ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016

    Εφημερίδα μας  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ARFARA NEWS Παρασκευή 04  Νοεμβρίου  2016  :
~ Φωτογραφίες από επίσκεψη -προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγίας :

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΗ σιωπή είναι η μητέρα όλων των αρετών. Σιωπάτε, γέρνετε το κεφάλι σας και λέτε την ευχήν μέσα στην καρδίαν σας.

 ~  4 Νοεμβρίου
Οσίου Ιωαννικίου του Μεγάλου, του εν Ολύμπω Προύσης(†846). Ιερομαρτύρων Νικάνδρου επισκόπου Μύρων († α΄ αι.) και Ερμείου πρεσβυτέρου (1) († α΄ αι.). Μάρτυρος Πορφυρίου (2), εξ Εφέσου.Ευσεβέστατου βασιλέως Ιωάννου (Βατάζη), του «ελεήμονος». Του αγίου και Δικαίου Αβιμέλεχ.
(1)Οι άγιοι Νίκανδρος και Ερμαίος ήταν μαθητές του αποστόλου Τίτου, αγαπητού συνεργάτη του αποστόλου Παύλου. Κήρυτταν το Ευαγγέλιο με περίσσιο ζήλο και αφοσίωση. Με το κήρυγμά τους πολλοί ειδωλολάτρες πίστεψαν στο λόγο του Ιησού Χριστού. Για το λόγο αυτό καταγγέλθηκαν στον άρχοντα της πόλης, τον Λιβάνιο. Παρουσιάστηκαν δια της βίας ενώπιον του και διακήρυξαν την αλήθεια του Ευαγγελίου. Ο Λιβάνιος εξοργισμένος διέταξε τον βασανισμό τους. Συγκεκριμένα διέταξε να τους λυντσάρουν, όμως με τη βοήθεια της Θείας Χάρης οι άγιοι θεραπεύτηκαν. Το θαύμα αυτό αντί να συνετίσει τον άρχοντα, τον εξόργισε περισσότερο. Έτσι διέταξε το βασανισμό τους με πυρά και τον ενταφιασμό τους καθώς ήταν ζωντανοί ακόμα. Με αυτό το μαρτυρικό τρόπο παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο.
(2)Ο άγιος Πορφύριος έζησε τον 3ο αιώνα στα χρόνια του αυτοκράτορα Αυρηλιανού. Καταγόταν από την Έφεσο της Μικράς Ασίας και από μικρή ηλικία είχε ανατραφεί με μίμους στα θέατρα. Εξασκώντας την τέχνη του μίμου συχνά κορόιδευε τις χριστιανικές συνήθειες και τελετουργίες. Αλλά η Θεία πρόνοια έφερε μία απροσδόκητη μεταβολή. Ο Πορφύριος είχε μία κόρη την οποία έχασε από αιφνίδιο θάνατο. Η απώλειά της έφερε ένα τεράστιο πλήγμα στην καρδιά του. Άφησε το επάγγελμά του μίμου και άρχισε να περιφέρεται θρηνώντας. Η παρηγοριά στην καρδιά του ήρθε από τούς κόλπους των χριστιανών, πού τόσο είχε εμπαίξει. Έτσι βρίσκοντας την γαλήνη βαπτίσθηκε χριστιανός και μετά με θάρρος αποκήρυξε την ειδωλολατρική πίστη. Ο έπαρχος όταν το έμαθε τον κάλεσε και τον πρόσταξε να ασπαστεί τα είδωλα. Ο άγιος Πορφύριος αρνήθηκε και αποκεφαλίστηκε. ~
Στις 04/11/2016 εορτάζουν:
Όσιος Ιωαννίκιος ο Μεγάλος «ὁ ἐν Ὀλύμπῳ», Άγιοι Νίκανδρος επίσκοπος Μύρων και Ερμαίος ο πρεσβύτερος
~ Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Tὴν ἐπίγειον δόξαν, πάτερ, κατέλειπες καταυγασθεὶς τῇ ἐλλάμψει τῆς ἐπινοίας Θεοῦ, ὅθεν ἔφανας ἐν γῇ ὡς ἄστρον ἄδυτον· θείας φωνῆς γὰρ ὡς Μωσῆς μυστικῶς ἀξιωθείς, ἰσάγγελος ἀνεδείχθης καὶ δωρημάτων ταμεῖον, Ἰωαννίκιε μακάριε.
~* Απολυτίκιον Αγ. Ιωννικίου - 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/v8vhEZLA_Iw .-

~

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
Επτά Έλληνες πρωθυπουργοί που πέθαναν στη ψάθα.

Έζησαν λιτά, χάρισαν περιουσίες και «έφυγαν» πάμφτωχοι.
Μπορεί τη σημερινή εποχή να κυριαρχεί η γενική καχυποψία για τους πολιτικούς και πόσους από αυτούς βάζουν το… χέρι στο μέλι, αλλά υπήρξαν κάποιοι στο παρελθόν, ακόμη και πρωθυπουργοί, που πέθαναν πάμφτωχοι, είτε γιατί χάρισαν την περιουσία τους είτε γιατί επέλεξαν σε όλη τους τη ζωή ένα λιτό τρόπο διαβίωσης.
Ιωάννης Καποδίστριας
0-i-kapodistria
Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Ιωάννης Καποδίστριας, με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας να κάνει λιτή ζωή, παρότι ήταν εύπορος, όπως αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Μάλιστα, μοίρασε αρκετή από την περιουσία του στις ανάγκες του κράτους και των συμπολιτών του, ενώ αρνήθηκε να λαμβάνει το μισθό του κυβερνήτη, δηλώνοντας ότι τα ιδιαίτερα εισοδήματά του του αρκούν για να ζήσει.
Ανδρέας Λόντος,
andreas_x_lontos
Ο εκ των πρωταγωνιστών της επανάστασης του 1821 Ανδρέας Λόντος, πρώην μεγαλοκτηματίας έδωσε στον εθνικό αγώνα μεγάλο τμήμα της περιουσίας του. Έφτασε στη θέση του υπουργού Εσωτερικών και μοίρασε τα χρήματά του και τη σύνταξη που λάμβανε ως στρατηγός σε πρώην συναγωνιστές του. Τα τελευταία του χρόνια ζούσε πάμφτωχος, ξεπουλώντας τα τελευταία του υπάρχοντα, ενώ το 1846 αυτοκτόνησε.
Τα παραδείγματα από πρώην πρωθυπουργός που «έφυγαν» δίχως να έχουν περιουσία είναι πολλά από την ελληνική ιστορία.
Ζηνόβιος Βάλβης
vlcsnap-2011-04-12-11h08m33s185
Ο Ζηνόβιος Βάλβης, που έκανε δύο θητείες ως πρωθυπουργός, ζούσε αρκετά λιτά και είχε τη συνήθεια να ντύνεται με κάπα τσοπάνου. Πέθανε πάμφτωχος το 1872 και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη.
Επαμεινώντας Δεληγιώργης
ceb5cf80ceb1cebcceb5ceb9cebdcf8ecebdceb4ceb1cf82-ceb4ceb5cebbceb7ceb3ceb9cf8ecf81ceb3ceb7cf82-1829-1879
Το ίδιο φτωχός έφυγε από τη ζωή το 1879 ο εξάκις πρωθυπουργός Επαμεινώντας Δεληγιώργης. Την επόμενη της κηδείας του η Πολιτεία χορήγησε στην οικογένειά του σύνταξη 500 δραχμών το μήνα, για να μην πεινάσουν τα παιδιά του.
Χαρίλαος Τρικούπης
header
Φτωχότερος από ότι μπήκε στην πολιτική έφυγε και ο επτάκις πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης. Είχε αναγκαστεί να πουλήσει σχεδόν ολόκληρη την πατρική του περιουσία, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του έμενε σε νοικιασμένο σπίτι.
Γεώργιος Καφαντάρης
1e23-021
Ανάλογη στάση κράτησε και ο Γεώργιος Καφαντάρης, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός το 1924. Όταν μάλιστα πληροφορήθηκε ότι κάποιος πολιτικός μηχανικός θέλησε να του παραχωρήσει δωρεάν κάποιο σπίτι για να μείνει, καθώς γνώριζε τα οικονομικά και προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αρνήθηκε κατηγορηματικά, δηλώνοντας «πού ξέρω τι αξιώσεις θα προβάλει και τι θέματα θα έχει να επιλύσει για να προτείνει τέτοιο πράγμα». Χρειάστηκε να κάνει συμβολαιογραφικό έγγραφο ο πολιτικός μηχανικός, στο οποίο δήλωνε ρητά ότι δεν θα προβάλει καμία αξίωση, για να γίνει τελικά δεκτή η δωρεά του.
Νικόλαος Πλαστήρας
nikos-plsthrs
Τέλος, ο Νικόλαος Πλαστήρας έμεινε στην ιστορία ως φτωχός πρωθυπουργός, για τον λιτό τρόπο ζωής του. Απαγόρευε στους συγγενείς του να χρησιμοποιούν το όνομά του για δικό τους όφελος έμενε στο νοίκι, ενώ αρνήθηκε να βάλει τηλέφωνο φωνάζοντας «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται και εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».
Μάλιστα, είχε επιστρέψει ένα χρυσό στυλό που του είχε στείλει ο εκδότης Δημήτρης Λαμπράκης, ενώ στο σπίτι του κοιμόταν σε στρατιωτικό ράντσο. Όταν πέθανε το 1953, άφησε μόνο 216 δραχμές στην ψυχοκόρη του, δέκα δολάρια και μία προφορική διαθήκη «Όλα για την Ελλάδα».

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα χτίζουν τζαμιά, δείτε τι γίνεται στην Τουρκία...    ~  Η Ελλάδα κοντεύει να "πλημμυρίσει" με τζαμιά αλλά στη γειτονική Τουρκία συμβαίνει κάτι μοναδικό.
Ένας Τούρκος ιμάμης, ονόματι Metin Halıcı φροντίζει και συντηρεί μια χριστιανική εκκλησία που βρίσκεται στην επαρχία Γιοζγκάτης.Ο ιμάμης καθαρίζει τον χώρο, ανάβει το καντήλι και περιποιείται το ιερό και έχει γίνει αντικείμενο διφορούμενων σχολίων στη Τουρκία, αφού κάποιοι τον κατηγορούν για φιλοχριστιανισμό.

*** Η ΟΡΓΗ του ΠΟΥΤΙΝ θα τους ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ! Δεν έπραξαν ορθά...  ~  Τρομοκράτες του ISIS υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν ρωσικό πολεμικό ελικόπτερο σε περιοχή της Συρίας.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το ελικόπτερο καταστράφηκε στο έδαφος μετά από χτύπημα που δέχθηκε από κατευθυνόμενο αντιαεροπορικό  βλήμα, χωρίς να υπάρξουν θύματα, κάτι που μαρτυρά ή ότι ήταν άδειο ή οι επιβαίνοντες πρόλαβαν και διέφυγαν.
video : ISIS hitting Russian Attack Helicopter 04.11.2016   , https://youtu.be/Swfvpp6dUxA  .-
Ωστόσο, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές αν όντως ήταν ρωσικό.
 ***  Η  ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Α. ΤΣΙΠΡΑ προς ορκωμοσία :
Ανασχηματισμός Live: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Εκτός ο Νίκος Φίλης - Μέσα ο Σκουρλέτης! - Όλα τα ονόματα!
 Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης
Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Τόσκας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης:
Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αναπληρωτής Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Υπουργός: Νικόλαος Παππάς
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Βίτσας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
Αναπληρωτής Υπουργός έρευνας: Κωνσταντίνος Φωτάκης
Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις
Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου
Αναπληρωτρια Υπουργός: Ουρανία Αντωνοπούλου
Αναπληρωτρια Υπουργός: Θεανώ Φωτίου
Υφυπουργός: Αναστάσιος Πετρόπουλος
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νικόλαος Κοτζιάς
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Κατρούγκαλος
Υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Σπένσερ Κουίκ
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Σταύρος Κοντονής
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος  Παπαγγελόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Χουλιαράκης
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου
Υπουργείο Υγείας
Υπουργός Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης
Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης:
Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Λυδία Κονιόρδου
Υφυπουργός αθλητισμού: Γεώργιος Βασιλειάδης
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελος
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός: Νικόλαος Μαυραγάνης
Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Υπουργός: Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Ευάγγελος Αποστόλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης
Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Έλενα Κουντουρά
Υπουργος Επικρατείας: Αλέξανδρος Φλαμπουράρης
Υπουργός Επικρατείας: Χριστόφορος Βερναρδάκης
Υφυπουργός παρά τώ Πρωθυπουργώ:  Δημήτριος Λιάκος
Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:  Δημήτριος Τζανακόπουλος

~** Την πλήρωσε ο Νίκος Φίλης! - Εκτός και: Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφων Αλεξιάδης, Αριστείδης Μπαλτάς

***   H 30άρα υπουργός Εργασίας! Δείτε τι ΕΛΕΓΕ! Τι θα κάνει άραγε;..

~  Η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου είναι η νέα υπουργός Εργασίας.
Έχει γεννηθεί το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο.
Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.
Η Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.
Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.
Από τα εφηβικά της χρόνια είχε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.
Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Άρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Παράλληλα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Όπως είναι φυσικό έχει ένα τιτάνιο έργο να διεκπεραιώσει. Ποιες όμως είναι οι απόψεις της νέας υπουργού; Ας δούμε ένα βίντεο από παλαιότερη ομιλία της.
Βίντεο :  ΣΥΡΙΖΑ: Έφη Αχτσιόγλου ομιλία στην Καστοριά   : https://youtu.be/kqMkO0qRTWA  .-

~  Λεηλάτησαν την περιουσία του κράτους. Σκανδαλώδεις πωλήσεις δημοσίων επιχειρήσεων. Κόψιμο μισθών και συντάξεων.
 
Λέτε να αντισταθεί στους δανειστές και να μην εφαρμόσει το ασφαλιστικό-λαιμητόμο του Κατρούγκαλο; μάλλον όχι. Μήπως είναι απλά ένα πρόσωπο που μπορεί να περάσει τα πάντα και να θυσιαστεί, πολιτικά, ως άλλη Ιφιγένεια εν Αυλίδι;

*** ΣΟΚ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ!Εγκατέλειψαν την ΑΜΦΙΠΟΛΗ;..

~ Με Επίκαιρη Ερώτηση της προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, η Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή κατηγορεί την Κυβέρνηση για εγκατάλειψη του Τύμβου της Αμφίπολης.
Η κ. Αραμπατζή εγκαλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και την Κυβέρνηση για την προκλητική αμέλεια, την πρωτοφανή εμπάθεια που επιδεικνύουν για τον τύμβο Καστά, με αποτέλεσμα δύο σχεδόν χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησής τους, οι εργασίες στο μνημείο να βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν. Ζητά επιτακτικά από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και οικονομικός προγραμματισμός για την ανάδειξη και αξιοποίηση του εμβληματικού μνημείου καθώς επίσης και άμεσες ενέργειες από την Κυβέρνηση προκειμένου να επαναπατριστούν τα μάρμαρα και τα γλυπτά της Αμφίπολης, που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα μουσεία του κόσμου.
Όπως υπογραμμίζει, «αν και η Αμφίπολη αποτελεί μια χρυσοφόρο διέξοδο οικονομικής προοπτικής και τεράστιων εσόδων  για την Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της νέας ύφεσης και μία δυνητική, δυστυχώς αναξιοποίητη προστιθέμενη αξία για την τουριστική βιομηχανία ολόκληρης της χώρας, το Υπουργείο Πολιτισμού είναι υπόλογο καθώς δεν έχει δρομολογήσει καμία ενέργεια για την προστασία και αξιοποίηση του ακτινοβόλου μνημείου».
Περιμένουμε με αγωνία τις εξηγήσεις…

***  Ποιος ΚΥΒΕΡΝΑ αυτόν τον ΤΟΠΟ!Ο Αλέξης ή ο Πάνος;..

Επτά λοιπόν τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ στην Κυβέρνηση. Πάμε να τα δούμε και να σχολιάσουμε.
Στη θέση τους παραμένουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και η Έλενα Κουντουρά στο αυτοτελές πλέον υπουργείο Τουρισμού. Επίσης, στη θέση της παραμένει η υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Κόκκαλης ανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Κώστας Ζουράρις ανέλαβε υφυπουργός στο Υπουργείο Παιδείας και ο  Νίκος Μαυραγάνης Υφυπουργός στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Επίσης, ο Τέρενς Κουίκ είναι, πλέον, υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού στο υπουργείο Εξωτερικών.
Εντύπωση προκαλεί πως το 3% του Κοινοβουλίου, έχει επτά στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις. Δυσανάλογη εκτελεστική εξουσία σε σχέση με την ψήφο του λαού. Στην ουσία βλέπουμε πως παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, προσπαθώντας να μη χάσουν την καρέκλα.
Οι Πασοκογενείς έφυγαν, Κουβέλης κλπ που ακουγόταν ότι θα μπουν στην Κυβέρνηση δεν μπήκαν, για να μπορέσει να ενισχυθεί ο Πάνος Καμμένος.
Στην ουσία γίνεται ο de facto Πρωθυπουργός. Αν θέλει να κάνει κάτι ο Τσίπρας, θα πρέπει ο Καμμένος να δίνει την έγκρισή του.
Ποιος τελικά κυβερνά αυτόν τον τόπο;..
ΥΓ. η επιλογή Ζουράρι απλά μας ξεπερνά…

*** Παγκόσμια ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ! Έρχεται ΚΡΑΧ;..

~ Η παγκόσμια οικονομική "φούσκα" αποκτά ολοένα και ανησυχητικές διαστάσεις, αφού είναι 15 με 20 φορές μεγαλύτερη από το παγκόσμιο ΑΕΠ, το οποίο είναι 78 τρις δολάρια το χρόνο. Μόνο το 20% είναι από το εμπόριο και αυτό σημαίνει ότι οι αγορές είναι αυτές που δημιουργούν το πρόβλημα, με τον "τζίρο" των χρηματαγορών να είναι γύρω στα 1200-1500 τρις.
Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, το 2015 το παγκόσμιο χρέος έφτασε τα 152 τρις δολάρια και έχει αρχίσει να φαίνεται η απειλή ενός νέου κραχ, το οποίο ενισχύεται και από τις γςωπολιτικές εξελίξεις ανά τον κόσμο.
Σε όλες τις ηπείρους επικρατεί αναβρασμός. Στις ΗΠΑ οι αμερικανικές εκλογές και η ανάδειξη του νέου προέδρου θα φέρει τα πάνω-κάτω, όποιος και αν είναι ο νικητής. Στην Ευρώπη, υπάρχει αναβρασμός όχι μόνο λόγω της προσφυγικής κρίσης, αλλά και εξαιτίας Brexit που τάραξε τις ισορροπίες. Επιπλέον, μαίνεται το μέτωπο της Συρίας, με ΗΠΑ και Ρωσία να είναι οι κυρίαρχοι στο παγκόσμιο παιχνίδι.
Σύμφωνα με έρευνες, τα επίπεδα του παγκόσμιου χρέους είναι ικανά να προκαλέσουν έναν παγκόσμιο πόλεμο- ο οποίος γίνεται ήδη αλλά είναι "σκεπασμένος"- ή να οδηγηθούμε σε ένα κραχ, αντίστοιχό ή χειρότερο από το 2008, καθώς αναλυτές πιστεύουν ότι για να ανακάμψει η οικονομία, είτε μις χώρας είτε του κόσμου, χρειάζεται να διαλυθεί και να "ξαναγεννηθεί".

***  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ! Η οικονομία καταστρέφεται, με στοιχεία...

~  Προειδοποιήσεις για την Τουρκική Οικονομία, δημοσίευσε το ΔΝΤ. Τονίζει το Ταμείο πως η πτώση του τουριστικού τομέα και τα υψηλά επίπεδα εταιρικού χρέους προκαλούν αναταράξεις στην τουρκική οικονομία, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να πέσει στο 2,9% φέτος.
"Η τουρκική οικονομία έχει αντέξει σε πολλά σοκ" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΝΤ. "Ωστόσο, η εντεινόμενη πολιτική αβεβαιότητα, η κατακόρυφη πτώση των εσόδων από τον τουρισμό και το υψηλό επίπεδο χρέους των εταιρειών έχουν επιπτώσεις" προστίθεται στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη νέα εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Συνυπολογίζοντας τους Διωγμούς που κάνει ο Ερντογάν κατά πάντων, που σημαίνει κοινωνική αναταραχή, βλέπουμε πως η Τουρκία μπαίνει σε περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας.
Η Αθήνα οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση…

***  Το ΜΑΞΙΜΟΥ εθελοτυφλεί! Η Κρίση ΣΚΟΤΩΝΕΙ κυριολεκτικά τους ΕΛΛΗΝΕΣ...

~
Μέχρι να αναλάβει την εξουσία ο κος Τσίπρας ανεδείκνυε τις αυτοκτονίες των Ελλήνων σε καθημερινή βάση. Ορθά έπραττε. Ο φόρος αίματος ήταν τεράστιος. Μάλιστα, αν θυμάστε, είχε κάνει προεκλογική σημαία του, την παύση του φαινομένου.
Από τότε όμως που ανέλαβε η Πρώτη φορά Αριστερά, ως δια μαγείας σταμάτησαν τα ΜΜΕ να ασχολούνται με το θέμα. Έπαψαν μήπως οι αυτοκτονίες;
Σας πληροφορούμε πως όχι. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική από την ‘ΦΑΝΤΑΣΙΑ’ του Μεγάρου Μαξίμου.
Από τις αρχές του 2016 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα έχουν καταγραφεί 349 αυτοκτονίες, εκ των οποίων 294 αντρών και 55 γυναικών, και 513 απόπειρες αυτοκτονίας. Οι 272 αυτόχειρες ήταν πάνω των 41 ετών. Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν πως ο αριθμός μπορεί να είναι ακόμα και διπλάσιος, καθώς αρκετές αυτοκτονίες δε δηλώνονται ως αυτοχειρία για θρησκευτικούς ή και κοινωνικούς λόγους.
Μετά την εισαγωγή των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα σημειώθηκε ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών κατά 35%, και κυρίως σε άντρες παραγωγικής ηλικίας. Αντίστοιχα, υψηλά είναι και τα ποσοστά κατάθλιψης που σημειώθηκαν τόσο στους ανέργους, όσο και στους εργαζόμενους.
Τα συστημικά ΜΜΕ γιατί το κρύβουν; πόση προπαγάνδα πια;

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***

Βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο από τη Σταντάρ, «σβήνει» η πρόκριση
Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 0-3
(61΄ Σισέ, 75΄, 90+3΄ Μπελφοντίλ)
Διαιτητής: Σέρχι Μπόικο (Ουκρανία)
Κίτρινες: Εμποκού, Ιβανόφ, Μολέδο - Σα
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρ.Μούτσι): Στιλ, Μέστο (77΄ Χατζηγιοβάνης), Μολέδο, Ιβάνοφ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λουντ, Κουλιμπαλί, Εμποκού, Ιμπάρμπο (86΄ Ρινάλντι), Μπεργκ (30΄ Λέτο).
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Α.Γιάνκοβιτς): Ουμπέρ, Έλντερσον (46΄ Φιόρε), Ραχμάν, Σολτζ, Εντμίλσον (88΄ Ενμπενζά), Τρεμπέλ, Φάι, Λαϊφής, Σισέ, Σα, Μπελφοντίλ

Πάει και το... ραβδάκι του Ίβιτς: ΠΑΟΚ - Καραμπάγκ 0-1
ΠΑΟΚ - Καραμπάχ 0-1
(69΄ Μίτσελ)
Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)
Κίτρινες κάρτες: Αθανασιάδης, Tζαβέλλας, Περέϊρα, Μεντβέντεφ.
 * Η κίτρινη κάρτα του Αθανασιάδη είναι η δεύτερη και του αφαιρεί το δικαίωμα να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι με την Φιορεντίνα στις 24 του μήνα.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81' Σάκχοφ) Κάνιας, Μπίσεσβαρ (73' Τιάμ), Ροντρίγκες, Μυστακίδης (61' Περέϊρα) και Αθανασιάδης.
Καραμπάγκ: Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Χουσείνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι, Αμιργκουλίεφ (64' Μίτσελ), Γκαράγιεφ, Αλμέιδα, Κιντάνα, Μουάρεμ (88' Ισμαήλοφ)και Εντλόβου (76' Ρεϊνάλντο).

Μισή... δουλειά έκανε ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν
Αστάνα - Ολυμπιακός 1-1
(8΄ Ντεσπότοβιτς - 30΄ Σέμπα)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ορέλ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τουμάσι, Λογκβινένκο - Μπουχαλάκης
ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Ντεσπότοβιτς (82' Κουλμπέκοφ), Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Τουομάσι (93' Ναγιαριάν), Μαλίι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα, Σόμκο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο (81' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μάρτινς (91' Ανδρούτσος), Μανθάτης (64' Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.
***  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 91-83«Λύγισε» μετά από δύο παρατάσεις σε αγώνα-θρίλερ ο Παναθηναϊκός
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 91-83 -παρ. (77-77κ.α.)

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-42, 53-53, 70-70κ.α., 77-77 α΄ παρ., 91-83 β΄ παρ.

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Euroleague:

Τετάρτη, 2/11

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 69-79
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 73-81

Πέμπτη, 3/11
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 106-102 -παρ. (91-91κ.α.)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 75-81
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 90-81

Παρασκευή, 4/11
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)


Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

***


ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 

~ Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~

~   ** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3166 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3193  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.402   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

***~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου