ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016 :
~
~*Βαλτοπούλια στο Αρφαρά Μεσσηνίας Άγιος Κωνσταντίνος 16/11/2016:  https://youtu.be/oU0hqM_qCyY .-

~ΒΑΛΤΟΠΟΥΛΙΑ ή σβουρτσέλια 16/11/2016:
 https://youtu.be/l9RqWq_r8d4 .-







Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΑγάπησε τα πενιχρά ενδύματα, για να σβήσεις τους λογισμούς της υψηλοφροσύνης που αναδύονται μέσα σου. Γιατί αυτός που αγαπά την πολυτέλεια και τα λαμπερά ρούχα δεν μπορεί να αποκτήσει ταπεινούς λογισμούς. Διότι η καρδιά μέσα στον άνθρωπο συμμορφώνεται με τα εξωτερικά σχήματα.


 











Σήμερα 16/11/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής
~
 
 ~Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~Θείας ἤκουσας, φωνῆς τοῦ Λόγου, καὶ τῆς πίστεως, τὸ φῶς ἐδέξω, καταλείψας τελωνείου τὸν σύνδεσμον ὅθεν Χριστοῦ τὴν ἀπόρρητον κένωσιν, εὐηγγελίσω Ματθαῖε Ἀπόστολε. Καὶ νῦν πρέσβευε, δοθήναι τοὶς σὲ γεραίρουσι, πταισμάτων ἱλασμὸν καὶ μέγα ἔλεος.
 ~* Απολυτίκιο Ευαγγελιστού Ματθαίου - 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/ziBCtfrsFxE  .-
 


Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.com) Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής (Tετραευάγγελο) - 13ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής - Φανάρι, Κωνσταντινούπολη Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής
~* Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος, πριν γίνει μαθητής του Κυρίου Ιησού Χριστού, ονομαζόταν Λευίς. Ο πατέρας του λεγόταν Αλφαίος και ήταν από τη Γαλιλαία.
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.com) Το μαρτύριο του Αγίου Ματθαίου του Αποστόλου Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής - γ' τέταρτο 14ου αι. μ.Χ. - Mονή Xιλανδαρίου, Άγιον Όρος
Ο Ματθαίος έκανε το επάγγελμα του τελώνη, και ο Ιησούς τον βρήκε να κάθεται στο τελωνείο έξω από την Καπερναούμ. Και είπε προς αυτόν: «Ἀκολούθει μοι». Ο Ματθαίος, χωρίς καμιά καθυστέρηση, αμέσως τον ακολούθησε. Και όχι μόνο εγκατέλειψε το αμαρτωλό - για την εποχή εκείνη - επάγγελμα του τελώνη, αλλά και με χαρά φιλοξένησε τον Κύριο στο σπίτι του. Εκεί, μάλιστα, ήλθαν και πολλοί τελώνες και άλλοι αμαρτωλοί άνθρωποι, με τους οποίους ο Ιησούς συνέφαγε και συζήτησε. Οι φαρισαίοι, όμως, που είχαν πωρωμένη συνείδηση, όταν είδαν αυτή την ενέργεια του Κυρίου, αμέσως τον κατηγόρησαν ότι συντρώγει με τελώνες και αμαρτωλούς. Ο Ιησούς το άκουσε και είπε εκείνα τα θαυμάσια λόγια: «Οὐ γὰρ ἦλθον καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν» (Ματθαίου, θ' 13). Δηλαδή, λέει ο Κύριος, δεν ήλθα για να καλέσω εκείνους που νομίζουν τους εαυτούς τους δίκαιους, αλλά ήλθα να καλέσω τους αμαρτωλούς, για να μετανοήσουν και να σωθούν.
Στο Ματθαίο οφείλει η Εκκλησία μας το πρώτο κατά σειρά στην Καινή Διαθήκη Ευαγγέλιο, που γράφτηκε το 64 μ.Χ.
Ο Ματθαίος κατά την παράδοση κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αιθιοπία, όπου και πέθανε μαρτυρικά.

***  O K.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ το ΕΙΠΕ! Τρέμουν οι ΗΠΑ τη Γεωστρατηγική ΝΙΚΗ του ΠΟΥΤΙΝ...

~ Τώρα που έφυγε ο Πρόεδρος Ομπάμα ξεκίνησε ο ορυμαγδός πληροφοριών για τα όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες βασικά θέματα στην ατζέντα του Ομπάμα ήταν το ΝΑΤΟ και η ενέργεια. Στόχος  τους είναι να περιοριστεί η εξάρτηση από το Ρωσικό αέριο αλλά και να διασφαλιστεί η μεταφορά αμερικανικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του Barack Obama ότι συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα «τη σημασία της διατήρησης σε ισχύ των κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας». Ο Ομπάμα και οι ΗΠΑ τρέμουν τη ενεργειακή παντοδυναμία του Πούτιν.
Είναι δεδομένο πως ο Αμερικανός Πρόεδρος φοβάται πως η Ελλάδα, θα γίνει κομμάτι ενός ντόμινο χωρών που θα στραφούν στη Ρωσία (θυμηθείτε τη Βουλγαρία και τη Μολδαβία).
Στο σημείο αυτό πρέπει να θυμίσουμε πως ο Κυριάκος Βελόπουλος  τα είπε αυτά (διαβάστε τo άρθρο ΕΔΩ) μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών σε Βουλγαρία και Μολδαβία.
Το θέμα τώρα είναι πώς θα κινηθεί η ελληνική διπλωματία.

***  Μία μας ΦΤΥΝΟΥΝ, μία μας ΓΛΕΙΦΟΥΝ! Τρέμουν μην πάμε στη Ρωσία...

~ Η επίσκεψη του απερχόμενου πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα έφτασε στο τέλος της.
Ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε το τελευταίο του ταξίδι στο προεδρικό αξίωμα να είναι στη χώρα μας, παρά την ηχηρή απουσία του στα οκτώ χρόνια της θητείας του.
Ο Ομπάμα επαίνεσε τους Έλληνες για το κουράγιο τους, για την υπομονή τους στα χρόνια της κρίσης και σε κάθε ομιλία του όσες ώρες βρέθηκε στην Ελλάδα, δεν παρέλειπε να αναφερθεί στη Δημοκρατία και στην αρχαία ελληνική ιστορία και κουλτούρα, μαθαίνοντας κιόλας και κάποιες λέξεις στα ελληνικά. Οι φιλοφρονήσεις του δεν είχαν τέλος, σαν να ήθελε να απολογηθεί που δεν κατάφερε να έρθει τα προηγούμενα χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι το ταξίδι του Ομπάμα δεν έγινε για λόγους τουριστικούς, ούτε για να μεσολαβήσει για το χρέος. Το θέμα του χρέους είναι απλά μια πολύ μικρή κουκίδα στον κατάλογο με τους  λόγους που τον οδήγησαν να επιλέξει τη χώρα μας ως τελευταία στάση της προεδρικής θητείας του. Οι λόγοι που ήρθε και μας "πλημμύρισε" με φιλοφρονήσεις είναι εξαιτίας της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας, και ό,τι πρεσβεύει για τις ΗΠΑ.
Η Ελλάδα, μαζί με την Τουρκία, είναι τα προπύργια των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Με μόνη διαφορά ότι η Τουρκία έχει έναν ασταθή ηγέτη, που χθες ήταν με τις ΗΠΑ και αύριο θα είναι με κάποιον άλλο. Η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό έχει κάνει βήματα προόδου στις σχέσεις με τη Ρωσία, κάτι που φοβερίζει τις ΗΠΑ που θέλει να συνεχίζει να ασκεί επιρροή στη χώρα μας. Οπότε, η εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα μόνο "κολακευτική" δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Και για να λέμε την αλήθεια...Ο Ομπάμα ελάχιστα έχει βοηθήσει την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που ταλανίζεται από οικονομική και προσφυγική κρίση και όχι μόνο. Μια Ελλάδα που καθημερινά πλήττεται η εθνική της κυριαρχία από τη "σύμμαχο" Τουρκία και την Αλβανία.
Ο Ομπάμα δεν ήρθε σαν σωτήρας να μας σώσει από το χρέος. Αν εξαιρέσουμε ότι πια δεν έχει ισχύ η γνώμη του, μιας και είναι απερχόμενος πρόεδρος, η Γερμανία ήδη, πριν μεταβεί στο Βερολίνο ο πρόεδρος, έχει διαμηνύσει ότι θέμα του ελληνικού χρέους είναι ευρωπαϊκό ζήτημα.

***  Πού θα μετακομίσουν οι Ομπάμα μετά τον Λευκό Οίκο;
Πού θα μετακομίσουν οι Ομπάμα μετά τον Λευκό Οίκο;
Αυτό είναι το νέο σπίτι των Ομπάμα
~  Η ώρα της μετακόμισης πλησιάζει για την οικογένεια Ομπάμα. Ο Λευκός Οίκος θα γίνει το σπίτι των Τραμπ -αν και ο Ντόναλντ έχει ακόμα δυσκολίες να αποχωριστεί τον Πύργο του- και η οικογένεια του νυν προέδρου ετοιμάζει βαλίτσες.
Το σπίτι βρέθηκε, όπως έγραψε το Politico και μετέδωσε το CNN. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατοικία λίγα χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο στην περιοχή της Ομοσπονδιακής Πρωτεύουσας, όπου διαμένουν διπλωματικές αποστολές.
Χτίστηκε το 1928, έχει μέγεθος 761 τετραγωνικών, διαθέτει 9 υπνοδωμάτια και 8,5 μπάνια. Πωλήθηκε το 2014 έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η σημερινή του αξία υπολογίζεται σε 7 εκατομμύρια δολάρια και μπορεί κανείς να αντιληφθεί την αξία που θα έχει, όταν οι Ομπάμα θα το αφήσουν,
Προφανώς, δεν θα το αγοράσουν, αλλά θα το νοικιάσουν έναντι 22.000 δολαρίων το μήνα. Έχουν σκοπό να μείνουν στην πόλη μέχρι να τελειώσει και η μικρή κόρη το σχολείο.  Newsroom ΔΟΛ

***   Το κόκκινο χαλί και το ατίθασο αεροπλάνο του Ομπάμα
Δεν ευθυγραμμίστηκανΤο κόκκινο χαλί και το ατίθασο αεροπλάνο του ΟμπάμαΚάπως έτσι λύθηκε το θέμα με το χαλί, ώστε να κατέβει ο πρόεδρος (φωτ. US Embassy in Athens)
~  Ένα μικρό απρόοπτο έλαβε χώρα τη στιγμή που προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος με τον Μπαράκ Ομπάμα: το γιγάντιο αεροσκάφος δεν ευθυγραμμίστηκε με το σημείο όπου είχε ήδη στρωθεί το κόκκινο χαλί, οπότε αναζητήθηκε λύση.
Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου αποφάσισαν να αλλάξουν λίγο την πορεία του χαλιού, ώστε να φτάσει στη σκάλα που έμεινε λίγα εκατοστά εκτός προγράμματος: έτσι το χαλί έκανε ένα μικρό ζικ-ζακ.
  Newsroom ΔΟΛ

*** Κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο από Βούτση και Γαβρόγλου
Η 43η επέτειος της εξέγερσηςΚατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο από Βούτση και ΓαβρόγλουΟ πρόεδρος της Βουλής καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου 
~  Στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στον ιστορικό χώρο του ιδρύματος, λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκ μέρους της εθνικής αντιπροσωπείας, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας και η νεολαία του κόμματος.
«Εδώ έγιναν αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν και που θα πρέπει να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Πάντοτε η τιμή ανήκει σε αυτούς τους πρωταγωνιστές» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.
«Τιμούμε με σεβασμό και απέραντη ευγνωμοσύνη τα παιδιά που έπεσαν εδώ. Σε μια συγκυρία που δοκιμάζεται η δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη, ελπίζουμε τα οράματά τους και οι θυσίες τους να μην έχουν πάει χαμένα» ήταν η δήλωση του υπουργού Παιδείας.
«Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των νέων ανθρώπων που έδωσαν και την ψυχή τους για να υπάρξει δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αναγνωρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες. Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι και θα ολοκληρωθούν με την επιτυχία την επόμενη περίοδο μέσα από τη σκληρή μάχη την οποία δίνουμε» ανέφερε ο Παναγιώτης Ρήγας.
Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ενώ αντεγκλήσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ομάδα νεαρών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
«Σαράντα τρία χρόνια μετά, συνεχίζουμε στα βασικά συνθήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Αποκτούν περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος ΣΦΕΑ, Σπύρος Χαλβατζής, εκπροσωπώντας την επιτροπή εορτασμού. Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, υψώνεται και φέτος, για άλλη μία φορά, η σημαία του Πολυτεχνείου «με τα αιτήματα αναβαπτισμένα στους σύγχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».
Οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο της εξέγερσης θα κορυφωθούν αύριο, Πέμπτη, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτές από τις 08:30 έως τις 13:00 και αναμένεται, εκτός από τους πολίτες, να καταθέσουν στεφάνια διάφοροι φορείς και θεσμικοί παράγοντες. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Πολυτεχνείου, με ομιλίες από τους φορείς που απαρτίζουν την επιτροπή ευρτασμού.  Newsroom ΔΟΛ

***  Με ποιους φωτογραφήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στο δείπνο στο Προεδρικό   
Τα παραλειπόμενα της βραδιάςΜε ποιους φωτογραφήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στο δείπνο στο Προεδρικό Με το Λύκειο Ελληνίδων φωτογραφήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα           
~Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και τις προσφωνήσεις-αντιφωνήσεις κατά το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, το κλίμα χαλάρωσε.
Η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής, με τη συνοδεία της ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας, ερμήνευσε τα: «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» και το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» που αναφέρεται στο Κυπριακό, καθώς και στα αγγλικά το «Imagine» και το «Sound of Silence».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ενθουσιάστηκε και έβγαλε μια σειρά αναμνηστικών φωτογραφιών.
Εκτός από την παιδική χορωδία, στο ίδιο «κάδρο» με τον Αμερικανό πρόεδρο βρέθηκαν το Λύκειο Ελληνίδων, ο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου που δέχθηκε τα συγχαρητήρια για το μενού, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπουργοί αλλά και γραμματείς δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να ζητήσουν μια selfie με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν αρνήθηκε.
Από τις selfie δεν υπάρχουν ντοκουμέντα, υπάρχουν όμως από τις πιο επίσημες φωτογραφίες στη διάρκεια του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο




















  Ο προσωπικός φωτογράφος του Αμερικανού Προέδρου Πητ Σόουζα κατέγραψε σε βίντεο ένα μικρό στιγμιότυπο από την παιδική χορωδία.

*** Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα επισκεφθεί ο Μπαράκ Ομπάμα
Κλειστός ο χώρος
Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα επισκεφθεί ο Μπαράκ Ομπάμα
~ Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης κατευθύνεται αυτή την ώρα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Για λόγους ασφάλειας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό, καθ' όλη τη διάρκειας της ημέρας, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου).
Παράλληλα, κλειστοί είναι οι σταθμοί «Ακρόπολη» και «Φιξ» του Μετρό, αλλά και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
~ Αμέσως μετά την ξενάγηση στον Ιερό Βράχο, περίπου στις 12:10 ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Δέλτα Φαλήρου. Η ομιλία του εκεί αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 13:30.
Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αμερικανός πρόεδρος θα παρουσιάσει εν είδει πολιτικής παρακαταθήκης «το όραμά του για τη δημοκρατία, την ώρα της ανόδου του λαϊκισμού σε ολόκληρο τον κόσμο».
Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει μάλιστα ότι η ομιλία αναμένεται να είναι «μία από τις τελευταίες μεγάλες ομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε για αυτήν την Ελλάδα, λίκνο της δημοκρατίας, και, σύμφωνα με τα λόγια του, 'πηγή τόσων ιδεωδών και αξιών που συνέβαλαν στην οικοδόμηση της Αμερικής'».
Απέναντι στην ενίσχυση της λαϊκιστικής ρητορικής, της δεξιάς, αλλά και της αριστεράς, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εστιάσει στις απογοητεύσεις από τις οποίες αυτός ο λαϊκισμός τροφοδοτείται και θα ζητήσει να μην υποκύψουμε σε έναν «καπιταλισμό χωρίς ψυχή».
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αναχωρήσει από την Αθήνα το μεσημέρι με προορισμό το Βερολίνο.
Από τις 14:00 μέχρι και τις 16:00 το μεσημέρι δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο. Το AirForce One αναμένεται να απογειωθεί από το «Ελ.Βενιζέλος» στις 15:30 για Βερολίνο.
*** Μεσσηνιακά προϊόντα θα ταξιδέψουν στο διάστημα! 
Ως το πρώτο σχολείο στην Ευρώπη και από τα πρώτα σε ολόκληρο τον κόσμο, τα «Εκπαιδευτήρια» Μπουγά, σε αγαστή συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου, θα συμμετάσχουν σ’ ένα πρωτοποριακό πείραμα, με την αποστολή τοπικών προϊόντων, αλλά και τροφοφαρμάκων που παράγονται απ’ αυτά, στο διάστημα!
Το πείραμα θα διαρκέσει περίπου 7-8 μήνες και στόχος είναι η αποστολή τους στο διάστημα τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2017. Το πείραμα θα γίνει σε συνεργασία με την πρώτη ιδιωτική διαστημική εταιρεία που κατάφερε να δημιουργήσει υποτροχιακά διαστημικά οχήματα πολλαπλής χρήσης, φέρνοντας μια πραγματική «επανάσταση» στο χώρο της τεχνολογίας, την “Blue Origin”.
Συνδετικός κρίκος της συνεργασίας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με την αμερικανική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος είναι ο Μεσσήνιος καθηγητής της ΝASA, Περικλής Παπαδόπουλος και ο αδερφός του Τάκης.
Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Φώτης Μπουγάς, εκπρόσωποι του ΤΕΙ Πελοποννήσου, ο καθηγητής Τάκης Παπαδόπουλος, καθηγητές του σχολείου, αλλά και ο Μεσσήνιος διακεκριμένος καθηγητής της ΝΑΣΑ Περικλής Παπαδόπουλός, μέσω skype, μίλησαν για το σπουδαίο εγχείρημα που θα λάβει χώρα το προσεχές διάστημα…
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του «Θάρρους» της Πέμπτης.
του Κώστα Γαζούλη 

*** Κρύο και άστατος καιρός σήμερα στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Τετάρτη 16/11/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή ασθενείς καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

~ ΒΑΛΤΟΠΟΥΛΙΑ ή σβουρτσέλια  16/11/2016:
 https://youtu.be/l9RqWq_r8d4 .-

***  Έκλεψαν μηχανάκι και έκαναν βόλτες στην Καλαμάτα 
Κλεμμένο ήταν το μηχανάκι που επέβαιναν ένας 24χρονος και μία 18χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν χθες το πρωί στην οδό Νέδοντος. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τους σταμάτησαν για έλεγχο και στη διασταύρωση στοιχείων που έκαναν διαπίστωσαν ότι το μηχανάκι είχε κλαπεί νωρίτερα από την οδό Κυβέλου.
Αυτό αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.

*** Παρουσίαση “#Act4Youth”, ενός σχεδίου για τους νέους  
Πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, μέσω των Ακτιβιστών του στην Καλαμάτα, σήμερα Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα στο Baba Yaga, στη στοά Λόντου, απευθύνει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος.
Πρόκειται, όπως αναφέρει, για «μια ανοιχτή συνάντηση όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι πυλώνες του σχεδίου και θα ακολουθήσει συζήτηση για τις ανάγκες και την προοπτική της γενιάς μας.
Η νεολαία της Ευρώπης πληρώνει υψηλό τίμημα μέσα στο υπάρχον κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον:
Πάνω από το ένα τέταρτο των παιδιών της Ευρώπης ζουν στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ένας στους πέντε Ευρωπαίους κάτω των 25 ετών εξακολουθεί να είναι άνεργος, ενώ στη χώρα μας το ποσοστό νεανικής ανεργίας ξεπερνά το 50%. Περισσότερο από το ένα τρίτο των νέων ανέργων στην Ευρώπη είναι μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 12 μήνες). Παραδοσιακές μορφές συμμετοχής των νέων Ευρωπαίων είναι σε ύφεση: το 2014 μόνο το 28% των κάτω των 25 ετών ψήφισαν σε εκλογές, σε σύγκριση με το γενικό ποσοστό συμμετοχής που είναι 42,6%. 57% των νέων Ευρωπαίων ηλικίας 16-30 αισθάνονται ότι έχουν αποκλειστεί από την οικονομική και κοινωνική ζωή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, έχοντας δημιουργήσει το πρόγραμμα "Εγγύηση για τη Νεολαία" το 2013, μέσω του οποίου προέκυψαν δράσεις που εξειδικεύτηκαν σε κάθε χώρα και εν όψει της αναθεώρησης του Προϋπολογισμού (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και παρουσιάζει το σχέδιό του για τη νεολαία, με τη φιλοδοξία να το επεκτείνει σε ένα παγκόσμιο σχέδιο για τους Νέους.
Το #Act4Youth αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για τους νέους Ευρωπαίους. Βασίζεται δε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:
1. Εγγύηση της Απασχόλησης των Νέων
2. Προστασία Παιδιών
3. Ενίσχυση της Κινητικότητας στην Εκπαίδευση
4. Πρόσβαση στον Πολιτισμό.                                                        
Το ευρωπαϊκό σχέδιο για τους νέους είναι η πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία ενός ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της σημερινής νεολαίας με ολιστικό τρόπο: Αναγνωρίζει ότι, ενώ η ανεργία των νέων είναι μια τεράστια τραγωδία, πέρα από τις θέσεις εργασίας πρέπει να ληφθούν και μέτρα για τη διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης, της καταπολέμησης της φτώχειας, από την παιδική κιόλας ηλικία. Η ανάγκη για ενδυνάμωση των νέων, όχι μόνο ως δρώντων οικονομικά, αλλά πρώτα και κύρια ως ενεργά σκεπτόμενων πολιτών, αποτελεί θεμέλιο λίθο της ποιότητας της Δημοκρατίας που διεκδικούμε».

*** Δεν έβαλε… μπανανιές 
Ιδιαίτερης καλλιέργειας ήταν η φυτεία χασίς ενός Λάκωνα, ο οποίος χθες κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, και οι δικαστές άκουγαν με προσοχή την αναλυτική περιγραφή του αστυνομικού για το πόσο προσεγμένη ήταν.
Μάλιστα, η πρόεδρος δεν άντεξε κάποια στιγμή και απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο, είπε: «Εμ, εσύ ήσουν καλός αγρότης. Με τόσες γνώσεις που είχες, γιατί δεν καλλιεργούσες μπανανιές, να μην κινδυνεύεις και με ισόβια;».
Αν και τελικά γλίτωσε τα ισόβια, θα μείνει αρκετά χρόνια στη φυλακή και μάλλον θα ακούσει τη συμβουλή της προέδρου, όταν βγει.   Β.Β.  

 ***  Γαργαλιάνοι – Ρωμανού: «Ομολογία ενοχής» η ανάθεση μελέτης για τα νερά που «πνίγουν» τον τόπο… 
 
Ως «κυνική ομολογία ενοχής» εκλαμβάνουν στους Γαργαλιάνους την απευθείας ανάθεση, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύνταξης μελέτης για τα νερά του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού σε ιδιώτη μελετητή, καθώς αποδεδειγμένα «πνίγουν» τον τόπο και καταστρέφουν περιουσίες!
Μάλιστα, τονίζουν πως η ανάθεση μελέτης σε ιδιώτη (σ.σ. δε γνωρίζουν στους Γαργαλιάνους εάν όντως έχει γίνει ανάθεση, πώς, με ποιες διαδικασίες και ποια αμοιβή) είναι αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλαν κατά παντός υπευθύνου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης και αγρότες της περιοχής που οι περιουσίες τους καταστράφηκαν δύο φορές από τα νερά του δρόμου, και της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Την περασμένη Παρασκευή έκαναν αυτοψία στο δρόμο και τα «προβληματικά» σημεία υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας και ο καθηγητής Υδρολογίας, Ηλίας Βασιλόπουλος, που έχει υπηρετήσει και στο ΕΜΠ, προκειμένου να καταγράψουν την υφιστάμενη κατάσταση και ο τελευταίος να εκπονήσει μελέτη διευθέτησης των ομβρίων υδάτων.
Σύμφωνα, δε, με όσα ειπώθηκαν σε αγρότες της περιοχής, στη μελέτη θα αναφέρονται οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο ρέμα «Νεραδιάρης», για να μπορεί να δεχθεί όλο τον όγκο των υδάτων του δρόμου και να μην πλημμυρίζει ο τόπος. Επίσης, θα μελετηθούν παρεμβάσεις στον κόμβο Μαραθόπολης, όπου έχουν ήδη διαπιστωθεί φαινόμενα διάβρωσης, πριν καν ακόμα παραδοθεί επίσημα το έργο του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού!
Από τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, ο οποίος εδώ και μήνες έχει αναδείξει τα προβλήματα και έχει κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προς τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, τονίζονται η έλλειψη τεχνικών έργων, οι μελετητικές αστοχίες και παραλείψεις και ότι για τα προβλήματα υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι! Επίσης, τονίζεται πως, εάν από την πρώτη στιγμή που ο Σύλλογος αναφέρθηκε στα προβλήματα, οι αρμόδιοι έσκυβαν και ασχολούνταν σοβαρά με την επίλυσή τους, θα είχαν βρεθεί λύσεις. Όμως, λένε, οι αρμόδιοι, κυρίως της Περιφέρειας, αδιαφόρησαν εντελώς προκλητικά.
Μάλιστα, αποδίδουν την καθυστερημένη διαδικασία εκπόνησης μελέτης στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν και τη διαταγή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυπαρισσίας για προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες.
Σημειώνεται πως στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται: «Από την κατασκευή του τμήματος της Ε.Ο. Κυπαρισσίας –Πύλου, τμήμα ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ –ΡΩΜΑΝΟΣ, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα πλημμύρας στα αγροκτήματά μας λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν κατασκευαστεί στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα κατά την κατασκευή του νέου δρόμου. Αποτέλεσμα της άνω σοβαρότατης παράλειψης είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών μας, καθώς και των εγκαταστάσεων μας (θερμοκηπίων), που προξενήθηκε αρχικά με τη βροχόπτωση στις 7/9/2016 και ολοκληρώθηκε με τη βροχόπτωση της σημερινής νύχτας ( 4-11-2016). Μετά την πλημμύρα της 7ης/9/2016 ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, δηλ. Περιφέρεια Πελοποννήσου ως φορέας του έργου, η ανάδοχος εταιρεία του έργου και ο Δήμος Τριφυλίας. Παρά τις άνω καταγγελίες και έντονες διαμαρτυρίες μας, στους παραπάνω φορείς, ουδείς ασχολήθηκε με το πρόβλημά μας, αλλά αδιαφόρησαν προκλητικά…».
Ακόμα, δε, απάντηση στο έγγραφο αίτημά τους για το εάν υπάρχει και ποια είναι η υδραυλική μελέτη του έργου του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, ζητώντας μάλιστα να τους παραδοθεί, δεν έχουν πάρει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***

****   Αθλητική ενημέρωση  :
Ελληνοισπανικές «μονομαχίες» σε ΣΕΦ και Μαδρίτη
*** Αναλυτικά για την 7η αγωνιστική της Euroleague  και για την 8η αγωνιστική :

Τρίτη, 15/11/2016
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 78-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 87-77
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 88-76
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 104-99
Τετάρτη, 16/11/2016
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 20:00

~ ΟΣΦΠ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  59-52  7η αγωνιστική  16/11/2016:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 22:00

ΡΕΑΛ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  87-84 7η  αγων  16/11/ 2016:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)

Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-0 12
Μπασκόνια 4-3 11
Φενερμπαχτσέ 4-3 11
Αρμάνι Μιλάνο 4-3 11
Παναθηναϊκός 4-2 10
Μπαρτσελόνα 4-2 10
Νταρουσάφακα 4-2 10
Ρεάλ Μαδρίτης 4-2 10
Ερυθρός Αστέρας 3-4 10
Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-4 10
Αναντολού Εφές 3-4 10
Ολυμπιακός 3-3 9
Ούνιξ Καζάν 2-5 9
Μπάμπεργκ 2-5 9
Ζαλγκίρις 1-5 7
Γαλατάσαραϊ 1-5 7

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πέμπτη, 17/11/2016

Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Παρασκευή, 18/11/2016
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:15
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

***  Ταυτοποιήθηκε οπαδός που έκαψε την ελληνική σημαία
Ταυτοποιήθηκε οπαδός που έκαψε την ελληνική σημαία
~ Με την κατηγορία του καψίματος της Ελληνικής σημαίας κατά την διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη της Βοσνίας, βαρύνεται ο δράστης που ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία.
Διευκρινίζεται, ότι δεν πρόκειται για το άτομο που κρατούσε το πανό με το φασιστικό περιεχόμενο.
Η δικογραφία για το συγκεκριμένο άτομο, αναμένεται να αποσταλεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ αναμένεται από τις αρχές η ταυτοποίηση των ατόμων που είχαν αναρτήσει πανό στο αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που έγραφε στα σέρβικα «μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρένιτσα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν έχει ενημερωθεί για επανέναρξη του πρωταθλήματος
Το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν έχει ενημερωθεί για επανέναρξη του πρωταθλήματος
~ Διαψεύδεται από το υφυπουργείο Αθλητισμού ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε επίσημη ενημέρωση από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ή μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ σχετικά με το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αρμόδιες για το αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, σε αυτή την φάση, είναι η ΠΔΕ και οι εποπτεύουσες αρχές της FIFA και της UEFA.
Όπως τονίζεται όμως από το υφυπουργείο, η πολιτική ηγεσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι έτοιμη να παρέμβει όποτε κρίνει ότι αυτό θα είναι απαραίτητο. Επισημαίνεται δε, ότι διαρροές τέτοιου τύπου, εάν υπάρχουν, δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των καταστάσεων.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Οι Βόσνιοι περιμένουν τη ρεβάνς της Ζένιτσα με... άγριες διαθέσεις
Οι Βόσνιοι περιμένουν τη ρεβάνς της Ζένιτσα με... άγριες διαθέσεις
~  Ιδιαίτερα εκνευρισμένοι παρέμειναν οι Βόσνιοι και μετά τη λήξη του 1-1 με την Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του Mουντιάλ.
Το γκολ του Τζαβέλλα σε συνδυασμό με τις πολλές εντάσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα έκαναν έξαλλους τους φιλοξενούμενους.
Ο Έντιν Τζέκο, αρχηγός της εθνικής Βοσνίας, μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης της χώρας του, δήλωσε: «Νιώθω σαν να χάσαμε 3-0. Βλέποντας συνολικά το ματς αξίζαμε να κερδίσουμε με 3-0 ή 4-0. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Τους ευχαριστώ για την έλλειψη φιλοξενίας. Ανυπομονώ να τους δω στη Ζένιτσα»!
Τo συγκεκριμένο ματς θα γίνει στις 9 Ιουνίου 2017.
Πιο ήρεμος ο Μπαζντάρεβιτς
 Ο Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς, προπονητής της Βοσνίας ήταν πάντως πιο κατευναστικός «Εγώ νομίζω πως η Ελλάδα είναι φιλική χώρα. Είχαμε αρκετούς παίκτες μας που πέρασαν από εδώ. Αυτή η εικόνα δεν ήταν καλή αλλά δεν πιστεύω πως εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό. Εμείς όταν θα έρθει η Ελλάδα στη Βοσνία θα τους φιλοξενήσουμε καλά και θα τους φερθούμε με ευπρέπεια».
Για το κατά πόσον η Βοσνία μπορεί την 2η θέση είπε: «Εγώ προσωπικά πιστεύω πως εάν συνεχίσουμε έτσι το πιο πιθανό είναι να πάμε στην 2η. Μπορούμε και για την 1η θέση ακόμα. Ελπίζουμε την άνοιξη να μην έχουμε τραυματίες και να πάμε καλά».Για το εάν η Βοσνία επηρεαστεί από το ματς με την Ελλάδα για την συνέχεια: «Σίγουρα δεν είναι για εμάς καλό αυτό που έγινε. Δεν μας δίνει χαρά. Ειδικά διότι θεωρούμε πως το 1-1 δεν ήταν δίκαιο.  Και που δεχθήκαμε γκολ στο τέλος».
Για την λέξη προβοκάτσια που είπε και ότι οι Βόσνιοι φίλαθλοι πέταξαν φωτοβολίδες προς το μέρος των Ελλήνων: «Βέβαια δεν λέω πως οι οπαδοί μας αξίζουν επαίνους. Δεν εννούσα αυτό. Όταν μιλούσα για προβοκάτσια εννούσα για το γήπεδο. Για τον διαιτητή που έκρινε μονόπλευρα το ματς. Ξέρω καλά την Ελλάδα 30 χρόνια και ότι είναι φίλαθλοι και πως φέρονται σωστά. Πιστεύω πως δεν εκπροσωπεί αυτό που έγινε σήμερα το αθλητικό πνεύμα των Ελλήνων φιλάθλων. Ευχαριστώ πολύ τους δημοσιογράφους για την στάση τους».  Newsroom ΔΟΛ

*** Επιστολή της ΕΠΟ: «Συγγνώμη από τον λαό της Βοσνίας γι'αυτή την μισαλλόδοξη ενέργεια»
Επιστολή της ΕΠΟ: «Συγγνώμη από τον λαό της Βοσνίας γι'αυτή την μισαλλόδοξη ενέργεια»
~ Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος, απέστειλε σήμερα, Δευτέρα, επιστολή προς τον ομόλογό του της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Ελβεντίν Μπέγκιτς, για τα όσα έλαβαν χώρα στον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με τη Βοσνία.
Όπως συνέβη νωρίτερα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο κ. Δρόσος εκφράζει τη λύπη του για την ανάρτηση του απαράδεκτου πανό στη διάρκεια της αναμέτρησης, καταδικάζει κατηγορηματικά την ενέργεια και ζητάει «συγγνώμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας γι΄ αυτήν την μισαλλόδοξη ενέργεια».
Η επιστολή:
«Με την ιδιότητα του Προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και προσωπικώς, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω την μεγάλη μου λύπη για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με αηδιαστικό και φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδα-Βοσνία Ερζεγοβίνη. Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.
Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία και όλοι μας θα πράξουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων.
Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας σας γι΄ αυτήν την μισαλλόδοξη ενέργεια».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Εντυπωσιακή παρουσία του ΣΔΥΜ και φέτος στον Κλασικό Μαραθώνιο 
Στη μεγάλη γιορτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου που μεγαλώνει κάθε χρόνο, σπάζοντας το ένα ρεκόρ συμμετοχής μετά το άλλο -σχεδόν 80.000 θεατές, 50.000 αθλητές και αθλούμενοι όλων των ηλικιών, από τους οποίους 7.000 ξένοι επισκέπτες από 150 διαφορετικές χώρες- συμμετείχε και φέτος με εντυπωσιακή αποστολή ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Οι 237 δρομείς του ΣΔΥΜ δοκίμασαν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου τα όριά τους (οι 91 στην κλασσική διαδρομή 42,195 χλμ. Τύμβος Μαραθώνας-Καλλιμάρμαρο και οι υπόλοιποι στα 5 και 10 χλμ.), άλλοι επιτυγχάνοντας τους αγωνιστικούς τους στόχους, άλλοι με μικρές ή μεγάλες απογοητεύσεις, αλλά πάνω απ’ όλα με τη συναίσθηση της μέθεξης σε μια συνάντηση ιστορίας, πολιτισμού και συναδέλφωσης.
Αγωνιστικά ξεχώρισε ο Εμιλιάνο Κάνο που ολοκλήρωσε τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο 4 λεπτά πάνω από τις 3 ώρες, ενώ 18 μέλη του ΣΔΥΜ είχαν την παρθενική τους εμπειρία στον αγώνα της Αθήνας και θα βραβευθούν γι’ αυτό στην ετήσια γιορτή του συλλόγου.

***   Ο  τεχνικός του ΑΟ Φαραί Νίκος Γεωργακλής σχολιάζει την 8η αγωνιστική της Α΄ Τοπικής 
Ο ΑΟ Φαραί το προηγούμενο Σάββατο πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής, επικρατώντας με 4-0 την έδρα του του Αστέρα Αρφαρών. Μία νίκη που ανέβασε σημαντικά την Καλαματιανή ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα. Ο τεχνικό του ΑΟ Φαραί Νίκος Γεωργακλής,  σχολιάζει  τα 8 ματς της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής.
  ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 4-0
Για εμάς νίκη στον αγώνα με τον Αστέρα Αρφαρών αποτελούσε  μονόδρομο. Καταφέραμε να φθάσουμε σε μια νίκη με μεγάλο σκορ,  παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν αξίζαμε να βρισκόμαστε τόσο χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2
Νομίζω ότι η Καλαμάτα είχε τον πρώτο λόγο σ’ αυτό το ματς, κάτι που ισχύει σε όλους τους αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα. Μέσα σε τρία λεπτά κατάφερε να πετύχει 2 γκολ παίρνοντας μια σημαντική νίκη.
Η Αναγέννηση Παραλίας είναι από τις πλέον υπολογίσιμες ομάδες της Α΄ Τοπικής.
  Τ. ΑΓΡΑΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 0-1
Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο ΑΣ Ανδρούσας πήρε ένα σημαντικό «διπλό».
  ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 5-0
Ο Πάμισος Μεσσήνης είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και το επιβεβαίωσε στον αγώνα με το Μιλτιάδη. Σίγουρα δεν περίμενα ένα τόσο μεγάλο  σκορ.
  ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. 1-3
Ο ΑΟ Διαβολιτσίου έχει αξιόλογη ομάδα και προερχόταν από καλά αποτελέσματα. Δεν περίμενα αυτό το σκορ. Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας όμως δείχνει αρκετά δυνατός μακριά από την έδρα του.
  ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 1-1
Ήταν ένας αγώνας ανάμεσα σε 2 ισάξιες ομάδες και θεωρώ δίκαιο αποτέλεσμα την ισοπαλία.
  ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ. 0-2
Δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Ο Απόλλων Καλαμάτας έχει εξαιρετικές μονάδες και προερχόταν από μια σημαντική νίκη. Βέβαια, ο Εθνικός Μελιγαλά είχε δύο σημαντικές προσθήκες  και θα παρουσιαστεί πιο δυνατός στη συνέχεια. Ο Εθνικός Μελιγαλά πήρε δίκαια το «διπλό».
  ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-1
Ήταν ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Ήταν δίκαιο το «Χ».

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-

***
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 :

 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ 19.- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html.-

 ~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες   Δευτέρα 07  Νοεμβρίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2016/11/103.html  .-   
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  08  Νοεμβρίου  2016:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-08-2016.html .- 
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-09-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι ενημέρωσης  ARFARA NEWS  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-11-2016.html .-
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Νοεμβρίου  2016 : 

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-12-2016.html .-   
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 12 και 13  Νοεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/12-13-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 13  Νοεμβρίου  2016  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-13-2016.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-14-2016.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 15  Νοεμβρίου  2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-15-2016.html .-
~
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...
ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟ
ΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5052  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3188 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3184  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.414   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου