ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016 :
~





 

~ *** Τη Δημοτική Αρχή κατηγορεί για τα προβλήματα στο Μέγαρο Χορού ο Μανώλης Μάκαρης
Ποιος ευθύνεται για τη μη ολοκλήρωσή του; 
  Συνέχεια στο θέμα των προβλημάτων του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας έδωσε χθες με σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης. Μάλιστα, κατηγορεί ευθέως το δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την ολιγωρία που επέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας –κόστους 14 εκατομμυρίων ευρώ- αποτελεί ένα ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο για την πόλη μας, γιατί λειτουργεί μόνο περιστασιακά, ενώ βασικά προβλήματα ασφαλείας των μηχανισμών της σκηνής δεν έχουν ακόμα επιλυθεί, παρόλο που αυτά είναι γνωστά τουλάχιστον από το 2013, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας.
Για όλα αυτά είναι μεγάλη η ευθύνη του δημάρχου Καλαμάτας και της δημοτικής του παράταξης, καθώς, ενώ δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το σημαντικό αυτό πρόβλημα, προσπαθούν να συσκοτίσουν περαιτέρω την κατάσταση, αδυνατώντας να δώσουν λύση.
Συγκεκριμένα, από τις 27/7 έχουμε καταθέσει γραπτή αίτηση προς τη Δημοτική Αρχή για να μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της εταιρείας έλεγχου και πιστοποίησης TUV SUD που επιβεβαιώνει τις κακοτεχνίες και τα προβλήματα ασφάλειας της σκηνής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Δυστυχώς, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τη Δημοτική Αρχή.
Για λόγους, λοιπόν, δημοσίου συμφέροντος θα πρέπει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας:
1. Να δώσει απάντηση στο αίτημά μας και να δημοσιοποιήσει άμεσα το συγκεκριμένο πόρισμα, το οποίο μάλιστα πληρώθηκε με χρήματα των δημοτών.
2. Να δημοσιοποιήσει τον αναλυτικό προϋπολογισμό των έργων αποκατάστασης των κακοτεχνιών και το χρονοδιάγραμμα επιτέλεσης των έργων αυτών, καθώς και τον τρόπο χρηματοδότησης τους, που δε θα πρέπει να επιβαρύνει άμεσα ή έμμεσα τον καλαματιανό λαό.
Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θέτοντας το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να πέσει άπλετο φως στο ζήτημα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος». Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
***  Δεν έπιασε το κόλπο των τσιγγάνων που πήγαν να κλέψουν σπίτι 
Δεν έπιασε το κόλπο της απασχόλησης, από δύο αδέλφια τσιγγάνους, που πήγαν να κλέψουν από σπίτι στον Άρι και τώρα τους αναζητά η Αστυνομία.
Ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Καλαμάτας αποδείχτηκε ότι δράστες της απόπειρας κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες στον Άρι, είναι δύο αδέλφια, 24 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Οι δύο τσιγγάνοι μπήκαν με πρόφαση στο σπίτι και ο ένας προσπάθησε να απασχολήσει τον ιδιοκτήτη και ο άλλος να κλέψει. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

*** Στο Αυτόφωρο οι Δήμοι Δυτικής Μάνης και Πύλου-Νέστορος για τις χωματερές
Για υποβάθμιση περιβάλλοντος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Πύλου ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Γιάννης Σαρδέλης, μετά τις καταγγελίες και τις αναφορές κατοίκων της περιοχής στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην πρώην χωματερή του «Αγίου Νικολάου».
Ο αντιδήμαρχος αργά το μεσημέρι οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή για να δικασθεί σήμερα το μεσημέρι. Μάλιστα, το δικαστήριο αποφάσισε την άρση της κρατήσεώς του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Αυτή, όμως, δεν είναι η μοναδική περίπτωση αυτοδιοικητικών προβλημάτων εξαιτίας της λειτουργίας των παράνομων χωματερών, καθώς την προηγούμενη Παρασκευή συνελήφθη υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Μάνης σε παράνομη χωματερή που έχει δημιουργήσει ο Δήμος σε δασική έκταση στην Πλάτσα.
  Ξεκίνησε η Μάνη…
Ο χορός των συλλήψεων για τη λειτουργία παράνομων χωματερών ξεκίνησε την Παρασκευή το μεσημέρι από το Δήμο Δυτικής Μάνης. Κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκανε το Δασαρχείο Καλαμάτας σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Πλάτσα, διαπίστωσε να έχει διαμορφωθεί παράνομη χωματερή σε δημόσια δασική έκταση, εμβαδού περίπου 1,5 στρέμματος. Εντός της έκτασης κατελήφθη επ’  αυτοφώρω υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Μάνης, στον οποίο είχε αναθέσει ο Δήμος να βρίσκεται εκεί.
Όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια οι δασικοί υπάλληλοι, ο χώρος έχει διαμορφωθεί από το Δήμο Δυτικής Μάνης και συγκεντρώνει εκεί παράνομα τα σκουπίδια της περιοχής του.
Ο υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Μάνης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ η εκδίκαση εκκρεμεί για να συμπληρωθεί η υπόθεση με τα απαιτούμενα στοιχεία, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της υποβάθμισης περιβάλλοντος σε ευρεία κλίμακα και της κατάληψης δασικής έκτασης.
  …και συνέχισε η Πύλος
Χθες το πρωί ήρθε η σειρά του Δήμου Πύλου- Νέστορος, μετά τις καταγγελίες και τις αναφορές κατοίκων όλες τις προηγούμενες ημέρες στη φωτιά που είχε ξεσπάσει στην πρώην χωματερή του Αγίου Νικολάου και δημιουργούσε πρόβλημα σε Πύλο και Μεθώνη.
Αναφορά για τα προβλήματα από τη φωτιά στη χωματερή και τη δυσοσμία είχε καταθέσει ο επικεφαλής της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, Ηλίας Κανάκης. Μάλιστα, ο κ. Κανάκης έχει καταγγείλει και παράβαση της απόφασης του Πρωτοδικείου Καλαμάτας για λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
Με αφορμή τις καταγγελίες και τις αναφορές ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου. Μάλιστα, όσοι είχαν καταγγείλει το γεγονός κλήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου να καταθέσουν, ενώ παραπέμφθηκαν και σε γιατρό για να εξετασθούν.
Παράλληλα, το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο της χωματερής του Αγίου Νικολάου και διαπίστωσε ότι από τη φωτιά των προηγούμενων ημερών αναδύονταν καπνοί και υπήρχε δυσοσμία από την καύση των σκουπιδιών, γεγονότα που συνιστούν ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Κατόπιν αυτών, χθες το πρωί αστυνομικοί συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Πύλου-Νέστορος και τον οδήγησαν στα δικαστήρια της Καλαμάτας. Ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, από το οποίο ο αντιδήμαρχος ζήτησε και πήρε προθεσμία για εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα το μεσημέρι, όπως προαναφέρθηκε. της Βίκυς Βετουλάκη

*** Μέσα σε μία μέρα περισσότερα από 5,5 εκ. ευρώ στην Καλαμάτα
Μετά το Εθνικό, ήρθε και ο πρώτος λαχνός στο Λαϊκό από το πρακτορείο Ι. Κονταργύρη 

 
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Εντουάρντο Γκαλεάνο, είχε πει: «Κάθε μέρα έχει μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί, επειδή οι μέρες μας είναι φτιαγμένες από ιστορίες. Οι επιστήμονες λένε ότι είμαστε φτιαγμένοι από μικρά σωματίδια, τα άτομα, αλλά εμένα ένα πουλάκι μού είπε ότι είμαστε φτιαγμένοι από ιστορίες».
Η προτελευταία ημέρα του Αυγούστου έφτιαξε τη δική της ιστορία για κάποιους πολίτες στην Καλαμάτα. Το μεσημέρι έκανε εκατομμυριούχους δύο από αυτούς και το βράδυ πολύ περισσότερους. Η 30ή Αυγούστου 2016 θα μείνει στην ιστορία της πόλης, αφού εκεί κληρώθηκαν και οι δύο πρώτοι αριθμοί του Εθνικού και του Λαϊκού Λαχείου, κάτι που μπορεί να αποτελεί και πανελλήνια πρωτιά. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, πάνω από 5,5 εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.
Μετά το πρακτορείο "Πρόοδος" της Ευαγγελίας Γαϊτάνη και του συνεργάτη της Ιωάννη Γαρατζιώτη, που έδωσαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ με τον πρώτο αριθμό του Εθνικού Λαχείου, λίγες ώρες αργότερα ήταν η σειρά του Γιάννη Κονταργύρη να μοιράσει τα… δικά του εκατομμύρια στο Λαϊκό, έπειτα από 12 τζακ ποτ. Το κατάστημα μοίρασε συνολικά 3.075.000 ευρώ.
«Το κατάστημά μας έδωσε τον πρώτο λαχνό του Λαϊκού Λαχείου, ύψους 3.075.000 ευρώ, σε δέκα πεντάδες. Η μία πεντάδα κερδίζει 2.800.000 ευρώ, οι άλλες δύο από 100.000 ευρώ η κάθε μία και οι υπόλοιπες εφτά από 25.000 η κάθε μία, σύνολο 3.075.000 ευρώ», δήλωσε στο "Θάρρος" ο Γιάννης Κονταργύρης, ιδιοκτήτης του πρακτορείου λαχείων (και βιβλιοπωλείου, καταστήματος πώλησης γραφικής ύλης και πρακτορείου εφημερίδων και περιοδικών), στην οδό 23ης Μαρτίου.
Το ποσό των 2.8000.000 ευρώ κέρδισε κάτοικος χωριού που αγόρασε ο ίδιος το λαχείο από το πρακτορείο, μας είπε ο κ. Κονταργύρης. Όπως σημείωσε, ο ίδιος ο τυχερός δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με το πρακτορείο, το έχει κάνει όμως φίλος του.
Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν περάσει τρεις τυχεροί που κερδίζουν από 25.000 ευρώ», ενώ ευχήθηκε «σε καλή μεριά σε αυτούς που τα πήρανε, και σε αυτούς που δεν τα πήρανε να παίζουν για να τα πάρουν, να κρατούν το παράθυρο στην τύχη ανοιχτό. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι που πέσανε τόσα λεφτά στην Καλαμάτα. Να ελπίζει ο κόσμος ότι κάποια στιγμή θα πάρει κι αυτός. Δεν τα πήρε ένας άνθρωπος, τα πήραν αρκετοί. Δέκα πεντάδες σημαίνει ότι τουλάχιστον από δέκα άτομα πήραν χρήματα. Μπορεί να είναι πολλοί οι τυχεροί. Και αυτό είναι ευχάριστο, να έχει πάρει πολύς κόσμος λεφτά».
Τέλος, ο κ. Κονταργύρης ανέφερε ότι ο πρώτος λαχνός είχε να πέσει στην Καλαμάτα περίπου 15 χρόνια και πως είναι μοναδικό να πέσει σε μια πόλη και το Λαϊκό και το Εθνικό.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Video: 5,5 εκ. ευρώ στην Καλαμάτα  https://youtu.be/da86yN5LuHc .-

*** «Χαλαρώνουν» οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Σπεύδουν μόνο αυτοί στους οποίους κόπηκε το πρόγραμμα σίτισης 
   Σε χαλαρούς πλέον ρυθμούς κινείται το ενδιαφέρον πολιτών για την κατάθεση αιτήσεων στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Διοικητήριο για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Κι αυτό, γιατί το σύνολο σχεδόν των δικαιούχων έσπευσε να καταθέσει αιτήσεις τις πρώτες κιόλας ημέρες εφαρμογής του προγράμματος, με την ελπίδα ότι θα λάβουν και πιο γρήγορα το ποσό που τους αναλογεί, όπως είχε υποσχεθεί το υπουργείο, ωστόσο αυτή αποδείχτηκε φρούδα.
  850 κουπόνια σε μισή μέρα
Από τις 14 Ιουλίου που «άνοιξε» επίσημα το σύστημα για την κατάθεση των αιτήσεων, καθημερινά και για αρκετές ημέρες υπήρχε κοσμοπλημμύρα στο ισόγειο του Διοικητηρίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις, είτε στο ΚΕΠ είτε στους ορισμένους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρόνοιας.
Μάλιστα, ρεκόρ καταγράφηκε στο ΚΕΠ στις 18 Ιουλίου, οπότε το μηχάνημα για τη σειρά προτεραιότητας μέχρι το μεσημέρι είχε αριθμήσει 850 κουπόνια!
Από τις πρώτες δε ημέρες κατατέθηκαν χιλιάδες αιτήσεις, ενώ μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί πάνω από 2.000.
Όλοι έσπευσαν, καθώς το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως όσο πιο γρήγορα καταθέσει κάποιος αίτηση, τόσο γρηγορότερα θα πληρωθεί, με τα πρώτα χρήματα να καταβάλλονται το τελευταίο πενθήμερο του Αυγούστου. Μέχρι και χθες χρήματα δεν είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο.
  Κόπηκε το πρόγραμμα σίτισης
Αυτοί που σπεύδουν τώρα να καταθέσουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι όσοι βλέπουν ότι πλέον δε θα λαμβάνουν τα χρήματα από το πρόγραμμα σίτισης. Κι αυτό, γιατί από τη στιγμή ένταξης του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καταργήθηκε το πρόγραμμα σίτισης.
Πάντως, στην αρχή υπήρξαν πολλά προβλήματα με την εξυπηρέτηση των πολιτών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων, καθώς το σύστημα είχε πολλές δυσκολίες και λάθη, ενώ πολλοί πολίτες χρειάσθηκε να επιστρέψουν αρκετές φορές για να συμπληρώσουν την αίτησή τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Να σημειωθεί πως αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μπορούν να κατατίθενται στα αρμόδια γραφεία μέχρι 30 Νοεμβρίου 2016.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Σκύλος αποχαιρετά τον ιδιοκτήτη του που χάθηκε στο σεισμό 
Τον περίφημο Χάτσικο θύμισε ένας σκυλάκος στην Ιταλία, ο οποίος πήγε στην κηδεία του ιδιοκτήτη του που χάθηκε στο σεισμό και δεν έφυγε στιγμή δίπλα από το φέρετρο.
Η κάμερα του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού TG3 εντόπισε το σκυλάκι να πλησιάζει ένα από τα τριάντα τέσσερα φέρετρα που ήταν μέσα στο κλειστό γυμναστήριο του Άσκολι Πιτσένο και να στέκεται εκεί δίπλα, αποχαιρετώντας το δικό του άνθρωπο.  Α.Π. 

***1,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου στους αγρότες
Μέσα στους 4 επόμενους μήνες θα προκηρυχθούν τέσσερα προγράμματα 
 Σε 1,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται ο προϋπολογισμός σημαντικών Μέτρων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020, τα οποία αναμένεται ότι θα προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους.
Όπως ανέφερε χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με το vima.gr, σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στόχος είναι οι συγκεκριμένοι πόροι να αποτελέσουν την ατμομηχανή για μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική ύπαιθρο και ειδικά στον αγροτικό τομέα.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, θα προκηρυχθούν τα Μέτρα:
-Των Νέων Γεωργών, που θα συμβάλλει στη δημογραφική ανανέωση του πληθυσμού της υπαίθρου, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, το οποίο υπολογίζεται ότι θα προσφέρει εργασία σε συνολικά 24.000 νέους αγρότες. Για το Μέτρο έχει ήδη γίνει προδημοσίευση. Το ποσό ενίσχυσης διαμορφώνεται από 17.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι νέοι γεωργοί, ηλικίας κάτω των 40 ετών, που έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ τουλάχιστον για το έτος 2016 και οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα επαγγελματίες γεωργοί, ενώ αναλαμβάνουν τη δέσμευση να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεωργική εκμετάλλευση με ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) 8.000 ευρώ
-Της Μεταποίησης, ώστε να ενισχυθεί η προστιθέμενη αξία των γεωργικών προϊόντων και οι εξαγωγές. Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 170 εκατ. ευρώ. Με το νέο Μέτρο αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 400 νέα επενδυτικά σχέδια. Το Μέτρο για πρώτη φορά περιλαμβάνει ξεχωριστή δράση για δικαιούχους επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να επενδύσουν στη μεταποίηση της παραγωγής τους. Οι αιτήσεις στήριξης μπορούν να ανέλθουν έως και 10 εκατ. ευρώ.
-Της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Μέτρου  ανέρχεται σε 555 εκατ. ευρώ. Οι ενισχύσεις χορηγούνται ετησίως, ανά εκτάριο γεωργικής έκτασης, για να αποζημιώνουν τους δικαιούχους για το διαφυγόν εισόδημα και τις πρόσθετες δαπάνες ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν.
-Τα Σχέδια Βελτίωσης θα ακολουθήσουν την ένταξη των Νέων Γεωργών, ώστε να αξιοποιηθεί με επενδύσεις το δυναμικό των νέων ανθρώπων που θα εγκατασταθούν στη γεωργία. Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 360 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 5.000 νέα επενδυτικά σχέδια.
Το Μέτρο αφορά στην ενίσχυση επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό γεωργικών εκμεταλλεύσεων (κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, άρδευση, ΑΠΕ, κλπ.). Το ύψος του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να ανέλθει έως 500.000 ευρώ, ενώ για συλλογικές επενδύσεις από ομάδες παραγωγών έως 2 εκατ. ευρώ.
-Η Κατάρτιση των Νέων Γεωργών, ώστε να διασφαλιστεί η επαγγελματική ικανότητα και επάρκεια των νέων απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα. Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν κατά προτεραιότητα στην κατάρτιση των ενταγμένων στο πρόγραμμα των νέων γεωργών δικαιούχων που εκτιμάται ότι θα φτάσουν μαζί με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους 24.000 καταρτιζόμενους.
Το νέο ΠΑΑ, ύψους 4,7 δισ. κοινοτικής συμμετοχής, που μαζί με την εθνική και την ιδιωτική συμμετοχή θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης των 6 δισ. ευρώ, αποτελεί το βασικό εργαλείο για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας και αναζωογόνησης της Περιφέρειας και της υπαίθρου.
Όσον αφορά στο πρόβλημα ρευστότητας στον αγροτικό χώρο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για τη συμμετοχή στα νέα Μέτρα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε ότι έχει προκηρύξει μελέτη για τη διερεύνηση χρηματοδοτικών εργαλείων ώστε γίνουν οι κατάλληλες επιλογές.
Όπως αναφέρθηκε, το προηγούμενο εργαλείο, το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, απέτυχε καθώς η απορρόφηση ήταν εξαιρετικά χαμηλή, δηλαδή κάτω του 5%.
Το Πρόγραμμα εγκρίθηκε το Δεκέμβριο 2015, αφού προηγήθηκαν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια των πολυάριθμων παρατηρήσεων των υπηρεσιών της επί του αρχικού σχεδίου που είχε υποβληθεί τον Ιούλιο του 2014.
Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και  Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για το 2015 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο έτος εφαρμογής με εξάντληση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, οι υπηρεσίες του υπουργείου προχώρησαν σε:
-προκήρυξη του μέτρου ενίσχυσης των παραγωγών σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές (εξισωτική αποζημίωση) για το έτος 2016 με 150 εκατ. ευρώ
-υποβολή φακέλου μεγάλου έργου στο πλαίσιο του μέτρου της ευρυζωνικότητας του ΠΑΑ 2014-2020
-πρόσκληση για την επιλογή των Ομάδων Τοπικής Δράσης και των Τοπικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο του νέου LEADER, πρόσκληση η οποία είναι κοινή για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Αλιείας και Θάλασσας με δημόσια δαπάνη 322 εκατ. ευρώ για το ΠΑΑ και 54 εκατ. ευρώ για το ΕΠΑλΘ αντίστοιχα.
Ανακοινώθηκε επίσης ότι έγινε και η κατανομή του 37% των πόρων του ΠΑΑ στις Περιφέρειες της χώρας.

***Η… σκηνή στο Μέγαρο Χορού προκαλεί τριγμούς στο κτήριο
Η δημοτική αρχή δε δίνει στη δημοσιότητα σχετική έκθεση εξουσιοδοτημένου οίκου
   Το Μέγαρο Χορού είναι έργο πρωτοποριακό για την πόλη της Καλαμάτας και ταυτόχρονα πολύ απαιτητικό στην κατασκευή του. Και ήταν ηλίου φαεινότερον ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει, όχι στα κατασκευαστικά, αλλά, κυρίως, στα ζητήματα ηλεκτρομηχανολογικής φύσης. Και επ’ αυτού η Δημοτική Αρχή έπρεπε να έχει προνοήσει…
Τώρα τρέχει και θα δούμε αν θα τα καταφέρει. Το χθεσινό δελτίο Τύπου μαρτυρά, πίσω από τις λέξεις, το μέγεθος του προβλήματος: «Για τα ζητήματα τα οποία έχουν ανακύψει στην κατασκευή του Μεγάρου Χορού, κυρίως ηλεκτρομηχανολογικής φύσεως, σε ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά σχεδόν σε ποσοστό 97%, από το Δήμο θα ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία αποκατάστασης:
1. Άμεση απάντηση στην τελευταία επιστολή του αναδόχου (κοινοπραξία ΜΕΛΚΑ)
2. Άμεση ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την καταγραφή και κοστολόγηση των απαραίτητων παρεμβάσεων στα τεχνικά της σκηνής, ώστε να εξαλειφθούν οι παρατηρήσεις της γερμανικής εταιρείας Tuv Sud
3. Θα εφαρμοσθούν οι διατάξεις του άρθρου 60 του νόμου 3669/2008, αφού προηγηθεί η αποστολή στον ανάδοχο ειδικής διαταγής».
Το προηγούμενο διάστημα, στην προσπάθειά του να… μπαλώσει τα πράγματα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, για το έργο που έχει κοστίσει 14.000.000 ευρώ, έχει πληρωθεί από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξακολουθεί να λειτουργεί με απενεργοποιημένους τους μηχανισμούς της σκηνής για λόγους επικινδυνότητας: «Με το Μέγαρο Χορού υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό του εξοπλισμό, ιδιαίτερα αυτόν που συνδέεται με τη σκηνή. Υπάρχουν ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι τεχνικοί. Η Τεχνική Υπηρεσία του Μεγάρου Μουσικής κάνει το καλύτερο δυνατό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Είμαστε σε επαφή με την τεχνική ομάδα που διαχειρίζεται ανάλογα θέματα στο Μεγάλο Πολιτιστικό Πάρκο Νιάρχου.
Μέγαρα Χορού δε γίνονται κάθε μέρα στην Καλαμάτα, ούτε στην Ελλάδα. Ούτε υπάρχει ελληνική τεχνογνωσία γι’ αυτό. Τα μηχανήματα είναι ηλεκτρονικά, η πιστοποίηση έρχεται από τη Γερμανία.
Εν πάση περιπτώσει, θα βρούμε τον κοινό τρόπο ώστε να υπάρχει και ποιότητα και ασφάλεια και ό,τι απαιτείται. Θα μιλήσουν οι τεχνικοί όμως, νομίζω μπορούν να τα πουν πολύ καλύτερα».
Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας εξακολουθεί να κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την έκθεση του εξουσιοδοτημένου οίκου για την πιστοποίηση μηχανισμών της σκηνής στο Μέγαρο Χορού. Μηχανισμοί που σε προηγούμενο έλεγχο είχαν κριθεί ως επικίνδυνοι για καλλιτέχνες και εργαζόμενους!
Και αντί η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει για το τι έχει καταγράψει ο εξουσιοδοτημένος γερμανικός οίκος, κάνει ανακοινώσεις από τις οποίες κανείς μη ειδικός δεν μπορεί να καταλάβει.
Σημειώνεται ότι από το τέλος του προηγούμενου μήνα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, έχει ζητήσει την έκθεση του οίκου «Tuv Sud» Γερμανίας, η οποία ακόμη δεν του έχει δοθεί. Μάλιστα, είχε ζητηθεί από τον κ. Μάκαρη να κάνει έγγραφη αίτηση στο Πρωτόκολλο προκειμένου να του δοθεί, στην οποία και κλήθηκε να καταγράψει μέχρι και τον ΑΦΜ του.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Το KALAMATA:21 υποδέχεται την Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή
Στις 9 Νοεμβρίου, ενώ στις 11 θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα
 Ο καιρός περνάει και η ημερομηνία που θα κρίνει ποια ελληνική πόλη θα είναι ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021 δεν είναι μακριά. Έτσι, με σχετικό δελτίο Τύπου η ομάδα ενημέρωσης μας πληροφορεί: «Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινείται το Γραφείο Υποψηφιότητας έπειτα από την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Κριτικής Επιτροπής στις τρεις υποψήφιες πόλεις, προκειμένου να αναδείξει τη νικήτρια για τον Τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Με ημερομηνία επίσκεψης την 9η Νοεμβρίου 2016, η Καλαμάτα είναι η τρίτη κατά σειρά πόλη που θα υποδεχθεί τους εμπειρογνώμονες στην έδρα της.
Τα στελέχη του KALAMATA:21 συντονίζουν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια την επίσκεψη, ώστε να παρέχουν στην Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εποπτεία της πόλης αναφορικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί με την απόκτηση του Τίτλου.
Παράλληλα, η παρουσίαση του συνολικού προγράμματος των τριών πόλεων θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τη 10η Νοεμβρίου, με την Καλαμάτα να παρουσιάζει 2η. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη ημέρα, 11η Νοεμβρίου, στις 12.15».

*** Αντιδράσεις για τις «εύκολες» άδειες μπαρ, καφέ
Η πρόταση να καταργηθεί η άδεια μουσικών οργάνων σε εστιατόρια, μπαρ κ.λπ. φαίνεται ότι δίχασε περισσότερο από όλες τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομίας για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.
Πολίτες που υποφέρουν από την ηχορρύπανση, σύλλογοι, ακόμη και Δήμοι, τάχθηκαν κατά της ρύθμισης, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργήσει νέα προβλήματα.
Η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην "Καθημερινή",  «το σχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την απλούστευση της αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια κ.λπ.), προβλέποντας ότι ο ενδιαφερόμενος θα ξεκινά τη λειτουργία της επιχείρησής του καταθέτοντας μόνο μια γνωστοποίηση στο Δήμο. Η γνωστοποίηση καλύπτει και την άδεια μουσικής ή χρήσης μουσικών οργάνων, που προτείνεται να καταργηθεί.
Σειρά Δήμων εξέφρασαν επιφυλάξεις για σειρά διατάξεων. Ειδικά για την άδεια χρήσης μουσικών οργάνων, εκτιμήθηκε ότι αφαιρείται από τους Δήμους ένα εργαλείο για τον έλεγχο παραβατικών συμπεριφορών. Οι Δήμοι εκφράζουν επίσης την αντίρρησή τους σε διάταξη που προτείνει μόνο χρηματικές κυρώσεις στους παραβάτες: Εφόσον οι κυρώσεις δεν μπορούν να οδηγήσουν στη διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος, δεν υπάρχει σοβαρό αντικίνητρο για κάποιον επιχειρηματία να ξεκινήσει μία δραστηριότητα χωρίς γνωστοποίηση. Θα έχει επιπλέον δύο ακόμη συνέπειες. Η πρώτη είναι ότι μπορούν να γίνονται αρπαχτές, δηλαδή επιχειρήσεις που θα ξεκινούν και θα σταματούν τη λειτουργία τους χωρίς ποτέ να ελεγχθούν, με σκοπό ένα πρόσκαιρο κέδρος.
Η δεύτερη είναι ότι θα συστήνονται επιχειρήσεις με χρήση παρένθετων προσώπων, τα οποία δε θα έχουν ατομική περιουσία, ώστε οι συνέπειες ενός διοικητικού προστίμου να είναι ουσιαστικά μηδαμινές γι’ αυτούς. Θα επεκταθεί, δηλαδή, η πρακτική του αυτοφωράκια εκτός από τις ποινικές, και στις διοικητικές κυρώσεις.
Σε ανάλογο κλίμα κινούνται και οι απόψεις του Δικτύου Οργανώσεων και Πολιτών για τα Ιστορικά Κέντρα (το οποίο συντονίζει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού). “Με την κατάργηση της προέγκρισης και της άδειας μουσικής, διευκολύνονται οι κακές διοικητικές πρακτικές, αντί να ισχυροποιηθούν τα κριτήρια που εξετάζονται στην αδειοδότηση από τα πολιτικά όργανα του δήμου”, αναφέρει. “Όσον αφορά στη βασική φιλοσοφία του σχεδίου, για μετάθεση του κέντρου βάρους στον έλεγχο και όχι στην αδειοδότηση, το Δίκτυο δε θα είχε αντίρρηση αν πραγματικά εξασφαλιστούν αποτελεσματικοί μηχανισμοί ελέγχου και εποπτείας”, επισημαίνει».

*** Η ώρα του ΕΝΦΙΑ, στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά -Ποιοι θα πληρώσουν φουσκωμένο φόρο
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισε στο Taxisnet η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ με την πληρωμή του φόρου των ακινήτων να καταβάλλεται σε πέντε δόσεις.
Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, όλα τα εκκαθαριστικά ήταν στο Taxis δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη να δει ακριβώς το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει, με πρώτη δόση στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί για όλους τους πολίτες το αργότερο έως τα ξημερώματα της Τρίτης, οπότε και ο καθένας με τους κωδικούς του θα μπορεί να ελέγχει το ακριβές ποσό στο Taxisnet.
«Ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2016. Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης 29-08-2016, 02:30 π.μ. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)». Αυτή η φράση συνόδευε την ανάρτηση στο Taxisnet σε κάθε λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών.
Η συνολική είσπραξη θα πρέπει να φτάσει στα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, θα είναι ίδια με πέρυσι ενώ η βεβαίωση του φόρου ανέρχεται στα 3,4 δισ. Ευρώ σχεδόν στο 1,9% του ΑΕΠ.
Φέτος πάντως το 30% των πολιτών θα κληθεί να πληρώσει μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ.
Από 10 έως 50 ευρώ παραπάνω θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 420.000 φορολογούμενοι, από 50 ευρώ και πάνω περίπου 270.000 ενώ 1,5 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν 10 ευρώ παραπάνω.
Επίσης, φέτος δεν ισχύει η έκπτωση του 20% των ξενοίκιαστων ακινήτων ενώ το ίδιο ποσό είσπραξης θα ισχύει και για το 2017, με το υπουργείο Οικονομικών να εξετάζει νέα ανακατανομή των φόρων.
Συνολικά 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν ενώ ποσοστιαία είναι αρκετά μεγάλος αριθμός αυτών που θα πληρώσουν παραπάνω.
Συγκεκριμένα
• Το 21% των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι) θα πληρώσει από 1 λεπτό έως 10 ευρώ υψηλότερο ΕΝΦΙΑ.
• Το 5,8% των φυσικών προσώπων (περισσότεροι από 420.000 υπόχρεοι) θα πληρώσει επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ μεγαλύτερο φόρο.
• Το 3,8% των πολιτών (πάνω από 270.000 υπόχρεοι) θα κληθεί να καταβάλει ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι υψηλότερος κατά 50 ευρώ και άνω.
13 φόροι από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο! 
Βέβαια, εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, τους φορολογουμένους περιμένει ένας «Γολγοθάς», με το Σεπτέμβριο όσο και τους μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι τέλους του έτους να αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολοι καθώς οι υποχρεώσεις προς την Εφορία για όλους τους φορολογουμένους θα μοιάζουν με «βουνό».
Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 θα κληθούν να πληρώοσυν 13 φόρους! Συνολικά, οι φορολογούμενοι θα κληθούν αν πληρώσουν το ποσό των 23,296 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου, εκ των οποίων τα 9 δισ. θα είναι άμεσοι φόροι!
Αναλυτικά, οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν έως τον Ιανουάριο του 2017 
* Φόρο εισοδήματος 
  • Ειδική εισφορά αλληλεγγύης
  • Τέλος επιτηδεύματος
  • Φόρο πολυτελούς διαβίωσης
  • Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων 
  • Τέλος σταθερής τηλεφωνίας
  • Αυξημένο ειδικό φόρο σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, υγραέριο
  • Αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο
  • Αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
  • Αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στον καφέ
  • Αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού
  • Αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα
  • Νέα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. για το έτος 2017 
iefimerida.gr

*** Γερμανικές αποζημιώσεις: Ποιος φοβάται την αλήθεια;
«Και τώρα δεν τρέφουμε μόνο τα στρατεύματα κατοχής, δεν πληρώνουμε μόνο τα γλέντια τους, τα μεθύσια τους, τα όργιά τους με τα κορίτσια μας και τις αδερφές μας, όλη την αφάνταστη σπατάλη τους σε έργα, σε μεταφορές, σε χτίρια άχρηστα για μας, σε αεροδρόμια, σε φρούρια που χτίζουν απάνω στη χώρα μας, παρά ταΐζουμε εμείς και το στρατό του Ρόμμελ, για να υποβοηθήσουμε να εγκαθιδρυθεί η «νέα τάξη» και στην Αφρική. Η 'νέα τάξη' των γκάνγκστερς! Έτσι κατάντησαν να πεθαίνουν εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα, καταντήσαμε να δρασκελάμε κουφάρια στους δρόμους, να θάφτουμε τους νεκρούς μας σωριασμένους μέσα στα κάρρα των σκουπιδιών μας. Έτσι καταντήσαμε όλοι σκελετοί και τα παιδιά μας ατροφικά με καλαμένια ποδαράκια και μάτια σβυσμένα. Έτσι φυτεύεται στα στήθια μας η φυματίωση, κι η ατροφία, κι ο εκφυλισμός.». Δημήτρης Γληνός «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», 1942.
Παρακολουθoύμε όλοι από κοντά, με αυτονόητο ενδιαφέρον ως ενεργοί πολίτες, εδώ και χρόνια, την υπόθεση με τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Είναι ένα θέμα που έρχεται κατά κύματα στην επικαιρότητα, με το τελευταίο διάστημα να έχει πάρει μεγαλύτερη ένταση. Βέβαια, τα λόγια για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολλά, τα έργα είναι εκείνα που λείπουν.
Για το θέμα μιλήσαμε με τον κ. Κώστα Αλεξίου, ο οποίος είναι μέλος του  Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ).
"Είχαμε πει και στο παρελθόν σαν Εθνικό Συμβούλιο ότι η πληγή του πολέμου και της κατοχής δεν κλείνει αν η Γερμανία δεν υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα και αν δεν αναγνωρίσει και εξοφλήσει τις οφειλές της, αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη και αποζημίωση. Είχαμε τονίσει επίσης την ανάγκη να καταλήξει επιτέλους η Ελληνική πολιτεία στην έκδοση μιας έκθεσης, ενός πορίσματος, που να τεκμηριώνει και να απαιτεί την εξόφληση όλων των κατοχικών απαιτήσεων του Ελληνικού Λαού.
Αυτό έγινε! Έχουμε επιτέλους στα χέρια μας της έκθεση αυτή, το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής. Εκδόθηκε πριν από δυο εβδομάδες περίπου  και θα συζητηθεί στην ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου", τόνισε.
Πρόσθεσε, δε, ότι, μετά το πόρισμα της Βουλής, " αποφασίσαμε όλα τα μέλη του ΕΣΔΟΓΕ να φτάσουμε παντού στην επικράτεια ώστε να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας για τις κατοχικές οφειλές, να δώσουμε όπου δεν έχουμε δώσει ότι και όποιο υλικό έχουμε σχετικό με το θέμα, σε όλους τους ενδιαφερομένους, να μιλήσουμε για την ανάγκη δημιουργίας επιτροπών διεκδίκησης παντού, και επιτροπών θυμάτων, όπου υπάρχουν και υπάρχουν σε όλη τη χωρά δυστυχώς. Να αναδείξουμε όλους τους τόπους μαρτυρίου και θυσίας, τόπους εκτελέσεων, όλα τα μαρτυρικά χωριά και τις πόλεις και όλα τα ολοκαυτώματα.
Θεωρούμε επίσης ότι σαν αρχή όλων των δράσεων για τη συνεχεία, πρέπει να συμπορευτούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων. Οι κατοχικές οφειλές θα εξοφληθούν αν μαζί με τις απαραίτητες ενέργειες των 'από πάνω' (κυβερνώντων), γίνουν απαίτηση και ''των κάτω».
Δεν μπορεί για παράδειγμα, ένας Δήμος που έχει στα όρια ευθύνης του τόπους θυσίας, τόπους μαρτυρίου, να μην φροντίζει για την ανάδειξή τους. Να μην συμπεριλαμβάνει με όποιο τρόπο κρίνει στις ετήσιες εκδηλώσεις του και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για όσους έχουν θυσιαστεί.
Όταν περιφέρειες δεν πρωτοστατούν στη διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων, και κάθε λογής δράσεων για το σκοπό αυτό. Αν οι αυτοδιοικητικοί οργανισμοί, όλοι, μέσα από μια κοινή θέση των οργάνων τους, πάρουν  απόφαση καθολική όμως, να συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους όχι μονό το εκλογικό, αλλά και το προς υλοποίηση κατά τη θητεία τους, ανεξάρτητα του ποιος στηρίζει ποιον και ποιος πρόσκειται που και σε ποιον, να απαιτούν συνεχώς και παγίως την ικανοποίηση της εθνικής υπόθεσης, τότε η ελληνική κοινωνία θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα χειραφέτησης". Του Αντώνη Πετρογιάννη

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Επικίνδυνες κερκίδες στο γήπεδο Φιλιατρών
Ο Νίκος Φρούσος, προπονητής της Εράνης και από τους κορυφαίους επιθετικούς του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου επισημαίνει την επικινδυνότητα των κερκίδων στο γήπεδο Φιλιατρών, ζητώντας άμεση παρέμβαση των υπευθύνων του Δήμου Τριφυλίας για την αποκατάστασή τους:
«Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι κερκίδες του γηπέδου των Φιλιατρών όπου χθες παραλίγο να τραυματιστεί φίλαθλος, όταν έσπασε μία ξύλινη σανίδα. Κερκίδες που είναι τις περισσότερες φορές κυρίως γεμάτες από παιδιά.
«Μια εικόνα χίλιες λέξεις όπως πολύ σωστά λέει και ο θυμόσοφος λαός μόνο που μαζί με την εικόνα εγώ θα αναφέρω το προφανές απλά για να τονίσω την σοβαρότητα του προβλήματος! Οι πάλαι ποτέ κερκίδες του γηπέδου της Εράνης έχουν μετατραπεί σε μια σχεδόν μάζα σκουριασμένων σίδερων και σαπισμένων ξύλων!
Κάθε βήμα πάνω στο ερειπωμένο αυτό κατασκεύασμα είναι και μια πρόκληση του καθενός με την τύχη του. Δε θέλω να εστιάσω τόσο στο αντιαισθητική και συνάμα ντροπιαστική εικόνα του γηπέδου που θα έπρεπε να αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας όσο στο γεγονός ότι πραγματικά είναι επικίνδυνο και τίθεται σοβαρά το ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας όσον θαρραλέων αποφασίσουν να παρακολουθήσουν από εκεί κάποιον αγώνα της ομάδας μας! Απλά κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και ελπίζω οι αρμόδιοι να επιλυθούν του θέματος άμεσα»!

***

~   ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~
~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 9ο  Κεφάλαιο Παναγιές της Ελλάδας  μας Τρίτη 23  Αυγούστου 2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/9-23-2016.html .-
 ~   Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-24-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-24-2016.html .-
~ ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25  Αυγούστου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-28-2016.html .-  
ΤΗΝΟΣ Το  νησί της Παναγίας 26   και 27  Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/26-27-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html  .- 
   ~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .- 

~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .-  
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-

   ~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  : 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html  .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
 
~   ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4932 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3069 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3068  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.0 69          βίντεο   .-  
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου