ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Αυγούστου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016  :
~
1.-Παράκληση στο Αρφαρά 11/08/2015 Ι Ν Παναγίας Γερόντισσας  : https://youtu.be/7mhs7Eo8KQs .-
2.-Ι. Ν. Παναγίας Γερόντισσας στ΄ Αρφαρά Παράκληση Τετάρτη 12/08/2015: https://youtu.be/IrcvdBH1O_E .-
3.-Παράκληση στους Αγίου Θεοδώρους Αρφαρών 13/08/2015: https://youtu.be/3cacvtIcUMA .-
4.-Παράκληση στην Παναγία Γερόντισσα Αρφαρά 2013: https://youtu.be/i9o--VHQL4s . -
5.- Παράκληση στο Ι Ν Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 2013 : https://youtu.be/bTF8UaXFd8U .-
 
 ...Δια να βρεις παρηγοριά από τον Θεό, πήγαινε προσκολλήσου σε άνθρωπο που έχει φόβο Θεού, ταπείνωσε τον εαυτό σου ενώπιόν του και παράδωσε το θέλημά σου.
Γεροντικόν
 ~Αρφαρά Ι Ν  Αγ  Θεοδώρων  παράκληση Ι Ευαγγέλιο 2-8-2016: https://youtu.be/DLXupODvSYw .-  

~Παράκληση Αγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 2-8-2016:
 https://youtu.be/r0pC3MlySS4 .-

~ΑΡΦΑΡΑ Παράκληση στην Παναγία μας 2-8-2016 Άγιοι Θεόδωροι:   https://youtu.be/tg1BGU9DTEs .-
  
~









3 Αυγούστου
Ιερομάρτυρος Στεφάνου πάπα Ρώμης και των συν αυτώ. Αγίας Μυροφόρου Σαλώμης. Οσίων Ισαακίου, Δαλματίου, Φαύστου (1). Εφέσου Ιωάννου του μονάχου και Ιωάννου του νέου. Ιωάννου του ομολογητού και Αντωνίου του Ρώσου. Οσίων Θεοκλητούς και Θεοδώρας της εξ Αίγίνης.
(1)Ο Δαλμάτιος ήταν στρατιώτης, γρήγορα όμως τη θεοσεβή ψυχή του κυρίευσε η επιθυμία να αφοσιωθεί στον Κύριο και Δημιουργό του. Ξεκίνησε, λοιπόν μαζί με το γιο του Φαύστο να συναντήσει τον μοναχό Ισαάκιο, η φήμη του οποίου είχε φέρει κοντά του πολλούς άνδρες. Ο Δαλμάτιος διακρίθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους μοναχούς για την αρετή του τόσο ώστε εξελέγη ηγούμενος μετά το θάνατο του ευσεβούς Ισαακίου. Μάλιστα για τον ενάρετο βίο του ο Δαλμάτιος τιμήθηκε και από τη Γ` Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε το 431 στην Έφεσο, στην οποία οι Πατέρες ανέδειξαν τον όσιο αρχιμανδρίτη. Τον δρόμο του Δαλμάτιου, ο οποίος τελείωσε τη ζωή του εν ειρήνη, ακολούθησε ο γιος του Φαύστος, αναδεικνύοντας εαυτόν άξιο διάδοχο του πατέρα του. Όσον αφορά τον όσιο Ισαάκιο έμεινε ξακουστός για τη στάση, την οποία υπέδειξε απέναντι στον αιρετικό αυτοκράτορα Ουάλη, όταν αυτός κατά την εκστρατεία του ενάντια στους Σκύθες συνάντησε τον όσιο. Ο Ισαάκιος πέθανε σε βαθιά γεράματα. ~
Σήμερα 03/08/2016 εορτάζουν:
Όσιοι Δαλμάτιος, Φαύστος, και Ισαάκιος, Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος

~Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~ Τὴν τρίστιχον χορείαν τῶν Ὅσιων τιμήσωμεν, Φαῦστον Ἰσαάκιον ἅμα, καὶ Δαλμάτιον τὸν ἔνδοξον ὡς τρίφωτος λαμπὰς γὰρ ἀρετῶν, σκεδάζουσι τὴν νύκτα τῶν παθῶν, καὶ ταὶς θείαις καταυγάζουσι δωρεαίς, τοὺς πόθω ἀνακράζοντας, δόξα τῷ θαυμαστώσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ μεγαλύναντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι δι' ὑμῶν, πάσιν ἰάματα.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Δαλματίου, Ισαακίου και Φαύστου - 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/YWZLe9JWtP0  .-


Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Καλλίνικος

Άγιος Καλλίνικος
 
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Άγιος Ακάκιος

Άγιος Ακάκιος
 
Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα

Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Οσία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου

Οσία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου
 
Όσιος Δίος

Όσιος Δίος
 
Σύναξη των Ρώσων αγίων των εν Γαλλία τελειωθέντων

Σύναξη των Ρώσων αγίων των εν Γαλλία τελ....
 
Όσιος Αντώνιος ο θαυματουργός Ρωμαίος Νοβογορδίας  Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος  Όσιοι Δαλμάτιος, Φαύστος, και Ισαάκιος Όσιοι Δαλμάτιος, Φαύστος, και Ισαάκιος, Αγία Σαλώμη η ΜυροφόροςΌσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

~** ΚΑΛΑΜΑΤΑ παραλία  θαλασσινά μπάνια ¨" Ναυτίλος" ¨ Τετάρτη  03/08/2016: https://youtu.be/cuXChvYlsF4 .-


*** Εφοριακοί- Τουρίστες και στην Καλαμάτα
Μαζί με την αυξημένη κίνηση στην Καλαμάτα συναντήσαμε τις τελευταίες ημέρες και εφοριακούς να κάνουν έλεγχους και μάλιστα με εμφάνιση που μόνο σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών δεν παρέπεμπε.
Έτσι λοιπόν οι εφοριακοί,  έγιναν ένα με τον κόσμο και ενδυματολογικά μέχρι που έφτανε η ώρα του ελέγχου, αφού  είχαν τσεκάρει αρκετά τραπέζια και εκεί έπεφτε η καμπάνα!
Καλό θα είναι λοιπόν οι καταστηματάρχες να είναι προσεκτικοί αλλά και σωστοί, άλλωστε η τελική τιμή που αναγράφει ένα προϊόν περιέχει και τον ΦΠΑ.
  Τσουχτερά πρόστιμα αλλά κλείσιμο επιχειρήσεων
Όπως αναφέρει το in.gr πλέον τα πρόστιμα έχουν αλλάξει ειδικότερα, την απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων και επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες στην περίπτωση που εντοπιστούν να μην εκδίδουν αποδείξεις, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, όπως ανακοίνωσε η ΓΓΔΕ.
Αυτό σημαίνει ότι στους ελέγχους που θα γίνουν από τώρα και στο εξής οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα έχουν στο οπλοστάσιό τους και το μέτρο της αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων και επιτηδευματιών εκτός από την επιβολή των νέων αυστηρότερων προστίμων.
Το μέτρο, όπως διευκρινίζεται από την ΓΓΔΕ, εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής έλεγχου του Γενικού Γραμματέα, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση πλέον των δέκα παραστατικών στοιχείων ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, τα μη εκδοθέντα ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα 500 ευρώ.
Στην απόφαση, ζητείται από τους προϊσταμένους και τα αρμόδια στελέχη των ΔΟΥ να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.Ειδικότερα σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δίνει η ΓΓΔΕ για την εφαρμογή του μέτρου:
Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ εξουσιοδοτείται να υπογράφει «Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων» την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες.
Στη συνέχεια, γνωστοποιείται στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα η πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητείται η συνδρομή της αστυνομικής αρχής.
Κατά τη διαδικασία της σφράγισης, που διενεργείται με την παρουσία του Προϊσταμένου της ΔΟΥ ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία, με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη «σφραγίστηκε μέχρι (ημερομηνία - ώρα), βάσει της με αριθ. πράξης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. Ειδικής Εντολής Έλεγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν. 2523/1997, όπως ισχύει».
Αντίγραφο της πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας επιδίδεται στον υπόχρεο.
Σε περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η εφαρμογή του μέτρου αναστολής λειτουργίας, καθώς και σε περιπτώσεις, που ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου δεν συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, το μέτρο εφαρμόζεται κατόπιν νέου προσδιορισμού του χρόνου έναρξης εφαρμογής του, αμέσως μόλις καταστεί δυνατό, σε ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης.
H Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση της, συνεχίζει και διευρύνει τις στοχευμένες ενέργειές της κατά της φοροδιαφυγής, σε όλη τη χώρα και με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, εφαρμόζοντας το νέο μοντέλο ελέγχων, που δεν περιορίζεται στην επιβολή του προστίμου.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

*** Μάγεψαν το κοινό των Φιλιατρών Αρετή Κετιμέ και Κατερίνα Τσιρίδου (φωτογραφίες)

 
 
  
Υπέροχο μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο, τα νησιά μας, την Ανατολή με την Αρετή Κετιμέ και την Κατερίνα Τσιρίδου απόλαυσαν οι τυχεροί που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία των Φιλιατρών! Η Αρετή Κετιμέ, με το σαντούρι της και η Κατερίνα Τσιρίδου, με το μπαγλαμαδάκι της, μαζί με τη μουσική τους παρέα, ξετύλιξαν το μελωδικό γαϊτανάκι τους με τραγούδια αγαπημένα που συνεπήραν το κοινό! Ευχάριστη έκπληξη ο χορός, στον οποίο ξεσηκώθηκε και επιδόθηκε, χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και μαζί του κόσμος που απολάμβανε τη μουσική και τα τραγούδια!

*** Παιδιά πίσω από τα κάγκελα στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης...
Μπορεί για τους περισσότερους, τουλάχιστον εδώ στη Μεσσηνία, το θέμα των προσφύγων να υπάρχει μόνο στις οθόνες των τηλεοράσεων και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, αλλά η συμπόνια, η συμπαράσταση και τα δάκρυα κάποιων άλλων είναι από καρδιάς αληθινά. Τέτοια είναι η περίπτωση της 75χρονης Μαρίας Πεζώνη, η οποία επισκέπτεται πρωί βράδυ το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, όπου κρατούνται μερικοί από τους πρόσφυγες που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα κοντά στο Βενέτικο. Είναι συγκλονισμένη από το γεγονός ότι πίσω από τα κάγκελα βρίσκονται μαζί με τους γονείς τους ένα αγοράκι 8 ετών και ένα κοριτσάκι 4, με τα οποία έχει αναπτυχθεί μια …κανονική σχέση γιαγιάς-εγγονιών.
«Τα παιδιά απαγορεύεται να κρατούνται. Την Κυριακή το αγόρι ήταν τόσο λυπημένο και ο πατέρας του τόσο στενοχωρημένος. Έκλαιγα κι εγώ μετά. Συγκλονίστηκα… Πώς είναι δυνατόν να έχω φτάσει σε αυτή την ηλικία και να βλέπω στη χώρα παιδιά πίσω από τα κάγκελα;» αναρωτιέται η κα Μαρία, ελπίζοντας ότι ίσως σήμερα κιόλας κάτι θα γίνει και τα παιδιά θα φιλοξενηθούν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες (υπάρχει συνεργασία και με δικηγόρο για να βρεθεί μια λύση) ή θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση της οικογένειας, με την προβλεπόμενη παροχή προσωρινού ασύλου. 
Διευκρινίζεται ότι τα παιδιά-πρόσφυγες απαγορεύονται να κρατούνται, ωστόσο δίνεται η επιλογή να μην χωριστούν από τους γονείς τους. Η κανονική διαδικασία είναι οι οικογένειες να φιλοξενούνται σε οργανωμένα hot spot, κάτι που για την ώρα δεν υπάρχει όμως κοντά στη Μεσσηνία. Αλλά αυτό είναι μια άλλη πλευρά της ιστορίας…  X.E.

***  Πρόστιμα για αυθαίρετη κατασκευή πάνω από 50.000 ευρώ στο Δήμο Δυτικής Μάνης 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) για το έτος 2015, ένα από τα θέματα ελέγχου ήταν και η αυθαίρετη κατεδάφιση παραδοσιακού κτηρίου στο Δήμο Δυτικής Μάνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και με τίτλο "Κατεδάφιση παραδοσιακού κτιρίου και ανέγερση νέου με άδεια επισκευής", το θέμα περιγράφεται ως εξής:
"Στο γραφείο ΓΕΔΔ υπεβλήθη καταγγελία σχετικά με την κατεδάφιση και ανέγερση νέου εκ θεμελίων κτιρίου στη θέση διατηρητέου κτίσματος στο Δήμο Δυτικής Μάνης για το οποίο είχε εκδοθεί άδεια επισκευής.
Η υπηρεσία μετά από καταγγελία είχε εκδώσει σήμα διακοπής εργασιών στο οποίο εντελώς γενικόλογα αναφερόταν ότι δεν είχαν τηρηθεί οι εγκεκριμένες μελέτες και ότι η υπηρεσία θα προέβαινε σε αυτοψίας και σύνταξη σχετικής έκθεσης.
Μετά από παρέμβαση του ΓΕΔΔ απετράπη η αναθεώρηση της άδειας οικοδομής, διενεργήθη η αυτοψία και επεβλήθησαν πρόστιμα ανέγερσης αυθαιρέτων κατασκευών 48,027 ευρώ και διατήρησης 8,004 ευρώ". Α.Π.

*** Η 5η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» στην Καλαμάτα 
Με σκοπό την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Καλαμάτας και της περιοχής της, αλλά και του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεών μας, ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει και φέτος την έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», από την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 έως την Κυριακή 21 του μήνα.
Η έκθεση θα διεξαχθεί για 5η φορά, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Στο πλαίσιό της θα διοργανωθούν εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων.
Οι επιχειρήσεις από την Πελοπόννησο, που παράγουν και διαθέτουν τρόφιμα και άλλα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, μπορούν να λάβουν μέρος στην έκθεση, που θα λειτουργεί και τις τρεις ημέρες από 19.00 έως 23.00. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης είναι δυνατόν να γίνονται και πωλήσεις.

***  Αδιέξοδη η λειτουργία της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα
Να δούμε, τελικά, πόσα επεισόδια θα έχει ακόμα το σήριαλ με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Σήμερα, πρόκειται να συνεδριάσει ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ). Η συνεδρίαση θα γίνει στην Τρίπολη και κρίνεται ως άκρως καθοριστική για το μέλλον της υπόθεσης με τα σκουπίδια. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:
1. Απομαγνητοφώνηση για τη σύνταξη του τελικού κειμένου απόφασης του ΔΣ που διεξήχθη στις 18-7-2016
2. Επιστολή του Υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη αναφορικά με το εκπονούμενο ΠΕΣΔΑ.
3. Έγγραφο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη αναφορικά με Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, η οποία και κοινοποιήθηκε στους Δήμους.
Νωρίτερα, μόλις το περασμένο Σάββατο, οι Δήμαρχοι Άργους-Μυκηνών, Κορίνθου, Τρίπολης, Β.Κυνουρίας και Σπάρτης απάντησαν στην τελευταία επιστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αυτό που καταδείχτηκε από τη συζήτηση είναι ότι ένας αριθμός δήμων θα προχωρήσει στο εγχείρημα της αποκεντρωμένης διαχείρισης. Όπως…μέτρησε ο Δ. Καμπόσος πρόκειται για δώδεκα (12), συνολικά, δήμους. Κοινός παρονομαστής όλων ήταν ότι η πρόταση της Περιφέρειας, εκτός από το υπερβολικό κόστος στα δημοτικά τέλη, που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες, είναι και αντίθετη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εντατικοποίηση της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.
Υποστήριξαν, μάλιστα. ότι η τελευταία απόφαση το ΦΟΔΣΑ πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστή από όλους και η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει όσο πιο σύντομα γίνεται τις διαδικασίες. "Πρόκειται για απόφαση ενός συλλογικού οργάνου, η οποία δεν μπορεί να ανατραπεί", σημείωσαν, αντιπαρερχόμενοι την επιχειρηματολογία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ
“Καλαμάτα ώρα μηδέν για τα σκουπίδια”
 Για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, με παρέμβασή του κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για παλινωδίες, ενώ, καταρρίπτει και το μύθο ότι η σύμβαση ΣΔΙΤ είναι επωφελής για τους δημότες.
Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, "στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων η δημοτική αρχή  Καλαμάτας αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων αφού δεν έχει κατορθώσει να έχει μια ξεκάθαρη άποψη και θέση με αποτέλεσμα να παλινωδεί μεταξύ διαφορετικών προσεγγίσεων διαιωνίζοντας το πρόβλημα των απορριμμάτων.
Πραγματικά αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις διαδοχικές μεταστροφές της δημοτικής αρχής Νίκα. Η απουσία ξεκάθαρης άποψης και θέσης είναι χαρακτηριστική: Το τελευταίο εξάμηνο έχει αλλάξει τουλάχιστον 3 φορές απόψεις  για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η συγκεκριμένη μελέτη ΣΔΙΤ που υιοθέτησε και ψήφισε η δημοτική αρχή  είναι πιο δαπανηρή για τους δημότες  ( με κόστος διαχείρισης τουλάχιστον 69 ευρώ /τόνος,  ενώ η τοπική διαχείριση 45 ευρώ/ τόνος), είναι περιβαλλοντικά επιζήμια,  αφού δεν προάγει την διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση και έχει αυξημένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
 Η ελάχιστη εγγυημένη (για την εταιρεία) και υποχρεωτική (για τους δήμους) ποσότητα σύμμεικτων απορριμμάτων που θα πρέπει να παράγει η Πελοπόννησος σύμφωνα με την πρόταση ΣΔΙΤ λειτουργεί ως ξεκάθαρο αντικίνητρο για οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης των απορριμμάτων. Παράλληλα η μακροχρόνια διάρκεια της σύμβασης (για τουλάχιστον 28 χρόνια) καθηλώνει την Πελοπόννησο σε μια απηρχαιωμένη διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων η οποία δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τις κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
 Στην τελευταία του μεταστροφή ο κ. Νίκας κατευθύνεται πάλι προς την ατελή διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα (5 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια) η οποία έχει αποδειχθεί  ιδιαίτερα δαπανηρή για τους δημότες με σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, χωρίς να επιδιώκεται η μείωση των απορριμμάτων με τη διαλογή στην  πηγή και την ανακύκλωση και χωρίς να υπάρχει κανένα ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες.
 Η δημοτική αρχή  Καλαμάτας οφείλει να απαντήσει:  1.Γιατί κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας της δεν έκανε καμία ουσιαστική επένδυση σε υποδομές και δράσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων χρησιμοποιώντας τις  προσφερόμενες χρηματοδοτικές δυνατότητες  και επέλεξε  την εύκολη λύση της  σύναψης συμβάσεων με εργολάβους;
2.Γιατί έκανε μια ολική μεταστροφή στις απόψεις της επιλέγοντας τη λύση ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα ενώ γνώριζε και γνωρίζει ότι θα είναι ακριβότερη για τον δημότη και θα επιφέρει υπέρογκη  αύξηση των δημοτικών τελών;
3. Γιατί έφερε προς ψήφιση  στο Δημοτικό Συμβούλιο μια μελέτη -που σύμφωνα και με την εισήγηση της υπηρεσίας- ήταν διάτρητη, γεμάτη λάθη και ανακρίβειες και εξόχως μεροληπτική υπέρ του ΣΔΙΤ; Γιατί δεν περίμενε όπως όλοι οι άλλοι δήμοι της Πελοποννήσου την βελτιωμένη εκδοχή του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων η οποία και ψηφίστηκε από τον ΦΟΔΣΑ;
4.Γιατί ενώ με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο η διαλογή στην πηγή είναι η καλύτερη μέθοδος διαχείρισης απορριμμάτων, η δημοτική αρχή Καλαμάτας όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση τα τελευταία 10 χρόνια αλλά προτίμησε μεθόδους που αντίκειται στις αρχές αυτές (όπως η μέθοδος των υπόγειων κάδων – πηγαδιών που ευνοούν την συγκέντρωση σύμμεικτων απορριμμάτων και δυσκολεύουν -αν δεν ακυρώνουν- την ανακύκλωση);
5. Γιατί δεν έχει εφαρμόσει ως  το  2015  τη χωριστή συλλογή τουλάχιστον  για  τα  ακόλουθα ανακυκλώσιμα απορρίμματα: χαρτί,  μέταλλο,  πλαστικό  και  γυαλί  όπως προβλέπεται από το Νόμο 4042/2012;
Για υποδομές που απαιτούνται για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων» το οποίο δημοσιεύτηκε στις 15/7/2016  (προμήθεια κάδων για διαλογή στην πηγή, προμήθεια εξοπλισμού οικιακής και δημοτικής κομποστοποίησης βιοαποβλήτων, δημιουργία πράσινων σημείων, κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής).
   Μετά την τελευταία ομόφωνη απόφαση του ΦΟΔΣΑ δίνεται μια εξαιρετική ευκαιρία στους δήμους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διαχειριστούν τα απορρίμματα με βάση το τοπικό σχέδιο διαχείρισης που στηρίζεται στη διαλογή στην πηγή με ξεχωριστά ρεύματα ανακύκλωσης, στην κομποστοποίηση και στην μείωση του υπολείμματος.
Η πάγια θέση μας για βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων δικαιώθηκε και σε επίπεδο Πελοποννήσου. Η δημοτική αρχή Καλαμάτας πρέπει να σταματήσει τις- προσφιλείς σε αυτήν-ευκαιριακές μικροπολιτικές, να πάψει να κρύβεται πίσω από υβριστικά φερέφωνα και ανερμάτιστα παπαγαλάκια τα οποία εκπέμπουν μισαλλόδοξη ρητορική που στερείται ορθού λόγου και επιχειρημάτων και άμεσα να συμμορφωθεί και να ακολουθήσει τους κανόνες που θέτουν τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα για την βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων".
    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Πέρασε άνετα τη βάση το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού
Η Καλαμάτα είναι πάντα εκεί. Όμορφη. Και οι φίλοι μας της Καλαμάτας, οι πάντα φιλόξενοι και ανθρώπινοι, εκεί είναι. Και το Φεστιβάλ Χορού της. Έφτασε στον αριθμό 22. Δεν είναι, βέβαια, πια και… τόσο Διεθνές -ας όψεται η κρίση. Αλλά συνεχίζει. Με καλλιτεχνική διευθύντρια, από φέτος, την Κατερίνα Κασιούμη. Και με τους ανθρώπους του που, χρόνια τώρα, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Αποφασίσαμε, έστω και αν το πρόγραμμα έδειχνε αδύναμο και παραγεμισμένο με παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια, να κατεβούμε και φέτος για τέσσερις μέρες.
Ιδίοις, και πάλι, αναλώμασι, που έλεγαν παλιά -όσο μπορούμε ακόμη... Βρήκαμε το Μέγαρο Χορού λαμπερό και βολικό και λειτουργικό, με καλόγουστα διαμορφωμένη ολόκληρη πια την αυλή του -μου λείπει το θέατρο στο Κάστρο ως θέση, ως θέα, ως ατμόσφαιρα αλλά με την καλαματιανή ζέστη, ως συνήθως, να βαράει κόκκινο, και την υγρασία να την κάνει αφόρητη, σαφώς και δεν νοστάλγησα εκείνη την άνοδο του Γολγοθά μέχρι το Κάστρο.
Σάββατο απόγευμα, μετά το πρώτο μπανάκι στην παραλία υπό την σκιάν του Καλαθιού, και περνάμε πρώτα από το Στούντιο του Μεγάρου: παράλληλη εκδήλωση με -αέναη- προβολή της εγκατάστασης/ταινίας «The Running Tong», δημιουργίας της χορογράφου Σιβόν Ντέιβις και του κινηματογραφιστή Ντέιβιντ Χίντον, δύο εκλεκτών Βρετανών που έχουν συνεργαστεί με σχεδιαστές ήχου, ανιματέρ και 22 χορευτές και χορογράφους.
Μία γυμνή γυναίκα με υπέροχο, αθλητικό σώμα -ο κεντρικός αφηγηματικός άξονας- τρέχει μέσα στα δέντρα, μέσα στο χρόνο, μέσα στις εποχές, μέσα στους τόπους, μέσα στο Λονδίνο.
 Η εικόνα κάθε τόσο παγώνει και η γυναίκα βρίσκεται «εγκλωβισμένη» σε καταστάσεις, σε εικόνες, σε γεγονότα, σε ιστορίες ιδιαίτερες, κάποτε σουρεαλιστικές, κάθε φορά επινοημένες από διαφορετικό χορογράφο ή χορευτή. Φωτογραφίες, κολάζ, animation, φωνές off… Γοητευτικό το αποτέλεσμα! Αλλά μόνο τρία-τέσσερα άτομα ήμασταν εκεί για να το δούμε…
Το βράδυ, στην Κεντρική Αίθουσα, που έχει κόσμο αλλά δεν είναι εντελώς γεμάτη, το μόνο ξένο χορευτικό σύνολο της φετινής διοργάνωσης: η λονδρέζικη Ομάδα Χορού «Candoco» -μία ομάδα χορευτών με και χωρίς αναπηρία, η οποία γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια της.
Άκρα που λείπουν, δύο από τους χορευτές σε αναπηρικά αμαξίδια, θαυμάζεις τη δύναμή τους, θαυμάζεις το δέσιμό τους, θαυμάζεις τη θέλησή τους, όσο και αν, αρχικά, αναστατώνεσαι. Στο «Behold» (2015), το πρώτο κομμάτι, σε χορογραφία του βρετανού Αλεξάντερ Γουίτλι πάνω σε μουσική του Νιλς Φραμ, οι επτά χορευτές παλεύουν με μεγάλα κομμάτια υφάσματος. Το παραστασιακό αποτέλεσμα, ποιητικό.
Η δεύτερη χορογραφία, όμως, είναι που με ενθουσίασε: «Notturnino» (2014) του Ελβετού Τόμας Χάουερτ, εμπνευσμένο από το ντοκιμαντέρ «Il Bacio di Tosca» («Το φιλί της Τόσκα», 1984) του επίσης Ελβετού Ντάνιελ Σμιτ, μία ταινία γυρισμένη στην «Casa Verdi» του Μιλάνου, τον οίκο ευγηρίας για απόμαχους καλλιτέχνες της όπερας, με παλαίμαχους να μιλούν για τη ζωή τους, για το παρελθόν, για τις αναμνήσεις τους και να τραγουδούν ή και να παίζουν σκηνές από όπερες. Ο χορογράφος είχε μία ιδιοφυή ιδέα: να κρατήσει αποσπάσματα μόνο από την ηχητική μπάντα της ταινίας, όχι οπτικό υλικό.
Και πάνω σ’ αυτά και σε αποσπάσματα από όπερες να χορογραφήσει, δίνοντας αυτοσχεδιαστικές ελευθερίες στους οκτώ χορευτές του, ντυμένους «παράταιρα» σαν με κοστούμια βεστιαρίου -κάποιοι άντρες με γυναικεία-, έξοχα, τελικά, συνταιριασμένα χρωματικά από την -προφανώς Ελληνίδα- Νατάσα Σταματάρη που τα σχεδίασε.
Οι πληγωμένες από το χρόνο φωνές των συνταξιούχων της όπερας μετουσιώνονται, γίνονται κίνηση εκρηκτική μέσα από πληγωμένα από τη φύση κορμιά σε μία χορογραφία που πετάει: συγκλονιστική!
Την Κυριακή, στην ίδια αίθουσα -σχεδόν γεμάτη- παρακολουθήσαμε και κάτι -κατά το ήμισυ δικό μας: «Europium» της Λίντας Καπετανέα και του Σλοβάκου Γιόζεφ Φρούτσεκ -πάνω σε μουσική του Βασίλη Μαντζούκη- από την ομάδα τους «RootlessRoot».
Μία χορογραφία που δημιουργήθηκε στο Στούντιο Χορού Καλαμάτας. Εύγλωττος ο τίτλος «Europium»… Οι δύο χορευτές/χορογράφοι, που ίδρυσαν την ομάδα το 2007, στοχάζονται για την πορεία αυτού που ονομάζουμε «δυτικό πολιτισμό», ελεύθερα εμπνεόμενοι από την τραγική ιστορία της σχεδίας της «Μέδουσας» -της γαλικής φρεγάτας που προσάραξε το 1816 ανοιχτά της Σενεγάλης και το πλήρωμά της, για να απομακρυνθεί και να γλυτώσει, κατασκεύασε σχεδία η οποία, όμως, περιπλανήθηκε για τρεις μήνες και, όταν εντοπίστηκε, από τους 160 περίπου που είχαν καταφύγει σ’ αυτή και που, απεγνωσμένοι, αναγκάστηκαν να φτάσουν στον κανιβαλισμό για να επιζήσουν, βρέθηκαν ζωντανοί 10…
Η χορογραφία -οι χορευτές κουβαλούν και συγκεντρώνουν στη σκηνή γύρω στους 25 πανύψηλους κορμούς από τους οποίους «συναρμολογούν» μία σχεδία-κελί-, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δυναμική, καθηλωτική θα έλεγα, με την Λίντα Καπετανέα, χορεύτρια εκ-πλη-κτι-κή, να κλέβει τις εντυπώσεις, θα κέρδιζε, νομίζω, αν έλειπε η φλύαρη πρόζα του προλόγου, που, πιστεύω πως δημιουργήθηκε απλώς για να δώσει έναν μεταμοντέρνο τόνο στην παράσταση. Και η Δευτέρα είναι καλή μέρα. Δεν έχει Φεστιβάλ αλλά έχει Πύλο. Πανέμορφη!
Το Φεστιβάλ έκλεισαν, την Τρίτη, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Μίλτο Λογιάδη. Όχι, δεν χόρεψαν. Γκαλά όπερας έδωσαν. Το οποίο, πάντως, δημιούργησε απορίες τι γύρευε σε ένα φεστιβάλ χορού και πόσο το μπαστάρδευε…
Πιθανόν, σκέφτηκαν πως το κάπως ισχνό πρόγραμμα χρειαζόταν τόνωση. Πόσο μάλλον όταν η παρουσία του Δημήτρη Πλατανιά, γνήσιου -και πολύ αγαπημένου- τέκνου της Καλαμάτας, θα λειτουργούσε ως πόλος έλξης. Όπως και λειτούργησε. Ξεχειλισμένη η Κεντρική Αίθουσα, τα εισιτήρια προπωλημένα πολύ καιρό πριν και πλήθος οι αναζητούντες αλλά μη ευρίσκοντες.
Ο Μίλτος Λογιάδης διηύθυνε μία επαρκή Κρατική στις Εισαγωγές από το «Γάμο του Φίγκαρο» του Μότσαρτ και τη «Δύναμη του πεπρωμένου» του Βέρντι, στην Βαρκαρόλα από «Τα παραμύθια του Χόφμαν» του Όφενμπαχ -την ορχηστρική εκδοχή της- και στο Ιντερμέτζο από την «Καβαλερία Ρουστικάνα» του Μασκάνι και συνόδευσε τον Γιάννη Χριστόπουλο, που δεν ήταν σε μεγάλη φόρμα, κυρίως στην πρώτη, σε δύο άριες από την «Λουτσία ντι Λάμερμουρ» του Ντονιτσέτι και από την «Μποέμ» του Πουτσίνι και Πλατανιά και Χριστόπουλο σε δύο ντουέτα από τους «Αλιείς μαργαριταριών» του Μπιζέ και την «Μποέμ», επίσης, ντουέτο που μπιζαρίστηκε στο τέλος -και τα δύο ντουέτα πήγαν πολύ καλά, με βαρύτονο και τενόρο άριστα εναρμονισμένους και συντονισμένους μεταξύ τους και με την ορχήστρα.
Ο Δημήτρης Πλατανιάς, στη χρυσή ωριμότητά του, με φωνή που έχει ανοίξει, έχει πλατύνει, έχει βαθύνει και βγαίνει, με υψηλή τεχνική, από ένα εκπληκτικό ηχείο, τραγούδησε, συνοδευόμενος πάντα από την Κρατική, μία άρια του Φίγκαρο από τον μοτσάρτειο «Γάμο του Φίγκαρο», το υπέροχο «Credo» του Ιάγου από τον «Οθέλο» του Βέρντι -συγκλονιστικός!-, το «Eri tu» από τον «Χορό μεταμφιεσμένων» του Βέρντι -μία εκπληκτική απόδοση!- και το «Nemico della Patria» από τον «Αντρέα Σενιέ» του Τζορντάνο -επίσης συναρπαστικά- δίνοντας ένα μέτρο των δυνατοτήτων του. Το χειροκρότημα και τα «μπράβο» ήταν δηλωτικά του ενθουσιασμού του κοινού. Και του χρόνου, λοιπόν! Ελπίζοντας σε ένα πιο ισχυρό πρόγραμμα.
ΥΓ. Τις μέρες αυτές, κάθε που μπαίναμε στο Μέγαρο Χορού, κάθε δύο κουβέντες που κάναμε, κάθε που καθόμασταν στην πλατεία, κάτι μας έλειπε: ναι, ήταν η Βίκυ Μαραγκοπούλου. Είκοσι ένα χρόνια ήταν αυτά… Το γέννησε το συγκεκριμένο Φεστιβάλ η Βίκυ Μαραγκοπούλου, η τέως καλλιτεχνική διευθύντριά του, το άνδρωσε, το επέβαλε, το διεθνοποίησε, το κατέστησε πόλο έλξης, το ανέδειξε σε μοχλό προώθησης της Καλαμάτας. Η παρουσία της, καθοριστική.
Αν ζούσαμε σε έναν άλλο τόπο, αυτό το Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, που δεν θα υπήρχε, αν δεν έπραττε όσα έπραξε η Βίκυ Μαραγκοπούλου, θα έφερε -τουλάχιστον...- το όνομά της. Θα ήταν Μέγαρο Χορού Καλαμάτας «Βίκυ Μαραγκοπούλου». Αλλά ζούμε στο τόπο που λέγεται Ελλάδα... Χάρηκα, πάντως, που, έστω, στο βιβλίο/πρόγραμμα του Φεστιβάλ ο δήμαρχος της Καλαμάτας κ. Νίκας, στο σημείωμά του, αυτή τη φορά, τουλάχιστον τη θυμήθηκε την Βίκυ Μαραγκοπούλου…
  *Το κείμενο είναι από την ιστοσελίδα "Το τέταρτο κουδούνι" του Γιώργου Σαρηγιάννη

*** 1η βραδιά νυχτερινής κολύμβησης στην παραλία της Καλαμάτας
Την Παρασκευή 12 Αυγούστου πρόκειται να διοργανωθεί η πρώτη βραδιά νυχτερινής κολύμβησης στην παραλία της Καλαμάτας, από τις 21.00 έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο Δήμος Καλαμάτας προετοιμάζει τη μεγάλη αυτή εκδήλωση, για την ψυχαγωγία των δημοτών και επισκεπτών της πόλης, την ενίσχυση των επαγγελματιών της παραλίας και γενικότερα για την προβολή της Καλαμάτας. Η κεντρική εκδήλωση του δήμου θα γίνει απέναντι από το δημοτικό χώρο στάθμευσης (Ναυαρίνου και Καρακούση).
Ενώ ο Δήμος καλεί όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη, να διοργανώσουν παράλληλες δράσεις, ώστε το εορταστικό κλίμα να απλωθεί σε όλο το μήκος της ακτογραμμής.
Η βραδιά θα περιλαμβάνει φωτισμό της θάλασσας, προκειμένου να διευκολυνθεί η κολύμβηση, μουσικές και άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

***  Το… Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η ενημέρωση για τα κουνούπια
Ευχαριστημένη περιφέρεια για τα κουνούπια, όχι όμως και οι ανενημέρωτοι πολίτες
 Σύσκεψη για την υλοποίηση και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στη Μεσσηνία, πραγματοποιήθηκε χθες στην αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Βασίλη Σιδέρη και Περικλή Μαντά και της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και  Πύλου – Νέστορος. Δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας.
Σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα υποστηρίζοντας ότι η όχληση στη Μεσσηνία είναι από ελάχιστη έως μηδενική.
Στην επισήμανση, ότι παρά ταύτα υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους σε διάφορες περιοχές, μίλησαν για μεμονωμένες περιπτώσεις και υπογράμμισαν ότι πρέπει και ο καθένας να λαμβάνει μέτρα στο σπίτι του.
Ωστόσο, παρά το γεγονός, ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει και υποπρόγραμμα με ξεχωριστή χρηματοδότηση για ενημέρωση του κόσμου για τα μέτρα αυτά, η υλοποίησή του αν και Αύγουστος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και όπως είπαν, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών, η ενημέρωση θα ξεκινήσει τον… Σεπτέμβριο!
  Απουσία 3 Δήμων
Η κα Αλειφέρη, ανοίγοντας τη συνέντευξη είπε ότι αυτή τη στιγμή η υλοποίηση του προγράμματος βρίσκεται σε καλό επίπεδο και έχει φέρει καλό αποτέλεσμα στη Μεσσηνία.
Από την πλευρά του ο κ. Σιδέρης, είπε ότι έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δύο συναντήσεις, μία στον Ευρώτα Λακωνίας για την ελονοσία και μια στην Αργολίδα.
«Η όχληση στη Μεσσηνία αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστη έως μηδενική και το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη, Στην περιοχή υπάρχουν 5 μόνιμα συνεργεία κι αν χρειαστεί μπορούν να έρθουν κι άλλα συνεργεία. Υπήρξαν κάποια προβλήματα πριν περίπου 1,5 μήνα, λόγω των βροχοπτώσεων στον ιππικό όμιλο, αλλά λύθηκε σε δύο 24ωρα», πρόσθεσε.
Το νέο πρόγραμμα ξεκίνησε από τις 5 Ιουλίου, ενώ για την απουσία από τη σύσκεψη των εκπροσώπων 3 Δήμων, ο κ. Σιδέρης είπε πως αυτό σημαίνει ή ότι δεν έχουν πρόβλημα με τα κουνούπια ή ότι αδιαφορούν.
  Καθυστερημένη ενημέρωση
Ο υπεύθυνος του προγράμματος στη Μεσσηνία και εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου – Νέστορος κ. Γιαννούτσος, ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας για τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα σε περιοχές που είχαν έντονο πρόβλημα όπως η Γιάλοβα και το Ασπρόχωμα, όπου έγιναν παρεμβάσεις και πριν την υπογραφή της σύμβασης.
Ο Διευθυντής Υγείας της περιφέρειας κ Διαματόπουλος, πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει δράσεις που δεν έχουν άλλες περιφέρειες, όπως για τη λεϊσμανίαση, ενώ προβλέπει και τη δημιουργία παρατηρητηρίου για σκνίπες.
Σημείωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν όχληση από κάπου για πρόβλημα με τα κουνούπια και πρόσθεσε:
«Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να επαγρυπνούμε. Όπως επίσης, ότι ανεξάρτητα με ότι κάνουμε εμείς, πρέπει να υπάρχει και μια υπευθυνότητα στο χώρο μας. Όχι κουβάδες, όχι βαρέλια με νερό, να καθαρίζουμε τις δεξαμενές, ποτίζουμε πρωινές ώρες και όχι βράδυ, ενώ ένα τεράστιο πρόβλημα είναι με τις πισίνες, όταν δεν χρησιμοποιούνται».
Σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών, απαντώντας ο κ. Σιδέρης σε σχετική ερώτηση του «Θ», είπε ότι αυτή θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο με ενημέρωση και στα σχολεία, ενώ θα κυκλοφορήσει και ειδικό έντυπο. Σχετικά, με τη μεγάλη καθυστέρηση, στην ενημέρωση, τονίσθηκε ότι ο διαγωνισμός είναι διεθνής και έπρεπε να τηρηθούν συγκεκριμένες προθεσμίες.   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Τι αλλάζει στη διαχείριση των κόκκινων ιδιωτικών δανείων
Δημοσιεύτηκε την Τρίτη  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 2376/2.8.2016) η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΠΑΘ 195/1/29.7.2016), με την οποία τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του Ν.4224/2013 (ΦΕΚ Α' 288/31.12.2013).
Ο Κώδικας Δεοντολογίας καθιερώνει γενικές αρχές συμπεριφοράς και υιοθετεί βέλτιστες πρακτικές τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση λύσεων ρύθμισης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες κάθε δανειολήπτη.
Στον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, μεταξύ άλλων, εξειδικεύεται περαιτέρω το πεδίο εφαρμογής του, αποσαφηνίζεται σειρά διαδικασιών επικοινωνίας με τους δανειολήπτες και λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και για περιπτώσεις δανείων με πολλαπλούς πιστωτές.
Στον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, μεταξύ άλλων, εξειδικεύεται περαιτέρω το πεδίο εφαρμογής του, αποσαφηνίζεται σειρά διαδικασιών επικοινωνίας με τους δανειολήπτες και λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και για περιπτώσεις δανείων με πολλαπλούς πιστωτές.
Σύμφωνα με το νέο κώδικα, κάθε ίδρυμα εφαρμόζει τα ακόλουθα στάδια κατά το χειρισμό των δανειοληπτών με οφειλές που παρουσιά-ζουν καθυστερήσεις, καθώς και σε περιπτώσεις με ενδείξεις πιθανής καθυστέρησης:
*Στάδιο 1: Επικοινωνία με τον δανειολήπτη.
  • Στάδιο 2: Συγκέντρωση οικονομικών και άλλων πληροφοριών.
  • Στάδιο 3: Αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων.
  • Στάδιο 4: Πρόταση των κατάλληλων λύσεων στον δανειολήπτη.
  • Στάδιο 5: Διαδικασία εξέτασης ενστάσεων.
Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής δόσης, εν όλω ή εν μέρει, σύμφωνα με το προσυμφωνημένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, το ίδρυμα δύναται να προβεί στις πιο κάτω ενέργειες:
Επιχειρεί επικοινωνία με τον δανειολήπτη συμβουλευτικού χαρακτήρα με επίκεντρο τη διερεύνηση των αιτιών που ανέκυψαν και μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να εξετάσει έγκαιρα την ένταξη του στη ΔΕΚ για διερεύνηση τυχόν εναλλακτικών λύσεων. Συνέχιση της επικοινωνίας στα επόμενα Στάδια της ΔΕΚ, γίνεται εφόσον συναινέσει ο δανειολήπτης. Μη ανταπόκριση σε αυτό το Στάδιο, δεν συνεπάγεται την απώλεια του χαρακτηρισμού του ως «συνεργάσιμου».
Η επικοινωνία σε αυτό το Στάδιο είναι σκόπιμο να συνοδεύεται με αποστολή του «Ενημερωτικού Φυλλαδίου» της ενότητας Ε.2 του Πρώτου Κεφαλαίου και καθορισμό του «Ειδικού Σημείου Επικοινωνίας» για τις περαιτέρω επαφές.
Υποχρεωτική ειδοποίηση
  Αν η καθυστέρηση υπερβεί τις εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες το ίδρυμα οφείλει να αποστείλει γραπτή ειδοποίηση στον δανειολήπτη εντός των επόμενων τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, εκτός αν εν τω μεταξύ καταβληθεί ολοσχερώς η οφειλόμενη δόση.
Σε περίπτωση νέας καθυστέρησης για το ίδιο δάνειο δεν είναι υποχρεωτική η επανάληψη της αποστολής της 1ης γραπτής ειδοποίησης σε έγχαρτη μορφή, εκτός αν έχει παρέλθει έτος από την τελευταία αποστολή της.
Πρόταση κατάλληλης λύσης
  Κάθε ίδρυμα παρέχει, χωρίς αυτό να θεωρείται νέα υπηρεσία προς τον δανειολήπτη (άρθρο 12 του Νόμου 4281/2014) που θεωρείται συνεργάσιμος, πρόταση μιας ή περισσότερων εναλλακτικών λύσεων ρύθμισης και αν καμία εξ αυτών δεν συμφωνηθεί, λύση/-εις οριστικής διευθέτησης.
Η εκπλήρωση της παρούσας υποχρέωσης του ιδρύματος δεν μπορεί να συναρτάται από απαίτηση προηγούμενης εξόφλησης τυχόν οφειλών του δανειολήπτη προς λοιπούς πιστωτές. (β) Για την αξιολόγηση της καταλληλότητας κάθε λύσης, λαμβάνονται υπόψη, σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη συμμόρφωσης του ιδρύματος προς τις ισχύουσες εποπτικές απαιτήσεις, καθώς και οι ειδικότερες για τη διαχείριση των καθυστερήσεων διατάξεις προληπτικής εποπτείας που έχει θεσπίσει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη διαχείριση των απαιτήσεων σε καθυστέρηση (ΠΕΕ 42/2014, όπως ισχύει) ή άλλη αρμόδια, κατά περίπτωση αρχή για την προληπτική εποπτεία του ιδρύματος.
Η αξιολόγηση βασίζεται επίσης σε καθορισμένα και διαφανή κριτήρια και διαδικασίες που το ίδρυμα διαθέτει με βάση τις εν λόγω διατάξεις προληπτικής εποπτείας, λαμβάνοντας υπόψη το ελάχιστο επίπεδο των «ευλόγων δαπανών» διαβίωσης που προσήκει στην περίπτωση του δανειολήπτη.
Αξιολόγηση οικονομικών στοιχείων
  Κάθε ίδρυμα αξιοποιεί την πληροφόρηση που παρέχεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ώστε να εκτιμώνται, κατά το δυνατόν, κατ' ελάχιστον, τα εξής:
*(αα) η περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη
  • (ββ) η τρέχουσα ικανότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη, λαμβάνοντας υπόψη σε κάθε περίπτωση το συνολικό ύψος και τη φύση των χρεών του δανειολήπτη περιλαμβανομένων τυχόν οφειλών του έναντι άλλων ιδρυμάτων ή φορολογικών ή άλλων δημοσίων αρχών ή ασφαλιστικών φορέων
  • (γγ) το ιστορικό οικονομικής συμπεριφοράς του δανειολήπτη
  • (δδ) η μελλοντική ικανότητα αποπληρωμής των οφειλών εκ μέρους του δανειολήπτη μέχρι τη λήξη της περιόδου ρύθμισης
(β) Η εκτίμηση υπό στοιχείο (δδ) πραγματοποιείται λαμβάνοντας υποχρεωτικώς υπόψη:
* το ελάχιστο επίπεδο των «εύλογων δαπανών διαβίωσης» και
  • τις παραμέτρους που περιγράφονται στο Κεφάλαιο Α.2 της ΠΕΕ/ΤΕ 54/2015 (ηλικία, επάγγελμα, οικογενει- ακή κατάσταση, υγεία κ.λπ.) ώστε κατά την εκτίμηση της ικανότητας αποπληρωμής να λαμβάνονται υπόψη παράγοντες υγείας, κοινωνικοί κ.λπ., που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ουσιωδώς την ικανότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη.
Newsroom ΔΟΛ

 ***   Χάρτινοι ήρωες…   
Κάτι σαν μανιφέστο. Απ’ τις άκρες των πόλεων, από το πουθενά, σιγά-σιγά και αθόρυβα, συγκεντρωθήκαμε οι περισσότεροι. Κάτω από το χαμηλό φως των χαμόγελων, ανοίξαμε το χάρτη της ονειρικής μας πολεοδομίας και σχεδιάσαμε τις διαδρομές μας. Δεν τις ακολουθήσαμε, το ξέρουμε. Άγνωστοι οιωνοί και απρόβλεπτες καταστάσεις μας οδηγούν. Καίμε το χάρτη, από τις φλόγες ανάβουμε τσιγάρα, και συνεχίζουμε.
Στη Μεσόγειο, σε βόρεια πλάτη και θάλασσες ζεστές, περιπλανιόμαστε. Χανόμαστε στον κόσμο, συναντιόμαστε. Έχουμε μάθει ότι ο δρόμος είναι μονόδρομος, ο γυρισμός ανέφικτος. Δε θα ξαναγυρίσουμε. Γονατίζουμε, βουτάμε τα χέρια μας στο χώμα, στο νερό, και με τη λάσπη υψώνουμε καθεδρικούς ναούς, ενώ, ανυπόληπτοι ιερείς μας δίνουν την ευχή τους. Κι ένα μπουκάλι για το δρόμο.
Σε δρόμους πολυσύχναστους, στη μέση της ερήμου, σταματάμε. Αφουγκραζόμαστε. Σε καπνισμένα μπαρ αφήνουμε ενθύμια – βλέμματα και μουσικές, βιβλία και αγγίγματα. Παιδιά της Προπαγάνδας και της τεχνητής ευμάρειας, είμαστε.
Η καμπάνα χτυπά πάντα για τον καθένα μας. Γιατί η κορυφαία λογοτέχνης Μαργκερίτ Γιουρσενάρ απαντώντας κάποτε στο ερώτημα "Τι πρέπει να λέμε στους ανθρώπους και πώς να τους μιλάμε;", απάντησε:
"Πρώτα-πρώτα την αλήθεια για όλα τα θέματα. Η υποχρέωση να λέμε την αλήθεια και να την κάνουμε πράξη ισχύει για όλους, από τον δημοσιογράφο που πληρώνεται για να μεταδίδει την αλήθεια της επικαιρότητας, ως τον ποιητή στον οποίο πέφτει ο κλήρος να εκφράζει μιαν αιώνια αλήθεια. Είναι εξίσου επιβεβλημένη και για τον μυθιστοριογράφο που έχει τα εφόδια να αποδώσει μιαν ανθρώπινη αλήθεια και για τον φιλόσοφο που πασχίζει να καταστήσει τις λέξεις αγωγούς μιας αφηρημένης αλήθειας. Να μην ψευδόμαστε ποτέ είτε από οκνηρία, είτε από συμφέρον, είτε από ματαιοδοξία, είτε από δειλία".
Και συνέχισε για τον τρόπο που πρέπει να μιλάμε στους ανθρώπους: "Απλά, ξεκάθαρα, δίχως κανενός είδους κοινοτοπίες, δίχως παραχωρήσεις στην οκνηρία του αναγνώστη, αλλά συνάμα και δίχως σκόπιμες ασάφειες, δίχως ψεύτικες κομψότητες, δίχως επιτηδευμένη εκλαΐκευση, δίχως συνθηματικά ιδιώματα του σχολείου, της εκκλησίας, της κυβερνητικής ομάδας, δίχως παραχωρήσεις προς τη μόδα του σήμερα που θα φαντάζει γελοία αύριο, δίχως την επιθυμία να προκαλέσουμε μόνο και μόνο για την ηδονή της πρόκλησης αλλά και δίχως τον ενδοιασμό να το πράξουμε αν το κρίνουμε χρήσιμο, δίχως να θυσιάσουμε τίποτα από τις πολυπλοκότητες, τα γεγονότα ή τις σκέψεις, πασχίζοντας όμως να τα παρουσιάσουμε με τη μέγιστη δυνατή σαφήνεια".
Τόσο απλά. Ευτυχώς, τελικά, που υπάρχουν και οι… χάρτινοι ήρωές μας, πολύτιμο στήριγμα για το υπόλοιπο του δρόμου…

***  Μέγαρο χορού Καλαμάτας ή Πολιτιστικό Μέγαρο Μαρία Κάλλας
Διανύουμε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική περίοδο για τον τόπο μας και είναι δύσκολο να αποδεχθούμε την λειτουργία μεγάρων μουσικής, χορού  και πολιτισμού.  Όλοι όμως θέλουμε να συνεχίσουμε με αξιώσεις για το μέλλον και την ανάπτυξη μας την συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 Το μέγαρο χορού, ένας μονοχρηστικός χώρος με εξειδικευμένες δράσεις χωρίς απήχηση στερεί την πόλη μας από την δυνατότητα που της προσφέρει ένας πολυχρηστικός πολιτιστικός χώρος για πολλού είδους δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάδειξη και την προβολή της ευρύτερης περιοχής, μιας και η Καλαμάτα εξελίσσεται σε μητρόπολη του νότου.
Άλλωστε οι τελευταίες πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Εθνική λυρική σκηνή έδωσαν την μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τις τεράστιες δυνατότητες του χώρου αλλά και τη μεγάλη απήχηση που έχει στο κοινό μιας ευρύτερης περιοχής που ξεπερνάει τα όρια του τόπου μας.
Επειδή για τη Μεσσηνία αλλά και για όλη την Ελλάδα η Μαρία Κάλλας υπήρξε η μεγάλη θεά της λυρικής μουσικής που κυριαρχούσε πριν μερικές δεκαετίες και το όνομα της έχει μεγάλη διεθνή απήχηση, θα ήταν τιμή και για την πόλη αλλά και την πατρίδα μας να δώσουμε το όνομα της σε ένα ξεχωριστό χώρο λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Νιοχώρι  Μεσσηνίας.
 Η μεγάλη θεά της  όπερας είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσουμε διεθνή χαρακτήρα και αίγλη αλλά και βέβαιη επιτυχία στη λειτουργία του Μεγάρου.
Θα δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στο γεγονός και θα βοηθήσει σημαντικά την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Θα έχουμε θεαματική αναβάθμιση και ζήτηση στα πολιτιστικά δρώμενα.  Θα συνδυάσουμε το μέγαρο με τα όσα γίνονται στην Αρχαία Μεσσήνη και αλλού.             Άλλωστε οι δύο πολιτιστικοί χώροι θα πρέπει να συνδέονται με παράπλευρες εκδηλώσεις και λειτουργία για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη και να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά με μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Ας κάνουμε την αρχή με το μεγάλο όνομα που προβάλει την Ελλάδα και την Μεσσηνία την Μαρία Κάλλας.  του Μιχάλη Αντωνόπουλου

***

***  Αθλητική ενημέρωση :
 Στον OTE TV η ρεβάνς του Παναθηναϊκού και το πλήρες πρόγραμμα    Τα ελληνικά ευρωπαϊκά ματς
Στον OTE TV η ρεβάνς του Παναθηναϊκού και το πλήρες πρόγραμμα
~ Έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο των ρεβάνς των ελληνικών ομάδων την προσεχή εβδομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Την Παρασκευή ρυθμίστηκε και η μετάδοση του επαναληπτικού του Παναθηναϊκού στη Στοκχόλμη κόντρα στην ΑΪΚ, αγώνα που τελικά θα προβληθεί από τον OTE TV.
Ετσι, δεν υπάρχει «κενό» της τελευταίας στιγμής, όπως έγινε με την ΑΕΚ στη Γαλλία και το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:
Αναλυτικά:

 Τετάρτη 3 Αυγούστου
21:00 Χάποελ Μπέερ Σεβά - Ολυμπιακός, (ΑΝΤ1)  1-0 , (0-0) .- ^
~*  Το βατερλό του αιώνα για Ολυμπιακό!
         Μαύρη σελίδα στο Ισραήλ για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν ξανά κάτω του μετρίου, ηττήθηκαν 1-0 από την Μπερ Σεβά κι εγκατέλειψαν άδοξα το Ch.League. Έρχονται εξελίξεις στην ομάδα. 
~* Τεράστιο οικονομικό πλήγμα για Ολυμπιακό
Ο αποκλεισμός από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στερεί από τον Ολυμπιακό την προοπτική στους ομίλους του Champions League και περιορίζει κατά πολύ τα προσδοκώμενα έσοδα.
Τα γκόλ79' ΓΚΟΛ 1-0 ο Τζέντεκ ,
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μπαστιέν Μπενουά από την Γαλλία.

 
Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπαχάρ): Γκόρες, Μπιτόν, Βίτορ, Τζέντεκ, Χόμπαν, Νταβιντζάντα, Μπρουν, Μέλικσον, Όγκου, Μπαρντά, Νουακαέμε ,
Στον πάγκο: Χαΐμοφ, Ράντι, Μπουτσάλιο, Σαχάρ, Οχαγιόν, Τάχα, Λούσιο
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Τσόρι, Φορτούνης, Ιντέγε ,
Στον πάγκο: Λεάλι, Μανιάτης, Πουλίδο, Μαζουακού, Βούρος, Ζντιέλαρ, Σεμπά
Κάρτες : 5' Κίτρινη κάρτα στον Μπουχαλάκη,
Αλλαγές:
83' Αλλαγή και για την Χάποελ Στη θέση του Μέλικσον πέρασε ο Τάχα
66' Αλλαγή για την Χάποελ. Ο Ράντι στη θέση του Μπράουν
81' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Πουλίδο στη θέση του Μποτία.
51' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φιγκέιρας δεν μπορεί να συνεχίσει και στην θέση του περνάει ο Μανιάτης.

Κάρτες :67' Κίτρινη κάρτα στον Ούγκου για φάουλ στον Μπουχαλάκη.49' Κίτρινη κάρτα στον Φιγκέιρας και φάουλ έξω από την περιοχή



 21:30 ΠΑΟΚ - Αγιαξ, (Nova) 1-2 , (1-1) .-
Τα  γκόλ : 4 ΄ Αθανασιάδης , 45+1΄ Ο Κλάασεν ,
Διαιτητής είναι ο Άγγλος, Άντονι Τέιλορ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γκάρι Μπέσγουικ, Λι Μπετς και τέταρτο τον Κρεγκ Πόσον.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ροντρίγκες, Τζάλμα, Αθανασιάδης.
Άγιαξ (Πίτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Βέλτμαν, Βίργκεβερ, Βέστερμαν, Ντάικς, Γκούντελι, Ράιντεβαλντ, Κλάασεν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ.
Αλλαγές : 64' Αλλαγή για τον Άγιαξ. Ελ Γκάζι αντί Ντόλμπεργκ. 70' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μυστακίδης αντί Ροντρίγκες.
Κάρτες: 57' Κίτρινη κάρτα στον Γκούντελι., κίτρινη κάρτα στον Λέοβατς.66' Κίτρινη κάρτα στον Τετέ.,

Πέμπτη 4 Αυγούστου
20:00 ΑΪΚ Στοκχόλμης - Παναθηναϊκός, OTE TV
 21:00 ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν, Nova
 21:45 ΠΑΣ Γιάννινα - Αλκμααρ, OTE TV

*** Φωτογραφίες Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Αστέρα Αρφαρών που έπαιζαν για το χωριό τους  ! Έπαιζαν για τη φανέλα του ΑΣΤΕΡΑ  !!!




*** ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ :

Ο Α.Π.Σ. Αστέρας Αρφαρών , μια Ιστορία 86  ετών ή για τους μη γνωρίζοντας 61 ετών , από το 1930 ή επίσημα το 1955 , δεν είναι τόσο εύκολα , που πιστεύουν μερικοί κακόβουλοι Αρφαραίοι , ότι ο Ιστορικός Σύλλογος θα διαλυθεί ή  καλύτερα θα πάψει να υπάρχει .- Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ζεί κα βασιλεύει και θα υπάρχει είτε του θέλουν , είτε δεν το θέλουν ! Θέλουμε και θέλαμε πάντα στην ομάδα να αγωνίζοντε  τα δικά μας παιδιά , τα Αρφαρόπουλα ! Το είχαμε καταφέρει ! ..Αυτό πάντα επιδιώκαμε !! Ο σύλλογος θα συνεχίσει ακόμη και με ξένους ποδοσφαιριστές που συντομα θα πλαισιώσουν την ομάδα ! Αυτοί που έφυγαν , πιστεύω προσωπικά σύντομα θα μετανιώσουν και θα θελήσουν να επανέλθουν ! Οι πόρτες του Συλλόγου θα είναι πάντα ανοιχτές .  γιά όλους ! Γιατί πρωταρχικώς σκοπός του Συλλόγου είναι Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ , Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  σε όποια κατηγορία αγωνιζόμενος κι΄ αν βρεθεί ο Αστέρας !
Σας ευχαριστώ !  Σ.Ν.Σ.

***Στις 17 Αυγούστου η πρώτη συγκέντρωση του ΠΑΟ  Στο μπασκετικό τμήμα...
Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το πρόγραμμα της προετοιμασίας του εν όψει της νέας σεζόν. Η πρώτη συνάντηση της ομάδας είναι προγραμματισμένη για τις 17 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, το πρωί θα διεξαχθούν οι απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και το απόγευμα θα έχει προπόνηση στο ΟΑΚΑ.
Στις 20/8 η αποστολή του «τριφυλλιού» θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι τις 2/9.
Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει στο τουρνουά "Diamonds Are Forever", το οποίο διοργανώνει προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη.
Στην συνέχεια, στις 24-25/9 ακολουθεί ακόμη ένα τουρνουά προετοιμασίας, το "Gomelsky Cup" που λαμβάνει χώρα στην Μόσχα.
Οι «πράσινοι» αναμένεται να προγραμματίσουν και άλλα φιλικά προετοιμασίας που θα ανακοινωθούν σύντομα. Newsroom ΔΟΛ

*** Πρόστιμο Κοντονή σε ΟΣΦΠ για το ματς με Άντερλεχτ
Στο περσινό Europa...
Διοικητικό πρόστιμο επέβαλε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στον Ολυμπιακό, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ για τη φάση των «32» του περσινού Europa League.
Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας προχώρησε σε σχετική εισήγηση με βάση τον νόμο 4326/2015 και το άρθρο 1 (διοικητικά μέτρα κατά της βίας) και η απόφαση κοινοποιήθηκε στους πρωταθλητές.
Το ύψος του προστίμου, κατά την πάγια τακτική του υπουργείου, δεν ανακοινώθηκε. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τιμωρηθεί με πρόστιμο 25.000 ευρώ από την UEFA για τα συγκεκριμένα επεισόδια.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Σύντομες Αθλητικές Ειδήσεις 
Ο Καρέλης σκόρερ της Γκενκ με το... καλημέρα στο βελγικό πρωτάθλημα
Εικόνα ΑθλητισμόςΟ Νίκος Καρέλης έδειξε το δρόμο προς τα... δίχτυα και η Γκενκ έκανε ποδαρικό «με το δεξί» στo βελγικό πρωτάθλημα. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έγραψε το 1-0 για την ομάδα του στο 50΄ και απέβαλε το άγχος της πρεμιέρας για την Γκενκ, η οποία πήρε το πρώτο της «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα με το τελικό 2-1 επί της φιλοξενούμενης Οστάνδης. Ο Σαματα διαμόρφωσε το 2-0 στο 90΄, για να μειώσει στις καθυστερήσεις ο Μουσόνα για την Οστάνδη.

***   Ρίο 2016: Μολυσμένος και ο αέρας εκτός από τις θάλασσες  "Πιο βρώμικοι και πιο... θανατηφόροι" θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, απ΄όσο υπολόγιζαν οι διοργανωτές
Ρίο 2016: Μολυσμένος και ο αέρας εκτός από τις θάλασσες     
"Πιο βρώμικοι και πιο... θανατηφόροι" θα είναι οι Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, απόσο υπολόγιζαν οι διοργανωτές.  Εκτός από την μόλυνση των υδάτων όπου θα πραγματοποιηθούν πολλά αθλήματα, τώρα έρευνες δείχνουν ότι και ο αέρας είναι μολυσμένος.
Ο Πάουλο Σαλντίβα, παθολόγος στο πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο και μέλος της επιτροπής του ΠΟΥ έθεσε αυστηρότερα παγκόσμια πρότυπα ρύπανσης το 2006, υποστηρίζει ότι η μόλυνση του αέρα ξεπερνά κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια.
"Είναι καλύτερα από κάποιες Ασιατικές πόλεις και από κάποιες πόλεις στην Αφρική. Όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το επίπεδο ευρωπαϊκών πόλεων ή κάποιων περιοχών στη Βόρεια Αμερική" δήλωσε ο Σαλντίβα.
"Εχει δοθεί μεγάλη προσοχή  στη ρύπανση των υδάτων του Ρίο, αλλά πολύ περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της ρύπανσης του αέρα», είπε ο ίδιος. "Δεν είναι υποχρεωμένοι να πίνουν νερό από τον Κόλπο της Guanabara, αλλά θα πρέπει να αναπνέουν τον αέρα του Ρίο".
Σύμφωνα με το Reuters, στη μεγαλούπολη του Ρίο ντε Τζανέιρο των 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, κάθε χρόνο χιλιάδες πεθαίνουν λόγω επιπλοκών που σχετίζονται με την κακή ποιότητα του αέρα, όπως άσθμα, καρδιακές προσβολές και άλλα.
Ωστόσο, εδώ και καιρό, οι αρχές της Βραζιλίας, υποστηρίζουν ότι η ποιότητα του αέρα είναι εντός των ορίων που συνιστώνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Το πρακτορείο περιβαλλοντικής προστασίας του Ρίο, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα οφείλεται στα καυσαέρια των 2,7 εκατομμυρίων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

~
   ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ μήνα ΙΟΥΛΙΟ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-

~Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2   στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28  Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-28-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29  Ιουλίου 2016: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-29-2016.html .-

~  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουλίου 2016   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-30-2016.html . -
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-31-2016.html .-  
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30  και  31  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/30-31-2016.html  .-  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/  .- 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
   

  
 
 ~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4866 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3032 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3045  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 943   βίντεο   .- *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-


https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .       

  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

*  Άνω Αρφαρά εσπερινός 25/07/2016 παραμονή Αγίας Παρασκευής: https://youtu.be/xzxicytCk6w .-  
\ΑΝΩ  ΑΡΦΑΡΑ 25/07/2016 εσπερινός Αγία Παρασκευή:
 https://youtu.be/7uoWi6SgMPs .-
~*Άνω Αρφαρά εσπερινός Αρτοκλασία 25/07/2016  Αγ   Παρασκευής: https://youtu.be/NFoBcgDzGU4 .-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου