ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 11  Ιανουαρίου  2016  :
~
Από τα γενέθλια του παππού .! 
11 Ιανουαρίου
Η Σύναξις των Μυρίων αγίων Αγγέλων. Μάρτυρος Μάϊρος. Οσίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου (†529). Αγαπίου του αρχιμανδρίτου, Θεοδώρου και Στεφάνου, του εν Πλακιδιναίς. Βιταλίου. Θεοδοσίου επισκόπου Τραπεζούντας(1) και Θεοδοσίου ηγουμένου (2) της εν Άθω ιεράς Μονής του Φιλόθεου, του Θεσσαλονικέως.
(1) Γεννήθηκε στο χωριό Μωγαρισσού της Καππαδοκίας από πολύ πιστούς και ενάρετους γονείς, τον Προαιρέσιο και την Ευλογία. Διέπρεψε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Μεγάλου. Αρνήθηκε την έγγαμη ζωή και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Από πολύ νωρίς διακρίθηκε για την εγκράτεια και την ηθική του τελειότητα. Αφού ασκήτεψε κοντά σε μεγάλους ασκητές, όπως ο Συμεών ο Στυλίτης και ο ησυχαστής Λογγίνος, αποσύρθηκε σε ησυχαστήριο όπου δίδασκε το λόγο του Θεού στους περαστικούς διαβάτες. Η φήμη του για την αγία ζωή του έγινε γρήγορα γνωστή στα πέρατα της αυτοκρατορίας και έφερε στο ησυχαστήριό του δεκάδες αδελφούς αναγκάζοντας τον Θεοδόσιο να ιδρύσει ένα ευρύχωρο μοναστήρι όπου ο άγιος εφάρμοσε πιστά τα πρότυπα του ασκητικού βίου. Έκανε πολλά θαύματα και, αφού δίδαξε τις αρετές της ασκητικής ζωής στους εκατοντάδες μαθητές του, εκοιμήθη σε βαθύ γήρας.
(2) Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την οποία εγκατέλειψε σε ηλικία 18 ετών για να γίνει μοναχός στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους, στην οποία έγινε ηγούμενος. Αργότερα ανέλαβε την ηγουμενία της Μονής Μαλάνων και ακολούθως εκλέχθηκε επίσκοπος Τραπεζούντος. Εκοιμήθη ειρηνικά, αφού διακρίθηκε για την ενάρετη ζωή του.
11/01 Απολυτίκιο Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου - 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/MReq7VteJAI?list=PL486131D5F8EB4EE2 ,

~

Σήμερα 11/01/2016 εορτάζουν:

Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης, Όσιος Θεοδόσιος ηγούμενος Μονής Φιλόθεου εν Άθω και Επίσκοπος Τραπεζούντος
~
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης - 17ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης - 17ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Βιογραφία
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχηςΟ Όσιος Θεοδόσιος γεννήθηκε στο χωριό Μωγαρισσού της Καππαδοκίας από πολύ πιστούς και ενάρετους γονείς, τον Προαιρέσιο και την Ευλογία. Έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Μεγάλου (457 - 474 μ.Χ.) και έφτασε έως και τους χρόνους του αυτοκράτορα Αναστασίου του Δικόρου (491 - 518 μ.Χ.). Αρνήθηκε την έγγαμη ζωή και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Από πολύ νωρίς διακρίθηκε για την εγκράτεια και την ηθική του τελειότητα.
Αφού ασκήτεψε κοντά σε μεγάλους ασκητές όπως ο Συμεών ο Στυλίτης (βλέπε 1 Σεπτεμβρίου) και ο ησυχαστής Λογγίνος αποσύρθηκε σε απομακρυσμένο ησυχαστήριο όπου δίδασκε το λόγο του Θεού στους περαστικούς διαβάτες. Η φήμη του για την αγία ζωή του έγινε γρήγορα γνωστή στα πέρατα της αυτοκρατορίας και έφερε στο ησυχαστήριό του δεκάδες αδελφούς αναγκάζοντας τον Θεοδόσιο να ιδρύσει ένα ευρύχωρο μοναστήρι όπου εφάρμοσε πιστά τα πρότυπα του ασκητικού βίου. Έκανε πολλά θαύματα και, αφού δίδαξε τις αρετές της ασκητικής ζωής στους εκατοντάδες μαθητές του, εκοιμήθη σε βαθύ γήρας το 529 μ.Χ.
Η είδηση της κοιμήσεώς του διαδόθηκε σαν αστραπή. Και έτρεξαν πολλοί, λαϊκοί, κληρικοί και μοναχοί, ακόμη και Επίσκοποι, για να ασπαστούν το ιερό λείψανο του Αγίου ανδρός, που στάθηκε για όλους φιλόστοργος πατέρας και προστατευτικός αδελφός. Και αυτός ακόμη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων προσήλθε να ασπασθεί και να παραστεί στην εξόδιο Ακολουθία, μεγάλη δε υπήρξε η συγκίνησή του, όταν βρέθηκε ενώπιον του ιερού σκηνώματος του Οσίου. Η σύναξή του ετελείτο στο σεπτό Αποστολείο του Αγίου Αποστόλου Πέτρου, που ήταν κοντά στην Αγία Σοφία.
Μερικά από τα θαύματα του Αγίου είναι τα εξής: Ο Άγιος είχε κατασκευάσει έναν τάφο για τον εαυτό του, ώστε βλέποντάς τον να θυμάται το θάνατο. Τον τάφο αυτόν εγκαινίασε με τον θάνατό του ένας Άγιος ασκητής, ονόματι Βασίλειος. Τον ασκητή λοιπόν αυτόν, ενώ είχε πεθάνει, μόνο ο Θεοδόσιος και ένας άλλος μοναχός τον έβλεπαν να στέκεται ανάμεσα στους άλλους μοναχούς και να συμψάλλει. Στους υπόλοιπους μοναχούς ο Βασίλειος ήταν αθέατος. Ένα άλλο θαύμα του Αγίου, είναι το ότι σε έναν τόπο στον οποίο πρόκειται να ιδρύσει μοναστήρι, άναψε σβησμένα κάρβουνα, χωρίς να έχει φωτιά. Επίσης, ο Άγιος προείπε και την καταστροφή που θα γινόταν στην Αντιόχεια από μεγάλο σεισμό.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος πλάγιος α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Ἀρεταὶς θεοσδότοις ἐκλάμψας ὅσιε, Μοναστικῆς πολιτείας ὤφθης λαμπρὸς χαρακτήρ, καὶ φωστὴρ θεοειδὴς Πάτερ καὶ ἔξαρχος, Θεοδόσιε σοφέ, τῶν Ἀγγέλων μιμητά, θεράπων ὁ τῆς Τριάδος ἣν ἐκδυσώπει ἀπαύστως,ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης - Γεωργία Δαμικούκα© (http://www.tempera.gr)
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης - Γεωργία
*** Τελικό αποτέλεσμα: Μητσοτάκης 52,43%-Μεϊμαράκης 47,57%         
      
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου στη ΝΔ ανακοίνωσε ο Γιάννης Τραγάκης.

Ψήφισαν 334.752 πολίτες

Έγκυρα: 330.521

Άκυρα: 3.077

Λευκά: 1.154

Ελαβαν: Κυριάκος Μητσοτάκης 173.297 ή ποσοστό 52,43%

              Βαγγέλης Μεϊμαράκης 157.224 ή ποσοστό 47,57%
Οπως προκύπτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγήθηκε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά 16.073 ψήφους, δηλαδή 4,86%.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9ος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας         
     
*Δείτε εδώ τα αποτελέσματα αναλυτικά στη Μεσσηνία
 Νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι  από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πετύχει μία πολύ μεγάλη νίκη και να γίνει ο 9ος πρόεδρος της ΝΔ.

Η Δήλωση του Κ. Μητσοτάκη: 
«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη.
Τους ευχαριστώ, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου.
Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε. Τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη μέρα.
Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και φυσικά με όλους τους Βουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ, τα 400.000 μέλη και όλους τους φίλους της Παράταξης.
Ό,τι κι αν ψήφισαν, όποιον κι αν υποστήριξαν, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί. Ενωμένοι. Από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χώριζαν. Ο σκοπός μας είναι ένας.  Να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την ομάδα μου και τους εκατοντάδες εθελοντές που ήταν η ψυχή της προεκλογικής περιόδου. Χάρη σε αυτούς οι ιδέες μας έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας και ενέπνευσαν τους πολίτες να έρθουν μαζί στο δρόμο προς τη νίκη.
Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ.
Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.  Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών.  Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας.  Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.
Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα η πολιτική θα το λύσει.  Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.
Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα.  Ας το γνωρίζει αυτό  καλά και  ο κ.Τσίπρας.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες.  Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα.
Σας ευχαριστώ πολύ»

 
***   Τεράστιες ευθύνες στον πατέρα έριξε η μάνα του καλαματιανού κατηγορούμενου για το φονικό στη Μάνη          
     
Με τη συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του 19χρονου κατηγορούμενου από την Καλαμάτα, ολοκληρώθηκαν προχθες στο Γύθειο οι καταθέσεις μαρτύρων -στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο -για τη δολοφονία  τον Αύγουστο του 2014 στη Μάνη,  του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Δίνοντας έμφαση στο άσχημο οικογενειακό περιβάλλον, που υπήρχε με τον εν διαστάσει σύζυγό της, η μητέρα περιέγραψε τραγικές καταστάσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πατέρα του 19χρονου,  χαρακτηρίζοντάς τον  «διεστραμμένο».
Καταθέσεις
Η δίκη συνεχίσθηκε, χθες ,με τις τελευταίες καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης,  μεταξύ των οποίων οικογενειακή φίλη του 19χρονου καλαματιανού κατηγορούμενου, η οποία είναι ψυχολόγος. Εστίασε στην εκτίμησή της, ότι η συναισθηματική ηλικία του νέου με τη βιολογική έχουν διαφορά και η πρώτη είναι πολύ μικρότερη, αποδίδοντάς το στον άσχημο χωρισμό των γονιών του. Μάλιστα είπε, ότι η μητέρα του ήθελε να πάνε σε ειδικό, αλλά ο 19χρονοςαρνούνταν.
Η μητέρα του 19χρονου κατέθεσε, αν αι δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των μαρτύρων, με πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.
Όπως σημείωσε -κατά την κατάθεσή της- έχει μετακομίσει στην Ανατολική Αττική για να είναι κοντά στις φυλακές που κρατείται ο γιος της ενώ ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των δύο θυμάτων. Είπε πως στην ουσία έχει χωρίσει με τον άντρα της από το 2005 και βρίσκονται σε διάσταση, κατηγορώντας τον για πολλαπλές εξωσυζυγικές σχέσεις τονίζοντας πως πρόκειται για  άνθρωπο με μεγάλη οικονομική άνεση, που άλλαζε συνεχώς αυτοκίνητα. Μάλιστα, προκάλεσε εντύπωση, όταν τον αποκάλεσε «διεστραμμένο και ανισσόροπο» σημειώνοντας,  πως όλη η οικογένεια χρειάζεται βοήθεια από ειδικό.
  Της έσπασε το χέρι
Για το γιο της είπε πως ήταν προστατευτικός απέναντί της, λόγω της άσχημης συμπεριφοράς του πατέρα του, ενώ αποκάλυψε ότι από 8 χρονών είχε ξεκίνησε με τον πατέρα του σκοποβολή. Παρουσίαζε μια μορφή δυσλεξίας, ενώ στην Γ΄ Γυμνασίου μέσα σε 3 μήνες έχασε 22 κιλά. Στα 17 του, παρά το γεγονός ότι δεν είχε δίπλωμα, ο πατέρας του, του αγόρασε μηχανή μεγάλου κυβισμού, ενώ τον είχε εθίσει στην άνεση χρημάτων. Περιέγραψε ότι ενώ έμενε μαζί της, κάποια στιγμή έφυγε και πήγε στον πατέρα του. Τότε είχαν ένα έντονο περιστατικό μεταξύ τους και επάνω στον καυγά, ο γιος της,  της έσπασε το χέρι.
Για το τραγικό περιστατικό, σημείωσε ότι απ’ όσα έχει καταλάβει από το γιο της, απλώς ακολούθησε τον συγκατηγορούμενό του, ο οποίος όπως διευκρίνισε ήταν εκείνος που είχε τη συναλλαγή με το θύμα Κ. Σγούρο. Μάλιστα, είπε πως ο γιος της πυροβόλησε για να προστατεύσει το φίλο του και γιατί είχε φοβηθεί.
Όταν πληροφορήθηκε το συμβάν, ο γιος της ήταν ήδη μαζί με το δικηγόρο τους, ο οποίος τον συμβούλεψε να παραδοθεί. Τόνισε, πως,  ως μάνα, του είπε εκείνη τη στιγμή σοκαρισμένη να κρυφτεί, αλλά ο 19χρονος της απάντησε ότι θα παραδοθεί για να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’ αυτό που έκανε.
Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Ιανουαρίου, όπου θα απολογηθούν οι δύο 19χρονοι και ο Εισαγγελέας θα παρουσιάσει την πρότασή του. Επίσης, το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε, για το αν θα διατάξει τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Καλαμάτας για υλικό παιδικής πορνογραφίας που  αναφέρεται ότι εντοπίσθηκε σε υπολογιστή που είχε κατασχεθεί στο σπίτι του 19χρονου Καλαματιανού κατηγορούμενου.
***  Η…Βίβλος υποχρεώσεων των δημοτών της Καλαμάτας για το 2016         
       
Ανακοίνωση από το Δήμο Καλαμάτας 
 Οι δημότες Καλαμάτας για το έτος 2016, εκτός από δικαιώματα έχουν και τις παρακάτω υποχρεώσεις προς το δήμο, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα:
1. α) Οι ενδιαφερόμενοι για την χρησιμοποίηση κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρομίων, πλατειών, αιγιαλού), είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους «περί κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρων» και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με μεταγενέστερες αποφάσεις, να υποβάλλουν αίτηση στο δήμο προκειμένου να τους χορηγηθεί η σχετική άδεια πριν τη χρήση, αφού καταβάλουν το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων.
β) Ο  κοινόχρηστος χώρος παραχωρείται μόνον για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων,      έκθεση εμπορευμάτων ή τοποθέτηση οικοδομικών υλικών. Κάθε άλλη χρήση ή παρέμβαση χωρίς την άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παράνομη. Σύμφωνα με σχετικό άρθρο της κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας «περί Κανονισμού Καθαριότητας», οι χρήστες των χώρων είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό και την ευπρεπή παρουσία τους. Η μη τήρηση των εν λόγω όρων αποτελεί λόγο ανάκλησης της άδειας χωρίς υποχρέωση επιστροφής των καταβληθέντων χρημάτων.
2. Οι υπόχρεοι στην καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού οφείλουν να  υποβάλουν στο Δήμο δήλωση   σε περίπτωση που θα γίνει οποιαδήποτε μεταβολή (αύξηση ή μείωση του εμβαδού της οικίας ή του καταστήματός των).
3. Οι ενδιαφερόμενοι να ενεργήσουν κάθε είδους διαφήμιση είναι υποχρεωμένοι πριν διαφημίσουν οτιδήποτε να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο για να τους χορηγηθεί η σχετική άδεια  εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του σχετικού νόμου.
4. Οι υπόχρεοι  στην καταβολή του τέλους 0,5% και 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των εκδιδομένων λογαριασμών των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λ.π., οφείλουν να το αποδίδουν στο Ταμείο του δήμου μέσα στις ισχύουσες προθεσμίες.
5. Οι υπόχρεοι στην καταβολή του τέλους παρεπιδημούντων οφείλουν να το αποδίδουν στο Ταμείο το Δήμου σύμφωνα με σχετικό άρθρο μέσα στις ισχύουσες προθεσμίες.
6. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων ευρισκόμενων εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εντός των ορίων οικισμών υφιστάμενων προ του έτους 1923 ή εντός ορίων οικισμών πληθυσμού κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων οφείλουν να υποβάλουν στο Δήμο δήλωση  για την καταβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.
7. Οι ιδιοκτήτες, επικαρπωτές ή νομείς ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση ΤΑΠ καθώς και σε όσους έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία της αρχικής δήλωσής των υποχρεούνται να υποβάλουν στο Δήμο δήλωση ΤΑΠ, εντός διμήνου από της μεταβολής.
8. Καλούνται όλοι οι δημότες να δηλώσουν στο Δήμο οποιαδήποτε μεταβολή έγινε στο αντικείμενο που φορολογούνται για την τακτοποίηση της φορολογικής τους μερίδας.
9. Για κάθε νέα σύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή αλλαγή σε περίπτωση διαδοχής του καταναλωτή ρεύματος στη ΔΕΗ ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να προσκομίζει στο Δήμο συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου ή άδεια οικοδομής ή πίνακα οριζοντίου ιδιοκτησίας, καθώς και τον αριθμό παροχής.
10. Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, των οποίων η παραχώρηση της χρήσης έχει επιτραπεί επιβάλλεται σε βάρος του παραβάτη, με απόφαση του Δημάρχου, εκτός από το αναλογούν τέλος και ισόποσο πρόστιμο, ανεξάρτητα από το διάστημα της αυθαίρετης χρήσης.
Με όμοια απόφαση επιβάλλεται πρόστιμο, σε βάρος εκείνου που προβαίνει σε αυθαίρετη χρήση χώρου του οποίου η παραχώρηση της χρήσης δεν έχει επιτραπεί, ίσο με το διπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικό μέτρο ποσού που καθορίστηκε με την απόφαση δημοτικού συμβουλίου  για τους χώρου για τους οποίους έχει επιτραπεί η παραχώρηση για όμοια χρήση.
11. Σε περίπτωση  μη υποβολής δήλωσης, ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου, με απόφαση δημάρχου, εκτός από το αναλογούν τέλος και πρόστιμο, στην  πρώτη μεν περίπτωση ίσο με το οφειλόμενο τέλος στη δεύτερη δε περίπτωση ίσο με το 60%  του τέλους που αναλογεί στη μη δηλωθείσα επιφάνεια.
12. Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης ΤΑΠ για οικόπεδα, ηλεκτροδοτούμενα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ο υπόχρεος υπόκειται σε χρηματικό πρόστιμο διπλάσιο του οφειλομένου τέλους που αντιστοιχεί στο ακίνητο σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρου του σχετικού νόμου.
13. α) Επί μη υποβολής δήλωσης, β) υποβολής ανακριβούς δήλωσης, γ) εκπροθέσμου δήλωσης, δ) ελλιπούς ή εκπροθέσμου καταβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λ.π. και του τέλους παρεπιδημούντων, ο υπόχρεος υπόκειται σε πρόστιμο ίσο προς το 2% του τέλους για κάθε μήνα καθυστέρησης και μέχρι ποσού ίσου προς το αναλογούν τέλος.
14. Σύμφωνα με νόμο που αναφέρεται στην ενημερότητα οφειλών,  προϋπόθεση για τη χορήγηση οποιασδήποτε μορφής αδειών από Δήμους  είναι η μη ύπαρξη, εις βάρος του ενδιαφερομένου, βεβαιωμένων  ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτούς, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.  Α.Π.

*** 

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Τελευταία Ενημέρωση: 11/01/2016 10:22
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε χθες το απόγευμα της Κυριακής, δια χειρός της προέδρου του, κας Βίκυ Καρέλια, το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας. Το κόψιμο της πίτας συνοδεύτηκε στη με την παρουσίαση ενός εντυπωσιακού βίντεο που έδειχνε το πως θα είναι το νέο μουσείο με παραδοσιακές φορεσιές που ετοιμάζει το Λύκειο Ελληνίδων, στην οδό Σταδίου και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2016!

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Συνελήφθη 53χρονος αλλοδαπός στην Καλαμάτα με 790 πακέτα με λαθραία τσιγάρα         
     
Συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στη Μεσσηνία
 Κατασχέθηκαν συνολικά -790- πακέτα με λαθραία τσιγάρα
 Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθη, χθες (10.1.2016) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν -700- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν ακόμη -90- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία είχε ο 53χρονος στην οικία του.
Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο 53χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 

*** Μπλόκα προανήγγειλαν οι αγρότες της Μεσσηνίας για τις 17 Ιανουαρίου

Θεωρούν "ταφόπλακα" για τον πρωτογενή τομέα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν Με τα κρίσιμα ζητήματα του φορολογικού αλλά και του ασφαλιστικού, κάνει "ποδαρικό" για τον αγροτικό τομέα το 2016, με αγρότες και κτηνοτρόφους να προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις, αν και παράλληλα δρομολογούνται πρωτοβουλίες και θεσμικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του κλάδου. Καθώς τον Ιανουάριο αναμένεται να έρθουν στη Βουλή τα μέτρα που απομένουν για να κλείσει η αξιολόγηση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι δεσμεύσεις για το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών, στην ουσία ξεκινά και η σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την υιοθέτηση εναλλακτικών προτάσεων με ηπιότερες επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα. Σε κάθε περίπτωση, αγρότες και κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για μέτρα - "ταφόπλακα" για τον πρωτογενή τομέα, που θα εξοντώσουν τους ίδιους συρρικνώνοντας δραματικά το ήδη πιεσμένο εισόδημά τους. Στόχος είναι ο πανελλαδικός συντονισμός και η δημιουργία κοινού μετώπου των διαφόρων τάσεων και κινήσεων των αγροτών, αν και φαίνεται ότι η συσπείρωση, ιδιαίτερα "παλαιών" και "νέων", είναι ζητούμενο για το χώρο. Επιπλέον, οι πρώτες πληρωμές (τον Δεκέμβριο) στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ άφησαν "πικρή γεύση" για ικανό αριθμό αγροτών που είδαν επί του πρακτέου τα αρνητικά αποτελέσματα των επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων, που πλέον εφαρμόζονται σε αυτή τη φάση. Αφετηριακά οι ενισχύσεις είναι μειωμένες κατά 15% έναντι της προηγούμενης περιόδου, ενώ με τα νέα καθεστώτα ο παραγωγός έλαβε τώρα το 54% της ενιαίας ενίσχυσης και το υπόλοιπο 46% θα το εισπράξει με την καταβολή του λεγόμενου "πρασινίσματος" -υπολογίζεται τον Φεβρουάριο- ενώ ορισμένες κατηγορίες θα πάρουν επιπλέον συνδεδεμένες ενισχύσεις ή ενισχύσεις για νέους αγρότες. Έτσι, μπλόκα θα στήσουν οι αγρότες στη Μεσσηνία, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην Μεσσήνη. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες με τα γεωργικά τους μηχανήματα, τρακτέρ, κλπ, στις 17 Γενάρη στον Κόμβο της Μεσσήνης, στο σταθμό, να ξεκινήσουμε την οργάνωση Παμεσσηνιακού Μπλόκου». Η ανακοίνωση του αγροτικού συλλόγου Μεσσήνης, μεταξύ άλλων αναφέρει: "Στις 8 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη, ύστερα από κάλεσμα του αγροτικού συλλόγου Μεσσήνης, όπου έγινε πλούσια συζήτηση και πάρθηκε απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους αγροτικούς συλλόγους Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Με οδηγό το πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων που αποφασίστηκε στη Λάρισα στις αρχές Δεκέμβρη, συντονιζόμαστε με τους άλλους συλλόγους πανελλαδικά και βγαίνουμε στους δρόμους! Διεκδικούμε: Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο. ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό – σφαγείο για τους αγρότες. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ. Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις". - 
***   Πατέρας και κόρη μεταξύ των συλληφθέντων για διακίνηση ναρκωτικών

Ένας πατέρας με την κόρη του ήταν μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων για ναρκωτικά, σε υπόθεση που εξιχνίασαν άνδρες της ασφάλειας Αττικής. Ο 50χρονος πατέρας και κόρη του, 29 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στον Κολωνό από την Δίωξη Ναρκωτικών, μαζί με δύο ακόμα άτομα, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, στην περιοχή της Αττικής. Στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,5 κιλά ηρωίνης. Μαζί με τον πατέρα και την κόρη του, συνελήφθησαν μια γυναίκα και ένας άνδρας, ηλικίας 63 και 42 ετών αντίστοιχα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και επτά συσκευές κινητών τηλεφώνων. Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή. - 

***  "Για την «ηθική» της καθαρότητας" , άρθρο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στην Καθημερινή 

Η​​ ψήφιση του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ατόμων προκάλεσε αρκετές συζητήσεις στην ελληνική κοινωνία, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με βάση τις αρχές της ηθικής. Και ενώ υπήρχε ως φαινομενική αφετηρία η «ηθική» της Εκκλησίας, εν τούτοις ακόμη προβληματιζόμαστε πώς διατυπώνονται απόψεις τόσο αντίθετες και αλληλοσυγκρουόμενες. Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς το περιεχόμενο αυτού που χαρακτηρίσαμε αφετηριακά ως «ηθική» της Εκκλησίας και επιπλέον μια δυσκολία κατανόησης του τι ακριβώς εκφράζει. Λανθασμένα η «ηθική» ταυτίζεται με τον ηθικισμό. Με ένα σύστημα δηλαδή συμπεριφοράς, το οποίο ταυτίζεται με τους «καθώς πρέπει» οι οποίοι βέβαια δεν είναι δήθεν αμαρτωλοί αλλά «καθαροί» και τέλειοι ενώ φαίνεται ότι γι’ αυτούς δεν ισχύει η ευχή του αγίου Εφραίμ «Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου». Με ευκολία μάλιστα οι εραστές αυτής της «ηθικής της καθαρότητας» κρίνουν, κατακρίνουν, κατηγορούν, στιγματίζουν και τους διαφεύγουν οι λόγοι του Αποστόλου Παύλου: «ή αλλήλους δάκνετε και κατεσθίετε, βλέπετε μη υπ’ αλλήλων αναλωθείτε» (Γαλάτας Ε΄ 15) αλλά και «ο δοκών εστάναι βλεπέτω μη πέση» (Α΄ Κορ. 10, 12). Οι λόγοι αυτοί οι προσευχητικοί και αποστολικοί απευθύνονται σε όλους εκείνους οι οποίοι αγωνίζονται, αμαρτωλοί όντες, ώστε να μην καταναλώνονται σε κρίσεις και επικρίσεις για έργα και αμαρτίες άλλων ανθρώπων αλλά να αγωνίζονται για τη δική τους σωτηρία σε αντίθεση προς την ηθικιστική προσέγγιση της ηθικής των εραστών εκείνων οι οποίοι κρίνουν, επικρίνουν, κατηγορούν και στιγματίζουν όλους τους άλλους εκτός από τους εαυτούς τους. Γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους ως δικαστές των ανθρώπων και προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την κάθε μορφής αμαρτία, ώστε να επιβεβαιώσουν τη δήθεν «καθαρότητα» του βίου τους και τη δική τους αναμαρτησία, και λησμονούν ότι για την Εκκλησία είναι και αυτοί ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων αμαρτωλοί και πεπτωκότες, αφού όλοι είμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άνθρωποι της αμαρτίας και της πτώσης. Εξαιτίας αυτής της επιλήσμονης τάσης τους ξεχνούν οι εραστές της «ηθικής καθαρότητας» και της συμπεριφοράς ότι σε ολόκληρη την εκκλησιαστική παράδοση υπάρχει μια διάκριση πολύ σημαντική και ουσιαστική. Ο κάθε αμαρτωλός είναι κτίσμα και δημιούργημα του Θεού και ως τέτοιο εισάγεται στην Εκκλησία ώστε να καταστεί μέσα από τη μετάνοια και τη συγχώρεση άγιος, δηλαδή τέκνον και φίλος Θεού. Είναι η μόνη διαδικασία που δίνει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να απελευθερωθεί από κάθε τι το οποίο τον καθιστά αμαρτωλό, γι’ αυτό και προσεύχεται «άφες ημίν τα οφειλήματα ημών ως και ημείς αφιέμεν τοις οφειλέταις ημών» (Ματθ. Στ΄, 12). Απελευθερώνεται από τα δεσμά της αμαρτίας συγχωρώντας πρώτιστα τους άλλους αμαρτωλούς, δίνοντάς τους χώρο (συν-χωρεί) για σωτηρία και δεν τους καταδιώκει, ούτε τους στιγματίζει, γι’ αυτό και όλους τους αμαρτωλούς μέσα στην Εκκλησία τους σεβόμαστε και τους τιμούμε και τους αγαπούμε και τους αποδεχόμαστε. Μόνο οι «καθαροί» λιθοβολούν τους αμαρτωλούς. Οι συνειδητοποιημένοι αμαρτωλοί δεν λιθοβολούν τους άλλους αμαρτωλούς αλλά τους συν-χωρούν και τους αγαπούν και κηρύττουν: «και την αμαρτίαν αυτών ου μη μνησθώ έτι». Υπενθυμίζω απλά τον τρόπο με τον οποίον η Εκκλησία συγχωρεί και αγκαλιάζει τον αμαρτωλό. Η περίπτωση του αγίου Διονυσίου, ο οποίος συγχώρεσε τον φονιά του αδελφού του, δεν απαίτησε την ποινικοποίηση των αμαρτωλών, δεν εξέφρασε καμία μνησικακία, δεν απέκλεισε από την αγιότητα κανέναν, ακόμη και έναν φονιά, αλλά του έδωσε την δυνατότητα της μετάνοιας (αλλαγής της στάσης ζωής του) και της συν-χώρησης (ένταξης στο χώρο Της). Γι’ αυτό και ο Χριστός αντινομικά προέτρεψε «ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω» (Ιω. Η΄, 7). Δεν αποδέχεται την αμαρτία αλλά αγκαλιάζει και προστατεύει τον αμαρτωλό. Ετσι άλλωστε ερμηνεύεται και το οξύμωρο του λόγου, «ου δε επλεόνασεν η αμαρτία, υπερπερίσσευσεν η χάρις» (Ρωμ. Ε΄, 20), δηλαδή η αγάπη, η ελευθερία, η αμνησικακία, η συγχωρητικότητα. Σοφά η Ιερά Σύνοδος δεν κατηγόρησε κανέναν ως αμαρτωλό, δεν έθεσε την αμαρτία σε διαβάθμιση, δεν απέκλεισε κανένα στην πορεία προς την αγιότητα, θεώρησε όμως ως ποιμαντική της υποχρέωση να επισημάνει την αντίθεσή της προς κάθε μορφή «συμβίωσης», η οποία αντιστρατεύεται ή αποδυναμώνει ως πρότυπο ζωής και συν-βίωσης τη λειτουργικότητα της οικογένειας, αλλοτριώνει και αμαυρώνει τον μυστηριακό χαρακτήρα του ιερολογούμενου γάμου. Η Εκκλησία ως ο χώρος της αγάπης και της ελευθερίας δεν μπορεί να επιζητά τον θάνατον του αμαρτωλού αλλά δίνει τη δυνατότητα εις το «επιστρέψαι και ζην αυτόν»!Του σεβ. μητροπολίτου Μεσσηνίας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥΠηγή: kathimerini.gr - 

*** 

***  Αθλητική  ενημέρωση  : 

*** Πρωταθλήματα  ποδοσφαίρου  ΕΠΣΜεσσηνίας Β΄ ΄γύρος ,:
Live score: Βέροια-Πανθρακικός (0-0), όλα μηδέν στο Περιστέρι
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 η αγωνιστική  Σ/Κ  09  και  10/01/2016 :  Πάμισος Μ.-Σπερχογεία   4-1  .- ^ Δώριο-Μεσσηνιακός   1-3 .- ^ Πύλος-Μιλτιάδης  1-0 .- ^  Σα Απόλλων Κ.-Εθνικός Μ.   0-3 .- ^Αρφαρά-Ολυμπιακός Κ. 1-3 .- ^ Σα Τ. Άγρας-Θουρία   0-3 .- ^Κυπαρισσία-Διαβολίτσι  4-0 .- ^ΑΟ Φαραί-Ανδρούσα   2-1 .- ^ Σα *** Α1   ΕΠΣΜεσσηνίας 14η  αγωνιστική Σ/Κ  09και109/01/2016 : 14η  αγων.  αγωνιστική Ομόνοια-Χώρα   2-1 .- ^ Σα Κεραυνός Κ.-Ασπρόχωμα   3-2 .- ^ Εράνη Φ.-Ηρακλής Κ.   2-1  .- ^Αναγέννηση Π.-Κορώνη   3-3  .- ^ Σα Μεθώνη-ΑΕ Αβίας   0-0 .- ^ Αίαντας Κ.-Χανδριναϊκός   5-0  .- ^ Σα Πεταλίδι-Νέος Άρις   2-2 .- ^ *** Β΄ Τοπικό στο  ποδόσφαιρο 10ς   και  2ος  όμιλος  :12η  αγωνιστή αγωνιστική ΑΕ Γαργαλιάνων- Πλατύ   2-1 .- ^ Σα   Άμφεια- Ηρακλής Κυπ.   3-2 .- ^   ΑΕ Αιθαίας- Θύελλα Μερ.  4-0  .- ^ Σα   Αστέρας Μ.- ΑΟ Πατίστα   2-0  .- ^ Σα  Καλό Νερό- ΑΟ Φυτειάς  7-0  .- ^ Σα   Πανιώνιος- Κοπανάκι   0-0 .- ^    2ος   όμιλος 12η  αγωνιστική  :  ΑΟ Στενωσιάς- Βλαχόπουλο   2-1 .- ^ Δόξα Κ.- Ακαδ. Παμίσου   1-0 .-^Παναθηναϊκός Κ.- Ατρόμητος Κ.   1-1  .- ^ Θύελλα Χαρ.- ΑΕΚ Κ.   3-0 .- ^ Ανάληψη- ΑΕ Μάνης   2-0 .- ^ Σα Καλλιθέα -Πράσινα Π.   2-3 .- ^

 *** ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  :Α.Ε. Αβίας -Αναγέννηση Παραλίας   0-4 .- ^ Α.Σ. Ανδρούσης -Πράσινα Πουλιά   2-3 .- ^ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -Α.Ο. Φαραί  5-0  .- ^  Α.Σ. Δαναός -Α.Ο. Διαβολιτσίου  Αναβλήθηκε Ηρακλής Καλαμάτας Μεσσηνιακός Γ.Σ.  6-2 .-^ ΄ Δόξα Καλαμάτας -Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  1-3 .- ^ Αίαντας Καλαμάτας -Α.Ε. Μάνης  4-1  .- ^ Θησέας Καλαμάτας -Α.Ο. Σπερχογείας 3-0  α.α.  .- ^ Εθνικός Μελιγαλά-Αστέρας Αρφαρών  5-2  .- ^

***  ΔΕΥΤΕΡΑ 11/ 01/2016
 Καλλονή - Παναθηναϊκός  0-2 .- ^

***  Δευτέρα, 11/1/2016   Α1  ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΜΠΆΣΚΕΤ  :
Πρωταθλητής «χειμώνα» και αήττητος ο Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός-Κηφισιά  73-67
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Γκούμας, Κατραχούρας
 Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-34, 57-42, 73-67
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 11 (1), Παππάς 3 (1), Γκιστ 8 (1), Καλάθης 4, Παπαγιάννης 2, Γιάνκοβιτς 5 (1), Φώτσης 12 (2), Ραντούλιτσα 5, Φελντέιν 21 (5), Διαμαντίδης 2, Κούζμιτς.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Στίγγερς 4, Κασελάκης 11 (2), Χογκ 12 (2), Σμιθ 10, Ελ-Αμίν 13, Χατζηνικόλας 1, Γκίκας 4, Πόποβιτς, Χρυσικόπουλος 3 (1), Γλυνιαδάκης 9.

~  Σε αναμετρήσεις της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής στον πρώτο γύρο της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

13η Αγωνιστική (9-11/1/2016)
ΠΑΟΚ-Καβάλα 71-60
Αρκαδικός-ΑΕΚ 74-78
Λαύριο-Κόροιβος Αμ. 81-72
Απόλλων Π.-Τρίκαλα 83-77
Κολοσσός Ρ.-Άρης 76-70
Ρέθυμνο-Ολυμπιακός 70-85
Παναθηναϊκός-Κηφισιά 73-67

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός 26
Ολυμπιακός 25
ΑΕΚ 23
Αρης 22
ΠΑΟΚ 20
Κόροιβος Αμ. 19
Κολοσσός Ρ. 19
Τρίκαλα 18
Απόλλων Πατρών 18
Κηφισιά 18
Λαύριο 17
Ρέθυμνο 17
Αρκαδικός 16
Καβάλα 15

***  Γ΄ εθνική 3ος  όμιλος  :
13η αγ. 10/01/2016, 15:00
  Ηρακλής Ψαχνών-Δόξα Ν. Μανωλάδας  0-1 .- ^
 Παναρκαδικός-Κανάρης Νενήτων  2-1  .- ^
 Καλαμάτα-Βύζας Μεγάρων  2-0 .- ^
 Λεβάντε-Αιολικός  1-4  .- ^
 Λουτράκι-Παμβουπρασιακός  1-1 .- ^
 Χαλκίδα-Ερμιονίδα  3-0 .- ^
 Σπάρτη-Παναργειακός  1-1  .- ^

***  Πρόγραμμα - σκόρερ και αποτελέσματα της 17ης «στροφής»:

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/1/2016
Ατρόμητος - Πλατανιάς Χανίων 0-0

Βέροια - Πανθρακικός 0-0

ΑΕΚ - Ξάνθη 2-1
(10' Αραβίδης, 53' Μπαρμπόσα - 17' Σολτάνι)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
(43` Αθανασιάδης, 52` Χαρίσης, 64` Ντε Μασέντο Ντα Σίλβα - 90` Κοζορώνης)

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 2-1
(53` Ρουσκουγιέδα, 72` Παπάζογλου - 63` Γιάννου)

Πανιώνιος-Ηρακλής 1-0
(59` Ανσαριφάρντ)

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 3-0
(16΄ Ιντέγε, 42΄ Πάρντο, 56΄ Ντομίνγκες - 88΄ Μπεν)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/ 01/2016
Ο Παναθηναικός πέρασε από την Μυτιλήνη με 2-0
 Καλλονή - Παναθηναϊκός   0-2  , (0-0).- ^
Τα γκόλ  :  47΄Ν.Καλτσάς , 90΄ Μπουμάλ  .-
Διαιτητής: Αθ.Γιάχος (Χίου)
Κίτρινες: Τσαμπούρης - Πράνιτς
 ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν.Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος, Γεωργίου, Γουέρε, Μάρκοβιτς (69΄ Μπαργκάν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Μέστο, Πράνιτς, Εσιέν (73΄ Λαγός), Ζέκα, Αμπέντ (68΄ Ατζαγκούν), Μπουμάλ, Πέτριτς (58΄ Μπεργκ), Καλτσάς.
Βίντεο από αγώνα  :

VIDEO  Σούπερ Λίγκα αγώνων  ποδοσφαίρου 17ης  αγωνιστικής  του  Σαββάτου 09  Ιανουαρίου 2016  :
~ ΑΕΚ- ΞΑΝΘΗ    1ο  γκόλ   1-0  17η αγων  09/01/2016 : https://youtu.be/wfnIvw9UkSE .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  ΓΚΌΛ ΙΣΟΦΑΡ  1-1  17η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/ZoZuI2tLiL8 .-
~ ΒΕΡΟΙΑ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  0-0  17 η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/bercYgUIGnQ .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  Α΄ ημίχρ   1-1  φάσεις γκόλ  17η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/7XWgPETxP_E .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  2-1  δηλώσεις  γκόλ  09/01/2016 17η  αγων: https://youtu.be/IcN1H9s7oAQ .-
~  ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ 2-1  2ο  γκόλ  09/01/2016  17η  αγων : https://youtu.be/6eKHFQxHlpk .-
~ ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ  2-1  χαμένο πέναλτι  09/01/2016 :
https://youtu.be/-InkOHBVpY8 .-
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0-0  17η  αγων   09/01/2016 : https://youtu.be/y7FNZ3x54-k
~ Βέροια-Πανθρακικός  0-0  17η  αγων  9-1-2016 : https://youtu.be/VtZ0BxKUXiY
~ΑΕΚ-Ξάνθη 2-1  17η  αγων   9-1-2016 : https://youtu.be/-I6GNI-5UVg
~ Βίντεο  από αγώνες της Κυριακής 10/01/2016  : ~*ΠΑΟΚ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3-1  17η  αγων  10/01/2016 : https://youtu.be/aVuLh1T9Te8 .-
~*ΠΑΟΚ-Γιάννενα  3-1   γκόλ Ιωαννίνων   10 /1/02016 : https://youtu.be/SpeMPaeIBQc  .-
~*Παναιτωλικός-Αστέρας Τρ  Α΄ ημίχρ  0-0  10-1 2016  17η  αγων : https://youtu.be/GDnkvmFuIVU .-
~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ    1ο γκόλ Παναιτωλικού 10-1-2016  17η  αγων  : https://youtu.be/wRb7G5FzpKY .-
~*ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ  1ο  γκόλ Πανιώνιος  10/1/2016 17η  αγων : https://youtu.be/u89mQ8tzwW8 .-
~*ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0  δηλώσεις  γκόλ  17η  αγων   10/01/2016 : https://youtu.be/P4_HxeG9rME .-
~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ   2-1  δηλώσεις γκόλ  17η  αγων 10/01/2016 : https://youtu.be/YQNwQvv3d2I .-
~*Παναιτωλικός-Αστέρας  2-1  γκόλ ισοφ  Αστέρα  10-1-2016  17η  αγων  : https://youtu.be/AynvqJWRovQ .-
~*ΟΣΦΠ-Λεβαδειακός Α΄ ημίχρονο   2-0  τα γκόλ  10/1/2016 17η  αγων. : https://youtu.be/GnriVhZ612A .-
~*ΟΣΦΠ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  3-1  δηλώσεις γκόλ 17η  αγων  10/01/2016 : https://youtu.be/ER06JjWalK4 .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)1. Ολυμπιακός 51
2. ΑΕΚ 33
3. Παναθηναϊκός 31
4. ΠΑΟΚ 29 -16αγ.
5. Πανιώνιος 26
6. Αστέρας Τρίπολης 24
7. Λεβαδειακός 22 -16αγ.
8. Ηρακλής 21
. ΠΑΣ Γιάννινα 21
10. Βέροια 19
. Πλατανιάς 19
. Παναιτωλικός 19
13. Ξάνθη 17 -16αγ.
. Ατρόμητος 17 -16αγ.
15. Πανθρακικός 12
16. Καλλονή 7
* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί


 ~ BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2743 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2744   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9950  βίντεο  
.- 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 575 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.490   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook .-

~ *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   552 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  496. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139                  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

 
~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :   ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                                                                

   Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  09 και 10 Ιανουαρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/09-10-2016.html .-  
~
'~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  09 -01-2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-09-01-2016.html ,-  
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιανουαρίου  2016   : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-10-2016.html .-  
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 11  Ιανουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-11-2016.html  .-   
~   
                                                                                                                                                
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου