ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Πέμπτη  18 Μάϊου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΦΑΡΩΝ
~ Ὁ Ἀββᾶς Σισσώης, κάποτε, ἐνῶ καθόταν μαζὶ μὲ τοὺς ἀδελφούς, ἔπεσε σὲ ἔκσταση, ἔβαλε τὰ χέρια στὸ πρόσωπό του, ἀναστέναζε καὶ ἔκλαιγε. Καὶ παρακαλοῦσαν αὐτὸν οἱ ἀδελφοὶ νὰ τοὺς πεῖ τὶ ἔχει. Αὐτὸς ὅμως σιωποῦσε καὶ ἔκλαιγε. Ὕστερα ἀπὸ τὰ πολλά, ἀναγκάστηκε καὶ τοὺς εἶπε: Ἐγὼ εἶδα ὅτι ἥμουν μπροστά, κατὰ τὴν ὥρα τῆς Κρίσεως· καὶ εἶδα πολλοὺς ἀπὸ μᾶς τοὺς μοναχούς, νὰ πηγαίνουν στὴν Κόλαση· καὶ πολλοὺς ἀπὸ τοὺς κοσμικούς, νὰ πηγαίνουν στὴν Βασιλεία τοῦ Θεοῦ. Καὶ πενθοῦσε, καὶ δὲν ἤθελε ὁ Γέροντας ἀπὸ τὸ κελλί του. Ἄν δὲ καμιὰ φορά, ἀναγκαζόταν νὰ βγεῖ, σκέπαζε μὲ τὸ κουκούλι του τὸ πρόσωπό του, λέγοντας: Γιατί νὰ δῶ τὸ πρόσκαιρο αὐτὸ φῶς τοῦ ἡλίου, ἀφοῦ δὲν ἔχω κανένα ὄφελος;

(Ἁγιορείτικη Βιβλιοθήκη, Ἔτος ΙΒ΄, 1947)
 
18 Μαΐου
Ιερομάρτυρος Θεοδώρου επισκόπου Ρώμης. Μαρτύρων Βενεδήμου, Παυλίνου, Ηρακλείου, Διονυσίου και Χριστίνης των εξ Αθηνών, (γ΄αι.) Ανδρέου και Παύλου των εκ Μεσοποταμίας. Ιουλιανού. Πέτρου Αλεξανδρίας (Γαλακτίας). Θεοδότου, Τεκούσης και των συν αυτοίς εν Αγκύρα Παρθένων: Αλεξάνδρας, Ευφρασίας, Θεοδότης, Ιουλίας, Κλαυδίας, Ματρώνης και Φαεινής. Οσίων Στεφάνου Α` πατριάρχου Κων/πόλεως, Μαρτινιανού του εν τοις Αρεοβίνδου και Αναστασώς της εν τοις Λευκαδίου.   ~ 

Σήμερα 18/05/2017 εορτάζουν:

Άγιοι Πέτρος, Διονύσιος, Ανδρέας, Παύλος, Χριστίνα, Ηράκλειος, Παυλίνος και Βενέδιμος οι Μάρτυρες, Αγίες Τεκούσα, Αλεξανδρία, Κλαυδία, Φαεινή, Ευφρασία, Ματρώνα, Ιουλία και Θεοδότη οι Παρθενομάρτυρες από την Άγκυρα της Γαλατίας και Θεόδοτος ο Μάρτυρας
Ἦχος δ’. Ὃ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.

~   Τῶν ἀθλοφόρων τὸν ὀκτάριθμον δῆμον, μαρτυρικοὶς ἐγκωμιάσωμεν ὕμνοις, Παυλῖνον Διονύσιον καὶ Πέτρον ὁμοῦ, Ἀνδρέαν καὶ Βενέδιμον, τὸν θεόφρονα Παῦλον, Ἡράκλειον τὸν ἔνδοξον, καὶ Χριστίναν τὴν θείαν οὗτοι καὶ γὰρ πρεσβεύουσιν ἀεί, ὑπὲρ τοῦ κόσμου. Χριστῷ τῷ θεῷ ἠμῶν.

Απολυτίκιο Αγ. Παυλίνου, Βενεδίμου, Πέτρου, Διονυσίου, Ανδρέα, Παύλου, Χριστίνας - 18 ΜΑΙΟΥ: https://youtu.be/k8fNq29rx7Y  .-


Η αγάπη δεν πουλιέται στα σούπερ μάρκετΌσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Η γυναίκα έχει λιγότερη λογική και περισσότερη καρδιά. Ο άντρας έχει περισσότερη λογική και λιγότερη καρδιά. Το ευαγγέλιο μόνο τη γυναίκα λέει «πόρνη» και όχι τον άντρα, διότι η γυναίκα στον έρωτα δίνει και την καρδιά της, ενώ ο άντρας δίνει μόνο το σώμα του, συνήθως για να ικανοποιήσει τις ορμές του. Η γυναίκα θέλει αγάπη και πρέπει να της δίνουμε αγάπη. Ο άντρας πρέπει να δίνει αγάπη στη γυναίκα του, γιατί τα σούπερ μάρκετ δεν πουλάνε αγάπη.
***  «Θα βάλω γραβάτα» είπε ο Αλέξης! Απολαύστε το νέο παραλήρημα...
Αισιοδοξία ότι, και από τα μηνύματα που παίρνει από παντού, θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαίου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.
Σημείωσε χιουμοριστικά ότι μάλιστα αυτά τα μηνύματα είναι τόσο θετικά που ακόμα και ανησυχία προκαλούν, είναι «πολύ καλά για να είναι αληθινά». Χαρακτηριστική η φράση του ότι «είναι τόσο θετικά που Θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή» .
Τόνισε επίσης ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθει επενδυτικό τσουνάμι και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι. Μάλιστα χρησιμοποίησε τη φράση… «Too good to be true»
Ερωτηθείς για το εάν η αυριανή έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, η ίδια πηγή τόνισε ότι ούτως άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει. ‘Ασκησε κριτική στη ΝΔ σχετικά με την στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση και των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δική της τροπολογία σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, αναφέροντας σκωπτικά ότι «θέλω να καλωσορίσω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα». «Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της (ΝΔ) γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει», την ώρα που ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος.
«Το ΔΝΤ εννοεί αυτά που λέει. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν είναι στημένο» εξήγησε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει «Αυτό σημαίνει επίσης πως μπορεί να είναι μια δύσκολη βραδιά η 22α Μαϊου (σ.σ. eurogroup) και να μην έχουμε συμφωνία» και να συμπληρώσει αμέσως μετά «υπάρχει όμως και η θετική πλευρά. Να έχουμε λύση».
Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι «η κυρία Λαγκάρντ μου είπε: «είμαι σε σύγκρουση με τον Σόιμπλε. Χωρίς χρέος δεν μπορώ να περάσω την συμφωνία από το συμβούλιο» και παραδέχθηκε πως «η συνομιλία με την κυρία Λαγκάρντ μου δημιούργησε ανησυχία γι αυτό επικοινώνησα με την κυρία Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος μου ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα του χρέους δεν το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Σόιμπλε αλλά ότι είναι κοινή απόφαση. Μου είπε ότι είμαστε «on board»» για να συμπληρώσει «η συνομιλία μου μαζί της μου έδωσε να καταλάβω ότι θα έχουμε θα έχουμε συμφωνία στις 22 Μαίου».
 eleftherostypos.gr

*** Eurovision 2017: Νικήτρια η Πορτογαλία -Το τραγούδι έκπληξη με άρωμα άλλης εποχής, που κέρδισε! (βίντεο)
Το τραγουδί «Amar Pelos Dois», με ερμηνευτή τον Σαλβαδόρ Σομπράλ, ο οποίος εκπροσώπησε την Πορτογαλία κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision!
Πρόκειται για ένα γλυκό, μελαγχολικό τραγούδι αγάπης που παραπέμπει σε άλλες εποχές - και σίγουρα δεν είναι αυτό που λέμε «τραγούδι για τη Eurovision».
Η Πορτογαλία δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Eurovision, από το 1964 που συμμετέχει στον διαγωνισμό. Η καλύτερη θέση της ήταν η έκτη το 1996. Έχει να φτάσει στον τελικό από το 2010, ενώ απείχε από τον διαγωνισμό το 2013 και πέρυσι.
iefimerida.gr

***  ΦΡΟΥΡΑ! Το βίντεο που κάνει ΘΡΑΥΣΗ στο διαδίκτυο…

Όλη η Ελλάδα άκουσε τις κραυγές του Μπαλαούρα για επέμβαση της φρουράς, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στη Βουλή. 
Ωστόσο, φρουρά δεν ήρθε και το διαδίκτυο «γλεντάει»! 
VIDEO : https://youtu.be/m1SkoySnai8 ,.- 
Εναλλακτικά ΕΔΩ

*** ΕΞΑΛΛΟΣ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ με ΕΜΠΛΟΚΗ του ΟΝΟΜΑΤΟΣ του...

Τις τελευταίες ώρες διακινείται ένα σενάριο ένωσης της λεγόμενης Μεγάλης Πατριωτικής Παράταξης. Συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προωθούν τη λογική αυτή και εμπλέκουν το όνομα του Κυριάκου Βελόπουλου και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Επικοινωνήσαμε με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και κύκλοι του Προέδρου του κόμματος ήταν κάθετα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα μας το αιτιολόγησαν, με έκδηλη την αγανάκτησή τους.
Μας ξεκαθάρισαν πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι κόμμα που δεν εντάσσεται ούτε στο Δεξιό ούτε στον Αριστερό χώρο, διότι αυτοί οι διαχωρισμοί δεν υφίστανται. Είναι κατάλοιπα περασμένων δεκαετιών που εξακολουθεί το Σύστημα να χρησιμοποιεί ώστε να διαιωνίζει το πελατειακό κράτος. Αυτοί όμως οι διαχωρισμοί δεν υφίστανται, δεν ισχύουν, δεν έχουν επαφή με το 2017. Είναι ξεπερασμένοι. 
Συνέχισαν οι κύκλοι του Κυριάκου Βελόπουλου και τόνισαν με έμφαση πως το κόμμα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, διότι ανήκει στους Έλληνες ασχέτως ιδεολογικής αφετηρίας. Μόνος στόχος είναι η Ανάπτυξη και η Πρόοδος της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού.
Συνέχισαν δε αναρωτώμενοι το εξής. «Θα συνεργαστούμε με πρόσωπα του παλαιού, πολιτικού κατεστημένου οι οποίοι ουδέποτε ανέλαβαν, τις ευθύνες τους; Ή θα συνεργαστούμε με μορφώματα που ουδέποτε καταδίκασαν τη ναζιστική ιδεολογία τους; Mία ιδεολογία που σκότωσε τους παππούδες μας;» 
Κατέληξαν δε με μία απορία. Μήπως αυτοί που διακινούν αυτά τα σενάρια έχουν ίδιον σκοπόν; Mήπως επιθυμούν οι ίδιοι να αναλάβουν κάποιο ρόλο και προσπαθούν να πατήσουν στη δυναμική και στο πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ; 
Η πρόοδος της χώρας δε μπορεί να γίνει με πρόσωπα που το μόνο που επιθυμούν είναι η καρέκλα. Η καρέκλα κατέστρεψε την Ελλάδα και σίγουρα δε μπορεί να τη σώσει... 
Ο ίδιος ο Κ.Βελόπουλος ύστερα από την ασφυκτική πίεσή μας, το μόνο που μας είπε ήταν (με εμφανή εκνευρισμό) : «Eμείς δεν είμαστε ούτε δεξιοί, ούτε α-δέξιοι»... 


***  ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ...
 
Τα σκάνδαλα της φορολογικής διοίκησης στην Δανία δεν έχουν τέλος. Η κακοδιαχείριση των φορολογικών εσόδων έχει κοστίσει πάνω από 15 δις δολάρια στους Δανούς πολίτες με την κυβέρνηση να φοβάται ότι θα χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος.
Αφορμή για να αποκαλυφθεί το εν λόγω σκάνδαλο ήταν μια κυβερνητική έκθεση η οποία έδειχνε πως το κράτος της Δανίας θα μπορούσε να επανακτήσει μόλις το ένα πέμπτο των χαμένων χρημάτων.
Το αντι-μεταναστευτικό Λαϊκό κόμμα και το Σοσιαλδημοκρατικό ζήτησαν σχετική έρευνα, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα.
Δεν είναι πρώτη φορά που ξεσπάει τέτοιο σκάνδαλο στη Δανία. Πριν από δύο χρόνια είχε αποκαλυφθεί ότι η φορολογική Αρχή της Δανίας είχε εξαπατηθεί από ξένες εταιρίες, οι οποίες ζητούσαν με πλαστά έγγραφα επιστροφές φόρου.
Ο φόβος στη Δανία είναι μήπως χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στον κρατικό μηχανισμό, κάτι που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ράσμουσεν «Αν αυτό συμβεί, η βάση στην οποία στηρίζεται το κοινωνικό μας κράτος θα καταρρεύσει».
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που κάποιοι λυμαίνονται το κράτος. Αυτό συμβαίνει και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του Βορρά...

***  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ δημοσίευμα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ εφημερίδος των Συντακτών! Αναγνώρισαν... "Μακεδονικό" έθνος...

~ Σε μία δημοσίευση που είναι τουλάχιστον επικίνδυνη προχώρησε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών στην ιστοσελίδα της.
Ο εν λόγω εφημερίδα σήμερα (και δεν είναι πρώτη φορά) αναγνώρισε την ύπαρξη... Μακεδονικού κράτους σε συνάντευξή της με τον αντιπρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος των Σκοπίων, Ντάμιαν Μάντσεφσκι.
Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία, από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς γράφει «Το πρόβλημα στη Μακεδονία είναι πολιτικό και όχι εθνοτικό».
Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι ο συντάκτης μετέφερε επ’ ακριβώς τις δηλώσεις του Σκοπιανού πολιτικού, όμως σε όλο το άρθρο βλέπουμε μια προσπάθεια να μην υπάρξει καν αναφορά σε ΠΓΔΜ (μόνο στη λεζάντα μιας φωτογραφίας το βλέπουμε) και κατά τ’ άλλα μέσα στο άρθρο υπάρχουν 8 αναφορές σε «Μακεδονία» και ΚΑΜΙΑ σε Σκόπια ή ΠΓΔΜ.
Εκτός αυτού, η λέξη Μακεδονία δεν μπαίνει σε εισαγωγικά, ούτε έστω υπάρχει αναφορά στο τέλος του άρθρου που να σημειώνει ότι η εφημερίδα δεν υιοθετεί της ορολογία αυτή.
Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη εδημερίδα είναι αριστερής προελεύσεως, και ως γνωστόν οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνον δεν έχουν την παραμικρή εθνική ευαισθησία αλλά πολλές φορές προχωράνε σε τέτοιου είδους προκλήσεις μόνο και μόνο να προκαλέσουν το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων, που τους χαρακτηρίζουν τόσο εύκολα «εθνικιστές» και «φασίστες».
Μάλιστα, η δήλωση που έγινε και κεντρική της συνεντεύξεως είναι η εξής: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για τη Μακεδονία και η Μακεδονία δεν αποτελεί απειλή για την Ελλάδα». Σαν να σε προκαλούν και να σου λένε «κοίτα, χρησιμοποιούμε τη λέξη Μακεδονία για τα Σκόπια δύο φορές σε μία φράση».
Ας ελπίσουμε σύντομα να διορθωθεί από την εφημερίδα το «λάθος», να υπάρξει κάποια συγγνώμη και να μην επαναληφθεί ξανά. Το Ελληνικό κράτος έχει μια συγκεκριμένη θέση, και υπάρχουν εθνικοί λόγοι που πρέπει να τηρείται απ’ όλους. Το να ενστερνίζεσαι τις εθνικιστικές και ιμπεριαλιστικές (για να μιλήσουμε και στη γλώσσα της εφημερίδος) απόψεις των άλλων δεν σε κάνει αοιχτόμυαλο ή προοδευτικό. Το τι σε κάνει, μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί...

***  Είδηση ΒΟΜΒΑ για ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! Αλλάζουν όλα όσα ξέρετε...

~  Μας προκάλεσε εντύπωση αρχικά. Στη συνέχεια όμως όλα έδεσαν. Το 2010 και σύμφωνα με τον ισολογισμό που δημοσίευσε το γενικό λογιστήριο του κράτους, μάς κοινοποίησε (στους πολίτες) το σύνολο του δανεισμού της χώρας κατά κατηγορία και διάρθρωση.
Σύμφωνα με αυτό το στοιχείο και βλέποντας τον παρακάτω πίνακα το Ελληνικό δημόσιο το 2006 και επί κυβερνήσεως Καραμανλή εξέδωσε 3 αξιόγραφα τύπου SCHULDSCHEIN υπό το γερμανικό δίκαιο αξίας 850.000.000 ευρώ. Τα δυο ήταν 5ετους διάρκειας και το ένα 10ετούς.
Πρόκειται για μία μορφή γραμματίου που σκοπό είχε την κάλυψη του υπερμεγέθους ελλείμματος και τα οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμα στις αγορές.
Απορία;
Για ποιο λόγο έγινε η σύναψη τέτοιων συμφωνιών;
Για ποιο λόγο η αντιπολίτευση τότε δεν είπε τίποτα;
Μήπως γι αυτό είμαστε δέσμιοι των Γερμανών;
Καλό είναι να δοθούν απαντήσεις και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Αν είναι λανθασμένες οι πληροφορίες να το πουν. Αν δεν είναι να απολογηθούν.
***  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ τους οι ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ! Απίστευτα εξοργιστικοί με αυτά που λένε... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Σε παραληρηματικό κρεσέντο υπέρ του τετάρτου μνημονίου αλλά με αντιμνημονιακά συνθήματα ξέσπασε η κυρία Ελισάβετ Σκούφα υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει την νέα συμφωνία είπε ένα ακόμα «ΟΧΙ» αντίστοιχο με εκείνο του δημοψηφίσματος του 2015!
Εντύπωση προκάλεσε η εισαγωγική τοποθέτηση της κυρίας Σκούφα η οποία έφτασε στο σημείο να επιχειρηματολογήσει ότι τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια ανεπτυγμένη χώρα. «Τα σχολικά γεύματα μάλλον αποτελούν ένδειξη μιας ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας. Διότι σερβίρουν καθημερινά σε όλους τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων μεταξύ των οποίων οι υποανάπτυκτες ΗΠΑ, Φινλανδία, Σουηδία, Ιαπωνία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Πιερίας.  
«Όταν ήρθαμε αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για λήψη μόνο αρνητικών μέτρων εμείς για μια ακόμα φορά είπαμε "όχι". Δεν το είπαμε το "όχι" μόνο τον  Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015. Το λέμε κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην συνέχεια ωστόσο η τοποθέτηση της κυρίας Σκούφα περιελάμβανε πολλά «ναι» για την ψήφιση των μέτρων που φέρνει μείωση συντάξεων, αφορολόγητου, απελευθέρωση απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις και άλλα. «Ναι μεν αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε εξαιτίας της συνθηκολόγησης. Για πρώτη φορά όμως με κυβέρνηση της Αριστεράς έρχονται παγκόσμιοι οργανισμοί όπως το ΔΝΤ και λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεσμεύονται για λύση».
Την ώρα δε που επικαλούνταν το ΔΝΤ, έσπευδε να κραυγάσει πως «Οσο και να προσπαθείτε να εξαπατήσετε τον λαό, ο λαός γνωρίζει καλά ποια δύναμη ακόμα και μέσα στον παγκοσμιοποιημένο  καπιταλισμό τον υπερασπίζεται» και να επισημάνει προς το ΚΚΕ: «Να αναφέρετε πιο συχνά ότι η βάση της όποιας κριτικής σας είναι η Σοβιετία. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί σας, να σας υπενθυμίσω ότι ακόμη και η υπερδύναμη της Σοβιετίας προέβη σε συνθηκολογήσεις εις βάρος χωρών και λαών. Και κάτι άλλο. Πώς η Σοβιετία θα μπορέσει να φυτρώσει στην Ελλάδα της οποίας η παραγωγική βάση εσκεμμένα λεηλατούνταν;»  
Video :  Ελισάβετ Σκουφά (ΣΥΡΙΖΑ): Ακόμη και η Σοβιετία προέβη σε συνθηκολογήσεις...: https://youtu.be/Tpn1JjavysE  .-

*** OI TOYΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ! Πάνε για ΠΟΛΕΜΟ με την ΕΛΛΑΔΑ...

  ~  Με θρησκευτική ευλάβεια η Τουρκία ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εισβολής στην Ελλάδα. Η γειτονική χώρα εκσυγχρονίζει εσπευσμένα περίπου 200 ίσως και παραπάνω άρματα  μάχης:  40 M60A3, 120 M60T ( πρόκειται M60A3 Sabra Mk II) μαζί με  40 γερμανικά  άρματα μάχης Leopard 2Α4 σε LeporadNG, σύμφωνα πάντα με τον τουρκικό τύπο.
video : M60T SABRA TSK (modernize edilen tank) ,: https://youtu.be/IOM4lSw23V8 .-
Η σύμβαση μεταξύ του υφυπουργού άμυνας και της Aselsan υπεγράφη για τον εκσυγχρονισμό όλων των αρμάτων μάχης και το αξιοπερίεργο είναι ότι έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος,. Σκοπός είναι ο εκσυγχρονισμός του Μ60 με στόχο την θωράκιση του από την κύρια απειλή των αντιαρματικών πυραύλων αλλά και την πιο αποτελεσματική προστασία του κατά των τρομοκρατικών ενεργειών .
video : Los M-60T "SABRA" Turcos vs los misiles anti-carro Rusos en Siria! By TRUFAULT , https://youtu.be/jMGbptimBJU  .-
Θέλουμε να τονίσουμε πως ένας τέτοιος αριθμός αρμάτων μάχης βάζει στο στόχαστρο ακόμη και την Ελλάδα διότι  σε μια, ενδεχόμενη, σύγκρουση έχοντας οι τουρκικές δυνάμεις αποκτήσει (με το τέλος του προγράμματος) ποιοτική υπεροχή σε άρματα μάχης τα οποία  ναι μεν έχουν πολλά χρόνια «στην πλάτη τους»,  αλλά είναι αξιόπιστα και κυρίως «εύκολου χειρισμού».

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΠΟΛΑΚΗ...

~  Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε στο Κανάλι Ε ο Σταμάτης Γονίδης, γνωστός τραγουδοποιός, όταν κατά τη διάρκεια της συνεντεύξεως για την συμμετοχή του σε πάρτυ του Πάνου Καμμένου και του Παύλου Πολάκη, δήλωσε ότι «Ήταν αρκετοί πολιτικοί, απλά εγώ.. υπήρχε μια ορχήστρα εκεί του στρατού, είπα 3 τραγούδια, όχι δικά μου, 3 λαϊκά παλιά».
Όχι απλά ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος κι ο Υπουργός  Υγείας Παύλος Πολάκης έκαναν πάρτυ λίγες ημέρες πριν ψηφίσουν τα γενοκτονικά μέτρα, αλλά ο Πάνος Καμμένος έφερε να παίξει μουσική η μπάντα του στρατού.
Μάλιστα για το θέμα κατέθεσε σχετική ερώτηση ο αντιπρόεδρος της βουλής, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως δήλωσε μέσω twitter:
 Πάντως το ότι το δήλωσε ο γνωστός τραγουδοποιός, δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει. Ας περιμένουμε καλύτερα πρώτα την απάντηση του υπουργού.

***  H απάντηση του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στον ΣΤ. ΧΙΟ και στα πρόσφατα δημοσιεύματα…

Απάντηση στον Στέφανο Χίο έδωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τα όσα ακούγονται περί ένωσης της Μεγάλης Πατριωτικής Παράταξης, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, μέσα από την εκπομπή του «Κόντρα και Ρήξη» στο κανάλι ΚΟΝΤRA, έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς όλους και ειδικά, προς τον γνωστό δημοσιογράφο: «Απευθύνομαι σε όλους τους τηλεθεατές και φίλους που διάβασαν διάφορα δημοσιεύματα για τη δημιουργία ενός ενιαίου πατριωτικού χώρου, όπως και σε εσένα φίλε Στέφανε Χίο. 
Άλλο η φιλία, άλλο η αστική ευθύνη. Ουδείς αυτοαναγνωρίζεται υπέρτερος των πατριωτών. Ούτε εσύ, ούτε εγώ, κανείς. 
Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είμαστε άνθρωποι του μόχθου και του αγώνα. Το κόμμα το έχω φτιάξει μόνος μου, χωρίς πολιτική και οικονομική αρωγή. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι έξω από τον διαχωρισμό Δεξιοί-Αριστεροί-Κεντρώοι, αυτά είναι διαχωρισμοί του 20ου αιώνα. Εμείς λέμε πάμε όλοι μαζί στον 21ο αιώνα. 
Και να προσθέσω κάτι ακόμα. Τι σχέση έχω εγώ με ναζιστές, όταν συγγενείς μου δολοφονήθηκαν από ναζιστές;
Επίσης, τί σχέση έχω με ανθρώπους στους οποίους πίστεψα και συνεργάστηκα, αλλά έκαναν πράγματα που εσύ, Στέφανε, δεν τα ξέρεις. 
Ας λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας και μετά ας δούμε τα ιδεολογικά. Πρώτα να φάνε οι Έλληνες που πεινάνε.  
Στέφανε, στα λέω αυτά γιατί είσαι φίλος. Εκτός και στο πίσω μέρος του μυαλού σου θες να ηγηθείς μιας τέτοιας κίνησης, που δεν το πιστεύω, αλλά από την άλλη μη λες τελευταία ευκαιρία. Ακούγεται σαν να απειλείς. 
Αν θες να κάνεις κόμμα, κάνε το, αλλά μην με μπλέκεις σε αυτό. Άλλο η δημοσιογραφία- όπως και εγώ σαν παρουσιαστής του ‘Ανατρεπτικού Δελτίου’ φέρω αστική ευθύνη για αυτά που λες ως φιλοξενούμενος- και άλλο η πολιτική.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΣΗ ήρθε για να ενώσει όλους τους Έλληνες. Δεν έχω μείνει στον Μελιγαλά και βλέπω μπροστά».

***  ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Γι αυτό δεν πέφτει ο Τραμπ...

~  Στήριξη από τη Σαουδική Αραβία έχει ο Ντόναλντ Τραμπ και όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις μετά το ταξίδι του εκεί, θα είναι ραγδαίες.
Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, θα συναφθεί εξοπλιστική συμφωνία δισεκατομμυριούχων που μπορεί να αγγίξει και τα 350 δις σε βάθος δεκαετιών. 
Οι ΗΠΑ επενδύουν στη Σαουδική Αραβία και εκτιμήσεις αναφέρουν ότι υπάρχει σχέδιο δημιουργίας ενός… «αραβικού ΝΑΤΟ». Μάλιστα, αμέσως μόλις ο Τραμπ ανέλαβε τα ηνία του Λευκού Οίκου, ο Σαουδάραβας βασιλιάς είχε στείλει αντιπροσωπεία για να συζητηθεί μια συμφωνία. 

***  OΡΓΗ ΛΑΟΥ στην ΑΘΗΝΑ!  Έσπασαν την ΠΟΡΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ...

~  Συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι των ΟΤΑ ζητούσαν να συναντηθούν με την υπουργό Ολγα Γεροβασίλη, αλλά όταν τους ανακοινώθηκε πως αυτό είναι εφικτό για μετά τις 6 το απόγευμα, ανέβηκαν οι τόνοι με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να σπάσουν την καγκελόπορτα του υπουργείου.
Αμέσως η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας έκλεισε, από το ύψος της οδού Σταδίου έως την Ηρώδου Αττικού, λόγω της συγκέντρωσης των συμβασιούχων των δήμων μπροστά στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Την κινητοποίηση διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Νωρίτερα, οι συμβασιούχοι των δήμων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών.
  iefimerida.gr 


*** ΑΘΛΗΤΙΚΉ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ :


*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ  81-72  3ος  αγώνας (2-1) .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-12, 32-31, 51-52, 81-72 
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Φελντέιν 5 (1), Χαραλαμπόπουλος 1, Μπουρούσης 8, Σίνγκλετον 8, Καλάθης 26 (3 τριπ., 6 ριμπ., 6 ασ.), Ρίβερς 19 (2), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 11 (1), Γκιστ 3, Γκάμπριελ. 
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 14 (2), Λαρεντζάκης 3 (1), Νιούλεϊ 3 (1), Μαυροειδής 13 , Μαυροκεφαλίδης 13 (3), ΜακΓκράθ 3 (1), Ελόνου 5, Βασιλειάδης, Μιλόσεβιτς 5 (1), Ντίξον 6, Σάκοτα 7 (1 τριπ., 7 ριμπ.).
~Νικ Καλάθης για… όλες τις δουλειές! 
- Όταν η ΑΕΚ άρχισε να πιστεύει στο break, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods της έκοψε κάθε ελπίδα και κάνοντας νέο ρεκόρ καριέρας (26π.), έσπρωξε τους «πράσινους» στη νίκη (81-72) και πλέον χρειάζονται άλλη μία για να προκριθούν στους τελικούς της Α1. 

*** 

~  Ο Χρήστος Παναγόπουλος, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με δηλώσεις του προανήγγειλε ΔΣ για σήμερα Πέμπτη, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά και της ομάδας από τα πλέι οφ. Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές σε βάρος του ΠΑΟΚ και της διοίκησής του.
 Αναλυτικά τα όσα είπε:
 "Δώσαμε την ευκαιρία μέσα από ένα μεμονωμένο περιστατικό, καταδικαστέο, να εκμεταλλευτούν άνθρωποι χωρίς αρχές του ευ αγωνίζεσθαι έναν αγώνα και να τον πάρουν στα χαρτιά. Μας προκαλεί πόνο. Ο Παναθηναϊκός μέχρι σήμερα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ άνομα μέσα για να υπερισχύσει, ούτε όμως η Πολιτεία φαίνεται διατεθειμένη να βάλει τέλος σε όλα αυτά.
 Επειδή, όμως, ούτε ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να μην αντιμετωπίσει τα νέα ξενόφερτα ήθη και τρόπους, αύριο θα γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο όπου θα εξεταστούν οι τρόποι αντίδρασης. Αν θα συνεχίσει υπό τη διοίκηση αυτή να συμμετέχει σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.
 Η επόμενη ημέρα θα είναι βασισμένη στα όσα θα γραφτούν από του διαιτητές στο φύλλο αγώνα. Οι οποίοι διέκοψαν ένα παιχνίδι κατά πως το ήθελε και πίεζε ο ΠΑΟΚ. Όλα είναι ανοιχτά για τον κύριο Αλαφούζο".   contra

***  ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-1  .- ^  2Η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΤΩΝ ΠΛΈΪ ΟΦ .-^


***   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ    , (1-0) .- Διακοπή  53΄
2η αγωνιστική πλεϊ οφ
Το  γκολ : 15΄ ο Μπέργκ .

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το φύλλο αγώνα του ντέρμπι της Λεωφόρου....

~ Το ... ξενύχτησε για τα καλά ο Γιώργος Κομίνης χθες στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ούτε σε ... after μαγαζί να ήταν... Κι αυτό αφού αποχώρησε μαζί με τους βοηθούς του από το “Απόστολος Νικολαίδης” περίπου στη 1.35 τα ξημερώματα.
 Ο διαιτητής της επεισοδιακής αναμέτρησης Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ, η οποία δεν τελείωσε ποτέ, είχε δύσκολο έργο με το φύλλο αγώνα κι από ότι φαίνεται του πήρε αρκετή ώρα μέχρι να το συντάξει. Λογικό να είναι αρκετά προσεκτικός στις διατυπώσεις του αφού το ... τρίτο ημίχρονο θα έχει πολύ ψωμί και θα συνεχιστεί στις αίθουσες των τακτικών δικαστών της Λίγκα.
 Το φύλλο αγώνα πάντως είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Παναθηναϊκό καθώς και για 8 πρόσωπα και των 2 ομάδων(5 από τους οποίους είναι παίκτες), από την στιγμή που υπήρξε η σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, τι συνέβη στους πάγκους και μετά στα αποδυτήρια.
 Για τον τραυματισμό του Βλάνταν Ιβιτς γράφει πως ενημερώθηκε από τους παρατηρητές, πως προήλθε από κουτάκι μπύρας που του πέταξε οπαδός του Παναθηναϊκού. Αναφέρει πως ο γιατρός του αγώνα παρουσία εκπροσώπων και των δυο ομάδων προφορικώς και γραπτώς τους είπε την γνωμάτευση του για τον προπονητή που ΠΑΟΚ που προηγουμένως εξέτασε, χωρίς να διαπιστώσει απώλεια μνήμης και φέροντας εκδορά στο τριχωτό της κεφαλής.
 Εκ των υστέρων ο Παντελής Κωνσταντινίδης τον ενημέρωσε πως ο Ιβιτς είχε έντονη ζαλάδα και αιμορραγούσε κι από την στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο μαζί με τον γιατρό του ΠΑΟΚ, αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα.
 Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνα ο Γιώργος Κομίνης:
 «Στο 53ο λεπτό του αγώνα ο παίκτης της ομάδας ΠΑΕ Παναθηναϊκός Κουλιμπαλί με τον αριθμό φανέλας 78 και αρ. δελτ. ΕΠΟ 1421935 γρονθοκόπησε αντίπαλο. Στο ίδιο λεπτό ο παίκτης του ΠΑΟΚ κ. Σακχόφ με αριθμό φανέλας 28 και αρ. δελτ. ΕΠΟ 1448271 γρονθοκόπησε αντίπαλο.
 Στο 53ο λεπτό του αγώνα, ο παίκτης της ομάδας ΠΑΟΚ κ. Κρέσπο με αρ. φανέλας 15 και αρ δελτίου ΕΠΟ 1448270 διέπραξε αντιαθλητική συμπεριφορά κατά αντιπάλου. Στο ίδιο λεπτό του αγώνα, ο παίκτης της ομάδας ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Μπεργκ με αριθμό φανέλας 9 και αρ. δελτίου ΕΠΟ 1406199 διέπραξε αντιαθλητική συμπεριφορά κατά αντιπάλου.
 Όλα τα παραπάνω έγιναν σε φυσική διακοπή του αγώνα. Στο παραπάνω λεπτό υπήρξε γενική σύρραξη μεταξύ αξιωματούχων και των δύο ομάδων η οποία μεταφέρθηκε εντός αγωνιστικού χώρου, κάνοντας αδύνατη την υπόδειξη των παραπάνω πειθαρχικών ποινών. Μετά από αυτό πήρα την απόφαση να οδηγηθούμε στα αποδυτήρια καθώς η κατάσταση ήταν έκρυθμη.
 Στο ίδιο λεπτό, και ενώ ακόμη βρισκόμασταν εντός αγωνιστικού χώρου, ο εκπρόσωπος της ομάδας ΠΑΟΚ Κωνσταντινίδης Π. μας πλησίασε και μας είπε. «από εσάς ξεκίνησε ρε γαμημένοι».
 Στο ίδιο λεπτό ο γυμναστής της ομάδας ΠΑΟΚ κ. Μιλκάνοβιτς Π. πλησίασε τον 4ο διαιτητή και τον τράβηξε από την φανέλα λέγοντας του «fuck off». Στο ίδιο λεπτό μας πλησίασε ο βοηθός προπονητής του Παναθηναϊκού κ. Κόλα και διαμαρτυρόμενος και με έντονο ύφος μας είπε τα εξής «εσείς δεν τα βλέπετε αυτά;»
 Στο ίδιο σημείο ο αποβληθείς παίκτης της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ουάρντα με αριθμό φανέλας 7 και αρ δελτίου ΕΠΟ 1436657 εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε άσεμνες – εμπρηστικές χειρονομίες στην εξέδρα που βρίσκονταν οπαδοί της ομάδας Παναθηναϊκός. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια μας ενημέρωσαν οι παρατηρητές αγώνα Superleague ότι ο προπονητής της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Βλάντιμιρ Ιβιτς δέχθηκε κουτάκι μπύρας στο κεφάλι από οπαδό της ομάδας ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έπεσε στο έδαφος. Αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, πήγε στα αποδυτήρια της ομάδας του. Εκεί εξετάστηκε από τον ιατρό του αγώνα κ. Ασημακόπουλο Χ. και μας ενημέρωσε παρουσία των εκπροσώπων και των δύο ομάδων προφορικά και γραπτώς την γνωμάτευση του η οποία επισυνάπτεται με το φύλλο αγώνα.
 Κατόπιν ο εκπρόσωπος της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Κωνσταντινίδης Π. μας ενημέρωσε ότι ο προπονητής της ομάδας κ. Βλάντιμιρ Ιβιτς φέρει σκίσιμο και εχει αιμορραγία στο κεφάλι, έχει έντονη ζάλη και μαζί με τον ιατρό της ομάδας του διεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο για περαιτέρω εξετάσεις και ως εκ τούτου η ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αδυνατεί να αγωνιστεί χωρίς την παρουσία του προπονητή του και του ιατρού ης ομάδας. Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω γεγονότα, την ενημέρωση των παρατηρητών αγώνα, βάσει του άρθρου 15, παρ. 3. Εδ. Β. 6 αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα. Ουδεμία άλλη παρατήρηση».
contra

***  Η αντίστροφη μέτρηση ΞΕΚΙΝΗΣΕ! Πάει για το 4ο αστέρι ο Ολυμπιακός...

~  Στην Κωνσταντινούπολη έφτασε ο Ολυμπιακός και η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή στο 10ο φάιναλ φορ της ιστορίας του άρχισε!
Στις 20:00, το αεροπλάνο της χορηγού εταιρείας της Εuroleague που μετέφερε την «ερυθρόλευκη» αποστολή, τα μέλη της οικογένειας των παικτών και του σταφ, δημοσιογράφους και τεχνικούς προσγειώθηκε στο «Ατατούρκ». Ο Ολυμπιακός «πάτησε» στην Πόλη που το 2012 στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του.
Την Πέμπτη (18/5) θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι το βράδυ της Τρίτης ήταν στο ΣΕΦ, στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, για να αποχαιρετήσουν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του.
Την Κυριακή (21/5) αναμένεται να αφιχθεί στην Πόλη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για να παρακολουθήσει τον καταληκτικό αγώνα των «ερυθρόλευκων». Ευχή όλων είναι να αγωνίζεται στον τελικό στις 21 Μαΐου ο Ολυμπιακός.
Με εξαίρεση τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος πρέπει να θεωρείται ξένο σώμα από την ομάδα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είχαν… θέση στο τσάρτερ: Οι δύο μεγάλοι άτυχοι Ντάνιελ Χάκετ και Ματ Λοτζέσκι, οι οποίοι από πρωταγωνιστές θα πρέπει να δουν ως απλοί θεατές τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 18:30 την Παρασκευή. Στην Πόλη ταξίδεψαν και οι νεαροί Τολιόπουλιος και Μαραγκός. Κανείς δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τη γιορτή του μπάσκετ, τη στιγμή  για την οποία ίδρωναν όλη τη σεζόν.
Στο αεροδρόμιο, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης κι ο Παπανικολάου έβγαζαν φωτογραφίες με ανθρώπους που τους το ζητούσαν. «Καλή επιτυχία! Φέρτε μας την κούπα! Θα σας καμαρώνουμε» τους έλεγαν χτυπώντας τους φιλικά στην πλάτη. Όπως πάντα ο πιο κοινωνικός και ορεξάτος ήταν ο Παπανικολάου που τραγουδούσε για πλάκα κάποιες στιγμές καθώς κατευθυνόταν προς την πύλη για την απογείωση.
Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει προπόνηση απόψε για την ομάδα του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα ξεκούραστούν στο «renaissance polat», στο ίδιο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή του Ολυμπιακού και το 2012, και παρκέ θα πατήσουν ξανά στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Τότε θα μπουν οι τελευταίες πινελιές στα πλάνα αντιμετώπισης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
 eleftherostypos.gr

***   ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗ-ΟΜΠΡΑNΤΟΒΙΤΣ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ...

~  Συνέντευξη Τύπου ενόψει του Final Four έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης, στην οποία τόνισε πως το γήπεδο του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ ξυπνάει αναμνήσεις, ενώ αναφέρθηκε στον τίτλο που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το 2012.
Μερικές από τις σημαντικότερες δηλώσεις του:
"Σίγουρα ξυπνάει αναμνήσεις αυτό το γήπεδο. Πήραμε εδώ το τρόπαιο και η ομάδα μεγάλωσε και έχτισε χαρακτήρα. Αυτό έγινε στο παρελθόν πάντως. Τώρα κοιτάμε στο παρόν και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας" τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που δήλωσε μάλιστα υπερήφανος για την ομάδα του και τα όσα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια στην EuroLeague.
"Αισθάνομαι περήφανος για την ομάδα που έχει καταφέρει όσα κατάφερε στο παρελθόν. Δεν είναι εύκολο, χρειάζονται πολλές θυσίες. Παλεύουμε. Πρέπει να παλεύεις για να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων και αυτό είναι το σημαντικότερο επίτευγμα αυτής της ομάδας" τόνισε ο Σπανούλης, που μίλησε ακόμα για το ρόλο του στους "ερυθρόλευκους" και την ηγετική ικανότητα που τον κάνει τόσο σημαντικό στην ομάδα.
 "Όλη η ομάδα χάνει και όλη κερδίζει"
"Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν ρόλους και ευθύνες. Η ομάδα μου έχει δώσει κάποιες ευθύνες. Όλοι δουλεύουν σωστά και το πιο σημαντικό για εμένα είναι να βοηθώ την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους τους. Όλη η ομάδα χάνει και όλη κερδίζει όμως".
Τέλος, Σπανούλης αναφέρθηκε και στο αυριανό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, υπογραμμίζοντας τη δυσκολία της αναμέτρησης. "Θα είναι σκληρό παιχνίδι, η ΤΣΣΚΑ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες, με χημεία και ηγέτες στο παρκέ. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι".
 Δίπλα-δίπλα Σπανούλης-Ομπράντοβιτς!
Κι ενώ είναι γνωστό σε όλους πως οι Βασίλης Σπανούλης και Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων, οι δυο τους αποφάσισαν να το... αλλάξουν στην Πόλη.
Δίπλα-δίπλα κάθισαν οι Βασίλης Σπανούλης και Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν την έναρξη του Final Four στην Κωνσταντινούπολη.
Οι δυο τους είναι στα... μαχαίρια εδώ και χρόνια μετά και την αποχώρηση του Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό και τα περίφημα "αιώνια" ντέρμπι.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ο κόουτς της Φενέρμπαχτσε όμως φαίνεται πως δεν το λαμβάνουν υπόψη.   contra.gr

***

~ **ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!! 
~ 
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .- 
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  : 
~ 
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .- 
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
   
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
 ~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .-  
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
 ~~ *  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .- 
~* 
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
 ~
*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .-  
~ *ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .-
~*   

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  :  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .-  
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .-  
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .- 
  ~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .-  
  ~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
  ~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .-  
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .- 
  ~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-
  
~
* **   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5580  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3587   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3599  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikasposts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.766  βίντεο   .-  

  
~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες : 
 ~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .- 

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.- 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas 
@stamos01    
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937    
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου