ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

 Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008  ......
~



Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Είπε ο αββάς Ησαΐας ο ιερέας: «Κάποιος από τους Πατέρες έλεγε πως ο άνθρωπος οφείλει, πάνω απ’ όλα, να αποκτήσει πίστη στον Θεό και ν’ αναζητεί συνεχώς και με πόθο τον Θεό. Να επιδιώκει επίσης την κακοπάθεια, την ταπεινοφροσύνη, την αγνότητα, τη φιλανθρωπία και την αγάπη σ’ όλους. Την υποταγή και την πραότητα, τη μακροθυμία και την υπομονή, την επιθυμία για τον Θεό, και να παρακαλεί συνεχώς τον Θεό με πόνο καρδιάς και αληθινή αγάπη για να μην κοιτάξει ποτέ προς τα πίσω, αλλά να έχει στραμμένη την προσοχή του σ’ αυτά που ακολουθούν. Να μην έχει πεποίθηση στα καλά του έργα, δηλαδή στη διακονία του, και να ζητάει από τον Θεό αδιάκοπα τη βοήθεια για ό, τι φέρνει η κάθε μέρα».
Γεροντικόν
 
 
 
 
~ 9 Νοεμβρίου
Νεκταρίου μητροπολίτου Πενταπόλεως (1), του εν Αιγίνη, του θαυματουργού (†1920). Μαρτύρων Ονησιφόρου († γ΄-δ΄αι.) και Πορφυρίου. Αντωνίου οσίου, Ναρσή και Αρτεμίωνος. Χριστοφόρου και Μαύρας. Οσίων Θεοκτίστης της Λεσβίας († 889), της εν τη «Εκατονταπυλιανή» Πάρου ασκησάσης, Ματρώνης της εκ Πέργης, Ελλαδίου, Ιωάννου του «βραχύσωμου», Συμεώνος του «μεταφράστου». Ευθυμίου, Νεοφύτου και Νικηφόρου. Ευστολίας και Σωπάτρας (2).
(1)Ο άγιος Νεκτάριος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1846 στη Θράκη από θεοφιλή οικογένεια. Αρχικά ονομαζόταν Αναστάσιος. Σε ηλικία δεκατεσσάρων χρονών πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου εργάσθηκε σκληρά έξι χρόνια. Αργότερα, χειροτονήθηκε διάκονος και ονομάσθηκε Νεκτάριος. Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Θεολογία, και ακολούθως μετέβη στην Αλεξάνδρεια. Εκεί χειροτονήθηκε Μητροπολίτης και απέκτησε μεγάλη φήμη για το ήθος του και τα κηρύγματά του. Συκοφαντήθηκε και αναγκάσθηκε να έρθει στην Ελλάδα, όπου εργάσθηκε ως ιεροκήρυκας και διευθυντής στη Ριζάρειο Σχολή. Ίδρυσε τη γνωστή Μονή στην Αίγινα και αφιερώθηκε στο κήρυγμα του Ευαγγελίου. Παρέδωσε το πνεύμα του εν ειρήνη στις 8 Νοεμβρίου του 1920.
(2) Οι άγιες Ευστολία και Σωπάτρα έζησαν τον 5ο αιώνα, κατά την εποχή του αυτοκράτορα Μαυρίκιου. Η Ευστολία καταγόταν από τη Ρώμη. Οι γονείς της ήταν χριστιανοί και ιδιαίτερα εύποροι. Έτσι μετά το θάνατό τους απέκτησε αρκετή περιουσία, την οποία διέθεσε σε φιλανθρωπικά έργα. Αφού υπηρέτησε στην Ρώμη τις κόρες που χρειαζόντουσαν βοήθεια διότι είχαν υποπέσει σε παραπτώματα, μετέβηκε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί έγινε γνωστή για τις ευεργεσίες της και την πνευματική της μόρφωση. Γι` αυτό πολλές νέες την επισκέπτονταν στη Μονή, που τη φιλοξενούσε.Μία από τις νέες αυτές ήταν και η κόρη του Μαυρίκιου, η Σωπάτρα. Η Σωπάτρα, προτίμησε το μοναχικό βίο από τα πλούτη των ανακτόρων και έτσι μόνασε δίπλα στην Ευστολία. Πρώτη απήλθε προς τον Κύριο η Ευστολία, το έργο της οποίας συνέχισε άξια η Σωπάτρα μέχρι το τέλος της ζωής της.
~ Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος εν ώρα Λειτουργίας
~Ιερά Μητρόπολη Μάνης: Εκοιμήθη, σε ηλικία 84 ετών, ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς αιφνιδίως σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης. Αμέσως ο Μητροπολίτης Μάνης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου και κατέληξε, ως αποτέλεσμα του σοβαρού καρδιακού επεισοδίου.
* Όπως είναι λογικό, η είδηση προξένησε βαθιά λύπη στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Επαρχίας του.
~ Σύντομο βιογραφικό Σημείωμα
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος) Κορακίτης εγεννήθη εις Αθήνας τω 1933.
Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίον τω 1957.
Διάκονος εχειροτονήθη τω 1960 και Πρεσβύτερος τω 1966. Από του έτους 1958 έως του 1963 διετέλεσε καθηγητής εις την Μέσην Εκπαίδευσιν, από δε του έτους 1969 Γραμματεύς και Κωδικογράφος παρά τη Ιερά Συνόδω.
Από του έτους 1966 έως και της εκλογής του διηκόνησεν ως προϊστάμενος εις τον εν Αθήναις ιστορικόν Ιερόν Ναόν της Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, δια την ανακαίνισιν του οποίου τα μέγιστα συνετέλεσε. Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου εχειροτονήθη εις τας 6-10-1996.
Ύστερα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου, η Ιερά Μητρόπολις αποφάσει της Ιεραρχίας και δια του υπ’ αριθμ. Φ.Ε.Κ. 156/7/9/10 δημοσιευθείσης, έλαβε τον έκπαλαι τίτλον της, από του 907 έως 1846, Ι. Μητρόπολις Μάνης.
Ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την υπ’ αριθμ. 273/2016απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου
Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε σήμερα σε ηλικία 84 ετών στην Αρεόπολη.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μάνης κυρός Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος Κορακίτης) εγεννήθη το 1933 στην Αθήνα. Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1957. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1960 και Πρεσβύτερος το 1966. Από το 1958 έως το 1963 διετέλεσε Καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση.
Το 1969 διορίστηκε Γραμματεύς και Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Από το 1966 έως την εκλογή του, διακόνησε ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, για την ανακαίνιση του οποίου συνετέλεσε τα μέγιστα.
Την 6η Οκτωβρίου 1996 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου. Το 2010 η Ιερά Μητρόπολη κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε τον ιστορικό τίτλο της, Ιερά Μητρόπολις Μάνης.
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου θα ψαλεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάνης προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Μάνης ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.
Βίντεο : Στο 17ο λεπτά στο βίντεο , θα δείτε το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Κύρου Χρυσόστομος Μακαριστός Μητροπολίτης Γυθείου και Μάνης ..
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΗΣ ΚΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ...:










 
~Άγιος Νεκτάριος: «Ολα νικιούνται-Τίποτα να μην σας απελπίζει!»
~ Σκοπός της ζωής μας είναι να γίνουμε τέλειοι και άγιοι. Να αναδειχθούμε παιδιά του Θεού και κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών. Ας προσέξουμε μήπως, για χάρη της παρούσας ζωής, στερηθούμε τη μέλλουσα, μήπως, από τις βιοτικές φροντίδες και μέριμνες, αμελήσουμε το σκοπό της ζωής μας.
* Η νηστεία, η αγρυπνία και η προσευχή από μόνες τους δεν φέρνουν τους επιθυμητούς καρπούς, γιατί αυτές δεν είναι ο σκοπός της ζωής μας, αποτελούν τα μέσα για να πετύχουμε το σκοπό. Στολίστε τις λαμπάδες σας με αρετές.
Αγωνιστείτε ν’ αποβάλετε τα πάθη της ψυχής. Καθαρίστε την καρδιά σας από κάθε ρύπο και διατηρήστε την αγνή, για να έρθει και να κατοικήσει μέσα σας ο Κύριος, για να σας πλημμυρίσει το Άγιο Πνεύμα με τις θείες δωρεές. Παιδιά μου αγαπητά, όλη σας η ασχολία και η φροντίδα σ’ αυτά να είναι. Αυτά ν’ αποτελούν σκοπό και πόθο σας ασταμάτητο. Γι’ αυτά να προσεύχεστε στο Θεό. Να ζητάτε καθημερινά τον Κύριο, αλλά μέσα στην καρδιά σας και όχι έξω από αυτήν. Και όταν Τον βρείτε, σταθείτε με φόβο και τρόμο, όπως τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ, γιατί η καρδιά σας έγινε θρόνος του Θεού. Αλλά για να βρείτε τον Κύριο, ταπεινωθείτε μέχρι το χώμα, γιατί ο Κύριος βδελύσσεται τους υπερήφανους, ενώ αγαπάει και επισκέπτεται τους ταπεινούς στην καρδιά.
~ Αν αγωνίζεσαι τον αγώνα τον καλό, ο Θεός θα σε ενισχύσει. Στον αγώνα εντοπίζουμε τις αδυναμίες, τις ελλείψεις και τα ελαττώματά μας. Είναι ο καθρέφτης της πνευματικής μας καταστάσεως. Όποιος δεν αγωνίστηκε, δεν γνώρισε τον εαυτό του. Προσέχετε και τα μικρά ακόμα παραπτώματα. Αν σας συμβεί από απροσεξία κάποια αμαρτία, μην απελπιστείτε, αλλά σηκωθείτε γρήγορα και προσπέστε στο Θεό, που έχει τη δύναμη να σας ανορθώσει. Μέσα μας έχουμε αδυναμίες και πάθη και ελαττώματα βαθιά ριζωμένα, πολλά είναι και κληρονομικά. Όλα αυτά δεν κόβονται με μία σπασμωδική κίνηση ούτε με την αδημονία και τη βαρειά θλίψη, αλλά με υπομονή και επιμονή, με καρτερία, με φροντίδα και προσοχή. Η υπερβολική λύπη κρύβει μέσα της υπερηφάνεια. Γι’ αυτό είναι βλαβερή και επικίνδυνη, και πολλές φορές παροξύνεται από το διάβολο, για ν’ ανακόψει την πορεία του αγωνιστή.
Ο δρόμος που οδηγεί στην τελειότητα είναι μακρύς. Εύχεστε στο Θεό να σας δυναμώνει. Να αντιμετωπίζετε με υπομονή τις πτώσεις σας και, αφού γρήγορα σηκωθείτε, να τρέχετε και να μη στέκεστε, σαν τα παιδιά, στον τόπο που πέσατε, κλαίγοντας και θρηνώντας απαρηγόρητα. Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μην μπείτε σε πειρασμό. Μην απελπίζεστε, αν πέφτετε συνέχεια σε παλιές αμαρτίες. Πολλές απ’ αυτές είναι και από τη φύση τους ισχυρές και από τη συνήθεια. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, και με την επιμέλεια νικιούνται. Τίποτα να μη σας απελπίζει.
Από τη σειρά των φυλλαδίων «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ» της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού Αττικής.
~  Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~  Σηλυβρίας τὸν γόνον καὶ Αἰγίνης τὸν ἔφορον, τὸν ἐσχάτοις χρόνοις φανέντα ἀρετῆς φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς ἔνθεον θεράποντα Χριστοῦ, ἀναβλύζει γὰρ ἰάσεις παντοδαπὰς τοῖς εὐλαβῶς κραυγάζουσι. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυματώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Νεκταρίου Πενταπόλεως - 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/qea9ReFFl7M  .-
~

~* O Φονιάς της Δώρας  17/10/2017:
 https://youtu.be/FSrS9Go8OTU .-

***  Επιβεβαιωμένη ΒΟΜΒΑ των ΗΠΑ! ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ στην Αλεξανδρούπολη και τη ΣΥΡΟ...

~ Η είδηση πέρασε στα ψιλά γράμματα. Εκτός από τον αντιπολιτευτικό τύπο (όχι τον φίλα προσκείμενο στη ΝΔ) το θέμα ανεδείχθη αλλά το Μαξίμου σιωπά επικοινωνιακά, ενώ ο κος Καμμένος ψιθυρίζει την επιβεβαίωση. Σας παραθέτουμε τα των ΗΠΑ και της Ελλάδας όπως τα παρουσίασε ο Ριζοσπάστης για να δείξουμε πως η αντίδραση είναι από σύσσωμους τους Έλληνες.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα σχέδια των ΗΠΑ για μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των στρατιωτικών και επιχειρηματικών τους σχεδίων στην περιοχή, με την πλήρη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Το γεγονός ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, την περασμένη Παρασκευή, που σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, κατά τη διάρκεια του 7oυ συνεδρίου «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum» στο πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty» στον Πειραιά, ανακοίνωσε τη μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. Στα σχέδια των Αμερικανών είναι η μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε βάση στρατιωτικών ελικοπτέρων, σε συμπληρωματικό ρόλο για τον έλεγχο του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας και γενικότερα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε ειδικά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο, όπως είπε, οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν τόσο για εμπορικούς, όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο ρόλο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι επενδύσεις των ΗΠΑ είναι διαφανείς. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επανέλθει οικονομικά. "America is back". Οι σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές. Θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται. Πρόκειται για σχέσεις δυνατές και με βάθος χρόνου».
 Την πλήρη επιβεβαίωση του αμερικανικού ενδιαφέροντος έδωσε και ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, απαντώντας χτες σε ερώτηση του «Ριζοσπάστη».
Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος είπε ότι η κυβέρνηση είναι σε «διάλογο» με τις ΗΠΑ και σε «στενή στρατιωτική συνεργασία». Οτι συζητάνε «πολλά σχέδια» για να βοηθήσουν στην «επέκταση συμφωνιών» που ήδη υφίστανται.
Για, δε, τα αμερικανικά σχέδια για την Αλεξανδρούπολη, είπε ότι γίνεται «συζήτηση» για ένα «κέντρο εκπαίδευσης και συντήρησης ελικοπτέρων» που μπορεί να εγκατασταθεί σε «αρκετές περιοχές της Ελλάδας», δείχνοντας έτσι και την πρεμούρα της κυβέρνησης να ικανοποιήσει ένα αίτημα των Αμερικανών να μην «περιοριστούν» στη Σούδα, αλλά και «διευρύνοντας» ουσιαστικά το αντικείμενο της συνεργασίας, όχι απλά ως βάση συντήρησης αλλά και εκπαίδευσης. «Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να σας απαντήσουμε», πρόσθεσε.
Ωστόσο, αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ ειδικά για την Αλεξανδρούπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Αμερικανοί «θέλουν το λιμάνι».
~ Πιθανά όλα αυτά να... μπουν σε μια σειρά τις επόμενες μέρες, καθώς σήμερα κατά αρμόδιες πηγές θα ξαναεπισκεφθεί το υπουργείο Αμυνας ο Αμερικανός πρέσβης, συνοδευόμενος από τον στρατιωτικό ακόλουθο των ΗΠΑ στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της προμήθειας των «F-16» (θέμα που, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση θα ξαναφέρει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, Εξωτερικών και Αμυνας) και «άλλα θέματα».
Θυμίζουμε ότι η Αλεξανδρούπολη τους προηγούμενους μήνες χρησιμοποιήθηκε ως προσωρινή βάση για τη μεταφορά στρατευμάτων και οχημάτων στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης «Noble Jump» αλλά και στο τέλος Οκτώβρη ως βάση για τη μεταφορά ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων, στο πλαίσιο της άσκησης για την ταχεία μεταφορά «ενισχύσεων» σε κάποιο προωθημένο θέατρο επιχειρήσεων του ευρωπαϊκού «μετώπου».
Μάλιστα, στις 26 Οκτώβρη, η αμερικάνικη πρεσβεία κοινοποίησε ευχαριστήρια επιστολή της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (EUCOM) προς όλες τις συναρμόδιες αρχές όπως το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, Λιμενάρχη κ.λπ., για την επιτυχή διεξαγωγή όλων των σύνθετων και πολύπλοκων εργασιών συναρμολογήσεως και αποσυναρμολογήσεως δέκα μεταφορικών ελικοπτέρων «UH-60 Blackhawk» της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού, που βρίσκονταν σε Βουλγαρία και Ρουμανία για να συμμετάσχουν στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ με την επωνυμία «Carpathian Eagle '17».
Τα «ευχαριστήρια» επανέλαβε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», την Κυριακή, ο Αμερικανός πρέσβης, δηλώνοντας πως «εξίσου σημαντική είναι και η ποιότητα της καθημερινής συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού. Είναι γεγονός ότι την περασμένη βδομάδα στην Αλεξανδρούπολη είχαμε μια τελείως διαφορετική εικόνα όσον αφορά αυτήν τη συνεργασία, συμμετέχοντας από κοινού με το Λιμενικό Σώμα, το ελληνικό υπουργείο Αμυνας και την ελληνική Ακτοφυλακή για να βοηθήσουμε ελικόπτερα Blackhawk να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μακρά περίοδο παραμονής τους στη Ρουμανία».
 Η σημασία που δίνουν οι ΗΠΑ στην περιοχή, όπως και το γεγονός ότι τα επικίνδυνα σχέδια αποτελούν την άλλη «όψη» των επιχειρηματικών σχεδίων, είχαν επιβεβαιωθεί και με τις αντίστοιχες αναφορές στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντ. Τραμπ.
Στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά σχεδίων: το πέρασμα από την περιοχή του αγωγού φυσικού αερίου TAP, ο διασυνδετήριος ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGB, τα σχέδια κατασκευής πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη θαλάσσια περιοχή έξω από την Αλεξανδρούπολη, η κατασκευή μεγάλου εμπορευματικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη και η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Βουλγαρία, ως έργο ενταγμένο στα σχέδια για τη «σιδηροδρομική Εγνατία» που φιλοδοξεί να συνδέει την Αδριατική με τη Μαύρη Θάλασσα, και βέβαια η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, που παίζει κομβικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω.
Σε σχέση με το αμερικανικό «ενδιαφέρον» για όλα τα παραπάνω, ο Αμερικανός πρέσβης έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα και κατά τις επισκέψεις του στην περιοχή.
Ενδεικτικά, σε πρόσφατη συνέντευξή του ζητούσε «να υπογραφούν συμβόλαια. Οχι απλά εφήμερες κινήσεις, αλλά να γίνουν πραγματικότητα αμερικανικές επενδύσεις. Υπάρχει επίσης η ιδιωτικοποίηση του λιμένα (σ.σ. Αλεξανδρούπολης). Θα συζητήσω με το ΤΑΙΠΕΔ το επόμενο διάστημα και θα προσπαθήσω να αποκτήσω μια αίσθηση των χρονοδιαγραμμάτων. Εχουμε τουλάχιστον μία αμερικανική εταιρεία που ενδιαφέρεται για την Αλεξανδρούπολη. Υπάρχουν προφανώς τεράστιες δυνατότητες. Η ιδέα της ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακού κόμβου και επίσης ενός κόμβου μεταφορών, αν καταφέρετε να υλοποιήσετε τη σιδηροδρομική διασύνδεση με τη Βουλγαρία. Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα όχι μόνο ως σημαντικό διμερή εταίρο, αλλά ως πυλώνα της στρατηγικής μας στην περιοχή. Εχω εντυπωσιαστεί από το πώς συνδυάζονται διαφορετικές εξελίξεις γύρω από την Αλεξανδρούπολη, όπως ο TAP, το πλωτό τερματικό και ο αγωγός IGB, όπως και από τον μεγάλο ενθουσιασμό για περισσότερη αμερικανική παρουσία στην περιοχή».
Εδινε δηλαδή το «περίγραμμα» των ανταγωνισμών, αλλά και το υπόβαθρο με βάση το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα και αναλαμβάνει «ρόλους» συνολικά στην περιοχή των Βαλκανίων, με έντονες τις διεργασίες την περίοδο αυτή για να «κλείσουν» μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα, να «τρέξει» η ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως και τα ενεργειακά και άλλα σχέδια.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο («Real»), η είσοδος της αμερικανικής «Tellurian» (στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν πολλά πρώην ανώτατα στελέχη της «Cheniere» και ο πρώην επικεφαλής της ενεργειακής πολιτικής των ΗΠΑ Αμ. Χόχσταϊν) στο κοινοπρακτικό σχήμα που θα κατασκευάσει τον πλωτό σταθμό ΥΦΑ, αποτελεί «ζήτημα εβδομάδων».
Τέλος ο κ. Πάιατ μίλησε για τη μεγάλη επένδυση που θέλει να πραγματοποιήσει στα ναυπηγεία της Σύρου η ελληνοαμερικανική Onex, επικεφαλής της οποίας είναι ο επιχειρηματίας  Πάνος Ξενοκώστας

***  «Κούρσα» κοκαΐνης από Αθήνα για Καλαμάτα 
Φρένο στη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στην Καλαμάτα έβαλε σε άλλη μια ομάδα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με μια μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης και ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι.
Επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία θα γίνουν σήμερα το πρωί, ενώ συνολικά έχουν συλληφθεί 8 Μεσσήνιοι και αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης.
Επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία θα γίνουν σήμερα το πρωί, ενώ έχουν συλληφθεί οκτώ Μεσσήνιοι και αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης.
Μίλησαν πάλι τα τηλέφωνα
Η παρακολούθηση ατόμων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ για άλλη μια φορά η καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών από τον «κοριό» της ΓΑΔΑ στην Αθήνα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξάρθρωση της ομάδας και την ταυτοποίηση προσώπων.
Για την πραγματοποίηση ταυτόχρονων επιχειρήσεων τις αστυνομικές δυνάμεις της Μεσσηνίας συνέδραμε ομάδα αστυνομικών από άλλους νομούς, ενώ πρώτος στόχος ήταν 55χρονος που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά και ανθρωποκτονίες.
Κοκαΐνη με ταξί
Οι πληροφορίες των Αρχών για μεταφορά σκληρών ναρκωτικών από την Αθήνα στην Καλαμάτα αποδείχθηκαν αληθινές και έτσι αργά το βράδυ της Τρίτης-ξημερώματα Τετάρτης συνελήφθη η σύντροφος του 55χρονου, η οποία με ταξί μετέφερε στην Καλαμάτα κοκαΐνη βάρους 107 γραμμαρίων.
Η επιχείρηση για τη σύλληψή της, μαζί με τον οδηγό του ταξί, έγινε στον αυτοκινητόδρομο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη του 55χρονου. Παράλληλα ξεκίνησαν και οι επιχειρήσεις για τη σύλληψη των υπολοίπων ατόμων, που από τις συνομιλίες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη διακίνηση ναρκωτικών. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και ο οδηγός του ταξί, ενώ το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Η Αστυνομία έχει εντοπίσει και κατασχέσει ακόμα κατά τις έρευνες που έκανε 321 γραμμάρια χασίς, μικροποσότητα ηρωίνης και μεθαδόνης.
Από τα οκτώ άτομα συνολικά που έχουν συλληφθεί οι τρεις είναι γυναίκες, ενώ αναζητείται άλλο ένα άτομο. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και δέκατο άτομο, το οποίο, όμως, φέρεται να έχει σταματήσει τη συνεργασία του με την ομάδα διακίνησης ναρκωτικών και δε συνελήφθη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.
Χθες το βράδυ, όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ξεφτιλίζουν την ΕΛΛΑΔΑ! Ανικανότητα ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ...

~ O τομέας του τουρισμού υγείας στην Τουρκία σημείωσε σημαντική ανάπτυξη τα τρία πρώτα τρίμηνα, καθώς περισσότεροι από 315.258 επισκέπτες επισκέφθηκαν τη χώρα για ιατρική περίθαλψη, δαπανώντας σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία (TurkStat).
 Η TurkStat αποκάλυψε ότι ο αριθμός επισκεπτών μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 17,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Περίπου 315.258 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων 235.245 ξένων επισκεπτών, ταξίδεψαν στη χώρα για ιατρική περίθαλψη κατά την περίοδο αυτή.
 Εν τω μεταξύ, ο αυξημένος αριθμός επισκεπτών οδήγησε επίσης σε επιπλέον  έσοδα άνω τους 16,5 τοις εκατό κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα, φτάνοντας τα $ 596,489 εκατομμύρια. Συγκριτικά, το ποσό ανήλθε σε 512.069 εκατομμύρια δολάρια κατά την ίδια περίοδο πέρυσι και σε 451.985 εκατομμύρια δολάρια το 2015.
 Ο Başaran Ulusoy, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TÜRSAB), δήλωσε ότι ο αυξανόμενος αριθμός των τουρκικών νοσοκομείων με διεθνή πιστοποίηση και το λογικό κόστος έχουν ενισχύσει τον τομέα του τουρισμού υγείας στην χώρα.
 Η Τουρκία παρέχει υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε ποσοστό 40 με 60% φθηνότερο από πολλές αναπτυγμένες χώρες, ισχυρίστηκε.
 Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι επισκέπτες που έρχονται για ιατρική περίθαλψη ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από τους απλούς τουρίστες, ο Ulusoy δήλωσε: "Ο μέσος τουρίστας δαπάνησε κατά μέσο όρο 633 δολάρια το 2016, ενώ στον τομέα του τουρισμού υγείας, το ποσό ήταν 2.500 δολάρια κατά μέσο όρο.”
 Ο Ulusoy αποκάλυψε ότι ο αριθμός των ποιοτικών νοσοκομείων, των θερμικών ξενοδοχείων, των ιαματικών λουτρών και των γυμναστηρίων που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των διεθνών επισκεπτών αυξήθηκε σημαντικά την τελευταία δεκαετία.
 Πρόσθεσε ότι οι τουρίστες από τις χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, του Κουβέιτ, του Ντουμπάι, της Ιορδανίας και του Λιβάνου, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας τουρισμού υγείας Enginer Birdal δήλωσε ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να γίνει κέντρο υγείας τουρισμού στην περιοχή.
 Σημειώνοντας ότι οι τουρίστες που έρχονται για θεραπεία αφήνουν κατά μέσο όρο τέσσερις φορές περισσότερο ξένο συνάλλαγμα απ 'ό, τι οι τακτικοί τουρίστες, ο Birdal είπε: «Ακόμη και η μεταχείριση των Τούρκων υπηκόων που ζουν στο εξωτερικό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε 3 έως 4 εκατομμύρια ασθενείς που φέρνουν σημαντικά κέρδη».
 Επισημαίνοντας την Τουρκία ως μείζονα προορισμό για αισθητικές επεμβάσεις, ο Birdal είπε: "Η Τουρκία κατατάσσεται στην πρώτη θέση στις θεραπείες μεταμόσχευσης μαλλιών".
 Τόνισε ότι οι κλιματικές και μεταφορικές υποδομές της Τουρκίας την καθιστούν ακόμα πιο δημοφιλής και πρόσθεσε ότι πολλοί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ταξιδεύουν στη χώρα λόγω της οικονομικής τους αξίας, ενώ οι τουρίστες από τις τουρκικές δημοκρατίες, τη Ρωσία και τις χώρες της Μέσης Ανατολής το προτιμούν για την υψηλή ποιότητα.
 "Για παράδειγμα, μια χειρουργική επέμβαση facelift μπορεί να κοστίσει μέχρι και 25.000 ευρώ στις ΗΠΑ, αλλά στην Τουρκία, η ίδια διαδικασία κοστίζει μόλις 6.000 ευρώ", δήλωσε.
 Το Vedat Kaya του ιατρικού επιμελητηρίου της Άγκυρας επεσήμανε ότι οι αλλοδαποί προτιμούν την Τουρκία σε συγκεκριμένους ιατρικούς τομείς που απαιτούν υψηλή τεχνολογία και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Αττάλεια και την Άγκυρα. Σημειώνοντας ότι ακολούθησαν την έννοια της " "Οι ασθενείς έρχονται, λαμβάνουν θεραπεία και στη συνέχεια εγκαταλείπουν τη χώρα μετά από 10-15 ημέρες διακοπών. Πολλοί από τους ασθενείς μας μένουν σε ξενοδοχεία κοντά στις ιατρικές εγκαταστάσεις που θα ακολουθήσουν για τη θεραπεία τους".
Εμείς εδώ στην Ελλάδα αντίθετα παραμένουμε με νοσοκομεία απαρχαιωμένα (παρά το εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό) και φυσικά χωρίς την κατάλληλη διαφήμιση στο εξωτερικό. Αυτός είναι ένας δρόμος προς την ανάπτυξη...

*** Στην Εισαγγελέα οι 8 συλληφθέντες για διακίνηση ναρκωτικών στη Μεσσηνία 
 
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η προσαγωγή στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, των 8 συλληφθέντων με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και τη διακίνησης ναρκωτικών.
Και στους 8 (5 άντρες και 3 γυναίκες) ασκήθηκαν διώξεις, ενώ όλοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν με τους συνηγόρους τους στον Ανακριτή Καλαμάτας το Σάββατο και την Κυριακή. Βίντεο : Δικαστήρια Καλαμάτας 8-11-2017 , https://youtu.be/Y0unzVvTV7U .-

***  Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε τον προστάτη της 
Επίκεντρο του εορτασμού στη Μεσσηνία η 120 ΠΕΑ
Ολοκληρώθηκε για φέτος ο πενθήμερος εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με την καθιερωμένη δοξολογία στις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ.
Τη δοξολογία τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ το «παρών» στον εορτασμό έδωσαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μετά τη δοξολογία διαβάστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού του ΓΕΑ, αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, που ανέφερε ότι η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μέρα αποτελεί στιγμή μεγάλης γιορτής και συνάμα ιδιαίτερης τιμής για όσους υπηρετούν την αεροπορική ιδέα, μέσα από τις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Μια ιδέα ταυτισμένη με έννοιες, όπως η αρετή, η τόλμη, η αριστεία και με αξίες, αρχές και υψηλά ιδανικά, που έχουν ως επίκεντρο την απόλυτη προσφορά στην πατρίδα.
Η ημερήσια διαταγή ανέφερε ακόμη ότι η χώρα μας περνά δύσκολους καιρούς και ότι τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας φυλάττουν ουράνιες «Θερμοπύλες», γνωρίζοντας καλά ότι η ευημερία του έθνους στηρίζεται και στη δική τους αποτελεσματική υλοποίηση της αποστολής.
Κλείνοντας ο κ. Χριστοδούλου κάλεσε όσους υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία να συνεχίσουν με τον ίδιο επίμονο και ανιδιοτελή τρόπο, ενωμένοι και σίγουροι για τα ιδανικά τους.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι κατά τις πέντε αυτές ημέρες στην 120 ΠΕΑ λειτουργούσε στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών, όπως και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, την οποία και επισκέφτηκαν εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  ΑΓΟΡΑ του ΑΙΩΝΑ! Θα ενισχυθεί η ΑΕΡΑΜΥΝΑ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη...

~ Σε αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία για την ενίσχυση των συστημάτων αεράμυνάς της. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός 'Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, η δημιουργία του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων, η προμήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων συστημάτων, ανέφερε ο κύριος Φωκαίδης, «αποτελούν επιτακτικές επιχειρησιακές ανάγκες της πρώτης φάσης της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς και αφορούν την κάλυψη άμεσων αναγκών για την ασφάλεια της χώρας αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της Κύπρου ως συνεισφορέα ασφάλειας και κόμβου ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή».
Στο μεταξύ, η συμφωνία Pesco (permanent structured co-operation on defence), που θα υπογραφτεί εντός του επόμενου διαστήματος στις Βρυξέλλες αναμένεται να αλλάξει καταλυτικά τα δεδομένα στην αμυντική θωράκιση της Ευρώπης, αλλά και στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και των συνεργιών στον τομέα αυτό.
Το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας αφορά τη λειτουργία της ευρωπαΪκής αμυντικής ομπρέλας στην περιοχή της Κύπρου, ο ρόλος της οποίας θεωρείται κρίσιμος, λόγω γεωγραφικής θέσης, και εκτιμάται ότι μακροπρόθεσμα θα έχει οφέλη και για την ίδια τη χώρα, σε μια πιθανή λύση του Κυπριακού.
Η Ευρώπη αναγνωρίζει ότι η Κύπρος δεν μπορεί να συνεισφέρει στρατιωτικά, μπορεί ωστόσο να λειτουργήσει η ίδια ως βάση για τις εργασίες της Pesco. Ταυτόχρονα, η συζήτηση, που έχει ανοίξει με τη Γαλλία, για αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Ζύγι, λειτουργεί επικουρικά στη συμφωνία Pesco, εφόσον οι όποιες εργασίες αναβάθμισης θα είναι ωφέλιμες και για στρατιωτικά πλοία άλλων χωρών.
enikos  Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

*** H… βιομηχανική καρδιάς της Κίνας στην Καλαμάτα 
Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης της Shunde από την Κίνα, δηλαδή της περιοχής όπου βρίσκεται η «καρδιά» της βιομηχανίας του γίγαντα της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και επιχειρηματίες, επισκέφθηκαν χθες το Δημαρχείο Καλαμάτας.
Η Shunde αποτελείται από 10 πόλεις, βρίσκεται στην επαρχία της Καντόνας και η θέση της- σε απόσταση μίας ώρας από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και τη βιομηχανική πόλη Σέντζεν- έχει, μεταξύ άλλων, συμβάλει στην ανάδειξή της σε «καρδιά» της βιομηχανίας της Κίνας. Ο πληθυσμός της περιοχής είναι 2,5 εκατομμύρια και το τοπικώς παραγόμενο Ακαθάριστο Προϊόν ανέρχεται σε 42 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (μεγαλύτερο του ενός πέμπτου του ΑΕΠ της χώρας μας).
Τους επισκέπτες υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, η οποία τους παρουσίασε την Καλαμάτα και την περιοχή της, ενώ κι εκείνοι προέβησαν σε ανάλογη παρουσίαση. Ακολούθως, έγιναν δεκτοί από το δήμαρχο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η οικονομία της περιοχής μας εστιάζει στον αγροτικό τομέα, με υψηλής ποιότητας προϊόντα και στον τουρισμό. Σημαντική είναι και η λειτουργία στην Καλαμάτα Σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και του ΤΕΙ και παραρτήματος του «Δημόκριτου».
Ο αντιδήμαρχος της Shunde κ. Shin αναφέρθηκε στη Shunde και το δυναμισμό της οικονομίας της, τονίζοντας ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία πολλών βιομηχανικών τομέων. Επισήμανε, μάλιστα, ότι επιχειρηματίες από τη Shunde έχουν ιδρύσει δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου: τη βιομηχανία ηλεκτρικών συσκευών Midea και την επιχείρηση οικιστικής ανάπτυξης Country Garden, της οποίας κάθε οικιστικό σύνολο έχει έκταση όση περίπου η μισή Καλαμάτα.
Οι Κινέζοι επισκέπτες απηύθυναν πρόσκληση στο δήμαρχο να επισκεφθεί τη Shunde, ηγούμενος μιας αποστολής για επιχειρηματικές επαφές. Τόνισαν, μάλιστα, ότι έχει ιδρυθεί μια δομή, που διευκολύνει τις εισαγωγές ξένων προϊόντων στην Κίνα. Υπογράμμισαν, επίσης, το γεγονός ότι η αγορά τους είναι τεράστια και υπάρχουν καταναλωτές που μπορούν να πληρώσουν για ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα, όπως αυτά που παράγει η περιοχή μας.
Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο περιοχών θα πρέπει να έχει απτά αποτελέσματα.
Βήματα προς αυτό θα αποτελέσουν η προεργασία για επιχειρηματικές συμφωνίες με τις επιχειρήσεις που τυποποιούν και εξάγουν τοπικά προϊόντα του αγροτικού τομέα, με τα ξενοδοχεία μας, που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν Κινέζους επισκέπτες κ.ά. Επίσης, ευχαρίστησε το συμπατριώτη μας Θέμη Μαυροειδή, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κίνα και οργάνωσε αυτή την επίσκεψη.

***  Ο Βαρουφάκης  ΞΑΝΑΧΤΥΠΑΕΙ! "Δεν ΑΠΕΙΛΗΣΑ ποτέ με Grexit"...

~ Στην κυβερνητική του θητεία αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha,  υπογράμμισε  πως εκείνο που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν τα συντροφικά μαχαιρώματα. Υπενθύμισε πως μετά την παραίτηση του από την κυβέρνηση, λίγες μέρες μετά μέσα ενημέρωσης τον κατηγορούσαν όταν δεν είχε «plan B», εναλλακτικό σχέδιο, και κατόπιν τον κατηγορούσαν επειδή... είχε - όπως και πολλοί συνάδελφοι του.
«Δεν θα κρατούσα τίποτα από τη θητεία μου ως υπουργός, δεν έχεις εξουσία ως πρωθυπουργός ή ως υπουργός στην Ελλάδα, είμαστε σε μια ιδιότυπη κατάσταση όπου ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει περισσότερη εξουσία από τον πρωθυπουργό», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην ΥΠΟΙΚ ενώ επανέλαβε πως δεν απείλησε με Grexit αλλά αρνήθηκε να πάρει δάνειο που δεν θα μπορούσε να αποπληρωθεί.
Τέλος ο κ. Βαρουφάκης γνωστοποίησε την απόφασή του να κατέβει στις ευρωεκλογές το DiEM25.   iefimerida.gr

*** Αιμοδοσία αύριο Παρασκευή στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας 
Αιμοδοσία διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας αύριο Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα του εντευκτηρίου (1ος  όροφος) του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και απευθύνει σχετικό κάλεσμα, «ώστε η Τράπεζα Αίματος να αποτελεί παράδειγμα έμπρακτης συναδελφικότητας, που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας».

***  ΒΟΜΒΑ για Άδωνι! Τελευταία εξέλιξη

~ Μια αποκάλυψη «βόμβα» έκανε η υπεύθυνη του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ Κατερίνα Πολύζου καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.
Όπως σημείωσε, 23 προσλήψεις ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Γεωργιάδη έγιναν από χορηγίες του ΟΠΑΠ (και όχι Estee Lauder, όπως είχαν ισχυριστεί τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ) το 2007 και το 2008, αλλά χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις.
Η κα Πολύζου πρόσθεσε πως πρόκειται για χορηγίες που αφορούσαν δράσεις κοινωνικού εθελοντισμού, 350.000 ευρώ για καταπολέμηση της κατάθλιψης και 400.000 ευρώ για εκστρατεία κατά του καρκίνου.
Τα παραπάνω ποσά, σύμφωνα με την κατάθεση της, έμειναν ανεκμετάλλευτα και διατέθηκαν για τις προσλήψεις που έκανε ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

***  Συν 7 οργανικές θέσεις ιατρών στο ΤΕΠ του νοσοκομείου με υπουργική απόφαση 
Κατά επτά αυξάνονται οι οργανικές θέσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σύμφωνα με κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η απόφαση αφορά στην κατανομή 465 οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ιατρών ΕΣΥ για τη βελτίωση της λειτουργίας των Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε δημόσια νοσοκομεία στη χώρα.
Οι νέες θέσεις προστίθενται στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις του κάθε νοσοκομείου που προβλέπονται στους επιμέρους οργανισμούς λειτουργίας τους.
Για το Νοσοκομείο Καλαμάτας προβλέπεται αύξηση κατά επτά οργανικές θέσεις και εκτιμάται ότι θα ανακουφίσουν σημαντικά τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, καθώς δέχεται μεγάλο όγκο περιστατικών καθημερινά. Β.Β. 

***   Από τα ωραία της πλημμύρας 
«Πενία τέχνας κατεργάζεται», και τι να κάνουν όσοι ήθελαν να ψωνίσουν χθες το πρωί από κατάστημα ψιλικών απέναντι από την είσοδο των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας αλλά οι… φυσικές λίμνες δεν το επέτρεπαν χωρίς να γίνουν παπί;
Ένα καλάμι, λοιπόν, που επιστράτευσε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ήταν το μέσο για να δίνονται τα πράγματα στους πολίτες από το απέναντι πεζοδρόμιο.   Τι να κάνουν οι άνθρωποι;   Β.Β. 

***  Paradise Papers: "ΚΑΙΝΕ" την Τράπεζα Πειραιώς για τις offshore...

~ Τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc ήδη από τον Μάιο του 2012 επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας τα Paradise Papers και το σημερινό ρεπορτάζ του «Έθνους» για την εμπλοκή offshore εταιριών σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Το «Έθνος» επαναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία που αποκαλύπτονταν στο πόρισμα της Proton Bank, το οποίο πριν από πέντε χρόνια είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το Hot Doc. Όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό την άνοιξη του 2012, η Proton Bank είχε δώσει πάνω από 80 εκατ. ευρώ σε offshore εταιρίες, οι οποίες έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς με τρόπο μάλιστα παράνομο.
Οι offshore εταιρίες, υπό τον έλεγχο μετόχων της Πειραιώς, μαζί με άλλες offshore εταιρίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τράπεζα. Ιδιοκτήτες τους είναι συνέταιροι του Γιώργου Σαχπατζίδη, διαχειριστή των εταιριών για τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου. Άλλωστε, ο ίδιος ο Σαχπατζίδης διατέλεσε μέτοχος θυγατρικών της Πειραιώς. Συγκεκριμένα, το 2011 τρεις offshore και πάλι εταιρίες, οι Ausum, Aurifex και Trapezium, πήραν 81,4 εκατομμύρια ευρώ δάνειο από την Proton. Τα δάνεια δόθηκαν με παραβίαση της πιστωτικής πολιτικής της τράπεζας και χωρίς να έχει αναζητηθεί η ταυτότητα και η αξιοπιστία των εταιριών. Στη σύμβαση δανείων οι άγνωστες εταιρίες δεν υποχρεώνονταν καν να καλύψουν τα ενέχυρα-μετοχές σε περίπτωση που η αξία πέσει κάτω από το προκαθορισμένο ποσοστό. Οι τρεις offshore ουσιαστικά ανήκουν στην εταιρία SCIENS, η οποία έχει και τις τέσσερις που πήραν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς.
Ποια είναι όμως η Sciens; Μια εταιρία που μετέχει στην εταιρία ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΕΑΠ το 2005 με ποσοστό 45%. Το υπόλοιπο 55% έχει η Πειραιώς ΑΕ. Δηλαδή πρόκειται για συνδεδεμένες εταιρίες. Το 2010, η Sciens είχε πάρει από την PROTON δάνειο 34,7 εκατομμυρίων, τα οποία έδωσε για να αγοραστούν ακίνητα του ομίλου του ιδιοκτήτη της Proton, Λαυρεντιάδη, προσδίδοντάς του ρευστότητα. Το 2006, πρόεδρος της εταιρίας Sciens ήταν ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην αντιπρόεδρος της Πειραιώς, Γιώργος Προβόπουλος.
Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», στα έγγραφα της διαρροής, τα περιβόητα Paradise Papers δηλαδή περιλαμβάνονται στοιχεία που αναζητούσαν αλλά δεν έβρισκαν οι ελεγκτές της ΤτΕ το 2011, όταν έλεγχαν τα δάνεια που παρείχε η Proton Bank. Αναφέρει συγκεκριμένα το «Έθνος» ότι τον Μάρτιο του 2011, κλιμάκιο της ΤτΕ κατά τη διάρκεια των ελέγχων για τα δάνεια της Proton Bank ζήτησε από την τράπεζα τα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων (δηλαδή των φυσικών προσώπων) που κατέχουν μετοχές σε τρία νεοσύστατα funds που ιδρύθηκαν στα Νησιά Κέιμαν και έλαβαν από την Proton συνολικά δάνεια ύψους άνω των 81 εκατ. ευρώ. Ο λόγος που δόθηκαν αυτά τα δάνεια φέρεται να ήταν για τη συμμετοχή των συγκεκριμένων funds στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς εκείνη την εποχή. Τα τρία funds συστάθηκαν αρχικά ως offshore εταιρείες τον Σεπτέμβριο του 2010 και άρχισαν να λειτουργούν ως funds τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Τα δάνεια των 81 εκατ. και άνω φέρεται να δόθηκαν τον Ιανουάριο του 2011.
Όταν οι ελεγκτές της ΤτΕ ζήτησαν τα στοιχεία αυτών που μετείχαν στα τρία funds, βρήκαν, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν, κλειστή πόρτα. Κατά τους ελέγχους της ΤτΕ βρέθηκε ότι ένα ποσό ύψους σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ από τα δάνεια των 81,4 εκατ. πληρώθηκε στην Boukoleon Holdings, μια άλλη offshore με έδρα τα Κέιμαν. Οι ελεγκτές δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποια ήταν η σχέση της Boukoleon με τα funds που έλαβαν τα δάνεια, καθώς η εταιρεία που διαχειριζόταν τις επενδύσεις των funds ήταν ένα άλλο fund με έδρα τα Κέιμαν, το Hellenic Alternative Management, του οποίου τη διαχείριση είχε η Sciens Capital Management Holdings Ltd., βασικός μέτοχος της οποίας ήταν ο Ιωάννης Ρήγας του Ομίλου Sciens, που περιλαμβάνει και την ελληνική Sciens Διεθνής Συμμετοχών.
Η τελευταία ήταν η πρώην Πειραιώς Real Estate, που μετονομάστηκε σε Solvency και στη συνέχεια έλαβε την επωνυμία Sciens Διεθνής Συμμετοχών και ανάμεσα σε άλλα την περίοδο των ελέγχων της ΤτΕ στην Proton συμμετείχε σε εταιρεία που εκμεταλλεύεται καζίνο, σε εταιρεία αεροσκαφών και σε εταιρεία ακίνητης περιουσίας. Όπως καταγράφηκε στο πόρισμα της ΤτΕ, βάσει προφορικής απάντησης που δόθηκε το 2011 από τον Θεόδωρο Ρήγα, αδελφό του Ιωάννη Ρήγα και μέλος του ΔΣ της Sciens Διεθνούς Συμμετοχών, το ποσό των 2,5 εκατ. καταβλήθηκε στη Boukoleon για «management fees», δηλαδή ποσό για διαχείριση, ποσό που η Boukoleon είχε ήδη πληρώσει προς της Sciens Capital Management. Οι ελεγκτές χαρακτήρισαν στο πόρισμα αβάσιμη την απάντηση. Έπειτα από αιτήματα, παρουσιάστηκαν για τη Boukoleon τρία τιμολόγια, που χρέωναν το κάθε fund αντίστοιχα ανάλογα με τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς που είχαν αγοραστεί με τα δάνεια.
Συνοπτικά, οι πραγματικοί δικαιούχοι των εμπλεκόμενων offshore έλειπαν από την εικόνα. Στις παρατηρήσεις τους οι ελεγκτές ανέφεραν πως τα εν λόγω δάνεια αποτελούν παραβίαση της πιστωτικής πολιτικής της Proton Bank. Βάσει των στοιχείων που διέρρευσαν, φαίνεται ποιοι και ποιες εταιρείες συνδέονται με τη Boukoleon. Από τα αρχεία της Appleby φαίνεται ότι στο παρελθόν ως δικαιούχος της Boukoleon εμφανιζόταν ένα trust που είχε ιδρύσει η ίδια η δικηγορική εταιρεία στα Κέιμαν, το Appleby Trust, που αναλάμβανε να παίζει αυτόν τον ρόλο σε εκατοντάδες εταιρείες που είχε συστήσει η Appleby για να μη φαίνονται τα ονόματα των πραγματικών ιδιοκτητών.
Στα στοιχεία εμφανίζεται ως πραγματικός δικαιούχος μόνο το Appleby Trust των Κέιμαν. Όσον αφορά στους μετόχους, από το 2004 και μετά αναφέρονται οι εξής: Panton G. Wayne (πρώην στέλεχος της δικηγορικής εταιρείας Walkers, με ειδίκευση στις offshore στα Κέιμαν, που το 2013 ανέλαβε ΥΠΟΙΚ των Κέιμαν), Ian Gobin (δικηγόρος της Walkers που μετά βρέθηκε στην Appleby- θεωρούμενος «ονομαστικός μέτοχος»), Christopher Meyering (Sciens Capital Management), Ιωάννης και Θεόδωρος Ρήγας.
Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ: Πριν τα τρία funds με έδρα τα Κέιμαν λάβουν τα δάνεια από την Proton, για να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, απέκτησαν μετοχές της Πειραιώς από άλλες offshore, που φέρεται να ήταν θυγατρικές τους, έτσι ώστε να ασκήσουν δικαίωμα προτίμησης κατά τη διαδικασία. Ένα από τα τρία funds που έλαβαν τα δάνεια από την Proton ήταν το Aurifex Institutional Holdings. Ανάμεσα στις θυγατρικές τους που έδωσαν τις μετοχές τους στο Aurifex, σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ, και η Nesfield Investments Inc. Αφού πέρασαν οι μετοχές από τη Nesfield Investments στο Aurifex, η πρώτη κατέστη ανενεργή και διεγράφη από τα εταιρικά μητρώα του Παναμά. Στα στοιχεία των Panama Papers εντοπίζεται η εταιρεία ως Nesfield Investments SA.
Σύμφωνα με αδημοσίευτα έγγραφα των Panama Papers, η Nesfield Investmens SA φέρεται να βρίσκεται σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για πρώτη φορά το 2008 και φαίνεται να αποφασίζεται η λήψη δύο δανείων από την Πειραιώς, ύψους 3,5 και 2,2 εκατ. αντίστοιχα. Την περίοδο που αποφασίστηκε η λήψη τους, ο Παναμάς δεν είχε σε λειτουργία μηχανισμούς ώστε να διασφαλίζεται η ταυτότητα των κατόχων των ανώνυμων μετοχών.
Από τα αδημοσίευτα έγγραφα των Panama Papers, φαίνεται πως σε γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ως πληρεξούσιοι της Nesfield είχαν οριστεί δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς. Δύο χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2010, ανάμεσα σε άλλα αδημοσίευτα έγγραφα, εντοπίζεται και μια επιστολή της Nesfield στην Πειραιώς. Όπως διευκρινίζεται από τους διευθυντές της συγκεκριμένης Nesfield, εκείνη την περίοδο πραγματικός δικαιούχος της offshore είναι μια άλλη offshore, με έδρα τα Κέιμαν, η Pan-Holdings Limited. Στην επιστολή διευκρινίζεται πως ένα από τα funds της Sciens, το Sciens Special Situations Master Fund Ltd έχει δικαίωμα ελέγχου επί των μετοχών της Pan-Holdings, καθώς και ότι η ελληνική Sciens Διεθνής Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων και Συμμετοχών επίσης έχει δικαίωμα ελέγχου επί των μετοχών της Sciens Special Situations Master Fund.
Η Nesfield Investments SA κατέστη ανενεργή στις 10 Φεβρουαρίου 2011, πριν την ημερομηνία που είχε οριστεί για την αποπληρωμή της πρώτης δόσης για το δάνειο που φέρεται να είχε λάβει από την Πειραιώς. Στο πόρισμα της ΤτΕ αναφέρεται ότι οι θυγατρικές offshore των funds που πήραν δάνεια από την Proton, ύψους 81 εκατ., διαλύθηκαν αφού πέρασαν τις μετοχές τους στα funds στις 18 Ιανουαρίου 2011.
 koutipandoras.gr

***  ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών 
Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 49 ετών από τον ΟΑΕΔ. Βασικός σκοπός του προγράμματος δεν είναι άλλος από την προώθηση της απασχόλησης ανέργων, οι οποίοι βρίσκονται στις παραγωγικές ηλικίες 30 - 49 ετών.
Το πρόγραμμα πρόκειται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μέσα από την επιχορήγηση που θα δοθεί σε επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ οι 5.000 από τις 15.000 θέσεις θα αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Ωφελούμενοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 3 μήνες, μακροχρόνια άνεργοι και δικαιούχοι ΚΕΑ. Η επιχορήγηση ορίζεται σε 12 μήνες. Η ημερήσια επιχορήγηση ανά άτομο είναι 15 ευρώ για άνεργους 3μήνου, 18 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους και 22 ευρώ για δικαιούχους ΚΕΑ.
Για όσες επιχειρήσεις προσλάβουν μη μακροχρόνια άνεργους δεσμεύονται από το πρόγραμμα να διατηρήσουν το προσωπικό αυτό επιπλέον τρεις μήνες, χωρίς, όμως, να λαμβάνουν επιχορήγηση. Έχει, μάλιστα, καθοριστεί και το ποσό της επιχορήγησης ανά ημέρα.
Έτσι, για τους ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον τρεις μήνες, η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι 15 ευρώ ανά άτομο. Αντίστοιχα, για τους μακροχρόνια ανέργους το ποσό αυτό θα οριστεί στα 18 ευρώ ανά άτομο ενώ για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα είναι 4 ευρώ περισσότερα, δηλαδή 22 ευρώ ανά άτομο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα:
-Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 0-3 άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για 1 ωφελούμενο
-Επιχειρήσεις με προσωπικό από 4-8 άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως 2 ωφελούμενους
-Επιχειρήσεις με προσωπικό από 9-19 άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως 3 ωφελούμενους
-Επιχειρήσεις άνω 20 ατόμων μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως 5 ωφελούμενους.

*** Συγκροτήθηκαν 4 επιτροπές για τις ενστάσεις των δασικών χαρτών στη Μεσσηνία 
Οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες της Μεσσηνίας συγκροτήθηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
Συνολικά, συγκροτούνται τέσσερις επιτροπές για τη Μεσσηνία και το μεγάλο ερωτηματικό είναι η διεκπεραίωση του έργου που αναλαμβάνουν, καθώς η προηγούμενη εμπειρία, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, απέδειξε ότι υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους. Ένα από τα βασικά προβλήματα εκτιμάται ότι θα είναι η συμμετοχή των υπηρεσιακών παραγόντων άλλων νομών στις επιτροπές, οι οποίοι και θα πρέπει να μετακινούνται στη Μεσσηνία, όταν, ως γνωστόν, τα Δασαρχεία μετά βίας εξασφαλίζουν οδοιπορικά έξοδα και καύσιμα για αυτοψίες και άλλες υπηρεσιακές ανάγκες.
Έδρα των τριών πρώτων επιτροπών καθορίζεται η Καλαμάτα και οι επιτροπές θα συνεδριάζουν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Καλαμάτας, ενώ η τέταρτη στην Κυπαρισσία.
  Μεσσήνη
Η επιτροπή που θα εξετάσει τις ενστάσεις που εμπίπτουν στη χωρική αρμοδιότητα του Δασονομείου Μεσσήνης του Δασαρχείου Καλαμάτας αποτελείται από τους:
-Αργειτάκη Αθανάσιο του Γεωργίου, δασολόγο με Α’ βαθμό, υπάλληλο της Διεύθυνσης Δασών Αρκαδίας, ως πρόεδρο
-Κακαλέτρη Χρήστο του Παναγιώτη, δασοπόνο με Α’ βαθμό, υπάλληλο του Δασαρχείου Γυθείου, ως μέλος
-Αντωνοπούλου Άννα του Νικολάου, δικηγόρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, ως μέλος
-Τζαβάρα Ανάργυρο του Παναγιώτη, ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων με βαθμό Α, υπάλληλο του Δασαρχείου Καλαμάτας, ως γραμματέα.
Αναπληρωματικά μέλη: Χριστοδούλου Νίκος του Παναγιώτη, δασολόγος με βαθμό Α’, προϊστάμενος του Δασαρχείου Κυπαρισσίας. Σταθοπούλου Ιωάννα του Δημητρίου, δασοπόνος, υπάλληλος του Δασαρχείου Κυπαρισσίας. Αρζόγλου Μαγδαληνή του Αντωνίου, δικηγόρος Καλαμάτας. Μουτσούλας Παύλος του Ευσταθίου, διοικητικός, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας.
  Αλαγονία - Μελιγαλάς
Η επιτροπή που θα εξετάσει ενστάσεις που εμπίπτουν στη χωρική αρμοδιότητα των Δασονομείων Αλαγονίας - Μελιγαλά – Δασαρχείου Καλαμάτας αποτελείται από τους:
-Ζάκκα Γεώργιο του Θεοδώρου, δασολόγο με Α’ βαθμό, προϊστάμενο του Δασαρχείου Σπάρτης, ως πρόεδρο
-Βουλουμάνο Παναγιώτη του Γεωργίου, δασοπόνο, υπάλληλο του Δασαρχείου Σπάρτης, ως μέλος
-Διακουμέα Δήμητρα του Γεωργίου, δικηγόρο Καλαμάτας, ως μέλος
-Δημητρακόπουλο Χρήστο του Ιωάννη, Δ.Ε Διοικητικός, υπάλληλο της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας, ως γραμματέα.
Αναπληρωματικά μέλη: Μπάρδης Βασίλειος του Δημητρίου, δασολόγος με βαθμό Α’, υπάλληλος του Δασαρχείου Πύργου. Τότσκα Νίκη του Κωνσταντίνου, δασοπόνος, υπάλληλος του Δασονομείου Γαργαλιάνων – Δασαρχείο Κυπαρισσίας. Μακρή Παναγιώτα του Νικολάου, δικηγόρος Καλαμάτας. Μουτσούλας Παύλος του Ευσταθίου, διοικητικός, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας.
  Καλαμάτας
Η επιτροπή που θα εξετάσει ενστάσεις που εμπίπτουν στη χωρική αρμοδιότητα του Δασονομείου Καλαμάτας– Δασαρχείου Καλαμάτας, αποτελείται από τους:
-Καραγιαννάκο Γεώργιο του Κωνσταντίνου, δασολόγο με Α’ βαθμό, προϊστάμενο του Δασαρχείου Μολάων, ως πρόεδρο
-Γεωργακόπουλο Δημήτριο του Δήμου, δασοπόνο με Α’ βαθμό, υπάλληλο της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας, ως μέλος
-Κουτσουρούπα Χρήστο του Φωτίου, δικηγόρο Καλαμάτας, ως μέλος
-Διακουμή Κωνσταντίνο του Σωτηρίου, ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων, υπάλληλο του Δασαρχείου Καλαμάτας, ως γραμματέα.
Αναπληρωματικά μέλη: Λαδικός Σπύρος του Γερασίμου, δασολόγος, προϊστάμενος του Δασαρχείου Γυθείου με βαθμό Α’. Πίκουλας Κυριάκος του Γεωργίου, δασοπόνος, υπάλληλος του Δασονομείου Πύλου – Δασαρχείο Καλαμάτας. Λαπιώτης Φώτιος του Βασιλείου, δικηγόρος Καλαμάτας. Δημητρακόπουλος Χρήστος του Ιωάννη, ΔΕ διοικητικός, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας.
  Πύλος
Η επιτροπή που θα εξετάσει ενστάσεις που εμπίπτουν στη χωρική αρμοδιότητα του Δασονομείου Πύλου, του Δασαρχείου Καλαμάτας και τις υποθέσεις του Δασαρχείου Κυπαρισσίας, αποτελείται από τους:
-Πολίτη Σπυρίδωνα του Παναγή, δασολόγο, διευθυντή Δασών Αρκαδίας, ως πρόεδρο
-Αλεξανδροπούλου Ευγενία του Κωνσταντίνου, δασοπόνο, υπάλληλο του Δασαρχείου Κυπαρισσίας, ως μέλος
-Κατσούλα Νικόλαο του Κωνσταντίνου, δικηγόρο Κυπαρισσίας, ως μέλος
-Παπαγιάννη Κωνσταντίνο του Γεωργίου, Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων, υπάλληλο του Δασαρχείου Κυπαρισσίας, ως γραμματέα.
Αναπληρωματικά μέλη: Ανδρινοπούλου Θεοδώρα του Δημητρίου, δασολόγος με βαθμό Α’, υπάλληλος του Δασαρχείου Καλαμάτας. Αλεξανδροπούλου Δήμητρα του Κωνσταντίνου, δασοπόνος, υπάλληλος του Δασαρχείου Κυπαρισσίας. Παπαδοπούλου Ειρήνη του Αναστασίου, δικηγόρος Κυπαρισσίας. Θεοδωροπούλου Αναστασία του Νικολάου, διοικητικός, υπάλληλος του Δασαρχείου Κυπαρισσίας.
Έδρα αυτής της επιτροπής καθορίζεται η Κυπαρισσία και η επιτροπή θα συνεδριάζει στα γραφεία του Δασαρχείου Κυπαρισσίας (Ελευθερίου Βενιζέλου 51).  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Κίνδυνος- θάνατος σε Πολυλίμνιο και Νέδα 
Έδωσαν εξηγήσεις στην πταισματοδίκη για το θάνατο της 24χρονης στο Πολυλίμνιο οι σύμβουλοι του Δήμου Μεσσήνης 
 Ανωμοτί εξηγήσεις για το θάνατο της 24χρονης κοπέλας από την Πάτρα, Παρασκευής Τσιντώνη, έπειτα από πτώση βράχου πέρυσι στο Πολυλίμνιο.
έδωσαν χθες στην πταισματοδίκη Καλαμάτας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.
Παρά, πάντως, το τραγικό περιστατικό με το θάνατο της κοπέλας και τον τραυματισμό φίλης της, και παρότι όλοι οι φορείς επιθυμούν και αποζητούν την αύξηση της επισκεψιμότητας με φυσιολάτρεις, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, τα μέτρα προστασίας των επισκεπτών στα φυσικά μνημεία της Μεσσηνίας, όπως το Πολυλίμνιο και η Νέδα, ήταν και φέτος το καλοκαίρι μηδαμινά.
  Προκαταρκτική
Οι ανωμοτί εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν χθες ο δήμαρχος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσσήνης εντάσσονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της άτυχης κοπέλας.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο φάκελος της προκαταρκτικής θα επιστρέψει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου από τα στοιχεία που θα έχουν συλλεχθεί είτε να ασκηθούν διώξεις σε υπευθύνους είτε να τεθεί ως υπόθεση στο αρχείο.
  Ευθύνες
Πάντως, πρόσφατα το θέμα αυτό απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, όπου είχε επισημανθεί πως η οποιαδήποτε αναλυτική συζήτηση δε θα εξυπηρετούσε, καθώς η έρευνα για το τραγικό ατύχημα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, όπως είχε τονισθεί σε εκείνη τη συνεδρίαση, ότι στο φάκελο της προκαταρκτικής περιλαμβάνονται πρακτικά από συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του Πολυλιμνίου.
Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη κοπέλα από την Πάτρα μαζί με την παρέα της είχαν πάει για πεζοπορία στο Πολυλίμνιο πέρυσι τον Αύγουστο. Εκεί, μια ξαφνική και έντονη νεροποντή προκάλεσε αποκόλληση βράχων, οι οποίοι τραυμάτισαν θανάσιμα την 24χρονη από την Πάτρα και σοβαρά την 25χρονη φίλη της από τη Μεσσηνία.
Για λίγες μέρες τότε το σημείο έμεινε κλειστό, ενώ μετά άνοιξε κανονικά, με μόνη διαφορά την τοποθέτηση πινακίδων ότι οι επισκέπτες φέρουν οι ίδιοι ευθύνη για την περιήγησή τους εκεί…
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***

~

*** Αθλητική ενημέρωση :








*** Μέσω Ζάγκρεμπ πάει Μουντιάλ η Εθνική
 Σήμερα ο πρώτος αγώνας για τα μπαράζ
~ Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει απόψε (21:45) στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ την Κροατία με φόντο μια θέση στα τελικά του Μουντιάλ
* Την ευκαιρία να βρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρίτη συνεχή διοργάνωση έχει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που αγωνίζεται σήμερα κόντρα στην Κροατία για το «πρώτο ημίχρονο» των διπλών αναμετρήσεων.
Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει (21:45) στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ μια ομάδα πολύ ικανή μεσοεπιθετικά, αλλά με κενά και προβλήματα στην ανασταλτική και αμυντική λειτουργία. Μια ομάδα με εντυπωσιακή ποιότητα, με παίκτες πρωταγωνιστές σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους αλλά και με όλες τις ιδιαιτερότητες και τα σύνδρομα που κατατρύχουν τους βαλκανικούς λαούς.
Οι διεθνείς του Μίχαελ Σκίμπε καλούνται λοιπόν να σταθούν στο ύψος που αρμόζει η περίσταση, να είναι ανταγωνιστικοί, ψύχραιμοι, να εκμεταλλευτούν την ομοψυχία τους και να διαχειριστούν έξυπνα τη «θερμή» ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν απόψε οι φίλοι της Κροατίας, προκειμένου να παίξουν για την πρόκριση στο δικό τους «ηφαίστειο».
Στο «μυαλό» του Σκίμπε
 Ο Σκίμπε και οι συνεργάτες του έχουν αναλύσει ενδελεχώς τους Κροάτες στους Έλληνες διεθνείς. Το scouting report αναφέρει πως μεσοεπιθετικά ο αντίπαλος διαθέτει ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη ποιότητα, οι οποίοι μπορούν στην καλή ημέρα τους να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Αμυντικά, όμως, είναι ευάλωτοι κι έτσι μεγάλο μέρος της τακτικής επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Εθνική θα χτυπήσει στην Αχίλλειο πτέρνα τους.
Το έργο του Γερμανού εκλέκτορα μόνο εύκολο δεν είναι πάντως, αφού δύο βασικοί ποδοσφαιριστές του, ο Μανωλάς (τιμωρημένος) και ο Μάνταλος (τραυματίας) βρίσκονται εκτός πλάνων, όπως και ο Δώνης, ενώ ο Τοροσίδης θα είναι μεν στον πάγκο αλλά δεν θα παίξει και ο Παπασταθόπουλος θα σφίξει τα δόντια για να τα καταφέρει, αφού προέρχεται από τον τραυματισμό στον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν.
Στο 4-2-3-1 του Σκίμπε τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, δεξιός μπακ ο Ρέτσος, αριστερός ο Τζαβέλλας και στόπερ ο Σωκράτης με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ζέκα και Τζιόλης θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, οι δύο αμυντικοί μέσοι, ενώ μια θέση διεκδικούν και οι Ταχτσίδης, Σάμαρης. Ο Φορτούνης θα κινείται μερικά μέτρα πίσω από τον Μήτρογλου, ενώ στα άκρα θα παίξουν οι Μπακασέτας και Σταφυλίδης.
Ελληνικός... εφιάλτης
Η Εθνική ομάδα αποτελεί έναν από τους «κακούς δαίμονες» της Κροατίας, με την οποία έχει αναμετρηθεί κατά το παρελθόν σε έξι αγώνες και μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Μάλιστα, η μοναδική νίκη της «Χρβάτσκα» είχε την υπογραφή του νυν προέδρου της κροατικής ομοσπονδίας, Νταβόρ Σούκερ!
Κατά σύμπτωση, αυτό συνέβη στο πρώτο παιχνίδι που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου 1997, όταν η Κροατία νίκησε την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη με γκολ του Σούκερ.
Το παρελθόν των ελληνοκροατικών συναντήσεων:
10/11/1996 (Προκριματικά Μουντιάλ 1998): Κροατία-Ελλάδα 1-1 (45΄ Σούκερ - 9΄ Νικολαΐδης)
30/04/1997 (Προκριματικά Μουντιάλ 1998): Ελλάδα-Κροατία 0-1 (74΄ Σούκερ)
10/03/1999 (Φιλικός αγώνας): Ελλάδα-Κροατία 3-2 (11΄, 55΄ Γιαννακόπουλος, 86΄ Νικολαΐδης - 67΄ Βλάοβιτς, 80΄ πεν. Σούκερ)
25/04/2001 (Φιλικός αγώνας): Κροατία-Ελλάδα 2-2 (67΄ Βλάοβιτς, 90΄ Ράπαϊτς - 38΄, 51΄ Αλεξανδρής)
07/09/2010 (Προκριματικά Euro 2012): Κροατία-Ελλάδα 0-0
07/10/2011 (Προκριματικά Euro 2012): Ελλάδα-Κροατία 2-0 (70΄ Σαμαράς, 79΄ Γκέκας)    in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΚΡΟΑΤΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  4-1 ,(3-1) .-
Τα  γκολ :14΄πεν. Μόντριτς , 20΄Κάλινιτς , 30΄Παπασταθόπουλος , 49΄ Κράμαριτς


~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .-  

~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5904   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3762    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3764  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.430   βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 

 

1 σχόλιο:

  1. αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

    Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτου, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
    Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο dimopouloualexandra71@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε μαζί μου με το WhatsApp: +306972169483

    ΑπάντησηΔιαγραφή