διακοπή θα επηρεάσει, κυρίως, την περιοχή εκατέρωθεν της οδού Ευαγγελιστρίας από το ύψος της Καποδιστρίου έως το «Αρόζα». 

*** Εγκαινιάσθηκε η έκθεση αγιογραφίας στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας          
      
Πλήθος κόσμου παρέστη την περασμένη Παρασκευή στα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, ενώ και η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη.
Οι δημιουργοί των αγιογραφιών προέρχονται από διάφορα σημεία της Ελλάδος, αλλά και από τη Μεσσηνία. Τα δε έργα είναι εμπνευσμένα από το έργο του Φώτη Κόντογλου, αλλά και άλλων μεγάλων δασκάλων. Είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα της σύγχρονης αγιογραφίας, η οποία περιέχει το σύνολο των ιδεών και αξιών που φέρει η αγιογραφική παράδοση.
  Αγιογράφοι
Στην έκθεση παρουσιάζονται 20 έργα, για τα οποία τα σχόλια είναι ιδιαίτερα θερμά. Ειδικότερα μετέχουν οι αγιογράφοι: Ιερέας Αθανάσιος Φλώρος, Νικόλαος Γιαννακόπουλος, Σταματία Μαραγιάννη, Απόστολος Μπετσάνης, Ορφέας Σέλλιος, Σταύρος Σταυράκης και Νεκτάριος Σταματέλος. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν ο διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις» Παναγιώτης Λαμπρινίδης και ο Σταύρος Σταυράκης.
Ο Φώτης Κόντογλου σημείωνε για την αγιογραφία: «Η βυζαντινή ορθόδοξη αγιογραφία δεν είναι απλά μια “τέχνη”, είναι ιερή τέχνη. Δεν είναι “ζωγραφική”, είναι θεολογία. Δεν είναι “καλλιτεχνική έκφραση”, είναι προσδοκία σωτηρίας. Δεν είναι “στολίδι”, είναι συνάντηση με το θείο. Δεν είναι “φωτογραφία”, είναι “εις Χριστόν παιδαγωγία”. Δεν είναι “αντικείμενο”, είναι ιερό σκεύος. Δεν είναι “υλική αξία”, είναι υπέρβαση. Δεν είναι “συλλεκτικό είδος”, είναι παρηγοριά, παραμυθία και ανάπαυση των Ορθοδόξων Χριστιανών κοντά στον Τριαδικό Θεό».
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Δεκεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 14.00 – 21.00, Σάββατο 10.30 -17.00.
 
***  Ο καιρός σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 2/12/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Φτωχότερη από σήμερα η Ιερά μονή Δημιόβης           
     
Μια ακόμα γερόντισσα έφυγε για πάντα από το μοναστήρι της Δήμιοβας, πιο συγκεκριμένα σήμερα τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία της γερόντισσας Ευσεβίας, μιας μοναχής που όσοι την γνώριζαν μιλούσαν για μια μοναδική μοναχή.
Πιο κάτω ακολουθεί το κείμενο που έγραψαν  τα μέλη της Ομάδας Νέων «Η Δημιοβίτισσα»
Η μακαριστή πια γερόντισσα Ευσεβία δίδασκε με τη στάση της ζωής της! Με χαρακτηριστική την ευλάβεια και την καλογερική υπακοή της στην Εκκλησία, σεβόμενη τα "ιερά και τα θέσμια" Ζούσε και μετέδιδε και στους γύρω της ότι η αλήθεια των πεπραγμένων της ζωής υπάρχει μόνο στην Εκκλησία και είχε τάξει τον εαυτό της ολοκληρωτικά στην Παναγία και στο μοναστήρι. Την Γερόντισσα θα την θυμόμαστε πάντα εμείς όλοι οι νέοι του χωριού μας να μάς εύχεται, να μάς διδάσκει την ακλόνητη πίστη της ότι η ζωή είναι ένας απέραντος πνευματικός αγώνας κάτω από τη Σκέπη της Παναγίας μας !!
Η γερόντισσα Ευσεβία (πρώην Χριστίνα και κατά κόσμον Κωνσταντίνα Μάλαμα) από το Ελαιοχώρι θα μείνει αιώνια στη μνήμη μας και εμείς σαν πνευματικά της παιδιά, ο Σύλλογος Νέων η Δημιοβίτισσα, θα την έχουμε παράδειγμα και ευλογία για τις ζωές μας!
Η Εξόδιος Ακολουθία της τελέστηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 π.μ. στο Καθολικό Ναό της Ιεράς μας Μονής υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

*** Κάλεσμα για αντίσταση στην «κατεδάφιση» της κοινωνικής ασφάλισης από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 10.30 π.μ. Συνέντευξη Τύπου, εν όψει της Γενικής Απεργίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, παραχώρησαν χθες το μεσημέρι, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο πρόεδρός του Σωτήρης Τσώνης και η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κάλεσε εργαζομένους και πολίτες να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας αύριο στις 10.30 π.μ. Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι αυτή η απεργία δεν είναι σαν τις άλλες, αλλά μας αφορά όλους, καθώς με τα μέτρα που έρχονται το επόμενο δίμηνο, θα γίνει πλήρης κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, του εργατικού δικαίου και των συλλογικών συμβάσεων. «Έρχεται εργασιακή ζούγκλα, και ό,τι δεν κατάφεραν τα προγράμματα των δυο πρώτων μνημονίων, θα το καταφέρει το 3ο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια στάθηκε και στα προβλήματα της νέας γενιάς, που το μέλλον της προδιαγράφεται κατάμαυρο, και εκεί που πριν από μερικά χρόνια τη λοιδορούσαμε ως τη γενιά των 700 ευρώ, πλέον πρόκειται για τη γενιά των 250 ευρώ, που για να βγει κάποτε σε σύνταξη θα ελπίζει σε θαύμα… Ο κ. Τσώνης στάθηκε αρκετά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, αναφέροντας το παράδειγμα της Σουηδίας, όπου για 10 χρόνια γινόταν διάλογος για την κοινωνική ασφάλιση. Επίσης, έκανε αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που αναμένεται να ξεπεράσει το 30%, στα 15.000 μητρώα μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ζητούν μετεγκατάσταση σε χώρες όπως η Βουλγαρία, αλλά και στη «ζούγκλα» που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα με τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζομένους. Κλείνοντας, αφού χαρακτήρισε το 3ο μνημόνιο ως το χειρότερο, καθώς στηρίζεται μόνο στη φορολογία, επισήμανε ότι αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, το μόνο που θα κάνουμε είναι να αναπαράγουμε τη φτώχεια μας, καθώς δε γίνεται το 1/3 των εργαζομένων να συντηρεί τα 2/3 που δεν εργάζονται… Κάλεσε, δε, για όλους τους παραπάνω λόγους, τους εργαζομένους και τους πολίτες της Καλαμάτας να αντισταθούν σε όλα αυτά που ζητούν οι δανειστές και η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκρούσει. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Νικολίνα Λέκκα, ζήτησε επίσης από εργαζομένους και πολίτες να δώσουν «βροντερό» παρών στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το πολιτικό σύστημα της χώρας ως ανίκανο να διαπραγματευτεί με τους δανειστές και να προτείνει λύσεις.*Πριν ξεκινήσει τη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου μας, Χάρη Χαραλαμπόπουλου. Παράλληλα, εξήρε το ήθος του, καθώς και την πολυετή προσφορά του στην πρώτη γραμμή της αντικειμενικής και ευσυνείδητης ενημέρωσης. Του Κώστα Γαζούλη - 

***  Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεσσήνης για το 2016

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2016. Το συνολικό ύψος του ανέρχεται σε 9.669.090,88 ευρώ και καταρτίστηκε από την Οικονομική Υπηρεσία.Τεχνικό πρόγραμμα Ανά υπηρεσία το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου έχει ως εξής: -Γενικές υπηρεσίες 50.400 ευρώ. Αφορά συνεχιζόμενα έργα ύψους 30.400 ευρώ και προτεινόμενα έργα για το 2016 ύψους 20.000 ευρώ -Οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες 95.098,88 ευρώ. Αφορά συνεχιζόμενα έργα ύψους 80.898,88 ευρώ και προτεινόμενα έργα ύψους 14.200 ευρώ -Υπηρεσίες πολιτισμού- αθλητισμού-κοινωνικής πολιτικής 2.083.571,97 ευρώ, με συνεχιζόμενα έργα ύψους 1.998.210,57 ευρώ και προτεινόμενα έργα για το 2016 ύψους 85.351,40 ευρώ -Υπηρεσίες καθαριότητας- ηλεκτροφωτισμού 1.937.394,52 ευρώ, με συνεχιζόμενα έργα ύψους 1.696.894,52 ευρώ και προτεινόμενα έργα για το 2016 ύψους 240.500 ευρώ -Υπηρεσίες ύδρευσης-άρδευσης- αποχέτευσης 373.238,77 ευρώ. Αφορά συνεχιζόμενα έργα από Καποδιστριακούς Δήμους ύψους 328.223,35 ευρώ και συνεχιζόμενα έργα ύψους 45.015,42 ευρώ -Υπηρεσία τεχνικών έργων 1.517.448,72 ευρώ, με συνεχιζόμενα έργα από Καποδιστριακούς δήμους ύψους 55.876,50 ευρώ, συνεχιζόμενα έργα ύψους 847.918,86 ευρώ και προτεινόμενα έργα για το 2016 ύψους 613.653,36 ευρώ -Υπηρεσία πρασίνου 99.947,66 ευρώ, με συνεχιζόμενα έργα ύψους 30.387,66 ευρώ και προτεινόμενα έργα για το 2016 ύψους 69.560 ευρώ -Υπηρεσία νεκροταφείων 5.000 ευρώ -Υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής (έργα και δράσεις χρηματοδοτούμενες από ΠΔΕ) 23.428,34 ευρώ. Αφορά συνεχιζόμενα έργα ύψους 23.428,34 ευρώ -Υπηρεσίες πολιτισμού και αθλητισμού (έργα και δράσεις χρηματοδοτούμενες από ΠΔΕ) 495.559,10 ευρώ. Αφορά συνεχιζόμενα έργα ύψους 495.559,10 ευρώ. -Υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (έργα και δράσεις χρηματοδοτούμενες από ΠΔΕ) 35.215,55 ευρώ. Αφορά συνεχιζόμενα έργα ύψους 35.215,55 ευρώ. -Υπηρεσίες ύδρευσης - άρδευσης - αποχέτευσης (έργα και δράσεις χρηματοδοτούμενες από ΠΔΕ) 303.534,94 ευρώ για συνεχιζόμενα έργα. -Υπηρεσία τεχνικών έργων πρασίνου και πολεοδομίας (έργα και δράσεις χρηματοδοτούμενες από ΠΔΕ), 2.649.252,43 ευρώ για συνεχιζόμενα έργα. Β.Β. - 

*** Δυο ιερείς, δυο διαφορετικές ιστορίες που θα σας καθηλώσουν... 

  Μη χάσετε την εκπομπή PEOPLE που παρουσιάζει ο Θοδωρής Σαραντοπουλος στο Ionian Channel την Τρίτη στις 10 το βράδυ και σε επανάληψη την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα. Δυο ιερείς με διαφορετικές καταβολές καταθέτουν την ψυχή στην εκπομπή People αυτή την εβδομάδα. Ο Πάτερ Κωνσταντίνος Κολτσιδας προέρχεται από τους Ρομα και περιγράφει την διαδρομή του. Εξηγεί στην κάμερα τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως τσιγγάνος να ακολουθήσει την ιεροσύνη… Ο Πάτερ Σωτήριος Μαστεας παιδί μεταναστών με σπουδές πληροφορικής σε Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας διδάσκει σε σχολείο μέσης εκπαίδευσης πληροφορική και κατακτά με την ομάδα των μαθητών του πανελλήνια πρωταθλήματα στην ρομποτική… Δυο ιερείς, δυο διαφορετικές ιστορίες που θα σας καθηλώσουν. - 

***  Νοσταλγικό αφιέρωμα στον Απ. Καλδάρα από ΜΕΣΚ και ερασιτέχνες μουσικούς! (φωτογραφίες)

 
 
 
Μια όμορφη μουσική βραδιά – ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα έζησαν το Σάββατο το βράδυ στην Κυπαρισσία όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Κανελλάκης»! Τη μουσική και τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη παρουσίασε η εξαιρετική κομπανία ερασιτεχνών με μεράκι, που αποτελούσαν οι Χρήστος Σίνης, Δημήτρης Χριστακόπουλος, Ιωάννα (Άννα) Χριστακοπούλου - Σμέρδη, Δ. Γαλανόπουλος και Αναστάσιος (Τάσος) Γκόγκας, ταξιδεύοντας το πολυπληθές κοινό σε υπέροχα ρεμπέτικα μονοπάτια αλλοτινών εποχών! Για τον Απόστολο Καλδάρα μίλησε η πρόεδρος του ΜΕΣΚ, Σόνια Τουρκολιά, παρουσιάζοντας τη ζωή και το έργο του, από τη γέννησή του το 1922 στα Τρίκαλα, τα πρώτα του μουσικά ακούσματα, το πρώτο τραγούδι που έγραψε φοιτητής στη Γεωπονική της Θεσσαλονίκης και μετά, με τις πολλές και γνωστές επιτυχίες του, γράφοντας περισσότερα από 1.200 τραγούδια. Από τα πλέον γνωστά είναι το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Σ’ ένα βράχο φαγωμένο», «Συ μου χάραξες πορεία», «Θα βρω μουρμούρη μπαγλαμά», «Στ’ Αποστόλη το κουτούκι», «Ρίξε στο γυαλί φαρμάκι»… - 

*** Προβολή ταινιών με φιλανθρωπικό σκοπό από Α΄ ΕΛΜΕ και Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 

Για πρώτη φορά συνεργάζονται η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, παραδίδοντας για τις προβολές του Δεκεμβρίου μια σειρά από ταινίες με θέμα την εκπαίδευση, τους δασκάλους και τους μαθητές, προορίζοντας τα έσοδα από τις εισπράξεις για κοινωφελείς σκοπούς. Οι εισπράξεις των ταινιών θα κατευθυνθούν στο ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ Μεσσηνίας, τους πρόσφυγες της Λέσβου και την Κιβωτό του Κόσμου. Η αρχή θα γίνει με το «Σκασιαρχείο» την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, στις 21.15. -

****

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

 ***  Το πρόγραμμα για  το  κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο  :
και  αποτελέσματα :
Εύκολα ο Ατρόμητος, νίκες για Πανιώνιο, ΠΑΣ και Πανθρακικό
1ος όμιλος (1/12)
~  Αχαρναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
Τα  γκόλ  : στο 50ο λεπτό , ο Γιάχος , με την κεφαλιά του Κωστόπουλου ισοφάρισαν στο 65΄ , στο  89΄ με τον Τσάβες
Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Κόκκινη: Κοζορώνης (69΄, δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες: Ομπράντοβιτς, Αθανασίου - Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Σαπαλίδης, Περιστερίδης
 ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Παγούδης, Μουστάκης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Κωστόπουλος, Εμέκα, Μάρης, Αθανασίου (66΄ Παβίσεβιτς), Καλογερόπουλος (77΄ Ιωαννίδης), Φιγκέιρα (55΄ Ομπράντοβιτς), Ταμπάκης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα (66΄ Τσουκαλάς), Μπέριος, Σκόνδρας (46΄ λ. τρ. Τζημόπουλος), Ναδάλες, Κοζορώνης, Λίλα (72΄ Τσάβες), Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Γιάκος, Φερφελής.
~  Ηρακλής-Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0  .- ^
Κίτρινες κάρτες: Γκόλιας, Σαραμαντάς, Ρούσσης, Ζαμπαζής
 Σκόρερ: 24’ Καρασαλίδης, 58’ Χαντί, 85΄, 86’ Περόνε
 Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος):Περνίς, Καρλίτος, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου (68’ Ιντζόγλου), Ζαμπάζης, Κυριακίδης, Λουκίνας (73’ Περόνε), Τσιλιανίδης, Χαντί.
Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης):Τσάμης, Μαυρίας, Τζάνης, Μοσχάκης, Γκόλιας (70’ λ.τρ. Στάμος), Σάββας, Τσίτας, Ακασσού, Σκαθαρούδης, Ρούσσης, Κόντος (78’ λ.τρ. Μπιντέλης).
Βαθμολογία (2 αγώνες)
ΠΑΣ Γιάννινα 4 (3-2)
Ηρακλής 4 (5-1)
Αχαρναϊκός 3 (2-2)
  Αναγέννηση Καρδίτσας 0 (0-5) 

Επόμενη αγωνιστική (15/12)
Αχαρναϊκός-Ηρακλής
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΣ Γιάννινα

2ος όμιλος
 ~  Πανιώνιος-Ζάκυνθος 1-0
Το  γκόλ : με σκόρερ τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη στο 36΄.
Κίτρινες: Καθάριος - Πέττας, Νίκιτς, Τατταρίδης, Πεχλιβανόπουλος
 Διαιτητής: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Τασουλής, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Χαλκιαδάκης, Καραμάνος, Ντουρμισάι (67΄ Μασούρας), Βιγιάλμπα (74΄ Μπακασέτας), Βλάχος, Καθάριος (56΄ Σιώπης), Μητρόπουλος
 ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ν. Κοντονής-Σπ. Φιορεντίνος): Πολίτης, Κυριακίδης, Βυθούλκας (46΄ Κρολ), Μεντούρ, Ναζίμ, Πεχλιβανόπουλος, Ζέλιος (64΄ Κουρέλλας), Πέττας (73΄ Κάρδαρης), Βοσνακίδης, Τατταρίδης, Νίκιτς.
~  Εργοτέλης-Παναιτωλικός (03/12, 15:00)

Βαθμολογία (2 αγώνες)
Πανιώνιος 6 (3-1)
Εργοτέλης 1 (2-2) -1αγ.
Ζάκυνθος 1 (2-3)
Παναιτωλικός 0 (1-2) -1αγ.

Επόμενη αγωνιστική (16/12)
Εργοτέλης-Πανιώνιος
Ζάκυνθος-Παναιτωλικός

3ος όμιλος
~  Πανθρακικός-Ολυμπιακός Βόλου 1-0
Τοι  γκόλ ΅:στο 45ο λεπτό ο Μεχία .-
 Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες : Μπουγαϊδης, Ζδράβος, Ροτζέριο - Καραμανλής
 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ζδράβος, Παπαχρήστος, Μπουγαϊδης, Χρήστου, Σέτι (46` Μπαϊκαρά), Μεχία, Μαρκόπουλος (78` Χαβίτο), Ροτζέριο, Μουδούρογλου (46` Ψάλτης), Νικόλτσης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Δασκαλάκης, Χιντζίδης, Ζέρης, Καραμανλής, Νικολόπουλος (56` Νάστος), Τσιάρας, Κυζιρίδης, Σκοπελίτης (63` Γκουγκούδης), Κεσίδης (87` Αλαμάνης), Διαμαντόπουλος, Τσιλιγκίρης.
~  Χανιά-ΠΑΟΚ (03/12, 17:15)

Βαθμολογία (2 αγώνες)
ΠΑΟΚ 3 (2-0) -1αγ.
Χανιά 3 (2-1) -1αγ.
Πανθρακικός 3 (1-2)
Ολυμπιακός Βόλου 0 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (17/12)
Χανιά-Πανθρακικός
Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ

4ος όμιλος
~  Λεβαδειακός-Κέρκυρα (02/12, 14:30)
~  Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός (03/12, 19:30)

Βαθμολογία
Παναθηναϊκός 3 (3-0)
Παναχαϊκή 1 (1-1)
Κέρκυρα 1 (1-1)
Λεβαδειακός 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (17/12)
Παναχαϊκή-Λεβαδειακός
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός

5ος όμιλος (02/12)
~  Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης (16:00)
~  Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός (19:30)

Βαθμολογία
Απόλλων Σμύρνης 3 (3-1)
Ολυμπιακός 1 (2-2)
Πλατανιάς 1 (2-2)
Παναιγιάλειος (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (16/12)
Παναιγιάλειος-Πλατανιάς
Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός

6ος όμιλος
~  Λαμία-Ατρόμητος 0-2
Τα  γκόλ  :στο 58΄ (0-1) με το σουτ του Ναπολεόνι, στο 66΄ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος  .-
Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Αλεξίου, Καλαϊτζίδης, Καραγιάννης - Ναπολεόνι, Μπιτόλο, Μπάλλας
 Οι συνθέσεις:
ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Βαζάκας): Πανέτσος, Τσόπελας, Καλαϊτζίδης, Τόσκας (74΄ Μπουλούλης), Ενγκουέμ, Κοντέων, Νατσιόπουλος, Σερτζίνιο (38΄ λ. τρ. Καραγιάννης), Κοτσώνης, Αλεξίου, Παπαευθυμίου (63΄ Αντωνίου).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κυβρακίδης, Μπάλλας, Ουσέρο, Στόιτσεφ (80΄ Λημνιός), Μπρίτο, Ναπολεόνι (70΄ Πίτου Γκαρσία), Μπαστάκος (87΄ Ούμπιντες).
Βέροια-Καλλιθέα (03/12, 15:00)

Βαθμολογία (2 αγώνες)
Ατρόμητος 4 (4-2)
Καλλιθέα 3 (2-1) -1αγ.
Βέροια 1 (2-2) -1αγ.
Λαμία 0 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (16/12)
Λαμία-Βέροια
Καλλιθέα-Ατρόμητος

7ος όμιλος (02/12)
~  Λάρισα-Skoda Ξάνθη (02/12 15:00)
~  ΑΕΚ-Πανελευσινιακός (02/12 17:15)

Βαθμολογία
ΑΕΚ 3 (1-0)
Λάρισα 3 (4-1)
Πανελευσινιακός 0 (1-4)
Skoda Ξάνθη 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική
Λάρισα-ΑΕΚ (17/12)
Πανελευσινιακός-Skoda Ξάνθη (17/12)

8ος όμιλος

~  Κισσαμικός-Αστέρας Τρίπολης (02/12, 15:00)
~  Καλλονή-Πανσερραϊκός (03/12, 15:00)

Βαθμολογία
Αστέρας Τρίπολης 3 (4-0)
Πανσερραϊκός 1 (0-0)
Κισσαμικός 1 (0-0)
Καλλονή 0 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική
Κισσαμικός-Καλλονή (16/12)
Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης (16/12

***  Τρίτη ήττα του ΠΑΟΚ στο Champions League από τη Νόλικο
Σύντομες Αθλητικές Ειδήσεις
Εικόνα ΑθλητισμόςΤην τρίτη ήττα σε ισάριθμες συναντήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε απόψε ο ΠΑΟΚ, χάνοντας στο Βέλγιο από τη Νόλικο Μαασέικ με 3-0. Ο «Δικέφαλος» ήταν ανταγωνιστικός στα πρώτα δύο σετ, τα οποία έχασε στις λεπτομέρειες κι αφού «αυτοκτόνησε» στο πρώτο, όμως η νέα αποτυχία μείωσε στο ελάχιστο τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τα σετ: 37-35, 25-22, 25-19

***    Μήνυμα ενότητας του Αλαφούζου στην προπόνηση
Πήγε ξανά στο Κορωπί
Μήνυμα ενότητας του Αλαφούζου στην προπόνηση
-  Ξανά στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού βρέθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος. Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ομάδας, όπου συνομίλησε με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, με αφορμή την εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
- Ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά την τιμωρία αυτή το κλίμα στ΄ αποδυτήρια δεν είναι καθόλου καλό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν η ομάδα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της και να κοιτάξει πως θα... επιστρέψει στην κορυφή.
- Ο Αλαφούζος απηύθυνε μήνυμα ενότητας, ζήτησε ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κορωπί συναντήθηκε και με τους υπεύθυνους των ακαδημιών του συλλόγου.

***   Σπουδαία νίκη της εθνικής Πόλο, 12-8 την Ουγγαρία
Στην Πάτρα...
Σπουδαία νίκη της εθνικής Πόλο, 12-8 την Ουγγαρία
-  Σπουδαία νίκη με 12-8 επί της Ουγγαρίας σημείωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του World League, που διεξήχθη στο κατάμεστο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας.
Με το αποτέλεσμα αυτό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε το απόλυτο των εννέα βαθμών και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης (για πρώτη φορά από το 2008).
Εφόσον δεν χάσει βαθμούς σε Ρουμανία και Γεωργία, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα πάει την τελευταία αγωνιστική στην Ουγγαρία για να υπερασπιστεί το +4 και να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά.
Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πολύ δυνατή άμυνα και κράτησε τους -αρκετά επιπόλαιους στην τελική προσπάθεια- Ούγγρους χωρίς γκολ για περίπου δέκα λεπτά. Στην επίθεση η εθνική κέρδιζε πολλές αποβολές, αξιοποίησε κάποιες από αυτές και προηγήθηκε 3-0 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, πριν ο Φλέγκας δεχθεί το πρώτο τέρμα από τον Χοσνιάνσκι, σε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω για τους φιλοξενούμενους.
Οι Μαγυάροι κατάφεραν να πλησιάσουν στο γκολ (3-2 και 4-3), με δύο γρήγορες επιθέσεις που βρήκαν απροετοίμαστη την ελληνική άμυνα, αλλά η εθνική «απάντησε» με σερί 3-0 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 7-3.
Στην τρίτη περίοδο ο Τίμπορ Μπένεντεκ «επιστράτευσε» τον βασικό του τερματοφύλακα, Βίκτορ Νάγκι, αντί του Μάρτον Λέβαϊ, όμως η απουσία αρκετών έμπειρων παικτών, όπως οι αδελφοί Βάργκα, ο Χάραϊ και ο Σίβος, ήταν αισθητή.
Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχοντας καταπληκτική απόδοση στον παίκτη λιγότερο (η Ουγγαρία τελείωσε με 2/11), κράτησαν τη διαφορά σε επίπεδα 3-5 τερμάτων και πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.
Τα οκτάλεπτα: 2-0, 5-3, 3-4, 2-1
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Φουντούλης (π.π.), 2-0 Γεννηδουνιάς (π.π.), 3-0 Φουντούλης (π.π.), 3-1 Χοσνιάνσκι (π.π.), 3-2 Μπάτορι (περιφέρεια), 4-2 Μουρίκης (π.π.), 4-3 Βάμος (περιφέρεια), 5-3 Μουρίκης (φουνταριστός), 6-3 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια), 7-3 Βλαχόπουλος (π.π.), 8-3 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 8-4 Ερντέλι (φουνταριστός), 8-5 Μπάτορι (περιφέρεια), 9-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 10-5 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 10-6 Μάνχερτζ (π.π.), 10-7 Σάλαμον (περιφέρεια), 11-7 Κολόμβος (π.π.), 12-7 Γούνας (π.π.), 12-8 Μέζεϊ (φουνταριστός)
Η εθνική είχε 8/16 με παίκτη παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 γκολ από θέση φουνταριστού. Η Ουγγαρία είχε 2/11 με παίκτη παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.
Διαιτητές: Πουτνίκοβιτς (Σερβία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος
 ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τίμπορ Μπένεντεκ): Νάγκι, Γκορ-Νάγκι, Σάλαμον 1, Ερντέλι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι 1, Ντέκερ, Μάνχερτζ 1, Μπάτορι 2, Τοτ, Μπέντο, Μέζεϊ 1, Λέβαϊ
** Πριν την έναρξη του αγώνα, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, βράβευσε την εθνική ομάδα για την κατάληψη της τρίτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, καθώς και τον διεθνή φουνταριστό Χριστόδουλο Κολόμβο, ο οποίος είναι Πατρινός και ξεκίνηε την καριέρα του από τον τοπικό ΝΟΠ, πριν μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό.
 ** Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρουμανία επικράτησε στην Τιφλίδα 13-11 της Γεωργίας.
Η βαθμολογία του ομίλου (σε 3 αγώνες): Ελλάδα 9, Ουγγαρία 6, Ρουμανία 3, Γεωργία 0.

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :  
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Νοεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .- 
~                                                                                                    

 ~*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
------------------   ~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
 ~  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/24-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-25-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015    : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-26-2015.html . -
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης 26  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Νοεμβρίου   2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-27-2015.html .-                                                                                                                        
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  28  και  29  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/28-29-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   Σάββατο  28  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-28-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-29-2015.html .-                                                                                                                      ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-30-2015.html .-                                                                                                
  *** *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios
,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου