ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  29  Δεκεμβρίου  2015  :
~
                                           Φωτογραφίες     από τα  παλιά  στο  χωριό  μας 


29 Δεκεμβρίου
Μνήμη των αγίων 14.000 Νηπίων, των υπό Ηρώδου αναιρεθέντων. Πάντων των χριστιανών και αδελφών ημών, των εν λιμω και δίψη και μαχαίρα και κρύει τελειωθέντων. Γεωργίου επισκόπου Νικομήδειας, του ποιητού ασματικών Κανόνων και Τροπαρίων. Οσίων Αθηνοδώρου, Βαβύλα και Βενιαμίν. Θαδδαίου του ομολογητού και Μαρκέλλου (1).
(1) Ο όσιος Μαρκέλλος έζησε τον 5ο αιώνα, την εποχή που πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ήταν ο Γεννάδιος Α` και βασιλιάς ο Λεόντιος Α`, ο επονομαζόμενος Μακέλης. Προέρχονταν από τη Συρία, από ευγενική και πλούσια οικογένεια, έτσι είχε σωστή παιδεία. Όμως η καρδιά του Μαρκέλλου ήταν στον Κύριο δοσμένη, γι` αυτό μετέβη στην Έφεσο για να συμμετάσχει στον αγώνα υπέρ της πίστεως. Δεν άργησε δε να θελήσει να μονάσει. Γι` αυτό πήγε στη Μονή των Ακοιμήτων, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ηγούμενος ήταν ο Αλέξανδρος. Στη νέα διαμονή του Μαρκέλλου στη Μονή, ο άγιος δεν άργησε να διακριθεί για το ήθος του, την παιδεία που είχε και τη βαθιά πίστη του στον Κύριο και να ενσωματωθεί στους κόλπους των αδελφών της. Διαδέχθηκε τον ηγούμενο Ιάκωβο, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Αλέξανδρο, στη διοίκηση της Μονής. Την εξουσία του ο Μαρκέλλος τη διαχειρίστηκε με σύνεση και για το καλό των συνανθρώπων του. Ο άγιος Μαρκέλλος αποδήμησε εν ειρήνη στη Μονή. ~
Σήμερα 29/12/2015 εορτάζουν:
Άγια Νήπια (περίπου 14.000) που εσφάγισαν με διαταγή του Ηρώδη, Όσιος Μάρκελλος, Όσιος Αθηνόδωρος, Όσιος Γεώργιος επίσκοπος Νικομήδειας ποιητής ασματικών Κανόνων και Τροπαρίων
~
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΦύλαξε τη γλώσσα σου, φύλαξε τους οφθαλμούς σου, φύλαξε την ακοή σου· δεν μπορεί να σε πειράξη ο σατανάς.

~
Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδ....
 
Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού

Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χ....
 
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορα....
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος
~ Απολυτίκιο Σφαγιασθέντων Νηπίων - 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ,
https://youtu.be/AQRf4viXFsg?list=PL39609B35298A9A5A  .-


***  Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της Καλαμάτας         
      
Ύστερα από τη διαρροή πληροφορίας για πιθανή επίθεση στην Ευρώπη πριν από την Πρωτοχρονιά
Η άφιξη σήμερα το πρωί του κρουαζιερόπλοιου "Costa Neoclassica", νηολογίου Ιταλίας, στο λιμάνι της Καλαμάτας, με 1.054 επιβάτες και πλήρωμα 562 ατόμων, έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές, με αποτέλεσμα τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας. Ανάλογες, δε, ενέργειες παρατηρούνται σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, μετά τη φημολογία περί τρομοκρατικής ενέργειας.
Συγκεκριμένα, μια υπηρεσία πληροφοριών "φιλικής χώρας" προειδοποίησε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι υπάρχει πιθανότητα για επίθεση με πυροβολισμούς ή βόμβες στην Ευρώπη πριν από την Πρωτοχρονιά, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές της Βιέννης.
"Αναφέρθηκαν πολλά ονόματα πιθανών δραστών, τα οποία ελέγχθηκαν και η έρευνα (που βασίστηκε σε αυτούς τους ελέγχους) μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα", σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχησαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.
"Πριν από τα Χριστούγεννα εστάλη μια προειδοποίηση από μια φιλική υπηρεσία (πληροφοριών) σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έλεγε ότι θα μπορούσε να σημειωθεί μια επίθεση με εκρηκτικά ή με πυροβολισμούς στην περίοδο μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πολυσύχναστους χώρους" αναφέρει η ανακοίνωση.
Η Αστυνομία δε διευκρίνισε ποια υπηρεσία και από ποια χώρα έστειλε αυτήν την προειδοποίηση, αλλά ζήτησε από τους Αυστριακούς την "κατανόησή" τους για την εντατικοποίηση των ελέγχων.
Στα επιπρόσθετα μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται η ενίσχυση της φύλαξης σε πολυσύχναστους χώρους, "ιδίως σε εκδηλώσεις και κυκλοφοριακούς κόμβους" και οι έλεγχοι ταυτότητας και αντικειμένων, όπως σακιδίων, στα οποία θα ήταν δυνατόν να μεταφέρει κανείς εκρηκτικές ύλες.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Θαρραλέα άποψη σε καιρούς χαλεπούς…          
      
Μπορεί να έχουμε ασκήσει κριτική σε άλλες πρωτοβουλίες που έχει δημοσιοποιήσει, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε- και εγώ προσωπικά- ότι ο πρώτος ο οποίος εξέφρασε διαφορετική άποψη για το σύμφωνο συμβίωσης είναι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος δε δίστασε να δηλώσει, μέσω του “Θάρρους”, το αυτονόητο: ότι όλοι οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα του Θεού και τους αρμόζει ο αντίστοιχος σεβασμός, ενώ υπενθύμισε την ευαγγελική ρήση «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».
«Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από τον λόγο Του “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω”. Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του».
Όπως ανέφερε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, η Εκκλησία δεν απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους. Θαρραλέα άποψη σε καιρούς χαλεπούς…     Α.Π.
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Οι ομοφυλόφιλοι όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού 

***  Μία λέμβος από τη Λέσβο και η αλληγορία…

Μια σωστική λέμβος στην οποία επέβαινε μια ομάδα προσφύγων που προσπαθούσε να φθάσει στο νησί της Λέσβου εκτίθεται σε ένα ναό στο Λονδίνο, ως φόρος τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά που πραγματοποιούν καθημερινά το επικίνδυνο ταξίδι με βάρκα… την ελπίδα. Το εικαστικό έχει τίτλο «Μάχη» και είναι δημιούργημα της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Αραμπέλα Ντόρμαν. Η λέμβος έχει κρεμαστεί πάνω πάνω από το κλίτος της εκκλησίας Σεντ Τζέιμς στο Πικαντίλι, μία από τις πλέον τουριστικές συνοικίες του Λονδίνου. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αραμπέλα Ντόρμαν για το έργο της, λέει πως είδε την ιστορία των Χριστουγέννων να διαδραματίζεται στις παραλίες της Ελλάδας. «Πρόκειται για την ιστορία μιας ολιγομελούς οικογένειας που έφυγε για να γλιτώσει από τον πόλεμο και τους διωγμούς. Συνδέω αυτό το έργο με την ιστορία της Αγίας Οικογένειας των Χριστουγέννων και τη διαφυγή από την Αίγυπτο», εξηγεί. Η απουσία ανθρώπων σε αυτή την εικαστική εγκατάσταση «αντικατοπτρίζει τον εφήμερο χαρακτήρα της ανθρώπινης ζωής και αποτίει φόρο τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του διάπλου», αναφέρεται στην παρουσίαση του έργου. Η δική μας Εκκλησία ασχολείται με την ανθρώπινη φύση και το δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν τη ζωή που επιθυμούν… Α.Π. - 

***  Χαμός στα υπερχρεωμένα

Η ουρά αναμονής στη… σκάλα κόντευε να φθάσει χθες στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας από κόσμο και δικηγόρους που περίμεναν να καταθέσουν αιτήσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο νόμος αλλάζει από την πρώτη του έτους και όλοι σπεύδουν να καταθέσουν τις αιτήσεις για να κριθούν με το παλιό καθεστώς. Όπως μας είπαν οι υπάλληλοι από τις 20 Δεκεμβρίου γίνεται καθημερινά το αδιαχώρητο και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία ημέρα του χρόνου. Β.Β. - 

***  14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και ολοήμερα δημοτικά παντού ανακοίνωσε ο Ν.Φίλης 

 Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ολοήμερα δημοτικά σχολεία παντού, αλλαγή της δομής του λυκείου και της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ν.Φίλης κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Φεβρουάριο θα συνταχθούν προτάσεις από την επιτροπή, τον Μάρτιο οι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε διαβούλευση και θα συναχθούν συμπεράσματα. Παράλληλα, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα προχωρεί τον δικό της προγραμματισμό, με διακομματική συνεννόηση. Στο τέλος Απριλίου θα συνταχθεί η έκθεση για τις προτεραιότητες των αλλαγών στην εκπαίδευση, από την οποία θα προκύψουν και οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες. «Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε άλλον έναν κατάλογο αιτημάτων, αλλά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στη χώρα μας, που θα είναι έργο πνοής» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φίλης και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει διάλογος με κοινωνική και πολιτική συνεννόηση και συναίνεση, καθώς «η εκπαίδευση είναι μια προτεραιότητα προκειμένου να βγούμε από την κρίση». Στην εισαγωγική του εισήγηση στην Επιτροπή, ο υπουργός τόνισε ότι ο διάλογος έχει μόνο ένα προαπαιτούμενο, «η μεταρρύθμιση να ξαναποκτήσει την ιστορικά προσδιορισμένη έννοιά της, δηλαδή την ικανοποίηση της δημοκρατικής αξίωσης για ισότητα μέσω και του σχολείου» και πρόσθεσε: «Επιδίωξη του Διαλόγου που ξεκινούμε, είναι, αξιοποιώντας όσα θετικά έχουν υπάρξει, καταργώντας τα αρνητικά και υπερβαίνοντας τις παθογένειες, να σχεδιάσουμε ένα νέο παράδειγμα σχολείου, ώστε από το σχολειό της κρίσης, να περάσουμε στο σχολειό της πολιτισμικής-δημοκρατικής ανάτασης και της γενικότερης ανάπτυξης». Ο κ. Φίλης, επίσης, ανακοίνωσε επίσης τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναμόρφωση της ειδικής αγωγής, μέσω του συστήματος της συνεκπαίδευσης, για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στο περιεχόμενο σπουδών του γενικού και του επαγγελματικού λυκείου, ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης, τον τολμηρό ανασχεδιασμό πανεπιστημίων, σχολών και τμημάτων, τη δημοκρατική ρύθμιση των μεταπτυχιακών σπουδών και άλλα ζητήματα. «Έχουμε συνείδηση ότι μιας τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση χρειάζεται χρόνο, πόρους και σχεδιασμό» σχολίασε ο υπουργός. Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Λιάκος, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι το ερώτημα είναι «τι πολίτες θέλουμε, πώς να αναπαράγεται και να αναγεννιέται η κοινωνία στο μέλλον, εν τέλει τι είδους κοινωνία οραματιζόμαστε» καθώς η μεταρρύθμιση της Παιδείας δεν είναι τεχνοκρατικό ζήτημα. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι το σημαντικότερο θέμα θα αποτελέσει η απελευθέρωση του λυκείου από τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Η απελευθέρωση από το ζυγό των εξετάσεων θέτει το κρίσιμο ζήτημα της ριζικής αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών στο δημοτικό και στο λύκειο, που θα βάλει στο κέντρο την ενεργοποίηση και έρευνα των μαθητών, την παρατήρηση, την κριτική σκέψη και τις θεματικές προσεγγίσεις, τη βιβλιογραφική αναζήτηση, τις ερευνητικές εργασίες, το διάλογο και το επιχείρημα μέσα στη τάξη, που θα τους απαλλάξει από τον κατακερματισμό των επί μέρους μαθημάτων, θα απαλλάξει από την τυραννία του αναλυτικού προγράμματος, θα επιτρέψει τη συνεργασία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς», επισήμανε. Ακόμη, στους βασικούς προβληματισμούς της επιτροπής θα είναι η δημιουργία ενός δικτύου πρότυπων δράσεων, «που θα κάνει το σχολείο πολιτισμικό κέντρο με κυριολεκτικά ολοήμερη και εβδομαδιαία λειτουργία, με μια πλούσια προσφορά δράσεων και προγραμμάτων», αλλά και η εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Σημειώνεται, ότι η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου αποτελείται από 36 μέλη, τα οποία «θα καταπιαστούν με συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά με συνολική στόχευση», όπως ανέφερε ο κ. Λιάκος. Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθούν επιτροπές και ομάδες εργασίας, ενώ ήδη λειτουργεί η πλατφόρμα του εθνικού διαλόγου (http://dialogos.minedu.gov.gr), στην οποία ήδη υπάρχουν 190 εγγραφές και 17 προτάσεις από χρήστες. Στις δραστηριότητες της εν λόγω επιτροπής διαλόγου περιλαμβάνονται και δημόσιες συζητήσεις σε εβδομαδιαία βάση, ειδικές ημερίδες, εργασία των επιτροπών. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

***  Ο καιρός  σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 

  Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 29/12/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις αργά το βράδυ, προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Ανασφάλιστο το 65% των εμπόρων στην Καλαμάτα!         
      
Ο «θάνατος» του λιανεμπορίου στα χρόνια της κρίσης 
  Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν βλέπουν “φως” ούτε καν εν μέσω εορταστικής περιόδου. Η υψηλή φορολογία, οι επιλογές των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια και μία πορεία προδιαγεγραμμένη είναι ο συνδυασμός, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο “θάνατο” του λιανεμπορίου.
Σε δηλώσεις της στο "Θάρρος" η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, μας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής, υπογραμμίζοντας ότι το 65% των εμπόρων στην πόλη είναι ανασφάλιστο, αφού λόγω της ύφεσης που ταλανίζει και την περιοχή μας δεν είναι σε θέση να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον Ο.Α.Ε.Ε..
Σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα, έμποροι της πόλης, ενισχύουν την παραπάνω άποψη. "Η κατάσταση που βιώνουμε είναι ζοφερή και εξαρτάται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, από την οικονομική κατάσταση που υπάρχει. 
Την αγορά επηρέασαν πάρα πολύ οι φόροι και η υψηλή φορολογία εισοδήματος. Σε μας που είμαστε μικρές επιχειρήσεις, στην ουσία αυτοαπασχολούμενοι, πληρώνουμε τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κι αυτά είναι 500άρικα. Δεν νοείται να πληρώνεις ένα μισθό το δίμηνο για να έχεις την ασφαλιστική σου κάλυψη“, ήταν η μόνιμη επωδός των περισσότερων.
Στην παραπάνω διαπίστωση να προσθέσουμε ότι, όπως μας έλεγαν, "πολλά είναι στοχευμένα, με την έννοια ότι όλες οι κυβερνήσεις είχαν ένα σχέδιο. Έλεγαν, ότι το λιανικό εμπόριο ήταν πολύ ανοιχτό για την Ελλάδα. 
Αυτό ήθελαν να το μειώσουν, με τις πολυεθνικές να έρχονται και να θέλουν να πάρουν το μερίδιό τους. Το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, πέρα και από το παρεμπόριο, είναι το κινέζικο λόμπι που έχει έρθει. Η οικονομία δεν πιστεύω ότι θα σταθεί. Ήδη, με τις Κυριακές που πέρασαν, η κατανάλωση διοχετεύεται μόνο στις πολυεθνικές επιχειρήσεις της πόλης.
Δεν γνωρίζουμε πόσο θα μπορέσει να κρατήσει όλο αυτό. Η ζωή προχωράει, αυτά που λένε οι οικονομολόγοι είναι με ορίζοντα δεκαετίας. Εμείς είχαμε κι ένα στρεβλό πολιτικό σύστημα. Θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί πάρα πολλά. Κάποια στιγμή θα φρακάρει το λιανικό εμπόριο, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Ήδη, κλείνουν καταστήματα κι ανοίγουν άλλα, μεταφέρεται το στέκι από τη μία στην άλλη περιοχή. Θα καθίσει εκεί λίγα χρόνια και θα μεταφερθεί. 
Κι αυτό προϋποθέτει κεφάλαια, τα οποία δεν ξέρω πού βρίσκονται και τα οποία πέφτουν και χάνονται. Εδώ είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Πού βρίσκονται αυτά τα χρήματα; Υπάρχει τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό εκτός τραπεζικού συστήματος; 
Η λογική λέει να χρηματοδοτηθούν πρωτότυπες επιχειρήσεις, που θα δημιουργούν πρωτογενές πλεόνασμα και το θέμα είναι να ανακουφίσει το τραπεζικό σύστημα τις επιχειρήσεις. Αν τα καταφέρουμε αυτά, οι μικρές επιχειρήσεις θα επιβιώσουν“.

***  Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας         
    
 
Το «Ανέμη και Ροδάνι» άνοιξε τις πόρτες του
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Καλαμάτας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ενώ την κορδέλα έκοψε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο δημιουργήθηκε με είδη που έχει συγκεντρώσει ο δημοτικός υπάλληλος Νίκος Κισκήρας, ενώ ορισμένα έχουν παραχωρηθεί από φίλους του.
Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται σε αυτό (περίπου 500) δίδουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να πάρει μιαν ιδέα του τρόπου με τον οποίο ζούσαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι πρόγονοί μας, αλλά και πολλοί σύγχρονοι, σε μια κοινωνία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τις ανέσεις του, χωρίς τρεχούμενο νερό και χώρους υγιεινής στο σπίτι, χωρίς αγροτικά μηχανήματα και σχετικές ευκολίες κατά την καλλιέργεια της γης και τη συγκομιδή των καρπών.
Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα προσπάθεια, που θα λειτουργεί, όπως είπε ο κ. Κισκήρας, συνεχώς και θα είναι και επισκέψιμο από σχολεία. Θα δίνεται έτσι η ευκαιρία να μαθαίνουν οι μικρότεροι σε ηλικία, αλλά και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι έναν τρόπο ζωής πιο φτωχικό μεν, αλλά αγνό και λιγότερο αγχώδη...
Να σημειωθεί πως το Μουσείο στεγάζεται σε χώρο τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

***  Οι καλαματιανοί για ακόμα μια φορά απέδειξαν ότι παραμένουν άνθρωποι (φωτογραφίες) 

 
Αναχώρησε χθες το πρώτο φορτηγό με είδη που συγκέντρωσαν φορείς και σύλλογοι της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες. Όπως μας είπε η εθελόντρια Ναυσικά Λαγωνικάκου, η ανταπόκριση ήταν συγκλονιστική και ανάλογες κινήσεις θα συνεχιστούν, αφού ο κόσμος, παρά την κρίση, θέλει να προσφέρει στους πρόσφυγες. Έτσι, λοιπόν, όσοι θέλουν να συνεισφέρουν μπορούν να πάνε είδη πρώτης ανάγκης στο κεντρικό σημείο συλλογής ειδών, στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Πράγματα, επίσης, συλλέγονται σε αίθουσα στο Άσυλο Ανιάτων Καλαμάτας. Τρίτο σημείο συλλογής είναι τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, στην οδό Γεωργούλη 8, στον 4ο όροφο.Για όσους θέλουν να συνεισφέρουν, η λίστα ειδών συλλογής είναι η εξής: Άμεσης ανάγκης: υπνόσακοι, σακίδια πλάτης, σκηνές, ομπρέλες, υποστρώματα, πετσέτες, κουβέρτες, σεντόνια. Εδώ να τονίσουμε ότι τα είδη μπορεί να είναι χρησιμοποιημένα, αλλά σε καλή κατάσταση και καθαρά. Είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες: αδιάβροχα, μπουφάν, παλτά, ζακέτες, φούτερ, φόρμες, πουλόβερ, φορέματα κλειστά χειμερινά, κασκώλ, σκουφάκια, γάντια (μεγάλη ανάγκη, ειδικά για παιδιά), κάλτσες, εσώρουχα (έστω χρησιμοποιημένα, αλλά καθαρά). Παπούτσια: Μεγάλη ανάγκη σε παπούτσια για παιδιά και ενήλικες. Προσοχή, να είναι αθλητικά ή άλλα κατάλληλα για περπάτημα. Είδη υγιεινής: Πάνες για μωρά, σερβιέτες, υγρά μαντηλάκια καθαρισμού, σαπούνια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες. Τρόφιμα: Παξιμάδια, φρυγανιές, κουλούρια, λαλάγγια, κράκερς, ξηρά σύκα, σταφίδες. Τέλος, αξίζει να αναφερθούν οι φορείς που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία: Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κοινωνικό Ιατρείο, ΚΕΘΕΑ, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Α' ΕΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας, Σύλλογος Φροντιστών Μεσσηνίας, Μορφωτικός Σύλλογος, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, χορωδία ΑΡΜΟΝΙΑ, ΑΟ Ακρίτας Καλαμάτας, Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, μεταφορική Καλλιντέρης, «ΓΑΙΑ» Μάνης .Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση -
~
***  Επιβολή προσωρινών ορίων ταχύτητας από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας         
     
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας αποφάσισε την επιβολή προσωρινών ορίων ταχύτητας και για τις δύο κατευθύνσεις, στα εξής σημεία:
  Ανισόπεδος Κόμβος Τσακώνας
-Συνδετήρια οδός από αυτοκινητόδρομο προς ΕΟ Καλού Νερού – Τσακώνας, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα
-Συνδετήρια οδός από ΕΟ Καλού Νερού – Τσακώνας προς αυτοκινητόδρομο, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα
-Τμήμα ΠΕΟ Τρίπολης – Καλαμάτας στην περιοχή του Α.Κ. Τσακώνας/Κυπαρισσίας, και στις δύο κατευθύνσεις, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα
 Ανισόπεδος Κόμβος Αρφαρών
-Τμήμα ΠΕΟ Τρίπολης – Καλαμάτας στην περιοχή του Α.Κ. Αρφαρών, και στις δύο κατευθύνσεις, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα
 Ανισόπεδος Κόμβος Θουρίας
-Συνδετήρια οδός Σπερχογείας και στις δύο κατευθύνσεις με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα
-Τμήμα ΠΕΟ Τρίπολης – Καλαμάτας στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου Σπερχογείας και στις δύο κατευθύνσεις, με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα.

 ***  16χρονος από τη Μεσσηνία έγραψε τον Ύμνο της Ειρήνης για τη Γαλλία (βίντεο)

Ο 16χρονος μαθητής Σταμάτης Γκρίτζαλης, έχει ιδρύσει τη δική του δισκογραφική εταιρία με το όνομα Satellite Records και εκπροσωπεί διεθνώς πολλούς καλλιτέχνες, ενώ κέρδισε και το διαγωνισμό που έγινε για τον Γαλλικό "Ύμνο της Ειρήνης". Ο Σταμάτης Γκρίτζαλης από την Κυπαρισσία, έχει κάνει την δυναμική του είσοδο στα μουσικά δρώμενα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ιδρύοντας δισκογραφική εταιρία , γράφοντας στίχους και στέλνοντας ήδη 17 κομμάτια προς έγκριση από τις Ευρωπαϊκές επιτροπές για την φετινή Eurovision. O ίδιος, λέει στο any-news.gr : "Από μικρός είχα μεγάλη αγάπη για το τραγούδι και γενικότερα για την μουσική, άκουγα τραγούδια στο ραδιόφωνο και όταν δεν ήξερα τα λόγια η τελείωνε η μουσική συνέχιζα και έβγαζα δικά μου πάνω στη μελωδία, κάτι σαν κρυφή συνέχεια." "Τα Χριστούγεννα της τρίτης Γυμνασίου άρχισαν όλα, ξαφνικά βρέθηκα με ένα χαρτί κι ένα στυλό και έγραφα στιχάκια, αρχικά δεν ήταν καλά κι έμοιαζαν με εκθέσεις, αλλά είχαν όμορφα νοήματα. Έπειτα, μετά από αναζήτηση για βοήθεια από ανθρώπους του χώρου στην τοπική κοινωνία, βρέθηκε στον δρόμο μου η κ. Σουζάνα Αρναούτογλου Βλάχου(πρώην διευθύντρια φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και παλιά στιχουργός),η οποία με βοήθησε να κάνω το χόμπι μου πιο επαγγελματικό μαθαίνοντας μου τεχνική και ''κόλπα'' όπως και ''κανόνες'' για να βελτιωθώ,ασχολήθηκε μαζί μου και πίστεψε σε μένα και μετά από περίπου 4 μήνες με βοήθησε να δώσω το πρώτο μου τραγούδι" "Το συναίσθημα που ένιωσα δεν υπήρχε, είχα φτάσει στα σύννεφα και ηχούσε μόνο μουσική μέσα στα αυτιά μου. Τραγουδούσα σαν να μην υπάρχει αύριο, δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που έγραψα τραγούδι και την πρώτη φορά που δέχτηκα μαζικά συγχαρητήρια για την αγάπη μου. Κάθε φορά που γράφω, χάνομαι σε έναν κόσμο που δημιουργώ και που οι λέξεις ''χώρος'', ''χρόνος'' και ''συναίσθημα'' αποκτούν έναν τελείως νέο και προσωπικό ορισμό." "Τα περισσότερα τραγούδια είναι μια κατάθεση ψυχής, γράφω και ''κατά παραγγελία'' αλλά ποτέ δεν έχουν αυτό το ''κάτι'' που έχουν τα αυθόρμητα." "Εμπνέομαι από πολλά πράγματα, από το τίποτα μέχρι και το μάθημα φυσικής ή από σκηνικά και ιστορίες που φαντάζομαι ως κινηματογραφικά σενάρια. Η ασχολία μου με την Satellite και γενικότερα με την μουσική δεν επηρεάζουν τις μαθητικές μου υποχρεώσεις καθώς έχω θέσει κάποιους στόχους που παλεύω για να τους πραγματοποιήσω, αντιθέτως με βοηθάει να συγκεντρώνομαι." "Kέρδισα έναν διαγωνισμό τραγουδιού στην Γαλλία στον οποίο αναδείχθηκα νικητής ανάμεσα σε 453 συμμετοχές με τον Gamma Lord και το τραγούδι ''A Real Dream'' με την συμμετοχή της Hina, το οποίο είναι ο επίσημος "Ύμνος της καρδιάς" για την Γαλλια για το 2015"  Βίντεο , Gamma Lord feat Hina - A Real Dream  ,  https://youtu.be/gUFqxTtbbQM  .-   

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
   Livescore ΠΑΟ - Αρης (38-37 30') στα ημιτελικά του Κυπέλλου
Με «νοκ-άουτ» στον τελικό
Παναθηναϊκός - Άρης (1ος Ημιτελικός)   90-69 , (38-37) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-16 , (38-37), 69-48 , 90-69 .-
Κύπελλο Ελλάδος-Μπάσκετ
*** Ο  ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΪΚΟΣ 1η  ομάδα στο Τελικό  του Κυπέλλου στο Ελληνικό μπάσκετ .-
*** Ο Α.Ο ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου η 2η  ομάδα στον τελικό του Κυπέλου (Ομάδα Α2 )
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-37, 69-48, 90-69.
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Κορομηλάς, Μητσόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9(3), Φώτσης 3(1), Ραντούλιτσα 9, Παππάς, Φελντέιν 22(5), Διαμαντίδης 15(2), Γκιστ 20(2), Καλάθης 6, Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 4.
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 3 (1), Φλιώνης, Ουάιτ 13 (1), Ουότερς 3 (1), Ζάρας 7 (1), Χάγκινς 16, Κοέν 5 (1), Μούρτος 3 (1), Σίμτσακ, ΜακΝίλ 17(1).
Livescore: Φάρος - ΠΑΟΚ (32-31 20') με φόντο... τον τελικό
 Δευτέρα  28/12/2015 :
Ιστορική πρόκριση του Φάρου στον τελικό, 69-65 τον ΠΑΟΚ
 Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΑΟΚ   69-65 , (32-31).- (2ος Ημιτελικός) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 18-14 , (32-31) , 51-48 , 69-65 .-^
Βίντεο  από τον αγώνα
~ Α Ο ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου-ΠΑΟΚ  69-65   28/12/2015 : https://youtu.be/OP6kUknvoR4 .- Διαιτητές: Γκόντας, Σχινάς, Παναγιώτου ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Ανδρέας Πολέμης): Παπαδόπουλος Καράμπουλας 9 (1), Μπατής 10 (3), Πετροδημόπουλος 6, Λιακόπουλος 2, Αγγελόπουλος 3, Κομπδιέτας 6, Κατούφας 2, Παπαμακάριος 21 (4), Σκορδίλης 10 .-
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος):
Τέπιτς 9, Βασιλειάδης 10 (1), Κακαρούδης, Τσόχλας 3 (1), Δέδας 1, Μαργαρίτης 5, Σχορτσανίτης 18, Ντούβνιακ 11 (2), Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 2
~  Το 6ο... θύμα κατά σειρά του Φάρου Κερατσινίου στο θεσμό του Κυπέλλου έγινε ο ΠΑΟΚ, με τους Πειραιώτες στην έδρα τους να αποκλείουν στον ημιτελικό, 69-65, τον «Δικέφαλο του Βορρά» και να προκρίνονται στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Με 11 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην παρθενική συμμετοχή του στην Α2 και 6 στο Κύπελλο, ο Φάρος διεύρυνε σε 17-0 το αήττητο σερί του φέτος.       -  Οι παίκτες του Ανδρέα Πολέμη έγραψαν με «χρυσά γράμματα» το όνομά τους στην ιστορία του αθλήματος, καθώς ο Φάρος έγινε μόλις η 3η ομάδα της Α2 (μετά τον Πανελλήνιο 1986-87 και το Ρέθυμνο 2006-07), που προκρίνεται στον τελικό Κυπέλλου.          -  Παγκράτι (79-57), Κολοσσός Ρόδου (70-66), Λαύριο (76-56), Τρίκαλα (82-67) και Κηφισιά (61-59 παρ., 56-56 κ.α.) είχαν υποκλιθεί πριν τον ΠΑΟΚ στην πορεία του Φάρου προς τον τελικό της 21ης Φεβρουαρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό.-
Προημιτελικά (7-8/10/2015)
ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 73-67
Αρης - ΑΕΚ 64-61
Φάρος Κερατσινίου - Κηφισιά 61-59 -παρ. (56-56κ.α.)
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64-70

Δ' Φάση - Ημιτελικοί Αγώνες - Σάββατο 27-28/12/2015
1. Παναθηναϊκός-Άρης 90-69
2. Φάρος Κερατσινίου-ΠΑΟΚ

Ε' Φάση - Τελικός - Κυριακή 21/02/2016

Παναθηναϊκός - Νικητής 2

***    ΕΥΡΩΠΗ: Ευρωλίγκα - Top 16
Αγωνιστική ημέρα: 1

29.12. 19:00ΚίμκιΤΣΣΚΑ Μόσχας 91-89, (41-51) .-^
 

29.12.2015  21:00ΟλυμπιακόςΜπαρτσελόνα   74-62 ,(39-26) .-  ^
 

29.12. 21:45ΟυνικάχαΝταρουσάφακα   70-62, ( 29-32) .- 
 

30.12. 19:00Αναντολού ΕφέςΕρυθρός Αστέρας
 

30.12. 19:45Ζαλγκίρις ΚάουναςΛαμποράλ Κούτσα
 

30.12. 20:00ΣεντέβιταΛοκομοτίφ Κουμπάν
 

30.12.2015   21:00ΦενερμπαχτσέΠαναθηναϊκός
 

30.12. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπάμπεργκ

*** 1η  αγωνιστική  , Τρίτη 29/12/2015 :
Με το δεξί ο Ολυμπιακός στο «TOP16», 74-62 την «Μπάρτσα»
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   74-62 , (39-26) .-^
Τα δεκάλεπτα : 14-14 , (39-26) , 56-40 , 74-62 .-
Βίντεο  από τον αγώνα :
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 74-62  ΤΟP  16    αγων  29/12/2016: https://youtu.be/1EnZN9u5RnA .-
Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Βιατόρ (Ισπανία), Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο)
Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζέιμς 6, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 11, Στρόμπερι 8, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 6, Χάκετ 8, Αθηναίου 2.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 4, Ρίμπας 8, Λαγουάλ, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 1, Σατοράνκσι 12, Βεζένκοφ 3, Ερικσον, Σάμιουελς 7, Όλεσον 5, Περπέρογλου 3, Τόμιτς 16.
~ ΚΙΜΚΙ-ΤΣΣΚΑ  Μόσχας  91-89, ( 41-51) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-29 , (41-51) , 69-71 , 91-89 .-
Βίντεο  από τον αγώνα :
~ΚΙΜΚΙ-ΤΣΣΚΑ    91-89  ΤΟΠ 16 29/12/2015 1η  αγων. : https://youtu.be/_Kq_Ns-jfhc .-
Τα δεκάλεπτα: 21-29, 41-51, 69-71, 91-89
Χίμκι: Ράις 22 (5 ασίστ), Σβεντ 28 (4τρ., 5 ασίστ), Ντράγκιτς 7, Όγκουστιν 12, Κοπόνεν 7, Βιάλτσεφ, Σοκόλοφ 2, Μόνια 5, Τοντόροβιτς, Χάνικατ 4, Ντέιβις 4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντε Κολό 20 (6ασίστ), Τεόντοσιτς 18 (3/9 τρίποντα, 7 ασίστ), Φριτζόν 9, Νίκολς 5, Κορόμπκοφ 2, Φρίλαντ 8, Χίγκινς 16, Κουρμπανόφ 5, Χάινς 6.

~ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα-Νταρουσάφακα Τουρκίας 70-62 , ((29-32) .- Τα δεκάλεπτα  : 14-16, (29-32), 54-53 , 70-62 .- ^
Βίντεο  από  τον αγώνα  :          
~ ΜΑΛΑΓΑ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ   70-62   ΤΟΠ 16 1η  αγων   29/12/2015: https://youtu.be/1cc0pOah2ws .-                                                                                                             Τα δεκάλεπτα: 14-16, 29-32, 54-53, 70-62.Μάλαγα: Τζάκσον 20(3/4τρ), Ντίαθ, Χέντριξ 13(8ρ), Τόμας 7(1), Ντιέθ 2, Σουάρεθ 2, Σμιθ 6(2), Νέντοβιτς 3(1), Βάθκεθ 2, Κουζμίνσκας 15(2), Νέλσον, Κούλι Νταρουσάφακα: Γουιλμπέκιν 9(1), Γιαγκμούρ 5(1), Ρέντινγκ 5(1), Ερντέν 15(11ρ), Μαρκοϊσβίλι, Γκόρντον 7(1), Αρσλάν 1, Σλότερ 2, Χαραγκόντι 9(5ρ), Μπιέλιτσα 3(1), Πρέλντζιτς 4
***  Ανακοινώθηκε ο... διψασμένος ο Μπουμάλ!
Ολοκληρώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Ολιβιέ Μπουμάλ στον Παναθηναϊκό με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του ως το 2018. Κατευθείαν για προπόνηση στο Κορωπί, πότε θα ντεμπουτάρει.             
Στα «πράσινα» ντύθηκε και επίσημα ο Μουμάλ!
Ο 26χρονος Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής υπέγραψε το συμβόλαιό του το οποίο έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2018, φωτογραφήθηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και λίγο αργότερα το τυπικό μέρος της μετακίνησής του από τον Πανιώνιο ολοκληρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ολιβιέ Μπουμάλ από τον Πανιώνιο. Ο 26χρονος Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής θα αγωνίζεται στην ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2018».
Η... δίψα του Μπουμάλ να πρωταγωνιστήσει στον Παναθηναϊκό φάνηκε με το καλημέρα. Ο Καμερουνέζος εξτρέμ ζήτησε να προπονηθεί κανονικά σήμερα το απόγευμα, παρά την κούραση από τις εξετάσεις που υποβλήθηκε το πρωί. Το ντεμπούτο του πάντως δεν θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (4/1) όταν και το τριφύλλι θα υποδεχθεί στην άδεια Λεωφόρο τον Παναιτωλικό. Κι αυτό διότι είχε συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες ως παίκτης του Πανιωνίου και σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ, όταν ένας παίκτης παίρνει μεταγραφή και κουβαλά τιμωρία, τότε εκτίει στο πρώτο ματς της νέας του ομάδας! Έτσι πιθανότατα να κάνει ντεμπούτο στο Κύπελλο, όταν στις 7 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί απ' τον ΠΑΣ.


  Ο  Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
στους  15  αγώνες του 1ου  γύρου στο τοπικό πρωτάθλημα  Α ΄ Κατηγορίας ΕΠΣΜεσσηνίας ,περιόδου 2015-16 ,  συγκέντρωσε 15  βαθμούς με  4  νίκες , 3  ισοπαλίες και 8  ήττες :  Κέρδισε (νίκες) με  1-0 τον Α.Σ. Ανδρούσας , με 2-1 Α.Ο. Διαβολιτσίου , με  1-0 τον Α.Σ. Πανθουριακό , και με 2-0 τον Τέλο Άγρα .- Ήρθε  ισοπαλίες  3-3  με Α.Ο. Δωρίου , 2-2  με Α.Ο. Κυπαρισσίας , και με  1-1 με Μεσσηνιακό Γ.Σ. .- Γνώρισε  ήττες  με  5-2 από  Α.Ο Μιλτιάδη , 2-0  από Α.Ο. Φαραί , 3-0 από Απόλλωνα Καλαμάτας , 3-1  από Εθνικό Μελιγαλά , 3-2  από Ολυμπιακό  Καλαμάτας , 3-0  από Τσικλητήρα Πύλου , 3-2  από Α.Ο. Σπερχογείας , και με 3-0  από Πάμισο  Μεσσήνης .-

Αρχίζοντας ο 2ος  γύρος ο Αστέρας Αρφαρών αντιμετωπίζει  τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  Καλαμάτας στο γήπεδό  του , Σάββατο  09/01/2016 .- Στις  17/01/2016  εκτός με Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ , την Κυριακή 24/01/2016  εντός με Α.Ο.Ανδρούσας ,  το  Σάββατο  30/01/2016  εκτός με ΤΕΛΟ ΑΓΡΑ , στις  07/02/2016  εντός  με ΑΠΟΛΛΩΝΑ Καλαμάτας , ......14/02  εντός  με Α.Ο. Δωρίου ,
20/02/2016  εκτός με  Μεσσηνιακό Γ.Σ. , 28/02/2016 εντός με Εθνικό Μελιγαλά ,  05/03/2016 εκτός με Α.Σ. Πανθουριακό , 19/03/2016  εντός  με Α.Ο. Φαραί , 26/03/2016  εκτός  με Α.Ο. Κυπαρισσίας  , 03/04/2016  εκτός  με Α.Ο. Σπερχογεία , τέλος  με  Τσικλητήρα Πύλου  εντός ,  με Πάμισο  Μεσσήνης  εκτός και  με Α.Ο. Μιλτιάδη  εκτός .-

***
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .- ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη 15  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-15-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-16-2015.html .-  
~ 44.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  16  Δεκεμβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/16-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Δεκεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-17-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-18-2015.html .- 
  Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/18-2015.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  19  και  20  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/19-20-2015.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-19-2015.html .-
   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS     στο αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή   20  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-20-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-21-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/21-2015.html .- 
Η  Εφημνερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22  Δεκεμβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-22-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-23-2015.html . -                                      
Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-24-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 25  Δεκεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-25-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS   στο  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Σάββατο  26  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-26-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  26  και  27  Δεκεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/26-27-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή    27  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-7-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα 28  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-nwes-28-2015.html .- 
~
                                                                                                                                                            
~***   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~    

   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                      


                                                                                                                 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4460 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2711 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9885  βίντεο   .- ~  Με ένα τρόπο όμως περιορισμένο και μυστικό , όλοι μας είμαστε λίγο τρελοί … Όλοι μας είμαστε μοναχικοί στο βάθος και ζητάμε να μας καταλάβουν,. ποτέ όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε απόλυτα τον άλλο και ο καθένας μας μένει κατά ένα μέρος ξένος ακόμη και απέναντι σ΄ αυτούς που τον αγαπούν . … .- Αυτοί που δε γνωρίζουν το φόβο δεν είναι πραγματικά θαρραλέοι , γιατί θάρρος είναι η ικανότητα να αντιμετωπίσεις αυτό που μπορείς να φανταστείς . …Θα καταλάβεις καλύτερα τους ανθρώπους αν τους δεις σαν παιδιά , ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλοι και επιβλητικοί μπορεί να είναι .- Γιατί οι περισσότεροι από μας δεν ωριμάζουν ποτέ , απλώς ψηλώνουμε … Η ευτυχία έρχεται μόνο όταν σπρώχνουμε το μυαλό και την καρδιά μας όσο πιο μακριά μπορούν να φτάσουν . … Ο σκοπός της ζωής είναι να μετράς – να λογαριάζεσαι , να αντιπροσωπεύεις κάτι , να έχει κάποια σημασία το γεγονός ότι έζησες .- ( Λέο Ρόστεν ).-
~ Ο άνθρωπος νομίζει ότι είναι ελεύθερος , όταν λησμονεί την ψυχή και τις ανάγκες της .- Έρχεται όμως η μέρα , που ο Θεός δίνει στον ένοχο την ευκαιρία να μετανοήσει .- Πρέπει τότε να υπακούσει στην μοναδική φωνή … Η μόνη ζωή που αξίζει , είναι αυτή που μας δίνει ο αγώνας για την ψυχή μας .- Οι σημερινοί άνθρωποι παραγνωρίζουν μια σημαντική πραγματικότητα :Τον άνθρωπο που παλεύει και νικά τον εαυτόν του .- ( Ντανιέλ Ρόπς - Ιστορικός Ακαδημαϊκός ).-
~ Η ευτυχία δεν βρίσκεται , στον ίλιγγο της ταχύτητας, , ούτε στα επιτεύγματα του μηχανικού πολιτισμού , αλλά βρίσκεται στην αληθινή πρόοδο της ψυχής .- Όλοι μας οι πόθοι στρέφονται προς έναν ηθικό πολιτισμό , τον μόνον ικανό να μας εξυψώσει , να χορτάσει την εσωτερική μας δίψα, να μας προασπίσει από το πνεύμα της υλοφροσύνης .- Για να φθάσουμε όμως κάποτε εκεί , πρέπει να χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις , για να μεταθέσουμε το βάρος ,από τις λέξεις , ΄΄πλούτος ΄΄ , ΄΄κατάκτηση ΄΄, ΄΄εξουσία ΄΄ , και στην πραγματικότητα ΄΄ΨΥΧΉ ΄΄.-( Γ. Ντυαμέλ , 1884-1966 , Γάλλος Γιατρός).-  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου