ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :
~
Ο Κύριος σοφίζει τον ταπεινό
Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌποιος εξευτελίζει τον εμπαθή εαυτό του και τον ταπεινώνει, αυτός θα γίνει σοφός από τον Κύριο. Και όποιος έχει την ιδέα ότι είναι σοφός, αυτός θα χάσει τη σοφία του Θεού.


22 Οκτωβρίου
Αβερκίου, επισκόπου Ιεραπόλεως (†167). Ιερομάρτυρος Αλεξάνδρου επισκόπου και Ηρακλείου. Μαρτύρων Γλυκερίας, Θεοδότης, Άννης και Ελισάβετ (1). Των εν Εφέσω αγίων Επτά Παίδων: Αντωνίνου, Διονυσίου, Εξακουστωδιανού, Ιαμβλίχου, Κωνσταντίνου, Μαξιμιλιανού και Μαρτινιανού. Ευλαλίου, επισκόπου Λαπήθου. Οσίων Λώτ και Ρούφου.
(1)Ο Άγιος Αλέξανδρος ήταν επίσκοπος και κήρυττε με μεγάλο ζήλο το Ευαγγέλιο στα πλήθη των ειδωλολατρών. Τα κηρύγματά του προσέλκυσαν πλήθος ειδωλολατρών στην χριστιανική πίστη. Το γεγονός αυτό εξόργισε τον άρχοντα του τόπου. Έτσι λοιπόν διέταξε νά συλλάβουν τον άγιο και να τον υποβάλλουν σε βασανιστήρια, για να τον αναγκάσουν να θυσιάσει στα είδωλα. Εκείνος όμως δεν υποχώρησε. Ένας στρατιώτης, ονόματι Ηράκλειος, βλέποντας την καρτερία του Αλεξάνδρου πίστεψε στον Χριστό. Ο Ηράκλειος υποβλήθηκε σε πολλά βασανιστήρια και τελικά αποκεφαλίστηκε. Ο Άγιος Αλέξανδρος με τη χάρη του Θεού, θεραπεύτηκε από τις πληγές των βασανιστηρίων. Όταν έκανε κάποιο θαύμα, προσέλκυσε στην πίστη του Χριστού τέσσερις γυναίκες, την Θεοδότη, τη Γλυκερία, την Άννα και Ελισάβετ. Οι γυναίκες αυτές ομολόγησαν την πίστη τους μπροστά στον άρχοντα και οδηγήθηκαν γι` αυτό κάτω από το σπαθί του δήμιου. Τελευταίος από όλους αποκεφαλίστηκε με ξίφος και ο Άγιος Αλέξανδρος.~
Σήμερα 22/10/2016 εορτάζουν:
Όσιος Αβέρκιος ο Ισαπόστολος και θαυματουργός επίσκοπος Ιεράπολης, Άγιοι Αλέξανδρος ο Επίσκοπος, Ηράκλειος, Άννα, Ελισάβετ, Θεοδότη και Γλυκερία
~   Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~  Ἀποστόλων τὸν ζῆλον ἐκμιμησάμενος, τὴ Ἐκκλησία ἐκλάμπεις ὡς ἑωσφόρος ἀστήρ, τὴν θεόσδοτον ἰσχὺν φαίνων τοὶς ἔργοις σοί, σὺ γὰρ θαυμάτων ἱερῶν, τᾶς δυνάμεις ἐνεργῶν, Ἀβέρκιε Ἱεράρχα, πρὸς εὐσέβειας εἰσόδους, τοὺς πλανωμένους καθωδήγησας.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αβερκίου Ιεραπόλεως - 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :  https://youtu.be/TD0YSndvME8  .-

~
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από την Κίο της Βιθυνίας

Άγιος Μακάριος ο νέος οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών
 
~

*** Σεισμός στα Γιάννενα: Άνοιξε η γη στο Καλπάκι! "Κρατήρας" 30 μέτρων... "ρούφηξε" πανύψηλα δέντρα!
 

- Ένας σεισμός, εκατοντάδες μετασεισμοί και στα Γιάννενα όλοι είναι... στο πόδι!
- Νέα καθίζηση στο Καλπάκι - "Σκίστηκε" το έδαφος σε βάθος 30 μέτρων και έκταση 130 τ.μ.!
- Άμεσα στο σημείο ειδικοί αλλά και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής
- Κάτοικοι αναφέρουν πως η εικόνα στην περιοχή είναι "σαν η γη να ρούφηξε τα πάντα"
- Ποια είναι τα δεδομένα για τους μετασεισμούς

Ο μεγάλος σεισμός, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που "ταρακούνησε" τα Γιάννενα το προηγούμενο Σάββατο, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Οι μετασεισμοί που ακολούθησαν ήταν εκατοντάδες και προκαλούν μέχρι και σήμερα μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
Κάτοικοι οι οποίοι είχαν περάσει τη νύχτα του Σαββάτου στις... πλατείες, αφού οι περισσότεροι φοβούνταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα, τα... απόνερα του σεισμού γίνονται ακόμη αντιληπτά, αφού όπως προέκυψε, σε περιοχή κοντά στο κέντρο του Καλπακίου, οι κάτοικοι αντελήφθησαν την υποχώρηση του εδάφους σε βάθους περίπου 30 μέτρων και έκτασης περίπου 130 τ.μ.!
 Η καθίζηση έγινε σε οικόπεδο, με τους κατοίκους να ενημερώνουν αμέσως την δημοτική αρχή, την αντιπεριφέρεια και την Πολιτική Προστασία, ενώ με το νέο φαινόμενο θα ασχοληθεί εκ νέου το ΙΓΜΕ.
Επιστήμονες, που βρίσκονται στα Ιωάννινα συνδέουν και αποδίδουν το νέο φαινόμενο στον πρόσφατο σεισμό, ενώ εδώ να υπενθυμίσουμε πως μετά τον σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας, είχε παρατηρηθεί και μετακίνηση του βουνού Μιτσικέλι!
Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, το σημείο όπου άνοιξε η γη, βρίσκεται έξω από τον οικισμό, κοντά στον παρακαμπτήριο δρόμο, προς τα Δολιανά, με τον δήμαρχο, Κώστα Καψάλη, αλλά και αστυνομικούς του Τμήματος Καλπακίου να φτάνουν άμεσα στην περιοχή.
Η καθίζηση είναι σε εξέλιξη και η εικόνα που δίνει σε όσους βρέθηκαν στο σημείο είναι σαν η γη να ρούφηξε τα πάντα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πανύψηλα δέντρα βρίσκονται πλέον κάτω από την επιφάνεια της γης!
Παράλληλα, οι... αμέτρητοι μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, η οποία συνεχίζεται (3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο το Καλπάκι το απόγευμα της Πέμπτης) αποτέλεσε το βασικό θέμα στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας «άνοιξε» τη συζήτηση μεταφέροντας στο σώμα την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Λέκκα: "Η εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι ο κύριος σεισμός έχει συντελεστεί. Οι μετασεισμοί έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη και πιθανά θα έχουν μια μακρά διάρκεια", είπε ο συγκεκρικέμα ο δήμαρχος.
Ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε την "άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση του σεισμικού φαινομένου, τη βοήθεια που έδωσε η φυσική παρουσία του κ. Λέκκα στα Γιάννενα και την υπεύθυνη στάση των τοπικών μέσων ενημέρωσης".
"Το ευχάριστο είναι πως το "αποτύπωμα" του σεισμού θα μείνει μόνο στο μυαλό μας. Δεν υπάρχει "αποτύπωμα" σε ανθρώπινες ζωές ή μεγάλες καταστροφές", τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως "ο στατικός φορέας όλων των δημοσίων κτιρίων δεν έχει κανένα πρόβλημα κι αυτό είναι το ουσιαστικό. Είχαμε μικρής κλίμακας ζημιές που αντιμετωπίζονται".
Τέλος σε ότι αφορά τα σχολικά κτίρια ο Δήμαρχος έκανε γνωστό πως πήρε την πρωτοβουλία της επικοινωνίας με την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (είναι ο πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) και συμφωνήθηκε να έρθει στα Γιάννενα κλιμάκιο της υπηρεσίας ώστε να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο στο ζήτημα των παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες στις οποίες κατεγράφησαν ζημιές από το σεισμό.

***  Ο καιρός  σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 22/10/2016 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής κατά διαστήματα. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων εντοπίζεται τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls υπό άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες - Εξετάζουν ακόμα και το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας
 
- H έρευνα ξεκίνησε μετά από αναφορές πολιτών πως εξαιτίας των capital controls δεν μπορούν να εξυπηρετούν τις βασικές τους ανάγκες
- Μεταξύ των προβλημάτων που έχουν οι πολίτες είναι πως δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης
- Στο στόχαστρο της έρευνας είναι η περίοδος μετά το διάγγελμα του Α. Τσίπρα που οδήγησε στην επιβολή τραπεζικών περιορισμών
- Μάλιστα, ήδη συλλέγονται και έγγραφα από αρμόδιες αρχές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με όλα τα στοιχεία

Μεγάλη εισαγγελική έρευνα για την επιβολή των capital control στη χώρα τον Ιούνιο του 2015 διενεργεί-εδώ και μήνες-με άκρα μυστικότητα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η έρευνα άρχισε μετά από αναφορές πολιτών για την οικονομική δυσπραγία που περιήλθαν και για το γεγονός ότι εξαιτίας των περιορισμών έφτασαν στο σημείο να μην μπορουν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους όπως είναι η αγορά φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων μεταξύ των οποίων κι αυτό της έσχατης προδοσίας. Ουσιαστικά στο "στόχαστρο" της έρευνας βρίσκεται η περίοδος που ακολούθησε του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και έφτασε στην επιβολή των τραπεζικών περιορισμών με απόφαση του τότε υπουργού Γιαννη Βαρουφάκη και του Διοικητή της τραπέζης Ελλαδος, Γιαννη Στουρνάρα.
Ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργει την έρευνα έχει εξετάσει τουλάχιστον δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγους , προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης». Μάλιστα ηδη συλλέγονται και έγραφα από αρμόδιες αρχές για να ξεκαθαριστεί το τοπίο με όλα τα στοιχεία.
Στην περίπτωση που ο εισαγγελέας με βάση τις αναφορές αλλά και οσα καταθέτουν οι μάρτυρες προσκρουσει σύντομα σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης , τότε η έρευνα με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών συνεπώς θα πρέπει να σταματήσει και για αυτό το σκελος η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή η οποία είναι αρμόδια να διερευνήσει περαιτέρω την υποθεση.
Εκεί, με την αντιπολίτευση να έχει κατ επανάληψη μιλήσει για ανάγκη διερεύνησης της υποθεσης, επαφίεται πλεον στην κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτή επιτροπή , ή θα επιλέξει να οδηγήσει την υποθεση στο αρχείο.

*** Ολονύκτιο ανθρωποκυνηγητό για το δράστη του φονικού στην Πανόρμου 
Το χρονικό του εγκλήματος
 Ολονύκτιο ανθρωποκυνηγητό για το δράστη του φονικού στην Πανόρμου
Ολονύκτιο ανθρωποκυνηγητό από την Ελληνική Αστυνομία για να συλληφθεί ο δράστης του φονικού στην οδό Πανόρμου στους Αμπελοκήπους. Το απόγευμα της Παρασκευής, ο δράστης σκότωσε εν ψυχρώ έναν 68χρονο γυμναστή, έξω από το γυμναστήριό του στη γωνία των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου 11.
Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στην Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είναι εν αποστρατεία αστυνομικός, που βγήκε στη σύνταξη το 2007 και υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων.
Ο δράστης είχε κατέβει ως υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του Μαΐου 2012 στη Μεσσηνία.
Διαβάστε σχετικά: Έγκλημα στην Πανόρμου: Ο δράστης οργάνωνε «τάγματα ασφαλείας» 
Το χρονικό του φονικού στην Πανόρμου
Το απόγευμα της Παρασκευής, περίπου στις 17.30 ξέσπασε καβγάς μεταξύ του δράστη και του θύματος.  Όπως αναφέρουν οι γείτονες οι άνδρες είχαν προηγούμενα και είχαν τσακωθεί πολλές φορές αφού ο ηλικιωμένος και συνταξιούχος αστυνομικός, είχε ενοχληθεί επειδή ο γυμναστής είχε τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται να κατέβηκε στο γυμναστήριο και να τσακώθηκε με τον γείτονά του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Το σημείο του φονικού στην Πανόρμου
Ο πολιτευτής της Χρυσής Αυγής γύρισε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του, κατέβηκε κάτω και εκτέλεσε εν ψυχρώ πυροβολώντας τουλάχιστον τρεις φορές, τον 68χρονο γυμναστή. Αμέσως ο γυμναστής έπεσε αιμόφυρτος στο δρόμο.
Στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου 11 στους Αμπελοκήπους, επικράτησε πανδαιμόνιο και ο δράστης έφυγε γρήγορα πεζός.
Το σημείο απέκλεισαν σύντομα μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά της Άμεσης Δράσης, ενώ σύντομα μετέβηκε κλιμάκιο Τμήματος Εγκλήματων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής στο σημείο μαζί με ιατροδικαστή και κλιμάκιο αστυνομικών των Εγκληματολογικών Ερευνών.
Από εκείνη την ώρα και μετά η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ψυχρού δολοφόνου, καθώς οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σπίτι του δεν τον εντόπισαν.

***  Reuters: "Θύμα" του ανασχηματισμού ο Σκουρλέτης, μένει ο Τσακαλώτος  
Ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει καμία οριστική απόφαση, αναφέρει κυβερνητική πηγή
 Reuters:
Μεταξύ των “θυμάτων” του επικείμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης θα είναι ο Πάνος Σκουρλέτης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές, ο υπουργός Περιβάλλοντος, που έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε μία σειρά αποκρατικοποιήσεων που εντάσσονται στις αρμοδιότητές του, είναι μεταξύ αυτών που πιθανόν να αντικατασταθούν, ενώ αντίθετα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να παραμείνει στη θέση του.
“Αν θέλει [ο Τσίπρας] ένα υπουργικό συμβούλιο που θα μπορέσει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, τότε ένας ανασχηματισμός πράγματι θα αμβλύνει τα σημεία τριβής”, σημείωσε μία από τις κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο ανασχηματισμός μπορεί να γίνει ακόμα και εντός του Οκτωβρίου.
Μία δεύτερη πηγή ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού εδώ και καιρό, όμως δεν έχει λάβει καμία οριστική απόφαση, ενώ ένας τρίτος αξιωματούχος διευκρίνισε πως ο ανασχηματισμός δεν θα είναι ευρύς, αλλά θα αφορά στη δομή των υπουργείων.
Όπως σημειώνει το Reuters, ο ανασχηματισμός θα αποτελέσει την απόδειξη για τη δύσκολη ισορροπία που πρέπει να τηρήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα στην υλοποίηση επώδυνων μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ που τους τελευταίους μήνες κινούνται πτωτικά.
“Εξελέγη για πρώτη φορά πριν από 21 μήνες υποσχόμενος να βάλει τέλος στα χρόνια της λιτότητας για την Ελλάδα, που επιβλήθηκε από τους διεθνείς πιστωτές. Αλλά αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών μπροστά στην προοπτική να αποβληθεί η χώρα από την ευρωζώνη, και να προχωρήσει βαθύτερες μεταρρυθμίσεις υπό το τρίτο μνημόνιο”, επισημαίνει το Reuters, αναφερόμενο στον Αλέξη Τσίπρα.
Γεροβασίλη: Δομικός ανασχηματισμός με συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών
Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών», ενώ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε ερώτηση για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, απάντησε πως πάντα υπάρχουν καινούρια πρόσωπα. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε από πολλές κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα πρέπει με κάποιο τρόπο να εκπροσωπηθούν και συμπλήρωσε πως και στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα υπήρξαν πρόσωπα εκτός κόμματος.
Υπάρχουν σημαντικές παράμετροι που θα συνυπολογίσει ο πρωθυπουργός σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, αλλά το πότε θα γίνει δεν θα το πω εγώ, ανέφερε ακόμα.

***   Εργασιακά και φορολογία στο μενού της διαπραγμάτευσης την Κυριακή  
Το πρόγραμμα των συναντήσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών
 Εργασιακά και φορολογία στο μενού της διαπραγμάτευσης την Κυριακή
Το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις θα τεθεί την Κυριακή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Στην ατζέντα της ίδιας ημέρας βρίσκονται επίσης, το θέμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ζητήματα του φορολογικού καθεστώτος, όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα των συναντήσεων για την Κυριακή διαμορφώνεται ως εξής:
11:00- 12:00. Επισκόπηση (υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης).
12:00- 13:00. Επιχειρηματικό περιβάλλον (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης).
14:00- 15:30. Εξωδικαστικός διακανονισμός (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΤΧΣ).
15:30-17:00. Φορολογικά (Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, Γιώργος Πιτσιλής).
17:30- 19:00. Αγορά εργασίας (υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος).

*** Υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία ο δολοφόνος πρώην αστυνομικός 
Δολοφόνησε χθες εν ψυχρώ ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελοκήπους
 Υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία ήταν ο συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος δολοφόνησε χθες εν ψυχρώ ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελοκήπους. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πρόκειται για τον Φώτη Μπέλλο, ο οποίος υπηρετούσε παλαιότερα στο Α.Τ. Αμπελοκήπων. Κατά πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, ο Μπέλλος ενοχλούσε επανειλημμένως κοπέλες που σύχναζαν στο γυμναστήριο, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να του κάνει παρατηρήσεις.
Το απόγευμα της Παρασκευής, έπειτα από έναν ακόμη καβγά με τον ιδιοκτήτη, ο πρώην αστυνομικός πήγε στο σπίτι του, που είναι πολύ κοντά, πήρε ένα όπλο, επέστρεψε και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, να αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές.
Ο συνταξιούχος αστυνομικός πρέπει να σημειωθεί πως είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση «Ταγμάτων Ασφαλείας». Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, το 2012 καλούσε τους νέους «από 15 έως… 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση», ενώ περιέγραφε τους στόχους των «Ταγμάτων Ασφαλείας»: «Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας (Δήμος Οιχαλίας) και όλη την Ελλάδα προέρχεται, κυρίως, από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων».
Για τους αστυνομικούς του Τμήματος Μελιγαλά στην ανακοίνωσή του ανέφερε: «Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση».
Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αθήνας, εστάλη σήμα και στη  Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για την αναζήτηση και σύλληψή του.

***  Ευάγγελος Βενιζέλος από την Καλαμάτα: «Χρειάζονται πολύ βαθιές τομές στη Δικαιοσύνη» 
«Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε το λαό, αλλά δεν μπορεί να κοροϊδέψει την ιστορία». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, απαντώντας και στον υπουργό Επικρατείας κ. Παππά για χθεσινές του δηλώσεις, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέφθηκε την Καλαμάτα ως μέλος του «Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση».
Ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε το μεσημέρι το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, ενώ το βράδυ μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο.
  Επίσκεψη στα δικαστήρια
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Βενιζέλος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας συζήτησε με τους δικηγόρους, ενώ είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστα Μαργέλη.
Ο κ. Μαργέλης τού έδωσε αναμνηστικά δώρα, ενώ επισήμανε ότι με την υπογραφή του συνέβαλε στη δημιουργία του Εφετείου Καλαμάτας.
Σε συζήτηση για το χώρο της Δικαιοσύνης, ο κ. Βενιζέλος είπε πως, αν οι μεγάλοι Δικηγορικοί Σύλλογοι έπαιρναν κάποιες πρωτοβουλίες και γίνονταν ορισμένες θεσμικές αλλαγές, θα ανέπνεε ο τόπος, προσθέτοντας ότι όλη η Δικαιοσύνη είναι μπλοκαρισμένη και χρειάζεται πολύ βαθιές τομές.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Καλαμάτα, σημειώνοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο συζήτησης με την κοινωνία της Καλαμάτας γύρω απ’ το αν υπάρχει μέλλον για τον τόπο, «αν έχει μέλλον ένας τόπος που είναι κάτω από συνθήκες θεσμικής εκτροπής, μέσα σε πολύ δύσκολες ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες, ένας τόπος που είναι στο 3ο Μνημόνιο και βαδίζει στο 4ο, ενώ είχε την προοπτική πριν από 2 χρόνια να βγει από το μνημόνιο και να πάει σε τελείως διαφορετικό καθεστώς».
  Για Ν. Παππά
Ο κ. Βενιζέλος απάντησε και στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για πιθανή αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Ειδικότερα, είπε: «Η δήλωση του υπουργού Επικρατείας ότι τυχόν κήρυξη του νόμου ως αντισυνταγματικού θα σημαίνει προσβολή της δημοκρατίας και πρόβλημα για τη λειτουργία της, συνιστά πλέον θεσμική ύβρη. Έχουμε περάσει από τη φάση της εκτροπής στη φάση της ύβρεως. Αυτό συνιστά απόλυτη ασέβεια απέναντι στη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, γιατί Δημοκρατία υπάρχει μόνο όταν υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία. Μόνο όταν υπάρχει ένα Σύνταγμα που σεβόμαστε, μόνο όταν υπάρχουν οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου και μόνο όταν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που ασκεί το δικαστικό έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη νοοτροπία που διέπει την κυβέρνηση και τους διαχειριστές της εξουσίας αυτής της περιόδου. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση και νομίζω ότι η πρώτη ηχηρή απάντηση έχει δοθεί με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρώτη φορά οι δικαστικές ενώσεις και οι δικηγορικοί σύλλογοι εκφράζονται με τέτοιο ύφος και με τέτοιον τρόπο, κι αυτό πρέπει να χτυπήσει ως κώδωνας κινδύνου για όλους τους δημοκράτες πολίτες της χώρας μας».
  Για Αλ. Τσίπρα
Τέλος, σε ερώτηση για την πολιτική του κ. Τσίπρα, είπε: «Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε και τους οπαδούς του και το λαό, αλλά δεν μπορεί να κοροϊδέψει την ιστορία. Μετατρέποντας την πολιτική απάτη σε πολιτική αυταπάτη δεν αθωώνεται, απλώς συνομολογεί αυτό που συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια. Κι αυτό που συνέβη είναι μια τεράστια εθνική βλάβη, μια τεράστια εθνική υποχώρηση. Αγωνιζόμαστε το 2019, το 2020 και βάλε, δυστυχώς, για να γυρίσουμε εκεί που ήταν η χώρα το Δεκέμβριο του 2014».
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Υπεξαίρεση 500.000 ευρώ στο Συνεταιρισμό Δολών 
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι υποθέσεις υπεξαίρεσης που αποκαλύπτονται τον τελευταίο καιρό, με κορυφαία εκείνη από τον πρώην ταμία του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Την περίοδο αυτή στα χέρια των ανακριτικών Αρχών Καλαμάτας βρίσκεται και διερευνάται υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 513.954,36 ευρώ από τον πρώην πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δολών, ενώ χθες εκδικάσθηκε στο Πολυμελές Δικαστήριο του Πρωτοδικείου Καλαμάτας αγωγή του Αγροτικού Συνεταιρισμού κατά του πρώην προέδρου για την επιστροφή του ποσού.
Την υπεξαίρεση έχουν διαπιστώσει και βεβαιώσει με έκθεσή τους ορκωτοί λογιστές, που ορίσθηκαν από τη γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού.
  Και πρόεδρος και ταμίας…
Ο κατηγορούμενος υπηρέτησε ως πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δολών από το 2003 έως το Μάιο του 2014, όταν και παραιτήθηκε. Κατηγορείται ότι με δική του απόφαση ασκούσε την οικονομική διαχείριση του Συνεταιρισμού, τον εκπροσωπούσε για όλες τις συναλλαγές, υπέγραφε στο όνομα και για λογαριασμό του Συνεταιρισμού, ενώ εισέπραττε και τα πάσης φύσεως δάνεια από τις τράπεζες.
Μάλιστα, αυτό ανάγκασε τον τότε ταμία του Συνεταιρισμού να παραιτηθεί το 2011, με την αιτιολόγηση ότι δεν είχε παραλάβει το ταμείο και από τις εκλογές του 2008 δεν είχε καμία ενημέρωση για τα ταμειακά θέματα.
Το Νοέμβριο του 2013, στη γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες προς τρίτους και ζητήθηκε από τον τότε πρόεδρο να παραδώσει άμεσα το ταμείο και κάθε άλλο στοιχείο που κατείχε.
Μετά την παραίτησή του, συγκροτήθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Συνεταιρισμό, αλλά λόγω  της άρνησης του πρώην προέδρου να παραδώσει το ταμείο, του έγινε εξώδικη πρόσκληση.
  Ορκωτοί λογιστές
Τον Ιούλιο του 2014 η γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού ανέθεσε σε ορκωτούς λογιστές τη σύνταξη πορίσματος διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο από 1/1/2011 έως 31/5/2014.
Το πόρισμα κατατέθηκε από τους ορκωτούς λογιστές το Σεπτέμβριο του 2014. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν σωρεία διαχειριστικών παραβάσεων, ατασθαλιών και καταχρήσεων και, μάλιστα, ότι ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα τεχνάσματα για την ιδιοποίηση χρημάτων. Για παράδειγμα, εισέπραττε χρήματα από προμηθευτές του Συνεταιρισμού, τα οποία δεν απέδιδε στους παραγωγούς ή απέδιδε ένα μέρος.
Επίσης, στις γενικές συνελεύσεις, λόγω της θέσης του και των αρμοδιοτήτων που είχε, παρουσίαζε ισολογισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στην ταμειακή πραγματικότητα.
Επιπλέον, από την έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι ιδιοποιήθηκε και τα χρήματα δανείου που είχε λάβει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δολών, ύψους 81.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για την αγορά ακινήτου από τη Μητρόπολη.
Το δε ποσό που υπεξαίρεσε υπολογίστηκε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Επίσης, ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών διαπιστώνει ότι ο πρώην πρόεδρος ιδιοποιήθηκε και κινητά πράγματα του Συνεταιρισμού, προκειμένου να ωφεληθεί.
Η γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού τον Οκτώβριο του  2014 με απόφασή της έστειλε το πόρισμα των ελεγκτών στη Δικαιοσύνη και κατέθεσε αγωγή κατά του πρώην προέδρου για διεκδίκηση των υπεξαιρεμένων χρημάτων.
Χθες εκδικάσθηκε η αγωγή αυτή και κατατέθηκαν προτάσεις από τους δικηγόρους των δύο πλευρών.
Το δε επόμενο διάστημα αναμένεται και η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς προσπάθησαν να επιβιβασθούν με πλαστά έγγραφα στην πτήση για Βιέννη.
Αρχικά, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ένας 31χρονος από τη Σιέρα Λεόνε, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο μετανάστη και πλαστογραφία.
Επίσης, συνελήφθη ένας 32χρονος από τη Σενεγάλη, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 32χρονου, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά (άδεια διαμονής Αρχών Γαλλίας). Όπως προέκυψε ο 32χρονος, είχε εφοδιαστεί το ταξιδιωτικό έγγραφο από τον 31χρονο.
Ακολούθως συνελήφθησαν ένας 47χρονος Σύρος και ένας 37χρονος Ιρακινός, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων τους διαπίστωσαν ότι ανήκαν σε άλλα πρόσωπα. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δελτία ταυτότητας  ελληνικών Αρχών.

***  Διοργανώνεται σήμερα το 6ο OpenTourism Kalamata 
Το 6ο OpenTourism Kalamata είναι γεγονός. Το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού MATAROA (www.mataroa.org/opentourism) διοργανώνει την 6η ανοιχτή συνάντηση OpenTourism Kalamata, με θέμα Τουριστικές Επιχειρήσεις «Η ελληνική πραγματικότητα», σήμερα στις 6.00 μ.μ., στον όροφο του Baba Yaga, στη Στοά Λόντου, και προσκαλεί σε μια ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ίδρυσης και λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα της κρίσης. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Γιάννης Πάζιος | Συντονιστής OpenTourism Kalamata | Μέλος Mataroa: «Καλωσόρισμα – Λίγα λόγια για το OpenTourism»
Ηλίας Καλφακάκος | Οικονομολόγος | Μέλος Μataroa: «Το οικονομικό περιβάλλον μιας τουριστικής επιχείρησης από την επένδυση έως και την λειτουργία της»
Ζόμπολου Βασιλική | Δικηγόρος | ΜSc Business for Lawyers ALBA Graduate Business School: «Κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια – Η κατάσταση στον τουριστικό τομέα – Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο»
Πατριαρχέας Δημήτριος | Ξενοδόχος | MBA Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων: «Η επένδυση – η διαχείριση και η λειτουργία στην πράξη»
Κατσικερός Νικόλαος |Αντιπρόεδρος ΤΕΜΕΣ ΑΕ: «Tουριστικές Επενδύσεις και γραφειοκρατία».
Όπως πάντα, θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση και η είσοδος είναι ελεύθερη!

***  Νέο Δημαρχείο Καλαμάτας: Ένα κτήριο συνδυασμένο με λύπες και χαρές… 
Πριν από μερικά χρόνια, κι ενώ ανακατασκευαζόταν το παλιό νοσοκομείο, πριν γίνει Δημαρχείο, ένας φίλος μού είχε πει ότι το κτήριο προκαλεί θλίψη και είναι γεμάτο αναμνήσεις. Αυτό τότε το κράτησα στην άκρη του μυαλού μου.
Τώρα, λοιπόν, ξαναβρέθηκα στο Νέο Δημαρχείο και συνομίλησα με υπαλλήλους και κόσμο για το ιστορικό αυτό κτήριο. Μια υπάλληλος, δε, στην είσοδο μου αφηγήθηκε δύο περιστατικά που της συνέβησαν από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου Δημαρχείου: Μια ηλικιωμένη μπήκε στο ανακαινισμένο κτήριο και ρώτησε πού είναι ο οφθαλμίατρος, ενώ μιαν άλλη γυναίκα, ζητώντας πληροφορίες για μια υπηρεσία, της απάντησαν ότι πρέπει να πάει αριστερά στο διάδρομο του πρώτου ορόφου (θεωρητικά είναι υπερυψωμένο ισόγειο). Τότε αυτή απάντησε ότι δε θέλει να πάει, αφού εκεί ήταν το δωμάτιο που είχε πεθάνει η μητέρα της.
Τέλος, όταν κάποιος ζήτησε πληροφορίες για τη Δημοτική Αστυνομία και του απάντησαν ότι είναι στο υπόγειο (ισόγειο σύμφωνα με το Δήμο), τότε αναρωτήθηκε δυνατά: «Στο νεκροτομείο δηλαδή;».
Είτε το θέλουμε είτε όχι, όλοι έχουμε αναμνήσεις, καλές ή άσχημες, από αυτό το κτήριο. Ποιος δε θυμάται ότι τα Επείγοντα ήταν δεξιά, για παράδειγμα, ή ότι εκεί που είναι το γραφείο του δημάρχου σήμερα ήταν χειρουργεία;
Μήπως έπρεπε, όταν αποφασίστηκε η ανακατασκευή του κτηρίου-που σημειωτέον θα ήταν κρίμα να παραμείνει έτσι, ανεκμετάλλευτο- να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις που δε θα θύμιζαν, έστω στα βασικά, την παλιά του χρήση;
Πλέον, όμως, δε γίνεται να αλλάξουν και πολλά, οπότε οι άνθρωποι του Δήμου ας δουν σε τι βελτιώσεις μπορούν να προβούν, ώστε να γίνει ένας χώρος πιο ευχάριστος και διαφορετικός στο κοινό και, κυρίως, στους εργαζομένους, αφού δεν είναι ό,τι καλύτερο κάθε μέρα να βρίσκεσαι σε ένα κτήριο που σε γυρνά στο παρελθόν.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 Υ.Γ.: Σε καμία περίπτωση δε θέλω να μειώσω την αξία του εγχειρήματος, αφού θα βοηθήσει και στην αναβάθμιση της περιοχής, ενώ θα εξοικονομήσουν χρήματα και ο Δήμος και το Δημόσιο από τα ενοίκια…

***  Παρεμβάσεις στην κύρια είσοδο και την υποδοχή του Νοσοκομείου 
Ένας ευρύς και ολοκληρωμένος λειτουργικός-αρχιτεκτονικός ανασχεδιασμός σε χώρους αναμονής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με κύριο πάντα στόχο την απλούστευση των διαδικασιών, την καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση του περιστατικού, την ελαχιστοποίηση της όποιας καθυστέρησης και, τέλος, την αξιοπρεπή παραμονή του ασθενούς-συνοδού, έχει ξεκινήσει τους τελευταίους 10 μήνες.
Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το Τμήμα των Εξωτερικών Ιατρείων και κατά γενική ομολογία έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.
Στο δε σχεδιασμό της Διοίκησης προβλέπονται για το αμέσως επόμενο διάστημα νέες παρεμβάσεις σε έναν ακόμη χώρο αναμονής του νοσοκομείου, που χωροθετείται στην κύρια είσοδο και την υποδοχή του. Οι νέες παρεμβάσεις θα δίνουν κυρίως έμφαση και θα αποσκοπούν στην καλύτερη πληροφόρηση του κοινού, στην αποτελεσματικότερη σήμανση και στο σεβασμό και αξιοπρέπεια του κάθε επισκέπτη.
Τα σχέδια για τις όποιες παρεμβάσεις υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα είναι έτοιμα και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών προβλέπει την ολοκλήρωσή τους μέχρι τη λήξη του έτους.
Σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος δήλωσε: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε βήμα-βήμα έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων, με στόχο το σεβασμό στην αξιοπρέπεια του κάθε ασθενούς, του κάθε επισκέπτη. Βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ως έχουμε χρέος απέναντι στον παράγοντα Άνθρωπο. Οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις στο ΤΕΠ και στα Εξωτερικά Ιατρεία έχουν δικαιώσει πλήρως αυτή τη στρατηγική μας επιλογή. Προχωράμε τώρα σε έναν ακόμη σημαντικό χώρο.
Τα προηγούμενα χρόνια, αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους, βελτιώσαμε κατά πολύ τις υποδομές του νοσοκομείου μας. Τώρα, μαζί με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στοχεύουμε και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε σχεδιάσει σειρά έργων και παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλή δουλειά. Με τη συνεργασία, όμως, και τη βοήθεια που μας παρέχει η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».

 *** Εγγραφές 569 μαθητών στις Καλλιτεχνικές Σχολές της Φάρις 
8μηνες συμβάσεις για τους καλλιτεχνικούς διευθυντές ελέω μνημονίου!
Σε 569 ανέρχονται μέχρι τώρα οι εγγραφές ενήλικων και ανήλικων μαθητών για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016 – 2017, στις Καλλιτεχνικές Σχολές της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.
Ο πρόεδρός της, Θανάσης Ηλιόπουλος, έκανε γνωστό χθες το μεσημέρι σε δηλώσεις του ότι στη Δημοτική Σχολή Χορού έχουν εγγραφεί 149 άτομα, στο Δημοτικό Ωδείο 360 και στο Εικαστικό Εργαστήρι 60 μαθητές και μαθήτριες. Οι εγγραφές μέχρι σήμερα κυμαίνονται στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα και τονίζεται ότι θα συνεχισθούν όλη τη χρονιά.
Επίσης, τόνισε ότι στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις» θα ληφθεί απόφαση για δωρεάν μαθήματα σε συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας στα Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ, στο ΚΕΦΙΑΠ και στο Ειδικό Σχολείο.
Τέλος, κάλεσε τους δημότες κάθε ηλικίας να στελεχώσουν τις καλλιτεχνικές σχολές του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες αποδεδειγμένα παράγουν ποιοτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και δεν είναι λίγοι οι απόφοιτοί τους που πετυχαίνουν επαγγελματικά.
Από την άλλη πλευρά, τους όρους του νέου διαγωνισμού για την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού αναμένεται να εγκρίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της «Φάρις». Το παράλογο είναι ότι η σύμβαση με το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή θα έχει διάρκεια μόλις οχτώ μηνών!
Οι μνημονιακοί νόμοι που απαγορεύουν τις προσλήψεις δε δίνουν τη δυνατότητα στη «Φάρις» να προκηρύξει ένα διαγωνισμό και να επιλέξει καλλιτεχνικό διευθυντή για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού μεγαλύτερο των οχτώ μηνών.
Αυτό επιδρά φυσικά αρνητικά, αφού δε δίνεται στον εκάστοτε καλλιτεχνικό διευθυντή η δυνατότητα να κάνει ένα σχεδιασμό σχετικά μακράς διάρκειας και να δώσει στο Φεστιβάλ το χαρακτήρα που οραματίζεται.
Σημειώνεται ότι τα ίδια ισχύουν και για τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, του Εικαστικού Εργαστηρίου και της Σχολής Χορού.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Φάρσα για βόμβα
Για άλλη μια φορά χθες το πρωί έγινε φάρσα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Άγνωστος τηλεφώνησε στη γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και χαμηλόφωνα και με βραχνή φωνή ζήτησε να ενημερωθούν οι Αρχές ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα.
Αστυνομικοί έφθασαν στο κτήριο, το οποίο εκκενώθηκε περίπου για μισή ώρα και ψάχτηκαν όλοι οι χώροι. Όταν αποδείχθηκε πως πρόκειται για φάρσα, ο κόσμος ξαναμπήκε στο κτήριο και οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων συνεχίσθηκαν κανονικά.   Β.Β. 

 ***  Η ομάδα Re-Act μας προσκαλεί να γράψουμε το δικό μας σενάριο 
Μια πρωτότυπη ιδέα θα υλοποιήσει η θεατρική ομάδα Re-Act, που μας προσκαλεί όλους να γράψουμε ένα σενάριο και ο Απόστολος Μεσσανάκης και η Καλλιρρόη Βελέντζα, με μοναδικό σκηνικό έναν καναπέ, θα το κάνουν παράσταση την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ.
Αυτές οι μοναδικές παραστάσεις, από τη δημιουργική συμμετοχή του κοινού, ονομάζονται couch soup.
Έτσι, λοιπόν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν δεν έχουν παρά να στείλουν μία σκηνή για δύο ηθοποιούς (έναν άντρα και μία γυναίκα), έκτασης μίας σελίδας Α4, επώνυμα, ανώνυμα ή με ψευδώνυμο, στο e-mail: react.kalamata@yahoo.com, με την ένδειξη “couch soup” στο θέμα, ή να την προσκομίσουν οι ίδιοι στο Θέατρο Νηπιαγωγείο (Λεΐκων 24, Καλαμάτα) μέχρι την Τρίτη 1η Νοεμβρίου.  Π.Μπ.

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Για  την Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Σάββατο  22/10/2016
ΚΕΡΚΥΡΑ- ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης
ΠΛΑΤΑΝΙΑ -ΞΑΝΘΗ
ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Κυριακή 23/10/2016
ΗΡΑΚΛΗΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΛΑΡΙΣΣΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ
 Δευτέρα 24/10/2016
ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*** Τo πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
Ο Παναθηναϊκός... πάγωσε στο τέλος, αντί να «παγώσει» τη Μόσχα
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20-21/10)
Πέμπτη, 20/10/2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 90-66
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 89-86
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 82-89
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 80-81

Παρασκευή, 21/10/2016
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Superfoods (ΕΛΛΑΔΑ) 81-77  .-
Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-30, 57-58, 81-77
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Χιμένεθ (Ισπανία), Πάστουσιακ (Πολωνία)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 20 (3), Τεόντοσιτς 6, Όγκουστιν 8, Φριντζόν 8 (1), Τζάκσον 9 (1), Αντόνοφ, Βοροντσέβιτς 20 (5), Χίγκινς 4, Χριάπα, Κουρμπάνοφ, Χάινς 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Σίνγκλετον 8, Νίκολς 20 (3), Ρίβερς 16 (3), Μποχωρίδης 2, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 8, Μπουρούσης 6, Καλάθης 10 (2).

~* Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)  83-85
Δεκάλεπτα: 30-17, 47-47, 67-69, 83-85.
Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Σμιθ 4, Πρέλντζιτς, Μίτσοβ 1, Τάιους 19, Τόμπσον 4, Σιλμπ 1, Πλάις 2, Ντέι 24 (4), Γκιουλέρ 4, Ντίμπλερ 4, Ντέντμον 12 (2), Κοκσάλ 8 (1).
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς 9, Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 3 (1), Σιμόνοβιτς 23 (4), Τζένκινς 3 (1), Γκούντουριτς 11 (1), Γιόβιτς 14 (1), Κούζμιτς 11, Μπιέλιτσα 10.
~* Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  78-73
Δεκάλεπτα: 20-23, 34-40, 61-61, 78-73.
Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (1), Λεκαβίτσιους 6, Ουέστερμαν 20 (2), Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 12, Γιανκούκας 6 (1), Γιαβτόκας 1, Μιλάκνις 9, Καβαλιάουσκας 7, Ουλανόβας 8.
Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 11 (1), Μπαρνιάνι 17 (2), Ακόνιον 4, Βόιτμαν 4, Χάνγκα 18 (2), Μπλάζιτς 4, Ντιόπ, Τιγί 2, Σενγκέλια 13 (1), Λουζ.

~* Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  72-73 Τα δεκάλεπτα: 19-21, 36-40, 51-53, 72-73
Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 19 (2), Ντόελμαν 4 (1), Ντόρσεϊ 7, Ρίμπας, Κλαβέρ, Βεζένκοφ 7 (1), Πένο, Έρικσον, Όλεσον 7 (1), Περπέρογλου 14 (2), Τόμιτς 12.
Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Ούντο 10, Μαχμούτογλου, Άντιτς 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 12 (2), Σλούκας 15 (2), Νάναλι 2, Ουγκουρλού, Βέσελι 4, Κάλινιτς 7 (1), Ντίξον 15 (4), Ντατόμε 2.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 4
Αρμάνι Μιλάνο 2-0 4
Νταρουσάφακα 1-1 3
Μπάμπεργκ 1-1 3
Ολυμπιακός 1-1 3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0 2
Παναθηναϊκός 1-0 2
Μπαρτσελόνα 1-0 2
Μπασκόνια 1-0 2
Φενερμπαχτσέ 1-0 2
Αναντολού Εφές 0-2 2
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-2 2
Ούνιξ Καζάν 0-2 2
Ερυθρός Αστέρας 0-1 1
Ζαλγκίρις 0-1 1
Γαλατάσαραϊ 0-1 1

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τρίτη, 25/10
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Τετάρτη, 26/10
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Superfoods (ΕΛΛΑΔΑ)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

*** «Αντάρτικο» των ευρωπαϊκών λιγκών στο... νέο Champions League
«Οδηγεί σε κλειστό κλαμπ»«Αντάρτικο» των ευρωπαϊκών λιγκών στο... νέο Champions League
~  Επίσημη μορφή πήρε η αντίθεση της ένωσης των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών (EPFL) κατά του νέου τρόπου διεξαγωγής του Champions League, τον οποίο ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου η UEFA.
Οι εκπρόσωποι 23 πρωταθλημάτων που συνεδρίασαν στη Ζυρίχη αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο η ιταλική λίγκα) να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, τα οποία εκτιμούν ότι οδηγούν σε ένα «κλειστό» Champions League.
Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την UEFA, οι διοργανώτριες αρχές των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν αγώνες στις ώρες που διεξάγονται αναμετρήσεις του Champions League, κάτι που ως τώρα δεν επιτρέπεται.
Ο Σουηδός πρόεδρος της EPFL, Λαρς-Κρίστερ Όλσον, τόνισε ότι η αύξηση των εγγυημένων θέσεων για τα κορυφαία πρωταθλήματα (σ.σ. από το 2018 στους ομίλους του Champions League θα προκρίνονται απευθείας τέσσερις ομάδες από την Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία) είναι μόνο η μία πτυχή του προβλήματος.
«Το άλλο ζήτημα αφορά την κατανομή των εσόδων. Οι νέες προτάσεις (σ.σ. της UEFA) είναι χειρότερες από το υπάρχον καθεστώς» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Ο Όλσον αναμένεται να συναντηθεί μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Νοεμβρίου με το νέο πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ήδη οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία ομάδων εργασίας, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.
Οι αποφάσεις της UEFA για τη μορφή του Champions League την τριετία 2018-2021 ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά, σε μία περίοδο που η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ήταν ουσιαστικά «ακέφαλη», και υπό την πίεση του «λόμπι» των ισχυρών συλλόγων της Ευρώπης (European Clubs Association). Η EPFL εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τη δυσαρέσκειά της, τονίζοντας ότι δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στις σχετικές συζητήσεις και να καταθέσει τις απόψεις της. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Πρόστιμο σε Ολυμπιακό για το «αιώνιο» ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ          
 Από τον Αθλητικό ΔικαστήΠρόστιμο σε Ολυμπιακό για το «αιώνιο» ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ
~  Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε τον Ολυμπιακό με πρόστιμο ύψους 3.200 ευρώ για υβριστικά συνθήματα των οπάδων του καθώς και ρίψη αντικειμένων στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική της Α1.
Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ:«Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ: α) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (υβριστικά συνθήματα με αποδέκτη φυσικά πρόσωπα για τα οποία όμως οι διαιτητές της αναμέτρησης εσφαλμένα δεν εφάρμοσαν ως όφειλαν το άρθρο 27), πρόστιμο 1.400,00€ και β) για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση κροτίδων και πυρσών) πρόστιμο 1.800,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 17-10-2016».
Newsroom ΔΟΛ
  
***  Το πρόγραμμα   Εν αναμονή : Πρεμιέρα στην Α1 ανδρών με ντέρμπι στη Σύρο
Πρεμιέρα στην Α1 ανδρών με ντέρμπι στη Σύρο

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10/2016
«Δ. Βικέλας» 18:00 Φοίνικας Σύρου-ΑΟΠ Κηφισιάς (Γεωργουλέας, Μουλά Λ.)
Μίκρα 18:00 Ηρακλής-Ορεστιάδα (Γεωργιάδης, Δανιηλίδου)
«Γ. Τριαντάφυλλος» 18:00 Παμβοχαϊκός-Ηρακλής Χαλκίδας (Βουδούρης, Κυριοπούλου)
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10/2016
Λουτράκι 18:00 Κύζικος-Παναθηναϊκός (Ονόπας, Κουτσούλας)
Πάτρα 18:00 Παναχαϊκή-Ολυμπιακός (Μυλωνάκης, Γεροθόδωρος)
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/2016
«Μ. Παρασκευόπουλος» 18:00 Εθνικός Αλεξ/λης-ΠΑΟΚ (Ιωαννίδης, Στεργιόπουλος)

***  Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  
Σάββατο
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. – ΘΟΥΡΙΑ
ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΑΕ ΑΒΙΑΣ
  Κυριακή 23 Οκτωβρίου 
Π.Σ. Η Καλαμάτα – ΑΟ Διαβολιτσίου
Πάμισος Μεσσήνης – Απόλλων Καλαμάτας
Μιλτιάδης – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
Αστέρας Αρφαρών  - ΑΣ Ανδρούσας
Εθνικός Μελιγαλά – Εράνη Φιλιατρών
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. Μιλτιάδης 8-2  12
2. Καλαμάτα       10-3      10
-. ΑΟ Κυπαρισσίας    6-3  10
4.  Αναγέννηση Παρ. 8-3  9
-. Πάμισος Μεσ. 10-7      9
6. ΑΟ Διαβολιτσίου   6-2  8
7. Ολυμπιακός Καλ.  7-6  6
-. Θουρία      5-4  6
8. ΑΕ Αβίας 5-4  4
9. Ανδρούσα       4-6  4
-. ΑΕ Αβίας  5-9  4
-. Εθνικός Μελ.   3-6  4
12. ΑΟ Φαραί     5-6  3
13. Απόλλων Καλ.     4-6  2
14. Αρφαρά 3-9  1
-. Εράνη Φιλ.      4-10      1
-. Τ. Άγρας   6-12      1

 Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ της 4ης αγωνιστικής
Σάββατο
ΑΝΑΛΗΨΗ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.
ΧΩΡΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΔΩΡΙΟ  
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 
Νέος Άρις – Ομόνοια 
Ακρίτας Κορώνης – ΑΟ Σπερχογείας
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΟ Ασπροχώματος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Κορώνη       6-0   9
2. Ασπρόχωμα 9-3  6
-. Ομόνοια       7-3   6
-. Δώριο   4-2   6
5. ΑΟ Σπερχογείας 6-3   4
-. Ηρακλής Καλ. 7-5       4
-. Μεσσηνιακός      4-5   4
-. Ανάληψη     4-3   4
-. Αίαντας Καλ.      5-6   4
10. Χανδριναϊκός    4-7   3
-. Πεταλίδι       5-11 3
12. Αστέρας Μ.      3-5   2
13. Νέος Άρις 3-7   1
-. Χώρα   1-8   1
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς.

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  για την 3η αγωνιστική  του 1ου ομίλου και  της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου
 Σάββατο
ΠΑΟ Καλού Νερού – Πανευαϊκός
Δόξα Καλαμάτας – ΑΕ Γαργαλιάνων:
Διαγόρας Κοπανακίου - ΑΕΚ Καλαμάτας
Ατρόμητος Πλατέος – Ηρακλής Κυπαρισσίας
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΕ Λογγάς
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 
Πράσινα Πουλιά – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης
Αστέρας Βαλύρας – Κεραυνός Καλαμάτας
ΑΕ Μάνης – Παπαφλέσσας Άμφειας
Πανιώνιος – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου
ΑΟ Φυτειάς – ΑΟ Μεθώνης
ΠΑΟ Καλλιθέας- ΑΟ Πατίστα
ΑΟ Στενωσιάς – ΑΣ Φυτειάς
Ρεπό: Θύελλα Μερόπης

 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ   ματς της 2ης αγωνιστικής
Κυριακή
 Ίκαρος Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – ΑΟ Βέργας
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 
ΑΟ Νέδουσα – ΑΟ Λεΐκων 

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
 ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .- 
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 04 Οκτωβρίου  2016  :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :
  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 :
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARANEWS Πέμπτη 06 Οκτωβρίου  2016 :
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfaranews-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 07  Οκτωβρίου 2016  : 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-07-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016~ :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-08-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-09-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 10  Οκτωβρίου  2016  : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-10-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 08  και 09  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/08-09-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 :  
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016:
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-11-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-12-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 14  Οκτωβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-14-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  15 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-15-2016.html .-
~Διήμερη εκδρομή διαδρομή Σ/Κ 15,16 Οκτωβρίου Γιάννενα-Ζαγοροχώρια  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2016/10/1516.html
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 17 Οκτωβρίου  2016  :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-17-2016.html .-
~  Πρώτη  1η Γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στα Αρφαρά Καλαμάτας Μεσσηνίας  Τρίτη , 18/10/2016  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  18  Οκτωβρίου  2016: 
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-18-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 15  και 16  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/15-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 19  Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-19-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
~
~ **  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3149 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3151  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.353   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου