ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΤίς ἀδυναμίες ἀφῆστε τις ὅλες, γιά νά μήν παίρνει εἴδηση τό ἀντίθετο πνεῦμα (δηλ. ὁ διάβολος) καί σᾶς βουτάει καί σᾶς καθηλώνει καί σᾶς βάζει στή στενοχώρια. Νά μήν κάνετε καμιά προσπάθεια ν’ ἀπαλλαγεῖτε ἀπό αὐτές. Ν’ ἀγωνίζεσθε μέ ἁπαλότητα καί ἁπλότητα, χωρίς σφίξιμο καί ἄγχος. Μή λέτε: «Τώρα θά σφιχτῶ, θά κάνω προσευχή ν’ ἀποκτήσω ἀγάπη, νά γίνω καλός κ.λπ.». Δέν εἶναι καλό νά σφίγγεσαι καί νά πλήττεις, γιά νά γίνεις καλός. Ἔτσι θ’ ἀντιδράσετε χειρότερα. Ὅλα νά γίνονται μέ ἁπαλό τρόπο, ἀβίαστα καί ἐλεύθερα. Οὔτε νά λέτε: «Θεέ μου, ἀπάλλαξέ με ἀπ’ αὐτό», παραδείγματος χάριν, τόν θυμό, τήν λύπη. Δέν εἶναι καλό νά προσευχόμαστε ἤ καί νά σκεπτόμαστε τό συγκεκριμένο πάθος. κάτι γίνεται στήν ψυχή μας καί μπλεκόμαστε ἀκόμη περισσότερο. Ρίξου μέ ὁρμή, γιά νά νικήσεις τό πάθος καί θά δεῖς τότε πώς θά σ’ ἀγκαλιάσει, θά σέ σφίξει καί δέν θά μπορέσεις νά κάνεις τίποτα.

~ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΜΑΤΑ , ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ , ΚΙ΄ ΑΛΛΟΣ  ΣΑΛΑΤΑ  ..



Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Είπε ο αββάς Ευπρέπιος: «Εφόσον παραδέχεσαι ότι ο Θεός είναι αξιόπιστος και δυνατός, πίστευε Τον και θα μετέχεις στις ευλογίες Του. Αν όμως το παίρνεις αψήφιστα το πράγμα, σημαίνει ότι δεν πιστεύεις». Και πρόσθεσε: «Όλοι πιστεύουμε ότι είναι δυνατός ο Θεός, επίσης πιστεύουμε ότι τα πάντα μπορεί να κάνει, αλλά είναι ανάγκη να έχεις πίστη μέσα σου και για τις προσωπικές σου υποθέσεις, ότι δηλαδή και σε σένα θα κάνει θαυμαστά σημεία».Γεροντικόν
Σήμερα 12/01/2017 εορτάζουν:
Αγία Τατιανή, Άγιος Μέρτιος, Αγία Ευθασία


** Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια, ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια, ἀναγράφω σοι ἡ πόλις σου, Θεοτόκε· ἀλλ' ὡς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον, ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον, ἵνα κράζω σοί· Χαῖρε Νύμφη ἀνύμφευτε.
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ἰσχύι τῆς πίστεως, κραταιωθεῖσα σεμνή, νομίμως ἐνήθλησας, ὑπὲρ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, Τατιανὴ ἔνδοξε πάσας γὰρ τᾶς ἰδέας, τῶν δεινῶν ἐνεγκοῦσα, ἤσχυνας τὸν Βελίαρ, τὴ ἀτρέπτω σου στάσει ἐξ οὐ τῆς κακοτροπίας πάντας ἀπάλλαξαν.
~** Απολυτίκιο Aγ. Τατιανής - 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/3NbKbqxTzSo .-


Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
 
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας

Άγιος Θεαγένης ιερομάρτυρας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
*** Το Γαλάτσι αποχαιρετά τον Θανάση Μπούρα.
Σήμερα 12-1-2017 το απόγευμα γύρω στις 18.00 έχασε τη μάχη που έδινε με μεγάλη αξιοπρέπεια εδώ και πολύ καιρό με την επάρατη νόσο ο Θανάσης Μπούρας.Γεννήθηκε στο Γαλάτσι το 1950 με καταγωγή από τα  Αρφαρά Μεσσηνίας.
.Παντρεμένος πατέρας τριών παιδιών από τα οποία απέκτησε δύο εγγόνια. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και ως άνθρωπος ,και ως επιστήμονας γιατρός παθολόγος-πνευμονολόγος ( διετέλεσε Δ/ντής του Πνευμονολογικού Τμήματος στο Νοσ/μείο SOMERVILLE, στη Βοστώνη.  Από το 1977 ασκούσε την Ιατρική διατηρώντας Ιατρείο στην πόλη μας, το Γαλάτσι ) ,  αλλά και ως αιρετός εκλεγμένος επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος.Διετέλεσε αντιδήμαρχος, πρόεδρος νομικού προσώπου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Τσίρου δημοτικός σύμβουλος, κατέχοντας και την θέση αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου .Την θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει  η πρώτη επιλαχούσα στον συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη, η κ. Έλενα Ζέρβα Γκιουρτζιάν. Ασχολήθηκε με τον πολιτισμό και διετέλεσε  μέλος της θεατρικής ομάδας του πολιτιστικού Συλλόγου ΔΡΑΣΗ.  Οι Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι εκφράζουν  θερμά  συλλυπητήρια στους οικείους του.  Καλό σου ταξίδι φίλε Θανάση !!!!!
Αγαπητέ φίλε (αξέχαστε) καλό σου ταξίδι !  Δεν σε ξεχνώ ! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του .- Σ-Δ Αρφαρά  stamos01 Arfara

***  «Λίμνη» ο εθνικός δρόμος στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας 
Σε… «λίμνη» έχει μετατραπεί τμήμα του εθνικού δρόμου Κυπαρισσίας – Φιλιατρών στο ύψος της Τερψιθέας Κυπαρισσίας και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Από την έντονη βροχόπτωση, τα νερά μέσα από τα παρακείμενα χωράφια -και επειδή χάνδακας απορροής ουσιαστικά δεν υπάρχει - καταλήγουν στο οδόστρωμα, με συνέπεια να έχει πλημμυρίσει ο τόπος.
Στο σημείο αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που από τη βροχή προκαλούνται προβλήματα, ωστόσο δεν έχει γίνει κάτι είτε από την Περιφέρεια είτε από το Δήμο Τριφυλίας για να διανοιχτεί – ή καθαριστεί εάν, υποτίθεται, υπάρχει – χάνδακας, ούτε και έχουν γίνει τεχνικά έργα για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων.
Ακόμη και με μικρότερης έντασης βροχή προκαλούνται προβλήματα με τα νερά στον εθνικό δρόμο. Δεν πρέπει, επιτέλους, κάποια στιγμή οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να παρέμβουν, ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα και να μην κινδυνεύουν οχήματα και επιβαίνοντες σε αυτά;  Η.Γ.


***Απεβίωσε ο Μεσσήνιος π. Δημήτριος Κωνσταντέλος, ένας ακούραστος δάσκαλος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας 
Απεβίωσε το απομεσήμερο της Τετάρτης 11ης Ιανουαρίου ο πρωτοπρεσβύτερος καθηγητής Δημήτριος Κωνσταντέλος, ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας της Θεολογίας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στο Πανεπιστήμιο Richard Stockton της Νέας Iερσέης.
Ο αείμνηστος ήταν εκ των πλέον λογίων κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τον κόσμο και συγγραφέας.
Ο αείμνηστος έχει υπηρετήσει σε διάφορες Εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής και είναι συνιδρυτής τριών Εκκλησιών στην Νέα Ιερσέη.
Έχει συγγράψει δεκαπέντε βιβλία και πολλές μελέτες και άρθρα πού έχουν δημοσιευθεί σε περισσότερα από 40 περιοδικά, επετηρίδες και εγκυκλοπαίδειες και τιμηθεί με υποτροφίες, αναγνωρίσεις και οργανισμούς Αμερικής και Ελλάδος.
Ηταν υπόδειγμα ελληνοπρεπούς κληρικού, καθηγητή, ερευνητή, στοχαστή και συγγραφέα και συνάμα ιδρυτής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Στόκτον.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 το Πανεπιστήμιο Ρίτσαρντ Στόκτον της Νέας Ιερσέης τίμησε τον π. Δημήτριο Κωνσταντέλλο με την δημιουργία Ελληνικής Βιβλιοθήκης που φέρει το όνομά του
Ο πατήρ Δημήτριος Ι. Κωνσταντέλος ήταν ομότιμος καθηγητής της Βυζαντινής και Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Richard Stockton State College, New Jersey, USA. Γεννήθηκε στη Σπηλιά Τριφυλίας και τελείωσε Γυμνάσιο στην Κυπαρισσία. Πτυχία από τη θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστόνης, από την Θεολογική Σχολή Princeton( 1957-1959, Theologiciae Magistrum, Th. M για Καινή Διαθήκη και Ελληνιστικούς Χρόνους), από τη Φιλοσοφική Σχολή University of Rutgers, New Jersey (M.A. 1963, Ph. D. 1965, Ελληνορωμαϊκό Κόσμο και Βυζαντινό πολιτισμό). Από το 1955 έγγαμος εφημέριος στην πόλη Perth Ambon, New Jersey. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Rutgers, στο Boston college και στο Hellenic College. Ήταν συγγραφέας, εκδότης και συνεκδότης δώδεκα βιβλίων ιστορικού και θεολογικού περιεχομένου και πολλών μελετών, δοκιμίων και άρθρων.
ekirikas.com

*** Σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων 
Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε υπάλληλος τα ξημερώματα του δήμου Δάφνης, όταν εντόπισε σε κάδο απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ηροδότου, τη σορό άνδρα σε προχωρημένη σήψη.
Το θύμα ήταν δεμένο με καλώδια και τυλιγμένο σε κουβέρτα, μέσα σε υπνόσακο.
Ειδοποιήθηκαν Αστυνομία και ΕΚΑΒ, ενώ φως στις συνθήκες και τον χρόνο του εγκλήματος αναμένεται να ρίξει ο ιατροδικαστής.
Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Newsroom ΔΟΛ

*** Στερνό «αντίο» στο Σίμο Κατσαρό 
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε χθες ο Σιμωνίδης Κατσαρός (Γαλάνης), ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ υπήρξε  γενικός αρχηγός της  ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα επί προεδρίας Γιώργου Γρηγορόπουλου.
Ο Σίμος Κατσαρός απεβίωσε προχθές σε ηλικία 63 ετών, ενώ τους τελευταίους  μήνες αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας και η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο της πόλης μας.
Το στερνό «αντίο» στο Σίμο Κατσαρό (Γαλάνη) είπαν η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλαμάτας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου, παλιοί  πρόεδροι και παράγοντες του Απόλλωνα Καλαμάτας και του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», όπου είχε σημαντική προσφορά, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Παίδων Βασίλης Γεωργόπουλος, πολυάριθμοι παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές τοπικών ομάδων, διαιτητές και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.
Καλό ταξίδι Σίμο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

***Στις αίθουσες των δικαστηρίων ο τραγικός θάνατος ενός 8χρονου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Οι τραγικές στιγμές και τα γεγονότα που στοίχισαν τη ζωή σε ένα 8χρονο αγόρι, ξαφνικά το Μάιο του 2011, αναβιώνουν και πάλι από χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας.
Με ένα κατηγορητήριο καταπέλτη «κάθονται» στο εδώλιο μια ιδιώτης παιδίατρος, 6 παιδίατροι, ένας καρδιολόγος και μια αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Αντιμετωπίζουν, δε, τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεων. Επίσης, ένας πνευμονολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στον οποίο είχε ανατεθεί η διενέργεια ΕΔΕ για το θάνατο του παιδιού, και οι τότε διοικητές του νοσοκομείου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για παράβαση καθήκοντος.
Χθες, πρώτη ημέρα της δίκης, κατέθεσαν ως μάρτυρες οι γονείς του άτυχου παιδιού και ο θείος του, ενώ μια παγερή σιωπή κυριάρχησε στην αίθουσα, όταν η μητέρα περιέγραφε στους δικαστές τις τελευταίες ώρες του παιδιού της και τα όσα συγκλονιστικά έζησε.
Η δίκη διεκόπη αργά το μεσημέρι και θα συνεχισθεί σήμερα.
Αδιαθεσία
Τα τραγικά περιστατικά συνέβησαν το Μάιο του 2011 και η μητέρα στην κατάθεσή της ανέφερε ότι στις 13 του μήνα, ημέρα Παρασκευή, επισκέφθηκε την ιδιώτη παιδίατρο που παρακολουθούσε τον 8χρονο γιο της και του έκανε εμβόλιο ηπατίτιδας. Παρατήρησε στη γιατρό ότι το παιδί έχει χάσει ένα κιλό βάρος και η γιατρός την καθησύχασε ότι έχει πάρει ύψος.
Η μητέρα, συνεχίζοντας την κατάθεσή της, περιέγραψε στους δικαστές ότι την επόμενη ημέρα, Σάββατο, το παιδί παρακολούθησε κανονικά τις αθλητικές του δραστηριότητές και το πρόγραμμά του, ενώ την Κυριακή πήγε βόλτα με τον παππού του. Επέστρεψαν, όμως, γρήγορα και ο παππούς ενημέρωσε τη μητέρα ότι ο 8χρονος δεν αισθανόταν καλά. Το παιδί εξήγησε ότι πονάει η κοιλιά του στο κάτω δεξί μέρος. Ο 8χρονος συνέχισε να δείχνει αδιαθεσία και ατονία και η μητέρα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιώτη γιατρό, η οποία της είπε ότι υπάρχει ίωση γαστρεντερίτιδας. Το απόγευμα το παιδί έκανε λίγο εμετό, υπήρξε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με την παιδίατρο, η οποία συνέστησε ένα φάρμακο και ειδική διατροφή.
Η μητέρα, συνεχίζοντας, είπε ότι τη Δευτέρα δεν έστειλε το παιδί στο σχολείο, καθώς συνέχιζε να είναι αδιάθετο, ενώ Τρίτη ξημερώματα, όταν σηκώθηκε ο άντρας της να ετοιμασθεί για δουλειά, βρήκε το παιδί όρθιο και με δυσκολία αναπνοής.
Γλυκόζη αντί για ορό
Αμέσως πήγαν το παιδί στα Επείγοντα του νοσοκομείου, φθάνοντας, όπως είπε, εκεί στις 5.40 το πρωί. Τόνισε στην κατάθεσή της ότι εκείνη την ώρα στα ΤΕΠ δε βρισκόταν παιδίατρος, παρά μια νοσηλεύτρια. Η ειδικευόμενη παιδίατρος που εξέτασε στη συνέχεια το παιδί, είπε στη μητέρα πως είναι γαστρεντερίτιδα, του πήραν αίμα για εξετάσεις και του έβαλαν ορό, για να το τονώσουν, όπως της εξήγησαν. Η μητέρα ήταν κατηγορηματική ότι εκείνη τη στιγμή δεν έγινε καμία εξέταση με στικάκι για σάκχαρο.
Αντίθετα, κατέθεσε ότι της προκάλεσε εντύπωση ότι αυτό που έβαλαν στο παιδί δεν ήταν ορός, αλλά ένα μικρό μπουκαλάκι, γι’ αυτό και επικοινώνησε με συγγενικό της πρόσωπο που είναι γιατρός και ρώτησε τι είναι, για να πάρει την απάντηση ότι ήταν γλυκόζη.
Συνέχισε καταθέτοντας ότι περίπου στις 7.00 το πρωί είδε να υπάρχει αναστάτωση, να αντικαθιστούν τον ορό που είχαν βάλει στον 8χρονο με άλλον και να την ενημερώνουν ότι θα γίνει εισαγωγή του στην Παιδιατρική.
Στο ιατρείο της Παιδιατρικής εξετάσθηκε από το διευθυντή της κλινικής, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι το παιδί έχει παιδικό διαβήτη και πρέπει να διακομισθεί στο Παίδων στην Αθήνα για να λάβει τη κατάλληλη αγωγή. Εκεί, όπως είπε η μητέρα, έμαθε ότι το παιδί είχε 5,90 στη μέτρηση σακχάρου. Μάλιστα, κατέθεσε πως επειδή το νοσοκομείο δε διέθετε ενδοκρινολόγο, ζήτησαν να φέρουν εξωτερικό και ο διευθυντής ήταν αρνητικός. Στις 9.00 το πρωί πήραν πάλι αίμα από το παιδί, ενώ στις 10.00, όταν το έβαζαν στο ασθενοφόρο για να γίνει η διακομιδή, του μέτρησαν το σάκχαρο και ήταν 4,80. Ενδιάμεσα, όπως είπε η μητέρα, είχε γίνει κι άλλη μέτρηση και είχε δείξει 6,30.
Εγκεφαλικό οίδημα
Στο ασθενοφόρο μπήκε με το παιδί η μητέρα και μια ειδικευόμενη παιδίατρος. Η μητέρα κατέθεσε ότι το παιδί επικοινωνούσε μαζί τους κανονικά, πριν όμως φθάσουν στην Αλλαγή, παρατήρησε ότι το πρόσωπό του είχε αρχίσει να μελανιάζει. Κατέθεσε ότι οι δύο μεγάλες μπουκάλες οξυγόνου που υπήρχαν στο ασθενοφόρο ήταν άδειες, ενώ πολύ λίγο οξυγόνο είχε μια μικρή φιάλη, με μάσκα ενήλικα, την οποία και έβαλαν στο παιδί. Η παιδίατρος επικοινώνησε με το νοσοκομείο, γιατί δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το περιστατικό και της είπαν να επιστρέψουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
«Έξω από το νοσοκομείο, στο πρώτο φανάρι, το παιδί τελείωσε στα χέρια μου…», περιέγραψε η τραγική μάνα, για να συνεχίσει πως, μπαίνοντας στο νοσοκομείο, έβαλαν το παιδί στην ανάνηψη και περίπου στη μία το μεσημέρι διασωληνωμένο το έδιωξαν και πάλι για Αθήνα, λέγοντας στους γονείς ότι είναι πολύ σοβαρά.
Οι γιατροί στην Εντατική Μονάδα του Παίδων στην Αθήνα τούς ενημέρωσαν ότι το παιδί είχε υποστεί εγκεφαλικό. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας ο μικρός Γιώργος κατέληξε.
Καταπέλτης
Στο κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμπονται οι 12 κατηγορούμενοι, αναφέρεται ότι οι γιατροί δεν εκτέλεσαν τους ενδεδειγμένους χειρισμούς κατά τις δύο πρώτες ώρες εισαγωγής του παιδιού στα Επείγοντα του νοσοκομείου και πως η χορήγηση του ορού γλυκόζης επιδείνωσε την κατάστασή του. Επίσης, ότι δε χορήγησαν τη σωστή ποσότητα ινσουλίνης πριν από την αναχώρηση του παιδιού με το ασθενοφόρο την πρώτη φορά. Ακόμα, ότι αποφασίσθηκε η διακομιδή του παιδιού χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, με παλιό ασθενοφόρο και χωρίς συνοδεία ειδικών γιατρών.
Το κατηγορητήριο αναφέρει, επίσης, πως όταν το παιδί επέστρεψε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω της διαβητικής κετοξέωσης, είχε υποστεί εγκεφαλικό οίδημα. Ο δε καρδιολόγος και αναισθησιολόγος κατηγορούνται ότι δεν ακολούθησαν το σωστό πρωτόκολλο θεραπείας.
Το κλητήριο θέσπισμα επισημαίνει ότι ο θάνατος του παιδιού θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση.
Ο πνευμονολόγος που διενήργησε την ΕΔΕ, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ότι ενήργησε προς τα συμφέροντα των ιατρών συναδέλφων του, με σκοπό να αποσείσει την πειθαρχική και ποινική τους ευθύνη.
Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ο τότε διοικητής της 6ης ΥΠΕ, διότι δεν όρισε παιδίατρο – διαβητολόγο για τη διενέργεια της ΕΔΕ.
Πάντως και οι δύο πλευρές, και η πολιτική αγωγή και η υπεράσπιση, έχουν ζητήσει να καταθέσει στη δίκη ειδικός παιδοδιαβητολόγος.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Το διπλό χαράτσι βγάζει τα τρακτέρ στους δρόμους 
Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη. Ήδη ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις και μπλόκα από τις 23 Ιανουαρίου.
Όπως σημειώνουν «Τα Νέα», οι αγρότες καλούνται να καταβάλλουν από 1/1/2017 εισφορές για κύρια σύνταξη που θα ανέλθουν σταδιακά, έως το 2022, στο 20% και για υγεία άμεσα στο 6,95% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματός τους.
Ως γνωστόν, όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι (αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες) θα καταβάλλουν εισφορές σε μηνιαία βάση, με αποτέλεσμα οι αγρότες να κληθούν από τα τέλη Φεβρουαρίου να καταβάλλουν εισφορές σε μηνιαία βάση για το 2017 και τον Ιούνιο να πρέπει να πληρώσουν και το β' εξάμηνο του 2016.
Βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016), από το 2017 οι εισφορές των περίπου 650.000 ασφαλισμένων στον ΟΓΑ αγροτών συνδέονται με το εισόδημα, όπως γίνεται και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους, αλλά με μια μεταβατική περίοδο τριών ετών.
Ειδικότερα, το 2017 οι αγρότες θα πληρώσουν το 14% του εισοδήματός τους για εισφορά υπέρ σύνταξης, το 2018 θα κληθούν να καταβάλουν το 17% και από το 2019 και μετά το 20%. Τονίζεται ότι οι αγρότες έλαβαν ειδοποιητήρια με τις εισφορές, δραματικά αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, καθώς οι αυξήσεις ανέρχονταν από +23,2% έως και +27,3%. Τα ειδοποιητήρια αυτά αφορούσαν στις εισφορές για το α' εξάμηνο του 2016 και έπρεπε να πληρωθούν έως το τέλος του 2016. Παράλληλα, τα νέα φορολογικά βάρη που έρχονται το 2017 και τα οποία θεσπίστηκαν τον περασμένο Μάιο προκαλούν αντιδράσεις.
Οι αγρότες θα φορολογηθούν με την κλίμακα μισθωτών - συνταξιούχων, με το έμμεσο αφορολόγητο των 8.636-9.545 ευρώ, ενώ σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ επιβάλλεται και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Η αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ καταργήθηκε. Πρακτικά, οι αλλαγές αυτές θα φέρουν επιβαρύνσεις για αγρότες με φορολογητέο εισόδημα πάνω από 21.500 ευρώ, ενώ σε χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια προκύπτουν ελαφρύνσεις.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε εισόδημα 5.000 ευρώ, ο φόρος είναι μηδενικός (έναντι 650 ευρώ για τα εισοδήματα του 2015), στα 10.000 ευρώ η ελάφρυνση φτάνει τα 1.100 ευρώ, ενώ στα 30.000 ευρώ προκύπτει επιβάρυνση 1.756 ευρώ. Οι αγρότες θα επιβαρυνθούν και με προκαταβολή φόρου, η οποία αυξήθηκε από το 75% στο 100% του κύριου φόρου.
Σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος της Επιτροπής και πρόεδρος του Α.Σ. Δήμου Ευρώτα,  Χρήστος Αναγνωστάκος, υποστήριξε: «Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει παραγωγή. Τόσο στις καλλιέργειες της ελιάς όσο και των εσπεριδοειδών, που είναι τα δύο μεγάλα “πακέτα” της Πελοποννήσου, δεν υπάρχει παραγωγή.
Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε συνεχή εμπόδια από τον καιρό με συνεχείς παγετούς και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που δε μας επιτρέπει να γνωρίζουμε αν τα προϊόντα μας θα είναι ανταγωνιστικά. Είναι πολύ μεγάλα τα ποσά που απαιτούνται για να αποζημιωθούμε από τον ΕΛΓΑ και δε γίνεται να πάρουμε το 100% των αποζημιώσεων, όπως θα έπρεπε.
Ο αγροτικός κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία που χειρίζεται αυτές τις καταστάσεις, άρα δεν μπορούμε να έχουμε και μεγάλες προσδοκίες. Όταν δεν υπάρχει παραγωγή, δεν μπορούν να πληρωθούν οι φόροι, δεν μπορούν να καταβληθούν ασφαλιστικές εισφορές, δεν μπορεί να ζήσει ο αγρότης».

***   «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» σήμερα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 
Την ταινία «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας  σήμερα στις 9.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου.
Λίγο μετά το γάμο του και λίγο πριν από την απόσυρσή του, o σερίφης Γουίλ Κέιν λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι περίπου σε μιάμιση ώρα το τρένο που φτάνει στη μικρή πόλη, θα μεταφέρει τον κακοποιό που ο ίδιος είχε καταδικάσει σε θάνατο, αλλά ο κυβερνήτης τού έδωσε χάρη και αποφασίζει να μείνει στην πόλη, η οποία του χρωστάει την εξυγίανσή της, για να την υπερασπιστεί.
Ο διωγμένος από το Χόλυγουντ σεναριογράφος και συμπαραγωγός, Καρλ Φόρμαν, παραδίδει μια ξεκάθαρη αλληγορία για το πολυκερδές κινηματογραφικό σύστημα που δεν μπορεί να προστατέψει τους ανθρώπους του, ο ταλαντούχος Φρεντ Τσίνεμαν φιλοτεχνεί ένα γουέστερν για όλους εκείνους που δεν τους αρέσουν τα γουέστερν και ο Γκάρυ Κούπερ συνθέτει ένα ρόλο που θα τον ακολουθεί για πάντα.
Σχεδόν σε απόλυτο συγχρονισμό του κινηματογραφικού με τον πραγματικό χρόνο, με εντυπωσιακή και ταυτόχρονα επαναστατική κινηματογράφηση, με τη χρήση διαφόρων οπτικών τεχνασμάτων, όπου τα κάδρα εναλλάσσονται με γρήγορους ρυθμούς, οι χρονοδείκτες πάντα παρόντες, προκαλούν την ένταση με τους συνεχείς τους χτύπους, η ταινία αποτελεί την αποθέωση της συγχρονισμένης γραμμικής αφήγησης.
Υπό τους ήχους της κλασσικής εμβληματικής μουσικής επένδυσης, κατατάσσεται δικαίως ως μία από τις σημαντικότερες ταινίες που έχουν γυριστεί και σίγουρα η καλύτερη του είδους της, με αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική και ιστορική αξία στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά.
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.

***  Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας χθες του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας 
 
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, έκοψε χθες το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, παρουσία πολλών μελών και φίλων, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite.
Ευχές για τη νέα χρονιά απηύθυνε στους παρευρισκόμενους η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, Βίκυ Καρέλια.
Την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν χοροί της Καππαδοκίας από τα τμήματα του Λυκείου, που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

***  Έκρυβε στους τενεκέδες 1,5 κιλό χασίς 
Φούντα χασίς σε τενεκέδες και σακούλες, που ξεπερνούσε το 1,5 κιλό, βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στο σπίτι 48χρονου στο Πλατύ.
Έπειτα από πληροφορίες πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 48χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν χασίς συνολικού βάρους 1.689 γραμμαρίων και ποσότητα υγρής μεθαδόνης, βάρους 584 γραμμαρίων.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 48χρονο, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

***  4ο ΕΠΑΛ & 6ο ΓΕΛ: Οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματα λόγω κρύου 
 
 
 
Στο γκρέμισμα του συγκροτήματος επιμένει ο Π. Νίκας
Δεύτερη μέρα χθες που οι μαθητές των 4ου Επαγγελματικού Λυκείου και 6ου Ενιαίου Λυκείου επιχείρησαν να κάνουν μάθημα στις αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος, οι οποίες παραμένουν κρύες εξαιτίας προβλήματος που έχει προκύψει στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης.
Έτσι, λοιπόν, κι αφού την Τρίτη έστειλαν επιστολή στο δήμαρχο Καλαμάτας ενημερώνοντάς τον για το πρόβλημα, προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους.
Όπως είπαν στο «Θάρρος», το πρόβλημα με τη θέρμανση δεν προέκυψε τώρα, αλλά υπήρχε από την αρχή της χρονιάς, όμως πλέον με τις θερμοκρασίες που επικρατούν είναι αδύνατο να κάνουν μαθήματα.
Χθες, λοιπόν, αποφάσισαν να επισκεφθούν το Δημαρχείο, προκειμένου να μιλήσουν με τον κ. Νίκα, συνάντηση όμως που τελικά έγινε νωρίς το μεσημέρι στο υπόγειο του συγκροτήματος, όπου λειτουργεί το λεβητοστάσιο.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε σίγουρος στους μαθητές ότι το πρόβλημα μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχει λυθεί και οι αίθουσες θα θερμαίνονται κανονικά. Μάλιστα, όπως είπε, ο εργολάβος που ανέλαβε να επιδιορθώσει τη βλάβη θα δουλέψει μέχρι να υπάρξει λύση.
Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Δήμος θα πληρώσει όσα και αν χρειαστούν, προκειμένου να υπάρξει άμεσα λύση.
Από την πλευρά τους, οι μαθητές καθησυχάστηκαν από τα λόγια του δημάρχου, αλλά δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίσουν την αποχή, αν δε δοθεί λύση.
  Το σχολείο θέλει γκρέμισμα
Μπορεί, πάντως, ο Παναγιώτης Νίκας να δήλωσε έτοιμος να λύσει το πρόβλημα της θέρμανσης στο συγκρότημα, όμως, όπως επανάλαβε, είναι αδύνατο να το ανακατασκευάσει ο Δήμος, αφού είναι δουλειά του κράτους.
Το εν λόγω κτήριο, παρατήρησε, από την πρώτη στιγμή είχε χαρακτηριστεί ως προβληματικό, πρέπει να γκρεμιστεί και να φτιαχτεί από την αρχή.
Συνεχίζοντας επισήμανε ότι το κτήριο είναι κρατικό και δόθηκε στο Δήμο η συντήρησή του, χωρίς όμως να δοθούν τα αντίστοιχα χρήματα.
  Τα υπόλοιπα προβλήματα και οι κινήσεις του Δήμου
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του δημάρχου στο συγκρότημα, οι διευθυντές τον ενημέρωσαν και για τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.
Ειδικότερα, μίλησαν για το ηλεκτρικό σύστημα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ενημέρωσε το διευθυντή του 6ου ΓΕΛ ότι μετέβη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν 15 εκατομμύρια ευρώ για όλα τα σχολεία. Έτσι, όπως είπε, το πρώτο που έθεσε ήταν η ανακατασκευή όσο είναι δυνατό του συγκροτήματος, που, όπως την κοστολόγησε, αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι αδύνατο να διαθέσει ο Δήμος.
Από εκεί πέρα, μέσα στο μήνα θα υποβληθεί στην Περιφέρεια ως πρώτο αίτημα από πλευράς Δήμου Καλαμάτας.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Επιστρέφει ο ήλιος  σήμερα  στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Πέμπτη 12/1/2017 προβλέπεται αρχικά άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας ή ασθενείς καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Καλαματιανό Καρναβάλι 2017 με παρουσιαστές Φερεντίνο- Πούμπουρα και τρεις συναυλίες 
Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, που πλέον έχει γίνει θεσμός. Χθες, σε αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Καλαμάτας, μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής παρουσίασαν το φετινό πρόγραμμα, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ για ακόμα μια φορά κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτινή για την πόλη εκδήλωση.
Μέχρι χθες τα γκρουπ που είχαν δηλώσει συμμετοχή έφταναν τα 21, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του καρναβαλιού να δηλώσουν το δικό τους.
Να σημειωθεί ότι φέτος δίνεται περισσότερο βάρος στα παιχνίδια, αφού τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε πως πολλά γκρουπ δε συμμετείχαν. Έτσι, φέτος αυτά θα γίνονται από την Παρασκευή έως την Κυριακή, ώστε να εξυπηρετούνται κάποιοι εργαζόμενοι, καθώς και οι μαθητές. Η κορύφωση των παιχνιδιών θα γίνει με εκείνο του «κρυμμένου θησαυρού» στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ ανά πάσα στιγμή οι ομάδες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη βαθμολογία τους, καθώς και για τα επόμενα παιχνίδια, μέσω της ιστοσελίδας.
Το γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής, καθώς και εκθετήριο, θα στεγαστούν και φέτος στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Για το κοινό, το πρώτο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 13 Ιανουαρίου, ενώ το εκθετήριο στις 23 του ίδιου μήνα. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί μια μικρή εκδήλωση στο χώρο.
Παράλληλα, μέλημα της Επιτροπής είναι να συμμετάσχουν και σύλλογοι εκτός Καλαμάτας. Έτσι εδώ και μερικές ημέρες άνθρωποί της επισκέπτονται γειτονικά χωριά και ενημερώνουν τους εκεί συλλόγους.
Να σημειωθεί ότι κι αυτό το καρναβάλι αποτελεί μέρος των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, που έχουν προϋπολογισμό 65.000 ευρώ.
Τέλος, σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής: Η έναρξη του Καρναβαλιού θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παρουσιαστής θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα διεξαχθεί συναυλία με τους Walkman the band.
Στις 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση με παρουσιαστεί τον Σάββα Πούμπουρα, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «48 ώρες».
Θα ακολουθήσει ένα ντίσκο πάρτι στις 25 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elite, ενώ η κορύφωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου, με τη μεσημεριανή παρέλαση και παρουσιαστή πάλι τον Χρήστο Φερεντίνο, αλλά και συναυλία, κατά πάσα πιθανότητα με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου.
Το επίσημο τέλος του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα δοθεί στις 3 Μαρτίου, οπότε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου θα βραβευτούν οι νικήτριες ομάδες.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Τουρνουά γκολφ Messinia Pro-Am στην Costa Navarino 
Με τις εγγραφές να συνεχίζονται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, η Costa Navarino προετοιμάζεται να υποδεχτεί το 1ο Διεθνές Τουρνουά Golf Messinia Pro-Am από 21 έως 24 Φεβρουαρίου.
Με το εξαιρετικό μεσσηνιακό κλίμα και τον ήπιο χειμώνα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για επαγγελματίες και ερασιτέχνες γκόλφερ. Η έναρξη, δε, του τουρνουά γίνεται αμέσως μετά τη χρονιά που το γκολφ επανήλθε ως Ολυμπιακό άθλημα.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα δύο γήπεδα γκολφ, The Dunes Course και The Bay Course. Κάθε ομάδα θα αγωνιστεί συνολικά σε 54 οπές, 18 ανά ημέρα, ενώ θα βραβευτούν οι καλύτεροι επαγγελματίες και οι 3 καλύτερες ομάδες.
Τα έπαθλα έχει φιλοτεχνήσει η εταιρεία Vourakis, ενώ το τουρνουά υποστηρίζει επίσης η ελληνική εταιρεία χυμών Λουξ. Αερομεταφορέας της διοργάνωσης είναι η Aegean Airlines.

*** Ολική απαγόρευση θήρας σε όλη την Ελλάδα 
Πριν από λίγα λεπτά (11/1/2017, 12.25) ολοκληρώθηκε ο κύκλος υπογραφών δυο αποφάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την καθολική διακοπή του κυνηγιού για μια βδομάδα, λόγω των έκτακτων ακραίων καιρικών συνθηκών.
Η μια απόφαση οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ ενώ η άλλη με τη μορφή εγκυκλίου θα αποσταλεί άμεσα σε δασαρχεία και άλλους αρμοδίους φορείς.
Απαγόρευση θήρας σε όλη την Ελλάδα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Σχετ. 1.Οι διατάξεις του Ν.Δ 86/69 «περί δασικού κώδικα» (άρθρα 251, 258, 259 και 261) του Ν.Δ 996/71 άρθρο 11) του ν.177/75 (άρθρα 7 και 8) και του ν.2637/98 .
         2.  Η αριθμ. 414985/29-11-85 (ΦΕΚ 757/Β/18-12-85) κοινή  απόφαση  Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Αναπληρωτή Υπουργού Γεωργίας «Μέτρα διαχείρισης της άγριας πτηνοπανίδας» (άρθρα 5 και 11), όπως αυτή τροποποιήθηκε συμπληρώθηκε και ισχύει
         3.  Τις Δ.Α.Δ μερικής  ή ολικής απαγόρευσης θήρας λόγω πυρκαγιών, χιονόπτωσης ή ολικού παγετού στις διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας  που εκδόθηκαν ή εκδίδονται από τις αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
         4. Την  αριθ. 143543/2140/2016 ( ΦΕΚ 2536/τβ/2016)  Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας « Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016- 2017» .
         5. Την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων προστασίας όλων των ειδών της άγριας πανίδας, θηρεύσιμων και μη, στην Ελληνική Επικράτεια, λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης, ολικός παγετός, μείωση έκτασης ενδιαιτημάτων λόγω χιονοκάλυψης κλπ) που επικρατούν σε όλη τη Χώρα και επηρεάζουν τη δυνατότητα διαβίωσης των ειδών, ιδίως δε των θηρεύσιμων.
           Συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη ανάγκη προστασίας των θηρεύσιμων ειδών,  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την επικράτεια, παρακαλούμε για την πλήρη απαγόρευση της θήρας όλων των ειδών που προβλέπονται στην αριθμ 143543/2140/2016 ( ΦΕΚ 2536/τβ/2016)  απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας « Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016- 2017» και σε εφαρμογή των εκδοθέντων από τις Δασικές Υπηρεσίες σχετικών απαγορευτικών διατάξεων θήρας, μέχρι και  την 18η Ιανουαρίου 2017.
          Οι τοπικές απαγορευτικές διατάξεις θήρας  που εκδόθηκαν  από τις Δ/νσεις Δασών των Νομών  και τα Δασαρχεία, λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, σύμφωνα με τα άρθρα 258 παρ.3 του Δασικού Κώδικα καθώς και την αριθμ. 414985/29-11-2-1985 ΚΥΑ (757/Β΄) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε, εξακολουθούν να ισχύουν και εφαρμόζονται μέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου.
          Δασικές Υπηρεσίες που δεν έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα Απαγορευτικές Διατάξεις Θήρας για την περιοχή αρμοδιότητας τους,  θα πρέπει να αξιολογήσουν τις κρατούσες καιρικές συνθήκες και να προβούν άμεσα στην έκδοση των προβλεπόμενων πράξεων (ΔΑΔ) με διάρκεια ισχύος μέχρι τη λήξη της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ                                    
                                                                                
ΣΩΚΡΑΤΗΣ  ΦΑΜΕΛΟΣ  


*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Κύπελλο Ελλάδας  Πέμπτη 12-01-2017 :

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  3-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 50' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Πολύ ωραίο σουτ του Βλαχοδήμου στην κίνηση, ο Μπεργκ κάνει την κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Λαζαρίδη. «Ξεκλειδώνει» την άμυνα του Κισσαμικού με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός. , 75΄ Λέτο  , 74' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Ο Βιγιαφάνιες με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Λέτο μέσα στην περιοχή, με τον Αργεντινό επιθετικό να κάνει εκπληκτική κεφαλιά στην απέναντι γωνιά και να νικάει τον Λαζαρίδη. , 90' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ , Ο Σεμπαστιάν  Λέτο ,
Διαιτητής του ματς είναι ο Νικόλαος Πουλημάς από την Κέρκυρα
Η 11άδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Χουχούμης, Μπουμάλ, Μπεργκ, Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Τελάντερ, Μέστο, Ευαγγέλου, Βλαχοδήμος
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Κοτσόλης, Ρέις, Λέτο, Ρινάλντι, Χουλτ, Μίγγος, Χατζηγιοβάννης
Η 11άδα του Κισσαμικού: Λαζαρίδης, Γκούμας, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Τσερκέζος, Μίλιτς, Μαρτίνεθ, Κίκε, Τσοντάκης, Σίλβα, Μούσα
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Πολίτης, Θέος, Καυράκης, Μαντζής, Λουβιτάκης, Σταθάκης, Κουρέλλας
~*  16' Κίτρινη στον Τσερκέζο για φάουλ στον Βιγιαφάνιες , 73' Κίτρινη κάρτα στον Παντελάκη για τράβηγμα στον Λέτο. , 84' Κίτρινη κάρτα στον Χατζηγιοβάννη. ,
~**  59' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Λέτο αντί Μπουμάλ. , 63' Αλλαγή για τον Κισσαμικό. Μάντζης αντί Κίκε. , 72' Αλλαγή για τον Κισσαμικό. Θέος αντί Ποκόνγκ. , 76' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Χατζηγιοβάννης αντί Βιγιαφάνιες. , 79' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ρινάλντι αντί Μπεργκ. Αποθέωση για τον Σουηδό επιθετικό.,
VIDEOhttp://www.sport-fm.gr/videos/24083582  .-

~** Οι αναμέτρησης της 17ης αγωνιστικής της Euroleague,
Πέμπτη 12/01/2017

 ~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   67-69 .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 20-17 , (33-29) , 54-56 , 67-69 .-

Ούνικς Καζάν - Μπάμπεργκ    63-58  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-36, 46-47, 63-58.Ούνιξ Καζάν (Εβγκένι Πασούτιν): Τζόνσον 3 (1), Αντίποβ 5, Κλαρκ, Λάνγκφορντ 27 (3), Στολ 7 (1), Παρακχούσκι 8, Κλιμένκο, Μπάνιτς, Πανίν, Καϊμακόγλου, Ουίλιαμς 13.Μπάμπεργκ (Αντρέα Τρινκιέρι): Κοζέρ 6, Μέλι 4, Ζήσης 4, Στάιγκερ 3 (1), Τάις 6, Στρέλνιεκς 13 (2), Βερεμένκο 2, Μίλερ 12 (1), ΜακΝίλ 2, Χίκμαν, Ραντόσεβιτς 6.

Νταρουσάφακα - Μπασκόνια  96-89  .- ^

Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε  75-73 .- ^

Παρασκευή 13/01/2017
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ
***

~   ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5096  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3336   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3339  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.771  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  
~                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου