ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  ,....
~




 ~** Μόνο η Θρησκεία του Χριστού ενώνει και όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να έρθουνε σ' αυτή. Έτσι θα γίνει ένωσις, όχι με το να πιστεύεις ότι όλοι είμαστε το ίδιο και ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο... προσεύχομαι ο Θεός να σας δώσει φώτιση να καταλάβετε ότι δεν έχει σχέση η Θρησκεία, η Ορθοδοξία μας, με άλλες θρησκείες.Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

~ 14 Οκτωβρίου
Ιερομάρτυρος Σιλβανού. Μεγαλομαρτύρων: Γερβασίου και Ναζαρίου (†α΄ αι.), Κελσίου, και Προτασίου. Πέτρου του Αυσελάμου. Οσίων Κοσμά του ποιητού του Αγιοπολίτου (1) (†787). Γρηγορίου επισκόπου Άσσου (Μυτιλήνης ). Θεράποντος επισκόπου Αλαμανίας. Ιγνατίου (του Αγαλλιανού), επισκόπου Μηθύμνης. Ιωάννου επισκόπου Δαμάσκου και Νικολάου απλού, του Ρώσου. Οσίας Παρασκευής της νέας, της «Επιβατηνής».
(1)Ο Άγιος Κοσμάς ο Μελωδός ανατράφηκε από τον ευσεβή Σέργιο, που ήταν πατέρας του Ιωάννη του Δαμασκηνού. Ο Σέργιος ήταν υπουργός οικονομικών του Χαλίφη των Αράβων. Ο Ιωάννης και ο Κοσμάς είχαν αγάπη και έφεση προς την μάθηση τόσο αυτή που αφορούσε τις επιστημονικές γνώσεις όσο και τα ιερά γράμματα. Γι` αυτό το λόγο ο Σέργιος προσπαθούσε να τους βρει ένα σοφό δάσκαλο. Η ευκαιρία που έψαχνε παρουσιάστηκε όταν οι Άραβες σε μία λεηλασία που έκαναν στη Σικελία έπιασαν αιχμάλωτο τον μοναχό Κοσμά από την Καλαβρία. Ο Σέργιος τον ελευθέρωσε και του πρόσφερε την φιλοξενία του με αντάλλαγμα να διδάξει τους υιούς του. Ο Κοσμάς ήταν άνδρας με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, είχε σπουδάσει Θεολογία, Φιλολογία, Μαθηματικά και ήταν ικανός να διδάξει φιλοσοφία και ρητορική. Γνώριζε επίσης μουσική και ποίηση. Υπό την καθοδήγησή του ο Ιωάννης και ο Κοσμάς πρόκοψαν λαμπρά. Μετέβησαν στα Ιεροσόλυμα, όπου έγιναν δεκτοί από τη Μονή τού Αγίου Σάββα. Ο Κοσμάς μετά από προτροπή του Πατριάρχη των Ιεροσολύμων χειροτονήθηκε το 743 επίσκοπος της Μαϊουμά. Διετέλεσε τα καθήκοντά του με επιμέλεια και ευσυνειδησία.
~Άγιοι Κάρπος, Πάπυλος, Αγαθόδωρος και Αγαθονίκη
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~   Βίον ἔνθεον, διαδραμόντες, Χριστοῦ ὤφθητε, συγκληρονόμοι, δι' ἀθλήσεως ἐχθρὸν τροπωσάμενοι, Καρπὲ σοφὲ καὶ κλεινὲ Ἀγαθόδωρε, Ἀγαθονίκη καὶ Πάπυλε ἔνδοξε. Θεῖοι Μάρτυρες, Χριστῷ τῷ Θεῷ πρεσβεύσατε, δωρήσασθαι ἤμιν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Κάρπου, Πάπυλου, Αγαθοδώρου και Αγαθονίκης - 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/m14hmqbRCVI .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων~
 ~ Η Κυβέρνηση έχει χάσει την δεδηλωμένη στα αντιχριστιανικά μέτρα της
~ Η κυβέρνηση βγήκε βαθιά τραυματισμένη από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, καθώς η ψηφοφορία έδειξε ότι οι απόψεις της έρχονται σε βαθιά αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και προκλήθηκε μεγάλη πολιτική κρίση. Το νομοσχέδιο πέρασε με λιγότερες από 151 ψήφους και δείχνει ότι πλέον η Κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί νόμους, που προσβάλλουν την χριστιανική συνείδηση του λαού και αποϊεροποιούν – αποδομούν τις αιώνιες ηθικές αξίες του, αφού είναι βέβαιο ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
~ Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ερώτημα εάν είναι δυνατή η αλλαγή φύλου στα 15 θα έβρισκε κάθετα αντίθετους την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 80% και δεν είναι δυνατόν πλέον να αγνοείται αυτή η πλειοψηφία. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα, το οποίο δεν διαθέτει ούτε καν αυτοδυναμία στην Βουλή και δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, να προωθεί νόμους σε πολύ σοβαρά θέματα, που δεν εκφράζουν ούτε το 20% του λαού.
Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον SKAI ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προσβάλλει το κοινωνικό σύνολο και στηρίζει μία μικρή μειονότητα, αλλά όχι με αγάπη.
Αποπροσανατολίζει από άλλα σοβαρά θέματα, που φορούν πολύ μεγαλύτερο φάσμα του λαού, ένα από τα οποία είναι το δημογραφικό, για το οποίο δεν υπάρχει κανένας απολύτως κυβερνητικός σχεδιασμός, ενώ απειλεί σοβαρά την ίδια την υπόσταση της πατρίδας μας.
Όλο αυτό το φάσμα των παθήσεων, στις οποίες αναφέρεται ο νομος για την αλλαγή ταυτότητας φύλου και το οποίο φάσμα είναι πολύ δύσκολο στον προσδιορισμό του αντιμετωπίστηκε από το νομοσχέδιο με μεγάλη προχειρότητα και βιασύνη.
Λησμονείται ότι το φύλο μας είναι ιερή παρακαταθήκη, που μας έχει δώσει ο Θεός.
 * Η Εκκλησία οφείλει να δείξει αγάπη σε αυτούς τους ανθρώπους.
Λαμβάνουμε μηνύματα από τέτοιους ανθρώπους, συνέχισε ο Μητροπολίτης, που μας λένε:
«Βοηθείστε μας λίγο. Δεν ελπίζουμε από αυτούς» (την Κυβέρνηση).
– Πήρα κείμενο με χιλιάδες υπογραφές από ανθρώπους με τέτοια προβλήματα, δήλωσε ο Μητροπολίτης. Έχω συνεργάτες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, κι ας μη μας λέει η Κυβέρνηση ότι νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί εάν νοιαζόταν, δεν θα το αντιμετώπιζε με τέτοια προχειρότητα.
Για ένα πολύ σοβαρό θέμα, έγινε δουλειά του ποδαριού.
Αυτοί που το κατέθεσαν, δεν είναι αξιόπιστοι, επεσήμανε ο Μητροπολίτης.
Αυτό όμως που θα πρέπει εμείς να τονίσουμε ότι η χώρα έχει μπει σε μία επικίνδυνη τροχιά. Η Κυβέρνηση εξακολουθεί με ποικίλους τρόπους, εν ονόματι μερικών μικρών μειονοτήτων, να μην σέβεται την συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, που παραμένει χριστιανικός και Ορθόδοξος, εισάγοντας νόμους που προσβάλλουν την θρησκευτική του συνείδηση.
Π.χ. στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εξετάστηκαν άλλοι πολύ σοβαροί παράμετροι του προβλήματος, όπως:
Όταν ψηφίζονται τέτοιοι νόμοι, πόσοι συνάνθρωποί μας ή ακόμη και παιδιά, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα, εθίζονται σε τέτοιες καταστάσεις, ώστε να μπαίνουν σε αυτήν την τροχιά (της αλλαγής ταυτότητας φύλου) και ποιος θα έχει την ευθύνη για τα ψυχικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν αύριο αυτοί οι άνθρωποι;
Και ακόμη σε σχέση με την Εκκλησία, πώς θα αντιμετωπιστούν νομικά αύριο περιπτώσεις, εάν τέτοια άτομα θα επιδιώξουν π.χ. να πάνε στο Άγιον Όρος, το άβατο του οποίου είναι νομικά κατοχυρωμένο και η παραβίασή του τιμωρείται με φυλάκιση 2 μηνών ή ακόμη θα ζητήσουν να γίνουν ιερείς, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά «για να σπάσουν το κατεστημένο» ή εν ονόματι της προόδου;
Αυτά τα προβλήματα τα σκέφθηκαν αυτοί που θέσπισαν τέτοιους νόμους;
***  Χυμοί σε μαθητές σχολείων του Δήμου Καλαμάτας 
Διανομή 35.294 συσκευασιών του ενός λίτρου με χυμό νέκταρ ροδάκινου θα γίνει σήμερα Παρασκευή, με αποδέκτες τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου Καλαμάτας.
Οι χυμοί προέρχονται από το Συνεταιρισμό Αργολίδας «Ρέα» και σε κάθε παιδί αντιστοιχούν 5 συσκευασίες, ενώ η διανομή γίνεται με χρηματοδότηση από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας φρόντισε ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, κατόπιν συνεννοήσεων με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

***  ΒΟΜΒΑ! Η FRAPORT διώχνει τις αεροπορικές εταιρείες

~  Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι η Ryan ακυρώνει τα δρομολόγια της στα Χανιά για τη χειμερινή περίοδο.
Υπεύθυνη για αυτή την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας, είναι η Fraport, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ryanair, David O’ Brien.
«To αεροδρόμιο της Αθήνας κινητοποιήθηκε και η Ryanair ανταποκρίθηκε. Η Fraport δεν κινητοποιήθηκε και αντίστοιχα έπραξε και η Ryanair», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφέροντας ότι «η αύξηση στα δρομολόγια της Αθήνας οφείλεται «στη μείωση των χρεώσεων από πλευράς του Ελ. Βενιζέλος, την ίδια ώρα που η Fraport αυξάνει τις αντίστοιχες χρεώσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια».

*** Σε κρίσιμη κατάσταση ο 62χρονος από το μακελειό στο Κοπανάκι 
Προφυλακίσθηκε ο 29χρονος τσιγγάνος για το αιματοκύλισμα
 Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως ο συλληφθείς 29χρονος τσιγγάνος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Κοπανάκι το απόγευμα της Κυριακής. Ο συλληφθείς είχε οδηγηθεί ενώπιον της εισαγγελέως Κυπαρισσίας το βράδυ της Δευτέρας, απ’ όπου πήρε προθεσμία και χθες το πρωί απολογήθηκε στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας.
Ο 32χρονος αδελφός του, που επίσης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Η κατάσταση των τραυματιών από τους πυροβολισμούς των δύο τσιγγάνων είναι σταθερή, πλην ενός 62χρονου από το Κοπανάκι, η οποία κρίνεται κρίσιμη από τους γιατρούς του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα στον πνεύμονα και σε κεντρική αρτηρία στο μηρό.
  Προφυλάκιση
O δικηγόρος του 29χρονου τσιγγάνου, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος μετά την απολογία του πελάτη του χθες σημείωσε: «Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας Κυπαρισσίας και τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε την πρόθεση να διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο, δηλαδή την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ή τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Ο ισχυρισμός του ότι διατελούσε υπό την επήρεια μέθης αποδεικνυόταν και από μαρτυρικές καταθέσεις. Αυτό υποστήριξε ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας και κατά την ακρόασή του και ενώπιον της κυρίας εισαγγελέως. Πλην όμως, και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο δικαστικών λειτουργούν, διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση».
Για τον 32χρονο αδελφό του, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσιφιλιτάκος επισήμανε: «Ο έτερος κατηγορούμενος φρουρείται νοσηλευόμενος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Έχει τραυματιστεί. Για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης απ’ την κυρία ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας και όταν το επιτρέψουν οι ιατροί, θα οδηγηθεί κι αυτός στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας για ν’ απολογηθεί».
  Εγκληματικότητα
Στο μεταξύ, χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, προχώρησε σε δημοσιοποίηση στοιχείων εγκληματικότητας για την ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου, απαντώντας σε δημοσιεύματα για έλλειψη αστυνόμευσης.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, όσον αφορά στις διαπραχθείσες κλοπές και απόπειρες κλοπών το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2017 έως και τις 11 Οκτωβρίου προχθές, σημειώθηκαν συνολικά 4 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής.
Επιπλέον, ανακοινώνεται ο αριθμός των κλοπών που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο (το διάστημα που έχει κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου) την τελευταία εξαετία (2012 – 2017):
2012: 17 κλοπές, 2013: 5 κλοπές. 2014: 3 κλοπές. 2015: 6 κλοπές. 2016: 4 κλοπές. 2017: 4 κλοπές.
Επιπλέον το 2017, έως και προχθές, δε διαπράχθηκαν ληστείες, ενώ κατά τα έτη 2012 έως και 2016 διαπράχθηκαν συνολικά 2 ληστείες.
Έτσι, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου επισημαίνεται ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι η ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου αστυνομεύεται επαρκώς από τα Αστυνομικά Τμήματα Τριφυλίας και Οιχαλίας και δεν καταγράφεται αύξηση της εγκληματικότητας.   Η.Γ. – Β.Β.

***  Μας κοροϊδεύουν οι ΗΠΑ! Παίρνουν Σούδα, βάζουν πυρηνικά και μας δίνουν «τυράκι»…

~ Στις 17 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Ήδη από τις πρώτες μέρες που ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, σας αναλύσαμε τί θα συζητηθεί και τί θα ζητηθεί.
Όπως φαίνεται, όμως, οι ΗΠΑ θέλουν και κάτι άλλο εκτός από τη δέσμευση της Σούδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, , αμερικανικά κλιμάκια βρίσκονται στην Ελλάδα και εξετάζουν δύο αεροπορικές βάσεις: Λάρισα και Ανδραβίδα.
Οι ΗΠΑ από το 2013 επιθυμούν να «βάλουν» στο χέρι αεροδρόμια για να μεταφέρουν και α τοποθετήσουν MQ-9 Reaper και όπως φαίνεται, ο… αριστερός Τσίπρας θα τα δώσει απλόχερα.
Μόνο που πάλι η Ελλάδα θα βγει χαμένη. Οι ΗΠΑ τα παίρνουν όλα και σαν αντάλλαγμα, τι θα δώσουν;
Ένα μικρό «τυράκι», που είναι η αναβάθμιση των F-16... Για άλλη μια φορά, η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα και δεν παίρνει τίποτα βασικό, μια κρίσιμη περίοδο που χρειάζεται ουσιαστική βοήθεια.

***  Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο των αξιωματικών της Αστυνομίας 
To 28ο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Οκτωβρίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας έχει στις τάξεις της 13 Πρωτοβάθμιες Περιφερειακές Ενώσεις, ακολουθώντας τη γεωγραφική διοικητική διαίρεση της χώρας. Τ
ο σύνολο των μελών της είναι 5.500 αξιωματικοί και ανθυπαστυνόμοι της Ελληνικής Αστυνομίας.
Φέτος, το 28ο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Elite City Resort, όπου θα παραστούν 110 αιρετοί αντιπρόσωποι από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Κατά τη διάρκειά του θα γίνει παρουσίαση της πολιτιστικής ιστορίας της Πελοποννήσου, με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τόσο για τους τουριστικούς και αρχαιολογικούς της θησαυρούς όσο και για τις παραδόσεις και συνήθειες της τοπικής κοινωνίας.
Χθες στη Μεσσηνία βρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Κατσιάμακας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αστυνομικό Υποδιευθυντή Ηλία Αξιωτόπουλο και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Νίκο Αντωνόπουλο, ενώ επισκέφθηκαν τους φορείς της πόλης για να τους ενημερώσουν για το συνέδριο.  Β.Β.

***  ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ!Σε λίγες ΩΡΕΣ νέο ΧΤΥΠΗΜΑ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ...

~ Ο Κυριάκος Βελόπουλος μεταφέρει το μήνυμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης.
Μη χάσετε την εμφάνιση του στην εκπομπή του Α. Λιάτσου , στον KONTRA CHANNEL, την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα μιλήσει για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ, από τη θεματολογία δεν θα λείψουν τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.  Συντονιστείτε ΟΛΟΙ…

*** Διαπληκτίστηκαν και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων! 
Εκτεταμένα επεισόδια προκάλεσαν στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων το βράδυ της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου δύο Βούλγαροι οι οποίοι διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους!
Ειδικότερα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ οι δύο Βούλγαροι αφού ξεκίνησαν τον διαπληκτισμό στην οικία τους ενός, στη συνέχεια μετέβησαν στο Κ.Υ. Γαργαλιανων με μικροτραυματισμούς προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δύο γιατρών της βάρδιας συνέχισαν τον άγριο τσακωμό προκαλώντας ηλιακές ζημιές στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν άνδρες της απογευματινής και βραδινής βάρδιας του Α.Τ. Γαργαλιάνων όπου και απέτρεψαν τα χειρότερα με τον έναν από τους δύο Βούλγαρους να έχει τραυματιστεί καθώς στη μανία τους επάνω έσπασαν την τζαμαρία της πίσω πόρτας του Κέντρου Υγείας!
Οι δυο εμπλεκόμενοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, εκ των οποίον, ο ένας με περιπολικό του Α.Τ. Γαργαλιάνων.
gargalianoionline.gr

*** Ο Τσίπρας ντύθηκε Καμμένος! Πέταξε με F-16… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού», ήταν το λακωνικό non paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, για να προετοιμάσει τους δημοσιογράφους για ό,τι επακολούθησε.
Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ο τρίτος πρωθυπουργός- μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλοςκαι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη- που έκανε πτήση με F16 της Πολεμικής Αεροπορίας .
Ο πρωθυπουργός έφτασε νωρίς το ο πρωί στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, μπήκε στο F-16 που είχε γραμμένο το όνομα του.
Βίντεο :Τσίπρας πιλότος σε F16 , https://youtu.be/IaaGNVtqjKw .-{Διαβάστε περισσότερα στο http://www.newsit.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/NewsIt...
Twitter: https://twitter.com/NewsItFeed} .- ^
Βίντεο 2  :Τσίπρας με πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας , https://youtu.be/_BONlmmWoTY  .-

***  Έργα με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στην Καλαμάτα 
Μέχρι του ποσού των 410.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Καλαμάτας από το Πράσινο Ταμείο, για έργα προϋπολογισμού μέχρι 680.000 ευρώ.
Ειδικότερα, με τα χρήματα αυτά θα πραγματοποιηθούν αναπλάσεις, ως εξής:
-Ολοκληρωμένη ανάπλαση που θα περιλαμβάνει την οδό Κολοκοτρώνη (από Νέδοντος μέχρι τα σκαλιά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), την οδό Σφακτηρίας και τους κάθετους δρόμους στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Επιπλέον, θα κατασκευασθεί και παιδική χαρά σύγχρονων προδιαγραφών, με παράλληλη αναβάθμιση του πάρκου στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα
-Ανάπλαση του υπολειπομένου τμήματος της οδού Ιατροπούλου, δυτικά της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού και σύνδεσή της με το Μέγαρο Χορού.

*** ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ 'ΠΡΟΔΩΣΕ' τη ΘΡΑΚΗ; Ποιος αναγνώρισε "Τουρκική" μειονότητα;..

~ Όπως ξέρετε ο νόμος που αναγνωρίζει την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η ουσιαστική εκχώρηση της Θράκης στην Τουρκία, μέσω της αναγνώρισης τουρκικής μειονότητας, ψηφίστηκε με το πρόσχημα της απόφασης των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.
Αυτό που δεν ξέρετε όμως είναι πως ένας Έλληνας, που στο παρελθόν έχει διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών, πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο μπαράζ καταδικαστικών αποφάσεων εις βάρος της χώρας μας για θέματα που σχετίζονται με την «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα (και τη «μακεδονική»).    
Μία σειρά καταδικαστικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), οι οποίες κατακεραυνώνουν την Ελλάδα για την άρνησή τους να αναγνωρίσει «μακεδονικούς» και «τουρκικούς» συλλόγους στην Ελλάδα, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Χρήστου Ροζάκη, εκλεκτού του κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος το 1996 τον έχρισε υφυπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνησή του.
Απορεί κανείς γιατί ο κ. Ροζάκης δεν ασκούσε το δικαίωμα της εξαίρεσής του από τις συγκεκριμένες υποθέσεις ώστε όσοι «βλέπουν» «τουρκική» και «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα να μην επικαλούνται αποφάσεις που τους δικαιώνουν, και μάλιστα από έναν άνθρωπο που έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας;
Μάλιστα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν πως «η Συνθήκη της Λοζάνης δεν καθορίζει κατ’ ανάγκη τη φύση της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής» – επιχείρημα όμοιο με αυτό που προβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι «τουρκικοί» σύλλογοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής για να υπερασπιστούν τη νομιμότητά τους.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου και ενάντια στη κρατούσα αντίληψη, «στην Ελλάδα υπάρχει σλαβόφωνη μειονότητα». Προσθέτει μάλιστα ότι «Σλαβόφωνοι μοιράζονται κοινή εθνοτική καταγωγή με τους γειτονικούς πληθυσμούς στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας».
Τέλος αναφέρουμε πως ο κος Ροζάκης, λέγεται πως, είναι εβραϊκής καταγωγής με το όνομα Ροζενστάιν. Τη συγκεκριμένη πληροφορία την παραθέτουμε μεν, δεν την υιοθετούμε δε.

*** Αποστάσεις από τις Κομματικές... (Σ)τάσεις...

~ Αποστάσεις από τις Κομματικές... (Σ)τάσεις
 Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Οι παραδοσιακές πλέον -ιδίως των τελευταίων ετών - αήθεις και αηδείς κυνοβουλευτικές συζητήσεις εν μέσω ύβρεων, λασπολογίας και ευτελισμού, είναι, επιεικώς, απαράδεκτες.
Δεν γνωρίζω πως, πότε - αν, άμποτε - θα κοπάσουν ή θα σταματήσουν εντελώς.
Πολύ αμφιβάλλω (ιδίως όταν είμαι ... σίγουρος για κάτι).
Πρόσφατα ακούστηκαν ανήκουστα πράγματα και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια της αυλής της  Βουλής -από ασυγκράτητες , αχαλίνωτες "ΕΘΝΟΚΑΤΙΝΕΣ" -αμφότερων των φύλων - άπλυτα που η θέα τους και μόνον προκαλεί αποστροφή.
Το ζήτημα αφορούσε τον κο Συγκυβερνήτη - ενδιαφέρον ευφημιστικός τίτλος νομίζω - τον οποίο κατηγορούσε η Αντιπολίτευση για επαφές με έγκλειστο των φυλακών.
Όπως ήδη γνωρίζουν όποιοι με διαβάζουν, δεν υπάρχει περίπτωση να αναφερθώ ή -και - να σχολιάσω τις λεπτομέρειες, το ποιός έχει δίκιο ή άδικο, αν χυδαιολόγησε περισσότερο ο χ ή ο ψ.
Με αυτά ας ασχοληθούν - και το κάνουν επιτυχημένα - άλλοι, ειδικότεροι από εμένα.
Στο κάτω -κάτω αυτά θα μπορούσε να τα διαλευκάνει μια αντικειμενική έρευνα από μία διακομματική επιτροπή της Βουλής.
Ας δούμε τώρα την ουσία του ζητήματος και να εστιάσουμε εκεί το ενδιαφέρον μας.
Εξηγούμαι (ερωτηματικά) :
• Πρέπει ή δεν πρέπει να διερευνώνται οι τυχόν αξιόμεμπτες πράξεις των ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ ;
Προφανώς και πρέπει.
• Από ποιούς θα πρέπει να γίνεται αυτό;
 Από ειδικό σώμα δικαστών πχ ή από επιτροπή της Βουλής;
Λογικά ο απλός μέσος άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως δεν νοείται ο κάθε ελεγχόμενος να είναι άμεσος -ή έμμεσος δια των συντρόφων του - ελεγκτής της έκνομης συμπεριφοράς του.
• Τι θα πεί: Το Κόμμα του θα τοποθετηθεί - κ ο μ μ α τ ι κ ά  - υπέρ του; Τι θα πεί : Η Αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί  α ρ ν η τ ι κ ά ;
Αν όντως κάποιος είναι ένοχος, ή φερόμενος ως ένοχος, θα πρέπει να κριθεί  σ υ ν ε ι δ η σ ι α κ ά  και όχι κομματικά.
Αν υποθέσουμε πως κάποιος βουλευτής βγάλει ένα περίστροφο στο Κοινοβούλιο και πυροβολήσει συνάδελφό του, οι παριστάμενοι θα τοποθετηθούν ανάλογα με το ποιου κόμματος ήταν μέλος ο φονιάς;
• Τι νόημα - ανοησίας, υποκρισίας και εκπεσμού- έχει μια παρόμοια κομματική γραμμή /πειθαρχία;
Γιατί να μην γίνεται μυστική -κατά συνείδηση - ψηφοφορία;
Αν θέλετε: Γιατί, αν υπερψηφιστεί η περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος, να τίθεται θέμα κλονισμού ή ανατροπής της -κάθε - Κυβέρνησης;
Για πόσο ακόμη οι κ.κ ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ (Σ.Σ Αντί του αναντίστοιχου ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ) θα είναι υπεράνω των νόμων, ή περισσότερο ίσοι από τους υπόλοιπους πολίτες;
Αν είναι δίκαιο, ας το συνεχίσουμε. Αν -όπως υποθέτω - δεν είναι, ας το σταματήσουμε επιτέλους.
Η θρυλούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία ανάνηψης, αναβάθμισης, ισονομίας,
Αν την παραθεωρήσουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
 ΥΓ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προτιμήσεις των εξουσιαστών μας στις διάφορες ερωτικές στάσεις.
      Θέτουν μάλιστα και γόνιμους προβληματισμούς για επιλογή των καταλληλότερων "κομματικής προέλευσης στάσεων" όπως:
      "Στα τέσσερα" , " Στα δύο" , "Στα όρθια, ή ...."
      Θα μου επιτρέψετε έναν προσωπικό εμπλουτισμό με μία ακόμη "στάση". Εκείνη του "μη χειρότερα". (Σ.Σ αν φυσικά έχουν αφήσει περιθώριο για κάτι τέτοιο). Ντροπή!

***  EKTAKTO! Eκτέλεσαν γιο πρώην βουλευτή της ΝΔ...

~  Νεκρός είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Πρόκειται για τον γιο του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος πέθανε το 2006.
Η ιστορία είναι σοκαριστική. Όλα συνέβησαν στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας.
Δύο άτομα χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε την πόρτα. Οι δύο δράστες τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ και διέφυγαν από το σημείο!
Λίγο μετά το φονικό, οι πρώτες πληροφορίες για το θύμα ξεκίνησαν να έρχονται στην επιφάνεια. Κι ανέφεραν πως πρόκειται για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Οι πληροφορίες τελικά επιβεβαιώθηκαν, με τις Αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό!
Ήδη στο σημείο του φονικού έχουν καταφθάσει άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για την διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ποινικολόγος και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με σειρά σημαντικών υποθέσεων.  newsit.gr

***  Στη φυλακή τα μέλη του Ρουβίκωνα...

~  Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν τα 18 μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας», που οδηγήθηκαν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στην πρεσβεία της Ισπανίας.
Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν κατά περίσταση μόνο για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, όπως και για το ότι αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν μετά τη σύλληψή τους. Για την άρνησή τους αυτή καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή ύψους 400 ευρώ.
Αντίθετα, το δικαστήριο τους απήλλαξε από την κατηγορία της παράνομης βίας. Η απόφαση ήταν σύμφωνη και με την εισαγγελική πρόταση.
Στις απολογίες τους οι συλληφθέντες υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν τέλεσαν καμία αξιόποινη πράξη και προσέθεσαν ότι πήγαν στην πρεσβεία της Ισπανίας, η οποία δεν προχώρησε σε μήνυση σε βάρος.
Υποστήριξαν ότι η ενέργειά τους ήταν πολιτική διαμαρτυρία.
Κατά το κατηγορητήριο τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εισήλθαν παράνομα στο χώρο της Ισπανικής πρεσβείας και ανάρτησαν πανό στα ισπανικά με συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν.
 skai.gr

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Τουρκία αγόρασε γεωτρύπανο! Ξεκινά γεωτρήσεις! Κινητοποίηση

~  Στην αγορά γεωτρύπανου από τη Ν. Κορέα προχώρησε η Τουρκία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Όπως αναφέρουν, «το πρώτο δικό της γεωτρύπανο αγόρασε η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου Τουρκίας (TPAO) από τη Νότιο Κορέα και αρχές του 2018 θα ξεκινήσει γεώτρηση στη Μεσόγειο στα χωρικά ύδατα του ψευδοκράτους και της Τουρκίας».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η  το γεωτρύπανο, ονομάζεται DeepSea Metro 2 και αγοράστηκε έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγορά αυτή αποδεικνύει ότι ο Ερντογάν δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει ακάθεκτος τις προκλήσεις του στη Μεσόγειο, κάτι που πρέπει να μην εφησυχάζει Ελλάδα και Κύπρο.

*** Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο
Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Ασκληπιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα μπήκαν στο γραφείο του δικηγόρου και άνοιξαν πυρ εναντίον σκοτώνοντας τον ακαριαία. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως οι δράστες προσποιήθηκαν αρχικά τους πελάτες ενώ μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει προσαγωγές από το σημείο ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος πέθανε το 2006.
Πηγή: enikos.gr

*** Κλήση σε κρατικό όχημα… 
Χωρίς διακρίσεις δίνονται οι κλήσεις, όπως πρέπει να γίνεται άλλωστε, από τη Δημοτική Αστυνομία στην Καλαμάτα. Έτσι το απόγευμα της Τρίτης δε γλίτωσε από τους δημοτικούς υπαλλήλους όχημα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας που είχε παρκάρει χωρίς κάρτα στην οδό Φραντζή…
Τώρα, αν η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας πληρώσει το πρόστιμο, είναι κάτι που δε γνωρίζουμε.  Κ. Γαζ. 

***  Άναψαν τα φώτα "led" στα "Ουζάκια" 
Tο βράδυ της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017 φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά ο χώρος ανάπλασης επί της οδού Αριστομένους, στα «Ουζάκια», με νέου τύπου φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τα οποία παρέχουν καλύτερο φως και πολύ μεγάλη οικονομία.

***  Κοπανάκι: «Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ασφάλεια βάλλεται»

Πρώτη Δημοσίευση: 12/10/2017 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/10/2017 19:30
«Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ασφάλεια βάλλεται και αυτό ως απότοκο της οικονομικής κρίσης. Ως ενεργοί πολίτες έχουμε χρέος να ενεργούμε για το κοινό συμφέρον», τονίζεται σε ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Απανταχού Κοπανακαίων μετά τα τραγικά γεγονότα της Κυριακής.
Μάλιστα, ο σύλλογος έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση πιθανών λύσεων και την υποβολή προτάσεων στους αρμόδιους φορείς. Το πλήρες περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής έχει ως εξής: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Κοπανακαίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη, την αγωνία και τον προβληματισμό για τα λυπηρά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στο χωριό μας. Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι το τραγικό συμβάν της περασμένης Κυριακής στο κέντρο του χωριού, λίγη ώρα μετά το παζάρι. Θέλουμε να εκφράσουμε τις καλύτερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στα θύματα και να ευχηθούμε για την άμεση επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος της τοπικής κοινωνίας.
Στην κατεύθυνση αυτή, και κατόπιν προτροπής των μελών του συλλόγου, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση πιθανών λύσεων και την υποβολή προτάσεων στους αρμόδιους φορείς. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ασφάλεια βάλλεται και αυτό ως απότοκο της οικονομικής κρίσης. Ως ενεργοί πολίτες έχουμε χρέος να ενεργούμε για το κοινό συμφέρον».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 13/10/2017 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Εκδρομή στον Ταϋγετο για την Αγορά Τοπικών Προϊόντων 
Με αφορμή την Αγορά Τοπικών Προϊόντων Ταϋγέτου που πραγματοποιείται την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο χωριό Λαδά, η Ομάδα «Πάμε Βόλτα» θα εκδράμει στον Ταϋγετο.
Το χωριό Κουτσαβά Λαδά, όπως ήταν γνωστό παλιότερα, είναι ένα από τα χωριά του βορειοδυτικού Ταϋγέτου. Στο χωριό ανήκει επίσης ο συνοικισμός του Αγίου Βασιλείου.
Βρίσκεται στη νότια λεκάνη συλλογής των υδάτων του ποταμού Νέδοντα και είναι χτισμένο στους νότιους πρόποδες του Αγίου Γεωργίου, που είναι ένα από τα πολλά πρόβουνα (υψώματα) του Ταϋγέτου. Η αρχική θέση του οικισμού βρισκόταν στη θέση Παλιά Αυλή κοντά στο εξωκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων. Αυτό προκύπτει από τα αρχαία ερειπωμένα κτίσματα, αλλά και τα οστά, καθώς και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τη διάνοιξη αγροτικού δρόμου.
Από τον 8ο αιώνα (χρόνος κατά τον οποίο εκτιμάται ότι δημιουργήθηκε ο πρώτος οικισμός) μέχρι το 13ο αιώνα αποτελούσε συνοικισμό των Κουτσαβών. Από το 13ο αιώνα (περίοδο της Φραγκοκρατίας) μέχρι τα πρώτα χρόνια του Όθωνα αποτελούσε συνοικισμό των Πισινών Χωριών της Επαρχίας Μυστρά (Λακεδαίμονος) με το όνομα Κουτσαβά Λαδά.

 ***  Ναι στις χορηγίες αλλά όχι από εταιρείες που έχουν υποχρεώσεις προς το Δήμο 
Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ήταν η αποδοχή χορηγιών από τις εταιρείες Wind και Μορέα για το Φεστιβάλ Χορωδιών.
Αυτό που επισήμαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, και έχει την αξία του, είναι το εξής: είναι μεν υπέρ των χορηγιών, αλλά όχι από κάποιον που έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο Δήμο Καλαμάτας.
Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στη χορηγία του Μορέα.
Όπως σχολίασαν, θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις σε έργα που εκκρεμούν στο Δήμο και μετά να προχωρά σε χορηγίες.  Π.Μπ. 

***  Παρουσία αστυνομικών αλλά σε ήρεμο κλίμα οι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας 
Ο εκπλειστηριασμός τριών ακινήτων έγινε χθες στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και η μοναδική προσφορά είχε κατατεθεί από την Τράπεζα Πειραιώς. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία αρκετών αστυνομικών, ακόμα και μέσα στην αίθουσα του πλειστηριασμού, καθώς χθες είχε απευθύνει κάλεσμα η συλλογικότητα «Δρόμος Ανοιχτός-Καλαμάτας» και μέλη της βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, προκειμένου να αντιδράσουν.
Σε δηλώσεις τους κάλεσαν τους Μεσσήνιους να ενωθούν μαζί τους και να αποτρέψουν τη διενέργεια πλειστηριασμών.
  Πλειστηριασμοί
Χθες σε πλειστηριασμό βγήκαν μία διώροφη οικοδομή με τιμή εκκίνησης 100.000 ευρώ, ένα βιομηχανικό κτήριο με τιμή εκκίνησης 300.000 ευρώ και άλλη μια οικοδομή με τιμή 85.000 ευρώ. Για όλα είχε καταθέσει προσφορά η Τράπεζα Πειραιώς με ποσό 100 ευρώ πάνω από τις τιμές εκκίνησης.
Από το «Δρόμος Ανοιχτός-Καλαμάτας» ο κ. Νίκος Σκιαδόπουλος τόνισε ότι οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονται έχουν καταστρέψει τον κόσμο και πρόσθεσε: «Άλλα είχε υπολογίσει ο κόσμος, όταν είχε πάρει τα δάνεια και αλλιώς είναι η κατάσταση σήμερα. Μας έχουν φτάσει στο σημείο όλοι να χρωστάμε και εν δυνάμει να κινδυνεύει κάποιο περιουσιακό μας στοιχείο. Τα περιουσιακά μας στοιχεία έχουν πλέον καταστραφεί και η αξία τους είναι πολύ μικρή. Οφείλουμε, λοιπόν, να αντισταθούμε.  Εμείς στην Καλαμάτα, με τη δική μας συλλογικότητα, καλούμε τον κόσμο, αν θεωρεί ότι αυτά που λέμε είναι σωστά, να συμμετέχει μαζί μας. Θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις και από την επόμενη εβδομάδα καλούμε τον κόσμο να δηλώσει ότι θα είναι μαζί μας, για να αποτρέψουμε όλες αυτές τις καταστάσεις».
  «Ήξεραν ότι θα τα πάρουν»
Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Σταυρόπουλος είπε ότι οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πολλές φορές και αυτά τα χρέη θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. «Με ποιο δικαίωμα θα πάρουν και τα σπίτια του λαού; Τους έδιναν δάνεια, δάνεια, δάνεια και είχαν πάντα στο μυαλό τους ότι θα τους τα πάρουν κάποια στιγμή. Ήρθε, λοιπόν, τώρα η στιγμή να τα πάρουν, γι’ αυτό εμείς αντιστεκόμαστε», πρόσθεσε.
Τέλος, τόνισαν πως όταν θα έχουν τη δυνατότητα θα παρεμβαίνουν ώστε να μη γίνονται οι πλειστηριασμοί.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Μαύρος Σεπτέμβρης ο φετινός για τη Μεσσηνία με 4 νεκρούς από τροχαία 
Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για τη Μεσσηνία ήρθε χθες με την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων για τα τροχαία ατυχήματα το Σεπτέμβριο.
Το 40% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν στην Περιφέρεια ήταν στη Μεσσηνία και από κανένα νεκρό το Σεπτέμβριο του 2016, φέτος θρηνήσαμε τέσσερις.
Σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στους 5 νομούς, συνέβησαν συνολικά 10 θανατηφόρα ατυχήματα.
Γενικότερα, υπάρχει αύξηση το φετινό Σεπτέμβριο στα τροχαία ατυχήματα σε σχέση με πέρυσι.
Ειδικότερα, στους 5 νομούς, τον προηγούμενο μήνα, σημειώθηκαν 58 τροχαία ατυχήματα με νεκρούς ή τραυματίες, έναντι 43 το 2016.
  Αύξηση θανατηφόρων
Σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου το Σεπτέμβριο σημειώθηκαν:
-10 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 2 το Σεπτέμβριο του 2016
-5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 7 το Σεπτέμβριο του 2016
-43 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 34 το Σεπτέμβριο του 2016.
Από τα 10 θανατηφόρα τροχαία φέτος τα 4 σημειώθηκαν στη Μεσσηνία, ενώ το Σεπτέμβριο του 2016 δεν είχε σημειωθεί κανένα. Από τα 5 τροχαία με σοβαρό τραυματισμό, στη Μεσσηνία δε σημειώθηκε κανένα, ενώ το 2016 είχαν καταγραφεί 2. Από τα 43 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, στη Μεσσηνία σημειώθηκαν 8, ενώ πέρυσι στην περιοχή μας είχαν καταγραφεί 5.
  Παθόντες
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στο σύνολο της Περιφέρειας καταγράφηκαν 88 παθόντες (έναντι 52 το Σεπτέμβριο του 2016).
Ειδικότερα:
-11 νεκροί έναντι 2 το Σεπτέμβριο του 2016. Στη Μεσσηνία μόνο καταγράφηκαν 4 νεκροί, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα κανένας
-8 σοβαρά τραυματίες έναντι 7 το Σεπτέμβριο του 2016. Στη Μεσσηνία φέτος δεν υπήρξε κανένας σοβαρά τραυματίας, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν καταγραφεί δύο άτομα
-69 ελαφρά τραυματίες, έναντι 43 το Σεπτέμβριο του 2016. Στη Μεσσηνία υπήρξαν 8 ελαφρά τραυματίες, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν καταγραφεί 10 ελαφρά τραυματίες.
  Παραβάσεις
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, υπερβολική ταχύτητα, παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας και μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.
Στο πλαίσιο των ελέγχων, το Σεπτέμβριο του 2017 στην Περιφέρεια συγκροτήθηκαν 484 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 13.885 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 222 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.838 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 2.197 για υπερβολική ταχύτητα, 223 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 130 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 56 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 84 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 11 για παραβίαση σηματοδότη, 79 για ΚΤΕΟ, 10 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 22 για αντικανονικούς ελιγμούς και 23 για αντικανονικό προσπέρασμα.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Συμφωνούν σε μονοδρόμηση και μελλοντική πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου οι παρατάξεις… αλλά 
Στο Δημαρχείο Καλαμάτας συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, με σημαντικότερο αλλά και πρώτο θέμα αυτό της μονοδρόμησης της οδού Ναυαρίνου στο τμήμα Φαρών- Ακρίτα. Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής καλέστηκαν να ψηφίσουν αν συμφωνούν με την τεχνική έκθεση που έχει συνταχθεί και έχει να κάνει με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο αναφερθέν κομμάτι.
Να σημειωθεί ότι τα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής ήταν αρκετά και έτσι στην αίθουσα βρέθηκε ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Τζαμουράνης, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σχετικά με την τεχνική έκθεση.
Η εν λόγω έκθεση συντάχθηκε προκειμένου να σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να εγκριθεί, αφού αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του έργου, ενώ τα μέλη ενημερώθηκαν ότι έχει εισηγητικό χαρακτήρα και όχι αποφασιστικό.
Αυτό στο οποίο συμφώνησαν όλα τα μέλη της Επιτροπής ήταν ότι η οδός Ναυαρίνου χρειάζεται ανάπλαση, το ζήτημα ήταν όμως το είδος της, αφού στο τραπέζι έπεσαν κι άλλες προτάσεις, ενώ, όπως είπαν, η τεχνική έκθεση θύμιζε πιο πολύ έκθεση, αφού είχε πολλά τεχνικά κενά.
Το τελευταίο υποστήριξε ο Σταμάτης Μπεχράκης, λέγοντας ότι πρόκειται για μια γενικόλογη έκθεση.
Με τη σειρά του ο Μιχάλης Αντωνόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχει ανακολουθία και την έκθεση διακρίνει μια προχειρότητα, ενώ και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι θέλησαν να μάθουν αν υπήρξε διαβούλευση και αν ναι, με ποιους.
Για τα τεχνικά ζητήματα στην αίθουσα βρέθηκε, όπως προαναφέραμε, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών. Αρχικά ενημέρωσε για τη διαδικασία υποβολής και τη σημασία της, ενώ μίλησε για διάφορες προτάσεις που έχουν κατά καιρούς ειπωθεί για αλλαγές που μπορούσαν να γίνουν στην οδό Ναυαρίνου.
Επίσης, ενημέρωσε ότι μελλοντικά στο κομμάτι που είναι να ξεκινήσει η μονοδρόμηση στόχος είναι η πεζοδρόμησή του, κάτι τεχνικά εύκολο, όπως είπε, και μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα τον πεζόδρομο της Αριστομένους.
Από την πλευρά της πλειοψηφίας όλοι βρέθηκαν σύμφωνοι με την τεχνική έκθεση και προσπάθησαν να καλύψουν τα ερωτήματα των μελών της αντιπολίτευσης.
Ύστερα από μιάμιση σχεδόν ώρα, όταν έφτασε η στιγμή των τοποθετήσεων ο Σταμάτης Μπεχράκης ανέφερε ότι οι αλλαγές στη Ναυαρίνου θα αλλάξουν όλη την πόλη, ενώ, όπως είπε, η παράταξή του δεν είναι αντίθετη, αλλά προτιμά την πεζοδρόμηση και έτσι ψήφισε λευκό.
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος παρατήρησε ότι δε δέχεται να ψηφίσει μια αποσπασματική και χαοτική πρόταση και έτσι καταψήφισε. Τόνισε δε ότι η Ναυαρίνου θέλει παρέμβαση αλλά όχι τη συγκεκριμένη, ενώ κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι, προκειμένου να παρουσιάσει έργο, προβαίνει σε αποσπασματικές αναπλάσεις. Κλείνοντας σχολίασε ότι αν ισχύσει η μονοδρόμηση όπως έχει σχεδιαστεί, η περιοχή θα επιβαρυνθεί κι άλλο με το κυκλοφοριακό και, τελικά, «θα παραλύσει».
Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Δημήτρης Φαββατάς, που ζήτησε ολοκληρωμένη παρέμβαση, ενώ θύμισε στην Επιτροπή δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το πρόβλημα στη Ναυαρίνου είναι μόνο 40 μέρες το χρόνο και έτσι δε χρειάζονται παρεμβάσεις.
***   Έκθεση φωτογραφίας και ιστορικών κειμηλίων για το ’40 στα Φιλιατρά 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, θα διοργανώσει έκθεση φωτογραφίας και ιστορικών κειμηλίων για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο χώρο του σχολείου.
Το θέμα της έκθεσης έχει σκοπό να αναδείξει τη συμμετοχή των Φιλιατρινών στον ηρωικό αγώνα που δόθηκε στα βουνά της Αλβανίας, αλλά και τη μετέπειτα μεγαλειώδη προσπάθεια για ελευθερία και εκδίωξη των ναζί κατακτητών από την πατρίδα μας, όπως επίσης και τις τεράστιες κακουχίες που υπέστησαν οι πρόγονοί μας. Παρακαλείται, λοιπόν, όποιος διαθέτει φωτογραφίες με Φιλιατρινούς από τα χρόνια εκείνα ή αντικείμενα σχετικά, να τα προσκομίσει για να βοηθήσει «να διδάξουμε στους μαθητές μας ότι ο αγώνας εκείνης της γενιάς για ελευθερία και δημοκρατία πρέπει να μας κάνει περήφανους, αλλά πρέπει συγχρόνως να γίνει και δικός τους και δικός μας καθημερινός αγώνας για ζωή με αξιοπρέπεια σε μια πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική.
Πληρ: τηλ. 2761032260, email: mail@3dim-filiatr.mes.sch.gr».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***    Βιωματικό εργαστήριο στην Αρχαία Μεσσήνη από το ΤΕΙ Πελοποννήσου 
Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Κοινωνικό κεφάλαιο και κοινωνική επιχειρηματικότητα στο πεδίο της πολιτιστικής κληρονομιάς», στο πλαίσιο του διεθνούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος «InHeriT Προαγωγή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως πηγή Βιώσιμης Ανάπτυξης», πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Ευγενία Μπιτσάνη και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές του ΤΕΙ Πελοποννήσου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Συγκεκριμένα, ύστερα από πρόσκληση του Μανιατάκειου Ιδρύματος, η ερευνητική ομάδα του Δια/ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα και Διακυβέρνηση», του ΤΕΙ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με επικεφαλής την κα Μπιτσάνη, παρουσίασε τις ερευνητικές εργασίες «Ο Πολιτισμός ως ο κύριος τομέας της κοινωνικής Οικονομίας/κοινωνικής επιχειρηματικότητας εργαλείο καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού: Μελέτες περιπτώσεων των δομών του Δήμου Αθηναίων» του Σταύρου Πανταζόπουλου (Msc Management of Cultural Organizations, επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Πελοποννήσου), «Ο Πολιτιστικός Θεσμός των Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ως παράγοντας τοπικής ανάπτυξης. Μελέτη Περίπτωσης: Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαία Μεσσήνη» του Ηλία Θεριού (Msc Επιχειρηματικότητας και Διακυβέρνησης) και «Η πολιτιστική κληρονομιά των αγροτικών προϊόντων διατροφής ως παράγοντας για την τοπική βιώσιμη ανάπτυξη. Μελέτη Περίπτωσης το Μανιατάκειον  Ίδρυμα» της Χριστίνας Αθανασοπούλου (Μsc Επιχειρηματικότητας και Διακυβέρνησης).
Ακολούθησε δε συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης με αιχμή του δόρατος την προβολή και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και τη δημιουργία κοινωνικών πρωτοβουλιών και νέων επιχειρηματικών συνεργειών, επενδύοντας στην τοπική και περιφερειακή κληρονομιά, στην κατεύθυνση πάντα της ήπιας βιώσιμης ανάπτυξης.
Στο Εργαστήριο συμμετείχαν, εκτός από το Μανιατάκειο Ίδρυμα, εκπρόσωποι, καθηγητές και ερευνητές από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Middlesex University, την Αρχιτεκτονική Σχολή του Neapolis University Pafos, Κύπρος, από την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και το Fondazione Flaminia Ravenna, Ιταλία, μέλη του προγράμματος InHerit.

***   Περί αεροδρομίου Καλαμάτας
 Να έχεις μια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και που ποτέ δεν τελειώνει τις εγκρίσεις – μελέτες επέκτασης/ αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας.
Να είσαι σε μνημόνια και τα λεφτά που δίνει το κράτος, σε υπουργεία, Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να μη φτάνουν ούτε για τα λειτουργικά και τα έξοδα συντήρησης των υποδομών τους.
Να υπάρχει πίσω το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και υπεράνω τελικός κριτής και αποφασιστικός παράγων το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι (στρατιωτικό αεροδρόμιο γαρ) που δεν αφήνουν να ιδιωτικοποιηθεί (FRAPORT), ούτε να διευκολύνουν τις απαραίτητες εγκρίσεις μελετών.
Να απαλλάσσεις ευθυνών όλους τους άλλους και κυρίως το κράτος που έχει την ΥΠΑ και την τελική ευθύνη.
Να έχεις έναν περιφερειάρχη που από την έναρξη της Περιφερειακής Αρχής του βελτιώνει, φωνάζει και πιέζει για την αναβάθμισή του.
Και από πάνω εσύ να καταγγέλλεις τον Τατούλη, γιατί λέει δεν αναβάθμισε ακόμη το αεροδρόμιο Καλαμάτας, επειδή στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει ακόμη το αεροδρόμιο της Τρίπολης.
Το σανό πουλάει ακόμη;
Ή όταν το αντιπολιτευτικό σου μένος σε τυφλώνει.
Γιάννης Αργυράκης
Πρόεδρος Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ, πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας... Πέμπτη 12/10/2017 :
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας 12/10/2017
1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο  93-84 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-30, 38-48, 65-64, 93-84
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντε Κολό 19, Βέστερμαν 3(1), Αντόνοφ, Σέρχι 20(4), Βοροντσέβιτς, Κλάιμπερν 15(2) (12 ριμπ. 3 κλεψ.), Χίγκινς 21 (1) (9/12 δίποντα) Κουρμπάνοφ 4, Χάινς 6, Χάντερ 5
Αρμάνι Μιλάνο: Γκάουντλοκ 17, Μίτσοφ 16(2), Καλνιέτις 3(1), Κουζίν, Εμπαγέ 5(1), Θίοντορ 7(1) (6ασίστ), Μπέρτανς 14(2), Γκουντάιτις 15 (11/12 βολές)


Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης  74-88 , (36-45).- ^
Τα Δεκάλεπτα: 19-28, 36-45, 58-62, 74-88 .-

Μπάμπεργκ - Μακάμπι Τελ Αβίβ   71-88  .- ^
Τα δεκάλεπτα :

Ολυμπιακός - Μπασκόνια  Ισπανίας  75-64 , (60-42) .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 16-12 , (41-33) , 60-49 , 75-64 .-
Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Ρότσα (Πορτογαλία), Μπάλακ (Ισραήλ)
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 41-33, 60-49, 75-64
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μακλίν 2, Τολιόπουλος 3 (1), Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 13 (1), Μιλουτίνοβ 9, Στρέλνιεκς 8 (2), Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 2, Μπόγρης, Τόμπσον 8
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Πάμπλο Πριτζιόνι): Βιλντόζα, Τίμα 3 (1), Βόιτμαν 11 (2), Χουέρτας 10 (1), Τζάνινγκ 5 (1), Ντιόπ 7 (1), Γκρέιντζερ 12, Ποϊριέ 3, Σενγκέλια 13, Ντελφίνο


Ουνικάχα - Φενέρμπαχτσε  67-68  .- ^

~**  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE 2017-18

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12-13/10/2017)
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου  20-17 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία) 75-64
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 93-84
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 74-88
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 71-88
Μάλαγα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 67-68

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 :

ΠΑΟ... πάνοπλος στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα
 Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 22:00

Κίμκι (Ρωσία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)


*** ΑΡΗΣ - ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ 70-64 .- ^

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Σάββατο 7/10
ΑΕΚ-Τρίκαλα 17:00 (COSMOTE Sports 4)
Γυμναστικός Λάρισας/Φάρος-Πανιώνιος 17:00 (ΕΡΤ1-Παράλληλη μετάδοση)
Κολοσσός-Ρέθυμνο 17:00 (ΕΡΤ1-Παράλληλη μετάδοση)
ΠΑΟΚ-Προμηθέας 19:00 (ΕΡΤ1)
Κυριακή 8/10
Κόροιβος Αμαλιάδας-Άρης 17:00 (ΕΡΤ1)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 19:30 (COSMOTE Sports 4)
Δευτέρα 9/10
Λαύριο-Κύμη 17:00 (ΕΡΤ1)
Αναλυτικά το πάρε-δώσε των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ) Πήρε: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ιαν Βουγιούκας, Ζακ Όγκαστ, Λούκας Λεκαβίτσιους (Λιθουανία), Μάρκους Ντένμον (ΗΠΑ), Ντίνος Μήτογλου, Ματ Λοτζέσκι (ΗΠΑ).
Έφυγαν: Γιάννης Μπουρούσης, Μάικ Τζέιμς, Αντώνης Φώτσης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (δανεικός), Τζέιμς Φελντέιν, Μιχάλης Λούντζης (δανεικός).
Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος) Πήρε: Τζαμέλ ΜακΛίν (ΗΠΑ), Γιάνις Στρέλνιεκς (Λετονία), Κιμ Τίλι (Γαλλία), Γιώργος Μπόγρης, Μπράιαν Ρόμπερτς (ΗΠΑ), Χόλις Τόμπσον (ΗΠΑ)
Έφυγαν: Κεμ Μπιρτς, Έρικ Γκριν, Ντάνιελ Χάκετ, Πάτρικ Γιάνγκ, Ματ Λοτζέσκι, Πάρης Μαραγκός, Γιάννης Αθηναίου, Βασίλης Μουράτος.
ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος) Πήρε: Έντιν Άτιτς (επέστρεψε από δανεισμό), Μιχάλης Καμπερίδης (επιστροφή από δανεισμό), Κέλσι Μπάρλοου (ΗΠΑ), Βασίλης Ξανθόπουλος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Μάικ Γκριν (ΗΠΑ), Γιάννης Αγραβάνης, Ντελρόι Τζέιμς (ΗΠΑ), Μάνι Χάρις (ΗΠΑ), Στέργιος Πράπας, Μπάντζα Σι (Γαλλία). 
Έφυγαν: Ντόνι ΜακΓκραθ, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κώστας Βασιλειάδης, Ρόκο Λένι Ούκιτς, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Μάικλ Ντίξον, Μίλαν Μιλόσεβιτς, Μπραντ Νιούλεϊ, Διονύσης Σκουλίδας (δανεικός).
Άρης (Παναγιώτης Γιαννάκης) Πήρε: Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Κάιλ Γουίβερ (ΗΠΑ), Ντεμέτρις Μόραντ (ΗΠΑ), Γιάννης Αθηναίου, Μπρεντ Πέτγουεϊ (ΗΠΑ), Στέλιος Πουλιανίτης (επιστροφή από δανεισμό), Κουάμε Βον (ΗΠΑ), Γκάρι Μπελ (ΗΠΑ), Κιθ Μπένσον (ΗΠΑ), Νίκος Δίπλαρος (επιστροφή από δανεισμό). 
Έφυγαν: Βασίλης Σίμτσακ, Βασίλης Ξανθόπουλος, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Θοδωρής Ζάρας, Γουίλ Κάμινγκς, Τζάστιν Τζάκσον, Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς, Βασίλης Καββαδάς, Βίκτορ Σανικίτζε.
ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου) Πήρε: Κέβιν Ντίλαρντ (ΗΠΑ), Θοδωρής Ζάρας, Λάκι Τζόουνς (ΗΠΑ), Ουσμάν Κρουμπάλι (ΗΠΑ), Όουεν Κλάσεν (Καναδάς), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Θοδωρής Καρράς, Μπράντον Τρις (ΗΠΑ), Δημήτρης Κατσίβελης. 
Έφυγαν: Θαντ ΜακΦάντεν, Νέιθαν Σόμπι, Ιβάν Άσκα, Ζάνις Πέινερς, Νέναντ Μιλιένοβιτς, Ντάριλ Μπράιαντ, Τζόρνταν Σάιμπερτ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Κιθ Κλάντον, Μπράντον Τέιλορ.
Ρέθυμνο (Νίκος Βετούλας) Πήρε: Σακίλ Γκούντγουιν (ΗΠΑ), Τρέιβον Ράιτ (ΗΠΑ), Χιού Ρόμπερτσον (ΗΠΑ), Κάρλος Μέντλοκ (ΗΠΑ), Στέφαν Μούντι (ΗΠΑ), Άγγελος Δραγάτης, Τράβις Ντάνιελς (ΗΠΑ).
Έφυγαν: Γκάρι Τάλτον, Ρόμπερτ Άρνολντ, Γουόλτερ Λέμον Τζ., Μιχάλης Καμπερίδης, Ρόλαντ Σάφτενααρ, Ντέγιαν Κράβιτς, Τόρλιν Φιτζπάτρικ.
Κολοσσός Ρόδου (Άρης Λυκογιάννης) Πήρε: Μάρβιν Τζόουνς (ΗΠΑ), Σταύρος Σχίζας, Τι Τζέι Μπρέι (ΗΠΑ), Μάλκολμ Γκρίφιν (ΗΠΑ), Νίκος Χαραλάμπης (Νίκη Αμαρουσίου), Σωτήρης Μπιλλής (Πανιώνιος), Ρέιμον Χάρις (ΗΠΑ), Δημήτρης Σταμάτης, Τόνι Πρόστραν (Κροατία), Κιθ Ράιτ (ΗΠΑ), Γιάννης Δημακόπουλος
Έφυγαν: Τρέβορ Ρέλεφορντ, Λάνγκστον Χολ, Χρήστος Σαλούστρος, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Μιχάλης Λιάπης, Ερλ Γουότσον, Τζέσι Τσούκου, Τζουβόντε Ρέντικ, Ρούπε Αχόνεν.
Λαύριο (Χρήστος Σερέλης) Πήρε: Στίβεν Γκρέι (ΗΠΑ), Ντι Τζέι Τζόνσον (ΗΠΑ), Γιάννης Κουζέλογλου, ΜακΚένζι Μουρ (ΗΠΑ), Γιώργος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Λεγκίκας, Αντουέιν Γουίγκινς (ΗΠΑ), Δημήτρης Βεργίνης, Κόουλ Χαφ (ΗΠΑ), Τόνι Μέιερ (ΗΠΑ)
Έφυγαν: Τρέι Σάμλερ, Άσλεϊ Χάμιλτον, Γιάννης Αθανασούλας, Χριστόφορος Στεφανίδης, ΝτεΜάριους Μπολντς, Σον Έβανς.
Προμηθέας Πάτρας (Μάκης Γιατράς) Πήρε: Ολεξάντρ Λίποβι (Ουκρανία), Σον Έβανς (ΗΠΑ), Τρέβορ Ρέλεφορντ (ΗΠΑ), Γιάννης Δημάκος, Σταύρος Τουτζιαράκης, Χρήστος Σαλούστρος, Μίλαν Μιλόσεβιτς (Βοσνία)
Έφυγαν: Ζήσης Σαρικόπουλος, Λάκι Τζόουνς, Λασανά Κρομά, Μπάντεν Τζάξεν, Νίκος Πέττας, Άγγελος Τσάμης, Μίροσλαβ Τόντιτς, Νώντας Παπαντωνίου, Τζόρνταν Ντίκερσον, ΜακΚένζι Μουρ, Παναγιώτης Βύρλας, Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ, Κίκι Κλαρκ.
Τρίκαλα (Κώστας Μέξας) Πήρε: Κένταν Φάσεϊ (Τζαμάικα), Ραχίμ Απλμπάι (ΗΠΑ), Λαμόντ Μάρεϊ (ΗΠΑ), Σάνον Χέιλ (ΗΠΑ), Στέλιος Σκουλούδης, Παναγιώτης Καραγιώργος, Διαμαντής Σλαφτσάκης, Μιχάλης Λούντζης, Γιάννης Χατζηνικόλας, ΣονΝτρε Τζόουνς (ΗΠΑ), Διονύσης Τάταρης, Ρόναλντ Ρος (ΗΠΑ), Μάρκο Τέγιτς (Σερβία)
Έφυγαν: Ολεξάντρ Λίποβι, Γκιλβίντας Μπιρούτα, Άγγελος Τσαγκαράκης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Στέλιος Πουλιανίτης, Καλίστους Εζιούκου, Μάικ Κάφι, Κέλσι Μπάρλοου, Ντέιβιντ Χότον, Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης
Κόροιβος Αμαλιάδας (Ντίνος Καλαμπάκος) Πήρε: Μάρκους Πόσλεϊ (ΗΠΑ), Άρον Ρούντρι (ΗΠΑ), Τζαχί Κάρσον (ΗΠΑ), Σακίλ Χάινς (ΗΠΑ), Τάσος Αντωνάκης, Σακίλ Χάινς (ΗΠΑ), Εβαρίστ Σονγκάνια (Κονγκό), Κουέντον ΝτεΚόζι (ΗΠΑ), Διονύσης Σκουλίδας, Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς, Τζόρνταν Ντίκερσον (ΗΠΑ)
Έφυγαν: Ντέβον Βαν Όστρουμ, Τσεΐκ Σανέ, Μαρκέλ Σταρκς, Αντώνης Μιχάλογλου, Τόντρικ Γκότσερ, Κένι Χολ, Συμεών Ιωακειμίδης, Ντεβόντα Πόλαρντ, Αντρέγια Μιλουντίνοβιτς
Κύμη (Γιάννης Καστρίτης) Πήρε: Τζαμάρι Τέιλορ (ΗΠΑ), Σωτήρης Μανωλόπουλος, Άγγελος Τσαγκαράκης, Κάμερον Τζόουνς (ΗΠΑ), Τζέικ Ο’ Μπράιεν (ΗΠΑ), Δημήτρης Γερομιχαλός, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Τέντι Οκερεαφόρ (Μ. Βρετανία), Κώστας Εζόμο, Λενζέλ Σμιθ (ΗΠΑ), Λευτέρης Μητσιμπόνας, Μάριο Έντουαρντς (ΗΠΑ), Μάριος Σακελλαρίου.
Έφυγαν: Ντάνιελ Όρτον, Τζόρνταν Μόργκαν, Δημήτρης Σταμάτης, Παναγιώτης Κατράνας, Θάνος Κωνσταντακόπουλος, Μάρτιν Πάλμπλαντ, Μουχάμεντ Ελ Αμίν, Αλέξανδρος Σιγκούνας, Σταύρος Σχίζας, Τζέισον Καντί, Τσαβντάρ Κοστόφ, Σταύρος Τουτζιαράκης, Σλάβεν Τσούπκοβιτς.
Πανιώνιος (Γιώργος Καλαφατάκης) Πήρε: Ζήσης Σαρικόπουλος, Κλιντ Στέιντλ (Αυστραλία), Σλάβεν Τσούπκοβιτς (Σερβία), Έιβερι Γούντσον (ΗΠΑ), Άβρι Χολμς (ΗΠΑ), Έζιαν Χέντερσον (ΗΠΑ), Τόνι Γουντς (ΗΠΑ), Γιάννης Δημακόπουλος, Γιώργος Καμπερίδης, Γρηγόρης Ραλλάτος, Γιάννης Μολφέτας. 
Έφυγαν: Φάρο Αλίχοτζιτς, Πέτρος Νοέας, Μιχάλης Πελεκάνος, Νίκος Μπάρλος, Σωτήρης Μπιλλής, Μάριος Ματαλών, Πέτρος Μελισσαράτος, Τάσος Δημητριάδης, Σάκης Καρύδας.
Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος (Θανάσης Σκουρτόπουλος) Πήρε: Κέβιν Γουέαρ (ΗΠΑ), Δημήτρης Χατζηκυριακίδης, Γουίλι Κόνερ (ΗΠΑ), Γιάννης Βαβάτσικος, Βασίλης Μουράτος (Ολυμπιακός/Ψυχικό), Αναστάσης Σπυρόπουλος, Ντάνιελ Ντινγκλ (ΗΠΑ), Γιώργος Διαμαντάκος, Αναστάσης Σπυρόπουλος, Κένι Χολ (ΗΠΑ), Μανώλης Παπαμακάριος, Ρόλαντ Σάφτενααρ (Ολλανδία), Πάρης Μαραγκός, Πέρι Πέτι (ΗΠΑ), Ραχίμ Γουάτς (ΗΠΑ), Γκάρι Φορμπς (ΗΠΑ), Νώντας Παπαντωνίου, Ντάβιγιον Ντρέιπερ (ΗΠΑ)
Έφυγαν: Γάιος Σκορδίλης, Πάνος Χατζόγλου, Γιώργος Κουντουράς, Βαγγέλης Καράμπουλας, Μάριος Μπατής, Χρήστος Πετροδημόπουλος, Νίκος Λιακόπουλος, Κώστας Κακαρούδης, Πάνος Φιλιππάκος, Γιάννης Δημάκος, Σωτήρης Κατούφας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Φώτης Βασιλόπουλος.

***

  ~*   ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*

~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5873   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3733   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3740  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.346   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου