ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 :
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ στην Σκήτη της ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ :
 
 
 
Να μη δίνουμε τον τουρβά μας σε άλλους
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, μερικές φορές, όχι μόνο δυσκολεύομαι να δεχθώ την αδικία, αλλά μετατοπίζω την ευθύνη της πτώσεως μου σε άλλον.
- Εσύ, όχι μόνο δεν σηκώνεις από αγάπη τον τουρβά του άλλου, αλλά θέλεις να δώσεις και τον δικό σου βαρύ τουρβά, όχι μόνο στον υγιή, αλλά και στον φιλάσθενο. Χρειάζεται να αποκτήσεις πνευματική παλικαριά, για να παίρνεις επάνω σου όλη την ευθύνη της αμαρτίας σου.

~ 17 Αυγούστου
Μαρτύρων Μύρωνος, Παύλου και Ιουλιανής (1) (†257) Ευτυχιανού, Κυπριανού, Μακαρίου οσίου, Στράτωνος Στρατονίκου και Φιλίππου. Ευτυχίου επισκόπου Γορτύνης και των οσίων αδελφών αυτού Ευτυχιανού και Κασσιανής. Οσίων Αίγλωνος του άναχωρητού καί Αλυπίου ζωγράφου του Ρώσσου. Οσιομάρτυρος Δημητρίου (†1808). Παναγίας της Γουμενίσσης.
(1)Οι άγιοι Παύλος και Ιουλιανή ήταν αδέλφια. Οι γονείς τους ανέθρεψαν από μικρούς με την χριστιανική πίστη και τους έκαναν έτοιμους να αντιμετωπίσουν ακόμα και με την ζωή τους, τους ειδωλολάτρες. Όταν πέθαναν οι γονείς τους, οι δύο νέοι έμειναν στον σωστό δρόμο, και μάλιστα διέπρεπαν μεταξύ των άλλων νέων της εποχής εκείνης. Αυτό προκάλεσε όμως το μίσος των ειδωλολατρών και τους κατήγγειλαν στον αυτοκράτορα Αυρηλιανό. Ο Αυρηλιανός, μη μπορώντας να κλονίσει την πίστη τους, έδωσε διαταγή να περάσουν σκληρά βασανιστήρια. Οι δήμιοι Κοδράτος και Ακάκιος, που τους βασάνιζαν, θαύμασαν την υπομονή τους και την καρτερία τους και πίστεψαν και αυτοί. Αμέσως αποκεφαλίστηκαν οι δύο νέοι και οι δήμιοι. ~
Στις 17/08/2016 εορτάζουν:
Άγιος Μύρων, Άγιοι Στράτων, Φίλιππος, Ευτυχιανός και Κυπριανός, Άγιος Δημήτριος ο Μοναχός από τη Σαμαρίνα της Πίνδου
~Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ὡς θεῖον ἀλάβαστρον, τῶν ἱερῶν ἀρετῶν, πιστῶς Ἱεράτευσας, τὴ Ἐκκλησία Χριστοῦ, καὶ χαίρων ἐνήθλησας, ὅθεν τὴ εὐωδία, τῶν ἐν σοῖ χαρισμάτων, Μύρων Ἱερομάρτυς, τῶν παθῶν τὸ δυσῶδες, ἀπέλασαν ἀνενδότως, ἐκ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Μύρωνος - 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   : https://youtu.be/7-QNK3upXC0  .-

~
Ανάμνηση Θαύματος Υπεραγίας Θεοτόκου

Ανάμνηση Θαύματος Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Προεόρτια της κοιμήσεως της Θεοτόκου

Προεόρτια της κοιμήσεως της Θεοτόκου
 
Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Θεοδοσίου ηγουμένου του Σπηλαίου

Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Θ....
 
Άγιος Λούκιος ο στρατιώτης

Άγιος Λούκιος ο στρατιώτης
 
Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος, ο χρυσοχόος

Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος, ο χρυσοχόος
 
Άγιος Μάρκελλος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Απαμείας

Άγιος Μάρκελλος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Α....
 
Προφήτης Μιχαίας

Προφήτης Μιχαίας
 
Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός

Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός
 
Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων
Οι Άγιοι Στράτων, Φίλιππος, Ευτυχιανός και Κυπριανός μαζί με τον Άγιο Μύρων Άγιος Μύρων Άγιος Διομήδης Όσιος Τιμόθεος επίσκοπος Ευρίπου κτίτορας της Ιεράς Μονής Πεντέλης
Βιογραφία
Ο Άγιος Μύρων μαρτύρησε όταν αυτοκράτωρ ήταν ο Δέκιος, το 250 μ.Χ. Καταγόμενος από πλούσια οικογένεια, θα μπορούσε να ζήσει άνετα, με όλα τα επίγεια αγαθά που θα επιθυμούσε. Όμως η μεγάλη του αγάπη προς το Χριστό, έκανε το Μύρωνα να χειροτονηθεί Ιερέας. Αφιερώθηκε, λοιπόν, ολοκληρωτικά στο ποιμαντικό του καθήκον και δίδασκε, νουθετούσε και βοηθούσε το κάθε ένα μέλος του ποιμνίου του. Μεριμνούσε καθημερινά για τους φτωχούς, τις χήρες και τα ορφανά. Κάποτε, ο έπαρχος Αχαΐας Αντίπατρος πήγε στον τόπο όπου λειτουργούσε ο Μύρων και συνέλαβε πολλούς χριστιανούς. Για να εκβιάσει λοιπόν το Μύρωνα, να αλλαξοπιστήσει, έφερε μπροστά του το ποίμνιο του και του είπε ότι, αν αυτός αρνηθεί το Χριστό, θα τους αφήσει όλους ελεύθερους. Ο Μύρων μειδίασε και απάντησε: «Αν ήταν για τη σωτηρία των πνευματικών μου παιδιών, πρόθυμα θα έδινα τη ζωή μου. Τώρα όμως δεν πρόκειται γι' αυτό. Ας δώσουν λοιπόν οι ίδιοι απάντηση». Τότε όλοι μαζί φώναξαν: «Όχι. Μια ανθρώπινη ψυχή είναι ασύγκριτα πολυτιμότερη από μύρια σώματα και από τον κόσμο όλο. Ποιος λοιπόν από μας θέλει να δεχθεί, ώστε να χάσει την ψυχή του ο πνευματικός μας πατέρας, για να ζήσουν λίγο περισσότερο στον πρόσκαιρο αυτό κόσμο οι δικές μας σάρκες;». Ο έπαρχος, εξοργισμένος από την απάντηση, αφού βασάνισε με φρικτό τρόπο το Μύρωνα, τελικά τον αποκεφάλισε.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὡς θεῖον ἀλάβαστρον, τῶν ἱερῶν ἀρετῶν, πιστῶς Ἱεράτευσας, τὴ Ἐκκλησία Χριστοῦ, καὶ χαίρων ἐνήθλησας, ὅθεν τὴ εὐωδία, τῶν ἐν σοῖ χαρισμάτων, Μύρων Ἱερομάρτυς, τῶν παθῶν τὸ δυσῶδες, ἀπέλασαν ἀνενδότως, ἐκ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~
***  Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 17/8/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-60%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Κάθε πέρυσι και καλύτερα… 
Αυτό λένε για ακόμα μια χρονιά οι επαγγελματίες της Καλαμάτας… Μπορεί η περιοχή μας να έχει μπει για τα καλά στον «τουριστικό χάρτη» , και αρκετοί να επισκέπτονται τόσο την Καλαμάτα όσο και την υπόλοιπη Μεσσηνία, αλλά οι καταστηματάρχες δε τον βλέπουν αυτό και στο …«ταμείο». Η κίνηση τις τελευταίες δυο εβδομάδες πάντως, στην πόλη της Καλαμάτας, φαίνεται ιδιαίτερα αυξημένη, σε αντίθεση με τον Ιούλιο… Ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, ώστε να βγουν και τα «σπασμένα» του Ιουλίου.
Κ. Γαζ. 

***Το «Μαύρο Γιασεμί» στην Μπουκαδούρα 
Τετάρτη και Πέμπτη 17,  18 Αυγούστου.
  Η θεατρική παράσταση «Μαύρο Γιασεμί» ανεβαίνει στην Μπουκαδούρα
Τετάρτη και Πέμπτη 17 και 18 Αυγούστου, αντίστοιχα,  σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη και ερμηνεύτρια την Κατερίνα Γκατζόγια,  σε μουσική Νίκου Επισκόπου.
Πρόκειται για το «μονόλογο μιας κομμώτριας όταν βγάζει το προσωπείο της ηθοποιού, που πάντα ήθελε να γίνει, και αφήνει τον εαυτό της γυμνό στην περιπέτεια ενός φλεγόμενου ‘εγώ’. Ενός ‘εγώ’ που καταρρέει όταν αντικρύζει την πραγματικότητα μέσα στον καθρέφτη και παγώνει το χρόνο. Ενός ‘εγώ’ που ανασυγκροτείται για να σχεδιάσει εκδίκηση. Ενός ‘εγώ’ που μυρίζει μαύρο γιασεμί.
Κάθε ασυνείδητη σύγκρουση είναι μια ψυχική πάλη που ξεκινά από την ταυτόχρονη εμφάνιση αντιθέσεων η ασυμβίβαστων παρορμήσεων, ενορμήσεων εσωτερικών η εξωτερικών απαιτήσεων.
Η ηρωίδα η νεαρή αφελής και χειμαρρώδης Σάντρα βλέπει την μητριά ανταγωνιστικά και η προσκόλληση στον πατέρα της μεταφέρεται και στην ενήλικη ζωή.
 Αρχίζει  με το βύθισμα στο πέλαγο των βιωμάτων ..των ανεκπλήρωτων επιθυμιών και ονείρων, των παθών, αναδυόμενα με αφέλεια, ένταση, πόνο, οργή, παραλογισμό, με ένα αρχικά γλυκό σερμπέτι , χαμόγελο αλλά με πολύ κώνειο, που σταδιακά σκληραίνει μέσα σε μια όλο και περισσότερο λιγωτική μυρωδιά γιασεμιού.»
 «Είχα πάρει την απόφαση μου, είχα το σχέδιο μου, αυτό το μαρτύριο έπρεπε να τελειώσει» . Γιατί, τελικά, "όλοι μπορούν να γίνουν κακοί", δηλώνει η νεαρή Σάντρα !!!

***  Ο καρκίνος ξεπέρασε την καρδιά ως η κυριότερη αιτία θανάτου σε 12 ευρωπαϊκές χώρες
Στην Ελλάδα οι θάνατοι από καρδιά, αν και εμφανίζουν μείωση συνεχίζουν να είναι περισσότεροι σε σχέση με τους θανάτους από καρκίνο.
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις σκοτώνουν σήμερα περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως (πάνω από 17,3 εκατομμύρια ετησίως ή το 31,5% όλων των θανάτων) απ΄ ό,τι το 1990 (12,3 εκατομμύρια καρδιαγγειακοί θάνατοι ή το 26% των συνολικών), αλλά στην Ευρώπη, ιδίως τη Δυτική, διαχρονικά καταγράφεται βελτίωση.
Έτσι, ο καρκίνος ξεπέρασε πλέον τις ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων ως η κυριότερη αιτία θανάτου σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, αν και ακόμη στο σύνολο της Ευρώπης οι θάνατοι από καρκίνο δεν είναι ούτε οι μισοί σε σχέση με τους καρδιαγγειακούς θανάτους. Στην Ελλάδα οι θάνατοι από καρδιά, αν και διαχρονικά εμφανίζουν μείωση ως ποσοστό, συνεχίζουν να είναι περισσότεροι σε σχέση με τους θανάτους από καρκίνο.
Τα νεότερα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα στο περιοδικό «European Heart Journal» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, δείχνουν ότι στην Ευρώπη συνολικά οι καρδιαγγειακοί θάνατοι ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια τον χρόνο (το 45% των συνολικών) και από αυτούς πάνω από 1,4 εκατομμύρια είναι πρόωροι (συμβαίνουν σε ηλικία κάτω των 75 ετών).
Όμως σε 12 χώρες, 11 ευρωπαϊκές (Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία, Βρετανία, Νορβηγία) και στο Ισραήλ, περισσότεροι -ιδίως άνδρες- πεθαίνουν πλέον από καρκίνο από ό,τι από καρδιά.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Νικ Τάουνσεντ του Τμήματος Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανέφεραν ότι η Γαλλία υπήρξε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα όπου οι θάνατοι από καρκίνο ξεπέρασαν αυτούς από καρδιά.
Στην ΕΕ των «28» οι καρδιαγγειακοί θάνατοι αποτελούν το 38% των συνολικών θανάτων, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη εκτός ΕΕ το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο (54%). Ανισότητες υπάρχουν και στους πρόωρους θανάτους: στην ΕΕ-28 το 26% είναι καρδιαγγειακής αιτιολογίας, ενώ στις εκτός ΕΕ ευρωπαϊκές χώρες το 36%.
Όσον αφορά τα χρόνια ζωής σε συνθήκες αναπηρίας λόγω καρδιαγγειακού προβλήματος ή αλλιώς τα χαμένα χρόνια υγιούς ζωής (τα λεγόμενα έτη DALY), τα περισσότερα καταγράφονται στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης (194 ανά 1.000 κατοίκους στην Ουκρανία και 181/1.000 στη Ρωσία), ενώ τα λιγότερα στο Ισραήλ (26 ανά 1.000) και στην Ισλανδία (32 ανά 1.000).
Ελλάδα
 Στην Ελλάδα, η μελέτη επισημαίνει ότι είναι αναλογικά ιδιαίτερα πολλοί οι καρδιαγγειακοί θάνατοι στις γυναίκες. Έτσι, το ποσοστό θανάτων γυναικών ανά 100.000 κατοίκους είναι 391 στη χώρα μας, έναντι 174 στη Γαλλία.
Οι πρόωροι καρδιαγγειακοί θάνατοι είναι πολύ υψηλοί στην Ελλάδα τόσο μεταξύ των ανδρών (147 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 73 ανά 100.000 στη Γαλλία), όσο και μεταξύ των γυναικών (57 ανά 100.000 στην Ελλάδα έναντι 26 ανά 100.000 στη Γαλλία).
Πάντως η καρδιαγγειακή θνησιμότητα στην Ελλάδα (που το 2012 κινείτο με ρυθμό 485 θανάτων ανά 100.000 κατοίκων και των δύο φύλων), εμφανίζει μείωση περίπου 31% κατά την τελευταία δεκαετία.
Όσον αφορά τα χαμένα χρόνια υγιούς ζωής (έτη DALY), στην Ελλάδα είναι 77 ανά 1.000 κατοίκους λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων, 38 ανά 1.000 λόγω ισχαιμικής νόσου και 27 ανά 1.000 λόγω εγκεφαλικού.
Η μέση διάρκεια νοσηλείας στη χώρα μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι 6,1 μέρες, έναντι 10,3 στη Γερμανία και 3,9 στη Δανία.
Σύνδεσμος: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://eurheartj.oxfordjournals.org/sites/default/files/pdf/ehw334.pdf
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

*** Τρεις νεκροί από σύγκρουση ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος στην Αίγινα
Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από την σύγκρουση ταχύπλοου σκάφους με τουριστικό επιβατηγό που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Ακρωτήρι Πέρδικα στην Αίγινα.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 ανθρώπους στη θάλασσα, ενώ παραπλέοντα σκάφη έχουν σπεύσει στο σημείο και περισυλλέγουν τον κόσμο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες λουομένων, το ταχύπλοο διεμβόλισε στην κυριολεξία το τουριστικό σκάφος.
Στο σημείο σπεύδουν σκάφη του Λιμενικού, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι. skai.gr

*** Εντυπωσιάζει η 1η Έκθεση Φωτογραφίας Τριφυλίας
 
Εντυπωσιάζει το κοινό η 1η Έκθεση Φωτογραφίας Τριφυλίας που φιλοξενείται στο στον Ξενώνα των Αρμενιών Τριφυλίας, μετά από πρωτοβουλία δύο νέων ανθρώπων που αγαπούν την Τριφυλία και τη φωτογραφία, του Γιάννη Σελούλη και του Δημήτρη Ζογκόκη!
Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Απανταχού Αρμεναίων Τριφυλίας, ενώ την εικαστική της επιμέλεια έχει η εταιρεία First Media.
Ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία των δύο νέων ανθρώπων, επισκέπτεται καθημερινά την Έκθεση για να ανακαλύψει μέσα από τις φωτογραφίες κρυφές πτυχές της Τριφυλίας.
Πτυχές, όμορφες, ιδιαίτερες, μοναδικές, που κάνουν την Τριφυλία να ξεχωρίζει ενώ, παράλληλα, αναδεικνύουν και το μεγαλείο της Τριφυλιακής φύσης η οποία, πραγματικά, μαγεύει!
Όπως αναφέρουν ο Δημήτρης Ζογκόκης και ο Γιάννης Σελούλης, τα συναισθήματά τους είναι έντονα για την 1η Έκθεση Φωτογραφίας Τριφυλίας και ευχαριστούν όλο τον κόσμο που επισκέπτεται την Έκθεση.
Μια Έκθεση που ξεκίνησε με δυσκολίες, σε ένα μικρό χωριό, μια Έκθεση με βαρύ όνομα, Έκθεση Φωτογραφίας Τριφυλίας, αλλά με το πείσμα των καλλιτεχνών και την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου των Αρμεναίων.
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 16 Αυγούστου.
Από τις 18 έως τις 23 Αυγούστου η Έκθεση θα μεταφερθεί και φιλοξενηθεί για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, στο “Πανόραμα cafe” στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας και εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν κρυφές πτυχές της Τριφυλιακής φύσης και να συζητήσουν με τους δύο νέους φωτογράφους – δημιουργούς, αλλά και ν' απολαύσουν την ομορφιά του ορίζοντα στον Κυπαρισσιακό κόλπο και το Ιόνιο, τον Κάμπο και το Κάστρο των Γιγάντων, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα!

*** Το Pokemon Go έφτασε και στην Καλαμάτα 
 
 
 
 
 
Το Pokemon Go δεν είναι ένα videogame σαν όλα τα άλλα, οι λόγοι, μάλιστα, που το έκαναν να ξεχωρίσει από τη πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορίας του είναι οι ακόλουθοι:
Αρχικά, υπολογίζεται πως ο ημερήσιος τζίρος της εφαρμογής είναι 10.000.000$, ενώ το κοινό, στο οποίο απευθύνεται δεν είναι μόνο οι έφηβοι, αλλά και άτομα ηλικίας από 18 έως και 34 ετών. Αυτό συμβαίνει, καθώς στους μεγαλύτερους, κυρίως, δημιουργεί μία αναπόληση των παιδικών χρόνων τους και με το να παίζουν θυμούνται τα χρόνια εκείνα. Το καθιστά, επίσης, ξεχωριστό,   ότι εξαναγκάζει τους παίκτες του να βγουν στο δρόμο και να περπατήσουν, ψάχνοντας τα υποτιθέμενα πόκεμον.
Βέβαια, αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει  , γιατί δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να είμαστε, θα έλεγα, πιόνια της εφαρμογής ή του εκάστοτε κατασκευαστή. Και ίσως όλο αυτό θα έπρεπε να το ελέγξουμε κάπως, εκτός και αν μας αρέσει να μας χειραγωγούν και να «παίζουν» μαζί μας.
  Ο αντίλογος
Όσο καλό και πρωτοποριακό μπορεί να είναι το Pokemon Go, με το να βγάζει τον κόσμο στο δρόμο αντί να είναι κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους και μπροστά σε μία οθόνη, ζώντας σε μία εικονική πραγματικότητα, τόσο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ψυχαναγκάζει τους χρήστες να κυνηγούν πόκεμον, οδηγώντας τους πολλές φορές, σε ακραίες συμπεριφορές και  μάλιστα, σε σοβαρά ατυχήματα.
Και βέβαια, δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να βλέπεις την νεολαία να βγαίνει στους δρόμους μόνο και μόνο για να μαζέψει πόκεμον και αυτό επειδή το προϋποθέτει το ίδιο το παιχνίδι.
 Γι’ αυτόν το λόγο, ρωτήσαμε ορισμένα άτομα, ποια άποψη έχουν για το Pokemon Go, και ποιά είναι η στάση τους απέναντι στο παιχνίδι, που έχει κάνει μεγάλο ντόρο τους τελευταίους μήνες. Ας δούμε τι μας είπαν:
  Θέλξη: Δεν γνωρίζω καθόλου την εφαρμογή Pokemon Go και ούτε έχω μπει και θα μπω στη διαδικασία να την κατεβάσω και να παίξω. Μάλιστα, για τα ατυχήματα που συμβαίνουν λόγω του παιχνιδιού, γελάω, καθώς είναι αστεία να συμβαίνουν τέτοια πράγματα απλά και μόνο για να μαζέψει κάποιος ένα πόκεμον
Δώρα: Το παιχνίδι Pokemon Go προφανώς και το γνωρίζω και το έχω κατεβάσει κιόλας. Η αφορμή για να το ξεκινήσω ήταν μία φίλη μου που έπαιζε και το κατέβασα από απλό ενδιαφέρον  . Είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να βάζουμε ένα μέτρο την ώρα που παίζουμε , γιατί πράγματι συμβαίνουν πολλά ατυχήματα, που θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Όσο για τα σημεία στη πόλη μας που είναι γεμάτα από πόκεμον είναι η κεντρική πλατεία και η περιοχή του Πανελληνίου στη παραλία.
  Αντώνης: Φυσικά και το γνωρίζω το παιχνίδι! Και ποιος δε το ξέρει! Ωστόσο, δεν το έχω κατεβάσει και ούτε πρόκειται να παίξω ποτέ. Το θεωρώ ανούσιο και χάσιμο χρόνου να παίζω ένα παιχνίδι κυνηγώντας πόκεμον, την ώρα, μάλιστα που συμβαίνουν πολλά ατυχήματα. Όσον αφορά τα ατυχήματα, βέβαια, ευθύνονται οι ίδιοι οι χρήστες και όχι το παιχνίδι.
Σταύρος και Παναγιώτης: Το γνωρίζουμε το παιχνίδι αλλά ούτε το έχουμε παίξει ούτε γνωρίζουμε για τα σημεία με τα πολλά πόκεμον μέσα στη πόλη. Γενικά, με αφορμή το παιχνίδι, θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο τις κινήσεις μας, όταν είμαστε κολλημένοι σε μία οθόνη και βρισκόμαστε στο δρόμο, ώστε να προσέχουμε που βαδίζουμε. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, μάλιστα, εξαναγκάζει τον κόσμο να βγει στους δρόμους, κάτι που είναι θετικό, γιατί δίνεται στους παίκτες η δυνατότητα να περπατήσουν, να γυμναστούν και να ξεφύγουν από το χώρο του σπιτιού.
Ο Παναγιώτης, όπως μας είπε, θα έμπαινε στη διαδικασία να κατεβάσει το παιχνίδι και να παίξει, γιατί θα αποτελούσε ένα κοινό θέμα συζήτησης με τους φίλους του, αλλά και για να περάσει η ώρα του ευχάριστα.
  Γιώργος: Το Pokemon Go,  ένα απλό παιχνίδι, βασισμένο στο Google Maps, είναι ένα παιχνίδι που συνδέεται με τη πραγματικότητα και σε βγάζει στους δρόμους για να πιάσεις πόκεμον και να ανέβεις πίστα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλά σημεία αλληλεπίδρασης του παιχνιδιού με τον πραγματικό κόσμο, κυρίως όταν βρίσκεις σημεία της πόλης που αποτελούν χώρους εφοδιασμού στο παιχνίδι και όταν μπορείς να ανταγωνιστείς άλλους παίκτες, για να ανέβεις πίστα. Αφορμή για να κατεβάσω το παιχνίδι ήταν ότι το είχα ζήσει από μικρός και ήταν ευκαιρία να ξαναπαίξω και φυσικά είναι κάτι που μας ενώνει και πάλι με τη παρέα μου.
Για τους ενδιαφερόμενους, σημεία με πολλά πόκεμον, αν και δεν είμαι από εδώ, και όπως βλέπω μέσα από το παιχνίδι, είναι η πλατεία και ο χώρος με τα φουσκωτά και το Πανελλήνιο στη παραλία.
Βέβαια, σε σχέση με τα ατυχήματα, πάντοτε σε τέτοιες μόδες γίνονται υπερβολικά πράγματα, γι’ αυτό και θέλει προσοχή. Μάλιστα, οι ίδιοι οι κατασκευαστές έχουν κάνει κάποιες ενημερώσεις και όταν κάποιος κινείται με μεγάλη ταχύτητα βγάζει ειδοποίηση από μόνο του το παιχνίδι «μην παίζεις όταν οδηγείς».
  Αλίνα και Σοφία: Φυσικά και το γνωρίζουμε το παιχνίδι, αλλά δεν έχουμε παίξει ποτέ. Δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να μην υπάρχει σαν εφαρμογή, καθώς είναι πολύ επικίνδυνο. Ωστόσο, είναι απ’ την άλλη θετικό, γιατί οι παίχτες βρίσκουν λόγο να βγουν έξω, αλλά και πάλι θα πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός, όταν είναι στους δρόμους και παίζει.
  Θανάσης και Χρήστος: Δεν έχουμε κατεβάσει ούτε έχουμε παίξει το  παιχνίδι. Βέβαια, το γνωρίζουμε και θεωρούμε πως δεν είναι καλό να ασχολείται κανείς συνέχεια με αυτό. Ωστόσο, το θεωρούμε και καλό, γιατί βγάζει τον κόσμο στους δρόμους, αλλά και κακό, γιατί προξενεί πολλά ατυχήματα.
  Σοφία: Το παιχνίδι, Pokemon Go, το γνωρίζω αν και δεν έχω παίξει ποτέ. Απ’ ότι ξέρω οι περισσότεροι το απορρίπτουν, όπως και εγώ, καθώς το θεωρώ γελοίο να βγαίνω και να μαζεύω πόκεμον. Σχετικά με τα πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν , προκαλούνται καθώς βάζουν τον κόσμο σε μία διαδικασία, στη οποία τον χειραγωγούν. Αυτός είναι και ο λόγος που απορρίπτω και το παιχνίδι. Μάλιστα, όσο και να οδηγεί τον κόσμο στους δρόμους, το θεωρώ αρνητικό, γιατί όλοι στο δρόμο μιλάνε για το πόσα πόκεμον έχουν πιάσει και για το πόσα πόκεμον υπάρχουν σ’ αυτό το σημείο και στο άλλο.
Σπύρος και Νίκος: Σαν παιχνίδι το γνωρίζουμε, αλλά δεν το έχουμε κατεβάσει σαν εφαρμογή ούτε έχουμε παίξει. Μάλιστα, όσο και αν λένε ότι έχει κάτι το θετικό, εμείς πιστεύουμε πως είναι αρνητικό, γιατί αναγκάζει τους χρήστες να κυκλοφορούν με ένα κινητό στο χέρι και να είναι αφοσιωμένοι μόνο σε αυτό.
  Ηλίας: Το Pokemon Go σαν παιχνίδι το γνωρίζω, ωστόσο δεν το έχω στο δικό μου κινητό, γι’ αυτό κιόλας και δεν ασχολούμαι. Για τα ατυχήματα που προκύπτουν μέσα από το παιχνίδι εμείς οι ίδιοι ευθυνόμαστε, πόσο μάλλον οι ενήλικες γιατί για τα ανήλικα παιδιά φταίνε καθαρά οι γονείς. Ωστόσο, κάτι θετικό μπορεί να προκύψει από το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς βάζει τους παίκτες από τη νοοτροπία του videogame  μπροστά σε μία οθόνη μέσα στο σπίτι, αλλά από την άλλη γίνονται ατυχήματα που θα μπορούσαν να μην είχαν συμβεί. Επομένως, είμαι από αυτούς που δεν θα κατέβαζα το παιχνίδι στο κινητό μου.
  Παναγιώτης και Γιώργος: Δεν έχουμε παίξει ποτέ με το   παιχνίδι ( μάλιστα το ένα από τα παιδιά ούτε καν το γνώριζε), καθώς έχουμε ακούσει ότι γίνονται πολλά ατυχήματα. Καλό θα ήταν, βέβαια, για να μη συνεχιστούν, να πετάξουμε το κινητό από τα χέρια μας ή έστω να μην ασχολούμαστε συνέχεια με αυτό. Φυσικά κρατάμε αρνητική στάση απέναντί του, γιατί δεν είναι σωστό  να βλέπεις παιδιά 19 χρονών να κάθονται με ένα κινητό στο χέρι. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και δεν θα κατεβάζαμε την  εφαρμογή.
  Για το Pokemon Go, αλλά και για κάθε εφαρμογή που θα βγαίνει από εδώ και πέρα και θα είναι σίγουρα αντίστοιχης λειτουργίας, βλέπουμε πως ο κόσμος διχάζεται και σίγουρα ανησυχεί. Μήπως θα έπρεπε να έχουμε όλοι το πίσω μέρος του μυαλού μας, ότι αυτό, μπορεί να είναι απλά η αρχή για μία χειραγώγηση   των  λαών , όπου οι ισχυροί κινούν και  κατευθύνουν τον  κόσμο  σαν πιόνια προς τα πού θέλουν και όπου φυσικά υπάρχουν συμφέροντα;     Της Σταυριανής Μητροπούλου

*** "Η καλή μουσική αγγίζει τ΄ άστρα" στην Καρδαμύλη 19 & 21 Αυγούστου
Την Παρασκευή 19 Αυγούστου και την Κυριακή 21 Αυγούστου στα πλαίσια του 1ου φεστιβάλ "Μουσικές που αγγίζουν τ΄ άστρα" θα παρουσιαστούν στην αυλή του  παλιού Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου στην Καρδαμύλη, δύο πρωτότυπα έργα του συνθέτη Dimitrty Orlov.  Το 1ο είναι ένα συμφωνικό έργο διασκευασμένο για πιάνο και σοπράνο που αφορά στα τραγούδια "της αθωότητας και της εμπειρίας" του  Άγγλου ποιητή Ουίλιαμ Μπλέικ.
Ο Ουίλιαμ Μπλέικ ( William Blake, 28/11/1757–12/8/1827) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αγγλους ποιητές και παράλληλα ζωγράφος, χαράκτης, εικονογράφος, μυστικιστής και οραματιστής.  Ερμηνεύει η σοπράνο Σάννυ Λεβί και συνοδεύει στο πιάνο η Άννα Παναγοπούλου.
 Το 2ο έργο του Dimitry Orlov σε συνεργασία με την Σάννυ Λεβί, εμπνέεται από το παραμύθι της Λαλίτα Μακροπούλου "το υπέροχο ταξίδι της Άλμα". Μέσα από μια ιστορία που εκτυλίσσεται στο Βοτανικό Κήπο της Κοπεγχάγης, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να μοιραστούν με τους ήρωες, τον Κούνταλ ένα σοφό σαλιγκάρι και την Άλμα μια ζωηρή και πανέξυπνη πεταλουδίτσα, ένα συναρπαστικό ταξίδι σε διαφορετικά μέρη της γης.
 Μουσική επιμέλεια Dimitry Orlov, τραγούδι Σάννυ Λεβί. Οργάνωση: Ευρωπαικός Ελλειπτικός Κύκλος.

*** Τοπική διαχείριση απορριμμάτων στο δήμο Καλαμάτας
Με ευρεία πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε 8 μελέτες, οι οποίες – σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες - θα υποβληθούν προς έγκριση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη», στην προσπάθεια του Δήμου για υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που ψηφίσθηκε πρόσφατα. Οι μεγάλες αυτές αφορούν σε:
1. Ενίσχυση και επέκταση δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης. Η μελέτη αφορά στην προμήθεια συνοικιακών κομποστοποιητών για την ενίσχυση και επέκταση του ήδη υπάρχοντος δικτύου στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Καλαμάτας. Ειδικότερα, πρόκειται να γίνει προμήθεια 50 συνοικιακών κομποστοποιητών χωρητικότητας 850 έως 1.000 λίτρων. Προϋπολογισμός 17.360 ευρώ.
2. Επέκταση προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης. Αντικείμενο της μελέτης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 οικιακών κομποστοποιητών ανοιχτού τύπου, εκ των οποίων οι 100 με διπλό τοίχωμα και μόνωση. Προϋπολογισμός 88.660 ευρώ.
3. Εγκατάσταση επιτόπιων ξηραντών οργανικών αποβλήτων. Αντικείμενο της μελέτης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση 4 μηχανικών ξηραντών για την επεξεργασία οργανικών αποβλήτων, σε σημεία μεγάλης παραγωγής αυτών. Ενδεικτικά προτείνεται η εγκατάσταση μηχανικών ξηραντών: Α. στη Λαϊκή Αγορά 900 λίτρων. Β. στο Νοσοκομείο 400 λίτρων. Γ. στην 120 ΠΕΑ 400 λίτρων. Δ. στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού 300 λίτρων.
Επίσης, θα γίνει προμήθεια ενός ειδικά διαμορφωμένου μεταλλικού κιβωτίου για την προστασία του ενός ξηραντήρα και 45 πλαστικών κάδων 60 λίτρων για την προσωρινή συλλογή των αποβλήτων και στη συνέχεια την τροφοδοσία των ξηραντήρων. Προϋπολογισμός 517.111 ευρώ.
4. Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής οργανικών αστικών αποβλήτων. Η μελέτη αυτή αφορά στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την ανάπτυξη του δικτύου χωριστής συλλογής οργανικών αστικών απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα προβλέπεται η προμήθεια: α. 2 απορριμματοφόρων περιστρεφόμενου τυμπάνου χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων. β. 50 τροχήλατων κάδων των 1.100 λίτρων. γ. 1.120 κάδων τροχήλατων των 360 λίτρων. δ. 200 κάδων πλαστικών των 50 λίτρων. ε. 100.000 σάκων πλαστικών βιοδιασπώμενων. Προϋπολογισμός 513.112 ευρώ
5. Δημιουργία μονάδας δημοτικής κομποστοποίησης. Έργα υποδομών. Τα έργα που προβλέπονται, αφορούν σε: Α. Κατασκευή στεγανού δαπέδου στους χώρους υποδοχής των απορριμμάτων, προσωρινής αποθήκευσης κομπόστ, προσωρινής αποθήκευσης RDF, ραφιναρίσματος. Β. Κατασκευή περιμετρικού τοίχου στο χώρο υποδοχής απορριμμάτων. Γ. Έργα συλλογής και διαχείρισης στραγγισμάτων. Δ. Κατασκευή περίφραξης με πύλη εισόδου. Ε. Επίστρωση με υλικό λατομείου. Στ. Προμήθεια και τοποθέτηση γεφυροπλάστιγγας. Ζ. Προμήθεια και τοποθέτηση οικίσκων για τη στέγαση του χώρου διοίκησης, των αποδυτηρίων, των χώρων υγιεινής και προσωπικού. Η. Ηλεκτρολογικές - υδραυλικές συνδέσεις και οι απαραίτητες δεξαμενές αποθήκευσης νερού - ακαθάρτων. Προϋπολογισμός 1.600.000 ευρώ
6. Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία μονάδας δημοτικής κομποστοποίησης. Η μελέτη αυτή αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία μονάδας δημοτικής κομποστοποίησης. Τα υπό προμήθεια είδη είναι τα εξής: σχίστης σάκων, αναμείκτης απορριμμάτων, κλαδοθρυμματιστής, τεμαχιστής, περιστρεφόμενο κόσκινο διαχωρισμού, κόσκινο ραφιναρίσματος, δύο κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σύστημα βαρυμετρικού διαχωρισμού με ταινίες μεταφοράς υλικών, σύστημα αερόβιας επεξεργασίας του οργανικού κλάσματος, πλυστικό μηχάνημα, εργαστήριο αναλύσεων και παρακολούθησης.
Η μονάδα επεξεργασίας αρχικά θα λειτουργεί για την επεξεργασία του συνόλου των παραγόμενων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, εκτός των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας και στη συνέχεια θα μετεξελιχθεί ως αποκεντρωμένη μονάδα διαχείρισης οργανικού. Προϋπολογισμός 1.978.916 ευρώ.
7. Εγκατάσταση Πράσινων Σημείων. Τα Πράσινα Σημεία, σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, αποτελούν πλέον σε τοπικό επίπεδο βασικό στοιχείο του συστήματος διαχείρισης. Στα Πράσινα Σημεία θα παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες να παραδίδουν οργανωμένα και με ασφάλεια χρήσιμα υλικά όπως: χαρτί ή χαρτόνι, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες, βρώσιμα λίπη και έλαια, ογκώδη υλικά, «πράσινα» απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και άλλα. Έτσι, σημαντικές ποσότητες προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων αποβλήτων και χρήσιμων υλικών θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να αποθηκεύονται προσωρινά και κατόπιν να προωθούνται προς εργασίες επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.
Προτείνεται η δημιουργία: Α. ενός σταθερού κεντρικού Πράσινου Σημείου στο δρόμο προς τη ΜΟΛΑΚ. Β. ενός Πράσινου Σημείου, μικρού κέντρου ανακύκλωσης στο ΒΙΟΠΑ. Γ. 9 Πράσινων Σημείων γειτονιάς σε Ανατολικό Κέντρο, Δυτικό Κέντρο, Αγορά, τέρμα Νέδοντος, Δημοτικό Πάρκινγκ επί της Ναυαρίνου, πάρκο Αλμυρού, Αρφαρά, Άρι και Θουρία. Προϋπολογισμός 468.829 ευρώ.
8. Πρόγραμμα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας για την ορθή χρήση του συστήματος χωριστής συλλογής οργανικών αποβλήτων και των Πράσινων Σημείων. Προϋπολογισμός 52.160 ευρώ.
Ο προϋπολογισμός για το σύνολο των μελετών ανέρχεται σε 5.236.000 ευρώ.

*** Εθελοντές σχημάτισαν θαλάσσια χελώνα στην παραλία! 
Εθελοντές του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας στον Κυπαρισσιακό κόλπο σχημάτισαν στην παραλία μια θαλάσσια χελώνα! Στη σελίδα του προγράμματος του Κυπαρισσιακού κόλπου του ΑΡΧΕΛΩΝ στο facebook, μαζί με τρεις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τη δράση αυτή, τονίζεται με νόημα: «Η ομάδα των εθελοντών του Ιουλίου. "Λίγα" χέρια για μία τεράστια παραλία». 

*** Φανταστικός και πραγματικός κόσμος…     
  Στις σελίδες του "Θάρρους", σήμερα, θα διαβάσετε ένα ρεπορτάζ για τη νέα τρέλα που χτύπησε και στην Ελλάδα το παιχνίδι Pokeman Go. Θεωρώ ότι στην προέκτασή του το μήνυμα ήδη είχε δοθεί με την πρώτη ταινία της σειράς ταινιών "Matrix". Ο κόσμος μας αποτελεί μια ψευδαίσθηση, μια "εικονική πραγματικότητα". Αξίες που έχουν υιοθετηθεί στη ζωή μας, όπως ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δεν είναι παρά έννοιες που αποκτούν όποιο πρακτικό νόημα επιζητούν κάποιοι λίγοι ισχυροί, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά να κατευθύνουν την κοινή γνώμη παρουσιάζοντάς μας ένα "ιδανικό κόσμο".
Πού βρίσκεται το κακό στο Matrix; Πώς είναι τόσο ουσιαστικά διαφορετικό από τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα; Η απάντηση στην τελευταία ερώτηση είναι ότι δεν υπάρχει διαφορά. Ζούμε σε έναν κόσμο που έχει διαβρωθεί από μια απατηλή πραγματικότητα που ελέγχεται από υπερ-δυνάμεις πέραν της αντίληψης μας.
Πιστεύουμε ότι έχουμε επιλογές, αλλά δεν έχουμε. Πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι, αλλά δεν είμαστε. Τα σώματα μας είναι σαν μπαταρίες που παρέχουν ενέργεια για την λειτουργία των ανώνυμων, απρόσωπων πολυεθνικών εταιρειών. Οι περισσότεροι από εμάς στον δυτικό κόσμο είμαστε σκλάβοι των εταιρειών. Ακόμα κι αν είμαστε εντελώς δυστυχισμένοι, σε μεγάλο βαθμό είμαστε απρόθυμοι να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας. Οι περισσότεροι από εμάς ποτέ δεν θα απαρνιόντουσαν τον υπερ-πραγματικό μας κόσμο για την «έρημο του πραγματικού».
 Αν κάποιος ερχόταν να μας «ελευθερώσει», θα τον βλέπαμε σαν έναν αλαζόνα, φαρισαϊκό, φανατικό, τρομοκράτη, που ήλθε να αντικαταστήσει τις ανέσεις και τις ευκολίες μας με την απωθητική εικόνα της πραγματικότητας του, και να ολοκληρώσει την αποστολή του επιβάλλοντας μια νέα σειρά περιορισμών. Οι περισσότεροι από εμάς θα προτιμούσαν να παραμείνουν εν υπνώσει και τυφλοί και όχι να «ξαναγεννηθούν».
Οι Επικυρίαρχοι προετοιμάζουν την κοινωνία να δεχθεί το Matrix της Νέας Τάξης Πραγμάτων μέσω των συνεχών διαδοχικών προσαρμογών στην ελεγχόμενη υπερ-πραγματικότητα.
Γιατί η εξαπάτηση μοιάζει με το βράσιμο του βατράχου: Αν τον ρίξεις σε ζεματιστό νερό, θα πεταχτεί αμέσως έξω. Αν, όμως, αρχίσεις με κρύο νερό, δεν θα πάρει ποτέ είδηση την αύξηση της θερμοκρασίας.
 Με λίγα λόγια, μπορείς να εξαπατάς όλο τον κόσμο, αρκεί η βασική προετοιμασία να γίνει με το σωστό ρυθμό. Για να μην «ξυπνήσει το γομάρι μονομιάς και έρθει ανάποδα ο ντουνιάς», όπως έλεγαν οι στίχοι του Κώστα Βάρναλη, πρέπει να ανεβάζεις την θερμοκρασία σιγά-σιγά, μέχρι να μαγειρευτεί το θύμα. Με αυτό τον ρυθμό, όσο περνά ο καιρός το Matrix- Pokemon της παγκοσμιοποίησης θα γίνεται όλο και πιο αληθινό.
Παιχνίδι περιπατητικό το Pokemon, αφού, όπως λένε, σε βγάζει έξω στον αληθινό κόσμο, μια περίτεχνη και εθιστική πηγή (ή υποκατάστατο) ζωής, συγκίνησης, εμπειριών. Έκπληξη, αποτυχία, έξαρση, αγωνία, νέα προσπάθεια, επιβράβευση αλλά και συλλογικότητα, αλληλοβοήθεια. Ευρύ φάσμα συναισθημάτων σε μια τόσο δα μικρή οθόνη.
Κάποιος είχε πει ότι η διαφορά ανάμεσα στο νευρωτικό και το ψυχωτικό άτομο είναι ότι ο πρώτος χτίζει φανταστικούς κόσμους ενώ ο δεύτερος όχι μόνο τους χτίζει αλλά και τους κατοικεί. Σήμερα δείχνουμε ολοένα και μεγαλύτερη προθυμία να κατοικήσουμε σε κόσμους που άλλοι κατασκεύασαν πριν από εμάς για εμάς.
Οι σαλταδόροι της Κατοχής έκλεβαν πραγματικές ρεζέρβες από πραγματικά καμιόνια παίρνοντας πραγματικό ρίσκο. Τώρα, παραμένοντας στον πραγματικό κόσμο, σαλτάρουμε (για την ακρίβεια, σημαδεύουμε) με στόχο να αποκτήσουμε όχι μία αλλά 151 διαφορετικές πολύχρωμες ρεζέρβες. Και όχι για να τις ανταλλάξουμε και να χορτάσουμε την πείνα μας, παρότι η πείνα, ακόμα και αν δεν έχει χτυπήσει τη δική μας πόρτα, είναι πολύ κοντά μας...  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016 :
 
ΚΟΡΑΚΑΚΗ (Χρυσό και Χάλκινο)
  ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ  Χρυσό
ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Ασημένιο μετάλλιο
 
*** Μαραθώνια κολύμβηση: Ασημένιος... με χρυσή ψυχή ο Σπύρος Γιαννιώτης
Μαραθώνια κολύμβηση: Ασημένιος... με χρυσή ψυχή ο Σπύρος Γιαννιώτης
~ Κάνοντας τη δική του αντεπίθεση, δείχνοντας την τεράστια κλάση του, την αστείρευτη εμπειρία του και κυρίως το μεγαλείο της ψυχής του, ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1.52.59.8 στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έχοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Φέρι Γουίρτμαν (1.52.59.8) που κατέκτησε το χρυσό!
Ο Ολλανδός όμως άπλωσε το χέρι του και ακούμπησε πρώτος την πινακίδα του τερματισμού, κάτι που κρίθηκε οριστικά από το φώτο-φίνις. Και όλα αυτά ενώ ο Κερκυραίος βρισκόταν ακόμα και στη 14η θέση λίγο πριν το τέλος. Ωστόσο, ο Έλληνας υπερ-αθλητής απέδειξε ότι ακόμα και στα 36 του χρόνια, στους τελευταίους αγώνες της καριέρας του, είναι αυτός που «κρίνει» τους μεγάλους αγώνες. 
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ.
Το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το μόνο που έλειπε από τη συλλογή του τεράστιου αυτού αθλητή. Αυτό ήταν και το 4ο μετάλλιο για την Ελλάδα στους 31ους Αγώνες στην Ιστορία, κάνοντας όλη τη χώρα να χαμογελάει από υπερηφάνεια.
Ο αγώνας των 10χλμ. στο Ρίο ήταν ένας από τους συναρπαστικότερους που έχουν γίνει στην ιστορία του open water. Ξεκίνησε με τον σχετικά άγνωστο Αυστραλό Τζαρόντ Πουρτ να φεύγει πολύ μπροστά, αποκτώντας προβάδισμα ενός λεπτού (!) στα πρώτα 2,5 χλμ.
Όπως ήταν φυσικό, κολυμπώντας μόνος του και σε τέτοιο ρυθμό μέσα στη θάλασσα, ο Αυστραλός δεν θα μπορούσε να αντέξει. Η διαφορά σταδιακά «ψαλιδίστηκε» και περίπου στα 8χλμ. εκμηδενίστηκε. Ένα γκρουπ αποτελούμενο από τον Βέερτμαν, τον Ουιλιμόβσκι, τον Μελούλι και τον Βρετανό Τζακ Μπέρνελ πέρασε μπροστά, με τον Γιαννιώτη να ακολουθεί λίγο πιο πίσω.
Κι ενώ ο Πουρτ «καταποντιζόταν» (κατετάγη 20ος), ο Έλληνας πρωταθλητής μαζί με τους Ολιβιέ και Ζου ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις. Στην τελική ευθεία, έξι κολυμβητές πήραν θέση σε μία γραμμή, με τα σπρωξίματα να βρίσκονται στην... ημερήσια διάταξη.
Ο Γιαννιώτης ήταν αυτός που «άλλαξε ταχύτητα» και μπήκε μπροστά, καθώς οι αθλητές πλησίαζαν στον τερματισμό, με τον Βέερτμαν να «ξεκολλάει» από τους υπόλοιπους και να ακολουθεί.
Ο Κερκυραίος ήταν μπροστά, έδειχνε να «καλπάζει» προς τη νίκη, όμως στην τελευταία χεριά σαν να... κόλλησε και ο Ολλανδός χτύπησε πρώτος την πλακέτα τερματισμού, χαρίζοντας στη χώρα του το «νταμπλ» χρυσών μεταλλίων στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, μετά τη χθεσινή νίκη της Σάρον Φαν Ρούβεντααλ στις γυναίκες.
Στην τρίτη θέση έπεσαν μαζί ο Ολιβιέ, ο Ζου και ο Μπέρνελ, όμως ο Βρετανός ήταν αυτός που «πλήρωσε» τα σπρωξίματα στην τελική ευθεία, καθώς ακυρώθηκε. Το φώτο φίνις έδωσε τρίτο τον Γάλλο, ενώ ο Κινέζος με τον ίδιο χρόνο έμεινε εκτός βάθρου.
Η πρώτη οκτάδα στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα ανδρών:
1. Φέρι Βέερτμαν (Ολλανδία) 1ωρ.52:59.8
2. Σπύρος Γιαννιώτης (ΕΛΛΑΔΑ) 1ωρ.52:59.8
3. Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ (Γαλλία) 1ωρ.53:02.0
4. Λιτζούν Ζου (Κίνα) 1ωρ.53:02.0
5. Τζόρνταν Γουιλιμόβσκι (ΗΠΑ) 1ωρ.53:03.2
6. Σιμόνε Ρουφίνι (Ιταλία) 1ωρ.53:03.5
7. Φεντερίκο Βανέλι (Ιταλία) 1ωρ.53:03.9
8. Γιασουνάρι Χαράι (Ιαπωνία) 1ωρ:53.04.6

*** 110  μ με εμπόδια :   Δουβαλίδης  με 13' 41 ''  { Προκρίνεται  Ημιτελικά}

***  Εξασφάλισαν μετάλλιο οι Μάντης και Καγιαλής στα 470Εξασφάλισαν μετάλλιο οι Μάντης και Καγιαλής στα 470
~ Η ιστιοπλοΐα ετοιμάζεται να χαρίσει στην Ελλάδα το πέμπτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής εξασφάλισαν στα 470 μια θέση στο βάθρο, η οποία θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη όταν και θα διεξαχθεί η medal race (20:05).
Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στη 2η θέση και της 10ης ιστιοδρομίας (όπως και στις 8η και 9η), στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα, ανέβηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης και οι 29 βαθμοί ποινής που τους χωρίζουν από το τέταρτο πλήρωμα (38β.π. έχουν οι Έλληνες, 67β.π. οι 4οι Αμερικανοί) τους... χαρίζουν ένα μετάλλιο, η απόχρωση του οποίου θα γίνει γνωστή την Τετάρτη!
Στις σημερινές τελευταίες τρεις ιστιοδρομίες (8η, 9η, 10η) το ελληνικό πλήρωμα κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 6 βαθμούς ποινής, συγκομιδή που το βοήθησε να «σκαρφαλώσει» στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης πάνω από τους τρίτους Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν (Αυστραλία) και να αυξήσει στους 29 βαθμούς ποινής τη διαφορά του, η οποία δεν καλύπτεται, από το τέταρτο πλήρωμα (Στιούαρτ ΜακΝέι/Ντέιβ Χιουζ, ΗΠΑ).
Πλέον, οι Μάντης/Καγιαλής θα ριχθούν στην αυριανή medal race όπου μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και το χρυσό μετάλλιο (έχουν σίγουρο το χάλκινο), στόχος που δύσκολα όμως μπορεί να επιτευχθεί, καθώς για να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει να τερματίσουν το λιγότερο έξι θέσεις μπροστά από τους Κροάτες Σίμε Φάντελα/Ιγκόρ Μάρενιτς και μία από τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην medal race οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται, ενώ τα πληρώματα δεν έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν κούρσα. Ενημερωτικά στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκονται οι Κροάτες Σίμε Φάντελα/Ιγκόρ Μάρενιτς με 27 β.π., κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά τους από το ελληνικό πλήρωμα είναι 11 βαθμοί (38β.π.).
Αυτό θα είναι το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την... παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).
Αναλυτικά τα μετάλλια της ελληνικής ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες (3 χρυσά, 2 ασημένια, 2 χάλκινα):
ΧΡΥΣΑ
 ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ

1960 Dragon ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος, Οδυσσέας Εσκιτζόγλου, Γεώργιος Ζαΐμης (πλήρωμα Νηρεύς)
1996 Ιστιοσανίδα Νίκος Κακλαμανάκης
2004 470 Γυναικών Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά
 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
 ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ

1972 Finn Ηλίας Χατζηπαυλής
2004 Ιστιοσανίδα Νίκος Κακλαμανάκης
ΧΑΛΚΙΝΑ
 ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ

1980 Soling Τάσος Μπουντούρης, Αναστάσιος Γαβρίλης, Αριστείδης Ραπανάκης
2008 Yngling Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη

*** Στίβος: Έμεινε εκτός ημιτελικών η Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια
Στίβος: Έμεινε εκτός ημιτελικών η Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδιαΗ Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100 μέτρων με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Ελληνίδα σπρίντερ κατετάγη έβδομη στην τρίτη προκριματική σειρά με επίδοση 13.10 και 33η στο σύνολο, μένοντας εκτός των 24 αθλητριών που πήραν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.***  Στίβος: Προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ η Στεφανίδη
Στίβος: Προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ η Στεφανίδη
~Χωρίς να... προσπαθήσει πολύ, η Κατερίνα Στεφανίδη προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η 26χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του κλειστού στίβου στο αγώνισμα χρειάστηκε να κάνει μια και μοναδική προσπάθεια στον προκριματικό, με την οποία πέρασε τα 4,60 μέτρα που ήταν το όριο πρόκρισης και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.
Αυτός είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Παρασκευή (σ.σ. ξημερώματα του Σαββάτου, στις 02:30 ώρα Ελλάδας).
Εκτός τελικού η Μούρερ
 Μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε καθώς η Φαμπιάνα Μούρερ δεν κατάφερε να πιάσει το όριο πρόκρισης των 4,60 μέτρων, το οποίο θα της έδινε το «εισιτήριο» για τον τελικό.
Η 35χρονη Βραζιλιάνα, η οποία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011 στην Νταεγκού, είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,55 μέτρα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού.
Οι 12 αθλήτριες που πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό:
1. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4,60 μέτρα
2. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4,60
2. Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4,60
2. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4,60
5. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4,60
5. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4,60
7. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4,60
8. Κέλσι Άμπε (Καναδάς) 4,55
8. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4,55
8. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4,55
8. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4,55
8. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4,55

*** Ποδηλασία Πίστας: Προκρίθηκε τελικά ο Χρήστος Βολικάκης
Ποδηλασία Πίστας: Προκρίθηκε τελικά ο Χρήστος Βολικάκης ~ Ο αποκλεισμός του Βρετανού δύο φορές Ολυμπιονίκη του Ρίο, Κάλουμ Σκίνερ, για αντικανονική ενέργεια κατά τη διάρκεια του αγώνα, έδωσε τη δυνατότητα στον Χρήστο Βολικάκη να πάρει την πρόκριση για τον β` γύρο του Κέιριν όπου συμμετέχουν οι 12 καλύτεροι αθλητές του αγωνίσματος.
Ο Βολικάκης είχε επίδοση 10.091, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ρώσο Ντένις Ντιμιτρίεφ (+0.066) και στην τρίτη τον Αμερικανό Μάθιου Μαρανόσκι (+0.640).
Ο Βολικάκης είχε προκριθεί στον β` γύρο και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του με την 9η θέση της τελικής κατάταξης.
Να σημειωθεί ότι ο Σκίνερ που αποβλήθηκε από τον β` γύρο του Κέιριν, στο Ρίο έχει κατακτήσει ήδη δύο μετάλλια και συγκεκριμένα ένα χρυσό (ομαδικό σπριντ) και ένα ασημένιο (σπριντ).

***  Στα ημιτελικά των 200μ. προκρίθηκε ο Λυκούργος Τσάκωνας
Στα ημιτελικά των 200μ. προκρίθηκε ο Λυκούργος ΤσάκωναςΟ Λυκούργος Τσάκωνας (αριστερά)
~ Ο Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 200 μέτρων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε τρίτος στην πρώτη προκριματική σειρά με επίδοση 20.31 και κατετάγη 19ος στο σύνολο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μεταξύ των 24 αθλητών που θα τρέξουν στους ημιτελικούς, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για αύριο (σ.σ. ξημερώματα Πέμπτης, στις 04:00 ώρα Ελλάδας).
Στο μεταξύ, ο Γιουσέιν Μπολτ προκρίθηκε εύκολα στους ημιτελικούς και συνεχίζει την προσπάθειά του να στεφθεί για τρίτη διαδοχική φορά «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα.
Ο Τζαμαϊκανός τερμάτισε πρώτος στην ένατη προκριματική σειρά με 20.28 και πήρε το «εισιτήριο» για τη συνέχεια, όπως και ο μεγάλος αντίπαλός του στον τελικό των 100 μέτρων, ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν, που τερμάτισε πρώτος στην πέμπτη σειρά με 20.42.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 *** Πόλο : ΙΤΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  9-5 .- Στα  ημιτελικά η Ιταλία .-

*** Πόλο : ΒΡΑΖΙΛΙΑ -ΚΡΟΑΤΙΑ 6-10 .- Στα ημιτελικά η Κροατία .-

*** Πόλο (Α): Στα ημιτελικά το Μαυροβούνιο, 13-11 . την Ουγγαρία στα πέναλτι
Πόλο (Α): Στα ημιτελικά το Μαυροβούνιο, 13-11 την Ουγγαρία στα πέναλτι
Πρόκριση στα πέναλτι .-
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ουγγαρία): 1-2, 2-3, 3-3, 3-1 (κ.α.), 2-4 (πέναλτι)
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Έρντελι 3, Βάμος 3, Ντένες Βάργκα 3, Μάνχερτζ, Ντάνιελ Βάργκα
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ίβοβιτς 4, Ντράσκο Μπργκούλιαν 2, Πάσκοβιτς 2, Ράντοβιτς 2, Γιάνοβιτς, Κλίκοβατς, Ντάρκο Μπργκούλιαν
*** Απάντηση-επίθεση της ΕΠΟ στον Κοντονή, στον αέρα η σέντρα...Απάντηση-επίθεση της ΕΠΟ στον Κοντονή, στον αέρα η σέντρα...
~ Άμεση ήταν η απάντηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.
Στην απαντητική ανακοίνωσή της η ΕΠΟ χρησιμοποιεί σκληρές και ειρωνικές εκφράσεις, μιλά για «φιλιππικούς» και «Ιούλιους Καίσαρες» που έχουν «μαζευτεί στην αυλή του υφυπουργού» και απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη, όπου «θα κληθεί να αποδείξει τους ευτελείς ισχυρισμούς του».
Στο δια ταύτα της υπόθεσης, η Ομοσπονδία δεν υποχωρεί στην αντιπαράθεση με τον Σταύρο Κοντονή, με αποτέλεσμα η έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας να παραμένει στον «αέρα».
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Μόνο ως στυγνή πρόκληση προς τη νοημοσύνη κάθε ανθρώπου μπορεί να χαρακτηριστεί η νέα, ο συνολικός αριθμός όσων έχουν προηγηθεί δεν μπορεί πλέον να υπολογιστεί, ωμή παρέμβαση του κ. Σταύρου Κοντονή στα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο άνθρωπος που έχει μετατρέψει την ετσιθελική παρέμβαση σε δεύτερη, αν όχι πρώτη, φύση του και σε καθημερινή, σχεδόν, βάση προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να καταστρατηγήσει την ανεξαρτησία των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου, παραβιάζοντας τη ρήτρα που το ελληνικό κράτος έχει συνυπογράψει με τους διεθνείς φορείς, έρχεται άλλη μια φορά σήμερα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα να επιχειρήσει για πολλοστή φορά να κάνει… το δικό του επειδή έτσι γουστάρει.
Στηριζόμενος στους… φιλιππικούς και τις παροτρύνσεις του κάθε… Ιούλιου Καίσαρα που έχουν μαζευτεί στην αυλή του, των οποίων εξακολουθεί να ενστερνίζεται τις συμβουλές αν και έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι μόνο κακές υπηρεσίες του προσφέρουν και τον οδηγούν σε αδιέξοδα, κάνει ξανά το άσπρο-μαύρο, νομίζοντας ότι μπορεί να ξεγελάσει έστω και έναν άνθρωπο.
Αγνοούν ο κ. Κοντονής και οι συμβουλάτορές του, ηθελημένα, αυτό που η ίδια η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας, την οποία επικαλείται στην ανακοίνωσή του, του υποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο νόμος που δημιούργησε είναι αντισυνταγματικός και χρίζει διόρθωσης. Γεγονός που είχε επισημανθεί από την ΕΠΟ από την πρώτη στιγμή και πολύ πριν από την ψήφισή του.
Αγνοούν ο κ. Κοντονής και οι συμβουλάτορές του, ηθελημένα, πως όλες οι αποφάσεις της ΕΠΟ σε ό,τι αφορά το θέμα συγκρότησης των δικαστικών οργάνων είναι νόμιμες και βασίζονται σε όσα αναφέρουν το καταστατικό και οι κανονισμοί της. Τα περί παρεμβάσεων της ΕΠΟ στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου προκαλούν θυμηδία. Προ(σ)καλείται μάλιστα ο κ. Κοντονής, ή οποιοσδήποτε άλλος, αν έχουν έστω και την παραμικρή απόδειξη περί του αντιθέτου να την καταθέσουν δημοσίως. Μάλλον αδίκως, όμως, θα αναμένουμε.
Αγνοούν ο κ. Κοντονής και οι συμβουλάτορές του, ηθελημένα, πως όσον αφορά το θέμα της διαιτησίας και του μοντέλου που θα εφαρμοστεί υπάρχει πλήρης συμφωνία με τη Super League και οι διαδικασίες όπως προβλέπονται στή συμφωνία αυτή έχουν δρομολογηθεί, σύμφωνα και με τη σημερινή και τελευταία επιστολή του προέδρου αυτής κ. Στράτου προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ.
Αγνοούν ο κ. Κοντονής και οι συμβουλάτορές του, ηθελημένα, πως η ΕΠΟ ήταν, είναι και θα είναι η μία και μοναδική ποδοσφαιρική αρχή στη χώρα -όπως προβλέπεται και από τις συμβάσεις FIFA & UEFA που έχει συνάψει και οφείλει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα- στη δικαιοδοσία της οποίας είναι η διαιτησία. Αν ο κ. Κοντονής επιθυμεί να συμμετέχει στα της διαιτησίας μπορεί να θέσει εαυτόν στη διάθεση της ΚΕΔ/ΕΠΟ και να συμπεριληφθεί στη σύνθεσή της μελλοντικά.
Γέλωτα προκαλεί να ομιλεί για νομιμότητα ο κ. Κοντονής. Αυτός που σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο την καταστρατηγεί. Άλλωστε, αυτό του έχει επισημανθεί πρόσφατα και εγγράφως από τους διεθνείς φορείς, FIFA & UEFA, σε ό,τι αφορά την κρατική παρεμβατικότητα στην ανεξαρτησία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Όσον αφορά τα περί διαπλοκής, διαφθοράς, εκβιασμών, διευθυντηρίων κλπ., απλώς να υπενθυμίσουμε στον κ. Κοντονή ότι, όπως του επισημάνθηκε σε προγενέστερη ανακοίνωσή μας, θα κληθεί να αποδείξει τους ευτελείς ισχυρισμούς του ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.
Προφανώς ο κ. Κοντονής και οι συμβουλάτορές του νομίζουν ότι επειδή έτσι γουστάρουν μπορούν να κουνούν άνευ επιπτώσεων το δάχτυλό τους σε όποιον δεν τους είναι αρεστός όποτε τους κάνει κέφι. Ε, αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, σε αντίθεση με ό,τι νομίζει ο κ. Κοντονής και οι συμβουλάτορές του, όπου οι ευθύνες σε όσους εκτρέπονται και επιχειρούν πραξικοπήματα υπό τον μανδύα της δήθεν εξυγίανσης αποδίδονται.
Όσο κι αν επιχειρούν για το αντίθετο ο κ. Κοντονής και οι συμβουλάτορές, η ΕΠΟ δεν θα κουραστεί να τους υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει στιγμή να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα και να αντιμάχεται κάθε προσπάθεια κρατικής παρεμβατικότητας, που έχει ως στόχο την άλωση και τον έλεγχό του από ανθρώπους εκτός του αθλήματος».
~
*** Διορία Κοντονή στην ΕΠΟ για… ισονομία ή αναβολή δράσης
Διορία Κοντονή στην ΕΠΟ για… ισονομία ή αναβολή δράσης ~Με επίσημη δήλωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έστειλε σαφές μήνυμα προς την ΕΠΟ για «Ισονομία ή διακοπή πρωταθλημάτων»!
Ο κ. Κοντονής καλεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αποκαταστήσει την τάξη σχετικά με τους πρόσφατες πίνακες των διαιτητών που ανακοίνωσε, διαφορετικά ο ίδιος θα προχωρήσει οριστικά στην αναβολή των πρωταθλημάτων!
Η επιστολή:
«Αθήνα, 16 Αυγούστου 2016
 O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής έκανε σήμερα την παρακάτω δήλωση:
«Η σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας, δεύτερη στη σειρά, μετά εκείνη του Πρωτοδικείου Αθηνών, αποδεικνύει –περίτρανα κι εκκωφαντικά- ότι η ΕΠΟ παρεμβαίνει με τον πλέον απροσχημάτιστο και παράνομο τρόπο στην απονομή δικαιοσύνης και κάθε έννοια ισονομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, οι αυλικοί του, που διαμορφώνουν τις συνθήκες διαπλοκής και τις πελατειακές σχέσεις της ΕΠΟ, μέσω των διαχρονικά γνωστών παρεμβάσεων στην απονομή δικαιοσύνης, τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας και τον ορισμό διαιτητών σε όλες τις βαθμίδες των πρωταθλημάτων, και το διευθυντήριο των υψηλόβαθμων υπαλλήλων που έχουν άμεση ευθύνη για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έχουν πλέον, παρά να αντιληφθούν ότι η προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης των τακτικών δικαστών και επηρεασμού των διαιτητών, ώστε να διαμορφώνονται αποτελέσματα και νικητές έχει γίνει απολύτως αντιληπτή στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας .
Κατόπιν αυτών τους καλώ για τελευταία φορά να επαναφέρουν τη νομιμότητα κα την κανονικότητα στο ποδόσφαιρο αποκαθιστώντας τα πειθαρχικά όργανα στην πρωθύστερη της 1ης Αυγούστου σύνθεσή τους και τηρώντας τις δεσμεύσεις τους προς την ΟΥΕΦΑ και την Σουπερ Λίγκα, αναφορικά με το νέο μοντέλο λειτουργίας της διαιτησίας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.
Σε αντίθετη περίπτωση, και εφόσον επιμείνουν στις πραξικοπηματικές πρακτικές καταδολίευσης της διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και προκειμένου να προληφθούν κάθε είδους κοινωνικές παρενέργειες εξαιτίας των πρακτικών αυτών, υποχρεούμαι να ενεργοποιήσω τις νόμιμες διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου.
Όσοι εμπλέκονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο ας αντιληφθούν δια παντός ότι υπό την παρούσα αθλητική ηγεσία, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ή θα παίζεται σε καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και «fair play» ή δεν θα παίζεται καθόλου».
~
 *** Πρωτάθλημα στον «αέρα», δεν κατεβαίνουν ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ
Πρωτάθλημα στον «αέρα», δεν κατεβαίνουν ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ~  Και ενώ δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από την επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος διεμήνυσε στη FIFA, πως αν δεν αντικατασταθεί η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, το βράδυ της Πέμπτης ήρθαν οι οργισμένες αντιδράσεις από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κατά της Ομοσπονδίας.
Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον τρόπο που χειρίστηκε η Ελληνική Ομοσπονδία το θέμα της διαιτησίας και τον καταρτισμό των νέων πινάκων διαιτητών.
Οι τρεις «μεγάλοι» της «συμμαχίας» ουσιαστικά τάσσονται στο πλευρό του Κοντονή και ξεκαθαρίζουν πως δεν δέχονται να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με τους ίδιους περσινούς όρους...
~
*** «Αναβολή στη δράση και προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ»«Αναβολή στη δράση και προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ»
~ Δυναμική όπως αναμενόταν ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή κατά της ΕΠΟ, η οποία αρνήθηκε να ανακαλέσει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της για αναδιάρθρωση της σύνθεσης των δικαιοδοτικών και πειθαρχικών επιτροπών.
Ο κ Κοντονής με επιστολή του στη FIFA γνωστοποιεί ότι σταματά κάθε επικοινωνία με την παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ, καλεί τη διεθνή ομοσπονδία να διορίσει προσωρινή διοίκηση αποτελούμενη από προσωπικότητες υψηλού κύρους και τονίζει ότι υπό αυτές τις συνθήκες κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να αρχίσει στη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η παρούσα κατάσταση.
Το δελτίο Τύπου
»Μετά την πραξικοπηματική και παράνομη απόφαση "αναδιάρθρωσης" της σύνθεσης των δικαιοδοτικών οργάνων και πειθαρχικών επιτροπών από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και την απαντητική επιστολή μη συμμόρφωσης της ομοσπονδίας , ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής απέστειλε χθες στον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη την παρακάτω επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Β. Θάνου, τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τον Γενικό Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ:
 "Κύριε Πρόεδρε,
Απευθύνομαι απευθείας στην ΦΙΦΑ, δεδομένου ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να διακόψει κάθε επαφή με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά την τελευταία πραξικοπηματική και παράνομη απόφαση της να «αναδιαρθρώσει» μονομερώς και απρόκλητα τη σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων της, παραβιάζοντας κατάφορα υφιστάμενες συνταγματικές διατάξεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, και την από 04.08.2016 απαντητική επιστολή μη συμμόρφωσης της ΕΠΟ.
Πρόκειται για πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, η οποία αντικατοπτρίζει με σαφήνεια την προσέγγιση της ΕΠΟ στο μείζον θέμα της απονομής Δικαιοσύνης και της ισονομίας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πρόκειται, ακόμα, για ωμή συστημική παρέμβαση επί τακτικών δικαστών (!), οι οποίοι απροκάλυπτα διαχωρίζονται σε «αρεστούς» και μη και εν τέλει μετατρέπονται από ανεξάρτητα δικαιοδοτικά όργανα σε διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΠΟ!!!!
Είναι σαφές ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας, με αυτό τον τρόπο, επιχειρεί αφενός να διαιωνίσει τις πελατειακές της σχέσεις με συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά κέντρα και αφετέρου να εκφοβίσει κάθε ευσυνείδητο δικαστή στην άσκηση των καθηκόντων του.
Και όλα αυτά σε μια εποχή που σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, μόλις έναν χρόνο μετά την καθιέρωσή τους με το Ν.4326/15, πλέκει το εγκώμιό τους για την εξαιρετική άσκηση των καθηκόντων τους και την επιβολή της ισονομίας στο ποδόσφαιρο, μη λαμβάνοντας υπόψη μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά τηρώντας στο ακέραιο το Νόμο.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει με εκκωφαντικό τρόπο η επιστολή-κόλαφος του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα, την οποία και σας κοινοποιώ, και η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα την διοίκηση της ΕΠΟ και τους φερόμενους ως νομικούς ισχυρισμούς της, οι οποίοι αγγίζουν το όριο της γελοιότητας.
Το περιεχόμενο της επιστολής με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και αποτελεί επιβεβαίωση των απόψεων που είχα εκφράσει τον Μάιο του 2015, στους εκπροσώπους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και στους νομικούς τους συμπαραστάτες. Αποτελεί δε πλέον το νομικό οδηγό για τις περεταίρω νομοθετικές πρωτοβουλίες μας. 
Κύριε Πρόεδρε,
Επιθυμώ να σας γνωρίσω ότι η Λειτουργική Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατεύεται από πλέγμα Νόμων και Διατάξεων στην Ελλάδα.
Πράξεις πραξικοπηματικού χαρακτήρα που επιχειρούν να καταστρατηγήσουν συνειδητά και κατά συρροή το νομικό πλαίσιο που διέπει όλους τους Έλληνες πολίτες και τα νομικά πρόσωπα είναι απαράδεκτες και η Κυβέρνηση θα αντιδράσει μέχρι τέλους.
Η δε συμπεριφορά της ΕΠΟ επιβεβαιώνει την διαχρονική άποψη των προϊσταμένων του Αθλητισμού στην χώρα, βάσει της οποίας ΜΟΝΟΝ η νομοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων μπορεί να προασπίσει το ποδόσφαιρο και την κοινωνία από τα νοσηρά φαινόμενα του σημερινού τρόπου διοίκησης του Ελληνική Ποδοσφαίρου.
Κατόπιν αυτών σας γνωστοποιώ ότι στην περίπτωση που η διοίκηση της ΕΠΟ δεν αποκαταστήσει πάραυτα τη νομιμότητα των δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων κι επιτροπών της, και δεν δεσμευθεί ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με θέματα απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης, η Ελληνική Κυβέρνηση:
1. Διακόπτει οριστικά κάθε επαφή και επικοινωνία με την παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ.
2. Σας καλεί όπως ενεργοποιήσετε την διάταξη του καταστατικού της ΦΙΦΑ, διορίζοντας προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, αποτελούμενη από προσωπικότητες υψηλού κύρους, η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας και σε αδιάβλητες εκλογές στην ΕΠΟ 
3. Αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της Βουλής των Ελλήνων, η Κυβέρνηση θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που κρίνει αναγκαίες .
4. Υπό τις παρούσες συνθήκες κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ΔΕΝ πρόκειται να αρχίσει και να διεξαχθεί στην Ελλάδα μέχρι την τελική εκκαθάριση της παρούσας κατάστασης.
Καθεστώς ανομίας, συστηματικής παραβίασης του νομικού πλαισίου της χώρας και δημιουργίας συνθηκών πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής και βίας, δια μέσω του ποδοσφαίρου, δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτά ή να αποτελέσουν αντικείμενο περεταίρω συζήτησης.
Σας εκφράζω δε και την προσωπική μου ενόχληση διότι όλα αυτά ακολούθησαν προσωπική μου συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκη, κατόπιν δικής σας διαμεσολάβησης, στις 21 Ιουλίου 2016, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν εφεξής μονομερείς ενέργειες που θα δυναμιτίσουν το κλίμα και την κοινωνική ειρήνη, ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων και των εκλογών στην ομοσπονδία.
Σε αντίθεση με όλα αυτά, την επομένη της αναχώρησής μου στο Ρίο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΕΠΟ προχώρησε στην «αναδιάρθρωση» των πειθαρχικών της οργάνων, κρατώντας μάλιστα μυστική την παρέμβαση αυτή ακόμα και από το Συμβούλιο Διευθύνσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών, εκτιμώντας προφανώς ότι η απουσία μου στο εξωτερικό θα την βοηθήσει να υλοποιήσει ανελέγκτως τις παρανομίες που από καιρό σχεδίαζε''».  Newsroom ΔΟΛ

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .-
~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .-  
 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4912 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3049 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3052  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.016          βίντεο   .-  
~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου