ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 26 Φεβρουαρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  26 Φεβρουαρίου  2016  :
~


~ 26 Φεβρουαρίου
Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (1) μεγαλομάρτυρος και των συν αυτή Μαρτύρων: Ανατολής, Βίκτωρος του στρατηλάτου, Ιησή, Κυριακής, Παρασκευής, Φωτίδος, Φωτεινού, Φώτως και Θεοκλήτου του φαρμάκου. Σεβαστιανού δουκός και Χριστοδούλου. Ιωάννου του Κάλφα (†1575). Οσίων Πορφυρίου(2) επισκόπου Γάζης (†420) του Θεσσαλονικέως και Νικολάου του «Κατοπινού».
(1) Η αγία Φωτεινή καταγόταν από την Σαμαρειτική πόλη Σιχάρ. Τις πρώτες πληροφορίες για την αγία τις βρίσκουμε στο Δ` κεφάλαιο του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου. Μετά τη συνάντησή της και τη συνομιλία της στο φρέαρ του Ιακώβ, βαπτίσθηκε χριστιανή, έλαβε το όνομα Φωτεινή και αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική και τη Ρώμη. Εκεί με τους δύο γιους της και τις πέντε αδελφές της υπέστη μαρτυρικό θάνατο κατά την διάρκεια των φοβερών διωγμών του αυτοκράτορα Νέρωνα.
(2) O άγιος Πορφύριος καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη από πλούσια και αρχοντική οικογένεια. Μετά τις λαμπρές του θεολογικές και φιλοσοφικές σπουδές, αρνήθηκε την πλούσια και κοσμική ζωή και αποσύρθηκε αρχικά στα περίφημα μοναστήρια της Αιγύπτου και εν συνεχεία στα Ιεροσόλυμα, όπου χειροτονήθηκε ιερέας και τέλος επίσκοπος Γάζας. Από τη θέση αυτή αποδόθηκε στον αγώνα καταπολέμησης των αιρετικών. Για να προστατεύσει το ποίμνιό του, δεν δίστασε να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και να ζητήσει την συνδρομή των αυτοκρατόρων Αρκαδίου και Ευδοξίας. Εκεί συνάντησε και τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο οποίος τον συνέστησε στους βασιλείς και στήριξε με θέρμη το αίτημα του. Παρά τις αρχικές του αντιδράσεις ο βασιλιάς επείσθη και χορήγησε στο Πορφύριο βασιλικό διάταγμα, με το οποίο περιόριζε την δράση των ειδωλολατρών και των λοιπών αιρετικών και με βασιλική χορηγία ανήγειρε εκκλησίες εκεί, όπου προηγουμένως βρισκόταν ειδωλολατρικοί ναοί. Μετά από εικοσιτέσσερα χρόνια επισκοπικών αγώνων, εκοιμήθη οσιακά. ~
Σήμερα 26/02/2016 εορτάζουν:
Όσιος Πορφύριος επίσκοπος Γάζης, Αγία Φωτεινή η Μεγαλομάρτυς η Σαμαρείτιδα
~ Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῳ.
Πορφυραυγέσιν ἀρετῶν λαμπηδόσι, καταλαμπρύνας σεαυτὸν Ἱεράρχα, καθάπερ φῶς ἐξέλαμψας Πορφύριε σοφέ, λόγοις γὰρ καὶ θαύμασιν, ἀληθῶς διαπρέψας, πάσιν ἐβεβαίωσας, εὐσέβειας τὴν χάριν καὶ νῦν Χριστῷ ἀΰλως λειτουργῶν, ὑπὲρ τοῦ κόσμου, μὴ παύση δεόμενος.
~ Απολυτίκιο Αγ. Πορφυρίου - 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/WbPuECDZuMA  .-


Είναι αδύνατον να απόκτηση σταθερά αγάπη στον Θεό, όποιος έχει κάποιαν εμπαθή κλίση σε οτιδήποτε γήινο (Αγ. Μάξιμος).
Γεροντικόν

Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίου Προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννη

Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίο....
 
Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης

Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης
 
Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μα....
 
Άγιος Λέων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Κατάνης

Άγιος Λέων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Κατάνης
 
Άγιος Νικήτας ο νέος Ιερομάρτυρας

Άγιος Νικήτας ο νέος Ιερομάρτυρας
 
Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης

Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης
 
Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων
 
Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες

Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες
 
Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος

Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος
 

Σύναξη του Αγίου Αποστόλου και
Όσιος Πορφύριος επίσκοπος ΓάζηςΒιογραφία
Ο Όσιος Πορφύριος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πλούσιους και ευσεβείς γονείς. Αφού εγκατέλειψε και γονείς και πλούτη, στα χρόνια της βασιλείας του Αρκαδίου και Ονωρίου, αναχώρησε για την Αίγυπτο που ήταν τότε μεγάλο μοναστικό κέντρο και έγινε μοναχός σε σκήτη. Μετά πενταετή διαμονή ήλθε στα Ιεροσόλυμα και κήρυσσε στους Ιουδαίους και τους Έλληνες το Ευαγγέλιο του Χριστού. Εκεί ασθένησε σοβαρά από κίρρωση του ήπατος, αλλά παρά την ασθένειά του δεν παρέλειπε καθημερινά να επισκέπτεται το Ναό της Αναστάσεως και τα άλλα ιερά προσκυνήματα, προκαλώντας τον θαυμασμό των άλλων προσκυνητών. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Μάρκος, ο μετέπειτα βιογράφος του Πορφυρίου, ο οποίος είχε μεταβεί, επίσης, για προσκύνημα από την Ασία στα Ιεροσόλυμα και από τότε συνδέθηκαν διά βίου. Ο Μάρκος αποδείχθηκε πιστός και χρήσιμος συνεργάτης του, ανέλαβε μάλιστα να τακτοποιήσει μια σοβαρή εκκρεμότητα που είχε αφήσει στη Θεσσαλονίκη ο Πορφύριος, τον καταμερισμό δηλαδή της οικογενειακής περιουσίας του με τα ενήλικα πλέον αδέλφια του. Κατά την διάρκεια της απουσίας του Μάρκου στη Θεσσαλονίκη, η υγεία του Αγίου Πορφυρίου αποκαταστάθηκε θαυματουργικά, κατόπιν οράματος της σταυρώσεως του Κυρίου και του ευγνώμονος ληστού. Ο Μάρκος διεκπεραίωσε την υπόθεση με τον καλύτερο τρόπο και επέστρεψε με το μερίδιο της περιουσίας, ύψους 4.400 νομισμάτων και με πλήθος αργυρών σκευών και πολύτιμων ενδυμάτων, τα οποία σύντομα εκποίησε και μοίρασε στους πτωχούς και στα μοναστήρια των Ιεροσολύμων και της Αιγύπτου, τα οποία ήταν πολύ πτωχά.
Εκεί χειροτονήθηκε, το έτος 392 μ.Χ., Πρεσβύτερος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ιωάννη Β' (386 - 417 μ.Χ.). Μετά την κοίμηση του Επισκόπου Γάζης Αινείου, το 395 μ.Χ., εξελέγη Επίσκοπος της Γάζης και χειροτονήθηκε από τον Επίσκοπο Καισαρείας Ιωάννη. Εκεί, αφού επιτέλεσε πολλά θαύματα, οδήγησε και πολλούς εοδωλολάτρες και αιρετικούς στην αληθινή θεογνωσία.
Για να προστατεύσει ο Άγιος το ποίμνιό του από τις αδικίες των Εθνικών και των αρχόντων, δεν δίστασε να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και να ζητήσει την συνδρομή των αυτοκρατόρων Αρκαδίου (395-408 μ.Χ.) και Ευδοξίας. Εκεί συνάντησε και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο (βλέπε 13 Νοεμβρίου), ο οποίος τον συνέστησε στον Αμάντιο τον κουβικουλάριο και στους βασιλείς και στήριξε με θέρμη το αίτημά του να καταστήσει γνωστή στους βασιλείς την τυραννία των πολιτικών αρχόντων που καταπίεζαν τον λαό. Παρά τις αρχικές του αντιδράσεις ο βασιλέας επείσθη και χορήγησε στον Άγιο Πορφύριο βασιλικό διάταγμα με το οποίο περιόριζε την δράση των ειδωλολατρών και των λοιπών αιρετικών και με βασιλική χορηγία ανήγειρε εκκλησίες εκεί όπου προηγουμένως βρίσκονταν ειδωλολατρικοί ναοί. Κατάφερε δε ο Άγιος τα κατεδαφιστεί το Μαρνείον, ο περίφημος ναός των Εθνικών Γαζαίων, που είχε ιδρυθεί από τον αυτοκράτορα Αδριανό το έτος 129 μ.Χ. Στην θέση του ανοικοδομήθηκε περικαλλής ναός με χορηγία της αυτοκράτειρας Ευδοξίας, η οποία απέστειλε για τον σκοπό αυτό στην Γάζα τον Αντιοχέα αρχιτέκτονα Ρουφίνο. Ο ναός αυτός, που ονομάστηκε Ευδοξιανός, είχε 32 μεγάλους κίονες από καρυστινό μάρμαρο και τα εγκαίνιά του έγιναν το Πάσχα του 407 μ.Χ.
Κατά τα μετέπειτα έτη ο Άγιος Πορφύριος εργάστηκε για την συγκρότηση της Επισκοπής του. Με ζωηρά χρώματα διασώζει ο βιογράφος του Μάρκος, την φιλανθρωπική και ιεραποστολική του δράση. Το έτος 415 μ.Χ. έλαβε μέρος στη Σύνοδο της Διοσπόλεως, υπό την προεδρία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Ιωάννου Β'. Η Σύνοδος αυτή ασχολήθηκε με τον θεολόγο Πελάγιο, ο οποίος είχε καταφύγει στα Ιεροσόλυμα κοντά στον Ιωάννη, μετά την σύγκρουση που είχε στην Αφρική με τον ιερό Αυγουστίνο, Επίσκοπο Ιππώνος (τιμάται 15 Ιουνίου) για τα θέματα του προπατορικού αμαρτήματος και της θείας χάριτος. Στη Σύνοδο αυτή ο Πελάγιος αθωώθηκε, αφού αποδέχθηκε τη βασική διδασκαλία, ότι η θεία Χάρη είναι απαραίτητη για τη σωτηρία του ανθρώπου.
Ο Άγιος αναπαύθηκε το έτος 420 μ.Χ. μετά από σύντομη ασθένεια, σε ηλικία 72 ετών, «τὸν καλὸν ἀγῶνα τετελεκῶς πρὸς τοὺς εἰδωλομανεῖς ἕως τῆς ἡμέρας τῆς κοιμήσεως αὐτοῦ».
***  «Λευκός καπνός» για τα σκουπίδια – Παγώνει η λύση για την Καλλιρρόη          
     
Τα βρίσκουν δημόσιο και ΤΕΡΝΑ 
 -Παγώνει ο σταθμός μεταφόρτωσης στην Καλλιρρόη
 -Σκεπτικισμός για τη στάση των υπόλοιπων εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό
 Έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας πρόσκληση, την οποία υπογράφει ο υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, με την οποία ο υπουργός προσκαλεί εκ μέρους της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων Υποδομής τους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνάντηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.
Στη συνάντηση, που θα διεξαχθεί στις 14.00 την Τρίτη 1η Μαρτίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν κληθεί ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.
Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι αναφέρθηκε στη συνάντηση και στην επιδίωξη «να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το σίριαλ με τα σκουπίδια της Πελοποννήσου. Εκεί είναι βέβαιο ότι θα συζητήσουμε και θα μας ανακοινωθεί η απόφαση για τον τρόπο που θα πορευθούμε», προσθέτοντας ότι τα προς απάντηση ερωτήματα είναι: «Θα είναι οι Δήμοι κατά μόνας, θα είναι συνεργασίες των Δήμων, θα είναι τροποποιημένο το ΣΔΙΤ, ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου;».
Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνει ο Γιώργος Λιάλιος χθες στην "Καθημερινή", «Λευκός καπνός» βγήκε από την τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων του Δημοσίου και της εταιρείας Τέρνα Ενεργειακή για την τύχη του μεγάλου διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις αλλαγές των όρων και του σχεδιασμού του έργου, οι οποίες θα τεθούν υπ’ όψιν των δημάρχων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης.
Μεταξύ αυτών που συμφωνήθηκαν είναι και τα εξής:
1. Η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων μειώνεται από τους 150.000 τόνους ετησίως στους 100.000 τόνους ετησίως.
2. Προστίθενται στο σχεδιασμό ακόμα πέντε Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Πρόκειται για λύση που θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων ανά Δήμο. Κι αυτό, γιατί οι αποστάσεις που θα καλούνται να διανύσουν τα απορριμματοφόρα για να ξεφορτώσουν θα είναι πολύ μικρότερες, επομένως θα υπάρχει οικονομία καυσίμων, χρόνου, εργατοωρών. Επιπλέον, με τη συμπίεση των απορριμμάτων στα ΣΜΑ θα μειώνεται και το κόστος της μεταφοράς στον τελικό αποδέκτη (μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων). Η ωφέλεια υπολογίζεται ότι είναι της τάξης των 10 ευρώ/τόνο.
3. Το κόστος «εισόδου» (gate fee) των απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας παραμένει σταθερό.
4. Η μία από τις τρεις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, συγκεκριμένα αυτή της Μεσσηνίας, θα κατασκευαστεί σε δεύτερη φάση. Η περιοχή θα εξυπηρετηθεί από τα ΣΜΑ.
5. Όσον αφορά στη διάρκεια της σύμβασης με τον ιδιώτη, συμφωνήθηκε το εξής: μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων του, θα εξεταστεί κατά πόσον έχει επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας του και, αν αυτό έχει συμβεί, η σύμβαση θα τερματιστεί. Ο ανώτατος χρόνος διάρκειας παραμένει στα 28 έτη.
6. Η Τέρνα Ενεργειακή θα δωρίσει στον ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου μια φωτοβολταϊκή μονάδα, ισχύος 3 MW, σε όποιον χώρο τής υποδειχθεί. Με τον τρόπο αυτό, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου θα αποκτήσει μόνιμη πηγή εσόδων.
Η συμφωνία έχει εγκριθεί από τις δανείστριες τράπεζες και επιθυμία της κυβέρνησης είναι να τεθεί υπ’ όψιν των δημάρχων και του ΦΟΔΣΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πριν προχωρήσει.
Η συνέχεια, πάντως, είναι... εξίσου πολύπλοκη με την έως τώρα πορεία του έργου. Κατ’ αρχήν, οι νέοι όροι της σύμβασης θα πρέπει να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και, φυσικά, την Περιφέρεια (που είναι ο κύριος του έργου).
Επιπλέον, κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει είναι αν κάποια από τις άλλες κοινοπραξίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό προσφύγει δικαστικά, επικαλούμενη τροποποίηση εκ των υστέρων των όρων του διαγωνισμού. Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται για επιμέρους βελτιώσεις και όχι για αλλαγή των βασικών χαρακτηριστικών του έργου.
Πάντως, στόχος του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης είναι να τερματιστεί η «κόντρα» με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη. Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει ο ΦΟΔΣΑ με κάποιον τρόπο συμμέτοχος του έργου, ώστε να μη θεωρούν οι δήμαρχοι ότι η Περιφέρεια προχωρά ερήμην τους.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταθέσει προσφυγή ενάντια στο νέο εθνικό σχεδιασμό για τα απορρίμματα.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Απογοητεύτηκαν οι δικηγόροι της Καλαμάτας από τη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης         
     
«Απογοητευτική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί εκατοντάδες δικηγόροι απ’ όλη την Ελλάδα στο υπουργείο κατά του Ασφαλιστικού.
Από την Καλαμάτα, στη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβαν μέρος περίπου 50 δικηγόροι, ενώ ο κ. Μαργέλης συμμετείχε στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον υπουργό.
Η αντιπροσωπεία της Ολομέλειας ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης αναλυτικά για τα αιτήματα των δικηγόρων, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνείται μέχρι τώρα να τους χορηγήσει συγκεκριμένα ποσοτικοποιημένα στοιχεία των προτάσεών της, καθώς και τη σχετική αναλογιστική μελέτη.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μαργέλης δήλωσε απογοητευμένος από αυτή και τόνισε πως ο αγώνας συνεχίζεται απ’ όλους μαζί.
Οι δε δικηγόροι με πανό και συνθήματα απαίτησαν την απόσυρση του προσχεδίου, το οποίο οδηγεί, όπως τόνισαν, στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση της πλειονότητας του δικηγορικού σώματος.
«Πρόκειται για ανορθολογικό και αντισυνταγματικό προσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, απροσχημάτιστα, μέτρα φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα, υπό το μανδύα ασφαλιστικών ρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Β. Αλεξανδρής. Και υπογράμμισε: «Δε θα ανεχθούμε να πληγούν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των δικηγόρων».  Β.Β.

***  Η Κόκκινη Νύχτα αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων          
      
Πρόσκληση προς τους πολίτες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, αλλά κι ακόμη παραπέρα, να επισκεφθούν την Καλαμάτα, για να συνδυάσουν τις αγορές τους σε πολύ χαμηλές τιμές με τη διασκέδαση, ενώ τα καταστήματα θα προσφέρουν κεράσματα και θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε πολλά σημεία του εμπορικού κέντρου, απηύθυνε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Τη φωνή τους ένωσαν μαζί του, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη.
Ο λόγος για την «Κόκκινη Νύχτα», που «πατώντας» στο επιτυχημένο πρότυπο της Λευκής Νύχτας, η οποία διεξάγεται το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου, θα συνδυάσει την ολονύκτια λειτουργία των καταστημάτων και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε δεκάδες σημεία της Καλαμάτας, από τις 6.00 αύριο το απόγευμα μέχρι τις 3.00 μεθαύριο το πρωί.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνεχάρη το Δήμο Καλαμάτας «για τις αναπτυξιακές του πρωτοβουλίες» και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ευχαρίστησε το δήμαρχο «για την αμέριστη συμπαράστασή του στον εμπορικό κόσμο», τονίζοντας πως με τέτοιες εκδηλώσεις γίνεται κατορθωτό να υπάρχει όφελος και για τους εμπόρους και για το καταναλωτικό κοινό. Η κυρία Ψηλάκη έκανε λόγο για «καταπληκτικές τιμές» από τα εμπορικά καταστήματα την «Κόκκινη Νύχτα».
Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος, προς τον οποίο ο δήμαρχος απέδωσε εύσημα για την εκστρατεία γνωστοποίησης της «Κόκκινης Νύχτας» πανελλαδικά, έκανε λόγο για το πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της βραδιάς.
  Πανελλαδικό ενδιαφέρον
Η «Κόκκινη Νύχτα» έχει γίνει γνωστή ανά την Ελλάδα με πλήθος δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, που προσκαλούν το κοινό να έλθει στην Καλαμάτα, να περάσει μιαν όμορφη βραδιά, ακόμη και χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα, κι αν θέλει να κάνει αγορές, θα βρει ό,τι χρειάζεται το νοικοκυριό, ο άνδρας, η γυναίκα, το παιδί, σε πολύ συμφέρουσες τιμές.
Τέλος, για τη διευκόλυνση των επισκεπτών και προκειμένου να μην εισέρχονται με τα οχήματά τους στο κέντρο, θα λειτουργήσουν τρία πάρκινγκ: στο Βιοτεχνικό Πάρκο, στο Lidl και στο Metro, που βρίσκονται στη Νέα Είσοδο.
Από εκεί και από ώρα 19.00 αύριο μέχρι 3.00 μεθαύριο, θα μεταφέρονται οι επισκέπτες δωρεάν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ στο κέντρο (αποβίβαση στη στάση του Δημαρχείου), με επιστροφή, και τα δρομολόγια θα διενεργούνται ανά 30 λεπτά.
Έναρξη Βραδιάς:
18.30 Μουσική Περιοδεία Φιλαρμονικής Καλαμάτας
Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου:
19.00 Ζωντανή ραδιοφωνική και διαδικτυακή εκπομπή
21.15 Δρώμενα record Guinness Bachata
21.45 Έντεχνη – ευρωπαϊκή μουσική με τους Coverbus
Πλατεία 23ης Μαρτίου:
20.00 Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Μουσική και τραγούδια από τη θεατρική παράσταση «Ρεμπέτικο»
Πλατεία Όθωνος:
20.45 Παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς Συλλόγους
Έναντι Πνευματικού Κέντρου:
21.00 Δραστηριότητες για παιδιά
Παράλληλες δράσεις
Πεζόδρομος Αμφείας – Ιστορικό Κέντρο:
20.00 Street party με DJ & happenings
Πεζόδρομος Ιατροπούλου:
20.00 Ζωντανή μουσική Jazz – Soul – Funky
23.00 Μουσική από DJ & happenings
Αριστομένους & Κολοκοτρώνη:
20.00 Ακροβατικές χορευτικές επιδείξεις από το Σύλλογο «Άθλος»
Βασ. Σοφίας & Αριστομένους:
20.00 Μουσική από DJ
Γερμανού & πλ. 23ης Μαρτίου:
20.00 Μουσική Latin από DJ
Νικηταρά – Αβίας & Αναγνωσταρά:
20.00 Μουσική από DJ
Τέρμα Ιατροπούλου (σιντριβάνι):
20.00 Αθλητικές δραστηριότητες
από το Σύλλογο «Ακρίτας»
Πεζόδρομος Μπενάκη – Ιστορικό Κέντρο
20.00 Ζωντανή Μουσική:
Έντεχνο - Δημοτικό – Ρεμπέτικο
Βασ. Όλγας & Ανδρ. Σκιά:
20.00 Μουσική από DJ & Κεράσματα
Βαλαωρίτου & Αναγνωσταρα:
20.00 Μουσική από DJ & happenings
Κολοκοτρώνη & Αναγνωσταρά:
20.00 Επίδειξη μόδας με νυφικά

***  Έφυγε από τη ζωή η θεολόγος Γεωργία Κώτσια

 Αυτές τις ημέρες έφυγε από κοντά μας μια αγαπημένη συνάδελφος, η θεολόγος καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, Γεωργία Κώτσια. Εκατοντάδες παιδιά τη γνώρισαν και δεν την ξεχνούν, επαναλαμβάνοντας, ακόμη και τώρα, πολλά απ’ όσα τους έλεγε τότε, που ήταν 14χρονα - 15χρονα παιδιά, και σήμερα είναι επιτυχημένοι πολίτες. Δεν ξεχνούν την αθόρυβη και ήρεμη καθηγήτριά τους, που ποτέ δεν τα καταδίκασε, δεν τα προσέβαλε, δεν τα τιμώρησε για ό,τι άπρεπο έκαναν, γιατί είχε τον τρόπο με διάκριση να τα συμβουλεύσει. Μεγάλωσε στην ορφάνια. Έφυγε νωρίς ο πατέρας της, και η κυρα-Γρηγόραινα, η μητέρα της, διατήρησε ανοιχτό το μανάβικό τους και τα κατάφερε να αναθρέψει την πολύτεκνη οικογένειά της και να σπουδάσει τα παιδιά της. Εμείς, οι τότε συνάδελφοί της του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Καλαμάτας, δε θα ξεχάσουμε την ευγενική διακριτική παρουσία της, που με χαμόγελο πάντα στα χείλη μιλούσε με όλους και για όλα τα αφορώντα την εκπαίδευση θέματα. Καλό Παράδεισο, αγαπημένη Γεωργία! ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ - 

***  Π. Κοζομπόλη: «Θεσπίζεται αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης στη Δημόσια Διοίκηση»

«Η αξιολόγηση αποτελούσε πάντα ένα αγκάθι για τη Δημόσια Διοίκηση. Ποτέ δε λειτούργησε με στόχους και μέτρηση της απόδοσης. Τα μετρήσιμα κριτήρια εμποδίζουν την πελατειακή σχέση και τη διαπλοκή, γι’ αυτό, και όταν στοιχειωδώς θεσπίστηκαν, δεν εφαρμόστηκαν. Με τις συγκεκριμένες διατάξεις θεσπίζεται αξιοκρατικό Σύστημα Αξιολόγησης του Υπαλληλικού Προσωπικού και της Δημόσιας Διοίκησης ως δομή» επισήμανε- μεταξύ άλλων- στην ομιλία της η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Διαφάνεια και την Αξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση. -

***  Υφαίνοντας τον «Μάρτη» στο “Αγρόκτημα Φοίφα”          
      
Μετά την επιτυχία που είχε το πρώτο εργαστήριο αυτοσχέδιου αργαλειού, στο «Αγρόκτημα Φοίφα» σκέφτηκαν να συνεχίσουν τα εργόχειρά τους και ταυτόχρονα να πλέξουν την «Ιστορία του Μάρτη»:
«Κατά τις ηλιόλουστες ημέρες του Μαρτίου που ακολουθούσαν τα κρύα του χειμώνα, τα παιδιά έβγαιναν από τα σπίτια και έπαιζαν έξω στις αυλές. Οι μητέρες, για να τα προφυλάξουν από τις ακτίνες του μαρτιάτικου ήλιου που θεωρούνται επικίνδυνες, έφτιαχναν και φορούσαν στο χέρι ή στο πόδι των παιδιών τον "Μάρτη", ένα κορδόνι από λευκό και κόκκινο νήμα…
Αλλά η ιστορία δε μένει μόνο εκεί... Ελάτε να την... “πλέξουμε μαζί”.
Οι ηλικίες που απευθυνόμαστε είναι από 4 μέχρι 104.
Χρήσιμο θα ήταν να φέρετε μαζί σας παλιά πουλόβερ ή βαμβακερά φούτερ που δε χρειαζόσαστε και το δικό σας μεγάλο ψαλίδι που να κόβει.
Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο 2721022505». 

***  Συσκέψεις εν κρυπτώ

Δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται στην Αντιπεριφέρεια σημαντικές συσκέψεις για τη Μεσσηνία και τους πολίτες της και να γίνονται μονίμως εν κρυπτώ… Δηλαδή, χωρίς καμία ανακοίνωση στα Μέσα Ενημέρωσης και κατόπιν εορτής να στέλνονται ως δελτίο Τύπου δέκα προτάσεις για ένα θέμα που μπορεί να είναι εξόχως σοβαρό, με την οπτική γωνία κάποιου υπαλλήλου, όπως αυτός το αντιλήφθηκε και, φυσικά, χωρίς καμία ουσιαστική πληροφορία για το θέμα. Αφαιρώντας έτσι τη δυνατότητα από τους δημοσιογράφους να φιλτράρουν, να έχουν άποψη και να επιλέγουν τι είναι σημαντικό για το Μεσσήνιο. Το φαινόμενο έχει σημειωθεί άπειρες φορές, ενώ γίνεται όλο και χειρότερο! Β.Β. -  

*** Γίνεται πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας…
poletiyt
~  Σε περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση και αξιολόγηση στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία λόγω του περιβάλλοντος δράσης του ΗΠ, έχουν την ικανότητα να ενεργούν στα πιο σύγχρονα πεδία μάχης.
Το γεγονός της άσκησης πιθανολογείται πως δεν είναι τυχαίο, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο Αιγαίο, με το ΝΑΤΟ να διατηρεί ρόλο παρατηρητή και την Τουρκία να έχει παράλογες απαιτήσεις, που θίγουν την Εθνική κυριαρχία της χώρας μας.
Η άσκηση του 2ου Συγκροτήματος Επικοινωνιών – Ηλεκτρονικού Πολέμου – Πληροφορικής – Επιτήρησης (2ο ΣΕΗΠΠΕΠ), κατά την οποία αναβαθμίστηκαν ηλεκτρονικές βαθμίδες των συστημάτων ΗΠ, διήρκησε από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου και καταπολεμήθηκαν περιστατικά σύνθεσης της Ηλεκτρονικής Διάταξης Μάχης.
Κάθε εκπαίδευση από το ΓΕΣ έχει συμπεριλάβει τα συστήματα ΗΠ στις ενέργειες του, καθώς πρόκειται για πολλαπλασιαστή ισχύος, που σημαίνει πως έχουν βασικό ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Οι δυνάμεις της Ελλάδας όλο και πιο συχνά πραγματοποιούν «ασκήσεις» τους τελευταίους μήνες και ετοιμάζονται για «πάν ενδεχόμενο» ύστερα από εντολή του ίδιου του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, όπως ανακοίνωσε χτες.
Όταν ο υπουργός Άμυνας ανακοινώνει πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ετοιμάζονται για «πάν ενδεχόμενο» τότε είναι δεδομένο πως τις επόμενες ημέρες, η «κινητικότητα» θα είναι έντονη και οι εξελίξεις ραγδαίες…

***  Έκτακτο! Βίντεο ΣΟΚ με πρόσφυγες στην Κω να φωνάζουν Τζιχάντ…
kwwws
~  Τρόμος προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα και παρουσιάζει πλήθος μεταναστών, που βρίσκονται στην Κω, να έχουν εξεγερθεί και να φωνάζουν Τζιχάντ!
Όταν καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες ποιος διασφαλίζει στους Έλληνες πολίτες πως πρόκειται μόνο για φιλήσυχους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ειρηνική ζωή και πως δεν είναι τρομοκράτες που έρχονται στην Δύση για να σπείρουν πανικό;
Από το βίντεο τουλάχιστον φαίνεται πως δεν είναι όλοι πρόσφυγες…
Δείτε το βίντεο: Greece: Chaos in Kos as attempts to relocate migrants hits rocks ,  https://youtu.be/CZZ0bEXFqPY  .-

*** ΣΕΙΣΜΟΣ! Νέο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων!
efim
~ Οι δημοσιογράφοι εμπλεκόντουσαν σε ιστοσελίδες και δεν έχουν καμία συνάφεια με τους τρεις συλληφθέντες.
Οι φερόμενοι δράστες εκβίαζαν δημόσιους οργανισμούς, επιχειρήσεις, τράπεζες και τεχνοκράτες.
Μετά την πρώτη υπόθεση φαίνεται πως ανοίγουν τα στόματα σιγά σιγά και αποκαλύπτεται τι πραγματικά συμβαίνει τον χώρος της δημοσιογραφίας.
Τα πρόσωπα που κατήγγειλαν το δεύτερο συμβάν κατευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής και μάλιστα εξέφρασαν τους φόβους τους για την επίσημη αντίδραση της και τις συνέπειες αυτής καθώς στο πρώτο κύκλωμα οι δημοσιογράφοι μετά την καταγγελία δέχτηκαν εκ νέου απειλές και εκβιασμούς.
Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν πως τα τρία πρόσωπα που φέρεται να εκβιάζονται από παράλληλο κύκλωμα δημοσιογράφων, ένας επιχειρηματίας, ένας τεχνοκράτης, κι ένας στέλεχος Δημόσιου Οργανισμού, αποκάλυψαν στους αρμόδιους Αξιωματικούς της Ασφάλειας πως έχουν πέσει θύματα εκβιασμού από άλλη ομάδα δημοσιογράφων, που ελέγχουν συγκεκριμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες του διαδικτύου.
Μέσα στο επόμενο διάστημα, οι άνθρωποι που έπεσαν θύματα εκβιασμού του δεύτερου κυκλώματος για να δώσουν διαφημιστική προμήθεια, αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις ώστε να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα.
Η νέα μεγάλη έρευνα σχετίζεται με συγκεκριμένες ιστοσελίδες, των οποίων οι διαχειριστές λέγεται ότι εκβίαζαν στελέχη Μεγάλων Δημοσίων Οργανισμών, ιδιωτικών επιχειρήσεων, Τραπεζών, ακόμα και τεχνοκρατών που κατέχουν υψηλές θέσεις, προκειμένου να τους αποσπούν διαφημιστικά πακέτα για τις ιστοσελίδες.
Μια πρώτη εκτίμηση για τα ποσά που αποσπούσε μηνιαίως το κύκλωμα κάνει λόγο για ποσά της τάξεως των 700 χιλιάδων ευρώ, όλα προερχόμενα από διαφημιστικά πακέτα, τόσο κρατικά όσο και ιδιωτικά.
Τα ονόματα που φαίνονται να εμπλέκονται στην δεύτερη υπόθεση αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη αίσθηση...

*** Αθλητική ενημέρωση  :


***   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ   κ.α 1-0 παράταση 1-2 .- ^

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις ρεβάνς της φάσης των «32»:

Μπράγκα (Πορτογαλία)-Σιόν (Ελβετία) 2-2
(27΄πεν. Ζοσουέ, 48΄ Στοϊλκοβιτς - 16΄,29΄ Γκέκας)
Α΄αγ.: 2-1. Προκρίθηκε η Μπράγκα με συνολικό σκορ 4-3

Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 1-1
(45΄ Σαμέντοφ - 83΄ Μεχμέτ Τοπάλ)
Α΄αγ.: 0-2. Προκρίθηκε η Φενερμπαχτσέ με συνολικό σκορ 2-1

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 1-1
(81΄ Μερίνο - 40΄ Μπατσουαγί)
Α΄αγ.: 1-0. Προκρίθηκε η Αθλέτικ Μπιλμπάο με συνολικό σκορ 2-1

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Σπόρτινγκ Λισ.(Πορτογαλία)
(30΄,65΄ Μπελαραμπί, 87΄ Τσαλχάνογλου - 38΄ Ζοάο Μάριο)
Α΄αγ.: 1-0  Προκρίθηκε η Λεβερκούζεν .-

Σάλκε (Γερμανία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-3
(27΄ Μάρλος, 63΄ Φακούντο Φερέιρα, 77΄ Κοβαλένκο)
Α΄αγ.: 0-0. Προκρίθηκε η Σαχτάρ Ντόνετσκ με συνολικό σκορ 3-0

Κράσνονταρ (Ρωσία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-3
(51΄ Μάρετσεκ, 57΄ Φρίντεκ, 70΄ Φατάι)
Α΄αγ.: 0-1. Προκρίθηκε η Σπάρτα Πράγας με συνολικό σκορ 4-0

Λάτσιο (Ιταλία)-Γαλατασαράϊ (Τουρκία) 3-1
(59΄ Παρολο, 61΄ Φελ.Αντερσον, 72΄ Κλόζε - 62΄ Γιασίν)
Α΄αγ.: 1-1. Προκρίθηκε η Λάτσιο με συνολικό σκορ 4-2

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Αουγκσμπουργκ (Γερμανία) 1-0
(5΄πεν. Μίλνερ)
Α΄αγ.: 0-0. Προκρίθηκε η Λίβερπουλ με συνολικό σκορ 1-0

Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)-Βαλένθια (Ισπανία) 0-4
(59΄ Ροντρίγκο, 64΄ Φεγκούλι, 72΄ Πιάτι, 88΄ Ρούμπεν Βέζο)
Α΄αγ.: 0-6. Προκρίθηκε η Βαλένθια με συνολικό σκορ 10-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Αντερλεχτ (Βέλγιο) 1-0 .- παράταση  1-2 .- ^
(29΄πεν. Φορτούνης)
Α΄αγ.: 0-1. Διεξάγεται παράταση 1-2  Προκρίθηκε η Αντερλεχτ .-

Βασιλεία (Ελβετία)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 2-1
(15΄ Ζούφι, 90+2΄ - 90΄ Σαλ)
Α΄αγ.: 2-3. Συνολικό σκορ 4-4. Προκρίθηκε η Βασιλεία χάρη στα εκτός έδρας γκολ

Πόρτο (Πορτογαλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 0-1
(23΄αυτ. Κασίγιας)
Α΄αγ.: 0-2. Προκρίθηκε η Ντόρτμουντ με συνολικό σκορ 3-0

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Μίντιλαντ (Δανία) 5-1
(32΄αυτ. Μποντούροφ, 64΄,75΄ Ράσφορντ, 88΄πεν. Αντερ Ερέρα - 28΄ Πιόνε Σίστο)
Α΄αγ.: 1-2. Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γ. με συνολικό σκορ 6-3

Μόλντε (Νορβηγία)-Σεβίλη (Ισπανία) 1-0
(43΄ Χέσταντ)
Α΄αγ.: 0-3. Προκρίθηκε η Σεβίλη με συνολικό σκορ 3-1

Νάπολι (Ιταλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-1
(17΄ Χάμσικ - 59΄ Πίνα)
Α΄αγ.: 0-1. Προκρίθηκε η Βιγιαρεάλ με συνολικό σκορ 2-1

Τότεναμ (Αγγλία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 3-0
(25΄ Μέισον, 63΄ Λαμέλα, 81΄αυτ. Ροντρίγκες)
Α΄αγ.: 1-1. Προκρίθηκε η Τότεναμ με συνολικό σκορ 4-1
***  Για την Ευρωλίγκα , (Πέμπτη 25/2/2016 και ώρα 21.15).  και το σημερινό πρόγραμμα 26/02/2016:
Τζάμπολ στον β' γύρο με ΠΑΟ-Φενέρ και «Μπάρτσα»-ΟΣΦΠ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΦΕΡΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ    76-71  , ( 36-36 ).-^
 Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-36, 55-53, 76-71.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία), Πέτεκ (Σλοβενία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 13, Φελντέιν 8 (2), Διαμαντίδης 6 (2), Γκιστ 8, Καλάθης 9, Κούζμιτς 6, Ουίλιαμς 14
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Χίκμαν, Έρσεκ, Ούντοχ 19, Μαχμούτογλου 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 9 (3), Βέσελι 12, Κάλινιτς 2, Ντίξον 16 (2), Ντατόμε 7 (1)
Το ΟΑΚΑ «πάγωσε» το αήττητο της Φενέρ και το χαμόγελο του Ζοτς
~ Οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα (82-75) στην Πόλη, από την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που είναι φαβορί για μία δεύτερη διαδοχική πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.
~ Η Φενέρ θα μετρά δύο σημαντικές απουσίες πάντως στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αυτή του Έλληνα διεθνή γκαρντ Κώστα Σλούκα, αλλά και του διεθνή σέντερ με την ΠΓΔΜ, Πέρο Άντιτς.

***  Το πρόγραμμα (Τζάμπολ στον β' γύρο) της 8ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Euroleague έχει ως εξής:
5ος Όμιλος
 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016:

 Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία) 78-55 .-^
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 87-63 .-^
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:15  76-71  , (36-36) .- ^
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016:

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ 7-1  15
Λοκομοτίβ Κούμπαν   6-2 14
Ερυθρός Αστέρας 4-3 11
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  5-3 13
----------------------------------
Αναντολού Εφές 3-4 10
Μάλαγα 2-6 10
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-6 10
Νταρουσάφακα    2-6 10

6ος Όμιλος
 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016:  

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κίμκι (Ρωσία)  108-98 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  86-90 .- ^
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  71-65  (32-32).-
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 :
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Λαμποράλ Κούτσα  6-2 14
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-2 14
Ρεάλ Μαδρίτης   5-3 13
Κίμκι 4-4  12
-------------------------------
Μπάμπεργκ 3-5  11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-4 10
Μπαρτσελόνα 3-4 10
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-7  9
***

ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :
~   Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20 Φεβρουαρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-20-2016.html .- 
 Η Εφημερίδα μας ARFARTA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 21  Φεβρουαρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfarta-news-21-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-22-2016.html .-
Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Φεβρουαρίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-23-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24  Φεβρουαρίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-24-2016.html .-   
 ~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  arfara news ,Τετάρτη  24 Φεβρουαρίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-24-2016.html . -
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου  2016 , 11ο κεφάλαιο -μέρος  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/02/24-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-25-2016.html  .-  
~  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  26 Φεβρουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-26- 2016.html .-  
~                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,
  
 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~

3 σχόλια:

  1. ** "Μην κρίνετε ποτέ τον πλησίον σας, είτε ζει ενάρετα είτε ζει αμαρτωλά. «Συ τις ει ο κρίνων αλλότριον οικέτην; τω ιδίω Κυρίω στήκει ή πίπτει ∙ σταθήσετα δε∙ δυνατός γαρ εστίν ο Θεός στήσαι αυτόν».(Ρωμ.14:4)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ** "Πολεμήστε με κάθε τρόπο το πάθος του θυμού, και, με τη βοήθεια του Θεού, αυτό θα υποχωρήσει. Αν τυχόν νευριάσετε ή οργιστείτε, είναι προτιμότερο να μην πείτε τίποτε. Απομακρυνθείτε ή , αν κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, κείστε σφιχτά τα χείλη σας για να μην παταχθεί έξω η οργισμένη φλόγα που καίει στην ψυχή σας και αναστατώσει όλο σας το περιβάλλον. Η σιωπή και η προσευχή είναι το καλύτερο φάρμακο γι’ αυτές τις στιγμές. Όταν η φλόγα του θυμού σβήσει και η καρδιά σας γαληνέψει , τότε μόνο μπορείτε να πείτε με ασφάλεια λόγους ωφέλιμους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ** "Ένας αδελφός ρώτησε τον αββά Μωυσή: «Έστω ότι κάποιος δέρνει τον δούλο του για κάποιο σφάλμα που έκανε• τι θα πει ο δούλος;». Αποκρίθηκε ο γέροντας: «Αν είναι δούλος καλός, θα πει• ‘‘Σπλαχνίσου με έσφαλα’’». «Δεν λέει τίποτε άλλο;» ξαναρώτησε ο αδελφός. «Τίποτε», απάντησε ο γέροντας• «γιατί από τη στιγμή που θα αναγνωρίσει το σφάλμα του και θα πει ότι έσφαλε, αμέσως τον σπλαχνίζεται ο κύριος του»"

    ΑπάντησηΔιαγραφή