ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 07 Μαΐου  2018 .
~



~ 7 Μαΐου: Εορτή του Αγίου Κοδράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων
~ Τη μνήμη του Αγίου Κοδράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων τιμά σήμερα, 7 Μαΐου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Κοδράτος έζησε στα χρόνια των βασιλέων Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και Ουαλεριανού (251 – 259 μ.Χ.) στη Νικομήδεια.
*  Συνελήφθη σαν Χριστιανός, οδηγήθηκε στον ανθύπατο Περίνιο και όταν τον ανέκρινε, ο Κοδράτος, ομολόγησε με θάρρος ότι είναι χριστιανός. Τότε τον άπλωσαν κατά γης, τον μαστίγωσαν με μαστίγια από νεύρα βοδιών και αιμόφυρτο τον έριξαν στη φυλακή. Από τη Νικομήδεια, με προσταγή του ανθύπατου, μεταφέρθηκε στη Νίκαια, όπου δι’ αυτού πολλοί πίστεψαν στον Χριστό και θανατώθηκαν άλλοι με φωτιά και άλλοι με μαχαίρια.
Εκεί αφού τον κρέμασαν, έγδαραν τις σάρκες του, τον μαστίγωσαν και τον έστειλαν στην Aπάμεια, όπου και εκεί υπέστη πολλά και ποικίλα μαρτύρια.
Από εκεί ο ανθύπατος τον οδηγούσε δέσμιο στην Καισαρεία. Στο δρόμο, πολλές φορές προσπάθησε να πείσει τον Κοδράτο να προσφέρει θυσία στους θεούς, αλλά ο μάρτυρας παρέμεινε άκαμπτος στην πίστη του.
Τότε κοντά στην Ερμούπολη, διέταξε να τον βάλουν επάνω σε πυρακτωμένη σχάρα και έπειτα τον αποκεφάλισαν. Γίνεται δε η σύναξη του κοντά στην Ξηροκίρκου.
~*
 *** Να είμαστε αισιόδοξοι ό,τι και αν συμβαίνει
~ Υπάρχει ένας ανάπηρος άνθρωπος γεμάτος αισιοδοξία, τον οποίο έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Είναι ένας στρατιώτης που πληγώθηκε στον πόλεμο.
* Μια εχθρική σφαίρα διαπέρασε το σώμα του, τον πλήγωσε δίπλα στη μέση του. Με κάλεσε να τον επισκεφθώ. Μπήκαμε μέσα στο μισοσκότεινο δωμάτιο. Σε μία μεγάλη καρέκλα, με πλάτη δίπλα στο παράθυρο, καθόταν ο γνωστός μου.
Με κοίταξε και μου είπε:«Κάθομαι εδώ από το πρωί μέχρι το βράδυ και παρατηρώ τη ζωή από το παράθυρο. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και καμιά φορά από το ένα πρωί ως το άλλο πρωί. Ξέρετε πως εάν ένας άνθρωπος βρεθεί μέσα σ” ένα άδειο πηγάδι και από κει παρατηρήσει μέρα μεσημέρι τον ουρανό, θα δει τα αστέρια του ουρανού; Και εγώ παρατηρώ μέσα από το μισοσκόταδο μου τους ανθρώπους και μου φαίνονται σαν αστέρια λαμπερά που φέγγουν, κινούνται κυκλικά και αδιάκοπα.
Όσο συμμετείχα στον στρόβιλο της ζωής δεν ήξερα ότι η ζωή είναι τόσο ωραία και τόσο γλυκιά. Από τότε που έχασα τα πόδια μου, κέρδισα τα μάτια μου. Ναι βλέπω αυτή τη ζωή από τότε που κάθισα σ” αυτήν την καρέκλα. Η ζωή είναι ωραία και γεμάτη αρμονία.Η αρρώστια δεν είναι μεγάλο κακό και ο θάνατος επίσης δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό κακό. Δεν αισθάνομαι τα πόδια μου καθόλου. Δεν στηρίζουνε αυτά έμενα αλλά εγώ αυτά. Αλλά υπάρχει κάτι που στηρίζει εμένα όπως εγώ κρατώ τα παράλυτα πόδια μου. Αν δεν υπήρχε αυτό, θα ήμουν όλος παράλυτος. Αυτό που με κρατά είναι η εσωτερική ψυχική μου αισιοδοξία.
Η ψυχή μου για καιρό ήταν παράλυτη. Η οπτική της ψυχής μου κυρίως ήταν παράλυτη, επειδή δεν μπορούσε να βλέπει την ομορφιά και το νόημα αυτής της ζωής.Η ψυχή μου περιφερόταν στο σκοτάδι και της φαινόταν όλος ο κόσμος σκοτεινός. Η μοναδική της δραστηριότητα ήταν η υποταγή στο σώμα, η σκλαβιά στο σώμα. Το σώμα μου έσερνε την ψυχή πίσω του, όπως τραβά ο κυνηγός τον σκύλο του από το λουρί.
Η ψυχή μου χοροπηδούσε, χόρευε στη σκόνη και στη λάσπη, ακολουθώντας το σώμα, υπακούοντας πάντα στην θέληση του σώματος.Ήμουν υγιής αλλά δεν το αισθανόμουν. Είχα μάτια αλλά δεν έβλεπα. Οι ακτίνες του ηλίου, ενώ με άγγιζαν χαρούμενα, εγώ κατσούφιαζα και δεν τις έβλεπα. Τα αστέρια με έβλεπαν, αλλά εγώ τα απεχθανόμουν και τα φοβόμουν.
Ήμουν σαν τυφλοπόντικας, που κάποιος με έβγαλε έξω στο φως και στον αέρα και μπερδεμένος τριγύριζα από δω και από κει. Τρέμοντας έσκαβα τη γη για να ξεφύγω από τον ήλιο και να χωθώ πάλι στο σκοτεινό χώμα της γης.Δόξα τω Θεό έγινε αυτός ο πόλεμος! Και δόξα τω Θεό ο εχθρός με αυτόν τον τρόπο με έκανε παράλυτο! Αυτός ο εχθρός είναι για μένα ο μεγαλύτερος ευεργέτης.
Έχασα τα πόδια αλλά κέρδισα την ψυχή. Πόσο μεγάλη είναι η σοφία του Θεού! Χρησιμοποιεί και τα πιο αυστηρά μέσα για το καλό μας. Εγώ έδωσα μόνο τα πόδια μου για την ψυχή. Πού να ξέρετε πόσο περισσότερο αξίζει η ψυχή από τα πόδια!Από τότε που κάθομαι σ” αυτήν την καρέκλα και παρατηρώ τον κόσμο από το παράθυρο, τακτοποίησα τις σκέψεις μου και τα αισθήματα μου. Για πολύ καιρό μέσα στο κεφάλι μου και στην καρδιά μου επικρατούσε χάος. Ο άνθρωπος βρίσκει την αρμονία στην ζωή και στον κόσμο, μόνον όταν την βρει μέσα του.
Αυτήν την εσωτερική αρμονία μόλις τώρα την βρήκα. Απομάκρυνα το χάος και τον φόβο από μέσα μου. Παλιά αισθανόμουν φόβο ακόμη και για ένα απλό συνάχι…Σήμερα υπάρχουν δίπλα μου δύο παράλυτα πόδια, που κάποτε ήταν βασικά μέλη του σώματος μου, και δεν φοβάμαι καθόλου. Μια ανατροπή συνέβη μέσα στην ψυχή. Τώρα που έγινα πιο άσχημος, ο κόσμος μου φαίνεται πιο όμορφος.
Όταν με συμπονά όλος ο κόσμος, τότε αρχίζω να λυπάμαι όλο τον κόσμο».Έτσι μου μίλησε ο παράλυτος άνθρωπος. Πόσοι από σας δεν θα έλεγαν: Εγώ στη θέση του θα αυτοκτονούσα. Ο αριθμός των αυτοκτονιών στην εποχή μας αυξάνει ανησυχητικά και για λόγους λιγότερο σοβαρούς από ό,τι είναι δύο παράλυτα πόδια. Η αγωγή και η διαπαιδαγώγηση παίζει σημαντικό ρόλο στο θέμα αυτό.
Ο άνθρωπος διαπαιδαγωγείται ή για να γίνει αισιόδοξος ή για να γίνει αυτόχειρας. Η γενιά μας έχει διαπαιδαγωγηθεί για το δεύτερο. Οι γονείς είναι οι πρώτοι που προετοιμάζουν τους αυτόχειρες.Η μάνα για παράδειγμα ψιθυρίζει κάθε πρωί στον γιό της: «ο κόσμος αυτός είναι κακός». «Οι άνθρωποι, συνεχίζει η μάνα, είναι εγωιστές, φθονεροί και ψεύτες». «Απόφευγε τους ανθρώπους, γιε μου». «Να κοιτάς μόνο τον εαυτό σου». Μετά τη μάνα ο πατέρας επαναλαμβάνει στο γιό: «Τι κακός καιρός για το χωράφι». «Πόσο άσχημη είναι η φύση». «Πόσο αηδιαστικά είναι τα ανθρώπινα έργα». «Πόσο βαρετός είναι ο ήλιος». «Πόσο θλιβερή είναι η ζωή». Ο πατέρας και η μάνα επαναλαμβάνουν στο γιό τους συχνά τα τρελά λόγια ενός απαισιόδοξου ποιητή:«Αδελφέ μου, στον κόσμο δεν υπάρχει αγάπη».
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταδίκη αυτού του κόσμου από αυτήν. Ο κόσμος επιβιώνει λόγω της αγάπης. Αν πει κανείς πως στον κόσμο δεν υπάρχει αγάπη, αυτό είναι η πιο φρικτή και ψευδής καταδίκη του κόσμου. Με την παραπάνω φράση του αποτυχημένου και απαισιόδοξου ποιητή διαπαιδαγωγείται ολόκληρη η γενιά μας. Θα βρείτε εκατοντάδες νέους και ηλικιωμένους που δεν ξέρουν το «Πάτερ ημών» και δεν διαβάζουν το Ευαγγέλιο, αλλά δεν θα βρείτε ούτε μερικές δεκάδες ανθρώπων, που δεν επαναλαμβάνουν καθημερινά: Αδελφέ μου, σ” αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει αγάπη.
Όποιος όμως επαναλαμβάνει αυτά τα λόγια, δεν σκέφτεται πως υπάρχει σ” αυτόν τον κόσμο το χαμόγελο και η χαρά. Ακόμη και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές συνεχίζουν να υποτιμούν τους μαθητές κρατώντας τους επίτηδες σε μια μεγάλη απόσταση απ’ αυτούς. Με μία λέξη σερνόμαστε και δεν προχωράμε. Μελαγχολικοί, χλωμοί, συντετριμμένοι άνθρωποι περπατούν.Η χαρά μας είναι μισή λύπη. Το χαμόγελο μας δεν μοιάζει με το χρυσαφένιο φως του ηλίου, αλλά με το χλωμό, μελαγχολικό φως του φεγγαριού.
Οι πολλοί είναι συνηθισμένοι στην κλειστή ζωή του δωματίου. Η διασκέδασή μας φθάνει στα όρια της αμαρτίας. Εξαιτίας της αγωγής και της διαπαιδαγώγησις μας, ολόκληρη η χώρα μας είναι «παράλυτη». Σ” αυτό οφείλεται η απαισιοδοξία μας, η μελαγχολία και η θλίψη μας, η έλλειψη χαράς. Το μεγαλύτερο μέρος της μελαγχολίας μας προέρχεται από τις εσωτερικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία, στην Εκκλησία, στην οικογενειακή και στη δημόσια ζωή. Σπάνιο να βρει κανείς ένα παράλυτο που να είναι αισιόδοξος.
Πολλοί νομίζουν ότι έτσι απλά κάποιος είναι αισιόδοξος και κάποιος απαισιόδοξος. Δεν είναι όμως έτσι. Αισιοδοξία σημαίνει ευτυχία, ενώ απαισιοδοξία σημαίνει δυστυχία. Μεγαλύτερη ευτυχία για έναν άνθρωπο δεν είναι η υγεία, ο πλούτος, οι φίλοι και η δόξα. Η μεγαλύτερη ευτυχία για έναν άνθρωπο είναι να έχει αισιοδοξία.Ούτε μεγαλύτερη δυστυχία για έναν άνθρωπο είναι η αρρώστια, η φτώχεια, η μοναξιά, η εγκατάλειψη, η αδικία, η οποιαδήποτε δυσκολία και απώλεια.
Η μεγαλύτερη δυστυχία για έναν άνθρωπο είναι να είναι απαισιόδοξος, γιατί ενώ η αισιοδοξία αποτελεί ύμνο της ζωής, η απαισιοδοξία αποτελεί ύμνο στον θάνατο.Οι άνθρωποι δεν μπορούν με τίποτε να συνηθίσουν να παρατηρούν τα πάντα από την οπτική της αιωνιότητος. Όλα όσα παράγει αυτός ο κόσμος, τα παράγει για την αιωνιότητα. Η αγάπη μας και η φιλία μας είναι αξεπέραστες στον χρόνο, όπως και ο κόσμος. Τα μάτια μας κάνουν λάθος όταν μας λένε πως όλα περνάνε, όπως μας εξαπατούν για την κίνηση του ηλίου. Υπάρχει ένα περιβάλλον πνευματικό όπου όλα ζουν και κινούνται. Αυτό το περιβάλλον είναι σταθερό και ακίνητο. Όλα όσα έζησαν στη γη, ζουν και σήμερα σ” αυτό το πνευματικό περιβάλλον.
Όλα όσα ζουν σήμερα, θα ζουν αιώνια σ” αυτόν τον πνευματικό τόπο. Η αγάπη και η φιλία δεν χάνονται με τον θάνατο, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν σε μια πολύ πιο καθαρή και έξοχη μορφή στον άλλο κόσμο.Ανάμεσα στον άλλο κόσμο και σ” αυτόν που ζούμε υπάρχουν σύνορα εξαιτίας της μυωπίας μας, και δεν βλέπουμε την συνέχεια, την προέκταση αυτής της ζωής μετά τον θάνατο. Και δεν μπορούμε να δούμε με πνευματικά μάτια το «τώρα».Όλοι εμείς υφαίνουμε το υφαντό της ιστορίας, αδέλφια μου. Είμαστε υφαντές της ιστορίας αλλά υπάρχει και ένας μεγαλύτερος από μας Υφαντής. Όλες οι ήμερες που συναποτελούν το παρελθόν, από μόνες τους δεν θα σήμαιναν τίποτε, αν δεν αποτελούσαν και αυτές μέρος ενός υφαντού που είναι η ζωή μας.
Ο χρόνος όλων των ανθρώπων στον κόσμο από μόνος του δεν θα ήταν τίποτε, αν δεν είχε σαν στόχο του και περιεχόμενό του την δημιουργία μιας παγκόσμιας σύνθεσης, ενός παγκοσμίου εργόχειρου υφαντού. Κάθε έργο μας μέχρι αυτήν την στιγμή, κάθε λέξη και κάθε συναίσθημα διατηρείται και δεν χάνεται ως μέρος της προσωπικής μας σύνθεσης. Όλος ο ηρωισμός μας και όλη η φαυλότητα μας στέκονται ακίνητα στην ύφανση του παρελθόντος μας.
~ Εμείς οι άνθρωποι δεν αποτελούμε θεματοφύλακες της ιστορίας μας, είμαστε μόνο οι υφαντές της. Το παρελθόν διαφυλάσσεται από Εκείνον που δεν λησμονεί τίποτε. Τα κλειδιά του παρελθόντος κρατά ο Ύψιστος Υφαντής, που προσεκτικά αγρυπνά πάνω από κάθε νήμα που πλέκεται στο εργόχειρο Του. Αναλογιστείτε φίλοι μου, ποια είναι η συμβολή σας στο τεράστιο αυτό υφαντό του Θεού;
Ο Λόγος του Θεού είναι λόγος της αισιοδοξίας.Η αισιοδοξία αποτελεί το φωτοστέφανο της χριστιανικής φιλοσοφίας και της χριστιανικής ιστορίας. Αισιόδοξος ήταν ο Θεμελιωτής του Χριστιανισμού, ο πιο Αισιόδοξος από όλους τους αισιόδοξους στον κόσμο. Παρέμενε αισιόδοξος και όταν εγκαταλελειμμένος από όλους προσευχόταν μόνος στον Θεό, εκείνη την μοιραία νύχτα πριν αρχίσει η τραγωδία. Και τότε που τον σύρανε από τον Ηρώδη στον Πιλάτο χλευάζοντας τον. Και τότε που Του έβαλαν αγκάθινο στεφάνι, που Του έσχιζε το θεϊκό Του κεφάλι, και τότε όταν υπό το βάρος του Σταυρού έβγαινε έξω από τα Ιεροσόλυμα, που Τον αποχαιρετούσαν με γέλια, με κατάρες και με τον ήχο των αδύναμων δακρύων των γυναικών. Και τέλος όταν το ποτήρι της πίκρας ξεχείλισε και εισήλθε στην ιστορία η λέξη Γολγοθάς, πάλι παρέμεινε αισιόδοξος.Αισιόδοξοι ήταν και οι Χριστιανοί μάρτυρες.
Αφού οι μάρτυρες και οι μεγαλομάρτυρες ήταν αισιόδοξοι, πως εμείς να είμαστε απαισιόδοξοι; Αισιόδοξοι ήσαν όσοι στις ρωμαϊκές αγορές πάλαιψαν με άγρια θηρία, για να διασκεδάσει ο Καίσαρας. Αισιόδοξοι ήσαν όσοι καίγονταν στην πίσσα στις πλατείες για την ψυχαγωγία του Καίσαρα και των γυναικών του. Αισιόδοξοι ήσαν όσοι γύριζαν δεμένοι στον τροχό και όσοι θάφτηκαν ζωντανοί στην γη. Αισιόδοξοι ήσαν εκείνοι που δεν γνώρισαν την ισότητα ούτε την ελευθερία του τύπου. Πώς λοιπόν εμείς να γινόμαστε απαισιόδοξοι; Γιατί να γινόμαστε απαισιόδοξοι;
Οι μάρτυρες του Χριστιανισμού όταν καίγονταν στη φωτιά φώναζαν: Εμείς και πάλι πιστεύουμε. Αυτοί και όταν τους έσχιζαν τα θηρία ψιθύριζαν: Εμείς πάλι ελπίζουμε. Πάνω στον σταυρό, κλαίγοντας με λυγμούς έλεγαν: Εμείς και τώρα σας αγαπάμε. Εμείς αγαπούμε την μαρτυρική ζωή μας και προσδοκούμε μια καλύτερη ζωή. Πιστεύουμε στον Ένα και Παντοδύναμο Θεό που κυβερνά τον ήλιο και μετρά όλους τους πόνους μας και όλες τις αδικίες των βασανιστών μας.Αυτούς τους ανθρώπους που τους κλώτσησαν σαν άχρηστες πέτρες, τους πήρε ο Θεός, ο Κτίστης των πάντων, να αποτελέσουν το θεμέλιο της Εκκλησίας Του. Η Εκκλησία Του αποτελεί το μεγαλύτερο οικοδόμημα αισιοδοξίας που κτίστηκε στη γη.
Η αισιοδοξία του Χριστιανισμού δεν αποτελεί μία απλή πνευματική θεωρία, γιατί είναι δοκιμασμένη και τεκμηριωμένη.«Δεν θα μπορούσα να αποκαλέσω τον εαυτό μου Χριστιανό, εάν δεν ήμουν αισιόδοξος. Και αν αποκαλούσα τον εαυτό μου Χριστιανό και δεν ήμουν αισιόδοξος, δεν θα ήμουν ειλικρινής Χριστιανός. Και όλοι εσείς ματαίως αποκαλείσθε Χριστιανοί, εάν δεν είσθε αισιόδοξοι. Ο Χριστιανισμός αποτελεί το μέγιστο κάστρο αισιοδοξίας. Ο Χριστιανισμός θεμελιώνεται στην πίστη, την ελπίδα και την αγάπη.
Γιατί αυτά τα τρία μόνο σώζουν: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη.Η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη συναποτελούν την αισιοδοξία. Μόνον η αισιοδοξία μάς σώζει. Αν δεν έχουμε αισιοδοξία, δεν έχουμε πίστη. Χωρίς πίστη είμαστε σαν τα ζώα που σήμερα το πρωί σφαγιάστηκαν στο σφαγείο. Χωρίς την αισιοδοξία, όλοι μας είμαστε ανάπηροι. Μεγαλύτερη αναπηρία έχει ο άνθρωπος χωρίς αισιοδοξία παρά ο άνθρωπος χωρίς πόδια. Ο Θεός εν σοφία τα πάντα έκτισε. Στο πρόσωπο του αισιόδοξου καθημερινά πέφτουν οι ακτίνες του ηλίου, του ζεσταίνουν και του φωτίζουν την ψυχή, ενώ το πρόσωπο του απαισιόδοξου μένει χωρίς τον ήλιο, με αποτέλεσμα η ψυχή του να είναι κρύα και σκοτεινή. Ο πρώτος καθημερινά βλέπει τα λουλούδια, ενώ ο δεύτερος τον σκουπιδότοπο. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά δημιουργία χωρίς αισιοδοξία.
Αδελφοί μου, ας είμαστε αισιόδοξοι. Ας ατενίσουμε τον κόσμο μας την ημέρα, ας δούμε ψηλά στον ουρανό την νύχτα και ας έχουμε πίστη στον Θεό. Υπάρχει ο Δημιουργός, ο Πλάστης του κόσμου και Πατέρας μας. Η σκέψη αυτή, ας είναι η βάση της αισιοδοξίας μας. Κάθε σπόρος αφού σαπίσει, τότε βλαστάνει και γίνεται λουλούδι. Με τον θάνατο εμείς σαπίζουμε για να βλαστήσουμε στην άλλη ζωή. Επειδή είμαστε παιδιά ενός αθάνατου Πατέρα, γι” αυτό είμαστε και εμείς οι ίδιοι αθάνατοι. Τι είδους Πατέρας θα ήταν αυτός που δεν θα δημιουργούσε παιδιά όμοια μ” Αυτόν; Ποιος Πατέρας θα ζούσε δισεκατομμύρια χρόνια και θα είχε γιους των οποίων η ζωή δεν διαρκεί ούτε εκατό χρόνια; Ας είμαστε αισιόδοξοι επειδή κανείς δίκαιος δεν θα πάει στην κόλαση και ούτε ένας μη μετανοιωμένος αμαρτωλός στον παράδεισο.
Ο άνθρωπος όμως για να κατορθώσει να εισέλθει στον παράδεισο, πρέπει πρώτα ο παράδεισος να εισέλθει μέσα του. Στην κόλαση οδηγείται αυτός που η κόλαση υπάρχει ήδη μέσα στην ψυχή του. Ο παράδεισος είναι αθάνατη χαρά και θεϊκή ανύψωση. Η κόλαση είναι αιώνια λύπη και η γεμάτη ενοχές και τύψεις συνείδηση.
Η τιμωρία των αμαρτωλών και η ανταμοιβή των Δικαίων είναι οι υψηλότεροι μαθηματικοί νόμοι της οικουμένης.Ας είμαστε αισιόδοξοι, ακόμη και όταν ζημιωνόμαστε, γιατί η ζημιά μας δεν είναι ποτέ άστοχη και χωρίς λόγο. Τα βάσανά μας είναι σημαντικός παράγοντας στην συνολική πορεία ζωής της ανθρωπότητος.
Τα βάσανά μας είναι μισθός με τον οποίο πληρώνουμε εισιτήριο για να εισέλθουμε στον τόπο τον οποίο φωτίζει ο Θεός με πολλούς ήλιους.Εγώ προσωπικά τρεις φορές στη ζωή μου έφθασα κοντά στον θάνατο και μπορώ να σας εξομολογηθώ και να σας δώσω την μαρτυρία πως τα όσα πέρασα δεν ήταν ούτε φοβερά ούτε ανυπόφορα. Θυμάμαι εκείνες τις στιγμές με χαρά, επειδή αυτά τα τρία γεγονότα ομορφαίνουν τη ζωή μου και σήμερα, και κάνουν την ψυχή μου πιο δυνατή. Ας είμαστε αισιόδοξοι και όταν μεγαλώνουμε σε ηλικία, όπως όταν ήμασταν νέοι. Κάθε ηλικία έχει το μεγαλείο της και την ομορφιά της.
Ας είμαστε αισιόδοξοι ως Χριστιανοί, γιατί στην πίστη μας βρήκαν παρηγοριά και οι πιο απελπισμένοι. Ας αισιοδοξούμε όλοι μας και ως λαός. Δεν μας ξέχασε αυτός που δημιουργεί την Ιστορία. Ο ρόλος μας στην Ιστορία είναι σημαντικός και εξελίσσεται σε ακόμη πιο σημαντικό.Όταν παλεύουμε για την ελευθερία, αγωνιζόμαστε για κάτι θεϊκό, γιατί ο Θεός είναι Πατέρας των ελεύθερων και όχι των υποδουλωμένων ψυχών και σωμάτων. Ας σκεφτόμαστε αισιόδοξα, επειδή μόνον η αισιόδοξη σκέψη φθάνει μέχρι τον Θεό.
Ας είμαστε αισιόδοξοι και με τα συναισθήματά μας, γιατί η αισιοδοξία είναι το φάρμακο της λύπης και η πηγή της αληθινής και αιώνιας χαράς.Ας είμαστε αισιόδοξοι και με τα έργα μας, επειδή τα καλά έργα μας συνυφαίνονται με τα έργα του Θεού, και διατηρούνται αιώνια όπως και τα έργα του Θεού.
Ας είμαστε αισιόδοξοι γιατί και η ίδια η ζωή είναι αισιόδοξη και εμείς οι άνθρωποι είμαστε η πιο υψηλή έκφραση της ζωής.
Το να είναι κανείς αισιόδοξος σημαίνει να ζει και να εκτιμά δίκαια το δώρο της ζωής».
Πηγή: «Να είμαστε αισιόδοξοι ότι και αν συμβαίνει» – Αγίου Νικολάου Αχρίδος
~*
*** Ο σίγουρος δρόμος προς τη Βασιλεία
~  Στο βιβλίο του αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς υπάρχει ένας διάλογος ενός ζητιάνου με ένα διάσημο θεολόγο. Ο θεολόγος επί οκτώ έτη ακατάπαυστα παρακαλούσε το Θεό να τού φανερώσει κάποιον άνθρωπο, πού θα μπορούσε να του δείξει τον πιο σίγουρο δρόμο για τη Βασιλεία των Ουρανών.
*  Κάποια μέρα πού έφθασε στο αποκορύφωμα τής προσευχής άκουσε μια φωνή «Πήγαινε και στην έξοδο τής Εκκλησίας θα βρεις τον άνθρωπο πού ζητάς». Πηγαίνει βιαστικά στην Εκκλησία, όπου βρίσκει ένα γέρο ζητιάνο με κουρελιασμένα ρούχα και πληγωμένα γόνατα και τον χαιρετά:
– «Καλό και ευτυχισμένο πρωινό, γέροντα».
– «Ποτέ δεν είχα κακό και δυστυχισμένο πρωινό». (ο άλλος εν αμηχανία διορθώνει)
– «Είθε να σού στείλει ο Θεός κάθε αγαθό»!
– «Ουδέποτε μου εστάλη κάτι μη αγαθό»! (ο θεολόγος παραξενεύεται και τού λέει)
– «Τι συμβαίνει με σένα, γέροντα; Εγώ σού εύχομαι κάθε ευτυχία».
– «Μα ποτέ δεν είμαι δυστυχής. Ζω σύμφωνα με το θέλημα τού Θεού. Για το ζυγό πού μου έδωσε ο Θεός ποτέ δεν δυσανασχέτησα και είμαι πάντοτε ευχαριστημένος».
– «Από πού ήλθες εσύ, γέροντα, εδώ»;
~  – «Από τον Θεό».
– «Και πού Τον βρήκες»;
– «Εκεί πού Τον άφησα στην αγαθή θέληση».
– «Ποιος είσαι, γέροντα, και σε ποια τάξη ανήκεις»;
– «Όποιος κι αν είμαι, είμαι ικανοποιημένος με την κατάστασή μου, γιατί βασιλεύς είναι αυτός πού κυβερνά και διευθύνει τον εαυτό του».
Ο θεολόγος αποδέχθηκε τελικά πώς ο δρόμος τού ζητιάνου ήταν ο μόνος σίγουρος για τον Ουρανό, δηλαδή η τελεία παράδοση στο θέλημα τού Θεού»

***  Ο Ταΰγετος σηκώνει το ανάστημά του, μετά την επίσκεψη Χαρίτση 
Ανατρέχοντας στις δύο τελευταίες δεκαετίες δεν θυμόμαστε υπουργό κυβέρνησης - εκτός προεκλογικής περιόδου- να επισκέπτεται τα χωριά του Ταϋγέτου, να μιλάει με τους προέδρους των κοινοτήτων, δημοτών συμβούλων και των πολιτιστικών συλλόγων για τα προβλήματα του τόπου τους, και να αναζητά μέσα από τη συνεργασία με τους ίδιους, λύσεις στα αιτήματα που άκουσε. Αυτό έγινε, όμως, το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση στην Καλαμάτα, τον οποίο συνόδευε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη- Αμανατίδη.
Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, χρηματοδοτείται η αναβάθμιση του οδικού δικτύου Ταϋγέτου του Δήμου Καλαμάτας με 3 εκατομμύρια ευρώ από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
 Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για την άρση επικινδυνότητας των κεντρικών αξόνων που ενώνουν τους οικισμούς του Ταϋγέτου. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι είχαν υποστεί σημαντικές φθορές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2016 και η αποκατάστασή τους κρίθηκε αναγκαία για την οδική ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.
Ο Καλαματιανός αναπληρωτής υπουργός, όμως, δεν βρέθηκε εκεί για να…δρέψει τις δάφνες της παραπάνω απόφασης. Σκοπός του ήταν να ακούσει από κοντά τα προβλήματα των κατοίκων, σε μια συνάντηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες, να προγραμματιστούν, να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν περαιτέρω δράσεις, οι οποίες θα δώσουν στα χωριά την προστιθέμενη αξία που έχουν.
Δεν είναι δυνατόν η ορεινή Αρκαδία ή άλλες περιοχές να αποτελούν πόλο του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα και ο Ταΰγετος να είναι παρατημένος στην τύχη του και στην…ερημιά του.
Οι προτάσεις που ακούστηκαν πολλές. Εκείνο που χρειάζεται είναι η ιεράρχησή τους σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, και η εξεύρεση κονδυλίων για να αρχίσει η περιοχή να ζωντανεύει και πάλι.
Τέλος, το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα διατεθεί για να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:
Α) Γιαννιτσάνικα - Ελαιοχώρι - Περιβολάκια - Εθνική Οδός , Β) Εθνική Οδός - Καρβέλι - Λαδά - Εθνική Οδός ,Γ) Εθνική Οδός - Νέδουσα - Μαχαλάς - Αλαγονία - Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Την τελευταία 5ετία συνελήφθησαν 275 μετανάστες και 30 διακινητές στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας
 
Η εικόνα ενός διεθνούς αεροδρομίου είναι συνδεδεμένη με την ασφάλεια και την αστυνόμευση του και δε θα μπορούσε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με την ανοδική πορεία που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια να μη συμβαδίσει.
Ευτυχώς, λοιπόν, ένα από τα θετικά της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν η ίδρυση στη Μεσσηνία Αστυνομικού Σταθμού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η λειτουργία του ξεκίνησε κανονικά από τις 2 Μαΐου, με συνολικά 17 θέσεις στο οργανόγραμμά του. Για την έναρξη της λειτουργίας του στελεχώθηκε τώρα με 12 άτομα από υφιστάμενο προσωπικό της Αστυνομίας, όμως εντός του καλοκαιριού η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας θα ενισχυθεί με 13 επιπλέον άτομα που θα μετατεθούν από άλλους νομούς.
  Στελέχωση
Λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής των εγκαταστάσεων που θα στεγάζεται με χορηγία του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ενώ παραχωρήθηκε και πρόσθετος χώρος στην αίθουσα αναμονής.

«Ο Σταθμός στεγάζεται στο υπάρχον φυλάκιο στο οποίο βελτιώθηκαν οι εγκαταστάσεις με χορηγία ιδιώτη. Ο αερολιμενάρχης παράλληλα έχει παραχωρήσει για τις ανάγκες του Αστυνομικού Σταθμού τρεις στεγασμένες αίθουσες στο κεντρικό κτήριο του αεροδρομίου. Η μία βρίσκεται προ της αίθουσας αφίξεων και εκεί θα βρίσκεται ο αξιωματικός υπηρεσίας κατά τους θερινούς μήνες και άλλες δύο αίθουσες που είχαν παραχωρηθεί από πριν, μία του διαβατηριακού ελέγχου και μια του ελέγχου αποσκευών», σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας για το νέο σταθμό.
Όπως διευκρίνισε, οι οργανικές θέσεις του σταθμού ανακατανεμήθηκαν σε 17 συνολικά και είναι ένας αξιωματικός, 4 υπαξιωματικοί και 12 αστυφύλακες. Αυτή τη στιγμή ο σταθμός στελεχώθηκε από 12 άτομα και συγκεκριμένα έναν αξιωματικό, 2 υπαξιωματικούς και 9 αστυφύλακες. Τα άτομα αυτά προέρχονται από το υφιστάμενο προσωπικό. Οι δε οργανικές θέσεις για το συγκεκριμένο σταθμό έχουν αφαιρεθεί από άλλους νομούς. Τα 12 άτομα που έχουν μετακινηθεί στο σταθμό από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνση Μεσσηνίας, θα αναπληρωθούν από 13 άτομα που θα μετατεθούν στη Μεσσηνία εντός του καλοκαιριού. Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού του αεροδρομίου, ορίσθηκε ο υπαστυνόμος Νίκος Κωνσταντακόπουλος.
  Για όλα τα ζητήματα ασφάλειας
Ο κ. Κωνσταντακόπουλος εξήγησε ότι πλέον με την ίδρυση του σταθμού θα υπάρχει δυνατότητα πλέον να βγει και ενισχυτική δύναμη, ενώ η αναγκαιότητα λειτουργίας του επιβλήθηκε από την αύξηση του επιβατικού κοινού, τις προοπτικές του νομού και την επισκεψιμότητα του Costa Navarino.
Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύσαμε τις προηγούμενες ημέρες και με βάση την επικαιροποιημένη μελέτη του «SETE Intelligence» οι προοπτικές του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2018», για φέτος προβλέπονται 32.460 περισσότερες προγραμματισμένες αφίξεις, σε σχέση με το 2017, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, αριθμός που μεταφράζεται στο συν 23% ως ποσοστιαία αύξηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μπορεί από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 2018 να υπήρχε μια μικρή κάμψη στις αφίξεις, αλλά από εκεί και μετά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας κυριολεκτικά απογειώνεται.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που στελεχώνει τον σταθμό, ο κ. Πούπουζας διευκρίνισε ότι αυτό επιλέχθηκε με κριτήριο την προηγούμενη εμπειρία. «Όλοι είχαν παλιότερη εμπειρία στο αεροδρόμιο, ώστε να μην παρατηρηθεί καμία δυσλειτουργία. Ο διαβατηριακός έλεγχος στελεχώθηκε με τρία άτομα που ασκούσαν τον έλεγχο αυτό και παλιότερα και έχουν αποκτήσει τέτοια εμπειρία που αναγνωρίζουν την πλαστότητα μακροσκοπικά και πριν χρησιμοποιήσουν την ανάλογη συσκευή», συμπλήρωσε ο κ. Πούπουζας.
Άλλωστε, την τελευταία 5ετία οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν έχουν συλλάβει στο αεροδρόμιο 275 αλλοδαπούς που επιχείρησαν να φύγουν παράνομα από τη χώρα και 30 άτομα που προσπάθησαν να τους διευκολύνουν σε αυτή την παράνομη πράξη.

Ο Αστυνομικός Σταθμός του αεροδρομίου θα λειτουργεί όλο το 24ωρο και πλέον αναλαμβάνει και τους τρεις τομείς, τάξης, ασφάλειας και τροχαίας του αεροδρομίου. Για οτιδήποτε λαμβάνει χώρα εντός των χώρων του αεροδρομίου ή αφορά τη λειτουργία του αεροδρομίου, ακόμα και τροχονομικά θα επιλαμβάνεται αυτό.
Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυσή του με έναν αστυνομικό σκύλο με εξειδίκευση στα εκρηκτικά για τις ανάγκες του αεροδρομίου.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Από το Λιμενάρι Φιλιατρών στις αγορές του κόσμου το πρώτο υπαίθριο καρπούζι
 
Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κόπηκε σήμερα στο Λιμενάρι Φιλιατρών, από την εταιρεία των παραγωγών, αδελφών Σπύρου και Γιώργου Μιχαλακόπουλου και Αντώνη Θεοδωρόπουλου, και φορτωνόταν σε κοντέινερς για την εγχώρια αγορά καθώς και τις αγορές του κόσμου!
Το φημισμένο και ξακουστό για την ποιότητα, τη γεύση του και τις θρεπτικές του ιδιότητες υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας, η συγκομιδή του οποίου ξεκίνησε, άρχισε το ταξίδι του για μια ακόμα χρονιά ώστε να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου κερδίζοντας ολοένα και περισσότερες χώρες για την κατανάλωσή του!
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την παραγωγή, φέτος η ποιότητα του καρπουζιού στην Τριφυλία είναι έξτρα.
Βοήθησαν οι κλιματολογικές συνθήκες και, βεβαίως, οι βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές των παραγωγών της περιοχής οι οποίοι με μεράκι και πολύ κόπο φροντίζουν τη γη τους και τα προϊόντα τους. Τα πρώτα κοντέινερς από το Λιμενάρι έφυγαν για τη Λαχαναγορά Αθήνας, ενώ τα επόμενα προορίζονται για εξαγωγή σε Βαλκανικές χώρες αρχικά και στην υπόλοιπη Ευρώπη στη συνέχεια.
Όπως είπε στο «Θ» ο Σπύρος Μιχαλακόπουλος, που μαζί με τον αδερφό του Γιώργο και τον Αντώνη Θεοδωρόπουλο, έχουν καλλιεργήσει συνολικά εβδομήντα στρέμματα υπαίθριο καρπούζι, ποικιλίας “σελήνη”, «ξεκίνησε η συγκομιδή της φετινής χρονιάς με τις καλύτερες συνθήκες.
Η παραγωγή είναι πολύ καλή, η ποιότητα εξαιρετική, η γεύση του καρπουζιού λαχταριστή, η απόδοση πολύ καλή και αυτό διαμορφώνει και πολύ καλή τιμή στο ξεκίνημα, που φαίνεται να έχει και ανοδικές τάσεις.
Οι συνθήκες είναι άψογες και οι κλιματολογικές και οι εδαφολογικές και είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη της συγκομιδής που ξεκίνησε».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ο Αλέξης Χαρίτσης προγραμματίζει να… σβήσει τις φωτιές των προβλημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
 
Η επίσκεψη, χθες το μεσημέρι, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ήταν ο τελευταίος σταθμός της διήμερης περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Αλέξη Χαρίτση στην Καλαμάτα.
Κατά τη διάρκειά της είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι τόσο από τη διοίκηση του Σώματος, όσο και από τους υπαλλήλους για τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν και τους εμποδίζουν, να προσφέρουν στους πολίτες της Μεσσηνίας την ποιότητα των υπηρεσιών που θέλουν.
Όπως είχαν περιγραφεί τα προβλήματα και από ρεπορτάζ του "Θ", οι συνομιλητές του αναπληρωτή υπουργού που συνοδευόταν από τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα είναι: οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στις υποδομές της Υπηρεσίας. Το κτήριο είναι, πλέον, ακατάλληλο για να στεγάσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ενώ, ιδιαίτερα τις καθημερινές όπου είναι ανοικτά τόσο το Δικαστικό Μέγαρο όσο και το Διοικητήριο, αντιμετωπίζουν και προβλήματα στην άμεση αντιμετώπιση στα περιστατικά που θα κληθούν να παρέμβουν, αφού στην περιοχή επικρατεί ένα κυκλοφοριακό χάος.
Λύσεις θα πρέπει να βρεθούν και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οχήματα, αφού πολλά από αυτά έπρεπε προ πολλού να έχουν αποσυρθεί, ως ακατάλληλα. Ο κ. Χαρίτσης άκουσε και για τα μισθολογικά προβλήματα των υπαλλήλων, αλλά και για τις ελλείψεις που έχουν οι πυροσβέστες στον ατομικό τους εξοπλισμό. Παράλληλα, τέθηκε και το θέμα της αναβάθμισης της Πυρασφάλειας του αεροδρομίου Καλαμάτας, ανάγκη που γεννιέται από την τουριστική του ανάπτυξη.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό, μέρος από αυτά που άκουσε να αντιμετωπιστούν άμεσα. Μάλιστα, όπως ανήγγειλε και ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας, ήδη η πτητική ικανότητα και, παράλληλα, η δυνατότητα για άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής θα ενισχυθεί με την έλευση ενός ελικοπτέρου, πέραν των άλλων αεροπλάνων που υπάρχουν.
Για το πρόβλημα με το κτήριο ο κ. Χαρίτσης σχολίασε ότι θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί το οικόπεδο που παραχωρεί ο δήμος Καλαμάτας στην περιοχή της Πλάκας, μέσω του προγράμματος ΣΔΙΤ που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα σχολικά κτήρια και τους αθλητικούς χώρους των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης. Στο σημείο αυτό τέθηκε στο τραπέζι και η προσωρινή λύση της μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους χώρους του 9ου Συντάγματος Πεζικού, αού η λύση που φαίνεται να κυριαρχεί, εκτός των άλλων είναι και να γίνει ένας χώρος για την λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Τέλος, από την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων δόθηκε προς τον υπουργό το παρακάτω υπόμνημα:
1. Ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή οποιοδήποτε πρόγραμμα για κτήριο που θα στεγαστεί η Νέα Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας.
2. Αντικατάσταση των Πυροσβεστικών οχημάτων λόγω παλαιότητας μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ από την Πολιτική Περιφέρεια. Χορήγηση Ατομικού εξοπλισμού.
3. Αναβάθμιση  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού μας, λόγω της αλματώδους τουριστικής ανάπτυξης,  και το μεγάλο αριθμό σε Συμβάντα.
4. Επεξεργασία - Δημιουργία ενός σύγχρονου  και ρεαλιστικού Βαθμολογίου για τους χαμηλόβαθμους, ώστε να υπάρχει βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
5. Υλοποίηση της αποφάσεως του ΣΤΕ και αποκατάσταση του Μισθολογίου μας.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Ο καιρός  σήμερα  Δευτέρα στην Καλαμάτα
 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Δευτέρα 7/5/2018 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι)ή καταιγίδες. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-90%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να πέσουν και κάποιες λασποψιχάλες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Άνδρας παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Αρτέμιδος
 
 
Ένας ηλικιωμένος άνδρας παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και Μεσσήνης, το πρωί της Δευτέρας.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του πεζού που με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

***  Θαρραλέα χελώνα
 
Προχθές το πρωί στο Haikos Hotel,, δίπλα στην προβλήτα του προλιμένα, μια χελώνα έκανε το μπάνιο της μαζί μας. Ήμερη και με ''ΘΑΡΡΟΣ'' μας πλάνεψε.
Αν και δεν είναι η εποχή της ωοτοκίας, τι λένε οι ειδικοί ;
Μήπως πρέπει να μεριάσουν λίγο οι ξαπλώστρες για να βρουν κι΄ αυτές λίγο χώρο, να γεννήσουν τ΄ αυγά τους ;
Θοδωρής Κοντομηνάς

***  Έκθεση-«καμπανάκι»: 457 ναυτικά ατυχήματα το 2017! KATI ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ
Αυξητική τάση έχουν να ναυτικά ατυχήματα και ναυάγια τα τελευταία πέντε χρόνια τα οποία αφορούν είτε την ελληνική πλοιοκτησία είτε έχουν ναυτολογημένους Ελληνες ναυτικούς.
Από το 2011 που έχει συσταθεί η Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) έχει ερευνήσει σε κάθε άκρο της γης περισσότερα από 2.000 ναυτικά περιστατικά, με στόχο μετά από κάθε πόρισμα για το τι πήγε λάθος να υπάρξουν και οι απαιτούμενες αλλαγές είτε στο νομοθετικό πλαίσιο είτε οι συστάσεις της να προσμετρηθούν στις πολιτικές των εταιριών.
Οπως προκύπτει από την ετήσια έκθεσή της, το 2017, καταγράφηκαν τα περισσότερα περιστατικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα το 2013 είχαν σημειωθεί 218 περιστατικά
(συμπεριλαμβανομένων και των μηχανικών βλαβών), το 2014 αυξήθηκαν σε 315, το 2015 σε 386. Την επόμενη χρονιά τα ναυτικά ατυχήματα και περιστατικά ήταν 400, ενώ την περσινή χρονιά, το 2017, έφτασαν τα 457.
Και στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά διακρίνεται μεγάλη αύξηση το 2017 στην επικινδυνότητα των ατυχημάτων στο πέρασμα των χρόνων. Οι δύο βασικές κατηγορίες των πολύ σοβαρών ατυχημάτων, εκεί δηλαδή που σημειώθηκε θάνατος ή βύθιση του σκάφους ή των σοβαρών ατυχημάτων, όσα δηλαδή καταλήγουν να κάνουν τα πλοία αναξιόπιστα είναι βασικοί δείκτες ανάλυσης των περιστατικών. Το 2013 η Υπηρεσία χειρίστηκε 77 πολύ σοβαρά και σοβαρά ναυτικά ατυχήματα, ενώ το 2014 σημειώνεται μικρή πτώση, καθώς καταγράφονται 57. Ωστόσο το 2015 σημειώνονται 91 πολύ σοβαρά ατυχήματα, το 2016 μειώνονται πάλι στα 68 ενώ πέρσι σημειώθηκαν 109!
Είναι ενδεικτικό ότι την περσινή χρονιά από τα 16 πολύ σοβαρά ατυχήματα, στα 13 έχασαν τη ζωή τους ναυτικοί ενώ σημειώθηκαν και 2 βυθίσεις. Από την κατηγορία των σοβαρών ατυχημάτων, περίπου 50 πλοία χρειάστηκε να ρυμουλκηθούν ώστε να μπορέσουν να γλιτώσουν τη βύθιση, ενώ σε 11 περιπτώσεις σημειώθηκε ρύπανση.
Η διερεύνηση του Cabrera
Μία από τις πιο δύσκολες διερευνήσεις ατυχημάτων ήταν αυτό του Cabrera, στην Ανδρο. Η προσωρινή έκθεση της ΕΛΥΝΔΑ περιγράφει με τον πιο φειδωλό τρόπο όσα έχουν διαρρεύσει ότι συνέβαιναν την κρίσιμη στιγμή μέσα στη γέφυρα του πλοίου ενώ έξω τα εννιά μποφόρ μετέτρεπαν το πλοίο σε καρυδότσουφλο,: μεθυσμένοι ναυτικοί, και γυναίκες επί του πλοίου, μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα του 2016.
~ Το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Λάρυμνα με προορισμό το Τόρνιο Φινλανδίας, έμφορτο με 3.500 τόνους σιδηρονικέλιο. Χρειάστηκε να συντονιστεί μία τεράστια επιχείρηση για να διασωθούν οι 9 ναυτικοί. Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τους μετέφερε στο Σισμανόγλειο και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ευαγγελισμός ενώ σε τουλάχιστον 500 τ.μ. θάλασσας παρατηρήθηκε ρύπανση με οσμή πετρελαίου. Καύσιμα του πλοίου βγήκαν και σε ακτή της Ανδρου.Και όλα αυτά για μία γυναίκα όπως λένε οι κακές ναυτιλιακές… γλώσσες, την οποία παρανόμως επιβίβασαν επί του πλοίου οι τρεις αξιωματικοί που ήταν στη γέφυρα όσο το πλοίο είχε αγκυροβολήσει για να περάσει η τρικυμία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.
«Κατά την εν λόγω ιατρική αξιολόγηση, τα δείγματα αίματος του πληρώματος αναλύθηκαν και βρέθηκε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλης σε 3%: στον κυβερνήτη, στον υπεύθυνο μηχανοστασίου και στον 3ο αξιωματικό, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος ασφαλείας», αναφέρει η προσωρινή έκθεση.
Μία από τις πιο οργανωμένες επιχειρήσεις στήθηκαν από την ΕΛΥΔΝΑ ώστε το «μαύρο κουτί» -και για την ακρίβεια πορτοκαλί- να μπορέσει να βγει από το ναυάγιο και να σταλεί για ανάλυση. Και η δυσκολία ήταν η καταδυτική ομάδα να μπορέσει να το βγάλει σωστά και να παραμείνει σε θαλασσινό νερό ώστε να μην αλλοιωθούν όσα κατέγραψε. Το «μαύρο κουτί» στάλθηκε στην αντίστοιχη υπηρεσία στο Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου με μία τιτάνια προσπάθεια να στέφεται με επιτυχία καθώς χρειάστηκαν δεκάδες εγκρίσεις για να μπορέσει το κουτί να μεταφερθεί μέσα σε θαλασσινό νερό και ουσιαστικά να «ναυλωθεί» αεροσκάφος για να μετακινηθεί με ασφάλεια.
Τα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» έδειξαν την πλήρη παραβίαση των σχετικών εντολών και οδηγιών του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας της εταιρίας, ενώ το στίγμα του πλοίου βρισκόταν σε διαφορετικά σημεία από εκεί που έπρεπε να είναι με βάση τους χάρτες ταξιδιού. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι ήταν απενεργοποιήμένα βασικά όργανα. «Εκτός από τον υπεύθυνο ασφαλείας, ο γενικός διευθυντής είχε εισέλθει στη γέφυρα περίπου 10 λεπτά πριν από τη βύθιση. Και παρά το γεγονός αυτό αν και το Caberra έκανε πολύ καιρό πριν περάσει το βορειοδυτικό άκρο της Ανδρου, χωρίς να αλλάξει την πορεία, απέτυχε να προβεί σε σωστή εκτίμηση της διαδρομής του πλοίου και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να φέρει το σκάφος πίσω στο πρόγραμμα και να αποφύγει το ατύχημα.
Η πολιτική της εταιρίας για το αλκοόλ παραβλέφθηκε και από 3 αξιωματούχους του Caberra, συμπεριλαμβανομένου του πλοιάρχου», ανέφερε το πόρισμα.
Αναστασία Βαμβακά
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


***  ΧΥΘΗΚΕ ΑΙΜΑ! Επεισόδια σε ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ μεταξύ Προσφύγων και ‘Μεταναστών’… (ΒΙΝΤΕΟ)
Άγρια επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων, στα Λαγκαδίκια στην Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις.Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 2:30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα Αλγερινών παρενόχλησε γυναίκες Κούρδων προσφύγων από τη Συρία. Οι Κούρδοι εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν με ξύλα και μαχαίρια εναντίον των νεαρών Αλγερινών. Οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονται στο φυλάκιο του κέντρου φιλοξενίας κάλεσαν ενισχύσεις και προσπάθησαν να γλιτώσουν τους Αλγερινούς από τη μανία των εξοργισμένων Κούρδων. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα. Οι Αλγερινοί αποχώρησαν από τον χώρο φιλοξενίας, βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενη δασική έκταση. Από εκεί συνέχισαν να προκαλούν τους Κούρδους πετώντας πέτρες για αρκετή ώρα.
* Thestival.gr Επεισόδια στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων Λαγκαδικίων : https://youtu.be/OJFaqy7_800 .-
~ Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, περιπολικά, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να δώσουν τέλος στη σύρραξη. Τρεις ώρες αργότερα οι πρόσφυγες επέστρεψαν στα δωμάτιά τους. Πέντε από τα άτομα που προκάλεσαν το επεισόδια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλινδοίων. Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ένας από τους τραυματίες έφερε χτυπήματα από μαχαίρι και έχασε αρκετό αίμα μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.
~  Αλγερινοί και Μαροκινοί μετανάστες προκαλούν προβλήματα
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα προβλήματα προκαλούνται συνήθως από Αλγερινούς και Μαροκινούς που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα και δήλωσαν ότι προέρχονται από τη Συρία. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες έχουν ζητήσει από τις ΜΚΟ και την Αστυνομία να μην τους φέρνουν σε επαφή με τέτοια άτομα.
* Στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων των Λαγκαδικίων βρίσκονται κυρίως οικογένειες Κούρδων. Οι Αραβόφωνοι από την Αλγερία και το Μαρόκο διαμένουν στα δικά τους οικήματα, σε διαφορετικό χώρο από εκείνα όπου διαμένουν οι οικογένειες από τη Συρία. «Είμαστε φιλήσυχοι και δεν πειράζουμε κανέναν. Αραβόφωνοι από την Αλγερία και το Μαρόκο έρχονται εδώ, ακόμη και χωρίς να είναι γραμμένοι στο camp, και παρενοχλούν τις οικογένειές μας. Φέρνουν εδώ μέσα ναρκωτικά, καπνίζουν χασίς και δεν ξέρουν τι κάνουν. Θέλουμε να προστατεύσουμε τις οικογένειες μας και γι’ αυτό δεν θέλουμε τέτοια άτομα εδώ» τόνισε στο thestival.gr πρόσφυγας από τη Συρία.
Ελεύθερος Τύπος

*** Παρασκηνιακά σενάρια για εκλογές! AΡΘΡΟ ΤΣΙΠΡΑ και ο ρόλος της Β’ Αθηνών…
Την έναρξη της ανεπίσημης προεκλογικής περιόδου, δικαιώνοντας την αξιωματική και ελάσσονα αντιπολίτευση, που υποστηρίζει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες εθνικές εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει, κηρύσσει η κυβέρνηση.Αρχικά με το προεκλογικού χαρακτήρα άρθρο του πρωθυπουργού στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που αναδεικνύει ως προεκλογικό διακύβευμα τις διαφορετικές προτάσεις για την «επόμενη ημέρα» του προγράμματος και στη συνέχεια με την αποκάλυψη της «Αυγής» για το σχέδιο κατάτμησης της Β’ Αθηνών, που προδίδει νέα κίνηση της κυβέρνησης για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, όχι από τις μεθεπόμενες αλλά από τις επόμενες εκλογές.
Εφαρμόζοντας τον άγραφο κανόνα της πολιτικής που λέει ότι μία κυβέρνηση που βρίσκεται πριν από την απώλεια της εξουσίας προβαίνει σε εκλογικά τερτίπια με σκοπό να μειώσει την έκταση της εκλογικής της ήττας, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που επισήμως διαψεύδει.
Με την πρόθεση για κατάτμηση της Β’ Αθήνας, για την οποία έχουν διατυπώσει θετική γνώμη στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα στο πρόσφατο παρελθόν, επιμένει στην πολιτική επιλογή να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να προκαλέσει αναταράξεις και την προσδοκία να οδηγήσουν σε ανακατατάξεις που θα αλλάξουν τους σημερινούς δυσμενείς συσχετισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ.
Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει τη θετική στάση του Κινήματος Αλλαγής στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών -περιλαμβανόταν και στο «νόμο Σκανδαλίδη» του 2003, αλλά ποτέ δεν προχώρησε- και αυτό να χρησιμοποιηθεί ως σκαλοπάτι για να επαναφέρει τη ρύθμιση για την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές και να ψηφιστεί αυτή από 200 βουλευτές, ούτως ώστε να ισχύσει άμεσα και όχι από τις μεθεπόμενες εκλογές.
~  Το επιχείρημα της αντιπολίτευσης περί εκλογικής σκοπιμότητας στηρίζεται από το γεγονός ότι η κατάτμηση της Β’ Αθηνών ήταν να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο της απλής αναλογικής το καλοκαίρι του 2016, αλλά αυτό δεν έγινε τότε. Το επαναφέρει τώρα η κυβέρνηση σε φορτισμένη πολιτική περίοδο και τη «σερβίρει» μαζί με την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.«Πόρτα» από Φώφη
Η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής ήταν άμεση. Μετά το αίτημα για πρόωρες εκλογές πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές που δυσκόλεψε τις κινήσεις του Μαξίμου και τις συνεχείς επισημάνσεις της Φώφης Γεννηματά ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο, τα σχέδια της κυβέρνησης για κατάτμηση της Β’ Αθηνών σχολιάζονται ως «μικροκομματική απόπειρα επηρεασμού του αποτελέσματος των επόμενων εκλογών με μηχανισμούς στρέβλωσης της λαϊκής βούλησης, αποθέωσης της αδιαφανούς συναλλαγής, θεσμικής οπισθοδρόμησης και κατακερματισμού». Το θέμα, όμως, δεν τελειώνει εδώ.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει το Κίνημα Αλλαγής επειδή βλέπει ότι αφενός υπάρχουν «καλοί αγωγοί» του διαλόγου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. ακόμα και προεκλογικά, αφετέρου διαπιστώνει ότι η συνέχιση αυτής της συζήτησης διχάζει το Κίνημα Αλλαγής σε επίπεδο στελεχών αλλά και ψηφοφόρων, στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει.
Στην προσπάθειά του να αποφύγει την πλήρη απομόνωσή του στο εσωτερικό σκηνικό, η οποία εντάθηκε μετά το αίτημα για πρόωρες εκλογές και από το Κίνημα Αλλαγής μετά από τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλο δρόμο από το να δημιουργεί την εικόνα ότι έχει δίαυλο επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη.
Αυτός είναι ο λόγος που το Μαξίμου αναδεικνύει μέσω των… προθύμων πολλαπλασιαστών της κυβερνητικής προπαγάνδας στο χώρο των ΜΜΕ ότι εφόσον ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής κάθονται μαζί στα τραπέζια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ευρώπη, αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Κάτι που είπε και δημοσίως χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές προθέσεις.
Γιάννης Καμπουράκης
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
 

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Τούρκοι χάκερς χτύπησαν ΞΑΝΑ στην ΕΛΛΑΔΑ
Οι Τούρκοι χάκερς δεν σταματούν να χτυπούν σελίδες στην Ελλάδα. Αυτή την φορά χτύπησαν την Honda Ελλάδος.
Το μήνυμα που έστειλαν οι χάκερς είναι πανομοιότυπο με εκείνο που είχαν στείλει και στα προηγούμενα χτυπήματα. Οι Τούρκοι χάκερς αναφέρονται και πάλι στους 8 τούρκους αξιωματικούς που είναι στην Ελλάδα και έχουν ζητήσει άσυλο.
* Κατηγορούν την Ελλάδα ότι συμπράττει με τους πραξικοπηματίες και απειλούν και πάλι να μας ρίξουν όλους στην θάλασσα όπως έκαναν και με τους προγόνους μας…Η σελίδα Honda-cars.gr είναι εκτός λειτουργίας και για να γίνει κατανοητό το μήνυμα των Τούρκων χάκερς το έχουν μεταφράσει και στα αγγλικά.
etypos

***  ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!Πάει να αλλάξει την Ιστορία;..
Ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να… ξαναγράψει την Ιστορία, όπως θέλει!Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων εμφανίζεται ανήσυχη για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.
Παράλληλα εφτά στους δέκα πολίτες είναι οργισμένοι από τη συνεχή προκλητικότητα των Τούρκων και απογοητευμένοι από τη στάση που κρατά η εγχώρια πολιτική ηγεσία. Αυτό, τουλάχιστον, καταγράφηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση.
Τους φόβους αυτούς ενισχύουν δηλώσεις, όπως αυτή το Βασίλη Λεβέντη για σχέδιο της Τουρκίας να πάρει νησιά και εδάφη στον Έβρο. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη. «Είναι θήραμα. Η Τουρκία θέλει τους οκτώ για να μας δώσει πίσω τους Έλληνες στρατιωτικούς. Ούτε μετά τις εκλογές δεν πρόκειται να τους αφήσουν ελεύθερους».
Επιπλέον, τη σκιά του άφησε και το τελευταίο ναυτικό «ατύχημα». Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις, κερδίζει έδαφος στην ελληνική πλευρά η εκτίμηση πως επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια. Εντύπωση έχει προκαλέσει και η απόφαση για άμεση αντικατάσταση του κυβερνήτη της ελληνικής κανονιοφόρου, ο οποίος κανονικά θα έπαιρνε μετάθεση σε υπηρεσία ξηράς το καλοκαίρι.
Ο Ταγίπ
Ερντογάν, πάντως, εν μέσω προεκλογικού πυρετού, δεν λέει να εγκαταλείψει την επιθετική ρητορική που έχει υιοθετήσει εδώ και μήνες. Αυτή τη φορά και παρ’ ότι η Αθήνα παρέδωσε χωρίς καθυστέρηση τον Τούρκο πολίτη που είχε συλληφθεί, όταν πέρασε παράνομα σε ελληνικό έδαφος, έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν στη συνθήκη της Λωζάνης, «για να μάθει επιτέλους ο τουρκικός λαός την αλήθεια».
Αυτές τις πληροφορίες δημοσιεύει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, επικαλούμενη πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και υποστηρίζει πως η Άγκυρα συγκεντρώνει, μέσω της Γαλλίας, όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούν στη συνθήκη της Λωζάνης. Με τον τρόπο αυτό στρέφεται εναντίον της κεμαλικής παράδοσης, με σκοπό να μετατρέψει σε μπούμεραγκ τις επιθέσεις που δέχεται από την κεμαλική αξιωματική αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, εγείρει και ζήτημα αναθεώρησης της ιστορικής Συνθήκης.
*  Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Ερντογάν δεν διστάζει να παραποιεί τα ιστορικά γεγονότα, προσπαθώντας να πείσει το εκλογικό σώμα ότι η ψήφος προς το πρόσωπό του αποτελεί μονόδρομο για μια «ευημερούσα και ισχυρή Τουρκία». Έφθασε στο σημείο να ισχυρισθεί ότι το 1922 τη Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες!Συγχρόνως, σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική πλευρά προετοιμάζεται για να πραγματοποιήσει γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ , χωρίς να είναι σαφές ακόμα σε πιο θαλάσσιο οικόπεδο. Αποφεύγει, ωστόσο, να παρενοχλήσει κινήσεις της αμερικανικής Exxon Mobil και της γαλλικής Total.
Σ’ αυτό το τοπίο έρχεται να προστεθεί και η κλιμακούμενη ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, την οποία η Αθήνα παρακολουθεί με πολύ προσοχή, επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει τη δυναμική του και να προβλέψει τις συνέπειες στην περιοχή. Το τελευταίο αμερικανικό πλήγμα-προειδοποίηση έρχεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Πληροφορίες σχετικά με το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2018-2019 δείχνουν μεταξύ άλλων ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για την προσωρινή αναστολή πωλήσεων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία. Μέσω αυτού του νομοσχεδίου, η αρμόδια Επιτροπή ζητά από το υπουργείο Άμυνας να δώσει στο Κογκρέσο μια έκθεση για τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης θα «παγώσει» η πώληση των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35 στην Τουρκία.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «παράλογη» την πρόταση των Αμερικανών βουλευτών για την επιβολή κυρώσεων στον τομέα της άμυνας. Σημείωσε δε ότι «η αμερικανική προσέγγιση δεν ταιριάζει στο πνεύμα της συμμαχίας». Επιφυλάσσεται να απαντήσει με αντίποινα σε περίπτωση που υιοθετηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο. «Σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις σε μας ή κάνουν κάποιο τέτοιο βήμα, θα αντιδράσουμε οπωσδήποτε. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εγκαταλειφθεί αυτό το αμερικανικό σχέδιο», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
Ούτε η σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση διάγει την θερμότερη περίοδο, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ. Σε συνέντευξή του τονίζει ότι η Άγκυρα του Ταγίπ Ερντογάν απέχει πολύ από την προοπτική ένταξης στην ΕΕ και θεωρεί πως, στην παρούσα συγκυρία, δεν υπάρχει ευκαιρία για να ανοίξουν νέα διαπραγματευτικά κεφάλαια. Παρ’ όλα αυτά, τάσσεται κατά της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων προς χάριν των πολλών φιλοευρωπαίων, κυρίως νέων, στη γειτονική χώρα.
protothema

*** Νίκος Κοτζιάς στη Θεσσαλονίκη: «Αλβανοί και Σκοπιανοί δικαιούνται να ΕΛΕΓΧΟΥΝ τα σχολικά μας βιβλία»…Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην 3η Υπουργική Συνάντηση Ελλάδος, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη.
Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Κοτζιά για της δηλώσεις του Σκοπιανού Υπ.Εξ. κ. Dimitrov ότι και η Ελλάδα έχει στα σχολικά της βιβλία αλυτρωτικές βλέψεις, ο Έλληνας Υπ.Εξ. παραδέχτηκε ότι τόσο η Αλβανία όσο και τα Σκόπια ελέγχουν τα… ελληνικά βιβλία.
Μάλιστα το είπε με υπερηφάνεια, λέγοντας πως εάν κάτι που γράφει το σχολικό βιβλίο ενοχλεί τους Αλβανούς, οι Αλβανοί έχουν κάθε δικαίωμα να αντιδράσουν.
Δείτε την ερώτηση και την απάντηση του Νίκου Κοτζιά παρακάτω:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναφέρθηκε, λοιπόν, ο κος Ντιμιτρόφ περί αλυτρωτισμού και της Ελλάδας. Του έχετε απαντήσει, έχετε απαντήσει ή επιμένει σε αυτό ο κ. Dimitrov;
* Ν.ΚΟΤΖΙΑΣ: Ευχαριστώ για την ερώτηση. Κατ’ αρχήν, μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι το είπε ο κύριος Dimitrov εκεί και του απάντησα εκεί. Και στον ελληνικό τύπο υπήρχε μόνο το ένα και όχι το άλλο. Άρα, δεν χρειάζεται να ανακυκλώνουμε. Θέλω όμως να σας διευκρινίσω. Εμείς λέμε ότι τα βιβλία του σχολείου -γιατί περί αυτού μιλάμε κύρια- τα βιβλία του σχολείου στη φίλη χώρα, τη φίλη γείτονά μας, στην όμορφη αυτή χώρα, έχουν στοιχεία αλυτρωτισμού και ότι για να ανοίξουν οι δρόμοι που θέλει, πρέπει να τελειώσουμε με αυτό. Μου υπέβαλε ο Υπουργός Εξωτερικών της φίλης χώρας το ίδιο ερώτημα που μου είχε υποβάλλει και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, όταν φτιάξαμε πριν 1,5 χρόνο τις επιτροπές για τα βιβλία Αλβανίας – Ελλάδας: «Εγώ δικαιούμαι να δω τα ελληνικά βιβλία, αν υπάρχει κάτι που με ενοχλεί;» Και του είπα: «ασφαλώς δικαιούσαι». Δηλαδή, στις διεθνείς σχέσεις δεν μπορώ να πω: «εγώ θα κοιτάω τα βιβλία σου, εσύ δεν μπορείς να κοιτάς τα δικά μου». Αλλά, ενώ εμείς βρήκαμε δεκάδες σελίδες προβλήματα, αυτοί βρήκανε δύο σε μία σελίδα, που κατά τη γνώμη τους είναι προβλήματα. Αυτή ήταν η έννοια της κουβέντας, ότι, ασφαλώς, όταν εμείς ζητάμε να συμφωνήσουμε, ότι θα δούμε τα βιβλία της φίλης χώρας να μην έχουν αλυτρωτισμό, αν αυτοί έχουν οποιαδήποτε σκέψη, ας μας την εκφράσουν. Εμείς έχουμε δει τα βιβλία και δεν έχουν αλυτρωτισμό, τα δικά μας έναντί τους, ούτε θα μπορούσε να έχει. Αλλά δεν φοβόμαστε να διαβάσουν τα βιβλία μας. Εγώ δεν έχω καταλάβει τον ελληνικό τύπο. Δηλαδή, εμείς θα πάμε, να πάρουμε τα βιβλία τους, να τους κάνουμε παρατηρήσεις, τις οποίες πρέπει δεσμευτικά να αποδεχθούνε και αυτοί δεν δικαιούνται να πούνε καμία γνώμη; Αυτά γίνονται μόνο μετά από πολέμους, όταν έχεις κερδίσει ισοπεδωτικά και το έκανε η Γαλλία μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Γερμανία και είδαμε ότι πήγαμε στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν είναι…Εμείς απαιτούμε την εφαρμογή του διεθνούς νόμου και όταν το απαιτούμε αυτό, δεν εξαιρούμε τον εαυτό μας, αν μας το ζητήσει κάποιος άλλος. Δεν είναι αποδοχή -θέλω να το συγκρατήσετε- αλυτρωτισμού ελληνικού. Είναι αποδοχή του δικαιώματός τους, γιατί και εκείνος πρέπει να κρατάει την ισορροπία στη χώρα του. Δηλαδή τι θα πει; Ήρθαν οι Έλληνες να δουν όλα τα βιβλία μας, αλλά εμείς δεν κοιτάμε τα δικά τους; Πως θα το πει στη χώρα του αυτό; Αναγνωρίζουμε τα ίδια δικαιώματα και τα αναγνωρίζουμε χωρίς κανένα φόβο, γιατί δεν έχουμε εμείς τέτοια πράγματα. Εμείς δεν έχουμε χάρτες που συμπεριλαμβάνουμε τμήματα της χώρας τους στη δικιά μας χώρα, ενώ εκείνοι έχουν τέτοιους χάρτες. Δεν μας πειράζει λοιπόν να κοιτάξουν τους δικούς μας και εμείς τους δικούς τους. Από τους δικούς μας δεν προκύπτει ζήτημα. Είμαι εχθρός μιας φοβικής εξωτερικής πολιτικής.

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ νέο παραλήρημα του Κυρίτση: «Οι ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ δεν έχουν κάνει τόσο μεγάλα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ όπως οι ναζί»…
~Ο Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά προκάλεσε την οργή του ελληνισμού με τις ανιστόρητες ανοησίες που έγραψε στο twitter.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε με αφορμή ρεπορτάζ που κατηγορούσε το Ισραήλ ότι βάζει κάθε χρόνο στη φυλακή 500-700 παιδιά απ’ την Παλαιστίνη, ότι «Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων κ οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο».
Ηλιας Θεοδωροπουλος @59fpatra
Καλως γινεται , οι Ισλαμιστες δεν εκτιμουν τα παιδια οπως ο δυτικος πολιτισμος τα θεωρουν αναλωσιμα κ τα στελνουν σε πραξεις που γνωριζουν οτι θα τιμωρηθούν , δεν τους νοιαζει
     
Γιώργος Κυρίτσης @giorgoskyritsis    
Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων κ οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο
Με λίγα λόγια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε μια χώρα που έχει δεινοπαθήσει απ’ το Ισλάμ (αλλά και από το ναζισμό) ότι οι ισλαμιστές είναι… καλύτεροι από τον Χίτλερ, προκαλώντας την εθνική μας μνήμη, την οποία προφανώς ο ίδιος δεν έχει την ιδεολογία να την αφουγκραστεί.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Κυρίτσης είναι αυτούς που είχε υποστηρίξει ότι οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα δεν είναι βία αλλά… ακτιβισμός (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα). Από εκεί και μόνο καταλαβαίνουμε το πως σκέπτεται…
 
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ερντογάν δημοσιοποιεί ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης! Την θεωρεί ΗΤΤΑ του Κεμάλ και της Τουρκίας
~ Εντολή να ψηφιοποιηθούν και να δημοσιευτούν τα επίσημα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν πριν από λίγες ώρες σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak.Ο Ερντογάν αλλά και τα τουρκικά ΜΜΕ εμφανίζουν τη συνθήκη που ορίζει τα σύνορα της Τουρκίας και στην ανατολική αλλά και στη δυτική πλευρά ως μια μεγάλη ήττα του Μουσταφά Κεμάλ.
~  Χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στο παρελθόν είχε πει ««Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;». Τώρα στην ίδια γραμμή είναι και τα μέσα της χώρας.
Με αυτή τη δημοσιοποίηση ο Ερντογάν στοχεύει να χτυπήσει τους κεμαλιστές αντιπάλους του, όμως είναι ξεκάθαρο ότι πλήττει και τη χώρα μας, από την οποία ο Ερντογάν έχει διεκδικήσεις.
* Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα στην περιοχή μας, και δυστυχώς η χώρα μας έχει την ατυχία να έχει τους χειρότερους «ηγέτες» στο τιμόνι…

***  Πόρος, αέναη αισθητική συγκίνηση Φύση και αρχιτεκτονική σε απόλυτη αρμονία

 
 
 

~Πόρος: ονομαστή νησιώτικη πολιτεία, τόπος κοσμοπολίτικος, ερωτικός και γαλήνιος, όπου φύση και αρχιτεκτονική βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία.
Ο Γιώργος Σεφέρης έγραψε ότι το κανάλι, η επικοινωνία με βάρκες, η χλιδή, η νωχέλεια και ο αισθησιακός πειρασμός του Πόρου φέρνουν στο νου τη Βενετία.
Ο Μαρκ Σαγκάλ αναφέρθηκε στο φως του Πόρου, το μοναδικό αυτό φως, της απερίγραπτης διαφάνειας και απαλότητας.
Το θαλάσσιο στενό, τα γραφικά καλντερίμια, τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά και τα παραδοσιακά σπίτια, το Ρολόι και ο Ναύσταθμος, η περίφημη βίλα Γαλήνη, το ιερό του Ποσειδώνα, η μονή της Ζωοδόχου Πηγής Καλαυρείας: όλα στολίδια του Πόρου, όλα πηγές αέναης αισθητικής συγκίνησης.





*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΞΑΝΘΗ  1-2 , (1-1) .-


*** Θριαμβευτική πρόκριση στο final 4 του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Παίδων για την Καλαμάτα ’80!
 
 
προστά σε εκατοντάδες θεατές που γέμισαν την κερκίδα του Κλειστού της Παραλίας δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα τα υπέροχα αγόρια της Καλαμάτας ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για το final 4 του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος βόλεϊ Παίδων. Χωρίς πολλές αμφισβητήσεις κέρδισαν στον ημιτελικό τον Μίλωνα με 3-1 σετ, εξασφαλίζοντας δίκαια την θέση τους στις 4 καλύτερες ομάδες της κατηγορίας του στην χώρα μας και ποιος ξέρει πόσο πιο ψηλά μπορούν να φτάσουν το καλοκαίρι στα τελικά…  Τα σετ, με τυπικά γηπεδούχο το αθηναϊκό σωματείο έχουν ως εξής: 23-25, 23-25, 25-14, 21-25.
Από την περασμένη Πέμπτη η  προημιτελική φάση για τους Ομίλους Γ’ και Δ’ του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος βόλεϊ Παίδων φιλοξενήθηκε στην Καλαμάτα, με την ΓΕ Ηρακλείου να παίρνει νωρίτερα σήμερα το άλλο «εισιτήριο» από τη Νότια Ελλάδα  για το final 4, με νίκη 3-1 επί του Ολυμπιακού.
Στη φάση των «16» (που ήταν 15 λόγω αποχώρησης της ομάδας από την Κω) η Καλαμάτα ’80 πέρασε ως πρώτη στον Όμιλό της (Γ’), έχοντας κερδίσει διαδοχικά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Γιώργος Κουλιέρης-Χρήστος Δημητρακόπουλος): Νέστορας Βλάσσης,  Γιώργος Ψαρρέας, Νίκος Μπιρμπίλης, Αλέξανδρος Μαργέλης, Αθανάσιος Πλακιάς, Σπύρος Χανδρινός, Παναγιώτης Βλάσσης,  Παναγιώτης Μασούρας, Δημήτρης Βραχάτης, Ηρακλής Παπούλιας, Ανδρέας και Κώστας Κλημεντίδης, Άρις Χανδρινός και Γιάννης Ρίζος.
Χ.Ε.   

*** Μπαίνει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ο Γιαννακόπουλος
 Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δείχνει έτοιμος να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Ερασιτέχνη και να φέρει λύσεις άμεσα
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε γνωστή την πρόθεσή του να ασχοληθεί ενεργά με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.
Πιο συγκεκριμένα, σκοπεύει να εντείνει την ενασχόλησή του με το τμήμα του βόλεϊ ανδρών αλλά και να διαμορφώσει ένα συνολικό πλάνο για τη σωτηρία των άλλων τμημάτων που «αργοπεθαίνουν».Σημειώνεται, πως η ανδρική ομάδα βόλεϊ των «πρασίνων» σώθηκε την τελευταία αγωνιστική, κερδίζοντας την παραμονή της στην Α1, ωστόσο στο μπάσκετ γυναικών για παράδειγμα, η ομάδα του Παναθηναϊκού αναγκάστηκε να αγωνιστεί με νεανίδες και υποβιβάστηκε στην Α2.

***  Στην Α2 ο Πανιώνιος, παραμονή για τα Χανιά
 Ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε στην Α2 μετά την τρίτη ήττα από τα Χανιά στα πλέι άουτ, που διαμόρφωσε το τελικό 1-3 κατά των «Κυανέρυθρων»
~  Τα Χανιά εξασφάλισαν την παρουσία τους στην Α1 υδατοσφαίρισης και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς επικράτησαν του Πανιωνίου με 11-5, στον τρίτο αγώνα των πλέι άουτ και έκαναν το 3-1 στις νίκες (η νίκη του Πανιωνίου προέρχεται από την κανονική περίοδο).
Οι «Κρητικοί» απειλήθηκαν ελάχιστα από τους «Κυανέρυθρους», με το αρχικό 2-2 να μετατρέπεται γρήγορα σε 6-2, χάρη σε σερί 4-0 των γηπεδούχων. Στη συνέχεια, ο Πανιώνιος μείωσε σε 7-5, ωστόσο δεν σκόραρε ξανά στα δύο τελευταία οκτάλεπτα και μοιραία υποβιβάστηκε, σε αντίθεση με τα Χανιά που πανηγυρίζουν την παραμονή τους στην Α1.Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-3, 1-0, 3-0 Τα γκολ:
Χανιά: Αβέρκα 4, Χαριτάκης 3, Αγιωργούσης, Μπαριωτάκης, Φλώρος, Μαζοκοπάκης
Πανιώνιος: Κουλιεράκης 2, Κουτσιαλής, Φαναριώτογλου, Μπργκούλιαν

*** Ιστορική πρόκριση του Υδραϊκού στα ημιτελικά, απέκλεισε τον Εθνικό
 Ο Υδραϊκός έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, αποκλείοντας στα πέναλτι τον Εθνικό και πλέον βρίσκει μπροστά του τον Ολυμπιακό
~ Ο Υδραϊκός έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών.
Παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους δύο καλύτερους αμυντικούς του, Μιτελούδη και Τοράκη (αμφότεροι τιμωρημένοι από το προηγούμενο ματς), η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη επικράτησε στον Πειραιά 10-8 στα πέναλτι του Εθνικού (κανονικός αγώνας 5-5), στον τρίτο και αποφασιστικό αγώνα της Α΄ φάσης των πλέι-οφ, κάνοντας το 2-1 στις νίκες.Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν αρχικά 2-0 με δύο γκολ του Παπαδόγκωνα, αλλά ο Υδραϊκός βελτίωσε γρήγορα την άμυνά του και, παρότι δυσκολευόταν να βρει λύσεις στην επίθεση, πέρασε μπροστά 3-2, με γκολ του Χαραλαμπόπουλου στο τελευταίο δευτερόλεπτο της δεύτερης περιόδου. Με ακόμη δύο γκολ του Παπαδόγκωνα, ο Εθνικός προσπέρασε εκ νέου στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως ο Μπλάνης απάντησε άμεσα και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 5-4.Στην τελευταία περίοδο ο Κόχειλας με πέναλτι ισοφάρισε και στη συνέχεια οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, με φυσικό επακόλουθο το ματς και η πρόκριση να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, όπου αμφότερες υποχρεώθηκαν να παίξουν χωρίς δύο καλούς εκτελεστές, τους Παπαδόγκωνα και Χατζηκυριακάκη, που αποβλήθηκαν με αντικατάσταση για διαπληκτισμό.Στη διαδικασία των πέναλτι οι δύο τερματοφύλακες, που και πάλι ήταν εξαιρετικοί στην κανονική διάρκεια, δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια απόκρουση, όμως το δοκάρι του Κόχειλα καθόρισε την έκβαση της αναμέτρησης.Οι παίκτες του Κραβαρίτη είχαν 5/5 και ο Χαραλαμπόπουλος με λόμπα (!) στην τελευταία εκτέλεση, «σφράγισε» το εισιτήριο για την τετράδα, όπου ο Υδραϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πανίσχυρο Ολυμπιακό.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-2, 2-2, 1-0
Στα πέναλτι: 3-5Τα γκολ:ΕΘΝΙΚΟΣ: Παπαδόγκωνας 4, Κόχειλας, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Χονδροκούκης.ΥΔΡΑΪΚΟΣ: Μπλάνης 3, Χαραλαμπόπουλος 2, Σολεϊμάνικαπ 2, Χατζηκυριακάκης, Βιττέλας, Στελλάτος.

*** Παναθηναϊκός: Στις πρώτες επιλογές ο Δώνης, ελάχιστες πιθανότητες για Ουζουνίδη Θολό το τοπίο για τον προπονητή. Η λήψη της απόφασης από Αλαφούζο, «Pan Asia» και οι ελληνικές επιλογές
~Στον Παναθηναϊκό εξακολουθεί να καλλιεργείται η πιθανότητα άρσης της ποινής, που αφορά περιορισμό στις μεταγραφές. Για να έχει πιθανότητες να συμβεί αυτό θα πρέπει να πέσει άμεσα χρήμα και να διαπιστωθεί ότι αλλάζει όντως το ιδιοκτησιακό, κάτι, όμως, που δύσκολα θ’ αρχίσει να διαφαίνεται πιθανότατα από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

***  Μαρινάκης: Κάθε τέλος μια ευκαιρία Υπ' ατμόν όλοι, και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Η βεντάλια ανοίγει από την διοίκηση και καταλήγει στους… φροντιστές του Ρέντη. Σάρωμα σε ό,τι υπάρχει από άκρη σε άκρη
~  Στην προκειμένη περίπτωση: Η ευκαιρία του Ολυμπιακού να γυρίσει σελίδα και μαζί να… γυρίσει στην συνηθισμένη όψη του. Εκείνη που φέτος λες και τη ξέχασε στα αποδυτήρια. Λίγα λόγια και σταράτα. Η φετινή χρονιά ήταν αποτυχημένη. Ξεκάθαρα. Αποτυχία σχηματικά σαν σε πυραμίδα. Από την κορυφή ως τη βάση. Έγινε. Δεν θα ξανασυμβεί. Το πώς και το γιατί το είπε ήδη ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω του μηνύματος που έστειλε στα αποδυτήρια μετά την ήττα από τον ΠΑΣ. Από αύριο κιόλας τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην ομάδα, γιατί δεν θέλει ο ιδιοκτήτης της να είναι το ίδιο.

***


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΙΟΥ  2018 :  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .-                      
~*  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .-                                                                 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .                                   ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018  :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
 ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html .-

~*
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6339   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.195   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-        https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebookhttps://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas           1947stamos011947                                          https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.                                                                Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/groups/460785290757729/?multi_permalinks=955567821279471%2C955462251290028%2C955460191290234%2C955141891322064%2C955141491322104&notif_id=1517939363820293&notif_t=group_activity  + = ΟΡΔΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ..
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
https://beneas13.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html  .- ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     https://wikifarmer.com/el/  =  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.grhttps://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ     


*** ΤΑ  ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ :
~*ΛΕΩΦΟΡΕΊΟ   στη Λέσβο με Αράβικες πινακίδες 2018:
~*ΗΦΕΣΤΕΙΟ ΚΥΛΑΟΥΕΑ  2018  ΧΑΒΑΪ:
 https://youtu.be/5Fnni9d-Ek0  .-
~* Η Σύμβαση  1951 για  μετανάστες:
 https://youtu.be/j1OMDUQgvCw   .-
~*Ο  Σταυρός των Ορθοδόξων  2018:
https://youtu.be/t1LGl26ZUag   .-
~*ο Γιώργος Κυρίτση  ντροπή του 2018: .-
https://youtu.be/AQBAupL_GfY   .-
~*Η Αξία του σταυρού : https://youtu.be/gdUhLCvJiI4 .-
~*ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 2018:
https://youtu.be/1re61HnTxe0  .-
~*ΤΣΙΡΩΝΗΣ  δήλωσε 2018:   
https://youtu.be/-KSfiofNfEE  .-
~*Μουσουλμάνος στη Γερμανία  2018:
https://youtu.be/4juDEfwEl8Y  .-
~*Αυτοί είναι όλοι φίλοι   Γι΄ αυτό "EΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ" ! 2018   001: https://youtu.be/b7faIUHbwvk  .-
~*Αλήθειες από Κ  Βελόπουλο βουλευτής το  2008:
https://youtu.be/dz7iPdhrBt0   .-
~*Σοφές κουβέντες από μια Ελληνίδα  γιαγιά  2018:
https://youtu.be/folY3PGwbRw  .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου