ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 ...
~

 
Περί Πνευματικού Αγώνως
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςNα αγωνίζεσαι απαλά και χωρίς βία να μεταμορφώσεις τα αμαρτωλά πάθη σε καλά. Οι τρεις 'Ιεράρχες δεν έβλεπαν το κακό και δεν περιγράφουν τον διάβολο. Δεν ασκούσαν βία πάνω τους, ώστε να καταπιέσθει το νευρικό σύστημα. Με απαλό και ερωτικό τρόπο έστρεφαν αβίαστα τον νου τους προς τον Χριστό, και τα άλλα υποχωρούσαν, κι έτσι δεν υπήρχε καμία καταπίεση. Δίνονταν στον Χριστό και όλη ή δυναμικότητά τους πήγαινε εκεί. Δεν έμενε τίποτα για τον αντίθετο. Αν την θλίψη σου την κάνεις προσευχή, αν τον πόνο σου δεν τον αφήνεις μέσα σου, αλλά τον κάνεις ανάταση, τότε μεταβάλλεται σε δύναμη. Έτσι έκαναν οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας και ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης. Τότε πού έμεινα τρεις μέρες στην εκκλησία και μελετούσα περιμένοντας την κουρά μου, τότε ήμουν μέσα στον Θεό.
 
 
 ~ 29 Οκτωβρίου
Οσιομαρτύρων Αναστασίας της Ρωμαίας (γ΄αι.) και Τιμοθέου του Αγιορείτου (†1820). Μαρτύρων: Βάσσης, Κυρίλλου, Μελιτηνής (1), Μιναίου, Μίνη και Σάβα του στρατηλάτου. Οσίων Αβραμίου και Μαρίας (†360). Διομήδους, του εν Λευκωσία. Στεφάνου, Αβραμίου του Ρώσου. Ανάμνησις της καταθέσεως της τίμιας κεφαλής του Προδρόμου και βαπτιστο Ιωάννου.
(1)Η αγία Μελιτήνη κατηγορήθηκε ως Χριστιανή και οδηγήθηκε στον τοπικό άρχοντα όπου ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Ο άρχοντας εξοργίστηκε και πρόσταξε να τη χτυπήσουν βάναυσα στο πρόσωπο. Στη συνέχεια τη γύμνωσαν και την οδήγησαν στο δικαστήριο, όπου την ανέκριναν πολλές ώρες. Μετά από την ανάκριση υποβλήθηκε σε πολλά βασανιστήρια. Τελικά της επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου δια αποκεφαλισμού.
~
 
~  Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε
~  Ἀσκήσει ἐκλάμψασα ὥσπερ παρθένος σεμνή ἀθλήσεως αἵμασι τὴν τῆς ἁγνείας στολὴν ἐνθέως ἐφοίνιξας· ὅθεν, Ἀναστασία, ὡς ὁσία καὶ μάρτυς, χάριτας ἰαμάτων ἀποστράπτεις ἐν κόσμῳ πρεσβεύουσα τῷ Σωτῆρι ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας - 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/GX5E95QB51A  .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 

*** Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω 
Την Κυριακή, στις 29 Οκτωβρίου όπως γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, θα περάσουμε από τη θερινή στη χειμερινή ώρα, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρνάνε μία ώρα πίσω.
Έτσι, στις 04:00 τα ξημερώματα θα πρέπει γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών στις 03:00. Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως και το Μάρτιο του 2018.
Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να την τηρήσουν με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς.
Η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο. Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.
Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά, μια ιδέα που όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα. in.gr

*** Ο καιρός  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Κυριακή 29/10/2017 προβλέπεται σχεδόν αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Η Τριφυλία τίμησε το «ΟΧΙ» με επίκεντρο την Κυπαρισσία! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Τριφυλία τίμησε την εθνική επέτειο του ηρωικού έπους του ’40 με εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου. "ΌΧΙ" και στον άστατο καιρό είπε η μαθητιώσα νεολαία της Κυπαρισσίας και ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην έδρα του δήμου Τριφυλίας ήταν λαμπρότατος, με χιλιάδες κόσμου να παρακολουθεί την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και συλλόγων της πόλης και της περιοχής. Μετά την παρέλαση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία από το ΜΕΣΚ.                                                           
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Με σύμμαχο τον καιρό και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)
Μπορεί οι προβλέψεις των μετεωρολόγων να αναφέρουν ότι ο καιρός και στην Καλαμάτα θα χαλάσει, αλλά τουλάχιστον η παρέλαση στους δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε με καλοκαιρία.
Οι εκδηλώσεις στην πόλη μας ξεκίνησαν στις 7 το πρωί όπου σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, η δε Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας βγήκε στους δρόμους της πόλης και θα παιάνισε θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
Στις 8 ακολούθησε  επαρση σημαίας στο χώρο της πλατείας 23ης Μαρτίου, ενώ αποδόθηκαν τιμές από στρατιωτικό άγημα με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
Έπειτα ακολούθησε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού,
Έπειτα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση προ του Ηρώου των Πεσόντων στην Πλατεία 23ης Μαρτίου καθώς και κατάθεση στεφάνων.
Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησε η παρέλαση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμους, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αστέριος Πιτσιόρλας.
Οι εκδηλώσεις στην Καλαμάτα θα ολοκληρωθούν στις 17.31 όπου θα γίνει υποστολή σημαίας με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
 28 Οκτωβρίου 2017- Καλαμάτα : https://youtu.be/kZ8LmqbQEuo .-

*** Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες έξω από την Καρδαμύλη 
 Στην Ε.Ο. Καλαμάτας - Αρεόπολης λίγο έξω από την Καρδαμύλη δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά, το ένα μάλιστα όχημα είναι μικρό λεωφορείο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης είναι να μεταφερθούν επιβάτες των οχημάτων με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενώ ο δρόμος έχει κλείσει και η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

*** Φωτιά στο Μεμί Κυπαρισσίας 
 
 Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο Μεμί Κυπαρισσίας σε έκταση δίπλα στην εθνική οδό και το παλιό εργοστάσιο του Λιναρδάκη.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από το Π.Κ. Κυπαρισσίας για την κατάσβεσή της.

*** Με πένθος στο πέτο παρέλασαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Καλαμάτας 
 
 
 Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Ενιαίου Λυκείου Καλαμάτας δεν ξέχασαν το συμμαθητή τους Παναγιώτη Παπαδέα που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην οδό Λακωνικής.
Έτσι σήμερα στην παρέλαση που έγινε στην πόλη μας παρέλασαν φορώντας πένθος στο πέτο τους..
 ~2o Λύκειο Καλαμάτας : https://youtu.be/KQJDrI7SaIk .-

*** Το κινητό πρόδωσε τους κλέφτες 
Το σύστημα εντοπισμού του κινητού πρόδωσε έναν 31χρονο και μια 31χρονη, οι οποίοι έκλεψαν τη συσκευή, την έκρυψαν αλλά όταν πήγαν να την πάρουν τους περίμεναν οι αστυνομικοί.
Το περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα την Πέμπτη το πρωί, όταν μια γυναίκα Αυστριακής υπηκοότητας, είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της στο πάρκινγκ του Νέδοντα και είχε ακουμπήσει το κινητό τηλέφωνο στην οροφή του οχήματος, ενώ αυτή βρισκόταν παραδίπλα.
Χωρίς να τους αντιληφθεί, πήραν το κινητό, όπου πήγαν και το έκρυψαν σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Κουτήφαρη.  Το κινητό όμως εντοπίσθηκε από το ειδικό σύστημα που διαθέτει και,  όταν χθες το πρωί, οι δύο τους πήγαν να το πάρουν, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας
Στο μεταξύ, προχθές το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συνέλαβαν στη Μεσσήνη έναν 40χρονο, στην αποθήκη του οποίου βρέθηκε ποσότητα χασίς βάρους 388 γραμμαρίων και ένα δενδρύλλιο κάνναβης.  Β.Β.

***  Αποζημίωση ζητά ο Γεωργιανός που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη 
Να του καταβληθεί αποζημίωση για τις 448 ημέρες που κρατήθηκε στις ελληνικές φυλακές, ζητά την Τετάρτη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, ο 25χρονος Γεωργιανός, ο οποίος από το ίδιο δικαστήριο αθωώθηκε ομόφωνα για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου, στη Χώρα.
Ο 25χρονος Γεωργιανός είχε συλληφθεί τότε για τη δολοφονία, ενώ είχε προφυλακισθεί και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης παρέμεινε κρατούμενος.
Αθώος έχει κηρυχτεί πλέον και ο ανήλικος που είχε συλληφθεί μαζί με τον Γεωργιανό. Πρωτόδικα ο ανήλικος είχε καταδικασθεί, καθώς είχε ομολογήσει τη συμμετοχή στη δολοφονία, υποδεικνύοντας τον Γεωργιανό ως φυσικό αυτουργό, αλλά μετά την αθώωση του 25χρονου, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες και τον ανήλικο, ενώ πλέον δεν υπάρχει δράστης της δολοφονίας.
  Χωρίς δράστες
Για την άγρια δολοφονία του Αρχιμανδρίτη το 2014 η Αστυνομία συνέλαβε ως δράστες έναν 17χρονο Έλληνα με μειωμένο καταλογισμό και τον 25χρονο Γεωργιανό. Σύμφωνα με την δικογραφία που είχε σχηματισθεί και οι δύο όταν συνελήφθησαν, ομολόγησαν την πράξη τους, με τα πράγματα όμως να διαφοροποιούνται κατά πολύ στη συνέχεια. Ο ανήλικος συνέχισε να ομολογεί την παρουσία του και να περιγράφει τα ίδια και στα δύο δικαστήρια που ακολούθησαν, ενώ ο Γεωργιανός άλλαξε στάση δηλώνοντας αθώος και κατηγορώντας αστυνομικούς ότι του απέσπασαν ομολογία και πως η υπογραφή σε αυτή δεν είναι δική του.
Σε δίκη οδηγήθηκε πρώτος ο 17χρονος, ο οποίος με αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού, καταδικάσθηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας σε 15 χρόνια και 1 μήνα φυλάκιση, καθώς αρχικά κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και σε ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου. Μάλιστα, στην καθαρογραμμένη απόφαση το δικαστήριο της Κυπαρισσίας αναγνωρίζει ως κύριο δράστη τον Γεωργιανό.
  Αποζημίωση
Ακολούθησε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας για τον 25χρονο Γεωργιανό, ο οποίος και πάλι αρνήθηκε τα πάντα και παρά την πρόταση του Εισαγγελέα να κριθεί ένοχος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος.
Η υπόθεση κίνησε το ενδιαφέρον του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε τη δικογραφία και το αιτιολογικό της αθωωτικής απόφασης. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μάλιστα, προχώρησε σε αίτημα αναίρεσης της απόφασης με πρότασή της στο Συμβούλιο Αεροπαγιτών και ζήτησε την επανάληψη της δίκης.
Στο μεταξύ, και μέχρι να απαντήσει ο Άρειος Πάγος, εκδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό, στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων, η υπόθεση για τον ανήλικο Έλληνα, ο οποίος και αυτή τη φορά δεν αρνήθηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας βρισκόταν στο σπίτι του Αρχιμανδρίτη, υποδεικνύοντας ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας τον Γεωργιανό, ο οποίος όμως πλέον είχε αθωωθεί. Έτσι, το δικαστήριο αθώωσε σε δεύτερο βαθμό και τον ανήλικο και η υπόθεση της δολοφονίας έμεινε χωρίς δράστη.
Αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού, ο Γεωργιανός κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας αποζημίωση για τις ημέρες που έμεινε έγκλειστος στις φυλακές από τη σύλληψή του, έως την εκδίκαση της υπόθεσης και την αθώωσή του.
Συγκεκριμένα, ο 25χρονος κρατήθηκε από τις 17 Φεβρουαρίου του 2014 έως και τις 11 Μαΐου του 2015 και για τις 448 ημέρες που έμεινε στις φυλακές ζητάει ως αποζημίωση το ποσό των 13.147,45 ευρώ.
Λόγω της αναίρεσης που ήταν σε εκκρεμότητα εκείνη την περίοδο στον Άρειο Πάγο, το αίτημα αποζημίωσης του Γεωργιανού, πάγωσε. Στις αρχές του 2017, απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης από το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και η απόφαση αθώωσής του έγινε αμετάκλητη.
Έτσι, το αίτημά του, ισχυροποιημένο πλέον, ενεργοποιήθηκε και πάλι και την Τετάρτη εκδικάζεται.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Το τηλεπαιχνίδι ‘’SELFIE” στην Καλαμάτα 
Χθες, εκτός από την επέτειο του “ΟΧΙ”, στην Καλαμάτα ήρθε για γυρίσματα το νεανικό τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ ‘’SELFIE”.
Το ‘’SELFIE” ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και σε κάθε επεισόδιο αξιοποιεί χαρακτηριστικά σημεία της πόλης ως πίστες για τις δοκιμασίες που καλούνται οι παίκτες να ολοκληρώσουν για να κερδίσουν στο παιχνίδι.
Α.Π. 

***  Σήμα κινδύνου από την οδό Δημακοπούλου 
Περίοικοι της οδού Δημακοπούλου επικοινώνησαν με το “Θάρρος” και ζήτησαν άμεσα να γίνει κάτι σε ένα πολύ επικίνδυνο κτήριο, πριν συμβεί τραυματισμός.
Όταν φτάσαμε στο σημείο, είδαμε κι εμείς ένα κτήριο που μόνο διατηρημένο δεν είναι στη σημερινή του μορφή, με κεραμίδια και ξύλα να κρέμονται στον αέρα και να είναι θέμα χρόνου το πότε θα βρεθούν στο έδαφος.
Να σημειωθεί ότι στο πεζοδρόμιο έχει τοποθετηθεί πλέγμα για προστασία, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.
Αν ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να επέμβει, μήπως ο Δήμος πρέπει να αφαιρέσει, έστω, τα βασικά επικίνδυνα στοιχεία του κτηρίου;   Π.Μπ. 

***  Προσθέτει επιστημονική αναβάθμιση της Καλαμάτας η παρουσία του Δημόκριτου 
Μπορεί η είδηση της λειτουργίας του παραρτήματος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος” να πέρασε στα…ψιλά, ωστόσο, πρόκειται για μια προστιθέμενη αξία που δίνεται στην Καλαμάτα, καθώς ο «Δημόκριτος» αποτελεί ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα.
Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στο ζήτημα, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο εκπαιδευτικό ίδρυμα που αποκτά βάση στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ο κ. Νίκας είχε συνάντηση με το Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου, Χρήστο Μάρκου, στην οποία εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα έρευνας με πεδίο εφαρμογής την περιοχή και αντικείμενο την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επίσης, συζητήθηκε και η δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων, εκδηλώσεων, ενημέρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της πόλης.
Το παράρτημα του ΕΚΕΦΕ λειτουργεί από τις 23 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα και οι ερευνητικές και επιστημονικές του ομάδες στεγάζονται σε δημοτικό κτίριο που έχει παραχωρηθεί για το λόγο αυτό.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν επιστημονικές έρευνες στο Μεσσηνιακό κόλπο στο πλαίσιο σχετικού ερευνητικού προγράμματος.
  Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» 
Σήμερα το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Η πολυκλαδικότητα των επιστημονικών περιοχών που θεραπεύονται στον ίδιο χώρο – φυσική, χημεία, μικροηλεκτρονική, βιολογία, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες, πυρηνική τεχνολογία, ενέργεια, ραδιοφάρμακα- είναι μοναδική και οδηγεί σε επιστημονική αριστεία. Σημείο αναφοράς αποτελoύν επίσης τα επιστημονικά-τεχνολογικά επιτεύγματα και η ποιότητα της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης που παρέχεται. Αποστολή του Κέντρου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είναι: η διεξαγωγή υψηλής ποιότητας έρευνας για την παραγωγή νέας γνώσης και τεχνολογίας προς όφελος της επιστημονικής και της κοινωνικής προόδου
Η συμβολή στη διάχυση της καινοτομίας στην Ελληνική Κοινωνία, η εκπαίδευση νέων επιστημόνων με υψηλού επιπέδου κατάρτιση, η αύξηση της διαχειριστικής ικανότητας του Κέντρου και η διαμόρφωση της στρατηγικής διαχείρισης γνώσης, στα πλαίσια της συμβολής της «κοινωνίας της γνώσης» – «οικονομιας της γνώσης», η βελτίωση των στρατηγικών επιλογών του Κέντρου, μέσω των συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

***  Οι θεατρικές παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕΚ 
Το ΔΗΠΕΘΕΚ εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο 2017-18 με την παρουσίαση δύο θεατρικών παραγωγών.
Πρόκειται για το έργο «Ο μικρός Μανουήλ και η Σολομώντεια λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου που ανεβαίνει από την παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. στις αρχές Νοεμβρίου και το έργο «Ο Φιάκας» του Δημητρίου Μισιτζή που θα ανέβει στις αρχές Δεκεμβρίου.
Τα έργα θα ανεβούν στην Κεντρική Σκηνή.

***  ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας: Δημιουργήθηκε τράπεζα αίματος με εθελοντική αιμοδοσία (φωτογραφίες) 
 
 
 Τράπεζα αίματος δημιούργησε η ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας και για τον ιερό αυτό σκοπό  διεξήχθη εθελοντική αιμοδοσία στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κυπαρισσίας από την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας. «Λίγα λεπτά για εσένα… Μια ζωή για κάποιον. Γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης! Όλοι μαζί μπορούμε βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Μπορείς και εσύ να δώσεις ζωή!!!», τόνιζε μεταξύ άλλων στο ανοιχτό κάλεσμά της για την εθελοντική αιμοδοσία η ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας και νέες και νέοι της περιοχής έσπευσαν να συνδράμουν αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία με ουσιαστικό περιεχόμενο και πραγματικό νόημα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Η ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας δεν είναι μόνο μια πολιτική νεολαία αλλά ένα ζωντανό και δημοκρατικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας και στον πλαίσιο των δράσεών της για την ενίσχυση του εθελοντικού πνεύματος στην περιοχή και της κοινωνικής αλληλεγγύης στην πράξη, ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία τράπεζας αίματος με τη χθεσινή υλοποίηση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μεταξύ των εθελοντών αιμοδοτών ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, Νίκος Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Στρατικόπουλος καθώς και η Υπεύθυνη Μ.Α.ΚΙ., Μάρω Λαγού. Διαρκώς στο πλευρό των ΟΝΝΕΔιτισσών και των ΟΝΝΕΔιτών ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, συγχαίροντας την ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας για την πρωτοβουλία, ενώ από το Εργατικό Κέντρο πέρασαν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας και διευθύνουσα νοσηλευτικής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου.   Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Τίμησαν τη «Μάνα του έπους του ’40», Ελένη Ιωαννίδη (φωτογραφίες) 
 Τη «Μάνα του έπους του ’40», ηρωίδα Ελληνίδα Μητέρα, Ελένη Ιωαννίδη, τίμησαν και φέτος στην έδρα του δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940! Το μεσημέρι της Παρασκευής, στο άγαλμα της Ελένης Ιωαννίδη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, πατέρα Παναγιώτη Σταθόπουλο, παρουσία απογόνων της οικογένειάς της, μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας με τους εκπαιδευτικούς τους, του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, του τέως δημάρχου Κυπαρισσίας, Ηλία Τσίγγανου, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και κατοίκων της περιοχής. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας. Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας, τα τρισέγγονα της Ελένης Ιωαννίδη, Άννα και Φωτεινή και ο μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου, Γιώργος Κοροβέσης. Η Ελένη Ιωαννίδη προσέφερε θυσία στην πατρίδα εκτός από το παιδί της, Βαγγέλη, που σκοτώθηκε στις επιχειρήσεις της Κλεισούρας στις 8 Γενάρη 1941 και τα υπόλοιπα αγόρια της για να εκδικηθούν το θάνατο του αδερφού τους και να υπερασπιστούν την πατρίδα. Σε γράμμα της στις 2 Φεβρουαρίου 1941 στον Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή, έγραψε πως: «ο υιός μου Ευάγγελος Ιωαννίδης έπεσε κατά τας επιχειρήσεις της Κλεισούρας. Παρήγγειλα εις τους τέσσαρας ήδη υπηρετούντας υιούς μου: Χρήστον, Κώσταν, Γεώργιον και Νίκον Ιω. Ιωαννίδη να εκδικηθώσι τον θάνατον του αδελφού των. Κρατώ εις εφεδρίαν άλλους τέσσαρας: Πάνον, Αθανάσιον, Γρηγόριον και Μενέλαον Ιω. Ιωαννίδη κλάσεως 1917 και νεωτέρων. Παρακαλώ κληθώσι ονομαστικώς και ούτοι εις πάσαν περίστασιν ανάγκης της Πατρίδος ή τυχόν απωλείας ετέρου τέκνου μου προς εκδίκησιν εχθρού. Ύστατον επιφώνημα θέλει είναι: Ζήτω η Πατρίς!». Το 2009, η Ελληνική Πολιτεία και η Κυπαρισσία, απέδωσαν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη Μάνα του Έπους του ’40, Ελένη Ιωαννίδη. Στο τέρμα της οδού Αθανασίου Ιωαννίδη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της, από τον τότε Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Γεώργιο Σούρλα, καθώς και της μαρμάρινης πλάκας στη μνήμη των γυναικών, Ειρήνης Ντούφα, Νικολέτας Φρούσου, Μαριγώς Λιακοπούλου και Παναγιώτας Καρδίτσα, θύματα των βομβαρδισμών του φασιστικού καθεστώτος της Ιταλίας στις 3 Μαρτίου 1941 στην Κυπαρισσία. Έκτοτε, κάθε χρόνο, παραμονές της 28ης Οκτωβρίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο με τους οικείους της τελούν επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Ελένης Ιωαννίδη και καταθέτουν στεφάνια στο άγαλμά της.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Συγκινητική η απονομή του Βραβείου Αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» (φωτογραφίες) 
Σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, όπου περίσσεψε η συγκίνηση, έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων η απονομή του Βραβείου Αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου στο μαθητή της Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2016 – 2017, Κωνσταντίνο - Στυλιανό Νικολακόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης, 18.19, από το σχολείο, στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Το Βραβείο Αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» θεσπίστηκε από φίλους και συναδέλφους της δημοσιογράφου, Αριστέας Μπουγάτσου, από τους Γαργαλιάνους, στη μνήμη της, μετά τον πρόωρο χαμό της το Φεβρουάριο του 2013. Τα Βραβεία Αριστείας προκηρύχτηκαν  στη μνήμη της, το 2013 και για έξι συναπτά έτη και με αυτά (ένα ανά έτος) επιβραβεύεται ο μαθητής ή η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο γενικά βαθμό πρόσβασης, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που ακολουθεί, για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το Βραβείο Αριστείας αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη του βραβευόμενου ή της βραβευόμενης για την αντιμετώπιση μέρους των δαπανών των σπουδών και συνίσταται στην καταβολή χρηματικού ποσού 2.500 ευρώ εφάπαξ και τιμητικού διπλώματος. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Ρούσσης, ενώ για την Αριστέα Μπουγάτσου μίλησε προλογίζοντας τη απονομή του βραβείου η μαθήτρια της Γ’ τάξης και πρόεδρος του 15Μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, Αθανασία Βλαχαδάμη. Την απονομή έκανε ο διευθυντής του Λυκείου στον Κωνσταντίνο - Στυλιανό Νικολακόπουλο. Ο βραβευθείς σημείωσε ότι, «Η σημασία της στιγμής αυτής είναι για εμένα – πιστέψτε με – τεράστια. Είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές για τη μέχρι τώρα πορεία και ίσως όχι μόνο, και τούτο γιατί έχω την τιμή να παραλαμβάνω σήμερα ένα βραβείο το οποίο αφιερώνεται στη μνήμη και έχει το όνομα “Αριστέα Μπουγάτσου”. Δυστυχώς δεν είχα ποτέ την τύχη ποτέ να την γνωρίσω, ούτε ήμουν σε ηλικία όψιμη για να αντιληφθώ μέγεθός της σαν δημοσιογράφο…». Ακολούθως, ευχαρίστησε την οικογένειά του, αλλά και όλους του καθηγητές του κατά την δωδεκαετή πορεία του στα σχολικά πράγματα διότι, όπως ο ίδιος ανέφερε,  ο καθένας μπόρεσε να του δώσει κάτι ξεχωριστό! Με συγκίνηση συμμετείχε στην εκδήλωση απονομής του βραβείου η αδερφή της Αριστέας Μπουγάτσου, Γιάννα. Η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Ως δημοσιογράφος άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα  Επενδυτής. Για πολλά χρόνια δούλεψε στην εφημερίδα Καθημερινή, αποτέλεσε στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ ενώ εργάστηκε και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Η Αριστέα έχει γίνει γνωστή για τις μεγάλες αποκαλυπτικές δημοσιογραφικές επιτυχίες της και τον ακέραιο, ασυμβίβαστο και χαλύβδινο χαρακτήρα της. Τίμησε τη δημοσιογραφία με την ανιδιοτελή, εμπεριστατωμένη και σε βάθος αναζήτηση και τεκμηρίωση της αλήθειας για δεκάδες σημαντικά θέματα της σύγχρονης πολιτικής ζωής. Διατήρησε την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία της και τη μαχητικότητά της μέχρι τέλους. Για όλα τα χρόνια της δημοσιογραφικής δουλειάς της αφιερώθηκε στην ερευνητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία, με πηγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για την ενημέρωση τη ελληνικής κοινής γνώμης. Ευγενική, δυναμική, αγαπητή και άψογη, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία της. Στη σύντομη ζωή της άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι την έζησαν και τη γνώρισαν. Η Αριστέα «έφυγε» το απόγευμα του Σαββάτου της 9ης  Φεβρουαρίου 2013 έχοντας δώσει για μεγάλο διάστημα μια μεγάλη μάχη ζωής παλικαρίσια και θαρρετά, όπως άλλωστε πάντα συνήθιζε, αφήνοντας τη δική της σημαντική παρακαταθήκη στην ελληνική δημοσιογραφία.   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ο Τραμπ ζητάει να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ η Κλίντον για ΨΕΥΔΗ στοιχεία μετά από νέες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...

~  Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ζήτησε σήμερα μέσω twitter να προσαχθούν στη δικαιοσύνη εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης και της πρώην υποψηφίου για τη θέση της Προεδρίας, Χίλαρι Κλίντον.
Πρόσθεσε ότι αντί για έρευνα για την Κλίντον, οι Δημοκρατικοί άρχισαν να τον διώκουν για την υπόθεση «ψευδών διασυνδέσεων με τη Ρωσία που δεν υπάρχουν».
«Οι “Δημοκρατικοί” καταφεύγουν σε αυτό το φοβερό (και επιβλαβές για τη χώρα μας) κυνήγι μαγισσών εναντίον πολιτικών, αλλά τώρα οι Ρεπουμπλικανοί αντεπιτίθενται» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Νωρίτερα, ο Τραμπ κατηγόρησε την Κλίντον για αθέμιτη σύμπραξη με τις Ρωσικές αρχές, σημειώνοντας ότι μια «δαπανηρή» έρευνα εξάλειψε όλες τις υποψίες του σχετικά με τις σχέσεις με το Κρεμλίνο.
Στις 24 Οκτωβρίου, η Washington Post ανέφερε ότι η εκστρατεία της Hillary Clinton και η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος συμμετείχαν στη χρηματοδότηση της μελέτης, η οποία οδήγησε στη δημιουργία ψεύτικων στοιχείων κατά του Trump.
 Με πληροφορίες από RT

*** ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ Ρουχανί κατά ΗΠΑ: "Θα παράγουμε ΠΥΡΗΝΙΚΑ για χρήση ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ"...

~ Το Ιράν θα συνεχίσει να παράγει πυραύλους για την υπεράσπισή του και δεν θεωρεί ότι παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες, δήλωσε ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ρουχανί σήμερα σε ομιλία του στη βουλή.
Ο Ιρανός πρόεδρος μίλησε λίγες ημέρες μετά την ψήφιση των νέων κυρώσεων για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων. «Έχουμε οικοδομήσει και θα συνεχίσουμε να παράγουμε πυραύλους και αυτό δεν παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες»μεταξύ άλλων στο κοινοβούλιο.
«Θα παράγουμε οτιδήποτε είδους όπλα χρειαζόμαστε και θα τα αποθηκεύσουμε και θα τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», κατέληξε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιβάλει μονομερείς κυρώσεις στο Ιράν, λέγοντας ότι οι δοκιμές πυραύλων παραβιάζουν ψήφισμα του ΟΗΕ, το οποίο καλεί την Τεχεράνη να μην αναλάβει δραστηριότητες σχετικές με πυραύλους ικανούς να παράσχουν πυρηνικά όπλα.
«Λόγω της συμπεριφοράς που έχει υιοθετήσει, η Αμερική πρέπει να ξεχάσει οποιεσδήποτε μελλοντικές συνομιλίες και συμφωνίες με άλλες χώρες», είπε ο Ρουχανί απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, εννοώντας εμμέσως τη Βόρεια Κορέα.  Με πληροφορίες από Independent

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιοι ευθύνονται για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ελληνικό ΧΡΕΟΣ;...

~   Γράφει ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ,
Υποστηρίζεται από διάφορους οικονομολογούντες και αναλυτές του κατεστημένου στα κατοχικά ΜΜΕ ότι, είμαστε υπόλογοι για το χρέος μας που οφείλεται  στην κακοδιαχείριση που έκαναν οι κυβερνήσεις στο παρελθόν. Με το πονηρό αυτό επιχείρημα, βομβαρδίζεται συστηματικά ο ελληνικός λαός ώστε να δεχτεί τις ευθύνες της χώρας μας για τα σημερινά αδιέξοδα. Να δεχτεί δηλ. ο απλός πολίτης ότι, η εποχή της ευημερίας του παρελθόντος οφειλόταν αποκλειστικά σε δανεικά και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε όλοι μαζί το λογαριασμό.Άλλωστε σύμφωνα και με το γνωστό Παγκάλειο δόγμα «όλοι μαζί τα φάγαμε».
«Κακώς κάκιστα ευημερούσατε επι δραχμής» μας λένε οι Εταίροι και οι εδώ εγκάθετοί τους. Και για αυτό,»τώρα δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πέσετε στο χώμα, να γίνεται πάμφτωχοι, να πεινάσετε, να μεταναστεύσετε στο εξωτερικό, να μας παραχωρήσετε τα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τις περιουσίες και ολόκληρη τη χώρα».
Το πρώτο ζήτημα και ερώτημα που προκύπτει είναι πως οι δανειστές μας έδιναν τεράστια δάνεια αφού είμασταν αφερέγγυοι;  Και το δεύτερο: Αν το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν όπως υποστηρίζεται, τότε πως εξηγείται η ένταξή μας στην ευρωζώνη το 2002, αφού βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι μια χώρα να έχει μικρό ή ανεκτό χρέος;
Χωρίς να αντιπαρερχόμαστε την κακοδιαχείριση ιδιαίτερα της περιόδου Σημίτη με τις υπέρογκες και αδιαφανείς δαπάνες για αμυντικούς εξοπλισμούς και τους Ολυμπιακούς αγώνες, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.
Στην πραγματικότητα,το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους οφείλεται σε κρατικά δάνεια με επαχθείς όρους και επιτόκια για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού κυρίως από  Γερμανία,Γαλλία και ΗΠΑ και κυρίως στην επιβάρυνηση του κρατικού προϋπολογισμού με ποσά της τάξης των 250 δις από ζημιές των ελληνικών τραπεζών.Οι τεράστιες αυτές τραπεζικές ζημιές δημιουργήθηκαν μέσα στην ευρωζώνη, λόγω της μεγάλης έκθεσής τους σε τοξικά ομόλογα και δάνεια κυρίως από το εξωτερικό που ήταν αδυνατο να εξυπηρετηθούν ύστερα από την έκκρηξη της διεθνούς κρίσης του 2008.
Στη συνέχεια,οι ελληνικές τράπεζες αφού εκκαθαρίστηκαν από τοξικές ζημιές και βάρη, ξεπουλήθηκαν-στην πραγματικότητα υφαρπάστηκαν- από ξενα τραπεζικά funds- «Γύπες» σε τιμές ευτελιστικές, με μια πρωτοφανή διαδικασία όπου δεν επιτράπηκε η συμμετοχή Ελλήνων πολιτών και επιχειρηματιών. Με άλλα λόγια, ζημιές των ελληνικών τραπεζών ύψους περίπου 250 δις ευρώ, «ξεπλύθηκαν» με τη μεταβίβασή του στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό και βαφτίστηκαν δημόσιο χρέος. Και στη συνέχεια, οι ελληνικές τράπεζες υφαρπάστηκαν από τους ξένους κατακτητές έναντι πινακίου φακής. Αυτή είναι απίστευτη όσο και τραγική αλήθεια.
Γεγονός είναι ότι, οι ελληνικές κυβερνήσεις ελέγχονται για τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών στο παρελθόν και αυτό δεν αποτελεί ελληνική αποκλειστικότητα. Αλλά είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι, το άλμα του χρέους σημειώθηκε στην εποχή της ευρωζώνης όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο παρακάτω ιστόγραμμα που προέρχεται από επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας της Eurostat.
Και όσο και αν φάινεται απίστευτο είναι επίσης γεγονός ότι, το χρέος που δημιουργήθηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια μέσα στην ευρωζώνη, ισοδυναμεί περίπου με το χρέος που δημιουργήθηκε τα εκατό τελευταία χρόνια με τη δραχμή.
 Πορεία ελληνικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 1970 μέχρι το 2016 (πηγή:Eurostat)

 Ένα άλλο τεράστιο ψέμα που διαδίδεται ευρύτατα ιδιαίτερα τελευταία είναι η υπόθεση ότι, χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία,η Ιταλία,η Κύπρος έχουν βγει απο τα μνημόνια και πορεύονται ικανοποιητικά
Στην πραγματικότητα και οι χώρες αυτές σέρνονται οικονομικά και το δημόσιο χρέος τους διπλασιάστηκε ή και τριπλασιάστηκε τα πέντε τελευταία χρόνια μέσα στην ευρωζώνη.Συγκεκριμένα, μεταξύ 2008 και 2015 το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε ως ακολούθως στις κάτωθι χώρες :
 Στην Ελλάδα από 130% σε 181%
Στην Ιταλία από 112% σε 157%
Στην Πορτογαλία από 82% σε 149%
Στην Ιρλανδία από 47% σε 89%
Στην Κύπρο από 55% σε 110% και πάνω απ΄όλα
Στην Ισπανία  από 47% σε 110%
 Τα στοιχεία αυτά που προέρχονται απο την Eurostat αναδεικνύουν το μέγεθος του ψέματος και τις καταστροφικές οικονομικές συνθήκες για τις χώρες της περιφέρειας μέσα στην ευρωζώνη.

*** Έθνος και πατρίδα TEΛΟΣ! Ο υπουργός Παιδείας το επιβεβαιώνει

~  Σε μήνυμα του για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου δεν παρέλειψε να εμπλέξει την ιστορική αυτή ημέρα, με τους πρόσφυγες που παρελαύνουν ανενόχλητοι από τη χώρα μας.
Όπως τόνισε, «εμείς που έχουμε την τύχη σήμερα να ζούμε στο φως, ορθώνουμε τείχη ομοψυχίας και ενότητας, σηκώνουμε τη σημαία μας απέναντι στις φασιστικές αντιλήψεις, στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό, στις κάθε είδους διακρίσεις. Το γαλάζιο και το λευκό της πατρίδας μας τους χωρά όλους».
Σε μία περίοδο που η Ελλάδα μαστίζεται –και- από την κοινωνική κρίση και την ανισότητα, σε μια τέτοια ημέρα εθνικής ανάτασης για τους Έλληνες, ο υπουργός  Παιδείας προτίμησε για άλλη μια φορά να μας θυμίσει ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή και έτοιμη να υποδεχθεί την αλλοίωση της.

*** Το μυστικό ραντεβού Καραμανλή με τον πρέσβη των ΗΠΑ! Όλο το παρασκήνιο...

~ Το πρωί της περασμένης Τρίτης ο Κώστας Καραμανλής βγήκε από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Παναγή Κυριακού και περπάτησε μερικές δεκάδες μέτρα με τη διακριτική και από απόσταση συνοδεία ενός άνδρα της προσωπικής του φρουράς. Οσοι οδηγοί ή πεζοί περνούσαν εκείνη την ώρα είδαν τον πρώην πρωθυπουργό να κατευθύνεται προς το διπλανό κτίριο από την πολυκατοικία των παρυφών του Κολωνακίου που στεγάζει το πολιτικό του γραφείο.
Το διπλανό κτίριο δεν είναι, ωστόσο, ένα τυχαίο κτίριο, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του στη Νέα Σελίδα ο Σωτήρης Σταθόπουλος.
Είναι η πολύ καλά φυλασσόμενη κατοικία του εκάστοτε πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.
Τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε κανέναν συνεργάτη μαζί του, υποδέχτηκε ο Τζέφρι Πάιατ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο Super League:
Για την 9η αγωνιστική ..
 Σάββατο 28-10-2017 :
ΛΑΡΙΣΣΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1-0 , (0-0) .-^
Τα γκολ : 90+5΄ Ναζλίδης  .-

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ -ΚΕΡΚΥΡΑ  2-1  (0-0) .- ^
Τα γκολ : 71΄ Πμλίδης , 76΄Κόντε , 82΄ Γιάκος , .-^ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-0  ,(0-0) .-^
Τα γκολ : (δεν δόθηκε κανονικό πέναλτι σε χέρι του Ανδρούτσου) , 56 ΄ Λούκας Βιγιαφάνιες  ,
~ 15' Χέρι του Ανδρούτσου στην περιοχή έπειτα από προσπάθεια του Βιγιαφάνες. Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί θεωρώντας ότι η απόσταση ήταν πολύ κοντινή. Έπρεπε να δώσει πέναλτι αφού ο χαφ των ερυθρόλευκων μεγαλώνει την επιφάνεια του σώματός του. ΝΑΙ ...
~ 75' Κίτρινη κάρτα σε Οφόε. Κανονικά έπρεπε να δοθεί κόκκινη στον Βέλγο χαφ, αφού σπρώχνει με τον ώμο τον Κουρμπέλη εκτός φάσης .-
* 80' Φωνάζει για πέναλτι ο Ολυμπιακός! Ο Χουλτ σπρώχνει τον Καρσελά εντός περιοχής, αλλά ο Παπαπέτρου δείχνει «παίζετε». ΟΧΙ..
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου // Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης / Κούλα Χασάν
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Βιγιαφάνιες ( Καμπέσας) , Λουντ, Χίλιεμαρκ(Κουτρουμπής), Μολίνς (Μουνιέ) .-
Στον πάγκο: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Μουνιέ, Καμπέσας
 Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε( Ζιλέ), Φορτούνης, Πάρντο (Ανσαριφάρντ) , Ανδρούτσος(Καρσελά.), Εμενίκε
Στον πάγκο: Καπίνο, Μποτία, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Ανσαριφάρντ, Καρσελά, Φιγκέιρας
 Κυριακή 29-10-2017 :
ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   0-2 , (0-1) . - ^
 Τα  γκολ : 41΄Γουάρντα ,  83΄Ντιγκουϊνη  .-^ 
ΛΑΜΙΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 50΄ ,  90+3 ΄Βασιλαντωνόπουλος
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ   1-1 , (1-0) .-^
Τα  γκολ : 36΄  Ντιάζ ,  60΄Αλμπάνης ,
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ  0-1, (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 81΄  Αραούχο ,

~** Σάββατο 28-10-2017  στο πρωτάθλημα U20 :
ΠΑΟΚ-ΑΣΤΈΡΑΣ Τρίπολης  0-0 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ  1-0 .- ^
ΛΑΜΙΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-2 .- ^
ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ 4-2 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 , (0-0) .-^ 
ΞΑΝΘΗ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   - Αναβλήθηκε
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ   2-0 .-^
ΛΑΡΙΣΣΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   0-0  .-^

***  Για το ποδόσφαιρο στην Football League :
 Σάββατο 28-10-2017 :1η αγωνιστική
ΑΡΗΣ -ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ   5-0 , (3-0) .-
Τα γκολ : 19΄Πλατέλας , 24΄Πασσάς , 31΄Κάσσος , 74΄Καπνίδης/Λουκάρης , 90+3΄ Μπαργάν .-
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Σάββατο (28/102017)
Άρης-Αιγινιακός 3-0 .-^
(18' Πλατέλλας, 24' Πασάς, 31' Κάσσος)

Κυριακή (29/10/2017)
Εργοτέλης-Καλλιθέα (15:00) 0-0 ,(0-0)  .-^
Βέροια-Απόλλων Πόντου   0-1, (0-0) .-^
Σπάρτη-Παναιγιάλειος   1-1 ,(0-1) .- ^
Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Καρδίτσας   2-0 ,(1-0) .-^

Δευτέρα (30/10/2017)
Αχαρναϊκος-Απόλλων Λάρισας (15:00)
Παναχαϊκή-Τρίκαλα (15:00)
ΑΟΧ Κισσαμικός-Καραϊσκάκης (15:00)
Πανσερραϊκός - ΟΦΗ (15:00)

***  Γ΄ Εθνική  Κυριακή 29-10-2017 ::
2ος όμιλος
Α.Ε. Αλεξάνδρια -Αλμοπός Αριδέας   1-1 .-
Α.Ε. Καρίτσας-Αγροτικός Αστέρας    0-1 .-^
Α.Ο. Καρδιας-Νάουσα    3-0  .- ^
Εδεσσαϊκος-Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα   0-3 .-^
Κιλκισιακός-Καμπανιακός   4-0  .-^
Λαγκαδας- -Πιερικός   1-2 .- ^
Μακεδονικός-Αρις Παλαιοχωρίου  2-0 .- ^
3ος Όμιλος
Αστέρας Παραποταμίου-Ερμής Αμυνταίου 1-2 .- ^
Δόξα Κρανούλας-ΑΕΠ Καραγιαννίων 3-2 .-^
Εθνικός Φιλιππιάδας-Μπούκα Αμφιλοχίας  1-3 .- ^
Καστοριά-Θεσπρωτός  0-0  .-^
Μακεδονικός Φούφα-ΑΕ. Λευκίμης   0-1 .-^
Πανλευκαδιακός-Τιλικράτης2014   0-0 .- ^
4ος  Όμιλος
ΑΟ. Αχιλλέας Φαρσάλων-Ολυμπιακός Βόλου  0-0 .-^
ΑΟ.Θήβα-Αμβρυσσέας Διστόμου  4-1 .-^
ΑΠΟΚ Βαλούχι-Αστέρας Ιτέας  1-3 .- ^
Αλμυρός -Ρήγας Φεραίος  0-0 .-^
Διγενής Νεοχωρίου-Οπουντιος Μαρτίνου 2-0 .-
Νίκη Βόλου -Βόλος ΝΠΣ   1-0  ,(1-0) .- ^

*** Πρωταθλήματα ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ Τοπικό  5η αγωνιστική
Σάββατο 28-10-2017 :
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  5-0 .- ^
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΑΝΔΡΟΥΣΑ   1-3  .- ^
Κυριακή 29-10-2017 :
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-ΑΟ.ΦΑΡΑΙ   0-0 .- ^
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  3-0 .- ^
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ-ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ   0-2 .- ^
ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΑΜΙΣΣΟΣ Μεσσήνης   1-2 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά- ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών 1-1 .- ^

Α1  Τοπικό 5η αγωνιστική
Σάββατο 28-10-2017 :
ΔΩΡΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλίδι    1-0 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  3-2 .- ^
Κυριακή 29-10-2017 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας-ΑΟ. ΜΕΘΩΝΗΣ  1-1 .-^
ΑΕ.ΑΒΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης   2-1 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας -ΑΕ. ΜΑΝΗΣ  0-1 .- ^
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης- ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  0-2 .- ^
ΑΟ. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΑΕ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ   -

Β΄ Τοπικό 1ος Όμιλος 5η αγωνιστική:
Σάββατο 28-10-2017 :
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ  2-0 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ-ΑΕΚ Καλαμάτας  1-1 .- ^
Κυριακή 29-10-2017 :
ΑΠΣ ΑΡΙΣ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου 1-2 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας  2-2 .- ^
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ /ΗΡΑΚΛΗΣ  0-4 .- ^

Β΄ Τοπικό  2ος Όμιλος 5η αγωνιστική:  
Σάββατο 28-10-2017 :
ΠΑΤΙΣΤΑΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ    2-4  .- ^
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπειού-ΦΥΤΕΙΑ
ΔΑΝΑΟΣ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας   1-2 .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΛΟΓΓΑΣ  2-2 .- ^
Κυριακή 29-10-2017 :
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμ. 3-2 .- ^

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣΜ Κυριακή 29-10-2017 :
ΔΩΡΙΟ -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών

** Τετάρτη 25-10-2017  :
Νέων ΕΠΣ ΙΘΑΚΗΣ/ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΕΠΣ Μεσσηνίας 2-4 .- ^
Παίδων  ΕΠΣΙΘΑΚΗΣ-ΕΠΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  0-5 .- ^

*** Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ 4η  αγωνιστική   :
Σάββατο 28-10-2017  :
ΚΥΜΗ -ΛΑΡΙΣΣΑ ΦΑΡΟΣ  70-71 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-22, 10-18 , 23-16 , 17-15 .-^

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ -ΑΕΚ  82-78 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :23-19,20-25 ,22-13 ,17-21 .- ^

ΚΟΡΥΒΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 68-67 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :20-17 ,18-23 ,17-11 , 13-16 .- ^

ΡΕΘΥΜΝΟ-ΛΑΥΡΙΟ  73-95 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :23-22,12-18 , 16-30 , 22-25 .-^

 ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΑΟΚ    87-78  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-17 ,28-23 , 22-19 , 18-17  .-^

Κυριακή 29-10-2017 :
ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  55-80  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 14-22 , 10-23 , 21-17 ,  10-18  .- ^

Δευτέρα 30-10-2017  :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΡΩΤΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

***

~~   ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
------------
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-15-2017-2008.html .- 
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  14 και 15  Οκτωβρίου  2017: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/14-15-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/news-16-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 17  Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-18-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το 2008  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2017/10/news-24-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου  2017:Αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/21-22-2017-8-0-1.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/10/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  20008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης     από το  2008  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-27-2017-2008.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 28  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-28-2017.html  .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-29-2017.html .- 
~*
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5893   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3761   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3756  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.410    βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279   ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~** 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου