ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου  2016 :
~ Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2016  , προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας (φωτογραφίες)

~***  ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Αίγινα Κυριακή 25/09/2016 :   https://youtu.be/b3RPinfEHaE .-

~***Λιμάνι Πειραιώς 25/09/2016 :
 https://youtu.be/7Rekeh9xBK0 .-

 

Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌποιος κατηγορεί τον αδελφόν αυτού υπό κακίας κινούμενος, ευρίσκει τον Θεόν κατήγορο κατ' αυτού.
~ 24 Σεπτεμβρίου
Ανάμνησις του εν Κυθήροις θαύματος της Θεοτόκου, της «Μυρτιδιωτίσσης». Πρωτομάρτυρος Θέκλης. Νεομάρτυρος Αχμέτ του κάλφα (†1682). Οσίου Κόπριος.
~ 25 Σεπτεμβρίου
Η μετάστασις του αγίου καί ενδόξου αποστόλου και ευαγγελιστού, Ιωάννου του θεολόγου. Αγίου και δικαίου Γεδεών.
Μαρτύρων Παύλου, Τάττης και των τέκνων αυτών: Ευγενίου, Μαξίμου, Ρούφου καί Σαβινιανού. Οσίων Ευφροσύνης και Παφνουτίου (1) (†ε΄αι). Θεοφίλου επισκόπου Εφέσου του ομολογητού, Βυζατήνου και Σεργίου θαυματουργού, του Ρώσου.
(1)Ο Οσιομάρτυς Παφνούτιος ο αναχωρητής και οι συν αυτώ 546 μαρτυρήσαντες έζησαν στα χρόνια των διωγμών κατά των χριστιανών επί Διοκλητιανού. Ήταν ασκητής στην έρημο της Αιγύπτου. Πήγαινε συχνά στις πόλεις για να κηρύξει και έφερνε στο ασκητήριο του πλήθη που ήθελαν πνευματική καθοδήγηση και ενίσχυση. Όταν πληροφορήθηκε ότι τον καταζητούσαν παρουσιάστηκε ο ίδιος στον έπαρχο Αρριανό. Αυτός εξεπλάγη βλέποντας τον σεβάσμιο γέροντα, ασθενικό και αδύναμο με βλέμμα όμως κριτού. Αφού αρνήθηκε να αλλάξοπιστήσει, τον έριξαν στη φυλακή. Αλλά κι εκεί έκανε τους δεσμώτες του χριστιανούς. Όταν τον πήγαν για ανάκριση κοντά στον ποταμό Νείλο, ανέπτυξε με τόση ευγλωττία τη χριστιανική πίστη ώστε όχι μόνο οι ψαράδες, αλλά και 546 συνολικά στρατιώτες, μαζί με τον προϊστάμενό τους Ευσέβιο, ομολόγησαν τον Χριστό και αποκεφαλίστηκαν. Το δε Παφνούτιο αφού τον βασάνισαν τον σταύρωσαν επάνω σ` ένα ξερό φοίνικα, όπου και παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο. ~
Σήμερα 25/09/2016 εορτάζουν:
Οσία Ευφροσύνη Θυγατέρα Παφνουτίου του Αιγυπτίου, Όσιος Πανφούτιος, Άγιοι Παύλος, Ταττή και τα παιδιά τους Σαβινιανός, Μάξιμος, Ρούφος και Ευγένιος
~ Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Ὡς παρθένος φρόνιμη καὶ ἀδιάφθορος, κοτηγγυήθης ὁσίως τῷ Ζωοδότῃ Χριστῷ, καὶ προσκαίρων τὴν χλιδὴν ἐμφρόνως ἔλιπες, ὅθεν ἐν μέσω τῶν ἀνδρῶν, ὡς ἀμόλυντος ἀμνάς, ἐξέλαμψας Εὐφροσύνη, καὶ τοῦ Βελίαρ τὰ κέντρα, τὴ πολιτεία σου ἀπήμβλυνας.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ευφροσύνης - 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/fEIpDKuxBHU .-

~
Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος

Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος
 
Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Βαπτιστής (Σύλληψη)

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Βαπτιστής (Σ....
 
Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός

Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος

Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος
 
Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας

Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημώ....
 
Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ

Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
*** Η ΤΕΡΝΑ "κέρδισε" τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο 
Μετά και τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις
    «Λευκός καπνός» βγήκε, τελικά, για την τύχη του μεγάλου διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφησαν δύο σημαντικές γνωμοδοτήσεις από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βαγγέλη Καπετάνιο, και από την γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χριστίνα Μπαριτάκη. Μέσω των δύο γνωμοδοτήσεων επικυρώνεται ο αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου και προτείνεται ως καταλληλότερη διαδικασία για την διαχείριση των απορριμμάτων το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης (1β) (θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί το "Θ" με συνεχή ρεπορτάζ).  Αυτό σημαίνει:
1. Η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων μειώνεται από τους 150.000 τόνους ετησίως στους 100.000 τόνους ετησίως. 2. Προστίθενται στον σχεδιασμό ακόμα πέντε Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Πρόκειται για λύση που θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων ανά δήμο. Κι αυτό γιατί οι αποστάσεις που θα καλούνται να διανύσουν τα απορριμματοφόρα για να ξεφορτώσουν θα είναι πολύ μικρότερες, επομένως θα υπάρχει οικονομία καυσίμων, χρόνου, εργατοωρών. Επιπλέον, με τη συμπίεση των απορριμμάτων στα ΣΜΑ θα μειώνεται και το κόστος της μεταφοράς στον τελικό αποδέκτη (μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων). Η ωφέλεια υπολογίζεται ότι είναι της τάξης των 10 ευρώ/τόνο.
3. Το κόστος «εισόδου» (gate fee) των απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας παραμένει σταθερό. 4. Η μία από τις τρεις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, συγκεκριμένα αυτή της Μεσσηνίας, θα κατασκευαστεί σε δεύτερη φάση. Η περιοχή θα εξυπηρετηθεί από τα ΣΜΑ.
5. Όσον αφορά στη διάρκεια της σύμβασης με τον ιδιώτη, συμφωνήθηκε το εξής: μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων του, θα εξεταστεί κατά πόσον έχει επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας του και, αν αυτό έχει συμβεί, η σύμβαση θα τερματιστεί. Ο ανώτατος χρόνος διάρκειας παραμένει στα 28 έτη.
6. Η Τέρνα Ενεργειακή θα δωρίσει στον ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου μια φωτοβολταϊκή μονάδα, ισχύος 3 MW, σε όποιον χώρο τής υποδειχθεί. Με τον τρόπο αυτό, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου θα αποκτήσει μόνιμη πηγή εσόδων.
Η συνέχεια πάντως είναι... εξίσου πολύπλοκη με την έως τώρα πορεία του έργου. Κατ’ αρχήν, οι νέοι όροι της σύμβασης θα πρέπει να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και, φυσικά, την Περιφέρεια (που είναι ο κύριος του έργου).
 Επιπλέον, κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει είναι αν κάποια από τις άλλες κοινοπραξίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προσφύγει δικαστικά, επικαλούμενη τροποποίηση εκ των υστέρων των όρων του διαγωνισμού. Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται για επιμέρους βελτιώσεις και όχι για αλλαγή των βασικών χαρακτηριστικών του έργου.
Η Τέρνα Ενεργειακή υποστηρίζει ότι η διαδικασία αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ είναι ανεξάρτητη από τον διαγωνισμό, καθώς στους όρους του είχε συμπεριληφθεί η εναρμόνιση του έργου με τα όσα ορίζει η τελευταία κοινοτική οδηγία για τα απορρίμματα.
  ΣΥΡΙΖΑ
 Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει στους κόλπους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης κάτι σαν…διπολική διαταραχή. Η περιφερειακή παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα", αλλά και οι περισσότερες νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος στην Περιφέρεια έχουν στραφεί δημόσια κατά των παραπάνω εξελίξεων.
Βέβαια, μετά και τα τελευταία πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (σ.σ. το κερασάκι στην… τούρτα) τους οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις, περισσότερες πραγματικές.
Προκειμένου να διαιωνίζεται η κατάσταση και με δεδομένη τη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των δημάρχων, η λύση που δόθηκε είναι κάτι σαν το "μη χείρον βέλτιστον".
Ή όπως θα έλεγε και ο Αριστείδης Μπαλτάς,  η σταθερότητα της κατεύθυνσης (σοσιαλισμός) δεν αλλάζει, όταν όμως «υπέρτεροι συσχετισμοί» οδηγούν σε ήττα, ο αριστερός αναγνωρίζει την ήττα και προσαρμόζεται, όχι επειδή αλλάζει πορεία, αλλά για να συνεχίσει την πορεία προς τον σοσιαλισμό. (Είναι μια τεχνική ψυχοθεραπείας, αν θέλετε...)
Φαντάζομαι ότι η τεχνική θα λειτουργεί κάπως παρηγορητικά για όλα αυτά που πρόκρινε η κυβέρνηση και όσα γίνονται τελικά. Πώς να βοηθήσει η ψυχοθεραπεία Μπαλτά έναν αγαθό αριστερό, όταν πρέπει να καταπιεί τόσα πράγματα; Αυτό δεν είναι ο «δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού», κατά τη διατύπωση Μπαλτά αυτός είναι ο δρόμος του Σισύφου.
Όμως η κατάσταση περιπλέκεται, διότι ήδη έχουμε έναν Σίσυφο. Αφότου χρεοκόπησε το ελληνικό κράτος, όλη η παραγωγική Ελλάδα είναι ένας Σίσυφος. Έχει την πολυτέλεια αυτός ο Σίσυφος να σπρώχνει τον βράχο προς τις αγορές και, ταυτοχρόνως, προς τον σοσιαλισμό; Δεν την έχει, όμως συμβαίνει, όπως βλέπουμε και, γι’ αυτό, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σίσυφος εκτός από το μαρτύριό του είναι πια και σχιζοφρενής…
 Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ο… «Χατζηπετρής» φταίει για τις πλημμύρες 
Έχει ήσυχη τη… συνείδησή της για τις πλημμύρες
 Για τα όσα έγιναν στις 7 Σεπτεμβρίου φταίει και… ο Χατζηπετρής, αλλά όχι η ίδια
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η προσφιλής μέθοδος διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή μας, αλλά και ευρύτερα, είναι πρώτα να αγνοούμε τον κίνδυνο (ανακοινώσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα) και μετά να αφήνουμε τους άμεσα ενδιαφερομένους να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν μόνοι τους (πληγέντες δημότες). Ύστερα, όταν το πρόβλημα γιγαντώνεται, πελαγώνουμε και περιμένουμε λύσεις εξ ουρανού. Την 7η Σεπτεμβρίου ο Δήμος Καλαμάτας «κολυμπούσε» στις λάσπες και δεν υπήρχε ο παραμικρός ουσιαστικός συντονισμός των αρμοδίων να μειώσουν το μέγεθος της καταστροφής. Στο τέλος, μετά την έκρηξη, ψάχνουμε πώς θα συνεχίσουμε την πορεία μας.
Όποιο επικοινωνιακό μέσο και να χρησιμοποιήσουν, όμως, η Δημοτική Αρχή, η Περιφέρεια, αλλά και το κράτος, όσο δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, οι πλημμύρες θα επαναλαμβάνονται.
Από την προχθεσινή συνεδρίαση αυτό που καταδείχτηκε ήταν ότι όλοι γνώριζαν τα τεράστια προβλήματα με τους χειμάρρους, τα μπαζωμένα ή μη ρέματα, την αυθαίρετη δόμηση, τα ακαθάριστα ποτάμια, αλλά κανείς δεν έκανε κάτι.
Το αφήγημα της Δημοτικής Αρχής για τα όσα συνέβησαν είναι ότι φταίει η μετεωρολογική "βόμβα» που χτύπησε την πόλη, η ανεπάρκεια των διατομών στα ρέματα (έργα προηγούμενων Δημοτικών Αρχών), η Περιφέρεια (καθαρισμοί χειμάρρων, συντήρηση δικτύου ΓΟΕΒ κ.ά.) κ.λπ., το κράτος που δε χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα και τα φερτά υλικά της κοινοπραξίας "Μορέα", που εκτελεί και το έργο του περιμετρικού της Καλαμάτας. Η ίδια, από την πλευρά της, έκανε ό,τι ήταν δυνατό και αδύνατο για να προφυλάξει την πόλη και τους δημότες.
Για το τελευταίο θα μπορούσε να γράψει κανείς πολλά, αλλά η αλήθεια κρύβεται στις κλειστές συνεδριάσεις των μελών της πλειοψηφίας, όπου κάποια, ελάχιστα, μέλη της βρέθηκαν μπροστά στο πρόβλημα, διαπίστωσαν ολιγωρίες και αδυναμίες, αλλά δεν είχαν το θάρρος να πουν όσα διαπίστωσαν στους δημότες που είχαν γεμίσει την αίθουσα "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" προχθές το βράδυ και έψαχναν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά τους.
Όταν ρώτησε, χαρακτηριστικά κάτοικος πληγείσας περιοχής "πότε θα κοιμηθούμε κανονικά και με τα δύο μάτια, γιατί μέχρι τώρα κοιμόμαστε μόνο με το ένα, υπό το φόβο μιας νέας καταιγίδας", η αίθουσα… σκεπάστηκε από αμηχανία.
  Επιστημονικοί φορείς
Το ίδιο συνέβη και όταν ακούσαμε τον επιστημονικό κόσμο της πόλης να μιλάει (;) για το πρόβλημα. Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος του Περιφερειακού ΤΕΕ και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου, μας ζήτησε χρόνο, όπως και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Παρασκευάς Καμαρινάκης, αν και σχολίασε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση, το ίδιο και η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Γιώτα Μπαξεβανάκη, η οποία πρόσθεσε ότι το "δια ταύτα" της ιστορίας είναι η αποκατάσταση των πληγέντων.
  Κάτοικοι
Και μέσα σε όλα αυτά υπήρξε η κραυγή αγωνίας των πληγέντων από την κακοκαιρία. Ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους και με αγωνία περιμένουν να δοθούν απαντήσεις για το τι έφταιξε και για το τι πρόκειται να γίνει, προκειμένου να μην κληθούν στο μέλλον να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Οι πληγέντες εξέφρασαν την οργή τους έναντι της Δημοτικής Αρχής, εντόπισαν τα προβλήματα στις περιοχές τους, μίλησαν για τις ελλείψεις και τις αδυναμίες. Απαντήσεις, ωστόσο, δεν πήραν.
Βέβαια, "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Τι θέλουμε να πούμε; Έχουν κι αυτοί μερίδιο ευθύνης στα όσα συνέβησαν δια της σιωπής τους τόσα χρόνια. Δε φτάνει μόνο να στέλνεις διαμαρτυρίες στο δήμαρχο, πρέπει να κάνεις και κάτι ο ίδιος. Ο… καναπές δεν είναι απάντηση. Εκτός κι αν δεν καταλαβαίνουν τι έλεγε ο ποιητής όταν έγραφε: "Φταίει το ζαβό το ριζικό μας! Φταίει ο Θεός που μας μισεί! Φταίει το κεφάλι το κακό μας! Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Κανένα στόμα δεν το βρε και δεν το πε ακόμα. Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα πίνουμε πάντα μας σκυφτοί. Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα όπου μας έβρει μας πατεί. Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!".
Κι όμως. Υπάρχουν οικογένειες που ζουν φιλοξενούμενες σε συγγενείς και φίλους, γιατί μαζί με τα σπίτια τους καταστράφηκαν κι όλα τους τα υπάρχοντα…
 ΔΕΥΑΚ
Λίγο αργότερα ο Ιπποκράτης Μπαζιωτόπουλος, τεχνικός προϊστάμενος της ΔΕΥΑΚ, είπε- πάντα σε ό,τι αφορά τις καταστροφές στην πόλη της Καλαμάτας- ότι αυτές δεν οφείλονται τόσο στην ποσότητα και την ταχύτητα του νερού –αν και σχολίασε ότι ίσως έπεσε το περισσότερο νερό του μέσου όρου της 50ετίας-, όσο στα φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από το νερό, κυρίως από τα πρανή της περιμετρικής οδού, που κάποια στιγμή έφραξαν τις εισόδους των σκεπασμένων αγωγών.
«Το κυρίαρχο πρόβλημα με τον Μορέα είναι τα φερτά. Τα πρόσθετα νερά είναι σε ποσότητες όχι τέτοιες που να μπορούν να εξηγήσουν τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ παρατήρησε ότι η Δημοτική Επιχείρηση γνώριζε και γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη και ότι για αρκετά από αυτά διαθέτει μελέτες, δεν έχει όμως χρήματα, είτε η ίδια είτε ο Δήμος, ώστε να εκτελεστούν τα αναγκαία έργα.
Τα προβλήματα αυτά έχουν κυρίως να κάνουν με τη μειωμένη διατομή των κλειστών ρεμάτων, τόνισε ο κ. Μπαζιωτόπουλος και ειδικότερα σημείωσε ότι στη Βαγγέλη Δράκου η διατομή ίσως να είναι και στο 1/3 αυτής που θα έπρεπε να είναι ώστε να αποχετεύεται χωρίς προβλήματα το νερό, όταν η ποσότητά του είναι στο μέσο όρο της δεκαετίας, ενώ στη Λαγκάδα στο Φραγκοπήγαδο η διατομή είναι η μισή από όση θα έπρεπε να είναι.
Όπως σχολίασε, για την καταστροφή στη Βαγγέλη Δράκου συνέβαλε σημαντικά η μεγάλη ποσότητα φερτών υλικών που κατέβασαν τα νερά από τα πρανή της περιμετρικής. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα φερτά αυτά υλικά κάποια στιγμή έκλεισαν τον κλειστό αγωγό, αλλά και μπάζωσαν με λάσπη ύψους ενός μέτρου μια έκταση δύο στρεμμάτων περίπου! Για την απομάκρυνση των φερτών αυτών υλικών, πρόσθεσε, χρειάστηκε να δουλέψουν μηχανήματα επί 2-3 ημέρες.
Μεγάλα προβλήματα στην πόλη δημιουργήθηκαν και από τον Καραμπογιά, που περνάει από την Αγιάννα, ανέφερε ο κ. Μπαζιωτόπουλος, τονίζοντας ότι και αυτό το ρέμα κατεβάζει πολλά φερτά υλικά και από την περιμετρική και από τη μεγάλη λεκάνη απορροής του.
Η κοίτη του Καραμπογιά στην περιοχή της Αγιάννας ήταν διευθετημένη με δύο μαντρότοιχους, εξήγησε ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, που όμως γκρεμίστηκαν, με αποτέλεσμα τα νερά με τα φερτά υλικά να φύγουν στην οδό Μπουλούκου...

*** Ρύπανση και αναρχία από την πλευρά της Ηλείας στη Νέδα καταγγέλλει ο Κατσίβελας 
 
 
Σε σοβαρές καταγγελίες για ρύπανση και αναρχία στη Νέδα, από την πλευρά της Ηλείας, προχώρησε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, βάλλοντας κατά πάντων για όσα του καταγγέλθηκαν μόλις χθες ότι συνέβαιναν στο γνωστό και φημισμένο ποτάμι εξαιτίας της… παράνομης λειτουργίας «καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος», όπως είπε.
Σε έντονο ύφος και με ιδιαίτερη αυστηρότητα, έκανε ουσιαστικά λόγο για παρανομίες, αυθαιρεσίες, ασυδοσία και αναρχία, προφανέστατα υπό την ανοχή υπηρεσιών του κράτους και της αυτοδιοίκησης στην Ηλεία, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για το Δήμο Ζαχάρως και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Όπως είπε ο κ. Κατσίβελας: «Σήμερα (σ.σ. χθες) ήρθαν πολίτες από την Κοινότητα των Πλατανίων, που ουσιαστικά δεσπόζει στο ποτάμι μας, τη Νέδα, και μου έγιναν καταγγελίες για δραστηριότητες απ’ τη μεριά του Νομού Ηλείας που μόνο θλίψη σού προκαλούν και αγωνία. Θλίψη, γιατί ένα περιβαλλοντικό μνημείο δεν το σέβονται όπως πρέπει να το σεβαστούν και οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Βέβαια, η δραστηριότητα σταμάτησε και στεναχωριέμαι που η ενημέρωση δε μου είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Το βέβαιον είναι ότι ο Δήμος Τριφυλίας θα προσπαθήσει να προασπίσει την προστασία του φυσικού μας τοπίου, που είναι η Νέδα, που είναι κοινό κτήμα του Δήμου Τριφυλίας, αλλά και βεβαίως των όμορων Δήμων του Νομού Ηλείας. Είμαστε μια Δημοτική Αρχή που στηρίζουμε την ανάπτυξη, αλλά κι αυτή έχει τα όριά της! Νομίζω ότι αυτό που συνέβη φέτος στη Νέδα απαγορεύεται να ξαναγίνει! Κατά συνέπεια, από εδώ και στο εξής ο Δήμος Τριφυλίας θα μπει μπροστά για την προστασία αυτού του φυσικού μνημείου! Δε θα ανεχτούμε δραστηριότητες οι οποίες προσβάλλουν και τη φύση του μνημείου, αλλά, κυρίως, δε θέλουμε οι συνέπειες οποιασδήποτε δραστηριότητας να είναι καταστροφικές για το περιβάλλον. Είπαμε ανάπτυξη, αλλά όχι άναρχη!». Και επισήμανε ακόμη: «Δεν μπορούν να λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσα στη φύση χωρίς άδεια, κατά άναρχο τρόπο, κατά προκλητικό τρόπο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα μαγειρεύονται κοκόρια με χυλοπίτες μέσα στη Νέδα!».
   *Οι φωτογραφίες επιδόθηκαν στο δήμαρχο Τριφυλίας από καταγγέλλοντες, ενώ του ανέφεραν πως ακόμη και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφημίζονται οι «παράνομα» παρεχόμενες υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος με φαγητά κ.τ.λ. στη Νέδα.  

***  Πρ. Παυλόπουλος: «Ηθικώς επιβεβλημένη η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα» 
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κήρυξε την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου με θέμα: «Τα γλυπτά του Παρθενώνος 200 χρόνια από την ιδιοποίησή τους από το Βρετανικό Μουσείο», προχθές, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό, συγχαίροντας τις Διεθνείς Επιτροπές για το έργο τους, το οποίο συντείνει στην «ευόδωση του κοινού μεγάλου μας στόχου: Του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα και της επανόδου τους στην εστία τους, σ’ αυτό το μοναδικό Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
«O αγώνας αυτός συνδέεται αρρήκτως με την ικανοποίηση ενός καθ’ όλα δίκαιου αιτήματος το οποίο οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι μας ανεξαρτήτως εθνικότητας, δοθέντος ότι, κατ’ ουσίαν, πρόκειται για αίτημα της Ανθρωπότητας αφού αφορά τον πυρήνα της Πολιτιστικής της Κληρονομιάς», ανέφερε ο κος. Παυλόπουλος.
«Είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι τα Γλυπτά αυτά ανήκουν, δικαιωματικώς και πολιτισμικώς, στον Παρθενώνα και τα Μνημεία του», προσέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  «Και τούτο διότι χωρίς τα Γλυπτά αυτά ο Παρθενώνας, βαριά λαβωμένος από μιαν ιερόσυλη πράξη βανδαλισμού και λεηλασίας».
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε την παγκόσμια πολιτισμική εμβέλεια του Παρθενώνα, αναπαράγοντας ορισμένα τμήματα από την ομιλία  του Αντρέ Μαλρώ, στις 28 Μαΐου 1959, όταν εκπροσώπησε τη Γαλλική Κυβέρνηση κατά την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης, αναφέροντας ότι ο Παρθενώνας «συμπυκνώνει την ουσία του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, ως συστατικού στοιχείου του διαχρονικού Παγκόσμιου Πολιτισμού».
«Η αιτία για την οποία αγωνιζόμαστε είναι θεσμικώς δίκαιη και ηθικώς επιβεβλημένη, στο όνομα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» ανέφερε κλείνοντας, ενώ ζήτησε η εναρκτήρια τελετή του Συνεδρίου να αφιερωθεί στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, «η οποία είναι και θα είναι, ως τον τελικό επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, η Ηγερία της προσπάθειάς μας και η Εστιάδα του Μουσείου της Ακρόπολης».

*** Μισό… ρέμα στα Λέικα (φωτογραφίες) 
 
Μπορεί με την πρώτη ματιά, η πρώτη εικόνα που αντιλαμβάνεσαι να είναι οι ζημιές από τις μεγάλες πλημμύρες, αλλά όπως μας εξήγησαν από την περιοχή, μέσα από την κοίτη του ρέματος στο δρόμο των Λεϊκων, πριν ξεκινήσει ο οικισμός της Πλάκας, περνάει ο αγωγός αποχέτευσης.
Τόνισαν, λοιπόν, ότι τα έργα αυτά της ΔΕΥΑΚ, έχουν μειώσει σχεδόν στο μισό την κοίτη του ρέματος, με συνέπεια τα αποτελέσματα που ζήσαμε. Επίσης, στην τρίτη φωτογραφία φαίνεται η κατάσταση του ρέματος λίγο πιο πάνω από τη γέφυρα. Μάλιστα, από την περιοχή μας είπαν, ότι τα νερά που κατέβηκαν «καθάρισαν» μέρος της κοίτης που ήταν φραγμένη στο μεγαλύτερο ποσοστό της.  Β.Β. 

***  Άστατος ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 26/9/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Ο δρόμος προς το…σουρεαλισμό 
Τι μάθαμε από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της σύμβασης στο Ελληνικό; Πολλά για το ιδεολογικό και το δράμα το υπαρξιακό.
Από το 2010 άλλες δύο κυβερνήσεις βασανίστηκαν από «τα μέτρα που δεν ταιριάζουν στη φυσιογνωμία του κόμματος». Διότι τα κόμματα δημιουργήθηκαν για λειμώνες και όταν έπεσαν πάνω στους χειμώνες μάδησαν σαν τις ανεμώνες.
Πώς το ‘πε ο υπουργός Οικονομικών; «Ιστορικά στην Ευρώπη, η Αριστερά πηγαίνει καλά, όχι όταν χειροτερεύει ο οικονομικός δείκτης, αλλά όταν αρχίζει να ανεβαίνει.
Ο κόσμος φοβάται όταν χειροτερεύουν οι οικονομικοί δείκτες και έχει συντηρητικά αντανακλαστικά. Εμπιστεύεται την Αριστερά όταν ανεβαίνει ο οικονομικός δείκτης, γιατί ξέρει ότι θα διαχειριστεί την ανάπτυξη με πιο δίκαιο τρόπο».
Η Δεξιά δηλαδή θέλει... την κρίση της και η Αριστερά την άνοιξη. Ενδεχομένως, αλλά πού κολλάει το Ελληνικό; Ίσως, γιατί λόγω ονομασίας μάς αναγκάζει να ξαναθυμηθούμε ότι αν ο ρεαλισμός των καταστάσεων μας πέφτει βαρύς, μπορούμε να τον δούμε ως διέξοδο προς το... σουρεαλισμό.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει εκ γενετής για μία έννοια που λέγεται “δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού” και στο περιεχόμενό του έχει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, νίκες και ήττες. Είναι σταθερές οι αξίες μας σε αυτόν τον δρόμο.
Άρα, όταν σ’ αυτόν τον δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα, δεν σημαίνει ότι μετά την ήττα λέμε άλλα από αυτά που λέγαμε πριν.
Λέμε κάτι που αναγνωρίζει το γεγονός μιας ήττας, ότι πρέπει να προσαρμοστούμε, να κάνουμε τον συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα».
Τι σημαίνει αυτή η συνέχιση του αγώνα στην περίπτωση του Ελληνικού, κύριε καθηγητά; Ο δημοκρατικός σοσιαλισμός και η μοίρα του. Αυτό είναι, όμως, μια άλλη ιστορία. Την άλλη ιστορία την πήρε μαζί του ο Πουλαντζάς.   Α.Π. 

*** "Έφυγε" από τη ζωή ο οπερατέρ Νίκος Σμαραγδής 
Μια μέρα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας για τον Καζαντζάκη, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Διευθυντής Φωτογραφίας και αδερφός του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή
smaragd224.jpg
 Το πλήγμα για την οικογένεια έρχεται μόλις μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη στο Ηράκλειο των γυρισμάτων για την ταινία του Γ. Σμαραγδή με θέμα τον μεγάλο Κρητικό Νίκο Καζαντζάκη.
Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.
Πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει το θάνατο ο Νίκος Σμαραγδής
Τα αδέρφια Σμαραγδή, ο Νίκος, ο Γιάννης και ο φωτογράφος Ανδρέας, γεννήθηκαν στις Γωνιές Μαλεβιζίου.
Τα πρώτα τους σκιρτήματα και ο προσανατολισμός τους οφείλονται μάλλον στον διεθνώς αναγνωρισμένο φωτογράφο Δημήτρη Χαρισιάδη.
Το ντοκιμαντέρ του Γιάννη "Χριστιανικά Μνημεία" (2004) έχει σύμβουλο φωτογραφίας και διορθωτή χρώματος το Νίκο και βασίζεται θεματικά στις φωτογραφήσεις κειμηλίων του Ανδρέα.
Ο Νίκος οργάνωσε και διεύθυνε φωτογραφικά πολλά ντοκιμαντέρ του Γιάννη, δυο σίριαλ ("Χαίρε Τάσο Καρατάσο", "Σιγά… η πατρίδα κοιμάται") και τρεις ταινίες του (το μικρό πρωτόλειο "Δυο τρία πράγματα"… το μεγάλο πρωτόλειο "Κελλί Μηδέν" και τον δραματοποιημένο Καβάφη).
Τελευταία αναφορά ο "Ελ Γκρέκο" (2007) όπου στις σκηνές που γυρίστηκαν στην Κρήτη ήταν διευθυντής φωτογραφίας ο Νίκος Σμαραγδής.
Πηγή: cretalive.gr

***  Μουσική βραδιά με το Μπάμπη Τσέρτο στην Κυπαρισσία 
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με το γνωστό τραγουδοποιό Μπάμπη Τσέρτο,  διοργανώνει το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, στις 9  μ.μ., στο Κέντρο «Στεφανής» στην Τερψιθέα  Κυπαρισσίας, ο δραστήριος Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας – Μ.Ε.Σ.Κ.! Ο γνωστός καλλιτέχνης  Μπάμπης Τσέρτος, που διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Κυπαρισσία, την ευρύτερη περιοχή και τους ανθρώπους της, προσφέρθηκε στα πλαίσια της βαθειάς αγάπης του για τον τόπο και της φιλίας του με τον Μ.Ε.Σ.Κ., να συνδράμει με τη φωνή του στη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει ο  πολυσχιδής αυτός Σύλλογος  προκειμένου, τα έσοδα της βραδιάς αυτής  να διατεθούν για την κάλυψη μέρους των εξόδων  που  αυτός  έχει επωμισθεί και του αναλογούν από το συνολικό κόστος  της συνδιοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ»  το οποίο εδώ και χρόνια υλοποιείται  στην Τριφυλία και αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό και πολυπολιτισμικό γεγονός όχι μόνο της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας, αλλά ολόκληρης της Πελοποννήσου!  Ένα Διεθνές Φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα του CIOFF και του CID  και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ. ), ο οποίος υπήρξε και εμπνευστής αλλά και θεμελιωτής του θεσμού αυτού. Το μεγαλύτερο ποσό του συνολικού κόστους του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης  καλύπτεται από το Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας. Όμως και το ποσό που αναλαμβάνει και καλύπτει ο Μ.Ε.Σ.Κ. είναι δυσανάλογο για  τις πλάτες ενός Συλλόγου, πόσο μάλλον στην κρίσιμη οικονομική εποχή που διανύουν όλοι οι Σύλλογοι. Ο γνωστός τραγουδοποιός, λοιπόν, ο οποίος έχει άρρηκτους δεσμούς φιλίας με το Μ.Ε.Σ.Κ., τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει μια μουσική βραδιά ταξιδεύοντας τους ακροατές  σε υπέροχα μονοπάτια διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ξεφεύγοντας από το γκρίζο της εποχής και αφήνοντας στην άκρη, έστω και για λίγο, σκοτούρες και προβλήματα. Μια βραδιά με τον αγαπημένο σε όλους και όλες, Μπάμπη Τσέρτο, λατρεμένα τραγούδια, πλούσιο φαγητό, κρασί διαμάντι και ασίγαστο πάθος για χορό και τρελό κέφι!


~***  ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Αίγινα  25/09/2016 :   https://youtu.be/b3RPinfEHaE .-

~***Λιμάνι Πειραιώς 25/09/2016 :


~*** ΑΙΓΙΝΑ Πειραιάς  από πλοίο  25/09/2016 :


~***ΠΕΙΡΑΙΑΣ από το πλοίο για Αίγινα 25/09/2016 :

~***ΑΛΦΑΙΑ  Αρχαιολογικός χώρος Αίγινα  25/09/2016 : διεύθυνση:   https://youtu.be/14lwqLErMJI .-

~*** ΑΙΓΙΝΑ  ενημέρωση από Αθανασία  25/09/2016:

~*** ΑΙΓΙΝΑ  φεύγοντας  25/09/2016 :


~**Αίγινα Ι  Μονή  διαδρομή 25/09/2016 :


~**Ι Ν ΑΦΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Αίγινα  ενημέρωση Αθανασίας  25/09/2016 : https://youtu.be/lWyojGi8t7E .-

~**Μονή Αγίου Νεκταρίου Αίγινα ενημέρωση Αθανασίας 25/09/2016: https://youtu.be/7cBr69bdsxk .-

~** ΠΕΙΡΑΙΑΣ  Λιμάνι  διαδρομή φεύγοντας 25/09/2016:

~**Πειραιάς  Αίγινα με πλοίο 25/09/2016:
https://youtu.be/XgxU2eVnVPs.  .-  
 ~*Άγιον Όρος επίσκεψη προσκύνημα 11-09 έως17/09/2016 από φωτογραφίσεις: https://youtu.be/s_gsSq0Gz3E .-
~*ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Σεπτέμβριος  2016  επίσκεψη προσκύνημα μέσα από φωτογραφίες:
https://youtu.be/lCDirNufk-w .-
~*ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  2016  επίσκεψη προσκύνημα:
 https://youtu.be/7CWVFTxeFzc .-
~*Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης Κουτλουμούσι 2016:
https://youtu.be/YRA6K8cmUpY .-
~*Γέροντας Γαβριήλ Κουτλουμούσι Αγιορείτης Γέροντας Αλύπιος Ν Σκήτη  2016: https://youtu.be/_7vrHAHhAuM .-  

*** Αθλητική ενημέρωση :

***   Δόξα στον Τσικλητήρα με την πρώτη νίκη του στη Γ’ Εθνική… (φωτογραφίες) 
 
 
 
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πέτυχε σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας ο Τσικλητήρας Πύλου, επικρατώντας με 3-1 σε βάρος της Δόξας Μεγαλόπολης και φτάνοντας έτσι στους 4 βαθμούς σε 3 αγώνες.  Τα γκολ των νταμπλούχων Μεσσηνίας σημείωσαν οι Γραμματικόπουλος (32’, 60’) και Πήλιος (89’), ενώ για τους Αρκάδες είχε ισοφαρίσει στο 5ο λεπτό του β’ ημιχρόνου ο Παναγιωτίδης.
Ήταν μια δίκαιη, αλλά αρκετά αγχωτική νίκη για το συγκρότημα που προπονεί ο Νίκος Κακαλέτρης και  εξαργυρώνεται με ένα σημαντικό 3ποντο και πολύτιμη ψυχολογική ώθηση εν όψει της δύσκολης συνέχειας στις υποχρεώσεις του 3ου Ομίλου. Η 4η αγωνιστική θα βρει στις 2 Οκτωβρίου την ομάδα της Πύλου στο Ταύρο, για τη συνάντηση με τον Φωστήρα.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παραγγίνης, Παναγόπουλος, Καραμπάς, Ρούσσης, Κυριαζόπουλος, Μπίζος, Τσώνης (57’ Πήλιος), Τσάτσος (72’ Σβίγκος), Γραμματικόπουλος (82’ λ. τρ. Χοτζά), Μικελάτος, Κερμενίδης.
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Μακρυωνίτης, Δρόσος, Κατσαρός (82’ Πέπα), Παναγιωτόπουλος (75’ Πρίμπας), Βασιλείου, Αντώνακας, Παναγιωτίδης, Νάνος, Μαναριώτης, Ν. Λυμπερόπουλος, Δ. Λυμπερόπουλος.
Γ’ Εθνική-3ος Όμιλος
Τσικλητήρας Πύλου-Δόξα Μεγαλόπολης 3-1
Βάρδα-Ζευγολατιό 2-0
Λουτράκι-Αιολικός (26/9)
Φωστήρας-Θήβα 4-0
Παναχαϊκή-Αχαϊκή 1-0
Παναρκαδικός-Παναργειακός 1-0
Της Χρίστίνας Ελευθεράκη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***Τέσσερα ματς θα διεξαχθούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ισάριθμα την Κυριακή 25 του μήνα, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των οκτώ συναντήσεων, έχει ως εξής:
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου – 4.30 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
ΠΣ Η Καλαμάτα–Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  3-1 .-^
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – Πανθουριακός  1-2 .-^
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας  - Εθνικός Μελιγαλά   2-0 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Αναγέννηση  Παραλίας   2-1 .- ^

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου – 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΣ Ανδρούσας  1-0 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Εράνη Φιλιατρών  0-0 .- ^
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης –Αστέρας Αρφαρών 4-1 .- ^
7.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Φαραί – Ολυμπιακός Καλαμάτας   3-1 .- ^

*** Για την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής: 17.18/09/2016 :
Σάββατο 17/09/2016 16:00 Κέρκυρα-Πλατανιάς   1-2
18:15 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός  2-1
20:30
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3
Κυριακή 18/09/2016 16:00
ΑΕΚ-Ξάνθη  4-1
18:15 Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0
18:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος  3-0
20:30
Ολυμπιακός-Βέροια 6-1
Δευτέρα 20/09/2016 19:30 Ηρακλής-Λάρισα  1-1


*** Αποτελέσματα 4ης  αγωνιστικής 10, 11/09/2016 :
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/09/2016
Ξάνθη-Πανιώνιος 0-2 (5΄ Σοτζαέϊ, 16΄ Ροσβάνης) 
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 3-2 (18΄,26΄ Μανούσος, 34΄ Γ.Γιακουμάκης - 38΄ Καραχάλιος, 72΄ Π. Γιακουμάκης)
Βέροια-ΑΕΚ 0-2 (19΄ Μπακασέτας, 87΄ Βάργκας)
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/09/2016

16:00 (Α. Νικολαίδης)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 .- ^
18:15 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Παναιτωλικός  0-2 .- ^
18:15 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-ΑΕΛ  2-0 .- ^
20:30 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Ολυμπιακός  1-2 .- ^
ΔΕΥΤΕΡΑ  12/09/2016 19:30 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2 .- ^

* ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ Περιόδου 2016-17 ΛΙΓΚΑ :
1~**ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ 4-1 10/09/2016    αγων:
 https://youtu.be/pGTBymeynS0 .-
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1 Α΄ημίχρονο 18/09/2016:
https://youtu.be/triEq8iUUKU .-
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2  2ο γκόλ 18/09/2016 4η  αγων  :
 https://youtu.be/C7-63S5GO40 .-
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2  δηλώσεις γκόλ 18/09/2016: https://youtu.be/aRirAkUBjsI .-
5 ~Γιάννενα-Ατρόμητος 3-0    αγων  11/09/2016:
https://youtu.be/9OAwCOhv7vk .-
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-2 2ο γκόλ  18/09/2016 4η αγων:
 https://youtu.be/sGoLsxdile8 .-
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2  γκόλ πεν  ισοφαρ  18/09/2016:
 https://youtu.be/tYlLRAajJ3A .-
 ~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2  δηλώσεις γκόλ 4η αγων  18/09/2016: https://youtu.be/wgGqkuslfPo .-
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α΄ ημίχρ   1-0   1ο γκόλ 18/09/2016    αγων: https://youtu.be/OZaFnrvpLiI .-
10~*Σ/Κ  10, 11/09/2016    αγωνιστική:
 https://youtu.be/z7eGWteIg_g .-
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2-1  10/9/2016:
https://youtu.be/l1LFebSOjwI .-
~*ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0 4ο  γκόλ  4η αγων  18/09/2016 :
 https://youtu.be/QtQ2Wl_NIQo .-
  ~*ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0  3ο γκόλ 4η αγων  18/09/2016:
 https://youtu.be/CTTsgxmrFKQ .-
~* ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0  2ο  γκόλ 4η αγων  18/09/2016:
 https://youtu.be/h53xx4hK2dU .-
15 ~*ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ  4-0  1ο  γκόλ 18/09/2016 4η αγων:
https://youtu.be/2mEns2csd74 .-
~*ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΣ Α΄ ημίχρ  2-0 1ο γκόλ 18/09/2016:
 https://youtu.be/fhz0g8NXpVw .-
~**ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΣΑ Α΄ ημιχρ  2-0  2ο γκόλ 18/09/2016:
https://youtu.be/G77yugiaBww .-
~**ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3    αγων  10/09/2016: https://youtu.be/-fMCoVe4QkM .-
~**ΟΣΦΠ-ΒΕΡΟΙΑ  6-1    αγων   11/09/2016:
https://youtu.be/3vcxbHmJuIA .-
20 ~** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0 δηλώσεις γκόλ 18/09/2016: https://youtu.be/o5BKveULBRw .-
21 ~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-Αστέρας Τρίπολης 3-0    αγων   11/09/2016:
 https://youtu.be/uuGmxpWnwwA .-

***Αναλυτικά οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικές
ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς :  0-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ : -
Κάρτες: 25' Κίτρινη κάρτα στον Λίλα για φάουλ  ,75' Κίτρινη κάρτα στον Μπουκουβάλα.,81' Κίτρινη κάρτα στον  Γκνιάτιτς,88' Κίτρινη κάρτα στον Δώνη για επικίνδυνο μαρκάρισμα ,89' Με δέκα παίκτες ο ΠΑΣ, καθώς αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λίλα ,
Αλλαγές :66' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Εκτός ο Μουνάφο, μέσα ο Στάθης, 70' Αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα ο Δώνης, έξω ο Κούτρης ,76' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Εκτός ο Ζάιρο, μέσα ο Βιντάλ ,83' Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Γουνδουλάκης αντί Αποστολόπουλου και Φερφελής αντί Κόντε.,91' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Εκτός ο Μενδρινός, μέσα ο Ντιλαβέρ .-
Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρα) , Α’ βοηθός: Ζησιμόπουλος (Πειραιά) ,
Β’ βοηθός: Γεωργακόπουλος (Πειραιά) ,4ος: Κύζας (Δράμας)
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Μπέριος, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Ζαΐρο, Μαμπουλού, Κούτρης, Κόντε
Η ενδεκάδα του Πλατανιά: Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μανούσος, Μενδρινός, Μουνάφο, Γιακουμάκης
Στον πάγκο του ΠΑΣ: Κολιοφούκας, Δώνης, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Φερφελής, Ιγκόρ.
Στον πάγκο του Πλατανιά: Κοκκαλάς, Κάργας, Γουνδουλάκης, Τσουράκης, Στάθης, Ηλιάδης, Ντιλαβέρ

Πανιώνιος-Βέροια:   1-2 , (0-2) .-^
Τα  γκόλ :17' ΓΚΟΛ για τη Βέροια!ο Βίτι πήδηξε ψηλότερα από όλους και με τρομερή κεφαλιά στο απέναντι «γάμα», έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.45' ΓΚΟΛ για τη Βέροια!Ο Μεληκιώτης πέρασε τον Μπεν, μπήκε μέσα στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα στον ερχόμενο Βίτι, ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 2-0 για τη Βέροια.88' Αλλαγή για τη Βέροια. Παπαδόπουλος αντί Άρτσε.
Κάρτες : 26' Κίτρινη κάρτα στον Άρτσε., 28' Κίτρινη κάρτα στον Βίτι.43' Κίτρινη κάρτα στον Μεληκιώτη.,45' Κίτρινη κάρτα στον Σιώπη. ,74' Κίτρινη κάρτα στον Ενγκόγκ.80' Κίτρινη κάρτα στον Ναβαλόφσκι.
Αλλαγές: 10' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Αργυρόπουλος αντί Βλάχου.,73' Αλλαγή για τη Βέροια. Μελίσσης αντί Καλί.60' Αλλαγή για τη Βέροια. Παπαστεριανός αντί Βίτι.75' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ολαϊτάν αντί Μπεν.88' Αλλαγή για τη Βέροια. Παπαδόπουλος αντί Άρτσε.
Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου) ,Α’ βοηθός: Νικολακάκης (Ηρακλείου)
Β’ βοηθός: Κωνστάντιος (Εύβοιας) ,4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Μασούντ, Φούντας, Ανσαριφάρντ.
Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Ενγκόγκ, Τασουλής, Ολαϊτάν, Μασούρας, Γκιοατά, Αργυρόπουλος.
Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπες, Μαλόν, Ναβαλόφσκι, Καλί, Μαραγκός, Μπαλάφας, Άρτσε, Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης, Βίτι, Καπετάνος.
Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Ασίγκμπα, Μελίσσης, Παπαδόπουλος, Παπαστεριανός, Σαρπόνγκ, Σισίνιο.


Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: 0-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ :
Κάρτες :18' Κίτρινη κάρτα στον Μάκο που χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο του Λεντέσμα, σε διεκδίκηση της μπάλας. ,21' Κίτρινη κάρτα στον Κλέσιο που σταμάτησε αντικανονικά τον Λουντ, ο οποίος έφευγε στην αντεπίθεση , 39' Κίτρινη κάρτα στον Γουακάσο για μαρκάρισμα στον Κούσα και διαμαρτυρία στον Κομίνη ,
Αλλαγές :
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας) ,Α’ βοηθός: Ακρίβος (Αθηνών) ,
Β’ βοηθός: Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής) , 4ος: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Οσμάν Φερέιρα, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ουαρντά
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Λουντ, Γουακάσο, Μπεργκ
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Περέιρα Κριστιάνο, Κουτρομάνος, Μουνιός, Ρόσα Φαρλεϊ, Μαρκόφσκι, Ρότσα, Χαντάκιας .
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις, Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι, Στάικος, Εμποκού
~* 43' Ο Παναθηναϊκός σκοράρει, αλλά ο βοηθός ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ σηκώνει ξανά το σημαιάκι του .-Ο Λεντέσμα έβγαλε κάθετα στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού για τον Μπεργκ, ο οποίος καλυπτόταν και μάλιστα καθαρά, αλλά ο βοηθός τον υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Ο Σουηδός γύρισε για τον Λουντ με τον Φινλανδό να σκοράρει σε κενή εστία, αλλά την φάση να μην μετρά...
~**   Φρένο από βοηθό Λάμπρου και Παναιτωλικό!
Τους πρώτους του βαθμούς άφησε στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός. Το ανύπαρκτο οφσάιντ που «ανακάλυψε» ο επόπτης στον Μπεργκ και το… τείχος του Παναιτωλικού υποχρέωσαν το τριφύλλι να μείνει στο 0-0.-
~ Λαβωμένος βαθμολογικά και αδικημένος επιστρέφει από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός. Ύστερα από δύο νίκες, οι πράσινοι έμειναν στο 0-0 με τον ψυχωμένο Παναιτωλικό και υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους φετινή απώλεια στη Σούπερ Λίγκα.
~Στο 43’ ο βοηθός Λάμπρου «ανακάλυψε» ανύπαρκτο οφσάιντ στην κάθετη του Λεντέσμα για τον Μπεργκ κι ενώ ο Σουηδός γύρισε παράλληλα στον Λουντ, που βρήκε δίχτυα. Tο γκολ λανθασμένα δεν μέτρησε και το τριφύλλι στερήθηκε το δίκαιο προβάδισμα, το οποίο ενδεχομένως να 'χε... γράψει αλλιώς την ιστορία. Αυτό σημαίνει αλλοίωση αποτελέσματος !!! Στην πειθαρχική παραπομπή για Λάμπρου .. από κακή βαθμολογία παρατηρητού .-
~Κακή η ομάδα του Στραματσόνι στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε ουσιαστικά μετά το 15' να φτιάξει φάσεις, ούσα μπλοκαρισμένη στην επίθεση και χωρίς ιδέες, με τον Μπεργκ να μην είναι σε καλό βράδυ και απομονωμένος. Ανεβασμένοι στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, είχαν την υπεροχή, αλλά είδαν σε 3-4 περιπτώσεις τον τερματοφύλακα των Αγρινιωτών και τους Τομανέ-Τσοκάνη να μην τους επιτρέπουν να «αποδράσουν» με το διπλό.

~* Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο (82’ Ρότσα), Οσμάν Φερέιρα (69’ Μαρκόφσκι), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ουαρντά (70’ Μουνιός)
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Περέιρα Κριστιάνο, Κουτρομάνος, Ρόσα Φαρλεϊ, Χαντάκιας
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο (82’ Ρινάλντι), Λουντ (74’ Εμποκού), Γουακάσο (64’ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις, Στάικος


Τα  Βίντεο από αγώνες Σαββάτου :
~* ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-0  αγων  24/09/2016:
https://youtu.be/V44nK2-fiik .-
~Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός  Α΄ ημίχρ  0-0  24/09/2016 5η αγων:
https://youtu.be/0A0oBof_u9o .
~Πανιώνιος- Βέροια   1ο γκόλ 0-1 24/09/2016:
https://youtu.be/raCWTHsVyqQ
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-2  5η αγων  τα γκόλ 24/09/2016  :
 https://youtu.be/GkfB-3t06IM .-
~ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0    αγωνισ  24/09/2016:
 https://youtu.be/8AK4y0aG-So .-
~ Πανιώνιος-Βέροια 1-2  γκόλ Πανιωνίου 24/09/2016:
https://youtu.be/P_7_kf6Os9k
~Πανιώνιος-Βέροια 2ο  γκόλ 0-2  5η αγων  24/09/2016:
 https://youtu.be/n0_WanFmhxg
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ Α΄ημίχρ  0-2  τα γκόλ 24/09/2016  5η αγων: https://youtu.be/lDc6zY6m22o .-
 
  Η Ξάνθη «χαροπάλεψε», αλλά δε...  λύγισε στην Τούμπα
ΠΑΟΚ-Ξάνθη:     0-0  .- ^
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) ,Α’ βοηθός: Αναστόπουλος (Αρκαδίας) ,Β’ βοηθός: Βεργέτης (Αρκαδίας) ,4ος: Γιαννουλάκης (Χανίων)
 Κίτρινες: Κάμπος - Λάζιτς, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο, Χατζητερζόγλου
Κόκκινη: Λάζιτς (69΄, 2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζάβελλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79΄ Τιάμ), Μπίσεσβαρ (46΄ Πέλκας), Κάνιας, Κάμπος, Κουλούρης (59΄ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Γουάλας (82΄ Λαζ. Ορφανίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (90+3΄ Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (64΄ Βασιλακάκης).

Πρώτη νίκη για Ατρόμητο... συνεχίζει να προβληματίζει ο Αστέρας
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης: 1-0 .- ^
Το γκόλ : με υπέροχο γκολ του Χαβιέρ Ούμπιδες στο 42΄, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας) , Α’ βοηθός: Καραβασίλης (Καβάλας) , Β’ βοηθός: Λάζαρης (Καβάλας) , 4ος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 76΄ Ιγκλέσιας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στόιτσεφ, Κεϊτά, Μπάγκα - Γιαννούλης
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης (85΄ Μπιτόλο), Κεϊτά, Ούμπιδες, Βασιλείου (52΄ Μπάγκα), Τόνσο, Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ (66΄ Παπαδόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Κοσίτσκι, Ίγκορ, Σεφί (72΄ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς (63΄ Στανισάβλιεβιτς), Φαρίνια, Μάσα (79΄ Γκοντό), Ιωαννίδης.

Η Λάρισα «ξέρανε» τον κακό Ολυμπιακό στο 92'
Λάρισα-Ολυμπιακός: 1-0  , (0-0) .-
Το γκόλ : 93΄ο Γκόλιας σούταρε και η παρεμβολή του Μιλιβόγεβιτς την έστειλε στα δίχτυα του Καπίνο .-{Η Λάρισα έκανε την έκπληξη της 5ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με τέρμα του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με την μπάλα να έχει κοντράρει στον Μιλιβόγεβιτς στο σουτ του παίκτη των γηπεδούχων}}.
Διαιτητής:Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) ,Α’ βοηθός: Μερκενίδης , Μακεδονίας) ,Β’ βοηθός: Νικολαΐδης (Μακεδονίας) ,4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιοβάνοβιτς, Αβραάμ, Φάρκας - Σεμπά, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς
 ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος (74΄ Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81΄ Βαρέλα), Αβραάμ (88΄ Ντέλετις).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63΄ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76΄ Μάρτινς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62΄ Πασιένσια).

Ο Λεβαδειακός «έσπασε το ρόδι» με νίκη επί της Κέρκυρας
Λεβαδειακός-ΑΟ Κέρκυρα:    2-1 .- ^
Τα γκόλ :  Ο Τόνι Σίλβα στο 20΄ και ο Μάντζιος στο 30΄ σημείωσαν τα γκολ των Βοιωτών, που μέχρι σήμερα μετρούσαν δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ οι «Φαίακες» μείωσαν στο 89΄ με τον Αρναρέλη.
Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας) ,Α’ βοηθός: Δίπλαρης (Καρδίτσας) ,Β’ βοηθός: Κασσαβέτης (Αιτ/νίας) , 4ος: Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μάντζιος, Μουλόπουλος, Μοσχονάς - Ζορμπάς, Ντουάλα, Ανδρεόπουλος, Βενέτης, Γκόμες
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μαχαίρας, Γιακουμάκης, Μάντζιος, Ζεζίνιο (85΄ Καραμπουέ), Κουλιμπαλί (68΄ Καλτσάς), Τόνι Σίλβα (73΄ Μπελγκαζουανί)
.ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόβσκι (74΄ Ανδρεόπουλος), Βενέτης, Γεωργίου, Ζορμπάς (60΄ Αρναρέλης), Γκόμες, Ντουάλα, Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο (60΄ Κόντος), Τουράμ.
Βίντεο από αγώνες Κυριακής 5ης αγωνιστικής :
~ ΛΑΡΙΣΣΑ-ΟΣΦΠ 1-0  δηλώσεις γκόλ 25/09/2016:
https://youtu.be/FfLgfTR7aKo .-
 
Δευτέρα 26/09/2016 :
ΑΕΚ-Ηρακλής:
Τα  γκόλ :
Κάρτες :
Αλλαγές :
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας) , Α’ βοηθός: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) , Β’ βοηθός: Καμπούρης (Εύβοιας) , 4ος: Γκράνας (Ημαθίας) .


Ο Ολυμπιακός έχασε από την Εφές με 86-79
***Φιλικό  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  79-86
Τα δεκάλεπτα: 18-24, 33-50, 58-74, 79-86
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 12(1), Μπιρτς 8, Γιανγκ, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 12(2), Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7(1), Μάντζαρης 5(1), Χάκετ 3, Λοτζέσκι 14(4), Αθηναίου.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας 14(1), Χάνεϊκατ 9(1), Μπαλμπάι 1, Μπράουν 13(1), Οσμάν 5, Κότον 8(1), Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 11, Ομιτς 2, Ερτέλ 15(1), Ντάνστον 6.

*** ΚΥΠΡΙΑΚΌ Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :
Σε αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
ΑΕ Ζακακίου-Νέα Σαλαμίνα 1-5
Ομόνοια-Καρμιώτισσα Πολεμιδιών 4-2
ΑΕΛ Λεμεσού-Απόλλων Λεμεσού 2-1
ΑΕΚ Λάρνακας-Ανόρθωση 4-1
Άρης Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ 0-3
Αναγέννηση Δερύνειας-Δόξα Κατωκοπιάς 0-1
Ερμής Αραδίππου-Εθνικός Άχνας 26/9

*** Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέτριψε τη Μακάμπι και πήρε το «Gomelsky Cup»
Εικόνα ΑθλητισμόςΣε... περίπατο της διοργανώτριας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εξελίχθηκε ο τελικός του «Gomelsky Cup». Η πρωταθλήτρια Ευρώπης συνέτριψε με 95-73 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να απειλήσει... Κορυφαίος της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη και πάλι ο Νάντο ντε Κολό με 19 πόντους, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν εκτός 12άδας. Από του ισραηλινούς ξεχώρισε ο Κόλτον Άιβερσον με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (12) και ριμπάουντ (10).
 Τα δεκάλεπτα: 36-18, 52-39, 74-57, 95-73 .-

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  : 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
~Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο-κύριακο 03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-05-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-06-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-07-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-nwes-08-2016.html .-

  ~ Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-08-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-09-2016.html ,-.-  
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Σεπτεμβρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/10-11-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-09-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-10-2016.html .-
~
  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της εςνημέρωσης   Σάββατο  17  Σεπτεμβρίου  2016 : Επιστροφή από Ι. Προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 11  Σεπτεμβρίου  έως 17 /09 /2016 ..... Φωτογραφίες φωτογραφίσεις  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-17-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  2016   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-18-2016.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-19-2016.html  .-

Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-20-2016.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-21-2016.html .- 
  ~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22  Σεπτεμβρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-22-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου  2016 Βίντεο από Άγιον Όρος : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-23-2016.html ,-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-24-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-25-2016.html .-
~
 ~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4991  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3101  video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3099  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 191     βίντεο   .-  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27  και 28  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/27-28-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
~~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
  και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου