ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας   .....
~
 
 
... Το αν θα πάμε στον παράδεισο ή στην κόλαση δεν εξαρτάται από το εάν έχουμε λίγα ή πολλά χρήματα, αλλά από τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουμε αυτά που έχουμε. Τα χρήματα, τα κτήματα και όλα τα υλικά αγαθά μας δεν είναι δικά μας, του Θεού είναι, εμείς έχουμε μόνο την διαχείρησή τους. Πρέπει να ξέρουμε, ότι ο Θεός θα μας ζητήσει λογαριασμό και για την τελευταία δραχμή μας, αν την διαθέσαμε σύμφωνα με το θελημά Του ή όχι.

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

~*  ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-

~ Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy

~** Λαογραφικό Μουσείο Άνω Αρφαρά Μεσσηνίας(Ανδρέας Ηλιόπουλος) : https://youtu.be/Ly75IFnvzUA .-
 
*O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-
~*Πως έγινα ορθόδοξος  2017:  
https://youtu.be/Hr11Qiy4UUU   .-
~* Κλάους Κένεθ  για το  Άγιο Όρος  2017:
https://youtu.be/tY6VPELgQ1g  .-
~

6 Μαΐου
Προφήτου Ιώβ. Μαρτύρων Βαρβάρου, Δάνακτος, Δημητρίωνος, Δονάτου, Θερινού και Μεσίρου. Οσίων Σεραφείμ (1) του εν τω όρει Δομβούς [Λεβαδείας] ασκήσαντος (†1602). Μάμαντος, Ιλαρίου και Παχωμίου.
(1) Γεννήθηκε στο χωριό Ζέλι της Βοιωτίας, από ευσεβείς και ενάρετους γονείς, οι οποίοι τον γαλούχησαν στον Ευαγγελικό λόγο, γι` αυτό και από μικρός ο όσιος, είχε μια κλίση στη μελέτη των Γραφών και την ασκητική ζωή. Σε νεαρή ηλικία και παρά την πρόσκαιρη άρνηση των γονέων του, μετέβη στο Μονύδριο του Προφήτη Ηλία, στο όρος Κάρκαρα, όπου έκτισε ναό στο όνομα του Σωτήρος Χριστού και ασκήτευε εκεί. Γρήγορα η φήμη του έγινε γνωστή και άρχισε να έχει συχνές επισκέψεις από τους γονείς, φίλους αλλά και ευσεβείς πιστούς, οι οποίοι κατέφευγαν στον όσιο για να τους συμβουλεύσει και να τους βοηθήσει. Για το λόγο αυτό εγκατέλειψε το αγαπημένο του σπήλαιο και πήγε στο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Γρήγορα έφυγε και από αυτή τη Μονή και πήγε στο Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στο Σαγμάτιο όρος, μεταξύ Βοιωτίας και Εύβοιας. Εκεί γρήγορα έλαμψε ως πνευματικός αστέρας πρώτου μεγέθους και ο ηγούμενος τον έκαρε μοναχό δίδοντάς του το όνομα Σεραφείμ. Αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος. Λίγο αργότερα και για να αποφύγει τη ματαιοδοξία λόγω της φήμης των αρετών του, ζήτησε την άδεια του ηγούμενου και εγκατέλειψε τη Μονή . Έφτασε στα δυτικά του Ελικώνα, στην τοποθεσία Δομπού, όπου έκτισε ναό του Σωτήρος, μερικά κελιά και κάλεσε κοντά του μερικούς μοναχούς. Εκεί ασκήτευσε επί δέκα έτη, διδάσκοντας τους άλλους μοναχούς τα σωτήρια διδάγματα της μοναχικής ζωής. Εκοιμήθη οσιακά σε ηλικία 75 ετών, αφού προείδε την κοίμηση του και κοινώνησε των αχράντων Μυστηρίων. ~
Σήμερα 06/05/2017 εορτάζουν:
Δίκαιος Ιώβ ο Προφήτης, Όσιος Σεραφείμ που ασκήτευσε στο όρος Δομπού Λεβαδείας
 ~   Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~   Θεῖον βλάστημα, τῆς Βοιωτίας, ἔμπνουν ὄργανον, τῆς ἐγκράτειας, ἀνεδείχθης Σεραφεὶμ ἀξιάγαστε, σὺ γὰρ Ὅσιων βαδίσας τοὶς ἴχνεσιν, ἀρτιφανῶς ἐν τῷ κόσμῳ ἐξέλαμψας, Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Σεραφείμ εκ Βοιωτίας - 6 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/jojFcyk9Hyw  .-


Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
*** Ενισχύεται με 6-8 μόνιμους ιατρούς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας 
Κατά τη  συνάντηση συνεργασίας του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γ. Μπέζου, με το διοικητή Τ. Νικολόπουλο και τον υποδιοικητή  Δ. Κωστακιώτη της 6ης ΥΠΕ, προέκυψε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας εντάσσεται στον αρχικό σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας (ο οποίος έχει εγκριθεί) περί δημιουργίας αυτόνομου ΤΕΠ. Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί με 6-8 μόνιμους ιατρούς για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

*** Τελεσίγραφο για τα απορρίμματα προς τους δημάρχους από την Κυβέρνηση 
Ή αποφασίζετε ή αναλαμβάνουμε εμείς. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στους δημάρχους της Πελοποννήσου το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατηγορώντας τους ότι ακολουθούν παρελκυστική τακτική.
Κι ενώ η Πολιτεία ασκεί πίεση για μια απόφαση, γίνονται εντατικές ζυμώσεις ανάμεσα στους δημάρχους και συναντήσεις ομάδων που φιλοδοξούν να διαμορφώσουν τις τελικές ισορροπίες. Προχθές είχε προγραμματιστεί μυστική συνάντηση όλων των δημάρχων για τη διαμόρφωση κοινής στάσης, η οποία τελικά αναβλήθηκε.
Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ της "Καθημερινής", πριν από ένα μήνα το υπουργείο Επικρατείας υποστήριζε ότι είχε φθάσει στην οριστική λύση του ζητήματος. «Σε διυπουργική σύσκεψη με συμμετοχή της Περιφέρειας και του Φορέα των Δήμων Πελοποννήσου για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) αποφασίστηκε να δοθεί το “πράσινο φως”, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα βήματα, εντός του Απριλίου, για την υπογραφή της σύμβασης του έργου», ανέφερε στις 8 Απριλίου.
Ένα μήνα μετά, η κατάσταση παραμένει στάσιμη και οι συναρμόδιοι υπουργοί έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. «Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις από το Δεκέμβριο του 2016, διαπίστωσα ότι στις αποφάσεις και στις επιλογές της αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο υπάρχει μια ασάφεια», λέει στην «Κ» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.
«Η ασάφεια αυτή δε μας έδινε τη δυνατότητα να εγκρίνουμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ). Για να μην υπάρξει, λοιπόν, πρόβλημα με την αιρεσιμότητα (σ.σ. την ύπαρξη σχεδιασμού έως το τέλος του 2016 για να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ έργα το 2017) και να αποφύγουμε νέες καθυστερήσεις, προχωρήσαμε στην αδειοδότηση του “κεντρικού σεναρίου” (σ.σ. το ΣΔΙΤ), αφήνοντας περιθώριο για αλλαγές από την αυτοδιοίκηση».
Ο κ. Φάμελλος κατηγορεί, εμμέσως πλην σαφώς, τους δημάρχους για παρελκυστική τακτική. «Παρότι στην τελευταία συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΦΟΣΔΑ μας διαβεβαίωσαν ότι θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας, ώστε να μην υπάρχει ασάφεια, τελικά δεν κατέληξαν. Δεν υπάρχει όμως ανησυχία. Η Πολιτεία έχει επιλογή, την έχουμε ανακοινώσει, που είναι προς όφελος της περιοχής. Επομένως, θα προτιμούσαμε να έχει αποφασίσει η αυτοδιοίκηση αλλά αν δεν το κάνει, η Πολιτεία μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία».
  Ευθύνες και υποχρεώσεις
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ΦΟΣΔΑ κλήθηκε να εγκρίνει ένα κείμενο προγραμματικής σύμβασης, που ορίζει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των Δήμων με την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη. Η λήψη απόφασης αναβλήθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού αντιδρώντων και τελικά ο ΦΟΣΔΑ ζήτησε την έγκριση του περιφερειακού σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) πριν από τη λήψη οποιασδήποτε άλλης απόφασης.
Τις επόμενες ημέρες ακολούθησε πλήθος παρασκηνιακών επαφών ανάμεσα στους δημάρχους των δύο «στρατοπέδων» (υπέρ ή κατά της ανάθεσης σε ιδιώτη). Στόχος ήταν να υπάρξει απόφαση στη συνάντηση όλων των δημάρχων, που είχε προγραμματιστεί για χθες υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας. Ωστόσο, η σύσκεψη αναβλήθηκε, καθώς δε φάνηκε πιθανή η λήψη απόφασης.

*** Τι γίνεται με το Πολυλίμνιο; 
Η τουριστική σεζόν έχει φτάσει και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς η Μεσσηνία «κατακλύστηκε» ξανά από χιλιάδες επισκέπτες…  Καθώς το Πολυλίμνιο αποτελεί ένα χώρο που έχει καθιερωθεί στις προτιμήσεις των επισκεπτών, κανείς δε γνωρίζει τι γίνεται στην περιοχή, ύστερα από το τραγικό δυστύχημα του περυσινού Δεκαπενταύγουστου...
Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, γεωλόγος Ευθύμιος Λέκκας, μαζί με την επιστημονική του ομάδα και σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης, μελετούν την επικινδυνότητα της περιοχής… Σε τι επίπεδο βρίσκεται αυτή η έρευνα; Υπάρχει, τουλάχιστον, ενημέρωση σε όσους θέλουν να επισκεφτούν την περιοχή ότι υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα και θα πρέπει να το κάνουν με δική τους ευθύνη; Με το αναψυκτήριο που είναι έτοιμο από πέρυσι ουσιαστικά, τι γίνεται; Πολλά είναι τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις εν όψει και του καλοκαιριού…
Κ. Γαζ. 

***  Στα …κάγκελα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας 
«Καμία αξιολόγηση σε βάρος των εργαζομένων»
Τη βούλησή τους να μη συμμετάσχουν στην αξιολόγηση «του Πολάκη», όπως και την αντίθεσή τους στο συνταξιοδοτικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξέφρασαν χθες σε γενική συνέλευση που είχαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Γιαννάκος τόνισε πως εκλήθησαν από το Σωματείο Εργαζομένων και τους ενημέρωσαν «για την υπηρεσιακή αξιολόγηση, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημοσιονομική και πολιτική αξιολόγηση και θα είναι εφαλτήριο για δυσμενείς υπηρεσιακές και μισθολογικές εξελίξεις για τους δημόσιους υπαλλήλους. Έχουμε κηρύξει απεργία – αποχή.
Και το δεύτερο είναι για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Είδατε ότι η κυβέρνηση με τη δεύτερη αξιολόγηση οδηγεί τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, καταργώντας την προσωπική διαφορά και δικαιώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα, όταν προέβλεπε ότι ο νόμος του κουμουνιστή Κατρούγκαλου, που προέβλεπε προσωπική διαφορά, είναι πρόσχημα και, τελικά, θα περικοπεί κι αυτή στις νέες αξιώσεις και στο νέο πρόγραμμα με την τρόικα».
Τη σφοδρή αντίθεσή του στην αξιολόγηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέφρασε και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Ξένια Στρατικοπούλου, σημειώνοντας πως «θα ακολουθήσουμε τη γραμμή της ΠΟΕΔΗΝ. Θα απέχουμε απ’ την αξιολόγηση. Τη Δευτέρα το πρωί θα μαζέψουμε όλες τις αξιολογήσεις, θα είμαστε νόμιμοι, γιατί ακολουθούμε μόνο τη γραμμή της ΠΕΟΕΔΗΝ!».

*** Τρεις ξεχασμένοι νεκροί της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας… 
Συμπληρώθηκαν χθες 7 χρόνια από την ημέρα που άφησαν την τελευταία τους πνοή, με φρικτό τρόπο μάλιστα, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Εργαζόμενοι και οι τρεις τους στην Τράπεζα Μαρφίν στην οδό Σταδίου, πέθαναν από ασφυξία από τους καπνούς φωτιάς που προκλήθηκε από μολότοφ που έριξαν στο τραπεζικό κατάστημα κάποιοι δολοφόνοι, που παραμένουν τόσα χρόνια μετά άγνωστοι από τις Αρχές. Στις 5 Μαΐου του 2010, 300.000 κόσμου διαδήλωνε κατά του 1ου Μνημονίου που μόλις είχε ψηφιστεί από την τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. 7 χρόνια μετά πολλά άλλαξαν σε σχέση με τότε… Αν και τα μνημόνια έγιναν αρκετά σκληρότερα σε σχέση με το πρώτο, αν και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων δε συγκρίνεται ούτε κατά διάνοια με αυτό πριν από 7 χρόνια… ο κόσμος δε διαδηλώνει πια και για «καλή μας τύχη» η Αθήνα δεν καίγεται κάθε τρεις και λίγο. Όλα αλλάζουν, εκτός απ’ αυτούς τους 3 ανθρώπους που «έφυγαν» για πάντα μ’ ένα αναπάντητο «γιατί». Δυστυχώς, αν και θα έπρεπε, η ελληνική Πολιτεία δεν τιμά αυτούς τους ανθρώπους… Η μνήμη τους, όμως, ελπίζουμε να αποτελεί παράδειγμα για να μη ζήσουμε ποτέ ξανά ανάλογες στιγμές στο μέλλον…  Κ. Γαζ.

*** Ο "Καϊάφας" του Μεσσήνιου συγγραφέα Ν. Βουδούρη 
Την ερχόμενη Δευτέρα στο βιβλιοπωλείο Bookmark
  Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στην πεζογραφία, ο Μεσσήνιος Νίκος Αδάμ Βουδούρης επανέρχεται στο προσκήνιο με το μυθιστόρημα «Καϊάφας». Ως πρωταγωνιστής και αφηγητής ταυτόχρονα του βιβλίου συστήνεται ένα δυσλειτουργικό στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας που παρατάει τη δουλειά του στη μέση μιας σύσκεψης και ξεκινά ένα οδοιπορικό στη δυτική Πελοπόννησο, παρέα με ένα σκυλί που συναντά τυχαία σε μια παραλία.
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μαΐου  στο βιβλιοπωλείο BOOKMARK στην Καλαμάτα (πεζόδρομος Αντωνοπούλου 12) στις 8.00 το βράδυ. Για το μυθιστόρημα θα μιλήσει ο συγγραφέας Κώστας Ζωτόπουλος, ειδικός γραμματέας της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων. Ο Νίκος Αδάμ Βουδούρης θα διαβάσει αποσπάσματα και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
  «Καϊάφας», μυθιστόρημα, εκδόσεις Πατάκης
Παρά το γεγονός ότι το σκυλί έχει κρεμασμένο στο λαιμό του ένα ταμπελάκι με τα στοιχεία του, ο αφηγητής αποφασίζει να μην ειδοποιήσει το αφεντικό του αλλά να ζήσει για μερικές εβδομάδες μαζί του σαν φυγάς, περιηγούμενος σε αρχαιολογικούς χώρους, καταλύοντας σε παραλίες και επαρχιακά ξενοδοχεία, πιάνοντας δουλειά σε μια ταβέρνα και δίνοντας παντού ψεύτικα ονόματα – σε μια επιλογή που, πέρα από την παιγνιώδη διάστασή της, προδίδει και την κρίση ταυτότητας την οποία διέρχεται ο ήρωας.
Πράγματι, αυτό με το οποίο φαίνεται να παλεύει ο ήρωας του βιβλίου είναι στην πραγματικότητα ο εαυτός του ή, ακριβέστερα, ο εξωτερικός φλοιός της προσωπικότητάς του: αυτό που οι άλλοι, στις διάφορες μορφές τους, του επιβάλλουν να είναι.
Για να εξορκίσει αυτές τις επιρροές, μοιάζει να επιστρέφει προς μια απλούστερη, ωμότερη και περιστρεφόμενη γύρω από τα ένστικτα εκδοχή του εαυτού του – διολίσθηση που αποτυπώνεται ιδανικά με τη σωματικότητα της γραφής και την ελαφρώς άναρχη στίξη του κειμένου, που αντιστοιχεί στην αποδιαρθρωμένη ψυχοσύνθεση του ήρωα.
Ανάλογη ευαισθησία και τεχνική δεινότητα επιδεικνύει ο πεζογράφος και στην κατάρτιση της πλοκής του βιβλίου, όπου μια σειρά από έξοχες, υποβλητικές σκηνές οδηγούν σε συγκινητικές κορυφώσεις που φωτίζουν τη σπαρακτική μοναξιά του ήρωά του.
Το λεπτό χιούμορ, η αδυσώπητα ρεαλιστική απεικόνιση του πελοποννησιακού τοπίου και των ανθρώπων του και η εικονοποιητική δύναμη της γλώσσας έρχονται να προστεθούν στα προτερήματα ενός πολυεπίπεδου βιβλίου, που μπορεί να διαβαστεί ταυτόχρονα ως ιδιότυπο road story, υπαρξιακό δράμα και σπαρταριστή ηθογραφία.
  Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Νίκος Αδάμ Βουδούρης γεννήθηκε στο Γλυκορρίζι της Μεσσηνίας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "Οδός Πανός", "Εντευκτήριο" και "Μπιλιέτο", καθώς και σε ανθολογίες νεοελληνικού διηγήματος. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Πράσινα… ξημερώματα 
Το… βαθύ ΠΑΣΟΚ των Αθηνών (όσοι έχουν απομείνει ακόμα) την περασμένη Τετάρτη… ξύπνησε πολύ πρωί. Σχεδόν από τα χαράματα. Ένας από τους ακόλουθους στην Καλαμάτα τούς είχε ενημερώσει για το θέμα του «Θάρρους» και τη «μυστική συνουσία».
Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, πιάνουν… φωτιά τα κινητά τηλέφωνα. Το μήνυμα σε κάποιους αποδέκτες ήταν λιγόλογο και σαφές: «Να μην ανακατεύεστε με το κόμμα μας».
Θα μπορούσαμε και να το διαβάσουμε και ως:  «κάτω τα χέρια από τις καρέκλες μας!». Αλλά αυτή είναι η δική μας ανάγνωση…  Α.Π.

*** Επιδρομή κουνουπιών στην Καλαμάτα, αλλά η περιφέρεια λέει ότι κάνει τη δουλειά της… 
Κάποιος μας θεωρεί «λωτοφάγους»…
 Μόλις, χθες μεταφέραμε στην εφημερίδα διαμαρτυρίες κατοίκων από διάφορες περιοχές της Καλαμάτας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα κουνούπια. Η τελευταία διαμαρτυρία καταγράφηκε αργά το απόγευμα από γονιό, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το πάρκο στην οδό Νέδοντος, απέναντι από το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, είναι γεμάτο από σμήνη κουνουπιών, τα οποία, μάλιστα, άφησαν τα… σημάδια τους σε διάφορα σημεία του σώματος του παιδιού του. «Η κατάσταση είναι αφόρητη και ανεπίτρεπτη», τόνισε.
Κι ενώ τα παράπονα "πέφτουν βροχή", η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μάς ενημερώνει με σχετικό δελτίο Τύπου ότι όλα βαίνουν καλώς! Επειδή μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχουμε στους δεκάδες πολίτες, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν απευθύνονται σε… λωτοφάγους και, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα.
  Το δελτίο Τύπου
Σύμφωνα, λοιπόν, με την Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο την 'Καταπολέμηση Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για τη διετία 2016-2017'. Το έργο της καταπολέμησης είναι συνεχές και περιλαμβάνει δράσεις καθόλη τη διάρκεια του έτους για όλες τις ΠΕ της Πελοποννήσου και φυσικά και για την ΠΕ Μεσσηνίας και πραγματοποιούνται όλες οι προβλεπόμενες εργασίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του έργου.
Από νωρίς την άνοιξη, αρχές Μαρτίου, ήδη έχουν αναπτυχτεί κλιμάκια δειγματοληψιών και εφαρμογών και πραγματοποιούνται εφαρμογές προνυμφοκτονίας στο φυσικό-αγροτικό, περιαστικό, αστικό σύστημα βάσει των καταγεγραμμένων και επικαιροποιημένων εστιών ανάπτυξης κουνουπιών .
Ειδικότερα για την ΠΕ Μεσσηνίας, από νωρίς την άνοιξη πραγματοποιείται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με έμφαση στον υδροβιότοπο της Γιάλοβας του Δήμου Πύλου- Νέστορος, του κάμπου Δήμου Μεσσήνης και Καλαμάτας, καθώς και στο περιαστικό και αγροτικό και αστικό όλων των Δήμων της ΠΕ Μεσσηνίας.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν στην ΠΕ Μεσσηνίας, εφαρμογές προνυμφοκτονίας σε 476 στρέμματα φυσικών συστημάτων και λοιπόν πλημμυρισμένων εκτάσεων, σε ρέματα και κανάλια συνολικού μήκους 26 km και 1175 εφαρμογές σε σημειακές εστίες αστικού τύπου στο σύνολο των Δήμων της ΠΕ Μεσσηνίας.
Στην ΠΕ Μεσσηνίας οι μέχρι στιγμής αναφορές προβλημάτων από πολίτες επικεντρώνονται στο αστικό σύστημα και αφορούν κατά το πλείστον εστίες ανάπτυξης κουνουπιών που βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους (οικιακά λύματα, εγκαταλελειμμένες πισίνες, μικρές υδατοσυλλογές σε οικίες κα.) και παρόλο που το πρόγραμμα δεν υπεισέρχεται σε ιδιωτικούς χώρους, ο φορέας υλοποίησης Πελοπόννησος ΑΕ και η ανάδοχος Κοινοπραξία ανταποκρίνονται σε κλήσεις πολιτών που δέχονται προκειμένου να μειωθούν οι εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και η εκ τούτου όχληση των πολιτών .
Θα επιθυμούσαμε, επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι στα πλαίσια του προγράμματος οι πολίτες απευθύνονται σε γραμμές εξυπηρέτησης του κοινού για τυχόν προβλήματα, ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά, Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού χωρίς χρέωση: 80011 2444244, Πελοπόννησος ΑΕ: Τηλ: +03 2710 557058, fax: +03 2710 557060, Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kpelop@otenet.gr».   Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Αθώος επιμένει ακόμα ότι είναι ο Βορειοηπειρώτης για τη δολοφονία του δικηγόρου Σπ. Ιωάννου 
Το αντίθετο καταθέτει ο συγκατηγορούμενός του
   «Είμαι στη φυλακή 8 χρόνια και 37 ημέρες για κάτι που δεν έκανα» τόνισε χθες κατά την απολογία του, επιμένοντας για την αθωότητά του, ο Βορειοηπειρώτης Ορέστης Ντούτσι, που μαζί με έναν Αλβανό δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του στην Κυπαρισσία στις 26 Ιανουαρίου 2009.
Η επανεκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έχει διαταχθεί από τον Άρειο Πάγο. Σε πρώτο βαθμό έχουν κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Χθες η διαδικασία διήρκεσε μέχρι νωρίς το βράδυ, με τις απολογίες των κατηγορουμένων, την αγόρευση του εισαγγελέα, των δύο δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής και ενός της Υπεράσπισης. Λόγω της πολύωρης συνεδρίασης η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί το πρωί της Τετάρτης, με την αγόρευση και των άλλων δύο δικηγόρων Υπεράσπισης και την έκδοση της απόφασης.
  Επιμένει στην αθωότητά του
Η διαδικασία χθες το πρωί ξεκίνησε με πολλά αιτήματα από τους δικηγόρους υπεράσπισης του Βορειοηπειρώτη Ορ. Ντούτσι για την κατάθεση κι άλλων μαρτύρων που μπορούν να διαφωτίσουν την υπόθεση, ωστόσο απορρίφθηκαν από το δικαστήριο, έπειτα και από πρόταση του εισαγγελέα.
Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι απολογίες, ενώ και χθες ο Βορειοηπειρώτης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία. Όπως περιέγραψε, πήγε στην Κυπαρισσία 16 χρόνων και από την πρώτη στιγμή δούλευε. Στα 18 του παντρεύτηκε τη γυναίκα του και έκαναν οικογένεια, καθώς, όπως είπε, ήθελε να προσφέρει στα παιδιά του όσα δεν του πρόσφερε η δική του οικογένεια.
«Και δυστυχώς, κάποιοι με έκλεισαν στη φυλακή για κάτι που δεν έκανα. Αλβανός έγινα την ημέρα της δολοφονίας. Είμαι Έλληνας και ζω στον τόπο μου. Είμαι 8 χρόνια και 37 ημέρες στη φυλακή για κάτι που δεν έκανα», ανέφερε ο κατηγορούμενος Βορειοηπειρώτης και παρακάλεσε το δικαστήριο, αν έχει έστω και μια αμφιβολία για την αθωότητά του, να κληθούν να καταθέσουν οι μάρτυρες που ζητά, όπως, για παράδειγμα, ο άνθρωπος που είδε τελευταίος ζωντανό στο γραφείο του τον άτυχο δικηγόρο και τους αστυνομικούς που το ίδιο βράδυ τον προσήγαγαν και τον εξέτασαν αν έχει τραύματα στα χέρια και στο σώμα.
Στη συνέχεια, είπε πως «όλη η Κυπαρισσία ξέρει ότι είναι αθώος» και καταφέρθηκε εναντίον του λογιστή φίλου του θύματος, που έχει καταθέσει και ως μάρτυρας, λέγοντας ότι ξέρει τι έχει γίνει στην πραγματικότητα και το αποκρύπτει. Μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι κάποιοι πληρώθηκαν για να κλείσουν στόματα, όπως είπε χαρακτηριστικά, και το συνέδεσε με την υπεξαίρεση εκείνη την εποχή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από συγγενή του λογιστή, τραπεζικό υπάλληλο, σε υποκατάστημα της τότε Αγροτικής.
Επίσης, σημείωσε ότι το θύμα βιντεοσκοπούσε στον υπολογιστή του τις συναντήσεις που είχε στο γραφείο του, ενώ από την έρευνα της Αστυνομίας φάνηκε ότι η καταγραφή σταμάτησε στις 10.23 το βράδυ της δολοφονίας, όμως δεν ερευνήθηκαν τα αρχεία που είχαν καταγραφεί νωρίτερα ή το προηγούμενο διάστημα.
Δεχόμενος ερωτήσεις από την Έδρα για το επίμαχο χρονικό διάστημα, είπε ότι στις 23 Ιανουαρίου τού είχαν κοινοποιηθεί 3 διαταγές πληρωμής, ενώ στις 16 Ιανουαρίου έκθεση κατάσχεσης. Τόνισε, όμως, ότι παρακολουθούσε τις υποθέσεις του και έκανε ανακοπές στις διαταγές, ενώ γνώριζε ότι δεν μπορούσαν να του κατασχέσουν το σπίτι, καθώς προερχόταν από τον ΟΕΚ. Μάλιστα, όπως κατέθεσε, το είχε διασταυρώσει σε επικοινωνία που είχε με στελέχη του Οργανισμού.
Επίσης, σχολίασε σε αυτό το σημείο ότι οι ακάλυπτες επιταγές ήταν ύψους 9.000 ευρώ και δεν είναι δυνατόν να σκοτώσεις άνθρωπο για τέτοιο ποσό.
Αφηγούμενος τα όσα συνέβησαν, ανέφερε ότι το πρωί της 26ης Ιανουαρίου ήταν σε καφετέρια στην Κυπαρισσία και εκεί συναντήθηκε με το συγκατηγορούμενό του Αλβανό. Του ζήτησε να τον πάει μέχρι το συνεργείο για το αυτοκίνητό του, ενώ συναντήθηκαν πάλι τυχαία το απόγευμα και πήγαν μαζί έως το Δώριο, προκειμένου ο Βορειοηπειρώτης να πάρει λεφτά από πελάτες του. Λεφτά, όμως, δεν πήρε και ζήτησε δανεικά ύψους 200 ευρώ από τον Αλβανό, για να πληρώσει την επομένη το δικηγόρο του για την κατάθεση αίτησης ανακοπής κατά διαταγής πληρωμής.
Επιστρέφοντας στο Καλό Νερό είπε πως υπήρχε μπλόκο με αγρότες. Ο μεν ίδιος έμεινε εκεί για λίγο, ο δε Αλβανός έφυγε με ένα φίλο του. Ακολούθως, ο Βορειοηπειρώτης περιέγραψε ότι επέστρεψε σπίτι του, πήγε και πήρε τη σύζυγό του από τη δουλειά της, επέστρεψε ξανά στο σπίτι, όπου και κοιμήθηκε, έως την ώρα που τον ξύπνησαν οι αστυνομικοί. Όπως είπε, οι αστυνομικοί έψαξαν το σώμα και τα χέρια του για γρατζουνιές, ενώ ο ίδιος το πήρε στα αστεία και δεν πίστευε ποτέ ότι θα κατηγορηθεί για φόνο.
Για το συγκατηγορούμενό του δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση γιατί τον κατονομάζει, ενώ παραδέχθηκε πως πριν από τα περιστατικά, πίνοντας καφέ περνούσε από το σημείο που βρίσκονταν το θύμα. Ο Αλβανός τού είπε πως του έχει πάρει λεφτά για να φτιάξει χαρτιά για την κοπέλα του και δεν το έχει κάνει, κι αυτός εν είδει αστεϊσμού τού είπε: «Δώσ’ του δυο σφαλιάρες να στα δώσει».
Χαρακτήρισε το συγκατηγορούμενό του «ρομπότ», εξηγώντας πως λέει και κάνει ό,τι του λένε, ενώ εξήγησε πως υπέστη αφόρητη πίεση 4 μερόνυχτα όταν τον συνέλαβαν. Έτσι δέχτηκε να παρουσιάσει τον ισχυρισμό του τότε δικηγόρου του, ότι πράγματι επιτέθηκε στο δικηγόρο, ενώ στην πραγματικότητα ήταν αθώος.
  Αλβανός
Αμέσως μετά ο Αλβανός συγκατηγορούμενός του κατέθεσε ότι τη μέρα εκείνη συνάντησε το Βορειοηπειρώτη τυχαία δύο φορές, τον οποίο ωστόσο γνώριζε από παλαιότερα, αλλά δεν είχαν στενές σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Το απόγευμα που τον συνάντησε πάλι, του είπε να πάνε βόλτα μέχρι το Δώριο. Εκεί, όπως απολογήθηκε, του ανέφερε ο Βορειοηπειρώτης ότι ο Ιωάννου έχει μαζέψει όλες του τις επιταγές και θέλει να τον καταστρέψει. Επίσης, ότι θέλει να πετάξει τα παιδιά του στο δρόμο. Ζήτησε να τον βοηθήσει να του ρίξουν δύο μπουνιές για να μην πάει την άλλη μέρα στο δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε πως μιλούσε με μίσος για το δικηγόρο. Αρχικά, όπως είπε, του ζήτησε το αυτοκίνητό του, ενώ μετά του είπε να πάνε μαζί.
Στο μπλόκο των αγροτών, αυτός έφυγε με φίλο του και πήγε σε καφετέρια και περίμενε, όπως είπε ότι του είχε πει να κάνει ο Βορειοηπειρώτης.
Περίπου κατά τις 10.00 συναντήθηκαν πίσω από τον ΟΤΕ, ενώ με το αυτοκίνητό του πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου. Σημείωσε πως πριν μπει στο γραφείο του Σπ. Ιωάννου ο Βορειοηπειρώτης φόρεσε κουκούλα και γάντια, ενώ αντιλήφθηκε στη φόρμα του ένα όπλο. Άργησε, όμως, να βγει και μπήκε κι αυτός στο γραφείο. Εκεί είδε τον Ιωάννου πεσμένο στο πάτωμα και το Βορειοηπειρώτη να τον βαράει με ένα μαύρο μεγάλο βιβλίο στο κεφάλι. Κατηγορηματικά είπε ότι δεν είδε λοστό ή σιδερόβεργα και πως το θύμα είχε λίγο αίμα στη μύτη και φώναζε «αλήτη».
Τότε, τράβηξε το Βορειοηπειρώτη να φύγουν. Μετά αφηγήθηκε ότι ο Ορ. Ντούτσι τού είπε να πάει σπίτι του, ενώ σε άλλη επικοινωνία που είχαν, του είπε να πετάξει τα ρούχα που φορούσε.
Ερωτώμενος, ότι στην αρχή είχε υποδείξει ως συνεργό άλλο άτομο, είπε ότι είναι ανύπαρκτο και το έκανε γιατί φοβόταν το Βορειοηπειρώτη. Πρόσθεσε, δε, πως ο συγκατηγορούμενός του τον απειλούσε συνεχώς, ενώ έγινε και προσπάθεια να του δώσει 20.000 ευρώ για να τα πάρει όλα επάνω του.
Ακολούθως δέχτηκε ερωτήσεις γιατί τώρα ισχυρίζεται ότι δεν είχε πάει ποτέ στο γραφείο του άτυχου δικηγόρου, ενώ παλαιότερα είχε πει ότι είχε πάει, και απάντησε ότι έτσι του είπε ο Βορειοηπειρώτης να πει.
Επίσης, ρωτήθηκε από ένορκο πώς είναι δυνατόν το θύμα να αναγνώρισε τον Ντούτσι και μετά να λέει μάρτυρας ότι τον κατονόμασε στο νοσοκομείο, αφού, όπως καταθέτει, αυτός φορούσε μάσκα και φαίνονταν μόνο τα μάτια του, αλλά δεν πήρε απάντηση
Με την ολοκλήρωση της απολογίας του, το δικαστήριο ζήτησε πάλι το Βορειοηπειρώτη και τον ρώτησε αν έχει κάτι τελευταίο να προσθέσει. Αυτός κάλεσε το συγκατηγορούμενό του να πει την αλήθεια και σε ερώτηση γιατί πιστεύει ότι τον κατηγορεί, είπε ότι κάποιοι τον επηρεάζουν, είτε από την οικογένεια του θύματος είτε από την Αστυνομία.
  Εισαγγελέας
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εφετών, Βασ. Παπαδάς, ζήτησε την καταδίκη και των δύο όπως κατηγορούνται.
Αρχικά μίλησε για το θύμα, περιγράφοντάς τον ως άνθρωπο της πιάτσας και πολύ μαχητικό. Συμπλήρωσε πως ήθελε στη δουλειά του να είναι αποτελεσματικός, ενώ χρησιμοποιούσε και βαριά δικονομικά μέσα, όπως είναι η κατάσχεση.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Βορειοηπειρώτη, τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο είχε βρεθεί σε μεγάλη δυσκολία και αυτό έχει αποδειχτεί, αφού πήρε δανεικά από το συγκατηγορούμενό του. Μάλιστα, είπε πως δε γνώριζε ότι το σπίτι του δεν μπορεί να βγει στον πλειστηριασμό, διαφορετικά δε θα έκανε εικονική προσημείωση του ακινήτου από τον κουμπάρο του. Είπε, επίσης, πως βρισκόταν σε ψυχολογικό τρόμο με δύο βασικά μέτωπα: ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς την οικογένειά του, αλλά και την κατακραυγή από τη μικρή κοινωνία στην οποία ζούσε, σε περίπτωση που του έπαιρναν το σπίτι.
Μάλιστα, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το φόνο του δικηγόρου «μονόδρομο» για το Βορειοηπειρώτη, επισημαίνοντας ότι από τα χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα δε θα μπορούσε να ζήσει κι αυτό το γνώριζε ο δράστης. Ωστόσο, δέχτηκε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης, πως δεν υπήρξε καμία συνειδητή επικοινωνία του θύματος και διάλογος με τρίτα πρόσωπα που καταθέτουν ότι κατονόμασε το Βορειοηπειρώτη, καθώς και ότι δεν πείσθηκε από το δικηγόρο που κατέθεσε πως αυτός έπεισε τον Ντούτσι να ομολογήσει ψέματα ότι επιτέθηκε στον Ιωάννου.
Τέλος, χαρακτήρισε γενικολογίες τις καταγγελίες περί κυκλωμάτων, δηλώνοντας πως δεν τις δέχεται.
Όσον αφορά στον Αλβανό κατηγορούμενο, τον χαρακτήρισε «καλό εργαλείο στα χέρια του πρώτου».  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Τα  σημερινά μας βίντεο  :
20 ~*Γάλα Τσεχίας  2017:
~*Βεβήλωση Χριστ.   μνημείων  2017:
~*Πως έγινα ορθόδοξος  2017:
~*ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2017:
~*Διαμαρτυρία Γερμανίδας για Ισλαμοποίηση  2017 :
25 ~* Κλάους Κένεθ  για το Άγιο Όρος  2017:
~*ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ 2017:
~*Γιβραλτάρ Ισπανία   Αγγλία  2017:
28~*Στο  γέροντα Σωφρόνιο 2017  Άγιον Όρος:
~*Κ  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 2 2017 στο ΣΚΑΪ με Αυτιά:
~*Κ  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 3 2017 Τουρκία Υδρογονάνθρακες :
~*Κ  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 1 2017 αγωγός   Τ  υδρογονανθράκων:

~
*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Τελικώς... θα γίνει ο τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό
Μένει η ανακοίνωση της ΓΓΑ
Ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί κανονικά το βράδυ του Σαββάτου (6/5, 20:30), καθώς οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στην ΓΓΑ. Η τελευταία σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων, είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες και ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν προκύψει με την αρίθμηση των εισιτηρίων και τα ζητήματα ασφαλείας.
Για τη διαφαινόμενη διεξαγωγή του αγώνα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε ενημερώσει από το πρωί δια ζώσης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η μη αρίθμηση των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου αποτελεί σαφή παραβίαση του νόμου, με την UEFA να είναι η πρώτη που έχει δώσει σαφείς οδηγίες ως προς αυτό στις διοργανώσεις της.
Από τα ξημερώματα και εν γνώσει του αρχηγού της Αστυνομίας τυπώνονται αυτοκόλλητα: Ένα πρώτο αυτοκόλλητο αρίθμησης θα κολληθεί σε κάθε κάθισμα, ένα δεύτερο αυτοκόλλητο που θα αντιστοιχηθεί με το bar code του εισιτηρίου και ένα τρίτο που θα παίρνει ο κάθε φίλαθλος με την είσοδό του για να γνωρίζει που θα καθίσει.
Εξαιτίας της έλλειψης τουρνικέ, τα εισιτήρια θα «χτυπηθούν» σε χειροκίνητα σκάνερ που θα βρίσκονται στις εισόδους του σταδίου.
Ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας στο Βόλο
 Όσο πλησιάζει η ώρα για τον τελικό του Κυπέλλου ο Βόλος μετατρέπεται σε αστυνομοκρατούμενη πόλη για να τηρηθούν η τάξη και η ασφάλεια σε όλη την περιφέρεια της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.
Σε πάρα πολλά κεντρικά και μη σημεία του Βόλου, αυτοκίνητα της Αστυνομίας παρακολουθούν και ελέγχουν την κατάσταση, ενώ λεωφορεία των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, βρίσκονται σε νευραλγικά-κομβικά σημεία.
Παράλληλα, κατά ομάδες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν πεζή στην παραλία και στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, αλλά και σε διαδρομές τόσο στον περιφερειακό, αλλά και στη Νέα Ιωνία, που οδηγούν στο Πανθεσσαλικό.
Η Αστυνομία έχει αποφασίσει, η προσέγγιση φιλάθλων προς το στάδιο να γίνει, για μεν τους Θεσσαλονικείς από την είσοδο του Βόλου από τη Λάρισα και στη συνέχεια προς το στάδιο, οι δε της Ένωσης από την είσοδο των Μικροθηβών και μέσω της Νέας Ιωνίας να οδηγηθούν προς το γήπεδο.
Newsroom ΔΟΛ

***  Μια ανάσα από τον τίτλο η Βουλιαγμένη, έκανε το 2-0 επί του ΟΣΦΠ
Στον τελικό του πόλο γυναικών
Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών, για πρώτη φορά από το 2013, βρίσκεται η Βουλιαγμένη. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου επικράτησε 7-6 του Ολυμπιακού στο Λαιμό, στον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ και έκανε το 2-0 στη σειρά, η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (18:00) στον Πειραιά.
Το τραγικό ποσοστό των «ερυθρολεύκων» στην παίκτρια παραπάνω (3/14), η κακή εμφάνιση της Μπιανκόνι και το πάθος των γηπεδούχων στην άμυνα ήταν τα στοιχεία που «έγειραν την πλάστιγγα» προς τη μεριά του ΝΟΒ.
Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με τη Βουλιαγμένη να προηγείται και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σχεδόν άμεσα. Οι «ερυθρόλευκες» κέρδισαν πολλές αποβολές (τις περισσότερες στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση), αλλά ξεκίνησαν με 1/6 στην παίκτρια παραπάνω.
Τελικά, πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (5-4) με γκολ της Μπιανκόνι στον παραπάνω, 1΄32΄΄πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, σε μία φάση που χρεώθηκε δεύτερη ποινή στην Τσουκαλά. Οι φιλοξενούμενες θα μπορπύσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους ως το τέλος του ημιχρόνου, αλλά δύο αποκρούσεις της Κούβδου κράτησαν το 4-5.
Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη τέσσερις επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και ο ΝΟΒ με τέρματα των Ξενάκη, Χυδηριώτη και Κούλχαας πέτυχε σερί 3-0 και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά δύο γκολ (7-5).
Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη επέλεξε να «παίξει» με το χρόνο, αλλά οι επιπόλαιες επιλογές των «ερυθρολεύκων» στη επίθεση (χάθηκε παραπάνω χωρίς καν να γίνει σουτ!) δεν τους επέτρεψαν να μειώσουν παρά μόνο 2΄06΄΄ πριν τη λήξη, με γκολ στον παραπάνω από τη Σμιτ, που προτιμήθηκε αυτή τη φορά από τον Παυλίδη αντί της Εμολο.
Ο Ολυμπιακός είχε στη συνέχεια την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η Μπιανκόνι έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια της σε επίθεση με παραπάνω, ενώ η τελευταία ευκαιρία χάθηκε από κακή πάσα της Σμιτ προς την Μανωλιουδάκη.
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 3-0, 0-1
Η Βουλιαγμένη είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός είχε 3/14 με παίκτρια παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
Διαιτητές: Μπουδραμής, Σπανούδης
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Χυδηριώτη 2, Ο΄Ντόνελ, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 2, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη, Ιωαννίδη, Λούδη
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Λογοθέτη, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 1, Σμιτ 1, Σταματοπούλου, Πέττα, Νίνου

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Περίπατος του Ολυμπιακού επί της Βουλιαγμένης στους άντρες
Μια νίκη από τον τίτλο...
Ο Ολυμπιακός έκανε με άνεση το 2-0 νίκες επί της Βουλιαγμένης, στη σειρά των τελικών της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, και τη Δευτέρα (20:00) στον Πειραιά αναμένται να «σφραγίσει» τον πέμπτο διαδοχικό τίτλο του και τέταρτο με το απόλυτο νιικών.
Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 11-5 του ΝΟΒ, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και χωρίς να αφήσουν την ομάδα του Κώστα Λούδη να πιστέψει ούτε για μία στιγμή πως θα μπορούσε να τους κοντράρει. Ο Γιάννης Φουντούλης πέτυχε τέσσερα γκολ για τους πρωταθλητές, που είχαν και πολύ καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (7/10).
Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ξεκίνησαν πολύ συγκεντρωμένα στην άμυνα, καταστρέφοντας κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων να απειλήσουν τον Πάβιτς. Ενα γκολ του Γενηδουνιά στην κόντρα κι ένα του Μπούσλιε σε παίκτη παραπάνω έδωσαν από νωρίς προβάδισμα 2-0 στον Ολυμπιακό, πριν μειώσει ο Αφρουδάκης με απευθείας φάουλ από τα 5μ.
Ο Φουντούλης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και ο Αργυρόπουλος έφερε τη διαφορά στα τρία γκολ, την οποία φρόντισε να κρατήσει ο Πάβιτς με μερικές σπουδαίες αποκρούσεις. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 5-2, με τη Βουλιαγμένη να έχει χάσει με τρεις ποινές τον Μάριο Καπότση (2΄16΄΄ πριν το τέλος του δεύτερο οκταλέπτου), και η διαφορά στη συνέχεια έφτασε τα πέντε γκολ (7-2), μετατρέποντας το υπόλοιπο του ματς σε τυπική διαδικασία.
Στο φινάλε πάντως δεν έλειψαν τα νεύρα, εξαιτίας κάποιων διαιτητικών αποφάσεων, με συνέπεια 2΄52΄΄ πριν τη λήξη να αποβληθεί με αντικατάσταση ο τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης, Μάνος Ζερδεβάς, ο οποίος σε προηγούμενη φάση είχε χρεωθεί με πέναλτι, χωρίς να έχει κάνει κάποια (εμφανή τουλάχιστον) παράβαση. Συνολικά αποβλήθηκαν τέσσερις παίκτες του ΝΟΒ, καθώς και οι Τίγκας και Γούβης συμπλήρωσαν τρεις ποινές.
Τα  οκτάλεπτα : 1-3, 1-2, 1-3, 2-3
Η Βουλιαγμένη είχε 2/6 με παίκτη παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός είχε 7/10 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.
Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Αχλαδιώτης
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 2, Δελαγραμμάτικας 1, Γκίκας, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλαϊτζής, Βίτσο, Καπότσης, Τίγκας, Σολανάκης, Δ. Κουρουβάνης, Ξανθόπουλος, Γραμματικός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 4, Μπούσλιε 1, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Αργυρόπουλος 2, Πρέκας, Γαλανόπουλος
** Ο Θοδωρής Βλάχος επανέφερε κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού τον Γιόσιπ Πάβιτς, που δεν είχε παίξει στο πρώτο παιχνίδι, ενώ δεύτερος ξένος ήταν και σήμερα ο Μπούσλιε και έμειναν εκτός ο Εσπανιόλ και (ξανά) ο Γιάνοβιτς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Ο ΠΑΟΚ απειλεί να μην κατέβει στου Ρέντη αν αλλάξει η ώρα του τελικού   
Με τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ
Την απειλή της αποχής του από τον 5ο τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ εκτόξευσε το ΤΑΠ ΠΑΟΚ αν αλλάξει η ώρα έναρξης του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Ρέντη.
Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί από την διοργανώτρια αρχή για τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής. Ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει να γίνει ο αγώνας στις 17:30, αφού συμπίπτει με την φιέστα της ΠΑΕ Ολυμπιακός που είναι προγραμματισμένη για τις 20:30.
Ωστόσο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τον ΠΑΟΚ, με τους ιθύνοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης μάλιστα να γνωστοποιούν τόσο στη Λίγκα όσο και στη Nova ότι δεν πρόκειται να κατέβουν στο Ρέντη αν αλλάξει η ώρα του πέμπτου τελικού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Με το δεξί και... πρωτιά της Στεφανίδη στη Ντόχα 
Με άλμα στα 4,80μ.
Από το Diamond League της Ντόχα ξεκίνησε η Κατερίνα Στεφανίδη τους αγώνες της στην εφετινή θερινή σεζόν και το εγχείρημα αποδείχθηκε εξαιρετικά θετικό, αφού πρώτευσε με 4.80μ, κόντρα σε δυνατές αντιπάλους, τις οποίες θα αντιμετωπίσει τον Αύγουστο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.
Η Ελληνίδα αθλήτρια του επί κοντώ ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.55μ τα οποία υπερέβη με την πρώτη, συνέχισε στα 4.65μ (με την 2η) και στα 4.75μ (με την 1η). Στο ύψος αυτό αποχώρησε η Κουβανή «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιαρισλέι Σίλβα με τρεις άκυρες και τη νίκη διεκδίκησαν η Στεφανίδη με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις.
Όπως και στο Ρίο έτσι και στην Ντόχα η Στεφανίδη νίκησε την Μόρις, αφού πέρασε με την πρώτη τα 4.80μ, ύψος που απέτυχε να υπερβεί η Μόρις, η οποία έμεινε στα 4.75μ. Η Στεφανίδη δοκίμασε και στυα 4.85μ, όπου είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.
Η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου κατετάγη 4η με 4.55μ, αφού είχε τρεις άκυρες στα 4.65μ, ενώ 5η με το ίδιο ύψος ήταν η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ. Έκτη ήταν η Αμερικανίδα Κέιτι Νάζετ με 4.45μ, ύψος στο οποίο είχε τρεις άκυρες η Ελβετίδα Νικόλ Μπίχλερ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Τρομερά επεισόδια πριν από τον τελικό στο Πανθεσσαλικό
Μάχες μεταξύ οπαδών...
Τρομερά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στο Πανθεσσαλικό στάδιο λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.
Οι φίλοι των δύο ομάδων βρίσκονται στα πέταλα του σταδίου, τα οποία ωστόσο ενώνονται από μια πεζογέφυρα η οποία έμεινε αφύλακτη, με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω σε αυτή, μάχες σώμα με σώμα.
Ο κίνδυνος να πέσει κάποιος από μεγάλο ύψος είναι ορατός, ενώ η αστυνομία αναζητά τρόπο να επέμβει.
Επεισόδια και εκτός γηπέδου
 Νωρίτερα, μερίδα οπαδών της Ένωσης επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου και αυτό προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.
Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης, ενώ ακολούθησε, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, κυνηγητό στους γύρω δρόμους και πετροπόλεμος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~



***



ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 27 Απριλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-27-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  28 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-28-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 29  Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-29-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-
~* 
 
~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .- 

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 

 
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5574  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3569   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3592  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.735  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου