ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :
Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  ....
~
 Μας συμφέρει σαν ζητιάνοι να ζούμε, αρκεί μόνο να είμαστε μαζί με τον Ιησούν, διότι όποιος είναι με τον Ιησού, είναι πλούσιος και αν ακόμη υλικά είναι πτωχός. Αυτός που προτιμά τα γήινα από τα πνευματικά, θα χάση και τα δύο, ενώ εκείνος που επιθυμεί τα ουράνια, θα βρη οπωσδήποτε και επίγεια αγαθά (Οσία Ευγενία).Γεροντικόν


26 Μαρτίου
Η Σύναξις του αρχαγγέλου Γαβριήλ και απόδοσις της Εορτής. Των εν Γοτθία Ιερομαρτύρων Βαθούση και Ουίρκα και των δύο αυτού υιών και τριών θυγατέρων και των συν αυτοίς 14 ανδρών: Αβίππα, Αγγία, Αγιά, Αρπύλα οσίου, Ηγάθρακος, Ησκόη, Θέρθα, Ρύακος, Ρυία, Σέιμβλα, Σίλα, Σιγητζά, Σουηρίλλα, Φίλγα καί 7 γυναικών: Αλλάς, Αννης Αννιμαΐδος, Βάρις, Μαμίκα, Μωίκα, Ουίρκα. Μαρτύρων Κοδράτου, Θεοδοσίου, Μανουήλ καί ετέρων Τεσσαράκοντα των εν τη Ανατολή. ~
Σήμερα 26/03/2017 εορτάζουν:
Δ΄ Κυριακή των Νηστειών - Ιωάννου της Κλίμακος, Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, Άγιοι Κοδράτος, Θεοδόσιος, Μανουήλ και άλλοι Τεσσαράκοντα μάρτυρες από την Ανατολή

~  Ἦχος δ’. Ὃ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῳ.
~ Φερωνυμία καταλλήλω ἐμπρέπων, καθυπουργεῖς ἐν τὴ τοῦ Λόγου σαρκώσει, ὡς στρατηγοὶ τῶν Ἀσωμάτων τάξεων ὅθεν εὐηγγέλισαι, τὴ Παρθένω Μαρία, χαῖρε προσφωνῶν αὐτή, τὸν Θεὸν γὰρ συλλήψη, ὂν ἐκδυσώπει σώζεσθαι ἠμᾶς, τοὺς σὲ ὑμνοῦντας, Γαβριὴλ Ἀρχάγγελε.
~* Απολυτίκιο Σύναξις Αρχαγγέλου Γαβριήλ - 26 ΜΑΡΤΙΟΥ: https://youtu.be/xO_4DAdoFnk  .-


~  ΒΙΝΤΕΟ τριημέρου Π/Σ/Κ 24,25 και 26 Μάρτη  2017 :1 ~* Δ΄ Χαιρετισμοί ΑΡΦΑΡΑ  24/03/2017:
 https://youtu.be/1OE40QbNVcA  .-
~ Δ΄  Χαιρετισμοί Άγιοι Θεόδωροι  Αρφαρά ομιλία 1  24/03/2017:
 https://youtu.be/DA5urDHa-eY  .- 
~* Δ΄ Χαιρετισμοί 24/03/2017 Αρφαρά  ομιλία 2:
 https://youtu.be/hrNaE9RUVyc .-
~*ΑΡΦΑΡΑ Δ΄ Χαιρετισμοί  Παρασκευή 24/03/2017:
https://youtu.be/XdaSB2c9S9I   .-
5 ~* ΑΡΦΑΡΑ  Παρέλαση  25/03/2017 στην κεντρική πλατεία:
https://youtu.be/HYW9baedY-Q   .-
~*Αρφαρά εκδηλώσεις χοροί σχολείων κ πλατεία  25/03/2017:
 https://youtu.be/yLRRvTXj3tE   .-
~*Αρφαρά Εορτασμοί 25/03/2017  κ  πλατεία :
 https://youtu.be/LrvJ2tWHVUk   .-
~*Αρφαρά  χοροί σχολείων εορτασμοί  25/03/2017:
https://youtu.be/3CTyviTLNAI   .-
~*Αρφαρά 25/03/ 2017  επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία: https://youtu.be/Wq1ZZ_TtgC0  .- 
10 ~*Αρφαρά εορτασμοί χοροί σχολείων  25/03/2017  πλατεία:
https://youtu.be/ydYZ5A6Y1-Q  .-
~*Αρφαρά κ.  πλατεία χοροί εορταστικές εκδηλώσεις  25/03/2017: https://youtu.be/FsUmL2WpYGM  .-
~*ΑΡΦΑΡΑ χοροί εκδηλώσεις  25/03/2017  κ  πλατεία:
https://youtu.be/BBXPwQ3Tj4Q  .-
~* Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών εορτασμοί  25/03/2017:
https://youtu.be/G6ZY6I5YBds  .-
~* Αναπαράσταση  στην κ.  πλατεία Αρφαρών  25/03/2017  Σα :
 https://youtu.be/RCiK3Nw8a7o   .-   
15 ~*Άγιοι Θεόδωροι ΑΡΦΑΡΑ Θ. Λειτουργία  Δοξολογία  25/03/2017: https://youtu.be/HJyVJABwUmA .-

***  1,5 εκ. ευρώ για έργα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 
 
Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση στην Αρχαία Μεσσήνη
 Την Αρχαία Μεσσήνη επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνεχίζοντας τη διήμερη «περιοδεία» σε περιοχές της Μεσσηνίας. Στον αρχαιολογικό χώρο τον κ. Χαρίτση  υποδέχθηκαν ο Καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Πέτρος Θέμελης ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης,  καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών , της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, κα Δήμητρα Πίκουλα. Ο Αλέξης Χαρίτσης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη για την ξενάγησή του, στο μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, που ο ίδιος έφερε στο «φως»  αφιερώνοντας περισσότερα από 30 χρόνια στο εκεί ανασκαφικό του έργο. Παράλληλα, ανακοίνωσε, ότι ύστερα και από συναντήσεις που είχε στο Υπουργείο με τον κ. Θέμελη και συζητήσεις για  ζητήματα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου, έχει δεσμευτεί το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για έργα που αφορούν το φωτισμό ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου, την περίφραξη , το στέγαστρο καθώς και για το πάρκινγκ. Η χρηματοδότηση  των έργων, καθώς έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες,  θα γίνει μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού  για κάποια απ’ αυτά , με το τμήμα Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας να τα αναλαμβάνει ενώ το έργο του «πάρκινγκ» θα γίνει κατευθείαν με τη συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης, όπως σημείωσε ο κ. Υφυπουργός. Παράλληλα, και ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή της Μεσσήνης, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε την  αγαστή συνεργασία του  με το Δήμο Μεσσήνης και το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο έχει δεσμευτεί να τον βοηθήσει στην δημιουργία της Κεντρικής Αγοράς του Δήμου Μεσσήνης, ενός έργου πολύ σημαντικού για τους επιχειρηματίες της περιοχής.  Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσώνης, καλωσόρισε τον Αλέξη Χαρίτση, στην περιοχή της Μεσσήνης, και τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είδε τον Δήμο Μεσσήνης με άλλο μάτι καθώς βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Είναι κάτι που πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος της Μεσσήνης, σημείωσε  κλείνοντας τη σύντομη δήλωση του ο δήμαρχος συγκινημένος.
  Του Κώστα Γαζούλη

*** Δυναμικό «παρών» της Πελοποννήσου στη Σουηδία 
Την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ανάγκη για ενίσχυση των δράσεων εξωστρέφειας για την προβολή αυτής στη διεθνή τουριστική αγορά αποδεικνύει η συμμετοχή της στην 4η Έκθεση Τουρισμού, Γαστρονομίας και Πολιτισμού «Grekland Panorama» που διεξήχθη από 17 έως 19 Μαρτίου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.» φιλοξενήθηκε σε δικό της περίπτερο 50τ.μ, στο οποίο συμμετείχαν επιχειρήσεις και προορισμοί από τη περιοχή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, να συναντήσουν επαγγελματίες του κλάδου και να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες. Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον κ. Απόστολο Παπαφωτίου, Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας για τη συμμετοχή της στην έκθεση αναφέρει:
Η «Μυθική Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσαν δυναμικά το παρόν στην 4η Έκθεση Τουρισμού, Γαστρονομίας και Πολιτισμού  «GREKLAND PANORAMA»  που διεξήχθη από 17 έως 19 Μαρτίου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Η έκθεση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα στη Σουηδία και μοναδική αποκλειστική έκθεση τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού για την Ελλάδα στη Βόρεια Ευρώπη με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού tour operators και επαγγελματιών του χώρου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.» φιλοξενήθηκε σε δικό της περίπτερο 50τ.μ, στο οποίο συμμετείχαν επιχειρήσεις και προορισμοί από τη περιοχή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, να συναντήσουν επαγγελματίες του κλάδου και να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Απόστολο Παπαφωτίου, Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, η κα. Μαρία Κουμουτσάκου, Α΄ Γραμματέας του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Στοκχόλμη,  η κα. Νίκη Ψυχάρη Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στη Στοκχόλμη και η κα. Αλεξάνδρα Σαραντίδη, εκπρόσωπος του ΕΟΤ, οι οποίοι συνομίλησαν με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εξωστρέφειας μέσω της συμμετοχής της χώρας μας σε γεγονότα προβολής, για την τόνωση του τουριστικού τομέα.
Τη πρώτη ημέρα της έκθεσης -ημέρα επαγγελματιών-πραγματοποιήθηκε βραδινή εκδήλωση και δείπνο το οποίο φιλοξενήθηκε Μουσείο VASA στη Στοκχόλμη, στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με κορυφαία στελέχη του κλάδου του τουρισμού, της γαστρονομίας και των ΜΜΕ δίνοντας τους την ευκαιρία να προβάλλουν την επιχείρηση τους και να δικτυωθούν.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία  να γευτούν εδέσματα τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους και να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου.
Τα αποτελέσματα της συμμετοχής στη GREKLAND PANORAMA, κρίνονται θετικά, καθώς υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον για τον προορισμό, γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ανάγκη για ενίσχυση των δράσεων εξωστρέφειας για την προβολή αυτής στη διεθνή τουριστική αγορά.

***  Βίκυ Σταυροπούλου και νορβηγικό Survivor στη Μεσσηνία 
Καλαμάτα, Βέργα, Μάνη, Πύλος, Βοϊδοκοιλιά, Μεθώνη είναι ορισμένα από τα μέρη που φιλοξένησαν το Νορβηγικό «Survivor» που έχει γυριστεί στη Μεσσηνία και σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή φιλοξενήθηκε στο κτήμα της γνωστής ηθοποιού Βίκυς Σταυροπούλου στη Σάνταβα.
Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία της σε τηλεοπτικό σταθμό: «Δεν είναι το σπίτι μου. Είναι μια βιολογική αγροτουριστική μονάδα στη Μεσσηνιακή Μάνη, και ναι είχε ενοικιαστεί από τους Νορβηγούς. Εκεί μένανε οι παίκτες, οι οποία ήταν Ολυμπιονίκες. Έτσι; Πρωταθλητές!»
Μάλιστα, όπως τόνισε, τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν πέρυσι αλλά εκείνη δεν το αποκάλυψε σε κανέναν. «Εγώ δεν το εκμεταλλεύτηκα και δεν ξέρω ποιος το ανακάλυψε…Ήταν πολύτιμο για τη χώρα μας γιατί έδειχνε ωραία σημεία, καθώς θα κάνει πολύ καλό στον τουρισμό».  Α.Π. 

*** Ανακοινώσεις άνευ ουσίας… 
Για άλλη μια φορά χθες, από το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, εκδόθηκε δελτίο Τύπου για σύλληψη ενός ατόμου για… ένα τσιγαριλίκι κάνναβης. Παραβάσεις, που πλέον δεν έχουν καμία ουσία και ενδιαφέρον, καθώς πλέον ούτε από τα δικαστήρια δεν τιμωρούνται.
Αντίθετα, για άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα μια κλοπή κι ας είναι μεγάλη η αξία των κλοπιμαίων ή ιδιαίτερης αξίας, κυρίως αν δεν υπάρχει σύλληψη, δεν γίνεται καμία αναφορά.
Μήπως πρέπει να γίνει ένας επαναπροσδιορισμός;   Β.Β.   

*** Απάντηση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς 
Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σχετικά με διαμαρτυρίες που υπήρξαν από δάσκαλους και καθηγητές κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
  Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε τον Υφυπουργό Παιδείας και συνάδελφο  Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Καλαμάτα στις 17 Μαρτίου.  Με αφορμή την εκδήλωση-συζήτηση για τις Αλλαγές στην Παιδεία, έγιναν συναντήσεις με τις Διοικήσεις του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, επισκέψεις σε ΕΠΑΛ, συναντήσεις με τον Δήμαρχο Καλαμάτας και την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Ανάμεσα στις συναντήσεις που κανονίστηκαν ήταν και η συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Δασκάλων και των Καθηγητών. Συγκεκριμένα προσκλήσεις εστάλησαν ηλεκτρονικά από τις 6 Μαρτίου. Όμως κάποιες παρατάξεις θεώρησαν παραγωγικότερο να δημιουργήσουν τεχνητά επεισόδια και θέμα εκεί που δεν υπήρχε. Έτσι κάλεσαν σε διαμαρτυρία την ώρα που είχαν προσκληθεί για διάλογο. Όμως προηγήθηκε η παράταξη του παμε, που προσπάθησε να σκηνοθετήσει, όσο το δυνατόν πιό τεταμένη ατμόσφαιρα, που θυμίζει άλλες εποχές. Ποιόν ωφελεί το κλίμα έντασης, εκτός από τα στενά παραταξιακά συμφέροντα και σίγουρα όχι αυτά των εκπαιδευτικών;
Των εκπαιδευτικών που τα δύο τελευταία χρόνια πήραν ανάσα, γιατί έφυγε η κινούμενη άμμος κάτω από τα πόδια τους. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν μόνο στοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς, αλλά είχαν προχωρήσει και σε αυθαίρετες απολύσεις. Καταδίκασαν την Παιδεία με την έλλειψη πόρων. Φτωχοποίησαν την κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς.
Η νέα κυβέρνηση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στην χώρα, έδωσε αύξηση κατά 257 εκ. στις δαπάνες για την Παιδεία, ποσοστό 5% μεγαλύτερο από πέρσι και 15% παραπάνω, από όσο πρόβλεπε το μεσοπρόθεσμο (Σαμαρά-Βενιζέλου) καθώς και αυξήσεις στους  πιό χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς. Επέστρεψαν στην θέση τους οι απολυμένοι. Διευρύνθηκε η δημοκρατία στα σχολεία, με την ψήφο των εκπαιδευτικών στην επιλογή διοίκησης. Καταργήθηκε η επιστράτευση. Άνοιξε ένας μεγάλος δημοκρατικός διάλογος για τις αλλαγές που απαιτούνται. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κενά και δημιουργήθηκαν 20% περισσότερα τμήματα ένταξης και 8% επιπλέον ειδικά σχολεία.
Σίγουρα δεν είναι αρκετά και χρειάζεται ιεραρχώντας σωστά τις ανάγκες των σχολείων μας, να διεκδικούμε ως εκπαιδευτικοί την κάλυψή τους από την πολιτεία.
Παράλληλα δεν ξεχνάμε ότι πάρθηκαν μέτρα για την προστασία των πιό αδύναμων ανάμεσα στους συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι γονείς πολλών από τους μαθητές μας (κάλυψη ανασφάλιστων, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, κάρτα σίτισης, κ.ά).
Το κίνημά μας πρέπει να λειτουργεί πολιτικά, με κοινωνική απεύθυνση και όχι συντεχνιακά, βαθαίνοντας την δυναμική του μέσα στην κοινωνία.
 Η Παιδεία είναι ένας χώρος που πρέπει να αναπτύσσεται σωστή πολιτική αντιπαράθεση και σύνθεση και όχι  μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και ρηχότητα.
Ο καθένας μας με την διαφορετικότητά του, να ενισχύει το δημόσιο σχολείο, αντί να επιδιώκει στενά κομματικά οφέλη.
Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ότι καλύτερο για την εκπαίδευση , το κίνημά της και το μέλλον αυτού του τόπου. Γιατί ποιός μπορεί να διαφωνήσει ότι η συνάντηση με το υπουργείο, δεν είναι και άμεση αναγνώριση των προσπαθειών των εκπαιδευτικών που καταβάλλουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες;
  Το Τμήμα Παιδείας του Σύριζα Μεσσηνίας

*** Ντούιγκου Ερτεμίν: Η Τουρκάλα αρχαιολόγος που επέλεξε να κάνει μεταπτυχιακό στην Καλαμάτα 
Ως αρχαιολόγος και επιστήμων που, εξ ορισμού, καταγίνεται με την ιστορία, η Duygu Ertemin (Ντούιγκου Ερτεμίν) γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επέτειος της 25ης Μαρτίου. «Θα ήθελα πάρα πολύ να παρακολουθήσω τον εορτασμό, δυστυχώς όμως θα απουσιάζω από την Ελλάδα τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς πρέπει να επιστρέψω στην ανασκαφή, στο Çatalhöyük» είχε δηλώσει σχετικά η Ντούιγκου στο protothema.gr πριν από λίγες ημέρες.
Η Ντούιγκου Ερτεμίν είχε εγκατασταθεί στην Καλαμάτα από το περασμένο φθινόπωρο, προκειμένου να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και ανάπτυξη πολιτισμικών αγαθών και περιβάλλοντος» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η ίδια έχει αποφοιτήσει από την αρχαιολογική σχολή του έγκριτου Bilkent Üniversitesi στην Άγκυρα και αμέσως μετά τις σπουδές της εργάστηκε, αρχικά ως ασκούμενη και πλέον ως τακτική συνεργάτις στην πολύ σημαντική προϊστορική ανασκαφή του Çatalhöyük (Τσατάλχεγιουκ) της Ανατολίας. Καθώς το συγκεκριμένο, τεράστιο, ερευνητικό πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου Στάνφορντ καθώς και διαφόρων ισχυρών χορηγών, όπως το αμερικανικό ίδρυμα Templeton, η Ντούιγκου αξιοποίησε την ευκαιρία μέσω της συμμετοχής της στην ανασκαφή και κέρδισε μια υποτροφία για μετεκπαίδευση. Και παρόλο που είχε τη δυνατότητα να κάνει μεταπτυχιακά στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή την Ολλανδία, απολύτως συνειδητά προτίμησε αντ' αυτών την Καλαμάτα.
Όπως λέει η Ντούιγκου Ερτεμίν, το αγγλόφωνο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ξεκίνησε το 2015 και προσελκύει αλλοδαπούς φοιτητές έκτοτε) είναι ολοκληρωμένο, μιας και με αυτό συνεργάζονται όλες οι μεγάλες ομάδες που ειδικεύονται στην αρχαιομετρίας και την τεχνολογία πολιτισμού της Ελλάδας (Δημόκριτος, Αστεροσκοπείο, επίλεκτοι καθηγητές από το Αριστοτέλειο και το πανεπιστήμιο Κρήτης), αλλά και οι βασικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατά την εκτίμηση της Ντούιγκου, το μεταπτυχιακό Cultural Heritage Materials and Technologies ή «CultTech» εν συντομία, είναι από τα καλύτερα, καθώς συνδυάζει υψηλό επίπεδο και συμφέρον συνολικό κόστος.
Η Ντούιγκου Ερτεμίν έχει γεννηθεί στη Σμύρνη, μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη και, λόγω μιας οικογενειακής .τραγωδίας, πέρασε μερικά από τα μαθητικά της χρόνια στο Εσκί Σεχίρ. Το πάθος της, ήδη από την εφηβεία, όταν μαζί με τον πατέρα της επισκέφτηκε μια έκθεση με ευρήματα από το Τσατάλχεγιουκ, ήταν η αρχαιολογία και συγκεκριμένα η προϊστορική. Ακριβώς διότι ονειρευόταν ότι, κάποια ημέρα, θα εργαζόταν και η ίδια σε αυτή την τόσο σημαντική ανασκαφή.
Ο κ. Νικόλαος Ζαχαριάς, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του μεταπτυχιακού προγράμματος που παρακολουθεί η Ντούιγκου, λέει ότι «η κυρία Ερτεμίν είναι μια πραγματικά εξαιρετική φοιτήτρια και χαιρόμαστε πολύ που είναι μαζί μας. Δυστυχώς όμως θα αναγκαστεί να διακόψει για ένα εξάμηνο τις σπουδές της, διότι πρέπει να επιστρέψει στο Τσατάλχεγιουκ όπου και εργάζεται».
Η Ντούιγκου δεν κρύβει ότι η Ελλάδα ήταν γι' αυτήν μια επιλογή με πολύ σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, κυρίως «επειδή Έλληνες και Τούρκοι είμαστε σχεδόν ίδιοι, ως προς την ιδιοσυγκρασία και την νοοτροπία. Στην Ελλάδα νιώθω σαν να βρίσκομαι στην πατρίδα μου και παρόλο που, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν έχω ταξιδέψει πολύ στη χώρα, οπουδήποτε έχω πάει μέχρι στιγμής, νιώθω καλοδεχούμενη. Και όχι μόνο: Μόλις μαθαίνουν ότι είμαι από την Τουρκία, πολλοί Έλληνες χαμογελούν και με λένε 'καρντάσι'».  protothema.gr

***  Η Stand-Up Comedy παράσταση «Cineλθετε» αύριο στην Καλαμάτα- Κερδίστε προσκλήσεις 
Μετά από   sold out παραστάσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη  ο Διονύσης Ατζαράκης και ο Θωμάς Ζάμπρας ταξιδεύουν στην Καλαμάτα με την μοναδική Stand-Up Comedy παράσταση «Cineλθετε» στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο    την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 21.00.
Σε δύο ώρες  ασταμάτητου γέλιου, μιλούν για την καθημερινότητα, τις σχέσεις, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τα Τρίκαλα, τα σχολικά τους χρόνια, το facebook, τα ψυχολογικά τους, τον Μπάτμαν και τις πρώην τους. Αν έχετε και εσείς θέματα με την ποιότητα του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού τοπίου στις ημέρες μας, ή απλά θέματα με την πρώην σας , η παράσταση «Cineλθετε»  είναι ιδανική για εσάς. Μην τους χάσετε!
Δυο λόγια για τον Διονύση: Ο Διονύσης Ατζαράκης γεννήθηκε στις 16/12, ανήμερα των γενεθλίων του. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Σκηνοθεσία Κινηματογράφου (Σχολή Σταυράκου), Υποκριτική (Ίασμος/Studio ΝΑΜΑ) και Media Governance (MSc, London School of Economics). Όταν έκλεισε το 20ο έτος της ηλικίας του, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το stand-up comedy και δεν σταμάτησε ποτέ, έχοντας κάνει μέχρι σήμερα παραστάσεις σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα και στην Αγγλία. Όταν έκλεισε το 21ο έτος της ηλικίας του, έγινε 22. Τηλεοπτικά παρουσίασε την εκπομπή ΠΕΔΕΣ στον ALPHA, την κωμική εκπομπή M for Movies στο MTV καθώς και την εκπομπή Cinéλθετε στον ΣΚΑΪ, την οποία επίσης συγγράφει και σκηνοθετεί. Επιπλέον γράφει τα COMedICS, μια σειρά από χιουμοριστικά webcomics που κυκλοφορούν και στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press. Είναι τοξότης και δεν πιστεύει στα ζώδια.
Δυο λόγια για τον Θωμά: O Ζάμπρας Θωμάς το πάλευε με το χιούμορ όλη του τη ζωή. Τελικά ήρθαν ισοπαλία. Το πιο παλιό χιουμοριστικό πράγμα που θυμάται να ζηλεύει, είναι τα κόμιξ Αστερίξ και Οβελίξ και τον Ισοβίτη του Αρκά. Από τότε προσπαθούσε να είναι αστείος. Είναι από τα Τρίκαλα και δουλεύει στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας πως οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές. Όταν δεν γράφει σενάρια και παίζει στο τηλεοπτικό Cineλθετε με τον Διονύση Ατζαράκη θα τον βρείτε να κάνει παραστάσεις Stand Up Comedy σε Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα ή να αρθρογραφεί στο Oneman. Ενίοτε είναι και σπίτι του και αράζει, αλλά εκεί δεν μπορείτε να τον βρείτε.
Πληροφορίες:
Δευτέρα 27   Μαρτίου
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο
Παράσταση:
Ώρα: 21.00
Διάρκεια: 120’
Τιμή εισιτηρίου:  γενική είσοδος 10 ευρώ ,φοιτ/άνεργοι 8 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων:
• ΤΑΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ   27210-87902
• Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr  , τηλεφωνικά στο 11876 , www.public.gr και όλα τα καταστήματα PUBLIC.
Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις
Γράψτε σχόλιο πιο κάτω στο «Προσθήκη νέου σχολίου», με το ονοματεπώνυμο σας.
Οι νικητές για τις δύο διπλές προσκλήσεις θα ανακοινωθούν αύριο το μεσημέρι στην ιστοσελίδα του «Θάρρους»

*** Αναστάτωση στην παραλία της Καλαμάτας από αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αναστάτωση υπήρξε στην οδό Ναυαρινού όταν αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ είχε κατεύθυνση προς τα ανατολικά.
Στο όχημα επέβαιναν 2 γυναίκες με δυο μικρά παιδιά που κατάφεραν να  εγκαταλείψουν εγκαίρως το όχημα.
Το όχημα που ήδη είχε πάρει φωτιά κάτω από τη μηχανή πλησίασαν ένας πυροσβέστης που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ένας καταστηματάρχης της περιοχής που κατάφεραν με πυροσβεστήρες να προλάβουν τα χειρότερα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξε φωτιά στον κινητήρα του οχήματος ενώ στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς και της Αστυνομίας.
Video: Φωτιά παραλία Καλαμάτας , https://youtu.be/mFRXwF52xu8 .-
Βίντεο 2 :Φωτιά παραλία Καλαμάτας 26/3/2017 , https://youtu.be/Z-r6wc0IFH4  .-

***  Φιλοξενία της ομάδας φίλων της Μαρίας Κάλλας στο Σικάγο 
 
Θερμή ήταν η υποδοχή της ομάδας φίλων της Μαρίας Κάλλας στις 21 Μαρτίου στο Σικάγο. Παρά την καθυστέρηση στην άφιξη, η ομάδα εθελοντών που παρέλαβε τα μέλη της αποστολής από το αεροδρόμιο αγκάλιασε κάθε έναν από εμάς, χαμογέλασε με υπομονή μπροστά στα φλας της κάμερας και μας οδήγησε με ασφάλεια στο κατάλυμά μας, για να ετοιμαστούμε για τη βραδινή έξοδο...
Κανείς δε θα περίμενε να υπάρχει μια τόσο δραστήρια και οργανωτική παρέα ανθρώπων κάθε ηλικίας στο Σικάγο, πολλοί εκ των οποίων μοιράζουν κυριολεκτικά ό,τι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους -τη σκέψη τους, το βιός τους- μεταξύ Μεσσηνίας και Σικάγο!
Στο πλουσιοπάροχο τραπέζι που στρώθηκε μπροστά μας οι κουβέντες άρχισαν -σύντομα σχηματίστηκαν μικρά πηγαδάκια ομογενών και μελών της αποστολής-, όπου με ζωντάνια και κέφι εξιστορούνταν γεγονότα της ζωής αμφοτέρων. Από τις κουβέντες δεν έλειψε, φυσικά, η αναφορά στο τιμώμενο πρόσωπο του ντοκιμαντέρ, τη Μαρία Κάλλας. Πολλοί ήταν εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν λεπτομέρειες για την ντίβα, τη ζωή της με τον Ωνάση, ακόμα και τη σχέση Μεσσηνίας και Μαρίας Κάλλας, σχέση που αποκαλύπτεται ξεκάθαρα στην ταινία... Ο σκηνοθέτης απάντησε με σαφήνεια και προέτρεψε τους συνδαιτυμόνες να επανέλθουν με όποια ερώτηση ή απορία τυχόν προκύψει μετά την προβολή.
Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η στιγμή που κυμάτισε στην αίθουσα η σημαία της Καλαμάτας, δώρο του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα προς το Σύλλογο Νέο Κύμα Μεσσηνίας Σικάγου. Η συμβολική αυτή χειρονομία συμπίπτει με την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και φώτισε τις καρδιές όλων.
Η δε προβολή της Τετάρτης στον Skokie Theater του Σικάγο αναμενόταν να τύχει ανάλογης υποδοχής και, κυρίως, να μπορέσει να περάσει τα μηνύματα αυτών των 3 χρόνων γυρισμάτων και πράξεων εθελοντισμού, σε μόλις 95 λεπτά συγκινητικών αναφορών στη μεγάλη ντίβα!
  Του Παναγιώτη Μπαζίγου
Φωτογραφίες: Φ. Κουτρουμπής

***

~

*** Αθλητική ενημέρωση  :

ΒΕΛΓΙΟ -ΕΛΛΑΔΑ   1-1 ,  (0-0) .- ^

Τα γκολ :   46΄ Μήτρογλου , 86΄ Λουκάκου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 65΄ Ταχτσίδης (2η κίτρινη), 90΄+ Τζαβέλλας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φελαϊνί, Μέρτενς, Βίτσελ, Λουκάκου - Ταχτσίδης, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Καπίνο
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (84΄ Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (66΄ Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67΄ Τζιόλης), Μάνταλος (85΄ Ζέκα), Μήτρογλου (90΄ Βέλλιος).

~** Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. ΒΒέλγιο 5 4-1-0 22-2 13
ΕΛΛΑΔΑ 5 3-2-0 10-3 11
Βοσνία 5 3-1-1 13-5 10
Εσθονία 5 1-1-3 5-15 4
Κύπρος 5 1-1-3 3-8 4
Γιβραλτάρ 5 0-0-5 2-22 0
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
09/06/17 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-ΕΛΛΑΔΑ
09/06/17 Εσθονία-Βέλγιο
09/06/17 Γιβραλτάρ-Κύπρος

31/08/17 Κύπρος-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
31/08/17 Βέλγιο-Γιβραλτάρ
31/08/17 ΕΛΛΑΔΑ-Εσθονία

03/09/17 Εσθονία-Κύπρος
03/09/17 ΕΛΛΑΔΑ-Βέλγιο
03/09/17 Γιβραλτάρ-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

07/10/17 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Βέλγιο
07/10/17 Γιβραλτάρ-Εσθονία
07/10/17 Κύπρος-Ελλάδα

10/10/17 Εσθονία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
10/10/17 Βέλγιο-Κύπρος
10/10/17 ΕΛΛΑΔΑ-Γιβραλτάρ

Social... καζούρα από Τσίπρα!
Τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Ελλάδας στο Βέλγιο παρακολούθησαν από τη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βέλγο ομόλογο του, Σαρλ Μισέλ. «Στη Ρώμη λίγο πριν αρχίσει το ματς Βέλγιο - Ελλάδα, που βλέπουμε μαζί με τον @charlesMichel.
Ελπίζω να τον πειράζω εγώ μετά κι όχι αυτός εμένα», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην οποία έχει επισυνάψει το σχετικό tweet του Σαρλ Μισέλ και τη σχετική φωτογραφία που τον απεικόνιζε μαζί με τον πρωθυπουργό του Βελγίου.
Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (25/3) :
Κύπρος-Εσθονία   0-0 .- ^
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Γιβραλτάρ  5-0 .- ^
Βέλγιο-Ελλάδα   1-1 .- ^
1ος όμιλος
 Σουηδία-Λευκορωσία 4-0
(19΄ πεν., 49΄ Φόρσμπεργκ, 57΄ Μπεργκ, 78΄ Τέλιν)

 Βουλγαρία-Ολλανδία 2-0
(5΄, 20΄ Ντέλεφ)

Λουξεμβούργο-Γαλλία 1-3
(32΄ πεν. Γιόαχιμ - 28΄, 77΄ Ζιρού, 37΄ πεν. Γκριζμάν)

2ος όμιλος
Ελβετία-Λετονία 1-0
(66΄ Ντρμιτς)

Ανδόρα-Νήσοι Φαρόε 0-0

 Πορτογαλία-Ουγγαρία 3-0
(32΄ Αντρέ Σίλβα, 36΄, 65΄ Ρονάλντο)

8ος όμιλος
Κύπρος-Εσθονία 0-0 

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Γιβραλτάρ 5-0
(4΄, 43΄ Ιμπίσεβιτς, 52΄ Βρσάγεβιτς, 56΄ Βίσκα, 90΄+4 Μπίτσακτσιτς)

 Βέλγιο-Ελλάδα 1-1
(89΄ Λουκάκου - 46΄ Μήτρογλου)  

Η βαθμολογία 8ου ομίλου
Βέλγιο 13 (22-2)
Ελλάδα 11 (10-3)
Βοσνία-Ερζεγοβίνη 7 (8-5)
Κύπρος 3 (3-8)
Εσθονία 3 (5-15)
Γιβραλτάρ 0 (2-17)

Η 6η αγωνιστική (09/06)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα (21:45)
Εσθονία-Βέλγιο (21:45)
Γιβραλτάρ-Κύπρος (21:45)

~* 4ος  όμιλος
Αυστρία-Μολδαβία 2-0 .-
Γεωργία-Σερβία  1-3 .-
Ιρλανδία-Ουαλία  0-0 .-

~* 7ος  όμιλος
Ισπανία-Ισραήλ  4-1 .-
Ιταλία-Αλβανία 2-0 .-
Λιχνεστάϊν- ΠΓΔΜ  0-3 .-

~* 9ος  όμιλος
Κροατία-Ουκρανία  1-0
Τουρκία Φιλανδία 2-0 .-
Κόσοβο- Ισλανδία  1-2 .-

~* Κυριακή 26-03-2017
Ρουμανία -Δανία  0-0 .- ^
Σκωτία- Σλοβενία  1-0 .- ^
Β. Ιρλανδία- Νορβηγία  2-0 .- ^
Μαυροβούνιο -Πολωνία 1-2  ,- ^

*** Για τα προκριματικά Μουντιάλ  Ν. Αμερικής :
Ουραγουάη -Βραζιλία  1-4  .- ^
Αργεντινή-Χιλή 1-0 .-^
Κολομβία-Βολιβία 1-0 .- ^

*** Για την Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Σάββατο 25-03-2017  :
Λαμία-Χανιά  2-1 .- ^
Κυριακή 26-03-2017 :
Τρίκαλα -Άρης  1-0 .- ^
Απόλλων Σμύρνης -Αιγινιακός  4-1 .- ^
Πανσερραϊκός-Αγροτικός Αστέρας  2-1 .- ^
Κισσαμικός-Αναγέννηση Καρδίτσας  2-1 .- ^
Αχαρναϊκός-Παναργειακός  0-0 .- ^
Καλλονή-Σπάρτη  0-0 .- ^
ΟΦΗ-Καλλιθέα  1-0 .- ^
Πανελευσινιακός-Πανθρακικός  3-0  α.α. .- ^

  ***  Οι  τελευταίες δυο αγωνιστικές  της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 29

30.03. 20:00Αναντολού ΕφέςΟλυμπιακός
 

30.03. 21:45ΜπάμπεργκΝταρουσάφακα
 

30.03. 22:00ΜπαρτσελόναΜακάμπι Τελ Αβίβ
 

31.03. 20:00ΓαλατάσαράιΜπασκόνια
 

31.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟύνικς Καζάν
 

31.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜιλάνο
 

31.03. 21:45ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 

31.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΦενερμπαχτσέ
 
Αγωνιστική ημέρα: 30
06.04. 20:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
06.04. 21:00ΜπάμπεργκΓαλατάσαράι
 
06.04. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΠαναθηναϊκός
 
06.04. 22:00ΜπασκόνιαΖαλγκίρις Κάουνας
 
07.04. 20:00ΝταρουσάφακαΕρυθρός Αστέρας
 
07.04. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟλυμπιακός
 
07.04. 21:45ΜιλάνοΟύνικς Καζάν
 
07.04. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές

*** *** Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ :

 
 Σε αναμετρήσεις της 23ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Λαύριο - Δόξα Λευκάδας 80-60
Απόλλων Π. - Κολοσσός Ρ. 83-67
Κύμη - Άρης 77-80 παρ. , 71-71 (κ.α.)
Τρίκαλα - Κόροιβος 72-55
ΠΑΟΚ - Προμηθέας Π. 78-75
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός  87-106 κ.α. 77-77 παράταση  84-84 . .- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-23, (42-41) , 62-57 , 77-77 κ.α. 1η παράταση : 84-84 , 2η παράταση :  87-106 .- ^
Ρέθυμνο - Ολυμπιακός (27/3, 16:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 43 -22αγ.
. Παναθηναϊκός 43 -22αγ.
3. ΑΕΚ 39 -22αγ.
4. ΠΑΟΚ 36
. Άρης 36
6. Κολοσσός Ρόδου 35
7. Ρέθυμνο 33 -22αγ.
. Προμηθέας Πατρών 33
9. Λαύριο 32
. Τρίκαλα 32
11. Κόροιβος Αμαλιάδας 30
. Κύμη 30
13. Απόλλων Πατρών 29
14. Δόξα Λευκάδας 27  

*** Τοπικά πρωταθλήματα ΕΠΣ Μεσσηνίας στο ποδόσφαιρο  :
~** Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σήμερα Σάββατο 25-03-2017
ΑΕ Αβίας – Πανθουριακός  0-2 .- ^
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΣ Ανδρούσας  2-3 .- ^
ΑΟ Φαραί – Εράνη Φιλιατρών   0-0 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας-ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών  3-0  α.α.  .- ^
Κυριακή 26 Μαρτίου  2017 :
Μιλτιάδης – Π.Σ. Η Καλαμάτα  0-2 .- ^
Πάμισος Μεσσήνης – Ολυμπιακός Καλαμάτας  6-0 .- ^
ΑΟ Διαβολιτσίου – Εθνικός Μελιγαλά  2-2 .- ^
ΑΟ Κυπαρισσίας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  2-1 .- ^
Ρεπό: Αναγέννηση Παραλίας.
~** Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σάββατο  25-03-2017
Νέος Άρις – ΑΟ Σπερχογείας  0-4 .- ^
Χανδριναϊκός – Αστέρας Μικρομάνης  1-0 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ηρακλής Καλαμάτας  1-1  .-^
Κυριακή 26 Μαρτίου  2017
Ακρίτας Κορώνης – ΑΟ Ασπροχώματος  1-3 .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας – Ομόνοια  1-1 .- ^
Δωριέας Δωρίου – Απόλλων Πεταλιδίου  1-0 .- ^
Αίαντας Καλαμάτας – Μεσσηνιακός  1-0 .- ^
~** Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο  25-03-2017 
Διαγόρας Κοπανακίου – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-1 .- ^
Θύελλα Μερόπης – Παπαφλέσσας Άμφειας   0-3 .- ^
Αστέρας Βαλύρας – Πανευαϊκός  2-2 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού – Ατρόμητος Πλατέος  3-0 .- ^
Κυριακή 26 Μαρτίου  2017 :
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπαρισσίας  2-4 .- ^
ΑΕ Μάνης – Κεραυνός Καλαμάτας  3-2 .- ^

*** Την ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα η Καλαμάτα ‘80- Στο Χαλάνδρι τα κορίτσια του Μεσσηνιακού 
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προβλέπεται η σημερινή αναμέτρηση της Καλαμάτας ’80 με την ΑΕΚ για τη 16η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στο Κλειστό της Παραλίας και θα τη διευθύνουν οι Πετούσης-Γκόλφης. «Έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματά μας» σχολιάζει ο προπονητής Γιώργος Κουλιέρης, που θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στο αυριανό ματς, αλλά μαζί με το συνεργάτη του Δημήτρη Ζαχαρόπουλο δεν έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν όπως θα ήθελαν στις προπονήσεις λόγω απουσιών.
Η τοπική μας ομάδα θα κυνηγήσει τη νίκη κόντρα στον προβεβλημένο αντίπαλό της προκειμένου να παραμείνει μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, διεκδικώντας παράλληλα μια θέση στην πρώτη 3άδα, κι ενώ απομένουν τρεις συνολικά αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Για νίκη στο Χαλάνδρι σήμερα τα κορίτσια του Μεσσηνιακού
Για την 17η και προτελευταία αγωνιστική της Α2 βόλεϊ γυναικών ο Μεσσηνιακός θα παίξει σήμερα στις 4.15 μ.μ. στο Χαλάνδρι, κόντρα στην ουραγό ομώνυμη τοπική ομάδα. Οι «πράσινες» εύκολα η δύσκολα αναμένεται να πάρουν σήμερα το 3ποντο, ενώ θέλουν και νικηφόρο φιναλε την άλλη εβδομάδα, οπότε θα υποδεχθούν στην Καλαμάτα την ισχυρή κρητική ομάδα της Μεσσαράς, προκειμένου να τερματίσουν όσο γίνεται υψηλότερα στην κατάταξη του Α’ Ομίλου-1ου Υποομίλου.

***  Υποδέχεται τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης απόψε η Καλαμάτα B.C. 
Τον φιλόδοξο Ίκαρο Νέας Σμύρνης αντιμετωπίζει απόψε και ώρα 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, η πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Νότου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής. Πρόκειται για έναν πολύ κρίσιμο αγώνα, καθώς η Καλαμάτα «μάχεται» για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης διεκδικεί την άνοδο στη Β΄ Εθνική.
Ο προπονητής της Καλαμάτα B.C. Θεόδωρος Γιαννακόπουλος, οι συνεργάτες του Γιώργος Τσιγαρίδης, Γιώργος Σπυρόπουλος περιμένουν θερμή συμπαράσταση από τον φίλαθλο κόσμο.
Βασικό στέλεχος του Ίκαρου Νέας Σμύρνης είναι ο Καλαματιανός σούτινγκ γκαρντ Γιάννης Γραμματικός.
Διαιτητές είναι οι Λιότσιος, Καρπάνος, ενώ κομισσάριος ο Χρήστος Πολιτόπουλος.
Τα υπόλοιπα ματς της 23ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Νότου της Γ΄ Εθνικής είναι τα εξής:
ΚΑΟ Κορίνθου – Πεύκη
Δάφνη Δαφνίου – Ένωση Ιλίου
Γλαύκος Πατρών – Ερμιόνη
Άρης Πετρούπολης – Ίκαρος Καλλιθέας
Κεραυνός Αιγίου – Έσπερος  ΑΟΠΑ
Πορφύρας – Αχαγιά 82
Ρεπό: ΑΟ Ακράτας.

***

~ ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-23-2017.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :
Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-26-2017.html .-  

~
~
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5414   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3486   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3513 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.413  βίντεο   .-


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου