ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Φεβρουαρίου 2016

  Η Εφημνερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016 :
Σήμερα  γιορτάζει  η Καλαμάτα  μας !  ΥΠΑΠΑΝΤΗ του ΣΩΤΗΡΑ  ΜΑΣ ! Ι.Ν.  Παναγίας  Υπαπαντής  Καλαμάτας ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας !!!~
~ **  "Μέσα στην Εκκλησία, που έχει τα μυστήρια που σώζουν, δεν υπάρχει απελπισία. Μπορεί να είμαστε πολύ αμαρτωλοί. Εξομολογούμαστε, όμως, μας διαβάζει ο παπάς κι έτσι συγχωρούμαστε και προχωρούμε προς την αθανασία, χωρίς καθόλου άγχος, χωρίς καθόλου φόβο. Γ.Π." .-
~ ** "Όσοι κατηγορούν την Εκκλησία για τα λάθη των εκπροσώπων της, με σκοπό δήθεν να βοηθήσουν για την διόρθωση, κάνουν μεγάλο λάθος. Αυτοί δεν αγαπούν την Εκκλησία. Ούτε, βέβαια τον Χριστό. Τότε αγαπάμε την Εκκλησία, όταν με την προσευχή μας αγκαλιάζουμε κάθε μέλος της και κάνομε ό,τι κάνει ο Χριστός. Θυσιαζόμαστε, αγρυπνούμε, κάνομε το παν, όπως εκείνος, ο οποίος «τις λοιδορίες δεν τις ανταπέδιδε, και όταν έπασχε δεν απειλούσε» (Α' Πετρ. 2,23)."
~  2 Φεβρουαρίου
Η Υπαπαντή τον Κυρίου (1) και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Αγαθοδώρου, νεομάρτυρος Ιορδανού του εκ Τραπεζούντας (2) (†1650) και Γαβριήλ οσίου (†1676).
(1)Το γεγονός της Υπαπαντής πού εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Β, 22-35) του Ευαγγελίου του, συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση τού Ιησού. Σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο, αν το πρώτο παιδί της οικογένειας ήταν αγόρι, αφιερωνόταν στο Θεό και συγχρόνως προσφερόταν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι τρυγόνια η δύο μικρά περιστέρια. Το ζευγάρι υποδέχθηκε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα. Η ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, τελούνταν στον Ναό των Βλαχερνών, όπου παρευρίσκονταν και οι βασιλείς.
(2)O άγιος Ιορδάνης ο Τραπεζούντιος (νεομάρτυρας), καταγόταν από την Καππαδοκία και μετά το γάμο του εγκαταστάθηκε στο Γαλατά της Κωνσταντινούπολης. Σε κάποια διασκέδασή του με Οθωμανούς συμπατριώτες του και κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού, κάποιος συμπαίκτης του εβλασθήμησε τον Άγιο Νικόλαο. Αμέσως ο Ιορδάνης απάντησε το ίδιο κοροϊδευτικά εις βάρος του Μωάμεθ. Την επόμενη ημέρα, καταγγέλθηκε ως υβριστής της θρησκείας τού Μωάμεθ, οδηγήθηκε στο Βεζίρη και πιέστηκε να αλλαξοπιστήσει για να αποφύγει την τιμωρία. Παρά τις απειλές και τις δελεαστικές προτάσεις, ακόμη και να πει φανερά ότι ασπάζεται το Ισλάμ και στη συνέχεια να ζήσει χριστιανικά όπου εκείνος ήθελε, ο άγιος αρνήθηκε θαρραλέα. Έτσι ο δήμιος έκοψε το κεφάλι του Ιορδάνη στις 2 Φεβρουαρίου 1650 χαρίζοντάς του την αιωνιότητα.  ~
Σήμερα 02/02/2016 εορτάζουν:
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, Άγιος Αγαθόδωρος, Άγιος Ιορδάνης ο εκ Τραπεζούντας
~
Βιογραφία
Η Υπαπαντή του ΚυρίουΤο γεγονός αυτό εξιστορεί ο ευαγγελιστής Λουκάς στο κεφάλαιο Β', στ. 22-35. Συνέβη σαράντα μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού Ιησού. Σύμφωνα με το Μωσαϊκό νόμο, η Παρθένος Μαρία, αφού συμπλήρωσε το χρόνο καθαρισμού από τον τοκετό, πήγε στο Ναό της Ιερουσαλήμ μαζί με τον Ιωσήφ, για να εκτελεσθεί η τυπική αφιέρωση του βρέφους στο Θεό κατά το «πάν άρσεν διανοίγον μήτραν (δηλαδή πρωτότοκο) άγιον τω Κυρίω κληθήσεται» και για να προσφέρουν θυσία, που αποτελούνταν από ένα ζευγάρι τρυγόνια ή δύο μικρά περιστέρια. Κατά τη μετάβαση αυτή, δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του ο υπερήλικας Συμεών (βλέπε 3 Φεβρουαρίου). Αυτό το γεγονός αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν ήλθε να καταργήσει τον Μωσαϊκό νόμο, όπως ισχυρίζονταν οι υποκριτές Φαρισαίοι και Γραμματείς, αλλά να τον συμπληρώσει, να τον τελειοποιήσει.
Κατά την ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, οι βασιλείς συνήθιζαν να παρευρίσκονται στο Ναό των Βλαχερνών. Η συνήθεια αυτή εξακολούθησε μέχρι τέλους της βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Η Υπαπαντή του ΚυρίουἈπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’.
Χαῖρε Κεχαριτωμένη Θεοτόκε Παρθένε, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἠμῶν, φωτίζων τοὺς ἐν σκότει. Εὐφραίνου καὶ σὺ Πρεσβῦτα δίκαιε, δεξάμενος ἐν ἀγκάλαις τὸν ἐλευθερωτὴν τῶν ψυχῶν ἠμῶν, χαριζόμενον ἠμὶν καὶ τὴν Ἀνάστασιν.
~  Ἀπολυτίκιον Ὑπαπαντής ,  https://youtu.be/svOi-M_DzCY .-

~ Άχραντε Παρθένε, Μήτερ Θεού, δεξαι παρακλήσεις προσπιπτόντων εν στεναγμοίς, και μετα δακρύων θερμώς παρακαλούντων, παρέχουσα ειρήνην και συγχώρησιν. (Μεγαλυνάριον)
~
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας

Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομ....
 
Όσιος Εφραίμ ο Σύρος

Όσιος Εφραίμ ο Σύρος
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάνν....
 
Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρίας και των τέκνων Αρκαδίου και Ιωάννη

Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρία....
 
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
 
Οσίες Ξένη και οι δύο θεραπαινίδες της

Οσίες Ξένη και οι δύο θεραπαινίδες της
 
Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος
***  Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πανηγυρίζει η Καλαμάτα την Υπαπαντή του Χριστού (βίντεο & φωτογραφίες)          
      
 
 
 
 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα εορτάζει την Υπαπαντή του Χριστού. Τους φετινούς εορτασμούς λαμπρύνει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνική Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουπλής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής λίγο μετά τις 10π.μ.
Στον Όρθρο και στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατεί ο Σεβασβιότατος Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, συλλειτουργούντων Σεβ. Μητροπολιτών, Ύδρας Εφραίμ, Παροναξίας Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και Μεγάρων Κωνσταντίνος.
Στις 11π.μ. μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Iεράς Eικόνος με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.
Το παρών δίνουν μεταξύ άλλων βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καθώς και Δήμαρχοι, πολιτευτές αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες όλου του Νομού Μεσσηνίας.
Με σύμμαχο τον “ανοιξιάτικο” καιρό χιλιάδες είναι και οι επισκέπτες αλλά και οι προσκυνητές που αναμένεται να ακολουθήσουν τη θεία λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα.
Video:  Υπαπαντή Καλαμάτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας , https://youtu.be/biEtesx0S00  .-
 
***  Πλήθος κόσμου αυτή τη στιγμή στην Αγρυπνία για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού (φωτογραφίες)         
       
 
 
 
 
 
Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η Ιερή Αγρυπνία στον Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.
Ο κόσμος περιμένει ευλαβικά στη σειρά προκειμένου να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας.
Χρόνια πολλά σε όλους. 


Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την πολιούχο της Καλαμάτας
Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, Ύδρας, Σπετσών κι Αιγίνης Εφραίμ, Παροναξίας Καλλινίκου, , Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Ιωαννίνων Μαξίμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός της Υπαπαντής του Χριστού και τα μηνύματα που αυτή μας μεταφέρει.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της μεγαλειώδους λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνος προς αγιασμό των κατοικών και των προσκυνητών.
Να σημειωθεί ότι στις αυριανές εκδηλώσεις θα παραστεί ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

***  Γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα- Το πρόγραμμα του εορτασμού 

Η μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή σήμερα για την Καλαμάτα και την πολιούχο της Υπαπαντή του Σωτήρος. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες, παραμονή της εορτής, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Αγρυπνία στο φερώνυμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό. Σήμερα, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Mητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Nαό της Yπαπαντής του Xριστού Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Mεσσηνίας κ. Xρυσοστόμου. Τις ιερές εκδηλώσεις θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ αναμένεται να παραστούν μέλη της πολιτικής ηγεσίας και έχουν κληθεί να μετάσχουν οι ακόλουθοι Σεβ. Μητροπολίτες: Σπάρτης Ευστάθιος, Ύδρας Εφραίμ, Παροναξίας Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και Μεγάρων Κωνσταντίνος. Στις 11.00 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Iεράς Eικόνος με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό. H Iερά Eικόνα της Παναγίας Yπαπαντής βρέθηκε επί Τουρκοκρατίας θαμμένη και μισοκαμένη, με αλλοιωμένα τα πρόσωπα της Θεομήτορος και του Χριστού, στα ερείπια μικρής Εκκλησίας, κατεστραμμένης από τους Tούρκους (πιθανόν το 1770), που χρησιμοποιούσαν οι κατακτητές ως στάβλο. Στο χώρο αυτό, νοτιοανατολικά του υπάρχοντος Mητροπολιτικού και Καθεδρικού Iερού Nαού, κτίστηκε και καταστράφηκε επανειλημμένα η αφιερωμένη στην Παναγία την Yπαπαντή Εκκλησία. O σημερινός μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Nαός, που θεμελιώθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1860 και εγκαινιάστηκε στις 19 Aυγούστου 1873, έπαθε ζημιές με τους σεισμούς του 1886 και του 1986, οι οποίες αποκαταστάθηκαν, ενώ απειλήθηκε από πυρκαγιά στις 2 Φεβρουαρίου του 1914. Τότε, η Ιερά Εικόνα έπαθε σοβαρές βλάβες, οι οποίες επανορθώθηκαν για δεύτερη φορά, μετά τις διορθωτικές επεμβάσεις που είχαν γίνει ύστερα από την ανεύρεσή της. H λιτάνευση της Εικόνας έγινε για πρώτη φορά το 1841, για την αντιμετώπιση κάποιας επιδημίας βαριάς μορφής (πιθανολογείται ότι ήταν πανώλη), που είχε πλήξει την πόλη. Καθιερώθηκε, όμως, η λιτάνευση να γίνεται κάθε χρόνο, την ημέρα της γιορτής, το έτος 1884. - 

***  Στο πλευρό της Μεσσηνίας ο Βασίλης Λεβέντης         
     
Την αισιοδοξία του ότι η πρότασή του, για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ώστε να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα, θα υλοποιηθεί, με τη συνδρομή και των άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και Μεσσήνιος (Μεσσήνη) στην καταγωγή, Βασίλης Λεβέντης, κατά την επίσκεψή του στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Ο Βασίλης Λεβέντης κατά τη διήμερη παραμονή του στην Καλαμάτα επισκέφθηκε το Επιμελητήριο, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, ενώ σήμερα θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής.
  Επίσκεψη στο Δημαρχείο
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, υποδέχθηκε με θέρμη τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος ανέφερε ότι ανέλυσε με τους συνεργάτες του στον κ. Λεβέντη «τα προβλήματα, τις προοπτικές και τις ελπίδες του Δήμου και του ζητήσαμε τη συμπαράστασή του στον αγώνα της πόλης και του Δήμου να περάσει σε μια καλύτερη εποχή, να επιλύσει προβλήματα και να πορευτεί στο μέλλον με καλύτερες προϋποθέσεις».
Από την πλευρά του, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Είναι προφανές το ενδιαφέρον μου, αφού είμαι ντόπιος και έχω γεννηθεί στη Μεσσήνη. Δε θα πω ότι εγώ θα λύσω τα προβλήματα, είναι υπερβολή, αλλά στο μέτρο των ταπεινών μου δυνάμεων, επειδή ενδιαφέρομαι για την αποκέντρωση -είμαι κατά της αστυφιλίας-, υπόσχομαι ότι θα κάνω το παν, τουλάχιστον στα τρία μεγάλα ζητήματα που μου ανέφερε ο κ. δήμαρχος, στο φυσικό αέριο, το δρόμο προς το Ριζόμυλο και την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, να τα προωθήσουμε οπωσδήποτε.
Θα εξαντλήσω όλη την πίεσή μου προς τη σημερινή κυβέρνηση, τον κ. Τσίπρα, να γίνουν, γιατί είναι δίκαια και επιβεβλημένα και θα αλλάξουν λίγο τη μοίρα της περιοχής. Η μοίρα της περιοχής θα αλλάξει από την εργατικότητα και προοδευτικότητα των πολιτών της. Και δεν έχω την ελάχιστη αμφιβολία ότι οι πολίτες της Καλαμάτας είναι οι άριστοι και οι καλύτεροι».
Ερωτηθείς ο κ. Λεβέντης για την κατάσταση στη χώρα, δήλωσε ότι ανησυχεί διότι «προστέθηκε και το προσφυγικό στην οικονομική κρίση. Και στο προσφυγικό γίνανε λάθη, χάσαμε χρόνο και τώρα απειλούμεθα με έξοδο, αποβολή από το Σένγκεν».
Επανέλαβε δε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Ζητώ οικουμενική, διότι όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν έρχονται εδώ επενδυτές λόγω αστάθειας, λόγω κυβερνήσεων ετοιμόρροπων. Εάν υπάρξει μια κυβέρνηση που δεν κινδυνεύει από τρεις ή από πέντε (βουλευτές) και είναι ευρύτερου κοινοβουλευτικού πέλματος, θα δοθεί η εικόνα η επιβαλλόμενη της πολιτικής σταθερότητας, που θα φέρει και τις επενδύσεις. Γιατί μέχρι τώρα αναδιανέμουμε τη μιζέρια και ξεχνάμε το πιο ουσιώδες, ότι αν δεν έρθει ανάπτυξη και προστιθέμενα έσοδα, η χώρα μας δε θα βγει από την κρίση. Η αγωνία αυτή με έκανε πρώτος να προτείνω την οικουμενική».
  Επιμελητήριο
Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματοποίησε στη συνέχεια, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημήτρη Μανιάτη. Ο κ. Λεβέντης ενημερώθηκε για τα προβλήματα των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσον αφορά στο Ασφαλιστικό – Φορολογικό, αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα της καθημερινότητας των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Επίσης ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του νομού, που μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάκαμψης, όπως ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, καθώς και τα πλεονεκτήματα για επενδύσεις.
Όμως, όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, οι επενδυτές ζητούν: Όσο δυνατόν συντομότερη άρση των capital controls. Πολιτική σταθερότητα. Αξιόπιστη οικονομική πολιτική. Γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του κράτους, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τη λειτουργικότητα των θεσμών. Φιλικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
  Συνάντηση με Ελ. Αλειφέρη
Τέλος, ο κ. Λεβέντης πραγματοποίησε το μεσημέρι εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη-Καραθανάση. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα τουρισμού, Αντωνία Μπούζα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ανταλλάχθηκαν απόψεις για το ρόλο και την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας και ζήτησε από τον κ. Λεβέντη τη στήριξή του για την ενίσχυση των δομών του.
Συζητήθηκαν, επίσης, περιβαλλοντικά θέματα με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και υπήρξε ταύτιση απόψεων για την επιτακτική ανάγκη άμεσης προώθησης λύσης του προβλήματος.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζει τη σπουδαία έκθεση χαρακτικής αφιερωμένη στο «Μέγα Αλέξανδρο» στη Μεσσήνη 

 
ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 5.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗ» Τη σπουδαία έκθεση χαρακτικής, αφιερωμένη στο «Μέγα Αλέξανδρο», εγκαινιάζει απόψε στις 5.00 μ.μ. στο Μουσείο «Κατσουλίδη» στη Μεσσήνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Για την έκθεση αλλά και την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μεσσήνη μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης και ο «εμπνευστής» της, Τάκης Κατσουλίδης. Ο κ. Τσώνης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημερινή μέρα για τη Μεσσήνη, καθώς θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η έκθεση χαρακτικής που ξεκινά απόψε και είναι αφιερωμένη στο «Μέγα Αλέξανδρο», είναι το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός που έχει γίνει ποτέ στη Μεσσήνη. Τέλος, ευχαρίστησε τον Τάκη Κατσουλίδη για την προσφορά του, τονίζοντας ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα βρίσκεται πάντα αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθειά του. Από την πλευρά του, ο χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης δήλωσε ότι είναι μεγάλη η τιμή που τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ πρόσθεσε ότι σπάνια μια τόσο σπουδαία καλλιτεχνική έκθεση λαμβάνει χώρα στην επαρχία. Στη συνέχεια εξήγησε πως η ιδέα για αυτή την έκθεση «γεννήθηκε» το 2009, όταν κάποιος τηλεοπτικός σταθμός ανακήρυξε το Μέγα Αλέξανδρο ως το δημοφιλέστερο Έλληνα όλων των εποχών στον πλανήτη. Τότε αποφάσισε ότι και οι καλλιτέχνες κάτι πρέπει να κάνουν γι’ αυτό. Αρχικά προσπάθησε να φέρει από τη Ρώμη μια έκθεση με «γκραβούρες», όμως το κόστος ήταν αρκετά υψηλό. Έτσι αποφάσισε να στείλει γράμματα σε Έλληνες χαράκτες και να τους ζητήσει ένα έργο για το σπουδαίο Έλληνα στρατηλάτη. 14 σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν και έτσι προέκυψε αυτή η έκθεση, που ξεκινά απόψε και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Απριλίου, ενώ υπάρχουν σκέψεις να πάρει παράταση μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Εκτός από τα 16 έργα μοντέρνας χαρακτικής από τους 14 Έλληνες χαράκτες, η έκθεση περιλαμβάνει 14 ακόμα έργα χαρακτικής του 16ου με 18ου αιώνα, με θέμα το Μέγα Αλέξανδρο, από πιστά αντίγραφα έργων που εκτίθενται στο Λούβρο. Ο κ. Κατσουλίδης τόνισε ότι, εκτός του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, η έκθεση έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και σκοπός της είναι να την επισκεφθούν όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας. Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κατσουλίδης ευχαρίστησε και τη κα Δάφνη Σημίτη, σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού, για την προσφορά ενός κτήματός της στη Μεσσήνη, στο «Μουσείο». Η έκθεση θα λειτουργεί από αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και έως τις 11 Απριλίου καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. εκτός Τρίτης. Για περισσότερες πληροφορίες για σχολεία, τηλ. 27210 24212.Του Κώστα Γαζούλη - 

***   Κατεβάζουν ρολά και οι βιοτέχνες- έμποροι της Μεσσηνίας την Πέμπτη         
     
 
Σχεδόν καθολική αναμένεται να είναι η απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, αφού σε όλους τους κλάδους και φορείς της Μεσσηνίας που απεργούν θα προστεθούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων του νομού.
Χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την απεργία της Πέμπτης, όπου η Ομοσπονδία θα συμμετέχει καθολικά όπως αποφασίστηκε.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ύστερα από μια σειρά εξοντωτικών μέτρων και πρακτικών, που κάθε άλλο παρά ενίσχυσαν την οικονομία  και την κοινωνία, κατατίθεται ένα νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό στην ίδια ακριβώς λογική με τα υπόλοιπα: διάλυσης, εξαθλίωσης και συρρίκνωσης των επιχειρήσεων.
Το δε ερώτημα που τίθεται, είναι αν με το επικείμενο νομοσχέδιο λύνεται το πρόβλημα με το Ασφαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο με την κατάργηση του ΕΚΑΣ θα οδηγήσει σε μείωση του εισοδήματος για τους νέους συνταξιούχους, όπως είπαν στη χθεσινή συνέλευση. Που η σύνδεση του φορολογητέου εισοδήματος με τις ασφαλιστικές εισφορές θα υπερφορολογήσει για μια ακόμη φορά τις όποιες υγιείς επιχειρήσεις κατορθώνουν να διατηρούν τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν. Που θα συρρικνώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Επίσης, το επικείμενο νομοσχέδιο θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή, την παράνομη εργασία και την παράνομη επιχειρηματικότητα.
Το Ασφαλιστικό, για να είναι βιώσιμο, απαιτούνται εισφορές, όπως τονίζει η Ομοσπονδία, όμως οι εισφορές θα έρθουν με την αύξηση της επιχειρηματικότητας και με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, ένα ασφαλές επιχειρηματικό πεδίο και ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Αντί αυτού, όμως, με το πρόσχημα της πολιτικής σταθερότητας συνεχίζεται η εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των μισθωτών και συνταξιούχων.
Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και να υπάρξει χάραξη ενός σαφούς και σταθερού αναπτυξιακού προτύπου με βάθος εικοσαετίας.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

***  Ο Βερναρδάκης και ο… Μαρινάκης!          
      
Τριβές… δημιουργήθηκαν μεταξύ των ακροατών που παρακολουθούσαν την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, κατά την εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, μεταξύ αυτών και ηγετικά στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ένιωσαν τουλάχιστον αμήχανα, όταν άκουσαν το υπουργό να λέει πως ο όρος διαπλοκή έχει στενή σχέση με το ποδόσφαιρο, τα τηλεοπτικά κανάλια, τις τράπεζες, την πληροφορική, τις κατασκευές και τα δημόσια έργα. Κι όλα αυτά, γιατί τη στιγμή που τα έλεγε και επιχειρηματολογούσε, από κάποιο κινητό τηλέφωνο ακούστηκε μια κλήση με τον ύμνο του Ολυμπιακού ως σήμα. 
Ο κ. Βερναρδάκης, χαμογελώντας, σχολίασε ότι μόλις «ακούσαμε τον ύμνο του Μαρινάκη, η τυπικότατη περίπτωση εν πολλοίς στο ποδόσφαιρο και σε μια ΠΑΕ μαύρου χρήματος που εκτρέπεται από άλλες δραστηριότητες, οριζόντιες και μη».   Α.Π. 

*** Ένα αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τη ζημιά…

Το παρκάρισμα στην Αριστομένους, απέναντι από τα «Ψαράκια», απαγορεύεται εδώ και χρόνια… Ιδιαίτερα, όμως, τώρα που επιτρέπεται στα οχήματα να στρίψουν και αριστερά στη Βασ. Γεωργίου, αυτή η απαγόρευση πρέπει να προστατευθεί ακόμα περισσότερο, καθώς ένα και μόνο παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να σημειώσει μεγάλες ουρές στην Αριστομένους… όπως και έγινε το Σάββατο το μεσημέρι. Κ. Γαζ. - 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Βίντεο από τους αγώνες  :
Πλατανιάς- Παναθηναϊκός  2-3  20η  αγωνιστική 31/01/2016 : https://youtu.be/oOEbwaKlkVA  .-                                      
 Αστέρας Τρ- Λεβαδειακός 2-0  20η αγων  31/01/2016: https://youtu.be/fQ2BUpYxZ-8 .-                                                                                                            
Πανθρακικός-Πανιώνιος   0-1  20η αγων  31/01/2016: https://youtu.be/J9kF25YnqUY  .-
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ  67-77    31/01/ 2016:   https://youtu.be/DXyqFv87ZBg .-
ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1 20η αγων   31/01/2016 : https://youtu.be/U2NGhQc0gHo .-
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-3  20η  αγων  31/01/2016: https://youtu.be/ZSmUpiPmtbs .-   

Ξάνθη- Ηρακλής 2-0 20η  αγων  31/01/2016: https://youtu.be/WkA9whGaKUg .-      
Παναιτωλικός-Καλονή 1-0  20η αγων  31/01/2016 : https://youtu.be/NV4PZG59B0E .-   

*** Μανιάτης: «Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους»
  Συνεχίζει στη Σταντάρ Λιέγης            

- Ο Γιάννης Μανιάτης έγινε ο τρίτος παίκτης που αποχωρεί από τον Ολυμπιακό στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου.
Μετά τους Τάσο Αυλωνίτη (δανεικός στη Στουρμ Γκρατς) και Αλφρεντ Φινμπόγκασον (αποδεσμεύτηκε και συνεχίζει στην Αουγκσμπουργκ), αργά το βράδυ της Δευτέρας η Σταντάρ Λιέγης ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού έως τη λήξη της περιόδου.
- Με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο διεθνής άσος ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του και δήλωσε έτοιμος για τη νέα πρόκληση στο Βέλγιο: «Έτοιμος για τη νέα πρόκληση με τη Σταντάρ Λιέγης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους που με βοήθησαν να γίνω πιο δυνατός», ήταν η ανάρτηση του Μανιάτη.


***   Στη Βαγιαδολίδ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Καράμπελας    
 Μετά τη Λεβάντε
    
 
~ Στη Βαγιαδολίδ και στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας στην Ισπανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Καράμπελας.
- Ο Έλληνας αμυντικός το καλοκαίρι του 2012 είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Λεβάντε, αφού πρώτα είχε λύσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ.
- Ο Καράμπελας είχε χάσει φέτος τη θέση του στη βασική ενδεκάδα της Λεβάντε, η οποία τον άφησε ελεύθερο, έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, και υπέγραψε έως το τέλος της σεζόν στη Βαγιαδολίδ, με την ομάδα της «Σεγκούντα Ντιβιζιόν» να έχει το καλοκαίρι, δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο.

*** Το πρόγραμμα Στη Volleyleague :
Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν «τρένο» από τη Λαμία, το ενδιαφέρον στην 3η θέση
Παρασκευή 11/03/2016Ολυμπιακός - Λαμία 3-0
Σάββατο 12/03/2016
20:00 Εθνικός Αλεξ. - Φοίνικας Σύρου

Κυριακή 13/03/2016
16:00 Παναθηναϊκός - Παμβοχαϊκός
18:30 Κηφισιά - Ορεστιάδα
18:30 ΠΑΟΚ - Ηρακλής

Δευτέρα 14/03/2016

18:00 Άρης - Παναχαϊκή 
~Από τις τελευταίες  μας αναρτήσεις   του Ιανουαρίου  2016  :
~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ  , ...Πέμπτη 14  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-

~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  15  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                           
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
~  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιανουαρίου  2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-16-2016.html .-  
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  16 και  17 Ιανουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/16-17-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 17  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-17-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 18  Ιανουαρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-18-2016.html .-   
 ~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  19 Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-19-2016.html .-   
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFAR  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   Τετάρτη  20  Ιανουαρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfar-news-20-2016.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .-~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  21  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-21-2016.html .-              
~  Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  22 Ιανουαρίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-22-2016.html  .-
Το  αγιάζι  στην ενημέρωση Παρασκευή  22  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/22-2016.html .-    

 Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 23  Ιανουαρίου  2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-23-2016.html .-                           
  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  23  και  24  Ιανουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .-  
~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 24  Ιανουαρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-24-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  25  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-25-2016.html .-  
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016  :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-26-2016.html
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Ιανουαρίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-27-2016.html .- 
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  Μέρος 6ο : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .-                                             
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 : 7ο  μέρος  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .-                                                     
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-28-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  29  Ιανουαρίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-29-2016.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  30  και  31  Ιανουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/30-31-2016.html .-  
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Ιανουαρίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-31-2016.html .-       

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :   http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .-
~

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4475 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2794 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2753   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον                                        10.022  βίντεο   .-
~ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ  : 
Σπαθόχορτο ή Βαλσαμόχορτο – ένα βότανο που χαϊδεύει την ψυχή
Το Βαλσαμόχορτό ή Σπαθόχορτο (Hypericum perforatum) είναι ένα φυτό που φτάνει το 60 εκατοστά ύψος. Τα άνθη του, όταν ανθήσουν είναι κίτρινα ή χρυσοκίτρινα. Χαρακτηριστικό του είναι οι μικρές βούλες σε χρώματα πορτοκαλί, κόκκινο ή και καφέ που βρίσκονται πάνω στα άνθη του. Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες οφείλονται κυρίως στην ουσία υπερικίνη.
Το βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξωτερική ή εσωτερική χρήση. Όταν το καταναλώνει κάποιος με τη μορφή τσαγιού ή σε σταγόνες ή λάδι ( το γνωστό σπαθόλαδο) έχει θετική επίδραση στην πέψη.
Αυτό όμως που το κάνει πολύ ιδιαίτερο είναι η επίδραση στην ψυχολογία. Η κατάθλιψη συχνά συσχετίζεται με την έλλειψη νευροδιαβιβαστών όπως την ντοπαμίνη, την νοραδρεναλίνη και τη σεροτονίνη.
Η κατανάλωση βαλσαμόχορτου αυξάνει το ποσοστό αυτών των ουσιών και έτσι λειτουργεί αντικαταθλιπτικά. Λέγεται ότι η τακτική του κατανάλωση βοηθάει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ωστόσο αυτή του είδους η επίδραση δεν είναι άμεση. Ένα άτομο θα πρέπει να καταναλώνει το βαλσαμόχορτο τακτικά για τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες. Πολλοί ισχυρίζονται ότι μια «θεραπεία» με βαλσαμόχορτο δείχνει αποτέλεσμα όταν κρατήσει πάνω από 4 έως 6 μήνες.
Το σπαθόλαδο είναι γνωστό για την εξωτερική του χρήση. Είναι ιδανικό για την επούλωση πληγών και έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, ιδίως σε περίπτωση εγκαύματος. Ακόμα απαλύνει τους μυϊκούς και αρθριτικούς πόνους. Κάποιοι ερευνητές αποδίδουν στο σπαθόλαδο αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και τονωτικές (ειδικά για το κυκλοφορικό σύστημα) ιδιότητες.
Πολλοί μάλιστα έχουν δει όφελος μετά από την κατανάλωση σπαθόλαδου σε περίπτωση γαστρίτιδας, φλεγμονής της χοληδόχου κύστης και σε προβλήματα του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος .
Δοσολογία
Η δοσολογία στο τσάι του βαλσαμόχορτου είναι 2 – 4 γρ., περίπου δηλαδή ένα κουταλάκι του γλυκού το οποίο περιχύνουμε με καυτό νερό. Αφού «τραβήξει» για 5 – 10 λεπτά στη συνέχεια στραγγίζεται. Καθώς όμως το κάθε σκεύασμα τσαγιού είναι διαφορετικό σε περιεκτικότητα υπερικίνης θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά εκ των προτέρων οι οδηγίες χρήσης και να δείξετε προσοχή στις παρενέργειες.
Το σπαθόλαδο παρασκευάζεται ως εξής:
Τοποθετείτε τα άνθη του σπαθόχορτου σε ένα αποστειρωμένο βάζο και τα σκεπάζετε ολοκληρωτικά με ελαιόλαδο. Κλείνετε το βάζο με πανί ή χαρτί ώστε να εξατμίζεται η υγρασία από τα άνθη. Θα πρέπει να «σταθεί» το μείγμα για τουλάχιστον 40 – 50 ημέρες.
Σκεύασμα ή κάψουλες
Για την επίδραση στη διάθεση φαίνεται πως αυτού του είδους η χρήση είναι η πιο αποτελεσματική. Ωστόσο θα πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη η άποψη του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας. Οι ειδικοί ωστόσο συνήθως συνυπογράφουν για την επίτευξη μιας αντικαταθλιπτικής δράσης την κατανάλωση τουλάχιστον 600 – 900 mg ημερησίως.
Παρενέργειες και ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις
Σε άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα μια υψηλή δοσολογία μπορεί να φέρει συμπτώματα όπως αυτά στην περίπτωση ηλιακού εγκαύματος δηλαδή κνησμό, οίδημα κλπ.
Αίσθημα εσωτερικής ανησυχίας, ζάλη, κόπωση, υπνηλία και γαστρεντερικά προβλήματα μπορεί επίσης να είναι επακόλουθα μιας υπερδοσολογίας.
Αλληλεπιδράσεις μπορεί να υπάρχουν με σκευάσματα όπως:
– αντιπηκτικά (π.χ. βαρφαρίνη)
– αντικαταθλιπτικά
– κατασταλτικά του ανοσοποιητικού συστήματος
– για καρδιαγγειακά νοσήματα, HIV και άσθμα
– αντισυλληπτικά
Η κατανάλωση σπαθόχορτου ή αλλιώς βαλσαμόχορτου δεν είναι αρκετή όταν ένα άτομο πάσχει από σοβαρής μορφής κατάθλιψη. Επίσης είναι σημαντικό να μη λαμβάνεται κάποιο σκεύασμα ή κάψουλες με προσωπική πρωτοβουλία. Μην το λάβετε αν έχετε αλλεργική προδιάθεση. Για την κατανάλωσή του την περίοδο εγκυμοσύνης ή του θηλασμού συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
~
*** Μωβ πατάτα (Purple Majesty)
Το όνομα αυτής της νέας ποικιλίας είναι Purple Majesty και δημιουργήθηκε από Αγγλους ερευνητές του Colorado State University, οι οποίοι διασταύρωσαν παραδοσιακές ποικιλίες πατάτας. Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για κάποιο γενετικά τροποποιημένο προϊόν.
Το μωβ χρώμα, οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει έως και δέκα φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά, τις ανθοκυανίνες, σε σύγκριση με τις λευκές πατάτες.
Οι συγκεκριμένες πατάτες καλλιεργούνται στην Σκωτίας από την εταιρία του Albert Bartlett, καθώς ειδικές δοκιμές έδειξαν ότι το έδαφος της ενδείκνυται για την καλλιέργεια της. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε και η πρώτη συγκομιδή της, που έφτασε τους τετρακόσιους τόνους.-
~

3 σχόλια:

  1. ~ Ότι η φιλία και το φιλί είναι της αυτής ρίζης, το λέγει το λεξικόν, αλλά το υποστηρίζει και η ιστορία με το φίλημα του Ιούδα. Δημήτριος Καμπούρογλου, 1852-1942, Έλληνας γνωμικογράφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ~ Διέκοψα τη φιλία μου με δύο ανθρώπους. Με τον ένα γιατί ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό του. Και με τον άλλο, επειδή ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό μου. Nicolas Chamfort, 1740-1794, Γάλλος συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ~ Μην τρέφεις αυταπάτες ότι η φιλία σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι δυσάρεστος σ’ αυτούς που είναι κοντά σου. Όσο πιο στενή είναι η σχέση σου με κάποιον, τόσο πιο απαραίτητο είναι να είσαι διακριτικός και ευγενικός. Oliver W. Holmes, 1809-1894, Αμερικανός συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή