ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016 :
~

~*  1η γιορτή Μουσταλευριάς στο ΑΡΦΑΡΑ Σάββατο  08/10/2016: VIDEO ...
https://youtu.be/noGo2EY5Xrs  .-
 


~* Η ενορία Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Μεσσηνίας Σάββατο 08-10-2016 πραγματοποίησε πετυχημένη σε συμμετοχή Αρφαραίων , με τον Ιερέα Μιχάλη Ε. Μπούρα (Παπά-Μιχάλη) ,, Ιερό προσκύνημα σε ημερήσια εκδρομή ,στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών , στην Ι. Μονή Γεροκομείου- Άγιος Αρτέμιος Πατρών  προσκύνημα Ιερών Λειψάνων (τμήμα)  Άγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας Ουκρανίας - γιατρού που αγιοποιήθηκε τελευταία από Πατριαρχείο Ρωσίας, επίσης Ι. Προσκύνημα στην Παναγία Τρυπητή Αιγίου . Φαγητό στο χωριό Άκολης παραλία Δήμου Αιγιαλείας ,στην ταβέρνα ,,..Maritino Cafe-bar ,Restorant Τηλ.  2691072527 , 6937313540 και 6945377230 .... Ακολουθεί το πρώτο βίντεο ...:

~*  Ενορία Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών , Ιερό  Προσκύνημα Άγιου Ανδρέα Πάτρα , Ι. Μονή Γεροκομείου Άγια Λείψανα Αγίου Λουκά εκ Κριμαίας , Παναγία Τρυπητή Αίγιο 08-10-2016:
αθρόα η συμμετοχή Αρφαραίων προσκυνητών στην ημερήσια εκδρομή-διαδρομή του Σαββάτου ..


~*  Ι. Ν . Αγίου Αρτεμίου Μονής Γεροκομείου Πατρών προσκύνημα 08/10/2016 : https://youtu.be/XxDal7Ryf1g .-

* Φωτογραφίες προσκυνητών Ενορίας Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών εις Άγιο Ανδρέα Πατρών Σάββατο 08-10-2016 .
 
 

~
  ~ Η θέληση του θεού,  είναι τα σώματα μας , να απορρίπτονται , όταν η ψυχή πρόκειται να εισέλθει στην αληθινή ζωή . – Η ύπαρξή μας επί της γης μόλις αξίζει το όνομα ζωή …Γιατί λοιπόν να μη χαιρόμαστε , όταν ένα νέο άτομο καλείται στην αιωνιότητα , να γίνει μέλος της ευτυχισμένης κοινωνίας των αθανάτων; (Βενιαμίν Φραγκλίνος).-   
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html   .-

 Κανένας μας δεν πρέπει , να αμφισβητεί τη θρησκευτική ελευθερία του οποιουδήποτε .- Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος λογικός ή άλογος , που να θέλει να επιβάλλει στον άλλον τις δικές του θρησκευτικές ή άλλες απόψεις .- Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα , απόλυτα σεβαστό σε μια δημοκρατική κοινωνία .- Η Πίστης , η ή  απιστία , δεν παύει να είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση του καθενός .- Είναι όμως αδιανόητο να φτάνουμε στο άλλο άκρο κι έτσι να φαλκιδεύουμε αντιθέτως τη θρησκευτική ελευθερία των άλλων πολιτών .-   ( Ευάγγελος Κρουσταλάκη

~8 Οκτωβρίου
Ιερομάρτυρος Αρτέμονος, πρεσβυτέρου εν Λαοδικεία. Μάρτυρος Πελαγίας της παρθένου (†303). Οσιομάρτυρος Ιγνατίου του νέου (†1814), του εκ Ζαγοράς. Οσίων Πελαγίας (1) της από εταιρίδων (†457) και Ταϊσίας της πρώην πόρνης.
(1)Καταγόταν από την πόλη της Αντιόχειας και έζησε επί αυτοκράτορα Νουμεριανού. Ασκούσε το επάγγελμα της ιερόδουλης και διήγε βίο άσωτο και αμαρτωλό. Ήλθε όμως σε μετάνοια όταν άκουσε το κήρυγμα του επισκόπου Νόννου. Τα λόγια του επισκόπου την συγκλόνισαν και έτσι διέγραψε το παρελθόν της και βαπτίσθηκε. Εξαγνισμένη πια μοίρασε τα υπάρχοντά της στους φτωχούς και πήγε στα Ιεροσόλυμα, όπου ασκήτευσε. Απεβίωσε εν ειρήνη. ~
Στις 08/10/2016 εορτάζουν:
Οσία Πελαγία, Αγία Πελαγία η Παρθένος, Αγία Ταϊσία
~ Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ἐξ ἀκανθῶν καθάπερ ρόδον εὐῶδες, τὴ Ἐκκλησία Πελαγία ἐδείχθης, ταὶς ἐναρέτοις πράξεσιν εὐφραίνουσα ἠμᾶς, ὅθεν καὶ προσήγαγες, ὡς ὀσμὴν εὐωδίας, τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, τὸν σὸν βίον Ὁσία. Ὂν ἐκδυσώπει σώζεσθαι ἠμᾶς, παθῶν παντοίων, ψυχῆς τὲ καὶ σώματος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Πελαγίας - 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :
https://youtu.be/yxl0-N5BQ6M  .-


~
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από την Κίο της Βιθυνίας

Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών
 
Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη

Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος της Μεγάλης Αρμενίας

Άγιος Γρηγόριος ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος....
 
Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής

Όσιος Κυριακός ο Αναχωρητής
 
Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής

Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής
 
Άγιος Καλλίστρατος και οι μαζί μ' αυτόν Σαράντα εννέα Μάρτυρες

Άγιος Καλλίστρατος και οι μαζί μ' αυτόν ....
~ Η Οσία Πελαγία ζούσε στην Αντιόχεια και ανήκε στην τάξη των ελαφρών γυναικών. Ήταν πόρνη. Η ζωή της ήταν βουτηγμένη μέσα στον οίστρο των αμαρτωλών ηδονών. Η ακολασία είχε πωρώσει τόσο τη συνείδησή της, ώστε καμιά έννοια μετανοίας να μη μπορεί να εισχωρήσει στην ψυχή της. Επομένως, θα μπορούσε να πει κανείς, ήταν καταδικασμένη από την επίγεια ζωή της στο πυρ της κολάσεως. Όμως όχι! Ο πολυεύσπλαχνος Κύριός μας διαβεβαίωσε ότι «αι τελώναι και αι πόρνοι προάγουσιν υμάς εις την βασιλείαν του Θεού». Δηλαδή, οι τελώνες και οι πόρνες, που στην αρχή έδειξαν απείθεια στο Νόμο του Θεού, αλλά κατόπιν ειλικρινά μετάνιωσαν, προλαμβάνουν στη βασιλεία του Θεού εσάς, που μόνο με τα λόγια δείξατε υπακοή στο Θεό, στην πράξη όμως υπήρξατε απειθείς και άπιστοι.
Πράγματι η Πελαγία τυχαία σε κάποια σύναξη χριστιανών άκουσε θερμό κήρυγμα περί αγνότητας, του επισκόπου Νόννου (βλέπε 10 Νοεμβρίου). Τα λόγια του ήλεγξαν και συγκλόνισαν την ψυχή της. Με τη χάρη του Θεού, απαρνήθηκε την άσωτη ζωή της, πούλησε τα διάφορα κοσμήματά της και τα χρήματα διαμοίρασε στους φτωχούς. Αφού κατηχήθηκε και βαπτίσθηκε, μετά οκτώ μέρες πήγε στην Ιερουσαλήμ, όπου με σκληρή άσκηση πέρασε την υπόλοιπη ζωή της.

*** Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανάμεσα στους Μητροπολίτες της επιτροπής διαλόγου με την κυβέρνηση για τα Θρησκευτικά
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας ορίσθηκε η εξ Αρχιερέων Επιτροπή διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί του τρέχοντος Προγράμματος Σπουδών προκειμένου αυτό να εξετασθεί και εν τέλει να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Μέλη της Επιτροπής είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Όπως αποφασίσθηκε κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση, η Επιτροπή θα εμπλουτισθεί και με ειδήμονες προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας.

*** «Αμαρτωλό» παρελθόν στο ταμείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας 
Η υπόθεση με τις οικονομικές ατασθαλίες στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν είναι δυνατόν να κλείσει με την προφυλάκιση του πρώην ταμία. Είναι τόσο μεγάλο το χρονικό εύρος που τα οικονομικά του Νομικού Προσώπου έμοιαζαν με… βαρέλι χωρίς πάτο, που δεν είναι δυνατό η ευθύνη να μοιραστεί μόνο σε έναν άνθρωπο.
Εξάλλου, υπάρχουν υπάλληλοι που βρίσκονταν σε θέση αιχμής επί δεκαετίες (σ.σ. κάποιοι παραμένουν μέχρι σήμερα), ενώ πέρασαν και αρκετοί διοικητές από θέση ευθύνης, οι οποίοι είναι τελείως παράδοξο να μη γνώριζαν κάτι για το… φόνο.
Τέλος, για ενημέρωση και μόνο, να αναφέρουμε ότι ο σημερινός διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, έχει αναλάβει καθήκοντα από τον Απρίλιο του 2010.
Ειδικότερα, στα όσα ήδη έχουν σημειωθεί να προσθέσουμε κάποια επιπλέον στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από την έκθεση ελέγχου, αλλά και πληροφορίες του "Θάρρους":
Αριθμός Διοικητικού Συμβουλίου 11/26.5.98.  Θέμα 25: Έγκριση απολογισμού Οικονομικής Χρήσης 1997. Ταμειακό υπόλοιπο αρνητικό, της τάξης των 98.234.253 εκατομμυρίων δραχμών! Δε διερωτήθηκε κανείς για το έλλειμμα;
Ισολογισμός χρήσεως 2012, ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 16/8/2013, παρατήρηση ΙΙ: Απαιτήσεις κυκλοφορούντος ενεργητικού, στο λογαριασμό διαχείρισης προκαταβολών και πιστώσεων 21.209,17 ευρώ. Το ποσό "επεστράφη" πίσω έπειτα από κάποιο διάστημα.
Από το 2010 τον Απρίλιο, σύμφωνα με την ΕΔΕ, οι αναλυτικές κινήσεις του ταμείου χρήζουν αναφοράς και ανάλυσης, μια και αρκετές αιτιολογήσεις χρεωπίστωσης του λογαριασμού ταμείου μετρητών είναι τουλάχιστον… αστείες. Για παράδειγμα, «σωστή μεταφορά μετρητών». Ο λόγος για ποσά που ξεπερνούν τα 20.000 και 30.000 ευρώ.
Ισολογισμός της 31ης Δεκεμβρίου 2012. Στις παρατηρήσεις, ως «θέμα έμφασης» αναφέρονται τα εξής: «Κατά τη συμφωνία των λογιστικών βιβλίων με το σύστημα εμπορικής διαχείρισης Πελατών εντοπίστηκε διαφορά ύψους 7,7 εκατομμυρίων ευρώ  περίπου. Το ποσό αυτό αφορά εκχώρηση προς το Ελληνικό Δημόσιο οφειλών ασφαλιστικών ταμείων προς το νοσοκομείο, για τις οποίες δεν είχε διευκρινιστεί ο μερισμός τους ως προς ποια ασφαλιστικά ταμεία αφορούσαν. Κατά συνέπεια, η εγγραφή έγινε μόνο σε ενδιάμεσο λογαριασμό Πελατών της Γενικής Λογιστικής χωρίς να γίνει ανάλογη εγγραφή στην εμπορική διαχείριση, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μη γνωρίζει με ακρίβεια το ύψος των απαιτήσεών του από τα επιμέρους ασφαλιστικά ταμεία».
Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση υπαλλήλου του Λογιστηρίου σχετικά με τον έλεγχο των παραστατικών στοιχείων πληρωμών του Ασφαλιστικού Ταμείου Επικουρικής- Ασφάλισης Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, «προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα 2003-2014 έχουν εισπραχθεί από τον ταμία ποσά συνολικού ύψους 26.625,16 ευρώ χωρίς να έχουν εκδοθεί τα αντίστοιχα Γραμμάτια Είσπραξης. Επιπλέον, για ποσό 12.886,45 ευρώ αναζητήθηκαν στοιχεία από την ΕΥΔΑΠ και την τράπεζα με σχετικό έγγραφό μας και δεν προέκυψε ποιος εισέπραξε τα χρήματα.
Από το ίδιο ταμείο στις 8/9/10 υπάρχει ποσό 9.516,91 ευρώ, στο οποίο δε βρέθηκε γραμμάτιο είσπραξης. Η είσπραξη του ποσού 9.505,01 ευρώ έγινε από τον ταμία στις 16/3/11! Το ίδιο έγινε και στις 25/11/10, οπότε για το ποσό των 9.466,21 ευρώ δε βρέθηκε γραμμάτιο είσπραξης, αλλά το ποσό εισπράχθηκε στις 16/3/11 από τον ταμία!». Είναι, αν μη τι άλλο, περίεργη αυτή η καθυστέρηση.
  Παραδείγματα  οικονομικών ατασθαλιών
TΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΤΥΠΕΤ)
3/3/2010: ποσό 4.219,51 ευρώ, ημερομηνία είσπραξης 13/4/2010
19/1/2010: ποσό 11.432,47, ημερομηνία είσπραξης 13/4/2010
2/12/2010: ποσό 9.416,69, ημερομηνία είσπραξης 16/3/2011
5/4/2011: ποσό 6.567,01, ημερομηνία είσπραξης 25/5/2011
15/11/2011: ποσό 8.772,39, ημερομηνία είσπραξης 15/11/2012
9/11/2011: ποσό 9.738,26, ημερομηνία είσπραξης 15/11/2012
Το συνολικό ποσό το οποίο προκύπτει να έχει εισπράξει ο ταμίας από το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, να μην έχει εκδώσει γραμμάτια είσπραξης και, κατά συνέπεια, να μην έχει καταθέσει στο ταμείο του νοσοκομείου, ανέρχεται σε 66.280,37 ευρώ.
  ΤΑΜΕΙΟ ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΑΠ – ΟΤΕ
Δεν έχουν εκδοθεί γραμμάτια είσπραξης και δεν έχουν κατατεθεί τα αντίστοιχα ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό του νοσοκομείου (2009 ποσό 19.773,77, 2009 ποσό 21.052,96 ευρώ, 2009 ποσό 13.191,47, 2010 ποσό 16.927,54. Σύνολο 70.945,74 ευρώ).
Από το ίδιο ταμείο προκύπτει ότι στις 12/5/2010 κατατέθηκε ποσό 10.210,72 ευρώ και δε βρέθηκε γραμμάτιο είσπραξης.
Στη συνέχεια υπάρχουν ποσά των ετών 2010-11-12 για τα οποία δε βρέθηκαν γραμμάτια είσπραξης, αλλά εισπράχθηκαν «περιέργως» κάποιους μήνες αργότερα από τον ταμία του νοσοκομείου.
Από τα στοιχεία που απέστειλε ο ΟΓΑ με το αριθμ. πρωτ. 7399/19-2-2016 έγγραφό του, διαπιστώνεται ότι τα ποσά σειράς προκαταβολών νοσηλίων αλλά και εκκαθαρίσεως νοσηλίων, επέστρεψαν στον οργανισμό ως ανείσπρακτα από το νοσοκομείο. Σύνολο: 3.942,034,10.
Έναντι των ανείσπρακτων επιταγών, ο Οργανισμός προέβη σε επανέκδοση για τρεις περιπτώσεις, συνολικού ποσού 610.732,15 ευρώ. Επομένως, το συνολικό ποσό που δεν εισέπραξε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από τον ΟΓΑ, λόγω της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του ταμία, ανέρχεται στα 3.331.301,95 ευρώ.
  Η θυρίδα του νοσοκομείου
Για την περιβόητη θυρίδα του νοσοκομείου, υπάλληλος του Νομικού Προσώπου ερωτηθείσα από τους ελεγκτές που διενεργούσαν την έρευνα, απάντησε ότι γνώριζε την ύπαρξή της στην τράπεζα, «… αλλά δεν την είχα επισκεφθεί ποτέ, δεν είχα εξουσιοδότηση. Δε γνωρίζω αν είχε εξουσιοδότηση ο ταμίας και δε μου είχε αναφέρει ότι επισκέπτεται τη θυρίδα».
Σχετικά με την παραπάνω κατάθεση, επισημαίνεται ότι από τα παραστατικά στοιχεία της τράπεζας επιβεβαιώνεται ότι τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα από το 2006 και μετά δεν είχε επισκεφθεί τη θυρίδα, πλην όμως υπήρχε από το 2000 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που την εξουσιοδοτεί, ως αναπληρώτρια του ταμία, να έχει πρόσβαση.
Άλλη υπάλληλος του νοσοκομείου, η οποία κατέχει υψηλόβαθμη θέση στη μονάδα, ερωτηθείσα για το πότε της αναφέρθηκε πρόβλημα στη λειτουργία του ταμείου σχετικά με την κατάθεση νοσηλίων και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί, απάντησε ότι «… ενημερώθηκα από το διοικητή όταν με κάλεσε και μου έδειξε σχετικό έγγραφο του Λογιστηρίου με ημερομηνία 5/5/14… Μια πρώτη ενημέρωση για διενεργούμενο έλεγχο είχε γίνει εγγράφως και προς εμένα από το Λογιστήριο, με σχετικό έγγραφο και ημερομηνία 13/3/2014».
  Έλεγχος του ταμείου
Υπάλληλος του νοσοκομείου με εξειδικευμένη και υψηλόβαθμη θέση, σε σχετικές ερωτήσεις στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ανέφερε ότι δεν είχε προβεί σε έλεγχο του ταμείου, γιατί δεν ήξερε το αντικείμενο. Γνώριζε ότι η είσπραξη των νοσηλίων γινόταν με επιταγές ή με μετρητά από τον ταμία. Όταν γνώριζαν για είσπραξη νοσηλίων ζητούσε το αποδεικτικό κατάθεσης, αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις όπου ο ταμίας ενημερωνόταν τηλεφωνικά από υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας, οπότε σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρχε ενημέρωση και έλεγχος. Από ειδοποιητήρια που βρέθηκαν στο αρχείο προκύπτει ότι αυτά χρεώνονταν στο γραφείο κίνησης ή στον ταμία. Τέλος, ανέφερε ότι μπορεί κάποια φορά προφορικά (ο ταμίας) να είχε αναφέρει πρόβλημα μη επάρκειας της πάγιας προκαταβολής, αλλά είχε τη δυνατότητα ενταλματοποίησης των δαπανών και ανακύκλωσης των χρημάτων.
Επίσης, ανέφερε ότι η υπηρεσία είχε κάνει ενέργειες για αύξηση του ποσού της παγίας από τα 1.500 ευρώ στα 30.000 ευρώ.
Η αναπληρώτρια ταμίας ανέφερε στο πλαίσιο της ΕΔΕ ότι δεν είχε συμμετοχή στις εισπράξεις νοσηλίων από τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργασίες γίνονταν από τον ταμία. Επίσης, δε γνώριζε εάν οι πληρωμές γίνονταν με μετρητά, ή επιταγές, γιατί στεγάζονταν σε διαφορετικά γραφεία.
Από τον έλεγχο προέκυψαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η αναπληρώτρια ταμίας στις 17-7-2007 εισέπραξε σε μετρητά το ποσό των 144.147 ευρώ από τα ΕΛΤΑ και δεν εκδόθηκε γραμμάτιο είσπραξης. Για το λόγο αυτό κλήθηκε σε συμπληρωματική κατάθεση και ανέφερε ότι «… από όσα θυμάμαι και από τα στοιχεία που μου παραθέτετε, προκύπτει ότι όντως έλαβα από τον ταχυδρόμο το εν λόγω ποσό, προφανώς λόγω απουσίας του ταμία. Όταν ήρθε του παρέδωσα το ποσό χωρίς απόδειξη και δεν ρώτησα στη συνέχεια εάν εξέδωσε ΓΕ και το κατέθεσε».
Σε κατάθεσή του ο πρώην ταμίας του νοσοκομείου δήλωσε, μεταξύ άλλων: «… οι συνάδελφοί μου γνώριζαν ότι καταβάλλονταν χρηματικά ποσά χωρίς να λογιστικοποιούνται, ουδέποτε δε και από οιοδήποτε στέλεχος του νοσοκομείου ή από τρίτο υπηρεσιακό παράγοντα μου επισημάνθηκε ότι η ακολουθούμενη πρακτική ήταν παράνομη. Ομοίως, ουδέποτε μου έγινε οιαδήποτε υπόδειξη μη νόμιμης ή πειθαρχικώς επιλήψιμης υπηρεσιακής συμπεριφοράς μου».
  Συμπεράσματα
Σύμφωνα με την ΕΔΕ, στη διαμόρφωση της άσχημης κατάστασης και στη γιγάντωση του ελλείμματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας προέκυψε ότι συνέβαλαν οι ακόλουθοι παράγοντες:
1) Η μακροχρόνια παραμονή του ίδιου προσώπου στη νευραλγική θέση του ταμία του νοσοκομείου επί περίπου 20 έτη και η έλλειψη μέριμνας για αντικατάστασή του.
2) Η έλλειψη μέριμνας για έλεγχο (σε τακτική ή δειγματοληπτική βάση) του εν λόγω ταμία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου.
3) Η έλλειψη ελέγχου συμμόρφωσης του ταμία στους διαχειριστικούς κανόνες σε περιπτώσεις ρευστοποίησης επιταγών και ανάληψης μετρητών.
4) Η έλλειψη ενημέρωσης των υπηρεσιών του νοσοκομείου για γενόμενες πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία.
5) Ο αλυσιτελής εσωτερικός έλεγχος του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η αδυναμία του να λειτουργήσει προληπτικά ως προς τη μη απόδοση ειπραττόμενων εσόδων από την πλευρά του ταμία.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Τα «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας» στην Καλαμάτα 
   Στο χώρο του Βιβλιόπολις βρέθηκε προχθές το απόγευμα η συγγραφέας Ελένη Στασινού, προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο «Τα Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας».
Την παρουσιαστή έκανε ο αρθρογράφος – κριτικός λογοτεχνίας Θανάσης Παντές, αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η εκπαιδευτικός Κατερίνα Δρούλια, ενώ, τέλος, το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο συγγραφέας – δημοσιογράφος, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος. Π.Μπ.

*** Ασθενής σεισμική δόνηση αισθητή και στην Καλαμάτα 
Λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ σεισμική δόνηση της τάξεως των 3.2 ρίχτερ έγινε αισθητή και στην Καλαμάτα.
Το επίκεντρο ήταν ανοιχτά της Κορώνης με εστιακό βάθος τα 16 χλμ

*** Αναστασιάδης: Διαβεβαιώνει ότι δεν θα αφήσει την Τουρκία να υλοποιήσει τους στόχους της
Αναστασιάδης: Διαβεβαιώνει ότι δεν θα αφήσει την Τουρκία να υλοποιήσει τους στόχους της
~ «Αν θέλουμε να αποτρέψουμε τους στόχους της Τουρκίας για οριστική διχοτόμηση και ενδεχόμενη τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου, θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε αν μη τι άλλο να έχουμε τη συνείδηση μας ήσυχη ότι δεν ευθυνόμαστε, γιατί η κατεχόμενη πατρίδα συνεχίζει να τουρκοποιείται», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Σε ομιλία του απόψε ο Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως «δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει τις σειρήνες του φόβου ή να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο των συνθημάτων, επιτρέποντας στην Τουρκία, μέσα από την δειλία, να υλοποιήσει τους στόχους της στην Κύπρο».
Επίσης, έστειλε μήνυμα ευθύνης στην πολιτική ηγεσία, τονίζοντας ότι αγωνίζεται μαζί της, έστω και αν σε πολλά σημεία μπορεί να υπάρχουν διαφορές, με στόχο την απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή.
«Είναι πραγματικά ντροπή», σημείωσε ο Κύπριος πρόεδρος, να νιώθουμε ότι ημέρα με την ημέρα καταγράφονται τετελεσμένα που διαγράφουν ελληνικές πατρίδες, ένα κομμάτι της πατρίδας μας».
Ο Μουσταφά Ακιντζί διαψεύδει τα περί ενδιάμεσης συμφωνίας στο Κυπριακό
Δεν τίθεται ζήτημα ενδιάμεσης συμφωνίας, ούτε υπήρξε τέτοια πρόταση, δήλωσε απόψε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Θα ήθελα, είπε, η ελληνοκυπριακή κοινή γνώμη να το ακούσει και από εμένα ότι «η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει στόχο σε αυτή την διαδικασία συνολική λύση».
Είμαστε πιστοί, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, στην έννοια της συνολικής λύσης. Σημείωσε ότι, χωρίς να συμπληρωθεί όλη η εργασία στο σύνολό της, δεν τίθεται ζήτημα να υπάρξει συμφωνία πάνω σε ορισμένα σημεία και δεν υπάρχει επιθυμία ή πρόθεση ή πρόταση για την υπογραφή ενδιάμεσης συμφωνίας, που να περιέχει μόνο ορισμένα σημεία.
Επίσης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι, εάν οι δύο ηγέτες καταλήξουν σε συμφωνία στο εδαφικό και μετά στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, τότε θα έχει προκύψει το πολιτικό πλαίσιο της λύσης.
Ο Μουσταφά Ακιντζί προέβλεψε ότι «αν όλα πάνε καλά, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει στα μέσα του 2017».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Προβλήματα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, λόγω της κακοκαιρίας
Προβλήματα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, λόγω της κακοκαιρίας
~ Προβλήματα, κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία, προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε απόψε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία, εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε 28 κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ η Πυροσβεστική υπηρεσία Θέρμου δέχθηκε τρεις κλήσεις, επίσης για κοπές δέντρων.
Στην Ηλεία, επίσης λόγω των ισχυρών ανέμων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Λεχαινών δέχθηκε πέντε κλήσεις για κοπές δέντρων και μία κλήση για απάντληση υδάτων από κτίριο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, δέχθηκε δύο κλήσεις για κοπές δέντρων.
Προβλήματα στην κυκλοφορία από την καταιγίδα στην Αττική και κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δένδρων
Η καταιγίδα που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην Αττική έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, δεν έχει κλείσει κάποιος δρόμος.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα αρκετές κλήσεις για κοπές δένδρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, λόγω πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα σημεία.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Σειρά επαφών του Ευ.Τσακαλώτου στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ
Σειρά επαφών του Ευ.Τσακαλώτου στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ
~  Σειρά επαφών, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ, έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη, με κυρίαρχο θέμα τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Σήμερα ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Ο κ. Λιου τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ευρώπη πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται από αξιόπιστη ανάπτυξη και δημοσιονομικές προσαρμογές που είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Ο Ευ. Τσακαλώτος είχε επίσης συναντήσεις και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Στις 11:05 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να συνατηθεί με τον Πιέρ Κάρλο Παντοάν, υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, ενώ θα έχει απόψε γεύμα με τον Γουόλι Αντεγιέμο, υποδιευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για Οικονομικά Θέματα.
Αύριο θα συναντηθεί με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και  με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Κολομβία: Tροποποιήσεις στην ειρηνευτική συμφωνία
Κολομβία: Tροποποιήσεις στην ειρηνευτική συμφωνία
~  Οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και η κυβέρνηση της Κολομβίας δεσμεύθηκαν σήμερα να διατηρήσουν σε ισχύ την«διμερή και οριστική» κατάπαυση του πυρός και να κάνουν «τροποποιήσεις» της ειρηνευτικής συμφωνίας, μετά την απόρριψή της στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
«Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας (...) να διατηρήσουμε σε ισχύ τη διμερή και οριστική κατάπαυση του πυρός η οποία κηρύχθηκε την 29η Αυγούστου», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, οι οποίοι διεξάγουν από το 2012 ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αβάνα της Κούβας.
Τα μέρη, χωρίς να αναφερθούν στην πρόσφατη απόφαση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος να διατηρήσει σε ισχύ την κατάπαυση του πυρός ως την 31η Οκτωβρίου, συμφώνησαν να θέσουν σε εφαρμογή ένα «πρωτόκολλο» το οποίο έχει στόχο να «προληφθεί κάθε συμβάν» επί του πεδίου ενόσω καταβάλλεται προσπάθεια να διευθετηθεί η κρίση την οποία προκάλεσε η απροσδόκητη απόρριψη της συμφωνίας ειρήνης από τους Κολομβιανούς.
Καταγράφοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, το οποίο ακυρώνει στην πράξη τη συμφωνία η οποία υπεγράφη επίσημα την 26η Σεπτεμβρίου, οι διαπραγματευτές ανέφεραν ότι θα διαβουλευθούν με «διάφορους τομείς της κοινωνίας» κατά τη διάρκεια μιας «ταχείας και αποτελεσματικής διαδικασίας» προκειμένου να «βρεθεί το γρηγορότερο μια λύση».
«Οι προτάσεις για τροποποιήσεις (...) που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία θα συζητηθούν» από την κυβέρνηση και τους αντάρτες, σύμφωνα με το κείμενο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου γνωστοποιήθηκε πως ο πρόεδρος της Κολομβίας πήρε το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
«Ελπίζουμε ότι αυτό θα ενθαρρύνει όλες τις καλές πρωτοβουλίες και όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν αποφασιστικό ρόλο στη διαδικασία ειρήνης και να έλθει επιτέλους η ειρήνη στην Κολομβία έπειτα από δεκαετίες πολέμου», σχολίασε μετά την ανακοίνωση της βράβευσης η πρόεδρος της νορβηγικής επιτροπής, Κάσι Κούλμαν Φίβε.
Η οργάνωση FARC, που υπέγραψε μεν τη συμφωνία αλλά δεν βραβεύθηκε από την επιτροπή, «συνεχάρη» τον Σάντος, εκφράζοντας την ευχή το βραβείο να «εμφυσήσει στον πρόεδρο Σάντος τη δύναμη να δώσει σάρκα και οστά στην οριστική συμφωνία (ειρήνης) και αξιοπρέπεια σε όλους τους Κολομβιανούς».
Ο πόλεμος στην Κολομβία, ο οποίος διαρκεί 52 χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 260.000 ανθρώπους, 45.000 άλλοι παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι, ενώ 6,9 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΗΚΕ ΛΥΣΗ...

~  Ιστορικές στιγμές έζησε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στιγμές πατριωτισμού, αγάπης για τον Συνέλληνα, ελπίδας, προσδοκίας. Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε στον ελληνικό λαό και συγκλόνισε το ακροατήριο. Μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας, μακριά από τον ξύλινο πολιτικό λόγο. Μίλησε για το όραμά του, τους στόχους του και τη ΛΥΣΗ που προτείνει, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.



Ο νέος πολιτικός φορές είναι εδώ, η ΛΥΣΗ είναι εδώ, με πρόγραμμα ρεαλιστικό, άμεσα εφαρμόσιμο. Σε 270 σελίδες ξεδιπλώνεται ο τρόπος διαφυγής από τη δαγκάνα της ύφεσης. Ανοίγει ο δρόμος για το άλμα εμπρός, για το άλμα στο μέλλον.

Για μία Ελλάδα πατριωτική, σύγχρονη, αναπτυγμένη, με πλούτο, δυνατή όπως της αξίζει, όπως αξίζει σε όλους μας. Ανεξάρτητη και Υπερήφανη, συνέχεια του Ένδοξου Παρελθόντος.
 

 ~ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (2) ΣΕΦ 07/10/2016 : https://youtu.be/CyPIz-jqcDc  .-
~ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (3) ΣΕΦ 07/10/2016 :
https://youtu.be/DJ26_MuCk_Y  .-

***  ΕΦ' ΟΠΛΟΥ ΛΟΓΧΗ! "Καταρρίψτε ότι ΠΕΤΑΞΕΙ πάνω από τα νησιά του Αιγαίου"...

~Με αφορμή την άσκηση "Παρμενίων" που λαμβάνει χώρα στην περιοχή του Έβρου, ο Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρακολούθησε τις εξελίξεις και υπογράμμισε, για άλλη μια φορά, την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν αδιάλειπτα το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η εθνική μας κυριαρχία, η άσκηση της εξωτερικής και αμυντικής μας πολιτικής, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν περιορίζεται και δεν συμπιέζεται".

Ίσως είναι η μοναδική φορά που τα λόγια του κ. Καμμένου είναι αληθινά, καθώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι είναι ανώτερες από πολλές αντίστοιχες των χωρών του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζουμε, ότι ακόμα και στρατηγοί της Συμμαχίας τις έχουν υμνήσει και έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους όχι μόνο για την άρτια εκπαίδευση τους, αλλά και για την ετοιμότητα τους, καθώς σε ασκήσεις που εκτελούνται κατά καιρούς έχουν αποδείξει ότι είναι ετοιμοπόλεμες.

***  Η ΡΩΣΙΑ μίλησε! Σε περίπτωση Ελληνοτουρκικού Πολέμου «είμαστε ΔΙΠΛΑ σας ΞΑΝΑ»...

~ Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ. Λαβρώφ έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα και στέλνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία. «χαίρομαι που στην Αθήνα υπενθυμίζουν τη ρωσική συμβολή ως την πιο σημαντική στιγμή στην απόκτηση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας» είπε ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ.
Βλέπετε σήμερα η προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831), πληρεξουσίου Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, παρουσιάστηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Η τουρκική προκλητικότητα έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ να ‘τσακιστεί’ να έρθει στην Αθήνα για να στηρίξει το Μαξίμου, ενώ ο Σύριζα 'Αγρόν Ηγόραζε'…
Τι λέει στην ουσία ο Λαβρώφ, εκ μέρους του Πούτιν;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ…

*** Μετράει χτυπήματα ο ΣΥΡΙΖΑ! Νέα ήττα...

~ Τι και αν είναι κυβερνών κόμμα, δεν λείπουν οι "καταστροφές".
Στις εκλογές της οργάνωσης στον Πειραιά για την ανάδειξη των συνέδρων του κόμματος, υπήρξαν πολλές εκπλήξεις, πρώτη και κύρια η μη εκλογή του πανεπιστημιακού Μιχάλη Σπουρδαλάκη, μια μέρα αφότου ο πρωθυπουργός τον όρισε επικεφαλή στην επιτροπή για τη Συνταγματική αναθεώρηση.
Μαζί με τον κ. Σπουρδαλάκη, στον... "πάγκο" έκατσαν και δύο από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελένη Σταματάκη και ο Κώστα Δουζίνας, ενώ παρολίγον απέξω να μείνει και ο υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.
Τα τελικά αποτελέσματα, όπως τα παρουσίασε ο limani24.gr:
1. Πιτσολάντης 30 ψήφοι
2. Κυζηράκος 22 ψήφοι
3. Χατζή 21 ψήφοι
4. Παρασκευοπούλου 18 ψήφοι
5. Χατζημιχάλη 13 ψήφοι
6. ΔΡΙΤΣΑΣ 12 ψήφοι
7. Γεωργόπουλος 12 ψήφοι
8. Κούτρας 11 ψήφο

*** Έτοιμος για όλα ο Αλέξης Τσίπρας! Η τελευταία κίνηση του...

~ Όλα δείχνουν έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό, σε μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σώσει ότι μπορεί, αφού έχει χαθεί πλέον η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού προς την "πρώτη φορά αριστερή" κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά πρόσωπα αλλάζουν και πολλά έρχονται στο προσκήνιο.
Όπως αναφέρουν πηγές, μπορεί ο Γιάννης Δραγασάκης να μην έχει πλέον σημαντικό ρόλο στη κυβέρνηση, ια παραμείνει όμως στη θέση του, αλλά χωρίς αρμοδιότητες.
Την πόρτα της εξόδου θα περάσει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης αλλά και Αλέξης Χαρίστης με τη Θεοδώρα Ζάκρη.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σύμφωνα με πηγές, υπάρχει η πιθανότητα να μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας, αντικαθιστώντας τον κ. Ξανθό, ενώ ο κ Πολάκης ενδέχεται να μεταφερθεί.
Όσον αφορά τον Γιάννη Μουζάλα, στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια συζητείται ότι δεν θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
   Livescore: Ελλάδα - Κύπρος (2-0) για το... βροχερό 2x2
***  ΕΛΛΑΔΑ -ΚΥΠΡΟΣ  2-0 , (2-0) .-
Η Ελλάδα επικράτησε 2-0 της Κύπρου στο «Γ. Καραϊσκάκης» χάρις στα τέρματα των Μήτρογλου (12’) και Μάνταλου (42’) και έκανε το 2/2 στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θερμό χειροκρότημα από τους 15 χιλ. Έλληνες που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο και για τις δύο ομάδες.
Τα γκολ:  12΄Κωστ . Μήτρογλου , 42΄Πέτρ. Μάνταλος
Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλλίδης, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Μάνταλος, Φορτούνης, Μπακασέτας και Μήτρογλου.
Στον πάγκο για την Ελλάδα: Καπίνο, Γλύκος, Παπαδόπουλος, Τζιώλης, Καρέλης, Πέτσος, Βέλλιος, Γιαννιώτας, Ταχτσίδης, Χολέμπας, Οικονόμου.
Κύπρος (Χριστοφόρου): Παναγή, Ντόσα Ζούνιορ, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Χαραλαμπίδης, Μυτίδης, Λαμπάν, Εφραίμ, Αρτυματάς, Λαϊφης, Καστάνος.
Στον πάγκο για την Κύπρο: Γεωργαλίδης, Κίσσας, Μερκής, Στυλιανού, Αβραάμ, Σωτηρίου, Χριστοφί, Αλεξάνδρου, Αντωνιάδης, Κυριάκου, Μακρής, Νικολάου.
 Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τσέχος, Πάβελ Κράλοβετς, βοηθοί του οι Ρομάν Σλίτσκο (Σλοβακία), Ίβο Νάντβορνικ (Τσεχία) και τέταρτος ο επίσης Τσέχος, Μίροσλαβ Ζελίνκα.
Κάρτες:39' Κίτρινη κάρτα στον Μυτίδη., 45'+2' Κίτρινη κάρτα στον Δημητρίου., 48' Κίτρινη κάρτα στον Χαραλάμπους. ,
Αλλαγές :66' Αλλαγή για την Κύπρο. Χριστοφή αντί Χαραλαμπίδη., 70' Αλλαγή για την Ελλάδα. Παπαδόπουλος αντί Σταφυλίδη., 78' Αλλαγή για την Ελλάδα. Χολέμπας αντί Μπακασέτα. , 78' Αλλαγή για την Κύπρο. Κυριακού αντί Αρτύματά. , 83' Αλλαγή για την Κύπρο. Μακρής αντί Μυτίδη. ,89' Αλλαγή για την Ελλάδα. Καρέλης αντί Τζαβέλλα. ,

~** ΕΣΘΟΝΙΑ-ΓΙΒΛΑΡΤΑΡ   4-0 ,  (2-0) .-

~*  ΒΕΛΓΙΟ-ΒΟΣΝΙΑ      4-0  , (2-0) .-

Το πρόγραμμα στον 8ο όμιλο της Εθνικής:
06/09/2016, 21:45, Γιβραλτάρ-Ελλάδα 1-4
06/09/2016, 21:45, Βοσνία-Εσθονία 5-0
06/09/2016, 21:45, Κύπρος-Βέλγιο 0-3

07/10/2016, 21:45, Ελλάδα-Κύπρος  2-0
07/10/2016, 21:45, Βέλγιο-Βοσνία  4-0
07/10/2016, 21:45, Εσθονία-Γιβραλτάρ  4-0

10/10/2016, 21:45, Εσθονία-Ελλάδα
10/10/2016, 21:45, Βοσνία-Κύπρος
10/10/2016, 21:45, Γιβραλτάρ-Βέλγιο

13/11/2016, 21:45, Ελλάδα-Βοσνία
13/11/2016, 19:00, Κύπρος-Γιβραλτάρ
13/11/2016, 21:45, Βέλγιο-Εσθονία

25/03/2017, 21:45, Βέλγιο-Ελλάδα
25/03/2017, 19:00, Βοσνία-Γιβραλτάρ
25/03/2017, 19:00, Κύπρος-Εσθονία

09/06/2017, 21:45, Βοσνία-Ελλάδα
09/06/2017, 21:45, Γιβραλτάρ-Κύπρος
09/06/2017, 21:45, Εσθονία-Βέλγιο

31/08/2017, 21:45, Ελλάδα-Εσθονία
31/08/2017, 21:45, Βέλγιο-Γιβραλτάρ
31/08/2017, 21:45, Κύπρος-Βοσνία

03/09/2017, 21:45, Ελλάδα-Βέλγιο
03/09/2017, 21:45, Γιβραλτάρ-Βοσνία
03/09/2017, 19:00, Εσθονία-Κύπρος

07/10/2017, 21:45, Κύπρος-Ελλάδα
07/10/2017, 19:00, Γιβραλτάρ-Εσθονία
07/10/2017, 19:00, Βοσνία-Βέλγιο

10/10/2017, 21:45, Ελλάδα-Γιβραλτάρ
10/10/2017, 21:45, Βέλγιο-Κύπρος
10/10/2017, 21:45, Εσθονία-Βοσνία

***   Πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κορακάκη!
Συνεχίζει τις επιτυχίες το χρυσό κορίτσι της σκοποβολής! Μετά το «νταμπλ» μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μπολόνια.
Πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κορακάκη!
Η… ανάβαση στο βάθρο της έγινε συνήθεια!  Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25μ αεροβόλο πιστόλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στη Μπολόνια της Ιταλίας.  Μετά το χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, το χρυσό κορίτσι της σκοποβολής συνέχισε το σερί των επιτυχιών. Μάλιστα, το κατάφερε σχεδόν χωρίς… αντίπαλο, αφού είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση πριν το τελευταίο σετ βολών, έχοντας πετύχει τέσσερα τέλεια σετ βολών. 
Το Σάββατο (8/10) η Άννα Κορακάκη θα συμμετάσχει στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι, αγώνισμα που χάρισε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους αγώνες του Ρίο, όπου κατέκτησε την τρίτη θέση.


***  Οι ιατρικοί έλεγχοι αποτρέπουν νέες απώλειες στα γήπεδα… 
Ο πολύ πρόωρος χαμός του 14χρονου ποδοσφαιριστή της Βέργας και της μεικτής ομάδας της ΕΠΣΜ, Σωτήρη Νικολακόπουλου, είχε συγκλονίσει πριν λίγες εβδομάδες ολόκληρη τη Μεσσηνία.
Πέρα από τη θλίψη που σκόρπισε η απώλειά του, από την πρώτη στιγμή αυτό που τονίστηκε ήταν η ανάγκη να υποβάλλονται τα παιδιά και οι αθλούμενοι σε εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις. Και πραγματικά τα σωματεία και μεμονωμένα γονείς και αθλητές ευαισθητοποιήθηκαν σε αυτό το θέμα.
Μάλιστα σήμερα προέκυψε περίπτωση 26χρονου ποδοσφαιριστή ο οποίος διαγνώστηκε με υπερτροφική αποφρακτική μυοκαρδιοπάθεια.
Ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος θα ήθελε να σκέφτεται τι θα μπορούσε να συμβεί αν συνέχιζε να παίζει ποδόσφαιρο χωρίς να γνωρίζει το πρόβλημα…
Τόσο το περιστατικό αυτό, όσο και η μνήμη του μικρού Σωτήρη λειτουργούν πραγματικά ως οδηγός στο να μην παραλείπονται ποτέ οι ιατρικοί έλεγχοι σε όσους ασχολούνται με έντονη άσκηση.
Αρκεί βέβαια να περάσει στη συνείδηση του κόσμου και να μην ατονίσει και πάλι με το πέρασμα του χρόνου.

*** Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016 , αγώνες ποδοσφαίρου ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ Κατηγορία
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας - ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά 3-0 .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών 3-1 .- ^
Α.ΟΦΑΡΑΙ - Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ 0-1 .- ^
Α1 ΄  Τοπική Κατηγορία
Α.0. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης 0-3 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 2-1 .-^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. 1-1 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας 2-2 .- ^
Β΄ Τοπική Κατηγορία
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας  0-0 .-^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας - Α.0.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ 1-1 .- ^
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας 3-0 .- ^

*** Σοκ στον Παναθηναϊκό με Τζέιμς που χάνει ΣΕΦ και Ευρωλίγκα
Θα υποβληθεί σε επέμβαση!
Σοκ στον Παναθηναϊκό με Τζέιμς που χάνει ΣΕΦ και Ευρωλίγκα
~ Λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων του στη φετινή Α1 Ανδρών, αλλά και της Euroleague, ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε τον Μάικ Τζέιμς να τραυματίζεται και να τίθεται εκτός της αυριανής πρεμιέρας πρωταθλήματος, με τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ.
Ο Αμερικανός γκαρντ υπέστη κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης βαθύ θλαστικό τραύμα στο αντιβράχιο του δεξιού του χεριού και θα υποβληθεί απόψε σε επέμβαση από τον γιατρό της ομάδας, Θανάση Κονίδη.
Το ακριβές διάστημα της αποθεραπείας του θα γνωστοποιηθεί αύριο, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τον Αμερικανό να χάνει το ντέρμπι πρωταθλήματος της 2ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (17/10) και φυσικά την πρεμιέρα της Euroleague με την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ (14/10).
***  Ασημένιο μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ από την Κορακάκη
Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημαΑσημένιο μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ από την Κορακάκη
~ Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε χθες, Παρασκευή, στο σπορ πιστόλι από 25μ. στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Μπολόνια, η Άννα Κορακάκη πήρε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο και στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ., όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τρίτη.
Αφού στον προκριματικό πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, στον τελικό εμφανίστηκε από την αρχή δυνατή, ήταν σε όλους τους γύρους στην 1η θέση και μόνο στο τέλος κατάφερε η Μεξικάνα Αλεχάντρα Ζαβάλα Βελάσκεζ να ισοβαθμήσει μαζί της.
Έτσι οι δύο σκοπεύτριες οδηγήθηκαν σε «σουτ-οφ», όπου η Βελάσκεζ κατάφερε να επικρατήσει παίρνοντας το χρυσό. Όμως η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε ήδη καταφέρει να σημειώσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ (201,0), καταρρίπτοντας το δικό της που είχε πετύχει λίγες ώρες νωρίτερα.
Στην 3η θέση έμεινε η Κινέζα Μενγκξούε Ζανγκ, που είχε πάρει το χρυσό στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24  και 25 Σεπτεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/24-25-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-27-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου  2016  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-28-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News, Πέμπτη  29 Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας:  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-30-2016.html .- 
~Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News,  Παρασκευή 30  Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-30-2016.html .- ~
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~   Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .-

~ *Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου  2016  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfaranews-06-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 07  Οκτωβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-07-2016.html .-
~

 ~  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5020  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3135 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3133  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.288   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου